Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Kysyttävää IVF-hoidoista

Luet parhaimillaan 19 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #33720
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!
   Kerrottiin, että julkisella puolella annetaan max 3 IVF-hoitoa. Tarkoittaako tämä vain kolmen alkion siirtoa vai että alkioita kerätään kolme kertaa ja kaikki näistä saadut alkiot siirretään? Olettaen tietysti, että alkioita tulisi pakastettavaksi asti ja kaikki hoitokerrat jouduttaisiin käyttämään.

   En löydä tähän mistään vastausta, joten kiitos etukäteen viisaammille.

  • #33809
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi! 🙂 Heti alkuun sanon ettei tietoni ole faktaa, koska en ole kuullut tuota että Max 3 kertaa. Mutta erittäin vahvasti uskon että hoitoja kokonaisuudessaan tehdään tuo 3x. Meillä on vielä pakkasessa 5 alkiota, joten melko hurjalta kuulostaa että siirtäisivät niistä enää kaksi ja lopuille tapahtuisi jotain. Oletko soittanut klinikalle ja kysynyt asiaa suoraan?

  • #33855
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Jos ei vastausta vielä ollut löytynyt niin kolme ivf-kertaa tarkoittaa 3x koko settiä, eli kasvatusta, punktiota ja lisäksi alkionsiirtoja, joita voidaan siis tehdä useampia. Eli jos ekalla kerralla saa pakkaseen myös alkioita, niiden siirrot kuuluvat ensimmäiseen kertaan. Tämä tuli mulle iloisena yllätyksenä ?

  • #37739
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jatkan tähän samaan, kun aiheeni liippaa aloittajan kysymystä. Onko joku saanut julkisella puolella yli 39 vuotiaana kaksi tai kolme IVF-hoitoa? Vai päättyivätkö ensimmäiseen hoitokertaan nimenomaan vain iän vuoksi? Mahdollisimman tuoretta tietoa kaipaisin. Hieman erilaista tietoa on ollut liikkeellä siitä onko automaattisesti niin, että vain yksi hoitokerta tarjotaan, kun olet täyttänyt 39 vuotta.

  • #37862
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rimsey, olen täyttänyt tänä vuonna 39 ja olen nyt ensimmäisessä IVF-hoidossa julkisella. Minulle kerrottiin, että ihan ne samat 3 hoitokertaa saan tarvittaessa käyttää kuin muutkin.

  • #37863
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rimsey, olen täyttänyt tänä vuonna 39 ja olen nyt ensimmäisessä IVF-hoidossa julkisella. Minulle kerrottiin, että ihan ne samat 3 hoitokertaa saan tarvittaessa käyttää kuin muutkin.

   Saanko tiedustella minkä sairaanhoitopiirin alueella?

  • #37871
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Taysissa tehdään hoidot

  • #37909
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täytyy todeta, että TAYS kuulostaa niin paljon paremmalta hoitopaikalta kuin HUS. HUSissa on aivan liian pieni kapasiteetti väkimäärään nähden.

  • #37912
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tosiaan meille on ilmoitettu (HUS), että vain yksi IVF tarjotaan yli 39 vuotiaalle naiselle. Hoidot siis aloitettu jo 37 vuotiaana, mutta koska korona ja jonot… tämä tuli meille täysin yllätyksenä hoitokerran jälkeen. Kertoivat, että ainoa syy on ikä, ei esim. hoitovasteen puute, ongelmat hoidossa tms. Linjaus on ollut kuulemma vuosia, vaikka yksikään lääkäri tai hoitaja ei kahden vuoden aikana tällaista meille ilmoittanut, vaikka asiasta ja siis iästäni olen paljon kysellyt.

   Jos on muita käytäntöjä Suomessa, ottaisin tosiaan kiitollisena vastaan, koska ajattelin viedä asiaa eteenpäin. Ei kuulosta kovin tasa-arvoiselta.

  • #37913
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Suomessa julkisen puolen lapsettomuushoidoissa käytetään yhtenäisiä kriteereitä. Naisen ikä pitää olla alle 40 vuotta ja miehen alle 60 vuotta hoitopäätöstä tehtäessä. Naisen painoindeksin (BMI) on oltava alle 35 kg/m2.

   https://www.psshp.fi/hoitopalvelut/naistentaudit/lapsettomuus/kenelle-ja-milloin

  • #37914
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hoitokriteerit
   Hedelmöityshoitoja julkisella puolella (Tays) voidaan tarjota, kun naisen ikä on alle 40 vuotta, BMI on alle 35 ja pariskunnalla on korkeintaan yksi yhteinen lapsi tai itsellisellä naisella korkeintaan yksi lapsi. Jos molemmilla puolisoilla on useampia lapsia aikaisemmista parisuhteista, hoitoja ei välttämättä tarjota, kuten ei myöskään sterilisaation jälkeen.

   Hedelmöityshoitojen osalta poliklinikkamme toimintaa säätelevät hedelmöityshoitolaki, kudoslaki sekä julkisen sektorin kiireettömän hoidon perusteet. Ikä ja BMI-kriteerit perustuvat julkisen sektorin kiireettömän hoidon perusteisiin, joiden mukaan raskauden todennäköisyys tulee olla koeputkihedelmöityshoidossa yli 10 prosenttia.

   Hoitokertojen määrä arvioidaan tapauskohtaisesti, esimerkiksi naisen yli 39 vuoden ikä tai huono hoitovaste voi rajata tarjottujen koeputkihedelmöityshoitojen määrää.

   https://www.tays.fi/fi-FI/Ohjeet/Potilasohjeet/Hormoni_ja_lapsettomuushoidot/Tervetuloa_hormoni_ja_lapsettomuuspolikl(80863)

  • #37922
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minulle kertoi lääkäri, että hoitoja tehdään niin kauan kunnes täyttää 40v. Minulla on nyt menossa 1. IVF ja toista on suunniteltu vielä tälle keväälle, jos tämä seuraava ja viimeinen PAS ei tuota tulosta. Lääkäri sanoi myös, että todennäköisesti 3. IVF ehditään tarvittaessa tekemään ennen kuin täytän ensi vuonna 40v. jos 2 ensimmäistä eivät tuota tulosta. Minulle kerrottiin myös, että jos pakkasessa on alkioita jäljellä sen jälkeen kun täytän 40v. niin niiden siirto on mahdollista tämän iän jälkeenkin niin kauan kunnes pakastin on tyhjä.

  • #37926
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen kyllä tarkasti lukenut nuo kriteerit ja meille on selkeästi ilmoitettu, vasta nyt, että ikä 39 v. on ainoa syy miksi hoidot loppuvat. Eli en ole vielä lähelläkään 40 vuotta, joka on meille aiemmin ilmoitettu ikärajaksi.

   Eli hoitovaste on ollut vaaditulla tasolla ja kaikki muutenkin ok. Kaikki lääkärit tähän saakka ovat olleet sitä mieltä, että tottakai hoitoja jatketaan se kolme kertaa. Onko tämä hoitojonojen purkua vai mitä?

  • #37928
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuo 39 vuoden ikä on tuotu esille ainoastaan siinä tapauksessa, että hoitoja ei välttämättä aloiteta lainkaan mikäli hakeutuu hoitoihin 39 vuotiaana. Jonot ja alkuselvittelyt kun vievät julkisella niin kauan aikaa. Sitä on selitetty tapauskohtaisen arvion tarkoittavan. Meillähän tilanne ei ole tuo.

  • #37929
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tosiaan on kuulemma ihan automaatio ja vuosia käytössä ollut tapa, että 39 vuotiaille vain yksi IVF. Täytyy sanoa, että hiukan ottaa päähän tällä hetkellä. Kummastuttaa ja vihastuttaa, koska ensimmäisellä yrittämällä tuli plussa, joka kuitenkin meni pian kesken.

  • #39506
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   Tällä vkolla selvisi, että ensimmäinen tuore alkion siirto ei onnistunut. Pakasteeseen ei tullut mitään. Ja hoitaja paukautti minulle, että yksi hoitokerta on vielä mahdollinen kun täytän heinäkuun lopulla 40. Olen hyvin järkyttynyt, koska minulle alunperin sanottiin että ei kesken kaiken potkaista pois kun täyttää 40v. Ja vielä siirto päivänä hoitaja puhui että loksmarrsskuulla on sitten seur hoito kesätauon yms vuoksi. Miksi tätä ei selvästi sanota jo alussa, meillä vielä viivästyi hoidon aloitus kun oys ei lähettänyt ajallaan kirjettä eikä mitään ohjetta. Jouduin soitella ja sieltä vain päiviteltiin että miksi en ole saanut ohjeita. Pitkä ja epätoivoinen avaus?

  • #39714
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Julkisella puolella ois kyllä niin petrattavaa potilaiden inhimillisessä kohtaamisessa ja kohtelussa. Mullekin tuli julkisen hoitojen aikana fiilis, et teknisesti ollaan kyllä taitavia toimenpiteissä, mutta sit tää ihmisen tunteiden ja tiedontarpeen huomiointi kyllä ontuu ja pahasti. Ihan järkyttävää kohtelua teilläkin, oon niin pahoillani.

  • #39720
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen ihan samaa mieltä kuin Kevät ja olen tosi pahoillani, että teitä on kohdeltu noin ikävästi. Olen huomannut, että henkilökunnalla olisi paljon petrattavaa hoidoissa olevien kohtaamisessa ja informoinnissa. Asioita jätetään kertomatta ja silloin niihin ei ole osannut varautua, vaan tulevat täysin puun takaa.

  • #42395
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

  • #43064
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!
   Olen 29v nainen Keski-Pohjanmaalta. Olemme kihlattuni kanssa yrittäneet lasta 2018 vuodesta lähtien. Hoitoihin päästiin n. 2020. Sain positiivisen raskaustestin 08/20, mutta se meni kesken 09/20 rv 7-8. En ole sen jälkeen tullut raskaaksi.

   Olemme nyt toisessa IVF hoidossa Oulussa. Ekasta IVF hoidosta en tullut raskaaksi ja pakkaseen emme saaneet alkioita. Toisesta en myöskään ole tullut mutta saimme pakkaseen 6 alkiota. Joista yksi siirrettiin 12.4.22. Tänään la 23.4.22 tein testin. Näin itse testeissä tosi tosi haalean viivan. Osa kavereista sanoo että positiivinen haalea viiva tulee ja osa sanoo että nega.

   Minua pelottaa todella paljon tulenko koskaan raskaaksi ja äidiksi. En myöskään tiedä onko minua tutkittu kunnolla ja kaikkia verikokeita otettu.

Luet parhaimillaan 19 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.