Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Hoidot ja puolison suhtautuminen

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #39690
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten teillä on puoliso suhtautunut hedelmöityshoitojen aloittamiseen ja muuhun niihin liittyvään? Itsellä on edessä suoraan IVF ja yllätyin siitä miten helppo ja luonnollinen juttu tämä oli puolisolle, hänen mielestään ei ole yhtään ihmeellistä että homma hoituu sillä tapaa. Olin itse jotenkin maalaillut päässä tämän olevan iso ja hankala asia, josta tulisi pitkä keskustelu ja oman kehon toimimattomuus ja jonkinmoinen epäonnistumisen/viallisuuden tunne ärsytti ihan vietävästi. Puolisokaan ei ollut aiemmissa puheissa ollut kovin innokas hankkimaan lapsia, ei suoraan ollut niitä vastaan, mutta koki että ilmankin voisi elää tai pääsisi jotenkin helpommin ”nauttimaan rauhallisesta yhteiselosta” ja sitten keskustelu jotenkin jäi ikäänkuin vaiheeseen vähäksi aikaa. Pian kävi kuitenkin ilmi, että kehoni tilanteen vuoksi hoidot ovatkin ainoa vaihtoehto yrittää ja ikääkin on molemmilla jo yli 35v. Tällöin puoliso oli heti mukana ja sanoi että tottakai lähdetään testaamaan tämä vaihtoehto. Jotenkin hurjan helpottavaa kun toinen on sitä mieltä, ettei haittaa vaikka joutuu mennä vähän mutkan kautta maaliin, (jos sinne edes päästään) ja että tehdään asian eteen kaikki mikä vain on mahdollista. Käytiin siis yksityisellä tekemässä alkuselvittelyt ja pian jatketaan julkisella itse hoitoihin, itseä hiukka jännittää ja hirvittää, puoliso ottaa rennosti, tukee ja kannustaa tosi nätisti 🙂

   Miten teillä meni ensireaktiot, tuliko aloite hoitoon lähtöön teiltä, puolisolta vai jotenkin molemmilta yhdessä? Oliko homma jotenkin heti selvää ja helppoa vai tuliko kriisinpoikasta kun ei onnistukaan noin vain? Itse olisin itkenyt silmät päästä kun vaiva selvisi ja kävi ilmi että keho pistää vastaan, mutta tämä kriisivaihe jäi melkein välistä kun puoliso totesi että eihän tuo ole ongelma kun siihen kerran on ratkaisukeinoja olemassa.

  • #39713
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mahtava juttu, että puolisosi on suhtautunut noin upeasti – onnittelen! Meillä ei käynyt ihan noin onnekkaasti, vaan pelko lapsettomuudesta laukaisi melkoisen elämänkriisin.

  • #39923
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos, tuo asenne on kyllä aivan ihana. Kriiseistä voi onneksi kuoriutua esiin jotain parempaa, kun siitä vaan on selvitty. On silti varmasti rankkaa kun jo valmiiksi vaikeaan asiaan tulee lisää epävarmuutta, tuli se sitten missä muodossa tahansa.

  • #39924
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meille hoitoon meneminen on mennyt hyvin ns. luontevasti kun muutaman vuoden luonnolliset yritykset eivät tuottaneet toivottua tulosta. Ollaan koko tämä matka oltu samaa mieltä, että tehdään kaikki mitä pystytään. Hoitoihin siirtyminen ei ole ollut mikään iso numero, vaan ”luonnollinen” jatke/ kenties se viimeinen mahdolllisuus onnistua.

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.