Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Inseminaatiolla raskaaksi?

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #36225
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Tässä vanhoja inseminaatio-ketjuja selatessa jäin kaipaamaan enemmän tarinoita raskauteen johtaneista insseistä – olisiko sellaisia kellään jakaa? Monesko kerta lykästi?

  • #39206
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Itsekin kaipailin enemmän inseminaatioon liittyviä ketjuja. Meillä neljäs kerta lykästi ja nyt mennään viikoilla 6+2 🙂 Taustalla mulla on jonkinlaista hormonihäiriötä, eikä ovulaatiota näkynyt luomusti (nykyään tilanne onneksi eri). Myös ylipainoa on kertynyt. Ensimmäisellä kerralla epäiltiin erittäin varhaista keskenmenoa, toinen kertakaan ei tuottanut tulosta ja meidän mielestä se oli jotenkin ”huono kerta”. Kolmannella kerralla raskaustestit näyttivät positiivista, mutta kyseessä olikin vain munasolun hipaisu, joka saanut hormonitason nousemaan ja plussan testeihin. Nyt neljännellä kerralla kaikki meni loistavasti ja lääkärikin kehui kovasti follikkeleita ja kohdun limakalvon paksuutta. Tuuletti vielä lopuksi, kun sai niin hyvin vietyä siittiöt kohtuun 😀 Pari päivää aiemmalla ultrakäynnillä lääkäri totesi, että ”kyllä sinut raskaaksi saadaan”, joka toi niin paljon toivoa <3
   Lääkitystä on käytetty reippaasti jokaisella kerralla ja piikitelty. Nyt neljännelle kerralle nostettiin Lugesteronin annostusta, jonka uskon auttaneen kiinnittymisessä. Voin kertoa lisää lääkityksistä, jos kiinnostaa 🙂

   Vaikka tässä raskaana ollaankin on olo silti käsittämätön. Joitakin oireita on tullut jo, mutta silti raskautta ei vaan meinaa uskoa ja on pieni pelko, että pikkuinen kasvaa väärässä paikassa. Ensi viikolla on ensimmäinen ultra, jos sinne asti malttaisi odottaa.

  • #39654
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Itsekin kaipailisin samaisia tarinoita sekä enemmän tietoa inseminaatioista. Toki google on ollut aktiivisessa käytössä, mutta olis kiva lukea ihan konkreettisia kokemuksia. Tuntuu, että kaikki keskustelut mitä aiheesta löysin on monien vuosien takaa.
   Itselleni tehtiin tänään toinen inseminaatio ja jotenkin jäi taas käynniltä aika epätoivonen olo. Siks oliskin kiva jos niitä onnistumistarinoita löytyisi ja toki myös sitä vertaistukea 🙂

  • #39852
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hakeuduimme puolisoni kanssa lapsettomuushoitoihin vuonna 2017-2018 vuodenvaihteessa. Raskauduin ensimmäisestä inseminaatiosta, mikä tuntui aivan ihmeelliseltä, noin reilun vuoden yrittämisen jälkeen. Raskausaika meni hyvin ja marraskuussa 2018 meille syntyi terve tyttövauva.
   Inseminaatio tehtiin luonnonkiertoon ja Terolut-lääke oli keltarauhasen tukena parin viikon ajan.

   Nyt meillä on toinen lapsi haaveissa. Takana on kaksi inseminaatiota ja viisi ovulaatioinduktiota. Lähete ivf-hoitoihin on seuraava askel.

   Käsittääkseni inseminaation onnistuminen on noin 20% luokkaa. Itse kuulun niihin onnellisiin, jotka ovat siitä avun saaneet.

  • #40427
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä 2-vuotias ihana tytär ja toivoisimme toista lasta. Puoli vuotta olemme yrittäneet luomusti, nyt olen menossa naisten taudeille tutkimuksiin. Esikoinen syntyi toisella inseminaatiolla. Voi olla, että nytkin joudumme inseminaatioon menemään. Minä 35, mies 45. On tämä turhauttavaa, kun toivoimme kovasti toista jo luomuna! Jotenkin parisuhde tiukilla ja itseen pettyy, kun menkat alkaa aina vaan.

  • #42394
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.