Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Kohdun myoomat

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #36644
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minulla on todettu useampi myooma ja takana noin neljä vuotta yritystä ilman mitään merkkiä raskauden alkamisesta. Tähän mennessä kokeilluista inseminaatiosta tai ivf:n parista pas:ta ei mitään myöskään. Ainakin yksi myoomista sijaitsee kohtuontelossa ja minulle luultavasti tarjotaan operaatiota, jossa sitä pyritään pienentämään (pois sitä ei kokonaan saisi). Sattuuko kenelläkään olemaan kokemusta tällaisestä, operaatiosta parantumisesta ja sen vaikutuksista hedelmällisyyteen?

  • #38525
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka Mallu,
   En tiedä käytkö enää täällä lukemassa, kun et saanut vastauksia aikaisemmin.
   Mikä sinun tilanteesi on nyt? Onko myoomoja operoitu?
   Minulla on tutkittu yhtä myoomaa, joka sijaitsee kohdunseinämässä. Sain juuri keskenmenon ja tietenkin mielessä pyörii, että voisiko myooma olla sen syy. Mitä olen lukenut, niin myoomat SAATTAVAT aiheuttaa lapsettomuutta ja keskenmenoja.

  • #39030
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei Margarita,

   tässä on nyt pieni aikaviive vastaamisessa tosiaan…
   Tosi ikävä kuulla, että sinulle on käynyt noin. Ja ymmärrän tosi hyvin huolen myooman vaikutuksesta. Minulle aina sanottiin, että sillä ei pitäisi olla vaikutusta ja en halunnut kiinnittää siihen enempää huomiota. Mitä itse olen viime aikoina lukenut, nimenomaa kohdun sisäiset myoomat olisivat ongelmallisia ja kohdunlimakalvonalaiset luultavasti eivät niinkään, mutta sitä ei oikein tunneta. Voihan olla, että niiden sijainti ja koko vaikuttavat jollain tavalla. Kohdun ulkopuolisilla ei kai pitäisi olla vaikutusta raskauden ylläpitämisessä.

   Minulta operoitiin kohdunsisäinen myooma. En päässyt selvyyteen, kuinka hyvin se saatiin pois (eli jäikö sitä paljon sinne limakalvon alle uudestaan kasvamaan), mutta itse kohtuonteloon se ei tällä hetkellä työnny. Ja nyt tällä viikolla tehtiin PAS (meidän vika alkio pakkasesta).

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.