Etusivu Keskustelu HEDELMÖITYSHOIDOT Hedelmöityshoidoilla syntyneet lapset

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #39490
   Lumme
   Osallistuja

   Olisi mukava kuulla terveisiä niiltä, jotka ovat onnistuneet saamaan lapsen hedelmöityshoitojen kautta. Tämä antaisi toivoa monelle sitä tarvitsevalle. Kerro lyhyt (miksi ei pitkäkin!) kertomus omasta hoitopolusta, raskaudesta ja tunteista, mitä aika on pitänyt sisällään.

  • #39492
   Sabrina
   Osallistuja

   Kopion tekstin toiselta palstalta, minkä kirjoitin 16.2. Nyt menossa rv 35+5🥰

   Moikka! Oon tänne piinailijana kirjoitellut ja haluaisin nyt kirjoittaa teille meidän tarinan,jos se saisi vaikka toivoa nostatettua silloin,kun on toivoton olo. Toiseksi mieli varmaan käsittelee edelleen hoitoja, jotka oli henkisesti ihan super raskaita, en olisi ikinä voinut kuvitella mitä henkisesti tuleman pitää! Vähintään sen verran rankkaa se oli miehelle, joka suomalaiseen tapaan ei puhu eikä pukahda vaikka raskasta olikin.

   Tänään tuli 3 vuotta siitä kun mentiin ensi käynnille. Miehellä ikää yli 30v, mulla alle. Mulla myös entisestä suhteesta kaks luomua.
   Minussa ei ”vikaa”, en missään nimessä tarkoita pahalla,en vaan osaa muotoilla nyt muuten.
   Miehellä vähän siittiöitä. VÄHÄN. ei puhuta tuhansista, eikä edes sadoista. Puhutaan alle sadasta. Alle viidestäkymmenestä.
   Lyhyen kaavan ICSI yksityisellä.

   1. Icsi meni punktioon asti ok, olisiko kymmenkunta saatu kerättyä, kunnes ilmoitettiin että miehen näytteessä ei lainkaan siittiöitä. Solut pakastettu liian myöhään. Kaikki piikit,punktiot, pelot ja itkut turhaan.
   Mies sanoi että tehdään kuten haluan, missään nimessä ei vaadi lähtemään moiseen rulianssiin uudestaan, super piikkikammo ja gynekammo, punktio ei ollu helpoin.

   2.icsi suoraan seuraavaan kiertoon,halusin välittömästi uudestaan. Edellisestä kerrasta viisastuneena, näytteitä otettiin mieheltä siihen asti että pakkaseen saatiin varalle punktiopäivää varten.

   1.tuoresiirto 4/18 nega. Itku.
   1.pas 5/18 plussa! Olipa nopeeta ja molemmat niin onnessaan. Noh, hcg oli kuitenkin vaan 46 eikä lähteny tuplaantumaan oikein. Kesäkuun aikaan kävin 3x päivystyksessä kipujen ja vuotojen takia, hcg kävi reippa 500 heittelehtien, epäiltiin ku, myöhäistä kiinnittymistä, annettiin toivoa ja otettiin pois. Juhannusviikolla kaikki epäselvä raskausmateriaali tuli itsestään pois.
   2.pas 8/18 nega.

   Siihen loppu meidän pakkasvarastot ja rahat. Yli 10 000e meni sinne.
   Saatiin yksityiseltä lähete julkiselle sillon elokuussa ja ensikäynti siellä lokakuussa jo! Mentiin sinne, siellä oli joku yleinen vika että ei saa auki potilastietojärjestelmiä. Ei oo totta. Ooteltiin ja ei toimi. Kysyin jos hakisin yksityiseltä meidän paperit, jos eivät niitä löydä, ne kun ei näy omassa kannassa. Ei onnistu, otetaan seuraava aika.
   Kyllä suoraan sanoen vitutti. Näin jälkeenpäin tuo tauko teki hyvää.
   Saatiin aika 11/18. Suoraan seuraavista menkoista aloitetaan icsi.

   3.icsi 12/18, ei tuoresiirtoon hyperin takia. Aha. Ei passia tammikuussa, kun ovis sattui väärälle päivälle, meillä oli siis pakkasessa 3blastoa.
   Ei passia helmikuussa, taas väärälle päivälle ovis. Kirottu sunnuntai ja maanantai.
   1.pas 3/19 josta plussa. Varovaisin mielin iloinen, onnellinen, aikaiset testailut pp5 alkaen josta viiva tummeni vaan. Odotettu murunen syntyi hieman ennenaikaisesti mutta kaikki meni hyvin!
   Ei menny synnytyksestä kauaa kun alettiin jo puhumaan sisaruksesta. Viime vuonna toukokuussa soittelin ja kyselin, ainoa este imetys. No, sanoin että otan yhteyttä kun lopetus on ajankohtaista, en sen takia lopeta. Ekaa imetin 9kk,toista 7kk, kolmatta 9kk, lopetus tuli luonnostaan.

   2.pas 9/20 nega. Haamua näytti joku testi, mutta kun tässä on näitä seurannut niin onpas aika paljon viallisia testejä hyvissäkin merkeissä. Typerää. Hcg otettiin automaattisesti myös verestä,ei kiinnittymisen yritystä.

   3.pas 10/20 josta plussa. Tässä mennään nyt rv 20+3.

   Monenmoista mahtuu näinkin lyhyeen aikaan, monet kun on käynyt pidempäänkin hoitoja. En ymmärrä miten joku jaksaa, henkisesti niin rankkaa!
   Sen haluan sanoa, että passissa jos ovis osuu väärälle päivälle, se vituttaa, mutta huokase se kuukaus. Ota viiniä, käy juoksulenkillä, tee semmosia asioita mitä tuskin seuraavaan 9kk et tee. Toki huomioiden korona, mutta ymmärrätte mitä tarkoitan.

   Jutelkaa puolison kanssa. Kaikki pyörii sen ympärillä joka joutuu itseään pistelemään, mutta on se vaikeaa toisellekkin osapuolelle katsoa ja kokea vierestä samat asiat.

   Huhheijjaa kun tuli pitkä teksti, mutta kivi putos sydämeltä kun sain tätä tekstiä kirjoittaa. Vaikka hoidoista on kulunut aikaa, ja toivottua tulostakin tulee, mutta ne hoitojen käsittelyt on kyllä super tärkeitä.
   Nää palstat on monen pelastus, jos ei ole ketään kavereissa jotka on käyny samoja asioita läpi. Kyllä pari kaveriani kuunteli mielellään, mutta ei se ole sama asia kun jutella semmosen kanssa joka tavallaan tietää mistä puhutaan.

   Kaikkea hyvää teille ja tuleville palstalaisille, toivotaan kaikille onnea ja pitkiä hermoja hoitojen ja sen mukaan parisuhteiden parissa, tämä ”testaa” parisuhteen laatua paremmin kun ikean reissu, siitäkin ollaan onneks joskus selvitty.

   Jos joku haluaa, tuntuu siltä, niin mulle voi laittaa yv ja kuuntelen, juttelen ja olen tukena parhaani mukaan <3 vertaistuki on se paras tuki, ainakin itselle. Haluan olla se tuki jollekkin, joka on sitä mulle joskus ollut.

   • #39495
    Lumme
    Osallistuja

    Kiitos Sabrina avauksesta ja avautumisesta 🙂 Teillä on ollut ihan älytön matka ja tämän lukeminen auttaa varmasti monia samassa suossa kahlaavia. Kiitos!

  • #39496
   Pioni
   Osallistuja

   Sabrina, saatiinko teillä selvyyttä/syytä että miksi siittiöitä vähän? Otettiinko verikokeita esim vai menittekö vain suoraan hoitoihin? Meillä myös siittiöitä vähemmän kun pitäisi, ja olen käsittäny et tekin ootte ollut aikoinaan samalla klinikalla kun me jkl 🙈

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #39499
    Sabrina
    Osallistuja

    Suoraan hoitoihin, kun näytteessä tosiaan vähän siittiöitä.
    Syynä todennäköisesti pitkään huonolla hoitotasapainolla 1.tyypin diabetes,enkä usko että aski röökiä päivässä ja joka vkl pää täyteen touhut on ainakaan parantanut tilannetta🙈 ennen meidän suhdetta.
    Siis nykyään ei polta ja kaljat mitä ottaa on saunakaljoja, eikä tällä hetkellä enempää voi ottaakkaa. Normaali rilluttelua meillä on ollu kyllä ennen raskauksia sillon tällön🤭

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.