Etusivu Foorumit LAPSETTOMUUS Ei kuukautisia 1,5v. e-pillereiden lopettamisen jälkeen -> hedelmöityshoitoihin.

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #24532
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinisiipi: Minulla jäi kuukautiset pois noin 10 vuodeksi pillereiden lopettamisen jälkeen, eikä vuotoa tullut edes Terolutilla. Nyt menossa toinen IVF-kierros, molemmilla kerroilla käytin ensin estrogeenikorvaushoitoa (Divina/Femoston) jolla saatiin aikaan niukka vuoto. Stimulaatiot ovat onnistuneet hyvin.

  • #17180
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Minulla myös tällainen ”nukkuva” tilanne. Mitä teille kuuluu ootteko saaneet hoidot alkuun?

  • #14394
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   Lopetin e-pillerit 1,5v. sitten ja minulla ei ole vielä kertaakaan ollut kuukautisia sen jälkeen. Terolutit on kokeiltu, ei tulosta. Lapsettomuusyksikössä kaikki tutkimukset on tehty, eikä ole mitään syytä löytynyt. Lääkäri vain on todennut että kohtu sekä munasarjat ”nukkuvat” eikä aivolisäke ole herännyt pillereiden lopettamisen jälkeen. Eikä ole mitään lääkehoitoa millä sen saisi heräämään. Minulla on siis hypoestrogeeninen tila. Nyt olemme aloittamassa IVF-hoitoja, koska (taustallani olevien syiden takia) se on ainut hoitomuoto mitä minulle kannattaa alkaa yrittämään.

   Minua huolettaa, että miten voi olla mahdollista ettei kroppani ole vieläkään herännyt e-pillereiden lopettamisen jälkeen. :/ (olen syönyt e-pillereitä useita vuosia ja välissä minulla on ollut kuparikierukka, jolloin kuukautiset alkoivat heti pillerit lopetettua. Päädyin kuitenkin takaisin e-pillereihin, kun kierukka jouduttiin poistamaan) Olen yrittänyt etsiä tietoa tällaisesta tilanteesta, eikä sellaista tunnu löytyvän.

   Nyt IVF-hoitoja yritetään aloittaa. Olen syönyt 2 kk estrogeeni/progesteroni pillereitä ja nyt viikko sitten ne lopetettua pitäisi kuukautiset alkaa että voitaisiin aloittaa hormonipistokset, mutta kuukautisia ei edelleen kuulu. 🙁 Voiko hoitoja aloittaa ilman että kuukautisia tulee?

   Siis onkohan ketään, jolla olisi jäänyt kuukautiset pois näin pitkäksi aikaa e-pillereiden lopettamisen jälkeen ja terolutit tai mitkään eivät ole auttaneet? Tutkimuksilla on siis pois suljettu kaikki PCO, kilpirauhasongelmat, ennenaikaiset vaihdevuodet yms. mitään ei ole löytynyt.

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Alueelle ‘LAPSETTOMUUS’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.