Etusivu Foorumit LAPSETTOMUUS Lapsettomana lapsellisten keskellä

 • Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 kuukautta sitten Nimetön toimesta.
Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #44195
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ymmärrän täysin miltä sinusta tuntuu. On käyty läpi hoidot, adoptioprosessia, yms. Lopulta mies ilmoitti haluavansa lapsettomuuden takia eron. En voi enää saada biologisia lapsia. Lähipiirissä ei ole ketään lapsetonta lasta haluavaa. Itkenyt kuukausia päivittäin, mitään muuta diagnoosia tälle ei ole kuin suru, pohjaton suru. Käyn töissä ja nukun. En halua nähdä pieniä lapsia, koska haavat aukeaa uudelleen. Yksi ystäväni jolla lapsi, kysyi 3 kk tämän jälkeen että joko olen hyväksynyt lapsettomuuden. Odotan vain aikaa kun ei enää satu ihan koko ajan.

  • #44174
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi Pessimissi!

   Tuntuu, että olisin itse kirjottanut tuon tekstisi – niin tutulta tunteesi tuntuvat.
   Olen kohta viimeiset 20 vuotta osallistunut ystävieni perheenperustamiseen, ja se on täysin syvältä. Usein lapsien myötä ystävyydet ovat karsiutuneet niin minimiin, että he eivät ehtineet pitää ollenkaan yhteyttä. Olen saanut uusia ystäviä, jotka ovat olleet myös lapsettomia, mutta kaikki heistäkin ovat jo raskaana. Arvelen, että kuvio on kohdallani toistunut kohta kymmeniä kertoja.

   Ajattelin vielä 25-vuotiaana, että kyllä minäkin vielä miehen löydän ja saan perheen. Toisin vaan kävi. Olen mielestäni hauska, kivan näköinen, fiksu, monipuolinen, sopeutuva, kiinnostava, urheilullinen ja kaikkea mitä ajattelen, että tänä päivänä arvostetaan. En vain ole löytänyt miestä. Jokainen suhde on vuorollaan kariutunut siihen, ettei mies olekaan ollut riittävän kiinnostunut yhteisestä tulevaisuudesta (ei ole halunnut panostaa parisuhteeseen, on sairastunut vakavaan masennukseen ja ei siksi pystynytkään suhteeseen, tai on muuten osoittautunut kykenemättömäksi sitoutumaan ja asettumaan aloilleen).

   En oikeastaan tunne ketään, kenellä olisi ollut yhtä huono tuuri parisuhderintamalla kuin itselläni.
   Olen aina toivonut lasta ja omaa perhettä, sekä miestä, jonka kanssa voisin jakaa elämääni. Mielestäni elämässäni on niin paljon upeita asioita, että luulisi, että kaikki haluaisivat kanssani olla. Mutta ei sellaista vain ole löytynyt. Ja nyt olen 41-vuotias sinkku ja samassa pisteessä kuin 20-vuotiaana.

   Asiasta ei voi puhua avoimesti, koska ne joilla on lapsia, ovat poikkeuksetta loukkaantuneet kun olen kertonut, että haluaisin joskus puhua jostakin muusta asiasta kuin lapsista. Monessa tapauksessa ovat naispuoliset ystävät alkaneet myös vältellä minua, kun luulevat, että yritän iskeä heidän miehensä.

   Tällä hetkellä kaveripiirini koostuukin 25-vuotiaista vielä lapsettomista, sekä miehistä, joihin olen tutustunut harrastuksista, mutta jotka seurustelevat. Naispuolisia ystäviä en olikein ole löytänyt. Surettaa, kun ei saa kokea samaa elämän peruskaarta kuin muut. Olen monesti miettinyt, että mitä olen tehnyt etten ansaitse olla perheellinen ja etteivät ihmiset minusta pidä. En ole keksinyt mitään mitä olisin tehnyt väärin. Silti tulevaisuus tuntuu siltä, että tämä oli tässä, ja kun haluan tehdä asioita, maksan kaikesta tuplahinnan, koska olen sinkku. Ja joskus yksinäisyys kyllä myös tympii, vaikka viihdynkin pääsääntöisesti yksin todella hyvin. En kuitenkaan ihan aina haluaisi olla yksin matkoilla ja menossa.

  • #44093
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa!
   Kirjoituksesi oli koskettava ja aito. Olit rohkea kun kerroit tunteistasi avoimesti. Mikä on vointisi tällä hetkellä?
   Mullakin on hoidot meneillään,, mutta mitään tuloksia ei vielä ole näkynyt ja monemmoosia tunteita käyny läpi. En ole kovin toiveikas. Et varmasti ole ajatuksiesi kanssa yksin. Monet kamppailevat samojen asioiden parissa. Tosi paljon voimia!

  • #43455
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minua vituttaa perheelliset ystäväni. Sanotaan nyt ihan suoraan. Vituttaa. Ärsyttää. Koen katkeruutta ja kateellisuutta.

   Olen itse lapsettomuushoitojen keskellä, jotka näyttää epätoivoisilta. Parhaat ystäväni ovat perheellisiä ja olen auttamatta jatkuvasti ulkopuolinen. Minut kutsutaan kyllä mukaan, silloin harvoin kun perheelliset saavat kalenteristaan tilaa raivattua, mutta kauppaan kuuluu aina jonkun lapsi. Joku mukula pyörii aina jaloissa ja keskustelu kääntyy vähä väliä lapsiin.

   Ja kyllä minä sen ymmärrän. Kun olet lasten kanssa 24/7 niin vaikea sitä aihetta on vältellä kun jutellaan, enkä sitä edellytäkään. Mutta ei se poista sitä faktaa että tuntuu kuin kutistuisin kymmenen senttiseksi puutarhatontuksi joka seuraa keskustelua ulkopuolelta aina kun lapsista puhutaan. Ei minulla ole siihen mitään sanottavaa. Nyökyttelen ja yritän heittää jotain muka-kiinnostunutta kommenttia väliin. Tämän takia olen alkanut vetäytyä kauemmas ystävistäni. Tietoisesti. Yritän suojella itseäni silläkin uhalla että menetän ainoat ystäväni, joiden vika tämä ei ole alkuunkaan.

   En voi välttää ajattelemasta että meidän välillä on nyt uudenlainen kuilu. Perheelliset ystäväni eivät sitä varmasti näe, eivätkä asiaa edes ajattele, mutta itse ajattelen sitä joka päivä. monta kertaa päivässä. En halua enää osallistua kokoontumisiin ja illanviettoihin joissa on lapsia, ja ainahan heillä niitä on. Tuntuu, että sen sijaan että minulla aiemmin oli ystäviä, nyt minulla on tuttuja joilla on omat perheet ja minä roikun heidän helmassa kiinni ja haikailen sen perään kun oltiin vielä samanarvoisia. Nyt ollaan vain minä ja äidit.

   He tietävät että en voi saada lapsia, mutta eivät ymmärrä. Eivät pätkääkään. Olen sanonut aiemminkin, että en mielelläni osallistu näihin perheiden kokoontumisiin, mutta he eivät ymmärrä miksi, loukkaantuvat ja pitävät minua varmasti ihan itsekkäänä ihmisenä. Varmasti olenkin, mutta olen niin helvetin väsynyt siihen tekohymyyn. Olen vuosikausia hengaillut heidän lapsiperheiden joukossa sydän palasina. Miettinyt että saankohan koskaan omaa. Pyöritellyt silmiä kun he valittavat väsymystään. Katkaissut illanvieton lyhyeen, kun heidän lapset on menneet nukkumaan. Katsonut laimea hymy naamaan liimattuna kun muut heijaa vauvoja syleissään ja lapset juoskentelee jaloissa samalla kun itse on pumpattuna täyteen hormoneja hedelmöityshoidoista ja edelleenkään kohtu ei suostu tekemään sitä ainoaa asiaa mitä sen pitäisi: pitämään solupallo sisällään.

   En ole kavereilleni kertonut, että olen hoidoissa. Tuntuu kuin yrittäisi miljonäärille kertoa, että ei ole rahaa leipään, mutta ei myöskään halua almuja. Tiedän että he varmasti ymmärtäisivät paremmin ja osaisivat suhtautua, mutta en kaiken tämän keskellä jaksaisi enää niitä ”noh, joko tärppäs”-tiedusteluja. En halua että kukaan tietää, niin ei tarvitse kertoa epäonnistuneensa.

   Viime aikoina on tuntunut sille, että haluaisin ystävän joka ei halua tai voi saada lapsia, jotta ei tarvitsisi enää kuulla sitä hirveää uutista kun taas joku kertoo että ”oon raskaana” ja minä jään taas ulkopuolelle, lapseton minä.

   Ja tästä puheen ollen.

   En ole koskaan tajunnut, kun lapsettomuudesta kärsivä sanoo että ”tottakai olen iloinen heidän puolestaan” kun joku ystävä pamahtaa taas paksuksi. Paskapuhetta. En ole iloinen. Omat tunteeni vyöryy ylitseni kuin hyökyaalto ja hukuttaa alleen kaiken rationaalisuuden. Kateus iskee kuin puukko mahaan sillä sekunnilla, kun taas pärähtää jonkun toisen ultraäänikuva naaman eteen. Jos joku näkisi sillä hetkellä minun feikatun hymyn taakse niin siellä makaisi mustelmilla olevan ihmisen kuvatus oman paskansa keskellä, joka huutaa ja kiljuu kivusta. Hakkaa itseään nyrkeillä mahaan ja karjuu itselleen, että miksi näin saatanan hyödytön ihminen on edes syntynyt tälle planeetalle, kun ei saa edes sitä tavallisinta asiaa aikaiseksi, lasta. Sen sijaan yritän tikistää jonkun lattean ”Voi onnea paljon”-kommentin ja esitän iloista.

   Siinäpä viimeiset 15-vuotta elämästäni: esitän iloista.

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Alueelle ‘LAPSETTOMUUS’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.