Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Plussanneet -20/-21

Luet parhaimillaan 70 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #34775
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ajattelin tehdä plussanneille oman ryhmän jos kaipaa vertaistukea ?
   Täällä la asettuu heinäkuun alkuun, 2 tai 3.7.
   Nyt 6+5 joka varmistuu ensiviikon keskiviikkona?
   Tämän hetkisiä ”oireita” on pahoinvointi, joka pysyy aisoissa syömällä tasaisin väliajoin, koko aikainen väsymys, ja itku tulee super herkästi.

   Meillä ennestään pasmuru 1v ja enisestä suhteesta luomumurut 8 ja 11v. Tämä oli meillä viimeinen pas, jos mönkään menee niin todennäköisesti emme uusiin hoitoihin lähde. Tämä on 3.icsin 3 pas ja toivon että pysyy matkassa loppuun asti ❤

  • #34850
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin uskaltaudun kirjoittamaan nyt myös tälle puolelle. 🙂
   Ensimmäinen tuoresiirto (ja muutenkin ensimmäinen siirto ikinä) tärppäsi. Laskettu aika olisi kutakuinkin 20.7. <3
   4+4 mennään. 1.12 on ensimmäinen uä tuolla lapsettomuusklinikalla. 🙂

   Oireita ei kamalasti taida olla. Muutaman kerran on jotain vilunväristyksiä tullut. Satunnaisia kertoja minua on vähän etonut kahvinjuonti. Mua naurattaa aika herkästi (< liekö se mikään oire xD) ja myös liikutusta esiintyy. Napani ympäristö on tummunut.

   Jännää aikaa, jännää aikaa. 😀

  • #34853
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi että, ihanaa. ❤ mikä onni että tärppäsi ekasta yrityksestä.
   Voi kyllä se hormoniryöppy, itkuhuutonaurut ym tulee vielä?
   Mulla alko pahoinvointi vähän pahenee, ei enää syöminen auta pitämään kurissa.

  • #34883
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa,
   Olen palstalla uusi, mutta lapsettomuutta takana yli 3v. Kummatkin tubat poistettu, joten ainut vaihtoehto hoidossa oli ivf. Viimeisiin vuosiin mahtuu paljon, 3 kohdunulkoista, joista kaksi hätäleikkausta, 2 ivf-kierrosta, yksi päiväkirurginen leikkaus.
   Nyt toisesta pas’sista plussa, viikkoja olisi kasassa 4+2 – ensi viikolla vasta viestiä hoitavalle taholle, josta seuraa jatko.
   Todella kovat pelot, onko alkio oikeassa paikassa ja ovatko hetkittäiset kivut vain kohdun
   kasvukipuja vai jotain liiankin tuttua.
   Silti haluan pitää toivoa yllä ja nauttia tästä hetkestä, vaikka tuleva pelottaa.
   Ihana olla vertaisten joukossa. Onnea Sabrina & Minsqu tasapuolisesti ja toivotaan, että pienet jaksavat pysyä kyydissä ❤️

   • #34884
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea plussasta❤❤

    Voi mitä kaikkea oletkaan joutunut kokemaan?❤
    Onko sulla mahdollista saada vaikka viikon päähän ultraa,näkyykö kohdussa raskausmateriaalia? Ihan vaan että voisit huokaista pientenkin nippailujen suhteen, että paikat siellä kasvaa ja pieni olisi oikeassa paikassa. Nyt siellä voisi näkyä ”nestetilkka”, riippuen paikasta niin se voi heijastua kohdun ulkoisesta, viikon päästä siellä voisi näkyä ruskuaispussi. Ja tosi tosi tosi hyvällä tsägällä muutakin.

    Itsellä ei oo kokemusta kohdun ulkoisesta,mutta ollu tässä ja aiemmassa kova pelko siitä. Molemmista olen käynyt 5+4 katsomassa onko oikeassa paikassa, edellisessä raskaudessa näkyi syke, tässä ei näkynyt samalla viikolla,vaan 6+4. Pienen kylän etuja, pääsee käytännössä milloin haluaa sen kummempaa syytä?

    Toki olen käynyt kahdessa ensimäisessä raskaudessa myös aikaisin, mutta en nyt muista miksi ?

    Onko sulta otettu hcgtä?
    Toivotaan kovasti että nyt on oikeassa paikassa ja kaikki menee hyvin ❤

  • #34894
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä oon pari päivää Sabrinan jäljessä, tänään oli varhaisultra ja viikkoja 7+0. Takana on kolme icsiä, joista ensimmäisen kolmannesta alkionsiirrosta alkoi raskaus joka kuitenkin päättyi keskenmenoon. Nyt tuoresiirrosta tärppäsi, mutta edellisen keskenmenon takia oon ollut aika paniikissa ja viimeiset pari viikkoa lähinnä lueskelleut taustalla muiden tarinoita ja yrittänyt pysyä rauhallisena. Ollaan oltu hoidoissa julkisella ja tämä oli nyt viimeinen kierros. Ilmeisesti tosin ainakin jossain vaiheessa hoitokerrat nollautuivat, jos hoidoista saatiin lapsi (eli olisi tämän raskauden jälkeen mahdollisesti uudet kolme kierrosta jäljellä), mutta nämä on ollut niin raskaita mulle henkisesti ja tämä vika etenkin fyysisestikin, joten viimeiseksi kerraksi taitaa jäädä joka tapauksessa. Pakkasessa on vielä yksi alkio.

   Ultrassa näkyi pienen pieni sydän joka läpätti ihan hirmuista vauhtia. Viikot täsmäsivät punktion kanssa ja nyt vaan täytyy yrittää päästää irti siitä pelosta, että jotain menee pieleen.

   Hurjasti onnea vielä Minsqu ja Korento, toivottavasti myös teillä on kaikki hyvin <3 ja toivottavasti Sabrina sullakin jatkuu yhtä hienosti kun tähänkin asti 🙂

  • #34895
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä jos ei olisi tärpännyt tää 3.icsin viimeinen pas, niin oltais saatu julkisen kautta hoito kun onnistunut raskaus takana.
   Ymmärrän kisu hyvin pelkosi, mäki pelkään että jotain sattuu ?

   Hitto mulla on ihan järkky pahoinvointi, en kestä ?? ekalta jouduin tiputukseen, toiselta makasin kolme viikkoo pahoinvointilääkkeiden kanssa, kolmannen kohdalla auttoi kun söi, nyt ei auta syöminen eikä lääkkeet?‍♀️ päässä vaan pyörii ja yläpaineet aika alhaiset, tänäänki oli 97/76 ?

   Meillä on ylihuomenna klinikan varhaisultra, mieskin pääsee mukaan katsomaan pientä ihmettä ?

   -rv 7+2

  • #34896
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä täällä kanssa pelkään, että entä jos jokin menee pieleen. Pelkään, jos tulee keskenmeno. Tuntuu, että hetkellisesti kaikki unelmat murtuu jos sellainen tulee.
   Mulla on ollut rauhallista oireiden suhteen. Olen viime ajat saanut ravata usein veskissä ja joka kerta on vähän jotain ummetuksen tyyppistä. Öisin saatan herätä rintojen arkuuteen, ja kun öisin nousen sängystä vessaan, tunnen niitä ”repäisykipuja” (tosin ei se mulla kyllä kipu ole)
   Minkäänlaista pahoinvointia ei ole, huomenna alkaa 5+0. En ole kyllä koskaan oikeastaan missään tilanteessa pahoinvointiin taipuvainen ihminen.

   • #34897
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täälläkin saa rampata usein vessassa, saatan herätä parikin kertaa yössä vaikka en joisi illalla erityisemmin. Rintoja välillä aristaa, vähän sillain aaltoileva kipu. Repäisykipuja tulee jos tekee jotain nopeita liikkeitä tai nostaa painavaa ? Tuntuupa typerälle valittaa kun tää on kovan työn tulos,mutta olo on niin jyrän alle jääny ??‍♀️

   • #34898
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo tää vessassa ravaaminen on kyllä ihan oma juttunsa. Mä saatan myös herätä pari kertaa yössä ja en koskaan normaalisti herää öisin vessaan. Nyt sitten heti 4+0 kuin salama taivaalta piti alkaa juosta vessassa ?

    Sabrina, mä ajattelin tosi usein sen edellisen raskauden aikana just että pitäis nyt vaan nauttia ja olla onnellinen, vaikka ruoka ei maistunut ja olin niin väsynyt että nukuin ehkä 16h vuorokaudessa. Ensimmäinen ajatus jonka muistan sillon kun sain tietää keskenmenosta oli, että ei hitto tää kaikki pitää käydä läpi uudestaan. Olin just päässyt eroon siitä pahoinvoinnista ja vaikka se ei ollutkaan muuta kun kuvotusta ja ruokahaluttomuutta, ajatuskin siitä että just se oli ”turhaa”, oli ihan kauhee. Tosin nyt jälkeen päin ajatellen kyse on varmasti ollut mun mielen tavasta kohdistaa niitä tunteita johonkin, mitä pystyn käsittelemään, mutta oon myös sitä mieltä että jos raskaanaolo ei oo kivaa niin ei sillon tarvii edes esittää, että siitä nauttii.

    Mun oireet on vähän niinkun hävinnyt, mitä nyt välillä vähän on pahoinvointia ja hajut on alkanut voimistua, mutta muuten ei mikään tunnu niin voimakkaalta kun viimeks. Tissit on välillä kipeet ja repäisykipujakin on, ja tietysti kauheesti huolettaa kun viimeks tissit oli kipeet alusta asti jatkuvasti ilman mitään helpotusta ja nyt vaihtelee näin paljon. Pitäis vaan yrittää muistaa että raskaudet on erilaisia ?

  • #34899
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina, juu aion pyytää ultran ensi viikoksi, jotta olisi vähän helpompi hengittää. Toivotaan, että viikko menee rauhallisesti eikä mtn yllätyksiä tule ennen ultraa. Mulla kohdunulkoiset on aiheuttaneet repeämät ja sisäisen verenvuodon juuri näillä viikoilla 5-6, joten hieman historia kummittelee. Lähdetään kuitenkin siitä, että repäisykivut ym ovat vain kasvusta johtuvia. <3
   Muuten oireiden suhteen melko rauhallista, rinnat hieman kipeät, mutta eivät yhtään kasvaneet. Vessassa käyntejä ehkä hieman tiuhempaan ja tää alhainen verenpaine tekee itselläkin tepposia (100/70). Ruokahalu on kyllä valtaisa, voisin vain syödä kokoajan. Onko muilla ollut koskaan tällaista?
   Sabrina, Itse ajattelen niin, että kyllä meilläkin on yhtäläinen oikeus purnata olosta, se ei poissulje kiitollisuutta tai onnea tästä hetkestä ja raskaudesta. Ihan ok tuntea koko kirjo ja välillä potenssiin 10 – hormonit. 😀
   Minsqu, meillä on tosi sama aikataulu! Kisu ihana kuulla, että ultrassa oli kaikki mallillaan.
   Tsemppiä kaikille viikkoon ja kuullaan taas! <3

  • #34902
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Apua, joko mä uskaltaudun tälle puolelle ? mulla siis siirrosta vasta 6 päivää, mutta tänään olleet kaikki testit (yht 3?, jopa 25 herkkyyden testi) niin selkeää plussaa että ainakin tällä hetkellä oon raskaana ? toivotaan tietenkin että jatkuisi tämä olotila seuraavat 9kk?? Virallinen testipäivä on vasta viikon päästö, nyt olisi viikkoja vasta 3+2 kasassa. En viitsi tuolla toisella puolella hehkutella liikaa näitä plussia, joten ajattelin tulla tänne hihkumaan?

   Meillä siis eka ivf hoito, ja eka pas, mistä nyt tärppäsi. Pakkasessa on vielä kaksi alkiota.

   Tänään huomasin kunnolla jo erilaisia tuntemuksia; väsymystä ja rintojen arkuutta. Luget on vielä käytössä mutta en muista että niistä olisi aiemmin tullut mitään oireita.

   Tsemppiä kaikille❤️ On tämä jotenkin niin jännää ja epäuskoista. Hirveä pelko kuitenkin, että kestääkö meidän ”mölli” mukana ja onko kohdussa, mulla myös yksi aiempi kohdunulkoinen, joka tosi johtui tukossa olevasta munanjohtimesta. Toivotaan että nyt olisi kaveri jäänyt kohtuun kiinni. Ainakin testi on selkeämmin mielestäni plussa kuin viimeksi kohdunulkoisen kanssa, vaikka silloin testasin vasta monta päivää myöhemmin kuin nyt.

   • #34908
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa Taika ❤ mun tekis hirveesti mieli pölistä toisella puolen mut tuli jo fiilis että hus pois sieltä? siis kukaan ei sanonu eikä antanu ymmärtää vaan itelle tuli semmonen olo.

    Meillä olis huomenna varhaisultra ?❤

    • #34926
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Apua, tsemppiä ultraan! Tuu sit kertoo miltä siellä näytti ???????

    • #34969
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Sabrina, miten teillä ultrassa meni? Oot ollut mielessä ❤️ Toivottavasti kaikki on hyvin❤️

  • #34910
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla on aamuyöstä alkaen tuntunut pieniä nippaisuja vasemmanpuoleisessa munasarjassa, jossa on se suklaakysta. Ei mitään kipua, pieniä nippaisuja vaan. Aloin pelkäämään, että ei kai se meinaa kohdunulkoista raskautta.

   Olen sen kuitenkin päättänyt, että jos mitään kipua ei tule, niin en mene etukäteen minnekään ultraan, vaan odotan sinne 1.12.

   • #34914
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla on kanssa ollut nippailuja munasarjojen ympärillä, etenkin vasemmalla mistä on myös muutama vuosi sitten poistettu endometriooma. Musta kyllä tuntuu että mulla on niitä säännöllisesti muutenkin. Jos kovasti huolettaa, voithan laittaa vaikka Omapolun kautta viestin ja kysyä, onko se normaalia. Tai kysyä neuvolan chatissa, mutta ainakin Helsingin chatti on auki vaan 10-12.

    Mulla on kyllä ollut nyt tällä kierroksella sellaisia kipuja ja jomotuksia että oksat pois. Alavatsaa juilii lähes päivittäin, vähän kun kurkottaa jotakin tai kääntää kylkeä tuntuu että nyt repes vähintään toinen munasarja, ja nyt on taas menkkamaista jomotusta ollut pari päivää. Ja sitten pitäisi muka luottaa, että nää kuuluu asiaan 😀

    • #34921
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Oliko sinulla aikanaan minkä kokoinen endometriooma? Mulla se on 6 cm, mutta lääkärissä katsottiin, että antaa sen olla. Että sen poistoa voisi ajatella sitten kun olen saanut lapsia. 🙂

     • #34922
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Se oli valtava, 9-10cm. Jos olisi löytynyt lapsettomuustutkimusten kautta niin ois ehkä jätetty myös myöhempään mutta se löytyi rutiinitarkastuksessa* ja koska yritystä ei ollut ollut vielä pitkään eikä ollut tiedossa että muitakin ongelmia on, se poistettiin varmaan siksi että ei vaikuttaisi lasten tekoon.

      *tai siis yksityisellä vuositarkastuksessa, kun työterveyteen kuului tuolloin yksi käynti gynekologilla vuodessa. Puoli vuotta aiemmin kävin julkisella valittelemassa toispuoleista vatsakipua ja että en pysty käyttämään enää housuja koska kaikki vyötäröt sattuvat, ja silloin asia kuitattiin nopealla sisätutkimuksella ja raskaustestillä, jonka tarkoitus oli sulkea pois mahdollisuus kohdunulkopuoliseen raskauteen. Kun raskaustesti oli negatiivinen, ei terveyskeskuslääkärin mielestä ollut tarpeen selvittää mistä on kyse, mutta onneksi yksityisellä tuli ilmi heti ja pääsin laparoskopiaan alle puolessa vuodessa löydöksestä.

  • #34918
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos vastauksesta. 🙂
   Jään seurailemaan tilannetta, ja jos jatkuu/pahenee niin laitan Omapolulle viestiä. ?

   • #34927
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ne kivut voi johtua toisella puolella myös siitä keltarauhashormonin tuotannosta, en muista sen ”asian” nimeä, joka sitä jommalla kummalla ovulaatiosta riippuen tuottaa. Toivotaan että vaan siitä olisi kyse 🙂 ja mulla kun oli kohdun ulkoinen niin kivut oli kyllä melko voimakkaat ja selkeästi vaan toisella puolella plus oli sitä vuotoa. Tsemppiä!

    • #34928
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos vastauksesta! ? Mukavaa, kun täällä saa aina tukea. ?
     Millä viikolla sinulla se kohdunulkoinen todettiin?

   • #34929
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vuoto tais alkaa 5+0, mutta sen toteamisessa meni joku reilu kaks viikkoa, kun ultrassa ei saatu selvyyttä, et onko alkio kohdussa vai ei kun kohdussa oli myös raskauslöydökseen viitteitä. Sen parin viikon aikana kävin varmaan kolmesti ultrassa ennen kun tohon saatiin varmuus. Mun mielestä kohdun ulkoisessa se vuoto on tyypillistä ja alkaa usein just ennen vkoa 7. Ja oisko tyypillinen oire myös hartiasärky. Toivotaan nyt todella, ettei siitä ole kyse ??

  • #34945
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Uskaltaisko avata suunsa tällä puolella. Tänään 4+6, tasan kaks viikkoa ultraan. Pelottaa ihan kauheesti, että jos tää viedään pois. Toisaalta haluaisin luottaa. Mulla ei viel oo tullut rintojen arkuutta ja valkovuotoo lukuunottamatta muuta oiretta, sunnuntaina meni vikat tukilääkkeet. Toisaalta toivois oireita lisäää niiin tietää, että tapahtuu. ?

   Mulla ekan ivf tuoreesta kohdunulkonen, mikä meni oikeaan torveen ja se poistettu leikkauksella. Toinen puoli onkin klipsillä suljettu saman toimenpiteen yhteydessä, ettei toistuisi. Pas sit tuotti plussan ja se meni loppuun asti hyvin, vaikka ekat 10viikko vuosin verta.☺️

   • #34967
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Samaistun niin tuohon pelkoon, että kauan tämä kestää. Oon tehnyt itelleni sellaiset välivaiheet, että kestän tätä epävarmuutta. Nyt iloitsen kahdesta viivasta enkä yhtään yritä ajatella vielä liian pitkällä vauvahaaveiluja, ettei vaan joutuisi pettymään niin kovasti jos kaikki ei menisikään hyvin. Uskoa ja toivoa on kuitenkin myös onnistumiseen.??

    Ja toivon ihan samalla tavalla kaikkia ihan kamalia raskausoireita vaikka koko alkuraskauden ajan, että voisi luottaa siihen, että jotain kasvaisi mahassa ja kaikki olisi hyvin.

  • #34974
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei joo, ultrassa kävin ja kaikki hyvin? koon puolesta olisi ollut rv8+1 vaikka eilen oli 7+4, mutta sanoi että viikkoja ei lähetä muuttaa,koska tiedetään hedelmöittymisajankohta.
   Nyt sitten jännään vajaan kk että kerrotaan muille?

  • #34979
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi että, ihana juttu ❤️ Paljon onnea nyt vielä! Toivotaan kovasti että pysyy mukana ja että kesällä teille syntyy pikkusisarus ??

   • #34998
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos ❤ tätähän me toivotaan ? millos sä pääset kurkkaa tulokasta??

  • #34996
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea vielä taika, likka, Korento ja Sabrina! <3

   Kukas se olikaan kun kyseli nälästä? Mulla oli varmaan ensimmäinen oire juurikin se, että mikään määrä ruokaa ei riitä. Vajaa viikko ennen plussaa mentiin miehen kanssa ulos aamiaiselle ja koska heräsin ennen miestä, söin jo kotona pienen esiaamupalan. Ajattelin että otan siellä kahvilassa sitten varmaan jonkun leivoksen tai muun pienen jutun, kun tässä nyt kuitenkin on jo syöty. Puoltoista tuntia myöhemmin kahvilan jonossa katsoin listasta, että uuniperuna maistuis 😀 Muut oireet ei oo ollut yhtä säännöllisiä, mutta nälkä on kyllä melkoinen. Ja ne väittää, että tässä vaiheessa ei vielä oo tarvetta lisäkaloreille, mutta mitenkä siinä ois tarkotus onnistua kun koko ajan pitää syödä 😀

   • #34997
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä kanssa syödään 3x enemmän kun normaalisti. Toisaalta oon syöny aikasemmin tyyliin puolen päivän aikaan pari leipää ja illalla uudestaan/muroja. Siihen lisäks aamulla pari kuppia kahvia ja mehua/limpparia/vettä pitkin päivää ??
    Että nyt tavallaan syön normaalisti,kun oon syöny ruuan niin saa olla parin tunnin päästä tekemässä jo leipää. Vaikka on huono olo 24/7 ja oksentelua välillä, ihan pakko syödä tai tulee huonompi olo ja megakiukku lisäks?

  • #35015
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huomenta! Minä aiemmin kyselin siitä munasarjan tykyttelystä, se meni ohi. ?
   Raskausoireiden suhteen täällä on mennyt aika rauhallisesti. Mulla on aika pieniä oireita, joku oire saattaa olla yhden päivän ja seuraavana päivänä ei ollenkaan. Rintojen arkuus on koko ajan, mutta on päiviä, ettei mistään muusta huomaisi olevansa raskaana. Tänään tein varmuuden vuoksi testin, ja kyllä olen tukevasti raskaana. ??

   • #35016
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mullaki oli alkuun oireet aaltoilevia, mutta huono olo onainaki tullu näköjään jäädäkseen ?

  • #35034
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huomenta! Mietin myös, että jokohan sitä uskaltautuu tälle puolelle ? Tein jälleen aamulla testin ja positiivista näyttää. Tiistaina on vasta tuo virallinen testipäivä, mutta oon testaillut joka toinen päivä ja viiva vahvistuu koko ajan. ? Toivotaan, että pysyy kiinni! Tuntuu, ettei tästä uskalla kuitenkaan iloita ”jos se tuottaa jotain huonoa onnea ja kaikki menee sitten pieleen”. Taika noi sun välivaiheet ja ajatusmalli kuulostaa hyvältä! Täytyy yrittää kopioida se itselle. ?

   Miten te olette voineet? Erityisesti kiinnostaisi taika sun kuulumiset, kun meille tehtiin siirto samana päivänä.

   En tiedä onko ne noi lääkkeet vai mikä mut musta on tullu ihmeellinen aamuvirkku viimeaikoina. Tänäänkin heräsin jo viiden aikaan ?

  • #35035
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mahtava juttu Amelia, onneksi olkoon plussasta ❤️ Täälläkin on plussa vahvistunut päivien myötä. Onpa hauskaa, että meillä on ollut siirto ihan samana päivänä, tuleekohan meille sama laskettu aikakin ?

   Missäs päin te olitte hoidoista? Mietin vaan että ollaanko tilkasta haettu vuorotellen kyytiläiset matkaan ?

   Mulla vointi on ollut tosi hyvä ja toistaiseksi oireet ollut vähäisiä. Kuten muutkin ovat sanoneet, niin nälkä tulee tosi usein ja pitää olla kolmen tunnin välein suurin piirtein syömässä. Välillä on myös väsyneempi olo ja iltaisin vatsassa saattaa tuntua välillä menkkamaista jomotusta tai pientä pistelyä, mutta kuuluu ilmeisesti asiaan 🙂 Mites sä ja tietenkin muutkin ovat voineet? Ite heräsin myös aiemmin alkuviikon kun itsestään heräsin testaamaan joskus neljän maissa ? onneksi nyt saan nukuttua normaalisti.

   Mulla suuri osa kavereista tietää hoidoista ja jos ovat sattuneet kysyä mikä tilanne tai oonko testaillut, niin oon kyllä kertonut plussasta. Muille ajateltiin kertoa vasta sitten joskus, ehkä lähempänä rakenneultraa ? toki perheille ehkä jouluna, jos kaikki menisi siihen saakka hyvin ?? Kivaa viikonloppua kaikille!

   • #35055
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa kuulla taika, että myös siellä viiva on vahvistunut! ? Kiitos ja onnea myös sinne!

    Niin hauska nähdä tuleeko meille sama päivä! Ja joo, ollaan me molemmat samalla klinikalla, mikä sattuma! ?

    Ja joo mullakin oireet on vielä aika vähäisiä, ja osa varmasti johtuu vielä lääkkeistä. Jospa niitä pikkuhiljaa alkaisi tulla ?

  • #35036
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Amelia ?

   Mulla jatkuva huono-olo jatkuu,ehkä noi rannekkeet jotain kuitenkin auttaa.

   Mä oon saanu pidettyä salaisuuden niinku mieski, vähän huono omatunto, kun esim kaksi kaveria jotka tietää hoidoista ja on aina tienny mitä meneillään,niin eivät tiedä mitään ?‍♀️ kateltiin, ennen joulua oleva vkl varmaan on semmonen että isovanhemmille ja sisaruksille kerrotaan.

   Tänään pyörähti rv 8+0, en voi kyllä vieläkään uskoa tätä?
   Jos tämä menee onnistuneesti loppuun, niin meille ei julkisella tarjota enää hoitoja,siellä on 2 lasta rajana. Toki siis jos on eka icsi ja siitä tulee vaikka 10 alkiota pakkaseen, niin saahan ne käyttää. Mutta meillä pakkanen tyhjä ja kaikki toivo tässä ?

   • #35053
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos Sabrina! Toivotaan, että kaikki menee hyvin sinne loppuun saakka! ❤️ Toivottavasti paholo myös helpottaa jossain kohtaa!

    Me on kerrottu niille jotka tietää hoidoista muutenkin. Jotenkin ajattelen sen itse niin, että ne on myös niitä ihmisiä joiden kanssa käydään läpi sitä jos nyt ei onnistukaan. Mutta toivotaan tietysti parasta! ?

    Meillä on menossa toinen ivf-kierros ja pakkasessa on vielä 3 pitkään viljeltyä alkiota.

  • #35041
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa, Amelia! Onnea!

   Mulla on ollut oireet tosi vaihtelevia, mikään ei oo oikein ollut sellanen luotettava merkki joka pysyis päivästä toiseen. Pari viikkoa sitten yökkäilin muutamana päivänä, mutta sekin loppui. Nyt on tosin eilen ja tänään ollut vähän enemmän pahoinvointia ja tänään en ois päässyt sängystä ylös jos mies ei ois tuonut mehua ja kuivaa paahtoleipää sänkyyn. Tällä viikolla on taas jomottanut alavatsaa ja oon pari kertaa ollut jo ihan varma että nyt tuli keskenmeno, mutta ilmeisesti kuitenkin kohtu vaan kasvaa. On tosi outoa, kun oireet on niin eri tässä raskaudessa kun edellisessä, ja sitten pelkää että kaikki menee just nyt pieleen, vaikka toisaalta vois ajatella että viimeks ei mennyt kaikki niin kuin ois toivottu joten ihan hyväkin että on erilaiset olot. Kauheen jännää ja pelottavaa tämä raskaana oleminen ?

   • #35054
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos! Sinäpä sen sanoit, on kyllä pelottavaa! Iteki oon oikeen koettanut kuulostella onko oireita mut vielä ei oikein ole muuta kuin et rinnat on välillä arat ja alavatsassa tuntuu pieniä nippaisuja. Jotain tapahtuu siis. Mulla on vielä luget ja progynova tukilääkkeinä niin voi johtua niistäkin. Mut odotan kyllä niitä oireita! ?

  • #35050
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olis pitänyt olla vaan hiljaa ilmeisesti. Meijän plussa onni loppu 9 päivää plussan jälkeen melkoseen verenvuotoon. Toivon teille kaikille parempaa meininkiä ja hyviä vointeja.❤️ Huomenna pääsen polille tarkistukseen ja suunnitteleen jatkoa. Onneksi viisi 5 päivästä blastoa pakkasessa.

   • #35052
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei ? jaksamisia ja voimia teille ❤

   • #35079
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, oon pahoillani ? voimia teille ihan kauheesti!

  • #35051
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Iikka, oon niin pahoillani ? onneksi pääsette tarkistukseen ja blastoja on pakkasessa, vaikka pettymys on silti varmasti melkoinen ❤️ Voimia sinulle.

  • #35056
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Iikka, tosi surullinen juttu! Voimia sinne ❤️

  • #35057
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oliko sulla Amelia siis tuoresiirto vai pas? Mietin kun on niin eri nuo lääkkeet ? mulla ollut vaan luget ja nekin piti lopettaa 10 päivää siirron jälkeen eli enää ei oo mitään tukilääkitystä ?

   • #35061
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on lääkinnälliseen kiertoon tehty pas. Ja jos oikein ymmärsin niin tässä lääkkeet jatkuisi aina viikolle 9 saakka. Mites sulla olikaan??

  • #35062
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lääkkeelliseen kiertoon siirrettynä tukilääkitys jatkuu pitkälle plussan jälkeen, luonnollisessa yleensä loppuu plussapäivään.
   Mutta näistä ei kannata hätäillä jos esim toisella luonnollisessa loppuu vaikka paria päivää ennen testipäivää ja toisella testipäivänä, on ihan klinikkakohtaista ?

  • #35063
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä oli tosiaan luonnonkiertoon pas niin siksi varmaan lääkitys loppunut aiemmin. Toki ihmettyttää tuo että loppui jo 5 päivää ennen testipäivää kun muilla on jatkunut pidempään, mutta ei kai sitä kannata liikaa miettiä ??‍♀️ Virallinen testipäivä mulla on vasta ti, silloin pitäisi olla myös soittoaika klinikalle ja aion pyytää labralähetteen hgc-arvon tason testaamiseksi.

  • #35075
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En malttanu olla kokeilematta kotidopleria, sieltähän kuulu kova paukutus kun osui vaan oikeaan kohtaan?? rv 8+2?

   • #35080
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jotenkin en yllättynyt, että siellä otetaan vähän varaslähtöä tässäkin ? mahtavaa kyllä että kuuluu jo, muistan ite viime raskaudesta että neuvolassa sanottiin että vasta viikon 12 jälkeen sielläkin aletaan kokeilemaan. Ite en varmaan uskaltais ees kokeilla, kun sit jos en saiskaan kuulumaan mitään niin olisin tietysti myymässä maat ja valmis luopumaan kaikesta toivosta.

   • #35082
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tiedostin kyllä että sieltä ei välttämättä mitään kuulu, elämä ei ois ollu pilalla jos en olisi saanut vielä tässä vaiheessa kuulumaan.
    Soitin neuvolaan vaihtaakseni huomista aikaa, siinä kun mietittiin mikä sopisi niin sanoi että jos ultraa ei ole käytössä niin kuunnellaan sydänäänet kuitenki. Että kyllä meillä päin kuunellaan ??

   • #35085
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Haha, jännä miten erilaiset käytännöt on eri paikoissa! Mulla ois keskiviikkona eka neuvolakäynti mutta saa nähdä pääsenkö kun oon pöpön kourissa tällä hetkellä. Täytyy huomenna soitella ajanvaraukseen kun on koronatestin tulos tullut niin tietää ainakin pääseekö tervehdyttyä vai meneekö vielä pidemmälle uus aika.

  • #35076
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oho, johan oot saanut ajoissa toimimaan ?

   • #35077
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lähin kyllä ihan sillä että ei sieltä mitään kuulu. Mutta tarpeeks alhaalta (melkein häpyluun päältä) muisti kokeilla niin sieltä se hirvee jyske kuulu,meinas itku tulla. Sen kyllä selkeesti erottaa omasta sykkeestä, kun on niin hirveetä tykytystä verrattuna omaan ?

  • #35078
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Asiasta kukkapurkkiin: tietääkö joku mistä saa tietoa kasvomaski käytön turvallisuudesta raskausaikana? Meillä päiväkoti työhön tuli myös suositus käyttää tietyissä tilanteissa kasvomaskia,yht. ehkä 3-4 h päivässä. Ei ole kauhean hyvä varmaan vauvan kannalta jos äiti hengittää jonkun aikaa lähinnä omaa hiilidioksidiaan vaan. ?

   • #35081
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on myös maskisuositus ja pomo kovasti laittoi viestiä että kaikkien pitäisi nyt käyttää. Mä en kyllä usko että maskista olisi haittaa, jos sen kanssa vaan pystyy hengittämään, mutta mulla on päiviä kun maski lietsoo pahoinvointia ja on muutenkin vaikea olla. Neuvolasta tai neuvolan chatista varmaan vois kysyä asiasta.

    Mä laitoin jo pomolle viestin että mun on välillä vaikea hengittää maskin kanssa, en varsinaisesti kertonut syytä mutta pomo myös tietää hoidoista joten jos osaa laskea yhteen kaks plus kaks niin ehkä arvas joka tapauksessa mistä on kyse. Ajattelin tosin muutenkin jo kertoa töissä lähiaikoina kun yks työkaveri arvas ja toinen oli kuulolla (ja yks on saletisti arvannut jo ennen plussaa mun uusista ruokatottumuksista vaikka ei mitään oo sanonutkaan) ja oon niin väsynytkin että haluun että kukaan ei luule että oon vaan laiska ja saamaton ?

  • #35084
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä pyörähti yhdeksäs viikko käyntiin, tänään on tasan 8+0. On muuten kätevää kun uusi viikko alkaa aina maanantaina niin pysyy kartalla vaikka oiskin muuten ihan pihalla maailmanmenosta. Pahoinvointi on jatkunut nyt muutaman päivän, onneksi ei kuitenkaan ihan koko ajan, ja kuiva paahtoleipä on mun uus ruokasuosikki. Nyt myös on alkanut se vaihe kun kaikki mitä syön alkaa tökkiä ja menee mustalle listalle saman tien, hyvästi mm. perunamuusi, kananmunat, (paistettu) sipuli ja vissy. Lisäksi aloitin viikon flunssassa ja koronatestillä, vähän jännittää että selviääkö raskaus tän pöpön yli. Onneksi ei ole tiedossa altistumista eikä koronavilkussakaan oo tullut osumia, joten tavallinen kausinuha on todennäköisempi syypää ?

  • #35094
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pikaista paranemista Kisu sulle, toivottavasti flunssa jo pian hellittää eikä oo koronaa. Mäkin oon ollut karanteenissa kun oli viikko sitten töissä altistuminen, mutta onneksi oireita ei ole tullut eli selvisin näillä näkymin säikähdyksellä ??

   On ollut kyllä ihanaa olla vaan kotona ja maata hyvällä omalla tunnolla sohvalla kun ei muuallekaan saa liikkua. Mulla on kanssa väsymys ja ajoittainen etova olo (etenkin iltaisin) alkaneet nostaa päätään ja nytkin oon jo ihan nukkumisvalmiudessa.

   Ootteko te muuten soittaneet heti neuvola—ajan plussan jälkeen vai milloin? Mä en oo vielä uskaltanut. Viimeksi, kohdun ulkoisen kanssa, oli niin kamalaa soittaa sinne ja perua aika ja selittää syy, etten oo vielä viitsinyt soittaa jos mutkia tulisikin matkaan. Oon käsittänyt kanssa ettei täällä juuri sykkeitä kuunnella ennen 12 vkoa ? pyysin kuitenkin jo valmiiksi siskolta kotidoplerin lainaan, vaikken sitä nyt vielä viikkoihin tarvitse ?

  • #35131
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Mitäs tänne kuuluu?

   Tänään oli varhaisultra, kaikki hyvin❤
   Ihana pikku pallero josta ehkä erottu joku raaja? nyt on neuvolakortti ja kaikki, hui ?
   *rv 8+4

  • #35132
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli tänään eka neuvolakäynti, mitattiin verenpaine ja paino ? muistin kysyä kaikenlaisista huolista kuten iduista ja influenssarokotuksesta, mutta nyt tulee mieleen kaikenlaista mitä ois vielä voinut kysyä. Menkkamainen jomotus jatkuu ja on sen verran epämiellyttävää että tekis mieli laittaa lämpöpakkaus vatsalle, mutta en tiedä uskaltaako sitä. Eka raskaushimo tuli myös tänään: pakottava tarve saada suklaakakkua ?

   Näättekö te muut outoja unia? Mä nukun tosi huonosti, mutta nään silti joka yö ihan kummallisia unia. Jotenkin niistä jää myös kauheen raskas olo jälkikäteen ja tuntuu että on nukkunut vielä huonommin kun varmaan oikeesti on. Kaipaan sellasta aamua kun ei muista mitä unta on nähnyt ?

  • #35133
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Täällä odotellaan seuraavaa etappia eli varhaisultraa. Pientä vuotoa oli taas eilen aamupäivästä, mutta klinikalta vähän varoiteltiin, että sitä voi tulla nyt kun lääkkeet vielä jatkuu. Kyllähän se silti aina säikäyttää. Onneksi loppui äkkiä eikä sitä määrällisesti tullut kuin ihan vähän. Muuten olo on hyvä, vaikka ajoittaista pahanolon tunnetta onkin, ja toisaalta hyvä kun on niin se tekee tästä konkreettisempaa.

   Mullakin on ollut kyllä outoja unia välillä ja musta on tullut kunnon aamuvirkku ? Toisaalta meen myös tosi aikaseen nukkumaan, minkä vuoksi sit tulee herättyä aikaisin.

   On tämä jännittävää! ?

  • #35137
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites Taika ja Minsqu?❤
   Apua, kolme, KOLME viikkoa siihen että paljastetaan molempien vanhemmille/läheisille mutta ensimmäisenä omille lapsilleni.
   En oo koskaan mikään hirvea fb postailija ollut, että sinne tuskin tulee laitettua mitään,edellisestä laitettiin vasta vko syntymän jälkeen kuva kun oli isänpäivä ?
   Mulla on hitusen huono omatunto, kun en ole kahdelle läheiselle ystävälle kertonut, mutta toisaalta eivät ole nyt kyselleetkään.

  • #35142
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä voidaan oikein hyvin, kiitos kysymästä. ? Ensi tiistaina olisi se eka ultra, jännää. ? Pieniä oireita on, ei mitään häiritseviä. Uni ja ruoka maittaa. Nyt on ollut raskauden suhteen tosi levollinen olo.
   Näen kanssa usein outoja seikkailu-unia, mutta näen unia paljon muutenkin.

   Meillä raskaudesta tietävät jo meidän molempien vanhemmat, ja muutamat minun parhaat kaverit ja kaksi työkaveria. ?

  • #35143
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihan hyvää tännekin kuuluu, kiitos kysymästä! Kiva kuulla että Sabrinalla oli ultrassa kaikki hyvin ja muillekin kuuluu ilmeisesti hyvää 🙂

   Eilen sain vihdoin labralähetteen terveysasemalta, klinikalta tai neuvolasta eivät sitä pystyneet mukamas kirjoittamaan ? eli sen tulosta odotellessa. Oireet on ollut tosi vähäisiä, lähinnä väsymystä, ajoittaisia rinta-ja vatsatuntemuksia ja nopeasti ohi menevää pahaa oloa, joten oon alkanut jo epäilemään et kasvaako siellä enää kukaan ? nälkä tulee kuitenkin tasaisesti 3-4 h välein vaikka ois miten paljon syönyt ennen. kasassa viikkoja kuitenkin vasta 5+2 et ehkä ne oireet ehtii vielä lisääntyä.

  • #35144
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ootko taika käynyt kurkkimassa näkyisikö tulos jo kanta -palvelussa? Kävin iteki eilen labrassa vielä, kun tuota pientä vuotoa on ollut joka päivä. Tulos oli reilu 8000 joten se lienee ihan ok, mut klinikalta katsovat sen sit ens viikolla.
   Iteki oon noita oireita yrittänyt oikein kuulostella, mut eihän niitä toki kaikille tule ja itsellä noi lääkkeet saattaa niitä kans tehdä.

   Te jotka jo kävitte varhaisultrassa, niin millä viikolla se teillä oli? Meillä se on vasta reilun parin viikon päästä, jotenkin pitää malttaa odotella ?

   • #35146
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle ei oo päivittynyt arvot vielä, kävin eilen labrassa vasta klo 13 maissa niin voi mennä maanantaihin ? sulla toi arvo onneksi on ollut hyvä! Jännittää et mitä se mahtaa näyttää ?

    Mulla meni kanssa ultra kahden viikon päähän maanantaihin eli olisi silloin jo 7+4. Täytyy vaan malttaa odotella. Tsemppiä odotteluun sinnekin 🙂

  • #35145
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Amelia, klinikan puolesta ultra rv 7+4, oma neuvola sit oli rv 8+4 kun ajateltiin että ei oo järkee samalla viikolla olla sen puolesta että haluan kuitenki että ultrataan.

   Mulla alko eilen järkyttävät alavatsa kivut, en oikein tienny miten päin lis ollu enkä saanu nukuttua kunnolla. Vuotoa ei oo, mutta tuntuu että valahtaa minä hetkenä hyvänsä. Koitin eilen kuunnella sydänääniä ja vartin etin mutta en löytäny, toi varmaan oman osansa huonoihin uniin kivun lisäks. Tänä aamuna sain sitten onneks äänet kuulumaan,mutta tosi kipee on edelleen..

   • #35147
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi että, oot varmaan säikähtänyt eilen! Onneksi löytyi kuitenkin sydänäänet tänään 🙂 varmaan kohtu vaan siellä kasvaa, toivotaan ettei ole mitään vakavampaa ❤️

  • #35157
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Uskaltaudun minäkin tänne puolelle hyvin varovaisesti. Tällä hetkellä menossa 5+6. Mulle tosiaan iski sitten alkionsiirron jälkeen vajaa viikko myöhäinen hyperi. Raskaus ilmeisesti laukaisi. Oma lääkäri oli pöllämystynyt, kun mulla ei tosiaan ollut mitään riskitekijöitä hyperiin, mutta niin se vain sattui kohdalleni. Olo oli reilun viikon aivan hirveä. Suhteellisen lievänä kuitenkin onneksi oli ja kotona sain toipua. Tuli silloin testattua hcg verikokeella, kun kävin seurannassa klinikalla. Silloin arvo oli hyvä, mutta toki nyt mietityttää, että onko siellä enää elämää. Tällä viikolla testasin ja sain digiin 3+, mikä hetkeksi helpotti mieltä? Varhaisultra on itsenäisyyspäivän jälkeen, jonne tuntuu ikuisuudelta odotella.

   Oireiden vähyys aiheuttaa lisähuolta. Esikoisesta huono olo oli 24/7 ekan kolmanneksen. Lähinnä oireena on ns. repäisykipuja ja menkkatuntemuksia. Iltaisin paleltaa kovin. Lisäksi ajoittain vähäistä pahoinvointia.

   Toivottavasti Sabrina alavatsakivut ovat helpottaneet?? Mä heräsin myös muutama yö sitten koviin alavatsakipuihin, ja olin varma, että tämä raskaus oli nyt tässä. Eipä tässä voi muuta kuin toivoa, että kaikki menee hyvin ja yrittää mennä päivä kerrallaan. Hiton hankalaa kyllä varsinkin itselle tuntuu olevan.

  • #35165
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihan alussa mullaki oli viikon ajan hirveet alavatsapoltot, mut ne helpotti sitten. Nyt rupes taas tulee aikalailla samanlaisia, mutta tänään helpottamaan päin ? jokos sulla Odessa on ultra varattu??

  • #35167
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos taika, tsemppiä sinnekin!

   Voi Sabrina, olet varmasti säikähtänyt kovasti! Hyvä kuulla, että siellä jo kivut helpottaa.

   Tosi hurja juttu odessa! Ja varmasti säikähdit myös kovasti. Jännitän myös itse joka kerta, kun käyn vessassa ja kuulostelen oireita. Mut ei se tosiaan auta, kun elää päivä kerrallaan, joka on helpommin sanottu kun tehty. Toivotaan parasta!❤️

  • #35176
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Soitin nyt terveysasemalle perään ja sain labratuloksen, kun kantaan ei päivittynyt. Perjantaina arvo oli ollut 7500 eli ihan viikkojen mukainen ??? Huh, kyllä taas helpotti, arvon myötä uskon ja tietenkin toivon, että raskaus on myös oikeassa paikassa, kohdun ulkoisen kanssa arvo oli mulla samoihin aikoihin paljon alhaisempi. Ehkä tällä malttaa odottaa taas kaksi viikkoa ultraan. Kumpa kaikki jatkuisi nyt hyvin?? Tsemppiä myös muille!

  • #35182
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hyvä kuulla taika!
   Mulle varattiin vielä uusi aika verikokeeseen keskiviikolle, kun eilen vuodon väri muuttui punaiseksi. Vuotoa edelleen siis vähän, mutta silti se ahdistaa, kun muistuttaa niin edellisestä, joka meni kesken. Jospa sitten sen avulla jaksaisi sinne ultraan saakka. Toivotaan, että kaikki menee hyvin, meillä kaikilla?

   • #35197
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hyvä, että pääset uudestaan vielä verikokeeseen. Toivon todella että siellä on kaikki kunnossa ??❤️

  • #35186
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina, joo viikon päästä ois varhaisultra. Ihan malttamattomana jo odotan, toisaalta myös jännittää kun ei tiedä mitä on vastassa. Mukava kuulla, että alavatsapoltot ovat helpottaneet. Onko sulla muuten oireita?

   Amelia, hyvä että sait ajan keskiviikolle. Toivottavasti kyytiläisellä on kaikki hyvin❤️ Nuo verenvuodot ovat aivan kauheita ja pelästyttävät kyllä niin kovasti. Ymmärrän täysin, että pelästyttää kovasti!

   Huikeaa Taika, että arvo oli hyvä. Rauhoittaa varmasti kummasti mieltä?

   Mulla on nyt pahoinvointi lisääntynyt parissa päivässä. Tänään ollut ihan kauhea olo. Pitäisi yrittää löytää syötävää, mutta kaikki lähinnä ällöttää. No onneksi hedelmät ja marjat sentään maistuu. Täytyy myös yrittää syödä useammin pieniä annoksia.

   • #35198
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Unohtui aiemmin sanoa, että onnea vielä ja tervetuloa joukkoon ❤️ Kiva että on tullut selkeitä oireita, vaikkei ne nyt itsessään niin kivoja ookaan mutta tuo mukanaan ehkä mielenrauhaa raskauden etenemisestä ? milloin sulla on ultra?

   • #35199
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hups, tuollahan se luki jo, eli ensi viikolla? 🙂

  • #35190
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla että teillä on kaikki hyvin ♥️ oli pakko tulla lueskelemaan tännekin kun tuli teitä ikävä ?

   Toivottavasti nähdään pian ?

   • #35196
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oli ihana Oodi❤️ Tsemppiä hoitoihin, kumpa pian tärppäisi ??????

  • #35208
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään kävimme ultrassa, kaikki hyvin. ? Siellä pieni sydän sykkii. Hän on 8,6 mm pituudeltaan. Olo on nyt levollinen.? Nyt neuvola-aikaa varaamaan.

   • #35212
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa, paljon onnea ?

   • #35232
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiva kuulla ? toivotaan että jatkuu kaikki hyvin!

  • #35210
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä alavatsakivut kuitenkin jatkuu, soitin neuvolaan ja pääsen tänään kurkkaa onko siellä kaikki ok. Oon niin kiitollinen että meillä on näin ihana neuvola ja työntekijä joka ottaantuu huoliin ??
   Muuten oireet jatkuu, etova olo, väsy,rintojen arkuus, repäisykivut nopeassa liikkeessä.
   Ihania uutisia Minsqu❤
   *rv 9+3 (miten nää viikot menee näin nopeaa?)

   • #35213
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ikävää että kivut jatkuvat, tosi hyvä et pääsit heti kurkkaamaan! Toivotaan, että siellä on kaikki ok❤️

  • #35225
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kaikki hyvin ❤
   Siellä oltiin ketarat ojollaan ja liikkui menemään hurjaa vauhtia?

   • #35231
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hieno kuulla ❤️ Onpa ihana että teillä päin on noin hyvää palvelua ja että neuvolassa ultrataan. Käsittääkseni täällä Helsingissä niin ei tehdä, korkeintaan neuvolalääkärin toimesta tyyliin kerran raskauden aikana. Ja just että piti soitella ympäri kaupunkia että sai edes labralähetteen ? ison kaupungin huonoja puolia tää byrokratia, säännöt ja joustamattomuus.

  • #35239
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla Sabrina! ? Sanoiko lääkäri mistä kivut voisi johtua?

  • #35264
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huomenta, kuinkas täällä voidaan? Kävin eilen verikokeessa ja hcg oli eilen reilu 25000 eli hyvin arvo nousee. Klinikalta ottavat vielä tänään yhteyttä, mutta on kyllä helpottunut olo, vaikka toki vuoto mietityttää. Sitä ei tule onneksi koko ajan, mutta lähes päivittäin kuitenkin. Onneks määrällisesti vähän. Ehkä se johtuu lääkkeistä tai sitten vain muuten tulee vähän nyt vuotoa. Nyt seuraava etappi onkin varhaisultra, jota pitää vielä malttaa odottaa 1,5 viikkoa. On tämä jännittävää! Tänään pyörähti myös uusi viikko käyntiin ?
   *rv 7, 6+0

   • #35265
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hieno juttu, että arvo on noussut noin hyvin ? luulisi kaiken olevan siellä siis kunnossa ?

    Täällä ihan samoilla viikoilla ja ultraa minäkin odottelen. vointi on vielä ihan hyvä, aamuisin ja iltaisin on huonoa oloa, mutta toistaiseksi ei ole tullut oksennusta ??

    Mitäs muille ?

  • #35266
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ohhoh, mulla jääny vastaamatta?
   Sillon tiistaina neuvolantäti katto, ei lääkäriä ollut. Voi olla ihan kasvukipuja, kohtu kuulemma kasvanut hurjasti pienen lisäks. Kattavat pissanäytteen että siinä on kaikki ok, muuta tässä ei oikein oo..

   Nyt oon käyny seulontalabroissa,nehän ei oo pakollisia mut jokaselta oon käyny. Eilen tuli NT-ultraan aika, joka on jouluviikolla? sillon on viikkoja 12+2.

   Mä oon koko ajan ihan tosi väsyny, mut en kuitenkaa saa päivällä nukutuks.
   Samoin etova olo muistuttaa olemassa olollaan, mutta tän kans pärjää.

   Vähän mietin joko ”pikku pömppö” erottuu, mulla ei hirveesti ylimäärästä tossa vatsan seudulla oo ja vatsa on pyöristyny ministi, eikä toppahousut mee kii.voi olla alunki turvotusta, mutta pahoin pelkään että tätä ei kauaa salailla. Kotona koitan pitää väljiä vaatteita ettei isommat tajua, oli turvotusta tai ei, kasvanut se on silti? paino pysynyt ennallaan kuitenkin.

   Mulla on tosiaan oma neuvola parin viikon päästä ja se NT-uä kolmen viikon päästä, sit uskaltaa huokaista ?
   Dopleriin en koske, vaikka pari kertaa sain äänet kuulumaan, mutta sitten kun taas ei saanut+kivut niin mieli tekee tepposet ?

  • #35267
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällähän on taas tapahtunut kauheesti! Onnea Odessa, ja tervetuloa!

   Mä oon ollut tosi väsynyt ja huonovointinen ja viime viikolla sain vielä jostain pienen flunssan, joten en oo jaksanut senkään vertaa. Pahoinvointi on pahentunut viikko viikolta ja on ollut lähinnä sellasta kokoaikaista tyhjyyden tunnetta vatsassa, jota tekee mieli täyttää mutta sit kuitenkin smaan aikaan on ihan täynnä. Eilen itkin illalla kun oli niin kauhee olo ja mietin miten kestän tätä vielä kolme viikkoa tai jopa enemmän. Eilen myös sitten itkujen jälkeen oksensin ekan kerran, mitä en todellakaan enää uskonut tapahtuvan, mutta sen jälkeen oli paras olo varmaan viikkoon ja sain onneks nukuttua hyvin.

   Mulla on nyt viikko 9+3 ja Sabrina mustakin tuntuu että vatsa on vähän pyöristynyt. Mulla on kyllä ihan mukavasti pehmusteita myös, mutta tuntuu että masun muoto on muuttunut. Eli kyllä se varmaan sielläkin on jo pyöristynyt, ja sullahan on jo pieni pentue ennestään niin kyllä se kroppa tietää mitä pitää alkaa siirtää ja kasvattaa. ?

   Mun pelko keskenmenosta helpotti vähän kun kävin viime viikolla neuvolassa ja neuvolan täti sanoi että on ihan normaalia että keskenmenonpelko ylittää nyt kaikki muut tunteet mutta yleensä se helpottaa sitten sen ekan ultran jälkeen. Ultra taitaa olla samana päivänä kun Sabrinalla eli jouluviikon alussa, mutta silti jotenkin tuli siitä neuvolantädistä sellainen olo että se kuuntelee ja ymmärtää, ja se ehkä sitten helpotti pelkoa.

   Meillä on nyt töissä maskipakko ja kahtena päivänä oon joutunut käyttämään maskia melkein koko päivän, ja lähden sitten töistä päänsäryn kanssa. Eilen tajusin, että se johtuu varmaan siitä etten juo tarpeeks, kun maskin kanssa ei tietenkään tuu juotua, ja tänään mun on juteltava pomon kanssa. Muuten on nyt maskin kanssa ollut ihan ok olla, jossain vaiheessa se nimittäin lietso pahoinvointia ja yritäpä siinä sit pitää matalaa profiilia kun maskin kanssa voi olla 30 sekuntia ennen kun alkaa yökkäilemään ?

  • #35268
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja hei onko muilla sellasta ongelmaa että mikään ruoka ei oikein maistuis? Mä oon nyt sellasessa vaiheessa että ruoka ei saa maistua miltään, koska mulle on kehittynyt myös pientä refluksia, ja pelkkä röyhtäilykin saa yökkäämään jos on syönyt makuja. Oon kuitenkin ehdollistunut sille, että pitää syödä ihan ruokaaruokaa eikä pelkät smoothiet ja jugurtit riitä pitämään huonosta syömisestä johtuvaa pahoinvointia poissa, eli kaipaan vinkkejä ruoaksi kutsuttavista asioista joita saatte alas pahasta olosta huolimatta. Ja myös vinkkejä mikä helpottaa akuuttia pahoinvointia, mun ykkönen on tällä hetkellä jäiset mansikat (varmaan mikä vaan mieti jäinen marja kelpais mutta mansikoita on nyt ollut) jotka auttaa sen verran että saa tyhjään mahaan jotain täytettä.

   • #35269
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

    Tätähän et varsinaisesti kysynyt, mutta syö just sitä mitä mieli tekee ja sisällä pysyis. Älä ota stressiä jos jää kunnon ruoka syömättä. Juo paljon! Tärkeetä syyä vaikka parin kolmen tunnin välein jotain kevyttä. Jääkaappi kylmät mandariinit ja viinirypäleet helpotti jossain kohti itsellä. Ootko kokeillu pahoinvointirannekkeita? Myydään apteekissa.
    Pyydä tarvittaessa neuvolasta pahoinvointilääkkeelle resepti pahimpiin hetkiin. Otin itse kun oli menoja ja päässä vaan pyöri ja oksetti,niistä oli sitten apua.
    Käytä närästyslääkettä jos tuntuu, mulla menee rennie satunnaisesti ja koitan aamusin ottaa omeprazolin, joka on reseptillä määrätty.

    Mulla tosiaan ekasta raskaudesta jouduin tiputukseen, kolme viikkoa olin melkein syömättä kun ei pysyny mikään sisällä. Siinä oli ehkä se että en tarpeeks ajoissa syönyt ja juonut ja meni sit ihan yli.
    Toiselta taas makasin sen kolme viikkoa lääkkeiden varassa ja huonosti söin.
    Edellisessä opin että syön säännöllisesti ja aina kun tuntuu siltä, niin pysyi jotenki kurissa.
    Tästä syön tasasin väliajoin, mutta etoo kuitenkin koko ajan ja jos on kolmekin tuntia syömättä, iskee semmonen tärinä ja kylmä hiki, kun syö niin helpottaa ?

   • #35290
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos vinkeistä! Mulla onkin ollut noi rannekkeet mutta ne on ollut kadoksissa ja oli tarkotus ostaa uudet, mutta unohdin. Tän viestin jälkeen marssin suoraan apteekkiin, mutta ainakaan perjantaina ne ei auttanut yhtään, torstaina ehkä vähän.

    Oon nyt syönyt kyllä just tasan mitä on mieli tehnyt ja koittanut kanssa juoda koko ajan. Mulla on useempaa mehutiivistettä ja vissyä ja mehuja myös töissä, että koko ajan on jotain millä peittää/välttää veden maku. Luin myös jostain että fruktoosipastillit vois auttaa akuutisti ja mulla auttaakin mutta vaan ihan hetken. Onneks kuitenkin sen verran että sinä aikana saa ehkä lämmitettyä ruokaa ja syötyä vähän ennen kun menee niin pahaks ettei voi edes syödä enää. Samoin hedelmäsokerilla makeutettu mansikka-kiivi-bonaqua on ollut pelastus jos kuplat ei aiheuta närästystä/röyhtäilyä.

  • #35271
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulle taas maistuu kaikki mahdollinen ja voisin kerralla syödä vaikka kaksikin lounasta. Kahvi on nyt ainut, mikä maistuu pahalta.
   Välillä on lievää ”etovaa” oloa, mutta en yhdistä sitä mihinkään ruokaan tai hajuun ym. Rauhallista menoa.

   • #35288
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle maistui kanssa alkuun ihan kaikki ja etenkin ruoka. Odotin jotain hillitöntä jätski-karkki-sipsihimoa mutta eniten teki mieli kunnon ruokaa ja oisin kanssa voinut syödä vaikka kuinka paljon. Se oli ihanaa aikaa ? pahimpien pahoinvointipäivienkin välissä on ollut päiviä kun on ollut ihan hirvee nälkä ja ruoka maistuu ja oon tulkinnut että pikkunen kasvaa parhaillaan. Ja mulla on ihan sama kahvin kanssa, en voi tällä hetkellä edes kuvitella juovani kun maistuu niin pahalta.

    Lisään vielä, että ruokahalu on ainakin tänään ollut paikalla ja kaikki muistot pahoinvoinnista on haalistunut mielessä. Haluun myös uskoa että tästä alkais ruokahalun nousujohdanne ??

  • #35292
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Kisu toivottavasti olo helpottaa pian, meillä molemmilla! Aikaisemmissa tässä vaiheessa on jo olo helpottanut, mutta pah.
   Eilen pyörähti uusi viikko käyntiin, 1/4 ohi? tänään siis 10+1.
   Tosin, yksikään ei ole loppuun asti ollut mukana?

  • #35293
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi kisu, kuulostaa ilkeältä tuo pahoinvointi. Toivottavasti helpottaa!

   Mulla on ollut vain ajoittain pientä etovaa oloa ja nälkä tulee useammin. Pienet välipalat ruokien välissä auttavat ja eniten tekee mieli kaikkea raikasta. Yksi selkeä oire on kyllä väsymys, johon ei meinaa tunnin päiväunet riittää. Viikonloput menee hyvin, mutta viikolla on vähän vaikeaa, kun pitäisi töitä jaksaa tehdä. ? Viikonloppu meni myös ilman vuotoja, toivotaan että tämä jatkuu ?

   Tsemppiä kaikille!

   Tänään 6+4 ?

  • #35341
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tsempeistä, Amalia ja Sabrina! Tänään pahoinvointirannekkeista olikin yllättäen apua ja vaikka aamulla oli ihan hirveä olo, töissä en enää muistanut pahaa oloa paitsi nälkäisenä. Ja ruoka on maistunut nyt parina päivänä, mikä ilahduttaa kovasti. Tänään pyörähti käyntiin viikko 10+0 ja huomenna ois tarkotus mennä labraan ennen iltavuoroa. Onneks saa syödä tai muuten ei tulis kyllä mitään.

   Kiva kuulla, Amalia, että viikonloppuna ei ole ollut vuotoa! Toivottavasti jatkuu nyt samanlaisena. Toi väsymys on kyllä ihan käsittämätöntä. Mulla on alkanut onneks jo helpottaa siten, että ihan joka päivä ei välttämättä oo pakko nukkua päiväunia. Ja mähän nukuin siis kevyesti pari-kolme tuntia parhaimmillaan ?

   Mites muilla menee?

  • #35348
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla on torstaina ensimmäinen neuvola, jännä uusi kokemus. 😀

   Nukun kanssa suurimpana osana päivistä päiväunet. Illan rutiiniksi on tullut se, että töistäpääsyn ja syömisen jälkeen köllötän/torkun sohvalla n. tunnin ja sen jälkeen voin taas puuhastella.

   Olen tutustunut jo vähän netin kautta erilaisiin lastenvaunuihin. Vaatehankintojakin olen jo tehnyt, mutta nyt alkaa tuntua, että seuraavaksi haluaisin tietää kumpi sieltä tulee, ja ostaa sen mukaan sitten vaatteita lisää. 🙂 Nyt mua on alkanut kiinnostaa tutustua äitiysvaatteisiin, vaikka en sellaisia vielä tarvitsekaan. Mukavaa aikaa!

   Muutamia mietintöjä mulla on raskausajan ruuan ja liikunnan suhteen, mutta kyselen sitten neuvolasta.

  • #35354
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kävin äsken alkuraskauden labroissa ja olipa kyllä niin hyvä labratäti etten edes tuntenut neulaa, vaikka yleensä mun verisuonet karkaa alta. Aamulla oli hetkellisesti niin hyvä olo, että ehdin jo ilmoittautua pariin online-mammajumppaan. Toivottavasti olo on nyt edes sen verran hyvä että pystyn kokeilemaan tunteja, niin tiedän sitten koitanko ilmoittautua myös kevätkaudelle. Nyt on kyllä ollut parina päivänä jo toivon pilkahduksia, että kyllä tää olo tästä paranee, vaikka tänäänkin on jo ehtinyt miettiä että miten tästä selvitään. Ja toisin kun vielä viikko sitten, ne hyvät hetket jää jo mieleen.

   Tällä hetkellä tekee mieli vadelmia (outoa, koska en oo kova fani) ja appelsiineja. Tuntuu myös että pahin väsymys ois ehkä väistymässä (tai sitten tää kaikki johtuu vaan siitä että näin auringon ekaa kertaa varmaan kuukausiin :D). Ja kiitos Sabrina, kun huomautit että 10 viikkoa on jo yks neljäsosa raskaudesta, helpottaa tosi paljon kun tietää että jo 25% on takana päin (olettaen siis että pienellä ei oo kiire syntyä esim. juhannuksena).

  • #35366
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ääääää että mä räjähdän kohta! Oon niin täynnä tätä koko aikaista väsymystä,itku tulee kun on niin uuvuksissa koko ajan, vaikka ei olisi mitään koko päivänä tehny.
   Saatika sitten jos on pitäny käydä vaan kaupassa,syö jaksamista niin paljon että kiukuttelen kotona kun pikku lapsi, ihan vaan väsymyksen takia. Kesällä todettiin hyvälaatuisia lisälyöntejä sydämessä, ei mitään vaarallista mutta neki on nyt lisääntyny ja jotenki väsymys vaan lisää niitä.
   Iso ❤ teille jotka jaksatte. Mä en jaksa???

  • #35372
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voimia Sabrina <3 Ei tässä kai muu auta kun odotella, että olot menee ohi, kun ei niihin mitään kunnollisia ratkasujakaan oo. Mä oon itkenyt jo muutamaan otteeseen, kuinka en jaksa, joten suosittelen itkemään jos itkettää. Ei se kyllä mitään auta, mutta eipähän tarvii käyttää vähäistä energiaa siihen, että yrittää pitää itkut aisoissa. Ja muista, että vaikka et tekiskään mitään ”näkyvää” koko päivänä, valmistat uutta ihmistä ja oot äiti jo kolmelle lapselle, siinä on jo tekemistä kerrakseen.

   Saatko kuitenkin nukuttua? Jos et, niin neuvolasta ehkä voitais auttaa siinä, tai no en tiedä onko kauheesti kyllä tehtävissä, mutta oon kyllä ite päättänyt kysyä heti jos nukkuminen muuttuu vaikeaksi. Toivottavasti olo pian alkaa helpottaa ja lisälyönnitkin rauhoittuvat!

   • #35373
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana Kisu??❤ jakamisia myös sulle❤
    Jotenki tuntuu typerältä valittaa, kun onhan tää ihan tekemällä tehty ja haluttu tila.

    Siis saan nukuttua jotenki, mulla vaan vanhat selkävaivat muistuttaa olemassa olostaan ja oon joutunu panacodia syömään kun panadol on yhtä tyhjän kanssa vaikka kuurina söis.
    Siellä on ollut pullistuma joka toki voi parantua itsestään ja alkavaa rappeumaa. Kerran yössä joutuu käymäön yleensä vessassa ja auta armias jos on aamuyöstä 4 aikaan niin sit ei enää nukuta,enkä päikkäreitä osaa nukkua vaikka yritän. Onneks pienimmäinen on vajaan viikon nukkunu yön heräämättä, että nyt on hyvä kausi mutta äkkiäkös se siitä muuks muuttuu kun hampaita ja kasvukipuja tulee.

    Mutta kertaakaan en oo katunut päätöstä yrittää lasta vielä,vaikka olo ei oo aina parhain. Kerkee sekin tuntemus vielä tulemaan ? joka siis on tietenki hetkellinen,jos semmonen tulee.

  • #35379
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi tsempit teille kisu ja Sabrina pahoinvoinnin kanssa, kumpa pian helpottaisi! Mulla on säilynyt oireet toistaiseksi maltillisina, ajoittaista pahaa oloa, menee aika helposti ohi kevyellä ja säännöllisellä syömisellä. Kunnon ruokaa ei juurikaan tee mieli, tänäänkin oon syönyt vaan leipää, rahkaa ja vispipuuroa mutta se nyt ei vaarallista oo. Väsymystä on myös, mutta 9-10h yöunet on riittänyt, päiväunia en oo nukkunut mutta illat menee pitkälti kyllä sohvalla. Öisin tosin heräilen useita kertoja vessaan ja huono olo hankaloittaa nukkumista. Viime yönä jäin valvomaan ja miettimään minne kaikki vauvan tavarat mahtuu jos sinne saakka päästään ja kuinka kaiken maailman kaappeja pitää järjestellä ??

   Päivittäin hiipii myös pelko, onko siellä kukaan enää kasvamassa mukana kun oireet ollut kuitenkin näin maltillisia, vaikka niitä kyllä päivittäin on. Ultra on maanantaina että siihen saakka pitää nyt jännittää.

  • #35397
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kai mää nyt sitten uskaltaudun tänne puolelle, kun 7+2 kasassa ja edelleen kaikki hyvin. Toki hyperi ei oo kokonaan hellittänyt, mut mitään vuotoja ei oo tullut, mikä tuntuu aivan ihmeeltä. Varhaisultra oli maanantaina ja samalla hyperin kontrolli. Etukäteen pelkäsin kauheesti, että ei siellä mitään elon merkkiä enää näy, mut niin vain pieni sydän siellä pompotti ja aivan oikeassa paikassa. Munasarjat edelleen toinen 8cm ja toinen 7cm ja tosi arat, mut pääsin kokeeks töihin, et katotaan mitä tapahtuu. Kolme työpäivää takana ja hengissä edelleen? Eihän tämä hääviä ole, mutta toisaalta sai jo makaamisesta tarpeeksi.
   Hurjan paljon viikkoja hujahtanut nopeesti, kun teillä osalla jo niin pitkälle ehtinyt raskaus! Sabinalla kai kohta se 12 viikoakin täynnä. Sitä rajapyykkiä me ainakin mieheni kans odotetaan ennen kuin kovin uskalletaan alkaa odottaa. Sen verran keskenmenoja takana, vaikka ovatkin tulleet aina ennen kahdeksatta viikkoa.

   • #35398
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa,tervetuloa tälle puolelle❤ takkuinen alku sulla kyllä ollut, onneksi se palkitaan?❤

    Tänään on rv 10+5 ja hienosti kuulu äänet doplerilla kun tänään niitä kuuntelin ? ensi viikolla neuvola ja sitä seuraavalla nt uä.

    Pitikin hehkuttaa miten hyvin pienimmäinen nukkunut, viime yönä huuti puolen yön aikaan ja nous jo viiden aikaan!???

  • #35404
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa, Lumi! Kiva että oot päässyt töihin ja ootte päässyt jo rkaan ultraankin.

   Sabrina, ootko koittanut auttaisko joku vartalotyyny tms. niihin selkäkipuihin? Mä hankin ite sellasen jo muutama viikko sitten ja se on auttanut löytämään paremman asennon öisin. Ei tosin auta siihen että herää väärään aikaan vessaan eikä saa unta enää. Mä oon kehittänyt tässä viime aikoina sellasen uniongelma että herään aamuyöstä neljän-viiden aikaan ja sitten pyörin sängyssä kuuteen ja seittemältä tekis mieli heittää vesilinnulla herätyskelloa. Ah tätä raskaana olemisen auvoa ??

   Mulle on alkanut nyt tulla takasin pelko siitä, että ultrassa saadaan taas huonoja uutisia. Ultraan on nyt noin 10 päivää, eli ei enää viittis mennä yksityisellekään varmistelemaan, enkä toisaalta tiedä auttaisko se kun hetkellisesti. Vähän myös tää oireiden hälveneminen pelottaa, mutta ei kai auta muuta kun toivoa parasta ja luottaa että kaikki voi mennä hyvin ja odottaa vielä se reilu viikko. Toisaalta eilen myös tutkin netistä minkä kokonen se pikkunen nyt olis ja yhtäkkiä tajusin että mun sisällä on toinen henkilö joka saattaa olla jo 4cm pitkä parin päivän päästä ?

  • #35405
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minä olin tänään neuvolassa ekaa kertaa. Käynti kesti alle tunnin. Nyt olen varannut ultraan ajan 11.1.21.Se on varmasti juurikin se nt-ultra.

   Mulla on välillä päiviä, ettei ole oikein mitään oireita, sitten seuraavana päivänä niitä taas on. Yksi toisella kolmanneksella menevä työkaverini sanoi, ettei hän huomaa oikeastaan mistään olevansa raskaana.
   Usein olen päivisin todella rauhallinen ja väsynyt, ja tuntuu, että teen kaiken jotenkin hidastettuna. ?

  • #35406
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli viime rasksudessa se käytössä, löyty paremmin asento missä nukkua?
   Mullaki pahoinvointi hävinnyt yhtäkkiä, ja huoli tuli mutta dopleri?? toki jotkut hajut ällöttää mutta se koko aikainen etominen on hävinny ihan parissa päivässä ?

   Minsqu neuvolassa oli kaikki hyvin? Ultrasitteko?

   Nää on tääs näitä, oon nukahtanu joskus ysin aikaan,heräsin käymään kahdelta vessassa,kello lyö kohta kolme eikä väsytä ?

  • #35407
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo kaikki oli hyvin. Suvun sairauksista neuvolatäti oli kiinnostunut. Siinä ei ultrattu, vasta 11.1, eli jollakin n. 12+5 viikolla Bulevardin klinikalla näen seuraavan kerran mitä masussa tapahtuu. ?

   Sitä en tullut kysyneeksi, onko se ihan normaalia että kaikki ultrattavat menee sinne Bulevardille, vai onko ensimmäinen ultra koskaan itse neuvolassa.

   • #35410
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko joku isompi sairaala, asutko jossain kauempana? Missään nimessä ei paikkakuntaa tarvitse kertoa, mutta siis esim meillä käydään oman kunnan neuvolassa normaalisti kerran kk,toki lopussa sit useammin jos tilanne vaatii. NT-UÄ sekä rakenne UÄ tehdään sitten Jyväskylän keskussairaalassa ja tietenkin jos jotain poikkeavaa havaitaan niin siellä seuranta ja siellä myös synnytys.

  • #35412
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,tein uuden ryhmän. Silläkin että saisi heti alkuun la ym tärkeimmät tiedot. Ohjeet kahteen kertaan alussa ?

   Plussanneet -20/-21 vol 2

  • #35416
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Helsingissä (ehkä koko pk-seudullakin?) ne kaksi raskauden seulontaa tehdään Bulevardilla kaikille. Neuvolassa ei käsittääkseni ultrailla paitsi lääkärikäynneillä jos on syytä epäillä jotain häiriöitä. Mulla oli eka neuvola viikolla 8+ ja seuraava taitaa osua viikolle 14, tosin johtuu varmasti osittain myös joulusta ja uudesta vuodesta. Tuntuu jotenkin absurdilta että täällä isoimmassa kaupungissa on niin paljon vähemmän mahdollisuuksia ultraan kun pienellä, jotenkin ajattelis että täällä olis parhaat resurssit, mutta toisaalta onhan täällä myös tosi paljon enemmän neuvolan asiakkaita. Mä kävin ihan oman alueen neuvolassa vaan ja siellä oli joku 4 kerrosta pelkkää äitiys- ja perhepalvelua ja yhdessä kerroksessa huoneitakin varmaan yli 20. Ja se on vaan yhden alueen neuvola, eikä koko kaupungin ?

   Tää raskausaika on kyllä outoa, mun mieltä rauhoitti tosi paljon se että Sabrinankin oireet on hävinnyt ja silti sydänäänet kuuluu. Vaikka tiedän kyllä että joillekin ei tuu oireita ollenkaan ja silti raskaus sujuu normaalisti, silti tulee heti epäilys että nyt se on ohi kun ei enää okseta. Mutta onneks on tää ryhmä, en ois varmaan enää järjissäni ilman vertaistukea ❤

   Ootteko muut vielä miettinyt nimiä? Mulla on ollut jo vuosia aika selvät sävelet mistä nimistä tykkään (lähinnä tytön nimiä koska niitä on helpompi keksiä) ja nyt mulla on työkaveri joka on just sen ainoon sopivan pojannimen niminen. Tytöillä ykkössuosikki on vaihtunut välillä, mutta samalta listalta mennään, mutta pojan nimi on ollut vakaa jo vuosia ja nyt oon ihan pulassa kun en oo varma voinko antaa bebelle saman nimen kun työkaverilla (kyse on toki määräaikasesta tyypistä joka ei oo enää siellä kun palaisin perhevapaalta, mutta on vielä sillon kun bebe syntyis). ?

  • #35450
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä asun pääkaupunkiseudulla Kirkkonummella. ? Hyvä tietää, että Bulevardin klinikalle menevät siis kaikki täällä päin.

   Noista raskausoireista vielä: mua on mietityttänyt kyllä, kun ei ole ollut pahoinvointia. Mutta sitäkin enemmän on ollut nälkä.

   Jos tulisi poika, hän voisi olla Hugo. Tyttö taas voisi olla Viivi. ?

Luet parhaimillaan 70 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.