Etusivu Foorumit LAPSETTOMUUS Kysymysten meri ajatuksissa

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #4345
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi Rebekka ja Nekku.
   Mä olen aikanaan käynyt mieheni kanssa läpi hedelmöityshoidot. Päädyimme lopulta elämään kahdestaan, lemmikkiemme kanssa. Tunnistin teidän molempien viesteistä omat tunteeni silloin yrityksemme ensimmäisinä vuosina… Jos teillä vaan on missään lähialueella Simpukan vertaistukea, sinne kannattaa hakeutua. Itsellä tuntui, että asian kanssa oli hoitojenkin aikana huomattavasti helpompi elää, kun edes välillä pääsi juttelemaan sellaisten kanssa, jotka OIKEASTI tiesivät, miltä tuntuu.
   On uskomatonta, että yhä edelleen, vaikka lapsettomuudesta ja hedelmöityshoidoista puhutaan aika paljon enemmän kuin ennen (ainakin mielestäni) ihmiset ovat niin ajattelemattomia ja töksäyttelevät mitä sattuu. Itsekin saan yhä edelleen – vaikka yrityksestä on luovuttu jo monta vuotta sitten – ”lisääntymisvinkkejä” ja kuulen kaupunkilegendoja miten jokaisella on joku kumminkaimantuttu, joka tuli raskaaksi ihan yllättäin sitten, kun ei enää uskonut lasta saavansa…. Olen opetellut kohteliaasti kieltäytymään kuulemasta noita juttuja.
   Lapsettomilta vaaditaan välillä paksua nahkaa. Voimia teille molemmille!

  • #4084
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei
   Me saatiin muutama päivä sitten tietää ettei lapsia kotikonstein tule mun soluilla. Eli lahjasolut (munasolu) on meidän ainoa mahdollisuus. Yritetään tällä hetkellä sulattaa uutista ja jatkaa arkea kuitenkin.
   Mun päässä liikkuu samoja ajatuksia kuin sulla sillä erolla että lause on: mä en ikinä saa lasta ja olen pettymys mun avomiehelle ja kaikille. Ei siis vielä tiedetä lähdetäänkö hoitoihin vai jäädäänkö kahdestaan. Elokuussa on lääkärille meno jos hoitoihin halutaan. Kaikista pahinta on tää yksin olo. Kavereille oon asiasta yrittänyt jutella mut ei ne tajua.

   • #7013
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei! Meillä on IVF-hoidot menossa, eka hoitokerta ja näyttää siltä, ettei raskaus käynnisty. Lasta on yritetty yli 6 vuotta. Biokemiallisia keskenmenoja on 5. Mutta tuo pettymyksen tunne, jota koit tuntevasi sai mut kirjottamaan, koska koen samaa pettymystä: en ole riittävän hyvä vaimo, kun en pysty antamaan miehelleni lasta. Raju tunne.

   • #4164
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei Rebekka, ikävää tuo teidän tilanne 🙁
    Yksin olo on kyllä itsellenikin tuttua. Läheiset tietävät tilanteemme ja muutama hyvä ystävä. Mutta muuten emme tilanteestamme paljon ole puhunut. Joskus ahdistaa kun kysellään koska meille tulee perheenlisäystä jne.
    Tässä kun oli kerran piinapäivät menossa niin eräs kaverini totesi, että hän kyllä tietää ja ymmärtää kuinka tuskallista se odottelu on. Meinasin hänelle sanoa, että et varmasti tiedä, on eri asia odottaa raskaustestin tekemistä kun yrittää luomusti kolmatta lastaan. Me tässä yritämme hoitojen avulla saada edes sen yhden lapsen. Pidin kuitenkin suuni kiinni…
    Nämä tilanteet on vaikeita. Onneksi täällä keskustelupalstoilla varmasti moni ymmärtää toisen tuskan, jokainen olemme tavalla tai toisella samassa veneessä.

  • #3737
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Entä jos en koskaan saa lasta? Entä jos en saa koskaan synnyttää? Kuinka kauan adoptio kestää? Miten lahjasukusolu hoidot menevät? Entä jos lapsi joskus haluaa tietää kuka hänen biologinen äiti on? Miksi joku saa tahtomattaan lapsen mutta minä en vaikka yritystä on hirvittävän paljon? Miten voin iloita kun kaverini saa jo kolmanne lapsen kun sisimmässäni kuitenkin tunnen suurta surua? Ja vaikka mitä muuta… kuinka paljon erilaisia kysymyksiä mielessä pyöriikään näiden hoitojen aikaan. ja muutenkin… Suurin kysymys mikä tällä hetkellä mielessä on vahvimpana, on tuo ensimmäinen: jos en koskaan saa lasta? Vielä en ole rohjennut menemään vertaistukiryhmään, tiedän kuitenkin että sieltä saisin apua. Täällä varmasti on monia jotka pohtivat samoja kysymyksiä.

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Alueelle ‘LAPSETTOMUUS’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.