Etusivu Keskustelu LAPSETTOMUUS Lapsettomuus vei elämän merkityksen

Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #33639
   Expired Woman
   Osallistuja

   Hei kaikki,

   Itselleni lapsettomuudessa (joka näyttää jäävän lopulliseksi) on ollut vaikeinta kokemus siitä, että koko elämän tarkoitus (sellaisena kuin minä sen olen ajatellut) on hävinnyt.

   Ajattelen, että perheen perustaminen, lasten saaminen ja kasvattaminen sekä suvun jatkaminen olivat tähän asti elämäni ainoa suuri tavoite.

   Nyt lapsettomuushoitojen ja monen vuoden yrittämisen jälkeen näyttää että olen jo liian vanha tulemaan omilla soluilla raskaaksi, eikä toisten, minulle tuntemattomien naisten solujen käyttäminen tunnu oikealta. Kaiken surun, itkun, epätoivon, katkeruuden ja raivon jälkeen pahinta on se että on menettänyt elämän merkityksen, ja samalla kyvyn iloita ja nauttia elämästä. Elämäni tuntuu nyt vain turhalta olemassaololta, ja kaikki haaveet ja unelmat ovat kuolleet. Loppuelämä lienee siis tyhjää ja pinnallista elossa värjöttelyä. Elämässä ei ole enää suuntaa eikä mieltä.

   Lisäksi vaivaa katkeruus miestäni kohtaan, joka sanoi aina haluavansa lapsia, mutta ei kuitenkaan suostunut alkaa yrittämään lasta ennenkuin olin jo aivan liian vanha tulemaan raskaaksi. Kaduttaa, että jäin aikoinani suhteeseen, ja halusin kai vain uskoa hänen sanoihinsa, ja siihen että asian lykkääminen ei ole niin paha juttu. Olisi pitänyt kuunnella itseä, ja tehdä ajoissa asiasta kynnyskysymys. Nyt on liian myöhäistä. Avioero edessä siis varmaan myös.

   Onko muilla samankaltaisia kokemuksia lopullisesta lapsettomuudesta? Kaipaan vertaistukea lohduttomuuteeni. Harmi vain että lähialueella ei ole lopullisesti lapsettomille live-vertaistukea. Sitä todella tarvitsisin.

Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.