Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Ivf/Icsi/Pas 2021 vol. 9

Luet parhaimillaan 268 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #42334
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aloitetaan uusi edellinen alkaa olla jo niin pitkä…

  • #42337
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ei tullut meille joululahjaa. Elämäni kalleimmat menkat alkoi muutama päivä sitten ?

   Kalla taisit pohtia aikaisemmin luottaakko vaan sokeasti lääkäreihin. Mä oon alusta asti koittanut mennä sillä linjalla että lääkärit tietää mitä ne tekee ja etten ota ylimääräistä stressiä siitä että itse pitäisi tietää. Tässä matkan varrella on kuitenkin tullut sellaisia asioita että mietityttää miksei itse selvittänyt aikaisemmin paremmin. Nyt viimeisimpänä kysyin yksityisen lääkäriltä että pitäiskö ottaa verenkuva ja katsoa ferritiiniarvot varmuudeksi. Hän taisi vähän hämmästyä ettei niitä ole missään vaiheessa mitattu ja sanoi että alhaisella ferritiinitasolla voi olla yhteys mm. Alkion kiinnittymiseen. Lisäksi ilmeisesti oon potentiaalisesti ”riskiryhmää” runsaiden kuukautisten ja kasvisruokavalion vuoksi. Noh, tänään tuli ferritiinitulos ja se oli alle 12. Alle 30 pitää kuulemma aloittaa tablettihoito ja tuo 12 meni alle alimmankin suosituksen. En tiedä kuinka paljon tällä on merkitystä loppupeleissä, mutta jos on, niin oishan sen voinut hoitaa kuntoon jo kolme vuotta sitten… Tuli pitkä sepustus mutta jotenkin vaan tuntuu että aika paljon saa itse pitää huolta asioista, varsinkin siinä vaiheessa jos kaikki ei mene ykkösellä maaliin.

   Mitäs kaikille muille kuuluu?
   Miten Aliisa voit?

   • #42350
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla tuli myös jossain vaiheessa mieleen, miksen selvittänyt itse asioita aiemmin vaan luotin vain lääkäreihin.

    Mulla ei selvitetty ferritiiniä ollenkaan julkisella tehdyissä hoidoissa, eikä asia käynyt mielessäkään. Kun menin 4 ivf hoitoon yksityiselle, siellä asia katsottiin heti ja tulos oli 12. Rautakuurin söin reilu puoli vuotta ennen viimeistä hoitoa eli 4:ttä hoitoa. Siitä sitten tärppäs. En tiedä mikä asia plussan meille toi, varmaan useampi asia meni paremmin:
    -rautakuuri
    -se että itselläni oli levollisempi olo, en kyttäillyt oireita ja stressannut niin paljon
    -akupunktio hoidon rinnalla
    -pitkä kaava (aiemmat menty lyhyellä)
    -alkion pitkä viljely

    Nämä seikat erilaisia aiempiin. Tosin tällä kertaa olin jo 5 v vanhempi, 38 v

  • #42338
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, olen pahoillani.
   Vähän samat fiilikset. Matkan varrella tulee lisää tietoa vastaan ja se myös osaltaan lisää epävarmuutta. Mutta olen kokenut, että tässä asiassa lisätieto ei lisää tuskaa. Ainakaan itselläni. Ihme, ettei ferritiiniä ole aiemmin mitattu tai tullut muuten esiin! Kävin mittauttamassa omat veriarvoni Puhdin kautta keväällä, vaikka toki hoidoissakin tulee osa tsekattua kuten kilpirauhasarvot.

   Olen käynyt muutamia kertoja syksyn aikana lukemassa palstaa. Paljon ollut surullisia käänteitä mutta myös toivoa ja onnistumisia. <3

   Ollaan oltu 6kk jonossa Tilkkaan suunnittelukäynnistä ja nyt tammikuussa alkaa vihdoin 2. Ivf hoito pitkällä kaavalla. Punktio ajottuu sinne helmikuun alkupuolelle. Mieli on aika tasainen, odottava.

  • #42339
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sulla on Eeva ollut tosi pitkä odotteluaika! Kiva että vihdoinkin alkaa tapahtua. ?

   Mä kävin kanssa Puhdin kautta testaamassa (lääkärin vinkki että tulee halvemmaksi ottaa paketti sieltä kuin että hän kirjoittaisi lähetteen) ja se oli tosi kätevä. Tulokset tuli tosi nopeesti.

  • #42340
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ei tullut jouluihmettä meillekkään mutta tästä viellä noustaan olihan tämä vasta ensimmäinen yritys tässä uudessa paikassa ja vaikka hintava onkin on se Suomessa vastaavia mitä ollaan jo useita kokeiltu puolet edullisempi… ja positiivisena Finskin aloittaa taas suorat lennot tonne eli pääsee nyt taas nopeammin lääkäriä tapaamaan

  • #42342
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen pahoillani, Eeva T ja Unana!

   Ja tuosta ferritiiniasiasta olen todella harmissani puolestasi, Unana! Miten eivät edes siellä yksityisellä tajunneet asiasta kysyä ennen hoitojen aloittamista?!? Omasta kokemuksestani tiedän, ettei julkisella (ainakaan Tilkassa) asiaan pahemmin kiinnitetä huomiota, mutta olin kuvitellut, että asian tarkistaminen olisi yksityisellä jo ihan rutiinia. Itse olen myös paininut alhaisten rautavarastojen kanssa jo pidempään. Raudanpuute-ryhmästä Facebookista olen saanut paljon apua, mutta lopulta minulla yhdeksi todennäköiseksi raudanpuutteen aiheuttajaksi löytyi parasiitit suolistoanalyysissä. (yksityisen funktionaalisen ravintovalmentajan kanssa tilannettani selvitellessä)

   Rautavarastojen saaminen ainakin sinne 50-60 tienoille ennen raskauden alkua on käsittääkseni suositeltavaa, koska sikiö tarvitsee myös paljon rautaa. Joillain lapsettomuusklinikoilla asia hoidetaan rautainfuusiolla (rautaa suoneen), koska tablettien avulla tyypillinen nousu on vain 5-15 yksikköä kuukaudessa. Paljon tsemppiä tilanteeseesi! (toisaalta voi ajatella myös positiivisesti – mitä jos juuri nuo raudat on se puuttuva palanen, minkä jälkeen raskaudet onnistuvat…)

   Itse olen loppusyksyn lähinnä täällä taustalla lueskellut muiden kokemuksia, koska meillä tuli syyskuun punktion jälkeen hoitoihin tauko kohdun polyyppien takia. Polyyppien poisto oli marraskuun alussa ja välikierron jälkeen pääsin vihdoin eilen ilmoittautumaan PASiin. Aika jännittävää päästä hoidoissa ensimmäistä kertaa siihen vaiheeseen, että saattaisin jopa tulla raskaaksi. Alkionsiirto saattaisi hyvällä tuurilla jopa osua 40-vuotissyntymäpäivääni…

   Voi miten toivoisin, että vuosi 2022 toisi meille kaikille ihania uutisia!

  • #42343
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ferritiini-ajatuksista Unikko. Mä koitan myös ajatella positiivisesti että ehkä tästä raudan syömisestä voi olla meille apua kun alkioiden laatu on ollut kuitenkin ihan hyvä. Luulen että ei toi mun arvo pelkillä pillereillä nouse ja varmistin jo että pääsen infuusioon jos arvo on kuurin jälkeen edelleen alhainen.
   Kiva että säkin pääset vihdoin siirtoon ? menikö polyyppien poisto hyvin? Nyt en enää muista mut olitko sä julkisella puolella hoidossa? Toivottavasti saat parhaan 40-vuotislahjan ?

   Eeva T olen pahoillani että sunkin kierto päättyi pettymykseen. ?

   • #42361
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tosi hyvä, että sinulle on jo luvattu infuusio, jos rauta-arvot eivät lähde nousemaan rautaa syömällä! Milloin teillä on suunnitelmissa seuraavat askeleet hoidoissa?

    Me olemme siis olleet ihan vain julkisella hoidoissa ja ikäni takia ehdimme tosiaan vain yhteen IVF-kierrokseen. Kukapa olisi uskonut, että jos hakeutuu tutkimuksiin juuri ennen kuin täyttää 38, ei välttämättä ehdi saada julkisella kuin yhden IVF-kierroksen… Toki meillä prosessia hidasti ensin koronatauko ja sitten polyyppilöydökset. Polyypin poisto meni ihan hyvin. Tällä kertaa siellä ei kuulemma edes näkynyt kovin paljon polyyppeja. (Kun taas vuosi sitten kohtu oli ilmeisesti lähes täynnä polyyppikasvustoa)

  • #42344
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä mennään päivä kerrallaan.
   Lohtua tuo, että pakkasessa on vielä 7 blastoa ja nyt aloitettiin toistuvien keskenmenojen tutkimukset. Toivottavasti löytyisi keino jolla hoitaa, jotta näin ei tapahtuisi uudestaan. Tapahtuneesta saa kysyä jos joku haluaa tietää mitä vain, se ei tunnu pahalta. Kuitenkin koitan nyt tämän palstan kautta keskittää katsetta tulevaisuuteen ja toiveikkuuteen.

   Hyvää ja onnistumisia täynnä olevaa tulevaa vuotta meille kaikille!

  • #42356
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuo ferritiini on vähän hämärä juttu, kun se riippuu niin lääkäristä. Itsellä arvo oli 10 tai 11 iät ja ajat ilman että siihen kukaan puuttui työterveydessä koska hb normaali, sitten menin yksityiselle ja se on sitten nostettu useamman kerran 100 tienoille, mutta tulee alas ilman rautakuureja ja vaatii seurantaa. Hoidoissa pyysin tsekkaamaan tämän, muttei kuulemma tarvetta. Itsellä ollut siis jatkuvasti D-vit, B12 ja ferritiini tasojen ongelmaa sekä kilpirauhaslääkitys useamman kerran. Jo olosta huomaa, milloin arvot sakkaa ja niitä haluaisi seurata pari kertaa vuodessa, nyt vaan oman kunnan julkisella ei onnistu seuranta (koska turhaa eikä lääkäriaikoja anneta tällaiseen, hoitojen kautta sai onneksi kilpirauhaskokeiden seurantalähetteen) ja pitää ajaa 150km että pääsee tarkistamaan arvot muualla. Ei ole iso juttu, mutta ei varmasti auta näissä hoidoissa jos nuo ei ole kunnossa. Vaatii siis hiukka omaa rahaa ja kiinnostusta seurata.

   • #42360
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kurja kuulla, ettei rauta-asioita ole sinunkaan kohdalla otettu tosissaan julkisella!
    Jos arvot menevät aina uudestaan huonoksi, syy saattaisi löytyä suolistosta. Itselläni ainakin alkoi avautua aika monta solmua, kun lähdin tutkimaan tilannetta funktionaalisen ravintovalmentajan kanssa. Teetin hänen avullaan suolistoanalyysin ja ruoka-aineherkkyystestin ja molemmista löytyi todennäköisiä ongelman aiheuttajia. (ruoka-aineherkkyys lehmänmaidolle ja gluteenille sekä suolistossa hiivaa ja parasiitteja) Aika paljon rahaa siihen lopulta meni, mutta olen ajatellut, että oman kroppani hyvinvoinnin tukeminen auttaa kuitenkin niin moneen asiaan – ihan perusarjen hyvinvointiin ja jaksamiseen sekä varmasti myös mahdollisen raskauden ja vauva-ajan jaksamiseen.

  • #42358
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heipä hei pitkästä aikaa. Mä oon pitänyt koko syksyn kans hiljaiseloa koska yritin saada kaikki stressitekijät minimiinsä. Meidän piti päästä marraskuussa aloittamaan 2. Icsi mutta sitten alettiinkin tutkia kilpirauhasia enemmän alhaisen tsh takia. Ultrassa ja testeissä kuitenkin kaikki ok (vaikkakin mahdollisuus sekä liika että vajaatoimintaan löytyy) joten saatiin hoitolupa. Loppuvuodesta sit ilmottauduttiin ja puolen vuoden odotuksen jälkeen päästiin alustavalla varauksella sisään. Nyt odottelen ensimmäistä ultraa joka on tänään, piikittelyä gonal f 150iu takana 4 päivää. Jännä nähä onko mitään tapahtunut! Lyhyt kaava siis taas samoilla lääkkeillä.

   Unana lähditte sittenkin uudelle kierrokselle:) Mutta todella harmi tuo ferritiini. Raivostuttavaa jos tuollaisen helposti tsekattavan asian takia homma on voinut olla vielä hankalampaa. Tulee mieleen pitäiskö itekin käydä testaamassa.. Miten teillä jatkuu hoidot?

   Eeva t onkin sit samaan aikaan taas hoitorundilla, tosin eri kaavalla.

   Onks täällä muita piikittelijöitä linjoilla?

   • #42359
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä piikittelyyn, Oodi!
    Jos rauta-arvoja ei ole koskaan tsekattu, se kyllä voisi olla testaamisen arvoinen asia. Rauta vaikuttaa myös kilpirauhasen toimintaan, joten sitä suuremmalla syyllä, jos kilpirauhasen suhteen on ollut jotain epämääräistä menossa. Itse olen ostanut puhti.fi:n kautta testipaketteja. Näytteen otto tapahtuu Mehiläisen laboratorioissa, joita on aika paljon eri puolilla Suomea. Halvin testipaketti raudan tsekkaamiseksi on 49€ ja nyt näyttää saavan 10€ alennuksen koodilla RUOHONJUURI10. (saman alennuksen näyttää saavan myös laajemmasta paketista ”Raskautta suunnittelevan terveystarkastus”, jossa raudan lisäksi mm. B12-vitamiini ja folaatti.)

  • #42367
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisa, otan osaa <3
   Unana ja Eeva T, olen pahoillani! Olisi ollut niin ihana saada jouluksi vauvauutisia.
   Unikko, sulla on jännittäviä aikoja edessä! Mulla poistettiin polyyppi ennen hoitojen alkamista ja muistan, kuinka odotus tuntui tosi pitkältä.

   Multa ei ole myöskään mitattu ferritiinejä, eikä asiaa ole otettu esille yksityisellä. Nyt vasta heräilen asiaan, kun te tästä puhutte – onneksi on tämä palsta. Osaatteko sanoa, kuinka paljon ja kuinka pitkään tulehdus tai flunssa nostaa ferritiinejä? Olisi kiva mennä vaikka heti, kun mahdollinen nousu kestää pitkään, mutta mietin saanko edes suuntaa-antavan tuloksen, jos menen nyt.

   Sain tosiaan joulukuun punktiosta hematooman munasarjaan. Se tulehtui ja olin lopulta joulun sairaalassa. Nyt tulehdus on rauhoittunut ja odotellaan hematooman sulamista. Jos hyvin käy, yksi välikuukausi riittää. Mieli on juuri nyt ihmeen tasainen. Pakastimessa on alkioita, niin ei tarvitse ajatella uskallanko mennä punktioon. Alkio joka siirrettiin joulukuussa oli myös ensimmäinen, joka yritti kiinnittyä. Ehkä ne kaikki alkiot eivät olekaan ihan huonoja.

  • #42368
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pioni kiva kuulla susta taas pitkästä aikaa 🙂 Joo me päätettiin vielä yrittää toinen kerta yksityisellä. Se ensimmäinen hoito meni niin puihin että ei pystynyt lopettamaan siihen ja sitten kun selvisi vielä tuo ferritiini-asia, niin tuli olo ettei olla kaikkea vielä yritetty. Ei se varmasti kaikkea selitä, mutta kai tällaisessa kokonaisuudessa pienetkin korjausliikkeet voi tuoda jotain uutta. Jos vähänkin mietityttää niin kantsii ferritiini tsekata. Niinkuin unikko tuolla kirjoitteli niin esim. puhdin kautta se on aika halpaa ja helppoa. Meillä jatkuu niin, että syön nyt rautalisää ja siksi tulee välikierto. Helmikuussa olisi tarkoitus jatkaa, mutta saa nähdä mitä tuo rauta-arvo sanoo siihen mennessä. Miten sun ultra meni? Oliko kaikki ok?

   Tähtianis, mä katoin puhdin sivuilta ohjeet ferritiinitestiin niin siellä luki vain että ”ei tule mitata akuutin sairauden aikana”. Jos tulehdusarvo on korkea, niin en usko että siitä pystyy päättelemään mitään, joten ehkä kantsii sen aikaa odottaa, että on terve olo taas. Se on kyllä hienoa, että sulla oli kiinnittymisyritys. Varmasti on hyviä alkioita muitakin odottamassa 🙂 Kuulostaa aika raskaalta joulureissulta sairaalaan, onneksi oot toipumaan päin.

   Unikko, miten sait sun rauta-arvot nousemaan? Kestikö siinä kauan. Söitkö rautalisää vai muutitko ruokavaliota? Kiinnostaa kuulostaa kokemuksista.
   Kiva Pita kuulla sunkin kokemuksista rauta-arvojen suhteen.

  • #42371
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oon ollut taustalla lueskelemassa teidän muiden kuulumisia.

   Unana hyvä, että edes nyt huomattiin tuo ferritiini asia. Hitaasti se nousee tabletti hoidolla, mutta nousee kuitenkin ? Mikä ohje sulla on raudan syöntiin?

   Pita kiva kuulla, että pienet muutokset auttoivat ?

   Eeva onpa teillä ollut pitkä aika odotellessa, kaikkea hyvää tähän kierrokseen.

   Unikko ihana kuulla, että teilläkin hoidot etenevät.

   Aliisa mitä kaikkea sinulla nyt tutkitaan?

   Mittarimato hyvä, että oot saanut kontrollit. Se on kummallista kuinka asioista pitää itse ottaa selvää ja vaatia hoitoa. Samassa tilanteessa ollaan.

   Oodi ja Tähtianis suosittelen lämpimästi labrojen tarkistusta
   esim. Puhdin kautta.

   Täällä odotettiin, että päästään tekemään eka pas tässä kuussa. Keikahtikin suunnitelma taas vaihteeksi ihan ympäri. Kävin Puhdin kautta labroissa. Ja haluttiin yksityisen mielipide. (Ei oo valitettavasti kovin hyvä kokemus julkisesta puolesta. Käytetään nämä alkiot mitä on, mutta kolmanteen hoitoon ei varmaankaan julkisella enää lähdetä. Yksityisen lääkäri kyllä suositteli ehdottomasti kolmatta kierrosta, jos tarve vaatii). Mulla aloitettiinkin Thyroxin, sen lisäksi pitäisi saada vielä d-vitamiini kohdilleen eikä oo varmaan pahitteeksi vielä raudan syönti, jotta ferritiinikin nousee (nyt 40). Oon syönyt rautaa säännöllisen epäsäännöllisesti tässä hoitojen aikana. Lääkäri suositteli joka toinen päivä, kun taas toisaalla suositellaan ottamaan joka päivä. Mutta siis pari välikiertoa lisää luvassa ? Toisaalta toivo elää sen puolesta, että näillä korjausliikkeillä saataisiin raskaus jatkumaan.

   • #42374
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä sain ohjeeksi nyt ensin alkuun syödä kaksi tablettia joka toinen päivä kahden viikon ajan. Ja sitten sen jälkeen tabletti päivässä. Siitä ollaan vissiin vähän kahta mieltä, että miten imeytymistä voisi helpottaa, mulla on tämmönen välimuoto 🙂 Rautavalmisteena on Sideral ja se ei ole mulla aiheuttanut mitään sivuoireita (on jotenkin uudella tavalla ”pakattu”, eikä ärsytä siksi ilmeisesti vatsaa niin kuin monet muut valmisteet). D-vitaaminit mulla oli myös alhaiset ja sitä syön nyt 50 mikrogrammaa/pv. Oon siis ennen syönyt sen 20, mutta silti oli selvästi alle tavoitearvojen. Kuuden viikon päästä aikaisintaan voi ottaa kontrollin ferritiinistä. En usko, että se siihen mennessä tableteilla nousee mihinkään, mutta aion pyytää sen jälkeen pääsyä infuusioon. Me ollaan niin hoitojen loppusuoralla, että en kyllä ala puolta vuotta odottelemaan, että rauta-arvot nousisi, enkä myöskään halua tuhlata rahaa enää uuteen hoitokierrokseen ilman, että tämä asia on kunnossa.

    Hyvä, että kävitte yksityiseltä kysymässä mielipidettä. Tsemppiä välikiertoihin, mutta uskon että se kannattaa, että saa hoidettua arvot kohdilleen!

  • #42375
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Missä yksityisellä olette hoidossa tai käyneet kysymässä vinkkejä? Pk-seutu kiinnostaa.

   Itselle herännyt myös tämä ajatus, että kävisin kysymässä heidän mielipidettä mitä voisi korjata tai tutkia. Mahdollinen jatko myös, koska ikä painaa päälle ja Tilkassa sai vain yhden ivf:än ja kaikki etenee niin hitaasti. Antaisivatkohan Tilkassa luvan käydä edes tallettamassa omia munasoluja yksityiselle tulevaa varten vai tarkoittaako se, että hoidot lopetetaan julkisella. Tuntuu epäreilulta ettei tuota saisi käydä tekemässä. Kun omat blastot on käytetty niin olen jo sen ikäinen ettei omia munasoluja kerätä yksityiselläkään.

   Joka aamu herään tähän paniikkiin, että jotain pitäisi äkkiä tehdä mutta mitä. Ehkä käynti yksityisellä toisi mielenrauhaa ja jonkin suunnitelman tulevisuuden varalle. Kuitenkin eksyn googlen maailmaan enkä tiedä mikä yksityisistä olisi parhain. Joten mitä olette käyttäneet ja ketä lääkäriä? Jos ei nimen kertominen ole soveliasta niin laittakaa vaikka nimikirjaimet.

   • #42439
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aliisa, me oltiin Helsingin Felicitaksessa hoidoissa ja voin lämpimästi suositella❤️ Meitä on hoitanut koko prosessin ajan sama lääkäri, lyhenne H.H. Uskon kuitenkin, että tuolla kaikki lääkärit ovat hyviä?

  • #42376
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana ymmärrän täysin ettet halua tuhlata aikaa. Ja ihanaa, että sinulla on tuo infuusio mahdollisuus.

   Aliisa mä varmaan itse soittaisin johonkin yksityiselle ja kysyisin voiko talletuksen tehdä ilman, että se vaikuttaa hoitoon julkisella. Meille ainakin sanottiin julkiselta ja yksityiseltä, että toisen mielipiteen haku ei vaikuta millään tavalla hoitoihin. Pk-seudun yksityisistä en osaa valitettavasti sanoa mitään. Me ollaan Keski-Suomessa ja täällä käyty Ovumialla.

   PS. Äsken soitti julkisen lääkäri ja ehdotti myös Thyroxin kokeilua tai kilpirauhasen vasta-ainetestejä. Oli sitä mieltä, että oltaisiin voitu jo tehdä pas. Mä en ymmärrä mikä kiire meillä siihen olisi. Itse ihan mielelläni katson mitä seuraavat labrat mulle kertoo.

   • #42411
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hyvä, että olet saanut Thyroxinin kokeiluun! Itsekin sain reseptini yksityiseltä, kun TSH oli 2,7. Julkisella olivat sitä mieltä, että olisivat lähteneet lääkekokeiluun vasta TSH:n ylittäessä kolmosen.
    Ja juu, kuulostaa järkevämmältä rauhassa katsoa, miten lääkkeen aloitus vaikuttaa omiin arvoihin ja oloon, eikä turhaan kiirehtiä noiden PASsien kanssa.

  • #42381
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

  • #42404
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisa, onko sun tilanne siis niin, että julkisella ei enää hoitokierroksia ole luvassa, vaan siirretään se mitä on pakkasessa? Kun jos tilanne on tuo, niin eihän julkisella mitenkään sitten voida sanoa, ettet saisi mennä yksityiselle pakastamaan munasoluja… Tai siis eihän ne nyt voi kieltäytyä siirtämästä pakkasessa olevia alkioita, vaikka kävisitkin yksityisellä..? Vai olenko ymmärtänyt sun tilanteessa jotain väärin? Kyllä se käynti yksityisellä konsultaatiomielessäkin voi oloa helpottaa.

   • #42405
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tämä on juuri se tilanne.
    Sain lähetteen kun olin 37v ja ivf tehtiin kun olin melkein 39v ja nyt kohta täytän 40v. Tiesin jo alussa etten iän takia ehdi saamaan kuin yhden ivf:n, koska odottamisissa kesti vain ihan sairaan kauan.

    Mua pelottaa kysyä tuota munasolujen pakastusta, mutta olen samaa mieltä, että maalaisjärkellä ajateltuna olisi kohtuutonta etten saisi käydä omia solujani ottamassa talteen vielä kun ne ovat ”käyttökelpoisia” ja tietää että aika loppuu käsiin. Se ei kuitenkaan olisi sama asia kuin hoidoissa päällekäin oleminen tai näin minä sen ainakin miellän. Toisaalta en tiedä yhtään mitä yksityinen sanoo tämän ikäisen pelkkien munasolujen keräämisestä kun ikärakana lukee max 35, mutta kuitenkin ivf-hoitoja tehdään omilla soluilla 42v asti. Tämä tietysti selviäisi käymällä ensivastaanotolla ja tekemässä ”sotasuunnitelman” tulevaa varten. En vaan yhtään ole perillä mikä klinikka olisi hyvä. Tuntuu ettei ole voimia käydä useammassa eikä siinä järkeä olekaan.

    Missä te olette hoidossa? Ilmeisesti olet ollut tyytyväinen tähän yksityiseen?

   • #42408
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me käydään Turussa yksityisellä. Täällä ei loppujen lopuksi ollut kauheasti valinnanvaraa ja tämän klinikan valitsin varmaan loputa sen takia että heillä oli puoleen hintaan ensikäynnit :D. Soitin siis kahteen paikkaan ja kyselin siitä toimistotyöntekijältä jo kaikkia käytänteitä jne. Sain hyvin vastauksia ja oli helposti lähestyttävä paikka myös. Ehkä asiaasi voisi kysyä alustavasti myös soittamalla? Kertoa, että tällainen on tilanne ja olet miettinyt pakastamista, että onko se mahdollista ja miten kannattaisi edetä. Luulisi, että sua osataan ohjata eteen. Ja jos on ihan kamala vastaanotto heti puhelimessa niin sitten soittaisi vaan seuraavaan paikkaan? Ja on se silleen tärkeetä, että paikka johon mahdollisesti jotain pakastaa, tuntuu hyvältä paikalta, koska sitten kun ne on pakastettu, niin on vaikeampaa lähteä taas klinikkaa vaihtamaan…

  • #42407
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisa, me käytiin tekemässä kaikki alun tutkimukset hänellä: https://www.dextralapsettomuusklinikka.fi/esittely/henkilokunta/niklas-simberg/

   Voin lämpimästi suositella häntä ja tuota paikkaa. Niklas on jo puoliksi eläkkeellä ja siten hankala saada hänelle aikaa, mutta kaikki lääkärit ovat varmasti hyviä.

   Luulisi, että munasolujen pakastus onnistuisi samaan aikaan yksityisellä, mutta toki hoitoihin tulee kunnallisella noin 2-3 kk tauko kun munasoluja kasvatetaan ja kerätään.

  • #42409
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei taas!

   Tsemppiä pohdintoihin, Aliisa! Luulisi, että olisi ihan mahdollista siirtyä omien pakkasalkioiden kanssa yksityiselle, jos tuntuu, ettei julkisella pystytä panostamaan tarkempiin tutkimuksiin sillä tavalla kuin toivoisi. Itsellä on nyt kokemusta vain julkisesta puolesta.

   Mites Oodin piikittelyt? Joko sait arvion punktion ajankohdasta? Entä onko kellään muilla nyt lähiaikoina alkionsiirtoja tai punktioita?

   Itse kävin tänään PASsia edeltävässä ultrassa. Luonnonkierron kp 10 on menossa ja kuulemma kaikki näytti ihan hyvältä (eli normaalilta 🙂 ). Se oli yllättävän huojentavaa kuulla. Jotenkin kai olin pelännyt, että siellä olisi taas joku polyyppiyllätys tai jotain muuta lisämutkia aiheuttavaa.

   Johtofollikkeli oli 14mm, kohdun limakalvo ilmeisesti normaali tähän kierron vaiheeseen verrattuna – sen paksuudesta ei sen kummemmin puhuttu. Nyt sitten jännätään, että plussaako ovistesti jo sunnuntaina tai vasta keskiviikkona, koska maanantai ja tiistai tarkoittaisivat sitä, ettei meidän 5-päiväisiä alkioita päästä siirtämään tässä kierrossa. Yritän nyt olla stressaantumatta ovulaation ajankohdasta ja ankkuroitua ajatukseen, ettei sillä lopputuloksen kannalta ole väliä, tehdäänkö siirto tammi- vai helmikuussa. Täytyy vaan ottaa viikonloppu oikein rennolla hemmottelumoodilla ja keskittyä kaikkeen kivaan.

   Noihin rauta-asioihin vielä palatakseni: oma rautapolkuni oli sekin vähän mutkitteleva, koska parasiittien takia pidin puolen vuoden tauon raudan syömisestä (koska rauta saattaisi vain ruokkia parasiitteja) siihen asti, että pääsin tekemään kontrollitestin, josta näki, että parasiitit ovat lähteneet. Luulen, että raudansyömistauon aikana omat rauta-arvoni romahtivat vielä aiempaakin alemmas, mutta onneksi ravintovalmentajani kautta sain yksityiseltä gynekologilta lähetteen rautainfuusioon. Siellä kävin kesäkuussa. Elokuun alussa ferritiinini oli 98, mutta silloin infuusiosta oli vain 6 viikkoa, joten todennäköisesti lukema on laskenut vielä siitä. Nyt olisi oikeastaan tarkoitus käydä ottamassa kontrollilabrat Puhdin kautta, mutta mulla on nyt kylmänä kautena aika usein jotain pientä nuhakröhää ja olen tässä odotellut sellaista sopivaa väliä, jolloin olisi ollut edes viikko edellisestä nuhakröhästä. Eli en tiedä, mikä rautatilanteeni nyt on. (Enkä myöskään pysty antamaan rohkaisevaa esimerkkiä siitä, miten rautaa syömällä saa ferritiinit nousemaan.)

   • #42410
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    (se piti vielä sanoa, että sain rautainfuusiossa ”pienemmän annoksen” eli 500mg. Usein annetaan ilmeisesti 1000mg kerralla. Ja silloin ferritiiniarvojen pitäisi kuuden viikon kohdalla olla reilusti yli sadan.)

  • #42412
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana ilmeisesti kirjoitit vahingossa Pioni kun mua tarkoitit?:D vastaan nyt kuitenkin, että ultrassa oli kaikki hyvin. Molemmilla puolilla tällä kertaa tasakokoisia folleja kymmenisen eli muutama enemmän kuin viimeksi mutta viimeksikin punktiossa ”löytyi” yllättävän iso määrä 18 joista kaikissa kypsä munasolu. Usko hyvään satoon on siis kova, mutta saatiin kuitenkin huonoja uutisia. Miehen perintötekijän vuoksi vähenevien siittiöiden takia ei ehkä saada kaikkia munasoluja edes käytettyä. Sen lisäksi kuulin ettei biopsiaakaan välttämättä tehdä… Tipahdin aika korkealta, sillä tämä ”vasta” toinen hoitokierros, mutta jos siittiöitä ei ole niin mitään ei ole tehtävissä:(
   Ensi tiistaina punktio niin silloin kuullaan sitten tuomio.

   Unikko kiitos vinkistä! Voisi käydä kyllä testaamassa arvot ihan mielenkiinnon vuoksi! Vähäsen toivon että sulla ovis tulis vkl aikana jotta pääsisit samoihin aikoihin siirtoon ku me (jos meillä siis edes tulee siirrettävää niin se osuisi perjantaiksi:)

   Piikittely mennyt iisimmin kuin viimeksi kun ennen fyremadelia puudutan jääpalalla pistoskohdan – ei tunnu yhtään pistäminen:)
   Vähän on tosin ollut pahoinvointia viime päivinä ja tänään koko päivän. Sitä oiretta ei viimeksi ollut!

   Aliisa ymmärrän tuskan ”ajan loppumisesta”. Meillä kello tikittää, ei niin mun iän puolesta, mutta miehen vähenevän siitiömäärän takia. Tiedossa on että määrä vähenee koko ajan radikaalisti ja jo viimeksi multa puolet munasoluista meni roskiin kun ei saatu tarpeeksi veijareita hedelmöitykseen. Mutta kysy ihmeessä yksityiseltä! Kuulostaisi tosi kummalta jos ei munasoluja saisi kerättyä talteen etukäteen.

   • #42413
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo sua tarkoitin Oodi! Mikäköhän aivopieru on käynyt kirjoittaessa ?? hienoa että sulla oli ultrassa kaikki hyvin, mutta karulta kuulostaa tuo miehen tilanne. Miksei biopsiaa voi tehdä? Onko teillä muuten miehellä pakastettu spermaa missään kohtaa?
    Toivottavasti saatte kaikki munasolut käytettyä mitä siellä kasvaa ??

  • #42414
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Oodi, kurja kuulla, että saitte noin huonoja uutisia siittiöistä! Toivotaan, että saisitte kuitenkin muutamia siirtokelpoisia alkioita tässä hoitokierrossa!
   Ja olisipa tosiaan hauskaa, jos mullakin osuisi siirtopäivä perjantaille ja pääsisimme jännittämään samaan tahtiin piinapäiviä.

   Perintötekijöistä johtuva siittiöiden laadun huononeminen on varmasti ihan oma juttunsa, mutta tuli mieleen, että akupunktiohoitajani kertoi tutkimuksesta, jossa siittiöiden laadussa oli viidessä viikossa tapahtunut kohentumista akupunktiohoidolla. (akupunktiota oli annettu 2 kertaa viikossa viiden viikon ajan) Akupunktiohoitajani on kätilö, joka on perehtynyt kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupunktioon juuri hedelmällisyysasioiden näkökulmasta. Tämä siis vain vinkiksi, jos tilanne alkaa näyttää toivottomalta ja haluaa kokeilla kaikki mahdolliset keinot. Pidetään peukkuja kuitenkin, että ensi viikon ICSi toisi toivottuja tuloksia ettekä joutuisi asiaa enempää murehtimaan!

  • #42415
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tsempeistä! Ei oo pakastettu koskaan juuri sen vähäisyyden vuoksi. Kuulemma selvitymisprosentti on aika olematon. Biopsiassa olisi niin hakuammuntaa että tekee kuulemma mahdollisesti enemmän hallaa kuin hyötyä, mutta tuntuu tyhmältä mielestäni jos ei edes kokeilla. Se kun lienee jossain vaiheessa ainoa mahdollisuus.
   Pitääkin tutkia hieman tuota akupunktiota miehen näkökulmasta! Itse kävin keväällä, mutta tuli niin huono olo että jäi ainoaksi kerraksi 😀

  • #42416
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Toivotaan että se on oikein onnellinen meille kaikille ♥️

   Ei tullut täälläkään plussaa joulukuun pas:sta. Tällä kertaa ei ollut edes yritystä. Ei kun eteenpäin! Ikävä kuulla Unana ja Eeva T, että teilläkään ei vielä onnistanut.

   Meillä on nyt välikierto. Oli myös lomaa tähän päivään asti, ja se teki kyllä tosi hyvää. Tuntuu et nyt on taas vähän enemmän voimia uskoa ja jaksaa. Aloitetaan taas zumenonilla viikkoa ennen uutta kiertoa, niin saadaan follikkelit kasvamaan mahdollisimman tasakokoisina. Kuun vaiheessa sitten alkaa pistelyt.

   Tsemppiä kaikille pistelijöille ja punktioon menijöille!

  • #42418
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko teillä muuten suositella hyviä podcasteja, blogeja, kirjoja jne aiheeseen liittyen? Aika paljon oon kahlannut ja löytänyt, mutta uskoisin että jotain on myös jäänyt löytämättä. Oon tykännyt mm. Kierron verran toivoa -podcastista ja sit Areenasta löytyvä Yksin tehty lapsi oli todella hyvä ja informatiivinen. Oon lukenut mm. Projekti Vauvan ja nyt just luen Jatulintarhaa. Sekä fiktiivinen että fakta kiinnostaa!

   • #42423
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lilja jos ruotsi sujuu, niin ivfpodden on ollut aika hyvää asiaa. Suomeksi en osaa neuvoa ja englanniksi en vielä juuri ole etsinyt.

  • #42425
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lilja, harmi ettei pas tuonut sinne plussaa. Kohti uutta yritystä ❤️ Meillä menee hoito aika samoissa kohdin, mulla alkoi tänään synarela ja loppukuusta sitten gonal f pistely, pitkä kaava. Punktio ajoittunee sitten helmikuun toiselle viikolle (?). Paljon tsemppiä sinne!

   Ja kiva oli kuulla vinkkejä noista podcasteistä ja blogeista. ☺️

  • #42426
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei Unikko mikäs tilanne on spottailun suhteen? Pääsettekö tässä kierrossa siirtoon?

   Meillä punktio ohi, iisisti meni ja 15 munasolua kerättiin. Ilmeisesti siittiöitäkin oli hyvin kun ei tarvinnut toista näytettä antaa, mutta huomenna tiedetään hedelmöittymistilanne vasta. Ylihuomenna jo siirto! Hurjaa että ollaan viimein taas tässä (jos siellä siis siirrettävää on)

   Onko muita kanssa piinapäiväilijöitä palstalla?

  • #42427
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa, Oodi, että punktio meni hyvin, munasoluja löytyi runsaasti eikä siittiöistä kaivattu toista näytettä! Pidän niin peukkuja, että huomenna saisitte hyviä uutisia!

   Meillä ovulaatiotesti on edelleen näyttänyt negaa. Toivoa siis on, että se plussaisi huomenna tai torstaina ja pääsisimme siirtoon ensi viikon alussa. Jostain syystä mun intuitioni kuitenkin sanoo, ettei ovistesti välttämättä plussaa nyt tässä kierrossa ollenkaan. Fyysisiä merkkejä ovulaatiosta tuntuu kuitenkin olevan, joten enpä tiedä, miksi mua näin paljon epäilyttää. Ehkä se hämää, kun ultran perusteella lääkäri arveli, että plussa olisi voinut tulla jo sunnuntaina. Ja nyt kun sitä ei vieläkään ole tullut, alan epäillä, että jostain syystä testit eivät vain onnistuneet nappaamaan haaviinsa sitä LH-hormonin nousupiikkiä.
   Onko kellään muulla käynyt niin, ettei ovulaatiotestit plussaa, mutta ovulaation voisi päätellä tapahtuneeksi muiden merkkien perusteella? (kohdunkaulan lima, aamulämmöt yms.)
   No, huomisaamuna saatan olla jo viisaampi…

   Eeva kyseli noista podcasteista ja blogeista. Itsekin luin sen Projekti Vauva -kirjan, joka oli kyllä mielenkiintoinen. Lisäksi varasin kirjastosta Jatulintarha-kirjan ja olen jonossa sijalla 65 tai jotain. Nyt olen Instassa päätynyt seuraamaan suomalaisia tilejä ”balancecoaching_” ja ”kukoistavakuukautiskierto”, joissa usein aiheina hedelmällisyys- ja hormonitoiminta-asiat. Seuraan myös englanninkielisiä instaajia Aimee Raupp ja Lara Briden. Ensimmäinen keskittyy hedelmällisyyden tukemiseen, jälkimmäinen naisten hormonitoimintaan ylipäänsä.

  • #42429
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jahas, intuitioni oli ihan väärässä: tänä aamuna ovulaatiotesti näytti positiivista ja pääsin ilmoittautumaan siirtoon, jonka pitäisi nyt sitten olla maanantaina.

   Mikä tilanne Oodi teillä, joko olette saaneet tilannepäivityksiä?

  • #42431
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille!

   Minulla on IVF kierros kaksi menossa ja perjantaina on punktio. Viimeksi oli laiha tulos, mutta nyt näyttää olevan enemmän ja punktiopäivänä pohditaan voiko siirtoa tehdä ettei vaan tule hyperstimulaatiota. Olen jännittänyt aivan hulluna että jos sairastutaan eikä pääse punktioon. Nyt ei ois montaa yötä enää maaliin.

   • #42434
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hienoa, jos näyttäisi olevan hyvä saalis tulossa! Pidän peukkuja, että pysytte terveinä ja pääsette punktioon! Ja toivotaan myös, ettei tule hyperstimulaatiota vaan pääsisitte ensi viikolla siirtoon.

  • #42435
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos podcast- ja instavinkeistä! Mittarimato, ruotsi ei oo ihan niin sujuvaa et ymmärtäisin tarpeeksi. Harmi, koska toi podi vaikuttaa tosi hyvältä!

   Eeva, onpa hurjan pitkä odotusaika. Hienoa että se on vihdoin ohi. Voiko julkisella siis joutua odottamaan jokaista kierrosta noin kauan? Me mennään tosiaan tosi samassa aikataulussa, kiva juttu ☺️ Edellisten kiertojen ja hoitojen perusteella arvioisin, et pistely alkaa noin kahden viikon päästä ja punktio olis sitten noin neljän viikon päästä, eli siellä helmikuun tokan viikon loppupuolella. Mut yllätyksiähän saattaa tulla… Tsemppiä kovasti sinne myös!

   Oodi, onnea hyvästä määrästä munasoluja. Hienoa että siittiöitäkin oli nyt hyvin! Miten kävi hedelmöityksen kanssa?

   Unikko, ihana kuulla että osui hyvä päivä ja pääset siirtoon, onnea siihen! Noiden päivien jännittäminen on aina niin raastavaa.

   Naikkonen, tsemppiä punktioon! Hienoa että saalis näyttää nyt isommalta, toivotaan ettei mene hyperiin. Tunnistan ton pelon sairastumisesta hoitojen aikana. Siinä voi mennä pahimmillaan aika paljon rahaa hukkaan (ainakin yksityisellä) ja toki se olis myös henkisesti aika kamalaa jos johtuis keskeyttämään. Mä kysyin joskus syksyllä meidän klinikalta, että joutuuko keskeyttämään jos on jotain muuta flunssaa kuin korona, niin silloin sanoivat että ei joudu. Mutta en tiedä onko nyt muuttunut, kun tää meininki on mennyt niin hurjaksi. No ei auta muu ku toivoa et jotenkin nyt vaan säästyis ihan kaikilta taudeilta. Tää on taas yks sellainen asia, minkä stressaaminen etukäteen ei auta kyllä yhtään ? Se huojensi jo onneks mieltä, että sain kolmannen rokotuksen viime perjantaina.

  • #42436
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Naikkonen tuo pelko sairastumisesta oli aivan valyava! Edellisenä yönä en nukkunut juurikaan kun pelkäsin että yön aikana kipeytyy Kurkku tms ja kaikki on pilalla.
   Toivon että pysytte terveinä, ei ole enää pitkä matka 🙂

   Hienoa Unikko että pääsette siirtoon!
   Päästään piinailemaan suht samaa tahtia kun meillä alkio on sunnuntaina vasta blastovaiheessa eli lähestulkoon samanikäiset. (Jos siis tänään on siirrettävää)

   Me saatiin eilen huonoja uutisia, 15 munasolusta vain 4 hedelmöittyi normaalisti. Kato on aivan valtava ja tänään siirrossa aion kysyäkin onko siittiöiden määrällä jotain osuutta asiaan. Toivottavasti nämä ovat edes sitkeitä alkioita eivätkä kuukahda ennen siirtoa/pakastusta.

  • #42441
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!

   Täällä menossa ensimmäinen IVF-hoito ja pitkällä kaavalla edetään. Kuten Naikkonenkin sanoi, niin kovasti jännittää sairastuminen ja hoitojen keskeytyminen sen vuoksi. Eikä asiaa varmaan helpota, jos sitä jää liiaksi ressaamaan. ? Hankalinta vain on, kun on ollut nyt epämääräistä päänsärkyä (ei mitään flunssanoireita), jonka kuitenkin epäilen johtuvan lääkkeistä (Synarela, Ovaleap)? Onko muilla ollut vastaavaa oiretta? Päänsärky tulee aina välillä ja sitten taas häviää..

   Huomenna kolmas ultra. Ensimmäisessä ultrassa kaikki vaikutti olevan hyvin, toisessa ultrassa munrakkulat eivät olleet alkaneet kasvaa kokoa toivotulla tavalla. Lääkeannosta nostettiin ja huomenna nähdään miten homma edistyy. Alustava suunnitelma oli kai punktiopäiväksi maanantai, mutta viime ultran perusteella hommat siirtyy. Onko muilla ollut kokemusta siitä, ettei kasvua ole tullut? Määrällisesti pitäis kaikki olla ok.

   Tsemppiä kaikille! ♡

  • #42443
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinttu, täällä myös ajoittaista päänsärkyä. Oli myös ekassa ivf hoidossa v. 2018. Olen vasta 3 päivää käyttänyt nyt, joten toistaiseksi sivuvaikutukset pieniä. Hikoilun muistan hyvin. Jännät hetket siellä, toivottavasti saatte hyviä uutisia kolmannesta ultrassa. ☺️ Itsellä ei kokemusta lääkeannoksen nostosta. Ekassa ivf hoidossa annos oli heti iso alhaisen amh arvon vuoksi 250.

   Lilja, jono tosiaan pitkä. Lähetteen hain huhtikuussa 2021, elokuun alussa ensimmäinen käynti, joulukuun lopussa suunnittelukäynti. Tuo elokuun käynti oli mielestäni turha.

  • #42447
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minullakin päänsärky alkanut vasta muutama päivä sitten, sumutteen aloitin 21.12 ja Ovaleap alkoi 5.1. Ovaleapin annos oli alkuun 150 ja nostettiin sitten toisen ultran jälkeen 200, kun toivottua vastatetta ei ollut tullut. Sanoivatkin tänään, että hormoonimuutokset aiheuttavat usein juuri päänsärkyä.

   Miten Naikkosen punktio sujui tänään? Minulla punktio näillä näkymin ensi viikolla loppuviikosta.
   Saitko Oodi vastausta munasolujen hedelmöittymiseen liittyen? Onnistuiko siirto ongelmitta?

  • #42448
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikille! Nyt vasta pystyin avaamaan keskustelupalstan ja lukemaan kuulumisianne, koville otti joulukuun alun nega ja se ettei toinen hedelmöittynyt selvinnytkään pakkaseen. ?
   Mutta onpa ollut ikäviä tilanteita teilläkin, paljon voimia kaikille! Toivotaan että tämä vuosi tuo paljon plussia. ❤️

   Muutaman viikon synkistelyn ja itkemisen jälkeen rohkaistuin kysymään psykologipalveluista, joita heti alussa kerrottiin olevan saatavilla, aika meni joulun takia vähän kauas, mutta ensi viikolla ois tarkoitus mennä keskustelemaan. Mulla on kyllä tukijoukkoja, mies ja muutama huippuystävä, mutta sinänsä mielenkiintoista on kokeilla saako ammattilaiselta eri lailla työkaluja asian käsittelemiseen kuin keittiöpsykologeilta. ? Onko joku käynyt juttelemassa tämän aiheen tiimoilta?

   Meihin myös vaikuttaa se Tyksin muutto, helmikuun loppupuolella seuraava suunnitteluaika. Se onkin sitten meidän 3. julkisen kierros, ihan kauheat paineet ja stressi jo nyt siitä että on ”viimeinen mahdollisuus”. On kyllä puhuttu että tarpeen tullen voisi finanssit antaa periksi yhteen yritykseen myös yksityisellä. Näillä näkymin palailen siis aktiivisemmin parin kk päästä. ?
   Kovasti Tsemppiä ja peukkuja kaikille!

   • #42449
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Lily, kuulostaa, että teillä oli rankka joululoma. Otan osaa. Itsehän en edes vielä tiedä, millaista on jännittää alkion kiinnittymistä ja mahdollista raskauden alkua: Meillä alkaa se osuus vasta nyt maanantaina, kun on ensimmäinen PAS.

    Uskon, että viimeinen hoitokierros julkisella aiheuttaa extrastressiä! En muista, mitä kaikkea olet saattanut jo kertoa teidän eri vaiheista ja yrityksistä, mutta jos yhtään tuntuu siltä, että olisi voimia tehdä nyt ennen seuraavaa kierrosta jotain muutoksia arkeen (etkä ole vielä kokeillut), suosittelisin lämpimästi kokeilemaan gluteenitonta ja lehmänmaidotonta ruokavaliota ennen teidän viimeistä kierrosta. Ilmeisesti monilla naisilla gluteeni ja lehmänmaito saattavat kuormittaa elimistöä, vaikkei olisi keliakiaa tai laktoosi-intoleranssia. Ja nyt parissa kuukaudessa ruokavaliokokeilulla saattaisi ehtiä vaikuttamaan myös kehittymässä olevien munasolujen elinvoimaisuuteen.
    Omalla kohdallani luulen ruokavaliomuutosten loppujen lopuksi lisänneen omaa hyvinvointia, mutta eihän se helppoa ollut. (Eikä ole mitään mittaria, mikä kertoisi, että onko se lopulta auttanut meidän ongelmissa vai ei.)
    Ymmärrän toki myös, että ruokavalioiden pohtiminen ja muuttaminen voi olla liian stressaava lisäkuorma muutenkin stressaavassa tilanteessa. Oman hyvinvoinnin ja mielenrauhan vaaliminen on kaikista tärkeintä kaiken tämän keskellä.

    Hienoa, että sait keskusteluapua psykologilta! Toivotaan, että hänellä on tarjota toimivia työkaluja asioiden käsittelyyn!

  • #42450
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Naikkonen miten meni ultra?

   Entäs miten Sinttu ultran kanssa, joko follit oli lähteneet kasvamaan?:)

   Lily mä varasin syksyllä ajan psykologille kun tuntui että alkaa olemaan jaksaminen koetuksella. Kaksi keskenmenoa ei oikein innostanut lähtemään uudelle kierrokselle mutta tässä sitä ollaan. Jännästi se toivo omasta lapsesta ja aika auttaa ja puskee eteenpäin. En sinänsä näe että käynneistä niin suurta apua olisi ollut, mutta olihan se kiva päästä avautumaan kaikesta ulkopuoliselle. Jaksamista teille hoitokäynin otteluun!

   Meillä meni siirto hyvin torstaina. Yksi 2 päiväinen oli jo laitettu pakkaseen ja kahta seurataan vielä blastoksi asti. Maanantaina saan sitten tietää pääsikö pakkaseen asti kumpikaan. Onneksi ainakin yksi yritys on vielä jos tämä ei tarraa ❤

  • #42452
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Perjantain ultrassa näkyi kaksi 11-12mm rakkulaa, kolme 9-10mm ja 15 6-8mm. Näistä vain 1 vasemmalla puolella, jota on operoitu endometrioosileikkauksessa. Eli oikea munasarja tuntuu olevan aktiivinen, mutta saapa nähä miten kypsyminen etenee. Punktio näillä näkymin torstaina tai perjantaina. Onneksi kuitenkin kasvua oli tapahtunut edelliseen ultraan verrattuna 🙂

   Hienoa Oodi ja Lily, että varasitte ajan psykologin juttusille! Varmasti jaksaminen koetuksella, kun olette jo pitkän tien kulkenut näiden hoitojen kanssa ja pettymyksiä on mukaan mahtunut. Itsellä vasta eka IVF menossa ja tuntuu, että on vaikea saada ajatuksia hoidon ulkopuolelle.

   JA onpa ihana kuulla Oodi, että pääsitte siirtoon! Toivotaan että tarraa kiinni! ♡

   • #42455
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Huomasin, että meidän matkassa on paljon samaa! Mulla rajun tulehduksen takia tehtiin operaatio, jossa munajohtimet poistettiin. Samalla löytyi endometrioosi ja vasen puoli vaurioitui. Nyt eka IVF tosin lyhyellä kaavalla ja punktio näillä näkymin ensi torstaina tai perjantaina. Oikea oletettavasti tekee kaiken työn, mutta yllätykseksi myös vasen puoli oli herännyt hommiin. Tiistaina toinen ultra, jossa lyödään suunnitelmat lukkoon. Mielelläni kuulisin miten sulla menee, kun molemmat ilmeisesti ekaa kierrosta ja aika samaan tahtiin.

  • #42453
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Olen lukenut keskusteluanne nyt useamman kuukauden ajan ja rohkenin vihdoinkin itsekin laittamaan tänne kysymyksen vertaistuen toivossa. 🙂
   Meillä oli perjantaina punktio ja nyt jännitetään, mikä hedelmöittyneiden alkioiden määrä on. Saamme kuulla siitä huomenna. Millaisia oireita teillä on ollut keräyksen jälkeen ja kauanko oireet on yleensä jatkuneet? Meillä oli ajatus, että kokeilisimme alkion tuoresiirtoa, mikäli alkioita on siirrettäväksi ja olo sen sallii. Perjantain punktio oli meille ensimmäinen niin tosi vaikeaa arvioida, että onko oireet, joita minulla on nyt (vatsan turvotus ja kipu) jo lievää hyperiä vai ihan tavallisia punktion jälkeisiä oireita.

   Kiitos kovasti vastauksista ja erityiskiitos kaikille, jotka on tänne kirjoitelleet omista kokemuksista. Niiden lukeminen on antanut paljon lisätietoa ja tsempannut eteenpäin.

   • #42454
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa Sohvi! Pidän peukkuja, että alkiosaalis olisi runsas!
    Meillä oli viime syyskuussa punktio ja se osui myös perjantaille. Muistan ainakin, että olin koko viikonlopun vatsan alueelta tosi turvonnut ja lisäksi koko ajan tuntui röyhtäyttävän. Särkylääkettä en tainnut tarvita enää perjantain jälkeen. Meillä ei silloin tehty tuoresiirtoa, koska kohdusta piti poistaa polyyppejä vielä ennen siirtoa. En siis osaa sanoa siitä, millaisessa punktion jälkeisessä olotilassa alkionsiirtoon voi vielä mennä, mutta ainakin turvotus lienee melko tavallinen oire.

    Oodi, ihana kuulla, että siirto meni hyvin ja pakkaseenkin pääsi jo ainakin yksi alkio odottamaan. Toivottavasti loputkin alkiot sinnittelivät pakastuskelpoisiksi!

    Sintulle tsemppiä punktion odotteluun ja follien kasvatteluun. Hienoa, että kasvua oli selkeästi tapahtunut!

    Meillä on siis ensimmäinen alkionsiirto huomenna. Yritän olla jännittämättä, mutta saapa nähdä, kuinkahan ensi yönä nukuttaa. 🙂

  • #42456
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa Sohvi mukaan palstalle!
   Mulla molemmat punktiot menneet melko samaa kaavaa- kaksi seuraavaa päivää vatsa hellänä, kaikki täräykset tekee kipeää ja rakko täynnä kipu kovaa. Välillä tuntuu kipua kun käy vessassa, mutta muuten aika hyvin parantunut näin viikossa. Selällään makuulta eilen aivastus sattui saakelisti, mutta meni pian ohi!

   Meiltä meni yksi blasto pakkaseen, eli siellä odottelee kaksi huurunenää jos tämä ei nappaa.

   Sinttu ja Lefe tsemppiä punktion odotteluun!

   Ja Unikko pidän täällä peukkuja että kaikki menee siirrossa hyvin ?

  • #42457
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ensimmäinen alkionsiirto takana ja kaikki meni hyvin! Oli uskomattoman nopea toimenpide. Lääkäri ja hoitaja olivat ihanan empaattisia. Toivottelivat onnea matkaan ja kehottivat keksimään kaikenlaista mukavaa puuhaa. Nyt on yllättävän levollinen olo. 🙂

   Olin etukäteen ajatellut kysyä, miksi Lugesteronia oli määrätty niin lyhyelle ajalle (14.-25.1.; kuuri loppuu lähes viikkoa ennen virallista raskaustestiä, joka olisi 31.1.), mutten tietenkään siinä hötäkässä muistanut. No, kai se sitten vaan vaihtelee, että kuinka pitkälle ajalle sitä määräävät.

  • #42458
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja ainiin, unohtui kommentoida Oodin blastouutista. Ihanaa, että teillä on nyt kaksi vielä pakkasessakin, jos ei tästä siirrosta tärppää. Olisipa ihanaa, jos nyt tulisi kunnon plussa-aalto ja pakkasalkiot saisivat jäädä odottelemaan myöhempiä aikoja ja mahdollisia sisarustoiveita. 😀

  • #42459
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   tsemppiä Unikko ja Oodi piinapäiviin. Toivottavasti tärppää molemmilla!

   Tervetuloa mukaan Sohvi ja Sinttu. Sohvi kyselit punkiton jälkeisistä oireista… Mulla on ollut hyvin lievät oireet yhtä kertaa lukuunottamatta ja olen jo seuraavana päivän pystynyt elämään hyvin normaalisti. Kuinka paljon rakkuloita sulla kerättiin? Jos niitä oli paljon, niin nuo oireet kuulostaa mun korvaan aika normaaleilta. Kannattaa muistaa juoda paljon. 🙂 Sinttu, sulla on hyvä saalis kasvamassa. 🙂

  • #42460
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unikolle ja Oodille jaksamista piinapäiviin! Toivotaan tärppiä!

   Kuulostaa tosiaan Lefemme siltä, että meidän tilanteessa on paljon samaa! Hienoa, että sulla on myös vasen puoli herännyt hommiin. Mulla pitäis olla vasemman puolen munasarja ihan ok kunnossa leikkauksen jäljiltä, mutta ilmeisesti siellä jotain arpikudosta tm.on kun ei meinaa syttyä samalla tavalla. Onneksi oikea nyt näyttää paikkaavan tilannetta! Tänään oli ultra ja perjantaille sovittiin punktio.
   Minkä verran Lefe sulla on näkynyt munarakkuloita ultrassa? Kerroppa sitten huomenna, mitä sovitte punktion ajankohdaksi 🙂

   • #42463
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hienolta kuulostaa teidän munarakkuloiden määrä tällä hetkellä. Hienosti ovat kasvaneet. 🙂 Tsemppiä perjantain punktioon!

  • #42461
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sohvi, saitteko tänään tiedon hedelmöittyneiden alkioinen määrästä?

  • #42462
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille kommenteista punktion jälkeisiin oireisiin liittyen. Luulen, että tämä turvotus on normaalia ja ilmeisesti Cyclogest aiheuttaa monesti myös turvotusta. Juttelin tänään lääkärin kanssa ja sovittiin nyt kuitenkin siirrosta keskiviikolle. 🙂
   Multa kerättiin 19 rakkulaa. Kypsiä munasoluja oli 14, 11 oli hedelmöittynyt ja 10 on nyt 3-päiväisiä. Ollaan todella iloisia saaliista ja todella jännittävää mennä keskiviikkona siirtoon. Toki on vielä mahdollista, ettei blastoiksi kehittyisi yhtään ja siirto ei siksi onnistuisi.

   Toivotaan kovasti, että teillä tarraa Oodi ja Unikko! Hyviä hermoja piinapäiviin! Unikko, minulle on muuten myös määrätty keltarauhashormoni niin, että se jatkuisi vain viikon siirron jälkeen.

  • #42464
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vautsi mikä saalis Sohvi! ? Ja onpa kiva, että pääsette myös heti siirtoon.
   Meitä varoiteltiin jo, ettei siirtoa ehkä tehdä tähän kiertoon hypeririskin vuoksi.

  • #42465
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikko,

   Kaikille alkionsiirroissa olleille paljon tsemppiä ja tarrasukkia! Meille ei tehdä tuoresiirtoa hypeririskin vuoksi. Multa kerättiin reippaasti yli 20 punktiossa, mutta 11 oli kypsiä ja hedelmöittyi,mutta 8 kuulema vois olla potentiaalisia. Nyt jännätään kehittyvätkö sitten blastoiksi tuleeko mitään siirrettävää. Minä olen edelleen todella turvoksissa,mutta en onneksi kipeä. Pelottaa hulluna jos ei tulekaan siirrettävää.

   Tänne tulee paljon viestejä ja pahoittelen etten kaikkia ehdi jututtaa yksilöllisesti. Psykologikäynnit varmasti ovat hyödyllisiä. Itselläkin käynyt mielessä,mutta tuntuu ettei ehdi näiden hoitojen lisäksi vielä niissä käymään. Kaikille paljon jaksamista omissa kohdissa hoitoja ?.

  • #42466
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ompa teillä hyviä satoja hedelmöittyneissä soluissa! Ihan varmasti saatte pakkaseen huuruisia? Mutta toki toivotaan ettei montaa tarvitsisi edes!

   Ostin tänään raskaustestin vähän ristiriitaisella mielellä. Aikaisemmin olen testaillut melko aikaisin, mutta nyt en tiedä mitä meinaan. Varmaan odotan ainakin viikonloppuun. Jotenkin pelottaa molemmat tulokset, nega siksi että sitten on vain kaksi mahdollisuutta jäljellä ja vielä välikierto mikä pitää punktion jälkeen pitää. Ja positiivinen pelottaa myös historian vuoksi. Saa nähdä kauan pystyn antaa testien kuumotella, tänään taitaa olla dpo6.

   Ootko Unikko miettiny jo etukäteen meinaatko testailla koska 😀

  • #42468
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnittelut hyvistä alkiosaaliista, Sohvi ja Naikkonen! Pidän peukkuja, että kehittyvät edelleen elinvoimaisina!

   Oodi, voin kuvitella, että olo on raskaustestien suhteen ristiriitainen, kun takana on keskenmenoja. 🙁 Toivotaan, että tällä kertaa positiivinen raskaustesti tarkoittaisi syliin asti tulevaa pikkuista. <3

   Itse en ole vielä ihan varma testausstrategiastani. Ostin kyllä jo sellaisen 8 kappaleen testipaketin sillä ajatuksella, että ei tarvitsisi nuukailla, jos tekee mieli testata jo ennen virallista testipäivää. Tavallaan tekisi mieli seurata tilanteiden kehittymistä jo aiemmin, mutten ole ihan varma aiheuttaako se vain liikaa spekulointimahdollisuuksia ja huolta, jos mitään ei näy… Toisaalta normaalikierrossa olettaisin kuukautisten alkavan reilun viikon päästä, joten ehkä viimeistään silloin voisin testata, jos kuukautisia ei kuulu. Oliko muuten Lugesteron sellainen, joka saattaisi kummitella raskaustesteissä?

   Kävin muuten äsken alkionsiirron jälkeisessä akupunktiossa ja lähtiessä hoitaja vielä muistutti, että nyt kannattaa pitää kohdun alue lämpimänä esim. lämminvesipullon avulla. Lisää kuulemma verenkiertoa kohdun alueella, mikä on hyvä asia. Nyt juuri koneen ääressä istuessa lämmittelen vatsaa ja se ainakin tuntuu mukavalta.

   Tsemppiä siirtoa ja punktiota odottaville!

   • #42471
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hyvä on varautua jos tikuttamisinto yllättää ? Mä tässä yritän laskeskella jos viimeksi blaston siirrosta haamu näkyi jo pp7 niin nyt kaksipäiväisellä se tarkoittanee pp10 mikä olisi sunnuntai eli teoriassa menkkojen oletettu alkamispäivä. Varmaan testaan kyllä vkl. Mitään kiinnittymiskipuja ei ole ollut mitkä aikaisemmin oon kuvitellut ainakin tuntevani. Eikä oikeestaan muutakaan paitsi lugejen aiheuttamaa ihon kukkimista ja mielialojen heittelyä.
    Luget ei näy askaustestissä, mutta ovitrelle voi näkyä 10vrk. Omalla kohdalla siis vielä ylihuomenna.
    Pitääkin tästä hakea lämpötyyny vatsalle ?

  • #42472
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoja saaliita ootte saaneet kasvatettua! Meillä vähän toisenlainen tilanne eli alunperin suunnitelmissa oli punktio perjantaille, mutta follikkeleita oli hyvin vähän. Liian pieniä siellä kuitenkin on eli nostettiin Gonal-f annosta ja tsekataan perjantaina ultralla tilanne. Onko kellään ollut vastaavaa tilannetta,joka olisi päättynyt hyvin eli punktioon? Kertoivat myös, että yleistä tämäkin ja kierrot eivät ole samanlaisia eli toisella kierrolla voi tulla isokin saalis ja toisella heikosti. Onko tästä taasen kokemusta?

  • #42476
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lefemme, mulla oli tilanne hieman vastaava. Alkuperäisen suunnitelman mukaan punktio olisi ollut alkuviikosta (ma tai ti kai?), mutta toisessa ultrassa huomattiin, ettei munarakkulat ole kasvanu toivotulla tavalla. Lääkeannosta nostettiin ja punktio siirtyi. Määrällisesti kyllä oli tarpeeksi, mutta kokoa ei ollut tullut riittävästi. Tsemppiä, pidetään peukkuja että homma etenee punktioon!

  • #42477
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meille tehtiin eilen tuoresiirto eli siirryttiin nyt teidän kanssa piinailijoihin Unikko ja Oodi. 🙂 Kaksi blastoa on nyt pakkasessa ja kahta viljeltiin vielä tähän päivään asti – niiden kohtalo selviää myöhemmin tänään. Aluksi tuo blastojen määrä oli pettymys, mutta hetken tutkittuani totesin, että taitaa olla aika tyypillistä, että vain 30-40% alkioista selviää blastoiksi asti.

   Naikkonen, selvisikö teille jo paljonko blastoja saadaan pakkaseen?

  • #42479
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kuulla Sohvi että siirto meni hyvin ja saitte blastoja pakkaseenkin? Mä en malttanut enää olla testaamatta ja piti parin tunnin pidätyksellä testata puhdas nega ? Dpo9 eli liian aikaista mut en malttanut enää. Toki olin siinä hetken näkevinäni jotain olematonta, mutta lopputulos oli kyllä nega. Eiköhän sitä tuu huomen taas testailtua.

  • #42480
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa mukaan piinailemaan, Sohvi! Meilläkin 9 hedelmöittyneestä saatiin blastoiksi ja pakkaseen vain kolme. Toivotaan, että nuo kaksi tähän päivään asti viljeltyä pääsisivät myös pakkaseen!

   Oodi, kuulostaa klassiselta, ettei millään malta odottaa useampaa tuntia, sitten kun saa päähänsä ajatuksen, että tekisi mieli jo testata 😀 Mielenkiintoista kuulla, miltä viivat huomenna näyttävät!

   Itse en ole vielä uskaltautunut testaamaan. Tosin mulla on vasta reilu viikko siitä, kun ovistesti plussasi viime keskiviikkona. (olisko tänään sitten dpo 7 vai 8…?) Katsotaan, miltä viikonloppuna mahtaa tuntua.

   • #42481
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Sulla siis dpo8 ja mulla dpo9 😀 Kattelin just päiväkirjasta viimesiä merkintöjä niin dpo10 ”näkyi” viimeksi just ja just viivan paikka, eli vielä on toivoa ? Kärsivällisyys ei kyllä oo mulla koskaan huipussaan mitä tulee tikuttamiseen!

  • #42483
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervehdys,

   Ei yksikään kehittynyt blastoksi. Toinen tulokseton hoito. Rahat loppu ja aikalailla toivokin. Nyt en oikein pysty ajattelemaan voiko tai pitäisikö jotain vielä tehdä. Lähete julkiselle puolelle varmaan pyydetään, mutta että mitä sitten siellä. Tämä tunne on niin musertava.

   • #42484
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Olen todella pahoillani musertavista uutisista 🙁 kovasti jaksamista sinne tulevaisuuden suunnitteluun ❤ Tule toki kertomaan kuulumisia kun mielentila sen sallii!

   • #42485
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, onpa todella kurjaa! Paljon voimia teille tilanteen kohtaamiseen. <3

   • #42486
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tosi kurja juttu. 🙁 Olen pahoillani! Kovasti jaksamista teille jatkosuunnitelmien miettimiseen ja tämän asian käsittelyyn.

   • #42488
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pahoittelut ja paljon voimia! Jostain sitä vaan löytyy sinniä, vaikka tilanne on kamala. Olisipa takeet siitä että ensi kerralla kaikki menee hyvin.

   • #42491
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Olen pahoillani Naikkonen, että kävi näin. Teillä vaikutti saalis niin lupaavalta. Osasiko lääkäri sanoa yhtään, että mistä tällainen voi johtua? Paljon voimia!

  • #42487
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpa ikävä kuulla ? Paljon voimia tämänhetkiseen tilanteeseen ja mahdollisen jatkon suunnitteluun ?

  • #42493
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huonoja uutisia, mutta toisaalta hyviä. Kävin ultrassa ja päätettiin jättää tämä kierto tähän. Mulla leikkaustaustan takia punktioon liittyy isompi riski. Huonot päättyy tähän. Mahdollisia kerättäviä oli jo nyt, mutta potentiaali vastetta parempi eli paljon pientä kasvatettavaa. Ennemmin niin, että näki mulla myös hyperin riskin. Yritetään siis ensi kiertoon lyhyen kaavan sijaan pitkää, jos vaste olisi parempi tai tasaisempi ja näin ollen punktiosta mahdollista saada isompi hyöty minimoiden riskiä. Meidän ennuste on lääkärin mukaan kaikkineen hyvä ja jo tällä vasteella olisi monen muun päästänyt punktioon. Äärettömän ammattitaitoista ja olen kyllä tosi onnellinen huippuammatilaisista, jotka meitäkin hoitaa!! <3

  • #42494
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lefemme, olipa yllättävä käänne! Mutta kuten sanoit, kaikki seikat huomioon ottaen varmaan parempi tehdä koko operaatio vasta myöhemmin ja sen pitkän kaavan kautta. Tsemppiä odotteluun!

   Oodi, päädyitkö testaamaan tänään?

   Itse en ole vielä testaillut. Vähän olen yrittänyt tarkkailla olotiloja ja tuntemuksia, mutten kyllä mitään kovin ihmeellistä ole vielä bongannut – tai että ehkä ne tuntemukset menevät enemmän mielikuvituksen piikkiin… 😀

  • #42495
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lefemme hyvä että asiantuntijat ajattelee turvallisimman ratkaisun mukaan. Toivottavasti seuraava hoito sopii sinulle paremmin ja onnistuu erinomaisesti:)

   Unikko, tottakai mun piti testata 😀 ja vaikka se nega olikin niin mun toiveikkaat silmät on muka näkevinään jotain haamun alkua (mitä kukaan muu ei varmasti näkisi). Vähän on menkkamaista kipuilua ollut satunnaisesti, eikä ihan sellaista nipistelyä mitä aijemmin plussakierroista, mutta eiköhän se vkl aikana selviä tuleeko tästä hutikierto vai ei. Jos huomenna ei näy mitään niin alan kallistua negan suuntaan. Toisaalta tein nää testit ei niin herkällä rfsu:n testillä enkä pregchecillä (millä yleensä) mut nyt korjasin tilanteen ja ostin vanhoja tuttuja preggejä! Huomiseen siis 🙂

  • #42496
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lefemme, hyvä varmasti että minimoidaan riskit ja edetään sen mukaan. Nyt on kuitenkin saatu tietoa kerättyä seuraavaa hoitoa varten. Toivotaan, että se sujuu tuloksellisesti!

   Oodille, Unikolle ja Sohville tsemppiä piinailuun! Varmaan aika kuluu hitaasti piinapäivinä.

   Meillä oli tänään punktio. Munasoluja saatiin kerättyä 7, rakkuloita taisi olla huomattavasti enemmän. Maanantaina selviää, miten on homma lähteny etenemään ja jos siirrettävää on ja vointi sallii niin maanantaina on siirto. Punktio sinänsä meni ihan hyvin, hyvät pöperöthän sieltä saa toimenpiteeseen ? nyt vain on sitte alkanut punktion jälkeiset kivut. Maha on kyllä kipeä ja turvonnut. Vaikea arvioida, minkälainen kipu on normaalia mutta pitää kuulostella tilannetta.. Tällä hetkellä koko ajan sattuu jonkin verran, vaikka särkylääkettä olen ottanut.

   • #42497
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiva, että punktio meni hyvin, Sinttu!
    7 munasolua kuulostaa jo hyvältä määrältä! Pidän peukkuja, että alkioita tulisi hyvin myös! Jännittäviä päiviä siellä teillä menossa myös. 🙂
    Kurjaa, että kivut tulevat särkylääkkeiden läpi – toivottavasti olo helpottaisi kuitenkin yön aikana!

    Sohvi: selvisivätkö ne eiliseen asti kypsytellyt alkiot pakkaskelpoisiksi?

   • #42498
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hienoa että punktio meni hyvin ja munasolujakin tuli hyvä määrä 🙂 Toivotaan että niistä moni kehittyy pitkälle! Kivut varmasti helpottavat päivä päivältä. Mulla meni varmaan viikko ettei kipuja ollut liikkuessakaan enää.

    Tarrasukkia kaikille piinailijoille.
    Täällä edelleen negaa dpo11.

  • #42499
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinttu, minullakin oli punktio viikko sitten perjantaina ja kipuja sekä turvotusta oli kyllä koko viikonlopun ajan. Turvotusta on edelleenkin, mutta pahin turvotus (=pinkeä maha) laski alkuviikosta. Otin kipulääkkeitä muistaakseni koko viikonlopun ajan ihan reippaasti.

   Saatiin vielä yksi 6. päivään asti viljelty blasto pakkaseen, joten pakkasessa on nyt 3. 🙂

   Oon vielä noviisi näissä laskemisissa eli miten dpo ja pp-päiviä lasketaan? Eli dpo silloin kun on esim. PAS ja laskenta aloitetaan ovulaatiopäivästä ja pp lasketaan esim. tuoresiirrossa siirtopäivästä? Onko punktio = ovulaatiopäivä? 😀 Minulla siis ilmeisesti menossa pp 3 ja dpo 8?

   Laitan muuten vielä vähän taustaa minunkin puolelta:
   Lapsihaave 05/2020 alkaen
   Tutkimukset 08/2021-12/2021
   ICSI 01/2022
   Miehestä johtuva lapsettomuus
   Hoidot aloitettu yksityisellä

   • #42500
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No mutta kolme on oikein hyvä määrä pakkasessa 🙂 onnea niistä!

    Dpo tosiaan days past ovulation eli ovulaatiosta seuraava päivä on dpo1 ja joo punktio lasketaan ovulaatiopäiväksi! Esimerkiksi mulla kun 11.1 oli punktio niin tänään dpo11.
    Piinapäivä lasketaan siirrosta eli siitä seuraava päivä on pp1. Mulla vaan kaikki aikaisemmat siirrot ollu blastoilla jotka 5 päiväisiä joten silloin oletetusti positiivinen testi tulee ”aikaisemmin” piinapäivillä kun nyt kaksipäiväisen siirrosta, siksi käytän noita dpo päiviä ennemmin ?

    Aikasemmin oon saanu haaleista haaleimman plussan pp6 eli dpo11. Nyt on menossa Pp9, dpo11. Huomenna pitäisi jo erottua tai menetän toivoni ?

  • #42501
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja koska mä ainakin tykkään analysoida testejä niin lataan nyt tän tännekin ?
   Järki sanoo et ihan selkeä nega, mut silmät väkisin yrittää löytää orastavaa haamua.

   https://aijaa.com/akoJqc

   • #42502
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täytyy sanoa, että jotenkin kummasti tuossa kuvassa tuntuisi hahmottuvan toisen viivan paikka. Toivottavasti huomenna olisi jo oikeasti näkyvissä!

    Itse täällä vaiheilen, että alanko ollenkaan testaamaan ennen niitä päiviä, jolloin kuukautiseni todennäköisesti alkaisivat, jos olisivat alkaakseen.
    Toisaalta tekisi mieli päästä näkemään, jos viiva vähä vähältä alkaisi tulla esiin, mutta toisaalta tuntuu, että selkeä nega ennen lopullista testipäivää olisi jotenkin liian stressaavaa mulle. No, päivä ja fiilis kerrallaan. 🙂

   • #42503
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No sanos muuta!? Mulle tää on selkeästi helpompaa kuin että odottaisin ja kasvattaisin odotuksia pitkään ja sitten tippuisin korkealta. Mut on tää sellasta tikun vääntelyä ja kääntelyä et naurattaa ihan itekin jos joku näkisi ?
    Mulla olisi huomenna teoriassa kp28 mut lugethan pitää menkat pois niin niistäkään ei voi ajatella mitään. Huomista aamua odottaessa, kuten sanoit – päivä kerrallaan! ?

    Tässä viime kesäkuulta tikuttelua, musta kiva nyt katsoa vähän että missä vaiheessa silloin näkyi 🙂 Jos tästä jollekin muulle iloa niin:
    https://aijaa.com/DpgiQk

    • #42504
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Tosi kiinnostava kyllä tuo sun testirivi kesäkuulta, kiitos sen jakamisesta!
     Oliko ne liuskat RFSU:n vai jonkun muun? Jännää, että viiva pysyy aika pitkään hailakkana – jotenkin olin ajatellut, että DPO 14 voisi olla jo vahvempikin viiva.
     Ihan hyvä muistutus siis itsellekin siitä, ettei ne hormonitasot niin kauhean nopeasti kuitenkaan nouse. Että ehkei nitä kehollisia tuntemuksiakaan välttämättä niin nopeasti pääse bongaamaan.
     Nyt täytynee keksiä loppuillaksi jotain muuta ajateltavaa, kun tuppaa ajatukset aika paljon kiertämään näiden juttujen ympärillä. 🙂

   • #42505
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Noi on pregcheckin liuskoja, oon kokenut parhaimmaksi ja on halvimpiakin. Oli ihan tosiaan hauska nähdä kehitys ja parina päivänä kun testasin aamulla ja illalla niin siinäkin näkyi ero!

    Mut joo hyvä tässä on välillä yrittää keskittyä muuhunkin vaikkei se helppoa ole ?

  • #42511
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mielenkiintoinen testirivistö! Sitten kunhan itse olen tuossa tilanteessa, niin tulen varmasti testaamaan vähintään yhtä paljon ?
   Joko testaus tältä päivältä on aloitettu? ?

  • #42512
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin ja kiitos omien kokemustenne jakamisesta punktioon liittyen. Helpottaa kuulla toisten kokemuksia, niin ei tarvi koko ajan miettiä, että mikähän on normaalia jne.. Vointi on parantunut nyt päivä päivältä ja olen onneksi saanut nukuttua hyvin! ? Uutena oireena on nyt ollut pari menkkakipuja muistuttavaa järrrkytttävää kipukohtausta (menee n.20min ohi), joista kärsin aikoinaan kuukausittain ennen endometrioosileikkausta. Kaippa tässä on ollut munasarjat ym.niin koetuksella, että ”menkkakivut” kuuluvat asiaan..?

   • #42514
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No ihan varmasti on normaalia kaikenmoiset kiputuntemukset! Mulla oudointa oli vessakäynnin yhteydessä tulevat kiputilat, vaikeutti asiointia kovasti!
    Sit jos kipu vaan voimistuu ja jos on paljon hyynyttä vuotoa ni kannattaa olla yhteydessä klinikalle 🙂

    Tietty aamusta heti testi. Ei kyl näkynyt viivaa vieläkään eli alan kääntyä pilkuhiljaa negakierron suuntaan!:
    https://aijaa.com/h4sExW

    Okei nyt kun latasin ton kuvan ja katoin uudestaan niin nään taas haamua ? siis oon varmaan niin paljon tuijotellut näitä et nään näkyjä!!

  • #42520
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Oodi noiden kesäkuisten tikutusten jakamisesta – mielenkiintoista nähdä kehitys. Mikä on tämän päivän tilanne? Toivottavasti alkaisi kuitenkin hahmottumaan toinen viiva. 🙂

   Oliko sinulla Sinttu tänään siirto? Toivottavasti se meni hyvin!

   Unikko, oletko vielä päättänyt testauksen aloittamisesta? Itse ajattelin vielä yrittää odottaa perjantaihin, joka olisi pp 9 ja dpo 14. Jää nähtäväksi, kuinka kärsivällisyys riittää.

  • #42521
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Negaa näyttää täällä, eli kyllä tää siirto meni ohi, dpo13 pitäis näkyä jotain jos on näkyäkseen! Harmittaa että tässä vaan pitää pitää taas välikierto ennen seuraavaa siirtoa mutta onpahan aikaa keskittyä itseensä taas 🙂

   Toivottavasti teille edes tulisi plussatuuli niin antaisi taas toivoa!

   Mä päätin lopettaa luget tänään kun unohdin aamulla ottaa ja tuntuu turhalta enää näitä kahta päivää pitkittää. On pää jotenkin ihan sekasin hormoneista!

   • #42523
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No voi hitsi. Onpas kurjaa. Mä olen täällä taustalla seuraillut ja itsekin olin jo ihan näkevänäni noissa kuvissa haamuviivaa. 🙁 Tosin näen niitä aina omissakin testeissä vaikka mies ei näe koskaan mitään… Onko teillä aina niin että punktion jälkeen pitää olla välikierto vai mistä tuo johtuu?

   • #42535
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tosi harmi juttu Oodi ettei plussaa tullut. 🙁

  • #42522
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, onpa harmi, ettei viiva ilmaantunut vieläkään näkyviin! 🙁 Nyt vaan sitten huilaamaan ja nauttimaan normaalista olosta vapaana lääkkeiden tuomista hormoonihöyryistä. Toivon kovasti, että seuraava alkio olisi vihdoin se syliin asti tuleva!

   Olen, Sohvi, päätynyt melko samantyyppiseen testausstrategiaan. Ajattelin testata keskiviikkoaamuna, jolloin olisi tasan kaksi viikkoa ovulaatiotestin plussaamisesta ja pp10 (vai pp9 – laskettiinko siirtopäivä jo pp1:ksi vai vasta siitä seuraava?). Virallinen testipäivä on siis vasta ma 31.1.

   Mites Sinttu? Saitteko alkioita ja pääsittekö siirtoon? Toivottavasti!

   Mulla iski tänään iltapäivällä etova olo matkalla kauppaan ja tietysti pohdin, että voisiko tämä olla merkki alkaneesta raskaudesta. No, saattaa kyllä johtua tosi monesta muustakin asiasta, joten täytynee vaan odotella keskiviikkoaamun testailuja…

  • #42524
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   pp1 on siirrosta seuraava päivä. Voi kun täällä on monella jänniä hetkiä. Toivotaan Unikko, että sun pahoinvointi on hyvä merkki.

   Mä muuten joskus aluksi luulin, että toi pp on joku virallinen lääketieteellinen termi. Meinasin lääkäriltä kysyä, että miten se oikeen lasketaan… Onneksi täällä joku ehti sitä ennen selventää asiaa 😀

   • #42536
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mäkin olin aluksi ihan ihmeissäni, että mitä tuo pp meinaa. 😀

  • #42525
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi,voi onpa harmi ettei toista viivaa tikkuun ilmaantunu! ? Näitten hormoonimyllyjen keskellä tekee varmaan ihan hyvää, kun saa hormoonihöyryt hetkeksi unohtaa ja voi keskittyä itteensä.

   Kaikki 7 munasolua oli hedelmöittyny ja yksi niistä siirrettiin tänään. 🙂 Oli kyllä siinä rajoilla, että lähetäänkö siirtämään hypeririskin vuoksi. No nyt siirrettiin ja pääsen mukaan piinailuun. Saapa nähdä miten meidän 6 alkiota jaksavat kehittyä ja päätyykö niistä joku/jotku pakkaseen saakka..

  • #42526
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noniin, ja taas kysymys olis oireiluun liittyen ? Pitkän kaavan hoidot meni mulla kyllä punktioon asti aika kevyesti ilman oireita, mutta nyt punktion jälkeen tuntuu ettei juuri muuta olekkaan kuin oireita ? Onko teillä jollakin ollut Terolut (3x päivässä) tukilääkkeenä punktion jälkeen? Onko ollu sivuvaikutuksia?

  • #42528
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa Sinttu, että pääsitte eilen siirtoon hyperriskistä huolimatta! Toivottavasti hypertyyppiset olot helpottuisivat pian!
   Minulla ei ole kokemusta Terolutista, mutta sivuvaikutukset ovat kyllä kurjia ylipäänsä. 🙁 Toivottavasti helpottaa! Ja hei, hienoa, että saitte niin runsaasti hedelmöittyneitä alkioita. Pidän peukkuja, että selviäisivät koko konkkaronkka pakkaseen!

   Päädyin tänään iltapäivällä tekemään jo raskaustestin (sekä ovulaatiotestin, kun muistelin jonkun puhuneen, että nekin reagoisivat alkuraskauteen). Yllättäen siellä olikin ihan selkeä viiva näkyvissä! Tässä aika tuoreeltaan otettu kuva: https://aijaa.com/6y8AMi
   Kuivuneessa tikussa viiva on jo paljon hailakampi.

   Nyt taidan sitten jatkaa testailua, että näen, miten viiva kehittyy.

  • #42529
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihania uutisia onnea Unikko!:) Toivotaan että tämä jaksaa loppuun asti!! ?

   Tilkassa Joo pidettävä punktion jälkeen aina välikierto. Ilmoitan negan huomenna niin sitten tietää. Onneksi sielä nyt kahta eri ikäistä pakkasessa niin päästään todennäköisesti siirtoon sitten maaliskuussa.

  • #42530
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Unikko! On tosi vahva viiva ?

  • #42531
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi, onnea Unikko! Ihana uutinen! Toivotaan, että kaikki etenee hyvin.

   Jouduin itse osastolle tänään. Pahoinvointi meni niin voimakkaaksi, että päätin lähteä päivystykseen tarkistamaan tilanteen. Verikokeiden tulosten perusteella ja tietenkin myös yleisen voinnin vuoksi ottivat sisään ja täällä sitä nyt ollaan tipassa seurattavana. Ei siis tainnut johtua Terolutin sivuvaikutuksista.. ?

   • #42532
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oho, Hyvä kun menit! Selviskö sulle mistä on kyse ja mikä sun vointi on nyt? Joudutko vielä jäämään sinne vai pääsetkö jo kotiin? Tsemppiä!

  • #42533
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpas tänne tullut paljon viestejä parin viikon aikana. Täällä pari viikkoa sumuteltu ja tänään oli 0-ultra,jossa kaikki ok. Tänään alkaa siis Gonal f pistot 300 annoksella. Vähän hirvittää noin iso annos mutta mulla alhainen amh, joten hyperin riski ei pitäisi olla iso. Edellisessä hoidossa taisi olla 225 ja olin silloin 4v nuorempi.

   Sintulle tsempit toipumiseen. Unikolle onnittelut vahvasta viivasta <3

  • #42534
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hui, Sinttu, hurjaa, että meni noin pahaksi! Toivottavasti olosi on jo rutkasti parempi.

   Tsemppiä, Eeva, pistelyihin! Toivottavasti annos on juuri sopiva!

   Testasin sitten taas tänään iltapäivällä ja nyt tällä kertaa viiva oli haaleampi. Inhottavaa, miten helposti sitä alkaa pelkäämään pahinta. Toivon kovasti, että syynä oli vain lyhyempi väli vessassakäynneissä tai se, jos vaikka keräsin virtsaa jotenkin eri vaiheesta tai olin juonut enemmän, mikä olisi voinut laimentaa kokonaisuutta… (onkohan sillä paljonkin merkitystä, että onko virtsa kerätty heti alusta, keskeltä vai lopusta…) No, huomenna taas uudestaan.

  • #42537
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Unikko, että tuli vahva viiva eilen ja toivottavasti tämän päivän haaleampi viiva ei olisi merkki muusta kuin testiajankohdasta tai muusta!

   Sinttu, voi ei. Hyvä, että hakeuduit hoitoon nopeasti. Jaksamisia kovasti sinne ja toivotaan, että oireet saadaan kuriin pian.

   Eevalle tsempit pistelyyn!

   Mulla on tänään dpo 12 ja kovasti piinailen testaamisen suhteen. Tekisi mieli testata, mutta mulla ei ole vielä testejäkään hankittu. 😀 Jos olisi niin tekisin sen varmaan nyt heti. Mitä testejä suosittelette (sellaisia, jotka saisi siis suht nopeasti ja helposti jostain)?

  • #42538
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tsempeistä!

   Hyperstimulaatiota tämä on ja nyt seurataan tarkkaan nestetystä, pissaamista, painoa ym. Myös keuhkokuvissa kävin tänään, siellä ei onneksi nestettä ollut. Olo on parempi nyt, kun tippaan olen päässyt. Eilisten verikokeiden perusteella oma nesteytys oli huonolla mallilla ja elimistö oli aika kuiva. Jos oikein olen käsittänyt, niin vointia seuraillaan osastolla nyt useampi päivä..

   Toivotaan, että Unikon toinen viiva säilyy ja näkyy selvänä huomisen testissä. Sohvilla myös jännät hetket edessä, pidetään peukkuja!

   Eevalle tsemppiä hoitoihin! Onneksi seuranta on sen verran tiivistä, että annosta voidaan tarvittaessa pienentää. Tsemppiä kovasti!:)

  • #42539
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sulle tuli, Sinttu, sitten aika erilaiset piinapäivät heti tähän alkuun. Huh, aikamoista! Toivottavasti tilanne kehittyisi tasaisesti parempaan päin.

   Sohvi, joko ehdit hankkia testejä? Itse ostin ihan vaan Prismasta sellaisen RFSU:n 8 kpl:en paketin ja sillä näytti tulevan ihan hyvin näkyviin tuo dpo13 tulos. Ja tänään (dpo15) tuli taas yhtä vahva viiva, kun maltoin pitää pidemmän tauon vessassa käynnissä (ainakin 5 tuntia). Aikamoista vuoristorataa tunteiden kanssa, kun yksi haaleampi viiva saa heti kaikki pelot liikkeelle. Nyt on huojentunut olo, mutta tulipa konkreettinen muistutus siitä, ettei mikään ole varmaa näiden asioiden kanssa.

   Miten pistelyiden kanssa menee, Eeva?

  • #42541
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tosi ikävää Sinttu. Sulla tosiaan tuli oikeasti piina(avat)päivät tähän alkuun. Sittenkun (ja jos) jaksat niin haluaisitko kertoa tarkemmin, mitkä oireet ajoi sinut lopulta Naistenklinikalle? Itse nimittäin mietin punktion jälkeen, että missä hyperin ja ”normaalin” punktion jälkeisen tilan raja ns. menee vaikkakin oireet on varmasti yksilöllisiä. Ymmärtääkseni hypeririski myös jatkuu, mikäli raskautuu (ainakin alussa)..? Miten muuten teidän alkioiden viljelyn kanssa kävi?

   Ihana kuulla Unikko, että viiva oli tänään taas vahva! Hieno juttu. Mulla loppui aamulla kärsivällisyys ja testasin ensin ovulaatiotikulla heti aamusta, että mitähän sieltä tulisi tulokseksi. Kaksi viivaa tuli. Sen jälkeen oli tietenkin pakko kiirehtiä kauppaan ostamaan RFSU:n early detection testejä, josta tuli haalea viiva. Olin siitä hieman skeptinen ja sitä mieltä ettei ehkä kuitenkaan ole onnistanut. Illalla tein vielä Clear Blue:n ”ultravarhaisen” testin ja kyllä sieltä vahva viiva tuli. Tänään siis dpo 13. Virallinen testipäivä on 31.1.

  • #42542
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei taas hetken tauon jälkeen! Tänne on tullutkin hiljaisemman vuodenvaihteen jälkeen paljon viestejä.
   Unikko, onnittelut plussasta! Toivon, että kaikki menee hyvin, vaikka haaleampi viiva säikäyttikin.
   Sinttu, voi kuinka kurjaa. Onneksi menit päivystykseen ja sait apua.

   Ferritiinistä opin teiltä monta asiaa, kiitos! Mittaus on vielä edessä, nyt alkaa olla aika terve olo, joten voisi ostaa testit. Sairaalan jälkitarkastuksessa sanottiin, että hoitojen jatkaminen riippuu oman klinikan linjauksista ja kun oma kauhuntunne alkoi unohtua, menin viime viikolla lääkäriin saadakseni tietää heidän arvion. Hematooma oli onneksi puolittunut ja tarkoitus olisi yrittää PAS:ia lääkkeelliseen kiertoon. Menkat alkoivat tänään ja Zumenon huomenna, joten tässä alkaa taas tapahtua. Mahdollista koronatartuntaa ja siirron peruuntumista jännitän, mutta muuten on ihan innostunut ja odottava olo.

  • #42543
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oo, onnittelut hyvistä uutisista, Sohvi! Toivotaan, että nyt alkaisi kunnon plussa-aalto täällä!

   Kiva kuulla, Tähtianis, että pääsette tässä kierrossa siirtoon! Pidän peukkuja!

   Tää plussatestien jälkeinen vaihe on itselle ihan uutta, kun ei ole koskaan aiemmin osunut kohdalle. Yritän vähitellen perehtyä kaikkiin suosituksiin mm. vältettävien ruoka-aineiden suhteen. Maanantaina pääsee ilmoittamaan tuloksen klinikalle ja sitten kai olisi se varhaisultra jossain vaiheessa…

  • #42544
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea Sohvi myös plussassa! Toivottavasti tämä plussa-aalto jatkuisi pitkään. ☺️

   Unikko, joo ei ne piinapäivät siihen plussaan lopu. Mutta muuttavat muotoaan. Muistan miten ensimmäinen neuvolakäynti n. 8 raskausviikolla tuntui absurdilta kaikkine ruokavalio-ohjeistuksineen. En uskonut, että edes olen raskaana ja mietin mitä minä täällä teen. Toivottavasti kaikki siellä sujuisi hyvin loppuun asti❤️

   Pistelyt sujuneet hyvin. Tämä on mielestäni aina se helpoin vaihe hoidosta, kun saa itse tehdä jotain asian eteen. Sivuvaikutuksia en ole nyt huomannut synarelasta enkä gonal f:stä. Ensimmäisessä hoidossa synarela aiheutti hikoilua ja mielialojen vaihtelua.

   Toivottavasti Sinttu voit jo paremmin. <3

  • #42545
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi että! Ihanaa Sohvi, onnittelut! Toivottavasti kaikki etenee toivotusti <3 Mukava kuulla Tähtianis, että olette pääsemässä PAS:iin. Pidetään peukkuja!
   Eeva – kiva, että pistelyt sujuvat siellä ongelmitta, ilman sivuvaikutuksia! Tsemppiä loppumatkaan!

   Sohvi, kyselit oireista jotka johtivat lopulta osaastolle. Minulle tehtiin siis punktio viikko sitten perjantaina. Punktion jälkein viikonloppu oli kivulias ja taisin ottaa päivittäin maksimiannoksen lääkettä (ainakin pe-la). Vointi kuitenkin parani päivä päivältä ja sunnuntai-illasta olin jo aika hyvävointinen. Turvotusta taisi olla kuitenkin vielä jonkin verran. Maanantaina oli sitten siirto. Lääkäri mietti, uskaltaako siirtoa tehdä, kun vatsaontelossa nestettä näkyi jonkin verran ja hypeririskistä oltiin jo aiemmin puhuttu. Olin kuitenkin sen verran hyvävointinen, että siirto tehtiin. Heti samana iltana voinnissa tuli takapakkia; alkoi voimakas pahoinvointi ja myös vatsan turvotus lisääntyi. Pahoinvointi jatkui koko tiistain, enkä siis jaksanut juuri nousta sängystä ylös. Ruokahalua ei ollut ollenkaan ja juominenkin alkoi takkuamaan. Illalla menin päivystykseen ja toisiaan veriarvot eivät olleet viitearvoissa ja nesteytys oli aika huonolla hapella. Tästä johtuen tulikin pienimuotoinen pyörtyminen päivystyksessä.. 😀 Tällä hetkellä vointi alkaa olla jo aika hyvä! Just otettiin tippa pois, kun olen saanut itse juotua hyvin. Turvotusta on, mutta yleisvointi ok. Verikokeiden tulokset kohentuneet päiväpäivältä. Huomenna pääsen näillä näkymin kotiin 🙂 Henkiselle puolelle tuli kolaus, kun yksikään alkioista ei selvinnyt pakkaseen! 🙁
   Huhuh.. tulipas pitkä viesti, kun kirjauduin ekaa kertaa koneella sivulle, ja kirjoittaminen helpottui! 😀

  • #42547
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin ja kyllä, hypeririski jatkuu, jos raskaudun. Eli raskaushormooni ylläpitää tilaa ja sen takia vois tulla vielä takapakkia. Pettymys siitä, ettei alkioita saatu pakkaseen oli kuitenkin sen verran kova, että kyllä tässä nyt raskautta toivotaan vaikkakin siihen omat riskinsä liittyy..?

  • #42548
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kuulla, Sinttu, että voit jo paremmin ja kotiutumista suunniteltu. Pettymys varmasti iso, kun alkioita ei päässyt pakkaseen? Toivottavasti tuoresiirto nyt onnistuu ja vointisi kohenee.

   On tämä niin arvaamaton prosessi, että missä vaiheessa hoitoa vaan voi tulla yllätyksiä ja mutkia matkaan. Myös hoidot erilaisia samalla ihmisellä vaikka olisi täsmälleen samat lääkkeet. Tämä on minusta yllättävää. Mutta samalla antaa toivoa, jos ensimmäisen hoito ei onnistu.

  • #42550
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten tarkka teillä on ollut Synarelan aloituspäivä? Tällä kertaa oli eri aloituspäivä papereissa ja lääkepaketissa. Kun soitin ja kysyin niin sain parikin eri vastausta, viimeisin oli että voi ottaa vaikka sen aiemman päivän mukaan jos haluaa koska päivämäärällä ei ole niin väliä. Että tällainen säätö ärsyttää, jännitti valmiiksi osuuko menkat millään tuohon aika ikkunaan ja tiukalle meni. Viimeksi eniten stressasi tuo kun annettuun infoon ei voinut luottaa ja sai olla kysymässä ja tarkistamassa puuttuvia papereita, reseptejä jne ja nyt alkaa näin, on niin hankala luottaa että homma menisi hyvin!

  • #42551
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sain itse ohjeeksi aloittaa Synarelan kiertopäivä 23. Mulla ollut lääkepakkauksissa aina teksti ”Erillinen ohjeistus” ja tämä erillinen ohjeistus on tullut paperisena ennen hoitojen alkua. Toki sitten piikityksen aloittamisen ja annoksen on saanut tietää vasta ultran yhteydessä. Onpa kurjaa, että sulla ohjeistus ollut nyt nuin epäselvä. Muutenkin raskaat hoidot, niin toivois selkeää linjaa hoitavan tahon puolelta. Toivotaan, että muilta sekaannuksilta hoitojen suhteen vältyt tällä kertaa!
   Synarelan kanssa etenisin itse varmaan sen aiemman päivän mukaisesti. Jospa sen kanssa ei olisi niin päiväpeliä.. Tsemppiä!

  • #42552
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, lohduttavaa tosiaan on että hoidot voivat olla erilaisia, vaikka samalla kaavalla edettäisiinkin. Minun kohdalla oli jo puhetta, että mahdollinen seuraava hoitokerta toteutettaisiin lyhyellä kaavalla. Lääkäri arveli, että tällä voisi olla myös positiivinen vaikutus myös munasolujen laatuun. Meillä siis alkioiden kehitys tyssäsi munasolujen laatuun/epäkypsyyteen. Hoidon aikana ne eivät lähteneet kasvamaan toivotulla tavalla ja annoksia muuteltiin, tämäkin saattoi vaikuttaa niihin. Lyhyttä kaavaa kokeillaan myös siksi, että hoidon vaste munasarjalle/(munasarjoille) oli nyt liian ”kova’.

  • #42553
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen aloittanut molemmissa pitkissä kaavoissa synarelan kp 21. Tämä lienee aika yleinen aloituspäivä.

   Kävin eilen labrassa mittauttamassa estradiolin. Soittoa ei kuulunut, joten jatkettaneen pistoksia samalla annoksella, 300 yksikköä, perjantaina on ultra, jossa päätetään punktion ajankohta.

   Oliko täällä muita, joilla pistokset nyt käynnissä ja punktio tulossa lähiaikoina?

  • #42556
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mittarimato, mullakin taisi olla Synarelan aloitus kiertopäivänä 21 silloin viime syksynä pitkän kaavan hoidossa (josta pakastetut alkiot odottivat nyt tähän tammikuuhun asti polyyppienpoiston takia). Kuulostaa kyllä tosi kurjalta, että teidän hoitopolulle on osunut noin huolimatonta ja epäselvää toimintaa. Se on varmasti kuormittavaa, vaikkei se välttämättä lopputulokseen vaikuttaisikaan, aloittaako Synarelan muutamaa päivää aiemmin vai myöhemmin.

   Pääsin eilen (virallisena testipäivänä) ilmoittamaan plussasta ja varhaisultra olisi nyt sitten reilun parin viikon päästä. Olo on ollut aika normaali, ehkä jopa energisempi kuin aiemmin. (Toisaalta siihen voisi vaikuttaa myös kilpirauhaslääkkeen annoksen nosto, joka piti tehdä heti plussasta.) Alavatsassa on välillä pieniä tuntemuksia, muttei mitään kovin ihmeellistä. Tosin ehkä se on hieman turvonnut verrattuna normaalitilaan.

   Mites Sohvi, oliko teilläkin se virallinen testipäivä eilen?

   Tsemppiä kaikille piikittäjille ja punktiota odottaville! Ja tietysti piinailijoille! (Oliko nyt muita piinailijoita Sintun lisäksi?)

  • #42560
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tiedättekö se tunne kun on itse ollut hoidoissa lapsen toivossa kohta kolme vuotta ja sittwn ystävä ilmoittaa että ”hups” on raskaana toista kertaa ekalla yrittämällä ? Ei mee kaikki nallekarkit aina tasan mut ei tässä voi muuta olla kuin onnellinen että toisen ei tarvitse käydä läpi mitä itse on joutunut ❤ Mutta kyllä se mielenkiintoisia tunteita herättää!

   Unana mites rauta arvot? Jatkuuko hoidot helmikuussa?:)

   Mikäs on Sintun ja Sohvin tilanne?

  • #42561
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikille pitkästä aikaa!

   Ja paljon onnea Unikolle ja Sohville plussista! ❤️❤️

   Eeva, mulla alkoi piikittelyt sunnuntaina, eli samassa veneessä ollaan. Miten oot voinut? Mulla on isompi annos kuin ennen, ja munasarjat reagoi myös ihan eri tavalla. On jo nyt sellaisia tuntemuksia, mitä aikaisemmissa hoidoissa on ollut vasta ihan loppuvaiheessa. No huomenna on onneksi ultra, niin selviää onko kaikki ok.

   Sinttu, sulla on ollut hurjan kuuloinen kokemus! Voitko jo ihan hyvin? Ja miten piinailu sujuu? ☺️

  • #42562
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, niin tasan tunnistan tunteet! Musta tuntuu, että mitä pidempään on omaa hoitopolkua tallonut sen isompia tunteita, mikä tahansa raskausuutinen herättää. Vaikka järjellä ymmärtää, ettei toisen onni ole itseltä pois ja iloitsee kyllä läheisten puolesta niin samalla se epäreiluuden tunne kalvaa. Kait se on aika inhimillistä. Ja kun samaan aikaan joutuu itse jo prosessoimaan enenevissä määrin myös sitä vaihtoehtoa, ettei yhtäkään lasta tule koskaan saamaan…

   Mulla rauta-arvo oli noussut kolmessa viikossa kymmenen yksikköä. Edelleen se on kamalan alhainen, mutta olin yllättynyt, että noinkin lyhyessä ajassa kuitenkin nousua on tapahtunut. Pääsen helmikuun puoliväistä aloittamaan pistelyn. Sitä ennen vielä tarkistetaan rauta-arvo ja ilmeisesti mahdollisuus infuusioonkin on edelleen olemassa. Arvo on nyt siis 22.

   Onko muita joilla olisi pistelyt alkamassa helmikuun lopulla? Mille kuukaudelle Oodi teidän siirto ajoittuu nyt välikierron jälkeen?

   Tsemppiä Liljalle ja Eevalle pistelyihin! Onko sulla minkälainen annos lääkettä nyt Lilja?

   • #42564
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei hienoa että arvo on noinkin paljon noussut! Näin amatöörin korvaan nimittäin kuulostaa isolta nousulta noin lyhyessä ajassa! ?

    Mulla ilmoittautuminen helmikuun puolenvälin jälkeen eli siirto ajoittuisi maaliskuun alkuun. Hyvällä säkällä ollaan taas piinailemassa siis samaan aikaan ? Mutta ei nyt mennä asioiden edelle kuitenkaan. Se onni että nyt on 2 ja 5 päiväinen pakkasessa joten ei tarvitse pelätä oviksen väärälle päivälle tuloa! Toki olisihan se kiva käyttää ensin se blasto pois, sillä siihen ehkä luotto vähän suurempi.

    Olis kiva kuulla missä vaiheessa muut on hoitoja nyt 🙂 Ja innolla odotetaan Eevan huomista ultraa, tuuthan sit kertomaan kuulumiset!

  • #42563
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, luulen tietäväni tunteen vaikkei hoitoja olekaan vielä niin pitkästi takana mitä sinulla/teillä.. Yritystä kylläkin 3 vuoden ajalta. On se vain niin epäreilu tunne, jonka vain yrittää sitten parhaansa mukaan kohdata. ?

   Mulls vointi mennyt huomattavasti parempaan, lähes normaali. Jumpalle en lähtis, mutta töihin olen kyllä valmis maanantaina. Just menossa kontrolliin ja myös hcg-arvo otettiin. Raskauteen en millään jaksa uskoa, kun tikutukset ollu neg.ja myös pientä vuotoa tullut parin päivän ajan.

   Tsemppiä kovasti kaikille eri vaiheisiin!

  • #42565
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, mulla on lääkkeenä pergoveris, ja annos on nyt 275. Ekassa hoidossa annos oli 200 ja tokassa 250. Jommassa kummassa annosta kyllä ehkä nostettiin kesken hoitojen. Vaste on ollut ihan hyvä jo edellisissä hoidoissa, mutta hyperin riskiä ei ole ollut, joten lääkäri uskalsi vielä vähän nostaa. Toivotaan että tää on just hyvä ja muniksia tulee runsaasti. Oon just matkalla ultraan, joten kohta oon viisaampi. Kiva kuulla, että sun rauta-arvot ovat nousseet ja pääset aloittamaan uuden kierroksen!

   Sinttu, hienoa että vointi on jo hyvä. Toivotaan että verikoe yllättää positiivisesti!

   Oodi, tiedän tunteen. Mulla oli tosi pitkään helppoa ottaa muiden raskausuutiset, vaikka oli jo oma yrittäminen kestänyt ja hoidotkin käynnissä. Ajattelin ehkä että kohta oon samassa tilanteessa ja kiinnosti kauheesti kaikki vauvajutut. Vasta nyt siitä on tullut vähän vaikeeta. Varmaan juuri sen takia, että on alkanut käsittelemään sitä vaihtoehtoa, ettei itse sitä vauvaa välttämättä ikinä saa. Pitää vaan muistaa että kaikki tunteet ja ajatukset on ok, eikä ainakaan potea niistä huonoa omatuntoa. Se kyllä auttaa, että tietää ettei ole ainoa näiden ajatusten kanssa.

  • #42566
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lilja hauska kuulla, että sulla on pergoveris. Mulla otetaan se nyt käyttöön seuraavalle hoitokierrolle. Aiemmin on ollut menopur. Vähän jännittää, miten oma kroppa tuohon uuteen lääkkeeseen suhtautuu. Oliko ultrassa kaikki hyvin?

   Oodi, olispa hauska jos taas jännättäis yhtä aikaa. Mut sinne tosiaan tuntuu olevan vielä niiiin pitkä matka.

   Kiva kuulla Sinttu, että sun vointi paranee 🙂

  • #42567
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   hCG-arvo oli 2, eli arvelin oikein ettei raskaus ole alkanut. Luulen että mulle sopii testaustekniikaksi aloitella ajoissa ja kypsytellä ajatusta rauhassa.. Mikä se vastaus sitten ikinä onkaan. Mutta ei kolahtanut tänää niin kovaa sitten enää lääkärikäynnillä, vaikkakin millin verran toivoa oli vielä säilytellyt. ? Terolutit lopetan tänään ja jään odottamaan valtavaa vuotoa.? Arvelivat, että toinen hoitokerta olisi ennen kesätaukoa (oisko touko-kesäkuussa?). Pitää yrittää kehitellä jotain muuta elämää sille ajalle ja toisaalta, ei kukaan ole sitäkään sanonut näin kolmen vuoden jälkeenkään, ettenkö luomuna voisi raskautua. ?

   Toivottavasti teillä muilla tulee tärppejä! ♥️

   • #42569
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi harmi, paljon voimia tauon ajaksi ❤
    Oon kans todennut että mulle runsas testailu on paljon helpompaa kuin että pakkaan jännitystä loppuun asti. Toivotaan kesällä on parempi onni, on tämä odottelu kyllä ahterista!

  • #42568
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, mulla on ollut lääkkeenä pergoveris, koska LH-arvot olivat hieman alhaiset. Mulle ei oo tullut juuri mitään oireita siitä, paitsi tätä munasarjojen nippailua. Ja on helppo pistää. Toivottavasti sopii sullekin hyvin!

   Sinttu, voimia negatiivisen tuloksen kanssa ❤️ Mä luulen että mullekin sopii paremmin se että tulos selviää pikkuhiljaa. Toivottavasti löydät kaikkea kivaa tekemistä ja tauko tekee hyvää. Itse oon kokenut, että ne ovat olleet ihan tarpeellisia.

   Ultrassa selvisi, että follikkeleita on tosi paljon vähemmän kuin edellisessä hoidossa. Viimeksi tässä vaiheessa niitä oli 10, ja nyt vain 5 (plus 2 pienempää, jotka ehkä voivat ehtiä vielä mukaan). Vähän lannistuin, kun olin jo ehtinyt odottaa isompaa saalista. Toisaalta viimeksi niitä kerättiin lopulta 17 (kypsiä 14), joten ehkä niitä nytkin vielä ilmestyy lisää jostain, vaikka lääkäri kyllä sanoi että tossa ne on. Päätettiin joka tapauksessa jatkaa hoitoa. Nämä olivat kuulemma kuitenkin kauniita ja tosi hyvän kokoisia ? Rupesin heti miettimään, että johtuuko tämä huonompi saldo nyt siitä, etten tällä kertaa ole käynyt akupunktiossa. Varasin nyt sit heti ajan lauantaille ? Vaikka en tiedä onko siitä ainakaan tässä vaiheessa kiertoa enää mitään hyötyä. Voi myös olla että on muuten vaan huonompi kierto tai munikset alkavat hiipua.

   Mietityttää kovasti myös munasolujen laatu. Mä oon jo 41, ja vaikka amh on tosi hyvä, ja vaste hoidoissa on ollu hyvä ja blastoja tulee, niin laatuhan voi silti olla mitä vaan. Iän lisäksi ei oo löytynyt mitään syytä lapsettomuuteen ja siks lääkäri miettii et jääkö nää nyt siitä laadusta kiinni. Siks päätettiin et mikäli saadaan hedelmöittyneitä alkioita, halutaan niille embryoskooppi-viljely. Jospa sen avulla sais lisää tietoa alkioiden laadusta. Onko muilla kokemusta embryoskooppi-viljelystä? Ootteko saaneet arvokasta tietoa sen avulla?

  • #42570
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kovin tutulta kuulostaa Oodi sinun tuntemukset. Mitä kauemmmin on yritetty, sitä hankalammalta tuntuu muiden raskaudet.

   Sinttu, olen pahoillani negasta. <3 Mullekin sopinee varhainen testaus, ettei ehdi kehittää kovin suuria kuvitelmia viralliseen päivään mennessä.

   Lilja, meillä oli kesällä embryoskooppi-viljely. En ollut sisäistänyt ennen sitä, että raskauden todennäköisyyden parantuminen johtuu käytännössä siitä, että tarkemmassa tarkkailussa heitetään enemmän alkioita roskiin, kun nähdään myös jakautumistapaa eikä vain vuorokauden välein tuotosta. Silloin alkioista osataan valita ulkonäön ja jakautumistietojen perusteella paras siirtoon. Meillä embryoskooppiviljely tarkoitti sitä, että päästiin juuri ja juuri tuoresiirtoon, mutta kaikki muut alkiot menivät roskiin. Toisaalta, parempi niin kuin useampi turha PAS. Koska meillä ei näkynyt jakaantumisessa mitään systemaattista vikaa, päätin ottaa seuraavalle kerralle pitkän viljelyn, koska siinä näki konkreettisemmin jatkavatko solut jakaantumista. Se paljastui embryoskoopissa, että alkiot jakaantuvat, mutta usein hassusti eli laatupulmia oli. Niille ei kuitenkaan voi tehdä mitään, vaan päästään taas siihen että huonot karsitaan pois. Embryoskoopissa ei siis sinällään ole mitään vikaa ja jos rahaa olisi, ottaisin myös sen käyttöön uudestaan, yhdessä pitkän viljelyn kanssa. Kuitenkin minulle jäi sellainen olo, että osataanko embryoskoopin kuvia tulkita vai heitetäänkö mahdollisesti elinkelpoisiakin alkioita pois, ja siksi tuntui paremmalta karsia alkioita kasvattamalla niitä blastoiksi. Se valtava karsiutuminen oli isoin shokki ja olisin toivonut ymmärtäneeni sen jo ennen viljelyä.

   Oon pohtinut paljon elämäntapamuutoksia, joita moni tekee ennen hoitoja tai niiden aikana. En ole itse tehnyt mitään, vaikka painon pudottaminen ja ruokavalion terveellistäminen olisi sangen hyödyllistä. Tuntuu, etteivät voimavarat riitä siihen, ja siitäkin on hyvä syyllistyä. Toisaalta olen välillä epävarma siitä, onko ylipaino aina huono, vai vasta silloin jos ovulaatio jää tulematta tai kuukautiset loppuvat.

   Mulla on maanantaina ultra ja selviää, päästäänkö ensi viikolla siirtoon. Töiden kannalta viikko on aika haastava, mutta onneksi lääkkeellinen kierto tuo joustoa. Malttamattomana odotan jo! Monenlaisia tunteita nousee esiin tällä matkalla taas!

  • #42571
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ultra oli tänään ja punktiopäivä on maanantaina. Tänään pistän viimeisen kerran ja huomenna ovitrelle. Pistospäiviä tuli yhteensä 10, kuten edellisessä hoidossa. Turvotusta tai muita oireita ei juurikaan ole ollut. 5 follikkelia näkyi per puoli. Annostus, 300 yksikköä, lienee aika sopiva.

   Täytyy koittaa saada aivot nyt jotenkin viikonlopun viettoon ja koittaa rentoutua.

   Tsemppiä kaikille vaiheissanne! <3

  • #42573
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille pitkästä aikaan!

   Meillä on ollut hieman taukoa hoidoista, mutta tänään sain viimein huurulaisen kyytiin.

   Hieman pitää lukea viestejä läpi,  jotta pääsee taas kärryille kaikkien kuulumisista❣

   Halusin vain heti kommentoida noita alkioiden laatu hommia, kun niitä oon paljon pohdiskellut.

   Meidän ekassa IVFssä 12 hedelmöittyneestä alkioista vain yksi selvisi siirtoon. Hieman epäselväksi jäi syyt, mutta laatu ainakin oli huonoa.

   Tämän jälkeen ystäväni vinkkasi lukemastaan kirjasta (oisko ollu ”it all starts with the egg”)  vitamiinikuurin, joka pitää aloittaa n. 2kk ennen IVF hoitoa. Se kuulemma auttaa juuri alkioiden laadun kanssa. Kuurissa oli mm. Ubikinon, r-lipoidi happo, n-asetyyli, e- vitamiini,  melatoniini etz.
   Kokeilin ko. Vitamiineja 1,5kk ennen seuraavaa hoitoa ja saimmekin sitten seuraavasta  yhteensä 8 blastoa. 4 tosin oli melko ”huonolaatuisia”, mutta silti paljon parempi tulos.
   Tuon toisen hoidon teimme eri klinikalla,  joten en tosiaan tiedä miten paljon kuuri loppujen lopuksi auttoi, mutta ainakin fiilis oli parempi kun pystyi jtn tekemään.

   Embryoskooppi-viljely on kyllä alkanut kiinnostaa, mutta ilmeisesti kovin tyyris homma?

  • #42575
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tähtianis, kiitos kun kerroit embryoskooppi-kokemuksesta. Tosi ikävää ettei asioita oltu selvennetty teille kunnolla ennen viljelyä. Tuntuu että aika monenkin asian on saanut itse tutkia tai oppia esim. täältä. Ja että lääkärit välillä olettavat että tiedettäis jo kaikki faktat. Ja että meille vois puhua lääkärikieltä ja heitellä vaikeita uusia sanoja noin vaan selittämättä niitä sen kummemmin. Onneks meidän lääkäri ainakin selittää kyllä sitten hyvin, kun osaa kysyä.

   On kyllä raakaa jos ja kun tarkemmissa tutkimuksissa tai tarkasteluissa selviää jotain ikävää. Koska toivoa on niin kiva pitää yllä. Mutta ollaan silti sitä mieltä, että mieluummin halutaan tietää ja välttää kaikki turhat siirrot ja hoidot. Ihan jo rahankin takia. Sen takia ollaan haluttu aina blastoviljely ja sen lisäksi oltais molemmilla kerroilla lähetetty alkiot myös pgta-tutkimukseen, mikäli hyviä alkioita olis tullut enemmän.

   Meillekin on tullut hyvin blastoja. Esim. ekassa hoidossa kuudesta hedelmöittyneestä tuli 4, mutta vain yksi oli siirtokelpoinen. Tokassa hoidossa saatiin 10 hedelmöittynyttä, joista 2 oli siirtokelpoisia. Eli laatu on ollut aika huono ja jotain epämääräistä alkioiden viljelyvaiheessa on ollut. Joillekin alkioille on tapahtunut fragmentaatiota jne. Se ei ilmeisesti ole hyvä merkki. Se on jäänyt vähän kysymysmerkiksi, että voiko juurikin ikä aiheuttaa tällaista, jolloin tää olis ikäänkuin normaalia, vai onko kyse jostain muusta. Kun meidän hoidot on muuten onnistuneet mun ikäryhmässä keskivertoa paremmin. Eli munasoluja ja blastoja tulee hyvin. No ehkä se embryoskooppi-viljely antaa nyt jotain vastauksia.

   Ymmärrän myös hyvin tuon elämäntapamuutospaineen. Ja syyllisyyden. Mä oon ollut gluteenittomalla (ja lähes maidottomalla) ruokavaliolla jonkin aikaa. Mulla vatsa ja suolisto oireilee gluteeniin ja maitoon aika herkästi, joten uskon että tää ainakin mun tapauksessa voi auttaa. Lääkärikin ollut samaa mieltä. Muuta en ole saanut oikein tehtyä. Täälläkin lievää ylipainoa, joten paine ainakin olis tiputtaa sitä. Ei vaan tässä stressissä ole jotenkin pystynyt. Lääkäri on kyllä sanonut ettei ainakaan lievän ylipainon pitäisi juuri vaikuttaa. Mutta että esim. lihaskunto olisi tärkeä. No enpä oo saanut oikein urheiltuakaan koko talvena.

   Landie, kiva kuulla kuulumisia. Paljon tsemppiä piinapäiviin! ??? Ja kiitos tuosta kirjavinkistä. Taidan tutustua siihen. Sekin just helpottaa jos tuntee voivansa tehdä jotain asioiden hyväksi. Embryoskooppi-viljely maksaa meidän klinikalla vähän yli 400 €, eli tyyristä on. Mutta tässä konkurssissa se tuntuu meistä silti järkevältä ratkaisulta. Myös rahallisesti, jos voi esim. välttyä turhalta siirrolta.

   Eeva, kiva kuulla että voit siellä hyvin. Mulla on maanantaina ultra, jossa päätetään punktiopäivä. Lääkäri arvioi jo et se vois olla keskiviikkona. Eli aika samoissa mennään ☺️

  • #42576
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä keskiviikkona tämän kierroksen eka ultra, toivottavasti suihkeet on purreet kuten pitää ja ”pääsee” pistämään. Pitkä kaava menossa. Muistanko oikein että jollain oli sama aikataulu?

  • #42577
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lilja: kiitos tsempeistä ? pitäisi itsekin ehkä lukea se koko kirja.
   siitä tosiaan oli iso apu mielelle ainakin!

  • #42579
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Punktio ohi. Toimenpide meni kivuttomasti. Munasoluja saatiin lopulta 7, mikä melko odotettu ultran ja matalan amh arvon vuoksi. Keskiviikkona siirto, jos siirrettävää on.

   Lilja, miten meni ultra ja mikä päivä punktio?

   Mittarimadolle myös tsemppiä nollaultraan. Toivottavasti suihkeet purreet.

  • #42580
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa, Eeva, että punktio meni kivuttomasti! Toivottavasti saisitte siirrettävää ja pakastettavaa!

   Elämäntapamuutospohdintoihin liittyen: itsekin olen tässä parin vuoden aikana vähitellen siirtynyt (lehmän)maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon ja ryhtynyt syömään hirveitä määriä parsa- ja kukkakaalia ja juureksia. 😀 Lisäksi olen palannut kasvisproteiinien parista takaisin kalan- ja lihansyöjäksi, kun kävi ilmi, ettei palkokasvit oikein sovi suolistolleni. (yritän tosin valita mahdollisimman eettistä lihaa, koska juuri eettisten kysymysten takia aikoinaan siirryin kasvissyöjäksi)
   Täytyy sanoa, ettei muutosten tekeminen ole ollut helppoa, kun ruokarutiinit on jotenkin tosi syvällä takaraivossa ja tapanani oli leipoa ja syödä tosi usein leipää. En kuitenkaan varmasti olisi pystynyt tekemään kaikkia muutoksia kerralla, vaan vähän vähältä eteneminen on tehnyt siitä mahdollista. Luulen kuitenkin, että muutoksista on ollut hyötyä, enkä usko palaavani takaisin entiseen, vaikka lapsettomuushoitokierrokset loppuisivat. Matkan varrella olen alkanut ajatella hyvin syömistä jonkinlaisena hoivausharjoituksena raskautta ja vauva-aikaa ajatellen: ”Nyt opettelen pitämään itsestäni hyvää huolta syömällä asioita, jotka auttavat kroppaani.”
   Ruokavalion merkityksestä hedelmällisyyden kannalta puhuu myös Aimee Raupp kirjoissaan ”Yes, you can get pregnant” ja ”The Egg Quality Diet”. (Hän muuten on omilla asiakkaillaan nähnyt, että esimerkiksi AMH-arvot voivat muuttua parempaan ruokavalio- ja elintapamuutoksilla.) Luulen, että sisältö voi olla aika samansuuntaista kuin tuossa ”It all starts with the egg” -kirjassa, josta Landie puhui. Jännä sinänsä, miten vähän lääkäreitä nuo vitamiini-, hivenaine- tai ruokavalioasiat tuntuvat kiinnostavan…

   Olen nyt pari viikkoa elellyt positiivista raskaustestiä sulatellen ja seuraavaa vaihetta ihmetellen. Välillä iskee tietysti huoli, että mitä, jos varhaisultrassa ei näkyisikään sykettä, mutta pääasiassa mieli on ollut positiivinen. Etovaa oloa on ollut etenkin nyt viime päivinä ja muitakin pieniä tuntemuksia kropassa on, joten kai kyytiläinen siellä hengailee. Yritän luottaa siihen.

   Toivon superisti, että plussatuulet puhaltaisivat tänä keväänä runsaina kaikille täällä! Tsemppiä pistelyihin ja piinailuihin!

  • #42582
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, kiva kuulla että punktio meni hyvin. Ja 7 munasolua on hyvä määrä! ? Saitteko jo tietää kuinka monta hedelmöittyi?

   Mulla meni ultra ihan odotetulla tavalla. Siellä näkyi edelleen 5 hyvänkokoista munasolua ja sit 3 pienempää, jotka saattavat hyvällä tuurilla päästä vielä mukaan. Keskiviikkona eli siis huomenna on punktio. Tää on nyt kolmas hoito yksityisellä, joten tän jälkeen ei saa enää Kelalta tukia ainakaan automaattisesti. En tiedä yritetäänkö vielä tämän jälkeen, mutta aika paljon on nyt kiinni seuraavassa parissa viikossa. Ja toisaalta sit taas odotukset ei oo hirveen korkeella. Mut ei auta kuin katsoa mitä tapahtuu ?

   Mittarimadolle myös tsemppiä huomiseen!

  • #42583
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja Unikko, aika inspiroivasti kerroit tuosta omasta elintapamuutoksestasi. Tuo ajatus erityisesti itsensä hoivaamisesta ja sen opettelusta oli jotenkin hieno. Kiitos siis näistä ajatuksista. Mä en tiiä onko nääkin uskomusasioita vai mitä, mutta mun lääkäri on sitä mieltä, että elintavat vaikuttavat munasolujen laatuun, mutta ei enää parantavasti. Eli että niiden laatua ei pystyisi enää parantamaan, mutta että siihen voisi vaikuttaa kuinka paljon niiden laatu huononee vastaisuudessa. Onko teidän lääkärit kommentoineet tätä asiaa? Pitää ehkä yrittää kaivaa jotain tutkimustietoa asiasta ? Vaikka ei sillä niin väliä. Joka tapauksessa uskon että elintavat vaikuttavat hoitojen onnistumiseen. On tää keholle ja mielelle niin kokonaisvaltaista. Mikäli päädytään vielä neljännelle hoitokierrokselle, aion kyllä perehtyä tähän enemmän!

   Ja niin ihanaa että saat seurailla siellä alkuraskauden oireita! ♥️ Paljon tsemppiä myös sinne! Milloin sulla on se varhaisultra?

  • #42584
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lilja, tsempit huomiseen punktioon! Tule kertomaan, miten meni. ☺️

   Saatiin tietää, että 6 munasolua hedelmöittyy seitsemästä. Huomenna tuoresiirto 2 päiväisellä alkiolla.

   Unikolle myös tsemppiä varhaisultran odotteluun. <3

  • #42585
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lilja, tsemppiä punktioon! Embryoskooppiviljely on kyllä siinä hyvä, että vähentää turhia siirtoja. Se tulee kuitenkin halvemmaksi kuin yksikään siirto. Kesällä tuntui, että joku jolla olisi mahdollisuus, menisi siinä roskiin. Nyt oma mieli on muuttunut kohti kaiken epäkurantin pois heittämistä, kun ikä alkaa painaa päälle. Meillä ei ole yksikään selvinnyt blastoiksi asti, mutta osa on pakastettu kolmipäiväisinä. Kolmas hoito on meilläkin takana, yksityisellä kaikki.

   Eeva, toivottavasti pääset siirtoon.

   Landie, oliko teillä omasta päätöksestä taukoa?

   Unikko, en voi kuvitellakaan myllerrystäsi uudessa tilanteessa. Oliko sulla milloin varhaisultra?

   Mulla oli eilen ultra, limakalvo oli 9 mm, kaikki näytti olevan kunnossa ja päästään siirtoon perjantaina.

  • #42588
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, ihanaa että sulla hedelmöittyi noin hyvin ? tsemppiä siirtoon!

   Lilja, miten sun punktio meni? Ehtikö pienemmätkin mukaan? Mitenköhän noi kelan tuet muuten menee, kun me ollaan käyty julkisella kolme kertaa ja nyt yksityisellä on mahdollisuus vielä kolme kertaa ja saa suoraa tuet Kelasta. Jos sitten vielä jatkaisi niin tarvitsee jonkun lausunnon lääkäriltä.

   Tähtianikselle tsemppiä siirron odotteluun. Paljon jännääjiä taas täällä ?

   Tuli muuten mieleen näistä elintapakeskusteluista, että keliakian on todettu aiheuttavan herkemmin keskenmenoja ja se voi myös vaikuttaa raskautumiseen. Keliakiasta on olemassa apteekista saatavia kotitestejä (n.20e) et jos vähänkin epäilee tämmöistä tai suvussa on keliakiaa niin kantsii miettiä testaamista.

  • #42589
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tsempeistä! Punktio meni hyvin, ja saatiin kerättyä 7 munasolua! ? Eli pari pienempääkin ehti mukaan. Nyt sit jännätään et kuinka moni hedelmöittyy. On ollut hyvä olo myös punktion jälkeen, eikä oo kipuja. Rakastan kyllä niitä lääkkeitä ??

   Eeva, hieno määrä hedelmöittyneitä! ?

   Tähtianis, mahtavaa että pääsette siirtoon. Tsemppiä siihen! ?

   Unana, kolmannen hoidon jälkeen tosiaan täytyy ruinata kelalta lisää tukea lääkärin todistuksen avulla. Ja sitä ei voi tehdä etukäteen, vaan aina takautuvasti. Hoitoihin ryhtyessä ja niitä maksaessa ei siis vielä tiedä, että onko tukia tulossa ?

   Itse oon aikoinaan tutkituttanut keliakian, eikä sitä onneksi ollut. Mutta oon silti herkkä viljatuotteille, ja voin selkeesti paremmin jos en syö gluteenia. Lääkäri oli myös sitä mieltä, että gluteeniton ruokavalio voi olla nyt avuksi. Mut joo, keliakia on kyllä sellainen, että se kannattaa ehdottomasti tutkia! En ollut kuullutkaan tuollaisista kotitesteistä.

  • #42593
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hieno määrä hedelmöittyneitä, Eeva! Toivotaan, että nyt tärppäisi!

   Kiva, että pääsette siirtoon huomenna, Tähtianis!

   Ja Lilja, 7 munasolua on mainio saalis. Pidän peukkuja, että mahdollisimman moni hedelmöittyisi!

   Meillä on varhaisultra viikon päästä eli 17.2.

  • #42598
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä päästiin keskiviikkona siirtoon, joten tänään pp2. Viisi 2-päiväistä alkiota jäi jatkoviljelyyn, joiden kohtalo saataneen tietää maanantaina.

   Lilja, hyvä saalis teilläkin munasoluja. Ootteko saaneet tietää hedelmöittyneiden määrää?

   Tähtianikselle hyvää siirtoa!

  • #42599
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tähtianis, Meillä oli taukoa, koska sairastuttiin koronaan? omalla tavalla lyhyt tauon paikka oli ehkä paikallaan.
   Hyvää siirtoa tähtianis!????

   Lilja, olipa hyvä saalis Toivottavasti moni hedelmöittyy!❣

   Unikolle, tsemppiä varhaisultraan?

   Eeva, Onko ollut tuntemuksia? Itsellä testipäivä on ensi viikon tiistaina. Kaikkea mahdollista oon ollut tuntevinani, mutta näyttää siltä että suurin osa johtuu virtsatietulehduksesta mikä ilmeni eilen? Onko jollain muulla ollut tulehdus piinapäivinä? toivottavasti ei kovin paljoa vaikuta. Tulehdusarvot olivat vielä onneksi melko matalalla

   • #42600
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Landie. Miten korona vaikutti hoitoihin? Täällä juuri itse positiivisen testin tehneenä mietin ettei kai se haittaa seuraavaa siirtoa johon on kuitenkin viikkoja vielä :S

  • #42601
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, korona iski meille juuri 5pv ennen siirtoa, joten oli heti selvä että se jää välistä. Lääkärin käskystä jatkoin lääkkeitä vielä tovin ja sitten venailtiin menkkoja. Seuraavaan kiertoon heti aloitettiin hoito, koska ei ollut mitään jälkitaudin oireita??

  • #42603
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikille!

   Aivan ihana lukea näitä vertaiskertomuksia ja kuulla tarinoita siitä miten muilla menee 🙂

   Meillä lapsettomuuta takana jo 3 vuotta, mutta miehen syöpähoitojen takia nyt vasta päästiin ensimmäiseen hoitoon. Syöpä on perinnöllinen, joten ivf/icsi ja geenitutkimukset. Itsellä PCOs ja antimuller yli 11, joten mutkia matkassa riittää.

   Meillä aloitettiin lyhyt kaava taamikuussa ja niinkin pienet gonal pistokset kun 125, mutta silti jo ihan muutama päivä pistosten jälkeen alkoi OHSS oireet ja reipas pahoinvointi ja turvotus 🙁 Punktio tehtiin viikko sitten 3.2.2022 ja oli kivulian kokemus missä olen ikinä ollut, suonensisäistä opiaattia laitettiin 4 kertaa lisää toimenpiteen aikana ja silti tuska oli käsittämätön. Onko muut saaneet kuinka paljon lisää kipulääkitystä toimenpiteen aikana? Kovin kateellisena katselin kun samana aamuna pari muuta pääsi lähtemään kotiin tunti punktioidensa jälkeen hymyssä suin, itse olin toipumistilassa tuntikaupalla tiputuksessa ja laittoivat suonen sisään useampaa pahoinvointilääkettä sekä kivunlievitystä. Kotoutumista seuranneet kolme päivää olivat puhdasta kidutusta, pienikin liikahdus tuntui siltä, että joku olisi viiltänyt puukolla alavatsaa. Lääkärit olivat käskeneet juomaan paljon, mutta pissalla käynti sattui niin paljon, että huusin ja itkin ääneen kun piti käydä pöntöllä. Särkylääkkeitä olen nyt ottaanut viikon verran 3g parasetamolia ja 1600 buranaa päivittäin ja nyt alkaa vasta vihdoin elämä voittaa. Miehen kanssa alustavasti keskusteltiin, että tämä saattaa kyllä jäädä ainokaiseksi yritykseksi meillä, kun huomioi miten kauheita viimeiset 2vk on olleet.

   Onneksi lääkärin soitto eilen iltapäivästä sentään antaa vähän toivoa, 33 punktioitua follikkelia, 16 löytynyttä munasolua, 11 hedelmöittyi normaalisti ja niistä 7kpl kehittyi 5-6 päivän ikään ja olivat oikein hyvän näköisiä ja nyt pakkasessa. Niistä on napattu geenitutkimuksia varten koepalat ja seuraava kuukausi sitten rukoillaankin, että edes osa saisi terveen paperit ja olisi ilman syöpää tai muita geenivirheitä. Onko kellään kokemuksia geeni ja kromosomitutkiuksista, onko monikin alkio tässä vaiheessa saanut hylsytuomion?

   Kaikille mitä parhainta kevättä ja toivottavasti tulee paljon plussia! 🙂

  • #42610
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpas ollut hurjan kuuloinen kokemus TA! Mutta hienoa että se tuotti kuitenkin noin monta mahdollisuutta. Toivottavasti läpäisevät geenitestin ? kuinka kauan niiden tuloksissa kestää?

  • #42611
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   TA teidän matka kuulostaa kyllä todella kivisellä, en yhtään ihmettele ajatuksia viimeisestä yrityksestä, mutta onneksi päätöksiä ei tarvitse vielä mistään tehdä kun saitte noin hyvän saldon blastoja! Toivotaan kovasti että niistä löytyy terveitä siirrettäväksi ?

  • #42612
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Hurjan kuuloinen tarina teillä jo takana TA! Hyvä että voit jo paremmin. Ja onneksi saitte noin hienon määrän blastoja. Toivotaan kovasti, että mahdollisimman moni on terve. Joka tapauksessa eikös yhdelläkin tutkimuksesta selvinneellä ole jo sitten tosi hyvät mahdollisuudet onnistua. Tsemppiä odotteluun!

   Tähtianis, miten meni siirto?

   Landie, aiotko testailla jo ennen virallista päivää? ☺️ Kysyit tulehduksista. Mulla on hiivatulehdus innostunut näiden hoitojen aikana. Tulee tosi herkästi, ja nyt taas iski heti punktion jälkeen. Toivottavasti rauhoittuu ennen maanantaita, jolloin on mahdollisesti siirto. Mulla auttaa yleensä hyvin ne suun kautta otettavat lääkkeet, mut nyt lääkäri ei antanut sellaista ottaa. Tosi kurjaa et joutuu kaiken lisäksi näitä stressaamaan. Toivottavasti sulla jo helpottaa? Saitko antibiootit?

   Eeva, miten piinailut sujuu?

   Meillä hedelmöittyi neljä munasolua seitsemästä. Se on yli puolet vähemmän hedelmöittyneitä kuin edellisellä kierroksella, mut ei auta muu kuin toivoa että laatu korvaa määrän. Ja ollaan toki onnekkaita, että meillä ylipäätään on alkioita, joiden kehittymistä päästään jännittämään. Lääkäri soitti eilen ja kertoi, että kaikki alkiot ovat lähteneet jakautumaan. Nyt sit jännätään, että selviääkö joku/jotkut niistä hyvälaatuisiksi blastoiksi. Siellä embryoskooppi-kaapissa ne nyt varmasti kovasti yrittävät ? Maanantaina tulee heti aamusta soitto, jos ei ole siirrettävää. Ja jos soittoa ei kuulu, niin sitten käyn iltapäivällä hakemassa kyytiläisen. Vähän liian jännää!

  • #42614
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   TA, Tervetuloa mukaan! Toivottavasti mahdollisimman monet läpäisevät tutkimukset??? itselläni ei ole kokemusta vastaavista tutkimuksisa.

   Lilja,  jee, jännittävää!  Mä pidän sormet ja varpaat ristissä, että mahdollisimman moni kehittyy super blastoiksi! Tsemppiä jo nyt mahdolliseen siirtoon?
   Eilen päädyin testaamaan keskellä päivää ja tyhjää täynnä oli tikku? sain lyhyen antibioottikuurin virtsatietulehdusta varten ja kuurin myötä kaikki oireet ovat kadonneet. Olo on täysin normaali, joten sekin kyllä kielii siitä että tää siirto saattoi mennä mönkään.
   Osaatteko sanoa onko vielä mahdollisuus, että kääntyy plussaksi? kun käsittääkseni jo seitsemäntenä päivänä näkyy monella hailura viiva mikäli on plussa

  • #42615
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Landie, olen ymmärtänyt että raskaushormonin erittyminen on hyvin yksilöllistä. Toisilla plussa näkyy aiemmin kuin toisilla. Toivottavasti testipäivänä näkyisi viiva, ei kannata vielä menettää toivoa! Onko mitään vuotoa tai alavatsakipuja? Mulla epäonnistuneessa siirrossa menkat alkoi jo kolmea päivää ennen virallista testipäivää. Tsemppiä!

   Lilja, voi vitsi miten jännittävät hetket käsillä! Kaikkea hyvää sinne huomiselle.

   Täällä nyt pp4, ei ole mitään tuntemuksia mihinkään suuntaan. No ei niitä tässä vaiheessa voi ollakaan ? Ehkä viikon päästä voisi testailla ensimmäisen kerran, jos ei menkat ala lugejen läpi. 1 blasto saatiin pakkaseen viidestä 2 päiväisestä. Toivottavasti on sitkeä sissi!

  • #42616
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, en tiennytkään että kelan tuet voi saada 3+3 hoidosta jos on ensin julkisella. Yksityisellä aloittaneena ei kai saa kuin kolmeen hoitoon tuet ilman erillistä hakemusta. Kyllä se kelan tuki olisi merkityksellinen, vaikka onkin vain pieni osa hinnasta.

   Lilja, toivottavasti pääsette siirtoon. <3

   Eeva, tsemppiä piinapäiviin! Perässä tullaan 🙂

   TA, kuulostaapa kurjalta sinun punktiokokemus. Toivottavasti terveitä alkiota löytyy! Niin, ja tervetuloa joukkoon!

   Landie, toivon, että plussa vielä ilmestyy.

   Meillä oli siirto perjantaina ja kun ensimmäinen selvisi sulatuksesta, pakastimeen jäi vielä kaksi huurulaista. Siirto vähän kirpaisi ja tulin huonovointiseksi, mutta se meni aika nopeasti ohi. Mun piinapäivät on täynnä haaveilua, joten kaikki tärkeät päivämäärät (lugesteronien loppu, milloin uskaltaa kertoa, milloin alkaa näkyä, äitiysloma ja laskettu aika) on katsottu, vauvan tarvikkeita hintoinen laskettu ja vaunuja vertailtu. Viikon päästä aloitan testailut, koska leijun haaveissani päivä päivältä ylemmäs, siihen kuluu ihan liikaa aikaa ja tiputus tuntuu raskaalta.

   Onko teillä tapana haaveilla tai tehdä laskelmia ja listoja piinapäivinä?

  • #42617
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hetkinen siis minkälaisia tukia on mahdollista saada kelalta yksityisistä hoidoista? En ole kuullutkaan enkä pikaisella guuglettelulla löytänyt infoa?

   Tähtianis kyllä aina tulee laskettua laskettu aika ja koska jäisin äitiyslomalle jne, mutta oikeastaan kaikki muu hiipui aikalailla ensimmäisen keskenmenon jälkeen. Se tiputti niin korkealta että päätin iloita ja haaveilla seuraavan kerran kunnolla vasta nyt ultran jälkeen, jos sinne asti vielä päästään!

   Toivotaan Landie että plussa vielä ilmestyy!

   Tsemppiä muillekin piinailijoille 🙂

   • #42619
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Yksityisellä tehdyistä hoidoista saa kela-korvauksen, samaan tapaan kuin mistä tahansa yksityisen puolen lääkärikäynnistä. Esimerkiksi mun alkionsiirto maksoi noin 1100 €, josta vähennettiin suoraan kela-korvaus noin 100 € ja maksoin itse noin 1000 €.

  • #42618
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, joo, näinhän se on. kiitos muistutuksesta ?
   Vertailen myös paljon olotilaa mun edellisiin kemiallisiin. Niissä oli kuitenkin aina jtn selkeitä tuntemuksia.
   Mulla ei oo minkäänlaisia tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Huomenna on onneksi virallinen testipäivä niin saapahan pään taas kasaan
   Tsemppiä sulle piinapäiviin! Milloin sulla oli virallinen testipäivä?

   Tähtianis,  mulla tunteet menee ihan vuoristorataa. Yleensä pari ensimmäistä päivää myhäilen tyytyväisesti ja sitten pikkuhiljaa laskeudun pilvenhattaralta  tarkkailemaan maanisesti kaikkia mahdollisia oireita. Nyt oon jo valmistautunut negatiiviseen.
   Varsinaista haaveilua en oikein tee. Toi sun taktiikka kuulostaa kyllä positiivisemmalta kuin oma. Toivon sulle todella paljon tarrasukkia?

  • #42621
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, varmasti keskenmenon jälkeen tilanne on aivan eri. <3
   Landie, mä olen myös kova tarkkaileemaan oireita, tai ehkä ennemmin kuvittelemaan niitä.

   Mietin käsitteitä kiinnittymisyritys ja kemiallinen raskaus. Kemiallisesta raskaudesta sanotaan joissain lähteissä, että näkyy testissä, mutta menee kesken ennen kuin näkyy ultrassa. Mulla oli jouluna hcg korkeimmillaan 16, joten ei olisi vielä näkynyt normaalissa testissä. Ei tällä kai väliä ole, mutta pohdin oliko se kemiallinen vai ei. Kiinnittymisyritys kuulostaa kevyemmältä, niin ettei ole menettänyt mitään, vaan melkein saanut jotain.

   Tämä kysymys on aika off topic, mutta osaatteko sanoa, saavatko raskauspahoinvoinnista kärsivät sairauslomaa? Olen yrittänyt googlettaa ja saan lähinnä kuvauksia tyyliin raskaus ei ole sairaus ja viisi oksennusta päivässä on ihan ok. Musta kuulostaa ihan mahdottomalta olla töissä, jos oksentaa monta kertaa päivässä. (Olen tosiaankin tässä haaveilutilassa nyt, että mietin asioita siltä kannalta, jos tulen raskaaksi.)

   • #42623
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä raskauspahoinvointi on ihan sairauslomaan oikeuttava syy näin työnantajan näkökulmasta. Raskaus ei ole sairaus, mutta siitä aiheutuvat oireet voi estää työnteon. Esimerkiksi kovat iskiaskivut estävät suorilta seisomatyön. Toki on keinoja pahoinvoinnin helpottamiseen: rannekkeet, lääkkeet jne joita kannattaa pitkittyneen pahoinvoinnin kanssa kokeilla. Itse olin muistaakseni 2vk pois töistä kun ei vaan pystynyt syömään ja kaikki hajut oksetti.

  • #42622
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä tähtianis piinapäiviin! Kela-korvaukset vaikuttaa tämä suhteen epäreiluilta, mutta meillä tosiaan 3 hoitoa julkisella ja nyt vielä
   Kela-korvausten alla mahdollisuus kolmeen yksityisellä. Oodi, lääkekatto myös liittyy tähän eli sit kun on 3 kertaa käynyt (tai 3+3) niin ei voi suoraan saada enää lääkekorvauksia vaan siihen tarvii lääkärintodistuksen ja kela käsittelee sen sitten erikseen. Me ei noin kauan aiota jatkaa että
   Tuo tilanne tulisi vastaan mutta alkuun pelästyin että tämä olisi vastassa jo nyt heti kun siirryttiin yksityiselle. Onneksi ei tarvi semmosia säätää.

   Mulla alkaa pistelyt huomenna ja punktioon arviolta (jos sinne asti pääsee) ensi viikon lopulla. Tämä lienee meidän viimeinen kerta ja käytössä vielä uusi lääke niin ihan pikkasen taas jännitys alkaa nousta että miten mahtaa käydä. ?

   • #42624
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos selvennyksestä!
    Ihan hirveästi tsemppejä teille ?
    Niin kovasti toivon että tämä olisi nyt teidän kertanne!!?

   • #42625
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos Oodi ?
    Mites sun vointi? Joko oot tervehtynyt koronasta?

   • #42626
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos kysymästä vointi on hyvä, vähän yskä meinaa äänen viedä mut muuten ei ihmeempää. Yhden päivän oli kuume ja muuten pikku flunssaa!:)
    Kierto alkanee vasta ensi viikolla joten on aikaa tervehtyä!

  • #42627
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, hienoa että saitte myös pakkaseen yhden!

   Landie, toivon kovasti että plussa vielä ilmestyisi.

   Unana, tsemppiä pistelyihin.

   Tähtianis, voimia piinapäiviin sinnekin.

   Mulla tuo haaveilu ja päivien laskeminen on vähentynyt, mutta kyllä mä sitä vähän teen. Ainakin lasketun ajan lasken aina. Ja mietin minkä ikäinen vauva olis juhlapyhinä tai kesälomalla jne. Must on ihanaa jos uskaltaa unelmoida! Ja mäkin seurailen oireita kyllä tosi tarkkaan, ja merkkaan niitä ylös, niin voin sit aina vertailla seuraavaan kertaan ? Ja mun mielestä mun kemiallisissa on kyllä tuntunutkin erilaiselta kuin negassa.

   Mä oon käynyt verikokeessa vain ekalla hoitokerralla, ja silloin hCG-arvo oli 3,9 (raskaustesteistä tuli plussat). Ja lääkäri sanoi että se oli biokemiallinen raskaus. Oon siis ymmärtänyt, että jos on edes kiinnittymisyritystä, niin se on kemiallinen.

   Meille ei tullut puhelua aamulla, joten päästiin siirtoon!! ? Ja loppuja kolmea alkiota seurataan vielä huomiseen, eli nekin ovat päässeet pitkälle. Katotaan saadaanko vielä pakkaseenkin jotain. Liityin siis piinailijoiden joukkoon. Mulla on virallinen testipäivä 25.2. Milloin teillä on Eeva ja Tähtianis?

  • #42628
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana ja Oodi, tuo lääkkeiden korvattavuus tai korvaamattomuus vaikuttaa tosiaan vielä enemmän kuin käyntien korvaukset.

   Lilja, hienoa tulos, kun kaikki alkiot ovat päässeet noin pitkälle! Oliko sinulla verikoe paljon raskaustestiä myöhemmin? Tein varhaisen raskaustestin edellisenä päivänä ennen verikoetta ja sain silloin negan, niin ihmettelin että silti oli 19 hcg. Minullakin on testipäivä 25.2. Edellistä päivää suunnitteli, mutta olen matkoilla, niin kirjoitti tuon perjantain verikoepäiväksi.

   • #42634
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Se onkin hassua. Nimittäin silloin kun kävin verikokeessa, sain liuskatesteihin aika hailakoita haamuja, mutta sitten virallisena testipäivänä digitestiin ”raskaana 1-2 vk)”. Verikoe otettiin kyllä siitä vasta kahden päivän päästä kun oli just viikonloppu. Seuraavassa kemiallisessa tuli paljon vahvemmat viivat liuskoihin, mutta silti digitesti näytti negatiivista virallisena päivänä. Silloin en sit mennyt ollenkaan verikokeeseen, joten en tiedä et paljon hCG-arvo oli silloin.

  • #42631
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Negatiivinen oli ? tämän päivän testitulosta helpotti se, että olin jo varautunut ja lähes varma tuloksesta.
   Minun kemiallisissa hcg:t olivat 350 luokkaa. Kuten Lilja sanoi niin käsittääkseni mikäli ei näy vielä ultrassa niin silloin on aina kemiallinen.
   Toivottavasti teillä muilla on parempi onni ja alkaa plussa hyökyaalto ❣

  • #42632
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Landie, voi kuinka kurjaa että jäi negaksi 🙁 hali ja jaksamisia!

   Tähtianikselle, Liljalle ja Eevalle tsemppiä piinailuun, toivotaan paljon plussia.

   Unanalle tsemppiä punktioon, toivottavasti menee kivuttomasti ja hyvin 🙂

   Täällä tulosten pitäisi saapua maaliskuun alkupuolella ja sitten seuraavaan kiertoon PAS eli toivottavasti maaliskuun lopussa pääsee liittymään piinailijoiden joukkoon.

  • #42633
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Landie, voi harmi? Mikä teidän jatkosuunnitelma on?

   Hienoa Lilja, että pääsitte siirtoon ja vielä mahdollisesti saatte pakkaseen jotain!

   TA, teillä on kyllä jännitettävää tulosten kanssa. Tsemppiä odotteluun <3

   Täällä virallinen testipäivä 23.2. Mitään tuntemuksia ei ole. Jotenkin usko ei ole korkealla näihin 2 päivän 4 soluisiin alkioihin. Meillä selvästi on häikkää tuossa jakautumisessa, hedelmöitys sujuu ok mutta sen jälkeen kato käy. En tiedä vielä, milloin testaan ensimmäisen kerran.

  • #42635
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Landie, pahoittelut negasta ? Joka kerta se on musertavaa, vaikka kuinka siihen valmistuisi. Mutta mullekin on kyllä helpompaa kun tieto tulee pikkuhiljaa. Voimia sinne!

   TA, kiitos tsempeistä. Sinne myös odotteluun! On kyllä tosi jännää.

   Tähtianis ja Eeva, kiva kun saadaan piinailla yhtä aikaa ?

   Meillä pääsi tänään vielä yksi alkio pakastimeen! Oon aivan ihmeissäni, että neljästä hedelmöittyneestä puolet on siirtokelpoisia. Odotukset olivat todella matalalla, kun munasoluja tuli niin paljon vähemmän kuin aikaisemmin ja hyvälaatuisiksi blastoiksi on kehittynyt vain aika pieni prosentti. Tänään ainakin siis hymyilyttää!

  • #42638
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille tsempeistä.

   Suunnitteilla on uusi PAS heti seuraavaan kiertoon, hieman erilailla. Nyt kokeillaan ovulaatio induktiota (letro+pergoveris pistokset), jotta saadaan limakalvo vielä paremmaksi.

   Lilja, Olipa hyvä uutinen, että saitte hyvän blaston pakkaseen!

  • #42639
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tällä kertaa näköjään tulossa selvästi vähemmän saalista kuin viimeksi, perjantaina selviää miten käy ja milloin punktio. Ei kai niitä hiv jne verikokeita pidä ottaa uusiksi joka hoitokerralla? Yhtäkkiä välähti että viimeksihän ne piti ottaa ennen käyntiä, riittääkö että ne on otettu kertaalleen ekassa hoidossa?
   Tulee vähän kiire keksiä labra-aika jos ne pitäisikin ehtiä ottaa uusiksi.

  • #42640
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mittarimato, muistaakseni hihet on voimassa aina kaksi vuotta kerrallaan, että jos on vasta otettu niin ei tarvi ottaa uudestaan! Toivotaan et sun saalis on sitkeää porukkaa ? kävitkö siis nyt ultrassa vai mistä arvelu että saalis jäisi pienemmäksi?

   Landie olen pahoillani negasta ? onneksi pääsette pian uudestaan.

   Mites piinailijoilla menee? ?

   Mulla on kaksi päivää pistoja takana. Kävin raudan kontrollissa ja se olikin tippunut takaisin alle 12. Tässä välissään se oli jo 22 mut en tiedä mitä sitten on tapahtunut. Käytännössä kahdessa kuukaudessa arvo ei ole noussut yhtään. Lääkäri suositteli infuusiota ja siihen nyt menen mutta jännittää kamalasti kun siitäkin jotkut saa hurjia sivuoireita. Lisäksi arveluttaa että
   Se tulee nyt tähän pistosten kanssa samaan aikaan. Kroppa kiittää. Onko täällä kellään infuusiosta kokemusta? Mielelläni kuulisin. ?

  • #42641
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana kiitti, oli siis kakkosultra jossa näkyi että nyt vaste pienempi kuin viimeksi, kolmas ultra nyt perjantaina ja punktio joskus alkuviikosta. Rautainfuusiosta ei itsellä ole kokemusta, olen omalla kohdalla saanut nostettua 9:stä yli 100 tableteilla toistaiseksi, kunhan raudan kanssa C-vitamiini mukana. Monilla se ei vain toimi, toivottavasti infuusio menee hyvin.

  • #42643
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä koronan kotitesti tänään positiivinen. Esikoinen altistui päiväkodissa viime viikolla ja sairastui viikonloppuna. Ei nyt kovin iso yllätys. Olo on hyvä, lievä lämpö. 3. rokotteen kävin hakemassa vuoden alussa. Tänään on pp 8. Onko kukaan muu saanut piinapäivinä koronaa? ?

  • #42647
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Olipa harmi, Landie, että sieltä tuli nega! Toivotaan, että seuraavaan kiertoon kokeiltavat uudet jutut muuttaisivat tilannetta!

   Lilja, hienoa kuulla, että saitte blaston myös pakkaseen! Pidetään peukkuja, että se voisi jäädä odottelemaan myöhempiä aikoja ja testi näyttäisi plussaa jo näiden piinapäivien päätteeksi!

   Unana, itse kävin rautainfuusiossa viime kesäkuussa. Sain 500mg Venofer-nimistä valmistetta. Olo oli ihan hyvä koko operaation ajan. Kotimatkalla nilkat alkoivat vähän turvota ja ilmestyi jonkin verran nokkosihottumaa. Kotiinpäästyäni otin sitten allergialääkkeen ja huilailin loppupäivän, mikä ilmeisesti auttoi, koska seuraavina päivinä olo oli ihan normaali. Muutama ystäväni on myös saanut rautainfuusion ja muistaakseni heille ei tullut mitään ihmeempiä oireita (tosin toinen taisi olla infuusiota seuraavan viikon extraväsynyt).

   Tsemppiä punktion odotteluun, Mittarimato! Ja piinailijoille (Tähtianis, Eeva, Lilja, oliko muita?) myös paljon tsemppiä! Ja toivottavasti korona säästäisi sinut pahemmilta oireilta, Eeva!

   Me käytiin tänään varhaisultrassa ja sieltä löytyi 10mm pituinen otus ja vahva syke. Eli seuraavaksi siirrymme tavallisen neuvolan asiakkaiksi. Jotenkin aika uskomatonta, että kaikkien näiden vuosien jälkeen ollaan nyt vihdoin tällaisessa vaiheessa. <3

   Toivon sydämeni pohjasta, että tämä kevät toisi hyviä uutisia ihan kaikille! Pitäkää toivosta kiinni!

  • #42648
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi!

   Landie, onpa kiva että pääsette uuteen siirtoon jo heti seuraavassa kierrossa.

   Mittarimato, tsemppiä ultraan. Tule sitten kertomaan miten siellä meni.

   Eeva, voi ei korona!! Minkälaiset oireet sulla on? Toivottavasti on lievä ja menee pian ohi!

   Unana, onpa harmi että ferritiiniarvo on tullut taas alas. Mutta hyvä et pääset infuusioon, toivottavasti pääset siitä pienillä oireilla ja arvot nousee nopeesti!

   Unikko, kiitos tsempeistä. Oon niin onnellinen sun puolesta! Sydämensykkeen kuuleminen on varmasti uskomatonta ♥️ Paljon voimia alkuraskauteen!

   Täällä blastosiirron jälkeinen PP 4. Yllättävän hyvin menee henkisesti. On toistaiseksi aika rauhallinen ja hyvä mieli. Oon kyllä ollut tuntevinani samanlaisia oireita kuin mitä on ollut kemiallisten kanssa. Oletettuina kiinnittymispäivinä oli menkkamaisia kipuja. Ja sit en tiiä mitä nää on, mut mulla on tullu kaikkina kertoina tällaisia pieniä kivuttomia vatsalihaskramppeja. Johtuu ehkä turvotuksesta tai jostain, mutta ei niitä kyllä muulloin ole tullut. Onko kellekään tuttua? Toki kaikki oireet saattaa johtua lääkkeistä tai mistä vaan. Mutta ihan kiva on nyt pitää pientä toivoa yllä ☺️ Miten Tähtianis ja Eeva teillä menee? Aiotteko testailla ajoissa? Itse ehkä aloittelen taas PP7.

   Tsemppiä kaikille kaikkiin vaiheisiin ja kivaa viikonloppua! ☀️

  • #42649
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mittarimato, ootpa saanut hienosti ferritiinin nousemaan pillereillä ?

   Unikolle sydämeni pohjasta vielä onnittelut. ❤️ Hienoa että kaikki on sujunut hyvin. Ja kiitos rautainfuusiokokemuksen jakamisesta.

   Lilja ihanaa et on toiveikas olo. Toivotaan et kaikki tuntemukset lupaa hyvää teille ?

  • #42650
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, kiitos toivotuksista! ☺️

   Ja hei piti vielä kertoa, että käytiin eilen embryologin luona katsomassa videoita meidän alkioista. Otettiin alkioille nyt siis embryoskooppi-viljely. Oli ihan super mielenkiintoista ja hauskaa. Ja huojensi kyllä se, kun biologi sanoi että meidän alkiot kehittyvät ihan normaalisti ikään nähden. Osa siis hyvin, ja osa taas ei. Ja että tää siirretty oli oikein hyvä yksilö ?

  • #42651
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tein hetken mielijohteesta ovulaatiotestin, ja siinä oli selkeä haamu! ? Osaatteko sanoa et voiko se tulla jostain muustakin kuin raskaudesta tai sen yrityksestä?

  • #42652
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä meneekin punktio keskiviikolle, ei ole kasvua tapahtunut samalla tapaa kuin viimeksi ja limakalvokin pari milliä ohuempi ja follikkelit kolmasosan pienempiä. Lääkäri sanoi, että jälkiviisaana olisi pitänyt lääkitä piikitysten alkupäässä isommalla annostuksella, mutta mistäs sen tietäisi kun viimeksi näytti tosi hyvältä näin. Ärsyttää ja jännittää, joutuuko punktion kärsimään ”turhaan” ja ehtiikö nuo kypsyä sinne että ICSI onnistuisi. Toisaalta voihan lopputulos olla mitä vain (jopa hyvä!), vaikka nyt hirvittäisi. Ei voi kun odottaa ja katsoa mitä ensi viikosta tulee.

   Rauta-arvot ihme ja kyllä nousi kivasti, jätin samalla gluteenin pidemmäksi aikaa pois eli se on tainnut olla iso osa imeytymisongelmaa ja suvussa on keliakiaa eli ihan loogista. Myös B12 ja D-vitamiinit oli missä sattuu vaikka ruoasta ja purkista olisi pitänyt saada hyvin kaikkea, onneksi ne on nyt kunnossa.

   Nyt on siis tämän kierroksen ultrat takana ja ei voi kun odottaa punktiota, kävi miten kävi 🙂

  • #42656
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Landie, olen pahoillani negasta. 🙁 Onneksi pääsette pian yrittämään uudelleen.

   TA, toivottavasti tulokset saapuvat ajallaan ja pääsette kohti siirtoa.

   Eeva, tsemppiä piinailuun koronan keskellä. Toivottavasti saat lievän taudin. Mulla jännittää korona, kun olen välttynyt siltä, mutta sairastuminen tuntuu vääjäämättömältä.

   Lilja, onnea pakkassaaliista! Mulla on ollut paljon menkkamaisia kipuja ja muuta epämääräistä tuntemusta, mutta mulla se on aina ollut joko lääkkeiden sivuoireita, suolistoperäistä tai pelkkää kuvittelua. Sun oireet ja ovulaatiotesti kuulostaa kyllä paljon paljon paremmalta!

   Mittarimato, jospa laatu korvaisi määrän tässä tapauksessa, toivon niin!

   Unana, onpas se alhaalla. Saako infuusiota julkiselta?

   Unikko, upeaa, että kaikki on kunnossa!

   Mulla on pysynyt haaveilut yllättävän hyvin kurissa, koska olen ollut kiireinen ja väsynyt. Aion testata nyt viikonloppuna ensimmäisen kerran. Olen pari päivää matkoilla, joten loppuihin piinapäiviin on muuta ajateltavaa.

  • #42659
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä vuoto alkoi pp 10 eli tänään. Aika samoin kuin ensimmäisessä tuoresiirrossa. Osasin tähän jo varautua. Välikierron jälkeen sitten siirretään pakkasessa oleva blasto.

   Nyt koitan keskittyä koronasta toipumiseen, kolmas kuumepäivä menossa ja panadolia olen ottanut päänsärkyyn, mikä ei auta kovin paljon. Olo todella väsynyt, toivottavasti alkaisi pian hellittää.

   Tsempit muille piinailijoille ja muille muihin vaiheisiinne! <3

  • #42660
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei Eeva! Oon tosi pahoillani ? Paljon voimia sinne niin vuodon kuin koronan kanssa! Toivottavasti olo helpottuu pian. Onneksi teillä on blasto siellä odottamassa ☺️

  • #42661
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Lilja. Täällä alkaa olotila olemaan jo normaali. Kuume laskenut ja olen jaksanut olla ylhäällä koneen ääressä jo tänään. Vuoto tuntuu myös hellittäneen, oli kolme päivää normaalia runsaampaa ja kivuliaampaa. Huomenna ilmoitus omapolulle negasta. Omien laskujen mukaan pas-siirto menisi huhtikuun alkuun, jos ovulaatio osuu kohdilleen. Luonnolliseen kiertoon tehdään.

  • #42662
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kuulla Eeva, että voit jo paremmin. Ja huhtikuu tulee jo ihan pian! ☺️

   Täällä on jännät paikat. Oon saanut maanantaista eteenpäin haamua testeihin. Tänään vahvistui hieman. Eli toivoa on, vaikka aika haaleaa edelleen on. Oon huvikseen jatkanut myös niiden ovis-testien tekemistä ja pari päivää on ollu ihan tummat viivat. Ainakin jotain hormonia siellä täytyy siis olla suht paljon ? Pelottaa tosi paljon, koska kahdella aikaisemmalla kerralla haamut on osoittautuneet kemiallisiksi. Niinä kertoina ei oo kyllä viivat yhtään tummenneet, vaan pysyneet ne muutamat päivät samanvahvuisina, ja nyt on vähän eroa eiliseen. Perjantaina on virallinen testipäivä, joten sinne asti pitäis kestää tän jännityksen kanssa.

   Miten Tähtianis sulla menee piinailut?

  • #42663
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva olen pahoillani negasta 🙁 Kyllä se aina kirpaisee, vaikka siihen jollain tasolla osaisikin varautua. Paranemisia myös koronasta!

   Lilja, voikun sulla olisi nyt pysyvä plussa. Jos se ovistestikin on ihan super tumma, niin kyllähän tuo hirmu lupaavalta vaikuttaa. Pidän peukkuja.

   Tähtianis, en tiedä saisiko infuusion julkiselta. Mä maksan sen itse yksityiselle puolelle, kun näin hoidon loppuvaiheessa, en halua pitkittää enää yhtään odottelulla tätä hoitopolkua. Kallistahan se on, mutta toisaalta ihan yksi kärpäsen kakka, kun miettii kokonaiskustannuksia…

   Mulla on tänään ultra, missä pitäisi määritellä punktiopäivä (ilmeisesti joko pe tai ma). Jännittää kovasti, kasvaako siellä mitään. Pieniä tuntemuksia on, niin kuin aiemmissakin hoidoissa. On tää ultra aina semmonen ensimmäinen totuuden hetki…

  • #42664
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi rähmä Eeva olen pahoillani ? Pikaista paranemista!

   Lilja missä meidän tikkukuvat ovat olleet koko viikon ? Tosi ihana kuulla että viiva vahvistuu! Toivotaan tosiaan että tämä on nyt se kerta!

   Unana tuu sit kertoo heti! Pidän peukkuja että sielä olisi hyvä saalis odottamassa!

   Täällä odotellaan menkkoja alkavaksi että saan ilmoittautua passiin. Piti alkaa jo eilen, mutta näköjään tykkää viivytellä…

  • #42665
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hahaha, miten tänne edes saa kuvia? Laitan kyl mielelläni, niin saatte arvioida että näänkö omiani. Mun mies ei halua tietää mitään ennen virallista päivää (ettei tuu turhaa toivoa), joten yritän vaikuttaa neutraalilta ja analysoida noita tuloksia ihan neuroottisena sitten salassa häneltä ?? Oon onneks just pari päivää poissa kotoa. Mut on tää piinailu kyllä aivan hullua joka tapauksessa hahaha!

   Tsemppiä Unana ultraan! Tuu sit kertomaan miten meni.

   Ja kiva Oodi että pääsette nyt aloittamaan pas-kierron!

   • #42666
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on täysin sama asetelma, hahaha 😀 Mä oon aina Dpo9 asti testaillut vähintään kerran päivässä ”salaa” mieheltä ja yritän sit vaan olla ku mitään ei ois 😀

    Aijaa.com kautta saa näppärästi ladattua kuvan ja sit vaan kopioi linkin tänne 🙂

   • #42667
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hahaha, onpa hauska kuulla että jollain muullakin on tällainen systeemi testailussa ? Mun miehen pää ei kestä sitä jojoilua ja mun pää ei taas kestä epätietoisuutta. Hän kyselee kyllä joka päivä et mitä tuntemuksia, ja selkeesti seuraa mun reaktioita kysymyksiin, mut ei silti haluu kuulla testituloksia ?

    Tässä kuvat eiliseltä ja tältä päivältä (sekä ovis- että raskaustesti):

    https://aijaa.com/UUIRw7

    https://aijaa.com/9Eobfd

   • #42669
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllähän tuo on tummunut!! Voi kumpa se olisi huomenna jo yhtä vahva ?

   • #42670
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos myötäelämisestä! Ja hyvä että joku muukin näkee sen tummumisen ? On se vielä tosi vaalee, eli ei ehkä kerro vielä mistään, mutta kivaa että toivoa on ☺️

  • #42671
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lilja, onhan noissa selvät viivat ja tummuneelta näyttää! Toivotaan että päivä päivältä vahvistuu ?

   Mulla oli taas vähän surkea ultra. Follikkeleja on aina pieni määrä ja siihen olen tottunut mutta nyt yksityisellä tuntuu että koko erot on kauhean suuret ja riskinä on taas ettei siellä soluja ole kuin ihan 1 tai 2. Venytetään tällä kertaa punktiota niin että se menee vasta maanantaille mutta nyt taas riskinä se että ne parhaimmat (isoimmat) menee yli. Pe vielä toinen ultra missä katsotaan tilanne ja päätetään kannattaako punktioon meno. ?Yhteensä siis oli 5 rakkulaa. Isoimmat oli noin 17-18 ja loput 11-13. Onko kellään kokemusta että noin isoilla rakkuloilla tulisi vielä 2 pv piikkejä?

   • #42672
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei, en ole aiemmin kirjoittanut palstalle, mutta ajattelin kertoa kokemukseni kysymykseesi solujen kasvusta. Minulle on tehty 4 icsiä,joista viimeisin loppui juuri. Soluja ja alkioita on aina aiemmin saatu vähän (ekoista kolmesta hoidosta vain 1 siirrettävä alkio). Tämä kerta oli yllättäen erilainen vaikka lääkitys ym. oli sama kuin kerran aiemmin. Viimeisessä ultrassa ennen punktiota näkyi 10 rakkulaa, jotka olivat eri kokoisia. Koot vaihteli 9-19 mm. Suurinosa pieniä. Punktio tehtiin ultrasta neljän päivän päästä. Rakkuloita tyhjennettiin 13 ja yllättäen niistä löytyi 11 munasolua, joista 10 oli kypsiä. Lääkäri oli yllättynyt tuloksista. Eli kyllä kasvua voi tapahtua muutamassakin päivässä jos hyvin käy. Uskon kyllä, että yksi syy tälle oli akupunktio, jonka otin ensimmäistä kertaa kokeiluun tähän hoitokierrokseen. 3 kertaa kävin siellä ennen punktiota, joista kerta tuon ultran jälkeen. Lisäksi 2 kertaa alkionsiirron tienoilla. Toivon kovasti tsemppiä ja että saat monta kypsää solua!

   • #42673
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No voi rähmä! Mulla oli ensimmäisessä icsissä ekassa ultrassa maanantaina toisella puolella kaksi isoa 14 ja 18mm follit ja toisella noin 5kpl 9-10m. Kävin ylimääräisessä ultrassa keskiviikkona jos olisi jouduttu aikaistamaan perjantaille punktiota. Kaksi päivää myöhemmin vasemmalla suurin 20mm ja oikealla reippaammin folleja. Punktiota ei aikaistettu vaan oli maanantaina ja yhteensä 18 follia joissa kaikissa kypsä munasolu. Se että nuo isoimmat kesti viikon oli yllätys, mutta että folleja löytyi paljon odotettua enemmän kun odotettiin pidemmälle 🙂
    Toivottavasti sulla myös kävisi samalla tavalla! Enemmin noista vaihtoehdoista valitsisin sen odottamisen, mutta toivotaan että pe osaavat sanoa varmasti paremman vaihtoehdon.
    Mä siis jatkoin piikkejä vielä 5 pv sen jälkeen kun kuulin isoimman olevan 18mm

  • #42674
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos paljon Aliina ja Oodi kokemusten jakamisesta! Pientä rohkaisua tuo tilanteeseen. Mullahan viime kierto oli hyvin samanlainen ja mietittiin pe ja ma punktion välillä. Silloin tehtiin perjantaina ja tuloksena oli vain yksi alkio. Toinen munasolu oli raaka vaikka silloinkin kaksi isompaa rakkulaa ja kolme pientä. Että kyllä tämä maanantaille menevä punktio tuntuu kuitenkin paremmalta vaihtoehdolta. Ja tosi kiva kuulla että isoillakin on mahdollisuus olla ihan kunnossa vaikka vähän optimin yli piikittäisikin.

   Onko Aliina sun akupunktiohenkilö suositellut jotain tietä kierron vaihetta akupunktiolle?

   • #42680
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä hän ehdotti etukäteen ajankohdat käynneille. Enemmänkin olisi voinut käydä, mutta kävin niin miten aikatauluihin sopi. En tiedä kuinka paljon akupunktiolla voi olla vaikutusta, mutta yllätti paitsi kypsien munasolujen määrä, myös se, että saimme 3 blastoa ja ekan kerran alkioita siis pakkaseen. Myös plussa tuli tuoresiirrosta ja toistaiseksi jatkunut. Vertailuna edellinen hoito, josta saimme vain 2 kypsää munasolua ja yhden alkion. Siinä piti olla tehokkaampi lääke, Menopur, ja olin panostanut vitamiineihin ja elintapoihin monta kuukautta ennen. Toki voi olla, että kierrot tosiaan vain vaihtelee ja kaikki on tuurista kiinni.

  • #42675
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuo follikkeleiden kasvaminen on vähän mysteeri, täällä oli ekalla kertaa kerättävää 9kpl ja osa oli yli 20mm viimeisessä ultrassa. Tällä kertaa olivat kasvaneet hitaammin, kerättävää oli vain 5 vaikka siirrettiin punktiota pari päivää eteenpäin ja sama lääkitys, viimeisessä ultrassa pe isoimmat oli hädintuskin 16mm. Viimeksi pregnylistä tuli paljon tissituntemuksia 😀 nyt ei niin mitään. Huomenna saa tietää menikö tämänpäiväinen ICSI paremmin kuin viimeksi, silloinhan hedelmöittymistä ei tapahtunut ollenkaan IVF:ssä. Tällä kertaa punktio oli helpompi, sai heti alkuun isomman annoksen lääkettä kun viimeksi se tehosi vasta useamman annoksen jälkeen.

  • #42685
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tällä kertaa saatiin kolme hedelmöittynyttä niistä viidestä kerätystä, näille tehtiin siis ICSI keskiviikkona. Kakkospäivän tuoresiirto ei onnistukaan, kun ovat kuulemma jakaantuneet hitaasti, täytyy odottaa maanantaille että saa tietää onko tällä kierroksella mitään siirrettävää. Kurjaa kun vasta matkalla tulee tieto että pitää lähteä takaisin kotiin odottelemaan. On kuitenkin hiukan huojentava tieto, että noinkin pienellä määrällä voi saada ainakin jonkinlaista alkua aikaan, viimeksi melkein tuplamäärällä ei päästy edes tähän saakka.

   Täällä on muistaakseni joillakin ollut tuota hidasta jakaantumista, en vain muista oliko kenelläkään toimineet alkiot hyvin hidastelusta huolimatta?

  • #42686
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mietinkin juuri Mittarimato että mikä teillä on tilanne. Harmi että jäitte vielä epätietoisuuteen, toivottavasti maanantaina tulee tieto että ovat jakaantuneet lisää. Taemppiä odotteluun! Ja onhan tuo hienoa että icsin kanssa hedelmöittyminen onnistui.

   Aliina, sun akupunktio ihminen kuulostaa hyvälle. Mäkin kävin muutaman kerran ja kokemuksena se oli ihan miellyttävä, mutta hän ei ottanut mitään kantaa koska kannattaisi tulla.

   Sain juuri rautaa suoneen. Se meni hyvin eikä onneksi vielä ainakaan pahempia sivuoireita. Kohta sitten ultraan ja kuulemaan tuomio punktion suhteen.

  • #42687
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, kurja kun ei onnistanut. Onneksi pakastimessa on vielä blasto. Ja hyvä, että korona alkaa hellittää!

   Lilja, vahvistuiko haamu vielä?

   Unana, joo, ei yksi infuusio kokonaishintaa hirveästi hetkauta. Kurjaa, että folikkelit ovat niin erikokoisia. Toivottavasti säilyvät ensi viikolle, vaikka osa onkin jo isoja. Miltä tilanne näytti tänään ultrassa?

   Oodi, toivottavasti menkat alkavat pian.

   Mittarimato, hienoa, että osa hedelmöityi! Olen ymmärtänyt, että hidas jakautuminen on yleensä ok toisin kuin liian nopea jakautuminen.

   Mulla oli viikonlopusta alkaen kolme negatiivista kotitestiä, joten tämän päivän verikokeen tulos alle 2 ei yllättänyt.

  • #42689
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, toivon täällä kovasti, että isoimmatkin follikkelit selviävät maanantaille. Ja saatte kerättyä kaikista kypsät munasolut ? Kiva että infuusio meni hyvin. Entäs miten ultrassa?

   Ja akupunktiosta sen verran, että mä oon käynyt ekalla ja tokalla ivf-kierroksella kolme kertaa siellä ja ainakin tämän hoitajan mukaan on tosi tärkeetä että eka hoitokerta on aina kierron ekana päivänä. Toinen on ollu noin viikon päästä siitä, ja kolmas päivää ennen tuoresiirtoa. No sit nyt kolmannella hoitokierroksella en mennyt akupunktioon, kun koronatilanne oli niin paha ja ajattelin myös säästää rahaa. Ekassa ultrassa selvisi, että follikkeleita on noin puolet vähemmän kuin viimeksi. Varasin sit heti ihan paniikissa akupunktion ja ehdin käydä siellä pari kertaa ? Munasolut eivät tietenkään enää lisääntyneet, mutta kaikki pienetkin oli kypsiä ja puolet hedelmöittyneistä eli 2/4 kehittyivät blastoiksi. En tiedä mihin akupunktio on vaikuttanut, ja mikä on ollut tuuria ja mikä johtunut jostain muusta, mutta jos mennään 4. ivf-kierrokselle, niin en ehkä enää toista kertaa uskalla olla pelaamatta sitäkin korttia ☺️

   Mittarimato, hienoa että saitte nyt hedelmöittyneitä alkioita! Toivon kovasti, että saatte maanantaina hyviä uutisia ?

   Tähtianis, oon tosi pahoillani negasta ??

   Täälläkään ei hyviä uutisia. Ikävä kyllä viiva ei vahvistunut, ja vaikka digitesti näytti tänä aamuna julmasti positiivista (raskaana 1-2 viikkoa), niin verikokeesta kävi ilmi että arvo oli liian alhainen (10,5). Eli todennäköisesti kemiallinen. Taas… Silti pitää jatkaa lääkkeitä viikonlopun yli ja mennä sitten kontrolliverikokeeseen maanantaina. Varmistavat ettei ole kohdunulkoinen raskaus tms. On ollut aika kamala päivä. Vaikka osasinkin jotenkin valmistautua ja eilen olin jo ihan varma negasta, niin kyllä sitä silti jostain korkeelta tultiin. Varsinkin aamun positiivisen jälkeen. VMP. Musta tuntuu että nää hormonit on tehneet musta vielä ihan extra-herkän, joten hyvin tunteikasta on ollut ? Ja toki tää on nyt maailman isoin asia, että kyllä se saakin tuntua. Mutta vaikka tää on tosi surullista, niin ainakin on helpottavaa, että piinapäivät on nyt ohi. Tällä kertaa.

   Ja iltaa kohden mun selviytymismekanismit ovat heränneet ja ehkä pientä taistelutahtoakin on jo ollut ilmassa. Oon nimittäin alkanut googlailemaan ? Meillähän on vielä yksi blasto pakkasessa, joten tietenkin se nyt ensin. Mutta oon vähän tutkinut, että mitä lisätutkimuksia onkaan olemassa, kun nämä raskaudet tuntuvat meillä loppuvan aina ihan alkumetreille. Niin onko teillä kellään kokemusta noista kohdun limakalvon reseptiivisyys- tai ajoitustesteistä? Entäs testistä, joka mittaa siittiöiden oksidatiivisen stressin (MiOXSYS)? Meillähän alkiot ovat hedelmöittyneet hyvin, mutta mietin voisko tuo stressi vaikuttaa alkioiden laatuun, ja kannattaisiko siksi tutkia sekin. Olisi myös ihanaa jos munasolujen laadun voisi tutkia jotenkin. Mutta tosiaan kiinnostaa kovasti jos teillä jollain on kokemusta näistä!

  • #42690
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi tylsyys. Olen pahoillani negoista Lilja ja tähtianis. ? sun viivat Lilja näytti niin lupaavalta. Millä aikataululla teillä molemmilla jatkuu?

   Lilja sunkin akupunktiokokemus kuulostaa hyvältä. Osaiskohan joku suositella Turun seudulla hyvää akupunktiopaikkaa?

   Mä pääsen ma punktioon. Kaksi isointa follia oli ultrassa vielä ihan ok kokoisia ja yksi pienempi oli kasvanut paremman kokoiseksi. Yhdestä oli vähän epäselvyyttä oliko pieni vai iso (näkyi kuvassa vähän lituskana). Mutta 3-4 solua voisi parhaimmillaan olla. Tänään kävin verikokeella ja otettiin progesteroniarvo. Semmosta ei oo ennen otettu, mutta kohdun limakalvon vaiheen suhteen oli kuulemma jotain epävarmuutta ja jos tuo arvo on pielessä niin sitten ei tehdä tuoresiirtoa vaikka semmoseen olisi mahdollisuus. Onko kellään muulla mitattu tätä ennen siirtoa?

  • #42691
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei Lilja olin jo niin innoissani sun haamustasi ? Pahoittelut tähtianis myös negasta.
   Voisiko se plussa-aalto vihdoin ylettyä tännekin ?

   Kivaa että pääset punktioon maanantaina Unana! Pidän peukkuja että kaikki sujuu hyvin ja pääsette siirtoon!

   Täällä ilmottauduttiin pas:n, ultra 7.3 mutta testailua jo ennen sitä. Siirto siis lienee viikolla 10 tai 11.

  • #42692
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo plussa-aalto tänne nyt kiitos! ?

   Unana, hienoa että isoimmat follit ovat vielä mukana! Toivotaan että kaikki menee hyvin ja munasolut kypsyvät just sopiviksi. Mulla mitattiin tässä kierrossa kans ekaa kertaa progesteroniarvo. Lääkäri sanoi että tehdään nyt kaikkemme että alkiolla olisi hyvät mahikset. En tiiä muuta kuin että mun arvo oli 1.0 (2 päivää ennen punktiota, ennen irrotuspiikkiä) ja lääkärin mukaan se oli oikein hyvä ja päästiin siis tuoresiirtoon. Selitettiinkö sulle paremmin sitä?

   Oodi, ihanaa että teidän siirto lähestyy ☺️

   Täällä ei vielä tietoa jatkosta. Varmaan riippuu vähän siitä et mikä tulos maanantain verikokeesta tulee. En tiedä vaikuttaako kemiallinen joskus siihen et pitääkö pitää välikierto. Haluttais kyllä tehdä pas heti tähän perään, jos se vain on mahdollista.

  • #42694
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pahoittelut Lilja ja Tähtianis ?

   Unanalle tsempit huomiseen punktioon! Ja toivon Mittarimato, että maanantaina tulee hyviä uutisia alkioiden jakautumisesta. Jännittäminen epätietoisuudessa on raskasta. Onneksi toivoa on, kun olette päässeet tuohon pisteeseen tällä hoitokierroksella☺️

   Lilja, pohdit noita eri vaihtoehtoja ja tutkimuksia miksi raskaus ei ole onnistunut. Olen miettinyt samaa, valitettavasti minulla ei ole enempää tietoa noista. Muistelen, että olikohan Akuutissa tai vastaavassa Yle Areenan dokkarissa tuosta siittiöiden oksidatiivisesta stressistä.

   Selittämätön lapsettomuus meillä diagnoosi, eli mitään selvyyttä ei ole miksi ei ole onnistunut. Ja se on ärsyttävää. Syitä on todennäköisesti monia. Näin olen itse käsitellyt asiaa. Meillä on onnellinen tilanne, kun yksi lapsi ollaan hoidolla saatu.

   Tuosta alkioiden hitaasta jakautumisesta. En tiedä, onko se sitä vai ei, mutta meillä mennyt 6 päivää blaston kehittymiseen molemmissa hoidoissa. Tuo taitaa kyllä olla vielä normaalin rajoissa. Alun hitaasta jakautumisesta nelisoluiseksi ei ole kokemusta. Meillä alkiot aina hedelmöittyneet ja alanneet jakautua hyvin, mutta iso kato käynyt niin, että molemmissa hoidoissa saatu vain yksi blasto pakkaseen.

   Ja kiva Oodi, että uusi yritys on lähestymässä. ?☺️ Oma aika tuntuu matelevan, ei ole mitään merkkejä vielä välikierron oviksesta, nyt kp8. Joissain kierroissa jo tässä kohtaa alkaa limat lisääntyä. ? Saa nähdä tuleeko pidempi tai oudompi kierto nyt punktion ja epäonnistuneen tuoresiirron jälkeen.

  • #42698
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä meni ohi tämäkin kierros eikä päästä siirtoon, tällä kertaa sentään 3 hedelmöittyi, mutta yksikään ei jakautunut normaalisti loppuun asti. Oli taas vähän sekavaa kun hoitaja sanoi että saatiin niin huonolaatuisia blastoja ettei voi siirtää, mutta lääkäri sanoi alkioiden jääneen max 6 soluisiksi ja heikkolaatuisiksi. Tiedossa siis uusi ICSI kierros, lääkkeiden vaihto ja maksimiannokset. Ärsyttää, väsyttää ja turhauttaa, toivottavasti seuraava kerta on mahdollisimman pian ja paremmalla lopputuloksella.

   Tsemppiä ja onnea muille kenellä kierros meneillään!

  • #42701
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille,

   tein oman aiheen tästä, mutta täällä varmaan saa paremmin vertaistukea. Olen tällä hetkellä avain rikki.. Meidän ensimmäinen IVF ohi, josta tehtiin tuoresiirto. Pakkaseen saatiin 4 alkiota.

   Odotukset kuitenkin tähän ensimmäiseen siirtoon oli suuret, että joko nyt on meidän vuoro. Tukilääkkeenä oli Gonapeptyl pistos ja Lugesterol. Noh tukilääke ohjeessa oli käsin kirjoitettu, että lugeja syödään 16.2. -22 aamulla. Ymmärsin tämän, että 22.2 aamulla laitan viimeisen tukilääkkeen. Ihmettelin, kun lääkkeitä jäi paljon yli ja lapussa luki teksti, että yleensä tukilääkitys on 2 viikon ajan.
   Testipäivä minulla oli laitettu 1.3, mutta menkathan alkoi jo 25.2 perjantaina ruskealla vuodolla. 26.2 aamulla olikin aivan selvää menkkavuotoa niin ei tarvinnut paljon testejä tehdä.

   Tänään sitten soitin lääkäriin ja kävikin ilmi, että ohjeessa oleva 16.2. -22 ei tarkoittanut 22.2 päivään saakka, vaan tuo -22 tarkoitti vain vuosilukua ja lugeja olisi pitänyt syödä testipäivään asti. Pettymys on niiin suuri ja itsensä syyttely siitä, että pilasinko minä itse tämän siirron nyt kun en ottanut tukilääkkeitä tarpeeksi kauan. Hoitaja aikoi jatkossa laittaa selkeämmät ohjeet, mutta harmittaa niiin paljon. Olisi pitänyt soittaa ja varmistaa, että kuuluuko lääkkeitä olla näin paljon vai mikä homma. Hoitaja sanoi, että syy ei välttämättä ole tuossa, vaan olisi saattanut muutenkin epäonnistua. Ja tottakai näin varmasti on, mutta silti en voi ymmärtää tätä epäonnea.

   Nyt tietenkin on välikierto edessä ja seuraavaksi ensimmäinen pas. En tiedä miten pääsen yli tästä itsensä syyttelystä ja hyväksymään vaan asian 🙁

  • #42705
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi mittarimato ? olen niin pahoillani että nyt kävi näin. Se on raastavaa kun ei pääse siirtoon asti. Osasiko lääkäri sanoa että mistä tilanne voisi johtua ja voiko just esim lääkkeiden vaihto auttaa asiaa?

   Olen pahoillani jennmu myös sun tilanteesta! Harmittavaista että ohjeet on ollut noin epäselvät. Näissä hoidoissa on muutenkin niin paljon vaiheita ja muistettavaa. Onneksi sulla on pakkasessa tyyppejä ettei tarvi aloittaa koko rumbaa alusta. Toivottavasti pääset pian pas:iin.

   Lilja, en saanut sen enempää selitystä tohon progesteronimittaukseen kuin että kohdun limakalvon rakenne oli sellainen että halusi tarkistaa ettei ole väärä ajankohta siirrolle. En ole vielä saanut tulosta. Hyvä kun tarkistetaan, kun se olisi kuulemma sama kuin heittäisi Alkion roskiin jos kohdun limakalvo on väärässä vaiheessa siirtoajankohtana.

   Mun punktio meni ihan ok. 3 solua löytyi. Ei paljon, mutta odotettavissa oleva tulos ja parempi kuin viimeksi. Onneksi venytettiin punktio viikonlopun yli. Täytyy vaan toivoa että solut hedelmöittyy ja jaksaa kehittyä hyvin. Piinaavaa jo ennen piinapäiviä.

   Hieno oodi että sunkin siirtohetki taas lähenee! ?

   Tsemppiä tasapuolisesti kaikille! Kyllä mä tänään mietin punktiossa kun neulalla taas törkittiin johonkin kainaloon asti (ainakin tuntui siltä ?) että ollaan me aika sissejä kaikki kun kestetään eri vaiheita, epävarmuutta, stressiä, toivoa ja pettymystä.

  • #42706
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei Mittarimato, isot halit sinne, varmasti turhauttavaa ?

   Jennmu on tosiaan ärsyttävää jos ohjeet on epäselvät, ehdottomasti aina viestiä klinikalle jos epäilyttää yhtään! En tosiaan usko että tukilääkkeen lyhyemmällä käytöllä olisi ollut ratkaisevaa osaa siirrossa, ainakin kannattaa niin ajatella 🙂 Huomaan sussa samaa ihanaa optimistisuutta kuin itsessäni ekassa hoitokierrossa. Olin niin varma että kun vaan päästään siirtoon niin kyllä se siitä heti nappaa sillä ”eihän minussa mitään vikaa ollut” 😀 Tipuin sen verran korkealta, että näin kahden kkm:n ja kolmen tuloksettoman siirron jälkeen yritän olla luomatta liian suuria odotuksia. Tottakai toivon (ja suuri todennäköisyys onkin) että teillä käy 4 huuruisen kanssa parempi tuuri 🙂 Niistä kannattaa olla erittäin iloinen!

   Vitsi Unana onneksi sieltä löytyi soluja, pidän täällä sormet ja varpaat ristissä että hedelmöittyisivät kaikki ?

  • #42707
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen pahoillani Mittarimato. Kyllä nyt on epäonnea matkassa. ? Toivottavasti seuraavassa hoidossa eri lääkkeet ja annokset auttavat. Olisi mielenkiintoista kuulla, osasiko lääkäri antaa tuohon mitään syytä. Todella turhauttavaa, kun ei pääse siirtoon asti.

   Unana, tsemppiä odotteluun. Tuo vaihe on aina yksi piinaavimmista! Onneksi punktion ajankohtaa viivytettiin.

   Saitko Lilja tänään verikokeen tuloksia? Epäilläänkö kohdun ulkoista raskautta ja onko vuoto alkanut?

   Jennmulle myös pahoittelut negatiivisesta tuloksesta. Kaikki tunteet ovat sallittuja. Ensimmäiseen hoitoon ja siirtoon asetti kyllä isot odotukset. En myös usko, että tukilääkityksen lopettamisella oli vaikutusta. Mulla käynyt kaksi kertaa tuoresiirron jälkeen niin, että vuoto alannut tukilääkkeestä huolimatta. Lohdutin itseäni niin, että alkio oli elinkelvoton ja oli hyvä, että raskaus ei alannut.

   Täällä saatiin omapolulle ohjeet ilmoittautua pas-siirtoon maaliskuun menkoista. Saapa nähdä millainen tämä kierto on, minkäänlaisia merkkejä oviksesta ei vielä ole.

  • #42708
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ei mitään tietoa miksi näin käy, lääkäri ei osannut sanoa mitään syytä ja ainoa tapa tietää lisää on yrittää uudestaan eri lääkkeillä tai samalla mutta isommalla annostuksella.

   Tosi surkea juttu, kaksi punktiota ja nolla siirtoa ei enää naurata, hankala olla optimistinen kun sitä ensin ajatteli että kyllähän sitä edes jotain saa jatkoon tai pääsee yrittämään edes jokusen kerran per kerta ”niinkuin muutkin” jos ihan vaan laskee prosentteja. Ja juuri tuo että kaikki näyttää tiptop hyvältä ja sitten tulee täysi stoppi jossain kriittisessä alkuvaiheessa, on vaikea uskaltaa luottaa siihen vähänkään hyvään näkymään kun se romuttuu aina uudestaan.

   Tai samahan se on missä se menee pieleen, joka vaiheessa on omat kurjat puolensa jos huonosti käy, ei näitä vaiheita oikein voi verrata ja sekään ei lohduta että huonomminkin voisi mennä ?

   Ei auta kuin odottaa seuraavaa kierrosta.

  • #42709
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos vastauksista ja tuesta!

   Tiputus oli kyllä kova ja korkea, kun tuoresiirto ei tuottanut tulosta. Alussa ajattelin kyllä, ettei pidä odottaa liikoja mutta toisinhan siinä kävi. Kyllä täältä taas noustaan, kun hetki pureskellaan ajatusta. Kiva lukea toisten kokemuksia ja matkaa, kun te tiedätte täällä tasan nämä fiilikset <3

   Pitää koittaa tämä välikierron ajan saada mieli ja kroppa taas täyteen energiaa ja sitten uutta pas:sia kohti, ehkä hieman pienemmillä odotuksilla.

  • #42713
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jennmu noi on niin tuttuja tunteita. Itsekin aina ajattelee ettei nyt kauheasti odota tai toivo ja sit kuitenkin toivoo. Eihän niitä tunteita oikein saa poiskaan kytketyksi tai huijattua toisenlaisiksi.

   Mä sain tänään ilouutisen. Kaikki kolme solua on hedelmöittynyt. Tiedän että huomenna tilanne voi olla taas ihan päinvastainen mut tämän päivän yritän nauttia siitä, että yksi vaihe on taas selätetty. ?

  • #42714
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Kun tuntuu että täällä on elämää, niin saanko minä myös liittyä tähän, kun varmasti teillä yhtä turhauttavaa kuin täällä päin.. eli mulla on vasta 2 inssiä takana ja jälleen menkat alkoivat.. saa nähdä miten tulevan inssin käy, kun eilen alkoi menkat ja useimmin alkanut tiistaina ja maanantaina saatu inssit toteutumaan, katsotaan onko yhdellä päivällä merkitystä..? ja sen jälkeen alkaa sitten jos inssi saadaan toteutumaan ja kiinnittyminen ei taphdu, niin ne pelottavat ivf-hoidot!

  • #42721
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä olisi myös uusi forumilainen. Meillä ensimmäinen IVF alkamassa maaliskuun kierrosta. Taustalla kohta kaksi vuotta yritystä, syyksi löytyi miehen alhainen siittiömäärä, mutta itsellä taustalla kilpirauhasen vajaatoiminta ja raudanpuute, jotka onneksi nyt hoidossa. Ihan erilaiset piinapäivät tällä kertaa, ei mitään uskoa luomuplussaan ja toivoisin vain että menkat nyt viimein alkaisivat ja pääsisi tekemään jotain konkreettista..

  • #42724
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki, ja tervetuloa uusille!

   Mittarimato, olen tosi pahoillani, ettette päässeet siirtoon ? Toivottavasti seuraavan kerran uudet kokeilut tuovat paremman tuloksen. Paljon voimia sinne!

   Jennmu, todella harmillista että ohjeet ovat olleet noin epäselvät. Jokainen kierto ja yritys on niin kallisarvoinen, että harmittaa varmasti todella paljon. Onneksi teillä on kuitenkin pakkasessa tyyppejä odottamassa ☺️

   Mimmukka, toivotaan että vika inssi onnistuu! Mutta jos ei, niin ei se pelottava ivf ole ehkä oikeesti niin pelottava kuin miltä se nyt tuntuu ? Suurimmalla osalla hoidot menee hyvin ja kivuttomasti ja onnistumisprosentti on tosi paljon isompi kuin inssissä.

   Kaihla, tsemppiä ekan ivf:n odotteluun!

   Unana, ihanaa että kaikki hedelmöittyivät ? Miten on mennyt jakautumisen kanssa?

   Eevalle tsemppiä pas:n odotteluun! Täällä ollaan taas suunnilleen samassa syklissä ?

   Oon yrittänyt täällä toipua tuosta kemiallisesta. Kokemus oli tällä kertaa henkisesti tosi raskas. Maanantain kontrolliverikokeessa arvo oli laskenut, joten tehtiin sitten vaan suunnitelma tulevasta. Meillä on vielä yksi alkio pakkasessa, mutta nyt tuntuu siltä ettei uskalla toivoa tai unelmoida enää yhtään. Katsotaan jos välikierto auttaisi ja usko palaisi. Tämä on meidän kolmas ivf yksityisellä, joten tämän jälkeen kela ei enää tue automaattisesti ja samaan aikaan meidän omat säästöt ovat loppuneet. Kaikki tällainen stressaa myös aika isosti. Mut ehkä me yritetään saada vielä lainaa jostain, mikäli tämä pakkastyyppi ei kiinnity. Suunnitelmana on nyt tässä välikierrossa ottaa vielä läjä verikokeita ja testata kaikki autoimmuunisairaudet (mm. keliakia). Multa on otettu keliakiatesti joskus aikoinaan ja sen mukaan sitä ei ollut. Mutta koska mulla on vatsan ja suoliston kanssa haasteita, lääkäri haluaa vielä varmistaa tämän. Voi kuulemma vaikuttaa tosi isosti, jos sieltä jotain kuitenkin löytyisi. En tiedä mitä sitten tapahtuu jos sieltä löytyy jotain, mutta jos ei, niin pas tehdään näillä näkymin huhtikuussa. Ja jos pas ei onnistu, niin harkitaan varmasti uusia tutkimuksia ennen mahdollista neljättä kierrosta. Lääkäri suositteli että ensin katsottaisiin tromboositaipumus ja sitten kohdun limakalvon reseptiivisyys (nata). Kyllä se vähän tuo toivoa, että jotain on kuitenkin vielä tutkimatta ja tähän selittämättömään lapsettomuuteen voi löytyä syy. Mutta edelleen on kai todennäköisempää että syynä ovat alkiot. Jos jollain on kokemusta joistain näistä testeistä, niin mielelläni kuulisin!

   • #42725
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oon täällä taustalla käynyt vielä plussan jälkeenkin lueskelemassa kuulumisia ja surrut ja iloinnut eri vaiheissa mukana.

    Toivottavasti, Lilja, saisitte lisätutimuksilla selvyyttä tilanteeseen! Noista suoliston kuntoon liittyvistä haasteista piti tulla kommentoimaan, että suosittelen lämpimästi sellaisen suolistoanalyysin teettämistä, josta näkee mm. helikobakteerin, parasiitit ja hiivatilanteen sekä hyvien ja huonojen bakteerikantojen määrän yhdellä kertaa. Itse teetätin tuon analyysin funktionaalisen ravintovalmentajan avulla, mutta myös funktionaaliseen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit niitä teettävät. Nimi on GI-MAP ja hinta oli vähän päälle 400€ sekä tietysti ravintovalmentajan käyntimaksut (ensikäynti oli muistaakseni n. 250€). Itselläni löytyi analyysistä kaikenlaista, mikä varmasti on vaikuttanut ravintoaineiden imeytymiseen ja sen myötä elimistön resursseihin ryhtyä lisääntymään (ja varmaan niihin alkioihinkin). Pelkkiä helikobakteeri- tai parasiittilabroja voi toki saada julkiseltakin, jos saa vain lääkärin tekemään lähetteen.

    Toinen juttu alkion laatuun liittyen, mikä tuli vielä mieleen: syökö myös miehesi folaattia ja muita vitamiineja? Jostain syystä ajattelin itse aikoinaan, että folaatin syöminen yms. koskee vain raskautta toivovaa naista, mutta ravintovalmentajani siitä sanoi, että yhtä lailla siittiöidenkin laatuun vaikuttaa folaatin ja muiden vitamiinien syöminen. Jossain törmäsin myös sellaiseen ohjeeseen, että sekä naisen että miehen kannattaisi syödä päivittäin 1000 mg C-vitamiinia sekä kunnolla E-vitamiinia (en tosin muista sen määrää), jos toiveissa on raskaus. No, nää saattaa olla jo ihan tuttuja asioita, mutta tulipahan nyt mieleen mainita varmuuden vuoksi.

    Multakin muuten on aikoinaan tarkistettu, ettei mulla ole keliakiaa aiheuttavaa geenimuunnosta, mutta olen ilmeisesti muuten vain yliherkkä gluteenille.

    Pidän peukkuja, että teidän lapsettomuusmysteerin puuttuva palanen löytyisi pian!

    Paljon tsemppiä kaikille muillekin!

  • #42726
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa mukaan Kaihla ja Mimmukka. Yhdyn Liljan sanoihin siitä, ettei se ivf loppuen lopuksi ole niin pelottava. 🙂 Toki muistan elävästi vieläkin, että itsellä oli tosi iso kynnys siirtyä inseminaatioista ivf:ään ja jännitti ihan pirusti. Loppuen lopuksi kaikki piikittelyt jne. on ollut kuitenkin ihan siedettävää hommaa. Mutta tsemppiä uuden edessä. Sehän seo on mikä usein jännittää, kun ei ihan tarkkaan tiedä, miltä mikäkin sitten tuntuu.

   Lilja, tuo tilanne, että hoitokerrat vähenee, tuo kyllä inhottavaa lisäpainetta. Samoissa fiiliksissä täällä ollaan. Oon koittanut ajatella ja sanoa ääneen, että tämä on meidän viimeinen hoitokierros, onnistui tai ei. Samaan aikaan aina mieleen tulee kuitenkin, että voihan sitä kerran vielä yrittää, jos nyt ei tärppää. Ei oikein haluaisi luopua siitä ajatuksesta, että aina on uusi mahdollisuus. Toivottavasti teidän pakkasnenä tuo toivotun tuloksen ja hienoa, että saat lisätutkimuksia. Keliakian minäkin tutkitutin ennen tätä vikaa hoitokierrosta ja verikokeissa löytyi myös se alhainen ferritiiniarvo. Olikos sulla sitä katsottuna?

   Mulla alkoi piinapäivät. Sain eilen kaverin kyytiin. Kuulemma hyvän näköinen ja hienosti jakautunut alkio, toki vasta kehden päivän ikäinen. Kahta muuta jäätiin seuraamaan, kun jakautuminen oli hitaampaa, mutta tänään kuulin, että toinen saatiin pakkaseen, kun olikin jakautunut aikataulussa ja parantanut myös ulkonäköä. Olen positiivisesti yllättynyt. Oli ihana jutella suoraan laboratorioihmisen kanssa joka jaksoi rauhassa selittää vastaukset kaikkiin tyhmiin kysymyksiin. Ennen siirtoa mulle tiputettiin muuten suoneen jotain sellaista kohdun supistuksia vaimentavaa ainetta. Kun joskus kohtu supistelee kuulemma kovasti, millä voi olla vaikutusta. Että kyllä nyt on ainakin taas kaikki yritetty.

  • #42730
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka kaikille,

   Mäkin palailen taas takaisin tänne kun kolmas ivf kierros alkoi tänään synarelan sumuitteluilla.

   Meidän historia pikakelauksella (vaikka se on ollut todella vuoristorataa) mutta eka ivf lyhyllä kaavalla 04/21 epäonnistunut niin lääkinnällisesti kuin aikataulutuksellisesti = ei vastetta eli isot meni yli 3kpl ja pienet ei ehtiny kypsyä. Saldo 1 joka ei hedelmöittynyt ja punktio meni pieleen. Super Kivulias kokemus eli vahingossa oli osuttu verisuoneen ja sain sisäisen verenvuodon ja jouduin ambulanssilla viikoks sairaalaan ja leikkauspöydälle.

   Toka IVF pitkän kaavan mukaan 9/21 ja se meni lääkinnällisesti ja muuten hyvin. Keräyssaalista saatiin ja punktiosta selvittiin vaikka karmeet traumat oli, MUTTA uusi äkillinen mutka matkaan heti punktion jälkeen. Miehen näyte oli epäonnistunut ja uudesta näytteestä ei saatu kunnolla simppoja. Syytä yhtäkkiselle romahtamiselle ei löytynyt. Mun munasolut siis ns roskakoriin. Yks saatiin hedelmöitettyä 2 päiväseksi + siirrettyä mutta laatu huono eli nega.

   Nyt miehen simpat priimaa ja niitä käyty etukäteen pakastamassa. Eli josko NYT olis meidän vuoro ? edes niin et päästäs siirtoon hyvälaatusella alkiolla ja jäis jotain pakkaseenkin. No tästä se tunteiden vuoristorata taas lähtee.

  • #42733
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Unikko vinkeistä ja tsempeistä! Olisi tosi mielenkiintoista ja varmasti hyvä tehdä tuo suolistotesti, mutta ainakaan tässä välissä ei ikävä kyllä ole varaa. Katsotaan jos myöhemmin, ennen mahdollista neljättä kierrosta olisi mahdollisuus teetättää myös tuo. Miten sä sait sitten korjattua bakteeritilanteen? Vaikuttaako noihin yleensä ruokavalio, vai mikä? Ja ei mun mies mitään folaatteja syö. Joitain muita vitamiineja kyllä. Mut nyt laitan kyllä syömään myös niitä! ? Muistatko mistä tuon c-vitamiinisuosituksen luit? Ja miten sulla menee siellä?

   Unana, sanoit tuon niin hyvin. Toivosta on tosi vaikeeta luopua. En tiedä miten se tulee onnistumaan jos joudutaan lopettamaan ilman onnistumista. Mut oon kans selkeesti alkanut valmistautua siihen. Myös varmasti suojellakseni itseäni. Nää pettymykset on jo niin raskaita. Mutta, onneksi ei kummatkaan olla oikeesti vielä siinä pisteessä, että kaikki olis tehty! Mulla on tänään hyvä päivä, ja tuntuu että jonkilainen usko löytyy taas siihen, että kaikesta selvitään. Ehkä viikon rypeminen ja eilinen ystävien näkeminen tekivät hyvää ☺️ Ja aivan upeeta, että saitte kaksi hyvää alkiota!! Nyt vaan kovasti voimia piinapäiviin! ♥️

   Sinisilmät, on kyllä hurja tarina teilläkin. Toivon kovasti että tällä kertaa kaikki menee hyvin! Eikös todennäköisyydet jo puolla sitä ☺️ Tsemppiä kovasti! ?

   • #42736
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla suoliston kunnostaminen on ollut aika monivaiheinen prosessi. Ruokavalio toki vaikuttaa, mutta joihinkin juttuihin tarvitsin myös täsmällisempiä keinoja. Parasiitteihin sain antibioottikuurin. Hiivan karkottamiseksi olin useita kuukausia sokerittomalla dieetillä ja söin Biomedin Iocidin -kapseleita, joissa on yhdistetty oliivinlehtiuutetta ja greippiöljy- sekä oreganoöljyjauhetta, ja myöhemmin käytin myös sianpuolukkauutetippoja. (Suoliston hiivaepätasapaino tyypillisesti aiheuttaa myös emättimen hiivatulehduksia, joten jos sellaisia on ollut, on todennäköistä, että hiivaa on suolistossakin liikaa.)
    Suoliston yleiskunnon kohentamiseksi jätin ruokavaliosta pois todennäköisiä ärsyttäviä ruoka-aineita, kuten juuri gluteenin ja lehmänmaitotuotteet sekä palkokasvit. Lisäksi aloin syödä aterioiden yhteydessä entsyymikapseleita, jotka auttavat ruoka-aineiden pilkkoutumisessa suolistossa. Joitain kuukausia join aamuin illoin Rezcue-sinkki-karnosiini-glutamiini-juomajauhetta, joka jotenkin auttaa suoliston limakalvoja sekin. Ja hyvien bakteerien vahvistamiseksi maitohappobakteerikapseleita ja hapatettuja ruokia – aloin syödä ruokalusikallisen hapankaalia päivässä. Ja sitten tosiaan sain ravintovalmentajalta listan erilaisia vitamiini- ja hivenaineita, joita syön päivittäin. (osa niistä perustui labratuloksiin, joten vaihtelee varmaankin yksilöllisten tarpeiden mukaan)

    Kaiken kaikkiaan en usko, että olisin tätä suolistoon liittyvää vyyhteä onnistunut selvittämään ilman ravintovalmentajan apua. Tavallaan sen ajoituskin meni sitten lopulta juuri kätevästi siihen ajalliseen koloon, mikä syntyi siitä, kun meidän hoidot lykkääntyivät kohdun polyyppiongelmien takia. Vaikka se lykkääntyminen silloin tuntui todella turhauttavalta, voi olla, ettei alkiot olisi olleet yhtä elinvoimaisia, jos munasolukeräys olisi tapahtunut ennen tuota suolistoremonttia. No, se on tietysti vain arvailua…

    Tuon C- ja E-vitamiinivinkin taisin saada kansalaisopiston yrttilääkintäkurssin vetäjältä. Wikipediasta bongasin E-vitamiiniin littyen tällaisen kiinnostavan yksityiskohdan ”1936 H. M. Evans ja kollegat eristivät vehnänalkioöljystä kaksi E-vitamiinivaikutteista ainetta, joista vitamiinivaikutteisempaa he kutsuivat α-tokoferoliksi. Tämä on kreikan professorina toimineen George M. Calhounin osin keksimä nimi kreikan sanoista tokos ja phero. Nämä merkitsevät vastaavasti ’raskautta’ ja ’aikaansaavaa’ viitaten vitamiinin välttämättömyyteen rottien ja joidenkin muiden eläinten lisääntymiskyvyn osalta.” Ilmeisesti C- ja E-vitamiineja voi aika huoletta syödä runsaastikin.

    Taas tuli aika pitkät sepostukset 😀
    Vointi on mulla ollut aika ok, kiitos kysymästä! Välillä pukkaa vähän etovaa oloa, jos tauko syömisten välissä venyy liian pitkäksi. Oksentamaan en ole onneksi vieläkään joutunut. Väsymystä on ehkä myös vähän normaalia enemmän ja iltaisin en kyllä saa mitään järkevää aikaiseksi. Varhaisultran jälkeisellä viikolla tuli muutaman lusikallisen verran kirkasta vuotoa, mikä tietysti hiukan säikäytti. Soitin sitten Naistenklinikan päivystykseen ja sieltä rauhoittelivat, että se on ihan normaalia, koska sinne kohdun alueelle syntyy niin paljon uusia verisuonia nyt.

    Tsemppiä seuraavan siirron odotteluun! Itseäni auttoi odottamisissa sekä toivon ja epätoivon vuorotellessa ajatus siitä, että pikkutyyppi tulee sitten, kun on hänen aikansa tulla. Ja että, jos meillä kahden vuoden päästä olisi lapsi, sillä ei olisi väliä, olisiko hän syntynyt puoli vuotta aiemmin vai myöhemmin.

  • #42742
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tsempeistä Lilja! Ihanaa, että sulla on taas toiveikkaammat fiilikset! Täällä tasan viikko raskaustestiin. Haluaisin tällä kierroksella testailla jo aiemmin, muttei kannata, kun on ollut noita ovitrelleklikkauksia mitkä voi näkyä testissä. On toiveikas olo aina niin kauan kunnes mieleen livahtaa, että tulos on kuitenkin negatiivinen. Miten ihmeessä sitä uskaltaa toivoa, kun sitten pettyy ja vaikkei toivoisi yhtään niin samalla tavalla kuitenkin pettyy.

   Unikko, sä oot tehnyt kyllä ihan valtavasti hommia noiden suolistoasioiden kanssa. Kiva kun jaksoit avata. Oli mielenkiintoista lukea.

   Mites Oodi, joko sulla on siirtopäivä lähellä?

   Mitäs kaikille muillekin kuuluu? Oliko muita piinailevia just nyt?

  • #42743
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, tsemppiä kovasti piinapäiviin! Tuo on kyllä niin totta. Vaikka ei aseta mitään toiveita ja uskottelee, pettymyksen pelossa, ettei raskaus ole alannut niin silti pettyy. Tämä jos mikä on aikamoinen ihmiskoe! Ja oireiden miettiminen.. Mitä mikäkin vihlaisu ja etova olo mahtaa tarkoittaa.

   Mietin myös tuota testaustaktiikkaa.. Edellisessä siirrossa en ehtinyt tehdä testiä kun menkat alkoivat jo pp 10!

   Täällä ei ole tapahtunut mitään omalla hoitorintamalla. Välikierto vaikuttaa pitkältä, ehkä joku 30-32 päivää jos oviksen ajankohdasta jotain päättelee. Laskin jo, että milloin pas-siirron ovis ajoittuisi ja on mahdollista että menee tiistaille. Miten nämä nyt menikään, jos on 5-6 päivän alkio, milloin ovis ei saa tulla? Tilkassa ollaan hoidossa. Jos siirto ei onnistu menee se huhti-toukokuun vaihteeseen.. Äh, en muistanutkaan mitä kikkailua tämä on.

  • #42747
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, tyksissä ei saanut pas:issa tulla ovis maanantaille (jos siis pakkasessa blasto). Muistelen että jossain muualla (ehkä just tilkassa?) päiviä oli kuitenkin maanantain lisäksi myös toinen päivä. Toivottavasti sulla osuu ovulaatiot kohdilleen ja pääset siirtoon!

  • #42750
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eeva, mulla LH + tuli lauantaina ja siirto tehtiin pe, jos LH+ olis tullut su tai ma niin siellä meidän klinikassa olis tullut välikierto.

   • #42769
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tarkennan vielä, että LH+ su meinaa siis että ovulaatio on ma ja LH+ ma että ovis on ti. Eli ilmeisesti nämä oli samat kuin Tilkassa, paitsi että Tilkassa tehdään siirtoja myös la 🙂

  • #42753
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hjellou ja tervehdys uusille palstalaisille!
   Hitsi kun en oo päässyt oikeen lueskelemaan viestejä kun puhelin meni rikki ja vasta ensi viikolla saan uuden 🙂

   Ihana että porukka pysyy positiivisena vaikka helppoa se ei tosiaan ole. Tämä koettelee niin omaa pääkoppaa kuin parisuhdettakin ja tässä saanut kyllä painia kaikenlaisten tunteiden kanssa. Still going strong!
   Spottailtu on ovista lauantaista asti ja maanantain ultrassa limis oli onneton eikä folleja näkynyt. Siksi tänään uuteen ultraan kp16 missä johtofolli 15mm ja limis hyvä – eli ovis varmaan ma tietämillä. Onneksi meillä se kaksipäiväinenkin pakkasessa, muuten menisi blastolla kierto ohi.

   Eeva Tilkassa ei saa ovis tulla ma tai ti jos on vain blastoja pakkasessa. Syksyllä kun henksutilanne oli hyvä niin jonoja lyhennettiin sillä että lauantaina siirrettiin myös, silloin sai ovis tulla maanantainakin, mutta nyt eri juttu. Toivotaan Eeva että pääset pikaisesti siirtoon:)

   Onko Unana tuntemuksia? Mikäs dpo sulla menossa? Jännitän niin kovasti sun puolesta ?

  • #42754
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei taas kaikille!

   Tervetuloa kaikille uusille mukaan 🙂

   Kurjaa, että täällä on viimeisen kuukauden aikana tullut paljon huonoja uutisia, ihana kuitenkin nähdä, että jaksetaan toivoa ja unelmoida, luo uskoa itsellekkin.

   Me saatiin tänään vihdoin kuukauden odotteluiden jälkeen tulokset geenilabrasta, valitettavasti vain kaksi seitsemästä blastosta oli syöpä vapaita. Yhdestä eivät olleet saaneet labrassa tulosta ollenkaan, eli jos kaksi ekaa PAS ei tuota raskautta, niin sen yhden voi lähetellä vielä uudelleen testattavaksi. Neljä kuitenkin niin sanotusti varmasti poissa pelistä 🙁 Me jäädään nyt odottelemaan, että menkat alkaa (menossa päivä nro 30, eli eiköhän niiden kohta voisi olettaa alkavan) ja siihen ois sitten tarkoitus aloittaa lääkekierto ja eka PAS yritys. Kovasti oltiin toivottu hieman isompaa määrää seitsemästä, mutta yritetään täällä nyt taas kerätä toivoa kasaan, että kahdella päästäisiin maaliin ja saataisiin tämän kuun loppupuolelle siirto ja siitä sitten siunaantuisi jouluvauva.

   Joku mainitsi tuon akupunktion, teidättekö onkohan siitä apua PAS kierrossa vai pelkästään IVF-hoidoissa? Ja onko hyvää paikkaa suositella PKS-seudulla?

   Hirveästi tsemppiä kaikille ja toivotaan paljon onnistuneita ja kivuttomia punktioita sekä koko kevään jatkuvaa plussa-aaltoa!

   • #42755
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa kuitenkin, että teillä on kaksi mahdollisuutta❤️ Kävin itse PAS kierrossa akupunktiossa yhteensä 3 kertaa ja meillä ensimmäinen siirto toi plussan. Siihen en osaa ottaa kantaa, että mikä vaikutus akupunktiolla siihen oli mutta itse uskon siihen? Kävin itse http://kiinalainenhoito.fi/index2.php?id=yhteystiedot täällä?

   • #42759
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pidetään peukkuja, että nuo kaksi riittävät! On kuitenkin ihan mahdollista, että heti ensimmäisestä alkion siirrosta tärppää kuten meillä kävi. 🙂

    Itse kävin PAS-siirron yhteydessä akupunktiossa päivää ennen siirtoa sekä siirrosta seuraavana päivänä. Olen käynyt kätilötaustaisen akupunktiohoitaja Anun luona ja hän on perehtynyt juuri siihen, mitä pisteitä hoidetaan alkionsiirtojen yhteydessä. Hänen vastaanottonsa on nykyään Malminkartanossa lähellä juna-asemaa. Näiltä sivuilta löytyy yhteystiedot: https://heket.fi/ (nettiajanvaraus ei ole nyt voimassa, mutta sähköpostitse/puhelimitse saa kiinni)

    Tsemppiä!

  • #42758
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   TA, hienoa että kaksi mahdollisuutta kuitenkin jäi. Toivottavasti niistä tärppää ? Lääketiede on uskomatonta kun tämmösiä pystytään tutkimaan.

   Kivaa että sunkin siirto lähenee Oodi. Näppärää että pakkasessa on eri ikäistä porukkaa ?

   Mulla taitaa nyt olla dpo 12 kun eikös se lasketa että punktiopäivä on dpo0? Edellispäivänä oli tosi menkkamaisia kipuja ja olin jo varma että vuoto alkaa läpi. Mut sitten eilisen aikana kipu katosi ja nyt ei taas mitään. Kaikki muut oireet (pääasiassa rintojen arkuus) pistän lääkkeiden piikkiin. Eilen tein testin sillä ajatuksella että jos se on täysin negatiivinen, voin valmistautua pettymykseen. Siihen tuli ihan tosi haalea haamuviiva mikä on luultavasti siis vielä ovitrellekliklauksista (ma viimeiset kuusi klikkausta laitettu). Odottelu siis jatkuu. Ke vasta testipäivä ?

  • #42760
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unikko, kiitos kun kerroit noista suoliston ja kehon bakteeriasioista. Tuo on ihan tosi mielenkiintoista, koska mulla on aina ollut jotain haasteita vatsan ja suoliston kanssa. Ja nyt hoitojen aikana hiivatulehdus on innostunut ihan todella. Se on tullut mulle aiemminkin suht helposti, mutta nyt melkein joka kierrossa. Luulen että aikamoinen remontti tulis jos menisin tutkituttamaan. Ja menenkin varmasti heti kun vain mahdollista! Tehtiinkö sulle tuo tutkimus sitten uudestaan, kun olit tehnyt remontin? Ja entäs onko sun akupunktiohoitaja kiinalaisen lääketieteen edustaja ja onko hän kommentoinut sun ruokavaliota? Mä oon myös käynyt Töölössä Yulan Niun vastaanotolla, kuten Toivonpilkahdus, ja hänen mukaansa pitäisi välttää kaikkea hapanta (jogurtti, marjat jne) ja suosia mineraaleja. Ja sinkkiä, kalsiumia, b- ja d-vitamiinia hän suosittelee, mutta c-vitamiinia taas ei… En ole tutkinut asiaa sen tarkemmin tai noudattanut mitään ruokavaliota täysin (paitsi gluteenitonta), kun ei ole ollut kaikkeen voimavaroja, mutta jos teillä on näistä lisää tietoa niin kiinnostaisi kuulla. Sen oon ymmärtänyt, että asiasta (hedelmällinen ruokavalio) on paljon eri mielipiteitä ?

   Ja tuosta akupunktiosta vielä, että mä voin myös suositella Yulan Niuta Runeberginkadulla. Hän tekee hoitoja sydämellä, ja edullisesti (65 € 1,5-2,5 h). On aikamoinen kokemus joka kerta ja mulla meni pari ekaa kertaa sopeutuessa hänen aika täpäkkään tyyliinsä, mut viimeks jopa nukahdin sinne ☺️ Hänen mukaansa hoitokierroilla kannattaa käydä kolme kertaa, ja välikierroilla kaksi kertaa. Mutta hoitokierrot varmaan ne tärkeimmät. Ja kierron eka kerta on aina kuukautisten alkamispäivä. Tuolta Yulanilta saa usein aikoja jopa samalle päivälle. Uskon vähintäänkin akupunktion verenkiertoa vilkastuttavaan tehoon. Ja siihen et se tekee keholle noin yleisesti hyvää. Ja kyllä se aina rentouttaa mieltäkin.

   Unana, ymmärrän niin nuo ajatukset toivon ja pettymyksen kanssa. Kun ei tässä oikein taida olla helppoa tapaa käydä näitä läpi. Joka tapauksessa se testipäivä sieltä aina tulee. Mutta onpa ihanaa että jokin siellä nyt ainakin plussaa! Onko ne ovitrelle-pistokset siis kiinnittymisen tueksi? Meillä ei oo kokeiltu tuota, joten kiinnostaa! Tsemppiä kovasti piinailuun, täällä ollaan hengessä mukana!

   Oodi, kiva että siirto lähestyy! Ja tosi hyvä että teillä on eri ikäisiä tyyppejä siellä.

   TA, hienoa että kuitenkin kaksi alkiota oli terveitä! Oon ymmärtänyt, että alkiodiagnostiikassa kato voi olla muutenkin aikamoinen jo ihan niiden kromosomipoikkeamien takia. Nyt teillä on ainakin erinomaiset tyypit siellä. Toivotaan että jo ensimmäinen tärppää!

   Eeva, toivotaan että ovis tulee hyvänä päivänä! On kyllä stressaavaa kun on tuossakin asiassa täysin luonnon armoilla.

   Mä laskeskelin, että jos mun kierrot menee suht normaalisti, niin meiän pas saattaa osua pääsiäiseen. Eli siinä olis sit neljä päivää mihin siirto ei sais osua kääk. Meillä tehdään lääkkeillä ovulaation induktio, joten varmaan jotain säätövaraa on, mut ei varmaan montaa päivää. Muuten oon nyt keskittynyt muuhun elämään ja se tuntuu hyvältä. Epätoivoisten parin viikon jälkeen oon taas huomannut, että kyllä tässä elämässä on onneks paljon muitakin tärkeitä asioita ☺️ Voimia keräillen siis seuraavaan kierrokseen.

   Ihanaa viikonloppua kaikille ☀️

  • #42763
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä viimein kp1, kierto venyi 39 päivään.. Huomenna alkaakin sitten ekan IVF:n pistokset, 🙂

   Akupunktiota olisi jännä testata, mutta asun pienellä paikkakunnalla enkä tiedä onko täällä sitä edes saatavilla.

   Oletteko sairastaneet koronaa hoitojen aikana?

  • #42766
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tiedosta Oodi. Toivotaan, ettei ovis osuisi siis maanantaille eikä tiistaille. Näin sitä itsekin vähän muistelin. Tsemppiä sinne siirron odotteluun!

   TA, hienoa että saitte kaksi alkiota. Kovan seulan läpi ovat päässeet, joten uskoisi, että onnistumismahdollisuudet ovat hyvät☺️ Kiva, että sielläkin siirto lähestyy.

   Miten Unanalle menee? Kuulosti lupaavalta nuo oireet, toivotaan kovasti että haalea viiva vahvistuu!

   Lilja, taas ollaan aika samoissa aikatauluissa! Toivottavasti teillä tuo pääsiäisen ei sotke suunnitelmia.

   Kaihla, mahtavaa että hoito pääsee alkamaan. Välillä niitä menkkoja todella odottaa alkamaan.

   Sairastin koronan helmikuussa tuoresiirron piinapäivinä. Positiivisen koronan kotitestin tein pp8. Tauti meni onneksi lieväoireisena, kuumeilua ja väsymystä oli neljä päivää. Menkat alkoi sitten pp10. Olin ottanut 3 rokotetta.

  • #42767
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jahas, tänään tuli sitten ovis + ja siirto lauantaina! Eli tilkassa tehdään siirtoja lauantaisinkin! Hittolainen olin jo varautunut 2 päiväisen siirtoon kun vkl olisi synttärireissu… No, eipä mahda mitään, tätähän tämä on ?

   Mikäs meininki Unana?

  • #42768
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä taas yksi negakierto. Haalea viiva oli ovitrellesta niin kuin vähän arvasinkin ja nyt tänään ei mitään viivoja enää näy missään. Ke virallinen testipäivä mutta kyllä sen pitäisi jo näkyä jos on näkyäkseen. Suoraan sanottuna masentaa ja vituttaa. Miksei tämä voi koskaan päättyä toisin. Vaikka joka kierto on vähän erilainen oireita tai ei oireita ollenkaan, kaiken lopputulos on aina negatiivinen testitulos ?

   ovitrelle on tosiaan kiinnittymisen tueksi. Aikaisemmin tullut aina tuoresiirrossa menkat lääkkeiden läpi mutta näillä uusilla lääkkeillä pysyy vuoto pois. Tosin eipä sillä väliä kun lopputulos on kuitenkin aina lopulta sama. No, onneksi on yksi alkio vielä pakkasessa niin ei tarvi heti miettiä että vieläkö kerran vai loppuuko tähän.

   Parempaa onnea kaikille tuleville piinailijoille. Kiva Oodi että saatte blaston matkaan vaiks harmi että menee reissun päälle. Ehkä saatte nyt ihanan synttärilahjan ❤️ Liljalle ja Eevalle tsemppiä ovulaation spottailuun ja Kaihlalle tsemppiä piikittelyn. ?

   • #42771
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi surku Unana ? Niin toivoin että tämä olisi se plussakerta ❤ Negatiivisen tuloksenilmoitus on yhtä pettymistä..

    Meillä on kans vain yksi blasto pakkasessa, joten samalla tuntuu toiveikkaalta, mutta toisaalta turhauttavalta että jos nyt ei onnistu niin taas joutuu miettimään seuraavaa hoitoa ?

    Hyvä pointti tuo synttärilahja, olisipa ihana ajatus! Ehkä tässä siirrossa on jotain maagista takana että osui juuri tuohon päivään?

   • #42779
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei Unana! Olen pahoillani ? Onneksi pakkasessa on teilläkin vielä tyyppi. Toivotaan että se tarttuu oikein kunnolla ♥️

  • #42770
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Kirjoitampa minäkin ensimmäistä kertaa, pidempää jo seurannut taustalla ja hakenut vastauksia kysymyksiin miksi ei onnistu. On ollut ihanaa lukea teidän tarinoitanne ja tuntea etten ole yksin vaikkakin samalla toivoo kaikille ja itselle onnistumista! Vähän taustaa olen pian 39 vuotias nainen ja hoidoissa itsellisenä naisena julkisella puolella. 4 kertaa epäonnistunut inseminaatio takana ja kiduttavasta 7kk odotuksesta ivf hoitoon selvitty. Hoidoista tuloksena 7 blastoa joista tuoresiirto epäonnistui. Nyt yritin tässä kierrossa ovulaation induktiossa pääsyä pakkassiirtoon, mutta ovulaatio osui maanantai illalle niin lasketaan et siirto olis ollut sunnuntai jolloin ei arpaa päästä siirtoon. Ovulaation induktio näemmä tuottaa ovulaation kp 12 illalle mikä sinällään on hienoa ellei elettäis julkisella puolella virastoaikojen puitteissa ja laskeskelmieni mukaan seuraavakin siirto osuis tokalle pääsiäispäivälle 🙁

   • #42772
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Heippa ja tervetuloa palstalle:)
    Mua vähän hämää tuo oviksen ajoitus myös. Sunnuntaina testasin aamusta negan mut illalla tiesin et nyt on plussa ja testasinkin plussan. Kuitenkin sain ilmoittaa posin vasta maanantaina mistä johtuen nyt siirto lauantaina. Mietityttää vain se kun ensimmäiseen pas siirtoon ilmoittauduin sunnuntaina koska ovis tuli illalla enkä tiennyt että pitää ilmoittaa 10 mennessä 😀 tuo kierto kuitenkin plussasi ja kesti viikolle 9 asti. Nyt siis väkisinkin mietin että onko la siirto liian myöhäinen vai olisiko pitänyt ilmoittaa ovis jo sunnuntaille?

  • #42773
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Oodi! Muakin vähän mietityttää noi siirrot! Hetken aikaa olin toiveikas kun olit laittanut et tekevätkin tilkassa siirtoja lauantaisin et josko kuitenkin pääsisin kun periaatteessa ovulaatio oli maanantaina ja jo sunnuntaina oli ollut ovulaatio fiilis (täytyy myöntää hetken mietin et olisin ilmoittanut silloin oviksen kun oli niin selkee fiilis vaikka testi oli aamulla nega, houkutti suuresti). Lääkäri sit tiistai aamuna selitti et kun maanantai aamulla oli nega testi niin maanantain ilta testi lasketaan tiistai ovulaatioksi vaikka kuinka olis ollut jo päivällä oireita. Voiks se oikeesti olla niin tarkkaa et parin tunnin tarkkuudella menetetään se ikkuna ku alkio vois tarraa kiinni?

  • #42774
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En oo tosiaan mikään expertti, mutta eikös ole olemassa se yksi tutkimus, joka täälläkin monille tehty, missä katsotaan milloin se kohdun aikaikkuna on ovulaation nähden jolloin alkio tarttuu parhaiten. Mutta kai se on tarkkaan tutkittu että 10 jälkeen tullut ovulaatio lasketaan vasta seuraavalle päivälle. Toivon ainakin niin!

   • #42776
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ehkä hiukan odottelen sen kanssa, 850 e tuntuu aika suurelta rahalta vielä kun yhtäkään pakkasnenää ei oo siirretty. Oon vaan malttamaton tuntuu et aika matelee ja tulee kierto toisensa jälkeen jolloin ei päästä edes aloittamaan. Kaikki tulevat arkipyhät pelottaa ja tuntuu et pääsiäisen aika ja helatorstai on mulla jinksatttu, inseminaatioissa ovulaatiot iski niihin. Nyt sit kauhunsekaisin tunnelmin niitä odotellessa 😉
    Tsemppiä sulle lauantaille, toivotaan et tarttuu tiukasti mukaaan!!

  • #42775
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka,

   Täällä alkaa nyt sit IVF kierto ns kunnolla käyntiin.
   Kävin tänään klinikalla 0-ultrassa ja siellä kaikki kuulemma tosi hyvissä lähtökohdissa. Paremmin kuin viimeks eli lääkärillä itsellä ainakin odotukset korkealla.Kuulemma juuri oikeallalailla hommat siellä seis ja viimeks synarelan takia ei meinannu menkkoja millään tulla ja oli tosi niukat niin nyt oli kyl ihan normi vuoto ja ajallaan.
   Limakalvo 4mm ja alkulukemat mitä ihan mineistä oli nähtävissä oli 8+8

   Tällä kertaa annos isontui hieman eli ekat 3pv mennään 225iu pistosmäärällä jonka jälkeen tippuu 150.
   Lääkäri sano et lähetään hakemaan nyt isompaa pottia ja voi jo nyt varautua et mahd hyperin rajariskillä mennään ja mahd tuoresiirtoon ei tähdätä mut tavote on et saatas vaan useita hyviä munasoluja kerättyä ja hedelmöitettyä ja saatas pakkaseen useampi odottamaan.

   Tää ajatuks kyllä omasta mielestä myös kuullosti hyvälle koska nyt useista epäonnistumisista hoidoissa saldo 2 ivf jälkeen on 0 niin olis kyllä ihana jos tää vois jäädä viimeiseksi lääkkeelliseksi ja pääsis sit ainakin aina jatkossa yrittämään pakkasalkioilla.

   Tottakai pelottaa sit et vaikka saatas iso saalis niin laatu kärsii mut toiv löytyis kultainen keskitie.

   Tervetuloa hiljainentuska! Toiv se ens kierto nyt ainakin sit jotenkin vähän muuttus ja ei menis pääsiäisen vuoksi pilalle. 🙂

   • #42777
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos! Tsemppiä sulle pistelyihin, toivotaan huippusaalista!

   • #42778
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä Sinisilmät, tuo nollasaldo on niin raastava, meillä ei päästy siirtoon viimeksi kun alkiot ei kehittyneet ja sitä edellisellä kerralla mitään ei hedelmöittynyt. Jospa nyt sinulla menisi sitten paremmin, meillä nostetaan pistelyannokset 300:aan koko ajaksi ensi kerralla, saa nähdä mikä on olo ja saalis sitten ?

    Vähän helpotti oloa kun sain kuulla että siirtoon johtamattomia kertoja ei yleensä lasketa tuohon 3:een jos on realistinen mahdollisuus onnistua, eli vaikka meilläkin on nyt 3.hoito niin se ei ehkä ole viimeinen. Tuntuu tosi epäreilulta kun ei ole saanut edes mahdollisuutta siihen, että näkisi onko siirron jälkeen mitään mahdollisuuksia mihinkään ja hiukan hajottaa kun joutuu ottamaan punktion uusiksi samantien kun muut jännittää siirtoja seuraavat puoli vuotta. Kun homma tyssää jo labrassa, tuntuu tosi kaukaiselta että mikään etenisi siitä vielä monta askelta pidemmälle ja toivoisi että saisi edes sen mahdollisuuden mitä muutkin. Eikä edes halua miettiä niitä kaikkia jotka hups vahingossa vaan tuli raskaaksi tai joutuivat yrittämään pari kk, tuolla hajottaisi vaan oman pään, jokusen kerran saanut taklata omia ajatuksia tässä lyhyen mutta suht heikosti edistyneen yrityksen aikana.

    Pitää vaan yrittää olla hyvällä fiiliksellä ja katsoa mihin homma johtaa, josko sitten kävisi paremmin ensi kierroksella! Hurjasti tsemppiä ja onnea tähän kertaan ?

  • #42780
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pitkästä aikaa ehdin lukemaan kuulumisia ja niitä olikin tullut niin, että nyt on jo nukkumaanmenoaika. Pikaisesti omanapailen ja kerron, että eilen siirrettiin alkio ja nyt taas piinaillaan. Kiireinen työjakso on katkaissut hyvin kurjat ja katkeratkin ajatukset lapsettomuuden tiimoilta. Olin jo välillä kateellinen muille lapsettomille, jotka saavat edes blastoja ja keskenmenoja. Onneksi nyt on taas parempi fiilis ja kun joulukuussa saatiin kolme kolmepäiväistä pakastimeen, voi kolme kuukautta mennä helpommalla.

  • #42781
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mittarimato kuullostaa niin tutulta nuo ajatukset! Mullakin eräs ystävä juuri kertoi odottavansa toista lasta jo eli hän saanut 2 onnistumista siinä ajassa kun itse vain haaveillut. Kyllähän se kirpasee. Etenkin vielä kun on sinkku ?‍♀️

   Meilläkään ei onneksi ekaa kertaa laskettu eli ainakin vielä 2 ivf saadaan tämän jälkeen MUTTA toivotaan ettei enempää tarvita ?

   Peukut pystyssä kaikille piinailuihin sekä kierron eri vaiheisiin ?

  • #42782
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tähtianis, meillä on piinailut siis samassa aikataulussa kun sulla eilen siirretty 3 päiväinen ja mulla huomenna siirretään 5 päiväinen ?

   Sinisilmät mulla ihan sama tilanne kun ystävä kertoi toisesta raskaudestaan. Häntä ihan pelotti kertoa eikä edes uskaltanut iloita kunnolla kun tietää meidän taipaleen, mikä on kyllä todella surullista. Samalla omat tuntemukset oli kyllä erikoiset kun tunsi samalla vilpitöntä iloa toisen onnesta ja toisaalta suunnatonta surua kun oma tie on niin kivikkoista. Mutta onneksi saatiin hyvin puhuttua asiat läpi ja hyväksyttiin kaikki tunteen molemmilta ❤

   Hiljainentuska nuo pyhien ja ovulaatioiden piina on kyllä lohduton kun yhden päivän heitto tietää kuukauden lisä odottelua! Mutta toivotaan että ovikset osuu hyvin ja pääsette siirtoon ?

   Unana pääsettekö seuraavasta kierrosta siirtämään jo huurulaisen?

  • #42783
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täältä saatu 5 päiväinen kyytiin. ?
   Odotettavissa siis tikkukuvia ensi viikolla jos jaksatte vielä katsoa ? Enkä voi uskoa että unohdin 2 tunnin pidätyksen ennen siirtoa…. Onneksi homma onnistui kuitenkin hyvin 🙂

  • #42784
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi että pidetään Oodi peukut pystyssä et tärppää ❤️❤️

   Onko sulla mitä tukilääkkeitä käytössä?

   Täällä piikitelty ke-pe annoksella 225ui ja tänään muuttu annostelu 150. Tiistaina nähdään sit miten on ovaleap purenut ja etenkin alkupäivien isompi lääkemäärä. Jännittää kyl et onko se nyt sit lisännyt follien määrää.

  • #42785
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinisilmät nyt toivotaan että siellä olisi aimo annos kasvamassa folleja ? Tuu kertomaan sit ylihuomenna miltä näyttää!

   Mulla on lugesteron ollu tukena (aina) keskiviikosta lähtien. Tuntuu vaan hassulta et mulla on tänään PP1 mutta jo kierron 25 päivä! Eilen olo illalla vähän menkkamaista kipuilua ni alko jo jännittää et onko siirto tehty kuitenkin vähän turhan myöhäisessä vaiheessa kun normikierto on se 28pv ? Toki oviskin oli vasta kp19. Nyt vaan päivät täyteen tekemistä ettei turhia mietiskele? (ihan kuin pystyisin olla kuulostelematta kiinnittymiskipuja)

   Onkos tähtianis ollut tuntemuksia?:) Meinaatko odottaa viralliseen testipäivään? Koska muuten sulla on? Mulla 2.4.

  • #42786
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä oodi ja tähtianis piinapäiviin! Voi kun nyt nappaisi molemmilla! Tikkukuvia odotellessa. ? Ja oodille hyvää syntymäpäivää ?

   Toivottavasti sulla sinisilmät on hyvä saalis kasvamassa ja lääkemäärän nosto auttaisi.

   Mä pääsen pas:iin heti tästä kierrosta. Viikon päästä aloitan ovulaation tikuttelun ja sit katotaan kuin käy. Vähän mietittiin lääkärin kanssa että olisiko pitänyt tehdä era- tai nata-testi, mutta päädyttiin nyt suoraan siirtoon.

  • #42790
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ompas täällä hiljaista!
   Kiva että pääset Unana heti siirtoon! Toivotaan parasta ?

   Täällä PP3, Dpo8. Se siitä ”En yritä liikaa elätellä toivoa ja tarkkailla merkkejä” -mentaliteetistä. Kun eilen tuntui tutun tuntuinen vihlaisu ja tänään uudestaan niin väkisinkin alkoi hymyilyttämään, vaikka eihän se mistään välttämättä kerro. Tai korkeintaan lugesteronin vaikutuksesta. Mutta kahdessa aiemmassa plussakierrossa tunsin saman, joten väkisinkin toivo nostelee päätään ? (Uskon siis näiden vihlaisujen liittyvän kiinnittymiseen joka yleensä tapahtuu dpo6-8)
   Kait se on pakko torstaista (pp5) alkaa testailemaan, koska en varmaan jaksa odottaa pidemmälle ?

  • #42791
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä väliulta käytynä eli nyt kp 14 = piikityspäivä 7.

   Ultrassa näkyi 9,4mm limakalvo ja yht 11 isompaa kasvussa olevaa follia joista 8 kooltaan 10-14mm ja 3kpl kooltaan 8mm eli kuulemma hyvältä näyttää mut vähän oli vielä pieniä kuulemma joten lääkemäärä nostettiin takas 225iu.

   Hyvä määrähän tuo on mut jotenki ite aattelin et isompi lääkemäärä olis herätelly viel useampia kasvamaan. Mut toisaalta nyt hyvä et lähes kaikki on aika samaa kokoa joten jos nyt kaikki 11 pysyis mukana ja hedelmöittyis niin hävikin kanssa toiv jotain vois jäädä sit jemmaankin. On siis toki iso parannus viime kertaiseen 6 munasoluun ja tiiän et osa ei saa edes niin montaa. Nyt jotenki kun kolmatta kertaa tätä käy läpi niin haluis et oikeasti jotain jäis käteenkin tästä ivf.

   Perjantaina sit uus ultra ja sit tiedetään punktion päivä.

   Mites oodi ja tähtianis? Onko mitään tuntemuksia tai oireita ilmaantunut ?

  • #42792
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei vau sinisilmät toihan on upea saldo! Ja nimenomaan että kaikki suht saman kokoisia, mutta voihan olla että sieltä kehittyy vielä lisääkin 🙂 Hyvä että reagoitiin ja nostettiin annosta uudelleen!

  • #42793
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla eilen eka ultra, keskiviikolle varattiin toinen. Punktio joko pe tai ens ma näillä tiedoin 🙂 En saanut tarkkaa tietoa montako munasolua on tuloillaan, luettelun perusteella laskeskelin että alle 10 ?

  • #42794
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä Kaihlalle ja sinisilmälle punktioihin, toivottavasti tulee molemmille hyvä saalis!
   Hyvältä kuullostaa Oodi, mä en varmaan sun kengissä jaksais odottaa ees torstaihin 😀
   Hyvää oviksen metsästystä Unanalle!
   Mä kuullosten vainoharhaisesti kroppaa ja toivon jokaisesta pienestä vihlaisusta et menkut alkaiskin jo kp27, kp 29 tai myöhemmän sijaan, sit saattaisin päästä passiin ennen pääsiäistä, muuten pelkään menevän ohi. Toivossa on kuiteskin aina hyvä elää 🙂

   • #42795
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä pidetään peukkuja ????

  • #42797
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi! Meillä alkaa huhti-toukokuussa Ivf. Meillä ennestään 11/19 syntynyt tytär ICSI:stä. Uusi hoito tulossa, kun ei ole pakkasessa ketään. Edellisestä hoitojaksosta hyvä mieli, kun tulos oli toivottu. Lapsettomuuden taustalla taaperoiässä tehty leikkaus ja endometriooma. Silloin 3 vuotta sitten juttelin täällä paljonkin, ei osunut nyt silmään, että olisi ketään sen ajan tuttuja keskustelussa mukana.

  • #42798
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka Sadelle! Muistan lukeneeni juttuja meidän taipaleen alussa 2019 mutta en tainnut vielä silloin kirjoitella täällä 🙂

   Hiljainentuska olit oikeassa. En pystynyt olemaan testaamatta vaikka ihan turhaahan se tässä vaiheessa on ? Jaan sen silti tännekin, eli
   Kp28, Dpo9, PP4:
   https://aijaa.com/5WX2MK

   • #42805
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jätän tän nyt vaan tähän, jos joku muukin haluaa seurata tikkukuvia.
    Kp29, Dpo10, PP5:
    https://aijaa.com/MqtxDz

  • #42799
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi mä en voi ymmärtää miten ne klinikalla olettaa et kukaan pystyy odottaa siihen viralliseen testipäivään. Jos joku pystyy niin kumarran häntä! Sitä elää niin toiveikkaassa mielentilassa vaikka kuinka yrittää olla olematta ettei pety. Jännä miksaus pelkoa ettei onnistu ja suurempi määrä toiveikkuutta et mitä jos nyt kuiteskin olis mun vuoro ja sit ne vaihtelee melkein joka minuutti. Tsemiä testauksiin ja toivotaan et on tarrannut tiukasti kiinni!

   • #42803
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Harva varmaan omaa sellaista itsehillintää ? En todella lukeudu tuohon joukkoon. Mut oon fine asian kanssa eikä aikaisin testailusta oo mulle ollu mitään haittaakaan:)

  • #42800
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, toivottavasti sun vihlaisut lupaa hyvää! Odottelinkin jo tikkukuvia 😀
   Kaihla ja Sinisilmät, onnea punktioon. Harmi Kaihla, ettet saanut tarkkaa tietoa ja rakkuloiden kokoa mihinkään paperille.
   Hiljainentuska, pidän peukkuja, et ovulaatio menee sulla hyvin. Mä pelkään vähän keskiviikko-ovulaatiota (ainut päivä kun ei saisi tulla) kun kierron mukaan se osuisi just siihen. Mutta eihän sitä koskaan etukäteen voi oikeasti tietää. Päivän heitto, niin onkin taas ihan onnellinen tilanne.

   Onko kellään muulla ollut punktiokierron jälkeen kamalan pitkään menkkavuotoa? Mulla vuotaa yleensä aika tarkkaan neljä päivää, mutta nyt oli vielä seitsemäntenäkin päivänä hanat auki. Vaikuttaakohan se jotenkin myös mahdollisesti ovulaation ajankohtaan…?

   Sadelle, mäkin muistan, että oon lukenut jotain keskusteluja missä oot ollut mukana. Nimimerkki kuulosti tutulta. Toivottavasti teillä uusi kierros tuottaa yhtä toivotun tuloksen kuin aiempi 🙂

  • #42801
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa uusille! Ja tsemppiä kaikille punktiota odottaville sekä piinailijoille.

   Täällä odotellaan edelleen menkkoja alkaviksi, että pääsisi ilmoittautumaan passiin. Nyt kp 32. Yleensä kierto on tarkka 27-29. Ja ei, raskaana en ole. Onko muilla välikierto venähtänyt epäonnistuneen tuoresiirron jälkeen?

   • #42802
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi!

    Eeva: Meillä ei tuoresiirtoa päästy OHSS takia tekemään viime kierrossa, mutta nyt punktion jälkeinen välikierto kp42 menossa ja menkkoja ei vieläkään näy eikä kuulu. Eilen aloitettiin terolut menkkojen käynnistämiseksi… jotenkin niin tyypillinen, että kun kerrankin odottaa verta niin sitä ei tule.

    muilla on ihanasti jännittäviä päiviä menossa, hirmuisesti tsemppiä ja malttia odotteluun. 🙂

  • #42804
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos TA. Pitkäksi venyi sinulla kierto. Onneksi on sitten keinoja miten voidaan edetä. Luulen, etten ovuloinut täs välikierrossa ollenkaan. Kaikki merkit siitä puuttuivat ja nyt vielä tämä menkkojen odottelu..

   Miten Lilja siellä menee? Meillä piti olla aika sama aikataulu passille?

  • #42806
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei vaan kaikille!

   Tervetuloa palstalle Hiljainentuska, ja tsemppiä uuden kierron odotukseen ja ovulaation bongaukseen! Sadellelle tervetuloa takaisin ☺️

   Unana, kiva että pääset jo nyt siirtoon! Tsemppiä sinne myös ovulaation spottailuun. Eli ens viikollako se on odotettavissa? Oisko tukilääkitys voinut vaikuttaa vuodon pituuteen?

   Kaihlalle ja Sinisilmille tsemppiä piikittelyyn ja punktion odotteluun. Kuulostaa hyvältä kummallakin!

   Oodi ja Tähtianis, paljon onnea piinailuun! Ihanaa kun laitat Oodi tikkukuvia! ? Ihan kuin näkisin tuossa tämänpäiväisessä haamun? Toivon niin kovasti että molempia onnistaa tällä kertaa!

   TA, onpa ikävää että kierto venyy juuri nyt. Toivottavasti lääkkeet auttavat nopeasti!

   Samoin Eeva, toivottavasti uusi kierto tulee pian. Mulla on venynyt kierrot vain kemiallisten jälkeen, mutta voisin kuvitella että tukilääkitys voi tehdä sitä myös?

   Ja kiitos kysymästä, täällä kaikki ihan hyvin. Tai haluan uskoa ainakin niin. Mulla taas alkoi vuoto nimittäin KP20 (tän viikon tiistaina) ? ja seuraavasta päivästä eli eilisestä tuli KP1, kun vuoto alkoi vasta kunnolla. Ikinä ei ole ollut näin lyhyt kierto. Eikä näin iso vuotokaan ainakaan usein. Nää on kyllä mystisiä juttuja. Juttelin eilen lääkärin kanssa, ja hän epäili kans mulle anovulatorista kiertoa. Tikutin 9 päivää haaleaa viivaa, mut missään vaiheessa ei tullut plussaksi. No ei siinä, tää oli aikataulullisesti hyvä juttu, nimittäin nyt pas ei sotke pahasti muita suunnitelmia, eikä mee ainakaan pääsiäisen päälle. Viikonloppu ja yks työmatka saattavat tulla haasteeksi, mutta luultavasti saadaan säädettyä nekin lääkkeillä. Mutta sit kävin eilen myös koronatestissä ja sieltähän tulikin positiivinen ? Lääkärin mukaan se ei estä siirtoa, mikäli voin silloin jo hyvin. Eka ultra olis ens viikon pe, että tässä on onneks hyvin aikaa toipua. Onks teillä tietoa tai kokemusta siitä että tehdään pas kiertoon, jolloin on ollut koronassa? Sen tiedän että rokotuskierrossa ei suositella sitä tehtävän, mut rokotus on ilmeisesti aika paljon stydimpi kuin itse tauti. Ja onko jollain teillä korona vaikuttanut kierron pituuteen (tai siis lyhyyteen) ja vuodon määrään? Mietin et sehän voi olla sekin joka nyt sekoitti. Tosin ainakin rokotus kuulemma ennemminkin pidentää kiertoa. No mutta. Aloitan nyt enivei lääkkeet ja toivon parasta. Uutena juttuna kokeillaan kortisonia.

   Kaikille paljon voimia! ?☀️

   • #42807
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla koronan sairastaminen ovulaation jälkeen pidensi kiertoa useamman päivän, menkat itsessään oli niukemmat ja kivuttomammat kuin normaalit 🙂

   • #42808
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Okei eli täysin päinvastoin ? Paitsi et mullakaan ei oo ollu nyt yhtään kipuja.

  • #42809
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Lilja ? mäkin olin siinä näkevinäni ehkä jotain, mutta en enää usko omiin silmiini. Hyvä että ei tarvitse ressata pääsiäisen sotkemista aikatauluja! Mulla kans lykkäänty parilla päivällä kierto koronan aikaan, mutta ei muuta. Tsemppiä tähän kieroon!

   Kp30, Dpo11, PP6:
   https://aijaa.com/QWzebQ

   Näkeekö joku muukin jotain haamulaisen tynkää??

   • #42810
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mää näen kyllä haamun!??

   • #42813
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihan kuin siellä jotain näkyis ? pidän niiin peukut pystyssä ja odotan huomista kuvaa!

   • #42815
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mäkin näen tuossa haamun! ?? onpas jännittävää. Mä olin kanssa näkeväni myös siinä sun edellisessä mut nyt näen niin selvästi et uskallan ääneenkin sanoa ??

   • #42817
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No nyt näen ainakin! ??? Jännittävää!

  • #42814
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä toka väliultra käytynä eli nyt
   kp 17 = pistopäivä 11

   Limakalvo 10,8
   11 follia näkyi edelleen. Punktio ensi tiistaina ?

   Punktioaikaa pohdittiin et olisko ens ti vai ke. Mietti keskiviikkoa että ehtisi nuo vielä muutamat pienimmätkin mukaan, mutta sit myös itsekkin sanoin et pelkään sit vaan et eihän ne ”parhaat” isommat mee yli ja eihän vaan käy niinkö 1 ivf kierrossa kun jäädään vielä oottaan.

   Pohdittiin sit et toki vois olla tilanne et ke saatas sit kaikki 11 kerättyä mutta sit kumminkin viimeksikkin 7 kerätystä 6 oli hedelmöittynyttä eli ne vähän pienemmät oli mulla myös hedelmällisiä = hyvä % kerätyistä niin tiukka mietintä oli.
   Jos isot ehtii mennä yli nii sit käteen jäiskin ehkä vaan muutama. Päädyttiin sit samaan päivään kun viimeks eli tiistai. Odotetaan siis sellasta 10 keräyssaalista ja 7-9 munasolua. Eli todella jännittäviä aikoja eletään. Hyperistä ei onneks vielä merkkejä eli tuoresiirtoa oltas tekemässä 2pv alkiolla ens torstaina.

  • #42816
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Toi on sinisilmät kyllä jännä vaihe kun mietitään mikä olisi oikea päivä optimaalisen tuloksen saamiseksi. Toivon että kaikki menee hyvin. Ainakin tosi hyvältä kuulostaa tuo määrä mitä on veikattu. ?

   Lilja, pikaista paranemista koronasta! Toivotaan ettei vaikuta siirtoon mitenkään.

   Onko muuten kellään tulossa mahdollisen lakon vuoksi muutoksia hoitoihin? Mulle tulee vielä tyksin viestit automaattisesti ja sieltä tuli nyt viestiä että jos lakko alkaa 1.4 niin se tarkoittaa keskeytystä myös näihin hoitoihin.

  • #42818
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä uusi/vanha jäsen??

   Olemme palaamassa tauon jälkeen hoitoihin, 5/16 hoito ”piti” olla viimeinen mutta niin kauan kun toivoa annetaan, sitä on! Toki kovin toiveikas olo ei tällähetkellä ole, lääkärikin totesi että haastava tilanne kieltämättä on. Mietin myös että voiko enää toista lottovoittoa saada jos jo yhden on saanut ???

   Meillä ongelmana että emme ole saaneet koskaan alkioita pakkaseen, solut lopettavat jakautumisen 2.päivän jälkeen. Syytä tälle ei tiedetä. Yksityisellä saatiin siirtoon 5.päivän alkio, muutoin kaikki siirretty 3.päivänä. Rankan tästä tekee se että ollaan siinäkin mielessä harvinaisia ettei olla koskaan saatu mitään pakkaseen ?? eli aina ollaan jouduttu lähteä uudestaan hoitoon, tuntuu että kaikki muut saavat?

   Katsotaan mitä tästä tulee. Tytön syntymän jälkeen tämä olisi sitten 4.hoito.

   1.icsi 3/12 tuoresiirto neg, alkioita ei pakkaseen
   2.icsi 10/12 tuoresiirto +, tyttö syntyi v. 13❤️ Pakkaseen ei mitään.
   3.icsi 10/14 tuoresiirto -, ei pakastettavaa
   4.icsi 5/15, yksityisellä. Tuoresiirto -, ei pakastettavaa.
   5.icsi 5/16, julkiselle takaisin. Tuoresiirto -, ei pakastettavaa.
   6.icsi 5/22 tulossa

   * Miehestä johtuva hedelmättömyys, mahdollisesti myös pco.sta johtuva munasoluvika itselläni.

  • #42820
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinisilmät, määrä kuulostaa hyvältä! Toivotaan että tiistaina saatte hyvän saaliin hedelmöittyviä folleja ?

   Hei Justiina ja tervetuloa takaisin! Ompa ihanaa että teille on siunaantunut lapsi vaikka haasteita onkin ollut! Paljon onnea seuraavaan hoitokiertoon!

   Onko Tähtianis kerinny käymään palstalla ollenkaan? Olisi kiva tietää miten siellä menee 🙂

   Tässä mun Kp31, Dpo12, PP7
   https://aijaa.com/TjALeS
   Olisin vähän tummempaa viivaa toivonut, mutta eipähän ole hävinnyt kokonaan.?

   • #42821
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kylhän siinä jotain näkyy ja onhan toi hyvin positiivinen merkki ettei oo menkat alkaneet 😉 , mulla ei ainakaan lugget pidä niitä pois vaan kierto toimii normaalisti valitettavasti. Peukut pystyssä täällä 😉

  • #42822
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinisilmät, hyvältä kuulostaa follien määrä joka tapauksessa. Mut toivotaan et punktio osuu just parhaalle päivälle! Olis kyl niin kiva jos ei tarvis arpoa ikinä mitään. Tsemppiä odotteluun!

   Justiina, tervetuloa takaisin! Toivotaan että hoidot yllättävät toisenkin kerran iloisesti ☺️

   Oodi, hieno haamu! Mulla on näkynyt kaikilla plussakerroilla ekan kerran jotain pientä just vasta PP7. Toivotaan että vahvistuu siitä! ??

   Kiitos toivotuksista! Korona on onneks ainakin toistaiseksi aika lieväoireinen. Huomenna alkaa pistelyt. Ekaa kertaa Menopurilla. Pääsen siis leikkimään laboranttia ja sekoittelemaan aineksia ?‍?

   Kivaa viikonloppua kaikille! ☀️

  • #42823
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, hauska että ollaan samassa aikataulussa. Minun silmiini näkyy haamu, toivottavasti vahvistuu!

   Sinisilmät, kymmenen kuulostaa hyvältä saalilta, mutta iso jännityselementti nuo eri kokoiset follit. Toivottavasti tulee runsas saalis!

   Unana, kiva että pääset pian siirtoon!

   Kaihla, tsemppiä punktioon!

   Hiljainen tuska, on niin epäreilua ettei passeja ole viikonloppuisin.

   Lilja, perusteliko sulla lääkäri kortisonia jotenkin vai miten sen sait? Pikaista paranemista ja lievää koronaa! Mulla on ollut Menopur käytössä, se on ihan näppärä sekoittaa ja pistää.

   Justiina, tervetuloa takaisin! Voi kuinka raskas polku teillä on takana. <3

   Mulla on töissä niin kiire, etten ole ehtinyt oikeastaan lainkaan ajatella koko alkiota tai yritystä. (Toisaalta hyvä näin!) Aloitin testaamisen tiistaina (ihan liian aikaista, mutta kuinka siltä malttaisi odottaa) ja tarkoitus oli jatkaa joka toinen päivä, mutta tänään heräsin vessahätään enkä unenpöpperöisenä muistanut asiaa. Kaksi aiempaa testiä olivat kuitenkin puhtaita negoja. Toivon yön aikaista ihmettä, joka tuottaisi kaksi viivaa testiin. 🙂

   Vähän olen jo laskenut kesälomareissujen ajankohtia niin, etteivät häiritsisi hoitoja. Kierto on vain hoidoissa niin paljon pidempi, että laskelmat eivät ole kovin luotettavia.

  • #42824
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä pistelyihin Lilja! Hyvä että k oli lievänä ni ei pääse sotkemaan hoitoja:)

   Tähtianis pidän peukut pystyssä että tänään ilmestyy haamulainen ?

   Tänään KP32, Dpo13, PP8
   https://aijaa.com/bNsAdE
   Hentoista tummenemista, mutta vieläkin kovin haalea haamu. PP9 on ennen ollut jo selkeästi erottuva viiva joten toivottavasti niin myös huomenna.

   • #42829
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kp33, Dpo14,Pp9
    https://aijaa.com/JSuJeU
    Vähäsen erottaa väriä. Olin eilen jo ihan varma et oli vaan kiinnitysyritys. Tänään loppu lugesteron vihdoin!

  • #42826
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tähtianis, voi kuinka jännää! Toivotaan että viiva vielä ilmestyy. Mullakin on joskus unohtunut aamutestailu unenpöpperössä, ja vähänkö se harmittaa kun pitää taas odottaa. On varmaan ihan hyvä jos pystyy keskittymään piinapäivinä johonkin muuhun! Itsellä se on ollut aina hyvin haastavaa ? Kysyit kortisonista. Ymmärsin että se määrättiin nyt tähän kolmannen kierroksen vikaan siirtoon vähän niinkuin varmuuden vuoksi. Ajatuksella että kaikki keinot käyttöön. Lääkäri on siis nyt miettinyt, että voisiko ongelma olla mun kohdussa, vaikka se on paljon epätodennäköisempää kuin alkio-ongelmat. Mutta koska takana on kuitenkin jo kolme kemiallista raskautta hyvännäköisillä blastoilla, on sitä kai syytä epäillä. Ja ymmärtääkseni kortisoni voi auttaa mahdollisten vasta-ainehaasteiden ja tulehdusten kanssa. Ja ei kai siitä ainakaan mitään haittaa voi olla. Mulla tsekattiin kyllä just verikokeella kaikki autoimmuunisairaudet, ja arvot olivat normaalit, mutta siltikin nyt kokeillaan tätä. Annos on käsittääkseni aika pieni, eli 10 mg päivässä. Toivon ettei tulisi ikäviä sivuoireita, kuten turvotusta. Onko muilla kokemusta kortisonin käytöstä hoitojen aikana?

   Oodi, kiitos tsempeistä! Hienoa että haamu jatkaa haamuilemista! ? Eikös ne arvot nouse joka toinen päivä isommin? Varmasti kaikki on vielä mahdollista!

  • #42827
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi ja Tähtianis, tsemppiä piinailuun!

   Kiva Lilja, että siirto lähestyy. Hyvä varmasti kokeilla tuo kortisonikin, kaikki keinot käyttöön millä voi vaan vähäänkään olla apua. Toivottavasti nyt onni matkassa.

   Täällä alkoi vihdoin menkat, kp 36. Ilmoittauduin pas-siirtoon, mutta nyt kun kierto venyi näin pitkäksi ja luonnolliseen kiertoon tehdään niin menee tosi hilkulle, että ehditäänkö siirtoa tehdä ennen pääsiäistä. No, en nyt stressaa sitä vielä tässä kohtaa. Päivä kerrallaan.

  • #42828
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Oon ihan uusi täällä,jonkun aikaa lueskellut näitä keskusteluja.
   Täytän tänävuonna 29v ja nyt oltiin ekaa kertaa alkionsiirrossa. Takana yritystä luomuna reilu 6v ja nyt viimevuonna alotettiin hoidot. Inseminaatiossa käytiin kerran ja päätettiin sit suoraan hypätä askel eteenpäin sen jälkeen. Mulla ei ihan nää termit niin hallussa kun teillä täällä? muutamat lyhenteet piti oikeen googlettaa. Mitään syytä lapsettomuuteen ei oo koskaan löydetty. Nyt jännittää ihan hirveesti, 17.3. tehtiin siirto. Mutta jotain erikoista tapahtui, 8 saatiin kerättyä joista 2 hedelmöittyi ja niistä kahdestakin toinen ”hajosi”. Lääkäri ja labratyypit ei osannut selittää mitä niille seitsemälle munalle tapahtui kun ne vaan hajosi. Ei saatu siis mitään pakkaseen ja yksi alkio siirrettiin. Ahdistaa,kun ei oo mitään nyt ns turvana siellä pakkasessa tms että alusta sitten jos ei tää nyt onnistu. Ootte kyllä kaikki ihan supernaisia täällä,ei oo helppoa<3 Vähän sekava tekstiki tuli näköjään. Mitä testejä te teette kun laitatte noita kuvia? Lääkäri sanoi et 30.3. voisin tehdä testin. Voihan ne menkatkin vielä alkaa. Jotenki tuntuu et olis jotain tuntemuksia,ja samaan aikaan tuntuu et on tulossa hulluksi 😀

  • #42830
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huhhuh punktio ohi! Yhdeksän munasolua saatiin, torstaille alkionsiirto mikäli nyt ees joku hedelmöityisi.. Oli kyllä todella kivulias kokemus, vasen munasarja vaikeessa paikassa ni jouduttiin menemään kohdunseinämän läpi tms..

   Tsemppiä hirveästi piinailijoille, toivottavasti itsekin pääsen kohta piinailemaan ensimmäistä kertaa paremmilla mahdollisuuksilla ♥️

   Ja ihana nähdä kuinka hyvä ilmapiiri on, kiitos kaikille siitä.

   • #42831
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hyvä saldo Kaihla onnea! Mulla on ollut vähän sama ongelma vasemman puolen kanssa, mutta onneksi toistaiseksi on onnistunut kun voimalla ovat painelleet vatsan päältä ?
    Toivotaan että mahdollisimman moni hedelmöittyy ♥️

   • #42835
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan Kaihla suurta hedelmöityspottia!!

  • #42832
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka,

   täällä te viisaammat osaatte varmaan hieman arvioida, että miten käy jos/kun ovulaatio sattuu pääsiäiselle. Meneekö PAS tästä kierrosta ohi vai miten tuo menee? Vai sattuuko juuri sopivasti, että pääsiäisen jälkeen sitten siirto.

   • #42833
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei jenmu, se riippuu vähän mille päivälle ovulaatio osuu ja minkä ikäisiä alkioita on pakkasessa. Jos esimerkiksi on vain 2 päiväisiä ja ovis osuu ke-la niin siirtoa ei voida tehdä, mutta jos on viisipäiväisiä niin ovulaatio ei saisi osua pääsiäistä edeltävälle ma-ke koska silloin siirto olisi pääsiäisviikonloppuna.

    • #42834
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos, jäädäänpäs siis jännittämään miten käy 😀

  • #42836
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hieno viiva Oodi! Ihan selvästi tummunut 🙂

   Onnittelut Kaihla hienosta solumäärästä. Toivotaan parasta hedelmöittymisen suhteen. Mulla on kanssa vasenta puolta jouduttu usein painelemaan ja menemään seinämän läpi mutta pääasia, että kaikki mahdollinen saadaan talteen.

   User123, tsemppiä piinailuun!

   Lilja, kyselit kortisonista. Mulla on ollut se nyt muutamassa kierrossa mukana.Itse saan siitä jonkin verran kyllä sivuoireita, mutta ei mitään niin pahoja, ettei kestäisi. Ymmärsin kanssa, että sen käyttö liittyisi jotenkin mahdolliseen tulehdustilaan ja alkion kiinnittymiseen. Toivottavasti sulla auttaa nyt niin, ettei jäisi vain kemialliseksi.

   Meitähän on aika monta täällä nyt jännittämässä pas:in ajankohtaa. Toivotaan, ettei pääsiäinen sotke kellään siirtoja. 🙂

  • #42837
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oho menkut alkoi tänään kp26 ja pääsin ilmoittautumaan passiin. Tän hetkisten laskelmien mukaan jos ovulaatio sen suo pääsisin siirtoon ennen pääsiäistä, jännittävää 😀

  • #42838
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, sulla on kyllä nyt jännää! Toivotaan parasta!

   Lilja, kiva kuulla että halutaan kokeilla tuotakin. Kyselin kun itse pohdin mitä keinoja voisi olla vielä olemassa.

   Eeva, Unana ja hiljainen tuska, toivottavasti pääsette siirtoon pääsiäisestä huolimatta!

   User123, tervetuloa joukkoon! Monesti ensimmäinen IVF on vähän hakemista ja seuraavalla kerralla tulokset ovat parempia. Toivotaan tietysti, että heti onnistaa!

   Kaihla, kuulostaapa kivuliaalta. Onneksi sait hyvän määrän munasoluja – toivotaan runsasta hedelmöittymistä!

   Mulla oli negatiiviset testit sekä sunnuntaina että tänään. Huomenna on virallinen testipäivä, joten eiköhän tämä ollut taas tässä. Yksi alkio on vielä pakastimessa ja sitten pitää miettiä, lähdetäänkö neljännelle kierrokselle. Jotain uutta siihen pitäisi ainakin keksiä.

   • #42839
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi surku, harmin paikka ? miten sulla nyt jo testipäivä, mulla vasta lauantaina vaikka samat dpot meneillään. Outoa!
    Toivottavasti seuraava nappaa eikä tarvitse miettiä uusia hoitoja!

    • #42840
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Oodi, oon käsittänyt että alkion iästä riippumatta testipäivä laitetaan usein parin viikon päähän siirrosta ja joissain paikoissa jopa 17 päivän päähän. Mun lääkäri laittaa yleensä kahden viikon päähän ja nyt laittoi jostain syystä päivän aiemmin. Hyvä näin, koska verikokeessa näkyy tarkka tilanne ja sitten voi lopettaa lääkkeet, niin pääsee nopeammin seuraavaan siirtoon.

  • #42841
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin te käytte aina verikokeessakin, meilläpäin ei tuota ole. Toivoisin kylläkin.

   Tänä aamuna mulla ei ollutkaan pregcheckejä jäljellä joten käytin digiä. Se ei jättänyt arvailun varaa:
   https://aijaa.com/6oTnHV
   Kp34, Dpo15, Pp10

  • #42842
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin toivoisin jotain ihmettä tapahtuvaksi teille tähtianis ja Oodi et testit muuttuis plussiksi! Jos ei muuten niin seuraavassa kierrossa!

  • #42843
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onneks olkoon kaihla hieno keräyssaalis! Toivotaan, että moni hedelmöittyy!

   Oodi ja tähtianis Ompa suuri harmitus kun ei testit nyt näytä mitä toivois! Tsemppiä pettymyksiin ❤️

   Täällä punktiosta selvitty.
   Huh olipas se taas yhenlainen operaatio.

   Millonkohan oikeasti menis mun kohdalla helposti putkeen ?‍♀️ Noh mun suonet halus piilotella ihan urakalla ja kanyyliä yritti kaksikin hoitajaa laittaa noin 10 kertaa ja kerran luultiin jo et siellä oli, mutta antibioottia ei saatu laitettua ku karmee vihlonta ja kirvely.

   punktiopöydällä maatessa kun lääkärillä oli jo vehkeet mun sisällä ja puudutukset laitettu ja suonen sisäiset kipulääkkeet yritettii tuikata niin eihän ne tullu perille ja karmee kipu vaan tuli kanyylin viereen eli ei ollu oikeassa paikassa.

   Eiku alusta ja soitto anastesialääkärille joka tuli laittamaan sit kanyylin ja hän loppu peleissä kolmannella kerralla onnistui.

   No itse punktio meni onneksi sitten hyvin vaikka kivulias oli. Saldo kuitenkin jäi pettymykseksi ??
   Oikealta punktioitiin 4 follia > 3 munasolua
   Vasemmalta 5 follia > vaan 1 munasolu
   Saldo siis 4 ? Viimeksi saldo oli 7 follia, joista 6 munasolua eli huonompi saldo ku viimeks.

   Torstaina siirto ja peukut pystyyn et kaikki kerätyt 4 hedelmöittyisi mutta pelottaa, että TAASKAAN ei onnistu ja ei jää mitään pakkaseen ?? piinaavat päivät siis luvassa!

   • #42844
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, todella inhottavaa että toi kanyylihomma teki koko kokemuksesta tommosen ? Ollaan sitten täysin samoissa piinailuissa sun kanssa, toivottavasti molemmille saadaan torstaina siirrettävää ja pakkaseenkin jotain! Me saadaan tietoa hedelmöityneistä vasta silloin torstaina. Inhottavaa odotella jos tuleekin puhelu ettei tarvi tulla..

  • #42846
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi, olen pahoillani <3

   Sinisilmät, olipa kurja kokemus 🙁 Mulla on myös hankalat suonet ja kun olin jouluna sairaalassa uhattiin, että seuraava kanyyli laitetaan kaulaan. Toivotaan että nuo neljä solua ovat sinnikkäitä yksilöitä!

   Kaihlalle myös tsemppiä odotteluun!

   Mulla oli verikoe odotetusti ihan nollissa eli ei yritystäkään. Päivän olen pohtinut lopetanko lääkkeet ja otan riskin että siirto tulisi pääsiäiselle vai syönkö muutaman päivän lisää, että siirto olisi pääsiäisen jälkeen. Silloin tosin ultran pitäisi olla pääsiäisenä. Päädyin nyt ensimmäiseen, koska jälkimmäinen saattaa sotkea aikataulut paljon pahemmin, kun olen varannut kesälomalle matkoja niin että hoidot mahtuisivat tarvittaessa väliin.

  • #42847
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ompa hurjan kuuloinen punktio sinisilmät. Harmi että tulos oli pettymys mutta toivotaan kovin että kaikki neljä hedelmöittyisi ja saataisiin pakkaseen!?

   Tsemppiä Kaihka ja User123 odotteluun!

   Täällä kp36, Dpo16, Pp11
   https://aijaa.com/a87GbP
   Nyt odottelen vaan menkkojen alkua. Ei oo koskaan ollut myöhässä joten jotain kiinnittymisyritystä siellä on tapahtunut mikä nyt junnaa sitten paikallaan..

   Onko teillä kemiallisissa venynyt kierto kovinkin pitkäksi?

   • #42865
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Piti vielä kommentoida, että ekassa kemiallisessa menkat alkoivat lääkkeiden läpi jo KP26, mut toisella ja kolmannella kerralla kierrot pitenivät ja olivat molemmat 33 päivää (normaalisti n. 28 päivää). Vikalla kerralla kyllä myös jatkoin lääkkeitä pari päivää ekan testin jälkeen, kun tilannetta jäätiin vielä seuraamaan. Mutta siis mulla on ainakin hieman siirtänyt kuukautisia. Vielä kerran tsemppiä sinne kovasti ♥️

  • #42848
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpas ihan syvältä Oodi ja Tähtianis, että kierrot päättyi negaan. Olen pahoillani. Sun viivat Oodi vaikutti taas niin lupaavalta, että olin ihan ihmeissäni kun digi näyttikin ei raskaana. Tiedätkö Oodi koska sulla jatkuu? Oliko niin, että pakkanen oli nyt tyhjillään? Onko sulla tähtianis pakkasessa kuinka monta kaveria?

   Tsemppiä Sinisilmät ja Kaihla siirron odotteluun! Ettekö saa kumpikaan kuulla hedelmöittyneiden määrää ennen siirtoa?

   Mulla ovistesti näytti negatiivista vielä tänään, joten ainakin viikonloppusiirto nyt ohitettu onnistuneesti. Näin kyllä viime yönä unta, että meidän kolmipäiväinen alkio oli sulatettu ja kuollut saman tien. Toivottavasti ei ollut mikään enneuni.

  • #42849
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki, tulin pitkästä aikaa lueskelemaan kuulumisia. Odottavan aika on ollut pitkä, ja näiden asioiden ajattelu tuntunut tauon aikana niin raskaalta, että ole yrittänyt sitä välttää, enkä siis täälläkään käynyt. (edellinen ICSI meillä päättyi joulukuun alussa)

   Meillä piti 3. ICSI kierros alkaa huhtikuussa, mutta kun hoitajien lakko nyt näyttää toteutuvan, tuli jo viesti, että hoidot siirtyvät… Kesäkin jo suht lähellä, niin varmaan menee sitten lomien jälkeen ennen kuin mitään tapahtuu. ?
   Onko muilla lakko vaikuttanut?
   Meillä viimeinen julkisen puolen yritys tulossa.

  • #42858
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ompas ärsyttävää Oodi! Kun tuossa testissäkin olen ihan haaleaa viivaa näkevinäni. Voisko mitenkää vaan hitaasti lähtä arvot nousuun?

   Unana meille ainakin sanoin kun kysyin et tuleeko väli-infoa tänään niin et ei tuu et soitetaan vaan jos ei olis siirrettävää huomenna.

   Kyselin myös et miten jos olis useampi jaksanut siellä mennä eteenpäin niin miten sit jatkoviljely niin sanottiin et koska hoitajien lakko alkaa niin tod näk pakastetaan kaikki sit vaan 2 päivän alkioina. Mut eiks niiden viljelyä voi jatkaa myöhemminki? Tai siis ku ehkä itteä mietityttää tai mitä oon lukenu et pitemmälle tai blastoksi asti menneillä on paremmat mahkut ?

   Lily odottelu on kyl raskasta ja etenki jos vielä lakon takia taas venyy.
   Itse alotin uudestaan harrastuksen viime lokakuun ivf jälkeen jota olin vältelly just tän lapsiasian takia niin jotenki ekaa kertaa tuli semmonen et ”oli mukava odottaa hoitoja tai ettei hoidot ihan vielä ollu tossa alkuvuodesta” ja ainoa mikä nyt harmittaa ku hoidot käynnissä eikä ole päässyt ratsastamaan. Tää siis autto mua nyt tässä pitkässä vuorostoradassa. Se ettei kokoajan asia pyöris mielessä vaikka väkisin se aina siellä on!

   Tänään ei siis soittoa oo tullu eli toivoa huomiseen siirtoon on. Pidetää peukut pystyssä!

  • #42859
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oodi ja Tähtianis, olen pahoillani negoista ❤️ Paljon voimia pettymyksen ja surun kanssa!

   Eevalle, Unanalle ja hiljaiselletuskalle tsemppiä oviksen spottailuun, toivotaan ettei osu pääsiäiseen!

   User123, tervetuloa palstalle! Onko sulla tänään testipäivä? Mä käytän aina ennen virallista päivää pregcheckin liuskoja ja tikkuja. Ne on mun kokemuksen mukaan olleet herkimmät (vaikka paperilla eivät kyllä oo) ja siksi oon tykännyt. Sit virallisena testipäivänä oon testannut aina clearbluen digitaalisella.

   Kaihla, hyvä että punktio on nyt ohi. Vaikka ikävää että se oli kivulias. Hieno määrä munasoluja!

   Unana, saanko kysyä että minkälaisia sun sivuoireet ovat olleet kortisonin kanssa? Ja minkälainen annostus sulla on ollut?

   Sinisilmät, olipa hurjan kuuloinen kanyylikokemus. Toivoisi ettei myös tuollaista tarvitsisi stressata siinä kaiken muun keskellä. Toivottavasti kaikki 4 hedelmöittyisivät! Ja yksikin hyvä riittää ☺️

   Lily_, kiva kuulla susta ? Toivon todella että aikataulut yllättävät positiivisesti ja pääsette siirtoon ainakin ennen kesäsulkuja!

   Mulla on pistelyt meneillään. Joka päivä 75 iu menopuria. Onko kellään muulla ollut noita yksittäispakattuja? Eli tollasta viiden piikin pakettia, missä jokainen 75 iu:n annos sekoitetaan aina erikseen? Muuten on mennyt ihan hyvin, mutta toissa iltana onnistuin rikkomaan sen lasisen nesteampullin mun sormien väliin niin et se meni ihan sirpaleiksi ja sormet meni haavoille. Apteekista sanottiin et niin niille välillä käy ??‍♀️ Eilen onnistuin rikkomaan sen siististi, mutta kyllä mulle taas haava tuli. Kovin kätevää! ?

  • #42860
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maanantai iltana ilmottauduin omapolulla pas:iin mut viel ei oo kuulunut mitään tilkasta, alotin varmuuden vuoksi kuiteskin letrot ku niit yleensä kp3-7 vedetään. En tiedä vaikuttaako tuleva lakko vai ei, paljon kysymysmerkkejä ilmassa.
   Haastavalta kuullostaa Lilja toi menopur, mulla olis varmaan sormet vähän väliä haavoilla :O
   Kiva Unana et viikonloppu on jo ohitettu, toivottavasti se ovis pian tulis 🙂

  • #42861
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään oli testipäivä,tein aamulla heti clearbluen testin ja oli positiivinen? En voi käsittää tätä,melkein 7 vuotta eikä yhtään positiivista testiä.
   19.4. ultra,sinne asti nyt sitten jännitetään miten käy. Eilen ja tänään ollut mahakipuja,menkkamaisia. Tiedä sitten mitä sekin meinaa? kävi miten kävi,oon silti iloinen että sain positiivisen tuloksen. Niin monta vuotta mennyt eikä oo mitään ikinä tapahtunut,niin kai tää positiivinen tulos on merkki siitä ettei mun kroppani ihan tuhoontuomittu oo.

   • #42862
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aivan ihana uutinen! Paljon onnea!! ♥️♥️♥️ Nyt kaikki sormet ristiin, että tyyppi on siellä jäädäkseen ☺️?

   • #42866
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa ❤️ Onneksi olkoon! Toivotaan että kaikki menee hyvin ja raskaus jatkuu normaalisti! Voi että miten hyvä mieli tuli tästä ?

    Monenko päivän alkio sulle siirrettiin? Oliko sulla jotain tukilääkkeitä käytössä?

   • #42868
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onneksi olkoon plussasta! 🙂

  • #42863
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos sitä todella toivotaan❤️❤️
   Tsemppiä teille kaikille muillekin❤️

  • #42864
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea plussasta User123! <3
   Antaa toivoa meille kaikille. Toivottavasti täältä tullaan perässä sankoin joukoin!

   Hiljainentuska, mä ilmoittauduin Tilkkaan passiin sunnuntaina. Sain maanantaina iltapäivällä ajan passin kontrollikäyntiin ensi keskiviikolle 6.4. Nyt mietityttää tuo perjantaina alkava lakko. Perutaanko jo annetut ajat vai miten käy.. Ehkä tiedottavat, toivottavasti mahdollisimman pian. Ovistikutukset pitäisi alottaa tiistaina kp 10.

   • #42882
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan et pian jotain kuulis suuntaan tai toiseen, vähän epätietoinen olen kun mitään ei kuulu. Ymmärrän et eihän ne viel tiedä miten niillä on huomenna ja tulevina päivinä hoitajia paikalla kun lakkolaisilta ei saa kysyä. Olen myös sitä mieltä et ihan aiheesta lakkoilevat ja sinällään haluaisin heille suoda lakkorauhan, mut sit taas itseen sattuu kun taas menee yksi kierto välistä missä todennäköisesti ovis olis osunut kohilleen et siirto ei olis viikonloppuna tai pääsiäisenä.

    • #42884
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Tilkasta laittoivat viestiä Omapolkuun ja siellä sanoivat, että yrittävät saada käynnissä olevat IVF ja PAS hoidettua loppuun. Toivotaan, että huomenna laittavat viestiä heti kun tietävät montako hoitajaa tulee töihin. Onhan se kovin kurjaa syödä jo lääkkeitä tietämättä johtaako ne mihinkään. 🙁
     Ymmärrän kyllä että palkankorotukset on enemmän kun ansaittu ja lakko on ihan syystä, mutta kyllähän se sattuu kun on jo vuosia odoteltu lasta ja nyt saattaa tulla taas extra lykkäystä. 🙁

     • #42885
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Joo mäkin sain sen massaviestin nytkun tarkistin, mun pas ilmottautumiseen ei vaan koskaan vastattu, maanantai iltana sen laitoin, joten en oo saanut aikaa, joten kai mun pas hoidot ei oo kesken. Eilen laitoin viestiä perään mutteivat oo näemmä siihen kerenneet vastata ja nyt eivät vastaakkaan kuin vasta lakon loputtua. Niin menee tääkin kierto ohi
      :´(

  • #42869
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea niin paljon user123!! Ihanaa että yksi etappi on päästy eteenpäin, toivotaan kovasti että tämä kantaa loppuun asti ❤

   Toivotaan nyt että ei menis siirrot ihan plörinäksi lakon takia. Meillä varmaan muutenkin pääsiäinen pilaisi viimeisen kaksipäiväisen siirron. Menkat nimittäin alkoi tänään kp37 ja normaalisti ovulaatio osuisi juuri pääsiäisen alkuun.

  • #42870
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille tsempeistä❤️
   Sinisilmät,alkio oli 2 päivän ikäinen ja tukilääkkeenä terolut jota syön nyt vielä ens viikon keskiviikkoon asti.

   • #42872
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Antaa vähän toivoa kaksipäiväisille ? itselläni yksi sellainen jäljellä, mutta jotenkin luotto on ihan olematon ? varmaan kun tuoresiirrot olleet aina neroja kaksipäiväisillä.

  • #42871
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi vitsi täällä on ollut paljon viestejä viimepäivinä 🙂

   User123 ihan mielettömästi onnea plussasta <3

   Onpas täällä paljon väkeä, jotka on juuri ilmottautuneet PASeihin. Täällä alkoi myös menkat eilen (kp50) eli tein PAS ilmottautumisen ja liityn joukon jatkoksi. Yritin epätoivoisesti laskeskella, että jos ovulaatio piikki otettaisiin kp 14 tai 15, niin noiden meidän 5-6päiväisten siirto onnistuisi pääsiäisen jälkeen ja pääsiäinen ei silloin sotksi siirtoa. Tuo lakko nyt sitten tietenkin paniikin aihe erikseen, toivotaan kovasti ettei tarkoita että joudutaan taas odottelemaan lisää. 🙁

   Llja: niissä menopurin lasiputkiloissa on siinä kohdassa mistä lasi taitetaan rikki, yhdellä puolella sellainen pieni harmaa piste, kun laittaa peukun siihen pisteen päälle ja taittaa poispäin pisteestä, niin putkilon ei pitäisi rikkoa sormia vaan leikkautuu nätimmin auki. Itse pidin vielä extra varmistuksena talouspaperin palasta siinä välissä ja säästyi sormet ehjänä.

   • #42889
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos TA vinkeistä! Tajusin itsekin tuon talouspaperin toissa iltana, ja haavoja ei ole enää tullut ? Ehkä syytän koronan aivosumua, etten tajunnut aiemmin haha. Mutta siitä pisteestä oon sen kyllä yrittäny joka kerta avata. En sitten tiedä olinko liian kovakourainen vai menikö se yksi ampulli muusta syystä rikki, mutta luulis että olisi joku helpompikin tapa lääkkeet pakata ?‍♀️ Onneks apteekista sai ostettua vain yhden annoksen tilalle, niin ei tarvinnut ostaa koko viiden pakettia.

  • #42874
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   User123! Ihana kuulla et 2 päiväisikläkin plussia tulee. Itsellä myös ollut omat epäluuloni näihin.

   Täällä kyytilinen käyty hakemassa matkaan.❤️ Nyt sit mennään sillä ajatuksella et raskaana ollaan kunnes toisin todistetaan. 4 munasolusta 2 oli kypsiä. 2pv hyvä alkio siirrettiin ja toista vielä viljellään huomiseen ja toiv pakastetaan.

   Mää niiin toivon et toi toinenkin jaksaa ja päätyisi pakkaseen et olis silti jotain edes odottamassa jos tästä ei plussaa tuu ettei taaas oltas nollatilanteessa joka tarkottas et saa taas siirtää kesätaukojen takia haaveet syksyyn eli kaukaisuuteen ?
   Vähä jo tirautinkin kyyneleitä siirron yhteydessä ku tuntuu et miten tää vaan on meillä niin vaikeeta ja ei ikinä mitään jää käteen ja joka punktiokin on niin huono onninen ja aina JOKU asia vaan menee pieleen. 1. ivf sisäinen verenvuoto, ambulanssilla sairaalaan ja viikko siellä+leikkaus päälle. 2. ivf miehen näytteelle tapahtunu yhtäkkiä jotain ja vaan huonoja simppoja tuli eli ei onnistunu hedelmöittää ja munasolujen pakastus epäonnistu. 3. ivf hirvee 1h ylimääränen alkusäätö kanyylin laiton kans ja iso kato munasoluissa. Eikö joskus vois mennä sillee ihan vaan normaalisti ja smuutisti ?‍♀️?‍♀️

   Tottakai ollaan nyt siis tosi onnellisia tästä siirrosta ja kaikki maailman peukut pystyyn et me ei mitään muita edes tarvita ja tämä on se meidän onni ❤️

   Anteeks hirvee avautuminen. Tää homma vaan välillä niiin turhauttaa ja tätä on hankala purkaa niille jotka ei ymmärrä mitä tässä aina läpi käy.

   Miten sulla Kaihla kävi siirron kanssa ja alkioiden? ? Päästäänkö yhdessä piinailemaan.

   • #42879
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tää on just se oikee paikka avautua kun lähes kaikki tietää mitä kaikkea tässä matkan varrella joutuu käymään läpi ❤
    Mäkin aikanaan niin naiivisti ajattelin et kyllähän me yks penska pyöräytetään kuhan saadaan vaan homma aluille. Toisin kävi. Kaikki mahdolliset tunteet on käyty läpi ja väkisinkin surkeaan tuuriinsa on jo vähän turtunut ja tullut sellainen inhottavan pessimistinen asenne mistä henk koht en tykkää yhtään, mutta mikä on ainoa keino välttää pohjamudat paskan osuessa tuulilasiin. ?
    Pidän niin paljon peukkuja että se tarvitsee vain tämän yhden ja että silti se toinen jäisi pakkaseen odottelemaan tulevaisuutta ?

    Kaihlalle myös super paljon onnea matkaan! Tänne saa myös laittaa tikkukuvia, nyt kun itellä ei oo ajankohtaista niin voi tutkia muiden ?

  • #42875
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mää oon vielä tulisilla hiilillä, siirto vasta iltapäivällä.. heräsin jo kuudelta odottamaan tuleeko soittoa mutta ainakaan vielä ei ole tullut, jokohan uskaltaisi luottaa että tänään päästään siirtoon ?

   Ja onneksi olkoon, että siirrettävää kuitenkin olo, eihän se tosiaan vaadi kuin sen yhden hyvän ♥️

  • #42876
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä en jotenkin osannu ajatella edes tota alkion ikää et mimmoset mahikset on,olin vaan niin pettynyt kun ei saatu mitään pakkaseen et sit taas alusta jos nyt epäonnistuu. Kun nyt vaan jaksais päivä kerrallaan elää mutta kyllä te varmaan tiedätte että oon jo pääni sisällä käyny kaikki vaihtoehdot läpi miljoonaan kertaan. Nyt on kp31 ja menkat pysynyt poissa epäilyttävistä mahakivuista huolimatta. Huoh kun vois vaan ennustaa miten tässä käy.
   Peukkuja pystyssä täällä Sinisilmät ja Kaihla❤️❤️ Ja muutkin tietysti!

   • #42877
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea User123! Ihan mahtavaa, että pitkä odotus vihdoinkin toi toivotun tuloksen. Toivotaan, että kaikki meneee hyvin!

  • #42878
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä piinailojoille! Teillä on kyllä ollut tuskainen taival Sinisilmät. Ehkä tämä kerta onnistuu! Ja kyllä mä luulen Kaihla, että sulle olisi jo ilmoitettu, jos jokin olisi pielessä!

   Lilja, mulle tuli kortisonista yöhikoilua aika paljon (ja varmaan päivisinkin oli kuumempi), päänsärkyä ja mieliala heitteli (pahemmin kuin normaalisti :D). Ainakin oletin että nuo oli kortisonista johtuvaa, kun pelkästä cyclogestistä ei noin paljon oireita ole ollut. Mulla oli annoksena ensin pari päivää 4 tablettia ja sitten suurimman osan ajasta 2 tablettia. 2 tabelttia taisi olla 10mg yhteensä.

   • #42890
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos kun kerroit oireista! Mulla on ollut kans päänsärkyä ja mielialat ja olotilat ovat heitelleet, mutta vaikee on sanoa et mikä johtuu koronasta ja mikä jostakin muusta. Tuota hikoilua ei ole ollut. Kuulostaa ikävältä. Mulla on ollut koko ajan tuo pienempi annos, eli ehkä oireetkin pienemmät, elleivät ne sitten tästä vielä ylly.

  • #42880
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille tsempeistä! Kerrohan Kaihla miten sitten kävi ?

   Osaako täällä ihmiset kertoa alkioiden luokituksista ja vaihteleeko niiden asteikko paikkakunnittain?

   Mietin et oonko ymmärtäny oikein. Viimeks huonoilla siittiöillä yksi siirrettävä oli 3sII ja nyt tämän päivän 6sIII ja 2pv ikäisiä siis molemmat.
   Tarkoittaako tuo ennen s oleva numero miten on jakautunut eli viimeks vain 3soluinen ja nyt 6soluinen? Eikö 6soluinen olisi silloin aika hyvä kaksi päiväiseksi ??

   Mietin kun viimeks olin itsekkin epäileväinen että ei ollu hyvä alkio mikä siirrettiin kun lähtökohdatki oli niin huonot mut lääkäri vaan sanoi ku kysyin ”ei me siitretä sellaisia joista raskaus ei voisi alkaa”.
   Tänään kuitenkin sanoi, että todella hyvä alkio siirretty. Niin onko jollain tietoa mitä nuo 6sIII tarkoittaa.

   Alkion laatuhan ei lopputulosta kerro,mutta toki antaisi hieman enemmän toivoa jos tuo todella nyt olisi parempi ?

  • #42881
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oon sanaton. Meidän yhdeksästä hedelmöityi kuusi, joista jokainen kehittyin kuulemma priima-alkioiksi. Tänään siirrettiin yksi kolmipäiväinen ja pakkaseen saatiin viisi. ♥️ 13.4. testipäivä, toki hyvin skeptinen olo, eihän me näin ”helpolla” voida lasta saada..

   • #42883
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vau, hieno saalis, onneksi olkoon ja plussatuulia 🙂

   • #42886
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi kun hieno saalis. Onneksi olkoon. Nyt kaikki peukut meille pystyyn ❤️??

   • #42887
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vau,ihana uutinen? Nyt vaan toivotaan parasta!

   • #42891
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oi kuinka hieno saalis! Paljon onnea! ♥️

  • #42888
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko sulla Sinisilmät tukilääkityksiä? Mulla on Terolut ja sunnuntaina pistän Gonapeptylin. Nuista alkioista, kuulostaisi tosiaan että 6-soluista se tarkoittaisi ja sehän olisi tosi hyvä 🙂 Mulla harmittaa ettei omakannassa vielä näy mitään tietoja punktion jälkeen, eli tarkempaa tietoa alkioista tai mistään ei ole.

   Millähän perusteella muuten päätetään onko PAS lääkkeelliseen vain luonnolliseen kiertoon? Mulle sanottiin, että tulee olemaan luonnolliseen kiertoon, vaikka on todella epäsäännöllinen (27-36pv) eli ovulaation ajankohtaakin todella vaikea määrittää etukäteen.

   • #42896
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle sanottiin et PAS sovitetaan luonnolliseen kiertoon kun ovuloin joka kierrossa, letrozole on tehostamassa ovulaatiota. Kierto mulla vaihtelee 27-31. Mitä on yrittänyt lueskella niin kai aina mieluummin yrittävät luonnolliseen kiertoon kuin lääkkeelliseen jos se vain on mahdollista, korjatkaa jos oon väärässä? 😉

  • #42892
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinisilmille ja Kaihlalle paljon tsemppiä piinapäiviin! Aiotteko testailla jo ennen virallista päivää? ☺️

   Mulla on tänään ultra, jossa selviää voidaanko pas:ia tehdä tähän kiertoon. Ja ajoittuuko hyvin. Mulla tehdään lääkkeelliseen, joten säätövaraa on onneksi hieman. Muuten saattaa kyllä osua juuri viikonloppuun. Jännää!

  • #42893
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En varmasti malta olla testaamatta ? Gonapeptyl ilmeisesti voi myös vaikuttaa, eli ihan heti sen jälkeen ei kannata testata?

   Ja tsemppiä ultraan, toivottavasti pääsisitte tässä kierrossa siirtoon ??

   • #42894
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos! ☺️

    Gonapeptyl ei vaikuta testeihin. Eli siitä vaan testailemaan! ? Irrotuspiikit taas vaikuttaa, jos on sellainen pistetty.

  • #42895
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään varmistui mun pelko kun lääkäri vastasi mun viestiin, en pääse siirtoon tässä kierrossa lakon takia :´(

  • #42897
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen pahoillani hiljainentuska ?
   Odotin koko päivän puhelua Tilkasta, mutta sitä ei tullut. Voivat vielä alkuviikosta perua keskiviikon käynnin. Olen jo tähän henkisesti varautunut. Massaviestin sain myös omapolulle.

   Miten Liljalla meni tänään, tehdäänkö siirto tähän kiertoon?

  • #42898
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kaihla mulla on tukilääkkeenä terolut 3krt/pv ja sit ma gonapeptyl koska mulle siirrettiin 2pv alkio niin taitaa mennä aina et gona pistetään 6pv kohdalla tukemaan sitä kiinnittymistä.

   Luulet et testailen aikaisintaan ekan kerran ens viikon perjantaina. Pistin su 27.3 pregnylin niin se ainaki näkyy sen 10-11 pv, joten en haluu sen takia sit valeviivoja mut ehkä ens pe jo on ainakin pregnylit kadonnu viivoista ? pitkät piinailut siis luvassa!

   • #42899
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo eli samoilla lääkkeillä mennään! Mulla oli la 26. irrotuspiikki, yritän itsekin malttaa ensi viikon loppuun ? vaikea pitää ittensä kiireisenä ettei ajattelis asiaa

  • #42900
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi kuinka ikävää että tuo lakko estää myös siirrot 🙁 Toivottavasti palkka-asiat saadaan pian kohdalleen, niin toiminnot voivat taas jatkua.

   Mun ultra meni hyvin. Kaikki oli ok, ja johtofolli jo niin iso, että siirtoon päästään viikon päästä perjantaina jee. Tänään pistän ovitrellen. Oon iloinen, koska jos nyt tulee nega, niin me ehditään tekemään nata-tutkimus ennen kesäsulkuja ja tekemään mahdollinen seuraava hoito jo elokuussa. Syyskuu olisi nimittäin töiden kannalta vaikea.

   Kaikille tsemppiä ja kivaa viikonloppua! ☀️

  • #42901
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ompa kiva et Lilja pääsette siirtoon ❤️

   Meille piti kantaan tulla tieto et onko toinen alkio jaksanut jatkaa jakautumista ja päässyt pakkaseen, mut tänään ei kyllä mitään ollu kantaan tullu. Ei ollu kyl mitään puhetta, et kuinka pitkälle ne sitä yritti viljellä. Liekkö sit jaksanu tai sit voiko lakko vaikuttaa etteivät oo kantaan kirjannu mitään.

   Pitäö ma laittaa chat palvelun kautta viestiä heille jos ei oo tullu sit vieläkää mitään infoa.

  • #42902
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla näytti tänään ovulaatiotesti plussaa. Eli olisikohan sitten tiistaina mahdollinen siirto. Oon pahoillani teidän kaikkien puolesta joilla lakko vaikuttaa siirtoihin ja hoitoihin.

   Lilja, saako kysyä että miksi sulle on suositeltu tuota nata-testiä? Se on ollut munkin kohdalla mietinnässä ja jos vielä yhdelle hoitokierrokselle lähdetään niin siinä vaiheessa harkitsen sitä taas uudestaan mutta kauhean vähän löytyy mitään tietoa siitä.

  • #42903
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana, hienoa että pääsette siirtoon! Saadaan piinailla yhtä aikaa ☺️ Onko sulla kolmipäiväinen alkio? Mulla siirretään siis viisipäiväinen perjantaina. Ymmärtääkseni Nata-tutkimus tehtäisiin, jotta voitaisiin poissulkea se vaihtoehto, että epäonnistuneet siirrot johtuvat mun kohdusta ja siitä että se jotenkin hylkisi alkioita. Todennäköisestihän vika on alkioissa (varsinkin mun ikäisellä), mutta luulen että halutaan silti tietää. Nuo toistuvat kemialliset raskaudet kai hieman lisäävät epäilystä. Mäkään en oo löytänyt siitä hirveesti tietoa, joten ei ehkä oo kovin yleinen tutkimus ainakaan Suomessa..?

   • #42904
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo meillä on kolmepäiväinen pakkasessa. Menee sit tosi samoihin meidän piinailut. ?Toivottavasti sulatus menee kummallakin hyvin.

    Mäkin oon ymmärtänyt että se nata liittyy tuohon kohdun hylkimiseen. Ymmärsin lääkärin puheesta että se ei ole vielä kovin yleinen testi. Mäkin luulen että meillä syy on alkioissa kun tuota ikääkin alkaa jo olla mutta kieltämättä kiinnostaisi selvittää jos tuo nata-testi toisi lisää tietoa, kun ulospäin kuitenkin kaikki alkiot on näyttäneet hyvältä.

   • #42905
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No meillä on sitten vain päivän ero piinailussa ☺️ Toivotaan todella että selviävät sulatuksesta ?

    Ymmärsin, että 80 % todennäköisyydellä syy on alkioissa, mutta mitä jos itse kuuluisi juuri siihen 20 %:iin? Onhan sekin jo suht iso prosentti. Siksi luulen että halutaan kokeilla sitä, ennen kuin tehdään uusi hoito tai lopetetaan kokonaan. Uskon että se myös rauhoittaa mun mieltä, mitä enemmän tiedän. Sehän on tosi kallis tutkimus, eli kyllä sitä silleen pitää tarkkaan harkita. Ja sen takia eivät meidän klinikalla suosittele sitä kovin aikaisessa vaiheessa hoitoja.

   • #42906
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ootko muuten katsonut Areenasta sen tanskalaisen dokkarin Kun haikara lentää ohi? Siinä yhdelle naiselle tehdään tuo tutkimus, ja jotain häikkää löytyykin.

   • #42909
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo katoin sen ihan vähän aika sitten. En muistanutkaan et se oli just nata-testi mikä siinä tehtiin. Se oli ihan hyvä dokkari.

   • #42910
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oli pakko tarkistaa et muistinko oikein, ja en oo kyllä nyt varma että tehtiinkö hänelle vain era, vai myös tuo nata. Mutta joo, mun mielestä on myös hyvä dokkari! Tosi koskettava ja samastuttava. Ja musta tuntuu että mun mies sai siitä erityisen paljon, sillä hän ei ole etsinyt tai saanut vertaistukea mistään. On onneksi kertonut muutamallekin ystävälleen, jotka ihanasti kyselevät kuulumisia, mutta kukaan heistä ei ole kokenut samaa. Itsellä taas on samassa tilanteessa oleva ystävä, ja sitten on myös tämä ryhmä. On aika tärkeä tietää ettei ole yksin ajatuksineen ?

  • #42912
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites Kaihla siellä menee? Onko mitään tuntemuksia ollu tai oireita?
   Olipas se gonapeptylin pisto kivuliasta eilen! Onneks nyt on hetkeks taas pistelyt pistetty.

   Me saatii eile huonoja uutisia et ei ollu se toinen alkio selviytynyt pakkaseen ?
   Harmittaa niin hulluna ja jotenki vie kyllä nyt uskoa tästä kyydissä olevasta vaikka ei sais luovuttaa vielä mut eilen oli kyl vaikee päivä!

   • #42913
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei! ?? Toivottavasti tämä kyytiläinen pysyy matkassa!

    Mulla Gonapeptyl sattui kans ihan pirusti ja aiheutti 1-2h hirveän pahoinvointikohtauksen, en ees istumaan pystynyt kun oli niin hirvee olo. Muutenkin vähä huonosti toipunut, soitan tänään naistentauteihin kun hirveä turvotus edelleen ja kipuja myös, epäilen lievää hyperiä ?

    Oura on nyt kahtena yönä herjannut kohonneita leposykkeitä, ja parilla testillä oon testannut Ovitrellen poistumista. Oli outoa saada haamut testeihin vaikka tiesin että johtuu nimenomaan Ovitrellesta ? En tiedä mikä päivä uskaltais sitten oikeasti alkaa testaamaan..

    Miten sää oot toipunut?

  • #42914
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka kaikille pitkästä aikaa.
   En ole yhtään lueskellut mitä kellekin kuuluu, mutta toivottavasti monella on ollut onnistumisia❤️

   Itse varovasti palailen taas palstalle kun omaa passia alan odottamaan joka todnäk osuu toukokuun alkuun.

   Onko täällä muita jotka nyt jo tietävät piinailevansa silloin?

   Haluaisitteko uutta ketjua aloittaa? Uusi vuosi ?

  • #42915
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kaihla ompa ikävä kuulla et sulla ollu hankalia kipuja! Kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä klinikalle. Toivottavasti menis hyvällä nesteytyksellä ohi jos lievää hyperiä on.

   Täällä muuten ihan hyvin menny ja palauduttu. Mitä nyt kaiken moista pientä juilintaa ja vihlasuja aina välillä ku rupiaa jollekki, mut luulen et lääkkeet tekee nyt endon kaveriksi kaikkia tuntemuksia. Tänään ollut kyllä jotenkin jo aamusta semmosta menkkajuilintaa enemmän. Toivottavasti ei nyt johtuis niistä vaan et siellä joku tarraili kiinni!

   Itse aattelin huomenna ehkä uskaltaitua testaan ekan kerran niin näkis sit ehkä perjantaihin vertailuna et onko pregnyl poistunu kokonaan. Huomenna olis 10 pv pistämisestä.

  • #42916
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Klinikalla tuumasivat, että on vielä ihan normaalia 🙂 Tää päivä ollut kyllä jo helpompi onneksi, jospa tää tästä. Vähän on itelläki jomotteluja ollu ja rinnat kipeenä, mutta ei näistä tosiaan tiedä johtuuko lääkkeistä vai mistä. Jokohan perjantaina vois näkyä jotain, tavallaan ei malttais odottaa mutta tavallaan pelottaa testatakkaan ?

  • #42917
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulle tuli se pelätty soitto. Alkio ei selvinnyt sulatuksesta. ?? en oikein edes miettinyt koko riskiä kun kaikki aikaisemmat on sulaneet hienosti. Miksi tää on näin helvetin vaikeaa. Pakastin on tyhjä ja nyt pitäs päättää vieläkö hakkaa päätä kerran vielä kunnolla seinään vai oliko tää tässä.

   • #42918
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Unana, oon niin pahoillani! ? Ei riitä sanat. Tää on niin epäreilua!! ? Paljon voimia sinne uutisen kanssa ja sitten myös mietintöjen kanssa, kun sen aika on.

   • #42919
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei miten kurjaa ja epäreilua olen niin pahoillani ❤ Voimia pohdiskeluun

   • #42920
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei?? Ihan kamalaa.
    Paljon voimia❤️❤️

   • #42921
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eikä! Oon niin pahoillani. Tää on kyllä niin epäreilua. Välillä oikeesti miettii et mitä me ollaan tehty niin väärin et aina kerta toisensa jälkeen joutuu pettyyn ? Tsemppiä asian käsittelyyn.

   • #42922
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oon pahoillani ?
    Voimia ja iso halaus❤️

   • #42923
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos kaikille myötätunnosta. Se on niin pakahduttavan raskas tunne kun jokin menee pieleen. Vähän auttaa kun sen jaettua kohtalotovereiden kanssa.

    Niin se vaan on että ihan missä kohdassa pieleen mennyt hoito tuntuu yhtä kamalalta, kun se ei siihen toivottuun lopputulokseen johda.

    Liljalle tsemppiä siirtoon perjantaille, toivon että sulla menee kaikki hyvin. Ja kiva kuulla Aliisa susta pitkästä aikaan ja että olet omaan pas:iin pikku hiljaa pääsemässä.

   • #42928
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, oon pahoillani teidän puolesta! Tsemppiä pohdintaan! <3

  • #42924
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unana todella pahoillani teidän kurjista uutisista, tuo on kyllä niin epäreilua. Enpä itsekkään ollut tajunnut, että tuommoinenkin riski on. 🙁 ihan mega paljon tsemppiä ja voimia tulevaisuuden pohdintoihin sitten kun tuosta alku surusta pääsee läpi.

   Kaihlalle tsemppiä kipujen kanssa pärjäilyyn, hyper on todella perseestä. 🙁

   Sinisilmälle ja Kaihlalle molemmille onnea testailuihin, toivotaan, että molemmilla plussaa. 🙂

   Aliisan ideassa aloittaa uusi ketju vuodelle 2022 voi olla ideaa, tämä alkaa olla jo aika pitkä. 🙂

   Täällä stressaa nyt ihan hirveästi tuo lakko ja epätietoisuus, että päästäänkö PAS vai ei. Virallinen linja Tilkassa on, että alkaneet hoidot pyritään hoitamaan maaliin, mutta sielä ei ole yhtään hoitajaa, joten eivät oikein osanneet sanoa mitä tapahtuu. Mulla aloitettiin lääkekierron lääkitys ennen lakon alkua, ja kun sinne soitettiin, niin sanoivat että jatka lääkkeiden syömistä, mutta eivät voi varmuudella luvata päästäänkö ultraan vai ei. 🙁 nyt sitten odotellaan ja rukoillaan, että sieltä tulisi soittoa tällä viikolla, että tiedetään onko syöty lääkkeitä täysin turhaan.

   Onko täällä muita jolla on tehty PAS lääkekiertoon? Monentenako kierron päivänä teillä on ollut ultra ja monentenako päivänä itse siirto on tehty? Meillä on menossa kp8 tänään ja kahdeksan päivää on nyt syöty progynovaa 3kpl/pv, jota edelsi 10pv terolut kuuri. :/

   • #42926
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla tehdään kaikki passit lääkkeelliseen kiertoon ja eka ultra on ollut n. Kp 10 ja siirrot kp 15-19. Lääkkeellisessä siirtopäivissä voi kuulemma oll isokin haitari. Mulla limakalvo kasva hyvin (kop kop puuta), joten siirrot olleet tuolloin.

    Itteenikin ahdistaa tää lakko. Lääkäri soitti eilen ja sanoi, että lakko voi hyvin kestää yli mun toukokuun alun passin johon siis ilmoittautuisin n. 2vk päästä. Ahdistavaa jos siirtyy taas vaikka ymmärrän lakon syyn. Toivottavasti pääsevät lakossa sopuun. En edes tajunnut kysyä että saisinko kuitenkin aloittaa lääkkeet etten lakon loppua koksa niitä kuitenkin syödään pitkään ennen ultraa. Ilmeisesti en,joten saa nähdä saako tänä vuonna yhtäkään siirtoa ennen kesäsulkua… Ahdistavaa

  • #42927
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aloitin uuden ketjun ?

  • #43065
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!
   Olen 29v nainen Keski-Pohjanmaalta. Olemme kihlattuni kanssa yrittäneet lasta 2018 vuodesta lähtien. Hoitoihin päästiin n. 2020. Sain positiivisen raskaustestin 08/20, mutta se meni kesken 09/20 rv 7-8. En ole sen jälkeen tullut raskaaksi.

   Olemme nyt toisessa IVF hoidossa Oulussa. Ekasta IVF hoidosta en tullut raskaaksi ja pakkaseen emme saaneet alkioita. Toisesta en myöskään ole tullut mutta saimme pakkaseen 6 alkiota. Joista yksi siirrettiin 12.4.22. Tänään la 23.4.22 tein testin. Näin itse testeissä tosi tosi haalean viivan. Osa kavereista sanoo että positiivinen haalea viiva tulee ja osa sanoo että nega.

   Minua pelottaa todella paljon tulenko koskaan raskaaksi ja äidiksi. En myöskään tiedä onko minua tutkittu kunnolla ja kaikkia verikokeita otettu.

   • #43066
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Jenna!
    Kuullostaa siltä et toka ivf meni jo paljon paremmin kuin eka ja pakkaseen tuli hyvä saalis. Voihan olla et se haalea viiva lähtee tummenemaan vielä, koska sulla on virallinen testipäivä? Itsellä testeihin ei ole koskaan tullut haaleintakaan haamua, mutta olen vasta käynyt 4 inseminaatiota ja yhden ivf hoidon josta tuli tuoresiirto nega, nyt odotan pääsyä pakastetun alkion siirtoon. Tälle vuodelle on tehty uusi keskustelu https://keskustelu.simpukka.info/keskustelu/aihe/ivf-icsi-pas-2022-vol-1/ kannattaa sinne tulla, saa paljon vertaistukea 😉

Luet parhaimillaan 268 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.