Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT IVF/ICSI/PAS syksy/talvi 18/19

Luet parhaimillaan 158 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #20874
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Uusi ketju 🙂

   Kovin pitkäksi on venähtänyt edellinen.

   Päätimpä kirjotella kun pitkään olen lukenut vain sivusta.
   Meillä tulossa ensimmäinen ivf/icsi, takana useampi keskenmeno ja inseminaatioita,letroja yms..
   Edellisestä liitosta kaksi lasta.

   Selittämätön lapsettomuus, kolmas vuosi menossa tätä rumbaa..

   Mieli on odottavainen mutta kovin pelokas,punktion mahdollinen kipu ja sen jälkeinen kipu arvelluttaa..millaista lääkettä toiset ovat saaneet?

  • #20877
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minulla punktiot eivät sattuneet käytännössä ollenkaan. Jossain vaiheessa vähän tuntui, mutta kun hoitajat olivat painottaneet pyytämään heti lisää lääkettä punktion aikana jos tuntuu niin otin jo ennaltaehkäisevästi. Ensimmäisen punktion jälkeen minulla iski huono olo – kaikista lääkkeistä ja jännityksestä (sen takia tuskallinen kotimatka), kipuja ei niinkään. Toisen punktion jälkeen klinikalla tuli välillä sellaista aaltoilevaa (siedettävää) kipua. Huonoa oloa ei tullut. Kotimatkalla pystyin syömään ja juomaan normaalisti. Kivut olivat toisenkin punktion jälkeen tosi hillityt. Ainut mikä aiheutti kohtalaista kipua, oli kun piti juoda paljon vettä yms ja jos ei päässyt vessaan sillä sekunnilla kun hätä iski. Silloin kai rakko painoi munasarjoja tooodella ikävästi. Senkin kivut pystyi välttämään käymällä vessassa usein.

   Minun kokemuksella siis sanoisin, että liikaa ei kipua kannata pelätä ja jännittää. Itse sain klinikalta vielä ennen lähtöä jotain vahvempaa lääkettä. Kotona sitten buranaa ja panadolia siirtoon asti. Niitäkin saa aika paljon syödä. Muista juoda tosi paljon (ennen ja jälkeen punktion/siirron) ja ottaa rennosti. Tsemppiä!

   (Itse kirjoittelen tuolla plussanneissa, mutta halusin kertoa hyvän kokemuksen omasta ”helposta” punktiosta)

  • #20888
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kannattaa varmaan toiselle palstalle ilmoittaa että olet uuden ketjun tehnyt, minä ainakin klikkaan s postin kautta suoraan kirjoittelee, nyt piti kirjautua niin huomasin tämän..

   Mulla kaks punktiota, oon saanu rauhoittavaa ennen toimenpidettä sekä sen aikana suoraan suoneen sekä jotain kipulääkettä. Mä oon muutenkin niin kipu herkkä, mutta kyllä sen tän kaiken takia kestää..
   Punktion jälkeen oon saanu buranaa ja sen panacodia kun ite sitä pyysin.

   Täällä kp 13, ovulaatiota testaillut mutta ei vielä plussaa.. Aiemmin tuli haaleaa toista viivaa, mut digi nega, nyt ei tule sitä toistakaan viivaa. Plaah..

  • #20913
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ananas kokemuksen jakamisesta 🙂
   Ajattelin pyytää reilusti lääkettä ja olla mielummin ”pöllyssä” kun panikoida ?

   Sabrina, onko sulla kuin pitkä kierto yleensä? Mulla vaihdellut riippuen lääkityksestä nuo ovikset, jos ei lääkkeitä niin yleensä 14 tai 15 kp on plussa,kierto 27-29 pv. Jos ollut letro kierto niin ovis tullut jo 10/11 pv.

   Pitäis keksiä jotakin mieleistä tekemistä niin ei tää jonotus aika tuntuisi niiiiin pitkältä.Onkohan ne tulevat piikit samaa koko luokkaa irrotus piikin kanssa?

  • #20941
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla ollut myös normaalisti 27-29 päivää, mutta tässä nyt on puolen vuoden aikana ollut kaksi punktiota peräkkäin, tuoresiirto ja pas, pas tehtiin toukokuussa ja kesken meni kesäkuussa, ja nyt toinen pas suunnitteilla, mutta nää hoidot on nyt ollu semmosella tahdilla että kierto on vaihdellut tosi paljon.
   Ekan punktion jälkeen tais olla 24 päivää ja en nyt ulkoa muista miten nää on menny. Mua nyt vähän pelottaa että ei tälle kiertoa siirtoa tuu, plussaa ei oo edelleenkään tullut..

  • #20955
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä on ollut kesätaukoa ja nyt kun elokuu tuli niin kohta pitäis ilmoittautua PAS-siirtoon. Meille jäi vain yksi pakkaseen eli tässä saa jännittää ny sitäkin et tuleeko koko siirtoa. Yritin ottaa lomaa tästäkin aiheesta, mutta pääkoppa ei ollu samaa mieltä. Kaikkialta tuttavapiirissä on tullut aiheeseen liittyviä iloisia uutisia ja ite oon ollu tosi alamaissa näistä. Yritän onnitella silmät solmussa ja hymyä etsien ja hajoan sisältä. Nyt ei vaan jaksais ja silti yritän tehdä kaikkeni että en toisten onnea pilais. Se ois itellekin tärkeetä, et niistä uutisista iloittaisi. Tiedän jo kokemuksesta et kyl tää olo menee ohi, mut nyt just ei vaan pysty hyväksyy tätä tilannetta.

   Kroppa tässä vähän kans yllyttää päätä sekasin, kun taas tuli viikko oviksen jälkeen ihme raskaus oireita. Siis rintojen arkuuttaa ja huonoa oloa ja alavatsan vihlomista. Ois kiva tietää et mikä sen aiheuttaa silloin tällöin. Et yrittääkö siellä sittenkin jotain tapahtua mutta ei vaan onnistu. Meillä ei kauheasti pitäis olla siis mahdollisuuksia luomusti mitään saada aikaseks, mut aina välillä innostun ajoittamaan noita petipuuhia. ?

   Ruusunen: Mulla itse punktio ei ole kovasti sattunut. Ne lääkkeet on kyl hyviä. Mä oon sit jälkikäteen ollu kipee. Ekalle kerralla oksensin pitkälle iltapäivään sairaalassa. Nyt oli lääkkeitä vaihdettu ja ei ollut niin huono olo kuin viimeksi ja pääsin kotiakin nopeemmin, mut sit olin kipee monta päivää. Vatsan seutu oli tosi arka pitkään ja sen takia liikkuminen vaikeeta. Mut onneks kaikki ei tuu kipeeksi paljoa.

   • #20974
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kun kuulee vauva uutisia, väkinäinen hymy ja ihanaa, onnea, kun taas sisältä repii rikki.
    Muistan kun viime syksynä, jolloin ei vielä hoidossa oltu, mutta kun tieto siitä ettei luomusti tuu onnistuu. Ei tarvinnu kun pilkahdus raskaana olevasta tai vauvasta nähdä.. Toki nyt tilanne rauhoittunut vähän, mutta siis vain vähän.
    Mitäs minä tässä kitisen, mulla on kaks ihanaa lasta ja miesystävä kohtelee kuin omia. Toki olen onnellinen heistä en sitä sano.
    Tää ei oo hetkellinen vauvakuume, yhteinen pieni olisi erittäin tervetullut ja toivottu meidän perheeseen..

    Taisi mennä tältä kierrolts ohi, kp 16 eikä testi ole näyttänyt plussaa. Teen digiö että liuskaa.. Klinikalta sanoivat että tikuttaa vielä vkl yli.. Plaah.

  • #20976
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paapatuksen jälkeen tuli plussa testiin..

  • #20980
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Tiedän hyvin toi tunne mikä sulla nyt on Valo, silloin kuin me saatiin tietää että me ei voida saada lapsia luomusti niin sammalla kuukaudella neljä, siis NELJÄ lähipiirin pareja kertoivat että ovat raskaana.. siis en voinut uskoa että tää on totta, silloin iski kyllä pieni masennus. huhu no mutta aika parani, selvisin siitä masennuksesta. Mutta rankka kokemus se oli, ei voi muuta sanoa. Viimeinen hoito alkaa kun vuoto alkaa.. jos nyt ei tärppää tästä kolmasta hoidosta niin on kyllä pakko miettiä muita vaihtoehtoja. 4 siirtoa takana kaikki nega, lapsettomuuden syy azoospermia. Tjemppiä kaikille!!

  • #21044
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
   Kiva kun ilmakin jo viilennyt hiukan..

   Aloitin eilen lutinuksen 2x päivä. Klinikalle soitin tänään, siirto ylihuomenna ?
   Mikäli siis selviää sulatuksesta, kaksi on pakkasessa, pelottaa kun molemmat pitää sulattaa. Sanoivat että toisen voi pakastaa jos pysyy hyvänä. Nyt sitten jännitetään keskiviikkoon miten käy..

  • #21047
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sulla on Sabrina jännät ajat nyt sielä pidetään peukkuja ?

   Ihan saa kyllä samaan virteen yhtyä näitten mielialojen kansa.Kuukaudet,päivät ja vuodet tuntuu ikuisuudelta.aina odotat jotain.

   Harva ihminen ymmärtää ja pystyy tukemaan oikealla tavalla jos ei oo vastaavaa käynyt läpi.

   Ja muuta ei voi kun toivoa…kerta toisensa jälkeen…

  • #21060
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä Sabrina! Hyvin samoissa mennään. Mä hain tänään kyytiin viisipäiväisen blaston. Nyt kun joku keksis, miten unohtaa asia pariksi viikoksi mutta muistais silti lääkkeet kolmesti päivässä 😀

   Miten muut, onko muita piinailijoita?

   • #21061
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä piinailuun! ?
    Määräsikö lääkäri sulle pistettäväksi sen gonapeptylin?

    • #21063
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ei. Meillä oli se aikanaan ihan ekassa siirrossa, josta ei alkanut raskautta. Seuraavassa yrityksessä sitä kysyin, mutta lääkärin kanta oli suunnilleen ”Ei siitä selvästi ollut apua viimeksikään”. No, kahdesti on raskaus alkanut eikä niistä kummassakaan sitä ollut, tiedä sitten. Ei ole jäänyt itselle sellaista oloa, että sitä välttämättä haluaisin, joskaan en missään nimessä vastustaisikaan.

     • #21075
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Meilläkään ei ollut sitä tuoresiirrossa, olikohan huhtikuuta. Silloin testi antoi haamuja, mutta vuoto alkoi tuolloin pp12.
      Nyt oli käytössä ekassa pas toukokuussa, siitähän lähti jotain alulleen, en vaan edelleenkään tiedä mitä se oli..
      Ehkä lääkäri selvittää huomenna kun vien julkisen paperit sinne.
      Ollaan siis hoidossa yksityisellä, mutta kipujen takia jouduin käymään keskussairaalaassa kun ajoittuivat iltaan ja vkl.. Ja omassa tkssa kävin hcg kontrollissa..

  • #21105
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Felia, milloin sulla on testipäivä?

   Tänään lähti meillä myös kyytiläinen matkaan, lääkärin mukaan varhainen blasto. Huomenna illalla pitäis uskaltaa pistää gonapeptyl, en oo ikipäivänä pistänyt itseä, muuta kun joskus verensokerin mitannut.
   Mies siis hoitanut meillä nää pisto hommat 🙂
   Viimeinen alkio piti myös sulattaa, seuraavat huomiseen voiko sitä pakastaa enää..

  • #21130
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina,mikä lääke tuo gonapeptyl on?

   Mua jännittää myös kovasti ylipäänsä pistäminen ja kun tiedän ettei mies varsinkaan pysty niin eipä oo paljo vaihtoehtoja..kaikkeen tottuu tietysti 🙂

   Töissä on yx viimesillään raskaana oleva, on kyllä aika vaikee olla, toisaalta iloinen hänen puolestaan mutta jotenkin kateellinen kun se maha on niin ihanan valtava ja kun se sitä hellästi silittelee,selvästi sielä vauva liikuskelee..kuinka tuota kaipaakaan!

   • #21131
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Olipas hyvä kysymys 😀

    Siis se jotenkin auttaa alkion kiinnittymisessä.

    Meillä eilen tosiaan sulatettiin kaksi kun olivat samassa oljessa. Soitin tänään miten sen kävi, ei ollut lähtenyt jakautumaan, joutu laittaa pois.. 🙁
    Eli kaikki toivo on tässä nyt, muuten joudutaan lähtee julkiselle ja en oo varma jaksanko sitä rumbaa taas..
    Muutenki ollu tosi rankka puol vuotta kun joka kuukaudelle jotakin, joka liittyy tähän.
    Kovin positiivisin mielin en uskalla tässä olla..

  • #21136
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina, voi miten ikävää, ettei teidän toinen pieni jatkanut 🙁 Onneksi on kuitenkin tämä yritys, toivotaan kaikkia mahdollisia tarrasukkia siihen.

   Meillä on testipäivä puolentoista viikon päästä maanantaina (kotitesti), miten teillä? Minusta on hassua, kun meillä testipäivä on aina vasta kahden viikon päästä, vaikka oli viisipäiväinen alkiokin. Mutta eipä sillä toisaalta väliä, oon sen verran malttamaton, että varmaan vähän aiemmin testaan kuitenkin. Ehkä vaikka ensi perjantaina, ehtii sitten viikonloppuna käsitellä tuntemuksia.

   • #21137
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Niin meilläkin!
    27.8 on merkitty tuohon lappuun mikä tulee mukana. Teillä oli siirto aikaisemmin kun meillä?

  • #21138
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille! Täälläkin alka kesätauko kohta olla loppusuoralla ja aloitetaan kolmas ja todennäköisesti viimeinen hoito omilla soluilla syyskuun kierrosta. Aloittelen valmistautua siihen jo nyt e-pillereillä, jotka pysäyttää oman hormonitoiminnan. Samalla jatkan DHEA:n syömistä. Sitä on nyt mennyt kohta 3kk. Joskus syys-lokakuussa on punktio, jos kaikki menee mallikkaasti.

   Tauko on tehnyt päänupille todella hyvää. Asia on toki ollut mielessä, mutta se ei ole ollut samanlaisena peikkona päässä kuin keväällä. Katsotaan nostaako möröt päätänsä, kun tositoimet alkavat…

   Hyvää loppukesää kaikille ja tsemppiä piinailijoille!

  • #21141
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina joo, meillä oli siirto maanantaina.

   Kivaa kun syksy tuo taas ihmisiä foorumille. Eihän tätä tietenkään kenellekään toivo, mutta kun tietää että niin moni painii asian kanssa yksin tai kaksin kumppanin kanssa. Tsempataan täällä toinen toisiamme <3

   • #21142
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aika jännä että on sama testipäivä, vaikka meille siirrettiin kaksi päivää myöhemmin varhainen blasto kyytiin.

    Voi kauhee, mun piti pitäis tunnin päästä alkaa mallailee pistosta, onneks ei oo mitään tarkkaa aikaa, voi olla että ihmettelen vielä puolen yön aikaan että onnistuuko vai ei 😀

  • #21143
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kyllä sä onnistut! Tärkeän asian puolesta ^_^

   • #21144
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tää saattaa jollekkin kuulostaa niin pieneltä asialta, mutta kun mulla on jäätävä piikkikammo.
    Mies on pistänyt mulle molemmilla kerroilla kun punktio on ollu edessä, kaikki piikit. Nyt on töissä eikä pääse yöksi kotiin, asutaan pienellä paikkakunnalla ja vielä sivukylällä niin eipä oo kavereita ihan lähellä.
    Lapset alkamassa nukkumaan niin ei voi niidenkään kanssa lähtee kaverille pistettäväksi 😀

  • #21146
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä Sabrina 🙂 tökkäät sen vaan sen enempää ajattelematta 🙂 seuraava kerta helpompi.helpottasko jos soitat jollekki kaverille samalla,laitat vaikka kaiuttimen päälle? ?
   Tsemppiä myös Felialle, toivotaan että pääset toiselle palstalle ?
   Ootteko te käyneet psykologin juttusilla ? Monesti oon miettiny et vois olla ihan hyvä, kynnys on vaan jotenki mennä…kai sitä pelkää että repeää sielä sitten totaallisesti ja tajuaa itekki miten rankkaa on ollut. Kaikki nämä tunteiden vuoristoradat kuukaudesta toiseen, odotat,innostut,yrität,toivot,petyt,suret,olet katkera. Ja taas uudestaan.

   Ei se ihme ole että moni toteaa lopulta ettei jaksa enää etes yrittää.mutta kun aina on olemassa se toivo..

   Meillä yritettiin kesä olla yrittämättä…heh heh…kaunis ajatus mutta ei ihan käytännössä toiminu.kas kummaa kun mieli rupee vaan laskemaan päiviä menkoista ovulaatioon…

  • #21147
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ootte kyllä ihania, kiitos ?

   Juttelin kaverin kanssa, mut se loppu lyhyeen kun auksisin pakkauksen, olin luullut koko ajan että se on semmonen kynä, mut se oliki ruisku.
   Siinä sitten itku puhelu miehelle että ei tuu mitään, mutta sitten kun sanoi että tulee töiden jälkeen pistämään, sanoin että ei käy kun kerkeis nukkuu vaan kolme tuntia ennen töihin menoa ja sit rupes tapahtuu, sain kun sainkin pistettyä. Hui.. Mutta ohi on.

   Olipa kiva joku watsapp ryhmän tyyppinen, ainakin mulla vähän takkuaa tää kun puhelimella näpyttelee. Mut käytännössä ei varmaan ole mahdollista..

   Mä kyllä suosittelen enemmän kun mitään, jos vaan mahdollista päästä juttelemaan ja saat semmosen psykologin jonka kans kemiat kohtaa. Oon ite käynyt juttelemassa, mutta siis mulla nyt on tilanne se että käyntejä on takana lähemmäs 15 vuotta. Varmaan 5vuotta nykyisellä.
   Voit olla miten vahva ja kestät kaiken, mutta ite oon huomannu että tää on käyny henkisesti tosi raskaaksi ja sitä väsyy.. Itse oon semmonen että ponnistelen viimeiseen asti, onneks oon tajunnut että hyvä on olla aika jossain kuukausien päästä että käyn päivittää tilannetta, mutta nyt on vaatinut kerran kuukaudessa käynnin..
   Eikä siitä tuu mitään ”merkintää” mihinkään, itse pelkäsin että jos tästä asiasta puhun ja kerron mitkä fiilikset, no ajatellaanko sitten ettei musta ole tähän.
   Todellisuudessa sitä itse ehkä vähättelee tuhtemuksiaan, mutta neidit, tää on ihan tosi iso ja raskas prosessi, kaikki tuki vastaan mikä mahdollista, täytyy muistaa pitää oma pää kasassa tän kaiken vuoristoradan keskellä..

  • #21165
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin kävin aiemmin parinkin psykologin juttusilla lapsettomuusasioissa. Kumpikaan ei ollut erikoistunut lapsettomuuteen (molemmat työterveyspsykologeja) mutta ymmärsivät asian kriisinä ja auttoivat asian käsittelyssä. Minä koin ne käynnit tosi hyödyllisinä. Suosittelen lämpimästi ainakin kokeilemaan. Me ollaan aina miehenkin kanssa juteltu paljon ja avoimesti, mutta ei se vaan oo sama, kun toinen käy sitä kriisiä läpi myös. Ystäviltä sain tosi paljon tukea mutta en ymmärrystä, kun ei ollut samaa kokeneita.

  • #21173
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla myös tietää kaksi ystävää asiasta, jolle voin oloa purkaa ja tilannetta päivittää. On sekin jo iso pelastus. Tuo on totta, että tukea saa mutta ei sitä ymmärrystä, mullakaan ei ole ketään kuka olisi käynyt läpi tätä samaa, tää ketju on niin iso pelastus..

   Mulla nous kuume, todella kiva vkl töissä siis tiedossa..

   Mukavaa viikonloppua kaikille ☀️

   Ps. Pp2, miks aika ei vois mennä vähän nopeammin..

  • #21176
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä piinailijoille! 🙂

   Täällä ilmoittauduttiin tänään klinikalle ja joskus viikon päästä alotetaan oviksen ettiminen. Tauko on siis virallisesti ohi.

   On kyl hyvä jos voi jollekin tuuletella ajatuksiaan oli se sit ystävä tai ammattilainen. Mä aiemmilla kierroksilla vahingossa avauduin työnohjauksessa, kun tää kaikki alko vaikuttaa jo töihinkin enkä osannu enää selitellä kaikkea tekemääni muuten kuin kertomalla mikä oikeesti vaikutti jopa mun työtehoon. On nää ollu outoja vuosia. ??‍♀️

  • #21201
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa valo, että pääsette yrittämään taas. Tsemppiä teille ?

   Mites felia, joko testit polttelee? ?
   Menin tyhmä lukemaan jostain että blastoilla voi saada haamua jo pp5 ?

   Mä oon kyllä niin malttamaton, oon molemmissa testannut pp7 lähtien.
   Tuoresiirrossa tuli haamuja, pp12 tais alkaa sitten kunnon vuoto. Mut tieto siitä että on koittanu kiinnittyä, helpotti.
   Ja viimeks näytti myös ja vielä vahvemmin, pp12 tein digin joka näytti raskaana 1-2, mutta se ei päättynyt hyvin.

   Ihmetyttää että miten mulla on nyt virallinen testipäivä pp12, monilla on ollu 14 tai 16..

  • #21203
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lisäyksenä muuten tuohon keskusteluapujuttuun, että suosittelen todella lämpimästi myös Simpukan vertaistukiryhmiä!

   Hienoa Valo, että pääsette taas yritykseen. Millä mielellä olet?

   Minulla on tänään ollut aika toivoton olo. Vatsaa särkee ja vähän tuli vertakin. Koetan tietysti ajatella, että voisihan se kai olla jotain kiinnittymisvuotoa, mutta tuskinpa. Turhauttaa, miten vähän tähän prosessiin voi itse vaikuttaa. Pitäisi kai koettaa ajatella toisin päin; pidän itsestäni mahdollisimman hyvää huolta ja otan lääkkeeni, enempään en pysty. Silti turhauttaa, kun mikään ei takaa mitään.

   • #21264
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos kysymästä. Hiukan paremmilla fiiliksillä. Tossa tuli yllättävä keskustelu vastaan livenä, joka auttoi pahimpien päivien yli. Nyt kun alkaa taas tapahtua ni mulla menee keskittyminen siihen enkä niin vello sellasessa epämääräisessä huonossa olossa.

    Ens viikolla on eka ultra jossa kattovat tilanteen, et onko kaikki kunnossa. Sitten kuullaan milloin ois tarkoitus ottaa kyytiläinen matkaan. Sitä ennen ei tapahdu mitään. Onneks on ihan liikaa töitä tälle viikolle ni ehkä ajatukset pysyy kurissa. ?

    Noi on pahat noi menkkakivut vastaan lääkitys ja raskausoireet. Ikinä ei tiedä mikä on mitäkin vaikka aavistella usein voikin. Itellä ei ainakaan koskaan oo voinu luottaa niihin tuntemuksiin, kun ei tiedä onko toiveet ja kuvitelmat ja totuus ihan sekaisin.

  • #21258
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mikäs on piinailijoiden tilanne, onko mitään oireita tms?

   • #21259
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ei hirveen toiveikas olo oo.
    ”menkkakivut” ollu siitä asti kun aloitin lutinuksen, pari päivää ollu rinnat aika arat ja vihloo välillä, mut senkin laitan lutinuksen piikkiin.
    En muista yhtään miten viime pas oli, milloin alko mitäkin.. Itkuherkkä oon kans nyt ollu, mutta sekin on ihan normaalia kun olin kaks yötä töissä enkä kunnolla nukkunut ja välilevyn pullistuma muistuttaa taas mukavasti olemassa olostaan, onneks keskiviikkona pääsen fyssarille.

    Enkä oo sen kummemmin pistänyt ylös mitään, ihan normaali kiertoon liittyviä juttuja mun mielestä on ollut..

  • #21277
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä kans yksi piinailija!
   Viime viikolla siirrettiin alkio ja hetipian aloin odotteleen tuntemuksia.
   Viime kerralla tuli plussa ja alusta asti oli kovasti oireita, se tosin sitten alkuviikoilla päätyi keskenmenoon. Nyt en ole varma toivonko samoja alkuoireita vai en… Kovasti kyllä janottaa, se on yhteistä viime kertaan nähden. Ja mahaan sattuu, mutta se on kai punktion jälkeen aika normaalia. Muut oireet voivat hyvinkin olla kuviteltuja joten niitä ei nyt sitten lasketa 🙂

   • #21278
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä piinailuun ?

    • #21279
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos, samoin sulle 🙂
     Yritän päivittäin puristella rintoja että jokos ne nyt jo ois arat, mutta kun ei!
     Viime kerralla ne oli ihan pirhanan kipeät. Eli mulle ei ainakaan yksistään Lutinus tee tissejä kipeäksi.

  • #21282
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olikos täällä vielä niitä akupunktiossa käyneitä? Itsellä mietinnässä, josko kokeilis.

  • #21289
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi naiset!
   Mulla on kohta 8v poika. Häntäkin tehtiin lähes 2vuotta mutta luomuna tuli kuitenkin. Nyt vuodet vieri ja miehen ehdotuksesta lähdettiin kokeileen josko toinen lapsi tulis hoitojen kautta. Ollaan oltu yhdessä 13vuotta ja ehkäsy jätetty pois 12vuotta sitten – yksi lapsi.

   Mä olen ollut koko vuoden kahden vaiheilla – ensimmäinen lääkärikäynti oli vuos sitten marraskuussa. En tiedä haluanko enää. Kaks vuotta sitten olisin sanonut tottakai, mut nyt elämässä on muutakin. Mutta koska lapsista tykkään ja aina toisesta haaveillut niin päätin et ok.

   Helmi- maaliskuussa päästiin vihdoin tyksiin ja siellä suora päätös et icsillä aloitetaan – miehen sperma huonoa. Aluksi toiveissa oli et oltais jo toukokuun jonoon päästy mut venyikin vasta elokuulle kesätaukojen ja menkkojen takia. Mutta NYT tänään se sit alko. Eka pistos on laitettu. Nyt ei voi enää perääntyä. Katsotaan kui käy. Maanatina odottaa eka ultra ja sit tietää taas enemmän. Aika utopistinen fiilis ja jännityksellä odotan mitä tää syksy tuo tullessaan.

   Mulla ehkä pääkopan puolest hiukka erilainen tilannne kuin teillä monella. Itsellä on fiilis et kokeillaan, jos ei tu niin maailma ei kaadu. Surullista tottakai mutta …

   Ja ollaan siis julkisella puolella.

  • #21307
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka millionnea ja tervetuloa joukkoon 🙂 eihän tätä tietenkään kenellekään toivo..

   Täällä menossa pp7, hätähousuna testasin ja puhdas nega.

   Mites Felialla menee? Ja toki muillakin piinailijoilla? ?

  • #21309
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ei mene hyvin täällä, vuoto lisääntyy. En ymmärrä, miksi se alkoi jo niin aikaisin. Negatestin tein minäkin (pp9, kaksi aiemmin alkanutta raskautta näkyivät silloin), enkä muuta odottanutkaan.

   Nyt pelottaa, että tämän vuodon takia seuraava kierto jää väliin, kun on hankala sanoa, koska kuukautiset lasketaan alkaneeksi. Lääkkeitä jatkan vielä vaikken mitään toivoa plussasta elättelekään, mutta jospa ihan vesiputousvuoto pysyisi vielä poissa.

   Toivon parempia uutisia teille muille ♡

   • #21311
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    ??

  • #21320
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eikä! Nyt mulla alkoi hirveet alavatsa kivut, ihan niinku menkat alkais just nyt!
   Viime kierto oli pidempi, mutta jos tasaa niin menkkojen pitäis alkaa huomenna! 🙁
   Tuoresiirrossa menkat tuli lugejen läpi, nyt saa olla kurkkimassa koko ajan.

   Ihan tutut kivut, tais olla tässä tämä homma..

  • #21333
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei Sabrina. Voi kun olisivat ihan muita kipuja eikä vuoto alkais.

  • #21339
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kivut jatkuu ja yltyy, vuoto ei ole vielä alkanut..
   Pp8, testi nega, kahdella aikaisemmalla kerralla haamu näkynyt.
   Voi kettu että voi olla toivoton olo nyt.

   Jatkohan meillä menee niin, pyydetään yksityiseltä lähete julkisille, nyt puolen vuoden sisään riittää viisi numeroinen summa, minkä tähän on saanut kulutettua.

   Eli kaikki alusta.. En kestä.

  • #21341
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei Sabrina 🙁 Toivotaan todella, että kivut olisivat jotain muuta kuin menkat!
   Mulla oli viime hoitokerralla aivan mahdottomat menkkakivut, mutta tuloksena olikin positiivinen raskaustesti <3 Ja vaikka se menikin sitten muutaman viikon päästä kesken, niin pidän sitä silti onnistuneena hoitokertana.
   Mullakin alkoi eilen illalla taas ne kovat kivut ja ällö olo, eikä tunnu helpottavan.
   Yritän olla silti nyt masentumatta sen vuoksi.

   • #21342
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tää puol vuotta on ollu yhtä pettymystä pettymyksen perään että kyllä mä heitän suosiolla hanskat tiskiin ja oon odottamatta mitään.
    On varmaan liian aikaista testata, mutta kahdella aikaisemmalla kerralla on selkee haamu ollut testissä, nyt ei mitään… Tällä siirrolla kuitenkin alkio on ollut vanhin mitä siirretty..

  • #21348
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa! Kesän jäljiltä tosiaan 1 siirrettävä pas-alkio (kahta voidaan lisäksi harkita). Eka piti siirtää lääkkeellisessä kierrossa tällä viikolla, mutta yllärinä tuli, et progynova ei tehonnutkaan ja limis ei kasvanut. Onko jollain muulla käynyt näin..?? 😮 Siirtoa ei siis päästy tekemään ollenkaan ja lääkäri päätti, et seuraavaks kokeillaan taas luonnonkiertoon. Yks kierto väliin, koska eka vuoto voi kuulemma olla ”outoa”. Ärsyttävää, et venyy, mut tietty mahdollisimman hyvään kiertoon. Luonnollisessa sit saa taas arvuutella ja pelätä, mihin päivään ovis osuu… <3

   Eli lokakuussa taas ultriin ja ovistestejä kehiin..

  • #21349
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei pitkästä aikaa. Onko kenelläkään tätä lukevalla kokemuksia Elonvasta, orgalutran, menopur- lääkityksestä?
   Siis minulla nyt viimeinen yritys IVF tällä kombolla ja ei nyt het alkuun ollu kasvu lähtenyt odotetulla tavalla. Menopurilla nyt lisäys ja ma uusi ultra. Voiko tässä vielä toivoa, että viikonlopun aikana pienet lähtisivät rytinällä kasvuun…?
   No joo vähän mieli maassa, mutta kai aina on pieni toivo olemassa ja jos enämä hoidot ei nyt tuota tulosta niin sitten lahjasukusoluhoitoihin.
   Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä myötätuntoisia ajauksia kanssakulkijoille.

  • #21354
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin palailin tänne. Viime keväänä päättyi julkisen puolen hoidot biokemialliseen. Nyt neljäs IVf (ensimmäinen hoitokerta yksityisellä) tehty ja blastokysti siirretty. Menossa pp7. Eilen tuli pieni määrä verta, tänään myös.. Tein kuitenkin testin ja haalea plussa tuli! Mitään oireita ei oikein ole.. Vaihtelevasti menkkamaisia kipuja kylläkin. Pelottaa hulluna, kun takana jo yhteensä 3 biokemiallista raskautta.. Virallinen testipäivä verikokeella pp14.

   • #21355
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivottavasti tällä erää teillä onnistuu! ?
    Tsemppiä sinne 🙂

    Jännä miten käytännöt vaihtelee, meillä siirrettiin varhainen blastokysti, virallinen testipäivä pp12 kotitestillä..

    • #21426
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Käytäntöjen vaihtelu kyllä hämmentää! Tänään pp10, edelleen melko haalea plussa. Kiitos, toivotaan vielä parasta ja kaikille paljon jaksamista! ?

  • #21358
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpa surullisia uutisia monella.
   Muutama toivon kipinä toisilla.
   Pitkä raskas matka.

   Mä täällä odottelen ja ihmettelen. Pistän puregonia 175 joka aamu. nyt kolme päivää mennyt. Millasia olotiloja teillä ollut? Itsellä hieman sellainen turvonnut mutta ei esim kipuja. Ja millaisia määriä pistetty?

   Meillähän minä toimin nykyään kuin junan vessa. Ja vika miehessä. Mites muilla? Kummasta johtuvaa lapsettomuutta hoidetaan ja onko hoidoissa siis eroja?

   • #21372
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä lähettiin suoraan icsiin, miehellä olemattoman vähän siittiöitä. Välillä vilautettiin että otetaanko biopsia.
    Mulla ennestään kaksi lasta edellisestä suhteesta, toinen sai alkunsa pillereistä huolimatta, toinen kk pillereiden lopettamisen jälkeen.
    Toki tästä vuosia, mutta kun hoidot aloitettiin nykyisen niin ultrassa ei näkynyt mitään ”vikaa”.

    Mulla oli molemmissa menopur ja turvotus tuli aika pian.

  • #21375
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   mnää, mulla ollu zumenon lääkkeellisissä, eikä koskaan oo kasvanu riittävästi tavallisella 3x2mg päiväannoksilla, mutta lisäämällä annosta 4:ään on saatu ihan kohtuullinen 7-8mm aikaan.
   Luonnonkiertoo on voitu ohjata niin että ovis saatas oikeeseen aikaan ottamalla alkukierrossa letrozolia, tarvittaessa voidaan vauhdittaa pikku määrillä fsh-piikkejä ja sit pregnyl. Voishan sitä kysyä josko tekis tälläsen ns. modifioidun kierron ettei tarvis niin jännittää oviksen ajotusta?

   KuuKuu, mulla oli viime hoidossa uutena elonva ja sen ohessa puregon. Ensin tarjottiin lisäksi menopuria mut en halunnu sitä kun sillä on molemmilla kerroilla tullu heikoimman laatuset solut. Lyhyissä kaavoissa on yleensä käytetty orgalutrania, mutta tämä viimesin oli pitkällä kaavalla (+synarela). Soluja ei tullu enempää kun aiemmissakaan saman vuoden hoidoissa, mutta niistä vähistä ennennäkemättömät 2 top-blastoa! No eihän sitä tiedä oliko ton uuden piikin ansioo, vai aiempina kuukausina syötyjen dhea:n, vai sattumaa..vaiko kaikkien yhteensä, mutta nyt se toinen joulukuussa tuoreena siirretty blasto on syntymässä näinä päivinä ja toinen odottaa pakkasessa.
   Toivottavasti merkittävä osuus oli sillä uudella piikilläkin, ja auttas teilläkin.. ja tosiaan, ei se määrä, vaan ennenkaikkee laatu 🙂

   millionnea, mulla nuorempana vähän yli 30v riitti annoksina 150 ja 225iu hyviin ja jopa ”räjähtäviin” solumääriin, ja vielä yli 35v kun hoidot jatkui, niin muistaakseni 200-250 ja lähes 40v ei maksimillakaan 450iu tullu kun 6 solua (ja siitä hoidosta lopulta ei mitään siirrettävää). Elonvan kanssa tosin riitti muutama lisäpiikki ”vain” 300iu.
   Mullakaan ei piikeistä oo tullu kummempia sivuoireita, alkuun hiukan kipristelyä munasarjoissa, ja sitten ehkä vähän ennen punktioo sellasta täyttä ja kireää oloo koko alamahan seuduilla.

   Onnea ja jaksamista kaikille hoitoihin!

   • #21405
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Yöutu kiitos vastauksesta ja PALJON ONNEA!!!! Joo ei se määrä vaan laatu. Olen tyytyväinen ettei ainakaan tähän mennessä oo pää menny sekaisin tämän hoidon lääkkeistä. Olen jopa niin reipas ja hyväntuulinen, että tuli mitä tuli niin kaikkemme on tehty ja kaikella tarkoituksena.

    Aikaisemmin olen ollut niin masentunut ja ahdistunutkin, mutta pitkä tauko on tehnyt hyvää ja jonkinlainen henkinen vahvuus tullut joogan ja muun hippeilyn ansioista…
    Olen myös syönyt DHEA: ta melkein vuoden ja muutamat luontaistuotekuurit ei oo ainakaan huonoksi ollut.

    Kaikille paljon tsemppiä ja uusia voimia. Elämä on hyvä.

  • #21384
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!
   Rekisteröidyin tänne, mutten ehkä oikein osaa tätä käyttää. Mutta kokeillaan.

   Olemme yrittäneet raskautua yli 7v ja nyt tänä vuonna vihdoin saimme itsestämme irti ja menimme kunnon tutkimuksiin. Meillä oli lapsettomuuspolin ensikäynti muutama viikko sitten ja lääkäri sanoi että ivf/icsi suoraan, koska tulokset oli mitä oli miehellä(ei normaalimuotoisia siittiöitä, liikkuvuus alentunut) ja ollaan jo yritetty kauan.

   Ainoa asia mikä jarruttaa vielä hoitojen aloitusta on multa toukokuussa löydetty vaikea kohdunkaulansyövön esiaste. Kesällä on kertaalleen tehty leep, mutta 2vkoa siitä tuli tieto että eivät saaneet kaikkea muutosta pois. Ensi kuun kontrolli kertoo sitten onko tulossa uusi leep-hoito vai voidaanko aloittaa jo lapsettomuushoidot.

   Ensi kuussa myös soittaa lääkäri meidän verikokeiden tuloksista, multa otettiin FSH (oli 5.0) ja AMH (2.73), mieheltä kaikenmoisia hormonijuttuja jotka ainakin ovat viitearvoissa, mutta odotamme että lääkäri soittaa.

   Olemme lukeneet kaikki lääkäriltä saadut laput ja katsoneet hänen suositteleman videon ivf-hoidoista. Hyvillä mielin niitä odotetaan, kun ei tässä ole tuloksia tullut ja loppuu aina ”kierto kesken” kun ovulaation jälkeen on 7-8 päivää väliä ennen tiputtelu alkua (luteaalivaihe 9 päivää).

   Eniten tässä harmittaa tuo kohdunkaulan tilanne, kun se tekee tämän aloituksen niin hankalaksi ja epävarmaksi. Ja pelottaa mikäli eivät saa pois niitä muutoksia..

   Paljon Tsemppiä jokaiselle omalla hoitopolullanne!

  • #21412
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervehdys kaikille! Täällä uusi kirjoiteillija,päätin liittyä keskusteluun mukaan.

   Luin teidän muiden viestejä ja samassa tilanteessa ollaan. Mukava kuulla teidän kirjoituksia,joille tällä hetkellä asiat ajankohtaisia.

   Omaa tarinaani hieman. Miehen kanssa yritetty melkein 5-vuotta. Reilu vuosi sitten saatiin vihdoin selitys lapsettomuuteen,siittiöiden huono liikkuvuus. Melkein vuosi jonotettiin julkiselle puolen.

   Kesäkuussa tehtiin ensimmäinen ivf tai oikeastaan vaihtuikin icsiin. Punktio onnistui,vaikkakin hyvin kivulias,kipulääkkeet eivät tehonneet aluksi. Tuore siirto tehtiin,jonka tuloksena oli puhdas nega. Parit kuukautiset nyt takana ja tässä kierossa tehdään pas siirto. Meillä 3 blastoa jäi pakkaseen odottamaan. Odotukset on jälleen hyvin korkealla.

   Letrozolit oli käytössä kp 3-7,ovista tikutettu tiistaista lähtien. Olin luopunut jo täysin toivosta,kunnes tänään digitestiin positiivinen tulos. Maanantaina soitto klinikalle ja ensi viikolla olisi mahdollisesti siirto,mikäli kestää sulatuksen.

   Kovasti jännittää taas,kunhan ei enää tarttis pistos lääkkeitä. Omalla kohdalla tuoresiirron jälkeen järkyttävö selkä kramppi ja nuo pistos hormonit oli ihan hirveää mun kropalle.

   Tsemppiä kaikille täällä. Peukut pystyssä ja toiveet korkealla. Ei luovuta toivosta!

  • #21438
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea plussasta, Martta! Toivottavasti saatte vihdoin pitää plussan.

   Miten Sabrina jakselet? Uusille lämpimästi tervetuloa mukaan.

   Täällä ollaan jo seuraavan yrityksen alkumetreillä. Eivät onneksi klinikalta vaatineet, että olisi pitänyt enää huomiseen viralliseen testipäivään odottaa vaan sain jo perjantaina lopettaa lääkkeet, kunnon vuoto ehtikin alkaa jo ennen sitä. Pieni lääkemuutos tehtiin tähän yritykseen (tuon vuodon takia) ja reilun viikon päästä on eka ultra. Kaksi alkiota vielä pakkasessa.

  • #21440
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka felia!
   Tosi alakuloinen fiilis, soittelin kans perjantaina klinikalle kun oli niin kovat menkkakivut ja testi oli puhdas nega, antoivat myös luvan lopettaa lutinuksen, turhaan olisin hakenut apteekista lisää.
   Pieni vuoto alkoi sillon ja yltyi eilen.

   Meillähän on tilanne se, että pakkaseen ei jäänyt mitään. Me lähetään jonottaa julkisille, eli varmaan ens vuonna päästään eteenpäin tässä hommassa, oletan ainakin että julkisille ei samaan tahtia asiat etene.

   Toivotan paljon jaksamisia teille jokaiselle omiin vaiheisiin, palailen tänne ehkä takaisin kun sen aika on, toivottavasti olette siirtynyt sitten toiselle palstalle jakamaan ajatuksia ?

   • #21441
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi harmi. Kyllä se on niin epäreilua kun aina joutuu pettymään. Tsemppiä!

    Me ollaan hoidoissa julkisella puolella ja melkein vuosi jonotettiin. Tosin meillä tuon vuoden aikana tehtiin kaikki testit ja etsittiin syytä lapsettomuuteen. Jos teillä se jo tiedossa,tuskin niin kauan täytyy odotella. Meillä tosin alkoi rullaamaan kaikki todella nopeaan,sitten kun syy varmistui ja saatiin maksusitoumus kaupungilta yksityisille klinikalle. Meidän kaupungissa kun ei ivf tehdä ollenkaan.

    Joten ei välttämättä tarvitse niin kauaa odotella.

   • #21461
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä Sabrina! Jos yhtään lohduttaa niin ei ne jonot joka paikassa ole niin pitkiä. Me haettiin aikanaan yksityiseltä lähete niin parin kuukauden päästä päästiin tyksiin ensikäynnille. Sitten kun päätettiin siirtyä ivf-hoitoihin, odotettiin kans pari kuukautta. Tietysti julkisella tahti on varmasti hitaampi kuin yksityisellä, mutta toisaalta kroppa ehtii aina toipua paremmin.

    • #21471
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mä kävin perhesuunnitteluneuvolan kautta tarkastuksessa huhtikuussa, toukokuussa sit soitteli lääkäri mun verikokeista ja miehen tuloksesta ja pisti sitten lähetteen. Elokuulle saatiin ensiaika, et kolmisen kuukautta meillä meni. Nyt sitten odotellaan naistentaudeilta ”siunausta” hoitojen aloitukseen.

  • #21468
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä jonotellaan n.2-3kk.
   Tosi tuskaista kun muutenkin saa aina odottaa jotain,milloin uutta aikaa,sitten piikkejä piikkien perään,sitten uä,toimenpiteitä,sittempä jo odotatkin taas uutta vuotoa..
   Onnex on ollut aurinkoinen ja hyvä syksy,luonnosta saa paljo rauhaa ja hyvää mieltä 🙂

   Uniin on hiipinyt salaa kaikennäköiset vauvan tuoksut kuvineen, eipä olekkaan pitkään aikaan ollut ”haaveilu” olo.sitä kun sysää kaiken kauniin ajattelun mielestään ettei taas niitä viedä pois.
   Mutta ehkä se onkin ihan hyvä vähän haaveilla, tiedä vaikka vaikuttas stressiä lieventävästi.
   Onko teillä ollu punktion jälkeen useampi päivä saikkua? Entäs se tukilääkitys,onko se siis yleensä tabletti vai alapäähän laitettava?

   Voimia kaikille omiin tilanteisiin ?

   • #21472
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli punktiopäivä sekä sen jälkeen 3 päivää sairaslomaa. Tosin jälkikäteen selvisi että ihan turhaan lääkäri sen kirjoitti,kun tuo aika oli kuitenkin mulle palkaton. Valitettavasti meillä ei töissä oikeuta lapsettomuushoidot sairauspäivärahaan,ainakaan tuolla koodilla mikä oli kirjoitettu sairaslomatodistukseen.

    Tukilääkitys mulla oli nega siirrossa puikkona laitettava ja tässä tulevassakin siirrossa puikko. Tänään aloitin tukilääkkeen laiton ja torstaina olisi mahdollisesti siirto. Toivotaan ainakin näin.

  • #21475
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea plussanneille ja tsemppiä pettymään joutuneille sekä onnistumisia kaikille omiin vaiheisiin! On tämä niin rankkaa.

   Minulla oli heinäkuussa 2.IVF:n 1.PAS, josta selkeä nega. Viime viikolla tehtiin 2.PAS eli piinaillut menossa. Pakkaseen jäi vielä yksi blasto. Heinäkuun siirron jälkeen oli koko ajan tunne, ettei se onnistunut ja oikeassahan sitten olinkin. Nyt oon yrittänyt pitää mielen neutraalina ja olla kuulostelematta oireita/tuntemuksia.

   Tukilääkkeenä menee Estradot-laastari ja Terolut tabletit. Sain muuten rautaa suoraan suoneen ennen siirtoa, kun ferritiini oli taas matala. Verso, kyselit siitä akupunktiosta- oon edelleen käynyt ennen ja jälkeen siirron…en ole uskaltanut jättää poiskaan…

   Minulla punktiot ovat olleet aina helppoja (sillä muniksia tulee vain muutamia), joten sairauslomaan koskaan ei ole ollut tarvetta.

   • #21523
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä kyselin jo parilta eri akupunkturistilta (vai mitä he oikein ovat ?). Oletko ottanut hoitoa kasvatteluvaiheessa vai vaan siirron yhteysessä? Itse pähkäilen vielä, että raaskinko käydä jo stimuvaiheessa.

    • #21556
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kävin ekasssa IVF:ssä myös stimulaatiovaiheessa, mutta toisessa IVF:ssä kävin vain ennen ja jälkeen PAS:n. Tosin toisessa IVF:ssä saatiin enemmän munasoluja…huikeat kolme. Luulen, että stimulaatiohormonin vaihto Menopurista Pergoverikseen toi parannuksen. Mut kyl mä haluun uskoa tuohon akupunktion tehoon myös… so far….Lääkärini on kans ihan myönteisesti suhtautunut näihin mun akupunktiokäynteihin. Käy kokeilemassa, ei siitä ainakaan haittaa oo! Tosin ymmärrän kyllä senkin, että rahaa tässä saa kulumaan kyllä ilmankin vaihtoehtohoitoja.

     • #21656
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Kiitos vastauksesta. Meillä vaihtuu kans Menopurista Pergoverikseen. Itse pyysin, kun olen lukenut, että olisi monella toiminut paremmin 🙂

      Itse luotan enemmän lääketieteeseen, mutta alan olla jo sen verran epätoivonen, että haluan alkaa uskoa myös vaihtoehtoisiin hoitoihin. Onhan se taas extrakuluja, mutta tässä konkurssissa loppujen lopuksi pieni hinta. Ainakin sitten voi sanoa, että kaikki keinot käytettiin. Ei tarvitse jäädä jossittelemaan.

  • #21496
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi naiset!

   Täällä takana 7päivää pistoksia. Puregonia 175 ja sit jarrua kole päivää. eilen oli ultra ja laskin et ainakin 15 yli 9mm olis tulossa. Lääkäri oli tosi niukka sananen joten jäi vähän epäselväks tuo ovatko hyviä/paljon, sopivia vai mitä. Meillä on tyksissä hoito mutta siellä nyt ruuhkaa joten päästiin punktioon yms yksityiselle. Huomenna siis punktio aika! Tää fiilis on aika utopistinen kun ei tiedä yhtään mitä edessä.

   Ton jarrun pistäminen oli kamalaa. Meinasin oksentaa ekalla kerralla. Niin paljon mua jännitti. Onneks niitä meni vaan kolme. Nyt maha jo todella arka ja turvoksissa. Yritän muistaa juoda hyvin ja välttää riehumista. Pää on kestänyt hormonit yllättävän hyvin. Eka oli hieman energinen ja sekopää olo, sit jarru toi päähän jomotuksen ja väsymyksen.

   Meillä oli eka käynti omalla lääkärilla julksiella viime marraskuussa – siitä tyksiin helm-maaliskuussa- ja hoitoihin olis päässy jo kesäkuussa ellei olis ollu kesätaukoa. eli ei se välttämättä ole pitkä tie.

   Mahdetaankohan jo tällä viikolla tehdä siirto vai vasta maanantaina. Mun on hankala kun sairaalaan lähes 100km matkaa. menee työpäiviä ihan älyttömästi. Onneks olen yrittäjä, ja pidän asikasmäärän ny pienenä.

   Mukavaa viikkoa kaikille. Olisko ihan hullu idea fase ryhmä tms. tää on aika hankala käyttää, eikä muista kellä oli mitäkin menossa…

   • #21543
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jos joku osaisi värkätä vaikka watsapp ryhmän, linkittää sen vaikka tähän ja sitä kautta halukkaat liittyä siihen. Toki ylläpitäjä olisi tarkkana ketä ryhmään liittyy 🙂

    Käyn välillä lukemassa kuulumisianne, jännäilen täällä teidän puolesta ?

  • #21551
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt täytyy kysyä, miten te olette noin niinku rehellisesti kestänyt tän kaiken henkisesti?
   Itse toki olen aina ollut tuuliviiri, tunteilla käyvä, hetkellisesti osaan kaiken ajatella järjellä.
   Toisilla matkaa enemmän, toisilla vähemmän..
   Tää on niin epäreilua.
   Koitan olla ajattelematta, miettimättä, murehtimatta, mutta se vaan siirtää sitä tuskaa mikä purkautuu niin dramaattisesti, että pointsit siitä miehelleni että jaksaa tätä kaikkea ja mun purkautumisia..

   • #21553
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä se kestäminen henkisesti on ainakin minulla hyvinkin vaikeaa,varsinkin niinä parina ekana viikkona kun tulokseton hoito takana. Itkettää niin paljon ja masennustakin on havaittavissa. Työ on yks voimavara mulla,sillä nautin työstäni hyvinkin paljon,lisäksi urheilu antaa paljon voimaa.

    Kuitenkin niiden kahden viikon jälkeen huomaa taas mitä kaikkea hyvää itsellä on ja osaa jotenki ajatella taas positiivisemmin.

    Yksinolo saa itsellä aina ajatukset lapsettomuuteen ja hoitoihin. Yksin ollessa tulee itkettyä hyvin paljon ja romahduksia tulee. Lisäksi henkinen puoli on hyvin koetuksella kun puhutaan lapsista sekä tapaan ihmisiä,joilla pieniä lapsia. Tuolloin nielen kyyneleet ja itku tulee taas yksin ollessa.

    Onko muilla mitään vastaavia?

  • #21555
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   On ollut aikoja, jolloin en ole voinut nähdä edes parhaimpia ystäviä kun teki niin pahaa, mutta ne ei ole ollut kauheen pitkiä aikoja näin jälkikäteen kun asiaa katsoo. Rakastan lapsia ja työtä niiden kanssa. Onneks ne ei oo töissä ihan pieniä sillä sitä en ehkä kestäis. Ehkä työrooli suojelee pahimmilta tunteilta. Mä oon eläny hoidot vaan sillä ajatuksella, että olen sisimmässäni tuntenu, et tää on oikea ratkasu. Tää ei oo ollu valinta vaan pakko. Epäreilu ja kova polku, enkä ymmärrä sen tarkoitusta, mut toivon et lopuks pystyn hyväksymään sen mitä tää tuo tullessaan. Ainoo mitä toivon yhtä paljon kuin vauvaa on se etten katkeroidu. Nykyään mielessä käy siis myös se, et jossain vaiheessa hoidot loppuu. Sitä en pysty edes ajattelemaan ilman puistatuksia…

   Tänään sain oviksen tikutettua, joten ens maanantaina ois siirto, jos kaikki menee sulatuksessa hyvin. Jännitys iski päälle ja se tuttu tunne tuli, et toimii kuin kone tästä eteenpäin. Hommat tulee hoidettua, mut mitään ei voi jäädä ajattelemaan.

   Tervetuloa uusille mukaan tulijoille ?

  • #21558
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kyllähän tämä omakin rupeama on ollut todella raskas, eritoten ensimmäinen keskenmeno,kun jo kerkes kaikki haaveet ja unelmat ladata tulevaan ja sitten viedään pohja kaikelta.
   On päiviä etten mieti asiaa niin paljoa,mutta kuitenkin ihan päivittäin tavalla tai toisella se mielessä pyörähtää.
   Itessä huomaan että raskaus mahat ärsyttää(vaikka olen iloinen toisten puolesta), samoin vastasyntyneet vaikkapa kaupassa, tulee pettynyt olo samoin tein, että miks ei jo meidän aika ole…
   Välillä tuntuu että koko elämä pyörii tämän asian ympärillä, etkä sitä pääse pakoonkaan koska keho kyllä koko ajan kertoo missä mennään jos ei kalenteri.
   Mulla on onnex pari ihanaa ystävää jotka on vaan ihmeen kaupalla jaksanu kuunnella arvostelematta.
   Puoliso ei aina ymmärrä tai osaa samaistua,ehkä kokee kaiken hieman eritavalla.
   En etes haluu ajatella miten hirveetä tää ois jos ei olis yhtään lasta,olisin hajonnut jo aika päivää sitten,makaisin jossain mielenterveys osastolla lepositeissä ?
   Että empä voi muuta sanoa kun että luojalle kiitos niistä kahdesta lapsesta. Taitaa olla herran haltuun tuleeko se haluttu viimeinen vai ei.

   Olen arvellut että niin pitkään kun sisällä on toivoa ja halua yrittää niin kauan jatketaan. Sit jos/kun sekin loppuu niin luovutan.mutta ymmärrän kyllä niitäkin jotka ei vaan enää jaksa,on käynyt itselläkin mielessä.

   Vauvakuume on sairaus joka ei parane kun vauvalla.

   Voimia ❤

  • #21559
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tämä on henkisesti kovin rankkaa. Tunteiden vuoristorataa toivekkuudesta pettymyksiin. Onnistuneesta lopputuloksesta ei ole takeita, tulevaisuus pelottaa. Minulla alkaa myös aika loppua (ikä), joten tulevaisuuden kuvat piirtyvät mieleen välillä kovinkin lohdutttomina ja ahdistavina. Meillähän kummallakaan ei ole lasta entuudestaan,siksikin niin tärkeä. Olen kuitenkin saanut purkaa mieltäni parille hyvälle ystävälleni, joita ilman en olisi jaksanut. Ja tietysti mies on tukena, minkä kykenee. Kyllä sitä välillä miettii, miten nämä universumin kortit on meille jokaiselle jaettu. Tekee kipeää muiden vauvauutiset, vaikka kuinka yrittäisi iloita, ei voi olla vertaamatta omaan tilanteeseen.

   Minulla on ollut vähän tiputtelua ja menkkamaista jomotusta…pahoin pelkään, että huonoa enteilee. Huoh!

  • #21561
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä minäkin taustalla lukemassa. Nyt sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja varasin kolmannen ja viimeisen suunnittelukäynnin 10.9. eli viimeinen yritys lähtee käyntiin. Meillä selittämätön lapsettomuus ja toki myös huono amh-arvo, mikä kuitenkin yllättäen noussut keväällä!? Kaksi IVF-hoitoa takana, joista kummastakin päästiin vain tuoresiirtoon. Tosi huonosti tullut alkioita ja vain yksi molemmilla kerroilla selvinnyt siirtoon asti. Tokalla kerralla siirrosta tuli plussa mutta se todettiin aika nopeasti kohdunulkoiseksi. Nyt jännittää ihan hirveästi, kun tämä on se viimeinen kerta ja mahdollisuus. Ehkä senkin takia olen lykännyt ajan varaamista. Söin keväällä dhea:ta mutta lopetin sen kun iho meni niin huonoon kuntoon. Pitääkin kysyä lääkäriltä pitäisikö se kuitenkin aloittaa nyt viimeistä yritystä varten…Tsemppiä teille kaikille! Täällä jännitän puolestanne ja käyn lukemassa kuulumisianne. Pian kun meidänkin hoito käynnistyy (toivottavasti), aktivoidun taas enemmän.

   Piti vielä tulla lisäämään tuohon jaksamiseen. En itse välillä pystynyt käymään missään, missä tiesin olevan odottavia äitejä tai pienten lasten äitejä. Jotenkin ne oli niin rankkoja hetkiä kohdata sellaista, mitä itse oli toivonut vuosikausia. Varsinkin jos ihmiset vielä korostivat raskaaksi tulemisen helppoutta tai valittivat kuinka rankkaa monen pienen lapsen kanssa on (ja toki oikeus heillä valittaakin, mutta se tuntui itsestä niin epäreilulta) Jotenkin tällä hetkellä on parempi ja olen jopa käynyt sellaisissa juhlissa mitä jätin vuosia välistä ja tavannut ihmisiä, joita joskus välttelin. Tosin en pysty edes ajattelemaan mitä sitten jos kolmaskin hoitokerta päättyy huonosti…Muutama vuosi sitten kävin juttelemassa psykologillekin mutta vaikka se helpotti, ei tämän kyseisen kanssa jotenkin kemiat ihan täysin kohdanneet. Itse pelkään myös sitä, että katkeroidun, jos viimeinenkin toivo menee kolmannen hoidon myötä.

  • #21577
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä olisi huomenna testipäivä, mutta tänään huomasin lutinus-sotkun olevan jotenkin himmeän vaaleanpunaista..Siihen loppui se hyvä kutkuttava jännitys ja alkoi huoli ja ahdistus. Meillä yksi alkio odottamassa pakkasessa ja sen jälkeen enää yksi IVF jäljellä.

   Tällaisella hetkellä kun pohdin tuota jaksamista niin en kyllä osaa sanoa miten tätä jaksaa. Pakolla kai, kun luovuttaminenkaan ei ole vaihtoehto. Takana yksi keskenmeno ja se oli kamalinta ikinä. Eka IVF siis tuotti sen raskauden, siksi olin jotenkin VARMA että nytkin onnistuu. En ole osannut varautua muunlaiseen tulokseen. Tää pettymyksen ja pelon tunne just nyt on todella tyrmistyttävä. Sitten joskus on päiviä, kun ajatus siitä että oltaisiin siipan kanssa ihan kaksin koko elämä ei tunnu laisinkaan pahalta vaihtoehdolta, meillä kun on kivaa ihan kahdestaankin.

   • #21601
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Niinhän siinä sitten kävi, että vuoto ja kipuilu yltyivät, ja testi oli negatiivinen. Nyt tässä tulee käytyä kaikenlaisia kamalia tuntemuksia ja ajatuksia läpi ja lähipäivät menevät varmaan melkoisessa sumussa. Toivottavasti päästään nopeasti pakastealkion siirtoon!

    Jännä sikäli, kun ekassa IVF:ssä oli mukana sellaiset menkkamaiset kivut heti alusta asti. Olin siis varma, että vuotokin alkaa jo ennen testipäivää ja niin vain tuli kuitenkin testiin ne kaksi viivaa. Tällä kertaa taas oli koko ajan aivan mainio olo, mahaa juili vain ihan vähän eikä ennen eilistä käynyt mielessäkään, että tässä nyt tarvitsisi olla jostain muka huolissaan.

    • #21609
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Voi kitty, olen pahoillani puolestasi! ?
     Voimia ja jaksamisia ?

     • #21611
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Kiitos <3
      Ryhmän tuki on tässä kyllä tärkeää.
      Helposti meinaa uppoutua ajatuksiin ”miksi juuri minä”, mutta sitten muistan, että on meitä vaan muitakin saman kohtalon kanssa painivia. Muitakin, jotka ymmärtävät nämä fiilikset. Toivon todella, että me kaikki pääsisimme pian jakamaan kuulumisiamme tuolla plussanneiden ryhmässä <3

      • #21619
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Olen pahoillani Kitty! Minulla ihan sama juttu- tein aamulla testin ja negatiivinen oli. Pientä vuotoa on ollut tiistaista lähtien. Yritin uskotella ensin, että on kiinnittymisvuotoa…Meillä kans yksi vielä pakkasessa, mutta se oli vasta menossa blastovaiheeseen ja lääkäri sanoi, että siksi sillä voi olla huonommat mahdollisuudet selvitä sulatuksesta. Joten en ole kovin luottavainen tuon suhteen. Tuntuu rankalta ajatus siitä seuraavasta kasvattelu/keräysrumbasta, mutta siihen lähdetään, jos seuraava PAS ei onnistu.
       Jaksamista sinulle ja toivotaan tosiaan kaikille onnistumisia!

      • #21622
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Voimia Kitty ja Positiivinen <3

      • #21697
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitos Myyy <3
       Positiivinen, ikävä kuulla, että teilläkään ei onnistunut 🙁
       Onko teillä jo montakin keräystä takana?
       Meille tämä oli tosiaan toinen IVF, toinen alkionsiirto.
       Ja pakkaseen saatu peräti se yksi pikkukaveri.
       Tällä viikolla suunnitellaan sitten jatko.
       Joko tiedät, milloin teille PAS tehdään?

  • #21636
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin täältä taustalta aktivoidun, parin kuukauden tauon jälkeen. Kovin yritin olla ajattelematta mitään asiaan liittyvää, mutta kyllä sitä tiettyihin aikoihin kuukaudesta kalenteria selaili ja toiveita luomuraskaudesta elätteli..

   Tilannekatsausta sen verran, että maanantaina meen ultraan tsekattavaksi, sitten aletaan ovulaationmetsästys toimiin. Kaksi alkiota meillä on vielä pakkasessa viimeisestä ivf:stä julkisella. Ei paineita tai stressiä, nyt on vaan pakko onnistua! ?

   Kitty, samaistun täysin sun kirjoitukseen. Meillä myös ensimmäisestä ivf siirrosta alkoi raskaus. Silloin ajatteli kuinka helposti se loppujen lopuksi kävi. Kunnes keskenmeno. Kaikki mureni pieniin palasiin. Sitten toiveet korkealla seuraaviin hoitoihin, eikä kiinnittymisestä tietoakaan, edes hipaisua! Tähänkään päivään mennessä.
   Monesti myös itsekin ajattelen että ihan hyvinhän me miehen kans pärjätään kahdestaankin, ihan niinku tähänkin asti!

  • #21646
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kitty ja Positiivinen, tsemppihalit <3 Onpa harmillista, että nyt tuli monelle meistä surullisia uutisia. Miten Martalla menee, onhan plussa pysynyt?

   Mulla on maanantaina ultra mutta ei tällä hetkellä suuria odotuksia. Alavatsaa jomottelee jatkuvasti ja jotenkin on sellainen tunne, että siellä on jotain pielessä. Jännä kuulla, miltä näyttää.

  • #21658
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jaksamisesta. Sain alkuvuodesta negan. Siitä vähän ajan päästä hyvä ystäväni plussasi ensimmäisen ICSI:n ensimmäisestä siirrosta. Muutaman viikon päästä itse sain taas negan. Tänään sain kuulla, että tämä ystäväni odottaa tyttöä. Olen koko ikäni toivonut tyttöä (tietysti poika olisi ihan yhtä rakas ja toivottu), mutta ensimmäinen ajatus oli, että hän saa just sen, minkä minä olisin halunnut. Tipahdin uutisesta syvälle. Koko tämä ystäväni raskaus on ollut minulle äärettömän vaikea. En pystynyt häntä näkemään pitkään aikaan enkä edes olemaan yhteydessä. Vauvamahan näkeminen tuntui ihan hirveältä. Hän tietää meidän taipaleestamme ja on onneksi ymmärtänyt olla kertomatta raskauteen liittyvistä asioista minulle.

   Me olemme nyt yrittäneet hoidoilla kaksi vuotta ja yhtään hipaisuakaan ei ole tullut. Oma uskoni koko hoitoihin on vaakalaudalla, enkä oikein usko omilla soluilla raskautuvani. Myös lääkärimme on skeptinen.

   Kesän olen yrittänyt ottaa lomaa aiheesta, mutta kyllä tämä asia on joka päivä jollain tasolla päässä pyörinyt. Olen pyrkinyt ajattelemaan positiivisesti, mutta on se vaan niin pirun vaikeaa. Pahinta ehkä on se epävarmuus, että onnistutaanko koskaan ja mitä sitten jos ei? Pystynkö olemaan katkeroitumatta ja katsotaan ystävien perheonnea ja hyväksymään sen, etten itse sitä saanut kokea? Kestääkö parisuhde kaiken tämän?

   Ensi viikolla on nollaultra ja siitä sitten lähtee kolmas ja viimeinen IVF. Toiveikas ja pelokas olo yhtä aikaa.

  • #21678
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Kävinkin jo esittäytymässä kevään ketjussa, mutta siirryin hetkeksi inseminaatioketjuun kun Naikkarilla päätettiin kohdallamme sitä kuitenkin kerran kokeilla.

   Eli tilanne: minä ja mies molemmat 28, yritystä takana hieman vajaa 2 vuotta. Mulla on todettu AMH 0,57, mistä johtuen meinasivat suoraan laittaa IVF-jonoon keväällä. Kesätauko olisi kuitenkin venyttänyt odotusaikaamme, joten päädyttiin yhteen ovulaation induktioon ja inssiin, josta toukokuussa tuloksena 3 >20 mm follikkelia ja nega.

   Nyt olisi ensimmäinen IVF-hoito edessä. Valittiin lyhyt kaava, sillä lääkäri sanoi pelkäävänsä, että munasarjani nuupahtaisivat pitkän kaavan sumutteluista kokonaan. Lääkkeinä jo inssissä tutuksi tulleet Gonal-F (225 IU), Ovitrelle ja Lugesteron, jarruna Fyremadel. Kuukautiset alkoivat 30.8. ja pistokset 31. päivä. Tänään siis kolmas pistopäivä, tiistaina lyödään Gonal-F:n lisäksi ensimmäinen jarru ja keskiviikkona onkin sitten jo kontrolliultra. Mitähän olisi keskiviikkona odotettavissa? Onko mahdollista, että punktio olisi jo ensi viikon loppupuolella? Laskujeni mukaan minulla olisi ovulaatio sitä seuraavan viikon maanantaina tai tiistaina (kp 13 tai 14). Olisiko silloin jo siirto, jos sinne asti päästään?

   Tämä on niin kauhean jännää: ensin tuntuu, ettei kuukausiin tapahdu mitään ja yhtäkkiä kaikki tapahtuukin niin nopeasti, ettei meinaa mukana pysyä. En ole ehtinyt edes punktiota jännittää vielä… Mutta eiköhän se pääkin sieltä mukaan pääse, viimeistään keskiviikon ultrassa ainakin.

   Onko jollain ollut käytössä tuo Fyremadel? Hoitaja muistaakseni sanoi, että sekin pistetään vatsarasvaan 90° kulmassa, mutta ruiskun ohjeet sanovat, että reiteen ja kulma 45°. Pakko varmaan vielä laittaa hoitajalle viestiä.

   Suurin pelkohan tässä vaiheessa on, ettei tuo stimu ole saanut aikaan yhtään mitään, eikä mun surkeista munasarjoista saada tarpeeksi irti IVF:ään. Puoli vuotta sitten ajattelin, että ei tässä vielä mitään hätää ole, lasta ei ole kuulunut, mutta nuoria ollaan — ja katin kontit, onkin aika kiire.

   Tsemppiä kaikille!

  • #21679
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja tosiaan,

   Olen monen teistä taivalta seurannut täällä foorumeilla jo siinä vaiheessa, kun meillä alkoi yritystä olla takana vajaa vuosi. Aavistelin silloin, että hoitoihin päädytään, sillä minulla on suvussa lapsettomuutta.

   Olette kaikki ihan käsittämättömän vahvoja ja moni teistä on kohdannut suuria menetyksiä. Olen joskus yön pimeinä tunteina itkenyt usean foorumilaisen keskenmenoa ja käynyt läpi omia tunteita siitä ainoasta varhaisesta keskenmenosta/kemiallisesta, joka meitä kohtasi alkuvuodesta.

   Tuntuu, että olette jollain tavalla antaneet minulle voimaa tulevaan, kiitos siitä.

  • #21681
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!
   Miten saan tämän turvotuksen ja kovan pallovatsan rentoutumaan..?
   Perjantaina oli keräys ja ei ole kyllä ollut aikaisemmin vastaavia kipuja mitä nyt tuli. Koko kroppa ihan jäkissä.
   Kipulääkkeitä vedän, mutta tiistaina siirto ja tuntuu, että olisi hyvä jos olisi edes vähäsen normaalimpi tilanne.Onko vastaavia muilla meneillään?
   Hyvää syyskuun alua kaikille ja tsemppiä niin paljon!!

   • #21685
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kuuluu,

    onko sulla sattumoisin kuumavesipullo? En tiedä, auttaako just tähän, mutta mulla ainakin menkkaturvotukseen ja -kipuihin on auttanut, js näiden stimujen aiheuttamaa turvotusta on hieman lievittänyt (tai ainakin oloa helpottaa, jos ei nyt suoraan turvotusta poista!)

    • #21699
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos vastauksista, kuumavesipullon otin heti käyttöön ja hiukan parempi olo nyt…
     Tosiaan kun aikaisemmin ei ole ollut mitään niin nyt ihan toinen tarina, mutta niinhän se menee, kaikki muuttuu ja hyvä niin.
     Hyvää alkanutta viikkoa ja hoitoihin lempeää voimaa!

   • #21686
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli keväällä kova turvotus ja tosi kivulias olo monta päivää punktio jälkeen. Edellisillä kerroilla sellasta ei ollut. Punktio oli to ja ma alko helpottaa. Pelkkä kosketus ja liikkuminenkin siis sattui ja vatsa ei toiminu..oli ihan hirveetä. Koitin levätä ja juoda paljon vettä. Aloin ite epäillä jo et kaikki ei oo kunnossa, mut sit onneks alko helpottaa nopeasti. Särkylääkettä jos tarvii ja sit lämpö voi helpottaa ni sitä ja jos vatsa ei toimi ni kuitua, luumua, vettä tms. Toivottavasti kohta helpottaa..

    • #21718
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Minä olin myös todella kipeä punktion jälkeen ja vatsa tosi turvoksissa. Piti liikkua varovasti, ei kestäny yhtään tärähtelyä. Viikon kuluessa alkoi helpottaa! Tärkeä onkin levätä ja juoda paljon 🙂

  • #21687
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Muutama päivä lugeja menny ja huomenna siirtoon jos sulatus onnistuu. Kiva kun rinnat on jo vähän arat ja muutenki hermot kireellä vaikka huomenna vasta menossa siirtoon. ? Jännittää ihan simona enkä osaa tällä kertaa odottaa mitään tulosta. Ajatukset on väkisin jo seuraavassa kierroksessa, kun mitään en osaa toivoa tällä kertaa. Meitsi menee niin fiiliksellä näissä, et ei käy elämä yksitoikkoiseks. ?

   Tuun joku päivä ens viikol kertoo kuulumisia, mut nyt koitan nauttia muutamasta päivästä, kun vielä mitään oireita ei voi olla suuntaan eikä toiseen. Sit voi taas jännittää senkin edestä ja heitellä kärrynpyöriä mielessään.

  • #21715
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heissan kaikille! Olen pitänyt hetken taukoa foorumista ja nyt tuli luettua useat kuulumiset. Tosi harmillista,että useammilla oli ikäviä kuulumisia. Olen hyvin pahoillani teidän puolesta.

   Meillä vietellään nyt piinaviikkoa. Torstaina siirrettiin pakaste blasto ja nyt sitten odotellaan. Testipäivä olisi tuleva lauantai. Jännittää ja pelottaa kovasti. En usko että nytkään olisi onnistunut,sillä mitään tuntemuksia ei ole. Silti salaa toivon että josko nyt vihdoin.

   Mikäs tilanne muilla on? Minua pelottaa jo valmiiksi miten sitä taas kestää,jos ei toivottua tulosta tulekaan.

   Omasta punktiosta sen verran,että minulla turvotus helpotti punktion jälkeen viikossa. Runsaasti vettä tuli juotua tuona aikana.

   Tsemppiä ja voimahaleja kaikille ❤❤

  • #21717
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki!
   Olen hieman täältä tauonnut, kun tuntui että ajatukset olivat kesällä liian piiri pieni pyörii ja se alkoi ahdistaa.. Tässä joku aika sitten kävin kuitenkin lueskelemassa kuulumisia.

   Millaisia kokemuksia teillä on pakastealkio siirroista?

   • #21719
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä oli nyt tosiaan viime to ensimmäinen pakaste alkion siirto. Letrozoleja käytin kp 3-7,sitten yksi ultra kp 10,jossa päätettiin ovulaatiotestin aloitus. Ovulaatiotestin ollessa positiivinen,siirrettiin viidentenä päivänä alkio. Meillä pakasteessa olevat ovat siis blastoja.

    Siirto meni hyvin,onneksi kesti tämä eka sulatuksen. Kaksi jäi vielä blastoa pakkaseen,toivon tietenkin että niitä ei tarvita ollenkaan.

    Tämmöset kokemukset minulla. Missä vaiheessa sinulla hoidot?

    • #21733
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Hei. Minulle siirrettiin viime to eka pakastealkio, sekin blasto ja viidentenä päivänä ovis plussasta. Tehtiin ihan luonnolliseen kiertoon, ei mitään lääkkeitä. Nyt tukihoitona lugesteron. Eka siirto oli tuoresiirto josta negatiivinen. Ihan perus tuntemukset kuin aina joka kierrossa, tehtiin sitten mitä hyvänsä..eli en usko että tästäkään tulee mitään. Samanlaiset vihlomiset kuin normaalistikin ennen menkkoja… Hohhoijaa

   • #21742
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Minun kokemuksia PAS:sta. Minulla molemmat PAS:t tehtiin täysin lääkkeelliseen kiertoon, koska ensimmäinen yritys omaan kiertoon läääkkeiden tukemana ei onnistunut. Estradot ja Terolut ovat olleet tukilääkkeinä. Niitä kahta PAS:a ennen tehtiin vielä samanlaisessa lääkkeellisessä kierrossa ERA- tutkimus. Molemmat alkiot oli aikaisemmin kasvatettu 5-6 päiväiseksi blastoiksi. Rautatankkauksenkin sain ennen siirtoa suoraan suoneen plus otin akupuntiothoitoja. Gonapeptyl oli ekassa siirrossa, toisessa ei. Molemmista siirroista nega.

    Nyt valmistaudutaan kolmanteen siirtoon ja tuo pakkasessa oleva on sellainen, että ei tiedetä jaksaako jatkaa kasvuaan- eli ei ole odotukset korkealla, vaikka kaiketi tässä pitäisi yrittää tsempata positiivisilla ajatuksilla…jotenkin nyt ei pysty…liian lähellä nää pettymykset. Onko kenellään muuten kokemusta aspiriinin ja kortisonin käytöstä? Yritin joskus kysyä lääkäriltä, mutta oli muistaakseni sitä mieltä, että ei niidenkään tehosta ole tarpeeksi näyttöä.

  • #21731
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka, ikävä kuulla, että monen hoito epäonnistunut ?
   Itse olen edelleen epävarma miten tämä etenee.. Labratulos näytti viime ti, että olisin raskaana. Pelko kuitenkaan koko ajan mielessä, että hcg laskee, kuten niin monesti aikaisemminkin. Pelkoa lisää se, että mulla ei ole mitään muita oireita, kun menkkamaista jonotusta vaihtelevasti.

   • #21747
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Peukuja sulle Martta että kaikki sujuu niin kuin kuuluukin 🙂

    Jotenkin tuli vain sellainen outo olo tästä ekasta pas:sista että onko se nyt vaan noin helppoa, kun tavallaan ei tämä homma poikennut juuri muusta alapää tutkiskelusta..että voisiko nyt muka tuosta noin vaan alkaa kun ei luomustikaan koskaan ole pienintäkään aavistusta raskaudesta ollut, eikä myöskään tuoresiirrosta, silloin olin kyllä kipeä punktiosta ja kehossa oli vaikka mitä tuntemuksia..

    Nyt ei siis ole mitään muuta kuin menkkamaista vihlontaa alavatsalla..

    No eipä tässä enää montaa päivää tarvi pohtia 😀

    Onnea teille Positiivinen, eihän mistään voi olla varma, jospa se olisikin se teidän paras tämä viimeinen 🙂

    • #21748
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mihin muutes nuita letrozoleja käytetään?

  • #21751
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon tsemppiä Martalle! Toivotaan, että muru kestää mukana.

   Täällä olisi huomenna ensimmäinen ultra, Gonal-F:ää pistetty nyt viisi päivä. Tänään oli myös ensimmäinen Fyremadel-jarru. Puuh. Eihän sen hieman paksumpi ja erimuotoinen neula tuntunut menevän ihoon sitten millään, kun noi kynien neulat sujahtaa kuin vettä vaan. Pieni ihoreaktiokin tuli, mitä mulla ei ole kertaakaan Gonalista tullut.

   Huominen jännittää jo kovasti. Tuon surkean AMH-arvon takia pelottaa, että folleja tulee hyvin mutta ovatkin kaikki tyhjiä.

  • #21769
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka kaikille! Mahtuisiko mukaan piinailemaan? Lyhyesti hieman taustaa, viime syksynä viimeksi tänne kirjoitellut. Meillä miehen kanssa jo useampi hoito takana, 2 icsiä ja nyt viimeisin picsi. Siirtoja 8 joista kaksi ollut kahden alkion siirtoja, nyt viime siirrossa kaksi 3pvästä siirrettiin ja lauantaina ajattelin testailla. Tässä viimeisessä hoidossa ei tuoresiirtoa tehty kun munasoluja tuli 19, eli kaikki aikaisemmat tämän hoidon 4 siirtoa ollut passeja, joista ei edes kemiallista ole tullut.. Rankka kevät siis takana niinkuin varmasti monella muullakin täällä ? Toisessa hoidossa siirrettiin kaksi alkiota josta kemiallinen.. Sinällään meillä tilanne ja alkiot näyttäneet hyvältä ja vielä alle 30v ollaan, mutta raskaus ei ole alkanut, edes ekan hoidon blastoilla. Voimia vievää tämä..? Aikaisemmat passit tehtiin luonnonkiertoon ja nyt koitettiin hormonikorvattua kiertoa vaihteeksi.

   Viime kierto meillä oli välikierto jonka aikana tehtiin scratching? Onko joillain ollut tästä apua? Toivon myös että tämä kahden siirto edesauttaisi.. Pakkasessa vielä kolme alkiota, ja tässä miehen kanssa ollaan pohdittu jatkaako hoitoja enää vaiko adoptiojonoon. Meillä alunperin syy siittiöissä. Onko täällä muita adoptioasiaa pohtivia? Onneksi lääkäritkin sitten ottavat kantaa kannattaako näitä hoitoja enää jatkaa vai ei.

   • #21784
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jennitar, omakohtaista kokemusta ei ole, mutta aikanaan tädilleni tehtiin scratching, ja vasta sitten alkoi tapahtua vuosien hoitojen jälkeen. Molemmat lapsensa syntyivät lopulta ICSI:llä. Tsemppiä!

    Kävin tänään ultrassa, pistopäivä 6. Ei kehumista: yksi ainoa 10 mm follikkeli, kaksi 9 mm ja kolme 8 mm. Yhteensä siis kuusi. Lääkäri ultrasi pitkän aikaa aivan hiljaa, ja kun lopulta kysyin, miltä näyttää, vastaus oli, ettei kauhean hyvältä. Itkettää jo nyt, päästäänkö edes 1. IVF:ään? Gonal-F nostettiin nyt 300 IU/vrk, maanantaina uusi ultra. Nyt vaan toivotaan kovasti, että pienet rupuiset ehtivät mukaan.

    Miten pienellä saaliilla IVF:ää yleensä lähdetään tekemään?

    • #21796
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Hei Ruby, olimme mieheni kanssa loppukeväästä Naikkarilla IVF:ssä ja minulla AMH oli/on 0,4. Gonal-f meni 300IU, mutta munasarjat vastasivat hoitoihin huonosti eikä folleja tullut paljon. Multa punktioitiin lopulta kolme follia, se on ymmärtääkseni minimimäärä, jolla lähdetään punktioon. Meidän tapaus osoittaa, että follien kanssa tärkeintä on laatu eikä määrä. Kaikissa kolmessa follissa oli munasolu, ja kaikki kolme hedelmöittyivät ja lähtivät jakautumaan. Tulin tuoresiirrosta raskaaksi ja olen nyt viikolla 20. Ymmärrän, että tilanteemme on poikkeuksellinen, mutta halusin kertoa tarinamme luodakseni uskoa, että matala AMH-arvo ei välttämättä tarkoita toivottomuutta. Itseä masensi tuolloin myös kovasti vähäinen follien määrä, kun olin lukenut monilta punktioidun moninkertaisia määriä. Tuolloin lääkäri lohdutti minua sanomalla, että joillekin pareille riittää yksikin kypsä munasolu. Paljon tsemppiä hoitoihin!

     • #21819
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Frida ja Verso,

      tosi ”kiva” kuulla, etten ole ainoa, jolla AMH on huono. Tätä tilannetta ei kyllä toivoisi kenellekään, ja vertaistukea on ollut saatavilla aika vähän. On hassua, kun ihmiset luulee lohduttavansa sanomalla, että kyllä se IVF:llä tai ISCI:llä viimeistään sitten — tai vielä parempi, että voi kun sinä olet niin nuori, kyllä se vielä ehtii tärpätä. No kun ei ehdi. ?

      Frida, tuo oli todella lohdullista kuultavaa. Ja niin kuin Verso tuossa sanoi myös, meidän tapauksessa on varmaan parasta ajatella, että jos laatu korvaisi määrän. Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, että tulisi sitä parasta A-luokkaa!

  • #21770
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lisäyksenä vielä että siis jos näistä jäljellä olevista ei raskautta, niin lähteäkö vielä uuteen hoitoon. Meillä kaksi ekaa tehty yksityisellä ja nyt julkisella ja mahdollisesti vielä julkisella yhden hoidon tarjoaisivat.

  • #21778
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!

   Pitkään seurannut keskusteluja ja viimein päätin osallistua. Meillä pian 4vuotta lapsettomuutta takana. Itse 33v ja mies 34v. Vika minussa, taustalla pcos. Alkuun ovulaatioinduktiohoito, lääkkeistä kokeiltiin clomifen, letrozol ja viimein pistettävä gonan-f. Millään ei kuitenkaan saatu yhden munasolun vastetta, joten päädyttin ivf-hoitoihin.
   Julkisella puolella odotusaika oli 6kk, joten päätettiin välissä aloittaa hoidot yksityisellä. Siellä tehtiin yksi tuoresiirto ja x3 PAS tuloksetta.
   Seuraavaan hoitoon siirryttiin julkiselle. Punktiossa vuotokomplikaatio, joka johti päivystykselliseen leikkaukseen ja tuoresiirtoon ei päästy. Nyt takana PASx5 ilman minkäänlaista tulosta. Era-testikin käytiin ottamassa, sillä ei mitään järjellistä syytä, ettei mitään tapahdu.
   Perjantaina olisi taas testipäivä. Tikkuun pissaaminen aiheuttaa lähinnä ahdistusta, pelkoa ja epätoivoa. Tässäkään kierrossa tuskin toivoa, sen verran kovia menkkakramppeja ollut tällä viikolla ja viime viikon ruskeaa vuotoa.

   Lohduttavaa, että joku muukin käy läpi samanlaisia ajatuksia mm muiden raskausuutisista ja raskausmahoista 🙂 myös kutsuihin jättämättä meneminen sen takia, että siellä liikaa vauvoja ja/tai raskausmahoja on liian tuttua. Vaikka miehestä ja ystävästä on ollut korvaamaton tuki, tuntuu etteivät he täysin voi ymmärtää kuinka pahalta välillä tuntuu.

  • #21793
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa uudet ryhmäläiset!
   Täällä tosiaan saa purkaa omia tuntoja ja varmasti jokaista tuntemusta ymmärretään.
   Itsekin pienellä kauhulla odotan ystävän tulevia babyshowereita, olisin ainoa lapseton paikalla.

   Kuinka pian olette IVF:n jälkeen lähteneet pakastealkion siirtoon?
   Meillä yritetään bongata ovulaatiota jo heti epäonnistuneen IVF:n jälkeisestä kierrosta. Toki kuulemma on mahdollista, että tästä kierrosta ei vielä ovuloida. Ajatukset ovat myös jo kovin siinä viimeisessä jäljellä olevassa IVF:ssä. Mitä jos tämä PAS ei tuota tulosta…kannattaako viimeiseen hoitoon lähteä sitten samantien, vai tulisiko pitää hetki lomaa tästä kaikesta…olisikohan sillä merkitystä lopputuloksen kannalta. Tässä ei kuitenkaan ole ollut sellaista pidempää normaalia tilaa viimeiseen puoleentoista vuoteen, siitä asti kun hoidot ovat alkaneet. Jatkuvasti olen ollut jonkun ulkopuolisen hormonin vaikutuksen alaisena. Pitäisikö antaa kropan levätä hetki?

   Positiivinen, kuinka pian lähdette yrittämään PAS:oa? Me siis jo heti, ja aloitin jo muutama päivä sitten syömään aspiriinia pienellä annostuksella.

   • #21841
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei.
    Kitty miten tuo aspiriini vaikuttaa ja syötkö sitä siis ihan lääkärin ohjeen mukaan?

    Meille eka PAS tehtiin kun tuoresiirto ei onnistunut siis alkoi menkat niin odotettiin kun seuraavat menkat alkoi ja siitä sitten laskettiin ultra ja ovistestit.

    Onhan tämä todella turhauttavaa ja saa pahalle tuulelle kun yksin on, onneksi on paljon muuta mukavaa touhua, ettei tarvi kokoajan märehtiä..

    Huomenna tai lauantaina pitäis menkat alkaa jos tämä minun tarkka kierto pysyy samana kuin aina tähänkin asti..menkkatuntemukset senkun voimistuu vaan elikkä ei taida kierto ”pettää” taaskaan..

    Ja meillä tausta tosiaan semmoinen ettei ole koskaan tullut pienintäkään merkkiä siitä että vois onnistua, millään keinolla. Eikä kummassakaan ole vikaa löydetty..

  • #21795
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ruby Mulla näkyi ensimmäisessä IVF:ssä muistaakseni viisi follia ja kaikki hyvin eri kokoisia. Lääkäri pohti keskeyttämistä, mut päädyttiin punktioon ja kolme kypsää solua saatiin, joista kaksi kupsahti heti alkuunsa, eli saatiin yksi ainut siirrettävä ja sekin hidas. Toinen IVF tehtiin pitkällä kaavalla ja lääkkeitäkin vaihdettiin. Synarelasta huolimatta jälleen oli eri kokoisia kavereita näkyvissä muistaakseni 5-6 kpl. Kerättyä saatiin 5, joista kolme hedelmöittyi normaalisti ja kaksi jaksoi jatkaa jakautumista. Eli peräti tuplattiin siirtomäärät ensimmäiseen hoitoon verrattuna ? Eli tiedän tasan miltä tuo pettymys tuntuu. Itse tokalla kierroksella ultran jälkeen itkin bussissa matkalla kotiin, kun olin vaan niin pettynyt. Mulla oli viime syksynä AMH 0,97 ja varmaan on siitä laskenut entisestään…

   Nyt kolmannella kierroksella ei edes yritetä saada montaa vaan satsataan laatuun. Itse salaa toivon, et saataisiin kolme siirrettäväksi kelpaavaa. Lääkärin mukaan tämä protokolla on tällä hetkellä paras ja jos tällä ei onnistu, niin kaikki keinot on ns. käytetty. Tämän jälkeen sitten lahjamunasolujonoon tai alkioadoptioon…

   • #21821
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Verso,

    Mä pidän sulle ihan sairaasti peukkuja. Koskas sulla olisi mahdollinen punktio? Ootko Naikkarilla?

    Mä uumoilen, että maanantaina ultrassa voisi olla jo lähes 20 mm folleja, toivottavasti enemmän kuin se yksi johtofolli. Punktio siis ilmeisesti aikaisintaan keskiviikkona, jos sinne asti päästään… Varpaat ristissä.

  • #21800
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikille!

   Ompas hurjaa lukea ja ikävää kuulla, miten vähän munasoluja voidaan saada kypsytettyä pistoksista huolimatta. En tätä ole itse tullut ollenkaan ajatelleeksi tuolta kannalta asiaa. Meillä kesäkuussa tehty ensimmäinen icsi, jossa punktiot yms. Itselläni oli suuri, ehkä liiankin suuri vaste gonal-f:stä, vaikka annos oli vain se perus 150 IU. Kerättiin 27 munasolua, joista noin 20 oli kypsää.

   Noh, meidän ongelma siis onkin lapsettomuudessa se, että siittiöt ovat sakkautuneet,eivätkä pääse jostakin syystä irtautumaan. Suuresta keräys määrästä huolimatta, vain 4 hedelmöittyi. Olin ihan maassa kuullessani hedelmöittyneiden määrän, kun nuin suuri määrä kuitenkin munasoluja kerättiin, kait sitä kuvitteli että icsillä saadaan suuriakin määriä aikaan. Yhdestä noista tehtiin tuoresiirto, joka siis ei tuottanut tulosta. Yksi siirretty torstaina pakasteesta, ja hyvin vahva tuntemus/epäily että ei tuottanut nytkään tulosta. Menkkamaiset oireet ovat hyvinkin vahvat, luget taitaa vain pitää kuukautiset poissa. Ylihuomenna on testi päivä ja pelottaa jo valmiiksi, miten sitä kestää pettymyksen taas.

   Pari on vielä pakkasessa, mutta me ollaan päätetty mieheni kanssa pitää muutaman kierron tauko. Ehkä loppu vuodesta jatketaan, tai vasta ensi vuoden puolella. Meillä klinikalta ohjeistettiin, että aina siirtojen jälkeen pyritään odottamaan yhdet omat luomu kuukautiset,eli ts. välikierto ennen kun tehdään uusi siirto. Oli kyseessä sitten lääkkeetön tai lääkkeellinen hoito takana.

   Joku kyseli aiemmin, mihin letrozoleja käytetään. Minun kohdallani niitä käytettiin ovuloimattomuuteen. Minulla oli tuo välikierto niin pitkä, että olisi ollut hyvin todennäköistä, että ovulaatiota ei olisi muutoin tapahtunut. Letrozoli on clomifenia vastaava hormonilääke. Clomifenin valmistus on lopetettu, joten letrozoli on korvaava.

   Tsemppiä kaikille omille hoitopoluille! Ei luovuta toivosta, vaikka kieltämättä se useina synkkinä hetkinä käykin mielessä!

   • #21843
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tuutikki peukkuja ihan hulluna sulle, oon samassa tilanteessa myös täällä…mutta mua ei jännitä, ärsytys on niin suuri kun on pitänyt jo ottaa särkylääkettä kun menkkaoireet niin kauheat jo nyt 🙁 eli tuskin tulee kaivattua tulosta..

  • #21831
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin kuulun tuohon matala-amh kastiin, lisäksi pelkään, että ikä on tehnyt laadulle tehtävänsä. Mulla saatiin 1.ivf:stä kolme munista, josta yksi jatkoi blastoksi ja 2.ivf:stä kolme munista, josta kaikki jatkoi blastoksi,mutta yksikään ei ole tarrannut kiinni (kolmas pas kuun lopussa).

   Kitty, Me ei olla juuri taukoja pidetty: toukokuussa oli punktio; kesäkuussa oli tarkoitus tehdä puolilääkkeellinen siirto omaan kiertoon, mutta kierto ei käynnistynyt, joten vaihdettiin lennossa lääkkelliseen ja tehtiin era; heinäkuussa 1.pas ja 2.pas elokuussa . En oikein uskalla pitää taukoja, kun ikä raksuttaa. Mitä sulle muuten sanottiin siitä aspiriinista? Ajattelin kans kysyä seuraavaan siirtoon.

   Onkohan kellään kokemusta siitä alkiokuoren avauksesta? Luin jostain, että blastoilla kuori alkaa jo avautua ettei tarttis tehdä…En oo hoksannut kysyä omien tilannetta siirtohetkellä.

   Inkeri, Kysyit Letroista: mulla niitä käytettiin munasolujen kasvattelun alkuvaiheessa, joilloin tarkoituksena on saada ne ihan pienetkin follit kasvamaan, ne johon piikit ei vielä tehoa, kun eivät ole siinä vaiheessa vielä tarpeeksi suuria.

   Verso, Uskon, että sulla tepsii tuo lääkekombo! Tsemppiä! Samoin Ruby, Yksikin hyvä riittää!

   Plussatuulia piinailijoille!Aloitatte plussa-aallon, niin muuut tullaan perässä!

  • #21875
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Yllätys yllätys, hyvin todennäköisesti minulla hiipumassa oleva raskaus! Hcg vain päälle 1000 kolme viikkoa siitä, kun blasto siirrettiin. Lääkäri ei paljon toivoa antanut. Ilmankos ei oireita ole.. Puuh.

  • #21882
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   Liityin tänne nyt kommentoimaan taas. Eli ollaan 27 v miehen kanssa, yrittämistä yli 2 vuotta takana ja miehellä vähän siittiöitä. Keväällä piti alkaa ensimmäinen ivf icsi kierros, mutta sitä siirrettiin sitten ja päästiin vasta nyt kesän jälkeen aloittamaan. 10.9 olis testipäivä ja kuukautisten pitäis alkaa 11.9 lugesteronit käytössä vielä tän 7.9 ja huomenna loppuu. Mulla on nyt ollu eilen ja tänään kevyttä tuhruvuotoa ja mietin et onko normaalia/asiaankuuluvaa? Viimeisen kahden vuoden aikana kuukautiset ei oo koskaan alkanu näin aikasin vaan kierto ollu vähintään sen 27 päivää ja oon käsittäny et luget ennemmin ”myöhästyttää” kuukautisia. Aika stressaavaa.

  • #21886
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään testipäivä ja negatiivinen tulos. Itkettää ja olo kurja. Alkaa usko loppumaan 🙁

   Meillä siirrot lääkkelliseen kiertoon ja pas:t tehty ilman taukoja. Punktion jälkeen tuli pitää välikierto. Vapaaehtoisesti tauon pitäminen tuntuisi liian raskaalta ja turhauttavalta. Vaikka toistuvat epäonnistumiset henkisesti raskastasta ja tunteet vuoristorataa, voi edes hetkellisesti pitää uutta toivoa yllä.
   Kaksi alkiota vielä pakkasessa, joten lähdemme taas uuteen yritykseen.

   Mulla progesteronivalmiste vaihdellut, käytössä ollut lugesteron, lutinus ja terolut. Lutinus ainoa, jolla pysyi täysin vuodottomana piinaviikot. Muilla tullut enemmän tai vähemmän tuhruvuotoa. Vuotoa tai ei, tulos aina sama eli negatiivinen, joten itse en osaa siitä vetää enää minkäänlaisia johtopäätöksiä.

   • #21933
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Olen pahoillani Lotte! Onneksi teillä on vielä kaksi pakkasessa.

  • #21892
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpas nyt kivinen syksyn alku. Pahoittelut teille näistä vastoinkäymisistä.

   Tervetuloa uusille kirjoittajille. ? Vaikka aihe on tympeä niin on mukava saada kanssakulkijoita, jotka ymmärtää vähän paremmin. Ja mielenkiintoista kuulla kaikkia kun aina itsekkin oppii jotakin.

   Täällä on piinailtu maanantaista asti ja nyt ei mieli anna enää periksi vaan mielikuvitus teettää vaikka millaisia tuntemuksia. ? Ei näitä tuntemuksia voi siis oikeiks sanoo edes hyvällä tahdolla. ?
   Viikon päästä selviää alkaako taas tiputtelemaan ennakkoon vai jännitetäänkö testipäivään asti. Testi on vasta 17.9, mut luget on käytössä vika kerran ti ni eiköhän se siitä aika pian viimeistään selviä miten käy.

   • #21923
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lotte todella suuri voimahalaus sinulle, toivon niin että te onnistutte.

    Ei tämä ”pelko” tai harmitus katoa vaikka meillä tulikin tästä siirrosta positiivinen tulos, on niin varhaista kaikki 🙂 toki pienikin yritys toivosta saada lapsi, auttaa jaksamaan.

    Tämä kaikki on todella rankkaa keholle ja mielelle!

  • #21922
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään myös minulla testi päivä… ja en voi uskoa todeksi, mutta siellä näkyi haalea plussa… meillä ei koskaan ole tullut mitään ja 3v yritystä takana!!! Tämäkin jo tuntuu hyvältä, että meillä saattaisi olla jotain toivoa <3 vaikka onkin tosi aikaista kaikelle.

   Jännittää ja tärisyttää tulos vieläkin.. Tästä pitäisi sitten jatkaa rauhallisesti (siis mieleltään) eteenpäin, mulla edelleen menkka oireita, eikä ne ole mitään pikku kipuja vaan ihan kunnon vihlontaa.. mitä se sit meinaa.. Pitää ens viikolla joku päivä varmaan soitella klinikalle jos tulos pysyy samana ja kysellä oireista..

   Nyt on mun normaalin kierron eka päivä, että onhan tämä tosi varhaista.. Mitenköhän Lugesteron vaikuttaa testi tulokseen?

   Tausta tietona vielä mie 32v ja mies 36v, minulta toinen munatorvi poistettu.

   • #21924
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onneksi olkoon plussasta. ❤️

    Mulla on tasan kerran ollu plussa koko elämän aikana ja aika nopeesti iski kaikenlaisia vihlaisuja kuvioihin. Tosi koviakin ja erityisesti yöllä ni ei saanu nukuttua kun vaan koko ajan kuulosteli et mitä nyt tapahtuu. Eli ne voi kuulua myös ihan asiaan. Täällä on sormet ja varpaat ristissä, et kaikki jatkuis teillä samalla mallilla.

    • #21925
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Onneksi olkoon Inkeri plussasta. Minulla tänään myös testipäivä. Minulla myös haalea plussa viiva. Samoilla linjoilla mennään,että olen iloinen että sain edes tuon haalean viivan,sillä 4-vuoteen ei mitään muuta kun nega viiva. Silti,en jaksa vieläkään uskoa että olisin raskaana. Lugesteronit täällä myös käytössä,tänään loppuu. Joten varmaan huomenna tai maanantaina alkaa vuoto,jos alkaa. Mekka kipuja täälläkin ollut.

    • #21934
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Onneksi olkoon Inkeri ja Tuutikki! Ihania uutisia 🙂

   • #21992
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lugeilla ei ole vaikutusta testitulokseen, jos mietit voiko olla virheellisesti sotkemassa positiivista tulosta. Nauti plussasta, kyllä se raskauteen viittaa!

  • #21927
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!
   Voihan ahdistus ja pelko.. onko muilla ollut samanlaisia kokemuksia? Eli alkioiden siirto( 2kpl) oli tiistaina, vatsa keräyksestä asti(1viikko sitten)turvonnut ja kipeä. Tuntui siltä että heti siirron jälkeen alkoi tapahtumaan ja raskaus alkoi heti.. mutta nyt alko hulluna pelottaa kun se turvotus laski ja kivut myös niin en tunne nyt mitään.
   Järki sanoo että ei vielä pidäkään mutta jostain hiipi tämä hullu ahdistus siitä, että olenko tehnyt jotain väärin.

   Eilen olimme häissä ja tanssimme ja pidimme niin hauskaa mutta nyt aamulla aloin miettimään että tanssinko liian villisti jne.. urpoa…

   Tämä on ihan hirveää, miksi murehdin etukäteen näin paljon.
   Eikö se nyt niin ole, että ne kiinnittyy jos on kiinnittyäkseen..
   Takana tehty kaikki mahdollinen ja lasi viiniä ja tanssi, luulisi vain tekevän hyvää ja rentouttavan ja niinhän se on tietty.
   Eli en tiedä mitä sanoja kaipaan mutta ehkä sitä tietoa onko muilla käynyt tota turvotusta ja tuntemuksia samanlaisia kokemuksia.

   Kiitos jo nyt tuesta ja aivan parasta, että tälläinen foorumi on olemassa. Kiitos Simpukka!!

   • #21937
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä se niin on- et voi itse pilata kiinnittymistä millään toiminnallasi! Tanssihan on hyvää vaan verenkierron kannalta. Tiedän kokemuksesta, että on ihan älyttömän vaikea olla murehtimatta, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Tsemppiä piinapäiviin!

    • #21939
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Positiivinen, kiitos ihanista sanoista!

  • #21943
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minä myöskin olen urheillut ja käyttäytynyt ns normaalisti.. en ole vältellyt mitään. Koska jos tulisi luonnollisestikin raskaaksi, et tietäisi sitä luultavasti vielä tässä vaiheessa ja normaalin raskauden kuuluu kestää elämää 🙂
   Näin minä ainakin haluan uskoa!

   Minulla määrättiin lugesteroneja kaks viikkoa eli ens to asti ainaski… mistähän eri käytäntö johtuu? Meille siirrettiin 5pv blasto.

   • #21952
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Juu, minulle myös sanottiin siirron jälkeen, että ei se alkio sieltä tipu kyydistä, kun kysyin millaista elämää tässä saa nyt siirron jälkeen viettää. Itse olen käynyt kova tehoisissakin reeneissä, nyrkkeily sekä juoksu yms. Omalla toiminnalla,ei vain millään pysty kiinnittymiseen eikä mihinkään muuhunkaan siirron jälkeen enään vaikuttamaan.

    Luulen, että on hyvin yksilöllistä miten lugesteroneja tai muuta vastaavaa tukilääkettä käytetään. Minulle ainakin sanoi lääkäri klinikalla, että nyt vain 2x pv raskaustestiin asti, kun oma keltarauhashormoni toimii ja tuottaa sitä myös.

  • #21971
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea plussanneille! <3 On rohkaisevaa saada kuulla onnistumisista näissä hoidoissa. Nyt pidetään peukkuja että kaikki sujuu hienosti <3

   Positiivinen ja Inkeri, mulle lääkäri määräsi ne aspiriinit pienellä annostuksella (1/päivä). Se kuulemma jotenkin ohentaa verta ja näin ollen lisää verenkiertoa/verevyyttä kohdussakin antaen alkiolle paremmat mahdollisuudet. En nyt sanatarkkaan muista miten se selitettiin.

   Ja Positiivinen, mullekin jaksetaan siitä iästä huomautella välillä, mutta suurin syy miksi vedetään minimitauoilla on mun endometrioosi. Sille kun jokaiset menkat antaa mahdollisuuden levitä. Mutta myönnän, että jos olisin reilusti nuorempi pitäisin ihan mielelläni välillä vähän reilumman ”loman” tästä kaikesta.

   Kuukuu, puhuin oman lääkärin kans viime kierroksella siitä miten voisin vaikuttaa itse siihen alkion kiinnittymiseen. Vastaus oli, että en mitenkään. Kuulemma ainoa syy, miksi joskus neuvotaan alkion siirron jälkeen ottamaan rauhaksiin on se, ettei sitä tarvitse sitten jälkikäteen itse itseään syytellä ja miettiä että teinkö jotain väärin.

  • #21991
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea plussanneille!

   Helposti alkaa miettimään miten omalla toiminnalla voisi olla vaikuttasta kiinnittymiseen, mutta eihän siihen valitettavasti voi itse vaikuttaa. Olen sitä mieltä, että tanssiminen, lasi viiniä ja hauskanpitäminen ehdottomasti vain hyväksi! Stressihän se pahin vihollinen taitaa olla.
   Itsellä tuhruttelu liittyy usein juuri liikuntaan, jonka vuoksi välillä vältin kovemmilla sykkeillä treenailua siirron jälkeisinä piinapäivinä, mutta ei sillä mitään vaikutusta ole ollut. Tyhjää ruutua saanut tuijotella testipäivinä kerta toisensa jälkeen ja siirtojahan takana jo yhdeksän!

   Onko kenelläkään tietoa kortisonista hoitojen tukena? Vaikuttaisi, että joitain vuosia sitten paljonkin käytössä, mutta nykyään vähemmän, jos ollenkaan?

   Entä onko teillä käytössä erityisiä vitamiinivalmisteita tms? Itsellä ainoastaan foolihappo ja sekin nykyään säännöllisen epäsäännöllisesti, sillä 4vuotta pian sitä syöneenä luulisi pitoisuuksien olevan kohdillaan.

  • #22000
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Superisti onnea plussanneille!
   Itsellä alkoi nyt toissapäivänä kuukautiset, vaikka luget oli käytössä ja olisi pitänyt alkaa vasta 12.9. Huomenna on sitten testipäivä, vaikka tulos on jo selvä. Tää oli vasta eka kierros, mutta mitään ei jääny pakkaseen, niin lokakuussa alkaa sitten koko rumba uusiksi.

   Onko muilla ollut kokemuksia ennen aikaisista kuukautisista? Itsellä oli melkein viikon ajoissa nyt. Tää oli tosiaan eka ivf-hoito, inssejä meille ei edes yritetty, niin en osaa oikein sanoa onko asiaan kuuluvaa. Normaalisti kierto on tasan 28 päivää ja nyt se jäi 22 päivään.

   • #22009
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Minulla ensimmäisen ivf-hoidon jälkeen kuukautiset tulivat myös ennen kuin loppui tukihoitolääkitys lutinus. On hyvin tavanomaista, että kuukautiskierto on poikkeuksellisen lyhyt,toisilla taas voi olla pitkäkin. Noissa hoidoissa, kun kuitenkin ajetaan käytännössä oma hormonitoiminta ihan alas ja käytetään suuria määriä lääkkeitä. Minulla tuoresiirron jälkeen kuukautiskierto oli 26 päivää,vaikka yleensä se lähentelee sitä 40. Kun taas tuon hoidon jälkeen odotettiin välikierto ennen tätä hoitokertaa, se taas oli poikkeuksillisen pitkä, 45.

    Täällä ei ainakaan vielä ole vuotoa näkynyt,kuukautis tuntemukset on hävinneet, mutta tilalle on tullut hirveä päänsärky ja huonovointisuus. Suolasta tulee syödä vähän väliä ja juoda,jotta saa pahimman olon ohitse. Päänsärkyyn oli pakko ottaa panadol. Tänään tein uuden testin,haalea plussa oli edelleen.

    Tsemppiä kaikille omille hoitopoluille!

  • #22038
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Täällä on kerennyt tapahtumaan yhtä ja toista pienen taukoni aikana! Uteliaisuuttani tulin kurkkaa mitä teille kuuluu.
   Tervetuloa uusille, harmihan että tähän tilanteeseen joutuu, mutta ”mukavaa” että löytyy kanssakävijöitä joiden kanssa jakaa asioita.

   Onnea plussanneille! ?

   Me tosiaan päätimme jatkaa julkisella, me ollaan yksityisellä oltu mutta nyt tuleva raja vastaan, vaikka tosin toivotulla lopputuloksella ei hintaa tietenkään ole, mutta 5 numeroinen luku puolen vuoden sisään alkaa jo tuntumaan.
   Lähete laitettu pari viikkoa sitten, malttamattomana soittelin julkisille viime viikolla, sain ajan ens kuun loppuun! 🙂

   Nyt mielessä pyörii, päästäänköhän heti aloittamaan hoidot? Toki paikka kohtaisia juttuja, mutta tarkat tiedot heillä on mitä ollaan läpi käyty, ns. ensikäynti meillä siis, mutta alku tutkimuksiin ei periaatteessa tarvetta ole, kun syy on selvä?
   Meillä siis icsi, 1 tuoresiirto josta kiinnittymis yritys, 2x pas josta ekalla positiivinen testi, mutta hcg ei lähtenyt nousemaan toivotulla tavalla ja nyt elokuussa toinen pas mistä nega.

   Mukavaa viikkoa kaikille?

  • #22046
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen malttamaton ja soitin jo tänään tuloksen klinikalle.. onhan tämä niin varhaista vielä, mutta kyllä pitää sallia itselle unelmointi mahdollisesta tulevasta ja onhan tämä hienoa kun ihka ensimmäinen plussa tulee testiin <3

   Mulla Tuutikki vieläkin menkkamaista juilintaa alavatsalla ja rinnat on arat..

   Todella jännittäviä aikoja, minulla tosi säännöllinen kierto 30pv aina, paitsi juuri ennen punktiota kierto 37pv…että kyllä se elimistö vaan reakoi tilanteisiin..
   ei sitä vaan pysty olemaan täysin neutraali kun tämmöisiä elämänkokemuksia käy läpi <3

  • #22055
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea kaikille plussanneille ja syvimmät pahoittelut niille, joilla ei tällä kertaa onnistunut. Aivan upeaa, että on olemassa tällainen yhteisö, jossa voi jakaa tuntoja. Tsemppiä ei tässä hommassa voi koskaan olla liikaa!

   Täällä oli tänään ensimmäisen IVF:n (lyhyt kaava) 2. ultra. Taustalla matala AMH (0,57 viime keväänä), muuten selittämätön. Miehellä kaikki kunnossa, molemmat täytettiin tänä vuonna 28.

   1. ultra oli viime keskiviikkona ja näkyi yksi 10 mm folli, loput 5 pienempiä. Tänään sentään näkyi 4 isompaa (en kysynyt, miten isoja) ja kaksi pienempää, jotka eivät välttämättä ehdi punktioon. Punktioon kuitenkin onneksi päästään! Pelkäsin jo pahinta… Aika tuli torstaille kello 8:15, eli nyt saakin sitten alkaa jännittää ekaa punktiota. Huu!

   Nyt vaan kaikki sormet ja varpaat ristiin että laatu korvaa määrän…

  • #22059
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea plussanneille!

   Kyllä nämä hoidot tahtoo sotkea omaa kiertoa. Yleensä mulla siirron jälkeinen kierto on lyhyempi mitä normaalisti. Ja mulla käy näin jopa pas:ssa. Siksi mieluiten pidänkin aina välikierron niin ehtii tasoittua, vaikka aikaahan siinä kuluu hukkaan.

   Ja tuohon follien määrään punktiossa, mullakaan niitä ei koskaan paljoa kasvanut. Ihmettelin kun kuitenkin oon lukenut hurjista määristä. Alkuun se harmitti. MUTTA. Mulla kuitenkin näistä 70% päätyi siirtokelpoisiksi, kun taas suurissa määrissä, kymmenissä folleissa, suurin osa voi olla tyhjiä tai raakoja. Loppujen lopuksi tuoresiirtoon oon aina päässyt, ei ole ollut hyperin riskiä, en oo ollut kovinkaan kipeä punktion jälkeen. Ja aina on saatu pakkaseenkin jokunen alkio.

   Täällä saatiin lauantaina ovis kiinni, tänään sulattelevat top-alkion huomista siirtoa varten. Yksi jäisi enää pakkaseen. Ja nyt mä sitten jännitän ja toivon että sulatus onnistui ja kaikki menee hyvin loppuun saakka Eikä kumpaakin tarvitsis sulattaa! Nämä on nimittäin meidän vihoviimeiset.. On tämä taas niin hermoja raastavaa?

  • #22072
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin paljon onnea plussanneille! Ja samalla pahoittelut niille, joilla hoitokerta ei onnistunut.

   Olin tänään lääkärissä enkä taas tiedä mitä ajatella. Minullakin matala AMH ja selittämätön lapsettomuus. Kaksi IVF-hoitoa takana, joista päästy vain tuoresiirtoon. Kerättävää tulee jonkun verran, mutta ongelmana ollut, että niistä on ollut kypsiä vain muutama ja muutamastakin selvinnyt aina vain yksi siirtoon. No lääkäri oli nyt taas ihan positiivisin mielin vaikka keväällä ehdotteli jo lahjamunasolua. En ymmärrä. Jostain syystä mun AMH-arvo on noussut ja nyt ultrassa näkyi kp 13 niitä follikkeleita jopa yhteensä 15. Aiemmin tässä vaiheessa ollut vähemmän ja keväällä toisella puolella ei näkynyt juuri mitään. Lääkäri jopa ehdotti, että tehtäisiin jo seuraavaan kiertoon IVF, mutta jostain syystä aloin jänistämään. Jotenkin mulla on sellainen olo, että joka toinen kierto on ”parempi”. En osaa selittää tätä täysin, mutta ultrissa kun on tullut ravattua, niin tuntuu et joka toisella kierrolla siellä ei näy juurikaan mitään. Se ei varmaan vaikuta IVF-hoidossa, mutta koska tämä on viimeinen kerta, niin haluan ehkä odottaa yhden kierron väliin. Oonko ihan sekaisin? Näin ollen aloittaisin hoidon vasta reilun kuukauden päästä. Mietin kuitenkin myös työkuvioita ja miten selitän poissaoloja. Nyt jos tehtäisiin hoito seuraavaan kiertoon, olisi töiden kannalta ehkä helpompi hetki. Äh. Miksi tämä on niin hankalaa? En haluaisi töissä kertoa hoidoista ja muuten saan kyllä ultrat yms.sovitettua, mut se punktiopäivä on aina haastava…No pitäisi ensin päättää tehdäänkö tulevaan kiertoon vai seuraavaan…Lääkäri suunnitteli että tällä kertaa pistäisin sellaista lääkettä kuin Pergovis. Aiemmissa ollut Elonva. Ferritiiniarvo otettiin myös, kun kesällä se oli hieman matalahko. Jännittävää tämä on, vaikka yritän pitää jalat maassa, ettei pettymys olisi niin paha. Vaikka tietty se on, jos on.

  • #22100
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei.
   Täällä taas paniikki meinaa nostaa päätään. Onko tämä nyt kiinnittymiseen liittyvää pientä kipua( sunnuntaina kovat n 3 ”iskua”) vai kuukautiset..?
   Ihan vuoristorataa tämä homma. Eilen tyynyä tänään myrskyä. No loppuviikosta saa tehdä testin.
   Ja kiitos vielä tsemppiviesteistä.Ja jokaiselle kanssasisarelle myötätuntoa!

  • #22108
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Helpotuksen huokaus, tänään kaikki meni tosi hyvin! PAS oli vasta päivällä, joten jännäsin koko aamun soittoa sulatuksen epäonnistumisesta! Pelkäsin että otin turhaan vapaapäivän töistä ja ajan vielä 100km/sivu, kuulemaan huonoja uutisia.
   Alkio ei ollut vahingoittunut sulatuksessa, ja oli tänään jakaantunutkin. Toinen jäi vielä pakkaseen.
   Testipäivä on 22. päivä. Loppuillan ajattelin hemmotella alkiotani suklaalla ja levolla ?

  • #22118
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa, plussauutisia! Paljon onnea Inkeri ja Tuutikki <3 Kyllä mä nyt näkisin, että tämä on plussatuulen aloitus ja me muut täältä vähitellen hypätään sen kyytiin…

   Meillä on huomenna siirto. Oma mieli on vähän toivoton, mikä harmittaa. En usko, että oma fiilis vaikuttaa lopputulokseen millään lailla, mutta onhan oleminen kevyempää jos mieli on positiivinen. Edellisessä yrityksessä olin tosi toiveikas ja ajattelin, että olen raskaana kunnes toisin todistetaan, mutta niinhän se sitten todistettiin. Ja nyt taas synkempi olo. Onneksi muuten olen jaksellut ihan hyvin ja syksy on minulle mieluista aikaa. Ja ihanaa kun te ootte, sekä yleisesti että myös muita piinailijoita samaan aikaan.

  • #22119
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No niin..vikaa luget tällä kierroksella käytetty ja nyt jäädään odottamaan tuloksia… hyviä uutisia (jos niitä uutisiksi voi sanoa) on, että tiputtelu ei ole alkanut lugejen aikana niin kuin yleensä. Se nyt ei tietenkään kerro vielä mitään mut kai se lasketaan hyväksi asiaksi. ?
   Vielä pitäis ens viikkoon odotella virallista testipäivää. Eilen ei pää pysyny enää ollenkaan kasassa ja aloin jo masentua tähän odotteluun..ei turhaan kutsuta näitä PIINApäiviksi.

   Onks tohon viralliseen testipäivään aina joku vakio päivien määrä vai vaikuttaako tilanne, paikka tai se kuinka vanha alkio siirretään? Kuhan täällä aikanikuluks yritän miettiä ?

   • #22148
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kukkuu mulla kans tuli jossain vaiheessa (Alkio n7pv ikäinen) niin yöllä muutama pistävä kipukohtaus alavatsalla, mutta meni yhtä nopeasti ohi kun tulikin..oisko sitten sitä kiinnittymistä ollut.. 🙂 ja tosiaan menkkajuilimista ollu lähes koko ajan..

    Valo mulle lugeja määrättiin siirtopäivästä aina kaks viikkoa eteenpäin, eli edelleen käytän vaikka testipäivä meni jo ja lopetan niiden käytön nyt vähitellen..
    Ja kun ei ollu luonnollinenkierto niin 3krt/pv ja nyt 2krt/pv.. Kuullostaa eripaikoissa muutenkin muutki asiat tehdään vähän erilailla ja varmaan tapauskohtainen menettely..luulisin..

    Onnea piinailuun kaikille 🙂
    Jännittävää tämäkin on tai jopa pelottavaa…mietin tekeväni vielä testin tässä joku päivä ja ens viikolla soittaa uä:tä yms kun jotenkin tuntuu aikaselta vaikka sanottiin, että hyvä varata ajat ajoissa..

    • #22150
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Minullakin tuli siirtopäivän jälkeen n 5 minuuttia kestävä kipu,oletan sen olevan kiinnittyminen.

     Minä tein pari testiä,eilen viimeksi sama haalea. Eilen kävin verikokeissa ja tänään aamulla sain tuloksen. Lukema oli juurikin sellainen kun näin varhaisessa pitääkin,joten raskaana ollaan. Ultraa pitäisi varata lokakuun alkuun. Eli en silti vieläkään usko,mutta toivon kovasti.

     Minulle sanottiin että menkkakivut ovat normaaleita tuntemuksia. Jos vuotoa tulee,silloin yhteyttä naistenpolille.

     Tsemppiä kaikille!

  • #22234
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuutitikki ja Inkeri! Ihanaa ja Onnea niin niin paljon!!

  • #22255
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ruby Kiitos tsempeistä! Ollaan hoidossa yksityisellä, koska naispareja ei hoideta julkisilla vaikka olisi diagnoosikin. Alhaisen AMH:n lisäksi mulla riesana ikä ja endo. Punktion arvioin itse oleva noin parin viikon päästä. Tänään otin ensimmäisen Clomifenin aamulla. Ajattelin, että näinköhän pienellä Menopur annoksella joka toinen päivä pistettynä mitään tulee, kun ei maksimeillakaan tullut. Mut äläs nyt. Jo tänään illalla alkoi vasemmassa muniksessa poltella, joten jokohan se Clomi vois alkaa herätellä paikkoja eloon? Mullahan DHEA kuuri on saanut aikaan sen, että olen tuntenut hyvin voimakkaita oviskipuja ja normaalisti en tunne mitään. Huomenna alkaa Menopur ja menen myös ensimmäiseen akupunktiohoitoon.

   Tuutikki Clomifenin valmistusta ei ole lopetettu, mutta sillä ei ole enää myyntilupaa Suomessa. Meidän klinikka on hakenut erityislupaa ja paketin sain suoraan klinikalta.

   Positiivinen Kiitos tsempeistä. Toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo ?

   Onnea kaikille plussanneille! Hienoa nähdä onnistumisia. Josko me muut seurattaisiin esimerkkiä ?

   Ja pahoittelut pettymyksen kokeneille ja Martalle paljon voimia ❤️

   • #22279
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    On kyllä käsittämättömän epäreilua tuo, Verso. Perustellaanko samaa sukupuolta olevien parien hoitamattomuutta julkisella luovutetuilla soluilla, vai millä? Oma, kahden naisen liittoon syntynyt kummilapseni sai alkunsa ”vanhanaikaisesti”, mutta heilläkin on varmaan hoidot edessä, jos joskus toivovat lapselle sisarusta. Ikävä myös kuulla endosta, mutta ainakin tuon kropan heräilyn luulisi olevan positiivinen merkki?

    Mulla oli ensimmäisen IVF:n ensimmäinen punktio eilen, ja oli kyllä todella nopea, muutaman minuutin homma, eikä kipuja onneksi ollut ”kuukautiskipuja” enempää. Nyt, alle vuorokausi operaatiosta, olo alkaa olla aika lailla kivuton. Jotain hyvää näistä surkeista munasarjoista sitten vissiin. 😀

    Punktiossa folleja näkyi 5, joista saatiin 4 munasolua. Niiden laatua ei ole kommentoitu tarkemmin, ja nyt kyttään malttamattomana HUS:n Omapolkua. Myöskään mitään tietoja esimerkiksi spermanäytteen tuloksista ei annettu ja nyt harmittaa, etten kysellyt erikseen. Siirtopäiväksi on alustavasti laitettu tiistai-iltapäivä, ja siirrettävä olisi laskujeni mukaan viisipäiväinen blasto, jos sinne asti päästään. Yritän kovasti olla ajattelematta todennäköisyyksiä, mutta pää käyttää jotain ihan omaa lapsettomuuslaskuoppia: jos keskimäärin 65 % hedelmöittyy, ja kolmipäiväisistä hedelmöittyneistä 30-50 % selviää blastokystavaiheeseen, joista korkeintaan 50 % tarttuu, joista menee 1/3 kesken […] Piinapäivistä tulee kyllä varmaan tosi ”hauskoja” kun on nyt jo näin vaikeeta.

    Tsemppiä kaikille! On tämä kyllä kamalaa lapsettomuuden syistä riippumatta.

    • #22300
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu perustelevat sillä, ettei heillä ole solupankkia, mutta sitten kuitenkin jotkut heterot ovat saaneet maksusitoumuksen yksityiselle ja saaneet hoidot siellä JOPA luovutusmunasoluilla diagnoosiin perustuen. Joten ihan scheissea suoltavat. Mm. Sateenkaariperheet ajavat tätä asiaa eteenpäin, koska ei ole yhdenvertaista. Asiaan on tulossa muutos jossain vaiheessa todennäköisesti, mutta se ei paljon meitä enää sillon auta. Ollaan sitten jo liian vanhoja päästäksemme julkiselle hoitoon. Omasta pussista menee kaikki siis. Ja kyllähän se todellakin tuntuu epäreilulta ja väärältä, varsinkin kun on diagnoosikin. Samoin eivät hoida yksin lasta haluavia.

     Noista blastoista meille sanoi lääkäri, ettei kannata yrittää vain muutamalla solulla, kun kato voi olla aika karu. Mun rupuset eivät varmasti olisi selvinneet blastoksi. Mut toivotaan, että sulla on parempaa laatua ?

     • #22345
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      No huhhuh, joo, en tiedä mitä sanoisin. Aikamoista. Perustelisivat sitten edes reilusti biologialla tai sukupuolella, jos kuitenkin oikeat syyt ovat ihan jossain muualla kuin solupankin puuttumisessa… Mitäköhän laki tarkalleen sanoo asiasta? Mä toivon teille kaikkea hyvää. Jos tää seuraava olis nyt se teidän hoito!

      Mua taas harmittaa, kun ei ole vieläkään mitään tietoa alkioista. Olen siirtoaamuna uudessa työpaikassa tapaamassa esimiestä, ja pelkään, että soittavat siellä ollessani, ettei mitään siirrettävää ole. Olisi kiva seurata alkioiden tilannetta (biologin piti päivittää verkkoportaalia) ja valmistautua jo etukäteen henkisesti, jos näyttää, että käy karusti.

      • #22415
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Laki sanoo, että ei saa syrjiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Tästä on ennakkotapaus tehty jo 2015 HUS:lle ja saivat jopa uhkasakon, mutta mitään ei edelleenkään ole muuttunut.

       Toivotaan, että tällä kertaa olisi planeetat oikeassa asennossa ja nyt tärppäis ?

      • #22416
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Omasta mielestäni pääasia on, että lapsella on rakastava vanhempi/vanhemmat, sukupuoleen katsomatta. Kaikkea hyvää teille ?

      • #22613
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Kiitos ❤️?

  • #22333
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites piinailijoiden tuntemukset, aika menee varmaan matelemalla?

   Onnea kaikkille hyvien uutisten saaneille ja jaksamis haleja muille kanssa sisarille ☀

   Viikottain tulee luettua teidän muitten polkua tämän asian saralla, eka ivf alkaa vasta marraskuussa.
   Enemmän ja enemmän tulee kyllä vaan mietittyä hoidon kulkua,kaikkia sen vaiheita ja tietenkin toivoo että tulisi myös se toivottu raskaus,mutta koko ajan rinnalla kulkee myös epäusko ja pelko, entäs jos taas pettyy,entäs jos taas menee kesken…voi kun sitä osaisi nauttia vaan elämästä eikä murehtia kaikkea etukäteen!
   Mihin te muut saatte kanavoitua tätä pään sisäistä myllyä? Mulla on auttanut hektinen työ(pakko keskittyä)ja liikunta ja tietenkin tämä vertaistuki.
   Entäs sitten kun jos tulee raskaaksi ja saa sen vauuvan,kaikki menee hyvin yms, unohtuuko tämä kaikki monen vuoden rumba siinä sitten? Toivoisin itse että jos ikinä raskaudun niin osaisin nauttia siitä ajasta enkä pelkäis koko ajan tai kuulostelis kehoa, eli siis ei kiitos stressille ? vaikka järki sanookin että ole miettimättä niin ei tunnu silti oikein tottelevan 🙂
   Ehkä joku mielenhallinta kurssi oli paikallaan.
   Mutta ollaanhan tässä NIIN isojen asioiden äärellä että ei ihme jos vähän pyöriikin mielessä..
   Tulipas soperrus…hyvää viikonloppua kaikille!

  • #22342
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä pp12 ja maanantaina virallinen testipäivä. Löysin stressille yllättävän avun…kaapissa oli toukokuussa vanhaks menneitä raskaustestejä edellisten hoitojaksojen jäljiltä, joten aattelin piruuttani käyttää ne pois nyt. Kaikki negaa tähän mennessä, vaikka yllättäen vuoto ei ole vieläkään alkanut. Mut tekee jotenkin päälle hyvää et voi tehdä sen testin vaikka ei yhtään voi luottaa sen toimintakuntoon. ??? Kieroa mut jostain syystä helpottaa oloa. ??‍♀️

   Maanantaiksi käyn ostaa tuoreen testin, jos vuoto ei ala sitä ennen.

   Päätä särkeny kohta vuorokauden ja selkä kipee ja huono olo. Mut en uskalla ottaa kovia lääkkeitä kun on nää piinapäivät menossa. Paramax tms. ei vaikuta lainkaan tällä hetkellä.

   Mitenkäs muilla?

   • #22353
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No nythän se vuoto sitten alko aivan yllättäen, kun lähdin äsken töistä. Mulla yleensä alkaa ihan pikkusella tiputtelulla monta päivää, mut tällä kertaa alko suoraan näköjään vuoto.

    Koko viikkona ei oo ollu menkkatuntemuksia vaan vihlasuja jotka enemmän yhdistän alkuraskauteen ja rinnat on ollu kipeenä koko ajan jopa lugejen loppumisen jälkeen, mut eipä tällä kertaa nyt sitten onnistunu.

    Onneks kuitenkin on saatu kuulla et saatais vielä hoito julkisella. Toivottavasti pitää paikkansa. Uutta ivf/icsiä kohti siis.

    En osaa olla kauheen pettynyt vaikka olenkin. Ehkä tää jatkuva päänsärky pitää ajatukset vähän levällään, et itku tulee sit vast myöhemmin.

  • #22343
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   Meillä vaihdettiin seuraava hoitokierto tohon pitkään kaavaan. Viime kerralla mentiin lyhyellä kaavalla ja siitä saatiin vaan 8 kerättyä, joista kolme hedelmöitty, mutta lopulta saatiin vaan se yksi tuoresiirto. Eli ei jääny mitään pakkaseen.
   En tiedä oikein mitä odottaa tän pitkän kaavan kanssa, mutta ilmeisesti se on kontrolloidumpi ja niitä folikkeleita saataisiin mahdollisesti kerättyä enemmän ja kypsyisivät paremmin. Aloitusajankohta on vähän vielä epäselvä, alkuun puhuttiin, että seuraavasta kierrosta lähtisi jo, mutta toisaalta hoitaja ei uskaltanut luvata mitään, mikä meidän kohdalla on tarkoittanut parhaimmillaan 4 kuukauden lykkäystä ja yhteensä 7 kuukauden odottamista edes hoitojen käynnistämiseksi.
   Jos tällä nyt saataisiin enemmän tuloksia tai edes jotain pakkaseen, nii olisi se kyllä sen odottamisen arvoista. Itelle etenki toi punktio oli ihan kamala.

  • #22356
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Valo, ikävä kuulla siirron epäonnistumisesta. Onneksi kuitenkin vielä se mahdollisuus uuteen hoitokertaan. Monesko se teille sitten on? Meille julkisella tehtiin 4 ivf-hoitoa, nyt siis menossa viimeisen ivf:n pas. Yleensähän julkisella tehdään 3 hoitokertaa, mutta tapauskohtaisesti myös mietitään neljättä. Meillä jatkoa puolsi kerran alkanut raskaus, mutta myös haluttiin kokeilla kuivattaa endoa procreneilla.

   Felia, tehtiinkö sulle myös siirto tällä viikolla?

   Mä ainakin oon tämmönen rauhallinen piinailija. Aika hyvin pystyn sulkemaan asian mielestä suurimmaksi osaksi ajasta, kunhan vain muistaa ottaa lääkkeet 3krt/vrk? En oikeestaan oireita kyttäile, ellei sitten jotain oikein poikkeavaa ilmaannu. Terolutit kun saa aikaan myös kaikenlaisia tuntemuksia, mm. kamala väsymys, rintojen arkuus, ärsytys.. Eilen tosin poikkeavuutena laitoin merkille, että oli vähän flunssainen olo, mutta tänään ei sitäkään.. Tänään mennään siis pp4.

   • #22362
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on nyt 3 hoitoa takana ja seuraava saadaan käsittääkseni osittain siitä syystä, että meillä on yksi onnistunut tuoresiirto joka täyttää kohta 3v. Elämäni ainoa plussa.❤️

    Mut maanantaina kuulen sitten mitä jatkossa tapahtuu.

    Tsemppiä ja voimia sulle piinailuun ja muille myös.

  • #22361
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heip, no niin, täällä taas tällasta odottelua. Viime kuussa piti olla lääkkeellinen pas, jonka piti olla ajallisesti sovitettavissa, mut kävipä taas niin, miten ei ois arvannut.. Nimittäin lääke (oliks se progynova?) ei tehonnutkaan ja limis ei kasvanut, siirto peruttiin. Nyt odotellaan siirtoa, jota ennen pitää odottaa kahdet menkat ja ekat voi lääkkeen takia olla tosi oudot lääkärin mukaan. Toisista menkoista suunnitellaan nyt sit siirtoa luonnolliseen kiertoon. Nyt oon kovasti siirron mönkäänmenemisen jälkeen odottanut niitä ekoja menkkoja – kierto on vissiin ihan sekaisin, kun tänään on jo kp 40 eikä menkkoja kuulu.. ? ja en siis usko kyllä olevani raskaana vaan pikemminkin harmistunut ja vähän peloissaan siitä, et kroppa ei toimi.. ? Toki teen testin, jos niitä ei ala kuulumaan, mut otan kyl myös yhteyttä lääkäriin, jos venyy vielä kauheesti… Pisin kierto tähän mennessä punktion/siirron jälkeen on ollu 39 päivää ja nyt on sit jo 40 rikki… Jos kierto on näin epämääräinen ni tuleva siirto luonnonmukaiseen vähän jännittää.. Ovis on ennenki ollu aika myöhään (kp 16-17), mut tullu aina kuiteski…

   Onko muita joilla pas ei oo onnistunut lääkkeiden tehoamattomuuden takia..? ? ❤️ Tsemppiä kaikille! ?

  • #22390
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huomenta.
   No täällä epävarmaa menoa.. taas. Raskausoireet, hajut, kuvitukset ollut läsnä mutta kaupasta ostettu testi näytti negat. Siirto oli 4.9 ja se liuska meni liian pitkälle eli kastui.
   Kokeilen ja lähden apteekkiin ostamaan uuden testin.
   Onko liian aikaista heittää KIRVES kaivoon?
   Argh….
   Kaikille kuitenkin lämpöisiä ajatuksia ja Tsemppiä tähän kaikkeen!

  • #22405
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei vielä. Eikö se yleensä tehdä 2 – viikon kuluttua siirtosta testi?
   Ehkä hoitajamme sanoi väärin kun muistan, että hän sanoi 16.9. Siirto 4.9.
   Ahdistaa kyllä niin paljon että hulluksi tulee.
   No kyllä tämä selviää ja sitten pitää miettiä seuraavia liikkeitä.

   • #22407
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tuntuu olevan kovin klinikka kohtaisia, mulla oli 3ja 4 päivän ikäisillä pp13 kotitestin ja varhaisella Blastolla pp12.

   • #22410
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nyt piti ihan tarkistaa oma testipäivä, koska mulla myös aikaisemmissa siirroissa sanottu että testi 2 viikon kuluttua. Mutta nyt oli paperille merkattu testipäivä 22.9, vaikka siirto oli 11.9. Erikoista..
    Kannattaa testailla uudestaan myöhemmin, parin päivän päästä, jos se vuoto ei ala. Toivotaan nyt silti viimeseen asti, että aikaisemmat testit ois ollut epäkunnossa syystä tai toisesta.

  • #22443
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huomenta!

   Kyllähän nuo testipäivät taitaa olla hyvinkin klinikka ja yksilökohtaisia. Minulla siirrettiin blasto, oli 5 päivän ikäinen. Testipäivä oli pp9. Tuolloin sain haalean plussan ja pari päivää myöhemminkin haalean plussan uudestaan. Verikokeista viime viikolla selvisi,että raskaana olisin,hcg arvo oli 311 ja kuulemma sellainen kun tuossa vaiheessa suunnilleen pitkääkin olla, mutta siltikään en uskalla vieläkään siihen uskoa.

   Ultran varasin, mutta se meni rv9, kuukauden päähän. Nyt onkin pitkät viikot edessä. Lauantaina tuli ihan vähän ruskeaa tuhrua paperiin,mutta se loppui kuin seinään. Mitä lie vuotoa sitten ollutkaan. Kuukautiskipu tuntemuksia on ollut,mutta kuuluvat kuulemman asiaan.

   Ei kannata siis heittää kirvestä vielä kaivoon. Niin kauan kun vuotoa ei tule,on toivoa! Tsemppiä kaikille!

   • #22446
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Huomenta kaikille,

    Minulle myös siirrettiin 5pv blasto ja testipäivä oli 9pv siirrosta myös.

    Minäkin varailin ultran ja sain rv 7, pitkältä ajalta se tämäkin tuntuu 🙂
    Täällä myös välillä vihlaisuja alavatsalla… toivossa eletään 🙂
    Jokohan sitä uskaltais kirjoittaa plussanneisiin kaikesta jännityksestä huolimatta 🙂
    Ehkäpä, eipä se tulevaan vaikuta, vaikka sitä on hiukan taikauskoinen..

    Joka viikko tulee käytyä lukemassa miten täällä meillä kaikilla menee.

    Hirveästi kaikille onnea ja jaksamista tulevaan loppu vuoteen, samoin toivotan sitä itselle <3

  • #22451
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kuika pian ovulaation jälkeen teille on se pakastealkio siirretty?
   Ja mistähän johtuu, että käytäntö tuntuu vaihtelevan aika lailla..
   Meille sanottiin, että oviksen jälkeen siirto olisi 2-4 päivän kuluttua. Kaveri käy samoissa hoidoissa toisessa kaupungissa ja siellä sanottiin että siirto on tasan 6 päivän kuluttua ovisplussasta.

   Vielä kun tulisi se ovulaatio…nyt kp 18, viikonloppuna ollut vaaleaa viivaa testeissä ja tänään ei mitään.

   • #22465
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla pas on aina ollut 3-4 päivää ovisplussasta. Tuo 6 vrk kuulostaa mun mielestä aika pitkältä ajalta, vaikka kuten mainittukin, käytännöt vaihtelee hoitopaikkojen välillä.

   • #22466
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä oon luullu et ne erot johtuu siitä kuinka kauan sitä alkioo on viljelty ennen kuin pakastetaan, mut varmasti siihen liitty muutakin.

  • #22473
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Geisssha joo, tosi samoissa mennään. Täällä tänään pp5 eli taidan olla päivän sua jäljessä? Minkäänlaisia oireita ei ole eikä odotuksiakaan. Viimeksi vuoto alkoi jo viisi päivää siirrosta ja silloin harmitti. Tietysti myös se, ettei tullut toivottua tulosta, mutta myös se, että niin aikaisin vietiin toivo. Silloin olin tosi toiveikas ja olisin halunnut elää siinä raskauskuvitelmassa vielä hetken. Nyt taas on juuri toisin päin; haluaisin mahdollisimman nopeasti tietää, jos ei tärpännyt. Nyt ei vielä vuotele mutta ei pitäisikään, kun tukilääkkeisiin tehtiin muutosta viime kierron jälkeen.

   Meillä lähdetään seuraavaksi luultavasti kokonaan uuteen hoitoon. Yksi alkio oli vielä pakkasessa mutta se oli nyt siirretyn kanssa samassa oljessa ja näytti sulatuksen jälkeen siltä, ettei se ehkä mene enää takaisin pakkaseen. En siis edes tiedä miten kävi, mutta henkisesti olen jo valmistautunut siihen, että uusi hoito tulee. Miestä se taitaa vähän ärsyttää, sen mielestä on turhaa miettiä tai ainakaan stressata etukäteen. Itse vaan olen luonteeltani sellainen, että tykkään pyöritellä asioita ja koen niihin suhtautumisen helpompana, kun olen ehtinyt mietiskellä.

  • #22512
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No niin ei tämä onnistunut taaskaan.
   Kuukautiset alkoi ja vituttaa kyllä ihan törkeesti!

   No en tiedä ketä tämä tieto tässä foorumissa kiinnostaa mutta haluan kuitenkin kiittää kaikkia tuesta ja toivottavasti muilla on parempi Onni matkassa.

   • #22519
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jos ei muuta, niin tähän samankaltaisessa tilanteessa olevien kaikukammioon (sanan parhaassa mahdollisessa merkityksessä) huutelu voi hieman helpottaa. Ainakin saa ajatuksia ulos.

    Niin paljon voimia!

  • #22514
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi kuukuu, paljon lämpöisiä ajatuksia sinne ja voimia! ?

   Itsekin käyn enemmän ja vähemmän purkamassa tilannetta tänne, kiinnosti toisia tai ei, saa edes jossain ajatuksia ulos.

  • #22521
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään lähti viisipäiväinen blasto kyytiin, eli huomenna taitaa olla virallinen pp1. Kaksi alkiota jäi vielä jatkoviljelyyn, ja toivottavasti kehittyisivät pakastettaviksi blastoiksi… Senhän saa tietää vasta, kun laittaa klinikalle raskaustestin tuloksen. Voin vaan kuvitella negan tuottaman pettymyksen, ja siihen päälle vielä uutisen, ettei pakkaseen jäänyt mitään. Ungh.

   Seuraavat kaksi viikkoa olen haalinut mahdollisimman täyteen töitä ja muita menoja. Vannon kautta kiven ja kannon, että nyt en ihan aikuisten oikeasti testaa ennen virallisista testipäivää (2.10.).

   Saas nähdä millainen on mieli vaikka viikon päästä.

  • #22524
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jaksamisia Kuukuu! Eihän tämän parempaa paikkaa olekaan purkaa tuntojaan aiheesta. Täällä kun ollaan samassa veneessä ja myötäeletään toisten ilot ja surut.

   Felia, joo päivän tuut mun perässä piinailuissa. Toivottavasti tukilääkityksen muutoksella ois nyt positiivisia vaikutuksia ? Mulla ei mitään uutta oireissa, samaa väsymystä joka päivä vaan.. Tässä vaan oottelen millon ne perus menkkajuilimiset alkaa.

  • #22527
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kuukuu, olen pahoillani. Voin ihan rehellisesti sanoa, että minua ainakin kiinnostaa teidän muiden kuulumiset. Ihanaa, kun jaksatte kirjoitella.

   Geisssha, toivotaan että sun väsymys olisi oire muusta. Eihän tässä nyt ole enää kovin montaa päivää odoteltavaa, jospa sitten saisit hyviä uutisia.

  • #22583
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kuukuu, olen pahoillani! Voimia <3

   Mulla on ensi viikolla viimeisen pakkasessa olevan blaston siirto. Muutettiin hiukan tukilääkitystä: Terolut-annosta nostettiin ja mukaan otettiin kortisoni pienellä annoksella. Odotukset eivät ole korkealla. Sovittiin lääkärin kanssa, että jos tämä ei onnistu, on palaverin paikka-kannattaako enää lähteä tekemään Ivf:ää vai siirrytäänkö luovutettujen munasolujen jonoon.

   Tsemppiterveiset piinailijoille- toivon todella plussia!

   • #22775
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä siirtoon! Toivotaan nyt, että tämä tärppäisi. Olisi kiva kuulla tunnoista piinapäivien edetessä.

  • #22587
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei ja kaunis kiitos kaikille voimasanoista.Tässä menee nyt tovi ja pitää miettiä jatkoa.Sinne jäi yksi pakkaseen, mutta nyt tuntuu, että mitä mahdollisuuksia sillä voi oikein olla…
   Joo mutta onnea kaikille ,ihan kaikille ja toivoa, sitä on aina.

  • #22619
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Te joille on tehty ERA-testi. Mitä kaikkea informaatiota siitä irtosi ja oliko mielestänne hyödyllinen? Mä olen sitä pohtinut, mutta stimulaation jälkeen tarvitsisi yhden välikierron ennen kuin sitä kannattaa tehdä ja sit siihen testiinhän menee kans yksi kierto. Siirto olisi siis vasta joskus joulukuussa ?

   Folleja kasvoi tuplasti se, mitä aikaisemmin, 4+6. Kuusi oli pienempää, joten katsotaan ehtiikö ne mukaan. Mut ainakin punktioon päästään ja tulos on tässä vaiheessa parempi kuin kertaakaan aikaisemmin ?

   • #22776
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Verso,

    Toihan näyttää jo hyvältä! Olisin todella toiveikas. Ihan hyvin voi vielä pienetkin ehtiä mukaan: mullakin näkyi ensin 1 + 5, lopulta punktoitiin 5 ja saatiin 4, joista 3 oli kypsiä. Nostettiinko sulla annosta? Nyt toivotaan vaan parasta!

    ERA:sta ei kokemuksia, mahtavatkohan Naikkarilla tehdä ollenkaan…

    • #22803
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Itseasiassa annos on huomattavasti pienempi kuin aiemmin. Kahdessa ekassa IVF:ssä pistin 300-375 IU ja nyt meni siis 150 IU vain joka toinen päivä. Sen lisäksi oli sitten Clomifen. En aluksi uskonut, että tällä koktaililla saataisiin mitään, mut näköjään mulla toimiva protokolla ?

     • #22805
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Heh, joo, välillä hämmästyttävää vaihtelua noissa annoksissa. Mulla oli toukokuisessa inssissä vaan 50 IU/päivä x 5 ja sillä tuli kolme isoa follia… ? Nyt 300 IU/päivä x 11, ja 4-5 follia, köh.

  • #22654
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joskus elokuussa kävin kirjoittamassa ja nyt on menty sn verran eteenpäin että Varasimme hoidonsuunnitteluajan marraskuulle. Sitä siis nyt odotellaan.

   Lääkärin mukaan AMH arvo oli odotettua parempi, siis sen perusteella mitä hän ultrasta näki.

   • #22667
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi!
    Ootteko julkisilla?
    Meillä eka aika lokakuun lopulla julkisille, siirryttiin yksityiseltä sinne kun ei nyt ehkä taloudellinen tilanne kestä tällä hetkellä uutta hoitoa siellä.
    Täytyy tieten kattoa miten asiat alkaa etenemään, jos kovin hitaasti niin pitää miettiä uudestaan..
    Odottavan aika on pitkä!

    • #22676
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu, elokuussa oli ensiaika ja nyt tosiaan marraskuussa tuo hoidonsuunnitteluaika. Mulla sen kohdunsuun kanssa ongelmia kun on tehty jo kerran leep kesäkuussa. Toivottavasti kontrolli menee hyvin niin ei tarvitsisi hoidon aloitusta siirtää.

     Tsemppiä sinne.

     Lähetteen saimme muuten toukokuussa joten onhan tässä mennyt aikaa mut jotenkin nopeasti kuitenkin.

  • #22685
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei teille kaikille! Paljon onnea plussanneille, olen iloinen, että onnistumisia on. Tuo itsellenikin toivoa. Ja paljon jaksamista muille! ?
   Viime viikot olleet vuoristorataa. Ensin epäily keskenmenosta, sitten hcg olikin noussut niin, että lääkäri ajatteli raskauden jatkuvan. Ultrassa näkyi, että raskaus juuri päättynyt, vuoto alkoi. Sain myös tyhjennys lääkkeet.

   Hetken jo toivoin, että 4 vuotta yrittämistä viimein palkitsee.. Mutta ei. Jossain kohtaa, kun tilanne normalisoituu, siirretään viimeinen alkio pakastimesta ❤️

   • #22686
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Paljon voimia sinulle, Martta! ?

  • #22689
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Martta, olen todella pahoillani. Käsittämättömän epäreilua. Paljon voimia teille.

   Minä testasin tänään negan. Jatkan tukilääkkeitä kuitenkin vielä viikonlopun yli, on menoja enkä halua menkkoja (ja etenkään kipuja) niitä sotkemaan.

   Raha-asiat painaa mieltä. Tuntuu, että kroppa jaksaa ihan hyvin ja mieli haluaisi heti yrittää uudestaan, mutta pankkitili on erimielinen. Aika huimia nämä rahasummat, mitä tähän menee. Tulos olisi toki minkä tahansa summan arvoinen, mutta kun sitäkään ei voi kukaan taata. Me ollaan tehty kaksi ivf:ää yksityisellä ja mulle olis tosi kova kynnys palata julkiselle, mutta täytyy kai sitäkin harkita. Me aloitettiin meidän hoitotaival aikoinaan julkisella mutta meidän ”hoito” oli ihan luokatonta ja sieltä jäi niin paha mieli, etten enää koskaan haluaisi sinne takaisin. Harmittaa.

   Mitenkäs Geisssha? Toivottavasti sinä sait jo hyviä uutisia.

   • #22692
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, ikävää että se toinen viiva jäi puuttumaan! Voimia! Mä oon jättänyt sen testaamisen huomisaamuun, koska viikonloppu eikä tarvii töihin mennä. Menkkajuilimiset tosin alkoi eilen, joten en usko että täälläkään kahta viivaa nähdään.. Se on todella harmillista kun hoidot on kalliita, eikä sitä lasta välttämättä siltikään saa. Sitten pitää se raja vetää johonkin, milloin lakkaa edes yrittämästä. On se niin väärin!

   • #22779
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pahoittelut negasta. On todella inhaa, jos joutuu kaiken hoitostressin päälle vielä stressaamaan rahasta. Ja niin, kuten sanoit, onnistunut lopputulos ei ole rahassa mitattavissa.

    Mutta silti. Jo pelkät IVF-lääkkeet maksavat maltaita: meilläkin meni lääkekatto rikki ihan parissa viikossa, eikä osa lääkkeistä ole kelakorvattavia. Kunhan pkl-käynneistä tulee lasku, epäilisin 1. IVF:n maksavan meille ihan julkisella reilusti yli 1000 euroa yhteensä. Ei ihan pieni summa sekään, ja toki loppuvuoden lääkkeet maksavat vain pienen omavastuun, mutta haluaisin kuitenkin kysyä, että millaisista summista yksityisellä puhutaan? Useista tuhansista kuitenkin?

  • #22777
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon voimia kaikille, joilla ei tässä kierrossa onnistunut, ja erityisesti Martalle. Käsittämättömän epäreilua, kun tuossa on ehtinyt jo iloita…

   Pahoittelen seuraavaa avautumista:

   <rant> Täällä menossa pp5 (vai pp6? Onko alkionsiirtopäivä pp0 vai pp1?) ja kauheat menkkajuilimiset käynnissä. Olo on harvinaisen negatiivinen ja toivoton, eikä tilannetta auta se, etten edelleenkään ole saanut tietoa mahdollisista pakkaseen jääneistä alkioista.

   Piinailun lisäksi kaksi läheistäni (isäni ja äitipuoleni) sairastavat kummatkin parantumatonta, levinnyttä syöpää, ja äitipuolellani kuvataan ensi viikolla pää uuden leviämisepäilyn vuoksi.

   Olen myös kauheassa flunssassa: eihän pieni kuume voi estää alkion kiinnittymistä, eihän? Koska tuollaisen viisipäiväinen blaston pitäisi kiinnittyä? Pari-kolme päivää siirrosta? </endrant>

   On tämä kyllä. Olen Helsingissä asunut vasta vuoden, ja turvaverkot ovat vielä kovin ohuet. Onneksi te olette olemassa.

   • #22840
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Siirto päivä pp0, ainakin näin olen itse laskenut.
    Meillä puolessa vuodessa yksityisellä takana
    1. Punktio, ei siirtoa koska ei ollutkaan yhtään käypäsiä siittiöitä joten koko homma meni harakoille.
    2 kertaa onnistunut icsi siinä määrin että päästiin tuoresiirtoon, mistä haamu mutta ei kiinnittynyt. Sitten 1pas joka lähti aluilleen mut ei ollutkaan kunnollinen. 2pas elokuussa missä ei edes yrittänyt kiinnittyä, eikä pakkaseen jäänyt sit mitään.
    Mulla lääkkeenä ollu menopur, orgalutran ja ovitrelle+lutinus passissa tukena vielä ovitrelle.
    Kyselit siis kustannuksista yksityisellä, käsittääkseni icsi kalliimpi, mutta tämä kaikki kaiken kaikkiaan saanut rahaa kulumaan reilu 10 000e. Jossain vaiheessa lopetin jo laskemisen..
    Kokeillaan tosiaan nyt julkisen kautta, mutta jos kovin hidasta on niin takaisin yksityiselle, miehellä nimittäin älyttömän vähän käypäsiä siittiöitä, joten ei oo nyt aikaa hukattavaksi. Ehdotti kyllä itse, että jos seuraavalla kerralla ottaisi biopsian, mutta sen näkee ensikäynnillä mitä ovat mieltä..

    Tsemppiä piinailuun ?

  • #22838
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voimia Martalle,toivotaan et tyhjennys menee hyvin,keskenmenot on kyllä todella inhottavia ja surullisia ?

   Ei kai se flunssa vaikuta mitenkään kiinnittymiseen Ruby, en ainakaan usko.Stressi saa kyllä kehon vaikka miten sekasin, sen olen huomannut.Siispä voimia myös teidän perheelle, en voi etes kuvitella mitä on myötäelää tuollasessa tilanteessa :/

   Täällä alkaa kohta terolutien popsinta ja sitten nolla käynti, kai sitä pistämistä meinaavat opettaa.

  • #22849
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla ne menkkajuilinnat ei sitten viikonlopuksi yltyneetkään, joten lauantai-aamuna varovaisen toiveikkaana tein testin. No, negatiivisen. Nyt ajattelin pitää välikierron, koska mulla aina siirron jälkeinen kierto on vähän outo. Meillä on enää yksi ainoa alkio pakkasessa, joten sitä varten haluan normaalin kierron.
   Mutta toisaalta, jos kävisinkin tässä kierrossa ultrassa niin näkis sen tilanteen, olisiko siirto mahdollinen jo nyt..? Hmmm.. joka tapauksessa jos tämä seuraava pas ei onnistu, on päätettävä jatketaanko yksityiselle vai luovutetaanko..

  • #22855
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pahoittelut negan saaneille ja Marttalle paljon voimia! Niin epäreilua, kun pitkän odotuksen jälkeen plussaa ja onni otetaan hetkessä pois 🙁

   Verso kyseli ERA- testistä. Oman näkemyksen mukaan testistä voisi olla hyötyä, jos ongelma on nimenomaan kiinnittymisessä, kun oikeaa siirto-ajankohtaa arvioidaan. Meillä siirrot tehty aina lääkkeelliseen kiertoon ovuloimattomuuden vuoksi, joten testissä saimme tiedon kuinka pitkä progestiinituki tulisi olla ennen siirtoa.

   Ruby, en myöskääm usko että flunssalla on mitään vaikutusta kiinnittymiseen. Stressiä vaan jos onnistuisi välttämään 🙂

   En edes halua laskea kuinka paljon rahaa hoitoihin on palanut.. elämä on monella tapaa epäreilu.
   Felicia, ikävää jos julkisen puolen hoidosta jäänyt huono maku. Itse koen, että palvelu julkisella puolella on ollut ihan hyvää, vaikkakin moni asia onkin huonommin yksityiseen verraten, rahaa ainakin säästyy 🙂

   Meillä olisi pitänyt olla pas tällä viikolla, mutta jostain ihmeen syystä tiputteluvuotoa, eikä siirtoon kannata nyt lähteä 🙁

  • #22861
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi miten harmi, Geisssha. Olisitpa saanut plussan. Olen pahoillani :/

   Ruby kysyi kustannuksista yksityisellä. Riippuu tietysti täysin klinikasta, valitusta hoidosta, tarvituista lääkkeistä, ultrien määrästä jne. Muistelisin, että meillä IVF lääkkeineen oli neljän tonnin luokkaa, PAS aina noin 900€.

   Hoitopaikoista tuli vielä mieleeni, että aina kiukutellessani meidän huonoa hoitoa julkisella, koetan muistaa myös sanoa, ettei minulla yleisesti ole julkista vastaan mitään. Tiedän myös tosi monta ihmistä, jotka ovat juuri meidän kaupungin julkiselta saaneet tosi hyvää hoitoa. Meillä siis siinäkin vaiheessa, kun diagnooseina oli jo PCO ja endo ja minut oli juuri leikattu, julkinen tuputti edelleen pelkkää ovulaation induktiota, joita oli siihen mennessä tehty jo jotain kymmenen. Leikannut lääkäri suositteli, että heti seuraavasta kierrosta IVF mutta julkisen näkemys oli, että ensin kolme kuukautta toipumista ja sitten vielä pari ovulaation induktiota (ja sitten harkitaan inseminaatiota). Ei mitään järkeä, mutta en itse vielä silloin tiennyt asioista riittävästi, jotta olisin osannut vaatia muuta. Tosi paha mieli jäi, sellainen, että palvelua sai vain jos sitä osasi vaatia. Koettiin mieheni kanssa, että koettivat vaan pitkittää kaikkea, jotta siirtyisimme yksityiselle. No, niinhän me tehtiin.

   Minä sain tänään varmistuksen, että meidän pakkanen on nyt tyhjä. Miehen kanssa puhuttiin, että pidetään nyt yksi välikierto ja mietitään jatkoja. Minulla on vähän ajatus, että saattaisin haluta vaihtaa klinikkaa (äskeisen avautumisen jälkeen kuulostan nyt kyllä hankalalta asiakkaalta 😀 ). Nykyisessä ei ole yhtään mitään vikaa ja siksi tämä on ehkä hullu ajatus. Mulla on nyt vaan kauhea ahdistus ja jotenkin haluaisin kuulla toisenkin lääkärin mielipiteen. Harkitaan, jos käytäisiin ainakin kertaalleen toisella klinikalla kuulemassa, mitä siellä ehdotetaan.

  • #22955
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Punktio oli eilen tiistaina. Ei saatu kuin 4 solua vaikka ultrassa näkyi 6+3. Lääkäri just soitteli, et vain kaksi on hedelmöittynyt normaalisti. Just nyt on aika tappiomieliala. Tekis mieli heittää hanskat tiskiin, kun tämä on näin takkuista. Ei oikein jaksa nyt kiinnostaa. Kissakin joutui eilen tehohoitoon Viikkiin ? Anteeksi vuodatus, mut just nyt ei vaan jaksa…

  • #22974
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pahoittelut kaikille, joilla hoitokierros ei onnistunut ja Martta paljon jaksamista.

   Versolle tsemppiä myös ja peukut pystyssä. Itse mietin, että voisikohan tuon soiton punktion jälkeen saada tekstarina? Meillä vaikka on saatu punktiossa kerättyä suht monta, niin kypsiä ja hedelmöittyneitä on ollut vain muutama. Se puhelu on ollut aina niin kamala ja huonoja uutisia, että pelkkä puhelun odottaminen on ollut hirveää.

   Meillä on nyt niin, että tänään alkoi kierto ja tässä kierrosta ohjeena on ottaa kp 19 progynovaa seuraaviin kuukautisiin. Sen jälkeen on määrätty pergovis ja sitten jossain vaiheessa orgalutranin aloitus. Lääkäri on miettinyt pidempää stimulaatiota, dual triggering? ja myös ICSIä? Yritän olla niin rauhallinen ja rento kuin mahdollista. Tämä on nyt viimeinen yrityksemme enkä haluaisi luoda liikaa toivoa, koska edellisistä kerroista ei olla päästy kuin tuoresiirtoon. Mietin sitä akupunktiota, mutta saa nyt nähdä. Jännittää jo nyt ihan hirveästi koko hoitorumba.

  • #23029
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä oli mennyt infektionäytteet vanhaksi. Tiedättekö voisiko ne käydä otattamassa terveyskeskuksessa vaikka lähete on yksityiseltä? Mietin, jos edes sen voisi säästää vaikka aika pieni summahan se on verrattuna muuhun…

  • #23091
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Myyy; voi käydä julkisella mutta lähete pitää aina olla ja kokeet maksaa.
   Meillä oli 33e verikokeet.

  • #23133
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kaksi alkiota oli lopullinen saalis. Molemmat meni pakkaseen. Tällä hetkellä olo koko hoitojen suhteen on evvk. Jouduttiin eilen päästämään meidän kissa pois ? Mulle se kaikkein rakkain ja erityisin meidän kissoista…

   • #23195
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Osanotto Verso. Onpa ikävä uutinen. Voimia ja jaksamista <3

   • #23196
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lämpöisiä ajatuksia teille sinne ja voimia suuren surun keskellä! ?

   • #23218
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Verso, mä oon niin pahoillani sun puolesta! Voin vaan kuvitella. Nyt teette surutyötä rauhassa, onneksi alkiot odottaa pakkasessa otollisempaa hetkeä.

    Meitä uhkasi punktiopäivän iltana (!!!) samankaltainen tilanne, kun mun rakas 13-vuotias, kotoa mukanani muuttanut kissa sai yllättäen epileptisen kohtauksen. Saatiin vielä kissa kotiin, mutta jos toistuu, niin epäiltynä olisi aivokasvain.

    Voimia Versiolle!

    • #23233
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     *Versolle. Pahoittelut, puhelimen autocorrect yhdistettynä huonoon aamuun.

  • #23186
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Verso, osanottoni. Ihan kamalaa tuollainen vielä muiden murheiden päälle. Jaksamisia <3

  • #23217
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vuoto alkoi kunnolla sunnuntaina, mutta jo perjantaina Lugesteronin läpi tiputteli. Huomenna olisi virallinen testipäivä. Ei tämän Niagaran kanssa tosin ole epäilystäkään: eipä onnistuttu tässäkään. Testasin jo eilen herkällä testillä, niin selkeä nega kun olla ja voi. Lisäksi Naikkarilta tuli perjantaina tieto, ettei jatkoviljelystä huolimatta saatu pakkaseen mitään.

   Se oli sitten ensimmäinen IVF siinä. Kestihän tätäkin iloa sentään kokonaiset neljä viikkoa. Appivanhemmat oli viikonloppuna yökylässä ja minä evakossa hoidot läpikäyneet tädin luona. Oon itkeskellyt koko viikonlopun ja nyt lähdössä ”reippaana” töihin — lasten pariin, totta kai.

   On tämä kyllä pahimmillaan aika saakelin ikävä ja kallis harrastus.

  • #23235
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tasan kolme viikkoa meidän ensikäynnille julkisille!
   Tauko on tehnyt hyvää niin kropalle kuin mielelle.
   Vaikka kammoan piikkejä ihan hulluna, odotan innolla että päästään taas aloittaa projektia ?

   Päästäisiinköhän heti aloittaa hoidot vai joudutaanko odottamaan suunnittelu käynti erikseen..? Onko muilla kokemusta yksityiseltä julkisille..?

   Aurinkoista viikkoa kaikille vastoinkäymisistä huolimatta ?

  • #23250
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä oli ainakin ensin suunnittelu ja sitten siirryttiin jonon jatkeeksi..
   Käytännöt varmasti vaihtelee.
   Yhtä odottelua AINA.

   • #23271
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kertoisitko enemmän aikataulusta, miten teidän kohdalla meni?
    Haluaisin uskoa niin että päästäisiin heti aloittaa hoidot, kun mitään tausta tutkimuksia sinällään ei tarvitse tehdä kun syy on täysin selvillä ja hoitoja takanakin jo, mutta mitä olen kuullut ja lukenut, niin aina saa jotain olla odottamassa.

  • #23289
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Suunnittelukäynnillä käytiin vaan läpi mitä on jo kokeiltu ja mitä voidaan seuraavaksi tehdä, arvioitu jono oli aluksi 4kk joka supistui kahteen kuukauteen siitä kun käytiin suunnittelussa.
   Kertonee jotakin siitä että ei olla yksin tämän asian kanssa kun jonoja kuitenkin on.voi kyllä olla sitäkin että alaan erikoistuneita lääkäreitä ei ole riittävästi..
   Mutta oli helpostus jokatapauksessa että jono ei ollutkaan niin pitkä.

  • #23384
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille osanotoista ❤️ Pahin alkaa helpottaa, mutta ikävä on tietysti valtava…

   Omien hoitojen suhteen alan olla siinä pisteessä, että tämä taisi jäädä viimeiseksi kerraksi omilla soluilla. Aikaisemmin olen ollut hyvin pettynyt saaliiseen, mutta nyt olen lähinnä vihainen. Taisi tulla nyt vaan mitta täyteen. Kahden alkion varassa on siis se, tuleeko mulle koskaan biologista lasta vai ei.

  • #23443
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Terve kaikille? uuteen yritykseen lähdetty kun henkisesti ja fyysisesti parempi olo jo. Meillä meni silloin tuoresiirto kesken viikolla 8+5 heinäkuussa..kehitys oli pysähtynyt? pakkaseen jäi 5 huurunenää ja tiistaina tehtiin ensimmäinen pas ja nyt sitten jännäillään kuinka käy??❤

   • #23495
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi harmi, olen pahoillani puolestasi!

    Toivottavasti tällä kertaa kaikki menee niin kuin pitää! 🙂

    Tsemppiä piinailuun?

  • #23502
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi
   Olen lueskellut tätä foorumia ja nyt rohkenin kirjoittaa. Viime vuosi meni tuloksettomien inseminaatioiden merkeissä. Nyt punktio oli 22.9 ja 24.9 oli alkion siirto. Kaksi meni pakkaseen. Nyt oon tässä piinapäiviä viettänyt piinailessa ? ylihuomenna ois testipäivä, jännittää kovasti. Mitään kummempia oireita ei ole. Mutta malttamaton oon, mietin että pitäiskö testata jo ?

  • #23507
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa uusille ja pahoittelut niille joille tämä kierros ei tuonut toivottua tulosta.

   Nessu: oon ite pitkittäny melkein aina viimeiseen aamuun ku ajattelen et jokainen tunti voi vaikuttaa vielä noin alussa siihen tulokseen. Mut viimeks löysin just kaapista vanhoja testejä ni pidtin tikuttelee jo aiemmin.

   Oon ollu vähän taka-alalla ja huonosti seuraillukaan, kun ootellaan seuraavaa hoitoa tässä välissä. Seuraavista menkoista saatais ilmoittautua uutene hoitoon, jos mahdutaan mukaan. Julkisilla siis ollaan. En tiedä kannattaako ilmoittautua kun koko kierron ajan on vähän tiputellu ja ollu vuotoa. Ehkä soitan ja kysyn mitä ne sanoo. Toisaalta lääkkeillähän kaikki normaali ajetaan jokatapauksessa alas. Onko jollain kokemuksia/ajatuksia kannattaako lähteä silti uuteen kokeiluun tässä kierrossa?

   Ai niin joo..tässä välissä oon jo ollu lopettamassa koko hommaa ajatuksella kun ei tästä mitään tule eikä asuntoasiat edisty eikä työssäkään etenemismahdollisuuksia mut kummasti taas mieli on parempi kun jotain konkreettista hoitoihin liittyvää lähestyy. Ehkä sittenkin..se pieni ajatus meillä monella varmaan pistää jaksamaan..ehkä sittenkin. ?

  • #23552
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsempit piinailijoille!

   Mä päädyin nyt pitämään välikierron ennen seuraavaa pakastealkionsiirtoa. Ehtiipä vähän palautua edellisestä. Muutenkin nyt niin stressaavaa ja kiirettä töissä ettei jaksa miettiä koko siirtoa.. Tai lähinnä pelottaa jo ajatus siitä, että jos sekin siirto menee pieleen..

   Asia mitä oon pohtinut pari päivää; kärsiikö kukaan muu aknesta? Mä oon joskus 10-12v sitten ihotautilääkäriltä saanut diagnoosin keskivaikeasta aknesta. Joitain lääkerasvoja aikoinaan kokeilin. E-pillerit hillitsivät silloin hyvin tautia, mutta kun lapsihaaveet heräsivät ja pillerit jäivät silloin 6v sitten, palasi akne. Uskon että mulla tämä on osittain perinnöllistä (isällä teiniaikoina oli paha akne), osittain hormonaalista (tietyt ajat kierrosta kun näppyjä ilmestyy). Kesällä mun iho on ihan hyvässä kunnossa, mutta talvella iho kuivaa eikä saa auringosta niitä vitamiineja niinkuin kesällä, ja akne pahenee.. Pitäisi käydä ihotautilääkäriltä, mutta ajattelen aina että onko se turha käynti kun ei voi mitään lääkekuurejakaan ottaa lapsettomuushoitojen takia. Se tehokkain kuuri akneen kestää muistaakseni 6kk, sen aikaa joutuu syömään e-pillereitä, koska voi aiheuttaa epämuodostumia sikiölle, ja tarkistuttaa maksa-arvot säännöllisesti. Mä niin haluaisin kokeilla tuon kuurin, koska mun veljellä se ainakin aikoinaan toimi. MUTTA 6kk on tosi pitkä aika ajatellen lapsettomuushoitoja, enkä todellakaan halua enää mitään e-pillereitä sotkemaan muutenkin välillä epätasapainoista hormonitoiminta..
   Mä oon vaan aina turtunut ajattelemaan että tämäkin mun on vaan kestettävä ja siedettävä sen mahdollisen lapsen takia.
   Tuntee vaan itsensä niin vialliseksi kun ei tuu raskaaksi, ja tuon aknen takia vielä rumaksikin.

   Anteeksi nyt tämä vuodatus, mutta kuulisin mielelläni jos jollain vastaavia kokemuksia?

   • #23858
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla meni iho huonoon kuntoon joskus viitisen vuotta sitten. En tiedä johtuiko hoidoista tai olisiko mennyt muutenkin. Toisaalta mulla ei aiemmin ole ollut aknea vaan vasta nyt aikuisena. Huomaan, että pahenee aina tietyissä vaiheissa kiertoa. DHEA-kuuri pahensi tilannetta tosi paljon ja jätin sen nyt kokonaan pois juurikin tästä syystä. Iho ehkä vähän rauhoittui, mutta on se edelleen aika huonona. Kävin alkuvuodesta ihotautilääkärillä ja suositteli puolen vuoden antibioottikuuria, mutta en halunnut sitä aloittaa, kun sitten pitäisi jättää hoidot tauolle. Sain myös jotain voidetta, mikä on ehkä vähän auttanut pahimpaan. Nyt kun viimeinen hoitokerta alkaa, niin sen jälkeen aion hoitaa ihoni kuntoon. Jotenkin tympeää, että tämän kaiken lisäksi joutuu kitkuttelemaan aknen kanssa eikä voi kunnon lääkkeitä käyttää sen hoitoon. Toki jos tietäisin, että lopputuloksena on onnistunut raskaus, niin silloin ei haittaisi yhtään.

  • #23879
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko joku teistä TYKS:issä hoidossa tai muuten tietäisi sen onko siellä jonotusta hoitojen välillä? Kun joudun uudelle kierrokselle:(

  • #23884
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka kaikki!

   Vihdoin ja viimein uskalsin rekisteröityä ja kirjoittaa tänne.
   Meillä alkaa IVF-hoito ylihuomenna. Nenäsumute on jo ostettu ja odottaa korkkaamista tuolla keittiön pöydällä. Piikkejä pelkään eniten! Onneksi niihin on vielä muutama viikko aikaa. ?
   Jännittää ihan hulluna ja tämä on ihan siis uutta meille. Mun tilanne on sellainen, että oon sairastanut syöpää ja saanut niin paljon solumyrkkyjä, että äidiksi tuleminen ilman tällaista apua on mahdotonta. Lasta toivotaan kovasti ja ollaankin yritetty melkein vuoden verran… Vaikka olenkin nuori, vaihdevuodet voivat alkaa mulla 1-2 vuoden päästä jo, koska syöpähoidot ovat vaikuttaneet tähän kaikkeen todella paljon.

   En oikein tiedä mikä fiilis mulla on tästä kaikesta. Oon elämäni aikana saanut kestää niin paljon hoitoja, pettymyksiä, kipuja jne etten tiedä, olenko valmis tähän. Rakastan lapsia ja olen 15-vuotiaasta asti tiennyt, että haluan olla äiti. Pelottaa ihan kamalasti.

   Ultrassa näkyi 7 munarakkulaa yhdellä puolella ja toisella yksi iso. Lääkärin mukaan se kypsyvä munarakkula saattaa painaa muut pienemmät piiloon, eli niitä saattaa olla enemmän. Kuukausi sitten näkyi vain 2 ja 2, eli olen onneni kukkuloilla tästä uudesta tuloksesta. Saako udella, kuinka monta rakkulaa näkyi teillä ja kuinka monta munasolua saatiin sitten keräyksessä?

   Ihanaa, että tänne voi kirjoitella ja lukea myös muiden tarinoita. Vertaistuki on niin tärkeä ja hieno asia. ❤️

   • #23956
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi! Tervetuloa joukkoomme, vaikka tätä ei kenellekään toivoisi.
    Meillä yksi onnistunut icsi takana, mutta en nyt muista paljonko saatiin kerättyä..

    Tästä foorumista:
    Tää on mulle ollu iso apu ja lohtu, mulla ei ole lähipiirissä ketään joka olisi tällaista läpi joutunut käymään.
    Meillä viikon päästä ensikäynti julkisille, aikaisemmin käytiin yksityisellä mutta nyt raha tuli vastaan. Toki mikään määrä rahaa ei vastaa sitä, mitä tässä toivotaan, mutta nyt tällä hetkellä raja tuli vastaan.

    Viikko on pitkä aika kun sitä odottaa, varsinkin kun on nyt vähän ristiriitaisia tietoja siitä, pääatäisiinkö heti aloittaa hoidot vai täytyykö julkisilla siihenkin jonottaa vielä ensi käynnin jälkeen?
    Meillä siis ei tarvii syitä enää etsiä, se on jo selvä ja yritystäkin takana..

    Ihanaa viikkoa kaikille ☀️

  • #24053
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi!

   Tulin nyt ekaa kertaa (mihinkään) palstalle avautumaan. Olen 28-vuotias ja mies 31-v. Lasta toivottu niin kauan kuin muistan, lääkärin pakeille menty 2014. Sen jälkeen on ollut paljon huonoa tuuria, odottelua, 4 inssiä, odottelua ja lisää odottelua. Eka IVF takana, nyt pp7, ja oon aivan 100% varma, että ei tärpännyt. Pikkuvikaa lienee molemmissa, mutta ihan selvää syytä miksei olla onnistuttu, ei ole mulle selitetty. Kolme alkiota saatiin pakkaseen, enkä oikein tiedä mitä siitä pitäisi ajatella. Ensisijaisesti olen pettynyt, että en vieläkään tiedä missä on vika. Ajattelin, että nyt se mun elämän suurin mysteeri selviää.

   Oon todella turhautunut. Vaikka luulisi, että näihin tunteisiin turtuisi ja tottuisi, niin aina nää yllättää. Elämänilo on välillä todella kateissa, ja en oikeasti tiedä miten tästä selviää.

   Vuosi sitten oli tosi paljon huonoa tuuria, jonka takia eka IVF siirtyi vuodella. Sen jälkeen kun ensin 6 kk on ivf-jonossa, ja selviää että vielä pitäisi 1-2-vuotta odotella, on vitsit vähissä. Kävin tosi syvissä vesissä, ja pelkään että uppoan niihin taas.

   En ole ottanut mitään vertaistukea ”vastaan” tai hakeutunut sen piiriin, mutta nyt mietin, että ehkä kaikkea pitäisi kokeilla. Kävin kyllä viime talvena psykiatrisella sairaanhoitajalla joitain kuukausia juttelemassa, mutta en kokenut saavani siitä apua. Tuntuu, että näille tunteille ei saa mistään, eikä keltään vastakaikua. Kukaan lähipiirissä ei pysty ymmärtämään tätä kaikkea vihaa, surua, pettymystä ja epäreiluuden tunnetta, mitä koen. Ehkä täältä löytyisi ihmisiä joilla on samankaltaisia tunteita ja joiden kanssa voisi puida asioita.

   • #24563
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi! Miten sinulle kävi? Tuo on niin totta, että kyllähän sitä lähipiirille voi asiasta jutella, mutta eihän kukaan oikeesti ymmärrä, mitä kaikkea sitä käy läpi..

  • #24059
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa vertaisryhmään. Itse lueskelin tätä palstaa todella pitkään ennen kuin aloin kirjoitella. Koin saavani jo lukemisesta paljon vertaistukea ja monesti se kirjoittaminen vain jäi vaikka oli mielessä. Täältä olen kuitenkin saanut paljon vertaistukea ja on ollut huojentavaa lukea, että muillakin on ollut samoja ajatuksia ja tunteita.

   Meillä alkamassa pian viimeinen IVF-hoito. Aloitin jo kp 19 syömään progynovaa ja tänään kävin akupunktiossa. Hinta kirpaisi, mutta olkoon nyt viimeisen kerran vuoksi. Tarkoitus on käydä neljä kertaa ennen punktiota ja yhden kerran siirron jälkeen. Jos siirtoon päästään. Hain apteekista myös Pergoviksen valmiiksi jääkaappiin. Ensi viikolla pitäisi kierron alkaa alusta, joten sitten soitto klinikalle ja tarkemmat ohjeet, mikä päivä tuon pistän menemään. Toistaiseksi aika tyyni olo, kunhan en ajattele liikaa aikatauluja. Jostain syystä mua stressaa eniten poissaolot töistä.

  • #24060
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heip, kaikki! Kirjottelen taas pitkästä aikaa. Paljon on ollut täälläkin taas odottelua, kun viime kuun lääkkeellinen pas-kin jäi välistä, kun limakalvo ei lääkkeillä kasvanutkaan. Sen jälkeen piti odottaa kahden kierron alkuun ja eilen alkoi nyt sit vihdoin tää toinen kierto. Lääkkeiden jälkeinen olikin sit 43-päivänen kierto ja tää edellinen nyt 28 päivää… Tarkotus ois tehdä pas nyt luonnokiertoon, tai puolittaiseen luonnonkiertoon, jota aion kysyä, ettei taas hyppäis kuukaudella ainakaan viikonlopun takia.

   Nyt odottelen puhelua ja sit jos kaikki menee niin ku pitäs, ni varmaan edessä tikutukset ja ultrat… Tsemppiä kaikille – tätä seuraavaa vaihetta on kyllä taas odotettu! <3

  • #24159
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa uusille minunkin puolesta! Sen aikaa mitä itse palstaa seurannut sekä tänne kirjoitellut, olen kyllä huomannut ettei tässä tunteiden ristiaallokossa yksin ole. Siksi tämä vertaistuki on niin korvaamatonta. Kukaan ei tuomitse, syyllistä, kyseenalaista tms., vaan aidosti tsemppaa ja ymmärtää ❤

   Mulla on kamalan itsekäs olo nyt! Seuraavaan kiertoon olin aluksi kaavaillut sitä viimeisen pakastealkion siirtoa. Mutta sain tatuointiajan ens kuulle, todennäköisesti ehkä menis just piinapäivien kans päällekäin se aika. Ehdotin sit miehelle jos siirretään sitä pas:a jos näin tapahtuu.. Apua! Kun tulee valitettua kuinka hitaasti hoidot etenee, ja sitten menet ja vielä tietoisesti hidastat prosessia.. Mua pelottaa aivan törkeesti tuo viimeinen siirto, siis se lopputulos. Kun se on se julkisen viimeinen..

  • #24206
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!

   Lueskelin täällä viime vuonna kun pääsimme ivf-jonoon. Nyt palasin kun ollaan saatu kolmannella kierroksella vihdoin alkioita pakkaseen asti mutta jostain syystä en osaa olla täysin helpottunut. Hyperstimulaation takia ei päästy tuoresiirtoon eikä päästä alkionsiirtoon kuin vasta alkuvuodesta, kun pitää odotella kropan palautumista ja varautua joulunpyhien sulkuun.

   Vaikka nämä ovat tavallaan ensimmäiset hyvät uutiset koko vuonna (ollaan päästy näin pitkälle), jostain syystä ahdistus ja itkuisuus ovat nyt ilmaantuneet. En oikein tiedä miksi. Mietin voisiko stressi purkautua nyt kun saatiin myös lopulta hyviä uutisia, tai voisiko osan olostani selittää ihan vain kehossani olleilla hormoonimäärillä ja sillä että jouduin osastohoitoon asti hyperstimulaation takia mistä nyt palaudun.

   Minuakin on jostain syystä prosessissa melkein eniten stressanneet poissaolot töistä kesken päivän ja ylipäätään Naistenklinikalle ajaminen. Ehkä sitä keskittyy vähän toissijaisiin asioihin kun jännittää.

   Luin että parilla kirjoittajalla on viimeinen julkisen puolen hoito tai siirto alkamassa. Onko siitä olemassa jokin sääntö miten pitkään hoitoja tehdään? Tuntuu jotenkin kauhistuttavalta että jossain vaiheessa todettaisiin että nyt on yritetty se mikä voidaan. Keväällä pelkäsin itse että meille ei jostain syystä hoitoja jatkettaisi kun ensimmäiset kaksi eivät onnistuneet, mutta onneksi lääkäri totesi vain että eihän tässä ole päästy vielä minkäänlaisiin tuloksiin ja että tietenkin kokeillaan seuraavaa tapaa.

  • #24215
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei.

   Olen Angelica 38-vuotiaas ja mieheni on 41-vuotias.
   Olemme yrittäneet lapsia n.4 vuotta ja menimme hoitoihin 2kk sitten kun vihdoin oli varaa. Aika kallis oli ne hoidot kyllä. Selvisi että miehelläni on alhaiset testosteroonipitoisuus, toosi toosi huonot joten sille määrättiin clomifen 50mg/joka toinen pvä 6kk kuuri testosteronipitoisuuden vuoksi, (mikä luultavasti on syynä niukkaan siittiötuotantoon). Minä en helpolla päässyt diagnoosina siis lievä PCO mutta kuitenkin arvot niin rajoilla joten minulle määrättiin letrozol 2,5mg/3-7 päivänä. Joten näillä olis nyt tarkoitus buustata ovista vähän aiemmaksi sekä mulla limakalvo saisi olla paksumpi sentaki määrättiin letrozo eikä clomit..

   Tässä tulee se ongelma, me kävimme hoidosso Portugaalissa kun siellä asutaan ja näköjään halvemmat ne hoidot on siellä kun täällä Suomessa.
   Joten me saatin reseptit ja nostettiin 6kk lääkkeet kun ei oltu varmaan käykö reseptit täällä,niin nostettiin kaikki clomid ja letrozot. Ei siinä mitään saatin kaikki, mutta ongelma tuli siinä kun tulimme Suomeen lentokenttälle. Tulli otti meiltä lääket pois kun meillä ei ollu miteen todistaa resepteillä että se on meidän ja ei saa tuoda niin monta nostettuna sekä saatin sakko päälle sekä meidät epäiltiin että myytäisimme niitä lääkeitä. ? Se ongelma on se että Portugalissa kun nostat lääkkeet se resepti otetaan teiltä pois joten vaikee todistaa.

   No mentiin yxityiselle että saatais täältä uuden reseptin, vietin meidän hoidon paperit ja tutkimukset ja yms mutta 2 yxityisessä sanottiin että he eivät voi myöntää reseptilääkeitä sillä perustella koska toinen maa teki tutkimuksen, vaan meidän pitä käydä täällä uudestasn koko tutkimuksen läpi että ne antaa täältä diagnoosin ja sitten lääkkeen (mielestäni rahakalastus). Ja siihen menee rahaa,aika ja meillä on kummiskin 6kk aika korkeilla noin kun ivf hoito on Huhtikuussa portugalissa jos ei oo onnistuu noilla.

   Btw tulimme suomeen koska, tarvitsemme rahaa siihen ivf hoitoihin justiin ku ei tiedä milloin tärppää niin mieheni tuli töihin tänne sen isoveljen rakennusfirmalle, ja minä sain myös hankittu töitä täältä joten säästämme yhdessä haavemme eteen.
   Sekä täällä on parempi palkka kuin portugalissa varsinki kun asuu väliaikaisesti vanhempien luona? joka on outo sielloin kun pitäis touhuta mutta iloinen siitä että he tukevat meidät tässä asiassa ja ymmärtävät..

   Tässä tulee kysymys? Onko kellään jäänyt ylimääräiseksi letrozol ja clomifen? Olen valmis maksamaan niistä molemmista 5-6kk satsista eli Letrozo se 100klp prk riittää ja clomid aloittaisin 3x20kpl prk. Ja käymme sitten yxityisellä ultrattavaksi jokaisen kpl aika en haluu monikko raskaus.
   Joten jos löytyy ota yhteyttä minuun sähköpostikseen

   anjo.show@outlook.com

   Kiitos etukäteen avusta ja ei mitään törkeitä viestejä, voi kysellä lisää mutta jos ei ole mitään sanottavaa antakaa olla.

  • #24248
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kirjoittelen nyt ensimmäistä kertaa tänne, muutama muukin uusi on tainnut joukkoon liittyä. Oon lueskellut teidän muiden tekstejä jo jonkin aikaa ja nyt tuntu et ”täytyy” liittyä joukkoon..

   Ollaan miehen kanssa yritetty lasta vuodesta 2015. Monenlaista juttua kokeiltu ja elokuussa tehtiin eka ivf, joka olikin heti muutettu icsi. Odotukset oli aika korkeella ja mieli valoisa, mut yksikään solu ei hedelmöittyny, joten pettymys oli arvatenkin suuri. Aikamoisella ryminällä tulin alas haaveista.

   Tänään oli uuden ivf-hoitokerran ensimmäinen ultra ja illalla alkais pistokset. Lyhyt hoito siis.
   Ihan ei tiedä, millä mielellä tätä odottais, aika pelokas ja toisaalta turta olo on. Eikai se auta kuin mennä päivä kerrallaan ja ottaa vastaan mitä tuleman pitää.

   Tsemppiä kaikille, ei tää helppoo oo, mut sitkeitä sissejä ollaan!

   • #24254
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meilläkin on icsi, mutta isompi haaste on tuntunut olevan munasolujen sopivan määrän kasvattaninen ja ylipäätään niiden irtoaminen. Ensimmäisellä kerralla ei päästy edes punktioon kun yksi karkasi isoksi muiden vielä ollessa pieniä, ja toisella punktiokerralla rakkuloissa ei ollut ollenkan munasoluja. Nyt sitten hyperstimulaation ”suosiollisella avustuksella” rakkuloita tuli 50 ja munasoluja 20, mutta kypsistä yhdestätoista hedelmöittyi lopulta hyvin vain kolme. Tietysti kolme on hyvä asia ja pitäisi olla huojentunut ja tavallaan olenkin. Silti kaiken jälkeen harmittaa ettei alkioita saatu enempää kaikesta haasteellisuudesta huolimatta.

    Eipä osaisi kuvitella että homma voi mennä pieleen niin monella tavalla. Tavallaan ihan hyvä ettei näistä vaihtoehdoista/mahdollisista ongelmista tiedä etukäteen (ei munasoluja tai munasolu ei hedelmöity tms) ettei niitä ala stressata etukäteen, mutta toisaalta silloin pettymyksetkin tuntuvat isommilta kun tapahtuu jotain, mitä ei olisi osannut edes ajatella tapahtuvan. Ja silti aina tekisin kaiken uudelleen jos tarvitsee.

    • #24256
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Voi ei. Kyllä kuulostaa monimutkaiselta ja vaikealta. Monenlaisia ongelmia sitä tosiaan voi tulla eteen..

     Mullehan povattiin ensimmäisellä kerralla, että todennäköisesti tulee paljon soluja ja aloitetaan varovaisella stimulaatiolla.. soluja tuli lopulta 4! Hieman olin pettynyt myös siihen määrään.. Toki, eihän se tarvitsisi kuin yhden..

  • #24259
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi kaikille ja tervetuloa uusille! 🙂
   Samoja tunteita jaan, että jatkuvat poissaolot töistä on todella stressaavaa. Täytyy myöntää, että alkuun vältin tarttumasta uusiin työtehtäviin jne sillä ajatuksella, että täytyy käydä hoidoissa tai jos olenkin raskaana jne. Nyt tuloksetonta hoitorumbaa jatkunut jo niin kauan, ette pakko vaan olla miettimättä liikaa.

   Täällä pp8. Alusta asti varjostanut niukka vuotelu. Tänään tyylipuhdas nega testissä. Testipäivä vasta ensi viikolla, mutta taitaa olla tulossa taas tulokseton hoito 🙁

   Työkaveri viimeisillään raskaana ja kuinka laajan kirjon erilaisia tunteita käykin läpi, lähinnä surun-kateellisuuden välillä. Tällä hetkellä en kestä yhtään raskausmahoja tai pieniä vauvoja!

  • #24299
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ootteko te kertoneet töissä syytä poissaoloille? Mulle tulee jokaisesta käynnistä koko päivän poissaolo, joten kerroin jo ennen hoitoja esimiehelle asiasta. Vastaanotto oli positiivinen ja helpotti omaa stressiä tosi paljon. Työkavereista tietää vain pari ja ainahan se aiheuttaa pientä keskustelua, miksi on pois. Selän takana siis, eihän kukaan suoraan kysy. Varsinkin kun tekee sellasta työtä, et sen poissaolo kyllä huomataan..

  • #24316
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi!
   Olen uusi tässä keskusteluryhmässä ja löysin ihan vasta koko tämän Simpukka ry:n. Ja onneksi löysin!
   Taustaa minusta: meillä on diagnoosina selittämätön lapsettomuus ja kaksi epäonnistunutta inseminaatiota nyt takana. Ivf on edessä seuraavana.
   Uusi hoito on sekä toiveikkaana että pelottavana asiana mielessä. Välillä sitä miettii jo lapsen nimeä, välillä vajoaa epätoivoon, että entä jos tämäkään ei auta…
   Ette tiedäkään, miten tärkeää mulle oli löytää tämä sivusto ja vieläpä näin osuva aihe keskusteluketjussa. Ihanaa tuntea, että mä en ole tän asian kanssa yksin.

   -Pinea

   • #24415
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Milloin sinulla hoito alkaa? Minulla nyt toinen icsi käynnissä, ensi viikolla punktio edessä. Tunnistan hyvin tuon epätoivon – toivon vaihtelun, välillä ottaa aika koville. Ja usein tuntee olevansa aika yksin, onneksi voi edes tänne kirjoitella..

    • #24440
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Tsemppiä punktioon ja jatkoon myös, Taimi!

     Meille tehdään ensi kuun alussa hoitosuunnitelma ivf:ää varten. Jos ivf-hoidossa hormonilääkitys aloitetaan suunnilleen samassa kierron vaiheessa kuin inssissä, niin sitten ensi kuun puolessa välissä alkaa hoidot.

     Mulle on vielä kauheasti uutta tässä asiassa, siis jo ihan termeistä lähtien…onneksi täältä saa paljon sellaistakin infoa, mitä ei googlaamalla löydä.

  • #24329
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikkka!

   Minäkin uusi tulija tälle palstalle. Olen jo jonkin aikaa lueskellut kirjoituksia, mutta nyt ajattelin itsekin kirjoittaa. Varsinkin kun sain tunnukset aikaan, ei mitenkään näppärimmät nettisivut, mutta niin tosi tärkeä palsta ja keskustelualusta! Kiitos kaikille kokemusten jakamisesta. Tuntuu tärkeältä kuulla, miten muilla on mennyt.

   Meillä on hoidot alkuvaiheessa. Eka ivf yksityisellä takana ja piinapäivät nyt menossa. Vielä tuntuu, että ollaan monesta asiasta pihalla ja tietämättömiä, mutta ehkä aika ja matka opettaa.

   Muutama kysymys kuitenkin, joita haluaisin teiltä kysyä. Millaisia kokemuksia teillä on hedelmöittyneiden munasolun kasvattamisesta? Meillä oli saldo vähäinen. About 11 follikkelia, joista 5 munasolua ja näistä 3 hedelmöittyi. Koska saldo oli vähäinen, lääkäri päätti, että alkion siirto tehdään kolmen päivän jälkeen eli blastoon asti ei menty. Onko tämä kovin tavallista? Kaikki kolme olivat ilmeisesti lähteneet jakautumaan hyvin ja olivat tasalaatuisia. Jäin käsitykseen, että ihan hyvälaatuisia, mutta harmittaa, kun en saanut tarkempaa arviota. Täällä olen lukenut kaikenmaailman eri luokista yms.

   Sitten toinen kysymys. Tämä on ehkä vähän hölmökin, mutta huomasin, että olen vielä aika pihalla. Mistä tuo pp päivä lasketaan? Punktiosta vai siirrosta? Täällä mennään nyt siinä kohtaa, että 8 päivää punktiosta ja 5 siirrosta. Kaksi päivää siirron jälkeen oli vihlovia kipuja ja vatsa turvoksissa. Sen jälkeen ei pahempia tuntemuksia ole ollut. Paitsi rinnoissa arkuutta ja turvotusta, mutta sen olen ajatellut liittyvän Terolut-kuuriin.

   Omasta taustasta sen verran, että jonkin asteista endoa on ja siksi jännittää, millainen matka on edessä. Niin ja naispari ollaan, joten senkin puolesta toivoisi, ettei kovin hankalaksi menisi oman terveydentilan takia. Julkinen puoli kun ei tarjoa meille mitään. Verson tarinaan siksi kovasti samaistun.

   Tsemppiä kaikille!

   • #24396
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi ja tervetuloa kirjoittelemaan!

    Mulla oli keväällä ensimmäinen IVF. 6 munasolua hedelmöittyi, yksi viisipäiväinen blasto siirrettiin ja kaikki loput roskikseen. Ei tärpännyt tuoresiirto, eikä kerrottu että minkä laatuinen siirretty alkio oli.

    Tällä hetkellä toisen hoidon piinapäivät meneillään. Tässä hoidossa 10 munasolua hedelmöittyi, yksi viisipäiväinen blasto siirrettiin ja vain 3 selvisi pakkaseen. Hedelmöittyneistä alkioista kolme oli hyvänlaatuisia.

    Eli vaikka meillä hedelmöittyy ihan ok määrä, niin eivät kuitenkaan lähde jakaantumaan normaalisti.

    Piinapäivät lasketaan alkion siirrosta.

  • #24341
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Itse olen sanonut töissä vain, että kyseessä lääkärinaika. Välissä vaihtunut esimies ja työpaikkakin, joten ainakaan vielä en ole nähnyt tarpeelliseksi kertoa tarkemmin. Jos näin ei olisi ollut, olisi varmasti ollut luontevaa asiasta kertoakin, sillä hoidoissa juostu säännöllisesti jo pitkään. Taustalla siis pco ja ensimmäinen vuosi yritettiin ovulaatioinduktioita. Tuolloin saatoin juosta parikin kertaa viikossakin ultrassa. Nyt ivf hoidossa tahti sentään pari käyntiä/kk.
   Käynteihin matkoineen menee noin 2h, joten ei sentään koko päivää tarvitse olla poissa.

   Alkioiden kasvatukseen en osaa kommentoida. Julkisella puolella ei ole voinut vaikuttaa tähän, meillä oli sekä 3päiväsiä, että blastoja. Mitään tarkempaa luokitusta en ole tarkemmin kuullut alkioiden laadusta.

   pp 0 on siirtopäivä.

   Täällä pp11 ja aamulla testissä tyhjää. Ei ole neljään vuoteen tullut vielä yhtäkään positiivistä testiä tehtyä:(

  • #24439
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pahoittelut lotte. Miten teillä on tarkoitus jatkaa?

   Kävin tänään 1. ultrassa. Löytyi 9 follikkelia kasvamassa. Vähän pettynyt fiilis, koska aiemmissa keräyksissä on käynyt niin suuri kato. Seuraava ultra maanantaina ja keräys todennäköisesti keskiviikkona. Yritän edelleen olla jännittämättä, mutta perhana kun alkaa jännittää jos ajatukset harhailevat sinne asti. Yritän vaan toivoa ja ajatella, että ei se määrä vaan laatu ja jos se laatu jollain tapaa olisi nyt parempi kuin aiemmilla kerroilla.

   • #24445
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on vielä yksi alkio pakkasessa, joka olisi tarkoitus siirtää heti seuraavaan kiertoon, kunhan vain selviäisi sulatuksesta?

    Tsemppiä follien kasvatukseen! Me saatiin tästä ivf hoidosta 8pakkaseen (tuore siirtoon ei päästy), ja näistä 5blastoa. Lääkäri oli varma, että kyllä näistä raskaus saataisiin alkuun, niin hyvä saalis. Nyt siis ollaan tilanteessa, että yksi enää jäljellä! Yksikään ei ole edes yrittänyt lähteä alkuun. Että näin siis, vaikka määrä hyvä, niin tulos silti huono:/

  • #24457
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos vastauksista kaikille!

   Tosi ikävä tilanne Lotte! Toivotaan, että viimeisen alkion kanssa tärppäisi.

   On tää kyllä melkoista vuoristorataa. Niin monessa kohtaa saa olla jännittämässä ja niin monessa kohtaa voi asiat mennä pieleen.

   Täällä on nyt menossa pp9. Eilen alkoi menkkamaiset tuntemukset alavatsalla ja oli tosi heikko olo. Samalla myös alkoi pientä rusehtavaa vuotoa. Pelkäänpä pahaa, että menkat alkaa olla tuloillaan.. 🙁 Mulla on yleensä kierto 27-29pvää, joten jos nyt jo alkaa, niin ajoissa ovat. Mut ilmeisesti kierto voi heitellä aika paljon lääkkeiden takia..

   Saas nähdä päästäänkö edes raskaustestiin asti..

   Jaksamista follien kasvatteluun ja muille piinailijoille! Kertokaahan kuulumisia ja fiiliksiä.

   • #24466
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, tosi ikävä juttu. Toivotaan, että olisi väärä hälytys. Tsemppiä!

    • #24484
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos tsempeistä Taimi! Taitaa kuitenkin päättyä menkkoihin, sillä nyt pp10 aamuna vuoto yltyy ja muutkin oireet on matkassa. On kyllä tosi lannistunut ja pettynyt olo. Pelottaa tuleva. Meillä tulee tässä vielä yhden kierron tauko, kun lääkäri haluaa, että kroppa palautuu hormoneista.

     Kaks 3 päiväistä on vielä pakkasessa. Joulukuussa sit jännätään, miten selviää sulatuksen ja lähteekö jakautumaan.

  • #24469
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heips! Palaan takaisin palstalle pyörimään.
   Tervetuloa uusille, täältä olen itse ainakin saanut tukea tämän kaiken läpi käymiseen..

   Me siis siirryttiin yksityiseltä julkisille, pääsemme aloittamaan icsin seuraavasta kierrosta, eli marraskuun lopulla. Kierto ollut ennen hoitoja 27-29 päivää, nyt on ollut 30-31 päivää. Aikaisemmissa ollut menopur, nyt se vaihtui gonal-f nimiseen lääkkeeseen.
   Jarruna toimii edelleen orgalutran.

   Tsemppiä kaikille. ❤️

   .. Jos joku osaa aloittaa uuden ketju, kovin pitkäksi tämä on päässyt ja moni siirtynyt toiselle puolelle palstaa.. ?

  • #24500
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen ollut vähän taustalla. Omat kaksi rupusta makaavat edelleen pakkasessa ja toistaiseksi ei vielä varmuutta koska ne siirretään. Tuli vähän mutkia matkaan ja mietinnässä nyt mikä olisi paras aika siirtää alkiot ?

   Tervetuloa uusille! Emiliaz Kiva saada muitakin naispareja joukkoon. Tai kivempi olisi jos ei tänne oltaisi edes jouduttu ?

  • #24518
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Verso!

   Tosiaan vähän huolestuttaa ja alkaa jo kiukuttaakin epäreiluus, jota naisparit voi kohdata. Toki lapsettomuus on kaikille yhtä kamalaa, mutta tuntuu niin epäreilulta, että meitä ei tässä tueta. Vaikka mikä prinssi hurmaava tossa vieressä pyöris, ei se mun endometrioosia muuksi muuttais. Täytyy toivoa, ettei siis ihan hirveän montaa ivf:ää tarttis maksaa.

   Mulla alkaa nuppi hajoilla. Nyt on pp11 ja edelleen on vuotoa, mut kunnolla ei vielä menkat alkaneet. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että Terolut pitää ne vaan poissa.. Menkkakivun kaltaisia tuntemuksia kun on ja kaikki muut oireet ovat kaikonneet. Maanantaina vasta testipäivä, mut ajattelin jo viikonloppuna testaa oman pään takia. Ei tule maanantai sitten niin rytisten..

  • #24545
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei.

   Olen Angelica 38-vuotiaas ja mieheni on 41-vuotias.
   Olemme yrittäneet lapsia n.4 vuotta ja menimme hoitoihin 2kk sitten kun vihdoin oli varaa. Aika kallis oli ne hoidot kyllä. Selvisi että miehelläni on alhaiset testosteroonipitoisuus, toosi toosi huonot joten sille määrättiin clomifen 50mg/joka toinen pvä 6kk kuuri testosteronipitoisuuden vuoksi, (mikä luultavasti on syynä niukkaan siittiötuotantoon). Minä en helpolla päässyt diagnoosina siis lievä PCO mutta kuitenkin arvot niin rajoilla joten minulle määrättiin letrozol 2,5mg/3-7 päivänä. Joten näillä olis nyt tarkoitus buustata ovista vähän aiemmaksi sekä mulla limakalvo saisi olla paksumpi sentaki määrättiin letrozo eikä clomit..

   Tässä tulee se ongelma, me kävimme hoidosso Portugaalissa kun siellä asutaan ja näköjään halvemmat ne hoidot on siellä kun täällä Suomessa.
   Joten me saatin reseptit ja nostettiin 6kk lääkkeet kun ei oltu varmaan käykö reseptit täällä,niin nostettiin kaikki clomid ja letrozot. Ei siinä mitään saatin kaikki, mutta ongelma tuli siinä kun tulimme Suomeen lentokenttälle. Tulli otti meiltä lääket pois kun meillä ei ollu miteen todistaa resepteillä että se on meidän ja ei saa tuoda niin monta nostettuna sekä saatin sakko päälle sekä meidät epäiltiin että myytäisimme niitä lääkeitä. ? Se ongelma on se että Portugalissa kun nostat lääkkeet se resepti otetaan teiltä pois joten vaikee todistaa.

   No mentiin yxityiselle että saatais täältä uuden reseptin, vietin meidän hoidon paperit ja tutkimukset ja yms mutta 2 yxityisessä sanottiin että he eivät voi myöntää reseptilääkeitä sillä perustella koska toinen maa teki tutkimuksen, vaan meidän pitä käydä täällä uudestasn koko tutkimuksen läpi että ne antaa täältä diagnoosin ja sitten lääkkeen (mielestäni rahakalastus). Ja siihen menee rahaa,aika ja meillä on kummiskin 6kk aika korkeilla noin kun ivf hoito on Huhtikuussa portugalissa jos ei oo onnistuu noilla.

   Btw tulimme suomeen koska, tarvitsemme rahaa siihen ivf hoitoihin justiin ku ei tiedä milloin tärppää niin mieheni tuli töihin tänne sen isoveljen rakennusfirmalle, ja minä sain myös hankittu töitä täältä joten säästämme yhdessä haavemme eteen.
   Sekä täällä on parempi palkka kuin portugalissa varsinki kun asuu väliaikaisesti vanhempien luona? joka on outo sielloin kun pitäis touhuta mutta iloinen siitä että he tukevat meidät tässä asiassa ja ymmärtävät..

   Tässä tulee kysymys? Onko kellään jäänyt ylimääräiseksi letrozol ja clomifen? Olen valmis maksamaan niistä molemmista 5-6kk satsista eli Letrozo se 100klp prk riittää ja clomid aloittaisin 3x20kpl prk. Ja käymme sitten yxityisellä ultrattavaksi jokaisen kpl aika en haluu monikko raskaus.
   Joten jos löytyy ota yhteyttä minuun sähköpostikseen

   anjo.show@outlook.com

   Kiitos etukäteen avusta ja ei mitään törkeitä viestejä, voi kysellä lisää mutta jos ei ole mitään sanottavaa antakaa olla

  • #24565
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Taimi tiedätkö jo milloin sinulla on punktiopäivä? Miten pistelyt ovat sujuneet ja oletko saanut mitään väliaikatietoja/ käynyt ultrassa?

   Itsellä vatsan seutu on ihan mustelmilla. Orgalutran on vähän ilkeä pistettävä. Tuntuu että se piikki on paksumpi ja saa työntää enemmän kuin muiden kanssa. Sen lisäksi siitä jää joka kerta mustelma. Muuten ei ole juuri mitään tuntemuksia. En taida nyt enää malttaa urheilla ennen punktiota. Edelliskerralla vatsaa alkoi särkeä vähän ennen punktiota urheillessa ja sen jälkeen. Nyt otan vähän kevyemmin vaikka mitään oireita ei suuntaan tai toiseen ole. Toivottavasti siellä kuitenkin jokunen kypsyisi punktiota varten.

   • #24567
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli kolmas ja viimeinen ultra eilen, punktio on keskiviikkona. Sulla taisi olla samana päivänä? Noin 6 follikkelia oli molemmilla puolilla kasvamassa, jatkettiin vielä stimulaatiota, kun eivät olleet tarpeeksi isoja. Pistäminen on sujunut ihan hyvin, itse en siis pistä vaan mies on saanut/joutunut hoitamaan sen. Orgalutran sattuu kyllä ja vatsa alkaa olla aika kipeä.
    Mä olin vähän pettynyt, kun aattelin että punktio olis jo maanantaina. Viime viikolla oli jo tuskaa töissä, kun alaselkä ja vatsa on kipeytyneet aika paljon. En tiedä kykenenkö enää maanantaina ja tiistaina töihin. 🙁
    Jännittää kyllä tosi paljon, kun vielä on niin monta asiaa, mikä voi mennä pieleen..
    Toivottavasti sulle tulisi hyviä uutisia ultrasta..

   • #24672
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Myyy, kävitkö ultrassa ja saitko tietoa punktiopäivästä? Millainen tilanne oli?

  • #24578
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Harmi, kun pistelyt on ollu vaikeita 🙁 ja jatkuneet pitkään. Toivotaan, että palkintona on kuitenkin hyvä määrä hyvälaatuisia soluja 🙂

   Täällä pp13. Menkkaoireet jatkuneet, rusehtavaa vuotoa ja vähän punertavaakin tänä aamuna. Mutta tein testin ja plussaa näytti!! En tiedä miten päin nyt ois, kun kropassa tuntuu kuitenkin vahvasti tyypillisiltä alkuoireilta menkoille. Mitähän työviikosta tulee :O viikonloppu on mennyt tätä kaikkea pyöritellessä..

   • #24584
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oi että, onnea! Toivotaan, että kaikki menee hyvin! 🙂

    Joo, toivotaan että täälläkin lopputulos olis hyvä..

   • #24616
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihania uutisia, paljon onnea ?
    Voithan sä pyytää labrat hcgn katsomiseen, niin ei tarvitse miettiä liikaa 🙂 paikkakunnasta riippuen, vastauksen saa parissa tunnissa, mut meillä lähtee labrat kaupunkiin niin saadaan vasta seuravana päivänä vastaukset.

    • #24640
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos Sabrina! Ylihuomenna on verikoe ja saan tulokset samana päivänä, eli sinne nyt lasketaan tunteja 😀 ja huomenna aamulla vielä uusi kotitesti. On tää niin jännää, vielä ei kauheasti uskalla innostua.

  • #24580
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi tosiaan aika epätodellinen olo täälläkin. Alkion tuoresiirto oli 24.9 ja 8.10 testi näytti plussaa. Mutta vaikeaa tämä on ollut, kipuilua ollut useamman viikon ja rusehtavaa vuotoa oli viime viikonloppu. Lapsettomuuspolilla oli ultra viime maanantaina ja siellä näkyi yksi alkio sykkeen kanssa ja lisäksi toinen ruskuaispussi mistä ei sykettä löytynyt. Lisäksi alkio sykkeineen ei vastannut viikkoja mitä pitäisi olla. Lääkäri kyllä sanoi että voi olla mittavirhekkin. Nyt oon koittanut pysyä positiivisena että kaikki kääntyy vielä hyvin. Huomenna olisi uusi ultra ja jännittää/pelottaa kovasti. Tämä epätietoisuus on raastavaa ja pelko siitä että tämän kaiken menettää vuosien hoitojen jälkeen, kun kerrankin on näin pitkälle päästy ♥️
   Tsemppiä kaikille ?

   • #24641
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Miten Nessu meni ultrassa tänään? Toivottavasti oli hyviä uutisia ❤️

    • #24642
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Hyvin meni♥️ kaikki oli hyvin ja pieni oli kasvanut hurjasti ja on ihan oikean kokoinen viikkoihin nähden. Kyllä siinä itku tuli kun sydän siellä sykki ja pieni heitti kuperkeikkaa ?
     Miten sä emiliaz olet voinut?

     • #24644
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Ihana kuulla! ? Varmasti on ollut tunteita täynnä oleva päivä. Onnea teille, toivotaan että kaikki jatkuu samaan hyvään suuntaan.

      Ihan hyvin oon jaksellut, vaikka ajatukset sinkoilee ja vaikea keskittyä mihinkään. Vähän on menkkamaisia vihlontoja ollut, mikä vähän huolettaa, vaikka voi olla ihan normaalia tässä kohtaa. Myös nälkä ja heikko olo on samaan aikaan koko ajan.

      Päivä kerrallaan, ei muu auta ❤️

  • #24582
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nessu onpa ikävä tilanne. Niin monessa kohtaa ja pitkään pitää jännittää. Voimia sullekin! Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja pieni pysyy matkassa ja kehittyy oikeaan suuntaan ❤️

  • #24588
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No niin, ovisplussa tuli vanhan kaavan mukaan kp17. Pas olisi ens ke. Tänään alkoi luget 200mg aamulla ja illalla. Mitä määriä muilla on luonnollisessa kierrossa? Oon ollu huolissani limiksen kasvusta, kun mitään limoja ei oo näkynyt.. Tiättekö, voiko limis olla hyvä tai kasvaa hyväksi ilman limoja..? Kovasti mietin nimittäin juuri alkion kiinnittymistä, kun takana neljästä siirrosta yksi kemiallinen plussa ja 3 negaa… Ennen kuitenkin oon havainnut kierroissa sellasta kirkasta limaa.. Tää on vika terve alkio, joten en haluis tehdä siirtoa, jos alusta ei hyvä..

   Toinen kysymys: te, joilla on ollut kiinnittymispistos (mulla ei oo ennen ollut ja nyt on vielä auki..), niin onko se ollut pregnyl vai ovitrelle ja onko se tosiaan pistetty vasta alkionsiirron jälkeen? Oon kyselly ja mulle on sanottu, et katsotaan sit siirron yhteydessä… ?? ???

   Kiitos vastauksista ja tsemppiä kaikille! ❤

   • #24590
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mul on ollu ainakin toi sama annostus luonnolliseen kiertoon ja lääkkeellisessä sit 3x päivässä oli viimeks. Kysyin tästä viimeks ja sanottiin vaan et lääkkelliseen on katottu et tarvii enempi. Ja muuten määriä vuosien varrella käsittääkseni nostettu yleisesti. On saati parempia tuloksia. Joskus kun aloitettiin oli esim 3x 100 mut tää oli varmaan 2013 tai 2014.

    Samalla nyt tervetulotoivotukset uusille mukaan tulijoille. Kiva kun olette löytäneet tänne. Ja ihanaa kuulla plussista. Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, että pysyvät mukana ?

    Mä päädyin pitämään kuukauden tauon hoidoissa ja nyt pitäis sit noin viikon päästä soitella kuukautisten alkamisesta et voidaan kattoo mahdutaanko jo hoitoihin vai pitääkö odotella. Mulla oli siis viime kierrossa vuotoa joka päivä ja mietin et kannattaako sellaiseen epämääräiseen kiertoon edes yrittää. En sit soittanu ollenkaan ilmoittautuakseni. Nyt taas varmaan roikun täällä vähän aktiivisemmin mukana.

   • #24615
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi! Mulla tais olla tuoresiirto lutinus 3xpvä, sit kahdessa pas niin 2x pvä, molemmat tehtiin luonnolliseen kiertoon, myös mulla ovis oli eka kp 17 ja toisessa kp 16.
    Molemmissa passeissa annettu siirron jälkeen pistettäväksi gonapeptyl, riippunut siirrettävän alkion iästä milloin pitänyt pistää, antavat aika tarkan kellon ajan, mut mun käsityksen mukaan pisto on oletetun kiinnittymisen aikaan 🙂

  • #24708
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Laitoin uuden ketjun,pitkä on jo entinen.

  • #24902
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä uusi kirjoittelija päätti kirjoittaa kuulumisia. Ihana on ollut lukea vertaisiltaan teidän tilanteista.
   Meillä alkoi tämä lapsettomuuspolku n. Kolme vuotta sitten, miehelläni on todella vähän siittiöitä ja nekin huonosti liikkuvia. Aluksi aloitimme inssillä, joka tehtiin vain kerran, koska pesutulos oli niin matala. Siitä siis nega. Tästä siirryimme icsi, josta saatiin vain yksi top alkio joka siirrettiin, pakkaseen ei jäänyt mitään. Tästä alkiosta varhainen keskenmeno ja järkyttävän suuri suru ja tyhjyys. Km tapahtui viime maaliskuussa, naistenpäivänä ?. Pidettiin taukoa, oli aikamoinen henkinen helvetti. Miehelle tehtiin tämän jälkeen kiveskohjun korjausleikkaus, jossa tukittiin peräti viisi vuotoa. Pääsimme kuukausi sitten inssiin taas, koska oli toivoa että tulokset olisivat parantuneet- ei olleet. Pesun jälkeen siittiöitä oli vain 200 000. Nyt icsi hoito aloitettiin, menossa gonal f sekä orgalutran, huomenna selviää punktiopäivä. Jouduin jo sairaslomalle, koska rakkuloita on yli 30 ja olo on todella tuskainen ja kipeä. Päiväkodissa työskennellessä kun ei voi kovin kevyesti ottaa..
   On tämä vain niin rankkaa, on niiin paljon helpommin sanottu kuin tehty, että ole stressaamatta..

   Plussatuulia kaikille ja tsemppiä hoitoihin!

   Ps. Millaisia kokemuksia teillä punktioista? Minulla se sattui viimeksi niin, että meinasi lääkkeistä huolimatta taju mennä enkä kärsinyt seuraaviin päiviin kävellä ilman miehen apua. Nyt kieltämättä hirvittää tuleva punktio, kun rakkuloitakin yli puolet enemmän! ?

   • #24938
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi! Mulla oli jääny seuranta tähän (onneks) päälle, meillä on tuolla vol.2 ketju menossa kun tämä venähtänyt pitkäksi, tervetuloa sinne juttelemaan! 🙂

   • #24943
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vastaan vielä tänne vanhaan ketjuun kun tuntuu helpommalta suoraan laittaa viesti tähän aloituksesi alle, Marikoo. Kolahti niin kovin tuo tilanteesi, olla munarakkuloista tukalana.

    Itselläni on nyt punktiosta kuusi viikkoa, ja se jäi mieleen juuri liiallisesti stimuloituneista rakkuloista. Perjantaina viimeisessä seurantaultrassa ennen punktiota oli jo niin paljon rakkuloita, että oloni käynyt aika tukalaksi vaikka muuten olinkin hyvävointinen. Viikonloppu meni todella tukalasti, ja maanantain punkiossa rakkuloita kerättiin 50. En muista paljonko niitä oli ollut ultratessa, mutta olivat kyllä tainneet lisääntyä vielä viikonlopun aikana (en tiedä onko tämä mahdollista). Koska rakkuloita oli paljon, minulle kerrottiin että punktiosta toipumiseen kirjoitetaan heti pari päivää ylimääräistä sairaslomaa, mikä oli kyllä hyvä asia. Valitettavasti hyperstimulaatio-oireet tulivat vielä punktion jälkeen, ja jouduin olemaan pari päivää tiputuksessa.

    Pelkäsin että tämä punktiokerta olisi sattunut aivan järkyttävästi kun edellinenkin oli kivulias, mutta en enää paljonkaan muista millainen se oi. Kaikki mahdollinen kipulääke minulle kuulemma annettiin, mistä johtuen oli tokkurainen olo monta tuntia. Mutta muutoin olen toipunut punktioista nopeasti, pystynyt kävelemään jne. Eli onneksi välttämättä se iso rakkuloiden määrä ei kamalasti vaikuta, muuten kuin että toki on enemmän keräiltävää. Jaksan kyllä ihmetellä, miten sama toimenpide voikin tuntua kaikista niin erilaiselta! Osa naisista sanoo etteivät tarvitse oikeastaan edes kipulääkettä , ja osalla kokemus on kammottava.

Luet parhaimillaan 158 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.