Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT PCO ja hoidot

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #14869
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa.
   Koitin ensin kirjoittaa tuonne inseminaatio-keskusteluun, mutta jostain systä en päässyt sinne kirjoittamaan niin ajattelin tehdä uuden keskustelun kun asiani ei pelkästään liity inseminaatioon.
   Kauan olen foorumilla roikkunut rekisteröimättömänä ja lukenut, mutta tänään päätin liittyä joukkoon.
   Eli hieman taustaa:
   Olen kohta 29 nainen ja mieheni täyttää 35. Yrittämistä takana jo viisi vuotta, mutta 2015 otimme yhteyttä lääkäriin, kun toivottua tulosta ei tullut. Saimme lähetteen naistenklinikalle jossa tehtiin alkututkimukset, miehen simpat olivat hieman hitaita, mutta riittäviä.
   Minulla todettiin PCO eli munasarjojen monirakkulaoireyhtymä jonka vuoksi kuukautiskiertoni olivat todella epäsäännölliset, pitkät ja välillä niitä ei ollut ollenkaan.
   Painoakin oli liikaa, sain käskyksi tiputtaa painoa 10% ja aloittaa terolut, että kuukautiset normalisoituisivat.
   Paino lähti hyvään laskuun ja terolutilla sain aika säännöllisen kierronkin, mutta viime vuonna äitini menehtyi jonka vuoksi jätin hoidot tauolle, koska koin että minulla ei ole riittäviä voimavaroja hoitoihin.
   Loppuvuodesta olin taas valmis jatkamaan hoitoja, otin klinikalle yhteyttä ja sain ajan munatorvien aukiolotutkimukseen (Ei tehty aikaisemmin, koska painoa oli liikaa) munatorvet olivat auki ja painonlaskun myötä kuukautisetkin olivat säännöllistyneet, ettei terolut:ia enää tarvittu. PCO on vuoksi myöskään ovulaatiota ei tapahtunut joten sain metformin lääkityksen joka myös auttoi kuukautiseen säännöllisyyteen ja ovulaatioon. Kuukautiset säännöllistyivät, mutta ovulaatiota ei tapahtunut edelleenkään.
   Joulukuussa 2016 sain ensimmäistä kertaa clomifenit 50mg päivässä/viiden päivän ajan, suunnitelmissa inseminaatio. Kierron 12 päivänä munasoluja oli lähtenyt kasvamaan muutama, muttei selvää johtofollikkelia, kierron 17 päivänä ultrassa todettiin ettei lääkkeellä saatu hoitovastetta ja munasolut olivat surkastuneet.
   Oli aika surkea olo ja tämän jälkeen turhautti pitää taukokierto, kun tiesi ettei mitään tapahdu ja mitään toivoa ei ole.
   Viime kuussa käynnistin kuukautiset terolutilla, koska työstressi oli pitkittänyt kiertoa.
   Aloitin taas clomifenin, mutta 100mg viiden päivän ajan.
   Viime keskiviikkona kävin ultrassa ja siellä komeilikin KAKSI johtofollikkelia, olin innoissani, että viimein jotain tapahtuu ja kerrankin olisi mahdollista oikeasti tulla raskaaksi.
   Tulin kotiin innoissani ja aloin tekemään ovulaatiotestejä. Viimein pääsisin kauan odotettuun inseminaatioon.
   Tänä aamulla testissä olikin hymynaama ja sain varata ajan inseminaatioon joka tehtiin tänään. Mies vei sperman aamulla pestäväksi ja mitään ongelmaa ei pitänyt olla. Olimme molemmat innoissaimme ja iloisia, että viimeinkin jotain positiivista tapahtuu, mutta se olikin hetken huumaa….
   Saavumme inseminaatiota varten klinikalle ja heti hoitaja sanoo, että anteeksi kun olemme myöhässä mutta olemme joutuneet konsultoimaan muita lääkäreitä, koska pesutulos on ollut huono. Tuntemukset tottakai romahtavat ja pidättelen vain itkua.
   Lääkäri kertoo että siittiöt eivät ole liikkuneet juuri yhtään ja raskaantuminen on todella epätodennäköistä.
   Lääkärikin ihmettelee miten voi tulos näin paljon poiketa edellisestä, koska mitään merkittävää ei ole tapahtunut
   . Inseminaatio silti tehtiin, vaikka mahdollisuut ovat erittäin olemattomat.
   Jatkosta sanoivat, että meille lähetetään uusi hoidon suunnitteluaika missä sperma-asiaa tarkistellaan ja katsotaan siirrytäänkö suoraan IVF-hoitoon.
   Aika ristiriitaiset ja sekavat fiilikset kaikesta.
   Toivottavasti teksti ei ole kamalan epäselvä, aika epäselvät fiilikset päässä, mutta tämä kirjoittaminen auttaa ja jospa täällä olisi joku muukin kellä olisi PCO.

  • #14886
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä yrittämistä takana hieman vajaa 7 vuotta. Eli toukokuusta 2010 ei ole ollut ehkäisyä käytössä. Mutta tulosta ei ole tullut. Epäsäännöllisesti kuukautiset (tai siis niitä ei ollut) ja olisiko ollut 2014 kun todettiin PCO ja painoa myös minulla liikaa.
   Sain tuolloin terolut-pillerit jotta sai kierron käyntiin. Teroluteja käyttänyt siitä saakka, koska ilman niitä ei kuukautisia tule.
   Viime vuonna sain hetkeksi käyttöön metrormiinia, mutta siitä ei minulla ollut mitään hyötyä. Nyt tammikuusta olen saanut painoa tiputettua n 14 kiloa. Ehkä tämä tästä hiljalleen.
   Clomifeneja kysyin vuosi sitten, mutta ei annettu ylipainon vuoksi. Muuta ei ole vielä lähdetty kokeilemaan.
   Tässä hieman minun elämästäni.

  • #15350
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Suvi, meidän hoitotarina on hyvin samankaltainen kuin teillä. Viisi vuotta sitten jätimme ehkäisyn pois ja puolitoista vuotta odoteltuamme menin lääkäriin ja saimme lähetteen julkiselle puolelle hedelmöityshoitoihin. 2014 tehtiin aukiolotutkimus ja minulla todettiin PCOS. Miehen siemenneste tutkittiin. Kaikki muu meillä oli kunnossa,tai muuta syytä ei löytynyt, kuin PCOS ja ovuloimattomuus. Aloitin metformiini lääkityksen ja terolutit pitivät kierron säännöllisenä. Kokeilimme clomifenia neljä kiertoa,mutta emme saaneet vastetta,vaikka nostimme annosta kierto kierrolta. Siirryimme pistoshoitoon, saimme munarakkulat kasvamaan ja teimme koti-inseminaatioita lääkärin ohjeiden mukaan. Muistaakseni kokeilimme kolme kertaa,mutta koska emme saaneet positiivista tulosta,pyysimme lähetettä IVF-hoitoon.

   Jonotimme puoli vuotta ja huhtikuussa 2016 pääsimme aloittamaan hoidon. Hoito tehtiin lyhyellä kaavalla. Hoito meni muuten hyvin, mutta sain hyperstimulaation ja kaikki viisi alkiota pakastettiin. Emme ehtineet siirtoon ennen kesätaukoa. Pidimme kesän ”lomaa” hoidoista ja elokuussa kun kierto alkoi ilmoittauduin alkion siirtoon. Yksi alkio siirrettiin, siitä negatiivinen tulos. Heti seuraavasta kierrosta jatkoimme ja syyskuussa siirrettiin taas yksi alkio. Siitä saimme positiivisen tuloksen ja laskettu aika lähenee koko ajan. Kesäkuussa odotuksemme palkitaan.

   Tsemppiä teille hoitoihin ja yrittäkää vain jaksaa jatkaa. Vaikka teillä onkin eri tilanne siinä mielessä,että myös siemennesteessä ongelmia, uskon että IVF tai ICSI hoito auttaa myös teitä.

  • #15700
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt ollaan käyty uudella hoidonsuunnittelu käynnillä ja oli todella mukava lääkäri, meitä jännitti kamalasti ja etenkin se siemennesteasia stressasi etenkin miestä.
   Tältä lääkäriltä saatiin tietoa enemmän siemennesteestä ja ei tilanne olekkaan paha, jokainen laaki on erilainen, sanoi lääkäri ja mahdollisuudet ovat silti hyvät ja ”ongelmana” on siis pco ja ovuloimattomuus.
   Nyt olemme sitten IFV jonossa, koska lääkäreiden mielestä se on minun tilanteessani parhain vaihtoehto ja samaa mieltä olemme mekin

   Syyskuussa on Ifvinfo käynti ja lokakuun kierrosta sitten aloitetaan. Jännittää kovasti mitä tuleman pitää, mutta toisaalta myös huojentunut olo että nyt voi levähtää ja nyt olemme alkaneet kertomaan avoimesti kaikille hoidoista ja tilanteesta, että saamme loppuvuonna tukea.
   Paino minua kokoajan stressaa ja lääkärikäynnit jännittää sen takia kamalan paljon, kun pelottaa tuleeko kamalaa syyttelyä. (ensimmäisellä kerralla naikkarilla tuli) mutta nyt ei tullut, muutama kilo pitää tiputtaa ennen hoitoa ja se ahdista kun tietää että sihen kyllä pystyy.
   Onnea tinakenkätytölle, jospa meidän tarinamme päättyisi samalla tavalla ja jos ei niin on ainakin kaikki tehty.

   Edelleen sain terolutteja jos kierto menee liian pitkäksi…

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.