Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Munanjohtimien aukiolotutkimus

Merkitty: 

 • Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten Nimetön toimesta.
Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #11303
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei!

   Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta tuloksetta nyt 2,5 vuotta, ja päätimme lähteä hoitoihin. Verikokeet, siemennesteanalyysi ja perus-gynetutkimukset on tehty, ja mitään syytä hedelmättömyyteen ei ole löytynyt.

   Minulle tehdään ensi viikolla munanjohtimien aukiolotutkimus, ja pelkään että on kovinkin kivulias. Millaisia kokemuksia teillä on ko. tutkimuksesta?

   Pelkään tutkimukseen liittyvää kipua erityisesti siksi, että minulla on aikanaan puhjennut munasarjakysta, joka vuosi verta vatsaonteloon aiheuttaen voimakkaita kramppeja kohtuun, vatsaonteloon sekä kivuliaita hartiapistoksia. Jouduin sairaalaan, ja kipu oli niin käsittämättömän kova kipulääkkeistä huolimatta, että olin hetkiä tajuttomana – kipu oli niin sietämätön.

   Jäi varmaan jonkinmoisia traumoja siitä kokemuksesta, minkä vuoksi pelkään niin kovin, että tämä tutkimus tuo mukanaan samoja tuntemuksia. En enää ikinä haluaisi kokea sellaista kipua… Olen vielä kaiken kukkuraksi erityisherkkä, eli tunnen kivun erittäin voimakkaana. Sisua kyllä sitten löytyy sitäkin enemmän, ja tottakai lapsihaave menee kaiken kivun edelle, mutta kipu pelottaa silti. Ja lujaa pelottaakin.

   Vinkkejä tai muita neuvoja?

   Kiitos etukäteen vastauksistanne.

   Yst. terkuin,
   Mustikka

  • #11307
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi Mustikka,

   Olen itse käynyt tuossa tutkimuksessa kolmesti. Jokainen kokee sen omalla tavallaan, mutta kerron mikä itselleni auttoi.

   Jännitin myös tuota ensimmäistä tutkimusta kovasti. Ei se sattunut, mutta oli epämiellyttävää ja siinä kävi niin, että pyörryin kesken toimenpiteen. Tulosta ei sen vuoksi saatu.

   Seuraavan kerran uskalsin mennä puoli vuotta myöhemmin. Kerroin jännityksestä etukäteen ja sain rauhoittavan ja kipulääkkeen etukäteen otettavaksi. Niiden turvin menin tutkimukseen. Se meni ihan hyvin. Ei sattunut, mutta oli epämiellyttävää: tuntemus vähän kuin lieviä kuukautiskipuja.

   Jännitin kuitenkin tutkimuksen aikana lantionpohjan lihaksia (tahattomasti, koska pelkäsin), joten tulos jäi vähän tulkinnanvaraiseksi. Sanoivat kuitenkin, että näkivät riittävästi ja niin ollen katsoivat, että testitulos saatiin.

   Vähän aikaa sitten vaihdoin klinikkaa. Uusi lääkäri katsoi vanhat tulokset ja sanoi, ettei tulos ole täysin luotettava. Koe pitäisi tehdä rentoutuneessa tilassa, koska kohdun alueen lihasten supisteleminen vaikeuttaa testiä ja tulosten tulkintaa. Halusi tehdä kokeen uudestaan.

   Kerroin, että pelkään, joten he antoivat mulle niin kovat rauhoittavat ja kipulääkkeet etukäteen (klinikalla), että en tolpillani pysynyt. Mutta nyt saatiin hyvä, luotettava tulos, eikä tutkimus tuntunut yhtään miltään.

   Itse siis suosittelen kunnon rauhoittavia. Mulle se toimi. Yhdellä pikkupillerillä (en muista sen nimeä) ei ollut muhun mitään vaikutusta, mutta kunnon dropeilla kanyylin kautta homma saatiin toimimaan puolin ja toisin ?. Ja tämä ihmiseltä, joka välttelee lääkkeitä ja varsinkin turhia rauhoittavia. Joskus niillä on selvästi paikkansa.

   Tsemppiä tutkimuksiin, you can do it ?!

  • #11311
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kävin puolitoista vuotta sitten samassa tutkimuksessa ja päiväkirjaani olin kuvaillut toimenpidettä näin: aika epämiellyttävän oloinen tutkimus, mutta kyllä sen kesti. Olkapäitä särki koko illan. Mulla oli alla gramman panadol, joka otettiin tuntia ennen ja ajat oli myöhäs yli tunnin, mutta sanoivat sen vaikuttavan vielä. En ole erityisen kipuherkkä ja pystyn rentoutumaan kohtuu hyvin.

   Siellä alapäässä on jotai hermotuksia, jotka säteilevät olkapäihin, mutta itse olin ihan kunnossa toimenpiteen jälkeen ja ajoin autolla vielä 90km kotiin.

   Kannattaa sanoa asiasta etukäteen ja pyytää lääkitystä.Tietysti, jos pystyy rentoutumaan, niin aina parempi. Tämä on ollut koko lapsettomuushoitojen inhottavin/tuntuvin osuus fyysisesti. Mutta kaikki on yksilöllistä. Muihin toimenpiteisiin onkin ollut kunnon lääkitys, kuten esim. punktioon.

   Tsemppiä, selviät siitä varmasti!

  • #11416
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kovasti vastauksistanne Maisa ja Salvia!

   Tutkimus oli tänään. Otin Xanor-parasetamol-ibuprofeeni -cocktailin, ja sillä pärjäsin oikein hyvin! Paineen tunne oli jokseenkin epämiellyttävä, mutta muuten toimenpide oli täysin kivuton ja nopeasti ohi. Tuubat olivat onneksi auki.

   Nyt voin huokaista syvään helpotuksesta ja valmistautua ensi maanantain (ekaan) inseminaatioon. Pitäkää peukkuja että natsaa 🙂

   Mukavaa viikonloppua ja tsemiä omiin hoitoihinne!

   Terkuin Mustikka

  • #13890
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Terve

   Olisin sellaista kysellyt, onko kenelläkään kokemusta tästä aukiolotutkimuksesta ns. hoitona? Kannattaako sitä pyytää? Tulin itse luomuna raskaaksi kesällä kyseisen tutkimuksen jälkeen, mutta sain keskenmenon… Nyt olen menossa ekaan inssiin mutta pohdin pitäisikö pyytää aukiolotutkimustauusintaa kun kerran viimeksi raskauduin sen jälkeen. Onko kukaan muu kokenut vastavaa?

Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.