Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Kiinnittymisongelmat – Kuinka monta siirtoa ennen raskautta?

Luet parhaimillaan 8 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #25150
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiinnostaa onko minulla kohtalotovereita? Nyt tehty 7 siirtoa ilman tulosta, monennesta teillä alkoi raskaus?

  • #25159
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä onnistui toinen siirto. Kaksi punktiota. Eli toisen punktion tuoresiirtosta onnisti.

   • #25310
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Korjaus tuohon minun aloitukseen, eli meilläkin onnistui ensimmäinen pas eli toinen siirto ja siitä meillä ihana tyttö jolle nyt yritetään sisarusta. Ensimmäinen lapsi tuli ns. niin helposti, että en ymmärrä ettei 7 siirrossa ole tapahtunut mitään. Pelottaa, että olen synnytyksessä saanut jotain tulehduksen takia kohtuuni tms., mutta julkisella eivät suostu tähystämään, koska ultrassa kaikki näyttää olevan Ok.. Pian alkaa meidän kolmas ja viimeinen kierros…

  • #25257
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla on tehty kaikkiaan 7 ivf:ää, joista 3. (icsi) hoidon 1. pas oli plussa. Tätä ennen 4 siirtoo, joista kolmessa siirrettiin 2 alkioo kerralla, yhteensä siis 7 alkioo. Niillä ei mitään yrityksiäkään kiinnittyä. Ekaa hoitoo lukuun ottamatta alkiot oli ihan hyvänlaatusiakin, mutta vain 2-3 päiväsiä. Tuo plussa oli eka blasto (5pv) mikä siirrettiin. Tämä jakautui kahteen ja meni kesken rv8+, joka huomattiin vasta kuukautta myöhemmin np-ultrassa. Tän jälkeen 2 muuta blastojen (AB ja BB) pakastesiirtoo oli negoja. Seuraavassa 4. hoidossa tuoresiirrossa taas 2 x 3pv alkioo, negaa. Ja sitten ainoasta pakkaseen menneestä 6pv AB-blastosta se pysyvä plussa. Sitten 5. hoidossa tuoresiirrossa 4pv ja ainoassa pas:issa heikohko BC-laatunen blasto, kumpikin negaa. 6. hoidossa ei tehty tuoresiirtoo koska halusin että kaikkia viljellään pidempään heti alkuunsa. Vain 1 pakkaseen 4. päivänä (viikonlopun takia), mutta tämä ei enää sulatuksen jälkeen jatkanu kehitystään blastoksi, joten 0 siirtoa. 7. hoidossa siirrettiin tuoreena 5pv top AA-blasto josta plussa ja tulos nyt 2kk nukkuu tuolla rattaissa. 1 vastaavanlainen meni pakkaseen.
   Yhteensä siis tähän mennessä 12 siirtoo ja niissä 16 alkioo.
   Uskoisin että itellä ainakin ja kuten kai yleisimmin kiinnittyminen on kiinni alkion elinkyvystä. Lääkärin sanoin, hieman kärjistetysti(?) elinkykynen alkio alkaa kiinnittyä vaikka viljelymaljaankin.. Mulla myös endo, jonka takia uskon että sen myrkyt saattaa pilata jonkun alkionkehityksen vaiheen, eikä niistä voi tulla liian aikasin siirrettynä blastoja. Blastonkin ois nähtävästi oltava vähintään AB-laatunen jotta saattais olla elinkykynen.

   • #25316
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onneksi lopulta teillä onnisti! Pitkä tie kyllä! Mutta ihana palkinto lopussa ❤️ Kamalaa, mutta ihanaa tietää, että ihmeitä tapahtuu ja mekin voidaan vielä saada toinen nyytti kotiin. Useat siirrot on henkisesti vain tosi raskaita.. Olisipa rahaa niin että voisi käydä jossain juttelemassa hoitojen aikana. Olitteko te jossain yksityisellä hoidoissa?

  • #25277
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tää kiinnostaa tosia paljon, kerran tai kaks jo yritin vastatatakin, mut kännykkä heitti koko ajan ulos..

   Eli mulle tehty 4 siirtoo, joista eka lääkkeellinen ja kemiallinen raskaus, ihan pieni kiinnitttymisyritys siis. Loput luonnolliseen kiertoon ja negaa. Vikassa tuli haamuviiva ennen virallista testipäivää ja johtui kuulemma
   Ovitrelletuesta..

   4 siirtoo ei kuulosta pahalta ja oisin ehdottomasti valmis uusiin, mutta koska 3 punktiota julkisella jo takana ja PGD:n takia yksityisellä ois sikakallista.. Siks toivon nyt sydämestäni, että antavat vielä uuden hoidon julkisella.. Koska eihän 4 siirrosta vielä mtn tiedä.. ?

   Dellu, Ananas ja Yöutu, Ootteko tehny julkisella vai yksityisellä..? Yöudulla hurja määrä ❤️

   • #25318
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    ? Voi, toivottavasti saatte vielä uuden hoidon! Onko teillä siis julkisella tehty tuo PGD testaus? Saanko udella miksi? Tuo 3 hoitoa tuntuu todella vähälle! Kun nyt puhutaan näistä synnytystalkoista niin tekisi mieli laittaa Saulille viestiä, että auttakaa enemmän niitä jotka epätoivoisesti haluavat lapsia! Jos saatte lisähoidon niin olisi kiva tietää! Jos joskus itsekin joutuu sitä pyytelemään ..

   • #25319
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ja me ollaan siis myös julkisella!

  • #25287
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä myös yksi kohtalontoveri, jolla ongelma vaikuttaisi olevan kiinnittymisessä. Takana kaksi ivf hoitoa, joista yksi tuoresiirto ja 9 PAS:a, eikä kertaakaan positiivista raskaustestiä! Olo toivoton!
   Ongelma pco eikä juuri omaa kierto, joten kaikki siirrot tehty lääkkeelliseen kiertoon.
   ERA testi tehtiin myös huonojen tulosten vuoksi. Edeltävä progestiinituki aiemmissa siirroissa selvästi suositeltua lyhyempi. Nyt testin jälkeen tehty 2siirtoa, ei kuitenkaan tulosta näissäkään.
   Kyselin juuri lääkäriltä mahd jotain lääkkeellistä tukea kiinnittymiseen, mutta oli sitä mieltä, että lääkkeelliseen kiertoon ei mieltä käyttää pistettävää tukea(gonapeptyl, ovitrelle jne).
   Pakkanen tyhjä, ensi vuonna olisi tarkoitus lähteä taas uudellen hoitokierrokselle. Tuntuu pelottavalta, kun vasta näin huono, vaikka kaiken pitäisi olla kunnossa, kohdun limakalvo ja alkioit.

   • #25315
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    ? Niin tiedä tuon toivottomuuden tunteen! Välillä on ihan hulluuden partaalla.. Ja sitten pitäisi osata olla stressaamatta, joka tuntuu aivan mahdottomuudelta! Minullekin tehtiin ERA luonnolliseen kiertoon niin että ovitrelle pistettiin jo kp 8 kun folliikkeli oli jo 17mm ja selvisi että siirto pitää tehdä 1 päivää myöhemmin, sen jälkeen 3 siirtoa ilman tulosta. Julkisella puolella sanoi minulle aika ikävästi että ERA on vain kaupallinen testi ja jokainen tekee itse siitä tulkintansa. Jäi jotenkin sellainen olo, että voiko siihen testiinkään sitten luottaa? Nuo tukilääkitykset on jänniä, näyttää että Jenkeissä ja Australiassa käytetään niitä paljon enemmän kuin täällä, mutta en tiedä ovatko tulokset sitten yhtään parempia …. Saanko udella että missä te olette hoidoissa?

  • #25321
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla tehty 3 ekaa hoitoo exän kanssa julkisella ja loput yksinäni yksityisellä. 3. hoito jäi aikanaan eron takia kesken ja munasolut pakastettiin.
   lotte, kummallista miksei muka gonapeptylistä vois olla hyötyä lääkkeellisessä.. mulla se on ollu käytössä yksityisellä joka siirrossa, myös lääkkeellisissä. Mutta jos hoito on tehty pitkällä kaavalla ja synarelan kanssa, niin sehän on ilmeisesti vastaavaa kun gonapeptyl ja käytetty siihenkin tarkotukseen..;)
   Mulla on kokeiltu myös minidisperiinit ja kortisonit, mutta ei plussia niissä siirroissa.

  • #25351
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ensimmäinen hoito tehtiin yksityisellä. Yksinkertaisesti en pystynyt odottamaan 6kk:tta toimeettomana julkisen puolen jonoissa, kun ovulaatioinduktiohoidoista luovuttiin ja asetettiin ivf jonoon. Yksityisellä alkiot viljeltiin 3pvän ikään (viikonlopun vuoksi pidempi viljely ei onnistunut). Puolet alkioista menetettiin, kun eivät sulatuksesta selvinneet. Tehtiin siis yksi tuoresiirto ja pasx2.
   Tällä hetkellä hoito julkisella puolella (NKL, hki). Toisessa ivf hoidossa selvästi parempi hoitovaste, ja useammat alkiot viljelty blastoiksi asti. Tuoresiirtoon ei päästy vuotokomplikaation vuoksi.
   Julkisella puolella selvästi tiukempi linja lääkitysten suhteen, joilla ei ole osoitettu selvää näyttöä. Tuntuu vain turhauttavalta, miksei kaikkea mahdollista voisi tässä vaiheessa kokeilla, kun tuskin haittaakaan olisi.
   Yöutun onnistuminen luo pientä toivoa, kiitos kun jaoit oman hoitokokemuksen! 🙂

   • #25372
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mitä tarkoitat tiukemmalla lääkelinjalla? Mitä eri lääkkeitä sait yksityisellä?

  • #25410
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oman näkemyksen mukaan mm kortisoni, disperin ja ”pistostuet ” enemmän yksityispuolella siis käytössä.
   Oman hoidon kohdalla ainoa eroavaisuus on ollut keltarauhastuessa. Yksityisellä käyttivät suun kautta otettavaa Terolutia. Kuulemma osoitettu aivan yhtä hyväksi kuin paikallishoito, etuna halvempi hinta ja mukavampi käyttää. Julkisella eivät kuitenkaan tähän halunneet vaihtaa. Perusteluna, että luonnollinen progesteroni on parempi.

  • #25429
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siellä yksityisellä missä oon käyny ei oo suostuttu vaihtaan terolutiin, perusteltu juuri sillä luonnollisuudella ja kuulema suun kautta otettavasta maksa saattaa suodattaa liikaa tehoo pois tjsp. Mulla siis aina ollu luget tukilääkkeenä. Disperiinejä ja kortisoneja alettiin kokeilla jo julkisella 3. siirrossa, ja muutenkin siellä sain enempi päättää miten tehdään, esim. juuri lääkityksiä ja siirrettiin aina 2 alkioo. Gonapeptyl taitaa olla nykysin käytössä jossain julkisillakin, ainakin muistaakseni Taysissa.

   • #25449
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ehkäpä siis onkin enemmän lääkäristä kiinni 🙂
    Hoitovariaatioita tuntuu olevan paljon, eikä vain yhtä oikeaa tapaa. Luotan kyllä lääkäreiden näkemykseen hoidon räätälöinnin suhteen.

Luet parhaimillaan 8 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.