Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Munasolujen vähäinen määrä ja suosituksia yksityisistä?

Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #41116
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,

   täällä on mietinnässä kahden tuloksettoman IVF-hoidon jälkeen hyppääminen julkiselta yksityiselle kokeilemaan hoitoa vielä kerran tai kaksi omilla soluilla. Meillä ongelmana on siis munarakkuloiden vähäinen määrä (ekassa ultrassa näkyi 5, punktiossa saatiin molemmilla kerroilla 3 alkiota) ja se, ettei alkio joko kiinnity (eka yritys, tuoresiirto 2 pvän alkiolla, pakkaseen ei mitään) tai alkio hajoaa ennen siirtoa (jälkimmäisen hoidon 3. päivän alkio, muut epäkelpoja eli ei pakkaseen mitään).

   Ikää on minulla kohta 39 ja julkisen puolen lääkärin mukaan kannattaisi harkita seuraavaksi yritystä luovutetuilla soluilla. Prolaktiiniarvo on ollut ajoittain katossa (kaksissa verikokeissa reilusti yli maksimin, toisella kertaa jopa tuplat sallittuun), mutta viimeinen kontrolli oli yhden pykälän alle maksimin, joten sitä ei mitenkään hoidettu. Endo epäily on, kipujen perusteella, mutta mitään isompaa ei näy ultrassa.
   Haluaisin kuitenkin kysyä vielä toisen lääkärin mielipiteen siitä, onko tilanne aivan toivoton vai vieläkö kannattaisi yrittää. Takana siis vain nämä kaksi IVF-kiekkaa, ei olla kokeiltu mitään muita hoitoja. Lääkkeenä molemmilla kerroilla Menopur, toisella kerralla lisänä Synarela.
   Onko muita samassa tilanteessa olevia/olleita? Ja osaatko suositella klinikkaa tai lääkäriä, jonka puoleen kääntyä pohdintoineen ? Asumme Pohjanmaalla, mutta paikkakunnalla ei tässä ole väliä.
   -Tuikku-

  • #41128
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka,

   Ikävää, että kummastakaan kierroksesta ei ole tullut vielä haluttua tulosta? Voin suositella lämpimästi Felicitas Mehiläistä. Klinikoita on käsittääkseni ainakin Helsingissä, Turussa ja Oulussa☺️ Koen, että siellä ainakin me saatiin paljon yksilöllisempää hoitoa kuin julkisella puolella. Paljon tsemppiä❤️

  • #41131
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Myös itseltäni peukku Felicitas Mehiläiselle (Helsinki). Hoito tuntui nimenomaan paljon yksilöllisemmältä kuin julkisella. Itse käytin melko paljon aikaa eri lääkärien kuvauksiin tutustumiseen ja valitsin sellaisen, joka on erikoistunut pitkän hoitopolun läpikäyneisiin ja iäkkäämpiin. Voi olla sattumaan, mutta me onnistuttiin lopulta tuota kautta.

  • #41132
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Unohtui mainita, että meidänkin kokemus on Helsingistä☺️

  • #42390
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.