Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Plussanneet talvi/kevät 2017

Luet parhaimillaan 379 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #14239
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei, oon sivusta seurannut teidän kirjoituksia ja viimein ajattelin itsekkin kirjoittaa tänne. Katsotaan miten tämän uuden ketjun aloittaminen sujuu :D.

   Vähän historiaa minun ja mieheni lapsettomuudesta. Eli miehelleni on tehty aikoinaan vasektomia ja hänellä on kolme lasta edellisestä liitosta. Lapsettomuutemme syy on selvä, minusta ei löytynyt mitään ”vikaa”.

   Ollaan oltu reilu vuosi hoidoissa, mentiin suoraan ICSI:iin. Yksityisellä ollaan hoidossa kun julkiselle ei ollu mahollisuuksia kun lapsettomuus on itse aiheutettu ja kela ei korvaa mitään.

   1.ICSI tuoresiirto tulos nega, tiputtiin ja korkeelta odotukset oli tosi korkeella. 1.PAS tulos nega, ja taas tiputtiin ja korkeelta. Nyt joulukuussa oli 2.PAS ja siirrettiin 2 alkiota tähän siirtoon ei juurikaan ollu odotuksia, vähä semmosilla fiiliksillä että pessimisti ei pety. 3.1 tein testin ja plussa tuli!! en voi uskoa todeksi että se nyt onnistu. Nyt tietenki pelottaa kaikki mahollinen. Tietenki miettii mitä jos niitä onki kaks jne.. Vielä ei uskalla hirveesti miettiä tulevaa.

   Mulla on varhaisultra vasta 11.2, miten sitä jaksaa oottaa. Mutta ens viikolla on terveydenhoitajalle aika ja siellä keskustellaan raskaudesta ja otetaan verikoe, osaako joku kertoa tarkemmin mitä tämä terkkarilla käynti pitää sisällään?

   Tuli kyllä hirveesti tekstiä yhteen viestiin, toivottavasti saa jotain selvää 🙂

  • #14245
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea plussasta, toivottavasti pysyy masukaveri loppuun asti mukana ja kaikki menee hyvin?
   Mukava kuulla onnistumisia!

  • #14248
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos onnitteluista nuttu, onnea tässä tarvitaankin ?.

   Luin aloittamasi ketjun ja hirmuisesti tsemppiä punktioon, toivotaan suurta saalista! Itellä oli punktio todella kivulias.

  • #14252
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea plussasta!

   Eli tuo terkkariaika on siellä yksityisellä? Tarkoittaako verikoe sitten,että raskaus varmistetaan vielä. En ole varma. Neuvolassa otetaan myös verikokeita, mutta ne ovat maksuttomia ja kaikille,joten en usko noiden olevan samoja. Milloin teille tehtiin siirto? Monenko päivän ikäisiä alkiot olivat? Mietin raskausviikkojasi,itselläni varhaisultra oli rv 7+5 ja minulle sanottiin että ennen seitsemättä raskausviikkoa ei olisi kannattanut varhaisultraan mennä.

   Aika kuluu tuossa alussa hitaasti,mutta päivä kerrallaan se kuluu. Itse ajattelin niin,että nautin niin kauan kuin sitä kestää. Eli pelotti tietenkin,mutta päätin ajatella positiivisesti ja olla murehtimatta etukäteen.

   Toivon,että kaikki sujuu hyvin! ?

  • #14256
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuo terkkariaika on terveyskeskuksen äitiysneuvolaan, tehään ne neuvolapaperit, vähä pelottaa näin aikasin tehä..

   Siirto tehtiin 21.12,alkiot oli sulatettu edellisenä päivänä. tällä hetkellä on rv5+1 jos oon oikeen laskenu ja varhaisultra ois rv9+6.

   Joo aika kyllä matelee, koko ajan tulee kuulosteltua omia tuntemuksia ? alavatsassa on aika paljo semmosta venyvää tunnetta välillä aika voimakastaki, kai ihan normaalia?

  • #14266
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja kiitos tinakenkätyttö onnitteluista!

   On tämä kyllä jännää aikaa..

  • #14282
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siinä tapauksessa on aika myöhään tuo varhaisultra. Toisaalta se on ihan hyvä,näkyy paremmin jos siellä on kaks. Mutta varmaan näkyisi jo aikaisemminkin.

   Tuo venyvä tunne on varmaankin kohdun kasvua. Minulla tuntui kiristyksenä, paineena ja turvotuksena myöskin. Ihan alussa joitakin kertoja päivässä,etenkin iltaisin,mutta kun viikkoja tuli enemmän,niin tuntui melkein koko ajan. Myöhemmin alkaa tuntumaan myös nivusissa ja häpyluun tuntumassa. Tuntuu vähän epämiellyttävältä, mutta ei voimakasta kipua. Vihlaisut voivat olla voimakkaitakin, mutta tuntuvat vain lyhyen ajan. Neuvolasta saat varmasti oppaita ja lukemista, mutta apteekista saat yhden oppaan, vauvan odotus taitaa olla vau.fi kirjanen. Se on todella hyvä,kerrotaan viikko viikolta mitä tapahtuu ja on paljon mielenkiintoista raskauden ajasta. En ole varma,oliko jossain lista apteekeista,joista saa. Suosittelen hakemaan sen.

   Ekassa neuvolassa otetaan paino,pituus hemoglobiini ja verenpaine. Sieltä saadaan lähete verikokeisiin, joita ovat veriryhmän määritys, hepatiitti, HIV, lähete sikiöseulontojen verikokeisiin, jos haluaa siihen osallistua. Itse sain lähetteen sokerirasitukseen, kävin 12-16 viikoilla ja kaikki arvot olivat hyviä, menen vielä toisen kerran varmaankin ensi kuussa.

   Joo, on tämä odotus jännää aikaa. Muistan vielä alun erittäin hyvin. Se oli pelon sekaista aikaa,koko ajan pelkäsin että vuoto alkaa tai ei löydykään sykettä. Kuitenkin pelon alla oli iloinen,hyvä ja luottavainen olo. Se helpottaa kyllä. Neuvolassa ei välttämättä osata puhua lapsettomuudesta tai sen aiheuttamista tunteista,mutta itse pyrin sielläkin kertomaan avoimesti tunteistani. Pitkän odotuksen jälkeen raskaus ei todellakaan ole välttämättä iloinen kokemus, vaan juuri pelon värittämä ja huolia voi olla paljon. Itse koin helpommaksi puhua rehellisesti,niin tunteiden kanssa ei jäänyt yksin. Ja pikkuhiljaa varsinkin raskauden edetessä itselläni ainakin on helpottanut paljon.

   Onnea matkaan,toivon että sinulla sujuu kaikki hyvin!

  • #14292
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt neuvola käynti takana, oikeen oli mukava vanhempi hoitaja. Melko läjän sai kaikkia lehtisiä matkaan ?. Kahet verikokeet otettiin ja huomenna vien vielä pissanäytteen.

   Jotenki tuntuu nii epätodelliselta puhua tästä raskaudesta, varmaan sitte tulee vähä todellisemmaksi jos/kun näkee sykkeen ja sikiön. Vielä pitäs kuukausi jaksaa oottaa sitä ultraa. Jotenki ei vielä voi uskoa että syyskuussa ois nyytti sylissä, pelottaa nii paljo että joku mennee pieleen ja eilen tuli ihan vähä vaalean ruskeaa vuotoa, säikähin kyllä, onkohan normaalia? Tänään ei onneksi mitään.

  • #14293
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alussa pieni vuoto on ihan normaalia, voi olla vanhaa verta tai kohdun kasvaessa pieniä verisuonia voi rikkoontua. Mulla tuli kanssa alussa pientä vuotoa, kaksi kertaa oikeastaan silloin kun kuukautiset olisivat olleet. Muistaakseni kahtena päivänä molemmilla kerroilla. Syy ei selvinnyt,mutta en käynyt lääkärillä tms. vaan varhaisultrassa vasta otin puheeksi. Tuolla toisessa ketjussa oli myös toinen,jolla oli vaaratonta vuotoa alussa.

  • #14336
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Uskomattomalta tuntuu kirjottaa tälle puolelle, vasta ensimmäisen kierroksen toinen yritys (ensimmäinen PAS) ja viikonloppuna tein positiivisen testin. Aamulla soittelivat että hormonit oli selkeästi yli rajan, ei mielettömät lukemat kun reilu kaksisataa mut kuitenkin.

   En ehkä osaa vielä muuta kun olla ihan superhyperonnellinen että mun keho näköjään osaa tulla raskaaksi – se on ollut vähän epäselvää kun mulla on adenomyoosi eli limakalvon takana kasvain ja itse limakalvo osittain rakkulainen. Eli siis vaikka tässä ei päästäiskään loppuun asti, koko projektilla on yhtäkkiä niin paljon enemmän toivoa.

   Tänne siis jään ihmettelemään ja odottelemaan toistaseksi. Tietenkin suunnilleen yhtä aikaa puhelun kanssa piti alkaa joku pieni vuodon tuherrus, mutta keskityn nyt hengittämiseen 🙂 Ja ajattelen että niin kauan kun kaikki on hyvin kaikki on hyvin.

   Tsemppiä kaikille muille hengittelijöille myös ?

  • #14338
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja siis Tinakenkätytölle iso kiitos lohduttelusta vuotojen suhteen tossa yllä, sillä oli just nyt tällä suurten uutisten sekavalla hetkellä ihan huikee merkitys❣

  • #14339
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jatkan viel yhdellä viestillä, ajatus kulkee pätkissä ?

   Mulla varhaisultra 2.2. jos sinne asti päästään. Tuntuu ikuisuudelta mutta nyt vaan tunti ja päivä kerrallaan. Ihanaa Ellen et pääsit jo neuvolaan, salettiin auttaa asioita konkretisoitumaan!

  • #14342
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnittelut plussasta Maura! Toivotaan että pikkunen on tarrannu lujasti kiinni ja on kyytissä loppuun asti! ?

   Huolia,huolia aina vaan on rusehtavaa vuotoa, välillä päiviä ettei oo vuotoa mutta taas eilen ja tänään tullu. Pelottaa tosi paljo jos onko kohdunulkoinen tai tuulimuna. Luin jo kaikkia kauhukertomuksia.

   Tänään soitin neuvolaan itku kurkussa että saisko varhaisultraa aikaistettua ku ois vasta 11.2. No onneksi sain ens viikon torstaille, oisin menny kyllä yksityiselle jos ei ois päässy neuvolaan. Pakko saaja mielenrauha ku tuntuu että pää leviää. Välillä tuntuu alavatsassa toispuoleista kipua enimmäkseen oikealla välillä vasemmalla, semmonen tunne niin ku vetäis suonta. Onko muilla ollu tommosia tuntemuksia?

  • #14344
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ellen tsemppiä kovasti!

   Eiks niukka rusehtava vuoto pitäis olla ihan ok, näin ainakin oon kaikesta lukemastani ymmärtänyt? Tai ettei siitä ainakaan voi päätellä sen kummempaa? Ja että krampit ja nippasut on ihan tavallisia ja oikeastaan hyvä merkki, kun kohtu kasvaa ja asiat muuttuu?

   Joka tapauksessa kaikki maailman tyynnytys ja tuuri sinne!

  • #14346
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,

   Onko teillä muilla toimivia rentoutumiskeinoja? Meillä on todella monen vuoden lapsettomuuden ja hoitojen jälkeen ensimmäinen onnistunut raskaus ja minä olen aivan huolesta sekaisin. Tätä edelsi keskeytynyt keskenmeno ja se näköjään jätti vielä pahemmat jäljet kuin osasin arvata. Tuntuu, että joka päivä täytyisi saada nähdä syke. Tilannetta vielä hankaloittaa todella oireeton raskaus, lähestulkoon täysin oireeton ja nyt kun ne lievätkin oireet alkavat heikentyä, olen jatkuvasti ihan varma, että sydän ei siellä enää lyö.

  • #14352
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aurinkotuuli tää ei nyt oikeastaan vastaa sun kysymykseen, mutta mulla oli meidän ekan yrityksen jälkeen pelot ja uhkat todella pinnassa (vaikka paljon tuulesta temmatummat kun sun tapauksessa, jossa on raskaita kokemuksia jo taustalla ja jo joku jonka puolesta konkreettisesti pelätä). Etsiydyin siinä kohtaa meidän hoitoyksikön perheterapeutin puheille ja rupesin puhumaan pahimmista vaihtoehdoista yks kerrallaan. Ja että mitä niistä sitten seuraisi. Lopulta ne pelot oli vaan jotenkin sulaneet pois. Jos sulla on mitään sentyyppistä mahdollisuutta tarjolla niin kannustaisin tosi paljon kokeilemaan, se huojentaa hirveästi kun voi jollekulle surutta purkaa koko lastin.

  • #14368
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea kaikille plussista! Ihanaa saada onnistumisia! Mä kerroin eilen työnantajalle ja pelotti kyllä mut yllättävän asiallisesti suhtautu. Nyt rv 15+4.
   Kaikista apteekeista pitäisi saada vauvakirja ellei oo loppu. Varhaisultra aik. rv 7+0.

  • #14372
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei, onnittelut plussista! Hienoa tosiaan että muillakin onnistuu ? Mulla oli varhaisultra 7+2 ja pieni katkarapu siellä näkyi ja sydämen syke ❤ Mulla oli myös alkuraskaus todella pelokasta ja itkuista aikaa. Alussa oli iltaisin ja öisin aika kovaakin kuukautiskipujen tyyppistä kipuilua. Kävin terveyskeskuksessa itkemässä hoitajalle ja otin useaan otteeseen pari päivää saikkua. Olisi kirjoittanut jopa kaksi viikkoa, että olisin voinut kotona odotella varhaisultraa, mutta ajattelin ettei työnantaja ymmärrä sitä. Kuulemma itkuisuus on yksi alkuraskauden oire. Paniikki on tietysti meillä lapsettomuuden kokeneilla helpommin läsnä. Tsemppiä ❤ Nyt menossa 17+2 ja tänään ensimmäinen lääkärineuvola.

  • #14391
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki onnekkaat plussanneet! En jotenki vielä miellä itseäni tälle puolelle mutta plussannut olen eilen ja parasta toivotaan. Olen 30v nivelreumaatikko joka kärsinyt lapsettomuudesta vuosia ja joutunut kärvistelemään kivuissa tuon ajan ilman reumalääkitystäni. Nyt 3. Icsin ja 2 blaston tuoresiirto toi meille tämän plussan. 10 alkiota yhteensä siirretty eikä aikaisemmin edes yritystä kiinnittyä. Eilinen pp11 meni shokissa ja epäuskossa kun plussa pärähtikin ruutuun vaikka olin täysin varma negasta ja itkenyt sitä jo etukäteen monta päivää. Testiin tuli raskaana 2-3 mikä passaa hedelmöittymispäivään. Heti testin tehtyäni hoksasin kuitenkin pieniä oireita joita oli vähän ollut ja jotka vahvistui eilen. Esim. Postin virkailija haisi hajuvedelle niinkuin ois uitettu siinä ja pieniä ”sähköiskuja” nivusiin oli tuntunut pari päivää ja rinnat kipeytyivät uudelleen. Nyt huono olo ja liikkeelle lähtiessä tai asentoa vaihtaessa mahatuntemuksia ja välillä ihan kramppeja. Vatsa tuntuu olevan myös arka koko ajan ja sekaisin. Olin eilen optimistinen ja onnellinen siitä että edes yritystä on ja että saatiin uutta toivoa mutta kun nyt nämä mahakrampit ja kivut pelottaa ja huonovointisuus valvotti yön ja ehti murehtia asioita rauhassa. Voisko osa noista kivuista selittää punktionjälkitilalla kun hormonit alkaa taas piiskata munasarjoja? Mulla oli kuitenki taas juhlava määrä muniksia. Voi kumpa pystyisi nauttimaan hetkestä. Lohduttavaa on kuitenki lukea täältä etten ole ainut hermoilija enkä varmasti viimeinen.

  • #14392
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Omppu! Tosi hieno juttu! Ja toivotaan että kaikki menee loppuun asti hyvin. Mä hermoilen edelleen vaikka viikot 16+0. En oikein tunne liikkeitä vielä…? Ja muutenkaan ei tunnu miltään niin pelottaa onko pieni vielä hengissä. Vasta ens to neuvola.

  • #14396
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa, minäkin tulen mukaan keskusteluun. Ekan ivf:n eka pas näyttää onnistuneen. Maanantain verikokeessa arvot oli kuulemma yli 600. Apteekin testi antoi melkein heti kaksi viivaa.

   Tämä viikko on mennyt pelonsekaisissa onnellisuus/hämmentyneisyysolotiloissa.

   Nyt pitäisi alkaa rv 5 ja mua pelottaa, että tämä ei onnistu. Ei ole vuotoja tai kipuja, mutta silti.

   Ei kai auta kuin ottaa päivä kerrallaan ja toivoa, että kaikki menee hyvin?

  • #14398
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Aliisa! Ihanaa saada tänne uusia onnistumisia. 🙂 Peukut täältä että kaikki menee hyvin!

  • #14401
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Aliisa! ? Tosi hyvät arvot olet saanut, mulla oli muistaakseni tossa vaiheessa 380. Ei voi kun olla ja odotella, ottaa päivän kerrallaan ?

  • #14414
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos onnitteluista. ? Täällä iskeny lievät hyperstimulaatio-oireet päälle. Maha on niinku olisin jo pitkälläki raskaana ja munasarjat tulessa. Klinikalta sanottiinkin että se ois niinku bensaa heittäs liekkeihin kun hormonitasot nousee koko ajan. Piti juoda paljon vettä ja levätä. Hain saikkua täksi viikoksi kun töissä oli hankala olla. Nämä kivut kyllä ahdistaa kun ovat niin samanlaisia kuin menkkakivut ja pelko siitä että meneekö kaikki hyvin on kova. Klinikalta sanottiin että on täysin normaalia stressata tilannetta tällä meidänkin pitkällä ja epäonnisella hoitohistorialla. Mutta ei auta kuin mennä päivä kerrallaan kohti ultraa joka 15.2 eli raskausviikolla 8. Vuotoja ei kuitenkaan ole ja Lutinukset mulla menee x2 ultraan asti. Millon Aliisalla ultra?

  • #14417
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ultra on 6.2. Mulla oli vaan 12 päivän Luge-kuuri, jonka aloitin ennen pas:ia. Olen miettinyt millä viikolla tässä mennään, lasketaanko viikot eri tavalla, kun kyseessä on pas ja blastokysti.? Mutts jossain viiden viikon hujakoilla varmaan.

   Miehen kanssa oltiin skeptisiä onnistumisen suhteen, joten päätettin jo ennen joulua varata matka aurinkoon. Ja näinpä täällä sitä nyt sitten ollaan. Vähän on huono olo öisin ja aamuisin, illalla sammun kuin saunalyhty. Ehkä tämä on just hyvä kohta lomalle ja matkalle.

   Vähän kyllä mietin, että uskallanko lentää, mutta tulin siihen tulokseen että nyt on luonnon vuoro hoitaa homma. Mä voin nyt vaan ottaa rennosti ja pitää itsestäni huolta.

   Ahdistaa kyllä kovasti se ajatus, että jos tämä menee kesken. Mietin sitä aika usein. Yritän olla fiilistelemättä. Mieskin suhtautuu varoen ja yritetään välttää keskusteluja, joissa maalaillaan tulevaa. Koska ei voi olla varma. Ja jos antaa unelmille liikaa tilaa, putoaa liian korkealta jos tämä ei onnistukaan.

   Tsemppiä <3

  • #14450
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huomenna ois vihdoin ja viimein varhaisultra, jännittää kyllä tosi paljon. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

   Tsemppiä kaikille!

  • #14451
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ellen, ihanaa että ultrapäivä on sulla jo huomenna.

   Olin tänään aamun ja aamupäivän kevyellä patikkaretkellä. Oli tosi hieno retki ja nautin päivöstä.
   Majapaikalle päästessä nukahdin heti, kun sain taltutettua nälän. Hetken unien jälkeen heräsin outoin oloon, vessassa käydessä tuli paperiin verta. Samalla alkoi menkkakipumaiset tuntemukset alavatsalla ja -selällä. Nyt makaan sängyssä ja rukoilen (siis minä, joka en edes kuulu kirkkoon) jotain ylempää voimaa, että tämä olisi vaan ohimenevää ja että kaikki olisi hyvin 🙁

   Kyllä itkettää.

  • #14453
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten Alisaalla? Toivottavasti vuoto ei yltynyt ja kaikki pienellä hyvin.❤ Tuosta plussaamisesta se piina vasta alkoikin. Mulla kesti vaan viikonlopun pahoinvointi ja krampit ja yksittäisiä hajuaistin terävöitymisiä. Nyt enää rinnat ja munasarjat arat. Hyperioireetki helpottaneet ja pelottaa ettei tässä oo enää mitään kyydissä. Vuotoa ei ole ja teen vieläki epäuskossa raskaustestejä. Lauantaina ajattelin tehdä digin jospa se näyttäis kasvaneet viikot.

  • #14455
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Omppu, mä juuri aamulla ihmettelin, että mihin katosi etova olo. Siskoni sai juuri vauvan ja sanoi, että hänellä saattoi kadota oireet päiväksi ja tulla sitten kaksi kertaa pahempina takaisin. Ja ehkä nuo hypo-oireet on olleet niin pahat, että peittävät alleen muut olotilat? Tsemppiä ja halauksia <3

   Heräilin pitkin yötä ja ehdin käydä kaikki kauhuskenaariot (googlettamalla tietenkin) läpi. Ei hyvä.

   Vuotoa ei kuitenkaan sen enempää alkanut tulemaan. Nyt on alavatsalla menkkamainen olo, ihan ministi vuotoa tulee pyyhkiessä ja vähän etova fiilis. Tässä ei auta mennä nyt kuin hetki kerrallaan.

   Miten olette laskeneet raskausviikot? Terkkari laski minulla edellisten kuukautisten alusta, mutta huomioiko tuo laskutapa sen, että siirrettin pakastettu blastokysti? Voisi vähän helpottaa oloa, kun tietäisi oikeasti millä viikolla on menossa ja mitkä on ko. viikon tyypilliset oireet.

   Löysin netistä tällaisen laskurin:

   IVF and FET due date calculator

   Sen mukaan olisin nyt 5+5.

   Kyllä tämä on stressaavaa. Jotenkin sitä ajatteli, että jos plussaa, niin elämä on yhtä juhlaa ja tanssia ruusunlehdillä. Vaan ei, lisää ahdistusta ja pelkoa.

  • #14457
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kyllä ne lasketaan edellisistä kuukautisista. Sit ultrassa katsotaan koko ja siellä voi tietty muuttua jos koko vastaakin eri viikkoja. Kyllä tää pelko on läsnä koko raskauden, ainakin mulla. Tuntuu että tällä toisella kerralla vielä enemmän kun tietää kaikesta enemmän. Mä en ees pääse neuvolaan kun ajat perutaan koko ajan, huomenna taas uus yritys jos vaikka nyt pääsis. Mulla siis rv 16+4.
   Tsemppiä teille piinailuun ja toivotaan että kaikki menee hyvin. Älkää googlettako oireita, ite sorruin siihen ja se vaan lisää tuskaa…

  • #14458
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ultrassa käyty, huolet vaan lisääntyy. Lääkäri löysi raskauspussin ja alkion joka on liian pieni viikkoihin nähden. Sykettä ei kunnolla löytynyt mutta pieni kaiku.

   Lääkäri epäili joko tuulimuna tai alkio on kiinnittyny myöhemmin ja ei sen takia vastaa viikkoja.
   Kahen viikon päästä uus ultra.

   Itellä oli tunne että kaikki on hyvin, toisin kävi. Itkettää.

  • #14462
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ellen voin vaan kuvitella huolen määrän. Mutta toivoa on ja takerrutaan siihen. Sen on täytynyt kiinnittynyt myöhemmin! Mikä rv sulla menossa? Mietin itsekin että menenkö suosiolla vaan annettuun aikaan varhaisultraan vaikka se tuntuuki olevan niin myöhään…

   Tein tänään uuden digitestin ja sen mukaan viikot kasvaneet ja se vähän rauhoitti. Pitäs yrittää vaan rentoutua ja nauttia tästä ajasta kun ei tätä ikinä takaisinkaan saa.

   Tsemppiä kaikille! ❤

  • #14464
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Laskettu aika lasketaan aluksi edellisistä kuukautisia tai sitten hedelmöittymispäivästä, jos se on tiedossa. Pakastealkion siirrossa hedelmöittymisajankohdan saa selville,kun siirtopäivästä vähennetään alkion ikä (2-6 päivää taitaa olla normaalisti). Mä laskin muistaakseni vau.fi laskureita ja ne toimi hyvin. Ultrassa sitten varmistuu viikot,mut mulla ei oo laskettua aikaa muutettu,vaikka tähän asti on kasvanut nopeammin.

  • #14465
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vihdoin pääsin minäkin neuvolaan kahden perumisen jälkeen. Eilinen aika peruttiin 25 minuuttia ennen aikaa niin kivasti mies myöhästy turhaan töistä tuon takia. Onneks sain tälle päivälle ajan. Sydänäänet löytyi onneks mutta oli niin vikkelä liikkumaan että joutu vähän hakeen niitä. Hemoglobiini oli laskenut aika lailla niin aloitin raudan syönnin. Rv nyt 16+5. Paino oli noussut sopivasti, maltillisesti nousee, aika samalla tavalla ku ekassaki.
   Mä jään äippälomalle 30 pv ennen eli 3.6. alkaen. Pidän lomani vanhempainvapaan jälkeen vasta.

  • #14468
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Omppu, nyt on rv 7+5, pitäs olla paikkansa pitävä ku ovat väestöliitolla sen laskeneet kun soitin plussasta.

   Sanoin neuvolassa että on siirretty 2 alkiota, mutta ei se lääkäri mun mielestä ees katsonu onko toista. Mietin että jos on kaks kiinnittyny nii voisko olla sen takia pieni? Oli jotenki liukuhihna toimintaa neuvolassa, ei kiva ja lääkäri puhu huonoa suomea nii yritäppä siinä ymmärtää. Toivottavasti ens kerralla on toinen lääkäri.

   On nii voimakkaat raskausoireet että en halua uskoa että tää epäonnistuu. Väsymys on ollu tosi voimakasta, pittää ainaki yhet päikkärit ottaa ja öisin tulee vähä huonosti nukuttua ku pittää vessassa ravata. Ja näläkä on koko ajan, koko ajan saa olla jääkaapilla. Mielitekoja hirviästi niitä oli kyllä jo ennen raskautta.

   Painoaki on tullu jo pari kiloa , ennen tuli lenkkeiltyä melkein joka päivä nyt ei jaksa ees sitä.

   Tulipa valitusvirsi..

   Tsemppiä kaikille!

   Miten Aliisalla?

  • #14469
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Viime yönä heräsin aivan järkyttävään alaselkäkipuun, kamalaan alavatsakipuun ja oksetusoloon. Verta tuli taas pyyhkiessä, mutta siinä kaikki.

   Tänään on ollut pahinta krapulaa kamalampi olo. Kuvottaa, huimaa, väsyttää, nälättää, kolottaa. Tarkastin Omakannasta, mitä hoitoklinikalta oli kirjoitettu mun tuloksista. Arvot oli 16.1. 675,8 ja sinne oli kirjattu, että ultra olisi 7+2, joten laskin että nyt olisi 5+6. Teen ehkä kotiin päästyäni clearbluen digitestin, niin saa väliaikatietoa ennen ultraa.

   Mies on huolissaan ja googlettelee mulle rauhoittavaa tietoa mun päiväunien aikana (tänään jo kolmet). Iltaa kohden alkaa taas selkäkipu palailemaan, mut ehkä tämä kuuluu asiaan. Oletteko syöneet esim. Panadolia vaivoihin? Mulla on taustalla alaselkäingelmia muutaman vuoden takaa ja mietin voiko vanha vaiva nyt jotenkin ärsyyntyä tekeillä olevasta muutoksesta mun kropassa.

   Edelleen päivä kerrallaan mennään. Facebookissa Suljetun Simpukan sivulla joku kirjoitti aika hyvin: Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

   Halaukset kaikille <3

  • #14471
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oo tervetuloa mukaan Omppu ja Aliisa, ja suuret onnittelut molemmille! Koko projektin kannalta on huikee askel se että voi todistettavasti tulla raskaaksi!

   Aliisa pystyn _niin_ täydellisesti eläytymään sun tilanteeseen, itellä kanssa taustalla vaihtelevan voimakkuista alaselkävaivaa joka on nyt kovasti ärtynyt alkuraskaudesta. Musta kuulostaa tosi mahdolliselta että itse asiassa se sun ihana patikkaretki ärsytti selkää, ja että selkäkipu ei välttämättä tarvii liittyä verentuloon. Auttaako sulla lantiota avaavat liikkeet, esim. lonkkaluiden pyörittäminen kuosissaan selällä maaten ja jalkojen kääntely koukussa puolelta toiselle? Tai lantiota avaavat venytykset niinku klassinen pakaralihasvenytys tai lonkankoukistajan venytys? Mulle niistä on ollut hiukan apua, ja pahimpina päivinä oon myös ottanut vähän Panadolia ettei tarvitse olla kovissa kivuissa.

   Pystyn eläytymään myös verenvuotohuoliin. Mulle kävi niin että viime tiistaina kesken emännöimäni työpajan lorahti pönttöön verta ihan kunnolla. Menin siitä niin sekaisin etten edes aluksi tiennyt kuuluiko mun pysyä siellä työpajassa vai lähteä pois. Onneksi mun raskausmentori, vaikeet raskautumisvaiheet läpikäynyt nykyinen onnellinen äiti, komensi mut tekstarilla kysellessäni saman tien kotiin ja lepoon. Siinä sit meni yksi päivä ihmetellessä että tässäkö tää oli, mutta sekä ”mentori” että hoitoyksikkö valisti että verta pitäisi tulla ihan kunnolla, enemmän kuin kuukautisissa, ja että kipujen kuuluisi olla kunnolliset kuukautiskipumaiset tai jopa voimakkaammat. (Mullakin on ollut koko ajan kunnon juilintaa mutta jotenkin vähän erityyppistä kun kuukautiskivut yleensä.)

   Keskiviikolle mulla olikin jo yksityisellä puolella aika varattuna valmiiksi kun kaipasin vähän enemmän neuvontaa kun meidän julkisesta hoitoyksiköstä saa, joten pyysin varmuuden vuoksi miehen mukaan ja menin sinne ihmettelemään tilannetta. Lääkäri halusi ultrata vaikka viikot olivat tossa kohtaa vasta 6+0, enkä pannut vastaan. Ja niinpä me nähtiin sekä alkio että syke, mutta myös se että verta vuotelee hiukan jatkuvasti. Mikä ei ole mikään ihme, koska mulla on adenomyoosin takia kohtu aika rakkulainen ja limakalvon takana on iso kasvainkin. Niin kasvaminen ja venyminen on tietenkin tuolle kohdulle aika koettelemus.

   Nyt on sitten sen jälkeen harrastettu mindfullnessia ? Meillä on varhaisultraan vielä yli viikko, kun mies on reissussa tämän viikon.

   Itsestäni huomaan että tieto rauhottaa ihan hirveästi. Että vaikka nyt tiedän että riskit on korkealla, se tuntuu niin paljon paremmalta kuin epätietoisena arvaileminen. Pystyy taas hengittämään ja antamaan päivien kulua.

  • #14472
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hyvä Maura kun sait vähän mielenrauhaa. Ihana kun näitte jo sykkeenkin! Tsemppiä vaan kovasti seuraavan ultran odotteluun.

   Tulin juuri päivystyksestä. Hyperioireet paheni, lämmöt nousi ja selkäkivut kovat ollu tänään ja varsinki oikealla puolen munasarja vihoitellut. Pelkäsin siis lisäksi kohdun ulkoista. Katsottiin ultralla ja kohdun sisällä näkyi kaksi nesterakkulaa ja toisessa jo ruskuaispussi. Munasarjat oli nesteiset ja kookkaat mutta ei näyttänyt vaikealta tilanne. Sain viikon lisää saikkua ja ehdottomaan lepoon määrättiin. Pääsin onneksi kotiin ettei tarvinnut jäädä yöksi. Nyt vaan jännäämään varhaisultraa montako kyytiläistä siellä sitten näkyy. ?

  • #14473
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hyvä Omppu, että sait mielenrauhaa ja nyt sitten vaan lepäät!

   Itse olen viime päivät kärsinyt aivan törkeän pahasta olosta. Siis aivan jäätävän kamalasta. Huomenna olisi kuuden tunnin lento kotiin. Ei paljon inspiroi, mutta ihanaa päästä kotiin.

   Törmäsin tällaiseen mun tämän hetken tunnelmia kuvaavaan kirjoitukseen:
   http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/20/jaatava-raskauspahoinvointi-kuin-kuukausien-mittainen-krapula

   Maura, nostan sulle hattua, kun olet pystynyt olemaan töissä ja osallistumaan mitä ilmeisimmin hyvin samantyyppiseen hommaan, mitä itse teen työkseni (palavereita, työpajoja). En tiedä miten saan itseni sellaiseen kuntoon, että voisin mennä pitämään asiakaspalavereita ilman, että voin pahoin.

   Tsemmppiä naiset!

  • #14480
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voisko joskus mennä kaikki vaan ongelmitta… Influenssa todettiin tänään vaikka minut on sen varalta rokotettukin! Kamala tauti ja erityisesti raskaana oleville ja nyt olen kauhuissaan mitä se tekee sikiölle/sikiöille. ? Panadolin voimin täällä kamppaillaan ja Tamiflu aloitettiin.

  • #14483
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eih Omppu miten kurja tuuri! Aivan kertakaikkisen epistä! Täällä on kaikki peukut ja varpaat pystyssä että selviät maailman lievimmillä oireilla ja kaikki menee hyvin.

   Aliisalle tsempit raskauspahoinvointiin, se on kai pahimmillaan tosiaan aivan järkyttävää. Mä oon selvinnyt lievillä kuvotuksilla, enemmän duunissa ollessa on ollut hanskaamista tossa pienessä vuotelussa ja lähinnä siihen liittyvissä tunnemyrskyissä. Mut jos pahoinvoinnista jotain hyvää hakee niin ainakin se kertoo siitä että oot erittäin vahvasti raskaana ja et siinä mielessä kaikki on hyvin ?

   Täällä alkaa jo ajatukset kääntyä kohti maanantain virallista varhaisultraa, huomenna tulee 7 viikkoa täyteen. Jännityksen aihetta riittää kun meikäläisen kohtu ei tosiaan oo mikään priima, niin lähinnä että mimmosiin kohtiin asiat siellä asettuu ja miten esim. istukka pääsee toimimaan. Jos nyt kaveri vielä on siellä ylipäätään.

  • #14493
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Omppu, voi kurjuus! Nyt lepoa. Itse olen edelleen pahoinvoinnin vallassa. On ollut pakko ottaa pahoinvointilääkettä, että pystyy edes makaamaan sängyssä. Töihin ei ole nyt mitään asiaa. Toivon, että pikkukaverilla olisi kuitenkin asiat hyvin.

   Maura, meillä on myös maanantaina varhaisultra, pelottaa, jännittää, ja vaikka mitä.

   Ellen, miten sinulla menee?

  • #14494
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisa, pelonsekaisin tuntein ootan sitä toista varhaisultraa joka on 11.2. Raskausoireita riittää laidasta laitaan, tissit on tosi arat. Ja lisänä vielä tullu että maha sekasin melkeen joka päivä. Vuotoa ei oo ollu viikkoihin, kyllä se pientä toivoa antaa mutta en uskalla liikaa toivoa.

   Tsemppiä ultriin!!

  • #14540
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noniin, meillä siis katkisultra takana. Näytti päiviään vastaavalta alkiolta, 7+4 ja 13,7 mm ja syke näkyi edelleen. Lasketuksi ajaksi vahvistettiin 21.9. ja neuvottiin ilmottautumaan neuvolaan. Tuntuu kyllä oudolta että nyt hormonipoli pesee kätensä tästä tapauksesta ja tästä eteenpäin ollaan niinku ”normaalisti” raskaana 😀

   Isoin uutinen meille oli että kohdun alueella ei näkynyt enää verenvuotoa vaikka kohdunkaula vähän vuoteleekin. Eli nyt ei ole näköpiirissä mitään välitöntä riskitekijää, vaikka se adenomyoosikohdun rakkulaisuus ja limakalvon takana oleva kasvain tietenkin sellasia taustalla onkin. Eli ihan pikkusen voi ehkä hengähtää, vaikka tietenkin viikkoja tarvii vielä paljon lisää ennenku pahimmat riskiajat on selätetty.

   Miten Aliisa?

   Entä Ompun influenssa, mikä vointi?

   Ja Ellenille hurjasti tsemppiä odotteluun, nyt ei kyllä ole enää kauaa jäljellä.

  • #14549
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla hyviä uutisia Maura! Ja Ellenille tsemppiä! Raskausoireet kertoo hyvää. Ja Aliisalle tsemppiä pahoinvoinnin kanssa. Eikö yleensä sanota että istukka toimii hyvin kun pahoinvointia. Mulla se on lähinnä pientä kuvotusta aamulla ja illalla. Rinnat on arat ja turvoksissa mutta munasarjakivut vaivaa mieltä aina välillä. Yritän lohduttautua siihen puktion jälkitilaan edelleen mutta yks yö olin jo varma että nyt menee kesken. Vuotoja ei ole kuutenkaan ollut.

   Influenssa on pikkuhiljaa kukistettu. Eilen kävin ottaan tulehdusarvot ja olivat laskenu huomattavasti. Jouduin syömään influenssaan tamiflun ja vielä antibioottikuurin lisäksi ettei keuhkoputkentulehdus muuttuisi keuhkokuumeeksi. Panadolilla sain onneksi kuumeen aina laskettua ja toivon ettei lääkkeet tai kuume ole tehny tuhoja alkiolle. Viikko vielä varhaisultraan!

  • #14561
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Omppu voisikohan sun kivut olla vaan sitä että kohtu kasvaa? Siihenhän kuuluu ihan normaalistikin monesti juilintaa. Joka tapauksessa ihanaa että oot saanut influensssan selätettyä! Kokemuksesta tiiän että viikko on ikuisuus, mutta joskushan sekin lopulta kuluu. Onneksi.

  • #14633
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen pitänyt taukoa täältä lähinnä siksi, että en ole pahalta ololtani kyennyt juuri muuhun kuin paikallaan makaamiseen. Kävin yhtenä iltana jo naistentautien poliklinikalla kyselemässä tiputusta. En ollut tarpeeksi huonossa jamassa tiputukseen, mutta sain pahoinvointi- ja närästyslääkkeet, jotka pitävät olon siedettävänä. Vähän on jo mökkihöperö olo, kun olen kolmatta viikkoa saikulla :/ Tänään on eka päivä, kun ei koko ajan oksennus meinaa lentää kaaressa. Söin jopa kalapuikon nyt jo vakiintuneen puolikkaan lasillisen mansikkamehukeitto a sijaan, wuhuu!

   Tänään kävin yksityisellä tsekkaamassa tilanteen, sillä eilen oli erittäin kurjaa vuotoa ja alaselkäkipuja (koska google+minä=itsediagnosoitu keskenmeno). Kaikki näytti kuitenkin olevan kohdussa hyvin, tyyppi kasvaa ja tänään on mittojen sekä lääkärin laskelmien mukaan 8+2. Uskomatonta! 🙂 Nyt pitää vaan seurailla kohdunsuun vuotoa, ilmeisesti limakalvot on nyt herkillä.

   Oletteko te muut saaneet jotain oireita vai oletteko selvinneet vähemmällä?

  • #14642
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt kävi niin että pahimmat pelot kävi toteen eli tuulimunaraskaus, todella tyhjä olo. Elämäni ensimmäinen plussa sitte kävi näin. Tuntuu niin epäreilulta. Oli sydäntä särkevää katsoa ultrassa tyhjää raskauspussia, torstaina on aika sairaalaan jossa lääkäri vielä ultraa ja katsotaan aloitetaanko lääkkeellinen tyhjennys. Jotenki pelottaa ne lääkkeet ku lukenu että joillekki tullu hirveitä kipuja, tulis vaan itekseen pois, parina päivänä tullu vähä ruskeeta tuhrua että toivottavasti ei tarvi lääkkeitä.

   Miten voi olla nii huono tuuri ku 2 alkiota siirrettiin ja toinen kiinnitty ja vielä tuulimuna. Kai oon nii huono ihminen ettei mulle omaa lasta suoda. Kaikki ympärillä raskautuu paitsi minä. Välillä on melko synkkiä ajatuksia mutta on niitä toivon pilkahduksiakin että ehkä joku päivä se oon minä jolla on oma nyytti.

   Oon yrittäny ajatella positiivisia asioita tästä, ainaki pystyn raskautumaan ja alkio kiinnittyi oikeaan paikkaan.

   Mutta seuraavaksi joutuu aloittaan koko rumban alusta, pakkenen ammottaa tyhjyyttä. Joutuu keräileen ihtensä henkisesti kasaan ennenkuin pystyy uuteen hoitoon lähtemään. Jospa kevättuulet tois positiivisia tuloksia.

   En oo tainnu sitä mainita että mulla todettiin viime syksyny selkärankareuma aloitan nyt ammatillisen kuntoutuksen ja työpaikkakokeilut niin saapahan muuta ajateltavaa.

   Huoh, jospa se aika parantaa haavat. Tuli tämä teksti itku silmässä kirjoitettua.

   Toivon että teillä muilla sujuu odotus paremmin! Tarrasukkia matkaan!

   • #14644
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Olipa karmea juttu Ellen, olen todella pahoillani puolestasi. Itselläni samantyyppinen kokemus viime syyskuussa. Eka raskaus 1,5 vuoden yrittämisen jälkeen, syke jo kerran löytynyt mutta paria viikkoa myöhemmin ultrassa sikiö oli kuollut. Ei mitään oireita keskenmenosta. Totaalinen shokki ja pudotus… Se on niin hirvee tunne. Kaikki ajatukset ja toiveet ja suunnitelmat viedään sekunnissa.

    Nyt vaan toivon, että sulla kävis lääkkeen suhteen yhtä hyvin kuin mulle eli että se toimii eikä jälkitoimenpiteitä tarvita. Luin myös paljon ennen toiminpidettä lääkkeellisestä tyhjennyksestä ja sen toimimattomuudesta, mutta onneksi voi myös toimia hyvin kuten mulla. Muista vaan ottaa reippaasti särkylääkettä. Turha kärsiä turhaan.

    Paljon ymmärtäväisiä ajatuksia ja voimia sinulle!

    Aniara

  • #14650
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen niin pahoillani Ellen. Ei tässä taida olla paljon lohduttavia sanoja ennenkuin itse on asian kokenut ja selvinnyt siitä. Olen paniikinomaisesti miettinyt omalle kohdalleni selviytymiskeinoja samanlaisesta tilanteesta koska olen tosissaan pelännyt varhaisultraa ja varsinkin influenssan aiheuttamaa keskenmenoa ja vähäisiä raskausoireita. Lohduttauduin tosiaan siihen ajatukseen että on edistystä että minä edes plussasin ja että yritystä on ja ehkä se seuraava sitten. Psykologikäyntiä olen suunnitellut muutenkin koska uskon hermoilevani kohtuuttomasti koko raskauden ajan. Toivon sulle paljon voimia ja että jaksat säilyttää toivon tulevaan. Pitäkää nyt huolta toisistanne.

   Influenssaoireet alkaa täällä viimein helpottaa. Yskään jouduin alottaa astmalääkkeet ja saikulla olen ollut plussaamisesta asti. Maanantaina toivottavasti normiarkeen jo. Tänään 7+6 oli varhaisultra ja siellä näkyi kaksi sikiötä omissa kammareissaan sydämenlyönneillä varustettuna. Koko vastasi oikeita viikkoja molemmilla. Nyt alan uskomaan tähän vähäisistä raskausoireita huolimatta. Miehenkin silmäkulma taisi vähän kostua. On se kyllä kauhuissaan seurannutkin tätä hermoilua. Np ultra 23.3. Tsemppiä kaikille!

  • #14652
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Otan osaa Ellen. Nämä ovat todella vaikeita asioita ja tiedän ettei mikään oikein nyt lohduta. Älä missään nimessä syytä itseäsi. Yritä puhua asiasta jonkun kanssa ja suurimman surun vähän helpotuttua lähde liikkeelle. Minulla kävely ulkona koiran kanssa on ollut parasta terapiaa.

  • #14654
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ellenille maailman isoin rutistus ja rauhaa surra, kyllä se valokin sieltä varmasti pikku hiljaa pilkistää kun annat asialle aikaa. Mutta sitä ennen sulla on oikeus ihan mihin vaan tunteisiin joiden pitää tulla. Kaikki maailman voimat sinne.

  • #14687
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huhhuh.

   Plussasin viikko sitten. Blasto siirrettiin pakastimesta kyytiin 1.2. Oli meidän kolmas ja viimeinen alkio ekasta ivf:stä.
   Laskujen mukaan olis menossa 5+1.
   Alusta asti vaivana on ollut rintojen arkuus ja menkkojen kaltaiset mahakivut. Eilen alkoi sitten ykskaks vuotaa verta, semmosta kirkasta. Ja oli vielä isommat mahakivut, melkein kramppaili välillä. Verta tuli ehkä muutama lusikallinen tunnin aikana, sitten lakkasi. Ihan hirveä itku tuli, että nytkö se meni heti kesken. Tää on ensimmäinen kerta kun oon onnistunut 38-vuoden iässä plussaamaan ja tunneskaala on ollu viikonaikana sektorilla riemusta täydelliseen epätoivoon. Nyt tein tietysti aamulla hetipaikalla taas testin mutta eihän se tietenkään kerro, onko kyytiläinen pudonnut matkasta. Pitäiskö tässä nyt ihan lunkina pysyä monta viikkoa että saisi tietää?

  • #14688
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pauleeliina onneksi olkoon plussaamisesta! Olen ymmärtänyt että keskenmenossa hyytymiä ja verta tulisi vähintään yhtäpaljon kuin kuukautisverta enemmänkin. Itse tein tuolloin 5+1 vielä digitestin joka näytti että viikot oli 3+ hedelmöittymisestä ja sain vähän mielenrauhaa. Mulla tosin onkin kaksi kyydissä joten en tiedä olisiko yhdellä näyttänyt jo tuolloin välttämättä sitä 3+. Milloin sulla varhaisultra? Pelko menetyksestä on kova näiden hoitojen jälkeen kun viimein on plussannut ja taitaa seurata koko raskauden läpi. Tsemppiä sulle!

  • #14689
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pauleeliina onnittelut! Hyvin tuttua on toi tunteiden vuoristorata, tuolta ylhäältä ketjusta voit käydä lukemassa miten samanlaisista asioista me sua hiukan edellä olevat ollaan hermoiltu. Ja hyvin ymmärrettävistä syistä todellakin. Mutta komppailen Omppua, toi ei kyllä kuulosta vielä keskenmenolta. Eli pistä vaan toivonsiemenet itämään.

   Ite päädyin tossa ihan samassa tilanteessa yksityiselle ylimääräiselle gyniskäynnille ja onnistuivat siellä näkemään 6+0-viikoilla minialkion ja sillä jo sykkeen. Se rauhoitti kyllä kovasti. Mutta se on tietenkin kaksipiippuinen juttu kun noin aikasin siellä ei välttämättä näy mitään kovin selkeää ja sit sitä voi vaan ihan suotta huolestua lisää.

   Milloin sulla on varhaisultra tulossa?

  • #14693
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Omppu ja Maura!

   Olenkin juu lueskellut ketjua alusta. Mitenkähän sitä joskus kuvitteli, että kaikki onni ja autuus alkaa jos testiin joskus sen plussan saa :O Nyt vasta tajuaa että siitähän se ressaaminen vasta oikein alkaakin. Ollaan yritetty tässä miehen kanssa jo asennoitua niin, että positiivistä tässä on se että tiedetään että se plussa voi siihen tulla.
   Jotenkin niin epätoivoiset tuntemukset välillä. Nyt ei sen perjantain jälkeen ole verta tullut, mutta jotenkin sitä on ihan varma ettei kaikki ole kunnossa kuitenkaan. Jos olisikin ollut pelkkää vuoto, mutta samalla ne ikävät kivut alavatsassa. Nekin kyllä helpotti mutta silti. Ja alusta asti on kipuja ollut, mutta perjantaina ne oli tavallista voimakkaampia. Ja se pelottaa, että tissit ei enää ole kovin kipeät.
   Jotenkin sitä on niin sekaisin ettei luota enää omiin tuntemuksiinsakaan. Jos on oksettava olo, niin ajattelen senkin vaan kuvittelevani.
   En ees tiedä mikä taho tässä nyt mun hoidosta tällä hetkellä vastaa. Ajattelin huomenna aamusta aloittaa soittelun, että kuka ottaa vastaan ja tekee mitä.
   Sittenhän olis tietysti yksityinen, mutta mitähän se mahtaisi kustantaa. Hiukan on tiukahko rahatilanne.

   Varhaisultra mulla olis 3.3. Silloin olis 7+0, jos tää nyt ei ollu jo tässä. Muuten olisi se aika mennyt seuraavalle viikolle, mutta tarkoitus olis lähteä reissuun, niin sain ajan jo siihen 3.2. perjantaille.

  • #14708
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aamusta soittelin hormonipolille ja pääsin labraan, huomenna sitten lääkäriin. Jotenkin on vaan tällä hetkellä taas se fiilis että tais olla tässä tämä. Välillä pääsee sellaiseen ihanaan kaikkivoipaisuusmielialaan, että kaikki on hyvin ja vauva on matkassa ja kaikki tulee menemään niinku pitääkin. Ja parissa sekunnissa se mieli heilahtaa siihen, että tulee suorastaan tyhmä olo: Että luulinko muka oikeesti että tästä tulis meidän lapsi.
   No huomenna on viisaampi. Pelottaa ihan kauheesti, mut toisaalta tää löysässä hirressä roikuskelukaan ei oo ihan parasta viihdettä. Kunhan saa tietää mikä on tilanne, niin pääsee jatkamaan etiäppäin.

  • #14717
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pauleeliina on tosi tutun kuulosia ajatuksia, just itsesyytökset ja tyhmä olo kun vähänkään erehtyy toivomaan että asiat menisikin hyvin, saatika sitten innostumaan. Mutta arvaapa mitä: me ollaan kaikki valoisat ajatuksemme ansainneet. Ja enemmänkin.

   Pidän maailman eniten peukkuja että osoittautuisi että sulla on kaikki hyvin siellä.

  • #14728
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten kävi Pauleeliina?

   Me saatiin vihdoin aika niskapoimu-ultraan perjantaille 10.3.. Tulee pitkät kaksi viikkoa ja rapiat, mutta jos sinne asti selvittäisiin ja siellä vielä näyttäis hyvältä niin sit ehkä uskaltais jo hiukan iloita.

  • #14730
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisasta ei ole pitkään aikaan kuulunut, vieläkö henki pihisee pahoinvoinnista huolimatta? On kuulostanu karmealta sun kohtalo. Mieto lohtu kumminkin ehkä siitä että eikö kova pahoinvointi korreloi istukan hyvän toiminnan kanssa. Mutta siis kaikki myötätunto sinne suuntaan.

   Itellä pahoinvointi on jäänyt lieväksi, ruokavälien pitkittymisestä tai levon puutteesta vaan yleensä rangaistaan. Väsymys sen sijaan on kyl ollu ajoittain musertavaa. Tänään olin ekan kerran niin väsynyt etten pystyny töihin. Mutta tässä taitaa kyllä olla nyt joku pöpökin pelissä.

  • #14732
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä tulen varovasti piipahtaan täällä. Tänään saatu vahva plussa, vaikka olin satavarma negasta. No nyt odotellaan kauhulla varhaisultraa joka on 14.3. Meillä laitetiin matkaan nyt kaksi ja kyse on lahjamunasoluista 🙂

  • #14737
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnittelut plussasta Pinpin! Se on joka tapauksessa iso juttu, ihan riippumatta siitä mitä seuraa. Ja peukut pystyssä että seuraa kaikki maailman onnelliset asiat!

   Mä tässä just jonottelen lääkärille kun pari viime päivää on ollut supistuksenkaltaisia tuntemuksia, koko alavatsa menee ihan tiukaksi. Eilen illalla ilmiö kesti tuntikaupalla. Ja tuntuu niin oudolta että supistuksia oikeasti voisi olla jo 11. viikolla että pakko kysyä joltakulta. Onneks kuitenkaan kipuja ei oo tuntunut eikä vuotoja näkynyt eli toivo elää ainakin lääkärivisiitin yli 🙂

  • #14740
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maura mulla on ollut supistuksia viikosta 15 lähtien. Juurikin tuota vatsan kovettumista. Kävin lääkärissä ja laittoi varmuuden vuoksi vuodelepoon pariksi päiväksi. Sitä tapahtuu aina välillä noin. kerran viikossa. Olen pistänyt pariksi tunniksi pitkäkseni, se tuntuu auttavan. Ovat vaarattomia jos ei ole kivuliasta ja jos kohdunsuu ei lähde aukeemaan. Liittyvät luultavasti kohdun kasvamiseen tai rasitukseen muuten.

  • #14741
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos lohduttavasta kommentista Sinihaikara! Multa löytyi emättimen bakteeritulehdus joka luultavasti on syynä näin superaikaiseen aloitukseen. Mutta tilanteen pitäis rauhottua kunhan saa kuurin lusittua. Vähän harmittaa kun oon nostanut mun taipumusta niihin esiin kaikilla käynneillä, myös alun pieneen verenvuotoon liittyen, ja tähän asti siihen on suhtauduttu vähän huitaisemalla. Mutta tuleepa nyt hoidettua kuntoon. Ja ihanaa kyllä itse kohdussa ei näyttänyt olevan huolen häivää, tyyppi siellä nyrkkeili ja potki innokkaasti mutta muuten oli rauhallista ja kohdunsuu myös napakasti kiinni.

  • #14742
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa!

   Onnittelut, Pinpin!

   Juu, mullahan ei sitten niin hyvin käynyt. Maanantaina kurkkasin sydän pamppaillen labratulokset omasotesta. Hcg oli 60. Että silleen. Tajushan sitä jo siitä, mutta silti defenssit yritti siihen tahtiin toimia, että josko jotain toivoo muka olis. Tiistaina sitten lääkärin ultrassa varmistui, mitään ei näkynyt enää. Liekö ollut ihan kemiallinen. Siitä sai sitten lopetella lääkkeetkin, niin vuotokin sitten alkoi, ja huolella.
   Eniten hämäsi, kun oireet oli niin kovin voimakkaat. Nyt alkaa hiljalleen rinnatkin palautua, ei enää turvota ja kivistä niin kauheesti. Saikulla oon nyt sunnuntaihin asti sulattelemassa asiaa.
   Harmittaa lievästi sanottuna, että koko homma alkaa alusta. Ja jonot on sitä luokkaa, että syksyllä kattellaan sitten uudestaan. En voi olla laskeskelematta, että syksyllähän mulla piti olla se laskettu aika. Plääh. Yritän ajatella että onneks meni näin alussa, mutta silti sen lapsensa ehti jo itselleen visualisoimaan, se jollain tasolla oli jo niin olemassa. Tämä tuntuu siltä kuin piiiitkän haaveilun jälkeen olisi jo jotain annettu – ja sitten otettu pois.
   Minäpä siirryn tästä hiljaisuuteen murehtimaan, kaikille toivon onnea ja iloa ja turvallista ja kaikin puolin hyvin etenevää vauvanodotusta!

  • #14745
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt alkaa pikku hiljaa olemaan lääkkeellinen tyhjennys takanapäin(toivonmukaan). On kyllä ollut fyysisesti sekä henkisesti rankka kokemus, toivon ettei kenenkään teistä tarvitsisi kokea samaa.

   Tästä se henkinen toipuminen vasta alkaa. Soittelin väestöliitolle kuulumiset niin siellä on kyllä aivan ihania hoitajia, sanoi että saa soittaa jos tuntuu siltä että haluaa jutella.

   Jospa sitä kevään/kesän vaihteessa olisi voimia uuteen hoitoon. Mutta oon toiveikkain mielin lähdössä uuteen yritykseen vaikka asenne on vaan enempi sellanen pessimisti ei pety.

   Mutta siirryn taustalle seuraamaan miten teidän odotus sujuu. Hurjasti tsemppiä kaikille!

  • #14748
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Pauleeliina miten kurjaa. Totta kai se on niin että vaikka kuinka yrittäis varautua kaikkeen, pää ehtii miettiä kaiken valmiiksi. Että se on tosi oikea ja konkreettinen menetys. Ihanaa että vaikuttaa että osaat antaa itellesi tilaa surra ja käsitellä kiukut ja kaikki mitä käsiteltävänä on. Maailman eniten tsemppiä sekä siihen että aikanaan uuteen yritykseen kun sellanen koittaa.

   Ja Ellen, tuntuu todella epikseltä että oot joutunut ton kokemaan. Ihanaa jos toivo alkaa jostain raosta vähän pilkahtamaan. Ens kerralle mukaan kaikki universumin suojelusenkelit ja tarrasukkatehtailijat kiitos.

  • #14752
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kun olette plussanneet, niin mitä lääkkeitä ollut käytössä hoidossa gonal f, menopur jne? Ja lyhyt vai pitkä kaava?
   Onko joku lääkäri perustellut teille lääkevalintaa?

  • #14753
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ämmä mulla oli lyhyt kaava, mutta keräyksen jälkeen ei siirretty hyperin takia. Pas on ollut aina kaavalla letrozol 2 tbl 4 päivää ja siirtopäivästä lugesteron 200mg 2 kert./päivä 2 viikkoa. Plussauksen jälkeen siis muutaman päivän laitoin lugesteronia ja sit kun lääkkeet loppu niin lopetin. Nyt menossa rv 22+5. Plussannut pas oli lokakuussa ja keräys tehtiin tammikuussa. Viimeisestä pakastealkiosta tärppäs. Terve poika näyttäis olevan tulossa ?

  • #14756
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tarkennus vielä: eli stimulaatiovaiheen lääkitys kiinnostaa erityisesti, eli pistokset. Riippumatta tuliko plussa vasta pakkasesta ?

  • #14760
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aivan ? Eli lyhyellä kaavalla 2. kierron päivänä alkoivat purecon pistokset 125 IU/päivä. 6. kierron päivä alkoivat orcalutran pistokset 1 ruisku /päivä. Muistaakseni kierron 11. päivä laitettiin vielä joku piikki (taisi olla irroituspiikki), mutta kalenteriin en ole kirjoittanut lääkkeen nimeä ? Nämä lääkkeet ja määrät perusteltiin suurella hyperstimulaatioriskillä, mikä sitten tulikin pienistä lääkemääristä huolimatta. Munarakkuloita kerättiin n.40 kpl ja niistä oli kypsiä n. 20 kpl ja niistä hedelmöittyi 15 kpl ja pakastimeen selvisi 7 kpl ja sulatuksesta selvisi 4 kpl ja yksi kiinnittyi ?

  • #14761
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla melko samanlailla kuin sinihaikarallakin. Eli lyhyt kaava puregon stimuloivana lääkkeenä,mulla oli myös pieni annos,100 yksikköä,koska aikaisemminkin oli ollut hyperstimulaatio. Puregon sen vuoksi,koska aikaisemmissa hoidoissa se oli todettu toimivaksi kohdallani. Orgalutran alkoi samaten kuudentena pistospäivänä. Irroituspiikkinä oli gonapeptyl,lääkärin mukaan se ehkäisisi hyperstimulaatiota. Sain kuitenkin hyperstimulaation,joten alkion siirrot alkoivat vasta klinikan kesätauon jälkeen. Keräykseen saatiin 24 munarakkulaa,hedelmöittyneiden lukumäärää en tiedä,mutta luultavasti näistä moni hedelmöittyi, koska klinikalla päädyttiin pitkään viljelyyn. Kaikki alkiot pakastettiin, viiden päivän alkioita oli viisi. Toisesta alkion siirrosta raskauduin, nyt menossa rv 26+3. Alkion siirrot tehtiin lääkkeelliseen kiertoon,koska en ovuloi.

  • #14763
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli pitkäkaava koska toimi mulla paremmin. Tässä viimeisimmässä procren injektio ja muutama päivä vielä jatkettiin synarelalla. Simulointi eka Elonva (ettei tarvi pistää niin usein vaikkei se mulle mikää ongelma ollukaan) sit Puregon muutama päivä ja maksimiannoksella. Sit irrotuspiikki. Mulla ollu aina huono vaste ku ikää on jo. 4 munasolua saatiin joista kaikki hedelmöittyi icsillä. 1 alkio kuukahti heti alussa mut 3 oli hyvänlaatuista. Tuoresiirtoon ei päästy koska jouduin ambulanssilla sairaalaan keräilypäivän jälkeisenä yönä kovien vatsakipujen vuoksi ja hurja tulehdus jostain tullut. Kaikki 3 alkiota pakastettiin. 1. Pas tuotti tuloksen ja nyt rv 21+0. Lugesteron ja zumenon meni tukilääkkeinä eli lääkkeelliseen kiertoon tehtiin pas. Keskiviikkona rakenneultra mikä pelottaa suunnattomasti.

  • #14786
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla pitkä kaava koska julkinen sektori, ja lääkkeinä Synarela + Gonal F ilman kummempia perusteluita (samasta syystä ?). Tulokset 17 munasolua, 4 hedelmöittynyttä, 3 alkiota joista ekasta pakastesiirrosta plussa.

  • #14787
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   RJP76 hurjasti tsemppiä rakenneultraan! Se on hassua miten täältä 10+4-kohdasta rakenneultrakin vaikuttaa onnen täyttymykseltä, että kunhan vaan jotenkin pääsisi sinne asti. Mut auta armias jos se onni joskus käy niin miten paljon sitä just varmaan stressaa ?

  • #14788
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Maura! Nt-ultraa jännitin kyllä enemmän ku tätä rakenneultraa. Ei se varmaan pelottais niin paljo jos olis nuorempi mut ku oon jo ikäloppu niin pelottaa jos sieltä jotain ikävää paljastuis. Kovasti se ainaki liikkuu ?

  • #14789
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   PP 11

   Olo on ihan paska. Ilman kummempaa syytä. Minä luulin, että osaan rentoutua…Ja piipit! En osannu. Mitä pidemmälle piinamisessa menen, sitä enemmän seuraan kehoani ja joka risaus…Pitää tietenkin googlettaa. Miksi? Ihan turhaahan se on kun kaikki oireet johtuvat Lutinuksesta! Sekin tosin pelottaa, että miksi juuri sillä hetkellä ei sitten oireita tunnukkaan. Miksi tissit on ihan normaalit? Miksi ei pistele koko aikaa? Tämä on ihan hullua!

   Huomenna on sairaalan ilmoittama testipäivä. (kotitesti.) En uskalla testata. Niin paljon negatiivisia testejä on tullut tehtyä vuosien saatossa! 🙁 Itseasiassa ei yhtään positiivista. Ikinä. Miksi sitten nyt? Minä järkeilen tämän nyt niin, että haluan tehdä testin päivänä jolloin tuloksesta ei ole enää mitään epäselvyyttä. Oli se sitten mikä tahansa. Minä tunnen itseni. Jos se huomenna olisikin nega, niin tokihan pääni sisällä kehittelen mitä kummallisempia syitä siihen, että voi se sittenkin vielä plussaksi muuttua… Sekin on niin hullua! …Enkä ole varmastikkaan tässä yksin. Näiden hullujen ajatusteni kanssa. Joita ei muut ymmärrä.

   Mutta tämän kaiken hulluuden keskellä olisi minulla pari ihan kysymystäkin…

   * Voiko näin IVF-hoidossa laskea ns. kiertopäiviä? ( Sairaalasta saadun kaavakkeen mukaan raskaus olisi alkanut 31.1 eli onko tämä ns. kp 1?)
   * Alkaako vuoto (jos on alkaakseen) niinä päivinä milloin normit menkatkin alkaisivat nega-kierrosta?
   * Milloin tässä mennään ns. turvallisilla vesillä vuodottomuuden suhteen? Lutinushan voi pitää vuotoja pois…Ja kun lääkitys loppuu, vuodot alkavat päivän parin sisällä?

   Olisi ihana jos joku osaisi näihin(kin) mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastata! 🙂

   Terkuin: Yks hullu 😉
   *

  • #14790
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   ^ Ylempi viesti tuli täysin väärään osioon. Anteeksi.

  • #14821
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei muut plussanneet!

   En löytänyt keskustelua neuvolakokemuksista lapsettomuushoitojen jälkeen. Meillä oli eilen ensimmäinen lääkärineuvola ja käynnistä jäi todella paha mieli (en ole herkästi mieltäni pahoittavaa laatua). Taustalla on keskeytynyt keskenmeno ja viiden vuoden yritys ja olin todella sellaisen lääkärin tarpeessa, joka osaisi vastata kysymyksiin. Olen mm. kärsinyt todella kipeistä vatsakivuista, ilmeisesti siis kohdun kasvukivuista. Kohdallemme osui lääkäri, joka ei antanut yhteenkään kysymykseen vastausta ja kun esimerkiksi kysyin, että miltä supistukset tuntuvat, vastaus oli, että ”en tiedä, en ole itse ollut raskaana”.

   Kamalinta oli kuitenkin se, että kun sydänäänitä käytiin kuuntelemaan, lääkäri sanoi tomerasti, että viikon 12 jälkeen kuuluu! Olen viikolla 16+2 ja eihän niitä sitten kuulunutkaan. Itkuhan siinä tuli. Laitteen näytöllä vilahti luku 100, mutta lääkäri ei osannut sanoa, onko se minun oma sykkeeni. Ylipäänsä ei tuntunut tunnistavan ns. sykkeen ääntä, tai sellainen tunne minulle jäi. Katsottiin sitten huoneen ultralla ja syke löytyi, puhelimen kellon kanssa sitten laski, että 130. Jäi niin epävarma olo tästä kaikesta, että mieli tekisi mennä yksityiselle uudelle käynnille. Olisin esimerkiksi halunnut, että olisi jotenkin selitetty, miksi mahdollisesti äänet eivät kuuluneet, jos sen kerran piti olla aivan varmaa, että tällä viikolla kyllä jo kuuluu.

   Millaista kohtelua muut olette saaneet neuvolassa?

  • #14823
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rakenneultra onnellisesti ohi! 🙂 Kaikki näytti olevan kunnossa. Jokohan sitä nyt uskaltais alkaa ajattelemaan synnytystä ja sitä että tää on oikeesti totta!!?

   Aurinkotuuli: tosi ikävää että sattu tuollainen lääkäri. Tässä tilassa ite ainaki on tosi herkillä ja kaikkea heti miettii jos ei mene ihan ku yleensä. Jos sua vähänki mietityttää niin varaa ihmeessä yksityiselle aika. Se on pieni hinta omasta mielenrauhasta ja stressikään ei ole hyväksi odotukselle. Mä kävin ylimääräisessä ultrassa kun tuli alussa pieni määrä vuotoa ja se helpotti kyllä ku tiesi kaiken olevan kunnossa. Ja eihän ne välttämättä kuulu ne sydänäänet jos esim. Istukka edessä tms. Tai vauva liikkuu paljon kuten meillä niin monitorilla piti ”jahdata” että saatiin äänet kuulumaan kun kääntyi kuului paremmin. Tuo riippuu noilla viikoilla vielä niin monesta asiasta. Tsemppiä!

  • #14824
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aurinkotuuli sulla on käynyt todella huono tuuri neuvolalääkärin kanssa ? Kannattaa kysyä kaikki mitä mielessä on omalta neuvolatädiltä, tuntuvat tietävän kaiken paljon paremmin kuin lääkäri. Mulla oli lääkärinä tk:sta tuttu lääkäri eli en tiedä mahtaako niillä olla edes erikoistumista erityisesti neuvolaan tms. Meidän pikkuinen myös vipeltää dobleria ja ultralaitetta karkuun, joten sydänäänet kuuluu hetken ja taas pitää uudelleen metsästää ääniä. Olin tänään ylimääräisellä neuvolakäynnillä. Edessä oleva istukka vaimentaa vauvan liikkeitä niin tehokkaasti että en ole tuntenut kunnolla liikkeitä tällä viikolla. Terkkari ei ollut yhtään huolissaan, mutta pyysi kuuntelemaan sydänäänet etten stressaa. Vilkkaasti vipelsi tyyppi ja syke oli 150 ? Kannattaa omalle terkkarille mennä kuuntelemaan sykkeet, osaavat ne paremmin etsiä kuin lääkärit. Kävin terveyskeskuksessa supistusten takia ja lääkäri siellä kuunteli tyytyväisenä mun tai istukan sykkeitä. Vauvan syke on kuin hevosen laukkaa koppoti koppoti kun taas istukka pitää ääneen viuh viuh ?

  • #14825
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea hyvistä uutisista RJP76!

   Ja joo, huoh. Typerintä tässä on se, että luulen nyt taustamme vaikuttavan. Kun ultrassa vauva näkyi olevan kunnossa ja 130 on ilmeisesti ihan hyvä ja normaali syke. Mutta jotenkin ei vaan pää kestä epävarmuutta, olisi ollut ihanaa, jos kaikki olisi mennyt kuten ”kuuluu mennä”. Tai sitten ainakin tosiaan selitysten kanssa, että miksi ei mahdollisesti onnistunut. Olisi myös vaan ollut tosi ihanaa kuulla syke ja nähdä se laitteen näytöltä. Nyt jäi vähän sellainen olo, että vasemmalla kädellä tehty.

  • #14830
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kurjan kuulonen tuuri teillä tyypin suhteen Aurinkotuuli, oot tosi syystä harmissasi. Liityn kuoroon siinä että yksityiselle vaan niin ei tarvii jäädä mietiskelemään ☺ Hinta kirpasee hetken mutta jos stressi hellittää ni se on sen väärti.

  • #14833
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja ihanaa ihanaa RJP76!

  • #14837
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kiitos 🙂 Nyt vaan iski ihan jäätävä kurkkukipu. En muista että olis ollu tällasta koskaan. Sinkkitabuja vedellyt ja panadol auttoi onneksi vähän kipuun. Tyttö itki toissayön kurkkuansa mut sillei muuta tullut ja on jo helpottanu mut nyt on mulla ja miehellä tauti tulossa 🙁

  • #14864
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heip! Liityin tänne juuri ja kommentoin nyt tähän ketjuun, vaikka en ihan vielä tiedä, kuulunko juuri tähän ryhmään. Plussasin siis tällä viikolla blastokystan pakastesiirrosta, mutta raskaushormoniarvot pp10 olivat kovin alhaiset: 27. Oon pgd-hoidossa ja tää on nyt eka kerta… Maanantaina uusi verikoe. Onko jollain kokemuksia alhaisista arvoista, että olisivat lähteneet siitä sitten vielä nousemaan..?

  • #14868
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mnää mulla on ”normaaliraskautuneissa” ystävissä yksi tollanen tapaus: apteekkitestit ei värähtäneet päivä- ja viikkokausiin vaikka kuukautiset jäi pois. Ja se epäselvä plussa täyttää vissiin nyt juuri kahdeksan vuotta 😀 Peukut pystyyn!

  • #14874
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei, kiitos tsempistä! ? Juu oon lueskellu noita hormonitasotaulukoita, kun kovasti jännittää ma verikoe, että onko lukema noussut huimasti, mitä sen ois viikossa pitänyt tehdä.. Ja sitten kun mulla ei oo kyllä ollu juuri mitään oireita väsymystä lukuun ottamatta – ja ruoka maistuu.. ? Sinänsä siis erilainen tilanne kuin sun ystävällä, kun mulla siis näkyi haaleana kotitestissä pp9, ja nyt haluisin, mutten millään meinaa uskaltaa testata uudelleen, josko tulis vahva viiva, haamu tai ei enää haamuakaan. Sairaanhoitaja piti arvoa tosi alhaisena, mut taulukoiden, ja sun ystävän, mukaan voi olla ihan rajoissa ja jatkua vielä. Aion tehdä huomenaamulla testin – ja voi, kun niin toivon, et tulis viivat – mut samalla pelkään, et oliski kemiallinen tai ulkoinen raskaus tai tuulimuna.. ?

  • #14878
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   mnää, onnea nyt ihan ensiksi! Mulla viime raskaudessa oli ensin hcg 86 ja seuraavalla viikolla 927. Tämä raskaus tosin meni kesken, mutta syy oli varmasti muu kuin alhainen hcg-taso lähdössä.

   RJPllä oli kivoja uutisia 🙂 Hienoa!

   Aurinkotuulella ollut käsittämättömän paska lääkäri. Ihan kauheeta kohtelua 🙁

   Mähän olin varma etten ole raskaana kun ei ollut muita oireita kuin kohdunkanavan pehmeneminen ja luget pysyneet sisällä. Nyt tän viikon ajan on ollut sen verran kova kokovartalokuvotus (vielä siis pysyy sisällä) että ei voi erehtyä mistä kiikastaa. Silti jännittään joutuu vielä reilun viikon et pääsee ultraan. Nyt siis viikot kaiketi 5+5 (edellinen päättyi km 6+1).

  • #14884
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heip! Tänään sitten aamulla kotona tuli vaan yksi viiva ? Huomenna vielä labraan ja vasta ke soittavat. Turhauttavaa käyttää sinne asti lugeja ja progyja.. ? Miten noiden lääkkeiden kanssa, oletteko jatkaneet niiden käyttöä ennen tai tuleeko molempiin tauko (mulla nyt tulee tauko joka tapauksessa, kun en tiedä, miten Pgd jatkuu.. Pakkasessa 9 lähes kelvotonta, lupasivat tutkia niitä vielä lisää.. ??) Muuten alkaa ihan alusta. Kysyntä vielä, onko kellään oma testi ollu nega,mut labra positiivinen.? Entä saatteli uida lugeja kanssa? Mua kiellettiin.. ?

  • #14901
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi kurjuus mnää! Mulla on ollut niin että apteekkitesti negatiivinen ja verikoe yli sen virallisen normaaliraja-arvon (vaan ei yli raskausarvon), eli siis kiinnittymisyritys. Sehän on jo tosi hyvä juttu! Vaikka pidetään vielä täysillä peukkuja että olisi ihan plussa!

  • #14906
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tsempistä ?

  • #14912
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon tsemppiä Mnää!

   Minun oli pakko tulla kehumaan meidän omaa terveydenhoitajaamme. Ei siis tarvinnut mennä yksityiselle visiitille, vaan soitin neuvolaan ja selitin mitä kävi. Oli kovin ymmärtäväinen ja otti meidät uudelle käynnille. Ja hienosti kuuluivat sydänäänet melkein samantien, kun oli osaava tekijä :).

  • #14913
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa, että on osaavia ja ihania ihmisiä töissä – mustaki ainakin Husin päässä kaikki on ollu ihanan empaattisia ja myös taitavia ? Onnea sydänäänistä, Aurinkotuuli! ?

  • #14915
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Aurinkotuuli! Ja niin oikein!

   Täällä alkaa jännitys tiivistyä kohti perjantain niskapoimu-ultraa. Huuh. Mies ei pääse sinne mukaan ja mietin kehtaanko ehdottaa lääkärille että videoisin käynnin ettei mies jää kokonaan paitsi 😀 Hulluksihan ne varmaan leimaavat mutta enpähän oo varmaan maailmanhistorian ensimmäinen kilahtanut esikoistaan odottava nainen 🙂

  • #14918
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikille!

   Täältä tullaan vihdoin ja viimein plussanneiden puolelle. 🙂 Toivottavasti täällä saisi pysyä loppuun saakka!

   Meillä siis yritystä takana hieman yli 4 vuotta. Julkisella 4 ICSIä, joista yhteensä kuusi siirtoa. Olimme jo melkein luopuneet toivosta, mutta maanantaina tein ensimmäisen positiivisen raskaustestini. Se oli haamuplussa, mutta tänään sain verikokeista vahvistuksen asialle. HCG 201.

   Niin ihana puhelu naikkarilta. Totutun ”Valitettavasti” sanan sijasta tulikin ”Onnittelut”. Hoitaja sanoi, että 26.3 tulee täyteen 7 viikkoa. Joten laskin, että nyt olisi menossa 4+2.

   Todella epätodellinen olo. Tämä on kai liian hyvää ollakseen totta. 🙂

   Onnea kaikille muillekin plussanneille! <3

  • #14922
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hurjasti onnea Binkku! 🙂 Toivotaan että pieni pysyy matkassa loppuun asti, hcg arvo ainakin näyttää että olet ”vahvasti” raskaana. 🙂 Nyt se piina sitten vasta alkaakin… 😀

  • #14924
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Binkku!

   Mulla alkoi aivan puskista vuoto ja eiköhän tämä taas ollut tässä. Kuin kohtalon ivaa, eilen 6+1 kuten viimeksi oli loppunut pienen kehitys. Eilen vielä vahvat raskausoireet oksenteluineen joten on tää outoa. Ja juu, kaksi alkiota, en jotenkin jaksa nyt uskoa ihmeeseen. Kohta soitto klinikalle.

  • #14936
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ultrassa käyty. Uskomatonta mut 2 sykettä viikoilla 6+2 näkyvillä ❤❤ Olo on niin huojentunut!

  • #14941
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ooh, ihanaa Pinpin, onnea! ?Itselle eilen soittivat, lääkkeiden lopetus, hormoni laskenut alle yhden ? Huomenna kuulen jatkosta..

  • #14942
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi onnea Pinpin! 🙂 Tuntui niin pahalta kun luin sun edellisen viestin…

  • #14944
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hurjasti onnea Pinpin! 🙂

   Mulle hoitaja mainitsi, ettei pidä säikähtää pienistä vuodoista, mutta… Helpommin sanottu kuin tehty. Saan varmaan slaagin, jos tulee vuotoa.

   Eli RJP:n sanoin: nyt se piina vasta alkaakin!

   Mulla pientä pahoinvointia, mahakipua ja unettomuutta oireina. Unettomuus varmasti johtuu siitä, että on liikaa ajatuksia päässä.

   Me olemme lähdössä parin päivän päästä Thaimaahan lomamatkalle. Ei matkaa varatessa käynyt mielessäkään, että voisin plussata ennen sitä. Nyt jännittää aika lailla tuo reissu, vaikka kyllä loma onkin tarpeen. Onko muut matkustelleet raskausaikana?

  • #14945
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pahoittelut Mnää:lle. 🙁 Voimia. <3

  • #14946
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Binkku mä olin just Espanjassa muutama viikko sitten. Viikolla 20 reissasin. Muuten meni todella hyvin, mutta lentomatkalla Espanjaan oli kova turbulenssi ja taksimatka hotellille oli kovin töyssyinen. Seuraavana aamuna oli sitten luultavasti näistä johtuen verenvuotoa, mitä säikähdin kovasti. Vuoto onneksi tyrehtyi lepäämällä ja jo iltapäivällä uskalsin lähteä kävelemään ulos. Vatsa oli kyllä ensimmäisen päivän todella arka. Ollaan nyt siskon kanssa molemmat raskaana ja reissussa jouduttiin moneen kertaan vaihtamaan ruoka-annoksia miesten kanssa kun tuli ties mitä ilmakuivattua kinkkua ja paistamatonta juustokakkua vahingossa tilattua. Samoilla ruokaohjeilla kuin suomessakin ja leppoisaa reissua ?

  • #14963
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onpas ollut taas kirjautumisongelmia…

   Mnää suuret pahoittelut! Toivottavasti jatko on maailman sujuvin ja onnellisin.

   Pinpin jee ihanille uutisille! Onneksi edes välillä on niin että pahimmat pelot kääntyykin onneksi.

  • #14964
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja vielä Binkulle isot onnittelut ja tervetuloa joukkoon ? !

  • #14972
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Me oltiin eilen niskapoimu-ultrassa. Siellä tyyppi heilutteli raajojaan ja imeskeli peukaloa. Oli ryhtynyt juopottelemaan lapsivettä koska virtsarakossa näkyi pissaa. Kätilö (vai lääkäri?) pilkkasi lempeästi nykerönenää, että ei ole mikään jylhä profiili tällä kaverilla. Ihmeellistä miten niin pieni voi olla niin elävä.

   Niskapoimu oli normaali 1,4 mm mutta lopullinen riskitulos tulee postissa ensi viikolla ellei ihmeitä ilmene.

   Kaiken kaikkiaan tuli sellainen olo että uskaltaiskohan tässä vähän ruveta iloitsemaan. Matkalla takasin toimistolle en pystynyt lopettamaan hymyilemistä.

  • #14975
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä taisi onni loppua lyhyeen. :(( Perjantaina alkoi niukka vuoto, josta osasin olla hätääntymättä, mutta nyt…

   Lento ja bussimatka meni hyvin, mutta saman tien kun sain biksut päälle alkoi armoton alavatsakipu ja nyt on tullut verta saman verran kun mulla aina kuukautisten alkaessa. Eli runsaasti. Olen nyt googlaillut asiaa ja luulen, että meni kesken.

   Mä jäin hotellille itkemään ja mies lähti ostamaan kuukautissuojia sekä raskaustestin. Kuinkakohan nopeasti arvot laskee? Näkyykö keskenmeno jo huomenna? Vai voidaanko edes puhua keskenmenosta kun näin alussa (4+6)? Viisi ihanaa päivää ehdin olla onnellinen. :'(

  • #14979
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maura, onnittelut hyvistä ultranäkymistä!

   Binkku, voi ei. Toivotaan vielä kuitenkin parasta!

   Itsellä pitkästä aikaa hyvä päivä. Olo on suorastaan hyvä! Ja jopa ruoka maistui kun kylässä käytiin. Ostin eilen pahoinvointirannekkeetkin kokeiluun. Vielä en sano mielipidettä niistä!

  • #14980
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi itku Binkku! Näitä on niin ikävä lukea :,( Kerropa Pinpin kokemukset rannekkeesta. Kiinnostaa kun mähän niitä myyn työkseni (siis meillä on niitä myynnistä apteekissa).

   Mulla oli torstaina hemoglobiini laskenut 110–> 101. Normaalisti on yli 130. Ja siis aloitin raudan syönnin kun mitattiin tuo 110. Nyt juuri tultiin Lappiin hiihtään. Saa nähdä kuinka käy hiihtolenkillä ku on vielä tää flunssakin. No hiljaa mennään ku mies vetää tyttöä ahkiossa, mä kun en nyt pysty vetämään. Loman jälkeen verikokeet jossa katotaan mm. Ferritiini.

  • #14982
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pienesti toivon,että voisin siirtyä tällä puolelle…Julkisen puolen kolmas ja siis viimeinen icsi takana.Saldona kolme kypsäää munasolua,punktio oli 24.2 ja kahden alkion siirto 28.2.Eilen eli pp10 testattu selvä positiivinen tulos liuskatestillä.Myös Clearbluen digitesti näytti selvän Raskaana 2-3. Maanantaina verikoe ja tiistaina hoitaja soittaa…Rinnat aristaa ja jatkuva nälkä,ei muita oireita…Mieletön fiilis,mutta samalla niin hennosti vaan uskaltaa toivoa,että kohdussa oikeasti on jotain..?Kuinka ne raskausviikot oikein lasketaan…? Ja voiko tuo digitesti näyttää oikein..?

  • #14986
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Suuret osanotot Binkku. Toivottavasti saatte jotenkin käytettyä loman elpymiseen ja rauhottumiseen. Peukut pystyssä kaikelle mahdolliselle hyvälle.

   Maijamaija onneksi olkoon rohkaisevasta testituloksesta, huikea juttu! Ja tervetuloa! Raskausviikot lasketaan laskemalla istutuspäivästä taaksepäin alkion ikä ja siitä vielä neljätoista päivää taaksepäin.

  • #15016
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   maijamaijalle onnittelut 🙂 Kyllä ne digitaaliset on luotettavia testejä.

   Mä kävin eilen neuvolassa ja nyt on jos jotain aikaa varattuna 🙂 Ja täytyy sanoa että oma neuvolatäti vaikuttaa tosi ihanalle. Sanoi kyllä et joutuu kaksosraskaudessa vähän kyselemään myös kokeneemmilta kollegoilta. Ja mikä jännintä, mun hemoglobiini oli huippulukemissa, 146 🙂

   Noista pahoinvointirannekkeista, ainakin huomaan et automatkoilla (lyhyemmilläkin kun oon kyydissä) niistä on ollut apua. Ei ole tullut huono olo, mikä on enemmän kuin hyvä. Muuten en oikein osaa sanoa että onko niistä mihinkään, mut pienikin helpotus on kyl plussaa tässä kohtaa. Toki se pahin pahoinvointi on hieman jo helpottanut 🙂

  • #15019
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pinpinillä kyllä huippu hemis!?Me ollaan Lapissa hiihtämässä ja mulla hemis 101. Vähän kysyy kuntoo nuo 30 km:n lenkit tunturissa. Eilen kaaduin laskussa kun oli niin paha keli niin heti tuli paniikki että tapahtuko jotain… 🙁 Vielä ei ainakaan vuoda mitään eikä oo kipuja. Sydänäänet kuului ja liikkeet tuntuu. Ei kai se istukka niin helposti repeä..? Kaaduin hiljaisesta vauhdista pakaralle ja reiden päälle…

  • #15029
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   RPJ76, toivottavasti ei käynyt kuinkaan.Kyllähän se aina säikäyttää tuommonen.
   Kiitos onnitteluista ☺Vaikea uskoa,että ollaan oikeasti raskaana…hoitaja soitti tulokset. Hcg 896 ja antoi ajan ekaan ultraan kolmen viikon päähän.Jos oikein laskin,niin nyt ois rv 4+4.Hoitsun mukaan hcg arvon hyvä…en oikein löytänyt tietoo,mitä sen pitäis nyt olla…Mitä teillä on ollut?

  • #15030
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Toi hcg on tosi hyvä. Mulla ekassa 78 muistaakseni ja siitä siis terve tyttö. Tässä oli korkeempi, en muista tarkkaan mut useempi sata.

  • #15031
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   RJP76 mulla on kanssa ollu tosi matalalla hemoglobiini jo ennen raskautta johtuen adenomyoosista. Nyt oon saanu arvot kohoamaan kun oon ruvennu vetämään Maltofer-liuoksen (vatsa ei kestä tabletteja) lisäksi myös nokkosteetä, eli siis ihan vaan kuivattua nokkosta uutettuna kuumaan veteen teen tapaan. Mun akupunktiohoitaja vinkkasi että se on parhaita sen tuntemia tapoja saada hemppa nousuun. Koklaapa jos auttaisi sullakin. Ja siis peukut pystyyn ettei sun tärskähdyksestä oo kummempia seuraamuksia! Luulis että oisit jo huomannut jos olisi.

   Me saatiin tänään niskapoimuseulonnan tulokset postissa. Odotin riskisuhdelukua mutta tulikin vaan sanallinen lausunto siitä että kohonnutta riskiä ei oo. Mikä tuntuu huippuihanalta kun oon kuitenki tällanen geriatrinen ensiodottaja (39 vee). En vieläkään oikein pysty käsittämään että nyt vois oikeesti vähän iloita ja alkaa ajatella että meille voi olla tulossa ihan oikea lapsi.

  • #15033
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa Maura ettei oo kohonnutta riskiä! Näillä ikäluvuilla tuo aina jänskättää (täällä 41). Joo kovasti pikkunen riehuu näin iltaisin ja edelleenkään ei vuotoja tai supistuksia. Kaaduin siis melkein paikaltani vasemnalle pakaralle ja reidelle. Vähän tärähti. Mulla edellisessä raskaudessa auttoi obsidan niin vaihdoin siihen. Kaveriki sanoi ettei sille maltofer auttanu.

  • #15037
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   maijamaija, samaa luokkaa mulla taisi tässä raskaudessa (tosin meillä siis kaksi, lukeman perusteella en alkuun uskonut että olisi geminiraskaus). Edellisessä oli 86 ekalla testiviikolla ja toisella noussut yli 900. Tämä raskaus tosin meni kesken. Eli käsittääkseni kaikki yli 5 on raskaana, mutta sun lukemat ei anna erehdykselle sijaa 🙂

   RJP, auts tuota kaatumista 🙁 Toivottavasti sun pakara ja reisi on kunnossa, kun vauva tuntuu olevan kunnossa! Onko sulla kotidobbleri vai kävitkö lääkärissä kuunteleen sydänääniä? Mulle 30 km:n hiihto tekis tuskaa tälläkin hempalla, sillä en oo tainnu hiihtää 25 vuoteen 😀

   Maura, hienoa ettei ole kohonnutta riskiä 🙂 Et ole ikäsi kanssa yksin, sillä täällä on kanssa yksi mammutti (kohta 40 vee) odottaja 😉 Sinällään kiva huomata etten ole ainoa tällä iällä lapsia hankkiva, vaikka hulluinahan meitä pidetään 😉

  • #15038
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siis kipeäähän mulla ei käyny minnekään. Istukan kohtalo vain huolettaa mut soitin klinikalle ja sieltä sanottiin ettei tarvi olla huolissaan.

  • #15042
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa pitkästä aikaa kaikille vanhoille ja uusille :)Olen viime viikot seurannut tiiviisti kirjoittelua, mutta ei ole ollut voimia osallistua siihen itse. Raskauspahoinvointi on ollut aikamoista ja olen viettänyt sairauslomaa pyttyä ja ämpäriä halaillen reilun puolitoista kuukautta. Paino on pudonnut hurjasti ja olenpa piipahtanut kerran myös nesteytyksessä. Joku kyseli pahoinvointirannekkeista -minulle ne eivät auttaneet. Sen sijaan olen syönyt Primperania pahoinvointiin ja Losecia järkyttävään närästykseen.

   Meillä oli tänään niskaturvotusultra ja siellä kaikki hyvin. Turvotusta oli 1 milli. Viikon sisään saadaan lopulliset tulokset. Päätimme miehen kanssa, että mennään vielä omakustanteisesti siihen NIPT-verikokeeseen, vaikka tulokset olisi ok. Ihan vaan oman mielenrauhan vuoksi.

   Olo on onnellinen ja ollaan kerrottu läheisille, jotka ovat myös onnessaan.

  • #15044
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Taas hiihdeltiin sellsnen 30km. Oli aika raskas keli. Kiireessä unohdin mainita edellisessä viestissä että omalla dopplerilla kuuntelin sydänäänet. En oo käyny missään tarkistuksessa kaatumisen jälkeen. Klinikalle soitin aamulla ja ne rauhoitteli ettei pitäisi olla mitään hätää.
   Hienoa Aliisa että kaikki oli hyvin. Toivottavasti pahoinvointi helpottaa pian.

  • #15046
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mahtavaa Aliisa! Mietinkin että teillä täytyy olla toi np-ultra samoihin aikoihin kun meillä. Ihanaa että näytti alustavasti hyvältä. Mutta tosi kamalalta kuulostaa kyllä sun pahoinvointi, toivottavasti pääsisit siitä eroon pian nyt kun toinen kolmannes pyörähtää käyntiin.

   RJP76, ihanalta kuulostaa hiihtelyt ❤️

   Ja joo Pinpin, ei tässä nuoria olla 🙂 Mutta mä oon kyllä ollut yllättynyt että en oo tähän mennessä kohdannut yhtä ainutta vinoa katsetta missään hormonipolin tai äitiysneuvonnan käänteessä. Päin vastoin kaikki on olleet superkannustavia.

  • #15058
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pinpin: Meillä oli myös kahden alkion tuoresiirto,joten pienesti käväisi mielessä,että josko olisi molemmat kiinnittyneet..☺
   Rinnat aristaa,jatkuva jano ja kumma maku suussa,alavatsalla ajoittain painon tunne…Tänään punktiosta 3 viikkoa,eli rv 5+0..Aamusin aina ekana kuullostelee,onko oireet tallella..Wc-käynnit jänskättää edelleen,pelottaa mahdolliset vuodot.Kammarin puolella on ollut todella hiljaista viime aikoina,ei tulisi mielenkään heilutella peittoja…Liikuntaa oon koittanut harrastaa entiseen tapaan,lähinnä pyöräilyä,uintia,kävelyä.Ryhmäliikunta tunneille en oo uskaltanut.Vaikka,kun järjellä ajattelee,niin kyllä se pikkuinen siellä kyydissä pysyy..On tää vaan jännä aikaa,monenlaisia tunteita ja ajatuksia..?

  • #15082
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tutunkuuloisia mietteitä Maijamaija 🙂 Lupaavat oireet sulla! Hyvä kun teet kaiken kanssa niin kun tuntuu.

  • #15083
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi vihne! Istukkavuoto väliin jo rauhottui mut nyt sit tänään on vuotanut reilummin kuin aiemmin. Mä täällä maalaan piruja seinille kun oon varma et on mennyt kesken. Onneksi ma on ultra joten pitkään ei tarvitse miettiä. Mut toivottavasti se nyt on sitä istukkavuotoa vain 🙁

  • #15084
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kurjuus Pinpin, kovasti kovasti tsemppiä ja hyviä ajatuksia! Onneksi ei tarvii pitkään kärvistellä epätietoisuudessa.

  • #15100
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olipa ihana päästä ultraan! Siellä ne veijarit jumpsutteli menemään. Heti ekasta vilauksesta näkyi syke toiselta joka helpotti huomattavasti. Käski ottaa rauhallisesti ja seksiä ei saa harrastaa. Mut toistaiseksi kaikki hyvin!

  • #15101
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Pinpin että kaikki oli ok. Me kotiuduttiin eilen lomareissusta ja oli kyllä tuskainen automatka Rovaniemeltä Nokialle. Mulla teki koko matkan pahaa ja nieleskelin oksennusta. Mitään en saanut syötyä tai juotua. Kotiin päästyä join lämminkuppi keiton ja se tuli samantien ulos. Mies alkoi oksentaa yöllä. 🙁 Tää päivä on siis menny saikulla. Edelleen huono olo mut nyt on ruoka ja juoma pysyny sisällä. Toivottavasti tuo tyttö ei saa tätä tautia. Elämäni eka yrjötauti! Sain käytyä niissä verikokeissa niin hemoglobiini oli nyt 124!!! En tiedä vaikuttaako tuo elimistön kuivuminen arvoon mut aika huikea ero 101 –> 124.

  • #15102
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ainakin mulle neuvolassa sanottiin et kuivuminen/ juomattomuus nostaa hbg:tä. Ja pikaista paranemista RJP! Ollut kyl tuskaisa matka teillä!

  • #15113
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Pinpin. On se vaan helpotus nähdä ultrassa, että kaikki on ok, kun stressannut ja maalannut pahimmat kauhukuvat mielessään.

   RJP76, toivottavasti sulla on jo parempi olo!

   Kysymys: jos olette tarvinneet lääkäriä raskauteen liittyvissä asioissa, niin missä olette käyneet? Terveysasemalla, työterveydessä, hoitavalla klinikalla, naistentautien päivystyksessä? Itse olen saanut raskauspahoinvointiin sairausloman työterveydestä sekä päivystyksestä, mutta tosiasiassahan työterveydessä ei ole kovastikaan kokemusta raskausasioista. Mietin vain, että mikä on ”virallinen” kanava hoitaa lääkäriasiat raskaana… En tiedä, saitteko ajatuksestani kiinni.

   Tuntuu nololta käydä työterveydessä kuluttumassa työnantajan piikkiin meneviä palveluita, mutta toisaalta Helsingissä ei esim. terveysasemalle pääse kovinkaan helposti (yritin, mutta ohjasivat ottamaan yhteyttä työterveyteen, jos vain mahdollista).

   Mulla alkaa olo ehkä vähän helpottamaan. Hemoglobiini on laskenut, mutta heti kun vaan kykenen, käyn ostamassa Mauran vinkkaamaa nokkosteetä.

   Vielä odottelen viime keskiviikon seulontaultran tuloksia. Jännittää.

  • #15114
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisa samaa oon miettinyt, kun erityiskysynyksissä on tuntunut tosi vaivalloiselta mennä terveyskeskusreittiä.

   Mä oon tehnyt niin että oon hoitanut perusterveyteen liittyvät rutiiniasiat niin kuin ton rautalääkityksen työterveyshuollossa, vaikka ovatkin nyt liittyneet raskauteen.

   Ja sit vaikeemmat syvällisemmin raskauteen liittyneet asiat (niin kun se verinen vuoto jonka kanssa oon koko ajan taistellut) oon hoitanut yksityisellä äitiysasioihin erikoistuneella lääkäriasemalla. Laskun kohdalla oon vaan purrut hammasta ja ajatellut että siitä maksaa mielellään että saa vastaukset nopeasti eikä joudu pallotelluksi ?

  • #15115
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oma sairaskuluvakuutus ei ainakaan korvaa raskauteen liittyviä tutkimuksia, joten olen käynyt terveyskeskuksessa. Neuvolassa terkkari kertoi että voi kirjoittaa tarvittaessa sairaslomaa ja sinne voi aina soittaa ja kysyä tai lähettää tekstarin soittoajan ulkopuolella. Synnärille saa soittaa viikon 22 jälkeen. Oma terveyskeskus hoitaa ennen sitä. Mulla ei oo työterveyttä ja työskentelen kahdessa eri työpaikassa osa-aikaisesti, joten yksityinen ei oikein ole mulle vaihtoehto. Voi olla että menen huhti tai toukokuussa ylimääräiseen ultraan omakustanteisesti jos neuvolalääkäri ei laita lähetettä. Tänään alkoi viikko 26 ja vatsa on valtava. Mietityttää vauvan koko jo nyt.

  • #15117
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä eletään nyt pelonsekaisia hetkiä.Eilen alkoi niukka,ruskea vuoto.Vuotoa on ollut niukkana myös tänään.Aamusta alkaen ollut muös menkkakipujen kaltaisia kouristuksia ja vihlontoja alavatsalla.Polilta sanottiin,ettei voi kun odottaa,aika näyttää.Näinhän se on.Mutta odottavan aika on pitkä ja tuskainen…Rinnat on edelleen arat,muut raskausoireet loppuneet.Toivon,että jos on keskenmeno,niin tulisi sitten kunnolla ja kerralla pois…? Onko jollain ollut samanlaista?

  • #15123
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maijamaija, mullahan on ollut istukkavuotoa nyt. Osa kirkasta, osa rusehtavaa. Kun menin ekaan ultraan, sanoi lääkäri et kun näillä alkuviikoilla tulee vuotoa, 95% raskauksista jatkuu. Tai jotenkin noin. Ja myös se jos ei vuotoa tule siteeseen asti niin useimmiten ei oo hätää. Tsemppiä!

  • #15125
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hullut tsempit Maijamaija. Täällä myös yksi vuotelija ilmottautuu ja niin vaan huomenna alkaa 15. viikko. Ite on kanssa tullu kipuja noissa yhteyksissä pelästyttyä, mutta kun sitä kipuilua on ihan normaalistikin. Tosiaan jos keskenmenosta kyse niin vertaan pitäis tulla ihan kunnolla, kuukautistyyliin.

   Toivottavasti sulla on edessä rauhallinen yö ja seuraavat pari päivää, ja saat pian varmuutta että homma jatkuu niin kun pitääkin.

  • #15142
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä kävi nyt niin että mun sisko, joka raskautui luomusti pari kuukautta mun jälkeen oli nyt torstaina neuvolassa rv 15 ja ei löytynyt sykettä. Meni illalla heti mehiläiseen ultraan ja todettiin että vauvan kasvu loppunut rv 12, 2 päivää nt-ultran jälkeen. Istukka vastasi viikkoja 15. Hänellä oli ollut pari viikkoa sitten yhtenä päivänä hieman veristä vuotoa, mutta muita oireita ei ilmeisesti ollut. Hänellä ei myöskään ollut pahoinvointia eikä oksentelua, kuten mulla viikolle 17 saakka. Jostain luin että pahoinvointi saattaa johtua hyvin toimivasta istukasta. Jotenkin tuntuu että nämä meidän alkiot ovat paljon kestävämpiä kuin luomusti raskautuneilla. Meillä ne on huolella kasvatettu ja parhaat valittu siirtoon. Pelottaa kyllä että meidän suvussa on huonot geenit lisääntymisen suhteen ja tuntuu todella pahalta siskon puolesta. Ehdittiin yhdessä suunnitella kaikkea ja ostaa vauvanvaatteita. Nyt sisko ei ymmärrettävästi halua minua nähdä. Tuntuu pahalta kun olin alussa hänen raskaudestaan vihainen. Olin ihan varma että minulla menee kesken ja joudun hänen vauvaonneaan seuraamaan lapsettomana. Kävikin toisin päin ?

  • #15143
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minullakin oli veristä vuotoa rv 20 ja syytä ei ultrassa sille selvinnyt. Nyt menossa rv 26+3. Hurjasti tsemppiä kaikille vuotaville! Kaikki voi päättyä myös hyvin.

  • #15147
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinihaikara kamala toi sun siskon juttu, ja varmasti on ollut raskasta sullekin! Tsemppiä koko perheelle!

  • #15175
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille tsempeistä ja omien kokemuksien jakamisesta ?!
   Viime viikolla niukkaa vuotoa oli kahtena päivänä.Eilen se alkoi taas,niukkana ja ruskeana,jatkuen tänään.Ei juurikaan pikkuhousuihin asti,enemminkin pyyhkiessä.Eilen käytiin yksityisellä gynekologilla.Oikeassa paikassa kohdussa oli ja pikkuisen sydän sykki ?. Lääkärin mukaan verisuonet katkeilee,josta aiheutuu vuotoa…Käski ottaa rennosti ja luottavaisin mielin olla…Helpommin sanottu,kun tehty..Rintoja aristaa,ei pahoinvointia tai muita oireita.Viikon päästä varhaisultra lapsettomuuspolilla.On tämä yhtä huolta,ei se jännittäminen ja odotus loppunutkaan positiiviseen raskaustestiin..olen päättänyt nyt olla lukematta netistä keskenmeno tarinoita,jotka on alkanut juuri ruskealla vuodolla…Menisi tämä aika nyt äkkiä…täytyisi elää normaalia elämää ja saada ajatukset muualle..

  • #15190
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maijamaija. Ihania uutisia ❤ Varoituksena et vuotoja voi vielä tulla.

   Itsellä onneksi vuoto on lakannut mut nyt sit on niin huono olo ettei työssäolosta tuu mitään. Tää loppuviikko saikkua. Mut siis lääkäri sai mut jutuilla kyyneliin kun hänellä itsellään on hoidoilla saadut lapset niin kyseli mm. Hintoja yksityisellä ja muuta. Käski mennä ma takaisin jos olo ei parempi. Tuli ihan saamarin hyvä olo käynnistä!

  • #15300
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Käytiin oman mielenrauhan vuoksi viime viikolla yksityisellä nipt-testissä ja tänään saatiin tulokset: ei kromosomipoikkeavuuksia! Haluttiin ja saatiin myös tietää sukupuoli, meille on tulossa pieni poika. Jotenkin näiden uutisten jälkeen meni uusi vaihe silmään ja uskaltauduin jopa katselemaan netistä vauvanvaatteita. Vielä en kyllä uskalla ostaa niitä.

   Tänään 16+0 ja olo on parempi kuin kahteen viimeiseen kuukauteen. Pahoinvointi on tosin vaihtunut jatkuvaan pissahätään, mutta en valita 🙂

   Uskaltauduttiin tänään kertomaan muutamille sukulaisille uutinen, läheiset jo tiesivätkin.

   Mitä kaikille kuuluu?

  • #15303
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Maijamaija että kaikki kääntyi hyvin!

   Ja jee Aliisa, huiput uutiset!

   Täällä 16+1 eli tosiaan ihan samoissa mennään Aliisa. Oon nyt viikon-pari tuntenut välillä sellasia pieniä kuplahduksia eri puolilla alavatsaa, tuntemus jota en tunnista entisestään. Ja mietin että onkohan se liikehdintää vai mun toiveikkaan mielen tuotosta ?

   Mulla on verenvuoto taas vähän jatkunut, mutta edelleenkin syy siis luultavasti edelleenkin joku muu kun pikkutyyppiin liittyvä. Ainakin tähän asti aina kun oon laukannut asian kanssa lääkäriin niin kohdussa kaikki on näyttänyt aivan tavalliselta ja käskevät ottamaan iisisti.

   Mutta silti vaan mietityttää, varsinkin kun papassa näkyi lievä muutos. Onneksi alle kahden viikon päästä on se neuvolarutiineihin kuuluva lääkärikäynti, pääsenpähän ainakin sanomaan taas aiheesta ääneen jollekulle eikä tarvii yksin (ja miehen kanssa) vaan pähkäillä.

   Me oltiin lomareissulla Skotlannissa. Oli ihanaa päästä joka päivä hiukan varovasti patikoimaan kun alkukolmanneksen oli niin kanttuvei ettei voinut moisesta haaveillakaan. Tunsi olevansa elossa ?

  • #15307
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon hyviä uutisia täällä! ? Meillä menossa rv 15+2 ja masu on jo kovin iso enkä voi olla hivelemättä sitä tyytyväisenä. Pelko on kuitenki kova siitä saanko kannettua nämä vauvat kypsiksi asti. Kipuja on jatkuvasti ja se hidastaa menoa mutta ei niihin liittyvää vuotoa, ainoastaan limakalvoilta. Kivun takia oon pari ylimääräistä kertaa käynyt ultrassa ja kohdunkaula ollut ennätykselliset 7cm joten vielä ovat hyvässä turvassa. 2 viikon päästä suunnitellusti Lääkäriultra ja salaa toivon että siinä näkyis jo minkä merkkisiä vauvoja tulossa.❤❤ meillä myös lähisuku ja ystävät jo tietää raskaudesta. Joko olette uskaltautunut tekemään jotain hankintoja vauvalle?

  • #15314
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Omppu!

   Joo, limakalvoilta se on siis meikäläisenkin vuoto peräisin. Mutta sekin vaan askarruttaa.

   Kivuthan varmaan aika paljon kuuluu asiaan. Varsinkin kun sulla on kyydissä kaksi pikkutyyppiä ni ei ihme jos vähän painaa ja rutisee ? Mutta tajuan kyllä tosi hyvin että jos ne on kovia niin huolestuttaahan se.

   Mä en oo vielä uskaltanut ostaa yhtään mitään. Viime viikolla tein kumminkin sellaisen rohkean eleen että hain vintiltä omia vauva-aikaisia sukupuolineutraalimpia vaatteitani ihmeteltäväksi, ja pienet villasukat jotka oon joskus koulussa kutonut vailla mitään tietoa tuleeko niitä koskaan kukaan käyttämään ?

  • #15315
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ei uutta. Parempia päiviä ja huonompia päiviä. Maha teki ja pullahti jo nyt näkyville. Hassua. Menossa siis 10+5. Ultraa odotellessa, enää reilu viikko!

  • #15316
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täytyy aina välillä hypätä tälle puolelle kurkkaa – ihania ja positiivisia uutisia täällä! ? Itsellä menossa nyt siis varhaisen keskenmenon jälkeen odottelua kesään asti, kun yhtään siirrettävää ei jäänyt pakkaseen. Teiltä saa kyllä tsemppiä ja uskoa omaankin tilanteeseen. Suuresti onnea kaikille masuille ja niiden asukeille! ?

  • #15318
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä on nyt rv 28+4 eli kolmas kolmannes alkoi juuri ? Vähän alkaa tulla paniikki kun tajuaa että aika pian meillä on vauva, jos vaan kaikki menee hyvin. Hommattiin vaunut, rattaat ja autoturvaistuin jo rv 14 kun olivat hyvässä tarjouksessa. Vaatteet, lakanat, pyyhkeet ja harsot ovat jo kaapissa pestynä ja silitettynä. Ostin yhdet imetysliivitkin. Hoitopöydän kasasin pari viikkoa sitten. Vielä tarvii vauvalle sänky, patja, tutteja, vaippoja, amme ja jotain muuta pientä tarviketta. Veronpalautukset ovat jo huvenneet vaikka ajattelin niiden riittävän hyvin kaikkeen. Ollaan löydetty paljon vauvakirppiksiltä käyttämättömiä ja vähän käytettyjä, mutta rahaa palaa hirveästi silti! Työnantajan kanssa on myös ongelma kun he ovat muuttamassa USA:an vanhempainvapaan aikana ja nyt yrittävät saada minut irtisanottua ennen äitiysloman alkua. Liiton kanssa ollaan tätä nyt selvitelty.

   Pääasia että ”Ilmari” voi hyvin ja potkii ja kasvaa päivittäin ? Viikon päästä on isyydentunnistus neuvolassa, mitä mies on odottanut koko kevään. Sovittiin että mennään ristiäisissä naimisiin, ollaanhan tässä oltu jo 9 vuotta kihloissa ? Mulla on lisääntynyt liitoskivut, tuntuvat inhottavasti nivusissa. Kohtu myös painaa virtsarakkoa mikä sattuu välillä kävellessä. Närästys on ajoittain kovaa. Muuten iloisilla mielin vaikka vauvan vointi ja se että on varmasti terve huolestuttavat edelleen hieman. Tsemppiä kaikille! Ja ihanaa kevättä ?

  • #15346
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka vaan! En oo päässy kirjutuun tänne nii en oo voinu kirjotella. Tänään oli neuvola ja nyt siis rv 27+2. Välillä vähän tukala olo kun tuo kamala närästys vaivaa lääkityksestä huolimatta. Ja välillä myös ummetusta sekä selkäsärkyjä. Kuntosalilla oon jaksanut silti hyvin käydä ja koiralenkeillä. Painon nousu erittäin maltillista ja maha kasvaa noin keskikäyrällä. Aika sirokokoinen tyyppi jälleen tulossa… Nyt oli tajunnut kääntyä ja majailee tällä hetkellä pää alhaalla, toivotaan että pysyy loppuun saakka kuten esikoinen pysyi. Kova on riehumaan, paljon vilkkaampi kuin esikoinen (mitähän tästä tulee, kun esikoinen on nyt kaikkea muuta kuin rauhallinen…) Sydänääniäkään ei meinannut saada kuulumaan kun toinen riehui niin kovasti että terveydenhoitaja oikein näki mahan liikkumisen. Lopulta kuului hyvin kuitekin. Kaikki arvot olivat kohdillaan ja hemoglobiinikin oli nyt noussut rautaa syömällä ja oli 120. Viikko sitten kävin sokerirasituksessa kun ikäni puolesta siihen joudun, niin nekin arvot oli ihan huiput (vielä paremmat kuin esikoisen kohdalla). Nyt vaan odotellaan äippäloman alkua ja yritetään saada tehtyä kaikki työ- ja opiskeluhommat siihen mennessä, stressiä pukkaa. (Työn ohessa siis käyn sellasta työhön liittyvää pitkäaikaista koulutusta, joka kyllä jatkuu äippälomallakin.) Vielä ei olla hankittu mitään uudelle tulokkaalle. Pikku hiljaa vois alkaa vaatteita pesemään ja katteleen sekä tilata äitiyspakkauksen (haluan sen uuden niin oon sitä vähän pitkittänyt). Meidän ei tartte ostaa ku esikoiselle uus turvaistuin, niin vauva saa kaukalon ja esikoisen kytössä olevan jalustan. Esikoiselle uus sänky niin vauva saa esikoisen käytössä olevan pinna/juniorisängyn. Ja yhdistelmävaunuihin seisonta-alusta esikoista varten.

   Ihanaa kevättä kaikille! 🙂 Ja hyvää pääsiäistä!

  • #15347
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eilen sain huonoja uutisia neuvolasta. Sokerirasituksessa mun paastoarvo oli poikkeava eli mulla on raskausajan diabetes. Alkuun täytyy mittailla sokerimittarilla arvoja ja katsotaan mahdollista lääkitystä vasta sen jälkeen. Saan ens viikon neuvolassa lisätietoja. Käski vähentää hiilareita ruokavaliosta ja jättää pois kaikki makeat herkut. Tiesin et mun PCOS nostaa riskiä, mutta en olis uskonut että oikeesti näin käy. Onko muita joilla on pcos (monirakkulaiset munasarjat)? Eilen illalla mulle tuli säännöllisiä supistuksia 2 tunnin ajan. Eivät olleet mielestäni enää kivuttomia vaikka kuitenkaan eivät kovasti sattuneet. Väli oli aluksi 10 min, sitten 6 min ja lopuksi 4 min. Loppuivat onneksi kun menin nukkumaan. Yritin tunnin verran soittaa synnärille, mutta tuuttasi vain varattua. Onko muilla ollut tälläisiä harjoitussupistuksia? Ahdistaa jos tulee oikeasti hätä ja synnärille ei saa yhteyttä ? Mies on onneksi ensihoitaja ja oli sitä mieltä etteivät ole synnytyssupistuksia. Mistä sen ensikertalaisena tietää kun voivat kuitenkin avata paikkoja.

  • #15351
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla on kanssa jatkuvasti kirjautumisongelmia. Välillä menee pitkät viestit avaruuteen ja sit ei enää jaksa alottaa alusta ?

   Sinihaikara ja RJP76, te ootte niin paljon meitä muita tässä ketjussa kirjoittelevia edellä että me vaan kaukaa takaa ihaillaan teidän edistymistä 🙂 Sinihaikaralle tsemppiä uutisten sulatteluun, tiedän monia jotka on selvinneet tosi hyvin raskausdiabeteksen kanssa. Ja tsemppiä myös työpaikkakuvioiden kanssa, ei toi varsinaisesti rentouttavalta kuulosta :/

   Mnäälle paljon lämpimiä ajatuksia. Sulla on kyllä mahtava asenne! Varmasti päädyt vielä takasin tälle puolelle ja ens kerralla loppuun asti.

  • #15352
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli kanssa taas kirjautumisongelmia. Toiseen keskusteluun pääsin jo kirjoittamaan,mut aina kun tänne tulin,niin heitti mut ulos…

   Mä kävin myös sokerirasituksessa uudestaan rv 27 ja mulla oli 1h ja 2h arvot koholla. Oon nyt kuukauden ajan mittaillu kotona,eka kolmesti viikossa viisi kertaa päivässä, mutta seurannassa kaikki arvot oli kunnossa,niin vähensin mittaukset kahteen kertaan viikossa. Eli toistaseks kaikki kunnossa,ei tarvitse mitään lääkityksiä miettiä. Enkä soimaa yhtään itseäni,koska mulla myös PCOS ja se on niin yleistä raskauden, varsinkin loppuraskauden aikana,et tulee sokeriaineenvaihdunnan häiriöitä,et ei kannata siitä olla moksiskaan. Tottakai arvoja tulee seurata ja yrittää ruokavalio laittaa kuntoon. Kävin silloin alkuraskaudessa ekan kerran ja silloin oli kaikki ok,niin uskon et tilanne palaa normaaliks raskauden jälkeen.

   Mulla oli myös ennenaikaisia supistuksia rv 31. Siis harjoitussupistuksia, kivuttomia mahan kovettumisia jo ihan rv 12 lähtien. Olin sairaslomalla vähän aikaa,kun rasituksessa ne jäi päälle,esim. lenkillä,töissä,autoillessa eikä ne helpottanut kuin levossa kylkiasennossa. Sitten lenkillä alkoi tulla myös kivuliaita supistuksia,jotka menivät kyllä levolla ohi,eivätkä kypsyttäneet tai avanneet paikkoja.Eli rv 26 jäin sairaslomalle 2 viikoksi ja sen jälkeen olin töissä kahden viikon ajan. Sen jälkeen mulla oli talviloma 1 viikko. Loman jälkeen olin maanantain ja keskiviikon töissä, mutta torstaina illalla alkoi tulla kivuliaita säännöllisiä supistuksia ensin 10 min välein,puolen tunnin päästä tiheni 5 min välein ja supistuksen kesto piteni ja pian väli oli vain 3 min. Soitin synnytyssaliin ja sieltä neuvottiin tulemaan näytille. Meillä kesti tunti matkassa, ja supistukset oli sen verran kipeitä,että kävely oli vaikeaa, en meinannut saada vaatteita päälle,eikä panadol auttanut, sitä kokeilin levon kanssa avuksi ennen puhelua. Kohdunkaula oli lyhentynyt vähän ja pehmentynyt, kohdun sisä-ja ulkosuu olivat vielä kuitenkin kiinni. Lääkäri ultrasi erittäin tarkasti,että sikiö ja istukka oli varmasti kunnossa. Sain tuolloin painoarvioksi n. 2 kg. Supistuksiin sain estölääkettä ja jäin seurantaan tunniksi. Lääke onneksi auttoi, supistukset muuttuvat kivuttomiksi ja pääsimme kotiin.

   Hyvä,että sinulla supistukset laantuivat itsestään,mutta suosittelisin herkästi lähtemään näytille. Vaikka kukaan ei vastaisikaan puhelimeen,mutta itseä huolestuttaa, niin kannattaa lähteä. Ennenaikaiset supistukset täytyy ottaa vakavasti. Itse en tiedä,olisivatko supistukset loppuneet itsestään,vai kuinka olisi käynyt. Supistuksenestolääke ei välttämättä auta,ellei sitä ehditä antaa ajoissa. Tarkoitus ei tietenkään ole pelotella ketään,mutta varmuus on paras,eikä turhaa käyntiä ole,jos huoli herää. Voisit yrittää neuvolasta saada lääkärille ajan,jotta hän tarkastaisi kohdunkaulan tilanteen. Saattaisi saada myös sairaslomaa. Supistukset ovat kehon tapa viestiä,että vauhtia tulee hidastaa. Lyhytkin sairasloma voi helpottaa tilannetta.

   Täällä menee nyt 32+5. Edelleen supistaa herkästi, suurin osa on kivuttomia ja kivuliaampia tulee vain satunnaisesti. Tekemistä olen joutunut rajoittamaan paljon. Koiria käytän lenkillä vain vähän ja kävelen hitaasti. Kotihommia teen vain vähän,raskaampia kuten imurointi välttelen, koska alkaa heti supistamaan. Lepään paljon ja vain välillä teen jotain. Näin jatkan voinnin mukaan ja ehkä rv 35 jälkeen uskallan tehdä enemmän. Raskausdiabeteksen takia seuraava ultra on 5.5. Toivon että päästään sinne saakka.

  • #15355
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi kaikille!

   Uskaltauduin nyt siirtyä tänne puolelle, tein maanantaina elämäni ensimmäisen positiivisen testin blaston siirrosta 27.3 eli nyt olisi 5+0. Olo on todella epätodellinen ja valitettavasti myös pelokas…

   Soitin klinikalle testistä ja he antoivat ajan varhaisultraan joka on 26.4. Kysyin onko yleensä otettu verikokeet, johon hoitaja totesi että heillä ei ole ollut tapana. En vaatimalla vaatinut, koitan vain uskoa että tämä on nyt totta. Kyllä asiat selviävät viimeistään siellä varhaisultrassa, koitan nyt nauttia tästä hetkestä.

   Lueskelin ketjun alusta asti ja monenlaisia tilanteita on täälläkin ihmisillä ollut. Kiitos kaikille jo nyt aiemmista kommenteista, sain jo niistä tsemppiä ja uskoa. 🙂

  • #15366
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa Hope ja onneksi olkoon, ihanaa!

   Meillä kävi nyt se ikävin mahdollinen käänne eli mulla on vuoto taas ollut reilun viikon vähän verisempää ja kävin eilen varmuuden vuoksi ultrassa. Lapsi oli vielä elossa, mutta lapsivesi on päässyt melkein kokonaan vuotamaan pois. Eli vaihtoehtoja ei oikeastaan ole muita kun ennenaikainen synnytys eli raskaudenkeskeytys. Tänä aamuna, 17+0, tultiin sairaalan äitiyspolin päivystykseen ja yön aikana oli raskauden keskeytyminen jo vähän käynnistynyt. Lääkkeillä siis kuitenkin avitetaan käynnistymistä ja sikiön synnytys on edessä vuorokauden-parin sisään.

   Vaikean tästä asiasta tekee se että kun oltiin tultu kuitenkin jo kuukausi siitä maagisen ensikolmanneksen lopun yli, niin oltiin sen aikaa ehditty ajatella että ehkä meille siis oikeasti tulee lapsi.

   Nyt kuitenkin siis ensin toi ihan fyysinen koitos läpi ja sen jälkeen sitten alkaa toipuminen, en tiiä miten mutta jotenkin. Jotenkin me tästä selvitään.

   Rakkaudellisia ajatuksia teille kaikille muille. Jatkakaa matkaa meidänkin puolesta.

  • #15367
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maura <3 Olen niin pahoillani ja surullinen teidän puolesta.
   Halauksia ja voimia toipumiseen!

   Hope, onnea ja tervetuloa mukaan!

  • #15368
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Hope ja tervetuloa! Kyllä se positiivinen testi on luotettava ja hetki kerrallaan vain eteenpäin. Mielestäni pelkästään positiivisesta tuloksesta on syytä iloita,koska se kertoo, että raskautuminen on mahdollista.

   Voi ei Maura. Voimia teille kokemuksen läpikäymiseen. Todella valitettavaa että raskaus ehti jo noin pitkälle. Todella surullista. Voi että,kun sikiöllä olisi mahdollisuus selviytyä.

  • #15370
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei, Maura, tosi tosi surullista, olen tosi pahoillani. <3 Voimia toivon, vaikka en todellakaan tiedä, miltä tuollainen voi tuntua, ja miten niitä voimia olis mahdollista saada. Suuri halaus teille. <3

  • #15371
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten surullisia uutisia… Toivon sydämestäni Maura teille voimia. ❤ pitäkää huolta toisistanne.

  • #15372
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuli kyllä niin paha mieli Mauran puolesta. :,( Voimia! Kuitenkin jo noin pitkällä oli…

  • #15375
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille ? Selvitymismahdollisuuksia lapsella ei enää ole, eli nyt valmistaudutaan vaan ihan toisentyyliseen synnytykseen kun olin ehtinyt ajatella. Ja sitten pääsee toipuminen alkamaan. Onneksi ollaan ainakin toistaseksi törmätty hoitohenkilökunnassa maailman ihanimpiin ihmisiin ja hellimpään ja hienotunteisimpaan kohteluun, ja meille on raivattu tilaa käsitellä asiaa yhdessä, saatiin mm. perhehuone. Vielä en tiedä miten tästä voi selvitä mutta jotenkin ihan varmasti ❤️

   • #15378
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Olen todella pahoillani. Ystävälleni kävi samoin ja hän kirjoitti kokemuksestaan jutun. Voin laittaa sinulle linkin. Muista, että saatte pienellenne oman tuhauksen, siunauksen ja hautauksen halutessanne. Siitä ei välttämättä sairaalassa älytä kertoa. Jos haluatte, pitäkää pientä sylissä ja ottakaa kuvia. Muistot tulevat tärkeiksi.

    Siirryn varovaisesti tälle puolelle. Meillä on taustalla neljä alkuraskauden keskenmenoa, yksi 4v ivf-poika ja yksi rv 40+4 syntynyt ivf-tyttö. Hän kuoli synnytyskomplikaatioihin kahdeksan tunnin iässä.

    Aloitimme hoidot taas ja tein maanantaina positiivisen raskaustestin. Pääsin verikokeeseen taustamme vuoksi ja maanantain hcg oli reilu 1400. Keskiviikkona reilu 2300 ja sain jo siitä paniikin, googlettelin hulluna ja sain vain tieota, että hcg tuplaantuu parissa päivässä. Pääsin tänään vielä verikokeeseen ja arvo oli reilu 3000. Arvo on siis tuplaantunut kolmessa päivässä. Tuplaus tapahtuu yleensä 1.5-3.5 vrkssa ilmeisesti, joten täytyy varmaan yrittää hengittää muutama kerta rauhallisesti. Nämä hoidot ja tämä raskaus ovat paljon aiempia raskaampia. Inhottaa, kun pitää olla näin surkea yhdistelmä:lapsettomuus+lapsen kuolema. Onko muilla kokemusta hct arvojen mittailusta ja nousuista hitaahkosti?

    Mauralle vielä paljon voimia. Tiedän, mitä käyt läpi.

   • #15380
    Nimetön
    Ei-aktiivinen
  • #15377
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Maura ❤ Sydän jätti pari kertaa lyömättä kun luin surulliset uutiset. En osaa sanoa kuin voimia tulevaan. Ja ottakaa kaikki mahdollinen apu vastaan mitä tarjotaan. Suuresti rakkautta teille molemmille!

  • #15387
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maura, olen todella pahoillani. En voi edes kuvitella mitä olette joutuneet käymään läpi. Suru on varmasti musertavaa. Paljon voimia ja jaksamista! <3

  • #15389
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maura pahoitteluni! Niin ikävää… paljon voimia teille!

   En ole aikoihin kirjoitellut täällä kun ei ole päässy koskaan kirjautumaan kun olen tänne tullut.
   Kaikki on mennyt ihan hyvin laskettu lähenee kovaa vauhtia, 14.5.
   Äippälomalla jo vähän aikaa ollut saanut kaikkea rauhassa järjestää ja laitella kuntoon.
   Ikävää että sullakin sinihaikara todettiin se raskausdiabetes toivotaan että saat ruokavaliolla arvot pidettyä hyvinä.
   Itsellä mennyt hyvin vasta tässä lopuilla pari kuukautta nyt ollu jotku aterian jälkeiset välillä koholla. Tarkemmin täytyy vain katsoa mitä sitten syö ja tosiaan herkut pois. Äippälomalla n.viikon ja nyt ei yhtään koholla ole ollut. Nyt kyllä kerkee ja jaksaa liikkuakin enemmän.
   Joka toinen päivä mittaan ja välillä olen tehny koe mittauksia olojen mukaan mutta ei ole ollu koholla. muuten sitten vaan outo olo ehkä johtunu sit alhasesta verenpaineesta.
   Neuvolassa sanottiin että loppuraskaudes voi tulla myös vähän huonoa oloa kuten alkuraskaudessakin.
   Huomenna olisi synnytystapa arvio joka hieman jännittää mitä ultrassa näkyy nyt sitten. On katsottu jo kerran ylimääräisesti kun jo rakenne ultrassa näkyi että istukka vähän edessä. On niinku siellä rajoilla että voipi olla että tulee se sektio päätös huomenna.
   Olen yrittänyt olla murehtimatta sitä liikaa että myös synnytys ei mene kuten niin sanotusti normaalisti kun ei raskautuminenkaan. Mielummin sitten suunniteltu sektio kuin että tulisi ongelmia synnytyksessä ja hätänen ja vauva olisi vaarassa ja jotain kävisi.
   Kyllä ne lääkärit varmasti osaavat työnsä ja kaikki menee hyvin ei voi kun toivoa ja luottaa.
   Välillä on vieläkin epätodellinen olo että meille tosiaan on vauva tulossa vaikka masu onkin jo iso ollut aikoja ja kaveri kova liikkuun.
   Täytyy olla onnellinen että mulla ei muuta kun tuo diabetes kun täälläkin niin monella supistellut ja vuotoja että on saanut pelätä.
   Tällä taustalla varmasti ollaan herkempiä pelkäämään että kaikki ei mene hyvin.
   Paineen tunnetta välillä ollut kovin kun pieni tykkää olla niin alhaalla mutta eipä juuri muuta vaivaa. Turvotuksiakaan ei ole, tämä masu vain ja sekin kyllä käyrillä menee.
   Nukkumisvaikeuksia kyllä ollut mutta sekin pientä moneen muuhun verrattuna mitä kaikkea kuuullut ja lukenut toisten raskauksista.
   Toivon kaikille täällä onnea raskauteen ja hyviä vointeja!

  • #15390
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hiiruli, ihana kuulla ja lukea taas hyviä odotusuutisia <3 Kaikkea hyvää kaikille ja Mauralle edelleen jaksamista ja voimia <3

  • #15462
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi kaikki,

   Halusin tulla kertomaan että jäätiin henkiin. Meidän Tyyppi ei (tuo oli lähimmäs nimeä mitä pääsimme) mutta minä ja puoliso kyllä.

   Kiitos kaikille hyvistä ajatuksista, erityisesti Rauhan tielle artikkelista ja omakohtaisista kokemuksista. Luulen että teidän menetys on ollut vielä rankempi kun pääsitte raskauden loppuun asti.

   Meillä onni onnettomuudessa on ollut aivan mielettömän ihana henkilökunta sekä päivystys- että raskaudenkeskeytysosastolla. Joka ikinen kohtaamamme kätilö ja lääkäri suhtautui kokemaamme paitsi lääketieteellisenä asiana, tragediana. Meitä jopa lempeästi ohjattiin suruprosessissa sellaisiin suuntiin, että asiasta tulisi meille pidemmän päälle helpompi kestää.

   Mutta ei sitä käy kiistäminen, että tämä on varmasti rankin kokemus elämässä tähän asti. Synnytin meidän lapsen paljon ennen kun olisi kuulunut. Me saatiin onneksi olla hänen kanssaan rauhallinen hetki, meidän maailman kauneimman pienen pienen pojan. Meistä tuli vanhemmat vaikka pitikin päästää irti.

   Nyt tapahtumasta on siis reilu viikko, ja meillä on peheterapia käynnissä ja hautajaisjärjestelyt työn alla. Uusi raskausyrityskin alkaa kieppua mielessä, meillä on yksi alkio vielä pakkasessa. Mutta toistaiseksi tuntuu ihan arvoitukselta miten siitä voisi selvitä järjissään.

   Mutta joo. Halusin lähinnä sanoa että näyttää siltä että jopa tästä voi selvitä. Ei helposti mutta kuitenkin.

   Hirveästi tsemppiä ja hyviä ajatuksia kaikkien raskaustaipaleille. Se mitä teillä on, on kallisarvoista ? Joka päivä.

   • #15475
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    <3

   • #15481
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa Maura, kun kävit kirjoittamassa kuulumisistanne. Olen ajatellut sinua paljon ja toivonut voimia surusi alkutaipaleelle. Uuden raskauden toivominen nopeastikin on hyvin luonnollista. En tunne ketään lapsensa menettänyttä, joka ei olisi toivonut uutta raskautta. Itse rupesin myös ajattelemaan uutta raskautta melkein heti tyttömme kuoleman jälkeen. Kun syli jää tyhjäksi, vauvan kaipuu on pakottava, fyysinen. Lapsettomuustausta tekee lapsen menettämisestä vielä tylympää. Ei voi vaan, hupa,seuraavasta kierrosta tulla raskaaksi, vaan kysymysmerkkejä on aika paljon. Maura, olen kirjoittanut blogia lapsettomuudesta ja lapsen kuolemasta. Jos haluat käydä lukemassa, voin antaa linkin.

    Nyt olen raskaana, alussa vasta, ja paniikkikerroin on massiivinen. Mutta kai tätä täytyy elää vain päivä kerrallaan. Toivoen ja luottaen.

  • #15482
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rauhan tie tosi mielelläni lukisin!

   Uusista raskauksista ja toivosta: kuuntelin tänään hedelmättömyys- ja keskenmenopodcastiä (The Allender Center Podcast, jossa helmikuulta neljä jaksoa keskenmenoista ja hedelmättömyydestä, oli musta tosi hyvät) ja siinä käytettiin mahtavaa sanaparia ”kärsiä toivoa”. Siltä se ajatus just tuntuu, että ei tekis mieli toivoa yhtään enää ikinä pettymisen pelosta, mutta jostain se toivo aina vaan kuitenkin puikahtaa ja sitten onkin taas raastava ristiriita pelon ja toivon välillä.

   • #15488
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eli kokkirauharakkaus.blogspot.fi on se mun blogi. Toivottavasti löytäisit jotain tarttumapintaa.

    Mulla unohtui tänään aamun zumenon ja huomasin vasta iltapäivällä, kun piti ottaa seuraava. Toivottavasti siitä ei ole kovasti haittaa.

  • #15519
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Maura. Kiitos kun kävit kertomassa kuulumiset. Edelleen kaikkea hyvää teille!

   Omaa napaa, nt-ultra takana hyvin tuloksin. Sokerirasitus taas ei mennyt putkeen kun paasto oli sen raja-arvon verran. Nyt sit seurataan kotona ja toivotaan hyviä lukemia.

   Pieni toive kirjoittajille. Älkää käyttälö tuota vastaus-kohtaa vaan skrollatkaa aina alas asti vastausboksiin. Näet meille kännykäyttäjille se on käyttäjäystävällisempää. Nuo vastaukset kun pahimmillaan venyy todella pitkiksi.

  • #15525
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikille!

   Synnytystapa arvio jo ollut ja tosiaan istukka oli siirtynyt 🙂
   Eli odotellaan tässä sitten vain synnytyksen käynnistymistä ja normaalia synnytystä, toivottavasti kaikki menee hyvin. Vielä ei pientä arvioitu mitenkään kovin isoksi, käyrillä menee. Toivottavasti on mittaukset ja arviot suunnilleen oikein. Vähän pelottaa minkä kokoinen tyyppi sieltä sitten tulee ja mahtuu tulemaan hyvin ulos.
   Jännä ajatella että tuolla masussa on jo 3kiloinen kaveri miten sinne oikeen mahtuu 🙂
   Välillä on todella vaikea saada nukuttua, mulla tyynyjä ympärilläni 🙂
   toivon siis kovasti että ei menisi ainakaan yliaikaiseksi. Muuten olot hyvät ja jaksaa touhuta.Sokerit edelleen hyvät ollu. Hirmu pitkiä kävelyjä en tee kun painaa. Mulla muuten sellanen anita tukivyö ollu käytössä ja on kyl hyvä ollut. Hän jo kovin alhaalla (tai ollu kyl kokoajan) mutta ei viel ollu kiinnittynyt. Just olin neuvolassa. Hemppakin tosi hyvä 136.
   Vähän mä jännitän kun mul ain se verenpaine ollu alhainen, eikä tosiaan ole loppua kohden noussu. Niin meneekö sitä sitten heikkoon kuntoon kun synnytyksessä myös sitä vertakin tulee ulos?!

   Mites teillä Tinakenkätyttö ja Sinihaikara on diabetes arvot nyt mennyt? Ootteko saanu arvot pysyyn hyvinä ruokavaliolla?

   Mä olen ollu tarkka ja myös ruoka ajoissa pitänyt säännöllistä rytmiä.
   Nii joo ja mulla nyt lopussa tullu suklaan himoa ym.herkkua tekis mieli kovastikin mut täytyy nyt vaan olla ilman, syön sit kun on syntynyt 🙂
   Mistä lie nyt johtuu siitäkö että vältelly jo kauan vai joku hormooni juttu?
   Onkos teillä kaikilla jo kaikki valmiina siis jotka nyt pidemmällä olette?
   Meillä kaikki jo valmiina. Sairaalakassikin pakattu suunnilleen jo loput kaappaa äkkiä kyytiin. Oikeen ei tiedä mitä tarvis mukaan… Vauvan tarvikkeetki on kasattu valmiiksi hoitopöydälle jos tehdään niin että mies ne sitten tuo kun meidät hakee etten ota valmiiksi mukaan.
   Ja voi kun vaikea valita niistäkin ihanista pikku vaatteista ja kun ei yhtään osaa ajatella kuinka pieni tarvitsee pukea, kuinka lämpimästi.Millainen ilmakin sitten on. Autossahan sitä kyllä nyt vain ollaan ja siellä lämmin kyllä.
   No tuleepa nyt kirjoiteltua….
   Meillä täällä nyt ihana aurinkoinen ilma että taidampa mennä pihalle tästä jotain touhaan.
   Hyviä vointeja kaikille!

  • #15533
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla jää vastailut vähemmälle ku puhelimella heittää aina pihalle ku yrittää kirjautua ja koneella tulee oltua harvemmin…

   Mut siis hienoa hiiruli79 että istukka oli siirtyny. 🙂 Mä en oo oikein mitään vielä laittanu valmiiks. Äitiyspakkauksen sain tilattua (odottelin että saisin sen uuden ja tilasin heti ku alkoivat niitä lähettämään) ja esikoisen vaatteet kaivelin varastosta, pesin ja järjestelin kaappeihin. Nyt olis tarkotus toukokuussa käydä ostamassa esikoiselle uusi istuin autoon niin vauveli saa esikoisella olleen jalustan johon saa sitten turvakaukalon. Sit pitää ostaa yhdistelmävaunuihin seisontateline, niin esikoinen saa matkustaa siinä sillon ku tarvii. Uusi sänky pitää käydä myös hommaamassa esikoiselle niin vauva saa pinna/juniorisängyn, mikä nyt siis tytöllä vielä käytössä. Tosin vauva nukkuu varmaan aluks sitterissä. Mulla nyt siis viikkoja 29+5. Töitä olis vielä noin 5 viikoa.

   Mä pakkasin mukaan viimeks sairaalakassiin jo vaatteet mitä vauvalle puen sit kotiin lähtiessä. Meillä oli body ja housut ja sit sellanen lämmin fleece puku. Tuohan oli lokakuuta. Vaikka nyt syntyyki heinäkuussa niin lämpimät vaatteet pakkaan kyllä mukaan. Jotain syötävää (ja juotavaa) kannattaa pakata mukaan. Mulla oli suklaata ja proteiinipatukoita ja jotain suolakeksejä. Proteiinipatukat tuli kyllä tarpeeseen, sen verran kova ”urheilusuoritus” oli tuo synnytys.

   Mullakin tekee mieli koko ajan jotain makeeta, mutta kauheesti ei voi syödä tuon närästysvaivan takia. Paino ei oo kyllä kauheesti noussu vaikka oonki herkutellu normaalia enemmän (mulla normaalisti aika tiukka ruokavalio…) Meillä mennään ihan pikkasen keskikäyrän alapuolella.

   Tsemppiä kaikille!

  • #15534
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hiiruli79 sulla näyttäisi olevan h-hetki ihan lähellä ? Hienoa että kaikki on hyvin.

   Mulla tänään 31+3 ja päätyössä viimeinen työpäivä. Äitiysloma alkaa 20.5. mutta työsopimus päättyy nyt huhtikuun loppuun. Sivutoimista työtäni jatkan maanantaisin ja tiistaisin äitiyslomaan saakka ?

   Meillä on kaikki muu valmiina paitsi pinnasänky, amme ja jotain pieniä tarvikkeita. Ensi viikolla haluan käydä katselemassa puuttuvia tarvikkeita ja hankkia ne mahdollisimman pian. Meillä on suvussa keskosuutta ja saattaa käydä niin että Ilmarikin saapuu maailmaan ajoissa ? Tai sitten syntyy vasta Heinäkuun puolella ?

   Edelleen on suuri menettämisen pelko. En ole edes ehtinyt murehtimaan synnytystä kun ajatuksena on päivittäin että jotain menee kuitenkin vielä pieleen. Toisaalta vaikka pahin kävisikin niin synnyttämään joutuu joka tapauksessa.

   Sokerit ovat pysyneet aisoissa, lukuunottamatta yhtä päivää kun söin lounaalla jälkiruuaksi pullan. Silloin sokerit olivat vielä tunti lounaan jälkeen 7,8 eli siinä juuri rajan yli ?
   Ilman herkkuja pysyvät kyllä aisoissa! ?

  • #15552
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kävin tänään varhaisultrassa. Viikkoja olikin jo 8+1, syke näkyi ja raskaus oli viikkoja vastaava. En ollut tajunnut, että viikkoja on jo noin paljon. Olen todella huojentunut. Minulla nimittäin hävisi lähes kaikki raskausoireet viime viikolla ja kerkesin jo panikoimaan kaikki maailman asiat.

   Pääsen lapsettomuuspolille vielä uuteen varhaisultraan kahden viikon päästä ja silloin oletettavasti tehdään jo lähete äitiyspoliklinikalle. Olen todella tyytyväinen.

  • #15569
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi!

   Mulla on sokeriarvot ollu tosi hyvät. Syön säännöllisesti ja ohjeiden mukaan,eikä herkuttelut sillon tällöin oo nostanut arvoja. Nyt kaks kuukautta seurantaa takana ja vain yks mittausarvo ollut pikkuisen koholla. Sain vähentää mittauksia.

   Perjantaina mulla on seurantaultra radin takia. Meidän vauva on tähän asti kasvanut yläkäyrällä,ihan siis raskauden alusta asti, varhaisultrassa vastasi vähän isompaa, rakenneultrassa jo viikkoa + 1 päivä isompaa. Ja radi diagnosoitiin tosiaan vasta keväällä, eli ei liity toisiinsa nämä. Oon vaan iloinen, et on tuo seurantakäynti, niin saa viitteitä koosta ja luulen et saan käynnistysajan,ellei sitten synnytys käynnisty spontaanisti aiemmin. Nyt siis raskausviikkoja 35+6. Eli ei tässä odotusta olis paljolti jäljellä missään tapauksessa.

   Mulla on vointi ollut ihan suht hyvä. Supistelee päivittäin, mut kiva kun ei niistä tarvitse olla enää huolissaan. Tekee kipeetä ja se ärsyttää välillä, mut osasinkin varautua et loppuvaihe on tällaista. Kiva vaan,kun saa touhuta voinnin mukaan. Lepäilen kyllä paljon, koska nukun huonosti muutenkin,eli uni on pätkittäistä eikä herätessä meinaa saada enää unen päästä kiinni. Sit jos ei oo päivällä levännyt,uni on vielä pätkittäisempää ja on liitoskipuja ja supisteluja sitäkin enemmän.

   Melkein kaikki on valmiiksi hankittu, hoitopöytään oon tavarat järjestellyt valmiiksi ja sairaalakassi on valmiiksi pakattu. Vaatteet on pesty ja lajiteltu koon mukaan. Vaunut ja turvaistuin on vielä pakkauksissa ja pienessä tilassa säilytyksessä, mutta mies ehtii ne viimeistään silloin kun me ollaan sairaalassa.

   Rauhan tie: Ihania uutisia! Onnea matkaan 🙂

  • #15595
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kun kirjoittelette kuulumisia! Täällä rv 18+6 ja olen itse aika lailla sairaslomilla jo. En usko palaavani enää töihin. Maha on kipuillut kovasti koko raskauden ja nyt myös olo alkaa rasituksessa mennä turhan hankalaksi. Liitoskivut on ainoa diagnoosi mitä olen saanut eikä nämä supistuksiltakaan vaikuta. Nyt sitten ylävartalo alkoi kutiamaan ja turvotukset ja pääkivut herätti epäilyksen raskausmyrkytysestä mutta ei näy ainakaan vielä valkuaista virtsassa eikä verenpaineet merkittävästi koholla. Eilisen yön mietin miten selviän vielä 5 viikkoa eteenpäin myrkytyksen kanssa jotta vauvat voitaisiin leikata ja yrittää pelastaa mutta ehkäpä oireet vaan jotain muuta. Lepoon määrättiin varmuuden vuoksi. Vauvoja veikattiin tosiaan tytöiksi. ? rakenteet näyttivät olevan muilta osin ok mutta toiselta puuttui kolmas napasuoni. Yksittäisenä löydöksenä ei aiheuttanut lisätutkimuksia ja kaksosia seurataan muutenkin tiuhempaan loppuraskaudesta. Siltihän tuo mietityttää hermoheikkoa.

   Rauhantielle onnellista odotusta!?

   Tinakenkätytölle tsemppiä viimeisiin viikkoihin ja tulevaan koitokseen! ?

  • #15600
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla Rauhan tie! Me kävimme myös viime viikolla varhaisultrassa, ja kaikki oli hyvin. Alkion koko vastasi viikkoja, mikä oli todella helpottavaa kuulla. Pelkäsin todella paljon että kyseessä on tuulimuna, mutta onneksi näin ei ollut. Olemme muuten Rauhan tie aika samoilla viikoilla, sillä minulla on tänään 8+1. 🙂 Meillä ei ole enää uutta varhaisultraa, vaan soitimme ensimmäistä aikaa neuvolasta.

   Tsemppiä loppuodotukseen tinakenkätyttö, ei ole enää kauaa. 🙂

   Hyvää vointia Omppu, toivottavasti kyse ei ole raskausmyrkytyksestä ja oireet alkavat pikkuhiljaa helpottaa.

  • #15602
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille onnitteluista!
   Hope, juu, tosiaan aika samoissa mennään. En minkään aiemmissa raskauksissa ole saanut toista varhaisultraa, mutta kun tosiaan edellinen synnytys päättyi tyttäremme kuolemaan, niin lääkärit onneksi ymmärtää, että tämä raskaus on erilainen. Ja henkisesti todella kuormittava. Siksi olen erityissyynissä. Ahdistaa, kun olen niin kamalan tietoinen siitä kaikesta, mikä voi mennä pieleen ja haluaisin pystyä nauttimaan tästä raskaudesta.

   Mulla on kaksi edellistä synnytystä olleet hätäsektioita ja nyt ei siis fysiikan puolesta ole alatiesynnytys mahdollinen. Enkä uskaltaisikaan. Mutta oma surunsa on siinäkin, että en saa koskaan kokea alatiesynnytystä. Mutta toisaalta se on aivan sama, miten lapsi tulee maailmaan, kunhan vain saisi hänet tällä kertaa elävänä kotiin. En tiedä, milloin uskallan luottaa. Vielä on ainakin todella epäuskoisen hämmentynyt olo. Hyvällä tavalla.

  • #15605
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Muistelinkin aiemmista keskusteluista, että teidän taustanne on poikkeuksellisen raskas. Toivottavasti pystyt jollain tapaa nauttimaan tästä raskaudesta, tuo pelko ei varmasti missään vaiheessa kokonaan katoa. Lähetän kaikki mahdolliset positiiviset ajatukset teille päin, olette todellakin onnenne ansainneet.

  • #15660
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea rauhantie! Hienoa että ootte saaneet lisäseurantaa!

   Omppu, mites sä jakselet? Täällä vielä kaikki hyvin! Mä kauhistelin että apua, jos joutuisin 3 viikon päästä saikulle. Toivottavasti oma olo antaa periksi olla töissä vähän pitempään. Nyt siis 15+0 ja huomenna neuvola 🙂

  • #15661
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rauhan tie, ihanaa kuulla <3
   Täällä menossa 20+2 ja oltiin tänään rakenneultrassa. Kaikki oli normaalisti, masussa kasvaa pyöreäpäinen poika. Hän hengaili suuren osan ultrauksesta linkkuasennossa pää ja varpaat kohti yläilmoja 🙂 Olen jo muutamia viikkoja tuntenut liikkeet ja nyt isäkin on saanut tuntea pari töytäisyä. Kyllä helpotti oloa, kun liikkeet alkoivat tuntumaan. Ennen sitä mietti joka päivä miljoonaan kertaan, että onkohan kaikki kunnossa.

   Yhtään päivää ei ole kulunut niin, että en olisi ollut kiitollinen siitä, että saimme hoidoista avun niin nopeasti <3

   Mulla putosi oksenteluiden tuloksena hemoglobiini arvoon 102. Nyt on testailtu kolmea eri rautavalmistetta, rautapitoisten ruokien lisäksi, ja ei kovin hyvin tuloksin… Mahan ne pistävät kyllä rullalle. Mutta yritän sitkeästi jatkaa kuuria, että pääsisi tästä väsymyksestä ja huippauksesta eroon. Onko kokemusta hemoglobiinin nostamisesta?
   Olen pystynyt tekemään töitä etänä, mikä on suuri helpotus, kun ei tarvitse matkustaa joka päivä julkisten tärisytettävänä, koska myös niitä kuuluisia liitoskipuja on tullut.

   Mutta mikäs tässä, menen päivän kerrallaan ja rauhassa. Vanhat jutut, joita ennen stressasi (työt pääasiassa) tuntuu nyt kovin vähäpätöisiltä.
   Nyt on vaan kiva vaikka pysähtyä kuuntelemaan lintujen laulua tai katselemaan kukkia 🙂

  • #15662
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla että olette saaneet ultrissa hyviä uutisia ? Täällä nyt 32+6 ja olen nyt jäänyt osittain äitiyslomalle. Enää kolmena päivänä töitä muutama tunti ja viikon päästä alkaa virallinen äitiysloma ? Olen hermoillut koko viikonlopun pinnasängyn oston kanssa, mikä tuntuu todella typerältä ? Vaihdettiin huonejärjestystä ja sänky on valittu, hakeminen pitäisi vielä hoitaa. Kaikki muut tarvittavat ovatkin jo. Rintaliivin suojia ja maidonkerääjiä pitäisi vielä hankkia. Pakkasin jo sairaalalaukunkin vaikka onhan tässä vielä n. 6 viikkoa jäljellä ? Huolettaa suuresti miten vauvan saa terveenä ulos vatsasta, vaikea luottaa siihen että kaikki menee hyvin. Itse synnytys ei pelota tai jännitä, olen vain huolissani lapsesta. Toistaiseksi kaikki vaikuttaisi olevan hyvin. Vauva on pää alaspäin ja liikkuu säännöllisesti. Hikka on myös kerran päivässä mikä tarkoittaa että harjoittelee hengittämistä. Muutaman viikon päästä on ylimääräinen ultra missä katsotaan vauvan kokoa ja synnytystapaa. Se vähän lieventää ahdistusta siitä että vauvalla olisi jokin vikana. Tsemppiä kaikille ja onnelista odotusta ❤

   Niin hemoglobiinin olen saanut nousemaan sillä että otan yöllä kun herään vessaan niin obsidan 100mg rautatabletin ja multivita 500mg c-vitamiinin. Imeytyy kuulemma parhaiten silloin kun vatsa on tyhjä.

  • #15663
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kuulla teidän kuulumisia!?

   Toivottavasti sulla Pinpin menisi helpommin kaksosraskaus. Jotku ovat siitä täysin ongelmitta selvinneet. Kerro kun tiedät kumpia teille tulossa. ? Fb:ssä muuten kätevä monikkokirppis, josta oon jo jotain tilaillu.

   Mulla on vaivannut tämä sairasloma ja sen anominen. Olen tunnollinen töihin liittyvissä asiossa ja nyt olen joutunut pitää minun ja vauvojen puolia koska en pärjää töissä enkä halua riskeerata mitään sinnittelemällä kivuissa väkisin.

   Tänään sitten sain jonkin valaistumisen kun muistelin mitä kaikkea tämän raskauden eteen on käyty läpi ja mikä ihme oli että viimein 9. ja 10. laitettu alkio tarrasivat kummatkin. Niin kallisarvoinen on tämä raskaus etten jaksa enää murehtia asiaa vaan kuuntelen nyt omaa kroppaa ja sen mukaan mennään.

   Meillä on kaikki mainiosti kun saadaan päivällä välillä levähtää ja pötkötellä. Turvotukset ja kutinatkin helpottaneet ja verenpaine oli ok. Maha on kasvanut kovasti ja multa kysellään joko la lähenee. Lääkärikin luuli että olen viimeisellä kolmanneksella. Saa nähdä mihin mittoihin tässä vielä päästään! Tänään siis rv 19+4 ja onnellinen olo tästä möyrivästä mahasta. ?

  • #15744
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Yritän uskaltaa tulla tänne, vaikka varmaan nyt ne oikeat pelot vasta alkaa… Plussasin viime viikolla 2. ivf:n 1. pas:n (toinen siirto vasta koko kokonaisuudessa) blaston siirrosta. 16 munasolusta selvisi loppuun saakka vain tämä yksi joten jos menee metsään niin alusta alkaa.. mutta nyt siis tänään verikokeesta (jotain 4+3 laskujeni mukaan) hcg 1400 eli uskallan hengittää. Vähän. Se on kumma miten ennen plussaamista kaikki oireet on merkkejä raskaudesta, ja välittömästi plussan jälkeen ne samat oireet on merkkejä alkavasta keskenmenosta. Ihan hömelö olo. Mutta kai se tästä, varhaisultra 12.6., toivotaan että sinne asti päästään ja kaikki kunnossa.

  • #15745
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea EevaK! Pidän peukkuja että kaikki menee hyvin sinne loppuun asti ja ensi vuoden alussa syntyy terve vauva 🙂
   Mä täällä odottelen koskas tää meidän pieni päättää olla valmis tähän maailmaan. Laskettu se meni jo…
   Nyt 41+1 odottavan aika on pitkä! Perjantaina ne viimeistään käynnistää jos ei lähde itse tulemaan. No onhan tätä vuosia jo odoteltu kaipa sitä hetken vielä malttaa 🙂 Eikä olot niin kovin pahat ole sen verran vaan kyl taas tänään painoi ettei kovin pitkään jaksanut kävellä.
   Toivottavasti täällä kaikilla mennyt hyvin raskaudet.
   Sulla Rauhan tie on ollut niin erityisen raskas matka kumpa kaikki nyt menisi hyvin. Lähetän paljon onnea sulle ja tsemppiä! Pelko on varmasti taas kova, koita silti nauttia raskaudestasi nyt.
   Mites teillä muilla joilla laskettu jo lähenee? Ainakin tinakenkätyttö olit aika samoissa kun mä, pari viikkoa? Ja oli harjoitus supistuksiakin jo ollut.
   Mulla tosi pieniä harjoitus supparei joku aika sitten mut ei siis juuri ole ollu. Vatsa kyllä kovettuu mutta muuten ei tuntemuksia ole ollu kun yhtenä iltana. Jokunen viikko sitten saunan jälkeen mut menivät sitten ohi.
   Kaikki olisi jo valmiina ja täällä kaikki jo kovin odottaa pientä tulevaksi. Äitini kanssa välillä jo hermokin kiristyy 🙂 No kovin hänkin tietysti odottaa ja jännittää miten synnytys menee.
   Hyviä vointeja kaikille!

  • #15748
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea EevaK! Toivotaan että kaikki menee hyvin. Mulla om nyt jo kolmas flunssa putkeen ja alan oleen aika puhki… 🙁 vielä vajaa pari viikkoo töitä, ens viikon torstaina vika työpäivä. Jospa sitte ehtis levätä. Nyt siis rv 33+1. Ja aikamoinen refluksi vaivaa edelleen. Toissa yönä heräsin taas kaks kertaa ku vefin mahanesteet henkeen, sit en uskaltanu enää nukkua 🙁 Kamala vaiva! Maha on melko pieni, hieman keskikäyrän alapuolella ja painoakaan ei oo tullu kauheesti. Tuskin tulee kymmentäkään kiloa kaikenkaikkiaan…

  • #15749
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea EevaK. Komeat hcg-lukemat 🙂 Ja hiirulille tsemppiä viime metreille!

   Itsellä nyt plakkarissa 17+0 ja on tää vaan ihmeellistä. Maha on tosi pieni mistä toisaalta tyytyväinen. Eiköhän se tuosta suurene 😀 Nyt oottelen 12.6. olevaa rakenneultraa ja sitä et lähdetäänkö meitä seuraamaan yhtään aktiivisemmin. Kun tuon lisäksi on sovittuna nla 29.6. Ei ihan oo mulla kuva aktiviseurattavasta kaksoisraskaudesta. Ja kyllä, olen haastanut neuvolaa huolella.

  • #15754
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea EevaK, ihania uutisia! Koita ottaa rennosti ja nauttia raskaudesta, toivotaan että kaikki menee hyvin. 🙂 Meillä tuli plussa samaan tapaan 2. ivf:n 1. pas:ista, joka oli myös blasto. Meillä tuo oli ensimmäinen alkion siirto, sillä ensimmäisestä ivf:stä ei saatu hedelmöittyneitä soluja.

  • #15770
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea EevaK ja kiitos kaikilld onnitteluista!
   Nyt tarviisin apuja. Mulle sanottiin klinikalla, että luget ja zumenonit lopetetaan rv 11+0 alkaen niin, että ensin katena päivänä aamuin illoin ja sitten kahtena päivänä yhet illalla. No huomasin eilen illalla viimestä lugea ottaessani, että.olin unohtsnut ottaa sen edellispäivän yhden ainoa. Otanko sen vielä tänään vai annanko olla? Ärsyttää, kun on näin pölö.

   Sit toisena, mulla alkoi lugejen väentämisen myötä menkkamaiset vatsakivut. Nyt alamahaa juilii.ja jomottaa ja nippailee. Onko muilla ollut samaa vai huolestunko (entisestään)?

  • #15771
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä muistaakseni lopetettiin 10+0 ja kerrasta. Mulla jäi muistaakseni 1 tai 2 vajaaks niin lääkäri sanoi että älä osta enää uutta pakettia, ei ole siitä kiinni. Jossain lopetetaan kuulema aiemmin…

  • #15772
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulle sanottiin että käytä paketti loppuun ja lopeta sitten. En edes tajunnut vähentää pikkuhiljaa. Kysyin muistaakseni silloin että haittaako se niin sanoivat että lääke on tehtävänsä tehnyt. Mulla tuli myös kuukautiskipuja, varsinkin öiseen aikaan ja kävin sitä terveyskeskuksessa parkumassa. Laittoivat muutaman päivän sairaslomaa kun en saanut nukuttua. Olin ihan varma että menee kesken, mutta kivut johtuivat kohdun kasvusta ?

  • #15785
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tulee vähän myöhään tämä kommentti, mutta sanoisin myös, että ei se noilla viikoilla pitäisi yhdestä lugesta enää olla kiinni. Luulisi, että kivutkin voi liittyä siihen, että elimistö sopeutuu taas vähän erilaiseen hormonitilanteeseen?

   Täällä edelleen toivotaan parasta, vuotoa ei ole tullut, mutta ei tullut kyllä nega-kierroillakaan ennen lugen lopetusta, joten sen varaan en voi mitään laskea. Eli koko ajan pelko että keskenmeno, keskeytynyt keskenmeno tai vastaavaa tullut/tulossa. Vointi on ollut pääosin hyvä, rinnat vähän arat ja pientä etomista ajoittain, eilen ei ollut joten heti oli kauhuskenaariot mielessä. Enpä ole ollut aikoihin niin onnellinen kuin tänään aamulla kun herätessä teki mieli oksentaa 🙂 Ja mies pitää ihan umpihulluna kun kuljen pitkin taloa ja lääpin tissejäni että onhan ne kipeät onhan. Joskus käy mielessä, että tämä oli varmaan erilaista aikana ennen internettiä kun ei tarvinnut jokaista vaivaansa googlettaa ja lukea liudoittain tarinoita keskenmenoista :/

  • #15788
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rauhan tie, mulla oli sama ohjeistus että lopetetaan 11+0 alkaen. Kyselin tarkempia annostuksia ja lääkäri sanoi että voit lopettaa asteittain muutamana päivänä, hänen mukaansa annostuksella ei niin väliä. Itse otin ensin pari päivää 2 kertaa päivässä ja sitten vielä pari päivää 1 kerran päivässä. En usko että tuosta unohduksestasi on mitään haittaa.

   Itsellä on viikoilla 5 ja 11 tullut pyyhkiessä vähän paperiin punaista, kerran siis annostuksen vähentämisen jälkeen, mutta vuodot ovat kumpanakin kertana olleet todella niukkoja ja jääneet siihen yhteen pyyhkimiskertaan. Ennen tuota viikon 5 vuotoa minulla oli todella menkkamaisia kipuja ja sanoinkin miehelle, että aivan kuin olisi menkat alkamassa. Tuolloin olin aivan varma, että menee kesken mutta tämän jälkeenhän oli varhaisultra ja lääkäri tutki kohdunsuun ja sanoi kaiken olevan hyvin. Lääkärin mukaan enkkamaiset kivut ja niukat vuodot ovat todella normaaleja. Viikolla 10 kävin jopa paniikkiultrassa, kun raskausoireet loppuivat, mutta kaikki oli hyvin. 🙂 Nyt kuitenkin jännitän ensi viikolla olevaa np-ultraa, toivotaan että sielläkin on kaikki hyvin.

  • #15798
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille tiedoista lugejen suhteen. Arvelinkin, että hätäilin turhasta.

   Meillä oli eilen nt-ultra ja kaikki oli hyvin. Laskettu aikakin varmistui. Olen huojentunut. Riskiraskausdiagnoosi minulla on taustani vuoksi. Olen nyt tähän mennessä käynyt kolme kertaa julkisekla ultrassa ja sain onneksi vielä rv 15 ultran . Rakenneultra tehdäänkin jo 20+0 suoraan äitiyspoliklinkalla ja varmaan jatkoseuranta on sitten siellä.

   Onko teillä muilla tukihoitona asa? Jos on, millä annoksella ja mille viikoille? Mulla oli ekassa raskaudessa 50 mg rv 16 asti. Toisessa 50 mg rv 36 ja nyt 100mg rv 32. en oikein tiedä, miksi minulla on se, koska hyytymistekijöissö ei ole häikkää. Alkuraskauden keskenmenot ja ekan raskauden raskausmyrkytyksen vuoksi ilmeisesti. Haluaisin kuitenkin, että jotenkin tarkemmin seurattaisiin sitä vertakin.. vuotoherkkyys vaan kasvaa ja pelkään kaikkea mahdollista siihen liittyvää.

  • #15799
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli asa viikolle 10 asti käytössä. Kunnallisessa ylim.ultrassa lääkäri sanoi ettei ole haitaksi jos sitä jatkaa. Hoitopaikka oli toista mieltä. Hus:n alueella asa on käytössä vakituiseen monikkoraskauksissa läpi raskauden.

   Omaa napaa. 1,5 viikkoa r-ultraan ja 2 viikkoa 3 viikon lomaan. Muuten kaikki hyvin. Liikkeitä odotellessa. Nyt siis 18+4 🙂

  • #15802
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea EevaK ja tervetuloa mukaan 🙂

   Meillä taisi olla tukihoitona vaan Luget. Pas tehtiin meillä luonnonkiertoon, ehkä sekin vaikuttaa noihin tukilääkityksiin, en ole varma?

   Täällä menossa 24+0. Maha on alkanut kasvamaan ja sitä myötä on tullut selkä- ja häntäluuvaivaa. Pääsen neuvolan kautta fysioterapiaan ja vieläpä tosi nopealla aikataululla. Ruoka maistuu ja olen päässyt vihdoin jopa kaksi kiloa plussalle lähtöpainosta 🙂 Toki koko ajan on myös etova olo, joka helpottaa vain kun syön jotain.. Hemppa on noussut rautakuurilla vaan 102 -> 103, mutta eipä ole kuitenkaan laskenut.

   Havahdun vielä päivittäin siihen tunteeseen, että hei hetkinen, mähän olen raskaana! Vauva jumppaa mahassa minkä ennättää. Hän tykkää oleskella kohdun alaosassa ja tamppaa niin rakkoa, suolistoa kuin alaselkää siellä joraillessaan. Mutta aika ihanaa, kun tuntee liikkeet, niin ei tarvitse olla koko ajan huolissaan 🙂

   Rakenneultran jälkeen olen uskaltanut jo miettiä ihan konkreettisia vauvahankintoja ja -valmisteluja. Ilmoittauduin synnytysvalmennukseen ja tässä kuussa varmaan tehdään ekat hankinnat, kuten vaunut (käytettynä kaverilta) ja ekat pikkuiset vaatteet <3

  • #15807
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   PinPin, mitä sulle siis sanottiin hoitopaikasta siitä.asasta? Miksei suositeltu? Mulla ei siis oo monikkoraskautta. Ja mulle kans hoitopaikasta sanottiin, että.voi lisätä haitallisesti vuotoherkkyyttä esim. emättimen alueella. Ja nyt olen ruvennut miettimään, voiko aiheuttaa vuotoherkkyyttä.sikiölle.. ääääh. Ärsyttää, kun ei ole yksiselitteistä vastausta. Ehkä kysyn vielä uudelleen.

  • #15841
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervehdys kaikille!
   Kyllä siinä niin kävi että käynnistykseen mentiin. Kaikki sujui hyvin lähti synnytys hyvin käyntiin ja lauantaina syntyi meidän pikku prinssi.
   Tai ei niin pienikään 54cm ja 4330g. Aivan ihana pikku poika. Edelleen välillä mietin että oikeesti siinä hän nyt on kaikkien vuosien jälkeen tuntuu uskomattomalta. Saamme olla kiitollisia että hänet saimme tiedän niin että kaikkia ei hoidotkaan auta.
   Jokohan tinakenkätyttö olet synnyttänyt?
   Oikein paljon onnea kaikille raskauksiinne minä vetäydyn taustalle vauvan hoitoon. Seuraan kyllä miten teillä mennyt ja onko tullut prinssei vai prinsessoi 🙂
   Ihanaa kesää!!!

  • #15842
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siis lauantaina 27.5. syntyi 🙂 kun pe 26.5.käynnistys.

  • #15843
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oikein paljon onnea Hiiruli79! 🙂

  • #15844
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ooh, ihanaa! Tosi paljon onnea, Hiiruli! ?

  • #15845
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onneksi olkoon hiiruli79 pienestä prinssistä <3

  • #15846
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea hiiruli 79 🙂 <3

  • #15847
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään käyty synnytystavan arvioinnissa raskausajan diabeteksen takia. Ultralla katsoi vauvan koon, napanuoran virtauksia ja lapsiveden määrän. Sitten olin vielä sydänkäyrillä. Kuulemma 3100-3200g tällä hetkellä ja kasvu hidastuu nyt loppua kohden n. 100-200g per viikko. Eli saa rauhassa odotella synnytyksen käynnistymistä 🙂 Laskettu aika siis tasan kahden viikon päästä 27.6. Nyt rv 38+0.

  • #15850
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hiiruli79, isosti onnea pojasta 🙂

   Rauhan tie, ei sanottu muuta kuin ettei ole tarpeen käyttää asaa. Mulle enemmän kuin ok kun kävi vatsanpäälle.

   Ma oli r-ultra. Molemmat terveitä ja erittäin tasakokoisia. Näyttivät kiltisti sukupuolet ja molempia tulossa. Viime viikosta asti tuntenut liikkeitä jotka vaan voimistuu 🙂 3 työvuoroa lomaan!!

  • #15851
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Pinpin! Varmaan aika kiva jos molempia tulee ? Täällä nyt rv 36+3 ja kova on liikkumaan. Kaikki alkaa olla valmista, sairaalakassi enää tarttee pakata ja ostaa vaippoja. ? Toivotaan että kaikki menis loppuun asti hyvin.

  • #15852
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa lukea täältä hyvistä ja positiivisista kokemuksista! Ihania uutisia myös kaikilla teillä Sinihaikara, Pinpin ja RJP76 🙂 Toviottavasti itsellänikin kesän/syksyn hoidot tuottaisivat tulosta… Onnea kaikille jatkoon! <3

  • #15903
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään 40+0 eli laskettu aika ? Mitään merkkejä synnytyksen alkamisesta ei ole vielä havaittavissa. Huomenna neuvola taas ja yliaikaiskontrolli 41+5 jos nyt sinne saakka joutuu odottamaan. Sunnuntaina menin paniikkiin kun vauva ei liikkunut aamupäivän aikana ja yhden aikaan soitin synnärille ja käskivät käymään. Hyvät olivat vauvan sykkeet ja tunnin aikana tuli liikkeitä lähemmäs 30 ? Lääkäri katsoi vielä ultralla ja arvioi että vauva on kasvanut viime näkemästä 200g ja on nyt 3300g.

   Miten olette onnistuneet raskauden aikana kiintymyssuhteen muodostamisessa? Minua pelottaa edelleen kovasti että jotain menee pieleen ja emme saa lasta kotiin. On hirvittävän vaikea antaa itsensä kiintyä lapseen kun pelko on kuitenkin läsnä lähes päivittäin.

  • #15904
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä en oo kyllä pystyny ajattelemaan mitään kiintymyssuhdetta kummassakaan raskaudessa, ku pelkää että joku menee pieleen vielä. Nyt pelottaa enemmän ku eka synnytys ku se oli niin vaikee ja luulinkin että vauva kuolee siihen kun sydänäänet heikkeni eikä sitä meinattu saada ulos. Mutta silti kyllä kiinnyin heti syntymän jälkeen vauvaan eikä ollut enää mitään ongelmaa. Mulla nyt rv 38+3 eikä myöskään merkkejä. Pe reissuun lähtö. Sain vaan eilen ikäviä uutisia kun mun koiralla todettiin kiveskasvain epäily terveystarkastuksessa ja se pitää leikata pian. Tiistaina aika ja nyt jännitän pääsenkö sen sinne viemään.

  • #15905
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tiedän, että teidän ei oo varmaan kiva lukea tätä, mutta kerron nyt kokemukseni kiintymyssuhteesta. Esikoisen odotusaika oli todella pelontäyteinen, mutta silti hänelle oli nimi ja kummit mietittynä ennen nt-ultraa. Kun hän syntyi hätäsektiolla, olin täynnä rakkautta, vaikken ollut uskaltanutkaan tulevaa ajatella. Onko tämä todella totta?

   Toisen lapsen kohdalla pelkäsin myös paljon. Tiesin saavani tiheän seurannan synnytysvaikeuksien vuoksi. Osasin ottaa rennommin. Haaveilla ja kiintyä,mutta silti en uskaltanut ajatella, että saamme lapsen. Kun lapsi kaikesta huolimatta kuoli synntykseen, se, että olin pelännyt, ei suojellut minua siltä tuskalta yhtään. Se, että olin suojellut itseäni, ei tehnyt menetyksestä helpompaa. Vaikka tiesin saavani pitää hänet lähelläni vain tunteja, rakastuin tähän lapseen päätä pahkaa. Rakastuin, kiinnyin ja jouduin heti luopumuaan.

   Nyt minulla viikkoja 16+1. En edelleenkään ajattele, että olisin raskaana. Tämä odotus on pitkä ja piinaavaa. Minua ahdistaa, kun tämä on niin vaikeaa. Yritän olla kiitollinen raskaudesta, rakastua vauvaan ja nauttia, muttta se on vaikeaa. En ota kiintymyssuhteesta ressiä. Olen kokenut sen, että vaikka yhteistä aikaa lapsen kanssa olisi todella vähän, häneen rakastuu ja kiintyy. Elävän lapsen kanssa tätä suhdetta on mahdollisuus vahvistaa joka päivä.

   Yritetään vain muistaa, että pääsääntöisesti kaikki raskaudet sujuvat hyvin. Lapsettomuustausta horjuttaa sitä luottamusta, mutta kyllä sen piinaavan raskausajan kestää, sillä palkinto on niin mahtava.

  • #15906
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Rauhan tie viestistäsi. En voi edes kuvitella miltä sinun raskautesi tuntuu, suuresta menetyksestäsi puhumattakaan. Täällä kuitenkin voi ja pitää puhua asioista eikä sinun tarvitse miettiä haluammeko lukea viestiäsi ❤️ Onko sinulle tällä kertaa suunnitteilla suunniteltu sektio vai miten lääkärit aikovat varmistella turvallisen synnytyksen?

   Meillä on ollut molempien suvuissa surullisesti päättyneitä raskauksia ja olen lapsesta saakka pelännyt etten tule koskaan saamaan biologista lasta. Äidin sisarukset ovat kaikki menehtyneet keskoisuuden takia ja suvussa on ollut myös raskaushepatoosin aiheuttamia kohtukuolemia. Miehen sisko menehtyi perinnölliseen luustonhaurastumaan muutaman kuukauden ikäisenä. Sitä tässä ehkä eniten pelkään. Vauvan luusto on kuitenkin ultrissa näyttänyt normaalilta. Tietysti lievemmät versiot sairaudesta saatetaan havaita vasta aikuisiällä.

  • #15914
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Sinihaikara sanoistasi. Juu, suunniteltu sektio on seuraavaksi edessä, koska alatiesynnytys ei ole kohtuarpien vuoksi enää mahdollinen. Siitäkin minulla on kova suru. Viime kerran piti olla korjaava kokemus esikoisen hätäsektioon nähden,mutta kaikki menikin entistä enemmän päin helvettiä. Nyt en.voi koskaan kokea alatiesynnytystä.Toivottavasti saisin suunnitellun sektion ennen laskettua aikaa.

   Kyllä varmasti monenlaiset pelot kuuluvat asiaan lähes kaikilla äideillä,mutta jotenkin tää lapsettomuus tekee ehkä sen, että on enemmän tietoinen ja ei katsele niin ruusunpunaisten lasien läpi. Varmaan juuri siksi, kun koko raskauden alkukin on niin suuren työn takana, ei asioita pidä itsestään selvyytenä.

   Voimia jokaiselle ja toivotaan kaikille onnea matkaan

  • #15946
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meille syntyi tänään poika klo 11.28. 3565g ja 50cm ? Kipeää teki mutta voimme kaikki hyvin. Tsempit myös muille ?

  • #15947
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea RJP76 ❤️

   Meille syntyi myös poika, torstaina 6.7.17 klo 13.55. Synnytys käynnistyi kotona runsaalla verenvuodolla, joten menin ambulanssilla sairaalaan. Ultrassa näkyi ettei lapsivettä enää ollut, mutta verenvuodon syy ei selvinnyt. 12 tunnin kipeiden supistusten jälkeen jouduin kiireelliseen sektioon. Voimat loppuivat täysin kun jouduin verenvuodon takia olemaan ravinnotta eikä synnytys edennyt. Olen tyytyväinen sektiopäätökseen ?

  • #15948
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ja onnea myös sinulle Sinihaikara ? Kuulostaa aika hurjalta! Mulla kesti noin 7 tuntia kaikkiaan ja ponnistusvaihe 8 minuuttia.

  • #15949
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ❤️ Niin ja pojan mitat olivat 3205g ja 50cm. Ollaan edelleen sairaalassa. Pojan bilirubiiniarvoja seuraillaan ja paino on myös laskenut niin että tänään annettiin jo 20ml lisämaitoa. Mulla vähennetään kokoajan kipulääkkeen määrää ja alkaa tuntua jo aika ikävältä sektiohaava. Nännit ovat myös tosi kipeät kun yritetään saada maito nousemaan pitämällä poikaa rinnalla lähes kokoajan. Mutta en valita, on hän aika ihana ???❤️

  • #15956
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   ONNEA!!!! RJP76 ja Sinihaikara! Poikia täällä kaikille vain syntyy 🙂 😉
   Meillä täällä voidaan jo pulleasti, poika jo yli 5kiloa.
   Sinihaikara, myös meillä paino laski ja olinkin sairaalassa viikon ja lisämaidolle pieni joutui. Ja myös lypsään aloin sairaalassa jo.
   On tämä rankkaa mutta niin ihanaa!! ja taas on tippa linssissä kun miettii että vuosi sitten tämä oli vain haave. Hoitorumpa alkamassa ja en oikeen jaksanut uskoa että se tuo tulosta. Alussa pillitinkin vähän väliä, nyt on hormoonit vähän tasoittuneet. Vaikka aina kyllä herkkis olen ollut. On se elämä niin ihmeellistä…
   Ihanaa kesää kaikille!

  • #15957
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sinihaikara, luin vielä uudestaan kirjoituksesi kuulosti tosiaan hurjalta 12 tuntia ja päättyi kuitenkin sektioon. Mulla koko synnytys noin 10tuntia. Sekin tuntui pitkältä ajalta. Ja vielä tuo veren tulo on varmasti säikäyttänyt. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Toipumisia sulle! Juu ja nännit tosiaan kipeytyy mutta menee kyllä ohi 😉
   Ja kun sitä suloisuutta siinä katsoo kaiken jälkeen senkin kyllä kestää 😉

  • #15959
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Totta hiiruli79 ? Kyllä se kaikki on ollut tämän arvoista. Välillä oikein ihmettelee että onko tämä oikeasti meidän lapsi ja onko se oikeasti täällä. Tänään kävi neuvolatäti punnitsemassa pojan ja ollaan jo melkein syntymäpainossa. Tänään ikää 1viikko+1päivä ja paino 3170g. Ensi viikolla vielä neuvolaan punnitukseen. Maitoa tulee nyt hyvin, mutta ilman rintakumia ei kyllä saa kunnon otetta. Mulla tulee itku helposti tuntia ennen särkylääkettä kun haava alkaa kipuilla ja varsinkin jos väsyttää tai on nälkä samalla. Menee kyllä nopeasti ohi ? Otan Buranan ja panadolin 3 kertaa vuorokaudessa. Haavan yläpuolella oleva alue on kovettunut ja soittelin siitä eilen sairaalaan. Neuvolan terkkari tarkasti sen tänään ja oli samaa mieltä sairaalan kanssa että ei ole tulehtunut vaan paranemassa. Käskivät kuitenkin ottaa rauhallisesti vielä 3 viikkoa. Ollaan käyty ulkona vaunuilemassa ja voi olla että tarvitsisi vielä enemmän lepäillä.

  • #15960
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä kävi terveydenhoitaja kotikäynnillä kun poika oli 4 päivän ikäinen. Painoa oli tullut 145g parissa päivässä mikä määrä olisi riittänyt viikon painonnousuksi. ? Maitoa tulee ja poika syö paljon. ? Olen vähän lypsänytkin pakastimeen mun koulupäiviä varten, tosin varmaan otan kyllä pojan mukaan ekoille päiville. Nyt ollaan jo ekalla pidemmällä autoreissulla matkalla pohjoiseen. Pojalla ikää 6 päivää. Mä kyllä oon selvinny nyt synnytyksestä hienosti mutta peräpää om kipeä ja varsinkin kun vatsa on kovalla lääkityksestä huolimatta niin pukamat vaam kasvaa ☹ Mutta onhan tää senkin arvoista! Me varattiin jo ristiäiset kun haluttiin sama pappi ku esikoisella. Esikoinen vähän kiukuttelee, huomaa kyllä miten vauva vaikuttaa.
   Paranemisia Sinihaikaralle ja ota nyt vaan rennosti vielä. Mä en oo lenkillä käyny lainkaan vielä. Kaverilla tuli ilmeisesti kohdun laskeumaa ku liian aikaisin meni liian kovaa… ja kiitos Hiiruli79. Teillä poika jo hyvänkokoinen. ?

  • #15961
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea Sinihaikara ja RJP76 🙂

   Meilläkin odotellaan poikaa, viimeiset 10 viikkoa vielä jäljellä, nyt on menossa 30+0. Ollaan pikkuhiljaa hankittu vauvalle kaikkea tarpeellista sängystä vaatteisiin ja uuden perheenjäsenen tulo maailmaan alkaa todellakin konkretisoitumaan!

   Voin kyllä allekirjoittaa Sinihaikara sun ajatukset. Uskomatonta, että meille on vihdoin tulossa oma vauva <3 Olen monetkin onnenkyyneleet vuodattanut, kun olen asiaa ajatellut. Viime kesänä näihin aikoihin aloiteltiin meidän ekaa, ja keskeytynyttä, ivf:ää. Silloin en jotenkin uskaltanut edes elää toivossa, lähinnä epätoivossa.

   Miten teillä muilla on raskausaika sujunut?
   Olen itse joutunut myöntämään rajallisuuteni ja sen, että en vain pysty tekemään asioita siihen tahtiin kuin haluaisin. Kävelen hitaammin kuin rollaattoria käyttävät mummot, en voi istua/seistä/maata/kävellä kovin kauan ilman kivuttomia supistuksia tai alaselkävaivoja. Kotona tekisi mieli järjestellä ja puunata, mutta päädyn aina loppujen lopuksi kipuisena lepoasentoon. Sitten on nämä mielialanvaihtelut, välillä en itsekään oikein ymmärrä miksi ihan yht’ äkkiä tulee itku tai miksi on ihan kamalan masentunut olo. Täytyy tunnustaa, että en nauti raskaana olemisesta kovin paljon, mutta todellakin kestän tämän, koska palkinto on maailman paras ja rakkain!

   Jännittää myös, että kai vauva pysyy masussa vielä niin kauan, että se voi syntyä maailmaan terveenä. Pelottaa nimittäin vähän omat vihlovat alavatsakivut ja kohdunsuun tilanne. Kun kokemusta ei ole, on niin vaikeaa erottaa ”vaaralliset” kiputilat niistä raskausaikaan normaalisti kuuluvista kivuista.

   Ihania kesäpäiviä uusille ja tuleville mammoille!

  • #15989
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   On jäänyt kirjoittamatta tänne. Ihan ensiksi onnittelut sinihaikara ja RJP76 pienokaisista!

   Omaa napaa. Täällä 27+2 menossa tyyppien kanssa ja kaikki hyvin. Pe on kasvu-ultra ja kiva nähdä miten nää on kasvaneet. Maha ottanut hurjan spurtin ja noussut ikävästi ylös. Se aiheuttaa vähän haasteita olemisen kanssa. Töissä oon vielä pystynyt oleen vaikka väsynyt toki olen. Kauhulla odotan rv 28 joka on kaksosodottajilla se kun suunta kääntyy. Noh, päivä kerrallaan. Ja 11 viikkoa jäljellä kun rv 38 on takaraja käynnistykselle täällä 🙂

   Hyviä vointeja kaikille!

  • #16221
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei, miten teillä menee pienokaisten tai raskauden kanssa? Täällä jo huomenna 8 viikkoa täyttävä poika voi hyvin, syö, nukkuu ja on iloinen 🙂 Onko teillä ollut jo jälkitarkastus? Minulla on huomenna ja mietityttää kovasti se kun siellä tarjotaan todennäköisesti ehkäisyä. Tuntuu typerältä tässä tilanteessa käyttää ehkäisyä kun luonnollisen raskautumisen mahdollisuus on häviävän pieni. Toisaalta sektioarven pitäisi antaa kunnolla parantua ennen mahdollista seuraavaa raskautta. Oletteko jo miettineet asiaa? Aiotteko käyttää ehkäisyä raskauden jälkeen? Entä yrittää sisaruksia vauvalle? Onko tietoa miten edes tulevaisuudessa hakeudutaan uudelleen hoitoihin jos on tarvetta? Tarvitseeko uuden lähetteen jos menee julkiselle?

  • #16222
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi Sinihaikara! Täällä myös poika voi hyvin, kasvaa ja kehittyy. Oikea hymypoika on, niin ihania hymyjä oon saanu! ❤ Mulla on ollu jo jälkitarkastus muutama vko sitte, kaikki oli hyvin eikä näkynyt laskeumia. Lantionpohjan lihaksia vaan treenattava! ? Sain luvan myös kuntosalitreeniin. ? ja syyskuussa aloittelen tuotakin… Kysyi ehkäisystä ja sanoin ettei tarvetta koska raskautuminen niin vaikeaa. Ikää mulla 41 eli eiköhän ne ajat oo jo mulla ohi ? Tietty lääkäri sanoi että mitä jos… no eihän se varmaan maailman loppu olis mut lapsiluku on meillä nyt täynnä, 2 riittää ? Miehen siittiöt ei ole liikkuvaisia ja mulla munasarjareservi olematon joten koen ehkäisyn turhana ja pillerit aiheuttaa niin kovat päänsäryt eikä kierukka houkuttele… Julkisen systeemeistä en tiedä mut uskoisin et vois vaan uudelleen ilmoittautua jonoon kun on aiemmin jo ollut…?

  • #16227
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Minun on pitänyt miljoona kertaa käydä täällä onnittelemassa teitä Sinihaikara ja RJP76, mutta se on sitten jäänyt. Mahtavaa, että kaikki sujui hyvin, vauvat on kotona.

   Meillä julkisella puolella hoitoihin pääsi vain soittamalla klinikalle, että haluttaisiin tulla uutta yrittämään. Meillä oli silloin kaksi alkiota pakkasessa, jotka siirrettiin ennen uutta ivf:ää. Mutta en mä usko, että uutta lähetettä tarvitsee, eihän se tilanne siinä juurikaan ole muuttunut. Voithan sä soittaa jo nyt klinikalle ja kysyä käytäntöjä. Meillä ei ollut käytössä mitään säännöllistä hormonaalista ehkäisyä, kondomi noin ensimmäisen puoli vuotta muistaakseni.

   Mulla on nyt tällä hetkellä 25+1. Olen saanut läpi raskauden ultrat kahden tai kolme viikon välein ja nyt ajat on sovittu pari viikkoa sitten joka viikko. Meinaa pää hajoilla. Kaikki on silti ollut koko ajan hyvin. Suunniteltu sektio olisi tarkoitus tehdä 37+0 ja sitä ennen saan mennä osastolle muutamaksi viikoksi, jos ei hermo kestä. Olen ollut kyllä tyytyväinen saamaani seurantaan. Toivottavasti vain kaikki menisi hyvin. Enää 12 viikkoa olisi jäljellä..

  • #16231
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea Sinihaikara ja RJP76 teille ihanista vauvoista ja todella mukava kuulla että kaikki on mennyt hyvin. 🙂 On varmasti mieletön tunne kun oma lapsi tuhisee vieressä.

   Itsellä on ollut kesän ajan pientä hiljaiseloa, mutta nyt taas tulin lukemaan mitä muille kuuluu. Rauhan tie, ihanaa että kaikki on myös siellä hyvin. Toivotaan että loppuraskaus menee samaan tapaan! On varmasti mukavaa nähdä vauvaa parin viikon välein ultrassa, vaikka voin kuvitella että kyllä näkeminen aina jännittää kun miettii onko kaikki hyvin. 12 viikkoa vielä, kyllä se 37+0 sieltä lähestyy. 🙂 Voimia sinulle loppuraskauteen.

   Itselläni on tänään 25+0, rakenneultrassa muutama viikko sitten oli kaikki hyvin. Jännitimme mieheni kanssa sitä todella paljon ja tuon ultran jälkeen on uskaltanut alkaa miettiä mitä vauva tarvitsee ja pieniä hankintoja olemme jo tehneetkin. Kyllä vielä tuntuu että joulukuun laskettuun aikaan on matkaa, mutta nyt on mukava kun tuntee vauvan liikkeitä päivittäin, niin saa jotain merkkiä että joku siellä masussa köllöttelee. Parina päivänä vauva on ollut liikkeissään rauhallisempi ja näinä päivinä meinaa taas huoli kasvaa. Pitäisi vain jaksaa luottaa ja uskoa siihen, että kaikki menee hyvin.

  • #16232
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Rauhan tie ja Hope! ? Tsemppiä teille, kyllä kaikki hyvin menee. ❤ Toi epävarmuus on vaan niin ahdistavaa välillä. Mulla tuli jotenkin tän toisen kohdalla kamala pelko syntymän jälkeen että jotain on pielessä tai ettei lapsi ole terve. ? Mietin kaikkia ääntelyitä ja liikkeitä onko ne normaaleita. Nyt alkaa pikkuhiljaa luottaan enemmän… ? Meillä on vaan nyt vähän flunssaa. Esikoinen sai sen avoimesta päiväkodista mihin mä tyhmä menin käymään noitten kaa ja nyt on kaikki muut paitsi mä kipeenä ?
   Niin ja meillähän oli ristiäiset, missä poika sai nimen Roni Matti Juhani. 2. nimi tulee mun isältä ja 3. nimi miehen suvusta. ?

  • #16355
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikille!
   Meilläkin on vauva arki mennyt hyvin. Ja hirmu vauhtia poika jo yli 3kk:tta ajatella. Ja maitoa tulee ja kasvaa hyvin. Alussahan jouduttiin lisämaidolle että päästiin sairaalasta kotia. Itselle kova paikka kun korviketta aluksi myös vähän kotonakin. Mutta pumppasin myös niin alkoi tulla kunnolla ja poika saamaan irti ja siitä päästiin. Pääasiahan että sai ruokaa ja kasvoi.

   Sinihaikara, meille sanottiin että sitten vain soittoa ivf hoitajalle kun on aika yrittää sisarusta. Meillä on yksi alkio pakkasessa. Julkisella ollaan hoidoissa oltu.
   Ehkäisynä on aateltu vaan kondoomeja tai sitten ei mitään koska en halua nyt mitään hormooneja!! Ja tosiaan tuntuu kyllä hölmöltä ehkäistä kun on aika olematon mahku raskautua luomusti ja kun ei se olis mitenkään kamalaa jos vauva vielä tulisi 🙂
   Mut joo silti nyt viel ollu kondoomit jos kuitenki…ku en ny ihan heti toista aatellu. Tosin eipä tässä ole montaa kertaa jaksanut ja päässyt niihin puuhiin 😉
   Mutta tuskin jaksaisin enää uutta ivf kiertoa käydä pienen vauvan kanssa läpi. Kun ikääkin jo on, niin aika pieni olisi poika kun tarttis alkaa hoitoihin.Oli se punktiokin niin rankka ja kaikki.
   Olen äärettömän onnellinen tästä yhdestäkin!

   RJP76, mäkin olin alussa kaikesta huolissani että onko normaalia ja pelkäsin että tapahtuuko jotain kun olen vihdoin onnellisesti hänet saanut. Mutta ei voi kun luottaa ja nauttia päivä kerrallaan. On se niin mahtavaa kun saa aamulla niin ihanan leveän hymyn että, ei voi sanoin kuvailla…

   Tajusin muuten juuri että vuosi sitten oli se päivä kun jännittäminen todella alkoi kun saimme tietää että olen raskaana.

   Onnea teille odottajille loppu raskauteen ja erityis tsempit rauhan tie!
   Toivottavasti olet myös pystynyt nauttimaan raskaudesta.

   Täytyy tunnustaa että hieman on haikeutta tämä oli kenties mun ainut raskaus…

   No nyt tuo poika heräsi ja hymyilee niin ihanasti äidille joka tässä taas vetistelee 😉

   Ihanaa syksyä kaikille!

  • #16362
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi kaikki. Auttakaaaaa ? ollaan oltu mieheni kanssa hoidoissa 14 joulusta saakka. 4 ivf hoitoa takana. Nyt siirrettiin 1 pas. 6 jäi vielä pakkaseen. Vaan sain kuin sainkin plussan testioöin alkuviikosta. Sen jälkeen olen ollut ihan hermoraunio. En mkllään uskalla uskoa enkä toivoa ahdistaa olla ja pelottaa ja kaikkea mitä vaan mahdollista! 7 vuotta ollaan lasta toivottu. Pelottaa niin että menee kesken tai muuta vastaavaa! Verikokeessa kävin oman mielenrauhan vuoksi ja se oli perjantaina 1490. Nyt kuitenkin tissikipu katosi maha ollut kipeä jonkin verran ainakin plussasta asti muistaakseni jo ennemmin. Fyysisesti raskas työ. Soitin jo neuvolaan ja mahdollisesti maanantaina jään jo pois töistä. Mutta mitä hittoa teen kun en uskalla olla en uskalla tehdä mitään. Luoja auta ettei tämä mene kesken.

  • #16364
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi Alma! Sulla on ainakin korkea tuo hcg arvo eli vahvasti olet raskaana joten onnittelut siitä ? Itse et oikein voi tehdä mitään muuta kuin koittaa olla stressaamatta. Periaatteessa et voi ite vaikuttaa keskeytyykö raskaus vai ei. Jos alkio on hyvä niin kyllä se mukana pysyy… ? jos nyt ei mitään loukkaantumisia ym. satu. Tsemppiä! ?

  • #16366
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei RJP76 ja kiitos sulle ja onnea sulle myöskin! Muistan sut jo paljon aiemmin täältä! Olin siis ennemmin nimimerkillä yksin mutta unohtanut tunnukset niin loin uuden ? jos joku osais ja vois vähän jelpata tätä mun hysteriaa niin kiittäisin! Minkälaisia oireita teillä on ollut plussan jälkeen? Ääh miten paljon voi pelottaa. Tuntuu jo et kaikki oireetki katos. Välillä tulee takas ja taas katoaa.

  • #16367
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Alma! Ja muistsn myös sut tuolla toisella nimimerkillä ? Mulla oli muka kaikenlaisii oireita ennen plussaa vaikka nega tulikin mut jotenki aavistelin plussaa sit ku se tuli. Flunssan oireita oli ja sit ei vuoto ollu alkanu kuten yleensä. Ite aattelin et niin kauan ku vuoto pysyy pois kaikki on ok (ja vuotoakihan voi tulla ja sekin on monesti ok). Plussan jälkeen mullei hirveesti mitään oireita ollu muuta ku väsymys ja sit alko se pahoinvointi. Rinnat ehkä vähän kipeet ajoittain. Tiedän kyllä tuon tunteen ku pelottaa.

   Itellä tuli tän toisen kohdalla ku sen aikaansaaminen oli niin tuskainen taival kaikkine sairaalareissuineen sen tulehduksen takia jne. synnytyksen jälkeen kauhee pelko että jotain sattuu ja tää menetetään. Nyt on se vähän helpottanu…

   Mähän menin vielä hiihtolomareissulla kaatumaan jäisessä alamäessä raskausaikana. Onneks vauhti oli pieni mutta pelotti ihan hirveesti että se oli sit siinä. Ja onneks kaikki oli hyvin senkin jälkeen.

   Toivotaan että sullakin menee kaikki hyvin ja koita nyt olla stressaamatta (tiedän ettei oo helppoo…) ja nauttia tästä plussasta. ??

  • #16369
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla ei oo missään vaiheessa ollut nitään muita oireita ku sellasia vaan et tuntuu et menkat alkaa ihan just.ka rinnat ollu tietysti enemmän arat kuin yleensä menkkojen aikaan. Välillä kouristelee en tiedä onko se supistelua. Kauan tätä sai yrittää ja nyt kun se plussa vihdoin tuli niin niiin vaikea olla onnellinen siitä ja uskaltaa nauttia. Huuh. Olin ihan 100 prosenttisen varma et nega tulee. Mietin että en ees testaa ja sitten kumminkin oli pakko kun oli hammaslääkäriin aika ja lääkäri aina kysyy olenko raskaana en oikeastaan tiedä miksi? nii sen takia tein sitten testin aamulla ennnen sitä hammaslääkäriä ? ja mietin myös tässä onko parempi jäädä kotii siis pois töistä niin ei ainakaan sen takia mene kesken? Vai onkose sitten vaan ihan hullua stressaamista jos päivät oon yksin kotona. Tekis mieli jo uusi verikoe että tietäs et kaikki hyvin. Vielä yli viikko ennen eka ultraa.

  • #16370
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä muistan kyllä kuinka pitkät oli viikot ennen eka ultraa mut hienoa jos sulla enää viikko. ? Koita nyt vaan sinne asti jaksaa sit tietää jo enemmän. Voin kertoa että se on yhtä stressiä vähintään rakenneultraan saakka… ? Mitä työtä teet? Mä kävin kuntosalilla koko raskausajan, tosin juuri ennen punktioo ja siirtoa lopetin hetkeks ja jatkoin sit ku raskaus edennyt jo vähän pidemmälle… mutta yleensä ite ei pysty keskeytymiseen vaikuttaan. Mut tsemppiä sulle hurjasti! ??
   Mä täällä koitan pysyä hereillä ku oon taas viime yön valvonu tuon pojan kanssa ?

  • #16371
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Millon se sellanen rakenne ultra sitten on ??teen siivoushommaa ja hoitohommaa ja joka kerta kun jotain raskasta pitää nostaa kyllä sattuu mahaan ? kokoajan kk kivut tuntuu pahenevan. Vaikea uskoa että tämä hyvin päättyis. Voiko tällaiset kivut kuulua raskauteen? 1 lääkäriin onneksi jos saan pidettyä itseni kasassa niin ehkä se voi vähän helpottaa se käynti ja mahd sairasloma… Voi kun pääsisin samaan tilanteeseen vielä kun sinä!?

  • #16372
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sellaiset kivut kyllä kuuluu raskauteenkin mutta jos kovin selkäpuolella tuntuu niin sit voi kai enteillä myös kuukautisia etenkin jos vuotoa. Rakenneultra noin vkolla 18-21. ? Muistaakseni mullakin oli aluks noita kuukautistyyppisiä kipuja. Mä lähden nyt poitsun kanssa neuvolaan. Toivotaan että on kasvanut… ?
   Juttele sit tuosta työstäs ja hetihän siitä sairaslomalle varmaan pääsee ku siltä tuntuu…

  • #16376
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin. Ei mulla mitään vuotoa ole onneksi tullut. Viikon verran sain saikkua et ultra ohi ja tietää mikä tilanne.? oliko poika kasvanut? Ei kai tässä auta ku piinailla entistä enemmän vaa ? siirron jälkeen en kyllä piinaillut yhtää odotin vaan menkkoja ja koko kaks viikkoo annoin mennä vaan mitään rajoittamatta. ? osaispa tehdä sen nytkin. Lääkärin mielestä raskaus ei ole syy jäädä sairaslomalle.eivai?? Kuulemma psykkisistä syistä kirjoitti sen viikon. Mitään kantaa ei ottanut kipuiluihin. Oliko sulla muuten lutinus vai luget? Miten ohjeistettiin lopettamaan jos plussa? Mulla oli lutinus ja kuin seinään piti lopettaa vaan vähän ihmetytti se.ja pelotti kans

  • #16378
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hyvä että sait saikkua, koita nyt lepäillä ja yrittää saada jotain muuta ajateltavaa vaikka se vaikeaa onkin. Ja joo eihän se raskaus mikään sairaus oo eikä varmasti sairasloman peruste ? Mut tietty sit jos on raskas työ ja tulee supistuksii ym. ku raskaus etenee niin kyllä siihen sairaslomaa saa.
   Nyt ei ollu painoo tullu hirveesti mut pituutta kylläkin. Viimeks oli toisinpäin. Ihan normaalii silti ja kaikki oli muutenkin hyvin. ? Säälittää vaan ku toisella ollu jo pari viikkoo flunssa ? toivotaan että menis pian ohi. Meidän esikoiselta tarttui tuo täysimetyksestä huolimatta.

  • #16379
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ihana että kaikki hyvin ? mitenkäs kummassa sitä sais ajateltua jotai muuta!! P.s muistatko kauanko sulla ne menkkakivut alussa kesti? Siis kutakuinkin mihin viikolle asti… Mulla sellasia aaltomaisia välillä tulee ja menee tosi kovaakin. Nyt 5+2(vasta
   t. Hysteerinen

  • #16396
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noniiih olen nyt kaksi päivää jo miehelle itkenyt että kesken meni. Nyt 5 +4 kaikki raskausoireet mitä niitä edes kerkesi olemaan on poissa. Jäljelä on valtavat kuukautiskivut ja selkäkivut. Mutta ei mitään vuotoa kumminkaan ole ollut. En tiedä odottaisko viikon vielä ultraan vai soittaisko klinikalle mitä teen. Voisko tän tarkistaa jo ennemmin…??

  • #16397
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Älä nyt vielä heitä kirvestä kaivoon. Ite ajattelin niin että niin kauan kun ei vuoda, on toivoa. ? Aikaisemmin ei kannata ultrata kun ei siellä vielä mitään näy, sydänhän alkaa sykkiä muistaakseni viikolla 7. Enkä halua nyt masentaa mut vaikka ekassa ultrassa kaikki ok, mitä vaan voi tapahtua sen jälkeenkin. Tässä vaiheessa ei voi oikein ku odottaa ja toivoa parasta ja pysyä positiivisella mielellä. Stressaaminen ei ole hyväksi… Sulla ei taida kovin kauaa olla enää ultraan eli uus verikoe josta näkee hcg pitoisuuden ei taida kannattaa… sulla oli se kyllä tosi korkee, eiks se ollu yli 1000? Tosin en tiedä missä vaiheessa tuo oli otettu mut itellä oli ekassa raskaudessa muistaakseni 78 ja toisessa jotain päälle 200… ja molemmista terveet lapset. Tsemppiä! ?

  • #16398
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Alma plussasta! 🙂 Älä vielä menetä toivoa, mulla oli aivan samanlaista alussa ja ravasin terveyskeskuksessa itkemässä, mutta niin vaan täällä on nyt 2 kuukauden ikäinen poika kotona <3 Odota siihen ultraan saakka ja yritä keksiä jotain mieluista ja rauhoittavaa tekemistä. Voit soittaa klinikalle ja nauvolaan ja jutella asiasta sekin voi helpottaa. Mulla aittoi terveyskeskuksen hoitajan kanssa juttelu ja muutama päivä sairaslomaa useaan otteeseen. Vasta ralenneultran jälkeen aloin rauhottua ja nyt jälkikäteen mietin että ihan turhaan olen panikoinut 🙂

  • #16400
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi ei. Kiitos teille ? siis hcg oli 1490 pari päivää ohjeistetun kotitestin jälkeen. Olen saanut hillittyä itseäni et en ole soitellu mut jotenkin vaan ihmetyttää kun kaikki tissikipukin katos ja menkkakivut iski päälle. Neuvolaan soitin rauhoittuakseni ja ei kyllä auttanut! Sanoi et saattaa olla keskeytynyt keskenmeno. Eikä verikoetta kannata uudestaan ottaa. Noh… Ei auta kun yrittää keksiä tässä jotain muuta ajateltavaa. ?

  • #16401
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen siis nyt viikon verran saikulla jos se auttas mitää ettei töissä tartte panikoida ☺ oliko sullakin siis sinihaikara kuukautiskipuja plussan jälkeen? Mun plussastahan on vasta viikko ja TODELLAKIN kuvittelin sen hetken ja tämän hetken ihan erilailla. En osannut kyllä kuvitellakkaan minkälaista tämä voikaan olla. Ääh. ?

  • #16402
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin ja piti kysyä osaatteko sanoa paljonko panadolia uskaltaa ottaa noihin kipuihin.?..

  • #16403
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Yritä Alma rauhoittua ja onnea plussasta. Mulla hävisi myös ennen varhaisultraa kaikki oireet, tai ei ollutkaan muuta kuin se tissikipu. Älä googleta. Se, mikä on tapahtunut toiselle oireiden perusteella, ei oo tapahtunut sulle. Kaikki asiat on niin yksilöllisiä. Mulla varhaisultraa 8+0 ja kävin sitä ennen yksityisellä, ihan vaan, että ei ois kohdun ulkoinen. Mut silloin näkyi jo syke. Ja silti ne oireet hävisivät sen jälkeen ja kaikki oli tosiaan kunnossa. Panadolia uskaltaa syödä läpi raskauden, näin oon ymmärtänyt. Mulla oli kans maha tosi kipee joinain päivinä ja olin paniikissa. Joinain päivinä ei ollut ja olin paniikissa.. voitahn sä käydä yksityisellä ultrassa tai verikokeissa, jos haluut mielenrauhan takia. Mut ei se paniikki siihen lopu. Ainakaan mulla, mutta mä panikoin joka asiasta loppuun saakka.

  • #16404
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Panadolia voi ottaa ihan normaalisti. Mulla oli juurikin kuukautiskipuja varsinkin illalla ja öisin. Varhaisultra oli viikolla 7+2 ja näkyi pieni katkarapu siellä ja tasainen syke. Muistaakseni viikolla 6 alkaa sydän sykkiä. Sairastin myös flunssan mikä ei mennyt millään ohi, oli lämpöä ja lopulta niin kova yskä että oli astmalääkitys 2 viikkoa.

  • #16406
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla on sis ultra 6+3 toivottavasti jo jotain näkyy☺ yritän nyt rauuuuuhoittua sinne tiistaihin saakka. Niin minäkin ymmärtänyt et panadolia voi ottaa mut paljonko? Tänään oon ottanut jo 2 tablettia ja varmaan yöksi on vielä otettava. Välillä tosissaan kouraisee ihan kunnolla. Minäkin kyllä varmasti panikoin ihan loppuun asti eli jos en nyt kuitenkaan mihinkään yksityiselle soita kuitenkin niin lähellä jo tuo ultra. Olinpa unohtanut miten ihana paikka tämä onkaan. Välillä pidin täältäkin taukoa vaikka hoidot jatkui. Sen verran pohjalla mentiin.??

  • #16407
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Osallistun siis sellaiseen tutkimukseenkin niin saan ultran kahden viikon välein aina 14 viikolle asti. (Sen takia siihen lähdinkin)kuinka usein normaalisti ultra?

  • #16408
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siis normiodottajilla on ultrat rv 12 se nt-ultra ja n. rv 20 rakenneultra ja that’s it. Hoitoalkuisiin saa sen varhaisultraa juurikin rv 6-8. Mut muuta julkinen ei tarjoa. Siis jos kaikki on. Mä sain Ekassa ja tokassa raskaudessa ultrat mahakivun takia rv 15 ja Ekassa raskaudessa raskausdiabetekseen vuoksi seurattiin kokoa kerran kuussa loppu raskaudessa. Toisessa raskaudessa loppuraskaudeks seurattiin siis rv 38-> ekan raskauden synnytysasioiden vuoksi. Nyt oonkin käynyt ultrassa joka toinen viikko ja rv 24 alkaen joka viikko. Mut siis jos ei oo mitään syytä, niin ei niitä käyntejä ole. Neuvolasta voi aina vinkua lisäkäyntejä. Jotkut neuvolat myös ultraa ja jotkut neuvolalääkärit myös (kaksi kertaa/raskaus), mut oon ymmärtänyt, että neuvolassa ei oikein osata kattoo muuta kuin tarjontaa ja tyyliin syke. Ei mitään kasvua eikä virtauksia. Tai ainakin näin mulle sanottiin . Mut varmaan on myös neuvolakohtaisia eroja. Koska sulla on se varhaisultraa?

  • #16409
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Siis mulla on eka ultra ens viikon tiistaina ja siitä joka toinen viikko viikolle 14 asti. Musta on kyllä rauhoittavaa et seurataan usein. Vaikka aika kauas täytyy ajaakkin aina mut se on pientä se. Ei todellakaan olis pitänyt googletella vaan minkäs tekee kun välillä on niin hysteerinen. Ihan tosissaan kokoajan pelkään et vuoto alkaa. Huuh? mut ei vuotoa eli kaikki toivotttavasti vielä hyvin! Jotenkin omasta neuvolasta en vielä ole saanut oikein hyvää kuvaa. Aina jos jotain olen soittanut niin vastaus on tyyliin et soita sinne omalle klinikalme. Neuvolan mielestä mulla on mennyt kesken koska on kuukautiskipuja. Eivät kuulemma kuulu raskauteen. Verikokeessa se ei kuulemma näy?!

  • #16414
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Alma plussasta! Panadolia saa ymmärtääkseni ottaa sen 1g kolme kertaa päivässä. Itse teloin polveni viikonloppuna ja nämä olivat lääkärin ohjeet ja totesi, että näin voi toimia läpi raskauden.

   Minulla oli alkuraskaudesta myös menkkakipuja ja noin viikolle 17 tuli muutaman viikon välein niukkaa vuotoakin. Ensimmäinen vuoto oli 5+4 aikoihin ja olin ihan varma, että meni kesken, mutta toisin kävi. Ja kuten Rauhan tie sanoi, älä googleta. Tein sen virheen alkuraskaudesta ja sain siitä ainoastaan turhaa huolta. Koita ottaa nyt rennosti (helpommin sanottu kuin tehty) ja kyllä se tiistai tulee sieltä eteen.

   Minulla katosi raskausoireet totaalisesti varhaisultran jälkeen ja olin silloin myös aivan varma että meni kesken, mutta ei mennyt. Kaikki on niin yksilöllistä, että johtopäätöksiä on vaikea vetää.

   Tsemppiä Alma! Kyllä kaikki menee hyvin. 🙂

  • #16415
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joka aamu vaan tuntuu kovemmilta kivut ? ihan varmaan kohta vuotaa ja kunnolla. Ei tuo panadolikaan oikein auta. Onko muita ideoita? Ja kiitos myös sulle hope?

  • #16416
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paitsi saisin siis ilmeisesti ottaa puolet enemmän panadolia mutä oon ottanu….☺

  • #16489
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ultra takana ja syke näkyi? hetken olin siis rauhallinen et kaikki hyvin. Taas hirveä paniikki päällä kun niin paljon kipuja. Nyt maha ja selkä kipuilee ihan jatkuvasti. Kumpa ei menis kesken. Haluan niin paljon tämän pienen syliini. Mitähän ne raskausoireetkaan on kun ei mulla ole mitään ?

  • #16490
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla Alma että kaikki on hyvin <3 Kuulostaa niin tutulta tuo että paniikki tulee takaisin ultran jälkeen. Mä tajusin vasta viikolla 14 kun tunsin ensimmäisiä pieniä liikkeitä/kuplimisia vatsassa, että ne alun kivut olivat itseasiassa raskausoire! Kohtu kasvaa kun vauva on kiinnittynyt ja kasvaa ja kehittyy, mikä aiheuttaa äidille kipuja 🙂 Ole vaan rauhallisin mielin. Pääset useasti kuitenkin ultraan katsomaan pikkuista. Tsemppiä!

  • #16491
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hienoa Alma! ❤ Nyt vaan otat rauhallisesti ja koitat olla sttessaamatta. Se mahakipu todellakin on raskausoire. Kohdussa tapahtuu koko ajan ja paljon niin se aiheuttaa kipuja. Panadolia voi ottaa tosiaan niihin 1g x 3. Tsemppiä! ?

  • #16492
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mut onko ne kivut myös normeja selän puolella? Niitä ei ole jatkuvasti vaan jos paljon joutuu istumaan niin silloin kipuilee. Mahakivut on pääsääntöisesti vaan tuolla munasarjojen kohdillasiis tuolla reunoilla.ääää. hitto miten paljon voi pelottaa. Miten yleistä on et menee kesken? Tai on kuollut eikä tule vuotoa? Voi tsiiisus…………

  • #16493
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ja miks tissikipukin katos? Onko normaalia että kokoajan ollut lähes oireeton koko alku raskaus

  • #16496
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eiköhän ne ihan normaaleja ole ne kivut. Mulla kipuili selkä ainaki myöhemmin, alkuu en oikein muista. Mulla oli alussa plussan jälkeen melko oireeton ennen ku alko se phv. Mulla ei ollu ihan alun jälkeen tissikupuja lainkaan. Voihan se mennä kesken ilman vuotoo mut ite et pysty niihin vaikuttaan. Älä googleta, ite tein sen virheen ja tieto lisäs tuskaa… ite kun oon niin vanha niin pelkäsin ihan tosi paljon ja silti kaikki meni hyvin ja 2 ihanaa lasta on nyt.

  • #16497
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille!
   Varovaisesti tässä pohdin, uskaltaisikohan tälle puolelle liittyä. Ihan ensiksi huomansin, onpas täällä paljon tuttuni nimimerkkejä viime keväält yrittävien puolelta! Paljon onnea kaikille odottaville!

   Tosiaan, tein hetki sitten digitaalisen clear bluen +/- testin, jossa tulos oli positiivinen. Meillä siis takana icsi hoito, jossa siirrettiin kaksi yhden päivän ikäistä alkiot. Itseäni kuitenkin nyt huolestuttaa se, että tikuttamani tikkutestit (pregcheck) ovat hailakoita. Ekan positiivisen haalean pc tikun tein keskiviikkona illalla dpo 13, siitä sitten ihan hitusen viiva vahvistunut, mutta niin kovin haalea se on. Virallinen testipäivä on huomenna dpo 16. Tein aamusta myös cb digitaalisen viikkonäyttötestin, se kuitenkin nega 🙁 Tosin minulla päivällä aina tullut vahvempi tulos. Pelottaa, että kyse on kuitenkin kemiallisesta raskaudesta 🙁

   Olisi kiva kuulla muiden plussauksista, ja kenties, onko jollain muullakin tullut plussa vasta näin myöhään ja haaleana.. Tai en itseasiassa tiedä onko dpo 13 haalea viiva myöhään, mutta tuntuu, että ystävät ja netissä ihmiset tuntuvat saaneen vahvoja plussia niin aikaisin.

  • #16499
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa kun jaksatte kertoa omia oireita yms ja yrittää rauhoitella mua ? miten ihan alussa kun en ole vielä neuvolassa käynyt niin mitä kaikkea syötävää juotavaa pitääkään välttää? Oon koittanu netistä katella… Tuo google on kyllä paha paikka kaikesssa hyvyydessäänkin. Heh. Jennitar minä plussasin tasan kaks viikkoo siirron jälkeen elikkäs dpo14 melko haalean viivan apteq testillä. Toisen testasin seuraavana aamuna ja haalea sekin. Dpo 17 oli silti hcg 1490.

  • #16504
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heissan!

   Ja onnea Almalle ja jennittarelle plussista! Alma, mulla oli kaksosista hcg alle puolet tuosta sun lukemasta eli sä olet todella vahvasti raskaana 🙂 Oireettomuus on alkuun ärsyttävää mutta sit kun niitä oireita tulee niin se oireettomuus olis kiva!

   Tänne kuuluu hyvää. Ma alkaa äloma virallisesti mut oon ollut saikulla rv 30+1 alkaen. Sinällään fiksu ratkaisu kun olin tosi väsynyt ja viimeksi äpolilla todettiin et kun paineissa pientä häikkää niin nää saatetaan lähdettää mahasta 4.10 . Olisin ollut 1,5 viikkoa älomalla silloin. Vointi hyvä ja tyypit painaa n. 2,5 kg/ kpl eli ovat kasvaneet yläkäyrällä mut eivät oo lihavia. Se mitä en jää kaipaamaan raskaudesta on kipeät raskausarvet (mulla on niitä 3 kpl mut lähtevät navasta niin ovat kipeitä) ja vain kyljellään nukkuminen. Tää mun riskiraskaus onkin ollut ihan malliraskaus! En valita 🙂 Osaltaan asiaa varmaan helpottaa se et mulla on tullut kiloja tässä raskaudessa 10. Ylipainoa toki oli ennen raskautta joten haittaa vähistä kiloista ei ole.

   Hyvää syksynjatkoa kaikille!

  • #16512
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos! Tissikipu on tullut hiljalleen takas mutta muuten on kyllä niiin oireetonta. Niitä oireita kaipais jos se tois jotain toden tuntua tähän ?odotan jo niin malttamattomana uutta ultraa vaikka siihen reippaasti yli viikko vielä samoin ekaan neuvolaan. Välillä hermoilee ihan tuskissaan että alkais jo vuoto koska kumminkin se vielä alkaa. Mut välillä uskaltaa pikkasen taas uskoa tähän. Milloin teillä alkanut maha näkyä?? oon kertonut jo töissä ja työnantaja onneksi ihana ja ymmärtäväinen ja raskaimmat hommat jääneet multa pois. Pinpin onnea sulle tulevaan!?

  • #16513
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma mulla alkoi vatsa näkyä tosi ajoissa. Olisinko ensimmäiset raskaushousut ostanut rv 11. Muistaakseni viikolla 9 jo vatsa pömpötti 🙂 Olen 152cm pitkä, joten senkin takia näkyi aikaisin. Pahoinvointi ja mieliteko hedelmiin alkoivat aiemmin n. vk7.

  • #16514
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Musta tuntuu että mulla näkyy jo ? no ei. Taitaa olla ihan vaan jotain innhottavaa turvotusta. Nyt 7+1.

  • #16516
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alussa oli turvotusta ja mulla vatsa alhaalla et oisko rv 10 paikkeilla kun otin töissä ähousut käyttöön. Muuten vaatteet meni sellaisen expand beltin avulla rv 20 asti päälle. Normivaatteet siis. Kesän elin mekkojen avulla ja nyt käytössä Henkkiksen äitiysleggarit ja satunnaisesti äitiyshame.

  • #16517
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma, minullakin on ollut selkäkipua ja se on kuulemma on ihan normaalia. Erityisen usein selkäkipua esiintyy ilmeisesti, jos selkäkivuista on kärsinyt jossain elämänvaiheessa aikaisemminkin. Ensi viikolla 8. viikon ultra. Toivottavasti vielä sielläkin kaikki hyvin.

   Tsemppiä odotukseen kaikille plussanneille!

  • #16520
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oon mä myös sen huomannut et välillä tulee ihan mieletön nälkä. Varsinki aamulla. Mut ei mitäään pahoinvointia kyllä. 6 viikon ultrassa syke näkyi reunalla mut lääkäri sanoi et näin se yleensä 6 viikolla on. Jäin nyt miettiin et mitähän se tarkoitti? Olin eilen menossa kavereiden kanssa ja ihan tosissaan kokoajan ahisti normi housut. Nappia pidin auki ja kun kukaan ei huomannut ostin yhdet mamma housut ? ei taida vielä tarvita ottaa käyttöön mut ihana tunne oli kun vihdoin sai ne ostaa! Säikäyttää ja pelottaa myös välillä ns menkkakivut. Tavallaan supistelee ja sitten vihloo tuolta munasarjojen kohdilta. Ei kestä kauaa mut aina hetken. Vaikee tätä on uskoa. Onko tää ees totta. Taivaltaja oot viikon mua edellä mut kiva et mennään näin yhtä aikaa ☺

  • #16524
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko kellään muulla maha ihan sekaisin? Siis mulla on joka aamu ihan kuralla? mikähän auttais. Pitäiskö kokeilla jotain laktoositonta vai mitä tekis. Ihan kamalaa. Toisaalta kivut mitä oon tuntenut olisko sittenkin ollut vaan ns suolistoperäisiä?

  • #16525
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ei muistaakseni ollut kuralla, mutta toimi todella hyvin raskausaikana joka aamu. Luulin sen johtuvan magnesiumista mitä söin iltaisin ja rautalisästä, jonka otin öisin C-vitamiinin kanssa. Sama on kuitenkin jatkunut nyt synnytyksen jälkeen ilman edellä mainittuja vitamiineja. Imetys saattaa vaikuttaa asiaan, mutta nyt tulee kyllä oikein kiire vessaan aamulla 😀 Kannattaa kysyä neuvolasta jos vatsa häiritsee, luultavasti johtuu hormoneista.

  • #16532
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pitää kyllä kysyä neuvolasta ens viikolla kun menen. On aika inhottava vaiva? ja vois kyllä varmaan kokeilla sitä laktoositontakin. Tuskin siitä haittaa on. Mitä vitamiineja muuten kannattaa syödäkkään? Oon syöny pelkästään jotain mama monivitamiinia. Ja maitohappoja. Kannattaisko jotain vielä lisätä.

  • #16551
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vajaa viikko vielä ultraan. Jotenkin taas panikoin ihan hullun lailla ettei sykettä enää löydykkään. Miten voi olla näin oireeton? Oikeasti ei mitään koko aikana muutakuin rintojen aristusta. Eikä sekään ole mitenkään kovaa. Ainoastaan jos koskettelee niin vähän tuntuu. Plääh. Nyt mennään 7+4…..vasta…..

  • #16556
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma, d-vitamiini tuon Maman lisäksi. Mä syön myös Fembionia toisinaan. Ja rautaa satunnaisesti kun hbg teki pienen dropin. Pitääkin nyt synnytyksen lähestyessä ottaa sitä useammin. Ja noilla sun viikoilla mun ainoa oire oli istukasta kotoisin oleva vuoto joka loppui 8+1 olleen ultran jälkeen. Sit sen jälkeen tuli pahoinvointia ja sellaista. Mut väitän et ne oli myöhemmillä viikoilla. Ja alkuraskaudesta mulla vatsa toimi hyvin, nyt se toimii kohtalaisesti. Mut ei onneksi ummeta vaan ennemmin on hidas.

   Hurjaa, onkohan mulla viikon päästä nyytit maailmassa? Paineet on nyt taas olleet vähän koholla mut ei mitenkään hälyttävästi. Viime kerrasta tuli potilaskertomus. Hymyilytti kovasti virkeä äiti sanat 🙂 Ja vilkkaat lapset. Mut voin sanoo et vaikka toisinaan kyljet on arat potkimisesta niin kyllä helpottaa kun tuntee liikkeet ❤ Nyt siis 35+3.

  • #16561
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla on oikeestaan selkein raskausoire ollut mahan kasvaminen. Pientä närästystä on ollut. Varsinkin tässä raskaudessa tissit on olleet välillä arat ja pinkeät ja välillä lussahtaneet ihan tyhjäksi. Olen aina säikähtänyt kovasti, mutta niin ne oireet voi vaihdella tai puuttua kokonaan.

   Mulla meinaa pää hajoilla totaalisesti. Nyt viikkoja 29+3. En ymmärrä, miten selviän järjissäni loppuajan..

  • #16563
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kai se on uskottava että oireetontakin voi olla ? kaipais jotain oireita että vois ees vähän uskoo tätä todeksi ☺ menkka tuntemuksia on edelleen. Rinnat arat jos koskee siinä se. Vuoto onneksi pysynyt kokonaan poissa. Hirveetä omaan napaan tuijottelua mutta taitaa tulla aika pitkät vajaa 8 kk ttako vielä ? pinpin ihana miten lähellä sulla jo synnytys! Oispa jo itelläkin ? rauhan tie mikä erityisesti saaa pään hajoilemaan? ?

  • #16565
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Alma! Mulla alkoi jäätävä raskauspahoinvointi viikolla 6 ja kesti viikolle 14. Huh, ei ole ikävä sitä aikaa… Ymmärrän kyllä ihan täysin, että oireettomuus huolettaa sinua! Itsellä yrjöillessä päivästä ja viikosta toiseen oli ainakin konkreettisen selvää, että raskaana ollaan vaikka silloinkin oli huoli. Sitten kun vauvan liikkeet alkoi vihdoin tuntumaan, oli jotenkin helpompi olla.

   Itse en ole kuitenkaan päässyt huolehtimisesta kokonaan yli, se on vaan vähän muuttunut raskauden edetessä. Mulla oli laskettu aika viikko sitten ja vielä odotellaan synnytyksen käynnistymistä… Tällä hetkellä pelkään, että vauva kuolee ihan viime metreillä, enkä saakaan omaa nyyttiä kainaloon 🙁
   Kai näitä pelkoja aiheuttaa se, että mikään ei ole tällä taipaleella ollut itsestään selvää.

   Kannattaa pitää mahdollisimman positiivinen fiilis yllä, helliä itseään (samalla hellit vauvaa) ja yrittää keksiä hyviä tapoja rentoutua 🙂 Ja jos mikä vaan mietityttää, niin neuvolasta vaan kyselemään. Helsingin neuvolalla on aika kiva neuvola-chat, josta olen ainakin itse kysellyt jos on ollut huolia tai kysymyksiä, sekä tietty sinne neuvolaan voi soittaakin.

   Onkos täällä vielä kuulolla jo synnyttäneitä? Miten teillä kävi la:n kanssa, menikö yli ja jouduttiinko synnytys käynnistämään?

  • #16566
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli Aliisa ihan samanlaiset fiilikset eli pelkäsin että vauva kuolee kohtuun viime metreillä… jossain vauvalehdessä oli juttu tuollaisesta juuri vähän ennen mun laskettua aikaa ? No terve poika syntyi ja vähän pelotti kun tuli ja oli sininen kun jäi harteistaan hetkeksi jumiin mutta kätilö oli rauhallinen niin ajattelin että tilanne on hallinnassa. Niinhän se syntyi ja väri palasi heti ja 9 pistettä sai ?
   Esikoinen syntyi 3 päivää ennen laskettua aikaa ja tämä poika päivää ennen laskettua aikaa. Ajattelin ettei synny ollenkaan kun ei ollu mitään ennakko oireita mutta yöllä alkoi kerrasta kipeet supistukset ja hyvin lähti tapahtumaan. Eka kerralla olin niin tietämätön kaikesta että meni kyllä niin pieleen tuossa synnytyksessä kaikki ja lopulta imukuppisynnytys. Toisessa kävin verkkosynnytysvalmennuksen ja olin todella paljon viisaampi ja voin kyllä suositella lämpimästi. Toinen synnytys oli niin paljon parempi kokemus! ? Tosin kätilökin oli kokeneempi, ekalla kerralla opiskelija. ?

  • #16567
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aliisa mun poika syntyi viikoilla 41+2. Syntyi torstaina ja perjantaina olisi ollut yliaikaiskontrolli sekä mahdollisesti käynnistys. Ilmeisesti lähtevät 41+5 suurinpiirtein käynnistelemään ja 42 jälkeen on vasta yliaikainen.

  • #16571
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   ? jospa itekkin pääsee vielä tuonne asti kuin te. ☺ ei mikään ole ollut helppoa tällä tiellä joten tuskin tämä helpoksi muuttuukaan missään vaiheessa. Nuo vatsa vaivat meni ohi onneksi. Täällä tuppukylässä ei kaiketi meinaa ees saada ketään neuvolasta kiinni. Mut viimeistään viikon päästä kun eka neuvola? pitää käydä hakeen sitä d vitamiiinia vielä jos se kerran on suositeltavaa

  • #16581
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin ja mitä mieltä te ootte hiusten värjäyksestä? Olen nyt tässä sinnitellyt että en uskalla värjätä. Mut uskaltaako käyttää esim sävyteshamppoota?

  • #16583
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä olen koko raskauden ajan värjäyttänyt hiukseni kampaajalla. Todettiin että tuskin siitä on niin suuresti haittaa.

  • #16593
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Apua! Täällä yksi hätääntynyt. Olisikohan joillain teistä kokemusta vastaavasta. Nyt meneillän icsin tuoresiirrosta 5+4, kahden alkion siirto tehty. Lauantaina laitoin vikat luget. Eilen illalla pikkuhousuihin noin euron kokoinen läiskä vaaleanruskeaa, yöllä ei mtn ja aamusta pyyhkiessä rusehtavaa limansekaista vuotoa vähäsen.. ei kipuja. Onkohan joillain käyntyt näin myös alkuraskaudessa ilman että tarkoittanut km. Vaikka eihän sitä tietää voi etukäteen??

  • #16594
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jennitar, mulla tuli ensimmäinen ihan verinen vuoto yhdellä pyyhkäisyllä juuri 5+4. Tämän jälkeen tuli kuvaamaasi rusehtavaa vuotoa muutaman viikon välein aina yhden pyyhkäisyn verran ja loppui joskus viikoilla 18. Nyt on 29+5 ja tähän mennessä ainakin kaikki ollut kunnossa. Minulle on neuvolasta sanottu, että jollain limakalvot vain ovat verekkäämmät ja tuota rusehtavaa vuotoa saattaa tulla silloin tällöin. Minulle sanottiin, että jos on runsasta ja veristä vuotoa johon liittyy kipuja, niin silloin kannattaa käydä tarkituttamassa, mutta pienestä määrästä ei kannata vielä huolestua.

  • #16595
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos vastauksesta hope. Niin toivon että tämäkin olisi harmitonta ???voikun pystyisi siirtyä ajassa eteenpäin, varhaisultraan vielä 1,5vk.

  • #16614
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   8+3 ultra takana. Kaikki hyvin. Siellä pienen sydän sykki ja käsiä ja jalkojakin näkyi jo ? näin taas hetken huoleton vaan huomennahan sitä varmaan jo taas hermoillaan. Torstaina eka neuvola. Mulla on säikäytellyt kivut vähän väliä muttei onneksi ole mitään vuotoja tullut… Ajattelin etten ainakaan 1 kolmanneksella värjää hiuksiani. Ehtiihän sitä myöhemminkin ?

  • #16619
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eilen illalla sit alkoi taas kaikenmoiset kivut ja kyllä säikäytti. Ja edelleen jatkuu jonkinlaisena. Selkäkipu on aika inhottavaa. Ei ole niinkään aladelässä vaan tuossa keskellä selkää suunnilleen ja vain oikealla puolen? Inhottaa kun ei niitä vielä aamulla eilen ollut kun uli ultra niin jäi lääkäriltä kysymättä. Vielä 3 viikkoa seuraavaan ? millonhan neuvolassa voi kuulla sydän äänet? Hitto miten rankkaa on olla raskaana ? normaalisti raskautuneet on jo tässä vaiheessa jakanut ultra kuvatkin koko maailmalle suunnilleen ja minä en ole uskaltanut kertoa edes tyyliin kenellekkään kun pelkään niin keskenmenoa ????? kuinhan herkästi sais sairaslomaa kun noita kipuja on….. Jotenkin hankala kyykistyäkkään..

  • #16620
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitä luulette voiko nuo kivut johtua kun tällä viikolla normisti olis menkat? Tai silloin kun on ovulaatio?

  • #16621
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pakko tulla tänne taas kirjoittelemaan… Almalle että minähän en uskaltanut kertoa kenellekään kuin vasta kun vauva oli sylissä ? vaikka olisin halunnut kuuluttaa sen koko maailmalle mutta olin siis niin epävarma loppuun saakka. Toki maha näkyi ja ne tietty tiesi jotka mut näki mut muut ei… Muistan niin tuon tunteen kun vähäksi aikaa rauhoittuu neuvolan/ultran jälkeen ja sit taas tulee se paniikki. Mut kunhan ne liikkeet alkaa tuntua niin sit on helpompaa ku tuntee että toinen on henhmgissä… sit alkaaki se kun joskus ei tunnekaan niitä ja rupee miettiin että millonhan se on viimeks liikkunut ? Ja kyllä nuo sun kivut on varmaan ihan vaan raskaudesta johtuvia ja jos oot kovin kipeä niin sit vaan sairaslomaa. ?
   Sit haluun kertoo oman kantani hiustenvärjäämisestä. En halua ketään pelotella, tuomita tms. Mutta itse olen tehnyt aikoinani gradun jossa tutkittiin istukkaperfuusiolla eri aineiden istukan läpäisyä ja vaikutuksia sikiöön. Väriaineet läpäisevät istukan ja ovat toki myrkyllisiä vauvalle. Ite kun halusin jotain piristystä otin raitoja folioilla joten väri ei ollut kosketuksissa päänahkaan eikä päässyt verenkiertoon ja otin myös koko värin tässä toisessa raskaudessa lopulla noin että tehtiin foliolla. En kyllä suosittele kenellekään jos haluu olla tarkka. Poika huutelee joten täytyy mennä ? Tsemmpiä odotuksiin! ?

  • #16626
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo mä kans etin netistä tietoa ja tulin siihen tulokseen et en värjää. Haluun olla tarkka ?

   Tuntuu taas että pää hajoaaa. Ihan hiton kovia kipuja välillä. Munasarjojen kohdilla ?!? Ja tuolla oikealla selässä sellanen ’piikki’. Mä vaan ootan että tulis täyteen se 12 tai 13 rv …. Eikös keskenmeno riski silloin vasta pienene?..huoh……

  • #16627
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No joo kyllähän se km riski sitten pienenee. Alussa tapahtuu niin paljon ja kehittyy kaikki järjestelmät eli jos siinä menee jotain pahasti pieleen eikä alkio ja myöhemmin sikiö pysty sitä korjaamaan tai säilymään elinkelposena tapahtuu keskenmeno. Toki se voi tapahtua myöhemminkin mutta suurin riski on tuolloin ohi. Alussa alkio on siis herkimmillään kaikille kemikaaleillekin.
   Noista vitamiineista: ite söin raskaus monivitamiinia, omega 3, D-vitamiinia, kalsiumia ja välillä magnesiumia sekä maitohappobakteeria ja c-vitamiinia. Omega 3:a suosittelen jos ei syö kalaa väh. 2 kertaa/viikko.

  • #16641
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt pääsen minäkin liittymään tähän ryhmään:) 3. ICSI hoidolla siirrettiin 2 alkiota ja maanantaina tein elämäni ensimmäisen selkeän plussan:) 4 vuotta yritettiin lasta. Olo on ollut epätodellinen ja pelkoakin on ilmassa. Alkaa pikkuhiljaa tämän tajuamaan ja on kyllä onnellinenkin olo. Jospa viimeinkin voisi alkaa miettimään muitakin asioita kun tuota lapsettomuusasiaa. 19.10 on varhaisultra joka jännittää. Mielessä pyörii kaikenlaisia ajatuksia ja kysymyksiä. Plussasta sain Tayssista ohjeen, että lugesteronia voi lopetella hiljalleen viikon aikana. Jännittää kyllä lopettaa lugesteron, mutta eiköhän lääkärit sitten tiedä, että sitä ei enää tarvi tässä vaiheessa raskautta.

  • #16642
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Susanna! ? Tuoresiirron jälkeen luget voi lopettaa ihan kerrastakin… siellä on keltarauhanen joka huolehtii jatkossa hormonitoiminnasta eli taysin ohjeitten mukaan vaan lopettelet. Muistan itsekin kun se jotenkin hirvitti mutta kyllä se oma kroppa nyt hoitelee jatkot. ? Tsemppiä ja ihanaa odotusaikaa!

  • #16643
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Susanna! Nuo tunteet kuulostavat niin tutuilta 🙂 Vaikka tuntuu että aika menee hitaasti, niin kyllä se varhaisultrapäivä sieltä tulee.

   Itse aloin vähän stressaamaan edellisen neuvolakäynnin jälkeen tuota SF-mittaa. Neuvolatäti sanoi, että on hieman laskusuunnassa ja jäädän seuraamaan kehitystä. Eli periaatteessa ei vielä mitään hälyyttävää, eikä tullut lähetettä ultraan, mutta inhottavasti heti tartuin tuohon että on jotain vähän edes normaalista poikkeavaa.

   Onko muilla ollut tuolla alakäyrällä masumitta? Meillä on pikkuhiljaa lähestynyt alakäyrää, mutta ei ole menty sen alle. Viikkoja neuvolakäynnillä oli 30+1.

  • #16644
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli pieni maha läpi raskauden. Mut ihan normaali silti ja kasvoi normaalisti. Tuohonhan vaikuttaa niin vauvan asento ja myös mittaaja. Kun menin synnyttään, eka kätilö kattoi mahaa kun makasin että olenko edes raskaana. Hän tunnusteli ja antoi painoarvion max 3kg ja voi olla 2800g. Poika syntyi ja painoi 3565g! No hyvä etten tiennyt todellista kokoa koska tyttö painoi 3170g ja synnytys oli vaikea… 🙂

  • #16647
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos vastauksesta RJP76! Ihana kuulla että teillä meni noin hyvin. 🙂 Neuvolatätikin sanoi, että nämä ovat niin yksilöllisiä ettei heti voi mitään johtopäätöstä vetää. Tuo tämänhetkinen trendi vaan pisti itseä mietityttämään, ärsyttää kun pitää kaikesta alkaa heti stressata.

  • #16648
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea susanna!!? minkälaista omegaa kannattais syödä? En kyllä syö kalaa juuri nimeksikkään. Syön vain monivitaaminia ja siinä on suositus määrät follihappoa d.tä ja muita joten neuvolatäti sanoi et ei kannata erikseen othaa ettei tuu sitten yli annostusta jotakin. Kalkin koitan saada maidosta ja ruuasta. Imeytyy kuulemma niin paremmin. Tuota omegaa en huomannut kysyä…
   Oli ihana käydä eka neuvola. Ultraillaan kuulemma aina kun siltä tuntuu ja nyt kyllä tuntuu. Pyydän ens viikolle ajan … Mites ootteko osallistunut siihen niskapoimukohan se oli ultraan? Ite mietin että no en halua kyllä tietää onko jokin kehitysvammaisuus mahdollisuus koska kuitenkin kuulosti ettei ole se edes ihan varma tapa sitä selvittää vaan tulokset voi sanoa että on poikkeamaa vaikkei oiskaa ja toisinpäin…en tiedä. Ensi viikkoon aikaa miettiä.

  • #16649
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Omega 3 on monenlaisia sekä kapseleina ja nesteenä. Möller onega 3 neste on ainakin vahva ja hyvä, maku paha. Islannin kalaöljy sitruuna neste on myös hyvä ja maku parempi. Apteekista saa ainakin neuvontaa noihin mutta voi olla hintavampia kuin kaupassa (ite siis olen apteekkialalla, joten jotain tiedän noista ?…) Ehdottomasti haluttiin niskapoimu ultra ja rakenne ultra. Mulla ikää jo 41 v niin riskit oli tosi suuret ja haluttiin tietää onko lapsi terve. Silti pelkäsin loppuun saakka vaikkei tuolla löytynytkään mitään… Pidän kyllä lääketieteellisenä ihmeenä että mulla on kaks tervettä lasta tällä iällä. ??

  • #16653
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä tuppukylässä on tosi hankala asioida apteekissa ja kysellä neuvoja kun aina siellä on joku utelias sitten kuulemassa. En uskalla vaan kertoa kellekkään. En edes oikein tiedä miksi. Keskenmenon riskihän on aina. Ja mun sisarukset on varmaan kertonu heti kaikille kun on pissannu ees tikkuun. En ole edes omalle äitille kertonut…

   Täytyy koittaa käydä apteekissa kun ei oo paljon muita asiakkaita ?miten mä muistan lukeneeni et kalaöljy ois vaarallista raskaana oleville? Vai muistanko nyt vaan väärin…

   Mä taidan jättää sen seulonnan väliin. Normi ultrat riitää mulle. Näkeehän siitäkin jo sitten loppuvaiheessa ainakin jos jotain epäillään..
   Mun pitää nyt seurailla sokereita kun oli paasto arvo koholla. Aika ääh hommaa sormen päät kipeenä ?

  • #16657
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kalaöljy=omega 3 valmiste. Kalanmaksaöljyssä on myös d-vitamiinia eli älä ota sitä jos käytät jo d-vit ettei tule liikaa. Muuten kalaöljyä voi käyttää periaatteessa kaikki paitsi ei verenohennuslääkkeitä käyttävät koska ohentaa verta. Itse lopetin noin vkoa ennen synnytystä ettei vuotaisi niin synnytyksessä. Eka raskaudessa söin loppuun asti. Tietyt kalathan on haitallisia raskausaikana niihin kertyneiden myrkkyjen vuoksi mutta kalaölyvalmisteissa noita ei tietenkään ole. Ja voithan sä Alma mennä kyseleen noista valmusteista apteekkiin ilman että sanot olevasi raskaana. Ne kun käy kuitenkin oli raskaana tai ei. ? Omega 3 on tärkeää sikiön hermoston ja etenkin aivojen kehitykselle. Toki jos syö kalaa sen väh. 2 kertaa/vko niin sit ei tarvi ravintolisiä.

  • #16660
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Me käytiin niskapoimu- ja rakenneultrissa kun haluttiin tietää että näyttääkö kaikki olevan kunnossa. Meille ei kuulunut muita ultria kuin varhais-, niskapoimu- ja rakenneultra, joten ihan vaan senkin takia mentiin noihin että nähtäisiin pikkuinen.

   Vaikka np- ja rakenneultra jännittivät todella paljon, olisimme kyllä halunneet myös tietää jos siellä näkyisi heti jotain hälyyttävää. Omaa jännitystä nuo ultrat kyllä helpottivat, kun sai tietää että kaikki näyttää niissä hyvältä. Tietty on se vaara että sieltä tulee huonoja uutisia, mutta koen että olisimme halunneet siihenkin rauhassa valmistautua raskauden ajan.

   Tuosta kalaölystä muistelisin, että tulisi suosia nimenomaan kalaöljyä, eikä kalanmaksaöljyä A-vitamiinipitoisuuden vuoksi, mutta en ole nyt satavarma. Itse olen syönyt Mama monivitamiinia ja maitohappobakteeria.

  • #16663
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Juuri näin Hope: kalaöljy sopii raskaanaoleville, kalanMAKSAöljy ei sovi.

  • #16675
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paniikki. Saatiin naapurista omenoita, joiden automaattisesti oletin olevan puusta kerättyjä ja söin niitä kuorineen useampana päivänä, huuhtelin ne kyllä ennen syömistä. Nyt kävikin ilmi, että omenat oli maasta kerätty. Nyt ahistaa, kun en ollut tarkempi. Saako niistä jonkun salmonellan?

   Ja onnea uusille plussanneille!

  • #16683
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos onnitteluista:) Tuskin noista omenoista mitään tuli, kun kerran vielä huuhtelit ne:) Enemmän sitä kyllä nyt saa miettiä syömistä raskauden aikana ja muutenkin arjen asioita, mitkä on sallittuja ja mitä ei suositella. Onneksi on neuvolakäyntejä, johon voi purkaa ajatuksiaan ja sieltä saa esitteitä. Ootteko te kertoneet/ajatellut kertoa kuinka teidän läheisille, että lapsi on saanut alkunsa IVF/ICSI:n avulla?

  • #16684
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä uusi ivf-plussannut ilmoittautuu 🙂 Huomenna alkaa ilmeisesti(?) rv 6. Oon vielä tosi hämmentynyt ja hiukan järkyttynyt, sillä en sisimmissäni ilmeisesti uskonut (uskaltanut uskoa), että tähän asti koskaan päästäisiin. Ja sit kaikki tapahtuikin tosi nopeasti, ensimmäisestä hoidosta. Uuteen tilanteeseen sopeutuminen vienee hiukan aikaa. Ihmettelen hiukan alakuloisuuttani, olisin luullut että auvoisuus koittaa. Onko muilla ollut tämmöisiä oloja? Onks nää vaan hormoneista johtuvaa?

  • #16685
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Näköjään Lugesteronin lopettamisen suhteen on erilaisia käytäntöjä. Mua ohjeistettiin käyttämään varhaisultraan asti. Totta kai sit sinne asti käytänkin, joskin ehdin jo vähän iloita ajatuksesta että pääsen niistä eroon plussan myötä. Närästävät aika paljon, ilman närästyslääkettä niin ettei mistään tuu mitään.

  • #16686
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minä olen kertonut että molemmat lapset on lapsettomuushoidoilla aikaansaatu. Itse en koe sitä mitenkään häpeänä. Antaa vain kuvan kuinka kovasti toivottuja meidän lapset ovat. Enkä kyllä edes ajattele mitä muut siitä on mieltä. Miehen veljen perhe on käynyt saman läpi. Heillä yksi lapsi ja lapsettomuushoidoilla. Mun sisko ei koskaan saanut lapsia eikä ole yrittänyt hoidoillakaan kun oikeastaan sopivan miehen löysi vasta nyt vanhemmalla iällä (on siis mua 5v vanhempi).

  • #16688
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä en halua kertoa kenellekkään kuinka on lapsi saatu jos tämä nyt saadaan? sen verran vaikea ja pitkä tie ollut. Sen verran kovia ja surullisia töksäyttelyitä on ihmisiltä saatu jotka on tienneet meidän hoidoista. En vaan halua kertoa.
   Noh mulla on ollut nyt jonkin verran supisteluja?tai jotain menkkamaisia kipuja. Ja..kävin sitten neuvolassa ja eihän niillä laitteilla mitään nähnyt. Ei osannut varmaksi sanoa löytyikö syke vai ei. Ei ainakaan saanut kuulumaan. Ihan hirveä olo. Perjantaina uudestaan tai jos kivut jatkuu niin päivystykseen ennemmin jo. Huoh. Eipä olis pitänyt käydä. Olo ihan hirveä. Onkos kellään muulla käynyt näin… Nyt 9+2

  • #16691
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Auttakaaaa… Kannattaako mun lähtee päivystykseen? Vai ootanko perjantaihin ? Vai onko tilanne kuitenki sama ettei näy mitää? Täällä niin huono ultra ettei sillä oikeesti nähny mitää! Sanoi että tuossa reunassa vois olla syke muttei sitä allekirjottais välttämättä… Vai täytyiskö koittaa päästä äitiyspolille … Huoh. Sykettä ei saanut kuulumaan… Istukka edessä kai sekin voi vaikuttaa? Onko tää 9 viikko kaikista riskialttein? Luin jostai….vaikkei pitäis lukea..

  • #16698
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma äitiyspolille pääsee vasta viikon 22 jälkeen. Ennen viikkoa 12 ei välttämättä neuvolan laitteilla saa sykettä kuulumaan. Oliko siellä sellainen vanha dopleri? Vai katsoiko ultralla? Pääsisitkö varhaisultraan sinne missä hoidot on tehty? En osaa sanoa millaiset laitteet päivystyksessä mahtaa olla. Itse yrittäisin rauhoittua ja odottaisin siihen perjantaihin ja jos siellä ei selviä niin vaatisin lähetteen jonnekkin tai kävisin yksityisellä tarkistamassa. Edessä oleva istukka voi haitata kun laitteilla kuulee myös istukan sykkeen.

  • #16700
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma, meillä neuvolassa kuunneltiin sydänäänet vasta viikon 12 jälkeen. Sanoivat etteivät silloinkaan välttämättä kuulu, varsinkin jos istukka on edessä, tämä siis dopplerilla kuunnellessa.

   Itse kävin viikolla 10 paniikkiultrassa yksityisellä kun tuntui että raskausoireet katosivat. Ymmärtääkseni esim Terveystalolla (meillä tehdään kunnankin ultrat siellä) on hyvät laitteet ja varmasti monella muulla yksityisellä.

   Onko sulla kivut jatkuneet?

  • #16702
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo siis neuvolassa kuunteli sellasella VANHALLA dopplerilla köja koitti katsoa muös ultralla joka sekin oli joku antiikin aikainen. Ultralla sanoi että tuossa se syke voisi olla vaan ei allekirjoittaisi kumminkaan. Dopplerilla sanoi et pitäisi jo kuulua vaan sitten vetikin sanat takaisin ettei välttämättä vielä kuulu. Mulla on klinikalle uä vasta 24 päivä ensi viikon kiinni kun loma. Kivut ei ole lisääntyneet mutta kokoajan on sellaista pientä tuntemusta en tiedä onko sitten normaalia. Ja maha ihan kuralla. Ei hitto miten vaikeeta tääkin voi olla. Hajoan varmaan kohta.
   Neuvolassa sanoi et laittaa äitiyspolille lähetteen jos kivut kovenee? Jos menkka kivut alkaa. Sellaista pientä kai se on ollu kokoajan niinku ois menkat alkamassa en tiedä. Ihan hermona koko ajan. Ei jaksais töissäkää. Saikkua ei saa kun ei kuulemma ole aiheellista.
   Huoh.

  • #16704
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minulla oli alkuraskaudesta ihan samoja oireita, joten jos kivut eivät ole todella kovia ja veristä vuotoa ei tule, en huolestuisi liikaa. Neuvolan laitteet kuulostavat hieman vanhanaikailista. Tehtiinkö ultra mahan päältä?

   Tiedän tuon hermoilun tunteen, mutta koita ottaa rauhassa ja odottaa sitä 24.päivää. Jos tilanne ei muutu radikaalisti, en vielä lähtisi liikaa huolehtimaan. Mutta jos paniikki kasvaa liian suureksi, niin sitten vain yksityiselle tsekkaukselle. Kaikki tsempit täältä sinne suuntaan!

  • #16705
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo kun on käynyt hoidot läpi ja omalla klinikalla ultrataan 3D laitteilla niin tuntui kyllä neuvolassa että ei oo tosi! Jotenkin se neuvolan tätikään ei miellytä sellainen vanha mummo joka ilmeisesti ei vaan halua jäädä eläkkeelle? yritän rauhoittua koska ei vuotoja. Oliko Hope sulla myös maha sekaisin? Mulla ei kokoajan mut välillä on sellaisia päiviä et tuntuu et mikään ei pysy sisällä! Kuten tänään. Oksentanut en silti ole missään vaiheessa. Ultra tehtiin joo myös mahan päältä. Omalla klinikalla tehty alakautta nyt kun kaksi ultraa jo siellä käynyt. Viimeinen siellä tuolloin 24 päivä. On se kyllä pitkä aika odottaa vielä kun varmaan täyryy sitä siirtää kumän mies ei pääsisi mukaan ja kovasti haluaa. Kiitos hope ?

  • #16714
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Juu mulla oli myös alussa maha sekaisin ja mietin että eikö sen ummetuksen pitänyt olla yleisempi oire, mutta se iskee mahdollisesti sitten myöhemmin raskaudessa kun alkaa tila käymään vähiin.

   Meillä sanottiin vielä siinä viikon 12 ultrassa, että katsotaan ensin näkyykö mitään mahan päältä ja jos ei niin sitten alakautta. Eli noilla viikoilla se mahan päältä katsominen voi olla vielä haasteellista.

  • #16731
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Okei ehkä mun on ihan syytä rauhoittua. Eilen oli ihan kamala päivä. Huomasin että ihan kokoajan olin hermona jostain. Kaikki ärsytti ja otti päähän. Maha edelleen sekaisin….huomenna täytyy mainita kun käyn neuvolassa. Jännittää huominen ihan hirveesti koska mietin vaan ettei se niitä sydän ääniä saa näkymään eikä kuulumaan. Sitten mietin pitääkö mun sitten lähteä käymään jossain muualla vai odotanko vaan rauhassa sinne 25 päivään. Johon on melkein 2 viikkoa! Raskausoireet ei ainakaan ole mihinkään kadonneet. Vaikkei niitä paljoa ole edes missään vaiheessa ollut mut kumminkin.

  • #16738
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma, sun kannattaa yrittää rauhoittua sillä sun stressi ei ole hyväksi sikiölle. Olen varma että kaikki on hyvin!

   Täällä sitä ollaan sairaalassa kahden tuhisevan paketin kanssa. Matka tähän on ollut pitkä ja kivinen. Raskaus oli helppo. Synnytys oli ihan helvetistä. Mutta kyllä nuo kaksi palkitsee. Onneksi olen päässyt ja pääsen vielä keskustelemaan synnytyksestä, muuten en selviäisi järkevänä jos sitä koskaan olen ollutkaan 😀

   Tsemppiä teille kaikille, olitte missä tilanteessa tahansa!

  • #16739
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hurjasti onnea Pinpin! ? Ja olen myös samaa mieltä että stressi ei ole hyväksi joten kannattaisi tosiaan yrittää rauhoittua nyt. ?

  • #16741
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea Pinpin! 🙂 <3

  • #16742
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea PinPin!

   Tosta stressistä vielä kommentteja toinen, että eihän se stressi tietysti oo hyväksi, mutta eihän sille stressiperäistä mitään voi. Ite oon ainakin koko ajan niin paniikissa, että en halua ajatella, että nyt aktiivisesti koko ajan aiheutan stressiä vauvalle haittaa.

   Meillä todettiin eilen kontrollikäynnillä sama napanuoran poikkeava rakenne, joka johti edellisessä raskaudessa vauvan kuolemaan synnytyksessä. Olen todella huolissani ja ahdistunut. Nyt olen sitten osastolla, lähinnä psyykkisen voinnin vuoksi

  • #16746
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rauhan tie, olen todella pahoillani. En voi kuin kuvitella millainen olo teillä nyt on.

   Voidaanko synnytykseen nyt valmistautua eri tavalla kun tilanne tiedetään? Voimia ja kaikki positiiviset ajatukset sinne suuntaan.

  • #16747
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   PinPin onnea!? ja Rauhan tie paljon voimia?

   En koe että olisin nyt tällä hetkellä mitenkään erityisen stressaantunut. Jännittää kyllä löytyykö sykettä vai ei. Noh kohta se nähdään. Mutta välillä on ihan kamalia stressi kohtauksia ja kaikki kyllä tuntuu kaatuvan päälle. Perjantai ja 13 ei sais olla taikauskonen….

  • #16748
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Synnytys on jokatapauksessa sektio kahden aiemman hätäsektion vuoksi, joten siinä mielessä osataan varautua. Lähinnä itseä nyt pelottaa raskauden aikaiset riskit. En ole vielä tavannut lääkäriä, niin en tiedä jatkosta yhtään. Pää on vain entistä kovemmalla.

  • #16749
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ilmoittautuu plussanneisiin yksi varsin hämmentynyt IVF:läinen.
   Takana kolme tuloksetonta inseminaatiota, ensimmäisen IVF:n munasolumäärä surkea, yhtään ei pakkaseen. Yksi siirrettiin ja plussa tuli! Toivon totisesti, että tämä 007 jaksaisi pysyä matkassa ja kehittyä. ( 007 siitä, että oli seitsensoluinen siirrettäessä).

   Plussasin maanantaina, odottelin viralliseen testipäiväään ( tänään) ja nyt uskalsin kirjoittaa tänne. Pelkään kovin, että varhaisultrassa ei näy sykettä kuten kerran aiemmin.
   Varhaisultra on 2.11, rv 7+2, nyt mennään rv 4+3. Pitkä, liian pikä tie vielä tuone….

   Kuulostaa niin hurjalle tuo mitä Rauhan tie kirjoitit, olen surullinen siitä ja toivotan sinulle ja kumppanillesi paljon voimaa.

  • #16751
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rauhan tie, kriisitlanteissa ei voi paljoakaan vaikuttaa stressitasoon, se on vain hyväksyttävä. Tärkeintä on selvitä hetki kerrallaan ja ottaa kaikki mahdollinen apu vastaan. Hyvä että olet päässyt osastolle, ettei tarvitse yrittää jaksaa omin voimin. Paljon paljon voimia sinne. Toivon että kaikki menee lopulta hyvin. <3

   Onnittelut vielä Illacrimo. Aika pitkältä tuntuu kieltämättä matka edes tuonne varhaisultraan. (Meillä tämän kuun viimeinen päivä.) Tällä viikolla (5+) on alkanut raskauspahoinvointi (närästyksen lisäksi). Ja väsy on kova. Saitkos muuten lopettaa Luget plussaan? Mulla jatkuu samalla annostuksella varhaisultraan asti. Onneksi lokakuu kuitenkin pian puolivälissä.

  • #16752
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Elma: Kiitos paljon, en saata uskoa tätä todeksi, että plussa tuli. Mun oli jotenkin vaikea lopettaa niitä lugeja… olisi pitänyt lopettaa tiistai-iltaan, mutta jatkoin kun oli jäljellä. ELi olisi pitänyt lopettaa jo ennen virallista testipäivää. Käytin pienemmän määrän, 2x päivässä aiemman 3x päivässä sijasta. EIlen hoitaja kysyi aika topakasti puhelimessa että lopetitko luget niin en sitten enää eilen illalla laittanut.
   Aika kirjavaa tuntuu tuo käytäntö niiden suhteen olevan. Ei sillä lie mitään haittaakaan ole.
   Nyt mua sit jännittää se, kun ei enää ole luget käytössä.
   Mulla on hetkittäin pientä etovaa oloa, iltaisin hehkun lämpöä kun parempikin patteri ja se närästys on edelleen mullakin mukana. Saapa nähdä tosiaan, oliko vaan lugen aiheuttamaa.
   Mun pitäis aloittaa maanantaina tosi fyysinen työharjoittelu, jossa on riskinsa myös tautipuolella. Mitähän siitä tulee….? Pakko kyllä oman turvallisuuden vuoksi kertoa siellä raskaudesta heti.

   Hyvää viikonloppua kaikille!

  • #16756
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt olen ihan ylistressaantunut…. eilen tuli pyyhittäessä ihan minimaalisesti rusehtavaa paperiin. Kerran. Luen tämän siihen lugejen lopetukseen. Entä jos mun oma keltarahastuontanto ei riitä ja tämäkin menee kesken? Tehty siis IVF tuore siirto.
   Tiedän , että alkuraskaudessa on tavallista että vuotelee vähän.
   Silti ajatus laukkaa.
   Jotenkin koen, että oireetkin on vähenemään päin. Närästys loppui, eli se oli selkeästi lugeista johtuvaa. Eilen oli menkkajuilintaa alavatsalla aika paljon.
   Nyt hyppään vessassa alvariinsa trkistelemassa, että joko vuotaa ulos…..

   Miten ihmeessä mä jaksan sinne ultraan asti??

  • #16760
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Auttaisiko jos huomenna soittaisit ja kertoisit olosta hoitajalle tai jopa lääkärille jos semmoinen on mahdollista? Mulla jatkettiin lugeja juuri siksi, kun oma keltarauhashormonitoiminta kuulemma herkästi häiriintyy ivf-lääkkeistä. Saatan olla myös erikoistapaus asian suhteen, en tiedä. Yleisesti kyllä näyttäisi olevan niin, että luget lopetetaan plussaan.

   Mullakin oli viikko sitten aika kovia menkkakipuja. Sekin on normaalia. Kuten myös se vuoto, joka on kyllä varmasti aika hermostuttavaa. Mutta siihenkin pitänee tottua jos kuuluu niihin, jotka herkästi vuotaa. Pahoinvointi on ilmeisesti täällä päässä tullut jäädäkseen. Mietin selviytymiskeinoja sen kanssa. Vielä ei ole tarvinnut sentään oksentaa. Mutta miten jaksaa kaiken muun elämän tämän ohessa, sitä ihmettelen.

  • #16774
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noh neuvolassa käyty eikä sydän ääniä löytynyt. Äitiyspolille siltä seisomalta ja kaikki oli hyvin? neuvolan laitteet yksinkertaisesti niin huonot et ei nää eikä kuule mitää! Helpotus oli suuri? nyt mennään jo 10+2 ja pikkuhiljaa tähän alkaa uskomaan. Pikkuhiljaa uskaltaa luottaa ja toivoa että kaikki menis kuitenkin hyvin. Np ultraa en halunnut en halua seulontoja mikä voi kuitenkin antaa väärän tuloksen. Normi ultran kumminkin saan 11+4. Ei siis kauaa enää siihenkään ? nuista vuodoista en kyllä osaa sanoa mitään mut mulla on ollu lähes kokoajan aika koviakin menkkakipuja. Nyt vasta 10 viikolla alkaneet huomattavasti vähentyyn. Ei juurikaan oireita edelleenkään. Autossa ollessa ainoastaan tulee huono olo. Rinnat olleet arat tietty kokoajan ja inhottavaa turvotusta etenkin syönnin jälkeen. Sama mitä syö niin tulos on sama. Ja näytän kuin olisin viimeisimmilläni? onnea kaikki plussanneet!?

  • #16789
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ostin apteekista kalaöljyä kun oli -50% enkä kummemmin ajatellut kotona sit huomasin et siinä on myös D3 vitamiinia. Saanko nyt yliannostuksen kun kalaöljyssä on se 10 ja vitamiinissa sama. Eli yht 20 jotain. Eikö suositus ole 10? Kannattaako mun syödä niitä nyt ollenkaan vai syönkö esim sitä monivitamiinia joka toinen päivä ja kalaöljyä joka toinen päivä? Osaaako kukaaaan auttaaa? ☺

  • #16790
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma mä ainakin söin raskausaikana D-vitamiinia 30 mikrogrammaa päivässä. Suositus on 10, mutta tuntuu todella vähältä kun normaalisti syön 50. Voi kai sen pitoisuuden käydä katsomassa verikokeilla jos häiritsee 🙂 Itse söin raskaana oleville tarkoitettua omega 3 kapselia raskausajan. Pisti aika kovasti kyllä närästämään.

  • #16792
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma: kyllä voit syödä molempia! Olen ammatiltani proviisori ja työskentelen apteekissa. ? Minä söin myös 20 mikrog varmaan raskausaikana ja nyt on 40… kävin mittauttaan arvoni ennen raskautumista jolloin söin 20 mikrog. Arvo oli juuri sallitulla alarajalla, nostin annoksen sillon 50. Raskauajaksi sitten vähän laskin…

  • #16798
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Okei ehkä uskallan sitten syödä molempia! ? hyvähän sitä kalaöljyäkin olis syödä kun kalaa ei tuu muuten syötyä kuin tosi harvoin. Ens viikolla taas uä ja sokereita pitänyt seurailla kun paasto arvot koholla niin diabetes hoitajalle sitten myös. Jännittävää mutta niin ihanaa että tämä vihdoin on totta ??

  • #16801
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli nyt RV 7+0 varhaisultra. Sieltä löytyi pieni ihmisenalku, jolta löytyi syke <3 Näkyvyys oli vähän huono ja lääkäri sanoi, että siitä varmasti johtui kun ei saatu välttämättä kunnolla tarkkaa mittaa alkiosta ja se oli hieman odotettua pienempi. 2 viikon päästä sovittiin, että menen vielä uudestaan ultraan varmistamaan, että kaikki on kunnossa ja sen jälkeen voin mennä neuvolaan. Kuulemma on enää 5% luokkaa, että kaikki ei menisi kuinka pitää, mutta silti tuo alkion koko jäi hieman huolettamaan. Onko teillä samantyylisiä kokemuksia ja kuitenkin tullut se odotettu lopputulos? Kyllähän kun on tuohon lapsettomuustaustaan varmasti kuuluu selvemmin ensin epäusko raskaudesta ja nyt ultran jälkeen tuli raskaus todellisemmaksi, mutta pelkoa on ilmassa. Kuulemma RV 8 lääkäri mieluiten ultraisi, koska olisi silloin selkeämpi kuva, mutta olisivat voineet laittaa ultran sille viikolle. Nyt kun pitää sitten käydä kaksi ultraa ja maksaa niistä, kun tuo aika oli laitettu turhan aikaseen. Kunnallisen laatuhoitoa ja rahastuksen makua tuossa on. Tulee vaan helposti turhaakin huolta sen takia vaan, koska huonon näkyvyyden takia kokoa ei täysin voitu arvioida.

  • #16805
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Susanna mulla oli eka uä 6+3 ja nähtiin vain syke ja ruskuaispussi. 8+3 sitten pystyttiin vasta mittaamaam alkion kokoa. Mulla alussa oli 9+6 ultraan asti ihan järjetöntä pelkoa ahisti ja saikkuakin otin koska pelkäsin niin paljon että menee kesken tai joku on pielessä. Nyt olen 10+6. Ens viikolla taas uä. Ultra helpottaa aina hetkeksi kunnes taas nousee valtava epäusko ja pelko. Nyt viime päivinä vasta olen alkanut uskomaan että jotain voi minussakin kasvaa. Tämä voi sittenkin olla todellista. Ja hieman on nyt pelkokin jo hälvennyt. Toki kun mulla ei neuvolassa löydetty sykettä 9+ viikolla niin kyllähän se säikäytti. Päivystykseen oman mielenrauhankin vuoksi ja kaikki olikin hyvin? eiköhän sullakin kaikki hyvin! 9+ uä sulla siis seuraava? Siinä varmasti jo näkyy paremmin ja olo helpottaa 🙂

  • #16806
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo 9+0 viikolla on seuraava ultra. Katsoin potilastiedoista, että tässä rv 7+0 otetussa ultrassa alkio vastasi viikkoja 6+4 ja vahva syke. Ei siis kuitenkaan suurta heittoa päivissä ja kohdun asennon takia oli näkyvyys rajoitettu ja sen takia tosiaan mittaustuloksessa saattoi olla virhe. Olisikohan ultraan parempi mennä täydellä rakolla, että näkyvyys olisi parempi? Ainakin alkion siirrossa neuvottiin tekemään niin. Ainakin alkio näytti siltä mitä pitääkin 7 viikolla. Ei tässä nyt varmasti tarvitse liikoja murehtia vaan koittaa nauttia nyt siitä kun ylipäänsä on raskaana vaikka helpommin sanottu kun tehty…

  • #16816
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla vastasi alkio kokoa 9+4 vaikka oli 9+6.pientä heittoa voi olla varmaan aina ja on ihan normaalia? Niinpä! Helpommin sanottu ku tehty mut päivä kerrallaan. Kirjoitit tuolla aiemmin että 5% mahdollisuus enää että joku menisi pieleen? Lääkärikö niin sanoi? Oon hirveesti miettinyt miten suuri todennäköisyys olis vielä mennä kesken en vaan ikinä tajua sitä kysyä kun on ollut uä. Niin jännittävää se aina ollut ja paljon muutenkin asioita mielessä.

  • #16820
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo eiköhän nuo pienet heitot mittauksessa oo vaan inhimillisiä virheitä. Joo lääkäri sanoi tuosta 5% mahdollisuudesta. Sanoi että suurin osa menee kesken aivan alkuvaiheessa.

  • #16823
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No näimpä? luulen että ei ultraan täydellä rakolla? Ainakin mulla aina ollut tyhjä. Ja kun uä.t hoitojen aikana niin rakon piti olla tyhjä mut siirtoon täys. Toivon kovasti et tää pysyis kyydissä. Taas ollut ajottain menkkamaisia kipuja. Ei kuitenkaan niin kovia kuin ihan alussa. Ihan järkyttävääää turvotusta……. Argh. Keskiviikon ultra jo jännittää.

  • #16843
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   RJP76 kirjoitit aiemmin että hiusten värjääminen ei ole suositeltavaa miten on sävytetyt shamppoot?? onko ihan sama asia. En ole uskaltanut sitäkäään käyttää. Tuo pää alkaa näyttää jo aika karsealta mut kaiken arvoista ☺ huomenna ultra.

   • #16844
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Alma: Jos sävyttävää shampoota ei laiteta varsinaisesti päänahkaan niin ei pitäisi haitata koska eihän se sitten imeydy verenkiertoon… ite ainakin laitan nuo vaan niinku hiuksiin eikä ne sillai oo kovin kosketuksissa päänahan kanssa… mut värjätäkin voi periaatteessa kampaajalla jos tekee sen foliolla. Ite tein noin raskausaikana. Tehtiin koko pään väri foliolla, jolloin väri tulee vaan hiukseen eikä kosketa päänahkaa eikä imeydy ja ihan hyvä lopputulos tuli ainaki mun mielestä kun oli hyvä tekijä. ? Mukavaa odotusaikaa! ?

  • #16863
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Okeii ehkä mä uskallan sen sävyttävän käyttää ? onhan siitäkin jotain apua.? uä meni jälleen hyvin kaikki normaalisti ja olo on taas huojentunut ainakin hetken ? onko kellään muulla todettu raskausdiabetestä? Nyt kokeillaan ruokavalio muutosta jos ei auta sit insuliinia täytyy alkaa käyttää. Ihan valtavaa väsymystä. .. Okein ei mitään jaksa aina kun kotiin töistä pääsee.. Pientä etovaa oloa kanssa.

  • #16874
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka,
   löytyiskö täältä kokeneemmilta tietoa? Tein tällä viikolla plussa testin pp14 lääkkeellisen kierron PASsin jälkeen. Plussasin myös kesällä tuoresiirrosta, mutta se oli lakannut kasvamasta jo 5+ viikolla, joten varhaisultrassa todettiin kkm. Kesällä oireet oli selvempiä kuin nyt. Oli aivan hirveetä turvotusta siinä plussauksen aikoihin ja muutenkin enempi mahassa tuntemuksia. Nyt vähän ehkä etoo (mitä ei ollut kesällä) ja pientä mahatuntemusta on, mutta jotenkin olisin olettanut enemmän. Pelko uudesta keskenmenosta on ihan järkyttävä, joten oireiden kyttäys on jäätävää. Onko normaalia, että oireet on pienemmät kun lääkkeet (Estradot ja Lugesteron) hoitaa suurimman osan hormoonien saannista?

  • #16877
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jossu T, onnea plussasta! 🙂 Meillä oli myös lääkkeellinen PAS ja muistelen ettei raskausoireita ollut juurikaan ennen viikkoja 8-9. Rinnat olivat hiukan arat jo ennen plussaa, mutta ymmärtääkseni luget saattavat tehdä sen myös. Minulla oli pientä nipistelyä mahassa ennen varhaisultraa, mutta muutoin todella vähän oireita.

   Viikkojen 8-9 paikkeilla alkoi lievä pahoinvointi ja rintojen arkuus jatkui useamman viikon. Maha oli myös sekaisin alkuraskaudesta, mutta en muista tarkkaan miltä viikoilta alkaen.

  • #16892
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei auttakaaaa….leikin tuossa äsken koiran kanssa ja vahingossa se puraisi mua sormesta ihan vaan yks hammas kävi. Nyt mietin onko se vaarallista? Mitä mun pitää tehä? Jäykkäkouristus pitäis olla… Näänkö sitä ite mistää? Pitääkö taas soittaa neuvolaaan . voiei. Tuo jälki on sellainen mustelma jonka keskellä sitten se puremajälki. Ihan hitusen vuoti verta mutta niin vähän ettei mitään tarvinnut ees pyyhkiä. Kipeä on.

  • #16898
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma seuraa tilannetta ja jos näyttää tulehduksen merkkejä punoitus, kuumotus, turvotus niin sit lääkäriin saamaan antibioottikuuri (niitäkin on raskaana oleville sopivia). En olisi kovin huolissaan… oma koira kuitenkin…

  • #16918
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pitihän se neuvolasta tarkistaa mut kaikki ok kun jäykkäkouristus voimassa. Hetken taas nosti valtava paniikki päätään ? ei nitään tulehduksen merkkejä itse asiassa näyttää jo alkaneen parantua.

  • #16947
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Torstaina oli toinen ultra RV9+0 ja vauvan kasvu vastasi viikkoja ja siellä jo näkyi liikkuvan:) Lauantaina säikäytti kyllä, kun olin lepäilemässä päiväunilla ja tunsin muutamia kertoja, että tuli luraus pikkuhousuihin. Menin vessaan ja huomasin, että verta oli mennyt aivan läpi asti farkuistakin. Säikähdin kyllä ja päätin, että lähdemme miehen kanssa samantien päivystykseen tarkistamaan ultralla tilanne. Kävellessä ultraan tunsin, että tuli vielä luraus verta. Veri ei ollut aivan kirkkaanpunaista vaan semmoista haaleammanpunaista. Ultrassa oli kuitenkin kaikki hyvin ja syke näkyi ja vuoto loppui sen jälkeen. Siellä näkyi, että oli hematooma, josta vuoto johtui, ei siis kohdusta tulevaa vuotoa. Helpotus oli suuri. Kerkesi käydä läpi jo kauhukuvia, kuinka tästä yli pääsee, jos kesken menee. Vielä sen jälkeen tullut muutama rusehtava tippa. Lisäsi pelkoa kyllä, että alkaa uusi vuoto. Ultrassa oli kuitenkin kaikki niin kun pitää joka lisää raskauden onnistumisen mahdollisuutta. Olemme kertoneet viikonloppuna raskaudesta joillekkin ystäville. Vatsa alkaa jo vähän erottua. Toisaalta olisi hyvä odottaa, että ensimmäinen kolmannes on ohi 23.11, mutta olen aika huono pitämään sisällä enää tätä asiaa, kun näkee läheisiä. Oletteko te kertoneet raskaudesta missä vaiheessa? Haluan uskoa, että kaikki menee hyvin. Lääkärin mukaan vuotoa tulee herkemmin, kun raskaus on saanut alkunsa hedelmöityshoidoilla. Olimme olleet yhdynnässä lauantaiaamulla ja mekaanisesta ärsytyksestä arveli lääkäri vuodon johtuvan. Haluan teitä rohkaista myös, jos tulee vastaavaa, että aina vuoto ei tarkoita keskenmenoa. Onko teillä ollut alkuraskauden vuotoa?

  • #16957
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eioo onneksi ollut mitään vuotoja. Kaikenmoisia kipuja oli viikoille 11-12. Nyt ei enää onneksi niitäkään. Tosin lääkäri sanoi uä.ssä ett istukka on edessä että jos jossain vaiheessa on vuotoja niin voi johtua siitä.
   Onko muilla ollut väsymystä? Oon nukkunu tänään jo kahet päiväunet ja aina vaan väsyttää…. Huhhuh tuntuu että oon ihan kuoleman väsynyt enkä tiiä mitä tekisin.

  • #16958
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla on nyt menossa 9+4 rv. Mulla on väsymystä kyllä normaalia enemmän. Päiväunet tullut nyt tavaksi useampana päivänä ja illalla silti nukahtaa jo kymmenen jälkeen. Töissä väsyy helpommin. Mulla myös on ruokahaluttomuutta. Ei tiedä mikä ruoka maistuis milloinkin. Pahoinvointia voi myös tulla, jos on pidempi väli ruokailussa. Huimausta on myös. Esimerkiksi kun nousee nopeaa ylös sängystä niin heittää päästä tai jos vaikka kuntoilee tai seisoo pitkään paikallaan. Luontaistuoteliikkeestä kysyin apua tuohon pahoinvointiin ja huimaukseen niin sain CocculusD12 kapseleita ja niistä tuntuu olevan apua noihin oireisiin. Ovat luontaistuotemyyjän mukaan turvallisia myös raskaana ollessa.

  • #16960
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Elämäni ekan plussan testasin aamulla, seitsemän vuoden yritys alkaa vihdoin tuottaa hedelmää! Vieläkö täällä on tilaa noviisille?

  • #16966
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   sS onnea ?ja tervetuloa ☺
   Ihan kamalaa on kun ei joka päivä ehdi päikkäreille niin tuntuu että ei millään iltaan asti jaksa. Milla insuliini joka ilta 22.00 ja ei millää jaksa sinnekkään asti valvoa ? joo huimausta ja pahoinvointia tulee jos kerkiää saaha nälän päällensä. Koitan taskussa pitää aina jotain pientä välipalaa. Ja se ruokahaluttomuus joo… Kun mieli tekis jotain syödä mutta silti mitään ei tee mieli! Oikeast@n parhaiten hedelmät ja porkkanat uppoaa ? mulla nyt 13+3.

  • #16969
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa pitkästä aikaa! Hiljaiseloa täältä suunnalta kestänyt hieman, pahoittelut.
   Ultrassa näkyi viime viikolla viikkoja vastaava alkio, jonka sydän sykki. <3
   Viikkoja silloin oli 7+2 ja nyt tänään mennään 8+0.
   Torstaina eka neuvola, kivaa mennä sinne juttelemaan. Mua pelottaa ihan tajuna että tää menee kesken. Hetkellisesti jeesasi nähdä syke ja alkio, mutta just sai kaveri keskenmenon vkolla 16.
   Jotenkaan en osaa ollenkaan rauhoittua asian suhteen.
   Väsyttää aikalailla, ruokahaluttomuutta on ja jos jotain mieli tekee niin se on pizzaa ja muuta epäterveellistä ja mielellään kylmänä. Pakko vähän väliä syödä, tai muuten käy köpelösti. Varsinaisesti en ole oksentanut vielä, mutta muutaman kerran on lähellä ollut ja piti jo juosta vessaan. Illalla simahdan jo ennen ysiä. Illalla usein kanssa iskee tuo paha olo. Vitsi kun jotenkin saisi kuriin tän oman mielen tuon keskenmenon suhteen…. miten te muut pärjäätte?

  • #16985
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea sS plussasta!

   Täällä kans aika kovaa pahoinvointia jo kuukausi takana. Nyt menossa rv 9+4. Oksentelu tullut myös mukaan ja voimat niin vähissä, että oon joutunut jäämään sairaslomalle. Pahoinvoidessa ei hirveästi ole jaksanut edes ajatella mitään keskenmenon riskiä. Ehkä tukeudun ajatukseen, että pahoinvointi on merkki vahvasta raskaudesta, tai ainakin istukan hyvästä toiminnasta. Sen sijaan enemmän mietin, miten nestehukan partaalla oleminen vaikuttaa raskauteen. Munasarjakin on yhä kipeä, vaikka punktiosta on kohta 2 kk. Onko muilla pitkittynyt tuo munasarjojen kipuilu?

  • #16997
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä muka oon kirjottanut tänne aiemmin en tiedä sit mihin se katos. Muutenkin jotenkin kumma tää ketju nykyää. Mulla nyr 14+0. Just luin jostain miten keskenmeno tullut viikolla 14 …ja tuo kun kerroit etttä kaverilla viikolla 16 km niin johan aloin taas panikoida vaikka hetken huokailin jo et olen turvallisilla vesillä….. Koskaanhan sitä ei tiedä mitä voi tapahtua. Mullakin tekee kokoajan mieli jotain pizzaa tai hampparia yms. Tai hedelmiä. Normi ruokaa kun teen niin eihän sitä saata edes syödä …en tiedä kuinka tuosta km pelosta vois päästä. Seuraava ultra vasta tammikuussa. Neuvolassa varmaan ultraillaan jos pyydän.. Kannattaiskohan sitä laitetta ostaa kotiin millä voi sydän ääniä kuulla?…vai saako siitä vaan lisää pelkoa aikaan… Neuvolaankin vielä kaksi viikkoa aikaa…

  • #16998
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli sellanen doppler laite ja koin sen hyödylliseksi kun sai välillä mielen rauhan sillä. Sillä on myös välillä hankala saada vauvan sykkeitä kuulumaan kun kuulee istukan sykkeen… Niin täytyy olla sillai tarkkana. Jos on eteisistukka niin en sit tiedä kuinka helppo on kuulla vauvan sykkeet.
   Mä olin kans esikoisen kohdalla että jes nyt ollaan ”turvassa” km:lta. Mutta tieto lisää tuskaa… tuon toisen kohdalla luin juuri viimeisimmilläni jutun jossa vauva kuoli päivää ennen laskettua aikaa kohtuun. Panikoimpa sitten loppuun saakka ja synnytyksen jälkeenkin pelkäsin että jos se kuolee johonkin. On tämä hoidoilla saatu raskautuminen ja kaikki niin erilaista ku luomu. Ei ehkä kaikkea tuollaista tulis ajateltua jos olis raskautunut luomusti.

  • #17000
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kirjoittelin täällä silloin, kun hoidot oli vielä kesken. Plussan tultua en enää ”uskaltanut” täällä kirjoitella, olen jotenkin taikauskoinen. Nyt on pakko Susannalle kirjoittaa, koska itse koin tuon saman verenvuodon, joka todellakin säikäytti. Viikot oli noin 10+6 kun aamulla herätessäni ja vessaan mennessäni huomasin vuotavani verta. Sitä ei ollut paljoa, kipuja ei ollut. Täysin sokissa ja itkuisena selvitin viiden tunnin työpäivän (en ymmärrä miten en tajunnut, että voisin soittaa sairaslomaa.) Sain kuitenkin järjestymään ajan yksityiselle ja lähdinkin töistä aikaisemmin. Lopputuloksena sama kuin sinulla, hematooma istukassa. Kaikki kuitenkin vatsassa hyvin. Sain sairaslomaa viisi päivää ja sitten olikin niskapoimu-ultra, missä kaikki todettiin olevan hyvin. Menin sielä onnellisena ostamaan doppler laitteen ja vihdoin, ensimmäisen kerran uskalsin ajatella saavani lapsen.

   Kaksi päivää tätä onnellisuutta kesti, kunnes heräsin yöllä verenvuotoon. Vuoto oli runsaampaa kuin viimeksi, sitä oli lakanoissakin melkoisesti. Aamulla kun ajoin päivystykseen olin täysin varma, että menen hyvästelemään vauvani. Mutta, taas tuo sisupussi minut yllätti ja pieni sydän sykki kiivaasti.

   Nyt viikkoja 13+2. Puoleentoista viikkoon ei vuotoa ole ollut ja olen siitä niin kiitollinen. Eilen ensimmäisen kerran sain dopplerilla kuulumaan sydänäänet. Neuvolan mukaan verenvuoto voi uusia koko raskauden ajan tai sitten ei. Joka kerta sitä varmasti säikähtää yhtä paljon, mutta kuitenkin pitää muistaa että se ei aina tarkoita sitä pahinta.

   Tsemppiä kaikille raskauteenne!

  • #17001
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla Tiuhti, että kaikki sinullakin hyvin – samoin kuin kaikilla muilla tänne kirjoitelleilla! Välillä olen miettinyt, onko tämä sellaista valmentautumista vanhemman huoleen lapsesta… sehän ei kai sitten lopu koskaan odotusajankaan jälkeen.

  • #17019
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Neuvolassa hoitaja arveli, että mun vuoto saattoi johtua siitä, kun mulle siirrettiin 2 alkiota ja se toinen oli saattanut yrittää kiinnittyä ja tuli sitten vuodon mukana pois. Eli se ”hematooma” kohdussa oli se toinen alkio. Toivottavasti nyt vuodot pysyy pois kaikilta täällä raskautuneilta. Neuvolassa kuulin ekaa kertaa vauvan sykkeen rv 9+6 <3

  • #17034
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi kaikille vanhoille ja uusille! Täällähän on useampi uusi odottaja, tosi paljon onnea teille kaikille. Olen lueskellut kännykästä teidän viestejä, mutta nyt vasta pääsin kirjautumaan kunnon koneelta tänne foorumille. Kyllä kuulostaa tutulta kaikki teidän ajatukset! Ei voi muuta sanoa, kuin että päivä kerrallaan ja jos jokin askarruttaa, niin matalalla kynnyksellä yhteys neuvolaan/lääkäriin. Ja huolehtimisesta ette enää pääse eroon, sillä se jatkuu synnytyksen jälkeen erilaisena, pikkuisen hyvinvoinnista huolehtimisella 🙂

   Mulla on tuossa vieressä 6 viikkoa ja 1 päivän vanha pikkujätkä, hän on kyllä meille niin tärkeä ja jokaista hengenvetoa seurailen ja ihastelen <3 Synnytys meni ok, pikkujätkä on rauhallinen ja iloinen luonteeltaan. Opetellaan uutta arkea ja joka päivä olen tosi kiitollinen omasta vauvasta.

   Teille, joilla on synnytys vielä edessä, suosittelen ottamana etukäteen selvää synnytykseen liittyvistä jutuista. Itse kävin yksityisellä synnytysvalmennuksen, oli ihan toista maata kuin neuvolan kalvosulkeiset. Lisäksi Aktiivinen Synnytys ry:llä on hyvät fb-sivut, jossa mukana myös asiantuntijoita vastaamassa. Samoin Imetyksen Tuki ry:n nettisivut ja fb-ryhmä on tullut tutuksi ja hyödyksi.

  • #17035
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi apua taas tarvisin! Kävin tänään varhaisultrassa. Omien laskelmien mukaan menossa 7+5. Alkion syke näkyi, mutta koko vastasi reilua viikkoa pienempää, ehkä vain 6+0. Onkohan toivo nyt mennyt, voiko siinä olla noin iso mittaheitto? Parin viikon päästä uusi ultra ja tulen kyllä hulluksi…

  • #17036
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Itselläni ensimmäisessä ultrassa alkio oli viikon pienempi mitä viikot piti olla. Sain uuden ultran viikon päähän, jolloin alkio jo vastasi täysin viikkojaan. Eli uskoisin ettei huolta. Tsemppiä!

  • #17113
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En sitten kuitenkaan sitä doppleria ole hankkinut. Mulla on istukka tuossa edessä niin en kestä jos en sitten sykettä löydäkkään varsinkin kun neuvolassakin sen kanssa oli vaikeuksia. Ongelma tässä lähinnä nyt ruokahaluttomuus… Mikään ei maistuis… Ja muutenkin pitemmän aikaa ollut sellanen olo et mikään ei huvita mikään ei kiinnostais. Töitä oon vähentänyt ihan omasta tahdostani ja nyt sitten ”saan” olla enempi kotona. Ilman autoa … Huoh. En siis täältä juuri mihinkään pääse ja mies töissä. Odotan vaan että tämä syntyis jo. Toisaalta musta ei ees tunnu että olisin raskaana. Kun ei oireita ei mahaa.. Ainut todiste on uä kuva jääkaapin ovessa.. Onkohan kaikki hyvin… Maanantaina neuvola.nyt mentäis 15+4. En osaa käsitellä oikein lapsettomuuden tuomia ajatuksia itkuja suruja vihaa riitoja jotenkin jäänyt miehen kanssa kaikki ne puhumatta enkä osaa aloittaa niistä enää puhumaan. Sen seurauksena välit mun sukulaisiin ja vanhempiin on viilentyneet mikä on minusta ihan valtavan surullista. Koen sen johtuvan vain miehen kokemuksista ja ajatuksista ja riidoista hoitojen aikaan.. Nyt kun joulukin tulee. En kaipaa mitään niin paljon kuin sitä joulua mikä ennen minun vanhempien kanssa yhdessä vietettiin. Miten siihen entiseen voisi palata? Miten jaksan miehelleni taas tästä alkaa jutella kun ei se koskaan ole hyvin päättynyt… Tulipas vetisteltyä..kai tämä lapsettomuus ja kaikki on syy tähän oloon ettei mitään jaksa tai mikään ei oikein huvita… Oisko neuvoja.?❤

  • #17133
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Alma , Koen sun kanssa niin samoja tunteita… Juuri eilen iltasella mietin, että miten vahvana tämä lapsettomuus kulkee mukana vaikka odottaa.
   Sovittiin miehen kanssa, että odotellaan suosiolla tämän alkuraskauden yli melko pitkällekin ja mennään sitten juttelemaan ihan ammattilaisen luokse tästä pakkautuneesta surusta ja kaikista niistä pinnan alla kytevistä tunteista mitkä lapsettomuus ja hoitojen läpikäynti on tuonut tullessaan. Itseä ainakin helpottaa jollain asteella se, että ei haudata asioita vaan hoidetaan niitä hiukan tuonnempana.
   Nyt minusta ainakaan ei ole mihinkään tuollaiseen.
   Ruoka älllöttää ja paha olo puskee milloin mihinkin aikaan. Itken niin herkästi kaikesta, mainoksetkin itkettää… NT ultra on 8.12 , nyt mennään rv 10+3.

   Mulla on hirveästi käsittelemättömiä tunteita pinnan alla, huomaan sen siitä, että en oikein osaa/halua puhua vauvasta kenenkään kanssa. Jotenkin tuntuu, että en anna sen ikäänkuin olla vieläkään totta. Kamalan syvään olen nämä suojamuurini näemmä rakentanut

   Tsemppiä kaikille ja hyvää oloa!

  • #17156
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli Nt-ultra ja siellä oli kaikki hyvin. Siellä vauva kovasti liikkui ja oli hyvin kasvanut. Helpotti kyllä ja se myös koska on päästy 12 rv rajan ohi. Mulla on ollut yli kahden viikon ajan tiputteluvuotoa joka alkoi jo se kovasti stressaamaan, mutta on onneksi nyt loppunut. Vatsa tuntuu jo hieman kasvaneen ja ottanut jo käyttöön löysempiä housuja. Ostin sen kotidopplerin. Luulin, että löysin vauvan sykkeen alavatsalta, mutta se taisikin olla oma syke ranteen pulssia vertaamalla tai istukan virtausääniä. Ei olekkaan takeita, että sitä sykettä vielä saisi kuulumaan näillä viikoilla, mutta olisihan se mukavan rauhoittavaa kun ne kuuluisi. Helposti ei voi olla ajattelematta, että miksi syke ei kuulu, vaikka uskon kyllä, että vauvalla on kaikki hyvin. Ajattelin ehkä mennä neuvolaan tarkistamaan sydänäänet, koska siellä kuitenkin hoitaja sanoi, että voi mennä milloin vain kuuntelemaan sykettä. Jospa se voisi samalla antaa vinkkejä dopplerin käyttöön liittyen. Niitä sykkeitä ei aina välttämättä saa kuulumaan myöhemmilläkään viikoilla, että en tiedä suosittelisinko sen ostoa. Aiheuttaa vaan helposti turhaakin huolta.

  • #17163
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Eilen oli varhaisultra, tänään siis 8+0. En oikein osaa vielä ajatella, että ollaan onnistuttu, mutta ehkä 7 vuoden yritys on tehnyt minusta aika pessimistin. Uskon sitten rv 12 jälkeen. Ehkä. Varmaan olisi auttanut, jos eilinen ultra olisi ollut hyvä kokemus. Sain järjestettyä ainoastaan yhden sopivan ajan kolmeen viikkoon, kun en vielä töissä halua mitään sanoa. Tarvitsen aina sijaisen poissaoloihini, kun olen opetustyössä. Lääkärissä olin hyvissä ajoin, mutta vastaanottoaikani meni ohi eikä ketään pyydetä sisään. Vihdoin joku toinen pyydettiin ja odotushuone aivan täynnä. 40 minuuttia oman aikani ylityttyä kysyin hoitajalta, että kuinka paljon olette jäljessä, minun täytyisi lähteä pitämään oppituntia. No hoitaja sitten kysyy lääkäriltä, että voitko jo ottaa seuraavan, kun täytyisi päästä lähtemään töihin. Olin siis listassa seuraavana ja edellinen potias oli jo lähtenyt. Lääkäri otti minut vastaan sanoen ”Minä nyt keskeytin työni ottaakseni SINUT vastaan. Ota housut pois.” Menin siihen lavetille ja hän sanoo ”No kyllä siellä näkyy se, mitä pitäisikin. Onko kysyttävää?” Arvatkaas oliko… Sanoi näkemiin ja koko toimitukseen siis meni 2 minuuttia. ELI, sen lisäksi, että olen 7 vuotta odottanut kuulevani olevani raskaana ja ehkä pienet onnittelutkin, en tiedä onko kaikki kunnossa, onko koko normaali, oliko syke etc. Lisäksi asumme työn takia miehen kanssa viikot erillään, joten saan kokea kaiken yksin. Varmaan arvaatte, että loppupäivän olin niin vihainen tästä kohtelusta, ettei töistä meinannut tulla mitään…

  • #17165
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   sS , herranen aika mitä kohtelua! Tuli kyllä niin kurja fiilis itselle myös tuosta miten sinua kohdeltiin. Laita palautetta menemään, eihän noin vaan voi kenellekään puhua!
   Iloista nyt oli se, että kaikki oli kuten pitääkin. Nauti siitä ajatuksesta, anna itsesi nauttia siitä.

   Minäkään en anna itseni juuri vielä ajatella onnistuneeni, viikkoja nyt 11+1.
   Enkä tiedä oikein uskallanko 12 viikon jälkeenkään. Lapsettoman identiteetti istuu niin tiukasti kiinni ja eniten menettämisen pelko.

  • #17166
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei. Kirjoittelen tännekin meidän kuulumiset. Meille syntyi viime viikon tiistaina suunnitellulla sektiolla rv 37+0 ihmeellinen tyttövauva. Kahden nukutuksessa tehdyn hätäsektion jälkeen oli ihanaa kuulla vauvan ensiparkaisu. Odotusaika oli pitkä ja pelottava ja pelkäsin viimeiseen sekuntiin asti, että menetämme tämänkin lapsen. Onneksi kaikki meni tällä kertaa hyvin ja saimme vauvan kotiin.

   Toki nyt on ollut erilailla viime vuonna synnytyksessä kuollut tyttäremme mielessä ja suru on tullut pintaan uusissa käänteissä. Tytöissämme on paljon samaa näköä ja väkisin miettii, miten vähän saimme aikaa enkelityttömme kanssa. Voisin katsella vauvaa loputtomiin. Olen pohjattoman onnellinen, että saamme nyt elää vauva-arkea ja esikoinen saa olla isoveli muuallakin kuin hautausmaalla.

   Puhtia teille odotukseen! Jään taustalle seurailemaan kuulumisianne

  • #17169
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lämpimät onnittelut Rauhan tie! Todella ihana kuulla että teillä meni kaikki hyvin ja pieni tyttönne on nyt vierellänne. Meillä tuli tänään täyteen 38+0 ja kovasti odotellaan milloin alkaa tapahtua, jännittää että meneekö kaikki loppuun asti hyvin.

   sS, aivan älytöntä kohtelua! Palautetta menemään, ei noin voi ammattilainen toimia. Tuo hetki on kuitenkin niin ainutlaatuinen ja tärkeä.

  • #17182
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa! Täällä ilmoittautuu mukaan yksi plussannut! Neljä tuloksetonta inseminaatiota takana ja nyt ensimmäinen ivf tuotti elämäni ensimmäisen plussan. Yritystä takana reilu kolmisen vuotta.

   Aika epätodellinen olo, uskoa ei voi todeksi.. ja pelko siitä, että pysyyko pikkuinen mukana koko matkan kasvaa varmasti päivä päivältä enemmän!

   Tänään mitattu hcg arvo oli 523 ja laskelmieni mukaan ois nyt 2+2, jos näin vähäistä aikaa voi vielä ees laskea.

  • #17190
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa Harmailija ja onnittelut!

   Kiitos teille ihanat, kun sain pahan oloni viime viikolla teille vuodattaa. Vieläkin lääkäri harmittaa, mutta en varmaan jaksa/ pysty edes valittamaan asiasta, kun tulen itse niin kiukkuiseksi tapahtuneesta. Unta tarvii sen 12 tuntia /vrk ja lähes koko päivän kestää pahoinvointi, niin en vaan jaksa edes alkaa valittamaan. Onneksi eka neuvola on jo alle kolmen viikon päästä! En malta odottaa!! Hirvittävän vaikeaa yrittää tätä jatkuvaa väsymystä töissä peitellä, mutta ei vielä uskalla kertoa. Hyvä kun itse uskaltaa ajatella onnistuneensa. 🙂 Välillä mietin, kuinka kauan sitä tulee toimeen pelkällä karpalomehulla ja kylmillä hedelmillä, mutta jos ei muu laske…

   Tsemppiä ja hyvää oloa kaikille tähän viikkoon!

  • #17221
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa Rauhan tie!! PALJON PALJON ONNEA!!!
   Minä välillä käyn edelleen lukemassa täällä, kun on aikaa 😉
   Voi että kun ihan itkettää ilosta! teillä ollut niin raskas tie…
   Kun sen vauvan vihdoin syliin saa ei sitä pysty kuin vain tuijottaa.
   Ihanaaaa!!!

   sS Olipa kamala lääkäri! Järkyttävää kohtelua itse oli myöhässä ja sinulle siitä kiukutteli, törkeää!! ONNEA RASKAUDESTA!

   Nauttikaa olostanne nyt vaikka välillä nautinto olisikin kaukana;)
   toivotaan että pahoinvoinnit helpottaa.
   Ihanaa joulun aikaa kaikille!

   Eka joulu pojan kanssa, tuntuu aivan ihmeelliseltä!

  • #17243
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Meille syntyi täydellinen pieni mies 5.12 viikoilla 38+6. Synnytys käynnistettiin 4.12 koska lapsivettä tihkui sunnuntaiaamuna hyvin pieni määrä, jonka kävimme synnärillä tarkistamassa.

   Lopulta poika syntyi kiireellisellä sektiolla pitkittyneen avautumisvaiheen vuoksi, sektiossa selvisi että vauva oli myös avotarjonnassa, mikä saattoi olla pitkittymisen syy.

   Nyt olemme kotona nauttimassa toisistamme! 🙂 Ihanaa odotusta ja tsemppiä kaikille.

  • #17250
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnittelut tuoreet äidit!❤❤
   Täällä mennään jo 18+4. Kohta siis puolen välin. Mua hirveästi mietityttää kun neuvolassa kysyivät jo monta viikkoa sitten onko potkuja tuntunut. Ja ei ole! Tänäänkään ei ole tuntunut yhtään mitään. Onneks ma neuvola niin jospa ultraisivat. Ja tammikuun 3 sitten rakenne uä. ❤? edelleen pelkään että kesken menee. Eikä pelko varmaan missään vaiheessa katoakkaan. Maha on jo iso ja vaatteet ei sovi ? Ja se mikä on kamalaaaa on nännit. Ihan hirveeeen kipeet ulkoillessa. Kylmä kai sen tekee. Tekis kokoajan mieli kuumaan suihkuun? on tämä vaan edelleen niin uskomatonta. ❤

  • #17267
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea tuoreet äidit! <3

   Alma: olin kanssa aivan järkyttynyt, kuinka kipeät voi rinnat olla! Itellä kuppikoko huidellu G/H välillä jo vuosia, vaikken painoindeksin mukaan mitenkään erityisesti ylipainoinen ole, muutaman kilon kuitenkin. Nyt ei voi edes nukkua ilman liivejä.. 🙁 Onneksi löysin saumattomia, kevyitä ”urheiluliivejä”, joita voin käyttää yöllä. Aamuisin tuntuu, että maan vetovoima kohdistuu ainoastaa rintoihin! Järkkyä… Osaako joku konkkareista sanoa, kuinka kauan tämä aristus kestää?

   Pahoinvointi väistynyt, nälkä tuli tilalle. Onneksi mieliteot on lähinnä raikasta salaattia tai muuta normaalia ruokaa. Paljon ollut viime aikoina kirjoituksia synnyttäjien ylipainosta, toivottavasti omat mieliteot pysyy hallinnassa. Ainakaan mitään sättimistä en haluaisi kuulla, kun on tämä polku jo tänne ollut melko raskas ja kaikki hormonihoidot jättäneet vartaloon jälkensä.

   Tällä viikolla eka neuvola… <3

  • #17331
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki. Kovin hiljaista ollut täällä. Mua huolettaa ihan hirveästi kun en tunne potkuja. Koska ne pitäis alkaa tuntea? Neuvolasta on jo moneen kertaan kysytty joko tunnet.. Ja en ? yölläkin heräsin ihan varmana siitä että pieni ei ole enää hengissä. Olen käynyt lähes viikottain neivolassa kuunteleen sydän äänet ja kaikki ollut ok. Nyt neuvolan täti on vaan lomalla…. Kannattaiskohan mun kuitenkin ostaa se doppleri? Mulla on istukka edessä tai oli ainakin uä 11 viikolla. Ja kohtu taaksepäin kallellaan. Nyt 21+3… Huomenna rakenne uä enkä uskalla mennä! ?? kumpa tää odotus olis jo ohi ja pieni turvallisesti sylissä.

   • #17332
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei Alma ? Mulla oli myös istukka edessä ja liikkeet tunsin vasta n. viikkoa ennen rakenneultraa eli on ihan normaalia ettei liikkeitä tunnu vielä. Voit kokeilla juoda vaikka appelsiinimehua tai syödä jotain muuta makeaa. Käyt pitkäksesi ja pidät käden vatsan päällä ja odottelet. Minulla välillä tuntuivat liikkeet käden kanssa, mutta en tuntenut niitä muuten. Mene vain rohkeasti rakenneultraan. Tottakai se pelottaa, mutta helpotus on suuri kun todennäköisesti kaikki on kuitenkin hyvin ? Hurjasti tsemppiä! Täällä suunnitellaan jo pojan 6kk valokuvaa ja edelleen ihmetellään miten ollaan saatu näin ihana pieni ihme meille ❤️ Välillä edelleen menettämisen pelko nostaa päätään ja tuo kyyneleet silmiin, sitä kai se äitiys on.

   • #17333
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Niin ja dopleria en itse suosittele vaan parempi on käydä neuvolassa. Itse saattaa kuunnella vahingossa istukan tai omia sykkeitä. Neuvolassa löytävät vauvan sydänäänet ja osaavat kuunnella sykkeiden vaihtelua, mikä kertoo myös informaatiota. Jokainen raskaus on erilainen enkä vielä noilla viikoilla olisi liikkeistä huolissani. Mulla ihan loppuvaiheessakin jäi jotkin liikkeet tuntumatta vaikka ultrassa ne selkeästi näkyivät ?

  • #17344
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No niinpä, uskaltauduinhan minä ja kaikki oli hyvin❤ niin helpottunut ja onnellinen olo jälleen ❤❤❤? ainakin hetken ? nyt on alkanut synnytys jännittään. Ihan hirveesti. Ja luulenpa kans tosiaan että se doppleri vaan pahentaisi mun oloa entisestään ? voi että miten ihana sinihaikara!❤ minäkin jo välillä mietin minkälainen se tunne voikaan olla kun pienen saa syliin. Nyt ainakin olo on niin onnellisin! ❤

  • #17478
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ei ole juuri kirjoittelijoita näkynyt.. Nyt pienen potkut tuntuu jo päivittäin joten olokin on helpompi! Kysymys jo synnyttäneille, mitäs siihen sairaalakassiin pitäis mukaan pakata?? mulla on puhelimessa sellanen sovellus että jos vauva sattuisi syntymään jo nyt niin olisi jo hyvät mahdollisuudet selvitä. Mistäs sitä tietää milloin se siis päättää syntyä? no toivottavasti ei vielä kuitenkaan 24+5 mennään jo. Jänskättää kyllä vaunut ja sängyt odottaa jo käyttäjäänsä. Ja äitiyspakkauskin tuli tänään ! ❤

  • #17480
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Alma! Ihana kuulla että kaikki on hyvin ?

   Sairaalakassissa olivat minulle hyödyllisimmät: parit imetysliivit, rintakumit, maidonkerääjät, lakritsi, suklaa, löysät vaihtovaitteet kotiinlähtöä varten, vauvan kotiinlähtövaatteet, puhelimen laturi, aamutossut, läpsyt/suihkutossut, shampoo, hoitoaine, harja, rintaliivinsuojukset. Varmaan jotain unohtui. Olin toisaalta melkein viikon vauvan kanssa sairaalassa, ehkä vähemmälläkin pärjää ? Täällä 6 kuukauden ikäinen alkoi tänään ryömiä! Kyllä itkettää kun mun vauva on jo iso. Salaa toivon jos vaikka tulisi pikkusisarus vielä joskus. Se jää nähtäväksi ?

  • #17483
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli sairaalakassissa suklaata ja salmiakkia sekä vähän muutakin evästä: tuc-keksejä ja proteiini patukoita. Eli evästä kannattaa ottaa nimittäin ruokaa saa vasta ku on synnyttäny ja kaloreita palaa. Kotiinlähtö vaatteet itelle ja vauvalle. Hammasharja ja hiusharja, jotain pesuainetta. Kirja, musaa ym… ite luin kirjaa synnytyssalissa ? ja siellä oli radio niin kuunneltiin musaa koko synnytyksen ajan, tykkäsin ? puhelin ja laturi sekä kamera jos on erillinen. Mulla oli järkkäri kamera jolla mies kuvasi molemmat vauvat heti ku syntyivät ❤
   Kyllä sä Alma tiedät ku synnytys alkaa ? ja toivitaan ettei vielä koska kovin on vielä heikot mahdollisuudet selvitä vaikka selviäähän ton ikäisiäkin mut usein voi jäädä jotain siitä. Mut eiköhän pikkukaveri jaksa vielä odotella ? Ootko käyny synnytysvalmennuksessa? Suosittelen muutakin kuin neuvolan. Mulla itellä eka synnytys kyllä meni varmasti oman tietämättömyyden ja opiskelija kätilön takia pieleen. Tää toka oli niin ihana kun olin käyny netin synnytysvalmennuksen. ? Kaikki meni hienosti. Tsemppiä loppuodotukseen! ?
   Mehän jouduttiin nyt 6kk neuvolan jälkeen kontrollimittaukseen kun poika ei oo muka kasvanu pituutta ku 4mm reilussa kk:ssa. Turhaa huolta taas ku eri th ja eri mitta. Painoa oli kuitenkin tullut hyvin. Mut hyvä ku kontrolloidaan. Meillä molemmat lapset kasvanu alakäyrillä ja ollu hoikkia. Ja täysimetinkin 6kk asti eli vasta alotettu soseet ku toi mittaus oli.
   Mulla vähän haikee olo ku meille ei enää kolmatta vauvaa tuu vaikka yks alkio vielä pakastimessa oliskin.

  • #17484
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En ole vielä käynyt synnytysvalmennuksessa mutta ajattelin kyllä käydä! Oletteko kokeilleet vettä synnytyskipuihin? Siis ei altaaseen synnyttämistä vaan siinä ennen ponnistusta?oon lukenu paljo kivunlievityksistä lääkkeistä ym mua jotenkin hirvittää ne kaikki? Täytyy alkaa tota sairaalakassia miettiin ja pakkileen kunhan kesäloma koittaa kkden päästä ja sit äippä lomalle ? huh kun jännittää. Mulla nyt muutamana päivänä pistävää kipua oikealla kyljessä tossa aika ylhäällä..oisko hajua mistä vois johtua? Varmaan tarttee neuvolassa mainita. Siihen vaan vielä yli viikko aikaa. Meillä jäi 7 alkiota pakkaseen. Uutta hoitoa tuskin enää saadaan. Ainakaan siis julkisella missä ollaan oltu koko aika. Pieni toive siis kuitenkin elää jos saataisiin toinenkin vauva.? voi ei miten ihanaa kun teillä jo vauvat sylissä. Välillä vaan itken että olispa tää kamala ihana odotus jo ohi. Joka päivä pelkään että jotain vielä sattuu. Vaikea luottaa että se vihdoin olisi meidän vuoro tulla vanhemmiksi. ?❤

  • #17519
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hilajiset hetket saa aina panikoimaan. Nyt onneksi taas potkut tuntuneet päivittäin ja sydän äänetkin piti taas jälleen kerran käydä tarkistaan. Mahakin näyttää jo ihan vauvamahalta ???❤❤❤

  • #17520
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   99 päivää jäljellä laskettuun aikaan?❤

  • #17817
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heip, onpa täällä puolella ollu hiljaista! Ite kuulun toiseen ryhmään, piinailen juuri (vasta pp 3), mut haluisin taas kysellä samaa mitä ennenkineeep oon miettiny: eli onko täällä teissä henkilöitä, joilla ei ole ollut tuntemuksia siirron jälkeen, mut on silti tullut plussa ..? Mulla on siis 5-päivänen blasto, joten aika pian pitäs kiinnittyä.. Eikä mitään tuntemuksia.. ? Silti yritän olla positiivisin mielin ja odotella. Tsemppiä ja onnea kaikille p

  • lussanneille eri vaiheissa ne ja kiitos jo e
 • #17827
  Nimetön
  Ei-aktiivinen

  Ei mulla ainakaan mitään selkeetä oo ollu, korkeintaan jotain ohikiitäviä (kuviteltuja?) etomisia, mutta sellasta voi tulla pelkästään jo lugeistakin. Yleensä kuukautisjomotukset alkaa hyvissä ajoin mutta plussissa niitä ei oo ollu. Tosin monellahan niitäkin on ja pientä vuotookin ja silti tullu plussa.. ei sitä oikein voi tietää muuten kun testaamalla. Mulla blastot on alkanu näkyyn pc-liuskoissa pp5 lähtien, ensin ovistesteissä ja pp7 lähtien testiajalla r-testeissäkin.

 • #17819
  Nimetön
  Ei-aktiivinen

  Minä kuulun niihin joilla ei heti ole mitään tuntemuksia ollut. Ja 2 lapsukaista olen syliini saanut ❤ ja nuorempikin tänään jo 8 kk ? Ehkä vähän ennen testipäiviä on tullut vahva tunne plussasta ja sekin ehkä siksi koska kuukautisia ei kuulunut. Negoissa mulla tuli lääkkeitten läpi kuukautiset… Tsemppiä teille ja mukavaa naisten päivää! ?

 • Luet parhaimillaan 379 vastausketjuja
  • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.