Etusivu Keskustelu HEDELMÖITYSHOIDOT IVF/ICSI/PAS, syksy-talvi -19

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Anselmiina 3 viikkoa sitten.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #33549

  izli
  Osallistuja

  Moikka vaan kaikille,

  ”mukava” liittyä tähän joukkoon, vaikka mieluummin ehkä olisinkin jossain muussa ryhmässä 😀 Mutta keskusteluja selattuani täällä näyttää olevan mukavaa porukkaa, ja hyvää mieltähän näissä tilanteissa ei voi olla liikaa.

  Meillä on taustalla oma endometrioosini, jonka vuoksi muutamia vuosia sitten leikattiin molemmista munasarjoista endometrioomat, ja nythän niiden toiminta kolmekymppisenä on kuin kymmenen vuotta vanhemmalla naisella.

  Eka käynti aiheen tiimoilta oli jo kesäkuussa, ja saatiin tänään aika suunnittelukäynnille lokakuun loppupuolelle. Kiinnostaisi tietää millaisia jonoja nyt jo hoidoissa olevat ovat huomanneet naistenklinikalla? Mietityttää hiukan että joutuuko siinä sitten pari kuukautta odottelemaan vielä lisäksi että hoidot varsinaisesti edes alkaisivat.

 • #33557

  Tiitiainen
  Osallistuja

  Moi izli! Onpas täällä hiljaista, kun kukaan ei ole sinulle vielä kerinnyt vastata :/
  Itse en ole tätä ketjua vielä seuraillut, kun vasta nyt alkaa tulemaan ajankohtaiseksi. Olemme nyt olleet naistenklinikalla IVF/ICSI -jonossa n. 2kk sen jälkeen, kun inseminaation yhteydessä todettiin, että siittiöiden määrä ei ole riittävä inseminaatioon. Tai ainakin niin ymmärsin, että laitetaan jonoon samoin tein.. Keväällä meille sanottiin, että jonotusaika IVF/ICSI -hoitoihin pyritään pitämään n. 3kk mittaisena. Omalla kohdallamme luulen, että kesätauko ja lisääntymislääketieteen yksikön muutto pidentävät omaa jonotusaikaamme jonkun verran. Viikon päästä on hoidon suunnittelukäynti, jolloin saanemme tietää tarkemmin aikatulusta.

 • #33568

  Eeva T
  Osallistuja

  Moikka kaikille! Nyt alko piinaviikot toinen PAS siirto just tehtiin. Meillä takana vasta 1 tuorealkion siirto ja 1 Pas ja lahjoitetuilla munasoluilla oman miehen spermalla tehdyt alkio. Miellä ikä alkaa tulla vastaan siksi kokeillaan nyt lahjoitetuilla munasoluilla. Tuoresiirrosta tulin raskaaksi mutta se meni viikolla 2 vai 3 jo kesken saatiin kuitenkin useampi alkio pakkaseen odottamaan. Mites muilla onko tuore ja tai pakastesiirtoja tehty nyt syksyllä? Ja me ollaan yksityisellä ovumia fortinovalla aikaisemmin IFVää kokeiltiin dextrassa tai nykyään pihlajalinnassa

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Eeva T.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Eeva T.
 • #33578

  Tea V
  Osallistuja

  Moikka kaikille!
  Meillä Seinäjoella kaikki toiminut loistavasti ja perjantaina oli ensimmäinen punktio Taysissa. Huomenna olisi alkiosiirto. Hieman jännittää, miten tässä käy. Meillä oli vaihtoehtona joko ivf tai icsi ja Tampereella sitten icsiin päätyivät meidän pitkän lapsettomuuden vuoksi. Huomenna varmaan myös kuulee, saatiinko pakkaseen myös jotakin.

 • #33588

  Mymmeli
  Osallistuja

  Moikka kaikille!

  Sattuukohan täällä olemaan enää ketään? 🙂
  Kaikista toiveista huolimatta ivf tuli ajankohtaiseksi. Viime viikolla oli punktio sekä alkionsiirto ja nyt piinaviikoilla. Tänään saatiin kuulla, että pakkaseen ei päätynyt yhtään. Loi kyllä varjon siirretyn ylle, että liekö kehittynyt sekään pidemmälle… Onko täällä muita piinailijoita?
  Meillä takana lapsitoivetta nyt neljättä vuotta, toistaiseksi lapsettomuuden syy selittämätön.

 • #33592

  Floki
  Osallistuja

  Moi kaikille!

  Itsellä ensimmäinen IVF-hoito ja pistoshoito aloitettu 3 päivää sitten.
  Izli:lle vastaus jonoista. Soitimme kesäkuun alussa naistenklinikalle hoidon aloitustoiveilla. Kolme kuukautta saimme odottaa että pääsimme suunnittelukäynnille ja siiten heti seuraavalla kierroksella aloitettiin.

  Synarelan sumuttaminen on mennyt hyvin. Gonal-F vähemmän hyvin. Itse pistäminen on hirveä stressimomentti sekä itselle että miehelleni jonka olen nakittanut pistelemään. Toisen pistoksen jälkeen iski aurallinen migreeni (kuulemma, en ole ennen kokenut). Tosi pelottava kokemus kun näkö meni! Kolmannen pistoksen jälkeen ei kuitenkaan muuta kuin päänsärkyä ollut. On kyllä henkisesti rasittava hoito mutta onneksi ei kauan kestä. Toivottavasti loppu menee paremmin.

  Olen ollut tosi optimistinen hoitojen suhteen että kyllä niitä munasoluja ja embryoita tulee vaikka kuinka monta. Miehellä kuitenkin tosi hyvät ja runsaat spermat, ja itsellä hyvät ovaariot ja hyvät varastot. Nyt kun punktiopäivä lähenee niin on tullut tosi paljon negatiivisia ajatuksia. Mitä jos niitä embryoita ei saadakaan paljoa? Mitä jos ei yhtäkään? Jaksanko tätät hoitoa uudestaan?

  Endometrioosin takia siis hoitoja tehdään. Mieheni kanssa molemmat 32-vuotiaita.

 • #33593

  Anselmiina
  Osallistuja

  Moikka!
  Olen pitänyt hiukan taukoa foorumilta. Meillä on takana kaksi tuloksetonta inseminaatiota ja yksi IVF+ICSI. IVF:n tuoresiirrosta alkoi raskaus, joka päätyi keskenmenoon rv 11. Keskenmenon jälkeen oli hieman taukoa, koska piti odottaa kohdun kunnollista tyhjentymistä parin kierron ajan. Sen jälkeen tehtiin pakastealkionsiirrot 9/2019 ja 10/2019. Näistä tuli negatiiviset raskaustestit. Perjantaina tehtiin kolmas PAS ja piinapäivät meneillään. Taisi vain ajoitus mennä pieleen tällä kerralla, sillä tunsin ovulaation tosi myöhään. Saattaa siis tämäkin PAS mennä ohi 🙁 Meillä on vielä 4 kpl hyvälaatuisia alkioita pakastimessa eli vielä ei tarvitse uutta punktiota alkaa suunnitella.

  Tsemppiä kaikille hoidon eri vaiheisiin! <3