Etusivu Foorumit MIES JA LAPSETTOMUUS Miesten mietteitä lahjasiittiöistä

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #33636
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuolta löytyy tietoa lahjasoluhoidoista. Hoitomuotoja on erilaisia ja ne valitaan aina yksilöllisesti

   Lahjasoluhoidot

  • #33605
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siis millä tavalla lahjasiittiöillä? Miten niitä käytettäisiin?

  • #4334
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!

   En voi tietysti vastata mieheni sanoin, mutta voin kertoa sinulle meidän tarinaa. Miehelläni todettiin syöpä 2010, jolloin sukusoluja talletettaessa huomattiin, että niitä ei ole. Tämä oli kova paikka ja mieheni käsitteli sitä silloin. Itselläni jäi taka-alalle, koska paraneminen oli tärkeämpää. Silloin mieheni oli sitä mieltä, että ei koskaan luovutettuja sukusoluja. Kyllähän se tuntui miehisyyden menettämisestä. Asia tuli meille ajankohtaiseksi kaksi vuotta sitten. Silloin miehelleni tehtiin myös kivesbiopsia, jossa todettiin sertoli cell only -syndrooma. Siittiöiden puuttuminen voi siis olla myös synnynnäistä ja rankat syöpähoidot sinetöivät tilanteen.

   Tässä vaiheessa lahjasolujen käyttö oli minulle kovempi pala. Olen aina haaveillut perinteisestä perheestä. Aikaa kului, ajatuksia vaihdettiin, itkettiin ja surtiin. Mieheni on kuitenkin ollut sitä mieltä, että hänelle on tärkeää, että lapsessa on edes minun geenit. Hän oli mukana inseminaatiossa ja saa olla koko ajan mukana lapsen kasvaessa ja kehittyessä. Olemme päättäneet olla avoimia ja kertoa asiasta lapselle.

   Toki meitä molempia mietityttää esim.teini-iän huudot ’et ole minun oikea isi’, mutta niihin valmistaudutaan jo nyt henkisesti. Ulkonäkö asiaa ollaan myös pohdittu, mutta ajan mukaan se on jäänyt taka-alalle. Lapsi on oma joka tapauksessa 🙂 meillä siis nappasi ensimmäisestä inseminaatiosta ja nyt menossa viikot 9+1. Tulevasta en tiedä, mutta uskon, että mieheni kiintyy lapseen ja rakastaa, omahan se on. Näin voin jo päätellä onnen kyyneleistä varhaisultrassa, kun nähtiin 7mm kokoinen ihmisenalku sydän sykkien.

   Helminauha keskustelusta on asiaa enempi. Voisin koittaa joskus, jos tuo parempi puolisko haluaisi tähän ajatuksiaan tarkemmin kertoa:)

   Tsemppiä!

  • #4306
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei

   Millaisia mietteitä teillä on lahjasiittiöiden käytöstä? Kyselemme pariskuntana. Miten esimerkiksi olette ottaneet ja miettineet sitä että lapsi ei ole biologisesti teidän. Tunnetko lasta kohtaan samaa hyväksyntää ja rakkautta kuin omaa kohtaan? Onko tullut tunteita, että lapseen ei kiinnykään?

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Alueelle ‘MIES JA LAPSETTOMUUS’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.