Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Julkisen jonot

 • Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 1 vuosi sitten Nimetön toimesta.
Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #43723
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko täällä itsellisiä naisia / naispareja julkisen jonoissa ja tietävät näistä enemmän?

   Simpukan sivuilta poimittu teksti:
   ”Lapsettomuushoidoissa noudatetaan hoitotakuuta: hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmessa viikossa lähetteen saapumisesta. Arvioinnin edellyttämät tutkimukset ja erikoislääkärin arviointi on tehtävä kolmessa kuukaudessa lähetteen saapumisesta.”

   Jos näin todella on, miten HUS:n omilla sivuilla voidaan rennosti todeta, että jo lahjasolulääkärin _ensi_käyntiä (henk.koht olen itsellisenä naisena hoitoihin lähtevä, joten tämä polku kohdallani seuraava steppi) joutuu tällä hetkellä odottamaan lähetteen käsittelyn jälkeen _noin vuoden_?!? Sen jälkeen sitten ”vain” 2-3kk INS tai 5-6kk IVF hoitoihin. Miten tuo vuoden odottelu lahjasolulääkärin ensikäynnille voi minkään lain puitteissa olla mahdollinen?
   Eikö tähän päde hoitotakuu?

  • #43725
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hoitotakuun pätemisestä en tiedä, en oo jaksanut yrittää selvittää ja en usko että siihen vetoaminen olisi polkuani nopeuttanut. Omasta polussani kesti aika pitkään. Kun hoidot vapautuivat julkisella itsellisille naisille niin yritin päästä saman tien mukaan. Lopulta 2020 helmikuussa sain ajan lääkärille ja lähetteen jonka lääkäri mokasi eikä lupauksistaan huolimatta ottanut yhteyttä vaikka lupasi jos lähetteeseen tarvitsee lisätietoja. Lopulta huhtikuussa uusi lähete toiselta lääkäriltä otettiin vastaan, lokakuussa pääsin ensi käynnille. Sen jälkeen tutkimuksia ja vaaditut psykologin juttelutuokiot. Tammikuussa 2021 sain hoitopäätöksen, helmikuussa aloitettiin inssit ja niitä vedettiin neljä läpi ennen kuin pääsi ivf jonoon, jonossa meni 5kk jonka jälkeen päästiin suunnittelemaan ivf-hoitoa. Tietty mun polun aikana korona oli juuri käynnistymässä joten se voi selittää kestoa ja luovuttajista oli pulaa, en tiedä mikä todellinen jono on tällä hetkellä lahjasolu hoitoihin. Paljonhan julkisuudessa on puhuttu et tampereella on lyhyemmät jonot ja sinne on joitakin itsellisiä naisia hakeutunut hoitoihin pitkin jonojen takia. Pitkissä ivf jonoissa on kyllä kaikki samoilla viivoilla, heteroparit, naisparit ja itselliset naiset, turhauttavaa yhtäläisesti kaikille.

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.