Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Hoitojen siirtäminen vaikean elämäntilanteen takia?

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #33681
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onkohan kukaan samassa tilanteessa. Olen ollut hoidoissa mukana reilu 4 vuotta. Olen kokeillut useita tuloksettimia inseminaatiohoitoja ja välissä olen käynyt jopa yksityisellä hoidoissa mikä osoittautui nopeasti virheeksi. Koko ajan löydettiin uutta ”rahastettavaa” Taustalla tuloksettomia ivf-hoitoja. Niin paljon on yritetty ja yritetty. Nyt viime talvena saimme puolisoni kanssa pakkaseen pitkän ivf-kaavan myötä alkioita julkisella Helsingissä. Olin tämän jälkeen pitkään kipeänä. Nyt keväällä tuli sitten ”koronahälytys” ja alkioidensiirto lopetettiin väliaikaisesti Helsingin päässä. Aloitin opiskelut nyt tammikuussa ajatuksena jotain muuta mietittävää. En jaksanut enää. Ongelmana on se,että olen jo 35-vuotias ja tiedän, että mahdollisuuteni raskautua pienenevät koko ajan. Tämän opiskelun myötä olen saanut elämääni ihan uutta puhtia enkä mieti koko ajan lapsettomuushoitoja ja niitä loputtomia odotuksia ja pettymyksiä, kun sitten kuukautiset alkavat. Enkä enää itke niin paljon, kun näen lapsia ja odottavia äitejä. Tässä on yritetty perustaa perhettä kohta 6 vuotta. Tämä on on ollut todella raskasta.
   Olen ihan hukassa. Tiedän, että jos nyt opiskelen ja pidän taukoa hoidoista niin valmistun 2021. Tiedossa on varma työpaikka, mutta tässä samalla mahdollisuudet omaan perheeseen pienenevät. En enää tiedä mitä minun pitäisi tehdä? Tuntuu,että en osaa valita oikein. Mieskin on ihan hukassa.

  • #33700
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa, että olette saaneet alkioita pakkaseen. Minusta tuo kuulostaa sopivalta ajankohdalta pitää vähän taukoa hoidoista. Naisen mahdollisuudet saada lapsia pienenevät iän kertyessä, sillä munasolut vanhenevat koko ajan. Sen sijaan pakastetut alkiot eivät kai vanhene samalla tavalla. Jos munasoluja on kerätty ollessasi 35-vuotias ja niistä on saatu aikaan pakastealkioita, niin alkiot ovat vielä parin vuoden päästäkin 35-vuotiaan naisen munasoluista muodostuneita alkioita, vaikka itse olisitkin 37-vuotias. Niin minä tämän asian ymmärtäisin näin maallikkona.

   Klinikoiden käytänteistä en tiedä. Siksi tuossa tilanteessa kysyisin klinikalta, kuinka pitkään he säilyttävät pakastettuja alkioita, mikä on heidän yläikärajansa alkionsiirroille ja pitääkö myöhemmin pakastealkionsiirtoihin hakeutuessa jonottaa.

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.