Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT IVF/ICSI/PAS TALVI/KEVÄT – 19 vol. 4

Merkitty: 

Luet parhaimillaan 73 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #28184
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aloitin uuden ketjun, kun en päässyt kirjautumaan kolmoseen. Toivottavasti muut löytäisitte tänne. 🙂

  • #28185
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja jatkan tässä vielä pitkästä aikaa omasta tilanteesta. Me ollaan taas hoidoissa, menkat tuli keskenmenon jälkeen vihdoin ja nyt yritän saada munasoluja kasvamaan piikitellen itteäni. Nyt oli näkyvillä vain 7 kpl, joka tuntuu vähältä viimekertaiseen verrattuna (19), mutta lääkäri oli toiveikas, sillä viimeksi ei ollut montaa kypsää. Keräys on näillä näkymin edessä maanantaina. Aluksi suunniteltiin perjantaita, mutta siirtynee maanantaille. Huomenna selviää. Saapi nähdä miten käy, nyt vielä tunteet aika rauhalliset, ei edes kovin odottavat, suoritan vaan ohjeiden mukaan ja toivon parasta, mutta en odota ainakaan vielä mitään. Usko kovilla, että nyt onnistuisi. Ja jos onnistuisi raskautumaan, niin usko, että se pysyisi kyydissä. No päivä kerrallaan.

  • #28213
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pitkästä aikaa täällä.
   Kun ei oikeastaan ole mitään kerrottavaa. Ensi viikolla naistentaudeilla kontrolli ja koepalat. Siitä kahden viikon piina, ennenkuin saa tulokset.

   Jos mun pitäisi maaliskuun kierrossa ilmoittautua hoitoon, tarkoittaako se maaliskuussa alkavaa kiertoa? Mulla pitäis nyt helmikuun lopussa alkaa, eli vielä maaliskuussa vuotaa, mut taitaa tarkoittaa siinä kuussa alkavaa? (ajattelin kyllä polilta vielä kysyä, kunhan tiedän koska alkaa). Luultavasti joutuu taas siirtämään koska tuskin kohdunsuu on maagisesti parantunut mut toivotaan ihmettä.

   Tsemppiä kaikille!

  • #28232
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä roikun edelleen mukana, meillä suunnitellaan pas tulevaan kiertoon. Menkkojen pitäis alkaa ens viikolla, jos alkaa päivälleen kun pitäisi, sit ovis osuu huonolle päivälle ja sit odotellaan taas seuraavaa kiertoa.
   Lääkkeelliseen kiertoon ei tarvii odotella pääsyä, lääkäri oli sitä mieltä.
   Osittaiseen voi olla mahdollista, mut kattotaa tää kierto vielä.
   Turhauttaa….

  • #28243
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä etenikin nopeesti. Huomenna on munasolujen keräys. Oon vähän huonolla asenteella jotenkin nyt toisella kertaa. Tai siis tottakai toivon paljon, mutta jotenkin oon kuitenkin vähän hälläväliä asenteella. Suunniteltu keräys oli maanantaille ja sitten eilen lääkäri toteskin, että pitää tehdä huomenna. On ollut hirveesti järjesteltävää, kun on sellanen työ, että pitäis tietää vähän aiemmin. Myös munasoluja aika vähän ja eri kokosia, joten en ole kovin toiveikas saaliin suhteen. Toivottavasti nyt kuitenkin jotain löytys ja päästäis tuoresiirtoon ens viikolla, ja kumpa saataisiin jotain pakkaseenkin. No tottakai, kaikkihan näitä samoja toivoo…

   Mulle ei oo ikinä tehty PASia, joten en osaa siihen kommentoida mitään.

   Halusin vaan jakaa tän jonkun kanssa, pitäkää peukkuja, että löytys jotain kunnollisia munasoluja huomenna…

   • #28259
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä punktioon!
    Tuuhan kertoo kuulumisia sitten..

    Ehkä täällä on vähän mieli noussut ja jaksaa ajatella vähän positiivisemmin.

    Onkos Marikoo kuulolla, mikä siellä on tilanne?

  • #28293
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä alkoi menkat jo ennen testipäivää ja uusi PAS olisi tulossa ensi viikon perjantaina.

   Tyhjä syli, nyt vaihdetaan tukilääkitystä tuon tiputtelun takia. Lugeissa ja teroluteissa molemmissa vuoto tullut läpi jo ennen testipäivää. En tiedä sitten, miksei tähän ole reagoitu ennen. Nyt tuli tukilääkkeeksi crinone-geeli.

   Kateellisin mielin mietin niitä, jotka TEKEVÄT ilmaiseksi lapsia. Ärsyttävimpiä kommentteja olen kuullut työkaveriltani, kun hän ei tiedä tilannettani ja mulla on ollut rahahuolia: ”odotapa, kun sulle tulee lapsia, niin sit sulla ei varsinkaan ole rahaa.” Tekis mieli tokaista, että johan tää lapsen tekokin maksaa tuhansia vuodessa ja sen takia on tiukkaa rahasta.

   Pregnyl loppu apteekeista, korvaavasta lääkkeestä ei kelakorvausta. Korvausta ei myöskään uudesta tukilääkkeestä, joka on melko hintava muihin verrattuna. Tietenkin toivotun lopputuloksen takia maksaisi mitä vaan, mutta tällä hetkellä epäuskoinen olotila, voidaanko me oikeasti joskus onnistua.

  • #28310
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   pitkästä aikaa kirjoitan, olen kyllä lueskellut välillä taustalla foorumia.
   Lyhyesti taustoista: ikää +40v, hoitoja takana yli 5 vuotta, luomuyritystä vuosia sitä ennen. 5 IVF-hoitoa (1 IVF, 4 ICSI), joista saldona 1 tuoresiirto, 9 PAS-siirtoa. Niiden tuloksena pari kemiallista raskautta, 3 alkanutta raskautta, joista 2 päättyi keskenmenoon vkoilla 6-8 ja 1 kohdunulkoinen raskaus.
   Nuo kokemukset kyllä opettivat sen, ettei plussa tarkoittanut onnen tunnetta vaan jäätäviä pettymyksiä. Hoitojen lopetus on käynyt mielessä useamman kerran.
   Silti musertavista kokemuksista huolimatta ollaan jotenkin vaan löydetty itsemme jatkamasta..Onnistun raskautumaan, mutta siihen se jääkin. Mitään syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt, joten syy löytynee alkioista.

   Siirryimme julkiselta yksityiselle ja nyt on ongelmana saada runsaasta solumäärästä huolimatta alkioita hedelmöittymän, saati selviämään hengissä. Tarkoitus olisi saada kerättyä alkioita alkiodiagnostiikkaa varten, koska yhtään turhaa siirtoa, yhtään keskenmenoa en haluaisi enää kokea. Tällä hetkellä näyttää siltä, että lisäämme taloudellista velkaa ja otamme riskin vaikka muutamalla alkiolla tuon diagnostiikan vuoksi. Itselleni tämä on ehkä enemmän jo luopumista koko prosessista. Mikäli sieltä tulee tulos, että näennäisesti erinomaiset plastokystit ovat kuitenkin viallisia, niin ymmärrämme vihdoin lopettaa tämän hoitorumban.
   Pahoittelut vuodatuksesta, mutta näillä mennään ja itselleni alkaa realisoitumaan, ettei toiveista ja välillisistä onnistumisista huolimatta kaikki onnistu. Ehkä se olisi pitänyt tajuta jo vähän aiemmin, mutta yritetään nyt loppuun asti. Eipähän jää jossiteltavaa, ettei yritetty.

   Jos jollain on kokemuksia tuosta alkiodiagnostiikasta, niin mielelläni kuulisin. Meillä siis lähtövalmiina 2 alkiota ja lähtökohtaisesti sinne ei oteta alle viittä tutkimuksiin. Omat voimavarat tuloksettomiin ICSI-hoitoihin alkaa olla lopussa, samoin rahat.
   Kaikesta huolimatta <3 onnea kaikille yritykseen!

   • #28312
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa joukkoomme Aurora ?

    Pitkän ja kivisen tien olette joutuneet kyllä käymään 🙁
    Toivottavasti onni kääntyisi pian ? ootteko missä hoidoissa?

    Onneksi täällä on kaikki tunteet sallittuja ja on varmaan parempi kuin hyvä että saa välillä vuodatettua tunteet ulos, niin hyvät kun huonotkin..
    Vertaistuki on itselle ainakin kaikki kaikessa, vaikka tätä ei kenenkään kohdalle toivo.

    • #28318
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos Sabrina. Vertaistukea ei ole omassa ystäväpiirissä ja vaikka muutamat tietävät hoidoista, en jaksa näistä keskustella. Vaikka kuinka välittäisi ja tsemppaisi, niin kukaan muu kuin tätä hoitohelvettiä elävä ja kokeva ei pysty ymmärtämään mistä henkisestä vuoristoradasta on kyse.
     Täällä onneksi ymmärretään ♥️

  • #28314
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei. Päätin viimein rekisteröityä sivustolle, jotta pääsen jakamaan kokemuksia teidän kanssa.

   Olemme 30-vuotiaita. Itse olen oletettavasti terve, mies on sairastanut nuorena leukemian, jonka hoitojen vuoksi siittiöitä on olematon määrä, noin 20-30kpl. Hoitoihin hakeuduimme 2-vuotta sitten ja hoidossa olemme siis Naistenklinikalla. Nopeasti kävi selväksi, että ICSI on ainoa mahdollisuus. Sattumalöydöksenä mieheltä löytyi myöskin eräänlainen kromosomi-inversio. Kyseessä on harvinainen kromosomipoikkeama, joten sen periytyvyydestä tai mahdollisesta vaikutuksesta lapseen ei ole tietoa. Miehelleni poikkeama ei siis ole vaikuttanut mitenkään. Lääkärit kuitenkin suosittelivat alkiodiagnostiikkaa kromosomipoikkeaman vuoksi.

   Kesällä 2018 tehtiin munasolupunktio ja saalis oli runsas. Sainkin hyperstimulaation sen seurauksena ja jouduin osastolle hetkeksi. Blastokystivaiheeseen pääsi 11 alkiota. Niistä otettiin näytteet ja ne lähetettiin diagnosoitavaksi. ”Terveiksi” todettiin 5 alkiota ja 2 jäi vielä ilman vastausta. 1. PAS tehtiin marraskuussa ja siitä heti onnekseni plussasinkin. 6. raskausviikkolla alkoi niukka verinen tiputtelu ja kahden viikon kuluttua varhaisultrassa todettiin keskeytynyt keskenmeno. Siitä sitten suoraan kaavintaan. Nyt takaisin normikierrossa ja uusi PAS tulossa, ovulaation metsästys alkaa viikon kuluttua.

   • #28394
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiva kun jaoit teidän tarinan ja tilanteen! En tiedä jos luit edellisestä ketjusta mutta meillä on monelta osin aika samanlainen tilanne. Ollaan suht saman ikäisiä ja meillä myös miehellä vähäinen siittiömäärä ja kromosomien translokaatio (mies on terve) jonka vuoksi naistenklinikalla icsi ja alkiodiagnostiikka. Meillä oli eka hoito joulukuussa ja parin viikon päästä eka pas.
    Oliko tämä teidän ensimmäinen hoito? Katsottiinko alkioista tuo inversio vai pelkästään se että kromosomi ainesta on oikea määrä? Jos katsottiin inversio niin siirretäänkö niitä myös? Ei tietenkään tarvitse vastata jos tuntuu liian henkilökohtaiselta ?

    • #28397
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Taisin lukeakin sun tekstin, jos muistan oikein. Kiva kyllä löytää toinen, jolla samanlainen tilanne. Tämä on meidän eka hoito. Alkioista tutkittiin sekä inversio, että kromosomiaineksen määrä. Lopulta en nyt tarkalleen tiedä mikä vika ”ei terveissä” alkioissa oli vikana, muuta kuin että osassa vähemmän vikaa ja osassa paljon vikoja. Käytettävissä alkioissa ei siis ole inversioita ja kromosomiainesta on oikea määrä. Tämän vuoksi olin todella järkyttynyt, että heti ekalla kerralla tuli keskenmeno, kun alkiodiagnostiikkaa kuitenkin käytetään myös siihen, että ”turhilta” keskenmenoilta vältyttäisiin. Keskenmenon jälkeen raskausmateriaali myös tutkittiin patologin toimesta, mutta käsittääkseni mitään selkeää vikaa ei löytynyt.

     • #28400
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      On kyllä kiva löytää tällein suht harvinainen vertainen ?
      Inversioissa ilmeisesti parempi osuus terveitä kun meidän tapauksessa? Meille sanottiin että meidän iässä naisten munasoluista muistaakseni puolet on kromosomi vikaisia ja siihen päälle miehen virheestä johtuvat viat niin meidän todennäköisyydeksi annettiin että n. kolmasosa olisi terveitä. Laskin sillä todennäköisyydet meidän 8 blastolle ja todennäköisintä oli saada 2 tai 3 tervettä ja saatiin siis 3.
      Tosi kurja juttu tuo teidän keskenmeno ? itsekin oon ajatellut niin että jos raskaaksi onnistuu tulemaan niin keskenmenoa en joutuisi niin pelkäämään kun alkiot terveitä. Hyvä kuitenkin että saitte asian tutkittua vaikka mitään syytä ei sitten löytynytkään. Olisi varmasti muuten jäänyt vielä enemmän vaivaamaan. Toivottavasti oli vain tosi huonoa onnea ja seuraava päättyy onnellisesti vasta 9kk päästä ?❤️
      Mikä päivä teillä muuten pitäisi olla siirto? Meillä jossain 6.3. kieppeillä.

      • #28401
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Joo luultavasti inversioissa on isompi prosentti terveitä. Siirto meneekin sitten samalle viikolle kun sulla, mun kierto ja ovulaatio ei oo täysin säännöllinen, joten siksi osuu luultavasti välille 5.-7.3. Jännittää kyllä hurjasti tällä kertaa tuleeko plussa ja jos, niin alkaako vuoto..odottaminen on ihan kamalaa..ekalla kertaa olin kuitenkin niin luottavaisin mielin.

      • #28421
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Jee mennäänpäs me samassa aikataulussa ? on sitten joku kenen kanssa piinailla.
       Uskon että ei ole enää sama asia odotella plussaa.. ? Mutta on varmaan aika epätodennäköistä että niin kävisi uudestaan. Vaikka ei se varmasti sitä huolta poista..

      • #28423
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Mitäs teillä odottaa pakkasessa? Selviäisi varmaan jos selaisi keskustelua mut tää ei oo puhelimella paras paikka selailla ?? pätkii ihan hirveesti ja lataa huonosti.

       Välillä sit pitää kirjautua, sit kun on kirjautunut ja tulee kirjoittaa, nii ei ookkaa muka kirjautunut..

      • #28425
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Joo tää on hankala ? sivun päivittäminen auttaa joskus tohon kirjautumisongelmaan. Me saatiin 8 blastoa joista 3 oli terveitä ja odottaa pakkasessa ?

      • #28428
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Meillä myös 3 balstoa pakkasessa! 😀

      • #28430
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Meillä nyt siis 4 tervettä blastoa vielä pakkasessa jäljellä, ensimmäinen päättyi keskenmenoon.

  • #28345
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Sabrina! Punktio meni aivan ok, saatiin sieltä 7 munasolua. IVF muuttui ISCIiksi. Lääkäri ajatteli, että sillä voidaan varmistaa että munasolut ovat kypsiä, muuta syytä en tiedä. Lääkäri oli jotenkin itsekin vähän ihmeissään, kun munasoluja oli niin vähän, kun oli muutettu lääkitystä, jotta saataisiin enemmän. No kaikki olivat kuulemma kypsiä, 4 hedelmöittyi. Eilen soittivat labrasta siitä. Samalla kyseli muuten mun vointia. Kerroin sitten, että vointi on hyvä, mutta mulla nousi lämpö pe illalla ja jatkui yön, la aamuna enää vähän lämpöä. Siitä ensin kyseli paljon ja sanoi, että hän laittaa vielä lääkärille viestin, että jos jotain tarvitsee tehdä. No ehkä puoli tuntia myöhemmin lääkärikin vielä soitti. Ei tarvinut muuta kuin jäädä seuraamaan, mutta kyllä vaan palvelua oli taas aivan ensiluokkasta. Että vaikka se maksaa ihan hirveesti ja siitä on paljon huolta, että miten tästä selvitään, niin kyllä tuolla on ihania nuo ihmiset ja hoitavat ja huolehtivat myös viikonloppuna, vaikka eivät oikeesti ole töissä (lääkäri siis). Huomenna pitäisi kuulla, onko hedelmöittyneet alkaneet jakautumaan ja keskiviikkona tuoresiirto, jos joku nyt selviää sinne asti. Meidän klinikalla on selvä kanta, että siirto kannattaa tehdä 5-päiväsillä alkioilla, kaikkialla ei vissiin tilanne ole sama?

   Lohtu paljonko sulla on määrätty noita teroluteja? Mulla on nyt 2+1, 2 aamulla, 1 illalla, suun kautta.

   Tervetuloa Aurora ja Saaga. Kovia kokemuksia teilläkin, täällä saa onneksi purkaa itseään ja olla ihan oma itsensä. Keskenmeno on kova kokemus, josta välillä arjessa tekisi mieli napauttaa kaiken maailman tietäjiä ja valittajia, jotka esim jaksaa valittaa lapsiarjesta. Mulla on nyt keskenmenon jälkeen aivan erilainen olo ja erilainen luotto hoitoon. Toki toivon, että taas raskaudun, mutta tällä hetkellä tuntuu, että piinaviikot ei ole niin vaikeat, koska ei se piina lopu kuitenkin siihen. Oon ajatellut, että jos raskautuisinkin, niin siirtäisin tietoisesti testejä ja ultraa myöhemmäksi, niin että ei ehtiisi iloita turhaan. Mieluummin kuulen suoraan viikolla 8 esimerkiksi, että tämän ei onnistunut. Toki, jos niin kauan kestäisi, että vuoto alkaisi.

   Olen myös miettinyt, ja miehenkin kanssa jutellut, että jos kävisi niin, että meillä tulisi 2 alkiota, jotka jatkaisi jakautumista keskiviikkoon saakka, niin että siirretään ne molemmat. Tiedän, että se tekee suuremman riskin, että jos toinen ei pärjää niin voi vetää toisenkin mukanaan. Mutta onko tietoa, kannattaako vain yhtä alkiota pakastaa? Jotenkin nyt keskenmenon jälkeen on siihenkin paremmin varautunut, että tuommosessa tapauksessa tekisi mieli pelata riskillä ja haaveilla tuplaonnesta. Ehkä olen ihan hullu. Sattuuko kukaan olemaan linjoilla, kaipaan ajatuksia 😀

   • #28346
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Minä olen kyllä linjoilla, muttei musta kauheasti apua ole, kun ei ole kokemusta.

    Jos mahdollista on ja suosittelevat niin antaisin siirtää 2. Mulle sanottiin, ettei (ainakaan julkisella) tulla siirtämään kahta, koska mulla tullaan välttämään mahdollista riskiraskautta.

    Huomaan pyöriväni täällä. Toiveikkaana että ensi kuussa saan vihdoin ilmoittautua hoitoon. Samalla pelkään uutta pettymystä.
    Huomenna menen kontrolliin ja koepalojen tuloksia saa odotella sen pari viikkoa. Sitten tietää saako reseptit pysyä laatikossa edelleen tyhjänpanttina.

    • #28347
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     En usko, että meilläkään suositellaan sitä. Mutta edellisellä kerralla, kun kysyin lääkäriltä, niin se taisi puhua riskeistä, mutta sanoi, että on se mahdollista, jos te välttämättä haluatte kaksoset. No silloin meillä ei ollut kuin yksi siirrettävissä, joten ei tarvinut miettiä. Voi olla, että nyt käy samoin. Tai toivottavasti edes se yksi.

     • #28348
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Tsemppiä kovasti! Toivottavasti tulisi enemmän kuin yksi siirrettävä!

      Lueskelen täällä taustalla teidän juttuja, toivottavasti pääsen vielä itsekin osallistumaan muuten kuin taustailemalla.

    • #28569
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Haikaraa etsimässä, mulla oli teroluteista sama annostus kuin sulla, tosin otin 2pilleriä illalla. Toivotaan nyt, että tämä crinone pitäisi vuodon poissa testipäivään saakka toivotun lopputuloksen kanssa! 🙂

     Ja miekin haluaisin 2alkion siirtoja, muttei lääkärit suostu tekemään.. Olisin tuplaonnellinen kaksosista, ei enää tarvitsisi sisaruksistakaan haaveilla! 😉

   • #28349
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä ollaan myös linjoilla.
    Meille ei suositeltu kahden alkion siirtoa, koska olen ”suht pieni” (158/50) että vois olla aika raskasta. Mutta kuitenkin elokuun pas jouduttiin kaksi sulattamaan, toinen oli hyvä mut toinen kiikun kaakun voiko pakastaa uudestaan ja saatiin itse päättää siirretäänkö molemmat. Jotenkin ohi mun ajatuksen, siirrettiin se yksi ja seuraavana päivänä soittivat että on jouduttu toinen heittää pois.
    Tästä siirrosta ei edes mitään kiinnityksen yritystä, mikäli sikäli harmittaa ettei molempia siirretty, monella ”rupuiset” alkioit ovat saaneet toivotun tuloksen.

  • #28351
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos AutumnRain! Toivottavasti pian pääset mukaan kunnolla hoitoihin. Kävin lukemassa sun aikasemmat kirjotukset, kun täällä ei meinaa kaikkien taustoja muistaa. Missä vaiheessa teillä on menossa, onko kohdunkaula saatu hoidettua, että hoidot voisi aloittaa?

   Juu onhan noissa kaksosraskauksissa riskinsä ja pienempi onnistumisprosentti myös. Jos teillä olisi siirretty silloin kaksi alkioo, hyvä ja rupunen, niin oisit sättinyt itteäs, että se rupunen oli syypää toisenkin menestymättömyyteen. Eihän näistä tiedä. Tuntuu vaan vaan, että jos jäis vain yksi pakastukseen, niin sekin ois aivan rahan tuhlausta, kun ei se pakastuskaan ilmasta oo yksityisellä. Mutta kaikki on vaan spekulaatiota, kerron huomenna, onko yksikään selvinny viikonlopusta.

   Onko kukaan kuullu DHEA-valmisteesta. Sitä ei muuten saa Suomesta, ainakaan ilman reseptiä… Mutta mun mies oli löytänyt jonkun tutkimuksen, jossa DHEA-kuuri oli merkittävästi parantanu naisten munasolujen laatua. En tiedä minkälaisia ihmisiä siellä langan toisessa päässä on, mutta me ollaan vähän tämmösiä, jotka yrittää löytää erilaisia keinoja millä voisi parantaa mahdollisuuksia.

   • #28352
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me oltiin viime vuos yksityisellä, joten Joo, ei mikään ollu halpaa 😀 nyt julkisella, julkinen korvaa ekan vuoden pakastuksen.

    Oon just semmonen jossittelija tyyppi, että jos ois siirtänyt sen kaks niin mikä tilanne olis nyt ja ääh.

    Nyt näyttää vahvasti siltä, tai tuntuu, että menkat alkaa huomenna, joten meillä siirto ei tuu taas onnistuu kun ovis + ajoittuu sit väärälle päivälle.
    Vai onko ovulaatio joka kuukaus samana päivänä? Tai siis ajottuuko aina samanlai? Viimeks oli sillon kp14, onks se sit ens kierrossa kans kp 14?
    Oon kyllä nyt ihan sekasin näistä hommista..

    • #28355
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mun ovis ainakin vaihtelee. Kai se olis optimaalisinta, että olis aina se kp 14, niin olisi ainakin helpompi ennakoita. Mutta mulla ei kiertokaan aina oo ihan samanmittanen. Yleensä kai kuitenkin oviksesta on se 14 päivää kuukautisten alkuun, mutta mulla on ollut ovis joskus kp 12, joskus 14, joskus kp 18. Mulla on puhelimessa sellanen kuukautissovellus, helpottaa ainakin mulla kierron seuraamista. Mutta eikö sitä ovistakin pystyis aika helposti hieman säätelemään jollain keltarauhasvalmisteella, jos meinaa aina osua viikonlopulle…

     • #28357
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Mullakin on ollu hoitojen alettua Flo-sovellus.
      Aikaisemmin mulla oli kp 16-17 ovis + mut nyt tietty ajoittuu näin..

   • #28353
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos kysymästä, mulla on nyt siis kolme sähkösilmukkaa tehty ja kohdunsuun ympäriltä leikattu, ei onneksi vielä ole tarvittu kohdunkaulaa operoida.
    Huomenna on kontrolli jossa otetaan koepalat, edellisen jälkeen joulukuussa ei ollut puhtaat vieläkään ja mut laitettiin lähetteellä erikoispuolelle. Siellä siis huomenna aika, sitten odotellaan koepalojen tuloksia taas 2-3vkoa ja sitten tietää joudunko neljänteen. Jos siis joudun niin täytyy taas siirtää hoidon aloitusta. Se tuntuu kyllä niin musertavalta jos ei vieläkään päästä aloittamaan..

    • #28354
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Tsemppiä ja peukkuja huomiseen ?

    • #28356
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Tsemppiä, täällä myös hengessä mukana ja toivotaan, että vihdoin saatte huomenna hyviä uutisia!!

    • #28358
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos tsempeistä! Tuun huomenna sitten kertomaan miten meni!

     Mulla myös käytössä flo-sovellus.
     Mulla sellainen ongelma kierron kanssa, että ovis kyllä on, mutta vuoto alkaa aina 8 päivää oviksesta. Eli luteaalivaihe jää tosi tosi lyhyeksi.
     Oviskin voi olla kaikkea kp 13-21 välillä.

   • #28390
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Suomessa DHEAa saa minun tietojen mukaan vain lääkärin reseptillä yliopistollisesta apteekista. Hinnat muistaakseni n.40€/purkki (100kpl), jos ostaa useamman kerralla niin tulee edullisemmaksi. Minä olen syönyt 3 pvässä (aloitin 5kk ennen punktiota) eikä tuosta lisästä ole valitettavasti ollut alkioihin hyötyä, mutta eihän kaikki lääkkeetkään toimi kaikilla samoin tavoin. Hienoa kuulla, että Yöutu sinulle DHEA toi apuja!

   • #28393
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Haikaraa etsimässsä, muistaakseni käymme samalla klinikalla ja ehkä jopa samalla lääkärillä. Mä sain DHEA-reseptin lääkäriltä, kun kerroin lukeneeni siitä ja kysyin voisiko se auttaa. Lääkäri kirjoitti mulle reseptin ja sain luvan syödä muistaakseni 6kk, jos halusin. Ei ollut itse mitenkään kovin toiveikas sen suhteen. Söin lopulta muistaakseni 3kk ja sitten lopetin, kun iho meni niin huonoon kuntoon. En tiedä mistä johtui, mutta mullahan alkiot olivat paljon parempi laatuisia tässä viimeisessä hoidossa kuin aiemmin. Toki varmaan moni asia vaikuttaa, mutta lääkärikin heitti voisiko DHEA:lla olla vaikutusta. Mullahan oli jopa AMH-arvo noussut sen DHEA-kuurin jälkeen.

  • #28374
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sain nyt aamulla viestin, että hedelmöittyneet munasilit ovat jakautuneet aikataulussa…

   • #28375
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihania uutisia ?
    Eli keskiviikkoa sitten odotellessa..? 🙂

  • #28377
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ❤️ Juu näillä näkymin keskiviikkoa odotellessa, luulisi, että joku edes selviäisi sinne asti ja tietysti jos kaikki jatkaisi kehittymistä, niin tulisi pakastettavaakin. Aikamoista olis, mutta ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa…

   • #28378
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyseletkö huomenna vielä tilannetta vai keskiviikkona ennen siirtoa? Vai mikä teillä on käytäntö?

  • #28379
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Luulen, että ne infoaa myös huomenna. Kyllä ne ainakin soittaa tai laittaa viestin jos on muutoksia.

  • #28383
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nykysin kai ei mielellään siirretä kahta, varsinkaan kovin eri laatusia kun se heikompi voi sitten häiritä paremman kiinnittymistä. Lisäks ainakin blastoissa on hiukan kohonnu riski jakautumiseen, eli yhdestäkin alkiosta voi tulla identtiset kaksoset (kuten mullakin meinas käydä, mutta kkm).
   Mulla ainakin yksityisellä ilmeisesti kaikki on pakastettu yksittäin, ja eipä niitä usein enempää oo tullukaan kun se yks, ja ne on yleensä kasvatettu blastoks. Julkisella siirrettiin aina kaks kerrallaan, ja siellä varmaankin sen ainoan pas:in alkiot oli yhdessä pakastettu.

   Voin kyllä lämpimästi suositella ainakin kokeileen DHEA:ta, ei tiedä koskaan kellä se auttaa. Itsellä esim. viimesimmässä (7.ssä) hoidossa olin syöny sitä yhteensä muutaman kuukauden, viimesimmät kuukaudet tosin hiukan pätkittäin, mutta vastoin kaikkia odotuksia tuloksena siinä hoidossa 2 top-luokkaista blastoa! Solujen määrää se ei lisänny (6 kuten edellisessäkin), mutta eipä sillä väliä kun laatu parani noin oleellisesti niissä vähissä. Koskaan ennen edes vuosia nuorempana ja suuremmista määristä ei AA-huippulaatusia oo tullu, saatikka jotka vielä blastonakin näyttäs niin hyviltä. En oikein usko että tällänen ihan kokonaan silkkaa sattumaakaan vois olla. Näistä siis toinen siirrettiin 5pv blastona tuoreena (josta tulos 5kk nukkumassa tuolla vaunuissa) ja toinen odottaa pakkasessa syksyn siirtoyritystä.

  • #28384
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hieno juttu Haikaraa etsimässä!

   Nyt on käyty ja 4 koepalaa otettu. Eipä sanonut siihen mitään, joudutaanko uusi Sähkösilmukka tehdä. Sanoi että katotaan. Soittaa 2-3vkon päästä tuloksista. Enempää ei mielellään leikata kun haluan raskautua ja jos joudutaan niin siellä on hyvin kohdunkaulaa jäljellä.

   Eli odottamista taas.

  • #28396
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tännehän oli tullut paljon viestejä ?

   Autumn rain: teillä on kyllä kaikin puolin raastava tilanne kun joudutte hoitoon pääsyä odottelemaan noin pitkään ja epävarmasti ja lisäksi vielä varmasti huoli sinun terveydestä ? toivottavasti viimeisimmät koepalat antaisi vihdoin puhtaat paperit!

   Haikaraa etsimässä: peukut pystyssä teidän pas:in kanssa! ?

   Sabrina: ymmärrän sun tuskan ton pas:in ajoituksen kanssa ? koska meinaatte siis siirtyä lääkkeelliseen jos ei aikataulut kohtaa?

   Meiän era vastaukset tuli jo!! Tulos oli normaali aikaikkuna. Musta tuntu että mun mieliala nousi samantien kun tulos tuli ? tietää ettei tartte sitä stressata. Sen sijaan oon nyt stressannu tätä alkavaa kiertoa ja lugeilla ajoittamista. Tuhrua tullut jo pari päivää ja ensin stressasin ettei ala liian aikaisin ja nyt en ota selvää että alkoiko ne tänään vai ei ? katon vielä millainen päivä huominen on ja sen mukaan sitten ilmoittaudun pas:iin. Alkaa jännittää jo hirveästi!

   • #28414
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nyt kun ollaan julkisilla, niin meillähän ei sen suhteen ole päätäntävaltaa. Just eilen luin lääkärin kirjoittaman tekstin viime puhelusta, oli kyllä kirjoitettu niin lääkäri kielellä, ymmärsin siitä vaan sen ettei suosittele hormonisykliä tähän vaiheeseen, odotellaan jos ovis sattuisi kohdilleen.
    Jotain mainintaa pregnylistä ja trikkauksesta? En ihan ymmärtänyt. Mutta ei tähän kiertoon tosiaan vielä ainakaan.

    Oon ehkä nyt enemmän sinut tän odottamisen kanssa kun aikaisemmin, syynä ehkä se että jaksoin jakaa ajatuksia nyt tänne ja huomaa että on muitakin jotka odottaa, syystä tai toisesta. Turhauttaa toki mutta minkäs tälle voi.
    Mutta näillä mennään.

    • #28417
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Missä julkisella olette? Tosi ikävää jos siellä ei pysty yhtään vaikuttamaan omaan hoitoonsa ? Meillä naistenklinikalla on onneksi otettu huomioon meidän toive. Ainakin tähän asti, nythän me vasta nähdään käytännössä miten nämä yksityisen ohjeet toimii julkisen kanssa. Meillä siis se puoli lääkkeellinen tulossa eli letrozol, ovitrelle ja lugesteron.

   • #28415
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lisäyksenä vielä, meillä ainakin ollu pas ohjeena että kunnon vuoto kun alkaa, niin se on kp1 ?

    • #28418
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Joo kiitos ? tiiänkin ton ohjeen mutta usein mun menkat alkaa sillein että hanat aukee ja eka päivä on tosi runsas ja on kipuja. Eilen oli ihan normi vuoto mutta ei runsas enkä joutunut edes panadolia ottamaan.. ? Mutta alan kyllä kallistua siihen että se oli eka kuitenkin.

     • #28419
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Jyväskylässä ollaan. Julkisella puolella käydään ultrat, punktiot ja siirrot on ostopalveluna yksityisellä.
      Just soittelin ultra aikaa, kun menkat alko tänään.
      Yksityisellä kun oltiin, pas oli niin et soitettiin kun menkat alko, sit kun ovistesti oli + soitettiin siitä ja sovittiin siirto päivä.
      Nyt kun ollaan julkisilla, niin täytyy ennen oletettua ovista käydä väli ultrassa. Nyt on vähän kiikun kaakun miten ovis sattuu, jos on kp 14 niinku viime kuussa, nii sit menee taas ohi koko homma…

      • #28422
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Ai teillä on tollainen kombinaatio siellä. Ultra on kyllä mun mielestä hyvä juttu niin näkee että siellä varmasti on munrakkula kehittymässä.
       Nyt sormet ristissä että ovis osuisi hyvälle päivälle! ?

      • #28671
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Mites Beebi siellä menee? Ootko käynyt jo ultrassa ja bongannut oviksen? Mulla oli eilen ultra ja kaikki ok, tosin lääkäri oli sitä mieltä, että ovis tulossa ihan näillä näppäimillä. Onneksi ei kuitenkaan tänään ollut vielä plussa, koska sitten olisi osunut viikonlopulle siirto. Tänään kp 12, joten en kyllä olisi näin aikaisin odottanutkaan plussaa.

  • #28438
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä tuli lisää lunta tupaan..Viimeviikkoisen ICSIn tulos on 1 plastokysti pakkaseen eli meillä on nyt kolmen viimeisen hoidon tuloksena vain 3 alkiota pakkasessa. Yksi niistä ei ole edes plastokysti, joten riskinä sulatuksessa että jaksaako jatkaa jakautumistaan siihen vaiheeseen. Nyt pitäisi päättää, että maksaako n.6000-7000€ alkiodiagnostiikasta, jonka todennäköinen tulos noin pienestä määrästä on nolla.
   Lisäksi sitä ei tehdä alle 3 alkioon, joka voi olla tuloksemme jos pakkasessa oleva ei kestä plastokystivaiheeseen.
   Taas uuden hoidon yrityksessä ei myöskään ole järkeä, kun tulokset puhuvat näillä määrillä puolestaan 🙁 Eli oletettavasti tulemme siirtämään edes jonkun suoraan PAS-siirtona ja ajatus plussasta on meidän historialla yhtä kuin odotettu keskenmeno.
   Miten hel##tissä tää voi olla näin vaikeaa?!?

  • #28441
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Olen seurannut palstaa ja nyt pääsin itsekin kirjautumaan pienien ongelmien jälkeen… Näkyykö tätä tekstiä ollenkaan? ?

   • #28442
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hyvin näkyy, tervetuloa ?

  • #28444
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä pitäisi olla tykkäys-nappi ? kiva Sabrina että teillä 3 pakkasessa! Ja saaga 4 ?

   Tervetuloa Arina ?

   Aurora voi kun harmi ettette ole saaneet niitä alkiodiagnostiikka varten enempää ? miksi teidän hoitopaikassa sitä ei tehdä alle kolmeen alkioon?
   Tuo on vaikea asia että kannattaako vähäistä määrää tutkia vai ei.. Toisaalta voisi saada hyvää informaatiota alkioista mutta toisaalta 2-3 voi sattumankin kautta osua olemaan viallisia joten voiko siitä sitten loppupeleissä päätellä mitään kuitenkaan.. Ja toisaalta pääsisitte huomattavasti halvemmalla ilman, mutta sitten taas ymmärrän ettet halua kokea enempää keskenmenoja. Minulla asia varmaan jäisi kiinni siitä olisiko se hinta sen arvoista että välttää mahdollisen keskenmenon.
   Meillä on siis miehen kromosomi translokaation takia alkiodiagnostiikka julkisella.

   Juttelin naistenklinikan hoitajan kanssa ja tultiin siihen tulokseen että tänään on kp 1. Kun mies tulee kotiin niin ilmoittaudutaan pas:iin ja huomenna alkaa letrozol.
   Naistenklinikalla kuulemma siirrot klo 13 alkaen mikä tarkoittaisi sitä että joudun pistämän ovitrellen klo 3 yöllä ? kun erassa siis ilmoitettiin tarkkaan se aikaväli. pitää kysyä olisiko mitään mahdollisuutta aamuaikaan.

   • #28450
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lähtökohtaisesti ei suositella noin vähäiseen määrään, koska todennäköisyys noin pienen määrän (1-2) ja terveiden alkioiden löytymiseksi on niin pieni. Voihan se silti löytyä tai ei. Tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei tuohon lähdetä. Tuntuu hullulta maksaa noin kova summa tiedosta, jonka jo lähtökohtaisesti tiedetään. Eri asia jos olisi ollut esim. yli 5 blastoa, silloin olisi voinut joku terve olla joukossa. Otetaan siis ehkä viimeinen riski ja siirretään paras alkio passina. Täytyy sitten murehtia onko plussa hyvä vai huono asia…

    • #28582
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Hassua että teille ilmoitetaan tarkka Ovitrellen pistosajankohta, kun meillä se on ihan sama. Liekkö sitä sitten mitenkään tutkittu, onko pistoksen ajankohdalla väliä.. Itsellä vaan aina tunteja laskiessa tulee epävarmuus, että pistääköhän nyt liian myöhään/aikaiseen.

     Ensimmäisen kerran nyt kuitenkin ohjeistettiin gonapeptylin ajankohta kiinnittymisen tueksi. Aiemmin menty mututuntumalla.

  • #28445
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ainiin! Unohdin kertoa että miehen vanhempien kromosomi tulokset tuli ja ne olivat täysin normaalit ? yleensä translokaatiot siis kulkevat suvussa mutta tämä siis tarkoittaa sitä että tämä muutos on saanut alkunsa uutena kun mieheni on saanut alkunsa. Eli mies saattaa olla kromosomi järjestykseltään ihan uniikki kappale koko maailmassa ? sitähän aina toivoo olevansa jotenkin erityinen mutta tää oltaisiin kyllä voitu jättää välistä ? translokaatiot on siis lähes aina erilaisia koska katkeamiskohtien ja osia ristiin vaihtaneiden kromosomien yhdistelmiä on niin monia. Paitsi periytyessä jolloin ne ovat samanlaiset kuin vanhemman ja muiden sukulaisten.

  • #28447
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille DHEA-infoista, alan niitä syömään, jos nyt ei tärppää. En myös tiennyt, että blastoista olisi isompi riski kaksosraskaudelle.

   Tänään ei mulle ole klinikalta ilmoiteltu mitään, mutta oletan silti, että munasoluilla kaikki ok ja huomenna siis menossa tuoresiirtoon. Olen jotenkin sillä asenteella, että tulee mitä tulee ja en ala nyt ollenkaan piinailemaan. Saa nähdä muuttuuko mieli muutaman päivän päästä.

   Vitsit, kun tää foorumi on näin hankala, että ei nää muiden kirjotuksia tässä samalla. Olisi niin mukava kommentoida kaikille, mutta tässä kirjoittaessa ei muista kaikkia. Odotushan tässä koko hommassa on yksi kamalimmista asioista. Kaikkea saa odottaa ja toivoa, mutta silti ei tiedä lopputulosta.

  • #28451
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuntuu takkuavan tämä kirjautuminen.. Olen tosiaan lukenut teidän kirjoituksia täältä jonkin aikaa ja saanut samalla tietoa hoidoista, kiitos teille siitä!
   Eilen olisin kysellyt millainen tuo munasolujen keräys on toimenpiteenä, mutta nyt tiedän. Olin siis tänään siinä ja 12 munasolua löytyi! IVF-hoidossa siis ekaa kertaa, koska mulla ei ole munatorvia ensinkään niin muuta mahdollisuutta ei ole. Tuoresiirto olisi perjantaina jos kaikki sujuu niinkuin pitää. Jännittää ja olo on muutenkin outo tämänpäiväisen jälkeen.

  • #28473
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa Arina!

   Yritin eilen koko päivän tänne kirjoittaa enemmän ja vähemmän sekaisia ajatuksia, mutta tää jumitti koko ajan, erroria ja huoltotöitä pamahti ruutuun.

   Pitkiä huokauksia, odotusta, päivien tuijottelua, mitä jos ovis sattuu väärälle päivälle, mitä jos kävis niin että siirtoon päästäisi, mitä jos alkio ei selviä sulatuksesta, jos selviääkin, onnistutaanko.. Huomaan että kun tätä kaikkea omassa päässä läpi, niin ajatukset kulkeutuu ajassa paljon eteenpäin, jotenkin tosi vaikea elää nyt ”tässä hetkessä” ajattelematta asioita pidemmälle.

   Oon myös miettiny, jos pitäis selkeästi taukoa vaikka elokuuhun niin sais muuta mietittävää eikä aikataulut ja ajatukset pyöris tämän ympärillä. Katsotaan nyt tää kevät ja kesällä tuleekin pakollinen tauko juhannuksen jälkeen elokuun alkuun asti..

   Mites beebi, millon sulla on väliultra?

  • #28478
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä on nyt blastokysti-”tyyppi” kyydissä, toivottavasti pysyy siellä todella pitkään. Kuulemma hyvä yksilö, muita kolmea vielä tarkkailevat huomiseen ja toivottavasti joku kelpaisi pakastimeen asti.

   Olo rauhallinen, sanoin lääkärillekin, kun se sanoi laittavansa vielä testipäivän, että mulla ei ole kiirettä sen kanssa. Sanoi sitten, että voin tehdä milloin haluan 3.3. jälkeen. Saa nähdä, että miten mieli muuttuu. Luultavasti olen tihrustamassa testiä jo viikon päästä 😀

   Tervetuloa uudet, ihanaa, että uusia uskaltautuu joukkoon. Tämä on oikeasta ihana paikka, jossa purkaa itteään ja jossa ymmärretään.

   • #28496
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pidetään peukkuja että nyt pysyy kyydissä ? Tsemppiä piinailuun ?

   • #28503
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä piinailuun ❤ itsekin viimeksi ajattelin, että otan ihan rauhassa ja testaan vasta varsinaisena testipäivänä, mutta eihän sitä pystynyt olla, lopulta kuitenkin testasin pp7 tai pp8 ? jo tällöin mulla oli sen verran selkeä se kaksi viivaa, että ei ollut epäselvyyttä.

   • #28511
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Saaga mulle käy varmaan juuri noin. Kun jo tänään sitä mietin heti siirron jälkeisenä päivänä, että tapahtuukohan mitään jne. Varsinkin, kun oon ollut vähän sellanen väsynyt, tai ainakin vähän tööt-olo, niin tietysti heti mietin, että johtuiskohan siirrosta. Todennäkösesti ei. En oo sentä vielä hamstrannu kauheeta määrää testejä, mutta onhan tuolla laatikossa vielä ovulaatiotestejä ja taitaa olla joku raskaustestikin jääny, että kyllä se testaus onnistuu ihan päähänpistosta. Jotenkin yritän itelle vakuutella, että parempi on testata myöhmmin kuin että aluksi saisin plussan, joka alussa meniskin kesken. Mutta onhan sekin pettymys, jos ei ole mitään kiinnittymisyritystä edes.

  • #28479
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tiedättekö miten julkiselle menee nuo, että jos on puhetta et maaliskuun kiertoon alkaa lääkkeet niin onko se tarkoittanut kiertoa mikä alkaa maaliskuussa? Mulla se olisi maaliskuun viimeisinä päivinä. Ja nyt alkaa joko 27. Tai 28.2.

   Haikaraa etsimässä: toivotaan parasta. Pidän peukkuja!

   Sabrina, kurjaa tuo stressaaminen ja ovulaation odottaminen. Tsemppiä!

   Tehdäänkö PAS helposti lääkkeelliseen kiertoon jos on jotain ongelmia kierron kanssa? Mulla esim. Ovulaatio voi oll mitä vain kp 13-21 välillä ja menkat alkaa n. Viikko ovulaatiosta. Tästä ainiin päättelen, et jotain tuke tarvinnee.

   Hyvä miettiä näin pitkälle etukäteen..

   • #28497
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Varmaan riippuu pitkälti siitä, mikä se oma tilanne on. Mulla on säännöllinen kierto, ovulaatio vaan sattu viimeks tulemaan huonolle päivälle. Jos nyt sattuu myös, niin lääkäri meinas että osittain lääkkeelliseen kiertoon sit tekis. Tarkoittaa, sitten mitä, selviää sitten.
    Uskoisin, että jos nyt oltais yksityisellä, oltais saatu päättää miten tehdään..

   • #28514
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En tiedä miten menee julkisella, mutta ymmärtääkseni just aika jäykkää ja kauheesti odottelua.

    Omalta kohdalta eilen jo kyselin, että jos tämä tuoresiirto ei natsaa, niin mitä sitten. Lääkäri sanoi, että sitten voidaan heti seuraavaan kiertoon tehdä PAS ja se kai automaattisesti tuolla ajoitetaan lääkkeiden avulla, koska sanoi, että sillon pitää sit heti alkaa ottaa letrozoleja. Toivon, että näin ei käy, mutta jos käy, niin soitan klinikalle heti ja kysyn lisäohjeita.

  • #28545
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei PITKÄSTÄ AIKAA♥

   Ihana Sabrina kun huhuilit, tää on nyt aina unohtunut kun ei ole uudesta ketjusta tullut s.postia ?
   Tilanne on paikallaan ja odottava.yritettiin viime kierrossa lääkkeetöntä passia ja koska johtofollia ei tullut ja mulla on niin myöhäinen ovis, niin eihän sitä väliultran jälkeen enää yritettykään.lääkäri alkoi vaan väsätä gonal-f reseptiä ja terolut kuuri jotta kierto alkaisi nopeammin. Viikon oli ruskeaa tip tip vuotoa, itkin lamaantuneena hoitajalle puh että eikö tämä ikinä onnistu! No, tiistaina oli sitten kp 2, ja neljä päivää nyt pistoksia takana. Otin tulevan viikon palkatonta lomaa ja torstaina olisi väliultra. Pitääkö gonal f lääkityksellä tikutella ovista?! Pas siis tulossa (toivottavasti vihdoin..)
   Meidän lääkäri on kovin asiallinen ja jotenkin vakava, en osaa häneltä aina kysyä juuri mitään, mutta onneksi hoitajat kertovat hyvin kun joku mietityttää ♥

   Olen muuten monesti odotusaulassa miettinyt, että onkohan huoneessa täältä ketään..? jotenkin, hassua..
   Ja aina päässäni soi samuli edelmann- ikuisesti kahdestaan. ?

   Voimia kaikille, yritetään nauttia auringosta ja kevään tulosta. ♥

   • #28546
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mennään kyllä taas niin samoissa että voiko olla mahdollista 😀
    Mulla oli tiistai kp1 ja kp 14 väli ultra.
    Mulle eka meinattiin sillon kans torstaina, mut jostain syystä siirty maanantaille.
    Tää kierto kattotaa vielä omalla kierrolla, mut jos menee ohi taas on niin sit osittain lääkkeelliseen kiertoon.

    Hyvää viikonloppua itse kullekkin! Tän päivän jälkeen alkaa viikon loma ja jos sais vähän muuta ajateltavaa.. 🙂

  • #28566
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Lueskelin pitkästä aikaa teidän viestejä, ja luen paremmalla ajalla vielä tarkemmin. Toivottavasti intoutuisin kirjoittelemaan enemmän. Tänne kirjautuminen on ollut tosiaan taas työn ja tuskan takana! Minulle laitettiin torstaina kyytiin meidän pakaste nro 2/3. Nyt yritän selvitä seuraavasta kahdesta viikosta vähän tyylipuhtaammim kuin edellisellä kerralla ? kovin hyvin se ei ole alkanut kun tukilääkkeistä tuntuu tällä kertaa pahoinvoinnin sijaan tulevan lähinnä mielialavaihteluita (lue itkuja). Ja tällä kertaa koko istutuksen nelihenkinen henkilökunta oli tuttuja, totesin mielessäni että ilmeisesti muutama kerta on tullut käytyä…

   • #28570
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Evelin, Meillä oli PAS eilen eli aika samoja aikoja eletään! Testi päivä naistenpäivänä, mutten jaksa uskoa enää tarkoitukseen. Olisi kiva jännätä yhdessä!

    Onko muuallakin käytäntönä sulattaa kaikki alkiot siirtoihin? Tuli hieman yllätyksenä, että sulattaa kaikki 9 ja siirtävät vain yhden, kun loput menevät taas pakkaseen.

    • #28572
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Voidaan tosiaan jännittää yhdessä, niin samat aikataulut! Mun testipäivä on naistenpäivää edeltävä. Meillä on naistenpäivänä vuosipäivä ja tarkoitus sitä juhlia. Saa nähdä onko enemmän surulliset vai iloiset juhlimiset.

     Tsemppiä! Kirjoita ihneessä tänne miten jakselet jne. Mä vähän mietin että yrittäisin pitää ajatukset kurissa, mutta todennäköisesti se on madotonta ja lueskelen täällä vertaistukea.

  • #28583
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin ja meinasi mennä ohi, mutta myös Haikaraa etsimässä piinailee aikalailla samoja aikoja kuin minä ja Evelin! 🙂

   Tänään pistetään nukkumaan mennessä gonapeptyl ja odotellaan ihmeitä yön aikana, että tarttuisko pikkuinen matkaan.

   • #28601
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Niinpä onkin! Jotenkin voimauttava ajatus kun konkretisoituu näin että moni kärsii lapsettomuudesta. Kyllähän se on tiedossa että asia koskettaa montaa ja kaikkihan me täällä foorumilla ollaan, mutta jotenkin tänne mun sumupilveni sisään tuo ajatus tuli voimakkaamoana nyt kun useampi on samassa vaiheessakin! Vaikka onhan meitä aina jono naisia Naistenklinikalla punktio- ja siirtopäivinäkin. Se on muuten jännä että siellä ei ikinä tule sanottua mitään kenellekään, ehkä se on jotain perisuomalaista ”en halua olla moukka ja häiritä toista hänen tärkeänä päivänä”.

    Lohtu, mikä tuo gonapeptyl on? En ole aiemmin kuullut.

    Aina yhtä jännää miten erilaisiin ”tarpeisiin” erialaisilla lääkekomboilla vastataan. Jonkun pitäisi kirjoittaa selkokielinen kirja näistä lääkkeistä ja erilaisista hoitomuodoista 😀

  • #28584
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpa hankalaa päästä tänne kommentoimaan tai sitten mä en osaa käyttää.. ?
   Mulla alkoi myös piinailut, kyytiin tuli 3 päiväinen alkio ja yksi samanmoinen meni pakkaseen. Loput neljä kasvatetaan blastoiksi. Testipäivä olisi myös 7.3. Eikös Evelin ja Lohtu ole samassa ”vaiheessa”? Olo on edelleen aika outo, sellaista kummaa alavatsan vihlontaa, johtuukohan Lugesteroneista ja varmasti myös tuosta punktiostakin? Siitä syystä tuntuu jotenkin pessimistiseltä, voiko tällaisen hormoonimyräkän ja muutosten päätteeksi mikään kiinnittyä vaikka olisi kuinka hyvä alkio..?
   Mulle annettiin tarkat ajankohdat milloin pistin ovitrellen ja keräilyssä olin tasan 36h myöhemmin. Gonapeptyl pistetään maanantaina illalla ja siihenkin sain ajankohdan. Kai niillä ajankohdilla on väliä ja ihmettelen eikö kaikilla näin ole..? Niin tai näin, toivon kaikille plussia!!!

   • #28602
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Arina, juu meitä on nyt monta lähes samassa ”aikataulussa”!

    Mulla tulee luullakseni juurikin Lugesteronista sitä outoa juilimista kohdun alueelle, se alkoi nyt tässä yrityksessä ennen kiertoa. Punktion jälkeiset tuntemukset tähän päälle ovat varmasti ihan oma lukunsa. Minulle ei ole tehty tuoresiirtoa niin en tiedä.

    Itse mietin myös tuota stressitasoa ja sen vaikutusta alkion kiinnittymiseen. Viime kerralla jännitin niin paljon että siirtopäivän vatsani oli pinkeä pallo, enkä nytkään ole mitenkään seesteinen. Mutta yritän ajatella että lapsia on tullut maailman sivu keskelle kurjuutta, puutetta ja sotia, joten pienet tunnemyrskyt ja stressipilvet ivf:ssä ovat toivottavasti merkityksettömiä.

    Mutta katsoin eilen ylen keskusteluohjelman jossa puhuttiin blasebon tutkitusta vaikutuksesta ja oliko siinä laskettu että blaseboon uskominen auttaa 30% todellisen lääkkeen tekemästä vaikutuksesta. Ensin leikilläni mietin että nyt siis vain rauhassa uskon että alkio kiinnittyy niin meille syntyy vauva. Nyt olen melkein jo huolissani kun on niin epäuskoinen olo onnistumisesta tälläkään kertaa ?

  • #28585
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Haikaraa etsimässä on myöskin samoissa? Sulla oli myös tuoresiirto?

  • #28599
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jaksamis haleja teille kaikille! En ole osannut jättää täällä lukemista kun tuntuu että aihe on lähellä sydäntä,vaikka oma tilanne onkin hyvä niin eipä ne omat läpi käydyt jutut poistu eikä tarvitsekkaan(kaksi km,kaksi inssiä,ekasta ifv/icsi plussa,nyt menossa rv.16,kolme jäi pakkaseen).
   Olin yhteydessä ylläpitoon kun nää sivut toimii todella huonosti; tässä keväällä tulossa kuulema uudet sivut mutta tottahan niissä oma aikansa kestää! Koittakaa pitää toivoa yllä vaikka kuin tuntus et luovutan ?

   Toivottavasti pääsette pian kaikki tuonne toiselle puolen jakamaan onnea!

   Tuhannesti jaksamista naiset!!!

  • #28604
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä teille, kellä on piinapäivät menossa.
   Ja muillekin!

   Mulla vielä max. Pariviikkoa tulosten saamiseen. Toivon niin kovin hyviä uutisia.

   Mulla on nyt dpo 7, huomenna alkaa tiputusvuoto jos yhtään samalla lailla menee kuin viimekierrossa.(ja dpo 9 muuttuu kp1) Ovis oli kerrankin 2 peräkkäisessä kierrossa samana päivänä (kp16) kun mulla yleensä on ~kp20.

  • #28615
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Juu samoissa mennään Lohtu, Evelin ja Arina. Mulla siis siirrettiin keskiviikkona 5-päiväinen blastokysti ja seuraavana aamuna pistin gonapeptylin, jonka pitäis vielä edistää kiinnittymistä. Lisäksi syön terolutia tosiaan. Mutta musta ei tunnu yhtään, että mikään on kiinnittyny, mulla ei oo kerta kaikkiaan mitään tuntemuksia. No ehkä ihan pari pientä juilimista munasarjoissa, mutta ne johtuu varmaan vaan terolutista, joka on periaatteessa keltarauhashormonia.

   Eilen oli todella huono päivä. Alko jollain itkuraivareilla ja jatkukin aika samalla lailla. Tää sai alkunsa, kun mä en kestänyt lähteä kylään yksille jotka odottaa vauvaa ja kerroin miehelle, että ahdistaa vaan nähdä ne omassa kuplassaan ja kaikkien vauvatavaroiden ympäröimänä. Siellä siis raskaus alkanu helposti ja todella elävät jossain kuplassa.

   En tiedä voiko lääkkeet vaikuttaa näihin mielialoihin. Illallakin olin vielä miehelle, että taas itkettää ilman mitään syytä ja lopulta yhdessä jo naurettiin ihan kippurassa kun mä vaan itken tai lopuksi itkin ja nauroin vuorotellen. Tänään onneksi jo parempi päivä ja parempi mieli. Onneksi on myös mies, joka jaksaa ymmärtää näitä mun mielialoja.

  • #28616
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vähän lisäystä vielä. Tällä hetkellä ei oo sellanen olo, että kumpa jo saisi testata. Pelkään jopa testaamista, kun jotenkin tuntuu, että ei tosiaan oo mikään kiinnittyny. Ja tosiaan oli tuoresiirto. Kaksi blastokystia me saatiin myös pakkaseen. Edellisellä kerralla en osannu pitää näppejä irti testeistä ja testasinkin jo aivan liian aikasin.

  • #28617
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Haikaraa etsimässä: Ehkä se on ihan ookoo olla itsekäs ja pysytellä erossa kavereista, jotka nauttivat siitä ihanasta odotuksesta tai tuoreesta vauva-arjesta. Oman voinnin mukaan ja olisihan se kaveriakin kohtaan ikävää, jos tulisi sanottua jotain mitä ehkä itsekin myöhemmin katuisi kun oma tilanne muuttuu tai hormoonit hälvenevät. Kyläile vaikka sitten kun mieli on parempi. Todella hankalia tilanteita nuo…

   Itse olen tässä pohtinut testaanko etukäteen.. Onko se ollenkaan järkevää, pitäisikö vain malttaa odottaa..? Yleensä en jaksaisi odottaa mitään vaan oon sellanen ”kaikki mulle heti”-tyyppi, tässä asiassa se ei ole kovin hyvä piirre. No, joudunpa jokatapauksessa kärvistelemään vielä ainakin viikon, ennenkuin on mitään järkeä yrittääkään tikuttaa.

   • #28632
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Juu on kai se ok olla itsekäs, mutta hieman hankaloittaa, kun kyseessä on miehen veli.

    Mä olen periaatteessa myös kovin malttamaton, mutta vaikka edellisellä kerralla tuli plussaa, niin se ei mitään loppujen lopuksi kertonut, kun meni kesken. Siksi en halua kiirehtiä mitään, vaikka eilen kyllä jo laskeskelin päiviä, että milloin voisi näkyä testissä ? eli varmaan testaan jo aika pian, ehkä kaappiin jääneen ovulaatiotestillä vaikka ?

  • #28637
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No en saanut hyviä uutisia. Ens kuussa uuteen operaatioon.
   Selvittelen polilta, et pitääkö siirtää aikaa vai pidetäänkö kiinni siitä, että aloitetaan maaliskuun kiertoon (joka ilmeisesti tarkoittaa et huhtikuussa olis vasta sumuttelun aloitus ja silloin tietää myös patologin vastaukset).

   • #28642
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi AutumnRain :/ Oon pahoillani, ei löydy sanoja. Kovasti siellä nyt vaan koetellaan. Tsemppiä <3

    • #28644
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos!
     Jospa nyt olis viimeinen kerta ja pääsis maaliskuun lopussa alkavaan kiertoon aloittamaan.

  • #28646
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tätä kirjoitusintoa vie, kun kirjautuminen on tänne äärettömän vaikeaa. 😮

   Tervetuloa piinailijoiden joukkoon Arine! Kiva jännätä isommalla porukalla, luulisi edes jonkun onnistuvan.

   Tukilääkkeistä jokainen on aiheuttanut itselle vatsajuilimisia ja rintojen arkuutta, huonovointisuutta ja muita raskausoireita (lugesteron, terolut, crinone).

   Evelin, kaipa se positiivinen ajattelu onnistumisen suhteen voisi viedäkin eteenpäin, tosin vaarana pudota sitten kovaa ja korkealta, jos menkat alkaakin. (Nimimerkillä Monta kertaa aiemmin tippunut) Ja minua stressaa vaan enemmän, jos mietin etten saisi stressata. 😀

   Gonalpeptyliä on pistetty nyt muutamassa siirrossa alkion mahd. kiinnittymisen aikoihin, tosin olen saanut käsityksen, ettei lääkettä ole vielä tutkittu paljon, että auttaako se todella kiinnittymiseen.

   Ja insseissä ja punktioissa ollut tarkasti määritetty ovitrelle/pregnyl aika, mut ei passiin.

   Haikaraa etsimässä, itsellä hieman samanlainen tilanne, kun siskon ystävä kysyi järjestetäänkö siskolleni babyshowerit. Olen ollut sinut siskoni raskauden kanssa, mutta babyshowereiden järkkäys saatika niihin osallistuminen tuntuu jo hyvin ahdistavalta ajatukselta! Ilmoitin, etten millään ehdi sellaisia järkkäämään. Enkä kyllä haluaisi mihinkään vaippakakkuunkaan osallistua.

   Millonkas meinasitte testata? Itse olen testannut menkkojen oletettuna alkamispäivänä, tosin aina ne on silloin alkaneetkin.

   Ruusunen, ihanaa kuulla onnistumisestasi ja tsemppiä loppuun saakka! <3

  • #28650
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En tiedä mistä johtuu, mutta mulla ei ole ollenkaan tunne, että oisin nyt voinut raskautua. Viimeksi oli jotenkin erilainen olo kropassa. Tai sitten vaan kun yritän olla pessimisti ei pety -ajattelulla, niin en tunne mitään. Tai sitten vaan luulin edellisen kerran tuntevani… Tuntuu siis että testaaminen on ihan turhaa. Pitäis yrittää olla positiivisempi. Kaivoin kyllä tänään laatikoita, olisi 3 ovulaatiotestiä. Ehkä alan niillä testailemaan. Viime ivfssä sain plussan jo 8 päivää siirron jälkeen, sillon meille siirrettiin 4-päivänen morula. Nyt jo keskiviikkona olis sama aika kulunut, mutta sillon ei toki välttämättä vielä näkyisi mitään. Äh, millon te aiotte testata? 😀

  • #28652
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi kaikille, olen uusi täällä ja jonkin verran seurannut taustalta kirjoituksia. Taustaa sen verran, että meillä menossa toinen icsi hoito ja olemme sekundaarisesti lapsettomia. Siirtoja on ollut muistaakseni seitsemän ja tänään oli kahdeksas Pas. Yksi keskeytynyt keskenmeno on ollut. Syynä meillä on hedelmöityshäiriö ja lievä endometrioosi ja varmaan joku muukin kun alkiot ei tahdo jäädä kiinni.
   Kysyn teiltä muilta, että onko teille ollut verenvuotoa siirtopäivänä? Itselläni aina hieman tiputtaa vähän ja loppuu sitten. Olen miettinyt voisiko johtua vain katetrista?
   AutumnRain, Toivottavasti pääsette aloittamaan pian hoidot. Tsemppiä!
   Haikaraa etsimässä, Lohtu, kyllä minä olen testaillut aina aiemmin, mutta testipäivänä voi kuitenkin sanoa varmuudella onko plussa 🙂

   • #28677
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa Violette! Mulla ei ole ollut siirtopäivänä vuotoa. Voi tietty olla yksilöllistä ja nyt yksityisellä mulla on jotenkin niin taitava lääkäri, että juuri mikään ei tunnu, eikä ainakaan satu. Alkuun, kun oltiin naistenklinikalla, niin lääkärit oli siellä kyllä niin ”kovakourasia”, että sillon vuosin ainakin inseminaation jälkeen, siellä ei tehty siirtoja. Mulla kohdunkaula tekee pienen mutkan ja nykysellä lääkärillä ei ole ongelmaa sen kanssa, mutta naikkarilla ei tullut mitään. Taitaa olla myös edistyneemmät välineet yksityisellä.

  • #28685
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lohtu, positiivine ajattelu on mullakin kyllä hakusessa ja lähinnä kaukainen toive.

   Milloin kiinnittyminen suunnilleen olisi istutuksesta?

   Pyhästi lupaan itselleni että testaan vasta kun virallinen testipäivä on, mutta voi olla ettö joudun pienentämään mahdollista pettymystä testaamalla jo edellisenä päivänä..

  • #28686
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiinnittyminen tapahtuu kai yleensä kun alkio on 6-7 päivää. Eli jos sulle siirrettiin 5-päivänen blasto, niin sen pitäisi kiinnittyä parin seuraavan päivän aikana jo.

   • #28688
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Juurikin sellainen siirrettiin viime torstaina! Eli jos olisi onnistuttu niin siellä luultavasti tyyppi olisi kiinnittynyt.

    Aloin siis vaan stressata sitä että tunnen oloni erityisen stressaantuneeksi… ja ettei siksi kiinnittyminen on varmasti nyt vaikeaa! Hitsiy tätä ailahtelua! Viikonloppuna olin varmoilla mielin että pakkohan tämän nyt on onnistua.

    • #28689
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu kyllä se on pe-la kiinnittynyt! Kyllä tää piina-aika aiheuttaa myös stressiä, vaikka kuinka yrittäis olla löysin rantein. Parasta on jos on paljon ohjelmaa, niin saa mielen muualle.

  • #28742
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa uudet! ❤

   Mites piinailijat, onko teistä joku jo kerennyt testailemaan? ?

   Sain tänään bongattua ovulaation, joten tiistaina sitten vihdoin päästään tekemään PAS.

   Sabrina ja Beebi, missä vaiheessa teillä menossa passiin valmistautuminen?

   • #28743
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tänään rupesin testaa, toivottavasti + ei ajoutu sunnuntaille tai maanantaille.
    Maanantaina on väli ultra jos ei + tuu tuolloin.

    Mites Marikoo, olikos sulla tänään ultra? 🙂

    • #28744
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ainiin Marikoo myös samoissa aikatauluissa, kuulumisia siis häneltäkin mielellään ?

     Toivotaan Sabrina ettei osuis viikonlopulle siirto ❤

  • #28745
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä meni tää pas kierto ihan mönkään ?? Harmittaa niin paljon!
   Yritin siirtää kk alkua lugesteroneilla mutta ilmeisesti vain vuoto vähän myöhästyi mutta uusi kierto oli varmasti jo alkanut aiemmin. En tiedä onko mahdollista mutta näin päättelen.
   Viime viikolla en osannut päättää mikä oli Kp1 koska vuoto alkoi niin epämääräisesti ja väliultra oli eilen vaikka yritin sanoa viime viikolla kun sitä varattiin että se on liian myöhään. Stressasin sitä koko viime viikon ja maanantai illalla olin jo ihan stressissä että menenkö yksityiselle katsomaan tilanteen vai mitä teen. Sekä yksityinen että julkinen puoli rauhoitteli että tuskin ovulaatio on vielä ollut.
   Noh, niin vaan eilen ultrassa näkyi 25mm munarakkulan ? siis voi ***** oikeesti.. Mä tiesin tän ja kukaan ei kuunnellut mua. Liian myöhäistä pistää ovitrelle ja pas siirtyy.
   Kaikkeista ärsyttävintä on se että näillä näkymin seuraava kierto osuu viikonlopulle ?
   Koen kyllä vähän helpotusta siitä että tässä kierrossa ei tehdä siirtoa koska tuntui alusta asti että kaikki meni pieleen. Letrozolitkin söin siis varmaan ihan väärinä päivinä.
   Jos jotain hyvää niin limakalvo oli tosi hyvän näköinen. Ei se ennenkään huono ole ollut mutta pitää näitä positiivisia nyt yrittää kaivella.

   Joku pohti että letrozol kierrolla voisi ajoittaa pas kiertoa, ei voi. Vain sillä kokonaan lääkkeellisellä (estrogeeni?) voi. Vähän on käynyt mielessä että miksi ei valittu sitä eikä tätä kierron armoilla elämistä.

   Tsemppiä kaikille piinapäiviin! Tulkaa päivittelemään fiiliksiä ja tuntemuksia ?

   • #28746
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi surku! 🙁
    Mulla on kyllä semmonen fiilis, että tuskin osuu ovis tiistaille vaikka sovellus sitä näyttää. Oon jotenki nyt psyykannu itteni siihen, et tää kierto menee ohi ja sit siihen osittain lääkkeelliseen kiertoon.

    Mulla on jotenki ihan tosi stressaantunut olo tästä kaikesta, ehkä nyt ensimmäistä kertaa vaikuttaa myös parisuhteeseen. Oon jotenkin etäinen, pakko tehdä koko ajan jotain (siivota), jos pysähtyy, nousee pala kurkkuun.
    Välillä väkisin miettii että onko tää kaikki sen arvoista, että mielenterveys on vaakalaudalla, mut kai tää on.

  • #28748
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heii!
   Tänään oli ultra, ei näkynyt johtofollia, endometrium 8mm. Jatkan gonal f piikittelyä ke asti annoksella 75. Su aloitan ovulaatiotestit. Pelottaa jos tästäkään ei mitään tule!! ??

   Tsemppiä ja halaus Sabrina, (ja muut♥), samoilla fiiliksillä täällä. Oon ihan sillä ajatuksella että mut on tuomittu epäonnistumaan ja että tää on jotaim kohtuutonta painajaista jota pakotetaan katsomaan aitiopaikalta.

   • #28838
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mites siellä, aloititko testit?
    Mä oon täällä varovaisesti luottavaisin mielin, tänään edelleen tuli tosi haalea toinen viiva testiin että ei varmaan osu + vielä huomiselle.
    Sen verran tullu tikuteltua, että osaa vähän lukea kuinka lähellä plussa on.
    Teen varmuuden vuoksi liuska ja digitestejä viimeiset päivät..

  • #28753
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minä, jonka piti ootella rauhassa ja elellä stressaamatta… Pah sanon vaan. Aamulla tein ovulaatiotestin ja työpäivän jälkeen raskaustestin. Clearbluen ovulaatiotesti näytti hymynaamaa ja raskaustestiliuskassakin hailakasti toinen viiva. No testaan virallisesti myöhemmin, mutta vastoin kaikkia mun uskomuksia, niin ainakin tyyppi yrittää kiinnittyä. Saapi nähdä kuinka nyt sitten käy ja jos plussaa näyttää, niin onko kyydissä vielä kuukauden päästä.

   En siis usko ollenkaan raskauden mahdollisuuksiin, oon ollut tässä jo viikon aivan varma, että tällä kertaa ei ole tapahtunut mitään kiinnittymisyrityksiä. Olen niin oireeton, että oikein on ketuttanu. Meinasin eilen Alkon ohi kävellessä hakea viikonlopuksi pullon viiniä, kun olen niin varma, että tästä ei mitään tule. Makeeta on tehnyt mieli aivan järkyttävästi, ehkä myös tämän ketutuksen takia, että me ei koskaan onnistuta ja tää on niin vaikeeta, ja siitäkin oon vaan päätellyt, että kuukautiset on ihan ovella. Pieni toivon kipinä kuitenkin nyt heräs…

  • #28756
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina ja Marikoo, samaistun teidän ajatuksiin, ihan kun omia tekstejä ja tunnelmia lukisi.

   Haikaraa etsimässä, kuulostaa huojentavalta että näkyy kiinnittymisyritystä!

   Mä jotenkin kuvittelin silloin pari vuotta sitten että kun tähän vaiheeseen päästään niin on selvä että lapsi on tulossa. En tiedä mikä hitsin ajatus tai toive se oli. Mut jotenkin se että alkio on hedelmöitetty ja siirretään kohtuun kuulosti prosenteista huolimatta helpolta. En osannut ajatella että se on mikroskooppisen pieni mikä-lie mikä roiskaistaan kohtuun katetrilla – aika kaukana siitä ajatuksesta että joku siirretään tai istutetaan kohtuun. Sieltä ne meidän ainoat geneettiset jälkeläiset sit menee vessanpöntöstä jätevedenpuhdistamolle… tai minne ikinä kiinnittymätön sitten tipahtaakaan?

   Mulla on nyt kolmatta päivää karmea ripuli ja päänsärky. Ja vähän sama olo kuin pari vuotta sitten kun hemoglobiini oli tippunut anemian puolelle, hengästyttää ja odotan ilta seitsemästä yhdeksään vain koska saa painua sänkyyn.

   • #28764
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mäki ajattelin, että varmaan helposti onnistutaan, mulla siis edellisestä suhteesta kaksi lasta joista toinen sai alkunsa e-pillereistä huolimatta, toinen heti lopetettua. Nyt en halua kääntää veistä kenenkään haavassa, vaan siis tästä syystä jotenkin ajattelin että eihän tässä nyt varmaan kauaa mene. Tässä sitä kuitenkin mennään, odotellaan ja ihmetellään.. Ennen kaikkea odotellaan.

  • #28786
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnittelut plussasta Haikaraa etsimässä, vaikket siitä uskalla vielä iloitakaan rankan kokemuksesi jälkeen. <3

   Olisin jo plussasta tai kiinnittymisyrityksestä todella onnellinen – tietoisuus että voiko edes ikinä raskautua toisi lisää toivoa.

   Täällä elellään PP 7 ja vielä odotan maanantaihin asti ennen testiä.. Mikä ilahduttaa, nyt ei ole ollut vielä tiputteluvuotoa uusien tulilääkkeiden myötä! Rinnat painavat, paisuneet ja arat – pikkuhousut jatkuvasti märät, kun valkovuotoa tulee niin runsaasti. Vatsassa juilii. Ja nämä kaikki oireet voi johtua tukilääkkeestä, mutta pieni toivonhiven ajatuksissa.

   Muoks. PP8 valmistautumista taas ties monenteen pettymykseen 3,5vuoden sisällä: Aamulla rinnat eivät ole enää aristaneet. Aivankuin muissakin negakierroissa. Välillä näitä menkkakipujakin jo ollut alavatsassa ja -selässä.

   Evelin, joko vointi helpottanut?

   Violette, viime siirrossa ei tullut verta, toissa siirrossa tuli. Nähtävästi vähän riippuu siirrosta ja sen tekijästä. ? Toissa siirrossa tuli vähän verta seuraavana päivänä, ja tohkeissani ajattelin sitä kiinnittymisvuotona, vaikka luultavasti johtui edelleen siitä siirrosta.

   • #28810
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos Lohtu <3 Eilen tuli postissa vielä digitaliset testit ja teinhän mä aamulla jo testin. ”Pregnant 2-3”. Toivo on ehtinyt herätä, mutta yritetään nyt ootella vielä.

    Tulkaa kaikki kertomaan, kuinka käy. Tsemppiä vikoihin odottelupäiviin.

    • #28811
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ihanaa, onnea plussasta ?

  • #28812
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnittelut Haikaraa etsimässä! Toivon niin, että nyt kaikki sujuisi hyvin! Itsellä ei mitään tuntemuksia, liian aikaista testatakaan. Miten Lohtu ja Evelin?

  • #28814
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanan uskomatonta Haikaraa etsimässä!

   Mulla on päänsärky ja vatsa rauhoittunut, mutta kovin tukala ja turvonnut olo. En ole viitsinyt käydä vaa’alla aikoihin eli voi olla että olen syksystä lihonut, tai sitten tukilääkkeistä tulee turvotusta. Käsittämätöntä että on samat tukilääkkeet peräkkäisissä kierroissa, mutta ihan erilaiset tuntemukset.

  • #28834
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Haikaraa etsimässä! Nyt vaan toivotaan että haikara löytäisi lopulta perille. <3

   Tuli vielä mieleen pieni korjaus, että olisin onnellinen plussan saannista testiin, JOS alkio olisi kiinnittynyt vielä oikeaan paikkaan, eikä olisi kohdunulkoinen.

   Haikaraa etsimässä innoittamana tein apteekkarin ovulaatiotestin tänä aamuna PP9, kun r-testejä ei ollut, ja tuli kaksi saman paksuista viivaa! Nyt harmittaa kun menin tekemään, voikohan tuo Crinone vaikuttaa jotenkin ovistesteihin tai entä jos mulla näyttääkin ne aina loppukierrossakin plussaa? Nyt ostamaan oikeaa testiä ja huomenaamusta uusi yritys.

   Tsemppiä muillekin ja ilmoittakaa lopputuloksesta! ?

  • #28836
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No nyt pääsee kirjoittamaan, eilen ei millään onnistunut!

   Oikein paljon onnea Haikaraa etsimässä! ihana juttu!

   Toivottavasti lohtu ovisplussa merkitsisi raskautta!

   Perjantaina rohkaistuin ja laitoin polille viestin, kysyin miten nyt toimitaan että pidetäänkö vielä kiinni aiemmin sovitusta että maaliskuun kiertoon aloitetaan sumut (menisi huhtikuun puolelle sen aloitus) vai siirretäänkö kuukaudella. Ehtisi ennen sumujen aloitusta tulla tulokset siitä uudesta leepistä.
   Eli edelleen elellään epävarmasti mutta toivon kovin et vihdoin päästään aloittamaan.

  • #28841
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pääsimpäs vihdoin kirjautumaan tänne.

   Beebi, voi ei miten kurja tilanne siellä, tuo on kyllä tosi ikävää ?. Toivotaan että seuraava kierto yllättäisi eikä osuisikaan viikonlopulle ♥

   Sabrina pidän peukkuja sulle, että ovis olisi plussaa vasta tiistaina ?

   Haikaraa etsimässä ihanaa, onnittelut plussasta ♥

   Lohtu toivotaan kovasti että raskaustestikin olisi plussaa ?

   Täällä jännätään jo kovasti ylihuomista passia.. uskallatteko miten paöjon urheilla passin jälkeen, tai entä mahdollisen plussan jälkeen? Itseäni on jäänyt kovasti vaivaamaan edellisen keskenmenon syy, vaikka itse ei siihen pitäisikään voida vaikuttaa, mutta minulla verenvuoto alkoi todella rankan crossfit treenin jälkeen, mikä on aiheuttanut mietintää.. nyt tuntuu, etten uskalla jatkossa tehdä muuta kuin käydä kevyesti kävelemässä..

   • #28846
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ainakin minulle sanottiin kummankin passin jälkeen että nyt viettämään mahdollisimman normaalia elämää. Kaiken järjen mukaan rankkakaan treeni mitä tavallidesti tekee ei voi aiheuttaa keskenmenoa. Mutta ymmärrän ihan täysin ajatuksesi ja varovaisuuden!

    Mua nauratti kun lääkäri sanoi siirron jälkeen että saa mennä heti pissalle, se ei vaikuta alkioon mitenkään. Eli selvästi meitä hoidoissa olevia huolettaa monet asiat! Pystyn ymmärtämään senkin jos joku on joskus ollut huolissaan heti siirron jälkeen pissalla käymisestä, vaikka tiedän että sellainen huoli on turha.

    Itse ehkä jättäisin jo alkiovaiheessa pois esim taistelulajit tms jos sellaisia harrastaisin, ja ilmajoogaan en ole mennyt jos on ollut edes pieni epäilys että voisin olla raskaana. Vaikka eipä nuokaan kai aluksi mitään vaaranna? Ei vain voi omissa ajatuksissa ottaa mitään riskiä.

  • #28843
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea Haikaraa etsimässä, olen niin onnellinen puolestasi! ♥

   Täällä jännäillään tuleeko pas onnistumaan.. tänään oli vielä ovistesti nega ja ke on ultra.. jos silloin ei johtofollia näy, niin tää kierto meni sit vaihteeksi mönkään ?. Vähän alkaa kyllä jännittämään jo se hetki kun joskus pääsee passiin, tai tulee edes se ovis, niin selviääkö alkiot sulatuksesta ? meillä on 3 ja 4 päivän ikäisiä alkioita, ja en tiedä mitä ajatella.. 1 ja 2 luokan alkioita ovat. Kertokaa jos teillä kokemuksia sulatuksesta selviämisestä/ uudelleen pakastuksesta. Ja jos esim huomenna olisi ovis plus, niin milloin pas tehdään? ?

   • #28845
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Riippuu alkion iästä. Eli meillä esim on 5 päivän ikäisiä, su ja ma + ei onnistu. Jos plussa tulis sunnuntaina – > siirto la. Jos + maanantaina niin siirto ajottuis sunnuntaille. Eli nyt toivotaan ettei + tuu huomiselle, tuskin tulee, oon aika luottavaisin mielin.

  • #28844
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Marikoo toivotaan kovasti että pääsisit tässä kierrossa passiin ♥

   Meillä on sulatettu vain yksi alkio tähän mennessä ja se selvisi sulatuksesta. Meillä alkio on 5 tai 6 päiväinen, ja siirto tapahtuu siis 5 päivää ovulaation jälkeen.

  • #28870
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lohtu ja evelin, kuinka kävi testien kanssa tänään, mikäli testasitte?

   Mites Sabrina, jäikö ovistesti vielä negatiiviseksi tänään?

   Täällä jännätään kyllä kovasti nyt muidenkin kuin itsensä puolesta ?

  • #28871
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi hitto tän forumin kanssa!
   Mulle tulee siis sähköpostilla ilmoitus viesteistä ja klikkaan sieltä itseni tänne. Pyysi kirjautumaan, kirjauduin ja etusivun kautta sitten tänne ja en ollut muka kirjautunut, uudestaan ja uudestaan, johan tänne pääsi.

   Sen verran hyvältä näyttää nyt, että ovistesti näytti negaa ja mulla oli aamupäivällä ultra, jossa kaikki kunnossa. En sen kummemmin kysellyt kun lääkäri sanoi että hyvältä näyttää. Ultraan mukaan plussa tulossa ”näillä näppäimillä”. Aamulla oli kuitenkin tosi haalea edelleen se toinen viiva, en ihmettele vaikka plussa tulisi ylihuomenna, huomiselle seon laskettu tulevaksi, vaikka eihän tässä voi sen varaan laskee.

   Mites muilla menee? Piinailijat ja passia odottelevat? Ja siis tottakai kaikki muutkin, tässä nyt on niin paljon porukkaa ettei tahdo muistaa kuka on missäkin vaiheessa menossa ?

   Ihanaa viikkoa kaikille ?

   • #28873
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mullakin sanoi lääkäri ultrassa, että ovis on ihan näillä näppäimillä tulossa, mutta ei se siltikään tullut vielä seuraavana aamuna eikä sitä seuraavanakaan, onneksi, koska muuten olisi siirto mennyt viikonlopulle. Huomenna mulla nyt siis pas sitten ?

    • #28874
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Nyt ei oo väliä tuleeko huomenna vai ylihuomenna vaiko sitä seuraavana päivänä, nyt kun pääs eilisen ja tän päivän ohi ??
     Tsemppiä huomiselle 🙂 on tää vaan jännää.. ?

  • #28875
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina ja Saaga, kuulostaa ihan kamalan stressaavalta tuo ovulaation tikuttaminen ja viikonlopulle osumisen pelkääminen! En tiedä olisko musta tuohon stressiin, ihailen teitä.

   En ole vielä testannut kun testipäivä on vasta torstai. Testit löytyy kyllä jo kylppäristä. Ajattelin että malttaisin odottaa sinne torstaihin, mutta ostin kummikin tuplapaketin testejä jos yllättää pakottava tarve pissata tikkuun…

   • #28877
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on ollu 1 tuoresiirto ja 2 pas, jokaisella oon alkanu testaa pp7 ?
    Malttamaton ja sit ehkä vähän sitäkin että jos siinä jotain näkyy, että onko ollu mitään yritystä. Tuoresiirrosss näky haaleaa toista viivaa, mut vuoto alko, meinasivat että on jotain biokemiallista. Sit toisella lähti aluilleen mut ei ollu kunnollinen kun hcg nous hitaasti johonki 500,tosi alussa siis menny kesken ja kolmannessa ei viivan paikkaakaan ilmestynyt..

  • #28878
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ai että muakin jännittää myös teidän muiden puolesta, sekä piinailijoiden että PASsilaisten. Itse ei olla saatu pakastukseen tätä ennen mitään, joten en osaa siitä sanoa. Kamalalta kuitenkin tuo tikuttelu + jännitys että mille päivälle nyt osuu.

   Ihailen teitä piinisläiset, jotka jaksatte odottaa loppuun asti. Ja voi Lohtu (<3), uskon ovistestiä, että nyt siellä on lähdetty kiinnittymään. Tule kertomaan vielä se r-testin tulos!!

   Itellä ei ole oikeestaan mitään tuntemuksia, tai no joo rinnat on kasvanu, mutta kuinka paljon lääke on vaikuttanut siihen. Välillä luulen tuntevani jonkun pienen vihlasun, mutta voi olla että ei sitäkään oikeasti ole. Teen varmaan jossain vaiheessa viikolla tai viimeistään viikonloppuna uuden testin. Viikkonäytöllinen digitaalinen testi on siitä hyvä, että voi alussa nähdä nouseeko HCG, eli lisääntyykö viikot testissä. En halua mennä verikokeeseen, ja yritän sinnitellä n kuukauden ennen kuin mahdollisesti pääsis ultraan, jos sillon vielä kaikki vaikuttaa olevan hyvin.

   • #28880
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aa, aivan, eli se viikkonäytöllinen testi tunnistaa kehittyneen hormonin määrän. Tuo on varmaan seuraava sekoilu sitten mitä alan tehdä, jos siis tulisi positiivinen testi. Pitäisi seurata että ollaako siellä vielä mukana matkassa.

    Tässä kaiken keskellä kyllä vähän kadottaa itsensä. Tajusin juuri että olen odottanut ja toivonut niin kauan, että en oikeine edes muista miltä tuntui kauan. No tai kaikki on suhteellista, siis kolme ja puoli vuotta meidän kohdalla olen odottanut. Ja välillä mietin että no mitäpä sitten jos onnistutaankin, mutta mikään ei ole sellaista kun olin ajatellut ja toivonut. Osaako sitä suhtautu asioihin järkevästi, vai takooko takaraivossa että ”tässä on nyt mitä halusit ja sait, pakko olla aina onnellinen”. En tiedä mistä näitä ajatuksia tulee, piti vaik nopeasti kommentoida tuoda raskaustesti oivallusta..

    • #28881
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu se testi näyttää ”raskaana 1-2”, ”raskaana 2-3” tai ”raskaana 3+” Ja nuo on viikkoa hedelmöityksestä. Mulla näytti siis lauantaina 2-3, joten seuraavana viikonloppuna pitäis näyttää 3+, jos hcg nousee normaalisti. En muista niitä rajoja, mutta kyllä nekin jostain löyty…

  • #28882
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Polilta vastasivat että pidetään sovitusta kiinni.
   Eli jos siis menee kaikki hyvin niin meillä alkais ens kuun kierrosta!

   Haluaisko joku selittää miten se pitkä kaavaa menee? Eli aloitetaan nenäsumutteet, mut mitä sitten? Jossain vaiheessa ainakin ultrataan..

   Pitäis varmaan kaivaa ne paperit jostain.

   • #28885
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tästä tulee nyt ihan tyhjän päiväinen vastaus kun innolla riensin vastaamaan ja tajusin etten oikein muistakaan enää mitään 😀 Pitkässä on tosiaan ensin nenäsumutteet ja sitten ultraamisen perusteella kerrotaan koska tulee pistelyt rinnalle ja miten sumuttelu vähenee (mulla ainakin puolitettiin). Muistan paremmin lyhyen kaavan kun sitä mulla oli kolmeen otteeseen ja pitkä tuntui kirjaimelliesti vaan pitkältä sumutteineen 🙂 Sitä sumutteen riittävyyttä oli vaan vaikeampi laskea kun taas piikeissä ei ole ollut niin paljon heittoa.

  • #28886
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään aamulla ennen töihin lähtöä sain elämäni ensimmäisen plussan raskaustestiin! <3 Ollaan miehen kanssa onnellisia, epäuskoisia ja kauhuissamme, että voiko tämä olla totta ja ihan oikeasti onnistua. Hoitajakaan ei uskaltanut vielä onnittella ennen tulevaa torstain verikoetta. Mietin vaan alkoiko sittenkin se piina vasta nyt, ettei meiltä oteta nyt tätä onnea heti pois. ? Tämä oli meidän 3.IFV:n 2. PAS.

   Todella paljon tsemppiä myös Arinalle ja Evelinelle piinapäivien loppusuoralle sekä muille alkusuoralle ja tuleviin siirtoihin + Violetelle siltä väliltä! 🙂

   • #28888
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onneksi olkoon Lohtu! ❤️

   • #28889
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten ihanaa, onnea plussasta! ? ?

    Eiköhän me muut koiteta pitää plussa aaltoa yllä 🙂

   • #28930
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Lohtu ja Evelin! ❤️

   • #28947
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea plussasta!

  • #28904
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kyllä tuohon Flo sovellukseen on jollain lailla luottaminen kuitenkin, tänään tuli plussa! Jännä miten eilen aamulla oli niin haalee se toinen viiva, ajattelin että pari päivää menee vielä. Mut kiva näin.
   Siirto ajoittuu siis maanantaille!

   Onkos muilla tullu tilanteisiin muutoksia? 🙂

   • #28906
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toi on kyllä yhtä mysteeritiedettä! Ai myös Flo on olemassa, mulla on käytössä Clue.

    Mutta mulla on niin epävakaa kierto ettei siitä ole mitään luotettavaa saanut katsottua. Lähinnä Naistenklinikalla kiittelivät kun mulla oli ylhäällä monen vuoden kuukautiset. Sillä aikanaan saatiinkin niin nopeasti lähete eteenpäin terveysasemalta, kun pystyin kertomaan että kierto on välillä jopa 50 pvää.

  • #28905
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä tein testin kun en voinut olla tekemättäkään (se siitä torstain odottelusta). Katsoin jo että selkeä nega, mutta viimeisen kahden minuutin aikana tuli viereen haalea viiva. Torstaina uudestaan ja toivottavasti on yhä viiva mutta vaan tummempi…

   • #28908
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Iiks, nyt sitten jännitetään ? toivotaan että viiva lähtee vahvistumaan! ?

    Joo siis ymmärrän kyllä jos on epäsäännöllinen kierto niin sillon voi olla vaikea lukea ja luottaa noihin.
    Mulla on aina ollut n. 27-29 päivää kierto, hoitojen alkaessa pidenty 30-33 vaihtelevasti. Toki siis jouluun punktion jälkeen oli 24 päivää, olikohan siitä seuraava sit jopa 38 päivää ja olin ihan hätää kärsimässä 😀 noo katotaan mitä tästä tulee..

   • #28948
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea! Toivottavasti viiva lähtee tummenemaan!

  • #28920
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi Evelin toivotaan, että viiva vahvistuu ❤

   Huh nyt on alkio siirretty ja olipa hurja kokemus ? jostain syystä katetri ei millään meinannut mennä läpi kohtuun, aiemmin ei ole ollut mitään ongelmaa. Kanavaa laajennettiin kaikenlaisilla instrumenteilla, toinen lääkäri tuli vielä yrittämään ja lopulta puolen tunnin tuskailun jälkeen alkio saatiin siirrettyä. Tuska ja kipu oli kyllä sanoin kuvaamatonta, mutta oon pelkästään onnellinen, että siirto saatiin kuitenkin tehtyä, ettei yritystä jätetty kesken. Ihanat lääkärit ja hoitajat olivat parhaansa mukaan tukena ❤ Tämän kärsimyksen jälkeen olisi kyllä suotavaa saada kaksi viivaa ?

   • #28921
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oiii, nyt sitten tsempit piinailuun! ?
    Tuskastuttavan hitaasti menee päivät varmaan itse kullakin odotellessa ?

   • #28949
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kuulostaa rankalta, mutta onneksi onnistui! Tsemppiä piinapäiviin ja Plussatuulia!

  • #28925
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille onnitteluista! <3 Ja onnea Lohtu ja Evelin, voiko olla tottakaan, että näin monella meistä vihdoin tärppäis. <3

   Mahtavia uutisia AutumnRain, ihanaa, että vihdoin pääsette alottamaan.

   Saaga, ompa kurja kuulla, että oli kivuliasta. Sen ei kuuluis olla! Käyttikö ne ollenkaan ultraa / jotain kameraa. Mulla on käytetty (yksityisellä), koska kohdun kaula tekee jonkun mutkan. Kun oikeet välineet on käytössä, niin ei tuntunu ollenkaan. Naistenklinikalla aikoinaan ei käytetty ja siellä sattu kaikki ja eivät saaneet inseminaatiossa katedria perille.

   Tässä tulee huono omatunto, kun unohtaa jonkun teistä, ei ole tarkoitus, kaikkien kuulumiset kiinnostaa. Halusin vaan sanoa sen, kaikki ootte tärkeitä ja kertokaa mitä kuuluu, vaikka en itse muista kaikille kommentoida / kysyä kuulumisia. <3

   • #28929
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Haikaraa etsimässä ❤️ Vihdoin pääsin kirjautumaan ja onnittelemaan, luin jo uutiset aiemmin. Ihana kuulla, että hoitokerta onnistui. ❤️❤️

   • #28950
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos!
    Aloitus ei ole vielä täysin varmaa. Mulla on ens viikolla se sähkösilmukka ja siitä menee varmaan viikko – kaks että lääkäri soittaa ja kertoo miten kävi. Toivottavasti näyttävät vihdoin vihreää valoa!

  • #28927
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ultra oli käytössä joo, edellisellä kerralla siis naistenklinikalla siirto onnistui ihan normaalisti muutamassa minuutissa eikä yhtään sattunut. Kaavinnassa myös naistenklinikalla ei kohdunkaulan laajennuksessa ollut mitään ongelmaa. Nyt vaan jostain syystä ei onnistunut normaaliin tapaan.

  • #28932
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Lohtu ja muut plussanneet!! ♥?
   Tää sivusto ei tue tällaisen hömmelön muistia ?
   Ja ihanaa Sabrina, että meni asiat nyt niinkuin pitää!! ♥ pidän piinaamiseen kaikki peukut pystyssä!

   Tekisi mieli niin kirjoittaa kaikkea, mutta olen toivoton. En saa ovistestiin vieläkään hymynaamaa ja tikun pois ottaessa se toinen viiva on melkein näkymätön. Huomenna se ultra ja pelottaa.
   Lääkärit on sanonu että km riskit on isoja niissä lääkkeellisissä passeissa. Kertokaa kaikki keiltä löytyy hyviä kokemuksia niistä??! Ja mitä oireita on lääkkeistä tullut?

   Päivät mennyt niellessä itkua, että miksi tämä NYT on näin vaikeaa kun alkiot olisi jo pakkasessa. Ovis on tullut yleensä kuitenkin aina aika usein näillä lääkkeillä ? ja nyt toki jos se tulee, niin tulee vääränä päivänä ja tulee joku viikonloppu pilaamaan kaiken.

   Huomenna aamuna varmaan vähän viisaampia ja taas hieman pettyneempiä…

   • #28933
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei älä huoli, mulla oli ma aamuna ihan olematon toinen viiva tosi tosi himmee, ajattelin että menee vielä pari päivää, mut tänään se olikin plussa. Tein siis tikkua ja digiä. Huomenna osaavat kertoa sulle paremmin, näkevät mikä siellä on meininki. Tuu kertoo sit mitä sanoivat! ?

   • #28951
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Marikoo, toivottavasti se plussa sieltä vielä tulee! Mulla päivää ennen ovisplussaa oli viime kierrossa ihan olematon viiva, ja sitten tuli digillä hymynaaman kun liuska oli vielä mielestäni negaa.

   • #28962
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Miten ultrassa meni?
    Voi kuule et oo varmasti ainoa joka miettii laidasta laitaan näitä.
    Oon kyllä onnellinen että alun alkaen aloin tänne kirjoittelee, täältä saa sitä tukea mitä muualta en ainakaa oo löytäny..

  • #28957
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos onnitteluista, odotukset nyt todella korkealla! Tänään alkoi paha oireinen pissatulehdus ja kävin viemässä näytteen ja aloitan antibiootit tänään. Huomenna sitten se verikoe…

   Haikaraa etsimässä, mikset halua käydä siellä verikokeessa?

   Ihanaa Evelina, on tämä ihmeellistä! Onko testi vahvistunut? <3

   Saaga, ikinä ei ole sattunut alkionsiirto, mutta inssit kylläkin yhdellä tietyllä lääkärillä, joka veteli mutkat suoriksi vähän kovemmin ottein. Toivottavasti teillä onnistuisi nyt!

   Marikoo, toivottavasti ultrassa tulisi hyviä uutisia. Itse en ole saanut ikinä pos. ovulaatiotestiä, ja meillä on käynnitetty aina ovulaatio pregnylillä. Tosin onneksi useimmiten follikkeli on kehittynyt irroitettavaksi. Mutta myös ns. turhat ultrakäynnit tuntuvat hirveiltä, kun todetaan että munasarjat lepäilee, odotetaan seuraavaan kiertoon.

   • #28961
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä en näe siis mitään syytä miksi tarvisi käydä verikokeessa. Myös klinikalla sanottiin (edellisellä kerralla) että voi tulla verikokeeseen jos haluaa, mutta ei sitä tarvita. Hormoni nousee yksilöllisesti kuitenkin ja alkuraskauden hcg nousun voi päätellä niistä viikkonäytöllisistä testeistä, jos haluaa. Siis ei saa lukemaa, mutta sen verran että tietää onko noussut jos viikot näyttää oikeeta. Toisekseen oli lukema mikä tahansa, niin se ei silti kerro mitään siitä, että onko alkio kunnossa ja jatkaako kehitystä.

    En ole edes vielä ilmottanut klinikalle r-testin tulosta, yritän vaan ottaa rauhassa ja odottaa ja toivoa, että kaikki olisi hyvin. Ajattelin ekaan ultraan mennä viikolla 8, lähellä sitä aikaa, kun viimeksi meni kesken. Siis jos vaan sinne asti pääsen ilman mitään ongelmaa. Ainoa, miksi ultraan voisin mennä aiemmin, olisi että saisi varmistuksen että alkio on kiinnittynyt oikeaan paikkaan.

    • #28967
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Okei, tämä selittää paljon – mielenkiinnosta kysyin, kun ei aiempaa kokemusta ole. Voi sinua, toivon todella että nyt pieni ihme pysyisi matkassa. <3 En voi (enkä haluaisikaan) kuvitellakaan, miten pahalta keskenmeno tuntuu sekä mitkä arvet ja epäluottamuksen raskautta kohtaan se jättää.

  • #28977
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Uskomatonta, eilen ultrassa näkyi molemmin puolin isot johtofollit ja me päästään SIIRTOON tiistaina!! ?? olen aivan sekaisin, odotin nimittäin huonoja uutisia. Ei tarvii enää tikutella oviksia vaikka plussaa en niillä saanutkaan. Toki voisi olla jo nyt hymynaama. Eilen illalla pistin ovitrellen irrotuspiikin. Mutta auttakaas nyt taas tosityhmää. Viimeksi oli lutinukset(?) Ja ne oli emätinpuikkoina. Nyt on nuo pienet pyöreät kapselit nimeltään lugesteron 200mg. Kai ne suun kautta otetaan? ? ohje vähän epäselvä, kun isoja annoksia kai laitetaan alakautta, mutta?

   Kaikille voimia ja halauksia tähän kamalaan piinaan, ollaan me vaan maailman vahvinta tekoa, kun jaksetaan näitä hoitoja ja pettymyksiä, toiveita ja odottelua käydä läpi! ♥

   • #28981
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa ?? uskomatonta miten samaan tahtiin ollaan tässä menty, punktiosta asti!! ?
    Mulla vaihtui lutinunsesta myös tuohon, kun kysyin oisko mitään muuta tukilääkettä kun lutinus polttelee jajaja.. Niin vaihtoi tuohon nyt annostelu samanlailla kun lutinus.

  • #28979
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa, että pääsette siirtoon! Mulla Lugesteron 200mg aamuin illoin laitetaan emättimeen. Kyseistä lääkettä voi kyllä ottaa myös suun kautta, mutta yleensä näiden hoitojen yhteydessä käytetään käsittääkseni emättimen kautta.

  • #28983
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tein äsken testin uudestaan ja viiva on vahva! Olen niin helpottunut että itkettää!

   Minullakin on lugesteron 200mg kolmasti päivässä emättimeen. Olinkin miettinyt mikä se yksi, eli Lutinus. Minulla oli se tukilääkkeenä kun ensimmäisessä ivf yrityksessä yksi rakkula karkasi isoksi eikä enää voitu edetä. Miettivät siirtymistä inseminaatioon mutta totesivat että meillä on samat mahdollisudet yrittää luomuna itse (eli taisivat tarkoittas että ihan yhtä toivotonta luomuna kuin insrminaationa..). Mutta siis silloin sloitin Lutinuksen tukilääkkeeksi ja se oli aika kammottava! Kirvelevä ja sotkuinen sekä vaikea laittaa. Lugesteron on minulle paljon mukavampi! Ja pakkausselosteesta aloin itsekin katsoa että mihinkäs tämä pitääkään laittaa ja hämmennyin. Onneksi oli naistenklinikan ohjelappu missä sanotiin.

   • #28984
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Sylintäydeltä onnea! ?
    Ihanaa kun niin moni plusssnnut, antaa toivoa tännekkin onnistua joskus! ?

    • #28985
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos!

     On toivoa, ei näitä hoitoja tehtäisi jos ei olisi tuloksia. Toki onnistuminen on niin monen asian summa, että välillä on vaikea jaksaa uskoa.

     Olen ihan kahden vaiheilla siitä että miten nyt uskaltaa olla: helpottunut vai pelätä, kun kuitenkin ollaan vasta niin alussa. Tiistain haalean viivan jälkeen selasin jo kaikki maailman päiväkirjat odotusajalle, vaikka silloin oli kyllä todella aikaista. Mutta ajattelen että nautin nyt tästä ja tunnustelen etenemistä, koska ikinä ei voi tietää. En ole koskaan ennen ollut raskaana, ja jos tulisi keskenmenokin en silti voi tietää tulenko raskaaksi enää toista kertaa. Eli ehkä vaalin nyt tätä aikaa niin paljonkuin voin, koska se on ehkä ainut kertani, kävi miten kävi. Menipä nopeasti synkistelyksi, ehkä nyt yritän saada ajatukset muualle.

     Kiitos kun olette siellä ruudun takana kertomassa omistanne ja lukemassa.

     • #28987
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Voi, mä ymmärrän sua.
      Plussan jälkeen sitä miettii kaikkea kauheuksia, mitä voi tapahtua, on aina pieniä etappeja mitä odottaa ja pelkää että onkohan kaikki nyt hyvin.
      Sitä kasvaa raskauden myötä äitiyteen, ja se pelko pienen puolesta ei lopu koskaan..

      • #28989
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Niin, aivan. En ole osannut edes ajatella noin pitkälle kun hoidoissa ajatus keskittyy niin voimakkaasti raskaaksi tulemiseen (ja kaikkiin sen välivaiheisiin).

      • #28992
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Anteeksi, ei ollut tarkoitus mitenkään pahalla sanoa!
       Yritä nauttia ja olla onnellinen tästä hetkestä, olet sen ansainnut ?

      • #29013
       Nimetön
       Ei-aktiivinen

       Hei, ei mitään anteeksipyyntöjä 🙂 en ymmärtänyt mitenkään pahalla. Jotenkin vaan tajusin sen sanonnan että äidit ovat aina huolissaan lapsistaan. Ja että ehkä tämän hetken pelkoa ei tarvitse mitenkään harmitella tms., koska pelko on luonnollista ja huoli seuraa varmasti pitkään.

  • #28986
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi että onnea Evelin ❤ monesko pp sulla siis tänään?

   • #28988
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nyt on kaksi viikkoa täynnä, tänään oli testipäivä. Testasin vain jo pp 12 kun en jaksanut enää odottaa ja täällä oli tullut muilla jo tuloksia näkyviin vielä varhaisemmin. 🙂

  • #29009
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ootteko sit laittaneet nuo lugesteronit ilman mitään asetinta? Lutinuksessa kun oli mukana se ”tikku” mihin lääke laitettiin. Tuntuu tyhmälle alkaa alakautta laittelee tollasia buranaa pienempiä pylpyröitä ? mutta silleen kai se sit varmaan tarkoitus, oisko sitten teho parempi!

   • #29014
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo, näissä ei ole mitään asetinta eli sormella vaan ? yllättävän helppoa ja sujuvaa vaikka alkuun epäilytti. Eivätkä nämä sotkekaan ihan niin pahasti kuin muistan niiden asettimella laitettavien värjänneet alushousut ihan valkoisiksi.. Tää nyt on jo ehkä vähän liikaa infoa, mutta mulla on käytössä kankaiset kestositeet ettei tarvitse niin ahdistua tablettivalumista ?

   • #29019
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ohhoh, onpas ne pienempiä mitä lutinukset ?? nyt vasta katoin, nehän on puolet pienempiä! Huomenna täytyy aloittaa 2x päivä.
    En kyllä lutinuksen aikaan käyttänyt sitä asetinta, jotenki tuntuu inhottavalle. Noi näyttää enemmän semmoiselta ”voidemmaiselta”, jospa ne ei sotke yhtä paljon kun lutinus ?

  • #29180
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heiii aloitin uuden ketjun, vol5, jatketaanko siellä? ?

  • #33602
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei te jotka olette syöneet DHEA:ta. Kuinka kauan olette jatkaneet sitä ja miten lääkitys lopetetaan mahdollisen raskauden alkaessa?

   • #33603
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Söin niitä puolisen vuotta viimeisissä hoidoissa. Noin 2kk ennen toisiksi viimeistä hoitoa, ja lopetin piikkien alkaessa. Tässä hoidossa ei tehty tuoresiirtoa kun halusin että kaikki kasvatettaisiin blastoiksi. Yksi alkio meni 4.pv pakkaseen ja jatkoin dhea:ta siirtoa odotellessa. Seuraava kierto oli sekava eikä siirtoa tehty, alkukierron taisin pitää taukoa kuurista. Seuraavassa kierrossa siirto ei sitten toteutunut kun alkio ei jatkanut kehitystä sulatuksen jälkeen, ja jatkoin taas dhea-kuuria. Sitten taisi olla yksi kierto välissä ja sitä seuraavaan tehtiin uusi ivf. Jatkoin dhea:ta piikkienkin ajan, ja aina ensimmäisiin tuoresiirron plussamerkkeihin saakka. Eli myöhemmin ilmeni, että itsellä nuo tauot kuurissa oli turhia, ja syömistä olisi voinut jatkaa hoitokiertojenkin läpi. Mutta kaiketi pätkittäinenkin syöminen auttoi, ja uskon että sillä oli osansa viimeisin hoidon onnistumisessa.

Luet parhaimillaan 73 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.