Etusivu Keskustelu HEDELMÖITYSHOIDOT Ensimmäinen inseminaatio tulossa

Luet parhaimillaan 7 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #41354
   Riittunen
   Osallistuja

   Moikka! Meillä on nyt seuraavasta kierrosta alkamassa ensimmäiset hoidot. Ollaan puolisoni kanssa yli 1,5v jo yritetty vauvaa. Jännittää tosi paljon ja odotan ensimmäistä kertaa yli vuoteen et mun menkat alkais et päästäisiin alottaa inseminaation prosessia siitä. Odotukset on todella kovat, mut olen ymmärtänyt et inseminaatiossa onnistumis prosentit eivät ole kovin suuret? Onko muita jotka on ensimmäisiin hoitoihin menossa? Ois kiva kuulla fiiliksistä 🙂

  • #41775
   Likka
   Osallistuja

   Heippa! Täällä myös odotellaan ensimmäistä inseminaatiota! Olemme 31v molemmat ja takana yritystä 1,5 vuotta. Tähän kiertoon olisi tarkoitus eka inseminaatio kokeilla. Kierronpäivillä 3.-7. käytin Letrozolia ja ens viikolla olisi ultra, jossa tsekataan munasarjat. Eletään jännittäviä aikoja 😊 Olettekos te saaneet jo hoidot alulle?

  • #41924
   Tanzelmi
   Osallistuja

   Heips!
   Täällä ollaan jännän äärellä, huomenna ensimmäinen inseminaatio. Yritystä vajaa 3v takana, nyt päätettiin kesällä pyrkiä hoitoihin kun sain painoa pois että pääsee julkiselle puolelle. Molemmat ollaan 30v tienoilla.

   Meillä alkoi hoidon vauhdikkaasti, viime viikolla ensikäynti. Kierto niin hyvin hollilla, tänään ovulaation ultra ja tänään myös tikutin ovulaation. Huomenna ensimmäinen hoitokerta.
   Itse yrittää ajatella pessimistisenä että jos ei tärppääkkään. Veikkaan jos ei tärppääkkään niin tullaan kovaa ja korkealta. Pidetään peukkuja 👍
   Tsemppiä teille! ☺️🤗

  • #41931
   Likka
   Osallistuja

   Tsemppiä Tanzelmi inssiin! Toimenpide oli iisimpi juttu, mitä olin aatellu. Nää piinäpäivät on pitkiä! 🤪

   Täällä tulee huomenna kuluneeksi 2 viikkoa siitä, kun käytiin inseminaatiossa ja olisi aika testailla. Olo on kuitenkin sellainen, että taitaa ne menkat kuitenkin alkaa. Harmittaahan se kyllä, mutta enemmän harmittaa se, että seuraava ovulaatio taitaa osua viikonlopulle, joten inssi ei taida onnistua tulevaan kiertoon…

  • #41957
   Riittunen
   Osallistuja

   Meillä on nyt kaks inseminaatiota takana, kolmas tulossa ensi viikolla mikäli ovulaatio ei osu just viikonlopulle. Toimenpide on onneksi ollut helppo! Mutta ne odottelut sen jälkeen ja kaikki oireet mitä tarkkailee itsessään.. Todellakin piinapäiviä on ollut.
   Vaikka näin alkutaipaleella vielä ollaan näissä hoidoissa, niin jotenkin olen menettäyt jo toivoni 🙁 Tämä prosessi on ollut rankempi mitä kuvittelimme. Me olemme kunnallisella puolella nyt hoidoissa ja inssejä tehdään vain kolme. Jos tästä ei tärppää niin sitten menemme ivf-hoitojonoon. Pääkaupunkiseudulla jonotusaika on lähemmäs 5kk. Suunnittelemme yksityiselle menoa, koska emme jaksa jonottaa niin pitkää aikaa enää..

  • #41972
   96
   Osallistuja

   Moi! Täällä ollaan samanlaisessa tilanteessa. 1,5 vuotta yritystä ja kolme inseminaatiota takana. Huomenna selviää kokeillaanko vielä neljäs inssi vai edetäänkö jo ivf:ään.

   Tiedostan että alkutaipaleella tässä ollaan, mutta oon itekkin kokenut viime kuukaudet henkisesti rankoiksi. Sellanen positiivinen jännityksen tunne alkaa häviämään, eikä tee enää mieli tehdä raskaustestejä tai fiilistellä mitään vauvajuttuja😩

   Inseminaatioissa oon tienny, että mahikset on pienet (sperman tiheys ollu vain 1 milj. molemmin puolin), mutta silti niissä on ollu suurempi toivon tunne 😊 Oon just sellanen olevinaan pessimisti ja ”en nosta odotuksia korkeelle”, mutta mielessäni ootan ihan viimeseen asti sitä positiivista testiä 😄

   Joo, paljon tuntus olevan kirjoitettavaa, mutta yllättävän vaikee pukee näitä ajatuksia sanoiksi. Seuraava inssi/mahdollinen ivf ois joulukuun alussa. Siihen asti taas helpompaa elämää 💪

  • #42007
   Likka
   Osallistuja

   Täällä ollaan suunnittelemassa toista inseminaatiota. Vuoto alkoi päivän myöhässä normaalista, joten ovulaatio tässä kierrossa saattais osua niin, että päästäänkin taas yrittämään. Letroja olen jo aloittanut käyttämään ja ultra varattu ensi viikolle.

   On tää kyllä yhtä tunteiden vuoristorataa. Seuraavaan inseminaatioon tulee kyllä mentyä vähemmän innokkaammin, mutta en vielä toivoa ole kokonaan menettänyt. Mies taisi pettyä kylläkin enemmän siitä, että eka inssi ei tuottanut tulosta.

   Meidän lapsettomuushoidoista ei tiedä kuin molempien pomot ja pari kaveria. Kummankaan vanhemmille ei ole kerrottu, kun ajateltu, että heille helpompi kun ei heidän tarvitse jännittää hoitojen onnistumisia. Mites muilla?

  • #42386

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

Luet parhaimillaan 7 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.