Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT IVF/ICSI/PAS, kevät-kesä -19

Luet parhaimillaan 43 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #31142
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Edellinen ketju oli jo niin pitkä, joten tein uuden…Jatketaan täällä 🙂

  • #31145
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Anselmiina, Kiitos kun teit uuden! Aikamoinen selaaminen ollut kun niin paljon viestejä 😀

   Kiitos!

   Olen käynyt viimisen kahden vuoden aikana monen monta kertaa gynellä. Mulla oli silloin kun alettiin yrittää raskautta ja otettiin kierukka pois papassa kohtalainen dysplasia löydös ja se leikattiin leepillä pois. Olin niin järkyttynyt koko siitä episodista, että olen käynyt puolivuosittain otattamassa papaa yksärillä+ normikäynnit leepin seurannan jälkeen+ kolposkopia ennen leeppiä+ kun hakeuduttiin lapsettomuustutkimuksiin. Aina on ultrattu ja vertailin gynejen hoitokertomuksia. Oikeassa munasarjassa, jonka torvi on tohjona myös, on aina vähän väliä näkynyt jotain, yksi on kutsunut dermoidiksi ja toinen hemorraggiseksi kystaksi ja vaikka miksi. Toinen huomio minkä kiinnitin oli se, että yli 5 vuotta vanhoissa kertomuksissa ei ollut kohdun asennosta mitään mainintaa. Pari vuotta vanhoissa luki että lievä rvfl (taakse päin kallistunut) ja sitten muuttuu nykyhetkeä kohti mennessä rvfl, jyrkkä rvfl ja lopulta joku oli kirjoittanut erittäin jytkkä rvfl. Kysyin tästä havainnosta lääkäriltä itse ja sillä perusteella epäily, että oikean munasarjan möykky olisi endometriooma ja kohdun asento muuttunut vuosien mittaan kasvavan endon vuoksi. Verikokeet oli syöpämarkkerit ca125, joka nousee syövissä ja myös vähemmän endossa usein ja se mulla oli koholla juuri endoon sopivasti. He4 taas oli normaali, mikä viittaa siihen että kyse on endosta, ei esim. Munasarjasyövästä. Oireita mulla ei juurikaan ole, tai on kuukautiskipuja mutta vain päivän verran ja siihen auttaa särkylääkkeet hyvin.

   Onko sulla kuinka kauan tosta esiaste-löydöksestä? Mullahan oli sama, papassa todettiin vuosi sitten ja 9kk sisällä 4 kertaa tehty leep, viimeisin nyt maaliskuussa jossa vihdoin tuli tieto, että kaikki on saatu pois! Mä laskin kans, että olen käynyt vuoden sisällä gynellä 11 kertaa (papa, 4x leepiä, 3 kolposkopiaa, 2x lapsettomuuspolilla tutkittu ja sit vielä se käynti gynellä ennen ku saatiin lähete) Luulis siis tottuneen tähän, mutta ei.

   Mulla vielä jatkuu jälkivuoto leepistä. Viimeksi kesti yhteensä 5vkoa (välissä myös menkat) ja nyt näyttää sama toistuvan.

   • #31146
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lisään vielä siitä endosta, että virallisten lähteiden mukaan endoa on 10%:lla hedelmällisessä iässä olevista naisista. Mun mutu on se, että sitä on oikeasti paljon paljon enemmän, voi hyvin olla vaikka 50% tai enemmänkin.Epäilen, että se voi olla jopa ihan tavallaan normaali elimistön toimintaa, että on endoa, jos vuotaa säännöllisesti. Taustaa ei vain vielä tunneta. Aikaisemmat sukupolvet on ollu jatkuvasti raskaana tai imettäny ja monet nykyään syö yhdistelmäpillereitä niin ei ole vaan oireile/pääse kehittymään pahaksi ja monet kärvistelee kivun kanssa ja pitää sitä kipua ihan normaalina. Tää on mun ihan oma arvaus, ei mitään tutkittua tietoa. Rvfl on tyypillinen löydös endossa. Ultrassa mulla ei näy mitään muita ees epäiltäviä pesäkkeitä kuin se oikean munasarjan. Lääkäri meinasi, että sillä alueella voi olla taaperoajan leikkauksesta arpea ja siksi lähtenyt sinne kehittymään endo.

    No sitten se leep, kerron vähän taustaa ku nyt on joku paikka mihin tätä juttua voi oksentaa.

    Mulle oli yths:llä gyne sanonut, että seuraavaks sit 30v papa. Oli otettu 2015 26-vuotiaana ja aina ollu normaali, mulla ei oo koskaan ollu mitään sukupuolitauteja ja kumppaneitakin ollut vaan kolme ja nykyinen ollu 21 vuotiaasta alkaen, kaikki kumppanit on ollu pitkäaikaisia ja luotettavia. Olisin jo sillon 26v halunnut lapsia mut mies ei suostunu ennen ku oon valmistunu ja ainakin toisella vakkariduuni, hänellä oli silloin vielä määräaikainen työ. Mulla on ollu kuparikierukka viiminen ehkäisy. E-pillerit yks lääkäri lopetti 8 vuoden syömisen jälkeen ku olin 24v, ku huomas et anamneesissa on aurallinen migreeni ja keltarauhashormoonista sain jäätävän aknen, jota vastaan tappelen edelleen. 2 roA kuuriakin oon siihen syönyt mut aina puskee päälle. Valmistuin 2017, sain vakkariduunin ja miehenkin työ vakinaistettiin, ostettiin vanha omakotitalo jota remppailtiin ja 2017 mies sitten suostu tähän vauva-asiaan. Täällä me siis nyt asutaan kahestaan, 200 neliöisessä talossa, leikkimökkikin on valmiina pihalla et paikka olis pienelle ihmiselle…. Kierukka poistettiin 6/17 ja samalla pyysin papan varuiksi. Otettiin nestepapa, joka oli sillon ihan uus juttu,siinä tuloksena tää kaikkein paskin hpv16 infektio ja epäselvä solukuva, lääkäri pelkäs jopa syöpää mut varmistus sit kolposkopiassa cin2 eli kohtalainen dysplasia (toisteksi vaikein syövän esiaste) ja se sitten leepattiin 8/17 keskussairaalassa. Oli aika iso, 2e kolikon kokonen, ja muutos oli sama siinäkin cin 2 ja jatkui näytteen ulkoreunaan asti, mikä ei kuulema haittaa, varsinki ku olin alle 30v. Kaikki toimenpide ja toipuminen ym. meni ihan hyvin mut kokemus oli aivan kamala ja koko kesä meni ihan piloille. Ei ollu jälkikipuja, jonkin verran vuotoa mut aika vähän ja sit varmaan stressistä johtuen elämäni lyhin kierto. Monta vuotta oli kierto oli tasan 28 pv ihan tunnilleen mut leepin jälkeen oli yks noin 20pv:n kierto ja sen jälkeen vaihdellu 26-29 pv. Näytteet on ollu sen jälkeen puhtaat myös sen hpv:n osalta ja viimenen kontrolli on syyskuussa. Toki oon riskiryhmässä monen syövän suhteen tän takia.

    Toi 4 kuulostaa aikamoiselta. Minkä asteinen se oli? Oliko niin et oot vähän vanhempi? Lukee varmasti tuolla aikaisemmissa mut unhotin jo. Yli 30v paranee ilmeisesti huonommin.

    • #31148
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mulla oli sitä pahinta solumuutosta eli cin 3,aiemmossa papoissa ei ole mitään ollut koskaan ja tän 9kk aikana tehtiin kahdesti korkean riskin hpv ja nega molemmilla kerroilla.
     30v olen nyt, 29 olin kun todettiin. Eivät vaan meinanneet saada kaikkea pois. Kun muutokset oli kohdunsuun ympärillä täysin eli poistivat molemmin puolin. Ja tosiaan kolme kertaa omassa sairaalassa (kesäkuussa, syyskuussa ja marraskuussa) ja nyt isommassa sairaalassa maaliskuussa. Nyt kestikin koko toimenpide tunnin ja oli muuten on karmea, mutta onneksi vihdoin kaikki on pois.. Viimeinen vuosi on ollut tän takia tosi raskas. Ja me tosiaan varattiin aika lapsettomuusasioissa viime vuoden tammikuussa ja tämä homma sitten siirsin aloitusta, kesällä mies oli testeissä ja sen takia mentiin sit suoraan ivf, yritystä meillä takana se 8v ja risat. Mut onneksi se on nyt takana ja toivottavasti ei uusiudu. Syyskuulle on jo uus kolposkopia aika ellei sit ole raskaana

     • #31150
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Varmasti on ollut rankka vuosi.Ja 8 vuotta on pitkä aika, oma reilu vuosi tuntuu aika pieneltä nyt. Olen myös saanut elämäni aikana kaikenmoista paskaa niskaan mutta tää leepepisodi pitää tällä hetkellä kirkkaasti ykkössijaa. Ite oon koittanut ajatella et kaikki vastoinkäymiset muokkaa musta paremman ja inhimillisemmän ihmisen. Ei auta katkeroitua, silloin ne vastoinkäymiset voittaa. Tästä ivf:stä koitan ajatella et ensinnäkin tää on ihan älyttömän mielenkiintoista ja hienoa et tällasia voidaan tehdä. Toiseksi olen päättänyt että kaikki paska minkä tää elämä mulle tarjoaa otan ilolla ja riemulla hymyillen vastaan ja haistatan pitkät. Tällainen on ainakin tämänhetkinen fiilis. Voi olla, että jos lapsettomuus pitkittyy niin ääni kellossa muuttuu mutta toistaiseksi lippu korkealla 🙂

      • #31151
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Onhan tämä, tää kohdunkaulansyövän esiaste ja vauvanyritys on ollut mun/meidän elämän suurimpia kriisejä. Olin aivan varma jo että multa poistetaan koko kohtu kun eivät millään saaneet kaikkea pois. Onneksi ei kuitenkaan.
       Nyt vihdoin löytynyt tähän vauva-asiaan sama toive kuin silloin, kun aloitettiin. Kun ei vuosienkaan jälkeen ole onnistunut ja mulla alkaa menkat aina liian aikaisin, on fiilikset olleet aika toivottomat. Vihdoin siis vuosi sitten saatiin päätettyä (tai no mies sen otti esiin) että kokeillaan hoidot. Ettei sitten tarvi miettiä ”mitä jos”.

       Toivottavasti Sadelle kaikki menee hyvin! Alkoiko sulla nyt siis lyhyellä kaavalla?

      • #31152
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Juu tostaina alotin gonal f pistelyn. Huomenna alkaa se jarru, nimeä en muista. Tuolla se oottaa mustassa alkon muovikassissa jääkaapissa muiden piikkien kanssa. Eli eksursio menopaussiin ilmeisesti luvassa. Tiistaina ja torstaina ultrataan. Pääsiäinen osuu vähän ikävästi, et jos menee punktio keskiviikolle ja jos niitä munasoluja ees saadaan hoitoon kelpaavia, niin sit joko riskillä torstaina jo viedään poikkeuksellisesti morula?ko?kö?, koska ei ehdi vielä blastokystiksi tai sitten tiistaina hyvin monipäiväinen blastokysti tai sit pakastetaan kaikki, näin ymmärsin. Jos punktio on ma tai ti niin pääsiäinen ei haittaa ja to sitten se istutus. Miksi sitä sanotaan? Onks se istutus? Tää tosiaan alko sillai aika yllättäen niin en ihan oo varma siitä punktiosta eteenpäin. Ti ja to varmaan tiedän enemmän. Lääkäri oli sen endonkin takia vähän sitä mieltä et mahollisimman äkkiä vaan pulla uuniin niin se saa mahdollisuuden parantua ja sit hypoteettisen imetyksen jälkeen voi miettiä sen hoitoa, kun pillereitä mulle ei sen aurallisen migreenin takia mielellään kirjoiteta.

      • #31153
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Onkohan se jarru se mikä tässä puuttuu kun on pitkä kaava. Vai olikohan sekin tässä. Oon kyllä niin pihalla et mikä lääke ja milloin mut onneksi saan sit ohjeet..
       Mulla siis ensi kierron kp 20 alkaa synarela.

       Siirroksi sitä taidetaan sanoa. Kai 😀
       Sulla kyllä nopeasti alkoi. Varmasti vaikea vielä sisäistää, mullakin on! Ootteko kunnallisella vai yksityisellä?

      • #31156
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Jarrulääke on fyremadel, vaikuttava aine ganireliksiasetaatti, joka toimii GnRH-antagonistina ja estää munarakkuloiden puhkeamisen. Pitkässä kaavassa se on kai usein nenäsumutteena.

       Ollaan julkisella, yliopistollisessa keskussairaalassa naistentaudeilla. Lähetteen sain yksäriltä, sama lääkäri ottaa vastaan yskärillä ja keskussairaalassa. Hän oli keskussairaalassa lääkärinämme myös viimeiset kaksi kertaa ja totesi tän munatorviasian siellä yksärillä jo ja endon nyt vastikään viime viikolla. Ensikäynnillä oli eri lääkäri, joka siis suositteli vielä yrittelemään luomuna. Tämä viimekertainen lääkäri, jolta lähetteen saimme on ollut sellainen ”jaaha hihat heilumaan” -tyyppi ja kiittelinkin häntä viimeksi siitä, että aina kun hänen vastaanotolleen olen mennyt niin asiat lähtevät etenemään.

  • #31160
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jarrulääke on fyremadel, vaikuttava aine ganireliksiasetaatti, joka toimii GnRH-antagonistina ja estää munarakkuloiden puhkeamisen. Pitkässä kaavassa se on kai usein nenäsumutteena.

   Ollaan julkisella, yliopistollisessa keskussairaalassa naistentaudeilla. Lähetteen sain yksäriltä, sama lääkäri ottaa vastaan yskärillä ja keskussairaalassa. Hän oli keskussairaalassa lääkärinämme myös viimeiset kaksi kertaa ja totesi tän munatorviasian siellä yksärillä jo ja endon nyt vastikään viime viikolla. Ensikäynnillä oli eri lääkäri, joka siis suositteli vielä yrittelemään luomuna. Tämä viimekertainen lääkäri, jolta lähetteen saimme on ollut sellainen “jaaha hihat heilumaan” -tyyppi ja kiittelinkin häntä viimeksi siitä, että aina kun hänen vastaanotolleen olen mennyt niin asiat lähtevät etenemään.

   Niin se tais ollakin kun nyt muistelen, että nenäsumutetta käytettäisi samalla kun pistellään.

   Ja hienoa että tuollainen lääkäri on teidän kohdalle osunut!

   Välillä tänne on niin vaikea päästä. Tänään sain vastattua puhelimella muutaman viestin ja sitten taas en. Heittää tavallaan pois kun valitsee keskustelun.

  • #31243
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pääsin taas pitkästä aikaa kirjautumaan!

   Mikäs tilanne muilla?

   Ei hyvin mennyt tämä toipuminen. Jälkivuoto yltyi eilen illalla tosi rajuksi. Ja pienestä en säikähdä mutta nyt en pystynyt moneen tuntiin nousta vessasta kun sitä valui ja valui vaan.
   Lopulta menin polin päivystykseen ja syykin löytyi. Siellä oli ruven irtoamisen yhteydessä suoni auennut ja vuoti ihan valtoimenaan.
   Leikkaussaliin jouduin ja nukutuksessa polttivat sen kiinni.
   Nyt sit parannellaan sitä..

   • #31245
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ikävä kuulla Autumnrain. Sulla on tosiaankin riittänyt vastoinkäymisiä. Onneksi lähdit päivystykseen. Toivotaan että nyt lähtee sujumaan paremmin.

    • #31273
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Toivotaan tosiaan! Kiitos!

   • #31263
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oivoi, no onpas sulla nyt sitten kaikki maholliset sattunut. Jospa se tuulen suunta tästä kääntyisi 😉

    • #31270
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos! 🙂

  • #31247
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli juuri äsken alkionsiirto. Punktio oli maanantaina ja tuloksena oli jopa 8 solua, joista 4 kuitenkin tosi pieniä. Neljä soluista hedelmöittyi ja kolmea vielä kasvatellaan huomiseen. Toivotaan että saadaan jotain pakkaseenkin. Punktio itsessään oli paljon viimekertaista kivuliaampi ja nyt kun piti mennä siirtoon rakko täynnä niin jo pelkästään istuminen saati käveleminen tuntui kivuliaalta. Ei kuitenkaan ollut mitään nesteen kertymistä tai muuta, joten toivotaan et menee tää pinkee/turvonnut olo nopeasti ohi.

   • #31248
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivottavasti saatte pakkaseen ja ne on sitten säästössä seuraavaa kertaa varten ja nyt tulisi plussa! Peukut pystyssä!

   • #31261
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Peukut pystyssä täälläkin, että plussaa tulee piinapäivien päätteeksi 🙂
    Etkö saanut tarpeeksi kipulääkettä vai? 🙁

   • #31264
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Peukut pystyssä, ihan lupaavalta ainakin kuulostaa tähän mennessä eikös vaan 🙂 Perästä tullaan täälläkin, ens viikolla punktio, jos kaikki menee suunnitellusti.
    Mua onkin tuo rakko täynnä -ohje vähän mietityttänyt, että miten mahtaa itseltä onnistua. En tiiä miten pystyn olemaan rentona, jos on hirveä pissahätä ja porukka häärää alapäässä. Käyn aina just ennen gyneä vessassa yleensä ja monta kertaa ultraessa onkin huomautettu et ja rakko onkin ihan tyhjä…. 😀

  • #31266
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Edellisestä ketjusta

   ”6.4.2019, 20:30 #31124Vastaus | Quote

   Isla
   Osallistuja
   Tervetuloa Sadelle joukkoon ? No varmasti on vähän pöllähtynyt olo kun niin nopeesti slkoi kaikki! Mutta hyvä juttu, että hoidot alkoivat nopeasti, itse ainakin halusin aloittaa hoidot heti kun mahdollista ? Itsellä tosin ikääkin jo 37 vuotta, joten siksikin haluaa kaikki tänne heti. Meillä on siis vähän sama tilanne, itsellä alkion siirto joko ensi viikon lopussa tai pääsiäisviikon alussa, jos kaikki sujuu hyvin. Tsemppiä sinulle, toivottavasti vointi pysyy hyvänä ❤️ Päivitäthän tänne lisää kuulumisia, olisi mukava kuulla kun melko samassa tahdissa mennään hoidon kanssa.

   Eli päivitystä laittelisin…

   En ole minäkään saanut kirjauduttua tänne pariin päivään. Mulla on huomenna toinen ultra ja sit kuulen ens viikon aikataulusta. Ekassa ultrassa oli molemmin puolin useampi rakkula, olisko toisessa ollu 7 ja toisessa 5. Pienimmät oli 6-8mm ja isoin 13mm. Oikeassa munasarjassa näkyi vajaa 3 cm endometriooma nyt sitten niin selkeästi että ihan yllätyin kuinka varmasti lääkäri sitä nyt näytti, ottaen huomioon, että monta vuotta yks sun toinenkin lääkäri on sitä kattellu ja ihmetelly että ei tää oikeen endometrioomaltakaan näytä… Lisäksi oli toinen pienempi myös, mut kaikki oikealla, vasen puoli on ihan jees. Se oikea puoli onkin tässä piikitellessä vähän pistänyt toisaikaisesti, mut Panadol auttaa. Edellisestä lääkäristä tykkäsin kovasti mut nyt vastassa ollut oli tosi törppö. No eipä auta valittaa pikkuasioista ku hyvää hoitoa halvalla saa. Toivon silti et huomenna vastassa olis joku mukavampi.

   Mitenkäs Islalla pöhisee, ootko kuulolla?

   • #31291
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Sadelle,

    Miten ultra meni?

    Itse olin eilen punktiossa. Punktio sujui hyvin, ei suuremmin sattunut ja hoitohenkilökunta oli ihana. Folleja oli yli kaksikymmentä, osa kuitenkin tyhjiä ja saatiin 14 munasolua. Olen helpottunut, että olemme päässeet tähän asti ja munasoluja löytyi noinkin hyvin. Alkion siirto on maanantaina, jos oloni pysyy hyvänä ja edelleen on jotain siirrettävää. Pelkäävät edelleen hyperstimulaatiota, koska vaste oli noin hyvä ja olen melko hoikka. Toivon, että vointi pysyy hyvänä ja saamme maanantaina tuoresiirron. Jos vointi huononee, niin maanantaina pakastetaan kaikki ja myöhemmin sitten siirto. Jännittää, että onko munasoluja saatu hedelmoittymään (icsi), saadaan vasta maanantaina tietää ilmeisesti.

    • #31307
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiva kuulla, että kaikki tähän mennessä mennyt hienosti. Ultra meni ihan jees. Niitä rakkuloita oli yhteensä 12 ja isoimmat oli nyt 14mm, pienimmät 8mm. Piikittelen nyt vielä sunnuntaille asti ja su illalla sitten irrotuspiikki, tiistaiaamuna punktio ja torstaina siirto. Päivittelen tänne sitten aina sitä mukaan, kun jotain tapahtuu. Toivottavasti menis meillä molemmilla mahdollisimman suoraviivaisesti, kun näin hienosti on tähän mennessä sujunut. 🙂

    • #31313
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Vau Isla! Hieno määrä munasoluja 🙂 Nyt peukut pystyyn! Kerro heti kun kuulet lisää 🙂

     Saitko muuten rauhoittavaa lääkettä punktiossa vai pelkkää kipulääkettä? Kuinka kauan olit poliklinikalla punktion jälkeen? Pystytkö kävelemään ym. ihan normaalisti heti?

     • #31334
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Hei Anselmiina,

      Sain itse päättää otanko myös rauhoittavaa (suun kautta). Suosittelivat ensi kertalaiselle, joten otin. Sain rauhoittavaa jo ennen saliin menoa, lisäksi pahoinvointilääkettä ja jonkun muun lääkkeen (en muista enää mitä). Samoin kanyyli laitettiin tässä vaiheessa käteen.

      Mies tuli mukaan saliin ja oli ainakin minulle suuri tuki, että olemme yhdessä. Mies antoi spermanäytteen heti sairaalaan ilmoittautumisen jälkeen. Salissa minulle annettiin kanyylin kautta kipulääkettä, lisäksi sain paikallispuudutetta. Kipulääkettä olisi saanut tarvittaessa lisää ja sen tarvetta kysyttiinkin välillä toimenpiteen edetessä. Minulla ei kuitenkaan suuremmin sattunut, muutaman kerran vihlaisi ikävästi ja oli sellaista menkkamaista jomotusta koko toimenpiteen ajan, mutta näiden kanssa pärjäsi. Vaikka olin käynyt pissalla juuri ennen toimenpidettä, niin silti rakossa oli virtsaa, joten minut katetroitiin samalla. Virtsarakko ei kuitenkaan siirtynyt ns. sivuun, joten lääkärin täytyi mennä virtsarakon läpi punktiossa. Tämä ei kuitenkaan suuremmin sattunut ja sain tähän antibiotiin kanyylin kautta (tulehdusvaara). Joten kannattaa käydä vessassa juuri ennen toimenpidettä ja yrittää saada rakko tyhjäksi 🙂 Toimenpide kesti arviolta 20 min ja pystyin kävelemään itse takaisin lepohuoneeseen heti toimenpiteen jälkeen (toki hoitaja ja mies oli tukena varuuksi). Hieman huippasi mutta yllättävän hyvä olo. Tämän jälkeen lepäilin noin puoli tuntia ja sitten sain käydä vessassa. Kotiin pääsin lähtemään n. 1,5 tunnin päästä toimenpiteestä. Kotimatkalla (n. 3 tunnin kotimatka) nukuin melko paljon ja kotiin päästyä nukuin taas noin pari tuntia. Uskon, että lääkkeet väsytti ja jännitys teki osansa, lisäksi oli huippaava olo.

      Kaiken kaikkiaan ihan hyvä kokemus. Aukiolotutkimus sattui melko paljon, joten yllätyin kun punktio meni näinkin kivuttomasti. Toki lääkitys ihan eri. Nyt olo on ollut ihan ok, turvonnut ja mitään suurempia ei pysty tekemään (tuntee kyllä jos jotain vähänkin raskaampaa tekee). Olenkin nyt vain lepäillyt ja juonut paljon vettä, toivoen että hyperi ei tule ja päästäisiin maanantaina siirtoon. Epätietoisuus siitä, ovatko munasolut hedelmöittyneet vaivaa, mutta täytyy malttaa nyt odottaa maanantaille. Luulin, että tietoa saisi jo ennemmin mutta emme saa. Sairaslomaa sain kolme päivää, siirtopäivälle en saa (ainoastaan todistuksen).

      Omat ”vinkkini” punktioon:

      -rakko tyhjäksi juuri ennen toimenpidettä
      -runsas aamupala ennen toimenpidettä
      -mies mukaan henkiseksi tueksi
      -mukavat löysät vaatteet
      – pientä evästä mukaan
      -rauhoittavan otto
      -tarvittaessa pyytää toimenpiteen aikana kipulääkettä rohkesti lisää
      – seuraavat päivät varata vain levolle

      Pitkä teksti 🙂

      • #31353
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitos paljon konkreettisista vinkeistä, tulivat tarpeeseen <3
       Mies on tulossa mukaan punktioon, koetaan se molemmat tärkeäksi. Taidan ottaa myös rauhoittavaa, vaikka miehelläkin on kyllä rauhoittava vaikutus 😉
       Meidän klinikalla kirjoitetaan vain 2 pv sairauslomaa alkuun ja tarvittaessa lisää. En haluaisi olla yhtään ylimääräistä pois töistä. Osaatko sanoa, voisiko olla mitenkään mahdollista mennä töihin jo punktion jälkeisenä päivänä? Mulla ei ole fyysisesti raskas työ.

      • #31492
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Anselmiina, pahoittelut kun vastaaminen kesti, en ole päässyt kirjautumaan sisään tänne, tämä sivusto on ollut ihan sekaisin.

       Kyllä se töihin meno saattaa olla mahdollista, mutta kannattaa varautua hieman tukalaan oloon. Jos vain mahdollista, niin suosittelen lepäämään seuraavan päivän. Toki ei voi ennalta tietää mikä on vointi ? Minun sairaslomatodistukseen oli kirjattu koodi R10.4 eli muu tai määrittämätön vatsakipu eli ei mutään mainintaa hedelmöityshoidosta. Päivitän tonne alemmas siirrostani, joka oli alkuviikosta.

  • #31271
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hieman päivitystä täältäkin…Päivä 10 menossa Synarela-sumuttelua. Menkat alkoi eilen kp 28 eli samaan aikaan kuin luonnollisessa kierrossa. Maanantaina supressioultra ja toivottavasti silloin irtoaa piikityslupa 🙂 Mulla on nyt yllättävän paljon menkkakipuja, vaikka sumuttelu käynnissä. Kai se on normaalia kuitenkin..? Olisi inhottavaa jos lääke ei tehoaisikaan

   • #31292
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Anselmiina,

    Toivottavasti saat piikitysluvan maanantaina ja pääsette etenemään hoidossa <3 oletko voinut hyvin?

    Omia kuulumisia päivitin yläpuolelle Sadellelle, toiveikas olen 🙂

    • #31312
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos 🙂 Nyt kuukautisten alettua on alkanut olla haittavaikutuksia 🙁 Ainakin epäilen johtuvan Synarelasta. Tänään on ollut päänsärkyä ja vatsakipua. Lääkettä valuu nielun kautta vatsaan ja taitaa ärsyttää. Muutaman päivän on ollut nuhaa. Sekin mainittiin lääkkeen yleisenä hauttavaikutuksena. Pärjäilen kuitenkin oireiden kanssa…enemmän jännittää mitä haittoja tulee kun piikitykset alkaa

  • #31288
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!

   Pitkään aikaan en ole mitään jaksanut kirjotella, mutta käynyt aina lukemassa kuulumisia.

   Meillä lapsettomuutta takana noin viiden vuoden ajan ja epäonni tuntuu varjostavan jatkuvasti. Vuosi sitten punktion yhteydessä sain vakavan vuotokomplikaation, jonka vuoksi päädyin päivystyksellisesti leikkaukseen. Tuoresiirtoon ei tämän vuoksi päästy, mutta pakkaseen jopa 8alkioita. Näistä ei kuitenkaan yksikään edes yrittänyt lähteä etenemään.
   Tänä vuonna sitten uusi ivf-hoito, josta päästiin tuorealkion siirtoon ja siitä elämäni ensimmäinen plussa. Onnea ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun rv 7 selvisi, että alkio on vasemmalla tubassa. Uudelleen päädyin päivystyksellisesti leikkauspöydälle.
   Vaikea käsittää, miksi joitain koetellaan niin paljon epäonnella ja surulla. Väkisin tunnen katkeruutta, miksi juuri meille piti käydä näin.
   Periksi en kuitenkaan aio antaa, vaan kun tästä toivuttu, uutta yritystä kohti!

   Tsemppiä kaikille ja toivotaan onnistumisia hoitoihin!

  • #31297
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   yritin etsiä tälle kysymykselle hyvää ketjua, mutta en löytänyt. Laitan siis tähän, mikä on aktiivisin ketju tällä hetkellä.

   Minulla on jäänyt hoidoista yli paketti Gonal-F:ää ja Orgalutrania. Gonalissa viim. käyttöpäivä nyt huhtikuussa, Orgalutranissa pidempi. Tiedättekö, onko näille muuta vaihtoehtoa kuin hävittäminen (apteekin kautta)? Hyvin todennäköisesti ei, mutta ajattelin silti kysyä sillä riskillä, että kysymykseni on ihan hölmö. =)

   Drosty

  • #31302
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ehkä tarpeen hieman täydentää vastaustani munasolupunktion suhteen niin en turhaan pelottelee teitä ensikertalaisia. Eka punktio sujui täysin kivuitta ja vaan kerran vähän vihlaisi, ei edes sattunut. Tosi hyvä kokemus ja ihmettelinkin noita muunlaisia kertomuksia.
   Tällä viimeisellä kerralla oli tosiaan kivuliaampaa vaikka sain jo alunperin suuremman lääkeannoksen. En kyllä tajunnut itse pyytää lisää lääkettä ku vaan keskityin siihen et kestän kivun. Lääkäri totesi jälkikäteen, että saattoi olla siksi kivuliasta, kun punktio myös pienet rakkulat. Ei kai voi etukäteen tietää, miten tuntuu ja kroppa reagoi. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi toivonut hoitajan reagoineet niihin mun kivun ”ähkäisyihin” ja antaneen lisää lääkettä. Mutta siis enpä tajunnut sitä pyytää. Yhteenvetona siis, et pyytäkää tarpeeksi lääkettä, älkääkä turhaan kärvistelkö.

   • #31314
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hyvä tietää, että saattaa joutua itse aktiivisesti pyytämään kipulääkettä…mulla sattui aukiolotutkimuskin aika paljon joten taitaa punktiokin tehdä kipeää 🙁

  • #31303
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin ja vielä ilouutinen. Kaikki kolme alkiota saatiin pakkaseen.

   • #31315
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hienoa :))

  • #31370
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka kaikille! Kirjoittelin tänne viimeiksi tammikuussa, kun minulla oli elämäni ensimmäinen punktio ja siitä sitten tuoresiirto. Siitä ei alkanut raskautta ja jotenkin masennuin/ahdistuin kovasti ja siirryin sivummalle odottelemaan jatkoa. En halunnut melkeinpä edes ajatella koko asiaa vaan yritin jatkaa elämääni ilman, että tää lapsettomuuspaska hallitsee mun jokaista päivää.

   Helmikuu piti olla välikierto, joten ei päästy pas:iin. Maaliskuussa ovis osui väärälle päivälle, joten emme päässeet taaskaan pas:iin. Aloin olla jo todella turhautunut kun mitään ei tapahdu ja elämä pelkkää odottelua. Nyt huhtikuussa näytti pahasti siltä, että ovis olisi taas osunut ma-ti akselille, ja olin jo ihan luopunut toivosta päästä koskaan siirtoon, mutta sitten minulle määrättiin kontrollikäynnillä ovitrelle, jolla varmistettiin ovulaation huippu sunnuntaiksi. Vihdoin pääsimme siis tällä viikolla ensimmäiseen pas:iimme ja nyt eilen saatiin matkalainen kyytiin!?

   Jotenkaan en vaan jaksa yhtään nyt olla toiveikas. En tiedä mistä johtuu, mutta olen jotenkin aika varma siitä, ettei raskaus ala tästäkään siirrosta ja ettei lapsettomuuspolkumme ole vielä loppuun tallattu. En tiedä syytä, tältä nyt vain tuntuu. Ehkä ihan hyvä vaan, niin jospa en sitten tippuisi niin korkealta taas kun ja jos testi näyttää sitten negaa ?

   Isla kuulostaa hurjalta tuo sinun punktio, kun on jouduttu lävistää virtsarakko!? Onneksi se ei kuitenkaan sattunut pahemmin! Jännä muuten miten eri ohjeita saa eri paikoista. Me ollaan naikkarilla hoidossa ja meillä oli aamupalan syönti ehdottomasti kielletty, ainoastaan yhden lasin mehua sai juoda 2h ennen toimenpidettä. Muistaakseni edellisen kerran sai syödä ennen yhtä edellisenä yönä.

   Sain luettua kaikki teidän viestit siitä asti, kun itse ”lähdin” täältä tammi-helmikuun vaihteessa. Niitä oli todella paljon ja iloisia raskautumisia joukossa onneksi myös ? Tsemppiä kaikille omiin tilanteisiinne! Palaan tänne viimeistään sitten, kun mielenterveys alkaa taas järkkyä piinaviikkojen edetessä ?

   • #31475
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Heippa, tähän ei ollutkaan kukaan vielä mitään vastaillut. Tervetuloa takaisin, pidetään peukkuja, että nyt tärppäisi 🙂

    Pelkään itse kans sitä, että jos ei onnistu ja homma pitkittyy ja sitten katkeroidun tai masennun asian vuoksi, vaikka melkoisen reipas tyyppi olenkin.
    Toistaiseksi kaikki on mennyt niin hienosti eikä ole tullut vielä mitään negatiivisia tuntemuksia. Olen tässä pohtinut olevani hyvin kiitollinen siitä, että päästiin heti suoraan ivf-hoitoon, vaikkakin hyvin lyhyellä varoitusajalla, mutta kuitenkin, ei tarvinnut ensin kokeilla kevyempiä hoitoja ja mahdollisesti pettyä. Tää on kuitenkin kaikkein tehokkain lapsettomuuden hoito ja pitkittynyt lapsettomuus syö ihmistä.

    Nyt olikin sopivasti Ellen Jokikunnnasta haastateltu Annaan aiheesta, eli ajankohtainen ja monia koskettava juttu tää lapsettomuus hoitoineen, pettymyksineen ja onnistumisineen on. Kandee käydä lukemassa 🙂

   • #31493
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tyhjä syli, onpas jännä, että sinulla oli syömäkielto. Minulla taas etukäteen kehotettiin syömään mahdollisimman hyvin, sillä kipulääkkeet ovat vahvoja ja näin ei tulisi niin helposti huono olo niistä. Samoin sairaalan kutsukirjeen ohjeistuksessa luki, että ennen punktiota voi syödä normaalisti. Hyvä huomio kuitenkin, että nämä ohjeet ja säännöt voi olla eri kilinikoilla/sairaaloissa täysin erilaiset ?

  • #31376
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko kellään muulla muuten lugesteronet aiheuttaneet polttelua? Mulla on nyt ne toista kertaa käytössä ja viime kerralla ei ollut mitään, nyt tuntuu välillä että paikat ihan tulessa! Tänään harrastettiin seksiä miehen kanssa ja jouduin pitkään suihkuttelemaan sen jälkeen, että pystyin olemaan… ja vielä pitäisi 6 päivää käyttää niitä ?

  • #31416
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pientä raporttia…Tänään oli ns. 0-ultra ja munasarjat olivat hyvin lepotilassa. Sain piikitysluvan torstaista alkaen ja ensi viikolle pari UÄ-aikaa 🙂 Nyt alkaa jännittää…

  • #31419
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla alkoi tänään sumuttelut! Ultrat varattu jo etukäteen 30.4. ja 10.5. Punktio arvioitu viikolle 20.
   Tuntuu, että saanko sumupullon toimimaan oikein ja meneekö sitä sumua oikeasti oikeaan paikkaan. Onko muilla samoja kokemuksia? Pelkään, että kun menen seuraavaan ultraan, niin nenäsumute ei ole toiminut toivotulla tavalla.

   • #31420
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mimi, mulla oli ihan samanlainen epäilys sumutteen kanssa. Mutta epäilykset osoittautuivat tänään turhiksi 🙂 Olin ultrassa tänään ja lääke oli tehonnut hyvin. Eiköhän sulla käy samoin:)

  • #31426
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihmeen hyvillä fiiliksillä menty vaikka piinapäiviä eletäänkin. Kuukausi sitten kuljin kyllä todella syvissä vesissä. Nyt jälkikäteen tajuaakin, että miten huonona sitä olikaan. Tais olla silloin aallonpohja vastassa. Nyt tuntuu niin paljon paremmalta kaiken suhteen. Nyt uskaltaa taas toivoa ja elämä tuntuu muutenkin ihan hyvältä. Tänään kavereita nähdessä jopa nauroin ääneen. Enkä edes muista milloin olisin viimeksi edes nauranut. Aika huolestuttava huomio… nyt pitää keskittyä täysillä hyviin asioihin ja tehdä asioita joista tulee hyvä olo. Tsemppiä kaikille muillekin!

  • #31470
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heipparallaa, vähän päivitystä. Mulla on taas vaihteeksi ollut ongelmia tänne kirjautumisen kanssa.

   Punktio oli eilen. Ei sattunut oikeastaan ollenkaan ja kaikki meni oikein hyvin, ei ole ollut jälkisärkyä tai vuotoa tai mitään muutakaan. Panadolia otin yötä myöten varuiksi. Eniten sattui ehkä kanyylin laitto käteen mutta selvisin hengissä. Suoneen laitettu kipulääke teki humauttavan olon ehkä 30 s ajan mutta pysyin oikein hyvin tolpillani heti toimenpiteen jälkeen ja istuskelin siellä takahuoneessa muodon vuoksi vartin verran pillimehutarjoilusta nautiskellen. Oikean kokoisia rakkuloita ei ollut kuin 7, niistä 6:ssa oli munasolu ja just kuulin et 5 on hedelmöittynyt. 6 noista oikean kokoisista oli vasemmassa munasarjassa, oma veikkaukseni on että toi oikea on varmaan lähes poissa pelistä, voisi vaikka poistaa koko möntin sieltä kiusaamasta. Huomenna on sitten siirto. On tää jännää! 🙂

   • #31472
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiva kun päivitit punktiokokemuksia 🙂 Helpottaa henkisesti omaan punktioon valmistautumista. Mulla alkaa Gonal F -pistokset huomenna ja punktio on vappuviikolla.

    Ihana kuulla, että punktio oli kivuton kokemus! Kerro huomenna miten siirto sujui 🙂 Minkä verran sulla näkyi muuten folleja seurantaultrissa? Oliko niissäkin toinen munasarja vaisumman oloinen? Itselläni on vasen munasarja laiskempi, oikealle aina tullut johtofollikkeli ja vasemmalla ollut antraalifollikkeleita vain 3-4. Pelkään että jarruruslääkkeiden myötä vasen munasarja ei herää enää ollenkaan 🙁

    • #31474
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ultrassa folleja oikeassa ollu 5 mut ne on ollu kokoajan vähän pienempiä. Oli ne siellä nytkin mut ilmeisesti siis liian pieniä muut paitsi yks. En itseasiassa tiedä tyhjennettiinkö ne pienetkin vai jäikö sinne. Vasemmassa on ollu 7 ja yks oli liian pieni, muut hyviä. Sellanen jäi tosta sanomatta et yllätyin paljonko väkeä toimenpiteessä oli mukana. Siellä oli lääkäri, 2 hoitajaa, biologi, kätilöopiskelija ja biologiopiskelija eli 6 henkilöä ja minä pienessä kopissa 😀 Toimenpide itsessään kesti max 5 min mut olin siellä melkeen tuntia ennen antibioottitipassa ja kahvia hörppimässä ja sit se vartin pillimehuttelu toimenpiteen jälkeen. Nopee juttu, ei tarvii jännittää 🙂

   • #31495
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Sadelle siirtoon ja tsemppiä Anselmiina ensimmäiseen pistokseen <3 Toivottavasti kaikki menee molemmilla hyvin!

  • #31494
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä omat päivitykset. Folleja oli tosiaan yli 20, munasoluja saatiin lopulta 14 mutta niistä oli vain 11 kypsiä. Näistä hedelmöittyi 8 kpl. Olimme todella onnellisia kun kuulimme näinkin monen hedelmöittyneen (meillä oli icsi). Viisi päivää punktion jälkeen siirrettiin yksi lääkärin sanojen mukaan valioyksilö matkaan. Loppuja 7 alkiota haluttiin vielä jatkoviljellä ja sitten pakastaa ne. Tänään sitten luin omakannasta, että mitään ei saatu pakkaseen 🙁 En olisi ikinä uskonut näin käyvän, että mitään noista ei saada pakastettua. Olen kuitenkin onnellinen, että saatiin tämä yksi hyvä alkio ja tänään pp3 menossa. Sekavat ajatukset. Jutellaan miehen kanssa mun vatsalle, itketään ja toivotaan. Samaan aikaan on tunne, että ivf alkaa alusta. Ei voi kun toivoa <3

   • #31498
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oho, kylläpäs niissä sitten kävi kato. Mikähän siinä oli syynä, etteivät selvinneet pakkaseen? Toivottavasti tää yks selvinnyt laatuyksilö tuottaa tulosta sitten. Saa nähdä onko meidän viidestä solumöykyistä joku edes edelleen hengissä huomenna. Kaipa olisivat ilmoittaneet, jos tän päivän aikana olisivat kupsahtaneet.

    • #31499
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Omakannassa luki, että alkion lastuongelmaa näissä jatkoviljellyissä. Tiedä sitten mitä se tarkoittaa. Näissä on kyllä liian monta kohtaa missä voi mennä mönkään, meillä lähti käyntiin niin lupaavasti. Toki tällä yhdelläkin on toivoa <3 Toivottavasti teillä pysyy alkiot kunnossa, kerrohan sitten siirtokuulumiset.

     • #31523
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      No, arvaas kuinka kävi!? Eipä ollu meidän möykyistä ku yks jakautunut normaalisti, muut oli jääny jumittamaan. Eli tää yks sitkeä sitten siirrettiin ja mitään ei meilläkään mennyt pakkaseen… Eli sama rumba edessä jollei tää yks nyt sit taistele elävien kirjoihin.

      • #31530
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Pidän sulle peukkuja että sulla tärppää tuoresiirrosta 🙂 Tsemppiä piinapäiviin! Piinapäivät on toiveikasta aikaa…itse yritän ainakin psyykata itseäni, etten piinapäivinä murehdi etukäteen mahdollista epäonnistumista (helpommin sanottu kuin tehty…)
       <3

      • #31533
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Voi ei, miten voi olla, että teilläkin kävi näin, oon pahoillani 🙁 Nyt vaan toivo tähän yhteen, että se jaksaisi taistella!

       Iso pettymys oli kun ei mitään pakkaseen, vaikka sitä on valmis miltei mihin vaan, niin ei noi hoidot mitään helppoja ole. Fyysisesti ja psyykkisesti raastavaa.

   • #31529
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Isla, voi harmi ettei mitään saatu pakkaseen! 🙁 Mutta hieno juttu, että tuoresiirto saatiin tehtyä! Nyt vaan peukut pystyyn, että ekasta siirrosta tärppää 🙂

  • #31532
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pistin äsken ensimmäisen Gonal F:n. Ihan hyvin sujui. Unohdin muuten kysyä apteekista neulojen hävittämisestä…Oletteko vieneet neulat apteekkiin? Entä tyhjät lääkekynät?

   • #31534
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hienoa Anselmiina, hyvä kun sujui 🙂

    Mä vein neulat ja ruiskut (orgalutran) apteekkiin, mutta tyhjät kynät heitin roskikseen.

    • #31563
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ok 🙂 Kerään neulat pakasterasiaan ja vien ne siinä apteekkiin kun hoito on päättynyt 🙂

  • #31547
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kylläpä tänne on vaikea päästä sisään. Aina kun olisi jotain asiaa niin ei pysty kirjautumaan!

   Hienoa Anselmiina että piikitys meni hyvin! Pistätkö joka päivä?
   Apteekista saanee niitä keltaisia rasioita neuloille? Täytyy muuten itsekin selvittää.

   Tosi harmi, ettette saaneet pakkaseen mitään Sadelle ja Isla! Toivottavasti teillä kiinnittyy alkiot hyvin, ettei tarvitse uuteen ivf lähteä!

   Mulla on dpo8, eilen jo tuli vähän enempi vuotoa, mutta voi olla siitä viikon takaisesta suonen poltosta tai sit menkoista. On mulla ennenkin jo dpo 7 alkanut tiputtelu. No muuttuu menkoiksi huomenna tai sunnuntaina. Viimeistään kai ma alkaa ja sit pistän polille viestin. Jännää.

   • #31561
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eli sullakin alkaa AutumnRain IVF:n lääkehoitojen aloitus lähestyä…? 🙂
    Piikittelen joka ilta, Gonal F 225 yksikköä ainakin näin alkuun. Tiistaina on ultra ja lääkäri päättää sen pohjalta jatketaanko samalla annoksella. Alkaa jo vähän nippailuja tuntua munasarjojen kohdalla, vaikka olen vasta kaksi piikkiä pistänyt. Kai se on hyvä merkki…jotain on tapahtumassa 🙂

    • #31581
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Joo, ensi kierron kp 20 alkaa synarela.
     Eli sulla on pistolääkkeenä vain tuo gonal f? Mulla on ilmeisesti ensin elonva, mutta mulla oli joku kuvitelma et se pistetään ensin ja sit mahdollisesti menopur? Vai alkakaahan se sit sen jälkeen suoraan..

     Onko jollain ollut sama lääkitys?

     Miten noiden pistelyjen kanssa onnistuu liikunta? Onko se jossain vaiheessa kielletty? Varmaan ainakin lähempänä punktiota?
     Mä harrastan joogaa joka on kyllä aika fyysisesti raskas. Et kun en esim. Menkkojen aikaan joogaa Niin tuskin pystyn ihan loppuun asti edes menemään asanoihin jos turvottaa.

     • #31583
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Gonal F on muuten pistoslääkkenä, mutta irroitukseen on Ovitrelle x 1. Kirjallisessa punktio-ohjeessa luki, että liikuntaa tulee välttää 2 vko punktiosta. Olettaisin, että ennen punktiota saa voinnin mukaan harrastaa.

      • #31585
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Irrotukseen mullakin muistaakseni se ovitrelle!

       Kaunko suurinpiirtein sun pitää pistellä?

       Tuntuu että on paljon sellaista mitä en tiedä 😀 mut kyllähän nämä selviää!
       Käytätkö nyt samalla sitä sumuetta myös? Vai joko se loppui?

      • #31586
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Todennäköisesti pistelen Gonalia 10-11 päivää ja sitten irroituspiikki. Synarela annostus puolittui, kun aloitin pistelyt, mutta jatkuu siis pistosten rinnalla 🙂 Synarela loppuu vasta kun Ovitrelle pistetään. Ensi viikolla on pari ultraäänitutkimusta ja niiden pohjalta lääkäri suunnittelee lääkitykset ja punktion ajankohdan 🙂

      • #31587
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitos infosta! Jotain siis muistin oikein että synarelaa jatketaan samalla.

       Ootko saanut paljon sivuvaikutuksia?

      • #31588
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Synarelasta on tullut yöhikoilua ja muutama kuuma aalto päivisin. Muutamana päivänä on ollut päänsärkyä. Ei mitään pahoja oireita siis 🙂 Saa nähdä alkaako Gonal tai oikeastaan se munarakkuloiden kasvu kohta aiheuttaa vatsan turvotusta ja kipua…toistaiseksi vain pientä nipistelyä kummallakin puolella.

      • #31591
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Hyvä ettei sen ihmeellisempiä ole vielä tullut!
       E-pillerit on ainoat hormonit mitä olen käyttänyt (no lugesteron on ollut käytössä vuosia sitten) eikä ne sopineet mulle yhtään!

       Kävin lukemassa mun hoito-ohjeet, elonvan vaikutus kestää 7pvää eli ilmeisesti se pistetään ohjeen mukaan ja sit käydään ultrasta katsomassa miten on vaikuttanut.
       Kääks, mitä enemmän noita luen niin alkaa tuntua todelliselta. Kun niin pitkään piti siirtää ja sitä vaan odotti ja odotti et koska alkais.

      • #31592
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Varmasti tuntuu hyvältä pitkän odottelun jälkeen aloittaa vihdoinkin hoidot 🙂

       Meille tehtiin ensin kaksi inseminaatiota, mutta vasta nyt mulla on sellainen olo että päästiin itse asiaan eli kunnon hoitoihin. Jotenkin en yhtään uskonut inseminaatioihin. Tuntuu, että kestän hyvin haittavaikutukset, kunhan homma vaan etenee 🙂

      • #31594
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Samat mietinnät itsellä, et kyllä ne sivuvaikutukset kestää!

       Sitä mun piti vielä kysyä että kauanko sä käytit sitä sumutetta ennen sitä supressioultra (nollaultra)? Ja oliko sulla menkat ennen sitä ultraa?

      • #31603
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Tasan 2 viikkoa oli sumutteiden aloituksen ja 0-ultran välillä. Kuukautiset oli siinä välissä samaan aikaan kuin olisi ollut ilman lääkkeitä (kp 28). Kuulemma vuoto voi Synarelan vuoksi olla vähän myöhässäkin, mutta ennen 0-ultraa pitäisi tulla että hoidoissa voidaan edetä.

      • #31606
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Jep! Hyvä tietää.
       Laskeskelin että jos menee mullakin se 2vkoa sumuja jne. Niin punktio olis mun loman aikaan! Mikä onkin just hyvä.

  • #31595
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sadelle ja Isla, todella kurja kuulla että teidän alkioillanne kävi tuollanen kato ? Nyt sitä suuremmin kaikki sormet ja varpaat ristiin, että tuoresiirto tuottaisi toivotun tuloksen!

   Me saatiin tosiaan tammikuussa 4 tyyppiä pakkaseen ja nyt siellä on siis kolme jäljellä. Tää mikä meille nyt siirrettiin, ei oo tainnut tarttua matkaan… Tein tänään (pp8) testin ja ihan täydellisen puhdas negahan sieltä tuli. Toki tiedän, että olen aikaisessa vaiheessa testini kanssa, mutta mulle kuitenkin siirrettiin blastokysti, joten oletan että jotain haamuntapaista edes näkyis jo jos kiinnittyminen ois tapahtunut. Ei muhun vaan halua tarttua noi alkiot. Mun keho hylkii niitä jostain syystä.

   Osasin kyllä odottaa jo negaa, koska mun kohdunsuu on etenkin aamuisin lugeja laittaessani ollut hyvin alhaalla ja pehmeä. Oon käsittänyt näiltä palstoilta, että plussanneilla se on noussut ylös ja muuttunut kovaksi/napakaksi. Mulla sellainen pehmeä ja iso, ettei mitään toivoakaan raskautumisesta. Silti, varautumisesta huolimatta, negan piirtyminen testiin tuntui vaan niin helvetin pahalta.

   Onko kellään muulla muuten niin, että kun hoitojen jälkeen tekee testin, niin on jotenkin aivan äärimmäisen jännittynyt? Siis mä oon aivan sekaisin, tunnen ja kuulen kuinka sydän hakkaa rinnasta melkein läpi, kädet tärisee ja päässä sumenee. Ja sitten kun lopulta tuijotan sitä negatiivista tulosta, iskee heikko olo ja tyhjyys. Todella rankka kokemus siis toi testin tekeminen mulle ?

   No mutta, mä jään odottelee seuraavaa pas:ia ja toivon ettei se ovis taas kiusais tulemalla väärinä päivinä. Tsemppiä kaikille ja onnea piinailijoille, jään seuraamaan kuinka teidän käy! Haleja kaikille!?

   P.s. kiitos Sadelle vinkistä, luin Ellenin haastattelun ja hienoa, että julkisuuden henkilöt uskaltavat puhua asiasta ääneen!?

   • #31598
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pahoittelut negasta! Toivotaan että se vielä plussaksi muuttuisi!

    • #31600
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos paljon Autumn Rain ❤

   • #31602
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Huomasin sun viestin Tyhjä syli vasta on oman kirjoitukseni jälkeen (tein siis myös testin tänään). Voi ikävä kuulla, ettei testissä näkynyt mitään 🙁 Toivon, että se vielä teillä muuttuisi ❤️

    Mä pysyin yllättävän rentona testin tekoon asti, mutta kun tulos tuli, niin sen jälkeen vähän kuin luovutti. Hölmö mieli oli jo kuvitellut sitä tunnetta, kun haamu näkyisi! On tässä kuitenkin vielä toivoa. Mutta voi että kuinka tää onkaan psyykkisesti raskasta ?

    Kuinkahan todennäköistä on ottaa jo seuraavaan kiertoon uusi pistoshoito, onko muilla kuinka nopeasti aloitettu uusi hoito?

    Tsemppiä kaikille ❤️

    • #31608
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Isla, teillä on vielä erittäin hyvä mahdollisuus saada testiin plussa, jos vasta ma oli siirto! Älä vielä lannistu! ?
     Mä en usko että mun täydellinen nega tosta enää muuksi muuttuu, uskalsin syödä jo sushiakin tänään. Mitä oon lukenut täältä netistä, niin kyllä porukka on jo pp8 alkaneet saada haamuja ja jotkut jopa selkeitä plussia, joten mä odottelen nyt vaan menkkoja alkavaks… Olipahan toisaalta lyhyet piinaviikot, vaan 8 päivää ?

     Mä en osaa sanoa tosta, et koska vois päästä uuteen ivf-hoitokierrokseen. Muistaakseni naikkarilla sanottiin meille joskus, et jos uuteen hoitokierrokseen aikanaan päädytään, niin sit pitäis taas jonottaa siihen. Mut tää tosiaan vaan naikkarilla enkä tiiä oisko ne niin armottomia sellaisessa tilanteessa, jossa ei oo saatu pakkaseen mitään. Toivotaan, että pääsisitte nyt ainakin ennen kesää MIKÄLI ei ala raskautta tästä, mutta toivottavasti oisit kesällä onnellisesti kasvattelemassa vatsaa ?

   • #31604
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä se voi vielä plussaksi muuttua, toivotaan niin <3

  • #31597
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä tein tänään testin, en pystynyt oleen, vaikka tiän aikaista on (siirto oli maanantaina, 5 päiväinen alkio). Negaahan se näytti, mutta veti kyllä mielen alas. Oon tietty lukenut kuinka monella on näyttänyt haamua jo aikaisessa vaiheessa ja nyt vertaan siihen, vaikka tiedän tää on typerää 🙁 Äääh, johonkin pitää edes purkaa. Miten te muut olette miettineet siirron jälkeen, kuinka aikaisin aiotte testin tehdä vai ajatteletteko pystyvänne odottaa ”loppuun asti”?

   • #31599
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla ei ole vielä yhtäkään siirtoa takana mutta olin suunnitellut (koska kaikenhan voi suunnitella etukäteen..) ettö teen vasta polin antamana testipäivänä. Todellisuus voi olla ja luultavasti onkin toinen.
    Mietin et ostaisin digin kaappiin, tekisin sen ja antaisin miehelle. En usko pystyväni sitä katsomaan.
    Mut siis varmaan testaan jo heti kun pystyy. Jos yhtään itseäni tunnen ja dpo 7 testejä tehneenä..

   • #31601
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivottavasti sun nega muuttuu vielä plussaksi!

   • #31605
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Insseissä päätin etten testaa enne kuin aikaisintaan sinä päivänä kun menkat pitäisi alkaa…mutta päätös ei pitänyt ja testailin kyllä jo aiemmin 🙁 Eka punktio vasta tulossa ja jos siirtoon päästään niin yritän taas malttaa mieleni etten testailisi liian aikaisin. Vaikeaa se on 🙁

    Toivotaan, että sulla muuttuu vielä plussaksi! <3

  • #31612
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä aattelin alkaa testailee ens viikon to tai pe, tän viikon to oli siis siirto 2 päiväinen 4-8 soluinen. Ajattelin tilata jonkunmoisen paketin herkkiä testejä raskauskeijusta, sieltä tulee nopeasti postitse, jos tiistaina lähtee tilaus niin to on jo varmasti laatikossa. Se irrotuspiikki voi antaa 10 päivän ajan väärän positiivisen niin ennen ku se 10 pv on kulunut en viitti testailla. Oon ymmärtänyt, että joillain raskaushormoni nousee nopeemmin ja toisilla hitaammin ja melkeen kaikilla näyttää sit jo normivirtsatestillä positiivista sit päivän jälkeen ku kuukautisten olis pitänyt alkaa, mut ei kaikilla silloinkaan. Kaipa teille molemmille voi se vielä plussaksi muuttua.

  • #31614
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä oon nyt sumutellut 6 päivää Synarelaa, ja vielä ei ainakaan ole mitään sivuvaikutuksia havaittavissa.
   Tosi kiva, kun päivitätte tänne kuulumisia ja kokemuksia. Erityisesti lähestyvä punktio ja siihen liittyvät oireet ennen/jälkeen jännittää, joten rauhoittaa tietää, että kyllä siitä muutkin selviää. Vertaistuki on kyllä NIIN tärkeää tässä asisssa <3

   • #31631
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan, ettei mitään sivuvaikutuksia tulekaan 🙂 Kaikille ei tule. Joko sulle on kerrottu pistoslääkkeen annos? Oliko sulla Gonal F suunnitelmissa vai mikä? Mulla on Gonal F 225 yksikköä kerran päivässä alkuannoksena meneillään.

    • #31636
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mulla on vappuaattona eka ultra, jolloin annetaan samalla lääkereseptit ja pistosohjeet yms. Eli en tiedä vielä yhtään lääkkeitä tai annoskokoja. Inssit mulla tehtiin Gonal-F:llä 🙂

     • #31639
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Okei. Voipi olla, että jatkat sitten Gonalilla, mikäli se on sopinut ja tehonnut sulle hyvin 🙂

  • #31629
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla tänään 11 päivä siirron jälkeen ja testi oli täysin negatiivinen. Virallinen testipäivä on 3 päivän päästä, joten en usko et se tästä enää muuttuu. Itkutkin on jo itketty. Mä olin jotenki niin varma, et nyt ois tärpännyt. Jännä miten sitä mieli reagoi. Mietin jopa, et haluanko tätä enää ollenkaan. Oisko helpompi lopettaa tähän. En kyllä usko, et antaisin ittelleni anteeksi jos jättäisin tähän. Rahat on kyl nyt loppu, joten pitää hakee lisää lainaa noita 3 pakastettua alkiota varten. Ens kuussa on siis joka tapauksessa tauko ennen ku saa raha-asiat kuntoon. Toivottavasti saan lisää lainaa, et ei jää siitä kiinni.

   • #31695
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Olen pahoillani negasta <3 Voimia!

  • #31630
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Haaveeni, oon niin pahoillani. Itse kans käyn samaa pettymystä juuri läpi eilisen negan vuoksi. Tänäänkin kun heräsin mieheni vierestä, ensimmäinen ajatukseni oli, että voinkohan koskaan antaa miehelleni perhettä. Tuntuu niin pahalta ja surkealta, toivoin niin paljon, että olisin kesällä odottava äiti ja elämämme olisi iloa ja haaveita. Nää ekat päivät pettymyksen jälkeen on pahimpia ja nää täytyy vaan jotenkin jaksaa rämpiä läpi 🙁

   Koita nyt vaan jaksaa. Hetki kerrallaan. Et ole yksin ❤

   Mimi, itse pelkäsin punktiota aivan järkyttävän paljon. Mulla on todella matala kipukynnys ja olin varma että vähintään pyörryn kivusta punktiossa. Kerroin peloistani heti aamulla sairaalaan saavuttuani ja minulle annettiin kaikki mahdolliset lääkkeet. Lopulta olin kuin humalassa ja en muista koko toimenpiteestä lähes mitään ? Ainoa asia jonka muistan, on kun puristin mieheni kättä ja lääkäri sanoi ”se oli sit siinä!”. Olin että näin helppoako se oli?
   Punktion jälkeen nukuin ”humalaani” pois pari tuntia ja sen jälkeen kaikki meni hyvin jatkossakin. Pientä särkyä oli illalla, mutta ei mitään sellaista mitä olin pelännyt. Jos sua pelottaa sit aamulla, kerro että pelkäät ja jännität, niin sua kohdellaan sen mukaan:) Tsemppiä siihen sitten kun sen aika on!?

   • #31637
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos kun kerroit sun kokemuksen! Yritän luottaa siihen, että se menee mullakin helposti ja ilman kovaa kipua 🙂 Huomaan jännittäväni myös sitä, miten kroppa reagoi ennen ja jälkeen, tuleeko kovaa turvotusta ja kipua, ja miten pystyn normiarjessa ne salaamaan esim. työpaikalla. Muutama viikko vielä aikaa tähän 🙂

  • #31633
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tyhjä syli oon pahoillani teijän negatiivisesta tuloksesta.
   On se kyl jännä vaikka eihän sitä todellakaan ole yksin niin miten kuitenkin tuntuu siltä. Onneksi on olemassa tämä foorumi. Tänne voi purkaa tuntemuksia rehellisesti. Silloin ennen hoitojen aloitusta ihmettelin, et miten niin muka henkisesti raskasta, mutta ei tätä kyllä voi ymmärtää, kun vain jos on sen itse kokenut ja elänyt. Välillä kavereiden tsemppaukset tuntuu jopa pahalta ku yksikin kommentoi, et lopetat vaan stressaamisen niin kyl se sit onnistuu…

  • #31635
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pahoittelut Haaveeni ja tyhjä syli negoista! Voi kunpa ne vielä voisivat muuttua plussiksi!

   Onneksi tosiaan on tämä palsta! Ei näitä asioita kukaan muu pysty oikeasti ymmärtämään kuin sellainen, joka on käynyt tai käy sama läpi!

   Mulla alkoi uusi kierto. Saan laittaa polille viestin. Ei tässä toki kiire sen kanssa ole kun tiistai on vasta eka arkipäivä. Mutta sieltä sitten saan sen synarela aloituspäivän. Ja mahtaakohan jotain muutakin tietoa jo tulla.. Ehkä eka ultra.

  • #31687
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pientä tilannepäivitystä 1. IVF:n 1. seurantaultran jälkeen. Munarakkuloita oli yhteensä 15 näkyvissä, mutta ne olivat erikokoisia…Yksi oli ottanut varaslähdön ja oli jo 15 mm, kuulemma todennäköisesti menetetty tapaus tämä suurin. Annosta nostettiin 300 yksikköön, että saadaan ne nyt pienimmät näkyvissä olevat kasvamaan kunnolla.

   Millaisia määriä teillä muilla on ollut munarakkuloita ensimmäisessä ja toisessa seurantaultrassa ennen punktiota? Luulin ensin että tuo 15 on hyvä määrä, mutta sitten tajusin ettei se vielä tarkoita, että punktiossa olisi lopulta 15 rakkulaa jäljellä saati hyvän kokoisia / munasolu sisällä.

   • #31723
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Anselmiina,

    Mulla ei ollut kuin yksi ultra ennen punktiota, en tiä onko julkisella puolella vähemmän ultria. Se mun ainut ultra oli siinä vaiheessa kun olin pistänyt jo kahdeksan päivää (ja siitä sitten kahden päivän päästä punktio). Ihmettelin kyllä kun ei ollut aiemmin ultraa toimiiko määrätty annos. Toivottavasti siellä on sujunut hyvin pistokset ja vointi hyvä ?

    • #31724
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos Isla ? Mitä sinulle kuuluu?

     Mulla on tänään ollut hieman tukala olo 🙁 Vatsaa turvottaa ja varsinkin oikealle puolelle sattuu / nipistelee. Housun vyötärö kiristää löysemmissäkin housuissa. Tänään 7. pistospäivä vasta eli vielä pitäisi jaksaa monta päivää turvonneena…

     Murehdin myös, ettei Synarela tehoa ja munasolut karkaavat 🙁 Oliko teillä muilla ovulaatio-oireita ennen punktiota? Lähinnä tarkoitan limoja

     • #31728
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Päivitin tuonne alle erikseen kuulumiset, ei mennyt toivotulla tavalla, mutta jatketaan toivomista ❤️

      Voi ei, tiedän tuon turvotustunteen ja kun kaikki housut ahdistaa 🙁 Itse olin vain löysemmissä mekoissa töissä, niin helpotti vähän. Täytyy vaan aatella, että ne ikävät tuntemukset kertoo, että pistokset toimii. Toivottavasti pystyt lepäämään tarvittaessa!

      Mulla oli muutaman kerran kunnon vetistä vuotoa, kai se oli sitä ovulaatiolimaa. Mutta vain pariin kertaa, mutta ei voinut olla huomaamatta. Niinku olis suihku aukaistu hetkeksi 😀 muutoin ihmettelin kun ei ollut pahemmin valkovuotoa tms.

   • #31773
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli niitä rakkuloita ultrissa erikokoisia 12 kpl yhteensä ja punktiossa hyvän kokoisia oli 6, joista 5 lopulta osoittautui kypsiksi ja ne kaikki 5 hedelmöittyi mut yks vaan jakautui normisti 2 soluvaiheen jälkeen, kukaties mistä sitten johtu. Kannasta luin että asynkronisoitunut simulaatio, ilmeisesti tarkoitti et oli hyvin erikokoisia. Mä piikitin gonalia 10 päivää kokoajan annoksella 150. Mitä nyt oon lueskellut muiden annoksia niin aika monella on ollut isompi annos. Ehkä siksi sitten niitä kypsiä oli niin vähän tai sit mun munasarjat on vaan urpot. Lääkäri sanoi siirrossa, että jos tarvii tehdä uus piikitys niin annosta varmaan nostetaan.

  • #31725
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aluksi isot pahoittelut negan saaneille, niin ikävää 🙁

   Liityn ikäväkseni myös itse negan saaneiden joukkoon. Tänään on vasta pp9 minulla mutta kuukautiseni alkoivat tänään kunnolla, joten eiköhän tämä ollut tällä erää tässä. Mitään emme saaneet pakkaseen, joten uusi pistoshoito edessä. Sitä en saa heti tähän uuteen kiertoon perään (kysyin kyllä ja olisin halunnut heti jatkaa hoitoja). Munasarjojen pitää kuulemma levätä ja minulla todettiin lievä hyperi, joten senkään puolesta en heti voi taas piikittää. Toivon pääseväni kesäkuussa taas pistelemään, ettei menisi sitten syksyyn. Harmittaa niin paljon kun ei saatu mitään pakkaseen, mutta tämä meni nyt näin 🙁

   Toivottavasti tässä ketjussa tulisi muille plussia ❤️ Tsemppiä kaikille tämän kaiken sekavan keskellä ❤️

   • #31727
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Isla, tuossa ylempänä ehdin juuri kysellä sun kuulumisia ennen kuin huomasin tämän viestin. Voi kurjuus negaa 🙁 Toivoin kovasti, että saat plussan! <3

    Oletko jutellut jo lääkärin kanssa seuraavasta hoitosuunnitelmasta? Vaihtuuko lääkkeet?

    • #31729
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     En tiedä vielä seuraavaa hoitosuunnitelmaa, minua hoitanut lääkäri on nyt lomalla mutta loman jälkeen katsotaan. Olettaisin melko samaa kaavaa kun edellisessä, kun se sinänsä toimi hyvin. Ainut ongelma oli vain tuo, että alkiot eivät jatkaneet elämäänsä jatkoviljelyssä (laatuongelma, mitä se sitten tarkoittaakaan) ja tietty toi kiinnittyminen. En tiedä voiko niille tehdä mitään. Mietityttää onko mun munasoluissa jotain vikaa, ootan kovasti että pääsen juttelemaan lääkärin kanssa. Josko selviäisi paremmin ?

     • #31731
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Toivottavasti laatuongelman syy selviää! Se voi johtua munasoluista, siittiöistä tai molemmista. Ehkä biologi osaa jotain tarkempaa sanoa, kun on seurannut alkioiden kehitystä. Onko teille muuten tehty siemennesteen tarkempia tutkimuksia? Minun miehelle tehtiin siemennesteen oksidatiivisen stressin mittaus. Sitä ei olisi automaattisesti tehty, mutta pyydettiin itse ja lääkäri suostui.

      On nämä kyllä mysteerisiä asioita ja niiiin monessa kohdassa voi jotakin mennä pieleen 🙁 Tuntuu jotenkin aivan ihmeelliseltä, että useimmiten lisäännytään luomusti ja nopeastikin. 🙁 Epäreilua!

      • #31735
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       No sanoppa, miten voikin olla niin monta vaihetta missä voi mennä pieleen! Äääh!

       Ei ole tehty miehelle mitään muita tutkimuksia kuin se ”perus”. Googlettelin tota mistä kerroit, kiitos vinkistä ❤️ Niin paljon kaikkea mistä ei vielä tiedä ja toikin tutkimus on hyvä huomioida, jos tässä ei seuraavakaan hoito tuota tulosta. Löytyikö sun mieheltä tästä tutkimuksesta jotain häikkää?

       Mä oon miettinyt sitä era-tutkimustakin. Mutta vähän hintavahan se on..

      • #31741
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Mun miehellä oli se testi ok. Hänellä on morfologiassa ongelmaa, mutta silti ollaan selittämättömiä, kun morfologia ei kuulemma yksinään selitä lapsettomuutta. Yhdellä tutulla oli oksidatiivinen stressitesti pielessä ja hänelle määrättiin muutaman kuukauden antioksidanttikuuri. Sen jälkeen siemennesteen arvot korjaantuivat huonoista hyviksi (siittiöiden liikkuvuus jne).

       Era-tutkimusta ei taideta tehdä julkisella ollenkaan? Se on kyllä kallis 🙁 Onko niin, että näytteenotto aiheuttaa tauon hoidoissa? Pitänee harkita jossain vaiheessa, jos tilanne pitkittyy…

      • #31767
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Me tehtiin era testi alkuvuodesta. Sitä ei tosiaan tehdä julkisella, ainakaan naikkarilla. Tutkimus kestää yhden kierron verran koska siinä ikään kuin simuloidaan siirto kierto eli käytetään samat lääkkeet ym. Ja sitten arvioituna siirto hetkenä otetaan näyte kohdun limakalvolta. Testi kertoo sitten oliko ajoitus hyvä vai pitäisikö olla aikaisemmin tai myöhemmin ja lisäksi ottaa myös kantaa oliko keltarauhashormoni aloitettu sopivaan aikaan.
       Itse näytteenotto sattui hirveästi mutta oli nopeasti ohi eli ei silti kannata pelätä liikaa sitä.
       Jos tulee mieleen jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni ?

      • #31790
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitos Beebi ja Anselmiina tiedoista 🙂

       Eraatäytyy harkita, jos alkiot ei lähde kiinnittymään.

       Anselmiina: onnistuiko tuttavasi tämän jälkeen saamaan lapsen ns. luonnollisesti tai hoitojen avulla kun siemennesteen laatu parantui? Puhuttiin mieheni kanssa tästä eilen ja ajateltiin, että tämä voisi olla meille hyvä tutkimus, sillä ainut vika mikä on löydetty on nimenomaan siemennesteen huono laatu. Hintakaan tutkimukselle ei netin mukaan ollut mikään paha, noin 100 euron luokkaa.

  • #31766
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heips!
   Vähän on aikaa kulunut siitä kun viimeksi kirjoittelin. Tää kevät on ollut ihan älyttömän raskas ja oon vedellyt ihan pohjamudissa. Kaveriporukasta yksi kaveri ja sisko raskaana ja kavereista oon melkein kokonaan erakoitunut sen takia. Eli tosi yksin monen epäonnistumisen kanssa on tää kevät menny ?

   Meillä piti siis olla ensimmäinen siirto (pas) helmikuussa mutta se meni mönkään kun en ottanut selvää koska uusi kierto alkoi ja ultra oli liian myöhään. Munarakkula oli myös suhteettoman iso. Seuraavassa kierrossa kasvoi kaksi suhteettoman isoa rakkulaa taas ja limakalvo ei kehittynyt kunnolla joten siirtoon ei päästy. Sen jälkeen ne kaksi rakkulaa vielä jäi kystiksi joita seurattiin. Että toisilla kasvaa mahassa vauvat ja mulla hirveästä yrityksestä huolimatta vaan kystat.

   Nyt sitten tää kierto oli osumassa viikonlopulle mutta alkoikin yllättäen vähän aikaisemmin. Letrozolit jätettiin pois kun aiheuttivat noin paljon harmia.
   Limakalvo oli hyvä, rakkula oikean kokoinen ja viime viikolla pistin ovitrellen ja siirto oli eilen! ? Olo siirron jälkeen oli tosi epätodellinen! Nyt sitte oon tulossa ihan hulluksi täällä kun kuvittelen kaikenlaista jo nyt ? huh.. Millä tästä piina-ajasta selviää hengissä? Ja pliis jos täällä on joku joka on raskautunut hirveästä stressistä ja jännityksestä huolimatta niin tulkaa kertomaan. Pelkään että tää jännitys pilaa koko jutun ?
   Testata ajattelin vappupäivänä pp7 kun mieskin on aamulla kotona.

  • #31774
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En oo taas päässyt kirjautumaan, luin kaikki viestit mutta en nyt ala jokaiseen vastailemaan.Yhteenvetona todettakoon että moni juttu voi näköjään mennä vikaan.

   Itellä pp 10 tänään, piti tilata niitä herkkiä testejä mutta ollut niin kiire työviikko et jäi se sitten tekemättä. Kaapissa on kaks en niin herkkää testiä, en viitti vielä tehä. Mitään oiretta ei ainakaan ole, olo on ku 10 vuotiaalla pojalla, täysin hormoniton ja sukupuoleton 😀

   Työn puolesta tapasin tällä viikolla muutenkin kaikin puolin hyvin ärsyttävän, itseäni vain 3 vuotta nuoremman ja varmasti 3x minun painoiseni tupakoivan ja kilometrin päähän DMII:lta tuoksahtavan naisen, joka oli jollain kumman konstilla onnistunut raskautumaan. Toisen onni ei ole pois keltään enkä yleisesti ole kadehtivaa tai katkeroituvaa tyyppiä, mutta täytyy sanoa, että piti vähän purra hammasta oman reaktion peittämiseksi. Tää on niin väärin, että kaiken maailman huithapelit synnyttelee niin paljon mukuloita, ettei ees pysty pitämään huolta niistä ja toiset käyttää kaikki säästönsä ja pistää ittensä täyteen hormoneja saadakseen ees yhden.

  • #31816
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko täällä pääkaupunkiseudulla ketään, josta voisi saada lenkki- yms. seuraa joku päivä? Alan olla todella rikki kun tuntuu, että miettii näitä asioita 24/7 eikä kukaan muu täysin ymmärrä, kun joku joka käy samaa läpi…

   Etenkin eilen ja tänään on tuntunut, etten saa enää mistään kiinni.

  • #31821
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En tiiä mitä on tapahtunut. Nyt viikko negatestin tekemisestä ja mulle on tullut pahin romahdus ikinä. Nyt musta tuntuu etten selviä tästä enää. Mua ahdistaa ja kuvottaa tää lapsettomuus. On iskenyt todella kova pelko ja paniikki siitä, että entä jos en vaan tuu saamaan koskaan lasta.

   Ei meinaa ruoka maistua ja kädet tärisee. Voin todella huonosti nyt, tuntuu ihan fyysisenä tää kipu. Kunpa tää menis pian ohi…

   • #31827
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Tyhjä Syli ❤️ Ei osaa lohduttaa tai sanoa mitään järkevää, vaikka samassa veneessä itsekin on. Myös itse herään keskellä yötä valtavaan ahdistukseen, pelkoon siitä, että tämä ei koskaan onnistu. Mielialat vaihtelee, välillä mikään ei tunnu oikein miltään. Ja kun ei voi hakea tukea kuin omasta puolisosta, joka kamppailee saman asian kanssa omalla tavallaan. Tämä on henkisesti valtavan raskasta, voimia sinne Tyhjä Syli ❤️

    • #31829
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Voi kiitos tuesta Isla ❤ Tuo auttoi jo todella paljon! Muistutus taas siitä, etten ole yksin näiden pelkojeni kanssa. Ei sillä, että tätä kenellekään muulle sois.

     Niin paljon kun mäkin pelkäsin esim. piikityksiä tai punktiota, niin ei ne hetkelliset fyysiset kivut oo mitään verrattuna tähän henkiseen piinaan ja tuskaan.

     Tää päivä oli kyllä harvinaisen rankka. Toivottavasti huominen ois jo parempi. Voimia Isla sinullekin tähän kaikkeen ja kaikille muillekin tietysti!?

  • #31844
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tyhjä syli voi hitsi kun olisit kysynyt pari viikkoa sitten! Mulla oli ihan sama fiilis silloin ja yritin miettiä tunnenko ketään joka olisi samassa tilanteessa että olisi voinut nähdä ja puhua livenä. Ja pääkaupunkiseudulta olen myös. Nyt vaan kun jännäilen tän siirron tuloksia niin yritän pysyä positiivisena ja olla miettimättä liikaa negatiivisia ja menneitä. Tiedän että jos alkaisin jollekin puhua niin itkuksi menisi omasta ja toisen puolesta ?
   Mutta palaan asiaan jos jossain kohtaa on hyvä hetki ? live vertaistuki olis kyllä varmasti tosi hyvä juttu!
   Suosittelen myös ammattiapua. Käyn itse terapiassa (varsinaisesti muusta syystä) ja olen käynyt lisäksi lapsettomuus psykologilla. Molemmista on ollut paljon apua. Toivottavasti sun olo paranee ❤️

  • #31845
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä menossa pp4. Menkkajuilintaa ollut pp1 lähtien ja sitte ihmeellistä sykkivää fiilistä mun pulssin tahtiin alavatsalla, sillein niinku verenkierto olis hirveästi vilkastunut. Ja kaikenmaailman pikku tuntemuksia mahassa. Mulla siis ollu pari kertaa näitä juilintoja samalla lailla viikkoa ennen menkkoja mutta sillon aina tullu tiputtelu vuotoa. Nyt ei yhtään vuotoa. Tietysti noi lugesteronit on käytössä mutta luulen että ne aiemmat krampit on johtunut just jostain keltarauhasen toimimattomuudesta eli nyt olis krampit muusta syystä..?
   Että vähän toiveikkain mielin oon mutta kyllä tää silti vuoristorataa menee tää mieliala… Testitki alkaa poltteleen mut yritän selvitä sinne vappuun asti ettei tulis itku ihan turhasta jos testaa liian aikaisin. Mieskään ei innostunut ajatuksesta, taitaa tietää millainen draama siitä vois seurata ??

  • #31892
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla nyt pp 6. Eilen tuli kauhean ahdistava tunne että ollaanko kuitenkaan onnistuttu ja halusin testata illalla. Mies ei olisi halunnut vielä. Tein yhden testin johon tuli joku viivanpaikka joka näkyi kun käänteli valossa, sitten tein toisen testin samasta pissasta (joo vähän meni yli.. ?) ja siinä sama juttu mutta pari minuuttia testiajan jälkeen siihen lävähti vaaleanpunainen väri!

   Testasin sitten tänään aamulla uudestaan ja sain vaan samat viivanpaikat (tällä kertaa kolmella testillä…) rupes ahdistaan niin että lähdin apteekkiin ja ostin eri merkkisen testin ja siihen tuli jo minuutin jälkeen plussa! Uskomatonta mut samalla oli kyllä sellainen olo alavatsalla että olis onnistunu. Tosi tosi kiitollinen olo ja jotenkin myös suru puskee niiden puolesta jotka pitkään yrittää ja niin ansaitsis tän myös ?

   Testasin siis one stepilla noita viivanpaikkoja ja roskishaamun ja sitten Predictor earlylla plussan. Aika kämäsiä noi one stepit tän kokemuksen mukaan.

   • #31893
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ooooh, hienoa Beebi ❤️ Vaikka oma siirto ei tuottanutkaan toivottua tulosta, niin on ihana lukea täältä positiivisia uutisia. Se antaa toivoa, että näissä voi onnistua ❤️ Toivon teille parasta ?

    • #31899
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos Isla! ❤️ Voi kun toivoisin että kaikki täällä onnistuisi pian ❤️ olisitte kyllä enemmän kuin ansainneet sen.

   • #31908
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea vielä tähänkin viestiin!
    One step it on kuulemma ihan surkeita! Et muut näyttää kunnon plussaa sitä ennen!

    • #31934
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Joo no tää on kyllä munkin kokemus ?

  • #31907
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea plussasta beebi!

   Oon ollut hiljaa kun ei oikein ole ollut kerrottavaa. 3vkoa sitten kävin siellä suonen poltosta. Ja ylläri, eilen jouduin taas.
   Sain myös eilen ohjeet hoidon aloittamisesta ja vastasin siihen sitten tuosta eilisestä ja kolmen viikon takaisesta että estääkö tämä nyt hoidon aloituksen. Vastaukseksi sain, että ei vaikuta.
   Eli minulla alkaa se synarela ensi viikon perjantaina! Olen koko ensi viikon reissussa, joten täytyy hakea lääke etukäteen.

   Onkohan se sellainen lääke että sitä on heillä tilaamatta? No täytyy käydä apteekissa varmaan huomenna (yliopiston apteekki pitäs olla auki).

   • #31933
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos! ?❤️
    Synarelasta muuten, kannattaa kirjoittaa paketin taakse koko ajan paljonko pullossa on jäljellä. Siinähän ei ole mitään laskuria ja mä meinasin saada sydänkohtauksen ku tajusin että olin vahingossa käyttänyt samaa pulloa liian pitkään! Onneksi siinä on kuulemma vähän ylimääräistä. Mutta kun annostuskin vaihtuu kun pistelyt alkaa niin ei sitä pysy muuten kärryillä vaikka siellä takana on ne paikat mihin ruksia aina kun käyttää sitä.

    Onneksi toi uusi vuoto ei haitannut hoidon aloittamista! Ja vitsi kuin jännää että teillä alkaa se hoito ihan kohta! Paljon tsemppiä! ?

    • #31937
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu, hoitaja kun pisti ohjeet synarelasta niin laittoi saman että pitää pitää kirjaa ja ei saa käyttää pullosta yli 60 annosta. Tein kyllä itselle oman listan, lista ihminen kun olen 😀

     Kiitos tsempeistä! Ootko tehnyt uutta testiä!
     Mikä PP yleensä alkion siirron jälkeen on se testipäivä? Tai se varmaan vaihtelee alkion iän mukaan?

     • #31974
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Okei no hyvä sulla oli sit se tiedossa ?
      Meillä siirrettiin blastokysti eli 5 päivän ikäinen ja virallinen testi päivä pp 14 eli vasta ensi viikon keskiviikko ? tosi pitkän ajan päästä mun mielestä.
      Tein tänään taas one stepin ja viikkonäytöllisen digin. Digiin tuli raskaana 2-3 ❤️ one step sai samasta pissasta aikaiseksi hädin tuskin viivanpaikan jossa tarkasti katsottuna vähän vaaleanpunaista. Digin herkkyys 25mIU ja one step 10mIU. Siis ihan naurettavan huonoja testejä! Ei voi kyllä suositella kenellekään.

  • #33517
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä taas. Toivottavasti muutkin löytävät takaisin tänne. Tänään nega viidennestä alkionsiirrosta ja pakkasessa enää yksi alkio. Näillä näkymin nyt alkaa siis viimeinen kierros…Kuten olettaa voi niin tunteet tosi pinnassa. Luulisi että nyt olisi jo tärpännyt, mutta taas kerran puhdas negatiivinen. Mikähän siinä on ku nuo alkiot ei kiinnity ollenkaan.

  • #33518
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tämä näköjään toimii taas! 🙂 Paljon on tapahtunut sen jälkeen kuin viimeksi kirjoittelin huhtikuussa. Mulle tehtiin ensimmäinen munasolupunktio 30.4. ja saatiin 8 hyvälaatuista alkiota. Yksi siirrettiin 3.5. ja loput meni pakastimeen. Tein parin viikon päästä siitä plussatestin <3 Hormoniarvot lähtivät nousemaan hyvin, 16.5. Hcg oli jo yli 800. Varhaisultrassa rv 7+2 nähtiin alkio, jonka pieni sydän sykki <3
   Kaikki tuntui menevän hyvin, kunnes heinäkuun alussa rv 11 alkoivat alavatsakivut. Meni än yksityiselle gynelle, joka totesi keskeytyneen keskenmenon 🙁 Pari viikkoa sitten oli lääkkeellinen tyhjennys. Mieli on ollut aika maassa. Kävin lapsettomuuteen erikoistuneella psykologilla juttelemassa keskenmenosta ja hoidoista, se kyllä auttoi. Nyt katse kohti syys-lokakuussa tehtävää PAS:ia.

   Mitä teille muille kuuluu?

   • #33519
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Todella ikävä kuulla keskenmenosta Anselmiina. Varmasti kova paikka. Onneksi saitte soluja pakkaseen.

  • #33520
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten teillä muilla toimii tämä puhelimella? En itse näe viestejä jos on vastattu toisen viestiin, tai näen kun puhelimen kääntää.
   Mut hyvä että toimii!

   Viimeksi taisin kirjoitella kun piti alkaa IVF pitkällä kaavalla toukokuussa, mutta ei sit alkanutkaan.
   Viimeisimmän leepin jälkeen vuodin vielä toukokuussa ja ylilääkäri sanoi että elokuun kierrosta sitten ilmoittauduttava. Joten sitä siis odotellessa. About kuukausi siihen sitten on, kun nyt on joku kp 3 menossa.

  • #33545
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mun osalta lapsettomuushoidot on nyt sitten ohi. Viimeisestä negatiivisesta tuloksesta on nyt muutama päivä ja pahin shokki on jo takana. Kestää varmaan kuitenkin pitkään ennen kuin asian pystyy täysin käsittelemään ja hyväksymään. Vaikka haave omasta lapsesta oli todella suuri niin silti tunnen osittain helpotusta, mitä kovasti ihmettelen. Ehkä tuo helpotuksen tunne on siitä, että nyt raskaat hoidot ovat saaneet lopullisen päätöksen ja myös jatkuva epävarmuudessa eläminen loppui. Kaikkein pahinta oli se, että joka kerralla toivonkipinä oli läsnä ja joka kerta se kuitenkin murskautui ja romahdin korkealta ja kovaa. Nyt sentään tietää, mitä odottaa. Pitää yrittää keksiä uusia unelmia loppuelämälle, mitä sitten toipumisen jälkeen lähtee tavoittelemaan. En tunne olevani millään tavalla katkera. Onpahan ainakin kokeiltu tämäkin vaihtoehto. Ei ainakaan jää kaduttamaan, että ei kokeiltu. Tsemppiä teille muille!

  • #33651
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Tämä foorumi näyttää olevan kutakuinkin kuollut vuodentakaisen sivujen uudistuksen jälkeen. Sivusto tilutti juuri meidän siirron jälkeen. Jos täällä nyt vielä pyörii samoja henkilöitä, joiden kanssa vuosi sitten kirjoittelin niin tahtoisin kertoa, että meillä on vuoden takaisen ICSI:n ansiosta ihana 4,5kk vanha tytär. Raskaus sujui hyvin mutta tyttö syntyi 5,5 viikkoa ennen laskettua aikaa spontaanisti ennenaikaisen vesienmenon seuraamuksena. Sai apgar 10/10/10, viikko keskolassa seurannassa, muuten kaikki mennyt tavanomaisesti eikä mitään ongelmaa ole tullut esille lievän ennenaikaisuuden puolesta. Hoito oli meidän ihan eka lapsettomuushoito. Ketään ei jäänyt pakkaseen, eli mikäli sisaruksia halutaan joskus niin sama homma edessä. Hyvillä mielin senkin puolesta kuitenkin, kun eka hoito onnistui hyvin ja hoidoista on vain positiivista sanottavaa. Näinkin hyvin voi joskus käydä. Tsemppiä kaikille, joilla vielä lapsi haaveissa ja hoitoja edessä! 🙂

   • #33652
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Sadelle!
    Ihana kuulla, että teillä kävi hyvin! Meillä myös 2. pakastealkion siirto tuotti tuloksen ja sylissä tässä nyt 3 kk tytär. Olen ikionnellinen joka päivä ja toivon koko sydämestäni samaa onnea kaikille lapsettomuudesta kärsiville.

    Meille jäi yksi pakkasukko naikkarin pakkaseen ?

  • #33687
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huhuilen täälläkin jos jollain sattuu olemaan sähköposti ilmoitukset päällä, onko ketään hoidoissa tällä hetkellä olevaa?
   Toivon mukaan mahdollisimman moni on päässyt plussaamaan?

Luet parhaimillaan 43 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.