Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Hoidot – liukuhihnalla koneiston läpi?

 • Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta sitten Nimetön toimesta.
Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #4706
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   Olen ollut lapsettomuushoidoissa julkisen puolen sairaalassa noin vuoden. Olen ollut tosi yllättynyt siitä, millä tavalla näinkin herkkää asiaa lääkärien ja hoitajien puolelta käsitellään. Tuntuu, kuin makaisin liukuhihnalla reidet levällään jonkun koneiston läpi.
   Tarkennan, mitä tarkoitan. Kukaan ei selittele paljoakaan. Mahdollisista syistä tai muutenkaan mistään ei paljon kerrota tai puhuta. Ei olla kiinnostuneita siitä, miten jaksamme henkisesti. Saati ruumiillisesti. Kerran minulta kysyttiin, onko hormoneista tullut sivuvaikutuksia. Vastasin, että vähän finnejä. Siihen sain tuhahduksen, että semmosta nää nyt aiheuttaa ja että se pitää kestää. Mielestäni asiaton kommentti, kun en edes valittanut asiaa, vaan vain vastasin kysymykseen.

   Soitellessani kuukautisten taas alkaneen ja sanoessani hoitajalle, että en usko inseminaatiohoitoihin, että hyvä, jos pian päästään IVF:ään, hoitaja kommentoi jälleen kerran kannustavasti, että ”inseminaatiohan on vain vähän tehokkaampi kuin yhdyntä”. Muutenkin hoitohenkilökunta höpisee jostain ”luonnon auttamisesta” ja siitä, kuinka varmaan ovuloinnin ja yhdynnän avulla onnistumme ilmankin muita hoitoja. Mielestäni todella kummallista puhetta; ihan kuin emme olisi yhdyntää tässä ”kokeilleet”! Nyt kolme inseminaatiotakin jo takana.

   Tietoa saa todella lypsää lääkäreiltä. Lopulta sain tietää, että he yleensä tekevät 4 inseminaatiota ja sitten siirrytään IVF:ään. Mitään tietoa sen hinnasta (lääkkeet) tai montako kertaa sitä tehdään tms. minulla ei ole (paitsi tietysti itse etsimäni tieto), koska mitään ei haluta kertoa etukäteen. Edetään ”tilanteen mukaan”, ja kuitenkin vähitellen olen tajunnut, että heillä on selvät sävelet, jonka mukaan edetään (montako kertaa tehdään, mitä tehdään, jne.). Jopa niin, että kun minulla Lugesteron-annos on eri kuin ”normaalisti”, niin joudun joka kerran muistuttamaan siitä lääkäriä erikseen, tai hän kirjoittaa minulle vääränlaisen reseptin automaattisesti, koska hän kirjoittaa sen perusreseptin kaikille.

   Olenko mietteineni yksin?

  • #4728
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olimme tänään ensimmäistä kertaa tapaamisessa julkisella puolella. Tunsin aivan samoin (en ole ihminen vaan nimetön potilas) ja pohdin käynnin jälkeen, että missä mentiin vikaan. Saimme info vihon ja nyt voin kotona miettiä mitä haluan, tehdäkö endoleikkaus ym. Vihosta löytyy kuulema kaikki olennainen – tietoa ei lääkäriltä liikaa herunut ja fiilis oli vähintäänkin kylmä kun jotain yritti kysyä. Jälkikäteen teki mieli tehdä valitus koko tapaamisesta, mutta poistuin sitten vaan hiljaa itkien. Kai siinä punnitaan joku kovuus, nyt tuntuu ettei minusta ole tuohon.

  • #4735
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Samanlaisia fiiliksiä myös täällä.Vähän taustaa.
   Olimme yksityisen klinikan asiakkaita marraskuusta 2013 tämän vuoden heinäkuuhun saakka.Kun yksityisellä meinasivat että lähetään inseminaatioon ja ivf:ään pyysimme lähetettä julkiselle koska taloudellinen tilanne ei anna myöten isompia hoitoja yksityisellä.Saimme heti postia Naistenklinikalta ja innoissamme menimme sinne ja toivoimme että ongelmamme alkaa selvitä ja voisimme rennommin lähteä hoitoihin nyt kun ne ei maksa niin paljoa.
   Nooh….fiilis ei ollut sama kun tulimme pois sieltä.Mieheltäni ei kysytty mitään ja minun ongelmiani vähäteltiin.Ongelmia oikeasti on, mutta heidän mielestä 33 vuotias on vielä niin nuori ja nyt kun sattuu olemaan normaali painoinen ja kutakuinkin terve niin meillä ei ilmeisesti ongelmia ole.
   Femaria vaan naamaan ja thats it.Toimii kuulemma niin hyvin(4 kiertoa olin silloin syönyt)että sillä mennään.Ainut vaan että en ole saanut ultra aikoja joten se siitä.Ehkä ensi kuussa?
   Masentavaa sanon minä.

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.