Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Ivf/Icsi/Pas 2021 vol 2

Luet parhaimillaan 181 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #36205
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Uusi ketju 🙂

  • #36206
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei, mikä on se eka lääke jolla IVF aloitetaan (lyhyt kaava)? Minulle sanottiin, että voisin jo hakea ekan lääkkeen (luultavasti pistokset alkavat maanantaina), mutta ei kerrottu mikä se noista kaikista määrätyistä lääkkeistä on.

   • #36207
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    varmaan Gonal- F, mutta minulle on määrätty kahta Gonal-F voimakkuutta.

   • #36208
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla alkoi kp2 gonal f, sit jossain vaiheessa sen rinnalle jarrulääke ovista jarruttamaan, se oli fyremadel. Sit ennen punktiota irrotuspiikki, se oli gonapeptyl. 🙂

    • #36209
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Okei, mulle määrätty Gonal-F 300 sekä Gonal-F 900 ja Ganirelix.

     • #36210
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Ehkä on parempi, etten hae vielä lääkkeitä kun en tiedä mikä minun tulisi hakea.

      • #36233
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Nuo Gonal 300 ja 900 ovat samalla voimakkuudella, mutta niissä on vain eri verran lääkeainetta, toisessa 300ml ja toisessa 900ml. Itse hain jo viime vuoden puolella kaikki mitkä oli korvattavia, kun tuli lääkekatto täyteen.

      • #36234
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       No niinpä olikin. Reseptissä luki vain Gonal-F 300 ja Gonal F 900. Kävin hakemassa lääkkeet ja odotan kuumeisesti milloin lääkäri ottaa yhteyttä.

  • #36211
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko kukaan aloittanut lyhyen kaavan vasta kp3? Jos nyt tästä kierrosta pääsen hoitoihin, niin pääsen piikittää vasta maanantaina eli kp3.

   • #36215
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi
    Mullakin vihdoin alkoivat menkat ja päästään aloittamaan uusi hoitokierto, jolla tähdätään icsiin. Jarrua alan suihkiin huomenna eli kp2 ja piikittämään sitten kp3. Päästään näköjään aika samaan tahtiin aloittamaan seuraavia kierroksia hoitoja ?

    • #36222
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Omassa ystäväpiirissä ei ole ketään kuka olisi hoitoja tarvinnut, joten on se ihanaa, että täällä on ihmisiä jotka ymmärtävät. Kävin just hakemassa lääkkeet. Nyt on kaikki sormet ristissä, että päästäis aloittaa huomenna hoidot.

  • #36212
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei

   Minullakin IVF-kierron lääkkeet aloitettiin pistämään suunnitellusti kp 3. Se on varmaan ihan ok myös.

   • #36213
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiva kuulla. Ei auta kun odottaa maananantaihin miten käy. Tsemppiä kaikille tähän jännitykseen!

    • #36242
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mulla myös alkoi menkat eilen, kuumeisesti odottelen lääkärin tai hoitajan yhteydenottoa täällä 🙂

     • #36249
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      jes, hyvä! Samassa tilanteessa ollaan. Mulla alkoi vaan jo lauantaina ja mua mietityttää, et aloittavatko hoidot mielummin kp2 kun kp3. Pitäis tehdä töitä, mutta aika vaikeeta on keskittyä just nyt…

  • #36217
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi!

   En oo vähään aikaan kirjotellut tänne, kun marraskuun nega vei ensin mielen matalaksi ja sit tuli joulutauko, niin vedin siinä vähän henkeä välillä?

   Ihana kun tänne tullut uusia mukaan! Lueskelin parit kejut läpi ja Unna, Ronya ja Oodi tainneet siirtyä plussanneiden keskusteluihin ???

   Mulla oli to 4.päivä pas luonnolliseen kiertoon ja matkaan lähti 5 päiväinen blasto. Eli onkohan tää nyt pp3? Yks tuoresiirto siis takana ennen tätä ja pakkasessa jäljellä 2. Ja tässä kaikki mahdolisuudet omilla saada, kun miehelle tehtiin mikrotese ja nää oli ainoat mitä siitä jäljellä.

   Meillä hoidot nyt kunnallisella puolella. Miehen hoidot oli yksityisellä ensin melkein 3v. Jyväskylässä hoidetaan ultrat ja raskaustestit ja Turussa käyn siirroissa, kun alkiot on siellä pakkasessa ? (Kävisin kyllä hoitamassa miellään Turussa kaiken, jos matka olis lyhyempi) Kiva, että täältä samalta suunnalta muitakin kirjottelemassa tänne! ??

   Tsemppiä kaikille! ❤️

   • #36220
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä kans 4.päivä laitettu matkaan 5pv ikäinen blasto. Jyväskylässä ollaan hoidoissa 🙂 onko sulla ollut mitään ihmeellisiä oireita/oloja? Mulla ei sitten mitään. Kaiketi ihan normaaliakin, että vielä tässä vaiheessa ei ole mitään.. Tsemppiä myös sinne ja toivotaan sitä parasta lopputulosta❤

    • #36230
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Moi, kiva kun ollaan menossa samassa vaiheessa! ?

     Mulla ei oo mitään muita oloja, kuin mitä cyglocest aiheuttaa, eli pinna vähän kireällä ja mielialat heittelee aika railakkaasti ?? mutta mä oon näille kaikille lääkkeille tosi herkkä ja mieli herkkä hormomiheittelyille jo ilman lääkkeitäkin, niin sinällään ”normaali” olo. ? Oikeastaan aika oudolle tuntuu, kun viime siirrossa oli kaikki mahdolliset oireet, (ja toki lääkkeitäkin järjettömän paljon) ja nyt vaan odotan että milloim tuntuu edes jotain outoa tai että tulis edes tissit kipeiksi ?

  • #36228
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin taas täältä aktivoidun kirjottelee, ja hienoa että uusi ketjukin tehty. Vanha alkoi olemaankin aika pitkä ?
   Lyhyellä kaavalla kolmas ivf menossa ja ensi keskiviikkona punktio. Pistokset kestikin hiukan pidempään, kun eivät kauheasti alkaneet munasolut kasvamaan ja kaksi siellä nyt näyttäisi vain olevan. Mutta näillä mennään ja katsotaan mitä keskiviikko tuo tullessaan. Jospa minäkin pääsisin sitten kuitenkin liittymään piinaajien joukkoon. Odotukset ei kauhean korkealla, mutta täytyy toivoa että laatuu korvaisi määrän.
   Seuraavaa vaihtoehtoa jo kehottivat miettimään, jos ei tämäkään nyt onnistu. Lahjamunasolua harkittava kai seuraavaksi.

   Tosi paljon tsemppiä kaikille hoitoihin ja piinapäiviin ❣

   • #36286
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan, että nyt tärppäisi. Tsemppiä myös sulle!

  • #36243
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täälläkin alkoi menkat eilen ja myöskin odottelen tietoa, että päästäänkö aloittamaan vai joudutaanko odottelemaan aloitusta vielä ensi kuuhun ?
   MUOKS. Just tuli tieto, että joudutaan vieläkin odottamaan, alustava varaus viikolle 11. ?

   Paljonko teillä muilla on näkynyt folleja ultrassa ennen hoitojen aloitusta? Mulla normaalisti määrällisesti kaiketi aika hyvin ellei jopa reilusti niin mietin, että kuinka suuri todennäköisyys onkaan sitten hyperiin hoitojen myötä vai vaikuttaako follien määrä itseasiassa edes mitenkään ?

   • #36246
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oletteko HUS:lla vai muualla? Oliko sulla ihan luomumenkat vai söitkö Primolutia tms. kierron aikan? Mua vähän pelottaa, että saan samanlaisen vastauksen, vaikka meillä olikin alustava varaus tälle viikolle. Harmittaa myös, että joudun syömään turhaan noita Primoluteja, jos ei hoitoon mahdukaan.

    • #36248
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Meille tulikin juuri tieto, että päästään aloittamaan tästä kierrosta.

     • #36251
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Taikatalvi onpa hienoa, että pääsitte! Me vielä odotellaan vastausta.

      niinas_ tarkoitatko, että kuinka paljon munarakkuloita on yleensä ollut? Mulla oli viimeksi kun ultrattiin, niin 13 + 13 eli 26 yhteensä. Mennään lyhyellä kaavalla.

    • #36250
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Joo ollaan husissa. Ihan luomu menkat, mulla ei mitään ongelmia kierrossa ja lyhyt kaava hoitoihin.

     • #36253
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Meillä myös lyhyellä kaavalla. Toivottavasti pääsette ensi kuussa sitten! Uskoisin että pääsette, jos kerran alustava varaus on tehty ja näköjään meillä se tarkoitti sitä, että hoitoon todella pääsi.

      • #36255
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Me ei päästy aloittamaan tässä kuussa, vaikka oli alustava varaus ja kierto oli normaali. Olivat vahingossa tehneet varauksen väärälle viikolle. Harmittaa niin älyttömästi.

      • #36256
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Voi ei! Onpas harmittavaa! Tuntuu, että siellä on vähän sekaisin systeemit tällä hetkellä ruuhkan vuoksi.

      • #36278
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Oli kyllä kova takaisku ja varsinkin tuollaisen syyn takia. Ja nyt pelko persauksissa ens kuukautisten alkamisajankohdan takia (ettei vaan olis perjantaina klo 16 jälkeen). Täytyy kyllä keksiä tähän jotain muuta ajateltavaa, aika hermoja raastavaa aikaa.

  • #36252
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Täällä olisi yksi joka aloittamassa tänään ekat piikitykset ja ICSI siis edessä. Pelottaa ja jännittää toooosi paljon. Ihan jo pelkästään se itse keräyspäivä mutta myös että kuinka tässä käy…

   • #36277
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa, että olet päässyt jo tuohon vaiheeseen. Samanlaiset jännittyneet fiilikset myös täällä. Tsemppiä! Toivotaan parasta lopputulemaa!

  • #36254
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi tähänkin ketjuun! Torstaina eikä keskiviikkona niinkun vanhaan ketjuun kirjotin olisi nyt tämän kierroksen vika PAS siirto ja peukkuja pidetään pystyssä että tämä nyt tarraisi kiinni… siis tarkoitus ei ole viellä heittää pyyhettä kehään jos ei onnistu mutta jotain uusia testejä varmasti lääkäri mulle tekee siis jos ei tämä alkio tarraa kunnolla kiinni… Onko muita samassa aikataulussa olevia? eli piinaviikkoja kohta aloittavia?

  • #36257
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   onko kokemusta, että jos kp.1 on perjantaina, niin miten saa ruveta piikittää? Me ei päästy tässä kierrossa aloittamaan hoitoja, kun varaus oli merkattu väärälle viikolle, niin meikäläisen tuuria…
   Luultavammin ensi kuun menkat alkaa perjantaina ja mun tuurilla virastoajan jälkeen, niin miten sitten toimitaan?

   • #36263
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eiköhän piikitys ole samalla kaavalla kun lääkkeet eli tokana vuotopäivänä alkaa tai sillä kaavalla mulle on ainakin progynova aina alkanut eiköhän piikitys tuu samalla tavalla

    • #36279
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Eeva T, lähinnä tarkoitin, että mitä jos ilmoittautuminen hyväksytään vasta maanantaina.

     • #36280
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Olen siis kunnallisella puolella, joka on kiinni viikonloppuisin.

   • #36266
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joku mun mielestä tuolla aiemmassa ketjussa sanoi, että kolmantenakin vuotopäivänä on voinut aloittaa, ja näin mulle sanottiin perjantaina puhelimessakin. Eli että ei välttämättä ole esteenä tuo hoidon aloittamiselle.

    • #36276
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mutta entä jos menkat alkaa perjantaina, niin eikös maanantai ole jo kp.4.
     Aloititko Taikatalvi jo pistokset? Miten meni?

     • #36281
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Totta, niinhän se on… Soitin perjantaina Tilkkaan ja kysyin tästä, että mitä jos alkavat perjantaina illalla, ja puhelimeen vastannut oli sitä mieltä, että maanantainakin voisi vielä aloittaa, mutta varmaa tietoa tämä ei ole.

      Aloitin eilen pistokset, ihan hyvin meni. Sen verran paljon tullut tässä parin vuoden aikana pisteltyä, että aika rutiinilla meni…

  • #36270
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva T, mulla myös nyt torstaina ensimmäisen hoitokerran siirto tuorealkiolla. Tänään olin ensimmäistä kertaa punktiossa. Kovasti jännitin, mutta toimenpide oli hyvien kipulääkkeiden ansiosta hyvinkin kivuton eikä ole ainakaan vielä tullut jälkeenpäinkään suurempia kipuja.

  • #36271
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa Helmi mukaan! ?

   Pioni, kysyit oireista, niin nyt pitää sanoa että alavatsaa vihloo välillä ja alapäätä jomottaa??? en ymmärrä mitä tää on?? Muistelen, että olis ollu samaa jossain määrin viime kerrallakin, mutta sillon oli kaikkia muitakin oireita gonal-f:n ansiosta.. Mietin, että voiko tää johtua keltarauhashormonista?? Onko kellään muulla se aiheuttanut mitään oireita?

   • #36272
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla on ollut tänään sellasia kolotuksia tai viiltoja tuolla munasarjojen tai alavatsan kohdalla. Uskon et mulla johtuu keltarauhashormonista, tai en uskalla ainakaan toivoa et johtuis muusta..

  • #36273
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Krispy ollaan siis aika samoilla piinaviikoilla sitten… tarrasukkia sullekkin! Missä olet hoidoissa mä itse käyn Helsingin Ovumia Fertinovassa

  • #36274
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva T, käyn Tampereella Taysissa, tsemppiä torstaille!

  • #36282
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   niinas_eikös teilläkin ollut varaus ens kuulle? päästään varmaan aloittaa hoidot samaan aikaan. Mille viikolle sulla oli varaus? Oliko sulla foleja kuinka paljon kun olit aikasemmin siitä huolissas. Lääkäri kysyi multa olisinko halunnut tehdä pitkän kaavan, että pääsisin varmasti ens kuusta hoitoihin. Aikaisemmin oli puhetta lyhyestä kaavasta, joten olin aika hämilläni. Mulla on ollut yhteensä 25 tai 26 munarakkulaa.

   • #36482
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pahoittelut, että vastaus on kestänyt! Oon pitänyt nyt hiljaiseloa kun tää on yhtä odottelua.
    Joo alustava varaus punktiolle vk11. Mulla oli normi ultrassa muistaakseni 12+11.

  • #36288
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Otin teidän vinkistä vaarin ja ostin niitä clearbluen ovulaatiodigitestejä. Ensimmäistä kertaa 8 vuoteen ? Vaikka on oppinut jo jonkun verran tulkitsemaan perinteisiäkin ovulaatiotestejä, olivat nuo silti todella paljon selkeämpi lukuisia.

   Minkälainen mielipide ja näkemys teillä on siirrettävän alkion iästä? Klinikalla tietysti puhuivat pitkästä viljelystä (5-päiväinen), onkohan se oikeasti selkeästi parempi? Onko riskit alkion menetykseen suuremmat kuin että siirrettäisiin aikaisemmin kyytiin? Tarkoitan, että voiko käydä ettei alkio jaksakaan jatkaa laboratoriossa vaikka kohdussa jatkaisikin. Meillä on nyt 3-päiväinen. Ensi kierrosta todennäköisesti sitten tilanteen mukaan pitkällä viljelyllä.

   Meillä 2 päivän ikäinen tuotti viimeksi toivotun tuloksen.

  • #36289
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ananas tuo on mielenkiintoinen kysymys, että onko aina se 5-päivänen paras. Meille on tehty kaksi siirtoa 5päiväisellä ja molemmista nega. Nyt vaihdettiin julkiselle ja siellä pakastettiin kaikki 2päivän ikäisenä. Nyt on 2päivän ikäinen alkio kyydissä ja huomenna olis testipäivä. ? jännittää ihan miten tässä käy.. mutta itse ajattelen, että 2päivänen voi kasvaa kohdussa vaikkei maljalla kasvaisikaan.. ??‍♀️

  • #36290
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aurinko, jännät paikat. Onko mitään raskauteen viittaavaa oiretta? Ei ainakaan vuotoa niinkuin aikaisemmin ilmeisesti sinulla on ollut – sen tuolta luin. Tsemppiä ja peukkuja ❤

   Vitsit kuinka piinatuttaa itseänikin vaikka ei varsinaisesti piinapäivät ole edes alkaneet.

  • #36291
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi kaikki!

   Hyppään mukaan uutena! Viime perjantaina oli punktio ja maanantaina oli jo alkionsiirto.
   Nyt piinaillaan. Takana lyhyt kaava ja eka IVF. Lapsettomuutta takana useita vuosia,
   ilman plussaa. Terolut tukena ja nyt aamulla pistin vielä kiinnittymisen tueksi Gonalpeptylin.
   Vielä ei ainakaan mitään erikoisempia tuntemuksia / oireita.. Onkos tämä nyt sitten pp3?

   Mukavaa talvipäivää kaikille!

  • #36292
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ananas ei ainakaan vielä mitään kummpisempia oireita ole ollut, tai oikeastaan ei mitään. ??‍♀️ Tiistaista
   Lähtien olen saanut testeihin haamuviivoja, eli nyt jännitän että onko pikkuinen jaksanut tarrata kunnolla kiinni vai onko tämä vain pieni yritys. en ole 4vuoden yrittämisen aikana koskaan saanut edes haamuviivaa testiin, joten olen kyllä jo onnellinen siitä että sain edes haamun ? Ananas tsemppiä sinullekin ja piinapäivät ovat kyllä erittäin haastavaa aikaa ?

   Jonski kiva kun liityit keskusteluun mukaan, toivotaan että alkio kiinnittyy! ❣️

  • #36293
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa mukaan Jonski ?

   Mullakin oli eilen, tai oikeastaan piti olla punktio.. follit oli kerennyt karkaamaan. Turhaan myöhään oli punktio aika, ja jälkiviisana miettivät että olisi pitänyt olla jo maanantaina. Ei tosin kuin kaksi isompaa follia olisi ollut, että saalis ei mikään häävi olisikaab ollut, mutta suuri pettymys kyllä kun hiukan hukkaan meni tämä yritys.
   Päättivät nyt kuitenkin tehdä inseminaation, jotta ei aivan turha reissu olisi. Mutta en kyllä jaska uskoa että tästä tärppää, kun en kaksi edellistä icsi hoitoakaan ei ole mitään tulosta tuottanut. Mutta no jännäillään nyt kuitenkin pari viikkoa, ja sitten lupasivat onneksi heti seuraavasta kierrosta aloittaa uuden hoidon ?

  • #36294
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!
   Uusi täällä ilmoittautuu. Lääkkeet käyty ostamassa ja pistokset pitäisi aloittaa mahdollisesti maanantaina jos menkat alkaa oikeaan aikaan, eli sunnuntaina.

   Mä oon vaan nyt yrittänyt joka paikasta löytää tietoa, että pitääkö Gonal f lääkkeestä ottaa muutama tippa ensin pois vai onko se suoraa käyttövalmis? Meille ohjeistettiin lääkärissä, että ei tarvi, mutta itse lääkkeen käyttöohjeissa luki, että ennen ensimmäistä käyttöä niin sanottu ilmakupla pitää ottaa pois.
   Help me 🙂

   • #36296
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle hoitaja sanoi ettei gonal-f tarvitse ”ilmata” sillä ilmakuplat eivät ole merkityksellisiä ihon alle pistettävissä lääkkeissä. Näin olen toiminut ja sinne lääke on sujahtanut ilmakuplineen päivineen. ?? Kieltämättä itsekin ihmettelin, että ohje on eri mitä hoitaja/lääkäri pyytää tekemään ? piti itse vielä kans varmistaa silloin asia..

    Ja kiitos kaikille lämpimästä tervetulosta ❤️?

    • #36298
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ok! Näin muistelin kans hoitajan sanovan, mutta aloin epäröimään kun ohjeessa eri. Kiitos tästä!

  • #36295
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi!

   Mä liityn myös uutena mukaan. Tänään ilmoittauduin ekaan hoitoon, mutta koska meillä on pitkä kaava, pitää vielä odottaa reilu pari viikkoa ennen kuin mitään tapahtuu. 😀 Jännittää kyllä hirveesti kaikki, mutta täytyy vaan malttaa odottaa ja yrittää luottaa siihen, että kaikki ei aina mene sen pahimman mahdollisen mukaan…

  • #36297
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Huomenna olis ekaa ultraa ja näkee vähän et mihin suuntaan on munarakkulat lähteny kehittyy vai onko… Minä kierron päivänä teillä on ollu punktio? Toki varmasti vaihtelee, on niin yksilöllistä.

  • #36299
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli punktio kierron päivänä 13. Pelkäsin sitä myös kovasti, mutta hyvien kipulääkkeiden ansiosta hyvinkin kivuton toimenpide itsellä. Tänään minulla iltapäivällä tuorealkion siirto.

  • #36301
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   @Krispy kiitos vastauksesta. Jos tuo 13.päivä olis myös itsellä passeli niin viikon päästä pe olis punktio jos kaikki etenee ok. Mää pelkään kans sitä ihan törkeesti ja paniikki iskee jos mies ei saa olla henkisenä tukena 🙁
   Tsemppiä siirtoon ja pidetään peukkuja että kyytiläinen kiinnittyy kohtuun 🙂

  • #36302
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aurinko, ymmärrän niin tuon onnen ja fiilistelyn jo edes haamuviivasta!! Onnittelut siis haamusta ja varovaiset onnittelut raskaudesta ? toivotaan, että tarrasi tiukkaan!

   Helmi ja kaisla, oon kans sitä mieltä, että aika kivuton ja yllättävän iisi oli punktio. Hyvin se menee ?

   Dina, tosi harmi ettei sulla mennyt kaikki suunnitelmien mukaan. Onneksi tästä kierrosta viisaampana. Minulla oli eka punktio päinvastoin, eivät olleet vielä tarpeeksi kypsiä ja siitä saatiin vaan yksi hyvä alkio eikä sekään tarttunut. Mutta seuraava punktio onnistuikin kun tiedettiin, että vaatii pidempää kypsyttelyä.

  • #36303
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos. Juuri sain tiedon, että hcg arvo oli 98. Eli raskaana ollaan ainakin toistaiseksi. Toivottavasti tämä jatkaa kasvuaan. Hieman epävarma olo itsellä kuinka tässä käy, mutta nythän ei auta kuin odotella.

   Punktioon meneville tsemppiä, jännittävä ja pelottava, mutta yleensä se on nopea ja aika kivuton toimenpide. 🙂

  • #36311
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Iltaa kaikille piinaviikot alko eli hyvin oli taas alkio kestänyt jäädytyksen ja tästä toisesta kierroksesta (eli toinen luovuttaja) tämä oli nyt viimeinen lahja ja nyt sormet ja varpaat ristissä täällä ollaan piinaviikot jos tämä nyt saisi kunnon jarrusukat ja vihdoinkin olisi meidän vuoro…

  • #36312
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä punktiion menijöille! 🙂 Itsellä se ei ollut mukavin osa tätä prosessia, mutta nopeasti kuitenkin oli ohi ja toipuminenkin kävi suhteellisen nopeasti 🙂

   Ja tervetuloa uudet kirjoittelijat mukaan!! 🙂 Eevalle paljon tseppiä piinailuihin, paljon jarrusukkia sinne!

   Onnea Aurinko tuhannesti ja paljon tarrasukkia sinne myös!! <3 Mulla myös viikon pästä verikokeet ja tänä aamuna testi näytti, että pikkukaveri olisi tarrannut kiinni 🙂 Nyt sitten alkoi uusi jännittäminen, että myös pysyisi matkassa mukana <3

  • #36315
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   myyköhän muut apteekit gonapeptyl ruiskeita yksittäisesti kun reseptissä määrätään paketti eli 7 pistosta ja vaan 1 niistä käytetään…. siis mihin sairauteen kukaan noita kaikkia 7mää tarvitsee ja yli pari kymppii kpl niin mielellään ostaan vaan sen 1 jota tarvitsee… aamupohdiskeluja samalla kun ton taas mahaan tökkäsin

   • #36319
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä sain ostettua yhden ja lääkäri sanoi, että muista apteekeista ei tiedä, mutta Ylioposton apteekit ainakin myy yksittäin ?

    • #36323
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Manna mun lääkärikin neuvo ton yliopiston apteekin että saa vaan yhden. Mun lääkäri sanoi ei itse oikein tähän usko mutta kokeillaan kaikki keinot ei siitä haittaakaan ole. Käytiin keskustelu mitkä vaikuttaa tarraako kiinni vai ei ja itse olen sitä mieltä että jotkut luovuttajat käyvät paremmin kun toiset kyllähän veriryhmiäkin katsotaan kun verta luovutetaan/saa siirron verta miksi nämä ei olisi sama luovuttajan kanssa.. mulla nyt ollut 2 eri luovuttajaa ja ensimmäiseltä jäi tuore kiinni meni vaan valitettavasti kesken tältä toiselta jonka näin ja joka olisi ollut semmoinen jonka olisin ” kuvastosta” valinnut oli nuori, hoikka ja nätti hänen munansa eivät ole minuun kiinnittyneet vaikka hyvin hedelmöittyivät ja säilyivät pakastuksen vika on siis pakko olla mun vastaanotossa… jaiks ja tämä vasta eka piinapäivä mitähän kirjoitan viikon päästä…

  • #36316
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva T, minä ainakin sain ostettua yhden gonapeptylin apteekista. Ei ollut tarvetta kuin yhdelle. Tuikkasin itseeni just eilen.

  • #36317
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuhannesti onnea teille kaikille plussanneille ja Eevalle peukkuja, että tarraa?

   Itse ollut vähän pois täältä palstalta kun ei ole mitään ollut menossa, mutta maanantaina alkais terolut jolla käynnistetään menkat ja siitä sitten pas nro2. Mua jännittää paljon enemmän jo nyt kun ekalla kerralla. Menispä tällä kertaa kaikki hyvin…

  • #36318
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Aurinko ja Manna! Toivotaan, että kaikki menee tästä eteenpäinkin hyvin!
   Ootteko kaikki gonapeptylin käyttäjät yksityisellä? Mä kyselin sitä julkisella puolella, että olisko mahdollista käyttää, niin sanottiin vaan ettei vielä ole tarvis. En tiedä saako sen sitten myöhemmin, jos ei tulosta ala tulla vai mistä johtuu.

   Mulla on täällä sillain jännät päivät, että odotan ovulaatiota. Clearblun testi näytti tänään, että hormonitasot on alkanut nousemaan (mulla on tällä kertaa se uudempi testi, jossa näkyy hormonitason nousu ennen varsianista ovultaatiota) ja nyt tosiaan jännitän, että osuuko ovulaatio maanantaille vai sunnuntaille. Jos se osuu maanantaille niin menee ohi tämä kierros, ei kuulemma irrotuspiikkiä käytetä. Toivon todella että osuisi sunnuntaihin. Monenlaista jännitettävää näihin vaiheisiin mahtuu.

   • #36320
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos ❤️

    Pidetään sormia ja varpaita pystyssä, että osuis sunnuntaille!! ?? Tää on kyllä yhdestä jännityksestä seuraavaan ?

    Mä oon kunnallisella ja jo ekaan passiin määräs gonapeptylin tukemaan kiinnittymistä. Ja muistaakseni se oli mulla tuoresiirron yhteydessäkin.. Voi kyllä olla, että johtuu siitä, että meillä alkioita niin vähän ja enempää ei enää mahdollista saada. ?

   • #36321
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle määrättiin julkiselta puolelta ihan automatic tuo gonalpeptyl. Varmaan katsottu vuosien selittämätön lapsettomuus tausta,että (melkeen 8 vuotta, eikä kertaakaan plussaa) laitetaanpa kaikki peliin. En tiedä?

   • #36327
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hmm. Aika jännä miten paljon eroja julkisella. ? meilläkin lapsettomuutta takana 8 vuotta. Munasoluja tulee tosi vähän. Kahdelta kierrokselta on saatu 1 pakkaseen ja 2 tuoresiirtoa. Nyt pasia ajatellen kysyin juuri tuosta gonapeptylistä niin sanottiin vaan ettei tarvetta. Mälsää jos jotain mitä vois kokeilla avuksi, jää käyttämättä.

   • #36332
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Höh, no on mälsää jos vielä kysyit asiaa. Kaipa tämä joku yksilöllinen juttu näissä lääkkeissä sitten on. Kaikesta huolimatta paljon tsemppiä, että osuis sunnuntaille ovulaatio! 🙂

   • #36347
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos tsempeistä Jonski ?

   • #36348
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivottavasti osuu oikealle päivälle! Mulla on ollut gonapeptyl kahdessa siirrossa (julkisella), mutta eipä silti ole tarttuneet.

  • #36322
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä 8 päivää siirrosta ja ensimmäinen haalea, mutta selkeä plussa testattu eilen. Uskomaton tunne! Ensimmäinen kerta kun rtestiin tulee mitään näkyviin. Maanantaina virallinen testipäivä. Onnea myös muille plussanneille ja tsemppiä siirtoon meneville ja piinapäiviä viettäville?

  • #36325
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi, onnea Pioni!

  • #36326
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vau hienoa. Onnea Pioni!

  • #36328
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Pioni? Vau teitä plussaa nyt moni ??

  • #36333
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla onnistumisia, onnee Pioni:)

   Täällä eka ultra takana ja siellä näytti olevan 6-8 munarakkulaa kehittymässä… onko toi aikas vähän vai? Nostettiin vähän Menopur annostusta ja siihen rinnalle jarrutus lääke. Ens tiistaina sit uus ultra ja mahdollisesti to tai pe ens viikolla punktio.

  • #36334
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minulla näkyi toisessa seurantaultrassa 8 rakkulaa. Ainakin minulle lääkäri sanoi, että on ihan hyvä määrä. Punktiossa saatiin sitten 7 munasolua, joista kaikki kypsiä ja 6 hedelmöittyi. Yksi alkio siirrettiin torstaina ja loput 5 jatkoviljelyyn ja mahdollisesti sitten pakkaseen. Hienoa Pioni ja tsemppiä muillekin! ?

  • #36336
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla näkyi ekassa ultrassa n. 10 munarakkulaa ja muutama pienempi. Lopulta punktiossa kypsiä munasoluja saatiin 18, eli sieltä kasvoi kyllä lisää. Eli hyvältä kuulostaa Helmi! 🙂

  • #36337
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heipä Hei.
   Palailen plussanneiden puolelta tänne odottelemaan passia.
   Meille tehtiin joulukuun alussa 1.pas ja siitä raskauduin. Varhaisultrassa pienen sydän väpätti, mutta maanantaina (rv11+3) alkaneet kivut vei lääkäriin ja ultrassa todettiin sykkeetön alkio. Nyt keskenmeno on jälkivuoto aiheessa ja hus:sta kerrottiin että joudutaan odottamaan yksi kokonainen kierto ennen kuin voidaan ilmoittautua uuteen siirtoon. Pakkasessa vielä 2 5päiväistä blastoa (tämäkin sellainen siis oli) – joten uuteen icsiin ei heti jouduta mutta siirto menee huhtikuulle (huoh).

   Meillä siis ensimmäinen Icsi tehtiin syksyllä ja tähän viikkoon asti kaikki mennyt hyvin. Tässä on nyt toista kuukautta aikaa kerätä itsensä ja valmistautua seuraavaan koitokseen.

   Tsemppiä kaikille jotka tällä hetkellä piikittelee/odottelee =) Parasta on kun jotain tapahtuu!

   • #36338
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Oodi, iso halaus sinulle ?

    Minäkin käväisin raskautuneiden puolella, mutta innostuinkin liian äkkiä koska olikin kemiallinen raskaus. Sinulla tietysti eri asia kun noinkin pitkälle eteni♥️ Itse olen parhaillaan myös tuolla välikierrolla, että seuraavassa kierrossa pääsisi uuteen passiin.

   • #36339
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei Aliisa iloitsin jo niin teidän puolesta! Tää on pitkä ja raskas tie hyvin monelle ja jotenkin omassa takaraivossa oli koko ajan tunne että liian hyvin menee ollakseen totta.

    Pahinta tässä tekee se että serkkuni oli (tai on) samaan aikaan raskaana melkein samoilla viikoilla ja nyt yhteiset suunnitelmamme ei toteudukaan ? Ei voi muuta kuin surra ja sitten iloita kun sen aika vihdoin tulee! Varmasti se meille kaikille ennemmin tai myöhemmin tulee!

  • #36340
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi❤ paljon voimia teille ja pahoittelut?

  • #36341
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon voimia Oodi ❤

  • #36343
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi ja Aliisa voimia teille, toivotaan että seuraavat alkiot tarraavat kunnolla kiinni. ❣️ On tämä niin raastavaa aikaa. Itsekin tuskailen tässä koko ajan, että meneekö tämä kesken tai onko nyt vain kemiallinen raskaus. Tänään havaittu pientä vuotoa, joka sai tietenkin mielen heti sekaisin. Ajattelin ensi viikolla pyytää uutta hcg mittausta, jotta näkisi edes onko se lähtenyt nousemaan. Toki jos tästä vuoto alkaa kunnolla niin sittenhän se on jo siinä. ?

  • #36344
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Oodi ja Aliisa, hirmuisesti tsemppiä ja voimia ❤ raskaita pettymyksiä ?
   Toivotaan, että seuraava pysyy loppuun asti❣

   Täällä itse ehkä aavistuksen yritän jännäillä voiko inseminaatio onnistua, vaikka ei tätä yhtään osaa samanlailla jännätä kuin alkion siirtojen jälkeen. Mutta kaikki mahdollisuudet kokeiltava. Ja täytyy sitä tässä hommassa kai aina pysyä jotenkin toiveikkaana, vaikka taas takaraivossa jyskyttää aina ajatus siitä, että joutuu kerta toisensa jälkeen tulisi pettymään. Tää elämä tuntuu kyllä nyt olevan tällästä elämistä toivon ja epätoivon välillä ?

   Ja onnea plussanneille ❤

  • #36345
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   <3

  • #36346
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Oodi, oon pahoillani! Ei kyllä sanat riitä. ❤️ Kovasti voimia!

  • #36349
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   ??❤ Halauksia ja voimaa tulevaan.

  • #36350
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille ♥️

   Mekin aateltii välikierrossa spottailla ovis ja testata luomuna vaikka tiedetään että mahdollisuudet lähes olemattomat, mutta eikös lotossa oo sama homma ja aina joku voittaa? ?

   Unana milloin sulla oli siirto? =)

   • #36351
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla siirto varmaan pe jos siis huomenna ovis + Jännittää. Kaksi päivää testi näyttänyt nyt sitä että hormonitasot nousee. Jos menee ovis maanantaille niin sitten menee tämä kierto ohi. (Meillä meni edellinenkin kun unohdin alottaa cyglogestin ajoissa ??)

    Mäkin aina välikierroilla spottailen ovista. Ihan niinkun sanoit, et kyl se lottovoittokin joskus jollekin osuu ? ja ainakin oppii ovulaatiotestien käyttöä.

   • #36353
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eikä miten huonoa tuuria! Mulla on sama edessä kun loput 5päiväisiä, just jos osuu maanantaille niin ei onnistu siirto.

    Millä tsekkailet ovista? Mä tilasin just liuskoja. Viimeks käytin clearblueta mut ”huvispottailuun” vähän turhan kallis. Pidän peukut pystyssä että huomenna plussaa ? mikä tiellä oli pakkasen tilanne?

   • #36355
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä oon välikierroissa käyttänyt apteekin omia ja sitten siirtokierroissa clearbluta.

    Aamulla ei tullut ovulaation merkkiä clearbluhun ? osaisiko joku sanoa vaikuttaako se että jouduin juuri tänään vaihtamaan uuteen pakettiin? Ei kai se mitään vaikuta? Tikulla vaan tuli samasta virtsasta kaksi lähes yhtä tummaa viivaa ja se sai epäilemään. Varmaan se huomenna on just digilläkin plussa kun tikku näyttää tänään jo lähes tasapaksua viivaa.

   • #36356
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En usko että paketin vaihto vaikuttaa, mutta clearblue (mitä olen lukenut) ei välttämättä aina anna hymynaamaa vaikka ovis olisikin. Testaisin vielä illalla uudestaan! Mulla kävi just noin et viivat vahveni mut sit vast su iltana 18 sain hymynaama kun maanantaina olisi ollut myöhäistä!

   • #36358
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos vinkistä. Muistelinkin että sulla oli vastaavaa jännäämistä jossain vaiheessa. Täytyy testata ja toivoa vielä parasta. Muuten täytyy ruveta lottoa itsekin vetämään ?

    Kiva että teillä on pakkasessa vielä kaksi. Varmaan tuommoisen raskaan kokemuksen jälkeen edes hiukan helpompi päästä pas:iin kuin että alkaisi kaikki alusta. Meillä on tämä yksi pakkasessa. Ja eka pas nyt siis yrityksessä.

   • #36359
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kieltämättä olisi ollut melko raskas taival lähteä tästä suoraan icsiin. Mutta toivotaan että näistä pakkasalkioista saadaan vauvat syliin ♥️

  • #36352
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Oodi voimia keskenmenon käsittelyyn ja toivottavasti pääset nopeasti kanssa piinaviikkoilemaan… Mulla nyt toinen luovuttaja ja hänen lahjoisaan ei ole viellä yksikään saanut jarrusukkia ja nyt on vika pas laitettu torstaina ja jos ei tämäkään onnistu sitten alkaa homma 3 kertaa taas alusta…. Itse pähkäilen että eka luovuttaja sopi vissiin mulle paremmin kun tällä kertaa vahingossa tapaamani toinen luovuttaja… harmi vaan sillä tää toka oli nätti, hoikka ja siro… eli kaikkee mitä minä haluaisin olla ja lääkäri on siis sama kun ekalla kerralla

   • #36354
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos Eeva T. Toivon todella että tämä nyt tärppää ? tarrasukkia sinne!

  • #36362
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään aamulla kävin ultrassa, oli lähes 20 rakkulaa ja mahdollisesti menee ylikin, eli en saa Ovitrellea irroituspiikiksi hyperovulaation riskin vuoksi. Tuoresiirto jää siis tekemättä ja pas sitten parin kuukauden sisällä. Taas joutuu odottelemaan… Perjantaille on aika varattu punktioon, jännittää vähän jo.

  • #36363
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon tsemppiä ja voimia kaikille hoidoissa kulkeville. Tullut paljon viestejä eri tilanteista <3

   Itsellä pp 7 menossa, iltaisin makuuasennossa tulee sellaisia menkkamaisia nippailuja kohdun seudulta/munasarjojen kohtaa.
   Muuten ei mitään erikoisempia tuntemuksia. Ei ole kovin luottavainen fiilis tällä hetkellä.

  • #36364
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Taikatalvi toivottavasto vointisi pysyy hyvänä. Iso määrä kasvamassa siellä.

   Jonski toi on kyl piinaavaa kun tuntemukset voi johtua alkavista menkoista tai raskaudesta. Toivottavasti ois jälkimmäistä! Soitatko testipäivään asti ennen kuil testaat?

   Täällä kävi nyt niin että vaikka kuinka sunnuntai iltana yritin testailla, niin ovulaatio osui vasta tähän aamuun. Tuli toinen välikierto nyt ja pahinta että ensi kierrossakin iso todennäköisyys maanantai ovulaatiolle. Kyllä hiertää välillä tämä odottelu vaikka kuinka yrittäisi positiivisena pysyä.

  • #36365
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Taikatalvi harmillista että joudut odottelemaan, samoin Unana ? Tää osaa välillä olla niin tuskallisen piinallista. Meillä on sit varmaan samoihin aikoihin siirrot tulossa ni voijaan tsempata toisia =) Toivottavasti Unana ei nyt toistamiseen osu huonolle päivälle..

   Onks sulla Jonski milloin virallinen testipäivä, ja meinaatko testata etukäteen? Minkäikäinen alkio siirrettiin?

   • #36367
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Virallinen testipäivä on sunnuntaina. Ajattelin odotella sinne asti. Mulle siirrettiin kolmen päivän ikäinen ja 8 soluinen alkio. Ja tämä on ensimmäinen kyytiläinen.

   • #36368
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Okei, sori en oo ihan perillä kaikkien tilanteista, mut oliko sulla siis tuoresiirto? Jäikö pakkaseen vielä alkioita? Joo ei tuo etukäteen testaaminen ihan jo kemiallisen takia kannata (paras puhumaan ite testasin PP7 lähtien yhteensä 6 krt ennen virallista ?).

    Jatkossa yritän olla ite mahd neutraalina ja toivomatta liikoja sinne viikolle 12 asti, vaikka helppoa se ei tuu olemaan. Ajatuksena kuitenkin ettei ehkä tipu niin kovin korkeelta.

    • #36369
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Tuoresiirto! Pakkasessa neljä alkiota (kahdessa oljessa) Joo itsellä ei plussan plussaa kertaakaan tämän kahdeksan vuoden aikana.. vähä skeptinen olo, että miten voisi nyt tulla. Pitäis jostain kaivella taas sisäinen tsemppi. ?

   • #36370
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko teillä pitkälti hoitoja ollut takana? Pahoittelen kysymystulvaa!
    Mitä meinaa että on kahdessa oljessa? ? Pidetään peukkuja ja lähetetään tarrasukkia sinne ☺️

    • #36386
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Toki saa kysyä 🙂 Näissä ivf-hoidoissa ei olla oltu kuin tammikuusta alkaen (jonotettu yli puoli vuotta). Muutama vuosi sitten clomifen-hoitoa, mutta ei onnistunut ja jätettiin silloin hoidot siihen. Selittämätön lapsettomuus, syytä ei ole löytynyt. Nyt ajateltiin katsoa vielä tämä kortti. Vaikka takana kahdeksan vuotta toivetta, ei olla aktiivisesti koko aikaa yritetty.. siksi vasta nyt mentiin näihin hoitoihin kunnolla. Tänään alkanut kyllä sellainen rusehtava vuoto eli ei tainnut onnistua.. mutta eka siirtohan tämä vasta onkin. Ai niin ja olkihomma eli kaksi alkiota on pakastettu yhteen olkeen. Sulatukseen tulee siis kaksi kaksi kerralla. Varmistetaan kai, että jompi kumpi selviää sulatuksesta? En tiedä.

  • #36366
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, harmi kuulla et ovulaatio alkoikin maanantaina. Voimia odotteluun. Mä yritän odottaa testipäivään asti. Piinailu jatkukoon.

  • #36371
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mikäs Krispyn tilanne, onko tuntemuksia?

   Ja Pioni tänään virallinen testipäivä, oliko plussa vahvistunut? =)

   Eeva T Miltäs siellä tuntuu? Meinaatko testata etukäteen?

   • #36376
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oodi, oli viiva vahvistunut. Oon kehittänyt testaamisesta näköjään itelleni jonkun stressin kun viikonloppuna tuntui et olin kokoajan testaamassa ja vertailen kuvia et onhan varmasti vahvistunut?‍♀️ mutta tänään virallinen testipäivä ja selvä toinen viiva aamulla tikussa oli. Nyt vaan täytyisi odotella varhaisultraa, verikokeisiin ei passitettu mutta aattelin käydä jos epävarmuus iskee.. Ei tätä meinaa vaan uskoa todeksi. Kokoajan pelko, että alkaako menkat/vuoto?

   • #36377
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana kuulla Pioni että plussaa näyttää! ♥️ Voin kertoa että paniikki heltiää ehkä viikoksi varhaisultran jälkeen ja jatkuu sitten aina seuraaviin ultriin asti ? Mutta askel kerrallaan, olet taas askeleen lähempänä ja toivotaan että pysyy matkassa loppuun asti ?

   • #36379
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eilen illalla googlasin milloin pas voisi näkyä jo testeissä ja semmosen intialaisen hedelmällisyys lääärin videossa sanottiin 8vrk lähtien voi näkyy mutta ei saa viellä lannistua jos on nega eli aikasintaan 18 jos kaapista löytyy niitä halpis testejä ton clearbluen säästän siihen 14vrk siirrosta eli viralliseen testipäivään..

    • #36382
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     hedelmällisyyslääkärin… en osannut korjata tekstiin tätä kirjoitusvirhettä

  • #36372
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuoresiirto tehtiin mulle tosiaan torstaina, nyt PP 4 eikä ainakaan vielä ole mitään erityisiä tuntemuksia. Virallinen testipäivä on 24.2. 5 alkiota jäi jatkoviljelyyn ja nyt odottelen tietoa, että saadaanko niistä mitään pakkaseen. Onko kenelläkään kokemusta siitä, että kuinka nopeasti yleensä tiedetään, paljonko pakkaseen jää, kuinka kauan tällainen jatkoviljely yleensä kestää?

   • #36373
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eikös blastot oo 5 päiväisiä yleensä kun ne pakastetaan. Mulle kun siirrettiin 5-päiväinen niin samalla sain kuulla pakkaseen selviytyjät. Luulisi siis että saisit tiedon jo ihan pian. Toivotaan et tuoresiirto tärppää ?

   • #36374
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo meillä kans viljeltiin 5-6 päiväisiä ja heti pakastuspäivänä tuli tieto omapolulle. Tilkassa siis ollaan hoidoissa.

  • #36375
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voimia Oodi ja Aliisa ❤️

   Tsemppiä Krispy piinapäiviin! Mulla kesti muistaakseni 2 päivää, kun kyselin sit niiden perään! Ei siinä kauaa mennyt, mutta itse piti olla aktiinen osata kysyä kaikki mahdollinen. ?

  • #36380
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä testasin ekan kerran 5 päiväisen blaston siirron jälkeen PP7 ja haalea haamuviiva näkyi siitä lähtien herkällä testillä. Ensimmäisen viivan sain rfsun normitestiin PP9 =)

  • #36381
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Luulin lukeneeni ettei raskauden alussa saisi syödä rautalisää? Pitääköhän paikkaansa? Onko tietoa? Tai voiko vaikuttaa hoitoihin jos hoidon aikana syö rautalisää?

  • #36385
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuosta rautalisästä.. Itselläni oli ferritiini alhainen ja gyne nimenomaan määräsi rautalisän hoitojen eka keskustelukäynnillä 100mg joka toinen päivä. Ja raskaana olevalle suositellaan rautalisää muutenkin varsinkin jos ferritiini tai hb alhainen. Terv. Sh

   Nyt mulla pp13 menossa. Melkoisia piinapäiviä.

   Eilen oli melkoinen aamu kun ajattelin että menkat alkaa justiinsa kun juili niin menkkamaisesti alavatsaa ja kylkiä. Lonkkakin kipeytyi, minkä mulla aina tekee ennen menkkoja… Nyt toivotaan vaan parasta että alkio olisi pysynyt matkassa. 1. Ivf Tuore siirrolla.

   Pidetään peukkuja toisillemme ja käsiä kyynärpäitä myöten ristissä että jokainen meistä saisi kokea äitiyden. ❣️

  • #36387
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka kaikille! Minäkin palailen keskusteluihin pidemmän tauon jälkeen. Olen taustalla seuraillut keskustelua aina välillä. Nyt päätin tulla mukaan, kun hoidot on ajankohtaisempia.

   Meillä lapsettomuutta takana vähän yli 2 vuotta. Kyseessä selittämätön lapsettomuus ja minulla matala Amh. Meille tehtiin viime vuoden puolella kolme inssiä, mutta ei tehonnut. Olinkin todella skeptinen niiden suhteen ja ärsytti kun piti käyttää aikaa niihin. Sitten tuli 6 kk odotusjakso seuraaviin hoitoihin kun julkisella ollaan. Lisäksi korona on sekoittanut meidän aikatauluja. Nyt tammikuusta päästiin Ivf-hoitoon ja huomenna on ensimmäinen ultra, jossa päätetään pistosten ajankohta. Meillä on pitkä kaava hoitomuotona ja nyt olen 2 viikkoa käyttänyt nenäsumutetta. Jännää ja rankkaa samaan aikaan. Nenäsumute on aiheuttanut minulle unettomuutta, ja olen välillä ihan puhki. Rankkaa on muutenkin kun pelottaa miten nämä hoidot toimii.

   Kiva liittyä taas keskusteluun mukaan ja toivotan paljon jaksamista kullekin omassa tilanteessa! <3

   • #36395
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei, Tiina85.

    Meillä aika sama tilanne kun teilläkin. Vähän yli 2 vuotta lapsettomuutta takana. Selittämätön syy. Meille tarjottiin suoraan mahdollisuutta IVF- hoitoihin kunnallisella, yksityisellä suoritettujen hormonihoitojen ja tutkimusten jälkeen, mutta siitä huolimatta viime vuosi meni täysin odottamiseen, mut toivottavasti päästään ensi kuussa aloittamaan hoidot. Tsemppiä univajeeseen ja hoitoihin!

  • #36388
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Toivotaan Mappe ettei alakaan=) koska sulla virallinen testipäivä?

   Tiina85 voin vaan kuvitella kuinka turhauttavaa käydä läpi inssejä kun syy ei ole selvillä. Se hyvä puoli meidän osalta että tiedossa oli koko ajan icsiin joutuminen. Mutta kyllä tässä hoitopolkua silti takana puolitoista vuotta.

  • #36389
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi. Eilen olis ollu, mutta kehottivat odottamaan vielä muutaman päivän yli ennen testiä. Tänäänkin ollut aamu menkkamaiset kivut päällä. Ja paineen tuntua alavatsalla. Viimeiset n. 5 yötä mennyt yöhikisyyden merkeissä. Monta kertaa herännyt yöllä litskamärkänä. Itse oon yrittänyt olla että liikaa ei miettis mitää oireita kun niitä lueskelee niin vaihtelee hurjasti. Toisilla ei mitään ja toisilla kaikki mahdolliset, kolmansilla siltä väliltä. Riippumatta siitä mikä on lopputulos. Mutta kauheen vaikeeta tämä on olla miettimättä.
   Ajattelin ehkä huomenna kokeilla testiä, tai to aamuna.. Toivotaan ettei menkat ala. Mä en ole testannut kun 1 kerran eläissäni aiemmin. Takana 15 vuotta tahatonta lapsettomuutta. – toivo kantaa kulkijaa –

   • #36390
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihailen kärsivällisyyttäsi=) Ja se on totta että oireet vaihtelee jokaisella. Mistään ei voi tietää varmaksi. Mies yritti myös kovasti tsempata olemaan testaamatta ”kyllä ne menkat kertoo” kun tasainen kierto kuitenkin on!

  • #36397
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pp 9, eilisestä lähtien ruskeaa tuhruvuotoa, toisinaan punertavaakin ja hyytymiä. En ole testannut.
   Turhauttaa, mutta ei auta kuin häntä pystyyn.

   • #36403
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan että se ei vielä tarkoittaisi mitään huonoa

   • #36405
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi hitsi Jonski! Tiedän tunteen. Voisko vielä toivoa, ettei ole huono merkki? Vai tuntuuko, että nyt alkoi kuukautiset? Itse oon jotenkin kropasta aina tuntenut, kun tuhruvuoto alkanut, ettei ole hyvä juttu, vaikka joillain se onkin tarkoittanut raskautumista. Kaippa sen itse aika hyvin tietää.

   • #36411
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voihan se raskautumiseenkin liittyä, mutta varmasti turhauttavaa epätietoisuutta! Kohta on jo testipäivä niin sitten selkenee =)

   • #36414
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä tässä henkisesti jotenkin jo valmistautuu kohti uutta kiertoa. Syön vielä toistaiseksi terolutia ja toivotaan tietysti, että olisi jotain raskautumiseen liittyvää. Silti niinkuin Unana sen sanoi, että kyllä sen tietää.. Itsellä semmoset fiilikset, että kuukautiset alkaa näillä näppäimillä.

  • #36399
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ilokseni saan ilmoittaa, että tein tänä aamuna (pp14) positiivisen raskaustestin. Haalea plussa, mutta silti selkeästi nähtävillä. Olo tuntuu aivan uskomattomalta. Voiko olla mahdollista, että 15 vuoden jälkeen 1. Ivf:n 1.tuoresiirto takana ja heti tärppää… Nyt polilta odottelen soittoa. Tänään pitäis loppua Terolut kuuri.. Olo on todellakin epätodellinen ja nyt vaan pitää ottaa rennosti ja toivoa että kaikki menisi hyvin ja pieni pysyisi matkassa mukana❣️

   Toivon kaikille täällä kaikkea hyvää ja plussatuulia❣️

   Muistetaan että toivo kantaa kulkijaa!

   • #36400
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mappe aivan mahtavaa! Onnea ja tsemppiä, pidän sormet ristissä!

   • #36402
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Mappe ?

   • #36406
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Mappe!! Hieno uutinen 🙂

   • #36410
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hienoa, paljon onnea ! 🙂

   • #36412
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana uutinen, onnea Mappe! Toivotaan tosiaan että pieni tarrannut oikeaan paikkaan ja kunnolla ?

   • #36417
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mieletöntä ❤ Onnea ?

  • #36401
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mappe voi miten ihania uutisia 🙂 onnea ja pidetään peukkuja et kyytiläinen on tiukasti matkassa mukana loppuun asti <3 Antaa kyl toivoa varmasti monelle meistä kuulla ihania onnistumisia.

  • #36404
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kenellä teistä olisi siirtoa odotettavissa maaliskuulle? Menee itsellä sekaisin kuka on missäkin vaiheessa menossa ? Mulla olisi todennäköisesti maaliskuun keskivaiheilla.

   • #36408
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla pitäisi olla maaliskuussa siirto. Varmaan kanssa aika lailla keskivaiheilla. Voi olla että mennään aika samassa tahdissa. Ja eikös ollut useampi muukin, jolla maaliskuulla pitäisi olla siirto edessä?

    • #36409
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mulla varmaan myös maaliskuussa tai viimeistään huhtikuun alkupuolella siirto 🙂

    • #36483
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Meillä pitäis olla myös maaliskuussa vk11 punktio ja toivottavasti sitten samalla viikolla siirto myös.

   • #36413
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla siirto huhtikuun alun menkoista. Kunhan ne mut vaan alkaisi mahd nopeaan =)

   • #36415
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jee pidän teidät varsinkin mielessä niin päästään jännäämään yhdessä?

  • #36416
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kysymys teille:
   Kuinka kellonlyömän tarkasti otatte progynovat ja luget?
   Mulle siis määrätty 3krt/vrk joten 8h ois annosten väli. Tuolla kemiallisella kierrolla mulla oli puhelimessa muistutus lääkkeistä, mutta en ottanut niitä tarkalleen tuohon aikoihin. Aamulla saatoin nukkua pidempään jolloin edellisestä lääkkeestä kulu esim 10h tai jos illalla väsytti niin otin lääkkeen jo 1h aikasemmin. Kuinka iso väli tuolla on? Ens kierrossa varmaan otan just kellonlyömälleen oikeaan aikaan etten syytä itteäni jos taas epäonnistuu… Olen vaan tosi huono uninen, joten yöunet jää vähiin kun en 8h saa lääkkeitten oton takia nukuttua. Unet jää ehkä 6 tuntiin jos hyvä tuuri.

   • #36419
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle sanottiin kun otin 3 krt päivässä että mahdollisimman tasasin väliajoin, ettei pitoisuus heittele paljolti. Mutta ei kai tunnilla kahdellakaan kiin suurta merkitystä luulisi olevan?

  • #36418
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisa kantsii varmaan vielä tarkistaa lääkäriltä. Mutta mulla on ollut sellainen käsitys, että luget ei oo niin tarkkaan. Tosin mulla on ollut aamulla ja illalla vaan. Joistain lääkkeistä on saanut ohjeen, että tarkalleen tällä kellon lyömällä tai koitan nyt 15 minuutin tarkkuudella, mutta lugeista mulle ohje oli, että ota aamulla ja illalla. Mutta ehkä kantsii tarkistaa, ettei jää painamaan ja toisaalta ettet valvo turhaan. 🙂 Miten muilla? Tässä on meinaan huomannut, että aika erilaisiakin ohjeita voi saada samaan asiaan hoitopaikasta riippuen.

  • #36420
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Mappe ja paljon tarrasukkia sinne ❤️

   Mulla oli verikokeet maanantaina ja hcg 580, eli näyttäis siltä ainakin vielä, että olis pikkukaveri matkassa mukana. Ultra on vasta 10.3, eli jännäilyä sinne asti ?

   Mites Pioni, eikös sullakin ollu verikokeet jo?

   • #36421
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ei määrätty verikokeisiin kun ilmotin plussasta. Tänään jäi muutaman kerran tuhruvuotoa pyyhkiessä, jos jatkuu niin menen verikokeisiin.. Kuulemma yleistä alkuraskaudessa niukka vuoto ja varsinkin hoitoalkusissa mutta oon nyt kauhusta kankeena?

    • #36423
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Voin kyllä kuvitella, kuinka säikäyttää, mutta toivottavasti kaikki on hyvin! Paljon voimia sinne ja rauhallista mieltä ?

   • #36422
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toi odotus ja tietämättömyys on kyllä aikamoista, mutta ainakin suurella todennäköisyydellä kaikki on hyvin ?
    Toivotaan parasta!

  • #36424
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos teille❤ pelottaa tosiaan että vuoto yltyy ja peli on menetetty

  • #36425
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pakko liittyä mukaan, kun muutenkin tulee lueskeltua näitä keskusteluja aika usein. Meillä on ensimmäinen IVF + tuoresiirto takana ja nyt menossa pp2. Meillä hoito alkoi 31.1., munasolupunktio oli 10.2. ja kahden blastokystin tuoresiirto 15.2. Hoitopaikkana Dextra Pihlajalinna. Punktiossa saatiin 10 munasolua, joista 9 hedelmöittyi normaalisti ja näistä 7 kehittyi blastokysteiksi. Pakkaseen menivät loput viisi.

   Alunperin en osannut odottaa, että tämä _odotus_ on näin kamalaa. Tunnit ja päivät matelevat. Meillä taustalla kaksi helppoa luomuraskautta, joista nyt jo kouluikäiset lapset, mutta kolmannen kanssa ollut haasteita; sain PCO-diagnoosin 2016. Nyt kuitenkin kovasti toiveita ilmassa, vaikka tietysti luonteenomaisesti pelkään jatkuvasti pahinta. Onpa kokonaisvaltaisen ahdistavaa.

   • #36429
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa Sara ja tarrasukkia piinapäiville! Ne ovat kyllä nimensä mukaan todella piinallista! Pakko kysyä mistä syystä kaksi siirretty samanaikaisesti? Kysyin nimittäin mieheltä voitaisiinko (kun haluaisin salaisesti kaksosia) , mutta en tiedä suostuisiko klinikalla edes ?

    • #36439
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos <33

     No itse asiassa päätin ihan vain kysyä asiaa. Jossain takaraivossa on ollut pitkään ajatus siitä, että se voisi olla jopa aika ihanaa, jos tulisi kaksi samalla. Ajatus heräsi jokunen vuosi sitten, kun kokeilimme jonkin aikaa ovulaatioiduktiohoitoja (osottautuivat mahdottomiksi, kun joko munasoluja ei saatu kypsymään tai sitten niitä tuli aivan liikaa eikä tasapainoa löydetty).. Joka tapaukessa lääkäri näytti miettivät hetken ja totesi, että ei se tietysti kiellettyä ole, vaikkei suositeltavaa. Omalla kohdallani tilannetta puolsi myös oma terveydentila, hyvin sujuneet aikaisemmat raskaudet ja synnytykset sekä ikä, täytin juuri 34 vuotta.

  • #36428
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pioni mulla 1 keskenmeno näistä ivf hoidoista kokemusena ja se meni kesken parin viikon ikäisenä ja ei ainakaan mulla tullut pikkuista vuotoa vaan ihan kunnon niegara eli toivotaan että sun pieni tihkuminen on alkuraskauden normaalia vuotoa mulla siis ainakin ei tullut mieleen onko mennyt kesken vai ei. Peukut pystyssä että pääsit säikähdyksellä

  • #36431
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mikä vointi sulla on tänä aamuna Pioni? Onko tuhru pysynyt kurissa vai lisääntynyt? Toivotaan todella parasta!
   Mikä Jonski sun vointi on?

  • #36432
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tulin vaan huikkaamaan väliin, että hirveästi tsemppiä ja voimia ja lämpöä ja onnea matkaan kaikille tällä palstalla!!! <3 <3 Ootte ihania, ja kiitos jakamisesta. Oon täällä taustalla seuraillut, paitsi viime päivinä en ole melkein edes ehtinyt töiden takia.

   Täällä luvassa PAS tod näk parin viikon päästä, jos kaikki menisi hyvin.

  • #36433
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Yön aikaan ei ollut siteeseen asti tullut yhtään, eikä nyt pyyhkiessäkään. Soitin neuvolaankin, sieltä sanottiin että pieni tiputtelu alkuraskaudessa normaalia ja varsinkin niihin aikoihin kun kuukautisten pitäisi normaalisti alkaa. Kipuja ei ole ollut. Toivottavasti tämä oli nyt vain harmitonta ja selvittiin säikähdyksellä. Tutkin asiaa vielä netistä ja eri foorumeilta, täysin lääkkeellisissä Pas kierroissa on ilmeisesti todella yleistä vuodot plussan jälkeen? tätä en tiennyt!

  • #36434
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä piinapäiville Sara!Ja toivottavasti Tuulie pääset kahden viikon päästä PASiin ja tsemppiä myös sinne! 🙂

   Pioni, kuulin juuri eilen, että eräs tuttu oli vuotanut ensimmäiset muutamat raskauskuukaudet kuin niagara ja terve lapsi syntynyt jo. Luomuraskaus kyseessä. Melko yleistä tuo vuoto ilmeisesti on. Kyllähän se silti huolettaa. Toivotaan, että vuoto sun kohdalla on harmitonta ja näin varmasti onkin. 🙂

   Itsellä edelleen sellaista ruskeaa tuhrua, välillä punertavaakin, mutta ei ole yltynyt kunnon vuodoksi. Eikä kipuja. Nyt on pp 10. Olin jo heittänyt kirveen kaivoon, mutta en vielä heitäkään, kun ei ole kunnon vuodoksi alkanut. On kyllä todelliset piinapäivät kyseessä 😀

  • #36436
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   On taas niiiiin pitkät piinaviikot ja vasta puoliväli ohitettu… luin jo millon saa aikaisintaan testata kun löysin kaapinpohjalta ikivanhoja liuskoja ton clear bluen jätän sitten varsinaiseen päivään mutta miten muu kuin pian ootte ruvennut testailemaan?

   • #36437
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mitä olen seuraillut ihmisiä tässä 5kk aikana niin PP5 on ensimmäiset haaleat viivat näkyneet. Itse testasin ekan kerran PP7 ja sain näkyviin myös haalean viiva ja siitä myös joka pv eteenpäin. PP9 näkyi jo normitestilläkin eli ei tarvinnu herkkää testiä. Tosin on niitä tarinoita myös luettu että päivää ennen virallista testiä on vielä näyttänyt negaa ja virallisena vasta plussannut.

    • #36443
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Miten sulla siis menee noi piinikset? Oliko siis pp9 virallinen testipäivä?

   • #36506
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eeva T, jokos testasit? 🙂

    • #36519
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     En ole vielläkään uskaltanut… ja olisi ultrabluen lisäksi pari noita halpis testejä jos ei jaksa torstaihin saakka…. oon lukenut miljoona eri millaisia oireita ollut juttuja ja yökötystä ihmeellisempiä oireita ei mulla ole ollut johtuuko se ehkä kenties onnistumisesta vai liiasta kahvin (kofeiiniton) juomisesta…

    • #36520
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ehkä tuo on Eeva T vaan fiksua =) mies yritti muhun (himotestaajaan) saada järkeä ja sanoi että kyllä ne menkat sitten kertoo onko onnistunut. Mutta ei voi mitään kun olen niin malttamaton ?
     Toivotaan kovasti että nyt tärppää ??

  • #36442
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ensimmäisen raskaustestin esikoisen odotuksen alussa tein 11 päivää ”ovulaatiosta” eli punktiosta, eli 9 päivää (2 päivän ikäisen) alkion siirrosta. Silloin tiesin että raskaus on alkanut ja luin, että kiinnittymisen jälkeen niihin aikoihin testiin olisi mahdollista tulla kaksi viivaa.

   Tällä kertaa tein jo 7 päivää ovulaatiosta, 4 päivää (3päiväisen) alkion siirrosta, joka olisi ollut siis kiinnittymispäivä, jos olisi mennyt samanlailla kuin esikoisella(aivan liian aikaista siis). Nyt menossa jo dpo 10, kuukautisiin 3 päivää ja negaa näyttää. Muutoinkaan ei ole sitä ”olen varmasti raskaana” -kliseistä fiilistä. Tänään 7 päivää siirrosta.

   • #36446
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan nyt vielä, mutta hyvä varautua henkisesti jo seuraavaan askeleeseen ? Tätä odotusta ja innostusta ja pettymystähän tämä matka on, mutta lopulta palkitaan varmasti meidät kaikki!

  • #36444
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä muille piinapäiviin!

   Minulla alkoi tänään kuukautiset ja eka tuoresiirto siis ei onnistunut. Ei tarvinnut tehdä raskaustestiä. Onhan tää aivan persuuksista. Tuli myös taas pelko siitä, ettei minä ja mieheni ikinä välttämättä koeta vanhemmuutta. Kehoni ei vaan toimi.

   • #36445
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Jonski voimia pettymyksen kanssa. Jäikö teille pakkaseen alkioita? Meilläkään ei tuoresiirto toiminut mutta sittwn ensimmäinen pas tärppäsi, vaikka päättyikin lopulta ikävästi.

    • #36447
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Pakkasessa alkioita. Niitä on neljä, mutta kahdessa oljessa. Eli kaksi sulatetaan ilmeisesti kerralla.

  • #36448
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jonski, tosi harmi! ?❤ Ymmärrän tuon sinun tunteen paremmin kuin hyvin. Meilläkin pitkä lapsettomuus takana. 6 vuotta. Sinä aikana ei yhden yhtään plussaa vaikka olisi suurennuslasilla, taskulampulla ja päällään seisten hyvällä mielikuvituksella varustettuna testejä tihrustanut. Ensimmäinen punktio meni totaalisen perseelleen, yksi alkio tuli ja siirrettiin. Nega. Heti uuteen punktioon, saalis parempi. Yksi tuoreeltaan siirtoon. Siinä vaiheessa iski järisyttävä ahdistus, että jos ei taaskaan jää pakkaseen mitään ja joudutaan taas punktioon. Kolmanteen, eli viimeiseen ”ilmaiseen”. Silloin se tuntui maailmanlopulta. En ehkä tajunnut, että hoidot voidaan jatkaa omakustanteisesti. Kaikesta huolimatta raskaus alkoi.

   Niin monta tuskaisaa ja lohdutonta hetkeä on ollut matkan varrella ja ajatus, ettei omaa lasta tule. Olen syyttänyt itseäni vaikka vikaa ei ole löytynyt. Lapsena ystäväkirjoihin kirjoitin ”isona minusta tulee…. ÄITI”. Mietin, miten voi olla mahdollista, että minä joka olen eniten maailmassa halunnut äidiksi, en onnistunu siinä?? Ja sitten kun on niitä jotka tulevat raskaaksi tahtomattaan pelkästä silmiin katsomisesta…..

   En ikipäivänä olisi voinut kuvitella, miten olisi päässyt yli siitä, etten omaa lasta saisikaan.

   Tällä hetkellä hieman samat ajatukset, esikoisen syntymän jälkeen toinen on saanut tulla jos on tullakseen ja aktiivisempaa yritystä ollut nyt 1-1.5 vuotta. Tunne on yhtä murskaava ja toisen lapsen kaipuu yhtä kova kuin esikoisen aikaan. Toki paljon on muuttunut, tiedän nyt, että raskaus voi alkaa ja sujua ongelmitta kun sellainen takana jo on. Ja olen lapsestani äärimmäisen kiitollinen ja rakastan häntä yli kaiken. Mutta silti toisen kaipuu kiristää sisällä ja epäonnistumiset murskaa.

   Älä menetä toivoa. Kaikki järjestyy vielä vaikka ei siltä aina tunnu. ❤

  • #36449
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen pahoillani jonski! Voimia suruun <3 Täällä on onneksi paljon positiivisia kertomuksia siitä, että seuraavat ovat onnistuneet.

   Tsemppiä kaikille piinapäiviin ja hoidon alkua odottaville! Miten te lievitätte stressiä esim. piinapäivien aikana? Odotan sitä jo kauhulla. Juoksu ei varmaan ole järkevää siirron jälkeen?

   • #36450
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En ole keksinyt keinoa stressin lievitykseen ? mutta siihen viitaten sanottiin, että saa ja pitää elää normaalia elämää ja tehdä normiasioita, eli jos harrastaisin juoksua niin varmasti juoksisin. Lenkkeillyt kyllä olen paljon.

    • #36451
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Koronan takia on ollut paljon rankempaa kun aikaa on liikaa ja tekeminen on aika rajoittunutta. Saa viettää liikaa aikaa omissa ajatuksissaan.

     • #36452
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Sepä se, jos voisi nähdä ystäviä tai käydä edes työpaikalla, niin saisi hetken muuta ajateltavaa, mutta kotona ollessa on aivan liian paljon aikaa miettiä.

      Mulla on ollut jakso jolloin (ilmeisesti) lenkkeily aiheutti välivuotoa, joten en usko, että uskaltaisin lenkkeillä piinaviikoilla. Täytyy varmaan ladata äänikirjoja ja käydä pitkillä kävelyillä.

      • #36455
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Aivan! Sitten tietenkin parempi ottaa rauhallisemmin. Omaa oloa kuunnellen ❤

  • #36453
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä oli tänään tosiaan punktio, jännitti aika paljon, etukäteen ja nukuin vähän huonosti viime yön. Henkilökunta Tilkassa oli kuitenkin tosi ystävällistä ja se lievitti heti alkuun jännitystä. Itse toimenpiteen aikana yhdessä kohtaa sattui tosi paljon, mutta sain heti lisää kipulääkettä ja helpotti nopeasti. Sen jälkeen kipuja ei ole ollut ja pääsin alle kahdessa tunnissa toimenpiteen jälkeen kotiin. Hedelmöityskelpoisia munasoluja tuli 13 kpl eli tosi hyvin. Meillä tämä lapsettoomuuskin johtuu ainakin osittain monirakkulaisuudesta, eli oli selvää alusta asti että niitä tulee. Mutta tosiaan tuoresiirtoa ei hyperstimulaatioriskin vuoksi voida tehdä ja seuraavista kuukautisista voin sitten ilmoittautua PAS:iin. Kaiken kaikkiaan toimenpiteestä jäi hyvä mieli ja edelleen olen tosi kiitollinen ystävälliselle ja ammattitaitoiselle henkilökunnalle <3

   • #36454
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana kuulla että kokemuksesi oli hyvä=) sinulla siis yksi välikierto pitää pitää vai heti seuraavista menkoista mahdollista ilmoittautua?

    • #36459
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ohjeen mukaan seuraavista menkoista ilmoittaudutaan ja siitä aloitetaan lääkkeellinen kierto, johon tehdään pas.

     Tänään oli tullut omapolkuun tieto, että 12 olikin ollut täysiä munasoluja ja näistä 6 oli hedelmöittynyt, eli ei mikään huikea prosentti. Hyvä, että saivat nyt poimittua sieltä hyvät… Pian sitten selviää, että kuinka moni selviää pakastukseen ja vielä sulatuksenkin.

     • #36463
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Eikös 6 ole ihan hyvä määrä!

      • #36499
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kai se on ihan hyvä määrä 🙂 Mutta jos yleensä 70% punktioiduista munasoluista on hedelmöittymiskelposia, niin meillä oli vain 50%. Ensi viikon perjantaina on soittoaika lääkärille, sitten selviää kuinka moni on jakautunut normaalisti ja päässyt pakkaseen asti.

      • #36523
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Pidän peukkuja, että mahdollisimman moni pääsisi pakkaseen!

      • #36526
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitos 🙂 <3

  • #36456
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   ❤️Kiitos kauniista sanoista.. ihan herkistyy. Ihana yhteisö. ?❤️ Mukavaa viikonloppua kaikille!

   • #36460
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa viikonloppua! Voimia ja rentoutusta <3

   • #36507
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voimia seuraavaan kierrokseen valmistautumiseen!

  • #36464
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ehdittiin viikon iloita plussasta kunnes tänään kunnon vuoto alkoi ja testi muuttui negaksi. Paska olo, mutta ei auta kun nokka kohti uutta siirtoa. Kaksi blastoa on pakkasessa vielä. Tsemppiä myös muille❤

   • #36468
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Pioni voimia pettymykseen ? onneksi seuraavasta siirrosta päässet jo uuteen yritykseen?

   • #36508
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi vain kuvitella, kuinka raskasta… Tsemppiä!

  • #36466
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pioni, ei oo todellista! ? Voimia ❤

   Tuntuu, että menossa on joku yleinen paskakausi.

   Onneksi on kuitenkin jokunen onnistuminenkin ja hyvä uutinen.. ?

  • #36467
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Pioni ja Jonski, oon niin pahoillani teidän puolesta ? voimia sinne paljon ❤️ on tää kyllä aikamoista vuoristorataa, mutta pakko jaksaa uskoa, että lopussa on palkinto tästä kaikesta ❣️

   Itsellä kans jännä olo, kun toisaalta oon innoissani ja mies on onnensa kukkuloilla, mutta toisaalta taas joka kerta kun käy vessassa, niin pitää katsoa tuleeko verta ?

  • #36469
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille❤ on tää kyllä suoraan sanottuna perseestä. Pää ei pysy mukana, ensin varovaisesti iloittiin vahvistuvista viivoista ja yhtäkkiä ne vietiin pois. Oodi, uskoisin et päästään seuraavasta siirrosta uuteen yritykseen. Täytyy maanantaina kysyä lääkäriltä.

   Manna, nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn että kaikki menee hyvin❤

  • #36470
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siis seuraavasta kierrosta?‍♀️

  • #36473
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä positiivinen raskaustesti vaihtui suruun ja pettymykseen. Vuolas vuoto ja kipuja paljon. Vähän hartiapistosta ja virtsaaminen sattuu mahaan eri puolille. Huomenna täytyy olla yhteydessä polilla ja kysellä jatkoja.

   Ei luovuta toivosta silti että vielä on joskus meidänkin vuoromme. Onneksi on toinen pakkasessa odottamassa ❣️

   -toivo kantaa kulkijaa

   • #36505
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oi voi… voimia ja toivoa toivon sinne <3

  • #36474
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mappe, olen niin pahoillani❤ täällä myös keräillään voimia ja huomenna yhteys lääkäriin. Kumpa pääsisi nopeasti vaan uuteen siirtoon

  • #36475
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei Manna, suuret pahoittelut ?? nyt on tosiaankin jonkinlainen epäonnen hetki meneillään.
   Toivoa vaan sopii tämän meinaavan että kohta saadaan sellainen plussa aalto, joka kantaa loppuun asti ♥️

  • #36476
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, Niimpä! Pakko olla niin ❤

  • #36477
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei. ? onpas täällä nyt monella surullisia uutisia. Oon pahoillani Pioni ja Mappe että plussat muuttui. Tulee vaan semmonen olo, että koskakohan sitä uskaltaa mahdollisesta raskautumisesta iloita kun tuntuu että se voidaan viedä koska vaan pois. Paljon voimia kaikille. Pakko tää on paremmaksi meille kaikille vielä muuttua. ❤️

  • #36478
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Iso hali Mappe ja Pioni?

  • #36479
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon voimia Pioni ja Mappe! <3 Tämä on kyllä yhtä loputonta vuoristorataa tunteiden kanssa; toivoa, epätoivoa, iloa ja surua. Täytyy vaan toivoa, että kaikki päättyy lopulta onnellisesti!

  • #36480
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   ??? !! Olen niin surullinen puolestasi Mappe. ?

   Todellakin toivotaan, että nyt alkaa plussa-aalto ja loppuu nämä huonot uutiset!!

   Iso hali tosiaan kaikille tässä kurjassa tilanteessa! Epävarmuus ja pettymykset ovat kaihertaneet jokaista jo aivan tarpeeksi.

  • #36481
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa.

   Aattelin minäkin liittyä taustalta joukkoon mukaan ☺️

   Meillä yritystä parivuotta takana. Tehty 3 inseminaatiota joista tuloksena 1 raskaus, joka kuitenkin meni kesken ?

   Nyt tehty ensimmäinen icsi ja pp10 menossa. Eilen alkoi hyvin pientä haaleaa vuotoa jota jää välillä pyyhkiessä paperiin. Menkat tuskin kyseessä, kun ei edelleenkään enempää vuoda. Mietinnässä joko uskaltaisi huomenna koti testin tehdä vai odottaisiko kiltisti torstaihin jollon hcg mittaus.

   • #36504
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä piinailuun! Toivottavasti olisi sitä kuuluisaa kiinnittymisvuotoa nyt!!! 🙂

  • #36484
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heipparallaa,

   Pahoittelut keskenmenoista ja tsemppiä piinapäiviin.

   Täällä pidelty vähän hiljaiseloa kun tämä hoitoihin pääsy on jatkuvaa odottelua. Nyt piti ihan avata konekin ja tulla tätä kautta lukemaan kaikki viestit läpi kun en ole aktiivisesti nyt käynyt lukemassa.

   Meillä tosiaan nyt alustava varaus punktioon vk11 mutta nyt mulla olikin ovis jo kp11-12 ja nyt stressaan, että alkaako mun menkat päivää tai kahta aikaisemmin kun piti (5-6.3) koska jos näin käy niin sitten voidaan heittää hyvästit myös tälle maaliskuun hoitojen aloitukselle.
   Tällöin punktio osuisi mun laskujen mukaan juurikin viikonlopulle. 🙁

  • #36485
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niinas_ mulla on sama ajoitus, mutta mistä tiedät, että osuu viikonlopulle? Eikös lääkitys ole 9-12 päivää ja seuraavana päivänä irrotuspiikki ja sitä seuraavana päivänä keräys. Eli jos oikein ymmärsin punktio voi olla kierron päivinä 11-14, mikä osuu arkipäiville. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin ?

  • #36486
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unohdin, ettei lääkettä aloiteta kierron ekana päivänä, eli punktio osuukin kierron päiville 12-15?

   • #36487
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä unohdin saman asian ? Ja koska menkat alkaa viikonloppuna niin eka pistospäivä vasta maanantai.
    Eilen laskeskelin vielä uudestaan, että menkkojen pitäis alkaa joko 4.3 tai 6.3 jotta ultra ei osu viikonlopulle.

    Jos muuten teillä on menkat alkanut perjantaina niin onko teihin oltu samana päivänä vielä yhteydessä vai ootteko sitten soitellut vielä perään?
    Mulle tullut viesti aina vasta seuraavana arkipäivänä mutta menkat ei olekaan vielä alkaneet perjantaina.
    Jos menkat alkaa pe ja vastaavat vasta maanantaina niin sitten olis jo kp4.

   • #36488
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jos nyt oikein muistan niin perjantai oli ainoa päivä kun hoitoon ei voinut ilmoittautua juuri sen vuoksi että ohjeistusta ei vkl takia ehditä antamaan. Eli la-to alkavat menkat olisi muistini mukaan ok.

    • #36489
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     No tämmönen pelko mullakin on. Ja ellen nyt väärin laskenut niin hypoteettisesti jos menkat alkais pe ja pistokset su niin PP 7-8 ultra osuisi taas viikonlopulle.
     Laitoin nyt kuitenkin omapolulle viestiä ja kyselyä tästä et miten toimitaan jos alkaa pe tai viikonloppuna.

     • #36490
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Hei, minä päivänä eka ultra tehdään? Mulla alkaa menkat joko 4.3 tai 5.3, joten samassa veneessä ollaan. Viime kuun varaus meni multa ohi, joten kyllä jännittää pääsiskö jo hoidon piiriin. Miten tässä pystyy alentaa stressitasoja kun pitää menkkojen alkamispäivääkin jännittää..

      • #36491
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Mulla ohjeistuksessa, että ultra on pistospäivä 7-8.

      • #36502
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitti! Toivotaan, että päästään molemmat aloittamaan hoidot ensi kuussa.

    • #36495
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ja itseasiassa toisella palstalla hoidoissa oleva jolle on aloitettu hoitokierros vaikka menkat alkaneet perjantaina eli pitäisi ehkä kuitenkin onnistua? Jään nyt ehkä vaan odottamaan Tilkan vastausta omapolulle. 😀

  • #36494
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kuinka hyvin lutinus lykkää kuukautisia? Odotan alkavaksi tänä iltana, mutta tuleekohan niitä kuitenkaan vielä tänään?

  • #36497
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mappe ja Pioni olen pahoillani, suuri halaus. <3
   Ja tsemppiä Miksulle! 🙂

  • #36500
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpas tänne tullut paljon ikäviä uutisia. Tosi kurja kuulla. Tuo on kyllä sellainen mitä itsekin pelkää, että ensin pääsee iloitsemaan ja sitten matto vedetään jalkojen alta pois. Me ollaan kuitenkin kaikki jo niin monia pettymyksiä tällä matkalla koettu, että tuntuu kohtuuttomalta. Pakko tässä kuitenkin kohta on jo iloisiakin uutisia tulla! Toivottavasti kaikille meille <3

  • #36501
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa mukaan Miksu. Harmi, että jouduit kokemaan keskenmenon. Saako kysyä oliko raskaus jo pitkällä? ? Toivottavasti nyt plussa tulee ja kaikki menee hyvin. ?

  • #36503
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heipä vain taas kaikille. Ompa toden totta surullisia uutisia nyt täällä monella…. Voimia nyt pettymyksen kokeneille… en osaa edes kuvitella sitä pettymystä ja surua, kun sen verran on jo kuitenkin toiveille saanut vahvistusta :/

   Oliko täällä nyt plussanneitakin? Pahoittelut, en ole ehtinut ajantasaisesti kommentoimaan, vaikka melkein päivittäin käynkin lukemassa!

   Olen miettinyt sellaista, että korreloiko ”myöhäinen” plussaaminen kemiallisen raskauden kanssa? Eli jos toinen viiva testiin on ilmestynyt aikaisintaan 9-10 päivää siirron jälkeen (alkio 14-15 päivää), niin onko suurempi todennäköisyys, että alkaa himmetä? Suurempi siihen verrattuna, että ilmestyy jo esim. 5 päivää siirrosta (alkio 9-10 päivää)?

   Täällä myös arveltiin punktion osumista viikonlopulle, ja hoitojen aloituksen mahdollisuutta menkkojen alkamispäivän mukaan. Ainakin Tampereella pistoshjaus oli hyvissä aloin ennen menkkoja, eli pystyi itse alkaa pistelemään sitten kun kp2 koitti. Punktio ohjelmoitiin pistoksilla niin, että ei mene viikonlopulle.

   Meillä olisi huomenna ultra, ja sen jälkeen toivottavasti ovulaation bongausta ohjelmassa.

  • #36509
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sainkin juuri vastausviestin Tilkasta, eli saadaan aloittaa Gonal-F pistokset jokatapauksessa kp2 – osuu menkkojen alku sitten perjantaille tai lauantaille. Täytän normaalisti ilmottautumisen viikonloppuna ja ottavat sitten yhteyttä mahdollisimman pian eli maanantaina ja siinä vaiheessa sitten on jo pistospäivä 2-3. Ensiviikolla siis gonal-ostoksille =)

   • #36511
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hieno juttu! Lääkäri lupaili varovaisesti samaa myös meille, mutta meidän pitää vielä vahvistaa tilanne viimeistään silloin perjantaina. Käytiin myös verikokeissa ja ekat lääkkeet odottaa jo kaapissa. Innolla ja kauhulla hoitoja odottaen…

    • #36512
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Onko tietoa, että miksi pitää vielä vahvistaa tilanne? ?

     • #36514
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      En oikein tiedä miksi, kun on jo toinen varauskin. Puhuttiin muutama viikko sitten, joten ehkä halusi, että otan yhteyttä vielä lähempänä…?

  • #36513
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kun Miksu tulit mukaan keskusteluun! Ikävä kuulla, että olet joutunut kokemaan keskenmenon. Paljon tsemppiä ja toivotaan, että veri oli vain kiinnittymiseen liittyvää!

  • #36515
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Raskaus oli mennyt kesken viikolla 8+5. Varhaisultrassa edellisellä viikolla oli kaikki hyvin ja sykekin jo näkyi. Alavatsakipujen takia ultraan jossa todettiin sykkeetön sikiö ja lääkkeellinen keskeytys sitten kotona. Toki minulla ikää jo 40v mutta kovasti toiveissa vielä iltatähti ❤️

   Tänään aamulla kotitesti nega ja vuotokin pikkuhiljaa lisääntynyt. Eipä ole toivo enää kovin korkealla, että olisi tärpännyt ?

   • #36516
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei Miksu kuulostaa liiankin tutulta sillä mulla 2vk sitten identtinen tapaus 🙁 Saanko kysyä olitko silloin hoidoissa ja kauan sulla kesti että seuraavan kerran pääsit yrittämään? Mä tässä odottelen että menkat alkaa ja toivon että se kävisi nopeasti sillä yksi kokonainen kierto pitää odottaa ennen seuraavaa siirtoa 🙁

  • #36517
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä vuoto tosi runsasta, kunhan tämä loppuu niin täytyy ootella seuraavia menkkoja ennenkuin pääsee ilmottautumaan uuteen Passiin.. Eli välikiertoa pukkaa. Mitähän sitä keksii että päivät kuluis nopeammin? toivottavasti tämä epäonni loppuu tässä ryhmässä ja tulisi se pysyvien plussien aalto❤

  • #36518
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Raskaus alkoi inseminaatiosta, edeltävänä lääkityksenä bemfola. Yksi kierto piti odottaa ennen uutta yritystä. Käytiinkin sen jälkeen enää yksi inssi josta ei tulosta ja päästiin ivf jonoon.

   Nyt siis takana ensimmäinen ivf josta saatiin yksi tuore siirtoon ja kaksi pakkaseen.

   Tosiaan mulla ikää jo sen verran, että nämä koitetaan ja sitten on varmaan jo mietittävä luovuttamista jos ei näistä tärppiä ?

  • #36521
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sellai kysymys et jos on mennyt yhden hoitorumban läpi eli vaikka ivf ja 3 pakastealkionsiirtoa tehty muttei lasta kuulu ja joutuu uudelle kierrokselle niin joutuuko taas jonon hännille odottamaan (tällä hetkellä jono n 8kk) vai alkaako seuraava hoitojakso nopeammin?

   Meillä esim selkeää että jos passeista ei tule mitään niin uusi hoito todennäköisesti vielä samalla kaavalla koska onnistui suht hyvin. Mutta tuo uusi pitkä odotus olisi ihan liikaa minulle ?

   • #36527
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei, riippuu varmaan klinikasta tuo jonotus käytäntö. Hus:lla ei pistetä jonon hännille, mutta tällä hetkellä siellä kyllä on ilmeisesti niin ruuhkaista, että ei välttämättä ihan ensimmäisestä ilmoittautumisesta uuteen hoitoon pääse. Mutta kyllä, jokainen kuukausi tuntuu liian pitkältä :/

   • #36528
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ellen väärin muista niin mun mielestä tammikuussa(?) tuli Husista omapolulle viesti, että tosiaan uudelleen ivf-hoitoihin tulijoille on 2-3kk jono. ?

    • #36529
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ellen väärin muista niin mun mielestä tammikuussa(?) tuli Husista omapolulle viesti, että tosiaan uudelleen ivf-hoitoihin tulijoille on 2-3kk jono.

     Kävin tosian tarkastamassa sen viestin, oli laitettu 24.1 ja uuteen ivf-hoitoon saa ilmottautua aikaisintaan 2kk edellisen hoidon loppumisesta.

  • #36524
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oliko teillä Oodi vielä kuinka monta alkioita pakkasessa? En osaa vastata kysymykseesi, mutta toivotaan, että a) seuraava pas tarrais ja pysyisi loppuun saakka ja b) nuo koronan aiheuttaman jonot saatais pian purettua. Luin eilen tän palstan tekstejä vuodelta 2019 ja silloin oli pareja, jotka oli päässyt aloittamaan ivf-hoidot ilman jonottamatta. Meinas kateus iskeä 😀

   Täytyy vaan kääntää tämä jotenkin niin, että jos eka hoito ei onnistu, niin on suurempi todennäköisyys, että seuraava onnistuu <3

   Eeva T, tsemppiä piinailuun ja toivon todella, että nyt olis tarrannut kunnolla kiinni!

   Toivottavasti pian alkaisi kuulumaan positiivisia uutisia <3 Tsemppiä kaikille omaan tilanteeseen!

   • #36531
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä oli vielä kaksi pakkasessa eli päästään vielä kokeilemaan pari kertaa, mutta pakko varautua nyt jo huonohin uutisiin koska pessimisti ei pety. Sit on toki taas kesä tauot jne edessä mut eipä näille mitään mahra..

  • #36532
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, oispa kyllä harmillista, jos passit ei teillä tärppäisi. Toivotaan nyt!!!

   Itse luulisin, että usko menee, jos meidän viidestä alkiosta ei mikään tartu. Mutta sittenpä sen näkee. Kolmanteen siirtoon ensi viikolla ?

   • #36533
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Niin, pitää pitää vaan toivoa yllä. Toisaalta hyvä että nyt tiedän raskauden olevan mahdollinen vaikka keskenmeno hirveä kokemus olikin. Jos siirtoja olisi tehty useita eikä mitään tapahtunut niin kyllä se rupesi ahdistamaan varmasti myös. Positiivisin mielin =)

    • #36536
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Oodi, täällä samanlaiset mietteet.. Helpottaa että raskautuminen on todistetusti mahdollista, jos jotain hyvää tosta km/ kemiallisesta pitää repiä. Täytyy vain toivoa että meillä molemmilla pakkasesta jompi kumpi alkio tarttuu matkaan ja pysyy loppuun asti. Ja onneksi sitten on mahdollisuus uudelle ivf kierrokselle, vaikka se odotus siihen oliskin kyllä tuskaa. Päivä kerrallaan 🙂 millon teillä oli seuraava pas suunnitteilla?

   • #36540
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä nyt odottelen että menkat alkaisi niin saisi kierron kohdilleen. Vielä ei niistä kuitenkaan saa ilmoittautua vaan välikierron jälkeen =(

    Päätettiin kokeilla kuitenkin luomuna ensi kierto tosissaan jos ihme sattuisi ? saapahan vähän tekemistä ovis spottailusta! =)

    Toivotaan että seuraavat kaksi kuukautta on kaikille plussatuuliset♥️

  • #36537
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minulla oli tänään testipäivä ja negatiivinenhan se oli. Toisaalta olisi varmaan ollut melkoinen ihme, jos ensimmäisen hoitokerran ekasta siirrosta olisi heti tärpännyt. Sain myös tiedon, että 2 alkiota saatu pakkaseen ja heti alkavasta kierrosta pääsen Pasiin. Ei tässä auta kuin katsoa taas vaan eteenpäin.

   • #36539
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi harmi Krispy, mutta onneksi pääset nopeasti uuteen koitokseen! =)

  • #36538
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voimia Krispy! ❤ Plussataan kaikki urakalla seuraavista Passeista!

  • #36543
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ollaan kai Krispy aika samoissa kohdin, minulla olisi ollut virallinen testipäivä ylihuomenna, mutta aloitin jo uuden kierron eilen. Laskeskelin, että seuraava siirto menee 10 viikon lopulle.

  • #36544
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Harmillista Krispy ja ananas :/ Toivotaan nyt sitten plussa-rypästä tänne, ja että josko epäonniset yritykset olisi tältä erää tässä….

  • #36545
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko täällä kohtalotovereita, jotka ovat tulleet kunnalliselle IVF- hoitoihin yksityisellä tehtyjen hoitojen jälkeen? Miten teillä on prosessi edennyt? Oletteko kuinka kauan joutuneet odottamaan ensi tapaamisesta? Meidän tarinamme on se, että hormonaalisia hoitoja on tehty noin 2 vuotta yksityisellä ja siirrytty kunnalliseen IVF-hoitojonoon kesällä. Kaveri tuli raskaaksi samoihin aikoihin ja laskettuaika on samaan aikaan kun meidän hoitomme luultavasti alkaa, eli ensi kuussa. Olemme molemmat odottaneet, hän lasta ja minä hoitoon pääsyä. Se ettei mitään tapahdu tuntuu todella raskaalta ja tämän varmasti kaikki täällä tunnistaa. Olen yrittänyt pysyä positiivisena, mutta viimeiset 2 kk ovat olleet todella raskaat eivätkä lähestyvät (37-vuotis) synttärit yhtään helpota oloa, Se usko ja innostus mikä vielä viime kesänä oli hoidoista, on alkanut rapistua tässä odotellessa. Mietityttää, että jos tämä odottaminen on jo näin vaikeaa, niin miten kestän ne kaikki seuraavat huolet, joita varmasti prosessissa tulee eteen. . huh. olipa avautuminen, mutta tämmöisiä mietteitä tänään. Toivottavasti huomenna jo paremmalla fiiliksellä.

  • #36546
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voimia Krispylle ja ananankselle!

  • #36550
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulle tehtiin tosiaan ensimmäinen punktio viime viikon perjantaina ja nyt kyselen, että onko ihan normaalia, että mulla alkoi menkat jo nyt?? Eli edelliset menkat alkoi 14. päivä, aloitin Gonalin 15. päivä ja 19. päivä oli punktio. Nämä on ihan oikeat menkat, ei punktiosta johtuvaa vuotoa, koska se oli tosi pientä ja loppui kokonaan jo alle 2 vrk punktion jälkeen. Menkkaoireita on myös ollut, rinnat tosi turvoksissa jne. Ohjeena oli, että pääsen pas:iin, kun seuraavat menkat alkavat ja soittoaika on lääkärille perjantaiksi, jolloin hänen antaa reseptit sun muut. En tosiaan odottanut, että näin pian alkaisi enkä todellakaan oleta, että näistä menkoista pas-prosessia saisi aloitettua.

   • #36553
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hetkinen siis sulla alkoi gonal-f pistokset 15.2 ja punktio 19.2 ja menkat alkoi nyt 24.2? Piikitystähän pitäisi tehdä pari viikkoa että follit kasvaa, en nyt ihan ymmärrä ? Ja punktio on yleensä ovulaatiosta vajaa 2 vrk joten on jännää että menkat alkaisi jo 7pv ovulaation jälkeen.

    • #36560
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Sori, sanoin ihan väärin! Siis 7. päivä alkoi menkat ja 8. päivä aloitin piikitykset. Eli joo eihän tässä mitään ihmeellistä edes ole… 😀 Paitsi sekavuus mun pään sisällä…

     • #36564
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Paitsi tosiaan se, että jos punktio kerran on n. 2 päivää ovulaatiosta, niin silloin mulla alkoi menkat jo viikon päästä ovulaatiosta, mutta tämä on ilmeisesti tällaisilla lääkkeillä normaalia.

   • #36567
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aa ko tämä selventää paljon ? voi varmaan ollakin ihan normaalia että menkat tulee nopeasti punktion jälkeen=) mut jos mietityttää ki kysäse klinikalla, mun piti tuoresiirrosta pitää välikierto ennen passia

    • #36571
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu, mulla on huomenna soittoaika lääkärille, niin kysäisen siinä. Ja välikierto tässä tulee väkisinkin ja tuntuu ihan järkevältäkin, ettei nyt suoraan tästä aloiteta pas-hoitoa.

  • #36551
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Liityn uutena keskusteluihin 🙂
   Meillä alkamassa ensimmäinen ivf hoito lyhyellä kaavalla. Tällä hetkellä odotan kierron alkamista, josta sitten aloitan Gonal-F pistot kierron toisena tai kolmantena päivänä (riippuen mikä viikonpäivä kiertoni alkaa, sain meinaan lääkäriltä taulukon, josta näen päivät milloin aloitan pistämisen ja milloin menen ensimmäiseen ultraan). Ja sitten kuudentena pistospäivänä aloitan myös Fyremadelin pistämisen (tämä jännittää, koska siinä on vissiin hieman tylpempi neula).
   Käytiin syksyllä 2020 läpi neljä inseminaatiota, joista ei seurannut toivottua tulosta =/

   • #36552
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa Mariann ja tsemppiä! Mulle se Fyremadelin pistäminen oli ihan ok, kannattaa vaan tökkäistä kunnolla, niin menee paksuimman ihokerroksen läpi nopeasti 😀 Pistokohta on kipeä jonkun aikaa, mutta ei mulla ainakaan jäänyt mitenkään särkemään pahasti. Oletko hoidoissa julkisella vai yksityisellä?

    • #36557
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Julkisella 🙂

   • #36554
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa! =)
    Mulle eka fyre piikki oli tuskainen kun gonal f oli mennyt niin iisisti. En saanut ekalla tökkäsyllä läpi ihosta ja tokalla osui vissiin verisuonen kun teki ison mustelman ja kutiava näppyjä pistoalueelle ?
    Loput pistot meni sit ihan jees eli reippaasti vaan kun pistää ni menee paremmin=)

  • #36555
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla alko punktiosta 5-6 pv päästä menkat. Ei tehty tuoresiirtoa ollenkaan siitä. Kuulemma normaalia 🙂

   • #36556
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ok, hyvä kuulla 🙂 Kiitos.

  • #36558
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei

   Nyt on kp3, ja tämä ois eka PAS-kierto meillä. Miten te, joille PAS on tuttua, kertokaa onko alkion siirrossa toimenpiteenä ollut mitään eroa inseminaatioon? On ilmeisesti eri katetri, mutta tuntuuko eriltä?

   Monentena päivänä ovulaatiosta / oletetusta ovulaatiosta alkio (blastokysti-ikäinen) siirretään?

   • #36568
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli ainakin täysin kivuton ja iisi homma! Tehtiin torstaina kun ovuloin sunnuntaina ja 5päiväinen blasto kyseessä. Tämä oli hyvä siirtopäivä itselle sillä alkio oli mukana 8viikkoa!

  • #36559
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Yhtä nopea toimenpide oli alkionsiirto kuin inssi, ainut vaan et alkionsiirrossa täytyi olla rakko täynnä ja hoitaja ultrasi vatsan päältä samalla kun lääkäri katetrilla siirsi alkion. Biologi myös hääräsi siinä vähän. Näytöltä sai seurata tapahtumaa, oli kivaa? oon käsittänyt et jos omaan luonnolliseen kiertoon siirretään, niin ovis plussasta lasketaan alkion ikä päälle ja sit siirto. Mulla oli lääkkeelliseen kiertoon niin siinä ei niin tarkkaa päivillä.

  • #36561
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Blaah tesipäivä ja negaa näytti… ovumiaan soitto ja lääkäri soittaa huomenna niin sovitaan jatkosta tämä kun oli nyt vika pakkasessa ollut eli jos viellä yhden kerran kokeilisi uuden luovuttajan kanssa jos nyt olisi vihdoinkin meidän vuoro ja kolmas kerta toden sanoo…

   • #36563
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi harmi ? Toivotaan että uuden luovuttajan kanssa olisi parempi onni.

    • #36565
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Tosi harmillista 🙁 Toivottavasti onnistuisi sitten sillä viimeisellä kerralla!

   • #36569
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei Eeva olen pahoillani ??

  • #36562
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pahoittelut Eeva! ?

  • #36570
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heissan!

   Täällä oli eilen siirtopäivä ja vaikka itse punktioo pelkäsin paljon, niin kyllä eiliseen siirtoon ois enemminkin tarvinnu kauheet tropit oli sen verran kivulias kokemus ja kesti 40min. Lääkäri totesi ettei oo koskaan ollu näin hankalaa siirtoo. Kaks katetriakin meni poikki siinä yrityksessä. Mut nyt blasto matkassa ja toivotaan että tarraa kiinni ja pysyy matkassa. Tää on meidän ainut mahdollisuus koska 3/4 hedelmöittyneestä alkiosta ei sit jatkanutkaan kasvuaan vaan niiden kolmen jatkoviljely lopetettiin tänään. Tämä yksi saatiin eilen tuoresiirtona oikeaan paikkaan. Nyt ku osaisi olla stressaamatta lopputulosta aina 8.3 asti eli testipäivään asti. Yksityisellä kun ollaan niin rahallisesti ei oo varaa alottaa kaikkee alusta :(. Pelottaa ja jännittää, mut toivo elää.

   • #36573
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ohho ompa hurjalta kuulostava operaatio ja olet ensimmäinen jolta olen kuullut siirron olleen vaikea! Kertoiko lääkäri siihen syytä? Toivotaan tosissaan että tämä tärppää ?

  • #36572
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen täällä ihan ihmeissäni, omakantaan oli tullut äsken tieto, että kaikki kuusi alkiota oli selvinnyt 5 päivän viljelystä ja on nyt pakkasessa blastoina :O

   • #36574
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    WAU! Ihan mahtava lopputulos, onnea kovasti! Tuota voi sanoa jo osavoitoksi ☺️

    • #36577
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Osavoitolta tosiaan tuntuu! 🙂 Kiitos!

   • #36580
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Taikatalvi!

  • #36575
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tosi hyvä tulos taikatalvi!!

  • #36576
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   @oodi Lääkäri epäili jo etukäteen olevan haasteellinen koska mulla on sektioarvessa joku reikä ja kohdunkaula ihan ylipitkä niin ne toi haasteita. Se joutu sitä katetriakin jatkaa kun ei muuten päässy perille asti.

   • #36578
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Okei mutta hyvä että alkio pääsi perille ☺️ nyt vaan sormet ja varpaat ristiin!

  • #36579
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, saanko kysellä miten olet päätynyt luovuttajaan? Minulla olisi kovin paljon kysymyksiä siihen liittyen ja asia kiinnostaa todella paljon. Ymmärrän toki, jos et asiaa halua avata.

   Ja tietenkin pahoittelut negasta. ?

   • #36585
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lääkäri valitsee luovuttajan me kuullaan vaan ikä ja silmien ja hiusten väri. Lääkäri valitsee luovuttajan tulevaa äitiä mahdollisimman paljon muistuttavan luovuttajan mutta itse ei siis luovuttajan tietoja saa mahdollinen tuleva lapsi saa 18 vuotta täytettyään halutessaan kuulla luovuttajan nimen. Viimeiksi ihan sattumalta satuin luovuttajan kanssa yhtä aikaa klinikalle ja hetken höpötettyämme hiffasin kuka hän oli eli yleensä minä en ole mukana kun mieheni käy oman osansa hoitamassa tällä kertaa jostain syystä olin mukana ja kun korona-aika ja aamu niin klinikalla ei ollut ruuhkaa ja molemmat luovutukset tehdään samana päivänä… eli ihan sattumaa että tavattiin enkä tiedä tajusiko luovuttaja kuka olin… varmaan arveli vaan että puhelias ja utelias toinen luovuttaja…

  • #36582
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille! Mä oon Veera ja ajattelin että hyppään mukaan tähän keskusteluun. Meillä taustalla 3 vuoden lapsettomuus. Husisssa hoidoissa olemme käyneet ja tällä hetkellä tuloksena 2019 syntynyt tyttö joka sai alkunsa pakkassiirtona ja oli 5 päivän blasto. Nyt ois tarkoitus ensi viikolla siirtää joko 3 päivän ikäinen alkio tai blasto riippuen miten ovis ajoittuu. Jännitys on tällä hetkellä kova:)

   • #36583
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Vertti ja tervetuloa! Millainen matka teillä oli esikoisen kanssa? Oliko monta yritystä? Ihana kuulla että teillä on onnistunut jo kertaalleen hoidot =)

  • #36584
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,minulla on ennestään 2009 syntynyt luomupoika. Aviomiehen kanssa ruvettiin yrittämään 2016 lasta ja noin reilu vuosi siitä tutkimuksiin. Selvisi että miehen kiveskohju leikkaus on aiheuttanut että siittiöt ei pääse terveestä kiveksestä eteenpäin ja tehtiin siis mikrotese leikkaus. Tuoresiirto oli syyskuussa 2018 josta 2 päivän alkiolla nega. Pas tammikuun 2019 lopussa josta tämä ihana pikkuneiti sai siis alkunsa:) nyt vielä 2 3 päivän alkiota ja 5 blastoa pakkasessa.

   • #36592
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa! Milloin teillä on siirto?

    • #36602
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Moi, ens viikolla joku päivä, maanantaina selviää:)

  • #36587
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heips!
   Onko teillä tullu siirron jälkeen semmosta menkkamaista jomotusta ja paineen tunnetta alapäässä? Mulla on just semmosta ku ennen menkkoja ja mietin et tuskin vielä kahden päivän jälkeen siirrosta aiheuttas raskaus oireita… Apua jos tää ei onnistu, se oli sit siinä ?

  • #36588
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Helmi, mulla oli juurikin kahden päivän päästä siirrosta menkkamaista jomotusta. Ja plussa tuli, vaikkakin meni sitten kesken. Mutta jälkikäteen ajateltuna ne oli varmaan kiinnittymis”kipuja” 🙂 Blastohan kiinnittyy n. 1-2 pv kuluessa siirrosta.

  • #36589
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   @pioni kiitos vastauksesta. Eli täytynee nyt vaan malttaa odottaa ja luottaa ennenkuin toisin testi näyttää.

  • #36591
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Helmi, minulla oli myös samoja oireita samoina päivinä, joten älä ole huolissasi! Tsemppiä kaikkeen! <3

   Meillä alkaa puolestaan olla piinapäivät ohi. Tein hätähousuna ensimmäisen raskaustestin jo pp4 ja sain siitä hailakan viivan ultraherkällä testillä, joka vahvistunut päivä päivältä. Viikko siirrosta aloin kuitenkin kehittää myöhäisen hyperstimulaation oireita ja viime päivät ovatkin menneet Naistenklinikalla labrakontrolleissa ja seurantatutkimuksissa. Yöksi ei ole onneksi täytynyt jäädä, mutta nestettä on kaikkialla vatsassa ja painoa tullut viikossa +3kg. Siitä olen iloinnut, että ottivat päivystyksessä veren hcg-arvon ja pp8 se oli jo 413 ja pp10 lähes tuplaantunut 740. Ultrassa ei tosin vielä mitään näkymää (jos kohtua isommaksi turvonneita munasarjoja ja nestettä ei lasketa mukaan :D).

  • #36598
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei

   Täällä kirjoittelee yksi icsi hoitoihin palaaja. Muutama vuosi sitten lopetettiin icsihoidot miehen kanssa 12 alkionsiirron jälkeen. Eli 2 hoitoa tehty yksityisellä ja 2 julkisella. Nyt sitten palaamme vielä julkiselle. Mahtaisiko täältä löytyä tyksissä kävijöitä? Meille tulee pian postissa aika hoidon suunniteluun, mikäköhän tässä mahtaa olla viive? Joskus aikaisemmin lääkäriaika sijoittui tyyliin 3vk päähän ja siitä jonot itse koeputkihoitoon oli sen 2-3kk..mahtaako nykyään olla paljon enempi?

   Paljon voimia ja tsemppiä kaikille raskaisiin hoitoihin! Ja onnet plusssnneille <3

   • #36599
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi Jennitar! Mä tällä hetkellä lähinnä täällä taustalla hengailen, kun en uskalla siirtyä vielä plussanneisiin (nyt on ekasta passista menossa rv 5+6)

    Meillä on hoidot toteutettu osittain Tyksissä, koska se ainoa paikka missä tehdään mikrotese ja siten jäi sitten alkiotkin sinne pakkaseen. Kävin siellä siis punktiossa ja siirroissa, mutta Jyväskylässä asutaan, niin täällä sitten ultrat ym. Pitkä selostus tuli, mutta siis meillä ei Turun jonot vaikuttaneet tai ainakin päästiin suunnitellusti heti, kun Jyväskylässä näytettiin vihreää valoa. Tosin vähän meinasivat nikotella tammikuussa, kun oli siirto edessä, että siellä on resurssipulaa, mutta kun olin aloittanut jo hoidot, niin eivät voineet siirtää aikaa myöhemmäks! Hoitohenkilökunta on Tyksissä kyllä ihan tosi mahtavaa ja jos matka ei olis näin pitkä niin kävisin siellä pelkästään hoitamassa kaiken! ?

    Teillä on pitkä taival takana. Hatun nosto jaksamisesta, ei ole helppo tie varmasti ollut. Toivottavasti ette joutuis pitkään odottamaan ja jonot ei olis ihan mahdottomat! ❤️

   • #36607
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi! Me ollaan tyksissä hoidossa, ekan IVF:n sumuttelut alkaa huomenna (jännää!). Meillä oli ensikäynti marraskuun lopulla (lähete elo-/syyskuun vaihteessa) ja saatiin silloin IVF-hoitojen suunnitteluaika helmikuun toiselle viikolle. Ilmeisesti lääkäri myös varasi meille paikan helmikuun hoitojonoon tuolloin ensikäynnillä ja päästiinkin ilmottautumaan hoitoon heti suunnittelukäyntiä seuraavana päivänä, kun mulla alkoi uusi kierto. Joten meidän piti jonottaa suunnittelukäynnille noin 2,5 kk, mutta siitä päästiin sitten heti nopeasti toimiin. Toivotaan, ettei jonotusaika ole pidentynyt!

  • #36600
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Onnea raskaudesta! ?

   Juu minulla jäi tuossa viestissä kirjoittamatta yksi aivan ihana juttu, me silloin lopetimme hoidot, mutta ennen adoptioprosessia päätimme kokeilla luovutussiittiöillä inssiä, ja tästä raskaus alkoi heti ja nyt meillä siis yksi ihana lapsi.. Eli pikku kakkosta haaveillan. Syksyllä kokeilimme 3 inssiä, näistä alkoi raskaus mutta meni heti kesken. Ja vähän säätöä oli ajoitusten kanssa yms. Meillä syynä lapsettomuuteen ollut siis male factor. Nyt kun yksityisellä mennyt jo kakkosen yritykseen se 3000e niin päätimme vielä kokeilla julkisen tarjoaman yhden hoidon koska se on halvempi kuin 1 lahjasoluiui. Julkisella emme ole oikeutettuja saamaan lahjasiittiöhoitoja koska miehellä niitä kuitenkin löytyy ja lkiolaatu ollut ihan hyvä. Jostain syystä alkiot eivät vaan ole tqrranneet, iso kysymysmerkki olemme aina lääkäreille olleet, mahdollisesti jokin yhteensopivuus ongelma. No kerta vielä icsi vaikka olin varma että näihin hoitoihin ei enää voimat riitä. Kummasti tuo yksi lapsi vaan antaa voimaa. Jos tämä ei onnistu, niin sitten taas palataan yksityiselle luovutussiittiö insseihin. Uskon kyllä että niillä vielä voisi onnistua kyllä. ?

   • #36601
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Heippa ja tervetuloa Jennitar! Kiitos kun kerroit tarinasi =) Kyllä tämä tie on rankka mutta onneksi vaiva maksaa palkan ainakin useimmiten! Toivotaan että teilläkin nyt kolmas kerta toden sanoo (=inhoan tuota sanontaa mutta tulipahan sanottua ?)

  • #36604
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heissuli vei kanssasisaret!
   Täällä toivutaan eilisestä punktiosta.
   Tämä on meidän ensimmäinen hoito.
   Meillä ennestään yksi lapsi joka syntynyt -14 luomusti. Nyt yritystä takana 3v.
   Meillä oli ensimmäinen lääkärikäynti marraskuussa ja hoidot alkoi helmikuussa. Pistoksen alettua, ensimmäisessä ultrassa löydettiin vasemmasta munasarjasta hemorraginen kysta,jota ei ollut marraskuun ultrassa. Syytän tuota pirulaista siitä, että vasemman puoleisen munasarjassa ei follikkelit kasvaneet juurikaan yhtään. Lääkäri ei osannut sanoa, voiko kysta olla syy siihe, mutta minä syytän sitä 😀 oikealla puolella ei kyllä myöskään saalis ollut suuri. Yhteensä saatiin siis 6 follikkelia joista 3 munasolua. Harmittaa ihan vietävästi vähäinen määrä, mutta eikös se niin mennyt, että ei se määrä vaan laatu! Nyt sitten jännätään, että maanantaina pääsis siirtoon! Tympeää kun ei saa mitään väliaikatietoja, ovatko lähteneet jakautumaan nyt vkl aikana 🙁 Terolut kuuri kuitenki aloitetaan huomenna ja jos eivät ole lähteneet jakautumaan niin soitto tulee.
   Ollaan siis hoidossa Oyssissa.

  • #36605
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka Tähti ja tsemppiä piinailuun!

   Minulla on takana yhteensä 4 icsiä joissa viimeisimmässä ei vasen munasarja reagoinut lainkaan ja oikeallakin folleja vain muutamia. Aikaisemmissa 3 hoidoissa oli gonal f lääkkeillä saatu 19 ja 16 solua ja menopurella 10s ja sitten tämä hoito mistä vain pari solua oli myös menopurella. Siitä hcg nousi 17 eli jokin kiinnittymisyritys. Aikaisemmasta menopur hoidosta tehtiin myös vain tuoresiirto josta kemiallinen raskaus. Silloin kun teimme vikan hoidon ja saalis oli surkea, uskon että syy oli valtava työstressi. Leposyke oli koko ajan aivan valtava, ahdisti, en pystynyt nukkua saati juuri syömään ja siihen päälle vielä raskas hoito..

   Minulla ainoat plussat koeputki hoidossa on tulleet juurikin niissä hoidoissa missä saalis jäänyt pieneksi. Toivoa siis on rutkasti ?

   • #36606
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos, vähän antoi taas valoa tähän odotukseen! Jotenki heittelehtii tunteet aivan laidasta laitaan. Välillä vahva luotto, että tää onnistuu ja välillä aivan itkua vääntää, että vois nakata hanskat tiskiin. Meillä jos tämä lyhyt ivf-hoito jos ei nyt tärppää niin sitten kokeillaan pitkää hoitoa. Nyt lääkkeinä oli just tuo Gonal-F ja annosta nostettiin heti ekan ultra jälkeen.

  • #36608
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi taas,

   Meillä pitkä kaava menossa ja eilen oli viimeinen ultra ennen punktiota. Näytti vain 2 follikkelia 🙁 Olen piikittänyt Gonal F:ää 300ml ja sitten sumutellut synarelaa. Aiemmassa ultrassa näkyi 3-4 follikkelia, joista yksi oli ilmeisesti kysta. No vain kaksi sieltä on alkanut kasvamaan. Lääkäri kysyi haluanko inseminaation vai ivf:n. Meille siis tehty 3 inssiä viime kesänä/syksynä ilman tulosta. Valitsin tietenkin ivf:n. Ja ylipäänsä ihmettelin tätä kysymystä. Lääkäri oli todella epävarman oloinen ja muutenkin antoi ymmärtää, että meillä erittäin huono tilanne. Julkisella siis ollaan ja Husilla hoidossa. Väläytteli jotain, että saadaan ehkä vain 2 ivf-hoitoa, sillä mun vaste niin huono. Olin eilen aivan romuna ja päivä meni itkiessä. Vieläkin on silmät turvoksissa ja pelottaa tiistain punktio, ettei sieltä saada mitään. Seuraavaan hoitoon voisi vaihtaa kuulemma lääkkeet. Mutta seuraavaa hoitoa saa odottaa kuulemma ainakin 2-3kk. On tää vaan raskasta….:(

   • #36635
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vastailen täällä vähän jälkijunassa, mutta haluan vain toivottaa kovasti tsemppiä! Hienoa, että pääset kuitenkin punktioon. Mulla oli yhdessä kierrossa tilanne, että joutui jännäämään tulkeeko follikeleja lisää, koska alle kolmella ei olisi päässyt punktioon ollenkaan. Ja jos se yhtään antaan toivon kipinää, niin mulla vaikutti positiivisesti siirtyminen pitkästä kaavasta lyhyeeseen. Pitkällä ei tullut kuin se yksi johtofollikkeli, mikä olisi siis tullut ilman kaikkia lääkkeitäkin, mutta lyhyellä kaavalla saatiin sitten useampi follikkeli, ja päästiin siirtoon. Mutta tuo on tosi raskas vaihe, kun ei vielä tiedä, miten esimerkiksi toisenlaiset lääkkeet tulee tilanteeseen vaikuttamaan.

    • #36645
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos toivon kipinöistä!! Tässä vaiheessa kaikki positiivisten kokemusten kuuleminen auttaa uskomaan, että toivoa on. Pitääkin kysyä tuosta lyhyestä kaavasta, kun seuraava hoitokierros edessä. Meillä insseihin mentäessä näkyi joskus 3 follikkelia paljon pienemmillä lääkemäärillä ja siinä oli käytössä ns. lyhyt kaava.

  • #36609
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tiina85, yritä ajatella positiivisesti, pääsette kuitenkin punktioon! Mulla kans utrissa on näkynyt follikkeleita tosi vähän. Lääkäri jopa sanoi punktiota edeltävässä ultrassa, että ei todennäköisesti punkteeraa koko vasenta puolta kun on niin vähän ja pieniä. No, punkiossa kuitenki tyhjensi kummatkin puolet, mutta vasemmalta puolelta kaikki oli roskis kamaa. Yritetään silti muistaa se, että yksiksin riittää!

   • #36646
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Yritän muistaa, että yksikin voi riittää ja pitää mielen positiivisena. Kiitos tsempeistä 🙂
    Huomisessa punktiossa sitten näkee mikä tilanne siellä on ja mitä lääkäri sanoo/tekee.

  • #36612
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tämä juuri, että yksikin riittää!! Olen kuullut niin paljon onnistumisia juuri näillä yhdillä tai kaksilla soluilla. Sitten taas itsellä kun on tullut pakkaseenkin 10 alkiota niin raskaus ei siltikään ole alkanut! Toivoa on aina!

   • #36647
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos tsempeistä Jennitar 🙂 Itse en ole kuullut erityisemmin tarinoita siitä, miten solumäärät ovat vaikuttaneet onnistumiseen.
    Toivottavasti sulla ja meillä kaikilla olisi kuitenkin onnellinen lopputulos <3

  • #36613
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki! Liityn joukkoon keskustelemaan löydettyäni tämän palstan hiljattain. Meillä reilut pari vuotta yritystä takana. Muutama tulokseton inssi viime vuonna ja pitkä odotus ekaan ivf:ään takana. Ensi viikolla eka punktio, joka jännittää. Toisaalta iloinen siitä, että tähän asti nyt kuitenkin viimein selvitty ja toiveikas olo.

  • #36614
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei te ketkä ootte jo käynyt hoidoissa ja käytössä ollut ovitrelle sekä orgalutran, vaikuttaako nämä lääkkeet raskaustestin tulokseen ja kuinka kauan on varoaika? Mietin tässä ensi viikolla alkavaa ivf ja tulevaa piinailua ??

   Lumme, mitä lääkkeitä teillä tulossa lyhyeen kaavaan? En muista ootko maininnut jossain aiemmassa viestissä enkä nyt puhelimella jaksa ruveta selailemaan. ?
   Eikö sullakin pitäis menkkojen alkaa 4-5.3? Oltais aika samassa syklissä hoitojen kanssa ?

   • #36615
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla ainakin on ollut lyhyessä hoidossa lääkkeinä Gonal-f ja siinä rinnalla Fyremadel. Irrotuspiikkinä Pregnytl jossa luki, että voi näkyä raskaustestissä positiivisena tuloksena. Jos nyt huomenna pääsen siihen siirtoon, niin ajattelin testata vasta sitten kun on oikea aika. Piinapäivät tulee olemaan pitkät, mutta olisi kauhea tehdä positiivinen testi, joka sitten muuttuu negatiiviseksi mitä lähemmäs oikeaa testipäivää mennään.

    • #36616
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mullakin siis kasvatukseen Gonal-F ja lisäksi sitten tuo Ovitrelle ja orgalutran.

     Mä taas ehkä tavallaan haluaisin tietää, että onko edes mitään kiinnittymisyritystä koska luomuna sitä ei ainakaan ole tapahtunut ja sen takia mietin juuri lääkkeiden varoaikoja.

   • #36642
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    @niinanas_ Menkat pitäisi alkaa 4 tai 5.3 eli samassa syklissä ollaan hoitojen kanssa 🙂

    Mulle on määrätty seuraavat lääkkeet:

    1. GONAL-F
    200 yksikköä ihon alle kerran päivässä, illalla.

    2. Ganireliksi
    0,5 millilitraa (0,25 mg) ihon alle kerran päivässä.

    3. OVITRELLE

    0,5 millilitraa (250 µg) ihon alle kerran päivässä.

    4. LUGESTERON

    Onko tuo sun Orgalutran sama kun mun Ganireliksi?
    Millaiset lääkkeet sulle on tulossa?

    • #36696
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Heippa!

     Me päästään tosiaan aloittamaan pistokset huomenna, tänään kp1. Vihdoin, jes! Jännittää 😀
     Meillä lääkkeet:
     1. Gonal-F, 150 yksikköä
     2. Meillä orgalutran vaihtui fyremadeliin. En tiedä eikö Orgalutrania saa enää mutta siis sama vaikuttava aine kun orgalutran ja annostus sama 0,25.
     3. Ovitrelle
     4. Lugesteron

     Eli samat lääkkeet käytössä 🙂

     • #36700
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Hei, hienoa! Me vielä jännätään miten käy. Saitko etukäteen ohjeet vai vasta tänään? (resepti meilläkin on, mutta ei vielä ohjeita)

      • #36707
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Pistosohjeetkin (videot) ollaan saatu omapolulle jo joskus viime vuonna.
       Tänään toki tuli vasta tieto jarrupiikin aloituspäivästä ja viime kuussa olikin jo sovittu, että Gonal-F pistokset alkaa kp2 joka varmistettiin vielä tänään.
       Niin ja tänään saatiin myös etukäteen ohjeet punktiopäivälle.

      • #36713
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Hienoa, että pääsitte aloittamaan ja tuo toivoa meillekin. Monta vuotta on odotettu, ettei menkat alkais, mutta nyt odotan malttamattomana, että alkais jo 😀

      • #36717
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Olis kyllä kiva kun joku olis lähes samassa aikataulussa, tekis omastakin mahdollisesta piinailusta helpompaa kun saisi jännittää jonkun muunkin puolesta =) Tsemppiä kovasti ja kerrothan heti kun pääsette alottamaan! =)

  • #36617
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Varoaika vaihtelee ihmisestä. Ovitrelle on sama kuin pregnyl. 5000 yksikköä näkyi itsellä yleensä 10-11pvä haaleana haamuna. Olisiko varoaika virallisesti 10 pvää, en muista, näkyy tuoteselosteessa. Näkeehän sen sitten jos haamu alkaa vahvistua niin on myös omaa hcg mukana. Tosin kemialliset näkyy yleensä vielä siinä testipäivänäkin niin voi toki silloinkin saada sen kiinnitysmisyrityksen selville.. Jokainen omalla tyylillä, itse en koskaan jaksanut odottaa 16dpo vaikka helpontahan se olisi niin oman psyykeen kannalta kuin että odottaa vaihtuuko nega vielä plussaksi?

   • #36618
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo mä oon kans malttamaton testaaja 😀 Voisin ihan mielenvirkistykseksi seurailla ovitrellen poistumista kehosta, onpahan jotain tekemistä 😀
    Luomuna kun on raskaaksi tullut niin olen sen kyllä tiennyt jo ilman testiäkin ennen menkkojen oletettua alkamista ja sitten taas puolestaan en luomusti vaivaudu testaamaan jos olossa ei ole mitään ihmeellistä.

  • #36619
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä myös meinaan seuraavassakin passissa testailla jo hyvissä ajoin. Itse koen sen vähemmän stressaavaksi kuin testipäivään odottamisen. Jos oisin viime kierrossa testannut vain testipäivänä niin olisin ultraan saakka luullut olevani onnellisesti raskaana. Useammin testaamalla selvisi pian, että olikin kemiallinen raskaus.

   Jokainen tekee kuten itselle parhaimmalta tuntuu ?

  • #36620
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mäkin alotin testaamisen aika aikasin, viiva vahvistui haamusta selkeäksi viivaksi. Virallisena testipäivänä digi oli plussa, mutta siitä viikko niin muuttui negaksi ja vuoto alkoi. Aion varmaan seuraavassa passissa myös testata aikasin, näkee onko ”edes” yritystä kiinnittyä 🙂

  • #36621
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ootteko kukaan juonut tai lukenut punaviinin mahdollisesta hyödystä kiinnittymiseen? ??‍♀️ Ennenmuinoin sitä ilmeisesti ihan neuvottiin ottamaan, mutta nykyään suositellaan kaikesta alkoholista pidättäytymistä. Mietin jos ensi kerralla kokeilisi tuota. Oon hirveä stressaamaan ihan yleisestikin ja uskon, että tuon ainut mahdollinen hyöty olisi juuri siitä pienestä rentoutumisesta.

   Kertokaa myös Gonapeptylistä alkion siirron jälkeen. Minulle tuota ei määrätty, mutta jälkeenpäin luin asiasta. Onko siihen jokin erityinen syy kelle sitä määrätään ja kelle ei..? Esim onko sitä vain luomukiertolaisille vaiko myös lääkkeellisiin Pas:eihin? Mietin jos sitä ensi kertaan lääkäriltä kysyisi vai mikäköhän on julkisella vastaanotto.

   • #36624
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on nyt eka hoito menossa ja nyt tänään aloitan Terolutit, huomenna siirto (toivottavasti) ja sitten vielä lisäksi tuo Gonapeptyl. Ollaan julkisella hoidoissa. En osaa sit sanoa, kelle sen määräävät ja kelle ei.

    Ja mitä tuohon testaamiseen tulee niin helppohan se on sanoa, että ei testaa ennen varsinaista testipäivää ? varmasti ratkean jossain vaiheessa!

   • #36634
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä oon kanssa miettinyt tuota gonapeptyliä ja tullut sellainen mielikuva, ettei siinä ole oikein logiikkaa kenelle määrätään ja kenelle ei. Kysyin itse sitä Tyksissä, ja sanottiin, ettei ole vielä ainakaan tarvis. Toisaalta jollekulle toiselle täällä (en nyt enää muista kenelle, kun menee nimet sekaisin 🙂 ) oli määrätty julkiselta puolelta aika samanlaisessa tilanteessa. Mulle taas yksi lääkäri sanoi, ettei siitä ole selkeää tutkimusnäyttöä, että auttaako vai ei ja varmaan siksi ovat nihkeitä määräämään. Itellä vaan on semmonen olo, että jos siitä ei kerta mitään haittaakaan ole niin piikkiä vaan tulemaan 🙂

    • #36636
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Näin määki ajattelen että jos jotain hyötyä saattaisi edes olla eikä ainakaan mitään haittaa niin tänne vaan kaikki mahdollinen ?

  • #36622
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei

   Alkoholia ei kannata juoda luteliaalivaiheessa lainkaan, se vaikuttaa myös alkioon jo ennen sen kiinnittymistä solukalvojen lävitse. Parhaillaan on käynnissä tutkimus minkä verran juuri nämä yhdet lasilliset vaikuttaa. Mutta syyttä ei klinjkat siis suosittele olematta täysin ilman alkoa. Uskon, että Alkio kyllä kiinnittyy ilman vippaskonsteja jos on kiinnittyäkseen ? kiinnitymispistos eli gonapeptylin olen itse ottanut 2 kertaa, ei ole auttanut, sen olen julkisella saanut kun olen puheeksi ottanut. Varmasti ei ole ainakaan haittaa pistoksesta, mutta tässäkin sanottu, että ei ole mikään ihmeen tekijä tämäkään pistos nimestään huolimatta.. ?

  • #36623
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Uskon myös että julkisella ei varmaan ekaan hoitoon näitä oteta mutta varmasti voi kysyä ja katsoa mitä mieltä lääkäri on. Yksi mistä on tutkittua tulosta hyödystä on alkioliiman käyttö vitrifikuoiduilla pakastealkiolla. Tätä meillä oli useasti, ei tuonut tulosta. Selvennyksenå että olen siis saanut lapsen ekalla luovutussiittiöinssillä, mutta lukuisat alkionsiirrot miehen siittiöillä tehdyillä alkioilla ei ole tuottaneet tulosta. Meillä ei siis mitkään tuet ole auttaneet, joten mielestäni olen hyvä esimerkki siitä että jos alkioissa vika niin tukilääkkeet ei muuta tulosta, mutta hyvä alkio (meillä luovutussiittiöalkio) kiinnittyy ilman mitään. Mutta meidän tilanne hieman erikoinen eli olen maailman huonoin esimerkki, mutta ehkä saatte kiinni mitä haen takaa ?

  • #36627
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jennitar, saako kysyä että tuliko teillä pelkkää negaa alkionsiirroista miehen omilla siittiöillä siis? Ei kemiallisia raskauksia/km?

  • #36628
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka

   Saa kysyä ? meille tuli alkuraskauden km 5+4tms kemiallinen raskaus, se oli tuoresiirto jossa vain luget, sitten vikassa tuoresiirrossa hcg 17 eli joku kiinnittymisyritys, tässä ei myöskään ollut kuin luget. Meillä lapsettomuuden takana vaikea siittiövika.

  • #36629
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos vastauksesta! Meillä 1. Ivf eka siirto toi plussan mutta meni kesken suunnilleen samoihin aikoihin. Meillä myös syynä siittiöt, joku ”entsyymi” puuttuu että eivät osaa uiskennella munasolun sisälle, icsillä saatiin sitten alkioita mutta pelottaa tuleeko tästä mitään tuon km/kemiallisen takia.. Kai aika näyttää 🙂

  • #36630
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Teille plussa tullut heti ekassa hoidossa, mikä käsittääkseni lupaa hyvää hoidon jatkoa ajatellen ❤️. Voimia!

  • #36631
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi kiitos ja tsempit myös sinne❤❤

  • #36639
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heips!

   Täällä siirrosta 5 päivää ja alko toooosi voimakas vuoto ja kovat menkkakivut, et se siitä ? Soitin Ovumialle ja tarvii nyt kuitenkin jatkaa lugesteronia ja köydä viikon päästä testissä, mut en oikeen usko et tärppäs. Tää oli ekahoito ja ainut mahku meillä, joten vielä sen testin odotan ja sit tuun toivottaa teille tsemppiä ja parempaa onnea.

   • #36643
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei! Olen pahoillani. Onko vuoto jatkunut edelleen?

   • #36657
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei helmi ? pidetään nyt vielä toivoa yllä ?

  • #36640
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko kukaan perehtynyt papp-a’han? Mitä se edes tarkoittaa, voiko siihen itse vaikuttaa…yms… niin ja onkohan se joka raskaudessa samanlainen, vai muuttuvat??

   • #36660
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei mun on pakko vastata tähän.
    Jos tarkoitat niitä kromosomiseulan verikokeita niin kävin itse niissä n. 9+4 ja sain sain tulokset pappa 308 ja hcgb(vai mikä se olikaan) 18.7. Tämän jälkeen pelko keskenmenosta nousi tappiinsa. Analysointiahan ei pidä tehdä koska tuossakin olisi ollut pieni mahdollisuus, mutta tutkimusten mukaan raskausviikoilla edetessä pappa arvo nousee ja toinen arvo laskee, eli pappa olisi pitänyt olla noin alhaisella hcgb:llä) lähempänä 1000.

    Tosin löysin kaksi keskustelua joissa noin alhasillakin arvoilla oli ollut normaali raskaus. Mutta myös useamman missä molempien alhaiset arvot kertoivat keskenmenosta. Omani oli mennyt kesken viikkoa ennen kokeita ?

    Tämä on vain omaa analysointiani tuntien nettiselauksella joten kannattaa jättää omaan arvoonsa, mutta muistan kuinka paniikissa olin ja ihan syystäkin.

    • #36664
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Minulla oli nimittäin 9-10 viikolla (en muista tarkkaan, mutta pikaisella laskulla joku tuollainen viikko) arvot oli pappa 236 ja S -hCG-B-v (lienee sama?) 30.. mom oli vain 0.27..

     Muoks.

     Tarkemmin katsottuna löytyikin tieto viikko 10+1. Ja korjattu nt ultran jälkeen mom 1.11. Tiedäpä noista nyt sitten.

     Mutta arvot kaiken kaikkiaan vaikuttaa tosi matalilta. Pitää kysyä joltakin asiantuntijalta kunhan sellaisen seuraavan kerran tapaan.

   • #36666
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mutta sulla siis nt ultrassa kaikki ok noilla arvoilla?

    • #36667
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kyllä oli ok

  • #36648
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noni, siirtoon päästiin ja nyt on 3 päivän ikäinen alkio kyydissä. Toivotaan, että pysyy matkassa mukana. Follikkeleita siis oli se 6 kpl joista 3ms,yksi niistä hedelmöittyi ja alkoi jakautumaan normaalisti. Terolut kuurin aloitin sunnuntaina ja 4.3 pistän Gonapeptyl -pistoksen.

   • #36658
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    *muoks

    Tarrasukkia ♥️

  • #36649
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!
   Olen seurannut palstaa taka-alalta, mutta ajattelin kirjoitella nyt itsekin.
   Lähdimme mieheni kanssa hoitoihin nelisen vuotta sitten. Meille tehtiin kolme inssiä, niistä kaikista neg. Sen jälkeen aloitimme ivf/icsi-prosessin, rakkuloita saatiin kerättyä jopa parisenkymmentä, mutta hedelmöittyneitä oli vain kolme. Tehtiin heti yksi tuoresiirto, siitä neg, heti seuraavaan kiertoon pas, josta meillä tyttö -18. Nyt viikko sitten maanantaina siirrettiin toinen (ja viimeinen) alkio ja piinapäiviä viettelen.
   Minulla alkoi viikonloppuna kovat menkkamaiset kivut ja olen ollut kuin persuksiin ammuttu karhu, sekä samalla tosi herkillä. Tein herkkänä hetkenä eilen ovistestin, kun sellainen sattui kaapista käteen. Testi näytti plussaa, olin aivan äimänä ja lähdin jolkottelemaan kohti apteekkia raskaustesti mielessäin. Tein raskaustestin, jossa hieman haalea, mutta täysin selkeä viiva. Tein toisen testin ja sama juttu.
   Kuitenkin tänä aamuna tein testin, jossa viiva on haaleampi ja nyt tuli paniikki. Tein taas toisen testin, josta tosin kyllä selkeä plussa, mutta heti alkoi silti silmitön stressi asiasta. Mulla menossa siis pp8 tänään vasta.
   Nyt soimaan itseäni testaamisesta, mietin, että olisin jaksanut maanantain verikokeeseen asti odotella. Viimeksi tein juuri niin. Ja viimeksi minulla ei ollut mitään oireita, nyt niitä on paljon.

   Tsemppiä kaikille, pahoittelut ehkä hieman sekavasta kirjoituksesta, mutta olen sekavassa mielentilassa ?

   • #36651
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi,minkä ikäinen alkio teillä siirrettiin?

    • #36653
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Meillä siirrettiin viiden päivän ikäinen blasto. Edellinen oli samaa sorttia, josta tuo tyttö tulla tupsahti, ja siksi olinkin koko ajan sitä mieltä, että tämä onnistuu. Siirron jälkeen alkoi heti mörkö kuiskutella korvaan epäonnistumisen mahdollisuuksista, ihan kamalaa!
     Mulle tehtiin edellinen ja tämä lääkkeelliseen kiertoon, joten en osaa vastata sinun kysymykseesi tuosta ovisplussasta, pahoittelut. Mutta tsemppiä siirtoon ja näihin aivan kamaliin piinapäiviin! ?

  • #36650
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites toi siirto nyt menee kun mulla pakkasalkion siirto ja tänään ovisplussa. 3 ja 5 päivän alkioita pakkasessa? Tilkassa ollaan hoidossa.

   • #36662
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moips! Käsitykseni mukaan kolme päiväisen voisi siirtää joko to/pe. Jotkut sanoo ovis päivä +alkion ikä, mutta tilkassa itselleni sunnuntai oviksella siirrettiin 5pvb blasto torstaina ja se tarrasi =)

    • #36668
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Aika jännä. Mulla 4 ja 5 päiväisiä alkiota pakkasessa, ja molempien siirto on kuudes päivä positiivisesta ovistestistä. Eli jos su ovistesti+, niin siirto olisi la, eikä onnistuisi! (näinhän mulle kävi)

     Vai tarkoititko, että ihan se ovulaatioaika on tiedossa, eikä pelkkä LH-testi positiivinen?

   • #36669
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Minulla oli ovulaatioplussa testissä kans tiistaina, torstaina otettiin sulamaan kahden päivän ikäinen ja perjantaina siis siirrettiin kolmen päivän ikäisenä!

    (Tarkennettu että testiin tuli plussa tiistaina!)

  • #36652
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa Puputupuna, ompas vain jännät paikat siellä! Voisiko viivan haaleuden vaihtelu mitenkän liittyä testin merkkiin, taikka testaamisajankohtaan, taikka enempi tai vähempi juomiseen ennen testiä…? Itse olen miettinyt aika usein, että mihin aikaan kannattaisi alkaa testata… Välilä tuntuu, että odottaa sinne viralliseen päivään asti,ja välillä taas, että mahdolisimman nopeaa, niin näkee onko viiva vahvistumaan vai haalenemaan päin…. No, mitään haaleitakaan viivoja ei kyllä itsellä ole näkynyt. Toivotaan nyt onnellista lopputulosta sinne, ja tsemppiä piinaaviin päiviin!

   Tähti: Tsemppiä piinailuun! Ollaan melkein samoissa kohta menossa, kun mulle siirretään huomenna 5-päiväinen alkio!

   Vertti: Meille ainakin lääkäri laski etukäteen, että kuinka monta päivää ovisplussasta on siirto. Plussapäivänä (jos sellainen siis olisi tullut) olisi pitänyt soittaa ja varata aika siirtoon.

   Helmille myös tsempit raskaaseen tilanteeseen!

   Ja kaikille muille myös voimia. <3

   • #36654
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Sen takia ihmettelinkin, että tein eilen molemmat plussat noin parin tunnin rakkoajalla keskellä päivää, en ollut mitenkään älyttömästi juonut sitä ennen kuitenkaan.
    Tämän päivän testin tein molemmat aamupissasta, siksi tulikin paniikki. Käytin eilen kahta eri testiä ja tänään käytin samoja testejä myös. Apteekin herkkä testi toi hailakamman viivan, mutta Clearblue näytti kyllä ihan kunnon plussaa edelleen ?

  • #36656
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minulla on aina tullut heti ekasta aamupissasta vaaleampi viiva kuin perus vahvasta päiväpissasta tai aamun toisesta pissasta. Myös saman merkin testin vahvuudessa voi olla eroa vaikka olisi sama pissa, tästäkin kokemusta.. Koita olla stressaamatta, vaikka se onkin hankalaa tietysti. Aika sen sitten aina näyttää miten käy, mutta pääasia että jotain siellä meneillään on. Se antaa toivoa ?

   • #36673
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tämä helpotti, kiitos tiedosta. Jännä miten se meneekin noin, kun yleensä sanotaan että juuri päivän ensimmäisestä pissasta kannattaisi testi ottaa ?
    Ainakaan oireet eivät ole helpottaneet tänään, päinvastoin ?

  • #36663
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Perjantaina siirretään hyvälaatuinen 3päivän alkio, toivottavasti tarraa:) ite oon vaan vähän skeptinen muiden kun blastojen suhteen kun ei tuoresiirrossa 2päiväisellä onnistunut. Ilmeisesti 3päivän alkiolla on 50% mahdollisuus kehittyä blastoksi asti.

   • #36671
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivottavasti onnistuu!

   • #36674
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä ja onnistumisen tuulia! ?

   • #36706
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi Vertti87,

    Mullekin tehdään perjantaina tuoresiirto! Jännää 🙂 Meillä punktiossa saatiin vain kaksi solua, joista toinen hedelmöittyi. Ihan heti en jaksaisi uutta hoitoa, mutta kuulemma edessä on jonotusta, joten kroppa saa palautua. Aika väsynyt olo vielä, vaikka kaikki meni hyvin. Pitää nyt levätä, että perjantaihin mennessä kroppa olisi mahdollisimman hyvin palautunut.

    • #36721
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Moi, minkä ikäinen alkio sulle siirretään ja missä oot hoidossa?

     • #36748
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Tiistaina tehtiin punktio, joten on 3 päiväinen. Olen Husissa hoidossa. Mites sä?

      • #36754
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Meilläkin 3päiväinen:) Tilkassa on huomenna tosiaan siirto 14:10. Jännitttää!!

  • #36672
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heipparallaa,

   Muistatteko kun tuolla aiemmin helmikuun puolella mietin sitä normaalia aikaisempaa ovulaatiota ja sen vaikutusta alkaviin menkkoihin? ? no nyt ne menkat sitten alkoi – jättäen kierron vain 23 päivään, normaalisti 26-27pv.
   Ihan kunnon vuotoa ei vielä ole ja toivon, että kunnon vuoto alkaisi vasta illemmalla jolloin kp1 olisi vasta huomenna(?).
   Meillä oli alustava varaus punktiolle viikolle 11, eli 15.3 alkavalle viikolle. Onkohan toivoakaan päästä alottamaan ivf:ää vaikka kunnon vuoto alkaisi vasta huomenna ja pistokset torstaina? ?

  • #36676
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Punktio ohi, ja aivan jäätävän huono olo koko päivän sen jälkeen. Enimmäkseen varmaan johtuen vahvasta lääkityksestä. Itse punktio ei sattunut kiitos hyvän puudutuksen, mutta sen jälkeen tarvitsin kovenevaan kipuun vahvempaa lääkettä, joka sekoitti pään. Vatsa kipeä ja turvoksissa kuin ennen punktiota. Toivon vaan, ettei tää meinaa että hyperiä pukkaa..

   • #36678
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Muista nyt juoda paljon nesteitä! Mulle hoitaja suositteli urheilujuomaa ja vichyä, koska on hyvä saada suoloja. Pelkkä vesi vaan huuhtelee sut. Tsemppiä nyt paljon! Otahan särkylääkettä ja lepäile.

    • #36680
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos vinkistä Tähti. Pitääpä ottaakin vichyä veden oheen ja toivoa että turvotus lakkaisi hiljalleen. Parasetamolia vaan saa kuulemma ottaa kipuun, kun tuoresiirtomahdollisuus, vaikka se ei kyllä mulla kipua oikein vie.

  • #36677
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!
   Löysin tänään tänne palstalle. Itselläni kohta kaksi vuotta yritystä takana. Nyt menossa ensimmäinen ivf ja perjantaina punktio. Punktio jo itsessään jännittää kovasti etenkin kun nyt koronan takia puoliso ei saa olla tukena. Ultrassa näkyi yhteensä 17 follia ja kuulemma mahdollista että menee yli 20 jolloin ei päästäisi tuoresiirtoon :s

   Täälä taisi olla useampikin joka pääsee nyt maaliskuussa jännäämään joten olisi niin ihana päästä joukkoon 🙂
   Tämmöisestä palstakeskustelustakaan ei ole kokemusta mutta ajattelin että vertaistuki on enemmän kuin hyvästä 🙂

   • #36679
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä punktioon! Voin sanoa kokemuksesta, että sitä ei kannata jännittää etukäteen. Vähän tietenki tuntuu, mutta niinhän se tuntuu papakokeenki ottaminen. Erikoista, että puoliso ei saa olla mukana. Varmaan ihan riippuu paikkakunnasta. Mulla oli eilen siirto ja sinnekin sai mies tulla, vaikka laitossahan ei sinänsä kauaa mene.

    • #36718
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kuulostaa kyllä helpottavalta jos ei papaa enempää tunnu 🙂 Meillä ollut muut käynnit Hämeenlinnassa ja tuo punktio Taysissa niin tuola Hämeenlinnassa sanoivat että mies joutuu odottamaan autossa. Mutta mistä sitä tietää jos olisikin kuitenkin niin että saisi olla tukena, toivotaan.
     Tsemppiä ja onnea sinulle! 🙂

   • #36681
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moikka! Sma juttu oli juuri itelläkin ja kyllä jännitti kovasti. Mutta hyvää huolta pitivät eikä toimenpide ollut musta niin paha kuin kuvittelin. Pahinta ehkä ne lääkkeet. 😀 Puoliso sai olla mukana siellä toimenpiteessä sen hetken, vaikka ei muuten. Tsemiä!

    Ja ihanaa Tähti, että sulla ollut nyt siirto. Toivon onnea sinulle ja muille samassa vaiheessa oleville! Saa nähdä pääsenkö itse tuoresiirtoon vielä tällä viikolla.

    • #36719
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu ei ne lääkkeetkään houkuttavilta vaikuta vaikka ehdottomasti otan kaiken mitä saa 😀 Tuo on kyllä ihan kiva että puoliso saanut olla tukena. Tsemppiä odotukseen 🙂

   • #36705
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moikka!

    Minulla oli punktio eilen ja pystyn myös samaistumaan edellisiin kommentteihin, että punktio oli paljon helpompi mitä pelkäsin 🙂 Kova jännitys oli, mutta kaikki lääkkeet auttoi hyvin kipuun. Menin jopa aika sekavaksi siitä rauhoittavasta 🙂 Meilläkin puoliso sai olla mukana toimenpiteessä, mutta muuten ei. Tsemppiä paljon, hyvin se menee!

    • #36722
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos tsempeistä! 🙂 Kyllä siitä jotenkin selvitään 😀

   • #36710
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Murmeli,

    minulla oli sama tilanne että oli yli 20 follikkelia ja ei tehty sit tuoresiirtoa. Tietty aluksi se oli pettymys, mutta nyt pureskeltua asiaa olen tyytyväinen että odotellaan ensi kiertoon jotta keho on suotuisampi aloittamaan edes sitä raskautta. 🙂 Punktio itsessään oli toiselta puolen minulla hyvinkin helppo, mutta toinen puoli oli hankalammassa paikassa joten joutui painaa aika kovin ja se ei ollut mukavaa, mutta minulla oli loisto hoitajat jotka tsemppas loppuun asti. Kaiken kaikkiaan nopea toimenpide, josta toipuu hyvin kunhan muistaa juoda sen 3-4l(myös muutakin kuin vettä) ja sallia itselleen lepoa eikä rehki alkupäiviin liikaa 🙂

    Tsemppiä!

    • #36720
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Totta kyllä että onhan tämä lääkekuuri ja punktio kova homma kropalle ja varmasti suotuisampi raskaudelle kun saa hetken levähtää 🙂 Kyllä nyt selkeesti jo vähän itseä helpottanut tuo ajatus punktiosta kun lukenut teidän muiden kokemuksia 🙂 Kiitos tsempeistä ja kuin myös kun siirto ajankohtainen 🙂

   • #36723
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Näköjään vaihtelee toi tuoresiirto hirveästi, mulla oli 27 follia punktion jälkeen ja silti tehtiin tuoresiirto, josta nega silloin.

  • #36682
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt kun asia alkaa parin kk sulattelun jälkeen olemaan totta omassakin päässä niin pystyy oksentamaan sen tänne ulos vihdoin… Meillä ensikäynti takana ja diagnoosina miehestä johtuva lapsettomuus. Siittiöiden määrä käytännössä olematon. Jo ensi käynnillä viitattiin IVF/ICSI hoitoihin, koska luomuna turha yrittää.
   Tulos oli shokki ja järkytys niin kuin odottaa saattaa. Viha, suru ja pettymys ei tunnu laantuvan millään ja vaikuttanut jo kovasti sosiaalisiin suhteisiin ja tietenkin parisuhteeseen. Olen itse eristäytynyt täysin ystävistä ja perheestä, kun ei ole jaksamista tai halua edes keskustella asiasta. Saatikaan nähdä raskaana olevia ystäviä.
   Kovin heprealta tuntuu vielä nämä hoitojen sanasto ja kaikki siihen liittyvä, mutta lueskelen täällä taustalla teidän tarinaa, niin pääsee vähän kiinni mitä on odotettavissa 🙂 Tilkassa ollaan hoidoissa. Ensikäynnistä jäi kyllä olo, että mitään psyykkistä tukea ei taida tähän tilanteeseen saada ainakaan sieltä päin…

   Tsemppiä kaikille jo hoidon polulla oleville <3

   • #36695
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moikka

    Tiedän mitä käyt läpi, myös meillä oli sama tilanne. Male factor on jotenki niin armotonta. jos naisella ovulaatiohäiriö sitä voi hoitaa lääkkeillä millä monesti hyvä vaste ja monet raskautuukin vain näin kotikonstein. Mutta jos sperma radikaalisti huonontunut ja syytä ei löydy hormoniverikokeista, on se silloin sikiöajalta alkanut ”ongelma” ja asialle ei voi tehdä muuta kuin heti syvimpään päähän ja alottaa rankimmat icsi hoidot.

    Se vihan ja katkeruuden tunne on kova. Koska se ongelma ei tule paranemaan. Jatkuvasti luen miten naisilla on käynyt niin että yritetty ekaa vuosilla, sitten lääkkeillä saatu ovis aikaan ja lapsi. Sitten synnytyksen jälkeen kroppa onkin hedelmällinen ja alkaa taas ovuloida itse, ja hups nainen vahingossa raskaana. Siitä olen ollut katkera,typerää, olen kateellinen niille jotka voi tulla vahingoksi raskaaksi, koska vaikka itse olisin hedelnällisempi kuim koskaan, ei meillä ole mahista luomusti raskautua.

    Mutta asiat voisi olla pahemmin. Mies voisi olla täysin siittiötöb että edes icsiä ei voisi tehdä. Tai naisella voisi olla tilanne että raskautuminen ei ole mitenkään mahdollista. Jokaisen tilanne vaikea ja omalla kohdalla niin koskettava. Mutta halusin vaan sanoa että tiedän nuo vaikeat tunteet mitä tunnet. ❤️

    • #36758
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos! Kuvailit hienosti juurikin niitä omia tunteita siitä miten katkeralta ja vihaiselta voi tuntua. Etenkin tämä muiden kommentointi ”kyllä ihmeitä voi tapahtua kun lakkaa ajattelemasta asiaa” Tekisi mieli lyödä kun joku sanoo noin! Kun se ei meillä tapahdu. Ei minkäänlaisella ihmeellä, luomusti ainakaan. Mutta onneksi tosiaan itsessä ei ainakaan vielä raskautumiseen liittyvää vikaa olla löydetty, joten toivotaan hyviä alkioita ja kiinnittymistä sitten joskus…

   • #36697
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    RG, mukava että liityit keskusteluun! Voimia!

    Olin myös aika yllättynyt, ettei psyykkistä tukea ole osoitettu eikä hoidoista tulleita ajatuksia ole kysytty. On kuitenkin mahtavaa, että tällaiset hoidot on olemassa ja moni meistä raskautuu sen myötä, joten älä RG vaivu epätoivoon! Olen itse ajatelllut asian niin, että en suostu, että tämän myötä minulta viedään enää yhtään mitään muuta. Olen yrittänyt mielummin puhua asiasta kuin sulkeutua. Jokainen kuitenkin tekee niin kuin parhaalta tuntuu. Tsemppiä!

   • #36712
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tutun kuuloisia tunteita käyt RG läpi! Meillä myös miehestä johtuva lapsettomuus. Siittiöitä ei löytynyt näytteissä, kuin korkeintaan kaksi ja nekin oli aina liikkumattomia. Oltiin alkuun yksityisellä ja siellä miehen hormonipiikitys-hoidot kesti n. 2 vuotta, kun yrittivät saada siittiöntuotantoa heräämään (mikä oli ihan puhdasta rahastusta, mutta se on tarina erikseen). Vaihdettiin julkiselle ja leikkauksessa löytyi 12 siittiötä. Siinä siis kaikki mahdollisuudet. Syyksi paljasti lapsena sairastettu kivestulehdus. Eli sille ei vain voinut mitään. Silloin pohdin, että aivan yhtä hyvin olisi voinut johtua minusta. Hoidot on rankkoja ja henkisesti raskas matka, joten suosittelen panostamaan parisuhteeseen ja jakamaan surun ja vihan yhdessä.

    Meillä niistä 12 siittiöstä selvisi lopulta 4. Ensimmäisestä tuoresiirrosta tuli nega ja eka pakastesiirto on nyt rv 7 menossa ja 2 alkiota vielä pakkasessa. Mulla on kova usko, siihen, että vielä saadaan oma lapsi (ehkä jopa kaksi) näillä ja jos taas ei, niin luovutetuilla sitten.

    Eli ei niitä siittiöitä aina miljoonia, satoja tai edes kymmeniä tarvita ? Ei kannata lakata uskomasta ja toivomasta!❤️

    • #36757
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos Manna tästä tarinasta <3 Mitkäköhän asiat edesauttaa sitä alkion muodostumista ja kiinnittymistä? Että onko iso osa positiivista tulosta jos mulla kuitenkin munasolut ja toiminta normaalia 😮

   • #36725
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voimia kovasti<3
    Meille sanottiin heti ensimmäisellä poliklinikka käynnillä että henkistä tukea niiltä käynneiltä ei saa että kannattaa liittyä juuri tällaisiin palstoihin ja facebook ryhmiin. Yllätyksenä silti tullut että sitä ei oikeasti ole yhtään saanut noilta käynneiltä :s Onneksi on nämä tällaiset ryhmät 🙂
    Meillä on selittämätön lapsettomuus mutta silti heti lähdettiin tarjoamaan ivf hoitoa johon sitten itsekin päädyimme. Aikaa vie kyllä kun asioita sulattelee ja edes sisäistää mitä on tapahtumassa mutta itse ajattelen että sama se millä keinoin asiat hoituu kunhan vain tarina saisi onnellisen lopun 🙂

  • #36683
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   RG, voimia ? Tämä ei tosiaankaan ole helppo tie. Sinulla on oikeus käsitellä asiaa omalla tavallasi, mutta muista pitää huolta parisuhteesta. Yrittäkää käsitellä asiaa yhdessä mahdollisimman paljon. Mies on varmasti yhtä järkyttynyt.

   Oliko siittiöiden vähyyteen syytä? Auttaako elämäntapamuutos, ruokavalio, vitamiinit, poppaskonstit? Maca-jauhe kai auttaa tutkitusti siittiöihin.

   Täältä palstalta saa vertaistukea ja tänne saa oksentaa kaiken sisältään!

   • #36734
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moikka,

    Meillä on miehen tutkimukset kesken eli vielä syytä ei ole löytynyt. Haluaisin vielä uskoa johonkin ihmeeseen ja virheeseen tuloksessa, mutta tuskin ne seitsemästä miljooniin yhtäkkiä siittiöt pomppaa 🙁 Minusta ei löytynyt ainakaan vielä mitään näennäistä vikaa, joskin AMH on hieman alhainen 1,58 joka lääkärin mukaan kuitenkin ikään nähden normaali (33v) Nyt mietityttääkin eniten enteileekö se hyvää kiinnittymisen ja muun suhteen kun hoidot alkavat vai onkohan miehen muutamassa siittiössä sitten vielä kaikki mahdolliset viat. Ovulaatio tapahtuu joka kk ja menkat on pelottavan säännölliset.

    Yritetään yhdessä puhua asiasta ja käsitellä, mutta se on kovin vaikeaa. Itsestä tuntuu kuin kaikki toivo ja ilo elämässä olisi viety, kun lapsi on ainoa asia jota tässä elämässä olen aina halunnut. Tuntuu niin helvetin epäreilulta, että tälläinen tuuri sattuu kohdalle. Tiedän, että mitään ei ole vielä yritetty ja kaikki voi kääntyä vielä onneksi, mutta pessimistinä en vain löydä sitä toivoa 🙁 Pitää varmaan ottaa klinikkaan yhteyttä ja pyytää myös apua tähän psyykkiseen puoleen.

   • #36736
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kannattaa pyytää että pääset keskustelemaan jonkun kanssa. On varmasti kova shokki tuo.
    Meillä miehestä johtuva lapsettomuus myös, mutta hyvä puoli on se että tiesin sen jo suhteen alussa. Mies käynyt exänsä kanssa testeissä ja todettu y deleetio eli kromosomipoikkeama joka vaikuttaa ainoastaan lapsettomuutena.
    Saatiin icsi hoidon ekasta passista plussa ja pieni jaksoi viikolle 9 asti ja antoi toivoa, vaikka sitten menikin kesken?
    Hyvä puoli että pääsitte hoitoihin asti ja niiden onnistumisprosentti on kuitenkin huima ? jaksamista ♥️

    • #36756
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos kaikille vastauksista! Tuovat iloa tähän synkkyyteen. Ja lohduttavaa kuulla, että muillakin juurikin tämä miehestä johtuva tilanne. Onko niin, että jos hormooniset syyt niin voidaan ehkä hoitaakkin jotenkin? Odotan kuumeisesti, että mies pääsee niihin verikokeisiin asti. Samalla mietin koko ajan jaksanko tätä Tilkan odotus rumbaa vai marssitaanko vaan suoraan yksityiselle. Mutta sitten se rahapuoli 🙁

  • #36684
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mukavaa, että tänne on löytänyt paljon uusia ? Saadaan hyvää vertaistukea ja keskustelua aikaan kun on paljon erilaisista lähtökohdista. Toivotaan vaan ettei meidän kenenkään tarvitse liian kauaa tällä palstalla roikkua.

  • #36693
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko muilla ollut munasarjat kipeät vielä kauanki punktion jälkeen? Mulle tehtiin punktio perjantaina ja eilen kävin kävelyllä, niin piti kaks kertaa pysähtyä, koska oikean puoleisen munasarjasta alkoi viiltävä tunne. Ensin tuntui vähän, mutta kun jatkoin matkaa niin tunne vain voimistui. Lopulta oli pakko pysähtyä muutamaksi sekunniksi, että viiltävä kipu hellitti. Nyt viime yönä unissaan suoristin itseni, niin vihlaisi tosi kipeästi vasemmalta puolelta. Loppuyö menikin tosi varovasti kääntyillessä, että ei vaan toistu tuo kipu. Voiko siis munasarjat olla vieläkin hellänä toimenpiteestä vai mistä moinen viiltävä tunne?

   • #36704
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moikka Tähti,

    olen hiljaisesti tääl seuraillut palstaa mutta nyt osui samaan ajankohtaan itselleni ensimmäinen punktio. Toki jokaisella on niin yksilöllistä että on todella vaikea lähteä sanomaan mitä kenellekin tulee. Mutta itselläni oli munasoluja hirmuinen määrä 27, josta kerättiin 18. Joten minulla oli paljon tavaraa ja täten myös muutaman päivän hyvinkin hellänä että Panadol 1gx3 sekä Burana 600mg (minulle ei tehty tuoresiirtoa, joten siksi söin myös buranaa) näiden voimin mentiin muutama päivä. Hiljalleen se helpottui, mutta edelleen viikko punktiosta joka tehtiin siis 23.2. tiistaina, niin ajottain tulee viiltokipuja. Eilen alkoi vuoto, joten hiljalleen se kaikki sieltä tyhjenee uloskin.

    Rauhallisesti olen ottanut. Töihin kyllä menin jo pari päivää punktiosta ja teen hyvin fyysistä työtä, että hyvin on pärjännyt kuhan ei nyt hypi ja pompi ku oli pahin turvotus.

    Tsemppiä toipumiseen!

   • #36728
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Juu kipeät oli, pahimmillaan kolme päivää punktiosta kun piti töihin mennä niin kevyt kävely tuntui vievän tajun kun suorastaan särki muanasarjoja. Silloin päätin että jos uudestaan joudun hoitojaksolle niin pyydän herkemmin sairaslomaa! Kivut hellitti kokonaan varmaan vasta parin viikon päästä.

  • #36698
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noniin eli tänään kp1 ja huomenna saadaan alottaa pistokset, vihdoin ja viimein! Hiukan jännittää! 🙂

   Huomenna siis 4.3 Gonal-F, 9.3 mukaan jarruksi Fyremadel ja 10.3 ultra jossa katsotaan sitten jatko!

   • #36699
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä piikitykseen!

    • #36701
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos! Gonalista selviän varmaan itsekin mutta loput taitaa jäädä miehen pistettäväksi :’D

   • #36726
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mullakin tänään kp1 ja huomenna alan pistää Gonal-F (200/illassa) sekä Fyremadelia alan pistää 9.3 alkaen.

    • #36727
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     No mehän mennään samassa aikataulussa ja samoilla lääkkeillä, hauskaa! ?

    • #36737
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Onko teillä jo ultrapäivä tiedossa? Missäpäin olette hoidoissa? =)

     • #36749
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Ei oo viel sovittu ultrapäivää, mutta sain joskus sellasen taulukon jonka mukaan eka ultrapäivä olis 9.3. Ollaan Satakunta/Varsinais-Suomi alueella hoidoissa. 🙂

  • #36709
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa,

   olen aina karsastanut näiden palstojen kirjoittelua ja lukemista. Mutta ei kai tässä mitään häviä kun avaa hieman omaakin kokemusta.
   Olen 32v, kohta 33v. Mieheni on pari vuotta vanhempi ja hänellä on tytär edellisestä suhteesta. Joten hoitoihin päädyimme minun ovulaatiohäiriöiden ja munanjohtimien toimittamuuden vuoksi.

   Ennen hoitoja olimme jo vuodesta 2016 asti ollut ilman ehkäisyä. Elokuussa 2019 päädyimme kunnalliselle terveyskeskukseen, josta pääsimme lähetteellä TYKS:n naistenpolille joulukuussa 2019. Nyt viime vuosi mentiin Letrozolin voimin, jolla oli hyvä vaste. Keväällä, huhtikuussa 2020 oli ensimmäinen kemiallinen raskaus, eli eka pikku tärppi. Elokussa tulikin jo kunnon hedelmöittyminen, mutta alkio matkasi oikeaan munajohtimeen, ja se jouduttiin sitte kokonaan poistamaan kun oli sen verran jo sikiöllä kokoa ja HCG arvot korkeammat. Siitä toivuttiin syksyn ajan. Koko ajan kaikkien kommelluksien jälkeen saimme kokeilla luomuna ja syksyn lopuksi viel pari kiertoa Letrozolien turvin, mutta keho niin stressi tilassa että en ihmettele ettei tärpännyt.
   Syyskuussa 2020 oli hoitopalveri ja lääkäri päätyi samantien tulokseen että aloitamme IVF-hoidot, koska vasen munajohdin on myös hyvin kiinnikkeinen niin hedelmöittymisen todennäköisyys on hyvin pieni.

   Tammikuussa 2021 kävimme hoitokäynnillä selvittämässä koska voimme aloitta hoidot,lääkäri päätyi lyhyeen kaavaan ja heti seuraavaan kiertoon.
   Helmikuun 2021 kierrosta sit ekat pistelyt alkoikin kun vain kuukautiset sieltä luomuna tulivat. Tammikuussa en syönyt enään Letrozoleja. Helmikuun kuukautisia sainkin odotella yli 10päivää enemmän koska stressi.

   Pistelyt sujuivat Gonal F 150UI ja Fyreamden turvin. 12 kp sainkin irrotuspiikin Gonapeptyl ja siitä pari päivää tehtiin punktio.
   Minulla oli hirmuisen hyvä vaste hormoneille, munasoluja tulikin se 27, josta kerättiin 18 ja niistä hedelmöittyi 13. Tuoresiirtoa minulle ei tehty, koska minulla oli hyvin suuri riski hypersimulaatiolle, ja hyvä näin koska kroppakaan ei välttämättä olisi ollut edes suotuisa nyt ottamaan raskautta vastaan.
   7 alkiota loppujen lopuksi saimme pakkaseen odottamaan ja nyt odottelemme sitten Huhtikuun vuotoa, josta voimme yrittää ensimmäisen kerran PAS:n avuin.

   Näin kun sen kirjoittaa, voi tuntua että kaikki ollut hyvin järjestelmällistä ja ymmärrettävää mutta on tätä pureskeltu, itketty ja harmiteltu, pettynyt, naurettu ja iloittu. Pahimmat pettymykset ja murheet ovat tulleet siitä, kun läheiset ilmoittaneet raskauksista, lapsia syntynyt ja sen semmosta, mutta se kuuluu asiaan. Itsehän pääsin heti syksyllä psykologin juttusille kun pyysin ja nyt ensi viikolla uudestaan. TYKS:ssä on hoidettu erinomaisesti päänupin puoli, kun vaan osannut pyytää ja kertoa jos jokin painaa mieltä.

   Tietenkin tärkein tuki ja turva on ollut oma mieheni, joka tuntenut itsensä jotenkin toimettomaksi kun minulle kaikki hoidot tehdään ja minä ramppaan yksin lääkäreissä, mutta hän on mukana henkisesti kuitenkin 110% ja hyvä niin.

   Oho, tuli pitkä sepustus.
   Tsemppii kaikille kanssakulkijoille. Ootte voimatyyppejä joka ikinen, niin naiset kuin miehet ketkä tätä läpi käy!!!

   • #36729
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos tarinastasi =) Täällä kans odotellaan huhtikuun siirtoa (eli ens kuu jo!). 3vk sitten voi ottelin vielä kuinka kauan joutuu km jälkeen odottamaan mutta on tämä tehnyt kyllä hyvää =) Meillä kaksi pakkasessa.

    • #36730
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos Oodi 🙂 Aluksihan se tuntuu aika pettymykseltä että taas joutuu odottamaan, mutta kummasti kun aikaa katsoo taaksepäin niin loppujen lopuksi aika menee hurjaa vauhtia. Toki kun ne piinapäivät ovat niin ne on piinavia ja huomaan että kyllä viimeisen vuoden olen päivittäin näitä ajatuksia aina jollain tasolla punninnut. Saati testejä tehnyt kuukausittain yms yms.

     Kerrankin tääl taas odottaa et alkais kuukautiset (ja silloinhan tuntuu ikuisuudelta, että ne alkaisi)…

     Lepo tekee kropalle ainaki hyvää, vielä kun mielen saisi rauhoitettua samalla 😐

  • #36731
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä myös Pas huhtikuussa, jos nyt vaan kierto ei venähdä kemiallisen jälkeen. Tänään on tuntunut koko lapsettomuus ja hoidot extra raskaalle, huoh. Jospa huomenna parempi päivä 🙂

   • #36732
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nonih, sithän meitä jo on siel odottelemas.. Mulla viime vuonna kemiallisen jälkeen tuli 33pv kierrolla, toki seuraavat kuukautiset sit jäikin väliin mut vaikeehan näitä on ennustaa milloin mikäkin tulee ?

   • #36733
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo jännittää kans miten km jälkeen asettuu menkat. Toivon kiin ettei veny kovin pitkäksi ? sunnuntaina olisi kp28 sas nähä.

  • #36738
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi tätä ilon päivää! Vuosi meni lähetteestä, mutta vihdoin pääsemme aloittamaan IVF hoidot! Tänään KP 1. Huomenna alkaa Gonal 150 ja ultra on 9.3.

   • #36739
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    ihan mahtavaa, onnea! 🙂

   • #36740
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mahtavaa, voidaan sitten jännäillä yhdessä! 🙂 Oliko teillä hoidot missä? En nyt yhtään muista.
    Meilläkin on lähetteestä jo 1v5kk ja tänään sitten vihdoin se eka pistos :p

    • #36741
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Luulin, että meillä oli superpitkä odotus, mutta teillä olikin pidempi. Huh! Ollaan hoidossa Tilkassa. Entä te? Kerro sitten miten meni pistäminen. Mä vähän mokasin noiden lääkkeiden säilytyksen kanssa ja taisi mennä 200e roskikseen. Hupsista. Mutta nyt ei saa mikään lannistaa tätä päivää 🙂

     • #36742
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Joo oli kyllä kieltämättä. Meidän piti ilmottautua jo viime vuoden lokakuussa (suunnittelukäynti 06/20) mutta mun isä sairastui ja lopulta menehtyi marraskuussa joten ei sitten lähdetty samaan aikaan hoitoihin ja nyt alkuvuoden hoitoihin pääsy on koko ajan vaan siirtynyt ja siirtynyt.

      Me ollaan kans tilkassa, oispa ollu hauska törmätä käytävässä mutta meillä on vasta päivä teidän jälkeen ultra. :/

      Millä tavalla mokasit säilytyksessä? Nyt rupes jännittämään 😀 Oma Gonal odottelee jääkaapissa kun apteekista sanoivat, että säilytys kylmässä. Fydemadelia ei ookkaan hakenut vielä.

      • #36743
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Teillä on ollut raskas vuosi. Osanotot! Mulle apteekissa sanottiin,että voi säilyttää huoneenlämmössä, kun hoidot piti alkaa viime kuussa, sit kun ei alkanutkaan niin paniikissa laitoin ne jääkaappiin. Virhe tapahtui siinä kun laitoin lämpöiset takaisin jääkaappiin. Nyt tajusin mokan ja joudun varmaan ostaa uudet lääkkeet. Jos jotain hyvää, niin onneksi ostin vain yhden paketin.

      • #36744
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitos!

       Aivan. Sinuna ehkä soittaisin apteekkiin tai Tilkkaan ja varmistaisin asian ennenkun heittää lääkkeet menemään? Voi kyllä olla ettei tykännyt siitä, että siirrettiin tosiaan lämpimästä kylmään. :/
       Oliko Gonalin kanssa niin, että niin kauan kynä kylmässä kun alottaa käyttämään ja sen jälkeen sitten säilytys huoneen lämmössä ja avattu kynä säilyy huoneenlämmössä sen 28 päivää? Vai oisko kynää saanut pitää alunperinkin huoneenlämmössä mutta säilyvyysaika lyhyempi?
       Mun mielestä jotenkin ne Gonalin omat ohjeet oli tosi epäselvät ja siksikin laitoin vaan jääkaappiin kun apteekissa sanoivat olevan kylmäsäilytettävä.

      • #36745
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Mitä nyt olen tutkinut asiaa, niin avattuna säilyy 28 päivää huoneenlämmössä ja olisi säilynyt ilmeisesti 3 kk huoneenlämmössä avaamattomana, jos en hätäpäissäni olisi mokannut ja laittanut kylmään. Soitin jo apteekkiin ja virallinen ohjeistus on, että ei voi käyttää, mutta kehottivat vielä kysymään lääkäriltä ja laitoin vielä Tilkkkaan viestiä. Katsotaan mitä sieltä sanotaan.

      • #36746
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Hyvä homma, eiköhän tuo selviä.
       Ymmärrän kyllä harmituksen jos meni se 200€ hukkaan, just kävin itekin eilen hakemassa sen 900iu paketin.

       Mä palailen illalla kunhan saan (tai mies saa :D) pistettyä, hirvittää jo valmiiksi kun pitää ruveta omaa nahkaa tökkimään mutta minkäs teet 😀

      • #36747
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Pikkaisen kyllä ottaa päästä. Olisi pitänyt hetkeksi pysähtyä miettimään, eikä panikoida. Mutta toivotaan, että unohdan tuon nopeasti 🙂 Tsemppiä pistämiseen!

      • #36750
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Mulla aina ollut kammo neuloihin ja mies sai toimia pistäjänä. Ensimmäiset kolme kertaa meni itkiessä vaikka eihän se sattunutkaan 😀 Eilinen viimeinen piikki menikin jo sitten jopa normaalisti hengittäen 🙂 Tsemppiä pistoksiin 🙂

      • #36751
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Joo vähän sama 😀 Ajattelin kyllä yrittää olla roskea ja kokeilla itse ensin. Varsinkin ajatus Fyremadelin pistämisestä inhottaa kun neula on vissiin paksumpi kuin Gonalissa.

      • #36753
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Gonalissa piikki on ihan pieni ja ohut. Kun muistaa hengittää niin ei ees tunnu miltään 🙂 Suosittelen pistämään ainakin kerran ite jos käy niin, että mies ei pääsekkää pistämään. Toki, gonal pistetään illalla niin eiköhän se sillo oo kotona, mutta varmuuden vuoksi. Fyremadelin pistin kaikki itse. Piikki on tosiaan vähän pitempi ja paksumpi, mutta ei se siinä ikävimmältä tuntunut vaan se, että se neula on jotenki ”tylpempi” niin sen saa ihan kunnolla painaa, että menee ihosta läpi. Myös sen jälkeinen kirvely ei oo kivaa :/ Mutta kun tietää, että ei oo vaihtoehtoja niin senhän reippaasti pistää 🙂

       Minä pistin tänään tämän hoidon viimeisen piikin, gonapeptylin jonka pitäisi auttaa alkiota kiinnittymään. Siinä oli ruiskussa tavaraa vähän enempi niin olikin vähän mielenkiintoisempi pistää kun itse pisti 😀 Mutta nyt se on ohi ja piinapäivät senkun jatkuu. Viikon päästä sais tehdä raskaustestin.

      • #36755
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Joo Gonal meni ihan leikiten, hetken piti ennen pistoa vetää happea mutta ite pistos ei tuntunu kyllä miltään =)

  • #36760
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huomenta ja peukkuja kaikille piinailijoille? Täällä on nyt paljon menoa. Itselläkin vihdoin tänään kp1 ja sain ilmoittautua passiin.

   Teen uuden ketjun kun itsellä ainakin hyppii oudosti jo tämä. Jatketaan siellä?

  • #36821
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi, pakko tulla tänne nyt ”ääneen” ihmetteleen, kun eka ivf-hoito, joka pitkällä kaavalla, lähestyy ja alkaa hermostuttaan. 2vk päästä alotan synarelan sumuttelun kp18 joka on 20.3. ja eka ultra-aika meillä on vasta 7.4. jonne pitäisi ottaa mukaan pistoslääke Ovaleap ja siellä siis vasta aletaan pistämään. Kuinka pitkän ajan muut ootte pitkällä kaavalla käyttänyt nenäsuihketta ennen pistosten alkua? Kun teidän keskustelua lukenut tässä taustalla ootellessa omien hoitojen alkua, näyttää että usein pistokset aloitetaan alkukierrosta, kun taas toi 7.4. on jo seuraavan kierron puoliväli. Mulla luomuna kierrot 23-26pv. Vai onko se periaatteessa ihan sama millon ne aloitetaan, kun lääkkeellinen kierto kyseessä?

   Oliko monia muita Oyssissa hoidoissa? Siellä psyykkiseen puoleen ei muuta ole tullut kuin empaatiaa mutta psykologia on tarjottu. Kuljetaan kuitenkin yli 100km päästä hoidossa joten pitkä matka olisi käydä siellä asti vielä juttelemassakin erikseen. Hankkiuduin oman kunnan piiriin psykologille mutta en koe saaneeni oikeanlaista apua juuri tähän asiaan, ei siis ole ammattilainen lapsettomuusasiossa vaan depressiohoitaja, mutta toki kun lapsettomuuden syynä on oma kroppa niin auttaa purkaa omaa epäonnistumisen tunnetta ym. Olen kuitenkin pohtinut välillä että olisiko kannattanut hankkia aika ihan lapsettomuusasiohin perehtyneelle psykologille, voisiko saada ns täsmäapua sen suhteen paremmin.. Onko kellään kokemusta?

  • #36877
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka

   Kyselen taas löytyykö täältä ketään kun olisi hiljattain ollut tyksissä icsi tai ivf hoidon suunnitelussa? Aika icsihoidon suunnitteluun 19.4 ja tässä jännäilen pääseeköhän piikittelemään jo mahdollisesti seuraavasta kierrosta vai onko 2-3kk odotusta. Molemmat vaihtoehdot hyviä, mutta niin kiva olisi jo tietää, koska hoito alkaa.. ?

Luet parhaimillaan 181 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.