Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Plussanneet vol 4

Luet parhaimillaan 89 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #36093
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina
   29v, 3.icsin 3pas, pakkanen tyhjä.
   4.lapsi (kaksi luomua edellisestä suhteesta), miehen toinen.
   La 3.7.2021

   Kisu
   3. icsin tuoresiirto tärppäsi, pakkasessa yksi alkio. Aiempi raskaus päättyi keskeytyneeseen keskenmenoon 2018.
   La 5.7.2021

   Amelia
   30 v, 2. icsin 2. pas. Pakkasessa vielä 3 alkiota. Ensimmäinen ja laskettu aika (omien laskujen mukaan) 29.7.
   Taustalla kaksi keskenmenoa.

   Lumi
   1.IVF:n tuoresiirto, 6 pakkasessa. 2.lapsi, molemmat yhteisiä. Laskettu aika 27.7.2021

   Minsqu
   29 v. Ensimmäisen icsin 1.tuoresiirto.
   Pakkasesssa kaksi alkiota.
   La 20.7.21
   Ensimmäinen lapsemme olisi.

   Taika
   30v, 1. ivf:n 1. Pas. Pakkasessa 2 alkiota.
   Laskettu aika 29.7. Ensimmäinen yhteinen lapsi olisi.
   Taustalla yksi luomusti alkanut kohdun ulkoinen raskaus, toinen munajohdin mulla on tukossa mikä selittää osittain lapsettomuutta ja kohdun ulkoista.

   Viivi
   2.IVF, 1.PAS
   ei mitään pakkasessa
   Ikä 38 vee ja takana monta vuotta hoitoja
   Viime vuonna IVF jonossa yksi spontaani raskaus, joka diagnosoitiin tuulimunaksi viikolla 7. Nyt tämä viimeisin plussa 5+4 rv ja varhaisultra varattu 7.1.

   Oodi
   31v tilkassa hoidoissa.
   1. Icsi 1. Pas tärppäsi.
   2 pakkasessa. Uä 1.7
   La 22.8(?)

   Heinä
   2. IVF:n 2.PAS, yritystä ja hoitoja takana useita vuosia, viimeisimmät yksityisellä. Ensimmäinen lapsi olisi, laskettu aika 11.7.

   Melli
   34v. Tärppäsi luomuna juuri ennen hoitojen alkua
   Ensimmäinen lapsi, 4,5 vuotta yritystä takana
   La 1.8.2021

   Ronya
   32v, 1.ivf 1.pas tärppäsi, pakkanen tyhjä. Endometrioosin takia suoraan ivf ilman muita hoitoja, yritystä takana vajaa pari vuotta. Ensimmäinen lapsemme ja la 5.9.

   Aamu
   34 vuotta. 4. IVF:n viimeinen siirto tärppäsi. Kaksi keskenmenoa aiemmista kierroksista. Yritystä takana reilut 6 vuotta. LA 23.8.

  • #36099
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä on nyt mittailtu sokereita muutama päivä ja toistaseks on näyttänyt ihan hyvältä. Nyt iski kuitenkin se epätoivoinen herkkuhimo ja jouduin kävelemään nälkäisenä kauppareissulla vielä leipomon laskiaispullatiskin ohi, mutta toisaalta on helppo jättää pullat hyllyyn kun ei voi syödä. Onneks arvot ei kuitenkaan oo noussut hurjiksi edes pastasta tai maustetuista jugurteista. Nyt odottelen vaan että tähän pikku hiljaa alkais tottua.

   Bebe ei oo tänään antanut kuulua itestään ja väsyneeä tietenkin huoli meinaa pyrkiä pintaan, mutta yritän vielä pysyä rauhallisena kun eihän se vielä niin kovaa potki muutenkaan. Jos meinaa lähteä lapasesta niin sitten otetaan doppleri esiin, mutta koitan ehkä selvitä kuitenkin huomiseen jos hyvin nukuttu yö vaikka rauhottais hermoja. On vaan niin turhauttavaa kun järjellä tietää, että tässä ei oo mitään epänormaalia ja voi mennä vielä pitkäänkin ennen kun niitä potkuja kunnolla tuntee kun istukka on edessä, mutta silti täysin epärationaalinen huoli ottaa vallan. Onneks kohta pääsee nukkumaan niin ei tartte huolehtia niin paljon.

   • #36100
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pystytkö korvaamaan sokeriövereitä jollain missä käytetty karppisokeria tms, vai nostaako se sokereita samanlailla? On hirveesti herkkuja mitä makeutetaan mm banaanilla ym, oon facessa noissa keto ja vähähiilariryhmissä, en tiiä kyllä ees miks kun ikinä en saa otettua itteäni niskasta kii ?

    En oo ite pitkään aikaan kuunnellu doplerilla kun liikkeet tuntuu niin selkeesti, mutta jos ois yhtään epävarma hetki niin kaivasin heti esiin ? mennään kuukausi,kaks jos kolmaski niin toivot ettei kaveri runnois kylkiluita tai venyttelis jalkoja niin että tuntuu tulevan vatsasta läpi? toivottavasti sait nukuttua!

    Kävin eilen lääkärissä ja kohdunsuulla tilanne ok, ei tarvii olla suppareista huolissaan. Vajaa 3vkoa rakenneultraan ?

    Joko täällä kenelläkään muulla pyörii ajatus synnytyksestä? Pelkoja, toiveita? Eihän sitä voi etukäteen tietenkään suunnitella, mutta ainahan sitä voi miettiä mitä haluaisi?

   • #36102
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Banaani on myös sillä listalla, mitä pitäis käyttää rajatusti (en tosin oo tästä kovin suruissani koska en oo mikään banaanin ylin ystävä). Uskon myös että tätä sokerihimoa pitää sietää enää viikko tai vähän päälle niin alkaa jo elimistö tottua. Appelsiinit autto viime viikolla pahimpaan, mutta nyt uudet ei oo ollut enää niin hyviä ja en oo sit syönytkään hedelmiä tällä viikolla yhtään. En voi syödä omenaa tai päärynää, oon allerginen kiiville ja viinirypäleitä sais syödä 6 päivässä kun niissä on niin paljon sokeria. Nyt ostin kyllä verigreipin ja sweetien kauppareissulla kun ne näytti niin hyviltä. Onneks pystyn myös nyt ton mittarin kanssa testaamaan miten sokerit nousee herkuista, niin voin jatkossa ehkä jotain syödä. Ja kunhan painonnousu pysyy kurissa niin voi ottaa myös vähän rennommin, kunhan oppii eri ruokien vaikutukset.

    Nukkuminen on kyllä ihmelääke myös tähän syömiseen, nyt ei tee enää mieli syödä kokonaista suklaalevyä kerralla kuten eilen. En kuitenkaan päässyt nukkumaan eilen ennen kun oli pakko kokeilla dopplerilla kuuluuko mitään, mutta valitettavasti syke oli normaalia matalampi (varmaan tyyppi oli vaan nukkumassa) joten nyt on sit uus huoli mielessä. Mulla oli myös maanantaina aika kovia kipuja kohdun oikeella puolella, suunnilleen istukan tienoilla, niin siks varmaan huolettaa nyt niin herkästi. Se meni kuitenkin yön aikana sit ohi ja mitään vuotoja ei oo ollut, niin luulen että tää on nyt vaan sitä yleishuolta että käy huonosti taas. Ja joka ikinen kerta kun juttelen bebelle ja sanon että se vois vähän potkasta että tiedän että se on siellä, ajattelen myös että kannattaakohan tätä nyt opettaa sellasena kivana juttuna kun kohta ne potkut alkaa varmaan tuntua jo ikävämmiltä ? mutta kyllä se vaan rauhottais mieltä.

    Mulla on neuvolalääkäri parin viikon päästä ja rakenneultraan on vielä kolme ja puol viikkoa. Sitten kyllä vähän tuntuu hurjalta että loppuaika on vaan neuvolakäyntejä ilman mitään ultria (olettaen että kaikki menee hyvin eikä tarvii jotain erikoisseurantaa). Synnytys ei vieläkään ihme kyllä pelota, vaikka luulin ennen raskautta että se pelko ois mulla lamaannuttava. On vaan ollut niin paljon kaikkea muuta ajateltavaa että ei oo ehtinyt alkaa pelkäämään synnytystä.

   • #36103
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aa no joo totta, miehellä diabetes ja jos on sokerit alhaalla niin pelkkä banaanikin auttaa. Ois pitäny tajuta?
    ?‍♀️

    Kyllähän ne sykkeet vauvallakin heittää,riippuu uneksiiko vai touhuaako,kai..? en olisi huolissaan ?

    Ultrasta, ei meilläkää oo rakenneultran jälkeen ultraa, ellei oo just jotain seurattavaa. Viime raskaudessa kävin kontrolleissa, viimeisimmän 35+ ja katsoi sillä 3Dllä ja antoi kuvia mukaan? siis julkisella, luulen että halus piristää kun olin niin itkunen ja väsyny selkäkivusta. Ei tietenkään ole normaalikäytäntö. Oli hassua kun olisko se ollut maanantai kun kävin, vauva synty sit saman vkon pe-la välisenä yönä, oli samaa näköä??

   • #36104
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kätilökin sanoi viime lauantaina että normaali sykeväli on 110-180 ja oli kyllä ihan reilusti tuolla 130 yli. Aiemmin on vaan aina ollut 145-160 välillä, niin mieli alkoi heti kehitellä ties mitä skenaarioita. Kokeilin nyt vielä ennen iltavuoroon lähtöä ja tyypillä oli vauhti niin päällä että syke kuului ehkä kaks sekuntia ja sit se olikin jo toisella puolella. Nyt oli päälle 160 eli taas normaalista osumasta poikkeava, mutta ei ihme kun tosiaan tuntu juoksentelevam ympyrää ? ja rauhottaa tietää että se tosiaan eilen varmaan nukkui ja siksi oli pikkasen matalampi.

  • #36106
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En ilmeisesti edelliseen osannut tarpeeksi selvästi omia tietoja täyttämään. Tosiaan 1 icsi tärppäsi ja laskettu 10.9 ja ikää 30. Kolmas lapsi tulossa.

   Minä olen jo synnytystä pohtinut. Haluaisin mahdollisesti veteen synnyttämistä kokeilla, jos se vaan onnistuu. Mutta senhän näkee sitten. En tunne ketään, joka veteen olisi synnyttänyt.

   • #36107
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei anteeks, saatto jäädä mulla huomaamatta. Tuota ei pysty muokkaamaan enkä tiedä jos siihen vastaa niin pomppaako tänne alas niinku edellisissä. Seuraavaan ketjuun sitten ?

    Onko teidän sairaalassa mahdollista altaassa oloon? ?

  • #36109
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ei ole tuntunut vielä mitään liikkeitä, saati sitten potkuja ja nyt on 16+4 menossa. Yllättävän rauhallisilla mielin silti, vaikkei viime aikoina ole ollut myöskään mitään käyntejä, joissa olisi nähnyt/kuullut, että kaikki on ok. Ensi viikolla on neuvolalääkäri ja varhaisultraan vielä lähes kuukausi.

   Kysyin tammikuussa ylimääräisessä ultrassa, mikä voisi olla hyvä hetki seuraavalle ylimääräiselle käynnille. Lääkäri suositteli noin viikkoa 28, jolloin voisi katsoa tarkemmin istukan toimintaa.

   Synnytys tuntuu vielä niin kaukaiselta, että en ole miettinyt sitä yhtään?

   • #36111
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En olisi huolissaan liikkeistä, kun teillä ensimmäinen on niin ei välttämättä edes ekoja liikkeitä huomaa. Ja missä istukka sijaitsee, onko kohtu kallistunut tms ? ?

  • #36112
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Synnytyksen ajatuksista sen verran, että toivon kovasti ensinnäkin että keretääm ajoissa sairaalaan ?
   Mulla on kolme alatiesynnytystä takana,jokaisesta olen ottanut epiduraalin joka on auttanut valtavasti. Lisäksi viime synnttyksessä oli ennen sitä tens-laite.
   Toiveena olisi nyt myös mahdollisuuksien mukaan alateitse synnyttää, kahden viimeisimmän jälkeen olen kotiin tultua ollut niin hyvä vointinen, että oon alkanu pesemään pyykkiä ym pientä heti kotiin tultua, kun olo on ollut niin loistava?
   Ekasta jouduttiin tekemään episiotomia, imukupilla jouduttiin ottaa,voi hyvää päivää miten kipeä olin ekan kk?
   Lisäksi haluaisin tällä kertaa puudutuksen, joka vissiin laitetaan ennen tai just ponnistusvaiheessa,kun lapsi on syntymässä. En muista nyt sen nimeä, kaveri vaan kehu ettei tuntenu mitään kun lapsi tuli pihalle? viimeks piti kans saada se, mutta ilmeisesti kätilöltä unohtu kun niillä oli aika kiirus kun vauvoja synty enemmänkin, meilläki vaihtu yön aikana useesti kätilö. Siitä ei jääny mitenkään huonoa fiilistä. ?

  • #36113
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kyllä pitäisi olla mahdollisuus altaaseen synnyttäkkin. Aiemmin ei ollut ja silloin muutenkin olen ottanut ekasta epin ja toisesta mini spinaalin. Ne jos ottaa niin sitten ei altaaseen synnytetä. Että fiiliksen ja tilanteen mukaan sitten joskus. Minä en muutenkaan ole sellainen., että tekisin tarkat listat ka sitten vaan Petyn jos ei menekään kuten halusin

  • #36114
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   No, tarkoitus olikin että jos jollain on ajatuksia, odotuksia, mietteitä jo nyt mielellään niitä vaihtaisin.
   Taisin kirjoittaa jotenkin epäselvästi, ”toiveena” ja ”mahdolisuuksien mukaan”=jos vain suinkin onnistuu, ymmärtäen tietenkin sen ettei asiat ja odotukset mene niinkun toivoo.

  • #36116
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä oon ennen raskautta pelännyt synnytystä aika paljon ja luulin että oisin nyt jo ihan helisemässä asian suhteen. Myös keskenmeno vahvisti pelkoa, koska sillon musta tuntui etten selviä edes siitä ja miten voisin selvitä vielä kovemmista kivuista. En oo kuitenkaan nyt vielä miettinyt synnytystä ihan kauheesti, mutta sen sijaan synnytyksestä palautuminen pelottaa jo tosi paljon. Pelkään repeämiä/episiotomiaa ja sektiohaavaa ja erityisesti jälkisuppareita. Ja imetystä 😀 Luulen että mieli yrittää taas suojella mua eikä siks oo synnytys ollut paljon mielessä, mutta kyllähän tässä pikku hiljaa pitäis asiaa alkaa pohdiskella. Seuraaalla neuvolakäynnillä kun pitäis kuitenkin jo puhua asiasta ja kartottaa sitä synnytyspelkoa. Ois kyllä kiva kuulla muiden ajatuksia, että pystyis itsekin ehkä tähän vähän jo asennoitumaan. Ainiin pelkään myös epiduraalia ja spinaalia, koska kun jaloista alkaa tunto hävitä, mulle meinaa iskeä paniikki. Jouduin joskus nuorempana käyttämään lihasrelaksantteja ja en pystynyt nukahtamaan jos ne ehti alkaa vaikuttaa kun oon hereillä. Muuten varmaan pyytäisin helposti sektiota, mutta mut pitäis varmaan nukuttaa ja en sitäkään haluis 😀

   Toivoisin kuitenkin, että synnytystä ei tarttis käynnistää, koska käsittääkseni kivut on sillon helposti kovemmat. Toivoisin myös että mies pääsee mukaan, mikä ei nyt tän hetkisessä tilanteessa oo ihan itsestään selvyys. Ja kuten Sabrinakin, toivoisin myös että ehdin sairaalaan hyvissä ajoin kaikkia lääkkeitä varten. Sabrinan mainitsema puudutus myös kiinnostaa. Tens-laite on myös haaveissa, kaikki mahdollinen kipua lievittävä ja synnytykseen valmistava apu on siis tervetullutta. Edellisessä raskaudessa kyllä aloin jo vähän haaveilla alatiesynnytyksestäkin, mikä oli aika yllätys itsellenikin, mutta en toisaalta tiedä onko mulla tarpeeks tilaa lantiossa (meillä kulkee suvussa ahdas lantio). En ehkä haaveile siitä, että voisin alkaa pyykille heti kotiin tultua (vaikka se onkin mun lempparikotityö), mutta ois kyllä kiva jos ois niin hyvässä kunnossa että normaali eläminen sujuis.

   Onko kellään vinkata jotain synnytykseen liittyvää kirjallisuutta tai vaikka jotain nettisivuja tms. mistä ois helppo lähteä tutkimaan eri vaihtoehtoja? En ees tiedä muita mahdollisuuksia kun lääkkeetön/lääkkeellinen perusalatiesynnytys ja sektio (tai siis en tiedä mitä ne muut vaihtoehdot käytännössä tarkottais).

   • #36117
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lääkitys on kyllä niin hyvä, että sillä saa aisoihin pahimmat jälkikivut, luota siihen ?
    Mikä imetyksessä jännittää? Mulla 1.hyvin noussut maito,2. Oli paidat märkänä maidosta ennen kun mentiin synnytyssaliin, 3. Nousi maito kotona,sairaalassa jouduttiin antaa lisämaitoa imetyksen päälle. Tämä todettiin painokontrollissa, kun synty ennenaikaisesti niin katottii aina paljonko saanut maitoa. Viime imetyksestä muistan että teki välillä vähän kipeetä, oli ajatuksessa ostaa rintakumi mutta jäi vissiin ajatuksen tasolle ja pärjättiin ilman.

    Mulle ei jäänyt 2. käynnistyksestä mitenkään kipeämpää fiilistä,toki pari päivää kun supisteli lääkkeiden kanssa niin sillain oli kipeämpää kun kesti supparit kauemmin.

    Onkin tullut puheeksi mun jäätävä piikkikammo, oon ollu ihan paniikista sekaisin kun epiduraali on laitettu mutta sen jälkeen on kun taivaassa, normaalisti pystynyt liikkumaan eikä puutumista oo tullu. Semmosta lämmintä tuntunut reisissä mutta ei sen kummempaa.

    Varmasti neuvolassa ottavat kantaa sun pelkoon ja tekee tarvittaessa synnytystapa-arvion (?) Jos sua pelottaa mahtuuko sieltä kaveri tulemaan normaalisti. Näin siihenkin päästään puuttumaan ajoissa ??

    Meillä ainakin sairaalan sivuilla näkyy esim. Mahdolliset kivunlievitykset,synnytyksen jälkeen mitä tapahtuu, kannattaa tutkailla ekana vaikka sieltä. Jyväskylässä ei saanut ilokaasua (ainakaan 2009-2019) mutta nyt uudessa sairaalassa ilmeisesti saa.

    Nyt sitten sanon suoraan ettei kukaan vaan käsitä väärin, nämä on vain mun kokemuksia. Se että joku synnyttää alateitse tai sektiolla, luomuna tai lääkkeiden varassa, imettää tai ei, niin kaikki on aivan saman arvoisia, eikä mikään ole ”hyvän äidin merkki” jos on tehnyt toisin kun toinen. Pää asia että äidillä ja vauvalla on hyvä olla ??

    • #36118
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Oon vaan lukenut että imetys saattaa olla kivuliasta ja mulla on jo valmiiks aika isot tissit niin maidonnousu jänskättää myös. Lähinnä pelkään kaikessa kipua, imetyksessä tosin toki vielä sitä että mitä jos se ei onnistukaan (siis niin että vauva ei saa imuotetta tai on muuta hässäkkää), mutta siihen on onneks helppoja ratkaisuja muun muassa korvikkeen muodossa, jos imetys ei kerta kaikkiaan onnistu. Jännittää vaan aina kauheesti etukäteen kaikki tuntematon, ja etenkin jos on mennyt lukemaan internetistä pelkästään niitä kauhujuttuja 😀

     Mulla on seuraavalla neuvolakäynnillä (lääkärin jälkeen) tarkotus käsitellä synnytystä ja siihen liittyviä pelkoja ja luulen kanssa että melko helposti pääsen synnytystapa-arvioon kun on toi radikin tässä riskinä. Siitä oon kuitenkin ihan varma että en halua synnyttää ilman kivunlievitystä, jos vaan ite voin siihen vaikuttaa, oli tapa mikä hyvänsä. Ihana kuulla sun kokemuksista (ja ihanaa että sulla on niin monta!), meillä ei ystäväpiirissä oo vielä kovin montaa lasta eikä kummankaan sisaruksillakaan oo mukuloita, niin ainoo vertaistuki tän ryhmän lisäks on äiti, joka vieläkin hössöttää eikä puhu enää mistään muusta. Onneks mulla on myös tosi hyvä neuvolantäti, se on ottanut pelot keskenmenosta ja synnytyksen jälkeisestä masennuksesta heti työn alle ja on muutenkin kannustava ja kertoo aina etukäteen mitä seuraavalla kerralla ois luvassa ja mihin pitäis valmistautua. Varmasti suhtautuu myös hyvin ymmärtävästi tähän synnytysasiaan.

  • #36119
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi kääk mun viimeisin viesti on kyllä kunnon töks töks. Ymmmärsin siis Sabrina hyvinkin tuon mitä tällä keskustelulla hait ja kaikki varmasti vain omasta näkökulmasta kirjoittelee.

   Iso suositus myös yksityisille pelkopalveluille, jos tuntuu ettei julkiselta saa. En saanut kunnan kautta silloin ensimmäisessä raskaudessa oikein tukea enkä päässyt tutustumaan ennakolta sairaalaan tai mitään plus ekaa kertaa kaikki uutena niin olin ihan paniikissa. Taitaa korona aikaan olla myös, ettei etukäteen synnäriin pääse oikein missään tutustumaan? Yksityiseltä löytyi ihana kurssi, jossa käytiin pelkoa ja kivunlievitystä ja imetystä ja ihan kaikkea mielessä pyörivää läpi. Tosin tämän jälkeen olisin luomuna halunnut synnyttää, kun sitä tuolla kehuttiin ja sitten en mitenkään olisi siihen pystynyt. Kiitos siis lääkkeet, jotka sairaalasta on saatavissa ❤️ En tosin ollut yhtään pettynyt siihen kokemukseen, vaikkei mennyt miten ehkä ensin ajattelin.

   Äitiydessä ja äidiksi tulemisessa olen kohdannut jyrkkiä suhtautumisia ihan hirveästi ja sitä varmaan olisin jo aiemmassa halunnut sanoa, että minusta on ihan ok, että toivoo jotain, mutta ettei olisi aivan ehdoton. On ok imettää tai olla täysin imettämättä ym ym. Sitä vaan toivoo, että kaikki saisi olla hyviä äitejä juuri sellaisena kun on ❤️

   Menipä vähän ohi synnytysaiheen. Käynnistyksestä sanoisin, että jos mahdollista niin itse toivon luonnollista käynnistymistä. Käynnistäminen oli rankempaa elimistölle.

   Tänään on ollut aika hyvä päivä enkä töidenkään jälkeen ole aivan puhki! Jee☺️

   • #36121
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos vinkistä! Täytyykin kattoa josko ois jotain synnytyspelkokursseja tarjolla.

    Naistenklinikan sivuilta ei selvinnyt mitä kivunlievitysvaihtoehtoja on, mutta toisaalta se on varmaan turvallisin paikka synnyttää täällä kun hoitavat muutenkin koko alueen riskisynnytykset ym. Lohjan sairaala tosin vaikutti myös kivalta vaihtoehdolta, mutta meiltä on Naistenklinikalle vartin ajomatka niin eiköhän me sinne kuitenkin mennä ? autoa ei tosin oo mutta mitäpä pienistä…

  • #36125
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei onks teillä ollu minkälaiset HCGBv ja S-PAPPa arvot? Menin analysoimaan omia ja vastaan tuli samoja keskenmenotapauksilla ? iski aikas kova paniikki.
   Testi tehty n. 9+4 ja hCGBv on 18.9 ja Pappa 309.
   Ja joo tiedän ettei ennen ultraa pitäisi analysoida yhtikäs mitään mutta kun sitäkin saa odottaa helvetti yli viikon vielä ? pitäisikö vaan varata aika ylimääräiseen ultraan.

   • #36130
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla nuo luvut oli 40 ja 231 ja molemmat riskiluvut oli siis alhaiset. Yritin noita kanssa netistä katsella ennen ultraa, mutta en pelkästään noiden perusteella osannut päätellä mitään.
    Tsemppiä!

   • #36133
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli sPAPPA 500 ja HCGBv 70. Analysoin ite myös näistä keskustelupalstojen avustuksella keskenmenon tai vähintään hirvittävän kromosomipoikkeavuusriskin, mutta kaikki oli hyvin. Tärkeintä kai kuitenkin on että toinen näistä on matala ja toinen korkea ja mitä kauempana toisistaan sitä parempi, eli se suhdeluku on tärkein. Lisäks luulisin että näissä vaikuttaa tosi paljon myös raskauden kesto verikokeen ottoaikana ja äidin yksilöllisyys.

    Nyt Kantaan oli tullut näköjään myös ne riskisuhteet ja se oli 1/7200 (oon 35v eli ikäriski painaa myös paljon ja tähän lasketaan myös se niskaturvotuksen määrä). Muistaakseni kuitenkin mikä tahansa suhde joka ei oo alle 1:250 tarkottaa että ei oo suurentunutta riskiä, eli tälläkään luvulla ei oo paljon merkitystä. Kätilö sanoi että jos riskiluku on 1:251, tulos on normaali.

  • #36128
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kisu,imetyksestä. Meidän sairaala on ainakin ollut super imetystouhottajia,tekevät kyllä kaikkensa että ote löytyy, auttaa ja opastaa. Viime kerralla kun ote oli hukassa, tai nukahti heti kun haisto ees tissin niin piti vähän autella. Tämä paljolti siksi, kun on oli tosiaan vähän ennenaikainen, niin pieniä haasteita oli verrattuna kahteen edelliseen. Toki täysaikaisen kanssa voi olla samat ongelmat, en sitä sano, vaan omia kokemuksia jaan.
   Kun maito ei kunnolla ollut noussut niin oli sekin tosiaan vähän haastavaa, jos olisin ollut ensisynnyttäjä niin varmaan oisin itku kurkussa ollut hätää kärsimässä että nyt on mussa jotain vikaa? ja nyt en missään nimessä vähättele ensisynnyttäjiä, mutta kun kaikki on uutta ja ihmeellistä niin sitä on ihan hukassa ja hormonihöyryissä. Monilla,niinku mullaki kävi niin että kun kotiin pääsi sairaalasta niin maito rupes tulemaan suihkuten, eikä tarvinnu lisämaitoa antaa enää.
   Korvike on aivan yhtä hyvä vaihtoehto kun imetys, jos ei jostain syysyä onnistu tai halua imettää, jokaisen oma asia?
   Varaudu ostamaan vielä pari kuppikokoa isommat imetysliivit varalta, nimittän ne tulee vielä kasvamaan?

   Oodi, en löydä omasta kannasta noita labroja? varmasti otettu jos kuuluu peruslabroihin raskausaikana, jos suinkin muistan, voin tiistaina neuvolakäynnillä niitä kysyä jos haluat? koita ottaa rauhassa, jos on mahdollista käydä ultrassa ja tiedät sen helpottavan oloasi niin käy ihmeessä ?❤

   • #36129
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos rintikkavinkistä. Mä just eilen mietin et tarviin uudet rintaliivit kun kuppi kasvanut pari kokoa ja aattelin et ostan sit samalla imetysliivit ki ei tarvii kymmeniä ostaa. Mut en sit tiiä kuinka isot ne kannattaa olla ?

    Ja pitkään selailtuani löysin normaaleja raskauksia myös alhasilla arvoilla et ei oo toivo kokonaan menetetty. Tää odottaminen on vaan tuskaa ?
    Mut noi siis oli ne riskiseula arvot joita verrataan aikaisempiin raskaana olevien mediaanituloksiin joista syntynyt terve lapsi. Ja että tuo suhdeluku on ehkä tärkeämpi kuin suurus, en tiedä.

   • #36131
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oon ostanut jo nyt yhdet imetysliivit kun kaikki rintsikat jäänyt pieneks. Tosin tiedän että ne ei tuu riittämään sitten kun maito nousee, ellei täm radin takia massaa lähde myös tisseistä. Kehottaisin ostamaan yhdet imetysliivit vasta lähellä synnytystä, jotta pärjää siellä sairaalassa ja pari viikkoa kotona joten kuten ja sitten vasta kun maito on noussut kannattaa mennä ostamaan täydennystä, että saa oikeen koon. Oon ollut alusvaateliikkeessä töissä ja nähnyt tosi monta kertaa kun joku tulee ihan alussa ostamaan imetysliivejä ja sitten vielä pari kertaa ennen synnytystä ja vielä synnytyksen jälkeenkin. Toki tääkin on yksilöllistä, mutta etenkin jos löytyy vielä tavalliset rintsikat uudessa koossa ja paremmalla hintalapulla kun imetysliivit, suosittelen niitä tässä vaiheessa. Mulla on tosiaan sen verran iso kuppikoko, mutta pieni ympärys, etten saa alle viiden kympin mitään rintsikoita ja satuin ton toppimaisen imetysliivin löytämään yhdestä äitiysliikkeestä, johon menin alennusten perässä (en vaan sitten löytänytkään alesta mitään). Näiden lisäks täytyy siirtyä urheiluliiveihin, koska omista rintsikoista jäi tässä yks päivä ihan kauheen syvät painaumat ja totesin että enää ei kannata ees yrittää ?

    Sabrina, kuinka paljon etuajassa teidän kolmonen syntyi?

   • #36135
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    1. Rv 39+3 48cm ja 3.395kg käynnistyi vesien menolla 2. Rv 38+5 49cm ja 3.104kg käynnistettiin oman jaksamisen takia 3. Rv36+3 48cm 3.100kg käynnistyi supistuksilla, olin jo sairaalassa toisen toimenpiteen takia mikä piti helpottaa selkäkipuja mutta ilmeisesti toimenpide käynnisti sen.
    Laitoin nyt mittoineen kaikkineen vaikkei kysytty, oisin varmaan ollu monena kappaleena jos olisi loppuun asti menty, meinaan oli ”oikean kokoinen” kuitenkin vaikka aikaisilla viikoilla synty. Mutta keskosen kaavoilla menty neuvolassa, kasvaa siis normaalisti kuitenkin. Sairaalassa ollessa kerran laski sokerit vauvalla, piti antaa jotakn sokerigeeli tyyppistä. Päästiin kuitenkin normaalisti 2vrk iässä kotiin, jouduin tosin joka päivä 4pvän ajan käymään labrassa ottaa vauvalta bilirubiini arvot kun lähti Ma päästiin kotiin ja pe lähti sitten laskuun ?

   • #36139
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ivf-hoitojen avulla alkunsa saaneet lapset syntyy kai keskimäärin luomuna tulleita aiemmin, siks kiinnosti erityisesti tää 🙂 mutta epäilen kyllä ite (ja meidän hoitajat sano kanssa sillon aikoinaan) että siihen lukuun voi vaikuttaa se, että etenkin ennen siirrettiin kaks alkiota kerralla ja hoidoisaa käyneille syntyi enemmän kaksosia, jotka varmaan ihan muutenkin syntyis aiemmin kun tulee ahdasta. Hauskaa että teillä tyyppi on ollut kuitenkin saman kokonen kun sisaruksensa vaikka tullutkin aiemmin ?

    Mua vähän jännittää millanen taapero meille on tulossa. Oon ite aika lyhyt, mutta mies taas on aika pitkä ja mittojen mukaan tyyppi on ollut vähän keskikäyrän yläpuolella. Jos tää radi ois todettu vasta vikallla kolmanneksella, pikkunen ei ois välttämättä ollut enää siinä vaiheessa kovin pikkunen ??

    On muuten kiva alkaa jutella näistä synnytysjutuista jo, vaikka matkaa on vielä jäljellä. En oo osannut ite vielä oikein valmistautua mihinkään, en oo tehnyt hankintoja (osittain kyllä siis että tulee vaan pysyteltyä kotona koronan takia) tai kauheesti edes miettinyt mitä edes pitäis hankkia, mutta nyt oon sentään tutkinut neuvolan ja sairaalan sivuilta synnytysjuttuja. Ehkä tässä pääsee vielä vaunukaupoillekin ajoissa ?

   • #36140
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla tosiaan todennäköisimmin toimenpide käynnisti supistelut,onneks olin jo sairaalassa niin ei tarvinnu miettiä kummemmin kun lääkäri ei antanut lähteä kotiin? mutta muistelen myös että hoidolla saaneet alkunsa voi syntyä aikaisemmin.

    Meillä on aika paljon edelliseltä jäljellä, toki jos tyttö tulee niin ehkäpä annan itseni jotain pinkkiä vähän pojan vaatteiden sekaan ostaa? tuli muuten vastaan tämmöinen https://www.vau.fi/?p=35754
    En tietenkään luota tähän niinkuin rakenneultraan, mutta mielenkiinnosta piti kaivaa kuvat ja kattoa, pyytää parilta kaverilta mielipidettä, kaikki ollaan sitä mieltä että tyttöä meinaisi, mutta en nyt vielä lähde vaateostoksille?

    Mä oon vähän edellä ajattelemässa synnytys juttuja jo, varmaan kun tietää miten tää odotus aika jotenkin menee niin sitä vaan sitten odottaa?

  • #36152
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pieni muistutteli viimein taas sunnuntaina (vai olikohan se lauantai) olemassaolostaan pienillä potkuilla. Musta on jännää, että tunsin näitä potkuja aiemmin melkein päivittäin, mutta sitten ne tosiaan yhtäkkiä loppui. Sen jälkeen ei ookaan tuntunut mitään liikkeitä, mutta tunnen kyllä välillä kohdun päältä missä bebe seikkailee, jos sattuu olemaan lähellä seinää ja selkeesti toisella puolella.

   Radin kanssa taas on tullut vaikeempi vaihe, eilen ei meinannut paastoarvot pysyä aisoissa vaikka tunti syömisen jälkeen oli tosi hyvät. Eilen unohdin myös puolet eväistä kotiin ja syömisen kanssa oli muutenkin vaikeeta kun ei tehnyt mieli syödä muuta kun suklaata. Oon tosi huono syömään väkisin jos ei huvita, joten varmaan pilaan multa useita ruokalajeja pitkäks aikaa tän takia. Tänään myös mietitytti että mistä tähän löytää motivaatiota vielä mahdollisesti 24 viikkoa, kun sokerit ei tunnu mistään nousevan yli rajojen (ois helpompi jättää herkut syömättä jos ne nostais arvoja). Kamppailen myös sen kanssa että jos syön ”tarpeeks” kasviksia eli lautasesta aina puolet, en meinaa saada tarpeeks energiaa kasaan päivän aikana. Hyvä uutinen kuitenkin on se että hedelmät ei oo nostanut mulla sokereita, niin voin niillä kompensoida sekä mahdollisia herkkuhimoja että kasvisten määrää 🙂 torstaina on onneks myös opastus tähän liittyen niin voin sitten kysellä vielä tarkemmin neuvoja. Ihmettelinkin jo kun alkuun oli niin helppoa, mutta onneks tässä on aikaa opetella ja neuvoja on saatavilla 🙂

   Viikonloppuna kattelin myös netistä vaunuja ja oon nyt löytänyt yhdet jotka miellyttää silmää ja täyttää tärkeimmät kriteerit (pienet, kevyet, helpot kasata, hyvät renkaat). Nyt tarttis enää käydä kaupoilla testaamassa, koska lopulta oon valmis ostamaan rumatkin vaunut jos ne vaan tuntuu hyvältä ja täyttää muuten kriteerit. Haasteita tähän tuo se että ollaan miehen kanssa pään verran eri mittaset ja molempien pitäis saada hyvä työntöasento ? Mitäs tarvikkeita (vaatteiden lisäks) te muut ootte ajatellut hankkia (tai mitä teillä on entuudestaan ja jä käyttöön seuraavallekin)? Oon selaillut erilaisia listoja netistä ja kattonut Youtubesta (enimmäkseen amerikkalaisvanhempien) must have baby products -videoita ja pikku hiljaa pitäis alkaa itekin kokoamaan näistä tarpeista omaa listaa. Sen tiedän että haluun sitterin ja hyvän pinniksen mutta muuten kaikki on vielä auki.

  • #36153
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täälläkin tuntuu päivittäin liikkeet hyvin, mieskin tunti ekaa kertaa kun kaveri potki.

   Voin vaan kisu kuvitella,minkälaista on koittaa saada kaikki ruotuun. Hyvän asian takia, mutta silti iso muutos.
   Kaikkeahan sitä pitää hommata, tuosta pinnasängystä että jos et halua olla uusimassa sitä hetken päästä, niin osta semmonen korkea laitainen, meillä oli semmonen ”perus” pinnis, olisko ollu 8kk kun seiso tukea vasten, jotenkin ponnisti käsillä ja oli tulossa pää eellä lattialle, sain kopattua kun vieressä olin omassa sängyssä.

   Oli tänään neuvola, 3vkossa noussut kilon taas paino, sanoin suoraan että syön paljon ja liikun käytännössä en mitään. Ei sanonut kuitenkaan sen kummemmim mitään,hymyili vaan et hyvä että ruoka maistuu. Nyt jo mitattii sf mitta ja yläkäyrältä alotellaa ?‍♀️?‍♀️ hb oli 111, aiheellista olis saada nousemaan. Kun vaan muistais ottaa ?

   • #36154
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hui, kiitos vinkistä! Pienelle saattaa nimittäin tulla verenperintönä pientä hurjapäisyyttä, mies ainakin oli pienenä melkoinen vauhtihirmu ja kokeilija. ?

    Mulla on viikon päästä neuvolalääkäri, toivottavasti siellä mittaillaan myös sf ja hb (ja ehkä kurkattais vähän ultrallakin) ?

   • #36155
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En nyt muista senttejä,mut oli kyllä matalimmalla tasolla sillon mut ei riittäny? https://www.vaunula.fi/fi/tuote/pinnasnky-lilia-3in1-120x60cm-valkoinen muistaakseni tommonen tilattiin sit lisälaidalla, niin saa vaihdettua vielä junior malliin.
    voin jossain kohti listata tarvikkeita mitä oon itse kokenut tarpeelliseks. ?

   • #36157
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mikä on sf mitta? Mua mietityttää kans toi paino, 2vk takaisesta neuvolasta ei juuri noussut mutta raskauden alusta sen 3kg ? kunhan nyt sais vaan pidettyä aisoissa =)

    Oon vieläkin niin epätodellisessa olossa että ostokset jäänee kesämmälle. Toki niitä vähän selailen ja tutustun etukäteen.

   • #36158
    Nimetön
    Ei-aktiivinen
  • #36160
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka taas täältäkin! Mä en ole miettinyt vielä yhtään synnytysjuttuja, muuta kuin että odottelu/avautumisvaiheesta sairaalassa, olisin mielelläni lämpimässä vedessä. 😀 Haluan, että mun tuntemukset otetaan vakavasti, eikä mun tarvitse olla pitkään yksinään missään ilman hoitajaa, jos koen, että mulla on joku hätä. Kun ei tiedä mitkä synnytyksen tuntemuksista on normaaleja ja mitkä ei.

   Olen tutkinut lastenvaunuja netistä, ja haluaisin mennä katsomaan niitä jo miehen kanssa, mutta hän remppaa meille kodinhoitohuonetta, ja sanoo, että vasta kun se on valmis. 😀 Mutta nyt uudessa kodinhoitohuoneessa on paljon hyvää kaappitilaa, ja lavuaari on suoraan työtason vieressä.

   Olin miettinyt vauvan/taaperon tuoliksi Stokken Trip trappia newborn-setteineen ym. Mutta anoppi pyytää tuttavaltaan takaisin appini tekemän syöttötuolin, jossa mieheni istui lapsena. Onhan sillä toki siis tunnearvoa. Täytyy vaan ostaa silti joku muukin tuoli, missä vauva voi kellotella syödessään niin kauan kun ei vielä istu.
   Anoppilasta löytyy myös mieheni vanha pinnasänky – ei tarvitse sitäkään siis hankkia. Pinnaväli on kuulema vähän suositusta isompi, mutta ei sen kanssa kuulema pitäisi olla huolta. En sänkyä ole vielä nähnyt. Löytyy anoppilasta myös mieheni vanha potta. Anoppi sanoi, että lastenvaunuja ei enää ole, että ne täytyy meidän ostaa. Olisihan se ollut aika retroa kuljettaa vauvaa vuoden -87 vaunuissa, mietin. xD

   Äitini neuloo vauvalle innoissaan kaikenlaista. Tekee myös pieniä lakanoita sänkyyn. Jokainen laittaa kortensa kekoon siis. 😀

   Sain vaihdettua itseni päiväkodissa töihin rauhallisempaan lapsiryhmään. Omassa eskariryhmässäni oli liikaa väkivallan uhkaa.

   Oletteko muut olleet ihan terveitä? Itselläni on tällä hetkellä flunssa ilman kuumetta. Koronaa ei ollut onneksi. Vähän sitä miettii onko varmasti normiflunssa, ettei ole mitään vauvalle haitallista. Tulipahan aiheesta toiseen hyppivä viesti. Neuvolalääkäri on mulla ensi viikolla.

   • #36162
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa kun on säilytetty vanhoja juttuja!?

    Itse oon ainakin pysyny terveenä, vaikka joulun alla mies ja poika kuumeili, ei ollut heilläkään koronaa ?

  • #36163
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kisu, minkälaisia sokeri arvoja sulla on ollu?

   • #36164
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nyt omassa mittauksessa kotona aamun paastoarvot on ollut yleensä 5-5,3 (pitää olla alle 5,5) ja 1h ruoan jälkeen yleensä noin kuuden kieppeillä, joskus oikein pastaisen annoksen jälkeen saattaa olla lähempänä seittemää (pitää olla alle 7,8). Ennen ateriaa otettavat paastoarvot on yleensä suunnilleen samoissa kun aamun luvut, mutta maanantaina ne oli järjestään yli rajan (5,6-5,7). Tulkitsin tän tosin niin, että oon syönyt varmaan liian vähän hiilareita, kun tuolloin kuitenkin ruoan jälkeen arvot oli alle 6, tais olla 5,1-5,5 (ainakin aamupaastoarvo alkaa nousta jos syömisestä on liian pitkä aika, niin tulkitsin niin että nyt elimistö ehti jo alkaa kompensoida vähäisiä hiilareita). Yhden kerran on ruoan jälkeen sokerit ylittänyt rajan ja se johtui siitä kun söin pakastepitsaa enkä ees yrittänyt höystää sitä proteiinilla tai kasviksilla. Kaikkea muuta oon saanut syödä ihan rauhassa (leipää, ruispastaa, perunaa, riisiä, kauramuroja, hedelmiä) eikä suklaastakaan oo rajat ylittynyt. Oon syönyt nyt koko aikana yhteensä kaks tuplaa neljänä eri päivänä ja syön toki sen herkun jonkin aterian yhteydessä, niin ruoka ja kasvikset sitten tasottaa.

    Siellä sokerirasituksessa oli aamupaasto ja ehkä 1 tunnin arvo liian korkeet, mutta se vika jo ihan normaali. Yhdestäkin ylittävästä arvosta tosin ois tullut jo tää diagnoosi ja on tässä nyt sen jälkeen toki tullut syötyä vähemmän herkkuja ja mehu on jäänyt kokonaan pois, millä ehkä on vaikutusta myös siihen että arvot on ihan hyvät koko ajan.

   • #36165
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tänään vähän itketti tää kun oon niin turhautunut ja tuntui etten saanut siitä radiopastuksesta oikein mitään vastauksia. Mutta sit piti tulla töihin ja siks piti rauhottua. Oon kyllä niin turhautunut vieläkin että kun pääsen kotiin luulen että itku tulee uudestaan. Ehkä tää kuitenkin muistuu sitten mieleen kun lapsi huutaa jotain näennäisesti olematonta asiaa eikä itkusta meinaa tulla loppua, koska musta tosiaan tuntuu siltä että oon kun pikkulapsi tän turhautumisen kanssa nyt ?

   • #36166
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos noista arvoista ? aattelin varalta mittailla,ei siitä haittaakaa oo. Oli puhetta neuvolassa,niin ei oo haittaakaan varalta välillä mittailla.

    Voi kuule, ei sun itkut tuu loppumaan vielä pitkään aikaan, itkette vauvan kanssa vielä yhessä monet kerrat? niin pienistä kun isommista asioista. Hyvä päästää höyryjä pihalle?

   • #36167
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos kisu kun kerrot tarinasi niin kiin osaan jo itsekin vähän varautua =) Mulla on kova sukurasite niin varaudun jo radiin vaikka sokerit onki aina pystyny kurissa.
    Rasitus olis 3 vk päästä mut nyt mä vaan oon niin hermorauniona ens viikon nt ultran kans et en uskalla oikeen edes ajatella raskautta. Jotenkin sellainen olo ettei tuolla kasva enää mikään ja odotan vaan tiistaita että saan kuulla tuomion ?

   • #36168
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Sabrina, kyllä! Varmasti on vielä itkut jos toisetkin edessä, oon muutenkin herkkä nyyhkyttämään mutta tänään kyllä tunsin sellasta sielunsisaruutta uhmaikäiseen kaupan lattialla. Välillä mulla on sellainen olokin että kunnon itkut tekis nyt hyvää, mutta tää oli kyllä erilaista. Eikä itkemisessä tai turhautumisessa oo mitään väärää, olis aika ihme jos ei tässä tilanteessa välillä ois voimat vähän lopussa. Ja uskon että välillä on tosiaan oham hyödyllistä kattoa onko sokerit normaalit, kun ei mullakaan esim. oo mitään diabetekseen usein liittyviä oireita ja silti etenkin se tunnin arvo siellä rasituksesss oli ihan älytön (sillon tosin alko melkein heti väsyttää armottomasti).

    Oodi, oon itekin saanut niin paljon vertaistukea että ihan mielellään kerron. Ja tää radi ei kyllä oikeesti oo mitään mitä tarttis pelätä, kyllä tästä varmasti selviää mutta vaatiihan se totuttelua. Ja tänään varsinkin kun tuntuu etten saanut tarvitsemiani vastauksia niin ei ihme että turhauttaa ja vähän pelottaakin. Mun silmään nää energiamäärät on kauheen pienet ja koska tie tähän asti ei oo ollut helppo niin pelottaa että tekee jotain haitallista vauvalle tahtomattaan. Ja sit kun tuntuu että terveydenhuollossa ainoo lähestymistapa ravintoon on se lautasmalli, vaikka ihmiset on oikeesti erilaisia ja mä ainakin tarttisin sen suhteen vähän sovellutusta. Mutta oon ihan varma että vaikka sullekin osuis lyhyt tikku, niin me selvitään kyllä yhdestä raskausdiabeteksesta (vaikka välillä vähän vituttaiskin). Tsemppiä ultran odotteluun, lähetän sinne lämpimiä ajatuksia ❤

   • #36171
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä kattelin noita ruokavalio ehdotuksia niin ne on melkein kun mun dieetti ruokavalio vuoden takaa. Söin sillä tavalla puolisen vuotta ja ihastuin jopa siihen kun preppasi ruoat ja kaikki oli valmiina monta päivää =) toki hetki meni että tottui kun ei saanutkaan makeita välipaloja, mutta kaikkeen tottuu! Ja kun tottuu niin se energiataso oli ihan omaa luokkaansa. Tietty raskaus tuo omat haasteensa aina mukana!

  • #36169
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kauheeta että oon taas ihan täysin unohtanut tulla tänne kattomaan teidän kuulumisia kun ei oo tullut ilmoituksia viesteistä ?

   Kisulle tsemppiä taisteluun radin kanssa❤️ Mulla yllätykseksi oli sokerirasituksen arvot tosi hyvät vaikka olin valmistautunut henkisesti radiin.

   Oon kans tehnyt vaunupohdintoja, pitää odottaa rakenneultraan kuitenkin vielä ennen hankintoja.

   Joko teillä pidemmällä olevilla on rakenneultrat takana? Miltäs siellä näytti? Meillä sinne aikaa vielä 5 viikkoa ? neuvolassa pitäis ilmeisesti lääkärin parin viikon päästä ultrata. Täällä ei tunnu vielä liikkeet niin toisi mielenrauhaa vaikka sykkeet kuuluukin dopplerilla.

   Piti neuvolassa ottaa ite puheeksi lähete pelkopolille kun eivät vieläkään kyselleet peloista raskauteen liittyen. Ens kerralla saan vissiin lähetteen, haluun sinne lähinnä tarkemman seurannan ja tutkimusten takia kun kuitenkin on epäuskoinen olo että näinkö tää vauva on oikeesti tulossa ?

   Ja hei, mua on vaivannut, tiedättekö sen runon tms jossa kerrotaan raskaudesta (ainakin mun mielestä?), ja siinä on viittaus myös lapsettomuushoitoihin ja pakkaseen? Kuinka jotkut saavat alkunsa hetken huumassa ja joitain saa odottaa tms? ? en löydä sitä nyt mistään. Olis vaan kiva löytää kun jää muuten vaivaamaan.

   • #36172
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Rakeneultraan vielä kaks viikkoa.

    NIIN KAUAN ODOTETTU

    Niin kauan odotettu
    niin hartaasti toivottu
    niin suuresti rakastettu
    jo kauan ennen syntymääsi.

    Miten pitkältä tieltä
    miten syvältä kivusta
    viimeiseltä rajalta
    äitisi sinut nouti.

    Ja nyt vain hymyä
    valoa viattomuutta
    kuin säteilevä heinäkuun päivä.
    Varjoton.
    Kuin ei koskaan syksyä.
    Talvea. Pakkasöitä.

    Elämä
    pitele hellin lujin käsin aarrettasi.
    Varo pudottamasta sylistäsi
    tomuiselle kiviselle tielle
    ennen kuin nämä
    nauravat ruusuvarpaat
    valmiit vahvat
    hyppimään kiipeilemään kivien yli.
    Innolla. Ilolla.

    (Maaria Leinonen)

    Tääkö?

    • #36178
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ompa kaunis runo kyllä. <3 Herkistyin.

    • #36181
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Nätti runo ❤️

     Mutta ei ollut se mitä hain, löysin lopulta tänä aamuna pitkän etsinnän päätteeksi ?:

     ”Joku vauva saa alkunsa tulen ensimmäisestä kipinästä. Toisen tuo mukanaan kaukainen tuuli.

     Yhdet saavat alkunsa vain tähtien ollessa oikeassa asennossa.

     Toiset saapuvat lahjana haikaran tuomana.

     Lasihelmestäkin voi vauva putkahtaa. Jotkut vielä pakkaskiteessä odottaa.

     Kaikki samanlaisia, rakkaita, juuri oikeanlaisia.” ?

     Ai teilläkin on vielä muutama viikko odottelua jäljellä rakenneultraan ? aika voisi kyllä kulua vähän nopeammin ?

  • #36182
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihania runoja molemmat, täytyy kirjoittaa ylös!

   Kävin hammaskiven poistosaa tänään ja täytyy sanoa että oisin voinut jättää väliinkin ? oli kyllä jo aikakin käydä mutta ois voinut toisaalta tehdä tän jo ennen raskautta, nimittäin epäilen että ois ollut vähemmän kivuliasta sillon. Nyt yritän ajatella että se on sentään ohi ja kunhan uskallan syödä jotain pureskeltavaa, aion syödä juhlan kunniaksi Runebergin tortun (tai puolikkaan tai ehkä vaan pienen palan, koska en oo varma tykkäänkö edes niistä ?). Mutta välipala taitaa olla vaan jugurttia, koska purukalustoa jomottaa aika lailla.

   Meillä on myös rakenneultraan vielä reilu kaks viikkoa. Kätilö neuvoi valitsemaan mahdollisista ajoista noin puolesta välistä (tais olla kolme viikkoa tarjolla) ja piti valita vika maanantai ettei tartte olla töistä pois. Ens viikolla on kuitenkin onneks neuvolalääkäri niin voi ensin odottaa sitä ja sit on vaan puiltoista viikkoa odotettavaa ultraan. Mites muuten te jotka ootte jo joskus käynyt neuvolaläkärillä, pitääkö siellä muistaa pyytää jotain tutkimuksia tai toimenpiteitä (jos lääkäri ei siis automaattisesti tee)? Entä onko teillä ollut puolisot mukana? Mun aika on miehen töiden kannalta vähän huonoon aikaan, mutta ajateltiin ettei se haittais, nyt vaan on tullut mieleen että oisko kuitenkin miehestäkin kiva tulla.

   • #36188
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli eilen neuvolalääkäri ja sen anti oli lähinnä sydänäänien kuuntelu. Muuten tuo oli yleistä jutustelua, onko kaikki mennyt hyvin. Kysyttiin edellisellä neuvolakäynnillä, kannattaako miehen tulla tuonne mukaan ja neuvolatäti oli sitä mieltä, että ei ole erityistä tarvetta, joten olin siellä yksin.

    Rakenneultraan on vielä noin 3 viikkoa aikaa. Sitä odotan kovasti, niin jospa sen jälkeen uskaltaisi alkaa tehdä ensimmäisiä hankintoja. Kaikenlaista olen jo netistä katsellut ja miettinyt vauvan huoneen sisustamista, mutta yritän vielä malttaa?

  • #36190
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Itse koen tärkeäksi että mies on mukana nt uässä, rakenne uässä ja jossain kohti tekemässö isyydentunnunstus tienenkin, tämäkin siirtynyt vähän aikaa sitten neuvolaan. Oli toki varhaisultrassa Jyväskylässä, joka siis tehtiin hoidoista johtuen. ntssä ei ollut kun tuli kipeäksi. Neuvolassakin ymmärtävät että on pienimmän kanssa sen aikaa, ettei koko komppania olla pienessä tilassa. Enkä nää tarpeelliseksi miehen olla mukana kun mitataan hb,rr ja paino ym. Jossa menee vartti jos ei isompia murheita oo. En ees tiiä millon olis neuvolalääkäri ja mitä siellä tehtäis, mutta yksin menisin?

   Toki sitten taas ymmärrän että halutaan käydä yhdessä, taidettiin esikoisen isän kanssa käydä yhdessä alkuun, ennen kun jouduin vuodelepoon kauemmas.

   Mutta nyt tuokin on niin, että kukin tyylillään, ei oo oikeaa tai väärää.

   • #36193
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Musta on myös kiva että mies pääsee mukaan ultriin ja sellaisiin käynteihin mistä on myös sille iloa, mutta ehkä ei sit neuvolalääkärille kuitenkaan tarvii järjestää aikaa ? me ollaan myös naimisissa niin tota isyyden tunnustamistakaan ei oo edessä, mutta vois kyllä olla kiva että on mukana sillon kun puhutaan synnytyksestä. Toki jos ei tarttis töiden kanssa sumplia niin mikäs siinä vaikka tulis joka kerta. Mulla on siitä hyvä näiden käyntien kanssa kun teen vuorotyötä ja pystyn aina järjestämään itteni vapaalle aamuks tai iltapäiväks, mutta mies tekee työkseen lähinnä kokouksia (etenkin nyt etäaikana) niin vois olla vaikee irrota kesken aamun näin lyhyellä varotusajalla.

    Luin jostain blogista että lääkärikäynnillä pitäis tehdä aina sisätutkimus ja sitä pitää pyytää jos lääkäri ei sitä tee, mutta mun terkkari kyllä sanoi että tehdään ehkä. Mulla on tosin ollut ehkä supistuksia nyt niin voihan se olla että niiden takia katsotaan kuitenkin.

    Heinä, ihanaa että mietitte vauban huoneen sisustusta. Meillä on työn alla parhaillaan huoneen ostaminen vauvalle, ollaan menossa just asuntonäyttöön. Ongelma vaan on että tykätään meidän nykyisestä kodista niin paljon että mikään muu ei tunnu kivalta ? jonkin aikaa tosin pärjättäis tässä kolmisinkin, mutta meillä ei oo hissiä eikä vaunuvarastoa joten vaunuja pitäis sit roudata jatkuvasti portaita pitkin, joten siks ollaan mietitty vaihtoa.

  • #36198
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulle tehtiin viime viikolla sisätutkimus supistusten takia,oli siis ylimääräinen neuvolalääkäri aika, ei ohjelmaan kuuluva. En oo muutenkaan saanu tässä raskaudessa ”ohjelmaa” mitä on missäkin vaiheessa, en mitään lappuja täytettäväks. Neuvlolassa päivitin molempien osalta audit testin vaikka mies ei ollut mukana ? enkä muutenkaan saanut ohjeistusta käytännössä mihinkään, syömisiin tms että google on ollu kova sana. Ajattelee varmaan että muistan kaiken kun viime raskaudesta niin vähän aikaa? tosin enpä oo ite kummemmin kysellykkää.

   Mites Kisu meni asuntonäyttö? Me oltiin ekan kanssa kolmistaan kerrostalo kaksiossa, säilytettiin vaunuja portaiden alla, suojattuna tietenkin ettei tipu likaa päälle.

   Meillä isommilla on omat huoneet, nuorimmainen nukkuu samassa huoneessa meidän kanssa ja vauva tulee nukkumaan myös. Katsotaan miten kaikki lähtee rullaamaan, vielä koen hyvänä pitää samassa huoneessa. Ajan kanssa nuorimmat saa jakaa yhteisen huoneen, kun mennään aikaa eteenpäin?

   • #36199
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mun neuvolalapussa lukee että neuvolalääkäri ois tässä vaiheessa vaan ensisynnyttäjille. Sen pitäs myös olla vähän aiemmin, mutta neuvolantäti oli varannut mulle ekan ajan joka sieltä löytyi ja sanoi että toivottavasti sopii 😀

    Asunto oli kiva, mutta siitä on niin kova kilpailu että ei varmaan edes lähdetä mukaan. Täällä asunnot on ylipäätään aika kalliita ja oltais ite tarjottu vähän vähemmän kun on pyydetty, mutta siitä on kuulemma jo yli pyydetynkin tarjottu. Vähän jää harmittamaan se valon määrä mikä siellä ois ollut, mutta oon kyllä niin kiintynyt meidän omaankin kotiin että tästä on kyllä vaikee lähteä.

    Me asutaan 20-luvun talossa, niin rappukäytävätkin on kapeet ja portaiden alla menee lisää portaita ja kellarikomerot. Lähitaloissa on porrastasanteilla voinut pitää vaunuja, mutta meillä ei sekään onnistu. En silti haluis muuttaa tästä koska tää on meidän eka oma koti ja rakastan tätä niin paljon.

  • #36202
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onkohan kellään muulla tällaista vastaavaa?

   Koko raskauden ajan, aina silloin tällöin, kun olen nukahtamassa, mulle on tullut nopea lihassykäys vatsalle. Kaikillehan tulee joskus sellainen vavahdus kun on vaipumassa uneen, mutta mulle tulee nyt sellaisia pelkästään mahan kohdalle.
   Nyt kahden viime yön aikana ne on olleet sellaisia voimakkaampia, että ihan säikähtää kun ei ole varautunut. 1-3 kertaa yössä. Sellainen sähköiskumainen sykäys, ihan sekkunin kestävä vaan. En mä niistä huolissani ole, mutta olisi kiva tietää jos jollain on ollut jotain vastaavaa.

   Asuntoasiasta: me asutaan omakotitalossa, tilan puutetta ei ole. Mutta meidän taloon tullaan suoraan yläkertaan, kallioon rakennettuja puisia portaita pitkin. Mietiyttää miten ketkuttelen vaunut portaita pitkin tänne ylös terassille. Yksi vaihtoehto on kiertää autokatoksen takaa, nurmikkoa pitkin ja välttää näin suurin osa portaista. Muutama porras täytyy silti nousta terassille. Eipä siinä mitään, mutta nurmikolle tulee kyllä aika iloinen polku.
   Yksi mahdollisuus on, että meillä olisi huonommat ”nukkumavaunut” terassilla, eikä niitä kuljetettaisi koskaan mihinkään. Ja alakerrasta lähdettäisiin liikenteeseen kunnon vaunujen kanssa. Sitten täytyy yläkerrasta kyllä lähtiessä muistaa ottaa kaikki mahdollinen alas mukaan. 😀 No, ehtii näitä miettiä.

   • #36214
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joillain on elohiiri tyyppistä nykimistä vatsan seudulla raskausaikana? oisko jotain semmosta?

    Kyllä ratkaisut aina löytyy näihin pulmiin, ajatellaan joskus liian monimutkaisesti? meilläkin terassille mennään keittiöstä, joten vaunuja säilytetään keittiössä koska ulkona ei ole lämmintä tilaa. Noh, eipä olla muuten vaunuiltu nytten koska terassi on tietty ihan täynnä lunta ? muru tykkää onneks istua pulkassa,suorastaan nauttii siitä. Vaunuissa ei oo alkusyksyn jälkeen nukkunu, muuten aikaisemmin kyllä.

    Menipäs asiasta toiseen?

  • #36237
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aika hurjaa, että viikon päästä oon jo puolivälissä raskautta. Tuntuu kyllä myöskin että oon ollut raskaana jo muutaman ikuisuuden eikä missään nimessä oo sellanen olo että aika loppuis tän kanssa kesken, mutta kylläpä tää tuntui alkuun kaukaiselta.

   Mä oon ollut kerran tai kaks pienessä nuhassa raskausaikana. Koronatestissäkin oon käynyt ainakin kaks kertaa tänä aikana. Mutta toisaalta joudun käymään töissä ja kohtaamaan ihmisiä sekä siellä että matkalla, joten pienen pöpön saaminen ei oo niin kaukaa haettua kun jos voisin tehdä etätöitä.

   Vieläkin iskee välillä kauhee pelko että raskaus on mennyt kesken. Mun kohtu on ilmeisesti noussut taas ylöspäin eikä se tunnu enää samalla tavalla kun aiemmin, joten luonnollisesti ajattelen vaan että jotain on pielessä. Vertailin eilen myös omaa mahaa instagramissa muisen heinäkuisten kuviin ja kauhistuin miten iso maha joillain jo on (toki tiedän että pienellä ja hoikalla raskauskin näkyy eri tavalla ja tavallaan tiedostan myös että mulla on tosi pitkä selkö ja tilaa kasvaa myös ylöspäin eli ei voi verrata mitenkään). Pelkään myös sitä että kun nukun oikeella kyljellä tai vähän selällään estän verenkierron kohtuun (luin kuitenkin että tää ois enemmän viian kolmanneksen juttu ja oon ymmärtänyt että lapsia syntyy siitäkin huolimatta että äiti välillä kääntää kylkeä, mutta kun tulee pelko ja epätoivo niin siinä ei järkipuhe kyllä auta). Meneeköhän tää ohi koko raskausaikana? Onneks pääsääntöisesti oon kuitenkin hyvillä mielin ja näitä hetkiä tulee vaan satunnaisesti ja nekin onneks helpottaa yleensä jos pieni päättää potkaista tai kuunnellaan hetki dopplerilla.

   Tasan kaks viikkoa rakenneultraan, alkaa jo jännittää saadaanko tietää kumpi on tulossa (ja tietty onko kaikki ihan hyvin).

   • #36238
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä kans lauantaina ollaan puolessa välissä, reilu viikon päästä rakenneultra?

    Todennäkösesti pelko ei häviä missään vaiheessa, lievenee ja saattaa unohtua kunnes tulee joku uus juttu. Ihan normaalia. En oo yhessäkään raskaudessa kiinnittänyt huomiota miten pitäisi nukkua, selällään ei mitään mahdollisuuksia, vasemmalla kylellä tuettuna jotenkin puoliksi vatsallaan kun on niin kipeä. Niin tässäkin odotuksessa. Joten pääsääntöisesti kai nukun oikealla kyljellä, halaillen vartalotyynyä ?

   • #36239
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla on toisella puolella vartalotyyny ja toisella puolella paksuin tyyny mitä meiltä löytyy, että voin vaihtaa kylkeä lennossa ja tukea myös selkää sillä toisella tyynyllä ? en oo punktion jälkeen pystynyt nukkumaan mahan päällä (alkuun mun piti itse asiassa tukea vatsaa sillä tyynyllä, kun oli niin kauhee turvotus punktiosta), joten on pitänyt opetella nukkumaan eri tavalla kun normaalisti. Ja oon ihan varma että väsymys on yks suurimmista syistä näihin huoliin tai ainakin siihen että ne muuttuu niin kovaksi paniikiksi aina välillä. Nyt vaan pitäis siis saada nukuttua paremmin ?

   • #36241
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ne pelot ja kaikki on ihan ymmärrettäviä ja asiaan kuuluvia?

    Mä tipahdin eilen tuolilta,kurottelin ylähyllylle yhden jalan varassa,olin toista laskemassa nii ei ollutkaan tuolia alla,astuin tyhjään ja siinähän sitä oltiin ? kuulostelin vähän aikaa, selkään tietenkin sattu aivan älyttömästi mutta ei kipuja vatsan alueella eikä vuotoja niin oon ollu nyt sit rauhallisin mielin. Ekaa odottaessa oisin varmaan lähteny käymään päivystyksessä, mikä ei ois ollut eilenkään huono juttu. Mutta nytkin kaveri on hurjan vilkas, mahan päälläkin tuikkiminen välillä näkyy kun makoilee?
    Soitin neuvolaan tänään reseptin uusimisesta ja mainitsin sit asiasta niin ei ollu sielläkään huolissaan kun ei muuten kipuja tai mitään poikkeavaa?

  • #36258
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heips.
   Mulla alkoi lauantaina alavatsakipu joka koveni eikä hellittänyt hetkeksikään. Su-ma yönä sit käymään sairaalassa tsekissä ja siellä näkyi 8 viikkoinen alkio vailla sykettä ? aavistukseni pitivät siis paikkansa eikä pieni jaksanut pidemmälle.

   Kovasti onnea teille loppuraskauksiin ja ehkäpä nähdään täällä vielä ennen kun teillä pienet sylissä ?

   • #36259
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Oodi, oon niin pahoillani! Ihan kauheesti voimia ❤

   • #36260
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Oodi eikä,oon niin pahoillani teidän puolesta?? voimia ja jaksamisia tulevaan❤

   • #36262
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Oodi, oon niin pahoillani. Paljon voimia, jaksamista ja haluaisia sulle❤️ Toivottavasti nähdään taas pian❤️

   • #36264
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oodi, otan osaa suruusi. 🙁 Voimia tähän hetkeen ja tulevaisuuteen! <3 Olin ajatellut, että mennään samaan tahtiin eteenpäin ja oot hyvin samassa vaiheessa aina mun kans, mutta ei… Näihin tilanteisiin ei kyllä löydä sanoja.

   • #36268
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oodi, oon tosi pahoillani! Paljon halauksia ja voimia sinulle.?

   • #36269
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi Oodi, olen tosi pahoillani!? Kovasti voimia teille❤️

   • #36284
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oodi mä tiedän, että ei oo mitään mitä voi sanoa lohdutukseksi… Mutta mä lähetän koko sydämestä sulle voimia ja jaksamista ❤️❤️

  • #36275
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voimia ja jaksamista Oodi? ❤️ Lämpöinen halaus ❤️

  • #36283
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi oodi olen niin pahoillani ❤️ Voimia

  • #36285
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille, ootte ihania ♥️ Eilen oli raskain päivä ikinä. Kivut oli todella kovat ja henkisesti myös ihan hajalla. Tänään ei kipuja ja mielikin parempi. Kyllä tämä tästä – eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo, näin oli vain tarkoitettu.
   Toivottavasti teillä sujuu kaikki hyvin ?

  • #36300
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka, mitäs tänne kuuluu?

   Mä oon jotenkin ihan tuhottoman väsyny, toki kolmeen yöhön en oo kunnolla nukkunu taas kipujen takia, jotka paheni kun oon koittanu kotona touhuta kotiaskareita.
   Välillä tosissaan tulee niin mitätön olo kun tuntuu, ettei musta oo mihinkään ?‍♀️
   Noh, 4 kuukauttakin riittäis niin sitten helpottais ja olo on taas parempi, toivottavasti ainakin fyysisesti.
   Väsynyttä sitä ollaan kyllä silloinkin?
   Mutta jospa mies ois sitten vähän aikaa kotona, näkee nyt vaan kotona vilaukselta tai nukkumassa kun on niin tuhottamasti töitä, eikä osaa olla sit tekemättä?‍♀️

  • #36304
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aika on pysähtynyt! Ainakin siltä tuntuu.. ens viikolla seulojen verikokeet ja pari viikkoa niin NT ultra. Otin mielummin vähän myöhemmät viikot kuin liian aikaiset. Miten te kävitte noissa ketkä olette käyneet? Voisin kans vain nukkua.

   • #36306
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä oli käynti muistaakseni rv 12+4 ? miehen piti lähteä mukaan, mutta tuli kipeäksi niin kävin yksin.. Sain sitten luvalla ottaa pientä videopätkää virallisen tutkimuksen jälkeen, sekä varmaan 10kpl kuvia mukaan?

  • #36305
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille, ajattelin varovaisesti liittyä teidän puolelle.. tosin tänään sain hcg tuloksen, joka oli 98. Varhaisultra on 2.3.. nyt jännitetään, että pysyykö pikkuinen mukana. Miten tämä voikaan olla niin jännittävää aikaa. En ole koskaan aikaisemmin saanut edes haamuviiva testiin ja nyt se tapahtui ensimmäistä kertaa.. jotenkin ei voi uskoa tätä todeksi ei millään.

   Oodille tosi paljon haleja ja tukea, erittäin raskaita keskenmeno asiat <3 tässä on niin paljon ajatuksia ja tunteita, ettei tarvitsisi kenenkään kokea enää keskenmenoa. :/

   • #36307
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea ???
    Mitkä pp sulla on menossa, minkä ikäinen alkio siirrettiin?
    https://www.vau.fi/raskaus/hcg-hormonin-pitoisuudet-raskauden-aikana/ mukaan arvot ovat normaalit ja muutenkin on kovin yksilöllistä hcgn nousu. Jos huolettaa niin käy ensi viikolla uudestaan niin näkee nouseeko oikein?
    Toi hcg lukema antaa itselle ainakin semmosen stressin tunteen, onko liian vähän vai paljon, tuplaantuuko oikein jne ?‍♀️

   • #36335
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa ja onnea, Aurinko! ❤

  • #36308
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ❣️ Ainakin hoitaja sanoi arvon olevan viitealueissa. Minulle siirettiin 2pvän ikäinen alkio. Itseänikin vähän jäi huolestuttamaaan ko. arvo, mutta täytyy nyt seurata miten tämä etenee. Nyt on siis vasta pp14 menossa, eli tasan kaksi viikkoa siirrosta.

  • #36309
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Aurinko ja tervetuloa mukaan ❤️ Toivottavasti pysyt matkassa.

   Toivoisin kans et mies pääsee ultraan mukaan, mutta katsotaan. Tänään on taas ollut pahaolo. Eikös näiden pahojen olojen pitänyt viikon 12 jälkeen helpottaa? Ei olis siihen enää kauaaa

  • #36310
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aurinko, toihan kuullostaa hyvältä luvulta siirron aikaan ja alkion ikää huomioon ottaen. Ymmärrän kyllä huolesi. Oot kotona testiä tehny? Kun teet saman merkkisellä testillä niin näät kun lähtee vahvistumaan, aina joka toinen päivä pitäis olla selkeesti vahvistunu. Koita olla rauhallisin mielin, vaikka vaikealta tuntuiski.

   PiiPii, suurimalla osalla varmaan niillä main, joillain loppuu aikaisemmin ja joillain kestää loppuun asti? kyllä se siitä pian helpottaa, tsemppiä!

  • #36313
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Edellinen viesti katosi jonnekin niin yritänpä nyt uusiksi. Täälläkin tuntuu, että aika matelee. Tiistaina kävin seulonnan labroissa ja 23.päivä olisi ultraan aika. Jännittää kauheasti! Muutama viikko mennyt jo ilman pahoinvointia, tosin oon kyllä oppinut syömään tasaiseen tahtiin niin ei pääse etova olo yllättämään. Tammikuussa tuntui kyllä siltä, että antaisin mitä vaan jos voisin sen jatkuvan etovan olon vaihtaa pelkkään aamupahoinvointiin ja oksentamiseen. 😀 Hei miten tää vatsan turvotus?! Musta tuntuu, että ihan alkuviikoista lähtien oon ollut kauhee pallomaha. Ja napakin on ihan hassu. Paino on ehkä 1,5 kiloa enempi mitä ennen raskautta että ei sinänsä kai aihetta huoleen. Ei olla vieläkään kerrottu raskaudesta muille. 🙂

   Onnea Aurinko! <3

  • #36324
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli keskiviikkona neuvolalääkäri. Siellä mitattiin verenpaine ja tarkastettiin kohdun koko ja kuunneltiin sydänäänet ja muuten vaan lääkäri kirjas voinnin ja oireet ylös. Kipeiden supistusten takia tehtiin myös sisätutkimus mutta kaikki näytti normaalilta ja sain vaan käskyn olla yhteydessä jos ne jatkuu. En vaan tiedä missä vaiheessa pitäis olla kun niitä on siis satunnaisesti ja lääkäri epäili liittyvän endometrioosiin, mutta jos ne nyt lisääntyis niin sit ainakin pitäis heti laittaa viestiä. Sain myös lähetteen labraan, koska seuraavaan neuvolaan on vielä vajaa kuukaus ja mulla ei oo tietoakaan siitä keskiraskauden energiabuustista mistä lehdissä puhutaan. Oon niin uuvuksissa, että normaali työviikko tuntuu ihan kauheelta eikä voi edes ajatella että jotain jaksais tehdä töiden jälkeenkin. Tietysti tää Helsingin tilanne on ollut tosi raskas jo pitkään ja vaikuttaa mielialan kautta myös jaksamiseen, mutta epäilen kyllä että mulla on hemoglobiini lähtenyt reippaaseen laskuun (tai sitten verensokerit viilettää jossain pilvissä kun ei oo taas pitänyt mittailla kun aamuarvoja). Muuten menee ilmeisesti ihan kuten pitääkin, kohtu vastasi viikkoja ja syke oli reipas (eikä nappula karannut anturin alta kuten aina aiemmin).

   Piipii, mulla pahoinvointi/oksentelu jatkui johonkin noin viikolle 15 asti, mutta jatkuva etova olo helpotti onneksi ennen sitä. Tosin tällä viikolla on ollut jo useempi päivä jollon on ollut ihan kauhee olo ja aamulla meinasin taas oksentaa. Nyt on siis vk 19+ menossa. Toisaalta oksentelu alkoi vasta vk 9 tienoilla. Tää on tosi yksilöllistä ja tiedän että oon itekin päässyt helpolla. Mutta vaikka ei oliskaan rajut pahoinvoinnit tai muut oireet niin kyllä se jatkuva pienikin etova olo on raskasta ja mun mielestä saa myös valittaa välillä vaikka oireet oiskin vähäisiä. Mua ainakin auttaa se että välillä saa purkaa sitä väsymystä niihin oloihin. Tsemppiä ja toivotaan että alkaa helpottaa!

   Ronya, mulla oli kanssa ihan alusta asti etenkin alavatsalla turvotusta. Osittain johtui tosin punktion jälkimainingeistakin, mutta omat sukkahousut ja vaatteiden vyötäröt kiristi heti alusta asti. Nyt puolivälin tienoilla (apua, mitä tää on!?) mulla vaihtelee päivittäin turvotus ja jonain päivänä maha on valtava ja toisena päivänä saattaa näyttää siltä etten ois raskaana. Usein on myös niin että illalla maha on reilusti isompi ja ihan eri muotonen kun aamulla. ??

  • #36329
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Kisu kokemuksista! 🙂 Mä yritin jo ekalla neuvolakäynnillä kysyä että mitä tää turvotus oikein on, kun eihän tässä vaiheessa vielä kuuluis mahan kasvaa. Aamulla mulla myös on yleensä suht ok, toki alavatsassa näkyy silloinkin, mutta iltaa kohti näytän siltä kun olisin jo hyvinkin monennella kuulla. 😀 Onneks on löysiä vaatteita, mihin piiloutua. 😀

   • #36330
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nääkin on niitä yksilöllisiä juttuja raskaudessa 🙂 mulla myös paino nous noin pari kiloa heti alussa, mutta sitten se onkin pysynyt siellä melkein tänne asti. Nyt ei voi enää verrata kun oon tosiaan rajoitetulla ruokavaliolla, mutta vielä vk 14 neuvolassa paino oli noussut 50g/viikko raskautta edeltäneeseen aikaan eli vajaa 3kg.

    Oon myös onneks tottunut siihen että illalla housut voi kiristää, kun endometrioosin takia mahapallo on tullut tutuksi jo ennen raskautta. Nyt mulla maha alkaa syömisen jälkeen usein ylempää kun aamulla tai ennen ruokailua kun siellä on babyn lisäksi foodbaby ?

  • #36331
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kisu, voin sanoa että tunnistat sitten kun supistelee niin että täytyy lähtee näytille. Jokaisessa raskaudessa olen käynyt hutikäynnillä, viime raskaudessa jo rv 22. Oli hirveet helteet ja supisteli tunnin verran säännöllisesti ja kipeesti. Koitin kotona tankata ja ottaa särkylääkettä mutta ei auttanut. Lähin sitten synnärille ja supistukset piirty käyrälle ja olin ihan huolesta sekasin että nytkö vuodelepoon ja kaikki kauhukuvat mielessä. Sain suonensisäisesti nesteytystä eikä edistystä ollut kohdunsuulla tapahtunut.
   Nytkin suppareita ollu enemmän ja vähemmän, mutta levolla ja nesteellä menny ohi sitten.

   Vatsan turvotuksesta, mullaki alusta asti iltasin oli kiva pallomaha, kun olis pidemmälläki ollu.
   Eilen illalla rasvasin mahaa kun kutisee kasvaessa, mies tokas että jos on nyt jo noin iso niin miten iso se on kesällä?? kyllä itekki tiedän kasvua tapahtuneen mutta ehkä pienen huumorin kanssa olin että kiitti vaan?

   Mulla on noussu paino JO 7kg, alkuun ei pahoinvoinnista huolimatta laskenut niinku monella tekee. Ei varmaan vaikuta mun yölliset mm.donitsin syömiset asiaan ? ei oo ollu neuvolassa huolissaan kun normaali lähtöpaino kuitenkin on. Ja suoraan oon sanonu että syön ihan hirveesti ja liikun käytännössä en yhtään. Kotona toki tulee ravattua ympäriinsä touhottamassa ja postilaatikolla käyn kävelee (400m suuntaansa jos sitäkän) kun kipu on niin kova selän ja lonkan alueella että ei vaan kykene.
   Epiduraalia odotellessa, sitten saa tän kivun pois ?

  • #36342
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mullakin on ollut turvotusta alusta asti aika paljon. Alussa oli just noin, että aamulla vatsa oli litteä, mutta illalla kunnon pallo. Edelleenkin vatsa kasvaa iltaa kohden, mutta ei enää niin pahasti. Jossain vaiheessa aloin laskea, paljonko juon vettä päivän aikana ja huomasin, että join liian vähän. Kun olen alkanut juomaan enemmän, se on vähäsen auttanut turvotukseen.
   Mulla on paino noussut 5-6 kiloa, mutta ei siitä ole mitään kommenttia tullut neuvolassa. Liikun edelleen ajallisesti saman verran kuin ennen raskautta, mutta kevyemmin. Lisäksi mulla on ollut alusta asti jatkuva nälkä, joten syön kyllä enemmän kuin aiemmin.

   • #36357
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo tää pohjaton nälkä on ihan hirveetä! Eilenki oli semmonen päivä, että vaikka söi tukevasti ja ”terveellisesti”, niin syömisestä tunti, niim vatsa murisi niin että oli pakko syödä.
    Eilen söin miehen vanhempien luona kun hevonen, perunaa,porkkanaa, kalaa ja salaattia, santsasin, sitten vielä 3 jälkiruokakipollista marjoja vanilija kastikkeen kanssa, kyllä siellä vähän huvittuneita ilmeitä oli? pari tuntia siitä kun päästiin kotiin niin aivan hirvee nälkä ja ei auta kun alkaa tekemään jotain evästä ?

   • #36360
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me tilattiin yks päivä hampparit ja siinä missä mies tilas pelkän hampparin, mä otin lisäks bataattiranskalaiset, dipin ja ekstrasalaatin (hampparin kylläkin salaatinlehtiin käärittynä kun en voi valkosta vehnää syödä, mutta se oli siitäkin huolimatta valtava) ? naureskelin että pöytä näyttää muuten siltä että oon raskaana ? mutta yleisesti ottaen mulla ei oo viime aikoina ollut kovin usein nälkä, kun joudun syömään niin usein ja kauheesti leipää. Välillä kyllä tuntuu että maha murisee tyhjänä vartin päästä syömisestä, mutta se on aika harvinaista jos oon syönyt ”oikein”. Mutta ootteko huomannut, että toi sudennälkä ois jotenkin syklistä? Mulla on ollut selkeitä jaksoja jollon tarttee syödä enemmän ja sit muutama päivä vähempikin riittää, kunnes tulee taas tarve mättää kaikki mitä kaapeista löytyy.

    Oon huomannut turvotuksen kanssa saman, että sillon kun oon juonut vähemmän jostsun syystä, että tuntuu että keho ei päästä tipastakaan irti ja kerää kaiken varastoon. Ja painon suhteen taas uskon että keho on aika viisas ja painoa kertyy todennäköisesti tarpeen mukaan. Kyllähän veren määrä lisääntyy äidin kehossa jo alussa ja myöhemmin lisää, ja vauva yksiöineen alkaa myös painaa ihan reippaasti. Muutama viikko sitten luin että istukka painais jo 300g ja jos bebe painaa saman verran niin onhan siinäkin jo painoa, ja kohtu ja lapsivesikin painaa. Toki erilaiset hormonaaliset ja muut jutut voi sit aiheuttaa myös ongelmia, mutta sitä varten painoa seurataan neuvolassa ja siihen varmasti puututaan jos on tarpeen.

    Meillä on tänään vika päivä ekaa puolikasta raskaudesta, jännää. En voi uskoa että tätä on kestänyt jo 20 viikkoa, enkä myöskään että on kulunut vasta puolet. 9 kuukautta on kyllä tosi pitkä aika (jossain vaiheessa varmaan toivon että aikaa ois vielä enemmän jäljellä kun kaikki on kesken, mutta toistaseks tuntuu että voisin olla jo melkein valmis).

  • #36361
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo Kisu selkeitä tankkaus päiviä tuntuu olevan, en ihan joka päivä oo syömässä kun hevonen? ja nimenomaan, oon syöny ihan oikean ja täyttävän ruuan lautasmallin-tyyppisesti, mutta kohta on vaan nälkä ja pakko syödä ?

   Niinpä, aika menny ihan hurjan nopeasti? täälläkin rv 20+2, ylihuomenma rakenneultra ? olin vielä vähän aikaa sitten että en odota mitenkään jännityksellä tai kun kuuta nousevaa, onhan tää jo kolmas kerta (ekan kans ei ollu vielä rakenneultraa alle 30v automaattisesti),mutta kyllä kieltämättä alkaa kutkuttaa? ollaan puhuttu että jos sukupuoli näkyy niin saa kertoa, vaikka mulle ei niin väliä, poika se on?

   Väsymys on ihan hurjaa, nukun välillä 4h yössä ja senki pätkittäin. Heräilen selkäkipuihin ja yleensä 2 aikaan viimeistään nousen käymään vessassa ja kipu pahenee siitä ja sit saaki pyöriä tovin ja toivoa että uni tulee. Tänäänkin pienin päätti että ei väsytä enää klo 3.45, olin jo valmiiks hereillä niin ei tehny pahaa nousta?
   Mua vaan niin harmittaa kun väsymys näkyy sitten muuten arjessa kotona, oon äkäsempi ja itkusempi, mut koitan skarppaa etten pura sitä isompiin lapsiin. Vanhimman kanssa käydään nyt läpi semmosta esimurkku ? että tässä välillä mennään ihan pääpunasena hermoromahduksen vallassa. Mutta se kuuluu tähän jutun juoneen?‍♀️
   Pienimmäinen on muuten vaan itepäinen ja omaa tahtoa löytyy vähän liikaa.
   Keskimmäinen onneks on VIELÄ suht rauhallinen?

   Ihanaa viikkoa kaikille??

   • #36378
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä, Sabrina! Mullakin on nukkumisen kanssa ongelmia, mutta voin vaan kuvitella miten väsynyt sä oot. Toivottavasti saat välillä nukuttua päikkäreitä tai levättyä edea muuten ❤

    Mulla on tänään ollut ohan valtava olo. Maha tuntuu kasvaneen yön aikana (huomenna se todennäköisesti on taas kadonnut) ja olo on niin nuutunut etten jaksa muuta kun makoilla sohvalla ? onneks kohta pääsee nukkumaan ?? mutta tässä makoillessa on kyllä ollut hyvin aikaa tunnustella pienen potkuja, kuunneltiin yhdessä vähän musiikkia ja jutusteltiin ja nyt mä ootan että on iltapala-aika ja pääsen nukkumaan. Tänään tosiaan on vk 20+0 ja viikko vielä rakenneultraan. En kyllä tiedä miten päin oon jos tyyppi pitää sielläkin tiukasti kiinni yksityisyydestään koska haluisin kauheesti jo tietää kumpi siellä asustaa. ?

   • #36383
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä pystyn edelleen nukkumaan melko normaalisti ja siltikin olen varsinkin iltaisin tosi väsynyt, joten voin vain kuvitella, minkälaista väsymys on, jos nukkumisen kanssa on ongelmia. Tsemppiä teille!

    Ensi viikon rakenneultraa odotan itsekin kovasti ja vähän jännityksellä. Vaikka meillä katsottiin rakenteita tarkemmin ylimääräisessä ultrassa, niin siitä on kuitenkin niin pitkä aika, että silloin ei vielä kaikkea nähnyt. Sukupuoli näytti tuossa ultrassa niin vahvasti pojalta, että olen jo suunnitellut kaikkea sen pohjalta, vaikka tiedänkin, että noin varhainen arvio voi hyvin mennä pieleenkin?

  • #36384
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä oli eilen 13+0 kauan odotettu np-ultra ja kaikki näytti hyvältä! Dopplerilla oltiin sydänäänistä varmistuttu vielä edellisenä päivänä, niin luotin, että elossa siellä ollaan, mutta helpotti saada ammattilaisenkin arvio ja tarkempaa tietoa kaikesta. Yllättävän paljon yksityiskohtia pystyi jo näkemään, nelilokeroinen sydän, 10 sormea, virtsarakko, mahalaukku jne. Mainitsi ehjän palleakaaren ja vatsanpeitteen. Ja mikä erikoisinta, hän antoi meille arvion sukupuolesta, kun kysyin, että onko mitään mahdollisuuksia sitä vielä arvioida! Tyyppi käänty sopivasti sellaiseen asentoon, että se ”uloke” näkyi ja sen kulmasta päätteli, että näillä näkymin tyttö olisi tulossa. Mentiin ihan hiljasiks siitä, kun oltiin ajateltu, että ei ne suostu sanomaan mitään. Mutta kiva, että sattui tällainen kätilö meille. Toki tiedetään, että ei ole varmaa, mutta mukava kuitenkin saada ajattelemisen aihetta.

   Melkein enemmän kuin tuota ultraa, olin jännittänyt (ja valvonut parina yönä), kun oltiin ultran jälkeen päätetty kertoa asiasta molempien vanhemmille. Tai mun isälle ja hänen vaimolleen, kun oma äitini on kuollut ja miehen vanhemmille. Isälle kerroin asian soittamalla, kun asutaan eri paikkakunnilla, mutta miehen vanhempien luona käytiin kasvotusten kertomassa. Turhaan olin jännittänyt, kaikki meni oikein hyvin ja saatiin ihanat ihastelut. Jotenkin lapsettomuuden ja kaikkien vastoinkäymisten jälkeen on tosi herkkänä kaikille mahdollisille kommenteille, joita ihmisiltä vois tulla. Ja sit miettii etukäteen kaiken mahdollisen mikä voi mennä pieleen, vaikka lopulta kaikki menee yleensä hyvin. Järkevää murehtia… Mut joku itsesuojelumekanismi menee päälle näin tärkeissä jutuissa.

   Sabrinalle jaksamista univaikeuksien kans! Sain niihin vähän tuntumaa tässä viikonlopun aikaan jännittäessä ja voi kyllä todeta, että parikin huonoa yötä tekee ainakin mulle tosi huonoa. Se on yks mitä eniten mietin vauvan syntymän jälkeisestä elämästä, että pysynkö järjissäni, jos vauva on hyvin itkuinen ja nukkuu huonosti. Mutta ehkä sillon saa hormoneista jotain apua. 🙂 Ja pitää sitten vaan miettiä konsteja, miten saa levättyä. Varmaan yritän nukkua päivällä silloin, kun vauvakin nukkuu, jos on yöt huonompia.

  • #36391
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mua jännittää myös unet sitten kun vauva on syntynyt. Siedän väsymystä tosi huonosti ylipäätään ja koska mulla on taustalla myös masennusta ja oon herkkä itkemään ja uupumaan, joten synnytyksen jälkeinen masennus pelottaa tosissaan (ja siihen päälle väsymys ja unien vähäisyys lisää jännitystä tosi paljon). Tiedän toki että synnytyksen jälkeinen masennus ei välttämättä liity mielenterveyshistoriaan vaan on kaiketi hormonaalinen juttu, mutta koska oon kokenut pahojakin masennusjaksoja, pelkään just sitä että joutuisin siihen kaivoon uudestaan. Mun neuvolantäti suositteli heti ekalla käynnillä jotain terapeuttista vauvaperhetyötä just siks että pelottaa jo valmiiks, joten yritän suhtautua siihen niin että apua tähänkin on tarjolla. Ja en oo onneks kovin nirso uniaikojen suhteen, pystyn nukkumaan päivälläkin ihan mihin aikaan vaan jos yöt menee kovin rikkonaisiks.

   Täällä on taas nukuttu vähän turhan pinnallisesti, mutta onneks edessä on pari iltavuoroa niin saa nukkua aamulla pidempään. Hermo meinaa mennä syömiseen kun koko ajan pitää miettiä mitä syö ja millon ja taasko pitää syödä (onneks nyt on ollut taas parina päivänä ihan hyvä ruokahalu ja nälkä) vaikka syön suunnilleen samoja juttuja kun aiemminkin. Tällä hetkellä erityisesti kaipaan mehuja ja jod mies ei ois näyttänyt aamulla niin surkeelta oisin käskenyt mehunsa kanssa pihalle koska olin niin epätoivoisessa mehuhimossa että oisin syönyt purkkiananasta pelkästään sen mehun takia (ei ollut purkkiananasta kotona, ja ilmeisesti oon sitten heräillyt niin kovasti viime yönä että oon valvottanut myös miestä).

   Napero on nyt parina päivänä potkinut aika reippaasti ja se on kyllä söpöä ? Yritän aina vastailla sille potkuihin, joko vähän painamalla vastaan tai sitten vaan juttelemalla jotain.

   • #36392
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla myös taustaa vaikeasta masennuksesta, joka ei ei oo ollu päällä yli kolmeen vuoteen, vaikka rankat hoidot käyty läpi, olin varma että ne laukasis jotain.
    Myös pelko masennuksesta synnytyksen jälkeen hiipi omassa päässä, mutta ei mitään merkkejä onneksi tullut siitäkään.

    Toi on luksusta, että osaa nukkua millon vaan! Mun täytyy olla super väsy että nukahan päivällä, niinkun viime viikkoina on käynyt.
    Reilusti sitten vaan miestä kaveriks öisin ja mahdollisia tukiverkostoja otat auttelee jos vähääkään tuntuu siltä!❤? parempi kaikkien kannalta sitten.

    Mä oon aina ollu minä ite, nyt luulen että alan antaa periksi olojen takia ja otan jo nyt apuja vastaan.
    Keskimmäinenkin eilen sanoi että äiti, huomenna mä autan sua ihan koko päivän mitä pitää tehä?? neiti 8v. Harmitus iski kun muistutin että sillä on menoja koulun jälkeen ja ollaan vasta illalla kotona. Tokas että seuraavana päivänä sitten?
    Rajansa isompien kanssa kuitenkin, en tietenkään teetätä niillä hommia tappiin asti, heräävät kuitenkin aikasin kouluun ja koulu käy lapsille ihan työstä. Isompi hakee puita ja nuorempi tyhjentää astianpesukonetta tms pientä.

   • #36393
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana mussukka ❤ isojen pienten kanssa on kyllä kiva sit kun se auttaminen on jo oikeesti auttamista, kun voi pyytää tekemään pieniä hommia. Mun 9v kummityttö vastaa perheen jälkkäreistä ja pienempänä haki aina vauvalle uuden vaipan tai vaatteita kun piti jotain vaihtaa.

    Mulla on onneks sisaruksia vaikka muille jakaa ja molempien vanhemmat on jo ens syksynä eläkkeellä, joten apua on toivottavasti saatavilla. Oon jo ajatellut että sit kun mies palaa töihin, pyydän tarvittaessa jonkun meille pariks tunniks tai viemään beben vaunulenkille siks aikaa että saan ottaa torkut. Tosin suunnitelma vaatii tyytyväisen ja pullon hyväksyvän vauvelin ?

    Tosi kiva kuulla että sulle ei oo tullut synnytyksen jälkeistä masennusta. Jotenkin se on vaan niin pelottava ajatus että sitä jotenkin odottaa. Pelottaa tietysti että tällä pelkäämisellä ja valmistautumisella vielä aiheutan sen itelleni ? mutta voihan se olla ihanaakin kun vauva syntyy ja saa touhottaa vaunulenkeillä ja syödä jäätelöä ? täytyy vaan yrittää valmistautua mieluummin tähän skenaarioon ????

   • #36394
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä onneks kaikki huolinu tarvittaessa pullon niin on päässy käymään kaupassa tms rauhassa. Ehkä sitä kannattaa kokeilla pian kotiin päästyä, pumpata tai korvikkeella. Toki jos on ajatus imettää niin ei varmaan kannata taas turhan usein, ettei totu siihen että pullosta saa helpommin?

    Ehkä onkin parempi vähän varautua, tuntien itsensä että siinä hormonimyräkässä voi olotila rajustikkin muuttua. Näin se ei iske ihan puun takaa ja voi pyytää heti apuja. Kuullostaa siltä että sulla on hoitajia varmasti tukena tarvittaessa ?

   • #36396
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Muakin mietityttää se, että jos vauva valvottaa paljon yöllä. Mutta yleensä pystyn kanssa nukkumaan mihin aikaan päivästä vaan päiväunia. Ja luotan, että saadaan kyllä apua, jos tilanne olisi hankala.
    Itselläni on ahdistuneisuustaustaa, ja joudun käyttämään koko ajan mielialalääkettä. Neuvola psykologin tuella käyn vähitellen pudottamaan annosta.
    Olen aina miettinyt, vaikuttaako lääke jotenkin vauvaan, mutta huonompi vaihtoehto olisi olla ilman, kun tällä tavalla menee tyytyväisesti ja mukavasti.

    • #36407
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mulla on taustalla yksi pitkä vaikea masennusjakso pitkän terapian kera. Tällä hetkellä en oo masentunut, mutta käytössä on lieviin paniikkioireisiin beetasalpaajaa. Sen pitäis olla ok raskauden aikana. Terapia oli mun elämälle ihan lottovoitto, sitä ennen oli paljon selittämätöntä ahdistusta. Terapian myötä syitä alkoi löytyä ja itsetuntemus lisääntyi valtavasti. Nykyään osaan pitää huolta itsestäni ja siinä suuressa roolissa on kyllä ollut riittävä uni, lepo ja palautuminen. Siksi kai sitä miettiikin vauvan tuloa, että mistä sen ajan levolle ottaa. Paljon tietenkin riippuu siitä, kuinka rauhallinen/vaativa tyyppi sieltä on tulossa. Oman herkkyyden vuoksi tarvitsen myös omaa tilaa ja aikaa melko paljon, mutta uskon, että oma lapsi sujahtaa osaksi perhettä niin, ettei siitä kuormitu samalla tavalla kuin kuormitun vieraista ja kyläilyistä.

  • #36426
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei onko kellään ollut päänsärkyä alku- ja keskiraskauden vaihtumiskohdassa? Mulla on nyt pari päivää päätä särkenyt ja välillä humisee korvissa. 🙁 Kipu ei oo älyttömän kova ja oon toistaiseksi sinnitellyt ilman särkylääkkeitä. Mulla on ollut aina aika matalat verenpaineet, en tiiä voiko liittyä siihen. Kun korvissa humisee, niin samalla siitä korvasta kuulee oman sykkeensä. Pitkällään humina helpottaa, mutta päänsärky ei. Muuten en ois huolissaan, kun vaan tietäis, että tästä ei oo haittaa vauvalle.

   • #36427
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla osui just siihen viikolle 14 sellanen mukava 5 päivän päänsärkyputki, alkoi kun palasin lomalta töihin ja jouduin pitämään maskia monta tuntia. Särky itessään ei ollut ihan kauheen kova, mutta se oli jatkuvaa joten tosi väsyttävää. Panadol ei auttanut yhtään. Neuvolassa sitten sanottiin että Buranaakin voi ottaa tarvittaessa ja mieluummin ajoissa, että se särky loppuu. Tätä ennen oli myös muutamia päänsärkyjä, mutta tää on erityisesti jäänyt mieleen. Lisäks mulla on myös myöhemmik ollut enemmän päänsärkyä kun ekalla kolmanneksella, usein liittyy judt maskin käyttöön (varmaan osittain siihen että maski naamalla tulee juotua vähemmän). Huminaa en muista, eikä mua huimannut myöskään, niistä oisin kyllä yhteydessä neuvolaan tai terveysasemalle. Mun työpaikan yläkerrassa on terkkari niin oon käynyt siellä välillä mittaamassa verenpaineita kun on tuntunut epäilyttävältä, mutta jos sitä ei olis niin oisin varmaan hankkinut jo oman mittarin (mulla myös normaalisti melko matalat paineet, nyt alapaine on kyllä jo mulle aika korkee mutta yläpaine pysyttelee normaalissa).

    • #36430
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Huojentavaa kuulla, että näitä päänsärkyjä voi olla ja että kaikki on silti mennyt hyvin. Itekin tuota huminaa vähän säikähdin. Ei se koko ajan kuulu, mutta päivien mittaan silloin tällöin. Kahden viikon päästä on neuvola, niin mietin, odotanko sinne asti ja katson tilannetta vai pitääkö olla yhteydessä aiemmin. Ainakin jos oireet pahenee, niin ehkä sitten otan yhteyttä. Mulla sama kuin sulla, että kipu ei ole kova, mutta melko jatkuva ja siksi vie voimia.

  • #36438
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään on ollut ihan hyvä päivä. Nukuin viime yönä parhaiten tällä viikolla ja sen kyllä huomaa. Iltavuorossa tosin huomasi että pitkä viikko on takana, mutta huomenna onneks päästään pienelle minilomalle (eli vuokrattiin mökki että päästään vähän pois kotoa).

   Vauveliini potkii ja törmäilee nyt ihan joka päivä ja se on vielä aika söpöä. Tosin eilen se potki yhdessä vaiheessa pelkästään virtsarakkoon päin ja sain vähän esimakua siitä mitä voi olla tulossa ? Tein myös eilen excel-taulukon vaatteille ja listasin siihen kaikki äitiyspakkauksen kappaleet jo vaikka en ookaan pakkausta vielä hakenut. Ajattelin että sen taulukon kanssa on sitten hyvä käydä kirppareilla niin ei tuu vahingossa hankittua kymmeniä housuja yhdessä koossa ja toisessa ei yksiäkään. Ja tänään oon myös selaillut vähän Torista pieniä vaatteita (joita ei kyllä äitiyspakkauksen lisäks kauheesti eses tarvii, eikä meidän tapauksessa varmaan ollenkaan kun mun äiti on kuulemma säästänyt mun ja sisarusten vauvanvaatteet ja aikoo pakkasten hellitettyä mennä etsimään ne vintiltä) ?

   Mites muilla menee? Onko sulla Aamu päänsärky/humina helpottanut?

   • #36457
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä menee ihan hyvin. Päänsärky on helpottanut jonkun verran. Pikkuisen päivittäin vaihtelee, välillä ei oo kipua ja välillä jonkun verran. Huminaa on hieman silloin tällöin, mutta ei huolestuttavasti. Kiva, kun kysyit!

    Me on laajennettu asiasta ”tiedottamista” tän viikon aikana laajemmalle lähipiiriin. Kyllä sekin vie voimia, kun jotenkin sitä kertomista jännittää, vaikka näin ihana asia kerrottavana. Kai siihen itsellä kulminoituu nämä kaikki menneet vuodet ja menetykset mitä niihin sisältyy. Siksi tuntuu tyhmältä vain arkisesti ilmoittaa, että me odotetaan vauvaa. Tuntuu jotenkin tosi lattealta eikä sen arvon mukaiselta. Sitä myös miettii, että ymmärtääkö ne muut, miten iso ja uskomaton asia tämä meille on. Mut pitää ymmärtää, että oikeasti hyvin läheiset osaa eläytyä meidän tilanteeseen ja ne, jotka eivät ole aiemminkaan olleet niin läheisiä, eivät välttämättä samalla tasolla ymmärrä. Onneksi on pari hyvin läheistä sydänystävää, jotka ovat yhtä sydän syrjällään tämän asian kanssa kuin mekin.

    Käytännön tasolla kuuluu sellaista, että energiaa riittää hyvin ja päivät on suht touhukkaita verrattuna ihan alkuraskauteen. Aika kuluu jotenkin paremmin kuin silloin, kun odotteli ekaa ultraa ja vain pelkäsi pahinta. Nyt on jonkinlainen luotto, että vielä huomennakin meidän babyllä voi olla kaikki hyvin. Nt-ultrassa meidän mitta oli 1,0mm. Lopullista riskisuhdetta en vielä tiedä, mutta sieltä olisi viimeistään eilen tullut puhelu, jos olisi jotain hälyttävää seulassa.

    Mahallaan nukkuminen ei varmaan enää pitkään onnistu. Tykkään nukahtaa mahaltaan, mutta nyt parina iltana on se asento tuntunut epämiellyttävänä paineena alavatsassa. Täytyy yrittää opetella nukahtamaan jotenkin muuten.

    Alkuraskaudesta tänne viikolle 14 tullessa on myös ”korjaantunut” makuaisti. Kun alussa monet asiat maistui oudoille, niin nyt kaikki ruuat (ehkä kahvia lukuunottamatta) maistuu normaalille eikä ole erityisiä inhokkeja. Kaikki ruoka maistuu erittäin hyvin ja kyllä välillä himoitsen korvapuusteja ja munkkeja sekä suolaisista, mm. sipsejä ja suolaista munakasta. En tiiä tuleeko tuo suolanhimo matalasta verenpaineesta vai tarviiko kroppa nyt suolaa tavallista enemmän. Ei sitäkään kannattaisi kai ihan suoraan purkista syödä 🙂

    Kirjotelkaa muutkin kuulumisia, jos ehditte! Mukava ois lukea.

  • #36440
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mistä näkee miten monia eri vaatekappalaleita äitiyspakkaus sisältää? Mäkin voisin tehdä sellaisen taulukon. ? Kun näkeekö netistä vaan edellisvuosien pakkaukset vielä?
   Mä olin viime viikolla neuvolalääkärille ja tällä viikolla Influenssarokotusta hakemassa. Molemmilla kerroilla kuunneltiin sydänäänet. Vauvalla käy sen perusteella meno ja melske mahassa, väistelee sydänäänilaitetta, mutta en vielä tunne mitään liikkeitä. 😀 Eilen kuulema potki laitetta että pois, pois! 😀

   • #36441
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me saadaan todennäköisesti vielä viime vuoden pakkaus, kun niitä jaetaan aina niin kauan että ne loppuu. Tää pakkaus julkistettiin vasta kai toukokuussa ja sitä alettiin jakaa vasta sitäkin myöhemmin ja oon ymmärtänyt että sitä pakkausta riittää aina vähän yli vuodeksi. Meidän pitää hakea pakkausta viimeistään toukokuun alussa, niin listasin vaan ne vaatteet mitä kelan sivuilla nyt on. Ja sit jos vaihtuiskin pakkaus niin todennäköisesti iso osa on kuitenkin samoja kokoja, sit vaan vaihdan listasta sellaset mitkä vaihtuu ?

    Mulla nää liikkeet on alkanut nyt vasta tuntua niin että vauvan huomaa liikkuvan monta kertaa päivässä. Ekat liikkeet oon varmaan tuntenut viikolla 15, mutta pitkään ne on ollut ihan yksittäisiä tai enintään niin että pari peräkkäistä pientä töytäystä. Nyt tunnen välillä jo istuenkin ja myös yöllä, aiemmin piti aina olla makuulla ja oikein kuulostella ? musta liikkeet tuntuu vieläkin siltä kun saippuakupla tai purkkakupla puhkeais, tunnen tavallaan sen kun se jalka tai käsi tai pieni pylly lähtee taas pois siitä kohdun seinältä.

    • #36458
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Millä viikolla on ”oikeus” hakea äitiysavustuspakkausta tai onko se jonkun tietyn neuvolakerran jälkeen?

  • #36462
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Äitiysavustusta voi hakea kun raskaus on kestänyt 154 päivää eli 22 viikkoa. Mulla lukee jossain että oikeus äitiyslomaan/avustukseen alkaa 1.3. eli viikolla 22+0. Eli viikon päästä ???

  • #36492
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Sabrina, kuulostaa kyllä nyt vähän turhan rankalta noi sun kivut. 🙁 toivottavasti lääkärissä käynnistä on jotain apua! Lähetän lämpimiä ajatuksia sinne päin ❤ kiva että pienellä oli muuten hyvin kaikki siellä ultrassa, eikä mitään sen vakavampaa rakennevikaa löytynyt.

   Meillä oli tänään rakenneultra ja siellä kaikki näytti hyvältä (kunhan unikeko suostui kääntymään sen verran että löydettiin aortta, sitä piti ettiä useemmassa asennossa). Painoa olis 414g ja kaikki mitat vastas viikkoja. Sitten kun kaikki rakenteet oli tarkastettu, pienikin päätti herätä ja ryhtyä kieppumaan. Yritti kovasti myös piilottaa kasvoja käsillä ja jaloilla, mutta nähtiin vilaukselta kyllä molemmat huulet ja nenäkin. Paras juttu oli ehkä kun tällä kertaa pieni haukotteli oikein mielenosoituksellisesti kun yritettiin vähän töniä vaihtamaan asentoa ? tyttöä kätilö veikkas ja nyt se tuntuu jo ihan luontevalta, vaikka vielä pari kuukautta sitten olikin vahvat poikafiilikset. Kaikki intuitio oli kuitenkin lieventynyt niin paljon että en ois osannut yhtään sanoa kumpaa veikkaisin.

   Mulla oli taas viikonloppuna päänsärkyä ja silmät on ollut tosi arat valolle varmaan siitä johtuen. Pidin eilen sisällä aurinkolaseja, kun ikkunoista näki vaan lunta ja se sattui silmiin. Onneks ens viikolla on taas neuvola niin tulee samalla tsekattua onko riskiä pre-eklampsiasta. Turvotusta ei onneks oo nyt ollut, mutta verenpaine on ollut koko ajan mulle poikkeuksellisen korkea, niin on ihan kiva että asia voidaan tarkastaa pian.

   • #36493
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Missä näät mun tekstin? En nää ite sitä ollenkaan?

   • #36496
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tuli sähköpostiin preview’na, en löytänyt sitä myöskään täältä. Ajattelin vaan että oot vastannut johonkin vastauksen vastauksen vastaukseen ja se on karannut puhelimella saavuttamattomiin ?

  • #36522
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tää nyt temppuilee jotenki, ei tuu ilmotuksia sähköpostiin ja en nää omia tekstejä täältä.. teen varmaan uuden ketjun kohta? oliko joku, joka puuttui tuosta alku infosta?

   Ja ihanaa Kisu että ultrassa oli kaikki hyvin?

  • #36525
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Piipii 30v, 1 icsi onnistui ja laskettu 10.9

  • #36534
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sain viikonloppuna ystävältäni, kummityttöni äidiltä 6-7 kassillista vauvan vaatteita, useassa eri koossa + äitiysvaatteita. Olen pessyt ja viikaillut niitä, järjestellyt koon mukaan kaappeihin. 🙂

   En muista oliko täällä jo puhetta, että aikooko teistä kukaan ottaa vauvavakuutusta? Kummitytön äiti sitä suositteli.

   • #36535
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä ei ole ollut yhdelläkään, en ole kokenut tarpeelliseksi. En ole kummemmin kyllä tutustunut,mutta asutaan pienellä paikkakunnalla ja esim lääkärikäynnit hoituu soittamalla tkn päivystykseen, isommassa kaupungissa toki pääsee sit yksityiselle heti. Meillä joka tapauksessa joutuu lähtemään illalla/yöllä kaupunkiin päivystykseen,matkaa 80km.
    Sitten taas jos olisi joku sairaus tm niin korvaishan se sitten paljon kuluja. Jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee?

  • #36547
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ollaanko ananas piinailtu jossain vaiheess yhtäaikaa, tuttu nimimerkki sulla?

   Tänään oli neuvola,paino nousee näköjään 2kg/3vko?‍♀️?‍♀️ No ei pitäis noita herkkuja ottaa mennen tullen palatessa. Nälkäki ihan koko ajan ?
   Lääkäri laitto lähetteen fysiatrialle, luultavasti tulee bumerangina takas kun alla ei oo 100 käyntiä fysioterapiassa. Mut sit kun on kontrolli rv28 jonka lääkäri tekee niin sitten viimeistään joku ottaa kantaa tähän kipuiluun.

   Rv 21+4

   • #36549
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä jäi sillon 2019 2 alkiota pakkaseen, eka ei tuottanu tulosta, toinen nyt sitten matkassa. Pakkanen tyhjä ja julkisen ”palvelut” käytetty. Nuorin on nyt 1v3kk, ei kovin isoa ikäeroa tule ?

  • #36566
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä oon maanantain jälkeen ollut sairaana, pieni mutta sitkeä nuha tuntuu tulleen jäädäkseen. Eilen oli vielä ihan koko päivän päänsärkyä, johon lääke auttoi pari tuntia mutta sit piti taas odotella että sai ottaa lisää. Ei onneks mikään ihan kauhee särky, mutta sen tukkoisen ja tukalan olon lisäksi sitä en ois kyllä kaivannut. Nyt koitan tässä kuulostella oisinkohan huomenna työkunnossa.

   Sain alkuviikosta äidiltä kassillisen mun ja mun sisarusten vauva-aikaisia vaatteita ja kun niitä sitten pyykättiin, piti kyllä välillä ihmetellä miten pieniä ne uudet ihmiset voi olla. Muutama hattu etenkin oli ihan mahdottoman pieniä ? kovin käytännöllisiä ne 80- ja 90-luvun vaatteet ei kyllä oo, melkein kaikissa on kiinnitykset takana ja ihmeellisiä nepparivirityksiä joita en hahmottanut yhtään. Mutta oli siellä yhdet potkuhousut ja pari potkupukua, jotka sai auki edestä, ja muutama mahdottoman söpö paita. Suurin osa vaatteista oli vaaleenpunaisia (sukulaiset ei tiedä ainakaan vielä kuitenkaan kumpi on tulossa), mutta eniten mua miellyttäneet vaatteet oli yllättäen vaaleensinisiä (en oo silleen väriorientoitunut että pinkkiä tytölle ja sinistä pojalle, vaan laitan kyllä mitä vaan kivaa väriä kummalle tahansa, mutta vaaleensininen ei kuulu suosikkiväreihin ja siks oon erityisen hämmästynyt).

   Ens viikolla on seuraava neuvola, jossa olis tarkoitus puhua synnytyksestä. Oon lueskellut neuvolan ja sairaalan sivuilta synnytysosiot, mutta muuten en oo uhrannut asialle kauheesti ajatuksia. Jos rupeen oikein ajattelemaan synnytystä, tulee sellanen pieni pakokauhu että miyä oon mennyt tekemään ja en oo kyllä ajatellut tätä asiaa loppuun saakka ? luulen että se on taas niin iso ja pelottavakin juttu että en pysty käsittelemään sitä, mutta sen sijaan kyllä pelottaa synnytyksen jälkeiset päivät ja etenkin maidon nousu ? vaikee vaan orientoitua miettimään synnytyspelkoa (tai synnytystä) kun ei tiedä mistä sitä edes alottais.

   Me ei olla vielä ainakaan otettu vakuutusta, mutta sitä on kyllä mietitty. Joku vakuutus vauvalle varmasti otetaan, mutta en tiedä otetaanko se vasta syntymän jälkeen. Lueskelin näistä vakuutuksista just jostain lehdestä ja siinä kävi ilmi että ennen syntymää otettu vakuutus voi maksaa satoja euroja vuodessa, kun taas syntymän jälkeen otettu on yleensä alle satasen. Toisaalta jos vakuutus kattais myös synnytyksen (joissain tilanteissa), se melkein kuittais kyllä ekan vuoden maksut. Mutta tässäkin asiassa ollaan sillä samalla radalla kuin muissa hankinnoissa, eli eipä oo paljon asian eteen tehty ?

   Millasia vaunuja ootte ajatellut? Mä oon nettiselailun perusteella päätymässä Britax Smileen, mutta haluisin käydä koeajamassa vaunuja miehen kanssa kun ollaan niin eri pituiset. Ja jos ei löydetä kohta asuntoa, johon niitä vankkureita ei tarttis kantaa useita kerroksia portaita, pitää myös testata käytännössä miten niiden kasaaminen onnistuu. Toisaalta sähkövankkurit kiinnostais myös, mutta en oo ihan varma miten paljon anoppi on valmis maksamaan kärryistä (miehen vanhemmat haluaa ostaa meille vaunut ja ei kuulemma haittaa jos maksaa yli tonnin, mutta luulen että melkein kaks ois jo liikaa).

   Mulla ois nyt noin 3 kuukautta äitiysloman alkuun, jos kaikki menee suunnitellusti. Ajattelin siis jäädä vasta 30pv ennen laskettua, että saan sit olla mahdollisimman pitkään vauvan kanssa kotona. Maanantaista alkaen voin sitä äippistä hakea, mutta ei taida siihen vielä ehtiä pohdinnat perhevapaiden jakamisesta. Mutta kolme kuukautta tuntuu kyllä vielä tosi pitkältä ajalta ja luulen että tässä käy niin että jossain vaiheessa huomaan että kaikki on vielä tekemättä ? pari pientä vaatetta oon ostanut torista ja tehnyt äidille tilauksen leikkialustasta/tilkkutäkistä, mutta siinä ne hankinnat onkin ??

  • #36581
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään rakenneultrassa kaikki näytti siltä kuin tässä kohtaa kuuluukin, joten ainakin hetkeksi taas tuli helpottunut olo? Samalla vahvistui, että poika olisi tulossa. Kuvissa hän ei tällä kertaa halunnut juurikaan poseerata, vaan oli vauhti päällä koko ajan.

   Meillä vauvavakuutuksen pohtiminen on listalla, mutta en ole vielä tutustunut niihin yhtään.

   Vaunuja olen katsellut aika paljon netistä ja nyt tuon rakenneultran jälkeen voisi uskaltautua joku päivä kokeilemaan niitä liikkeeseen. Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä eniten Cybex Priamit. Niiden pitäisi olla kevyet, toimia erilaisilla alustoilla ja olla helppo laittaa kasaan. Nuo saisi myös sähköavusteisina, mutta en usko, että meille tulee sellaisia.

  • #36586
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ootko Kisu joutunut käymään testissä?
   Hienoa että uskallat puhua peloista ja ottaa ne esille. Älä missään nimessä mee lukemaan muiden kokemuksia, niitä on niin laidasta laitaan, etkä voi lopulta siihen oikein vaikuttaa miten kaikki tulee menemään. Jotkut uudelleen synnyttäjät ainakin saa pelkosektion, mutta en osaa sitten toipumisesta sanoa minkälainen on kun on alatiesynnytykset vaan takana.
   Ensimmäinen oli vähän pidempi toipuminen, mutta aika kuultaa muistot ?
   Tyttö tuossa pari päivää sitten kysyikin että eikö synnytys satu, sanoin suoraan että kyllä se vähän sattuu,mutta jos oon valmis siihen uudestaan niin ei se niin hirveetä oo ja lääkitys ? epiduraalikin ainakin itsellä vei tuntoa alapäästä hiukan pois, sen huomas siinä kun kätilö kokeili kohdunsuuta ennen laittoa ja joku aika laiton jälkeen. Kirjottele ihmeessä jos tuntuu että helpottais tai osaisin jotenkin tukea❤ varaudu jättisiteisiin jälkivuodon vuoksi.

   Maidonnousu on jokaisella kans aika yksilöllistä, siitäki höpisin jossain vaiheessa. Koita olla ottamatta ressiä siitä sitten kun se on ajankohtaista, varaudu rintapumppuun. Jos se ryminällä nousee niin saa sitten ylimääräisen nopeasti pois, mutta muista että mitä enemmän pumppaat, sitä enemmän sitä tavallaan tulee. Maidon tulo on vähän että sitä tulee sillain miten menee ja pumppaus lisää menekkiä. Alkumaito onkin rasvasempaa, kannattaa pakastaa niin siitä tarvittaessa sitten voi sulattaa, jos et halua korviketta antaa.
   Mä pumppasin ennen kaupalle lähtöä, jos tuntu ”muhkuroita” mutta jos olin just vaikka syöttänyt eikä rinnat tuntunu täydeltä, niin korviketta sitten oli varalle.

   Ihanaa Heinä että kaikki oli kunnossa,teillekin poika tulossa!?

   Meille ei oo niin justiinsa vaunujen kanssa,jotkut emmat meillä on mutta en sen kummemmin tiedä ? hyvin kulkee eteen ja taakse,sekö lapsen on ollu hyvä niissä olla.

   • #36590
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo, meillä taitaa joutua pienestäkin oireesta suoraan testiin. Nyt tein omaolon kautta arvion ja varasin ajan julkiselle, kun se on lähempänä ja jalankulkijaystävällisempi vaihtoehto kuin työterveyden kautta, mutta meillä on periaatteessa töissä ohjeistus että vaikka saa olla omalla ilmoituksella pois, pitää kaikista mahdollisesti koronaan liittyvistä oireista olla yhteydessä työterveyteen ja mennä testiin.

    Musta on vähän outoa miten vähän pystyn ajattelemaan synnytystä, tai siis sitä pelottaakohan se normaalin verran vai enemmän, kun ennen raskautta oon pelännyt sitä tosi paljon valmiiks. Siks ehkä pelkään sitä synnytyksen jälkeistä aikaa, kun se tuntuu pienemmältä ja käsiteltävämmältä kohteelta. Maidonnousua ja imetyksen aiheuttamaa kipua pelkään lähinnä siks, että mulla on jo valmiiks isot rinnat ja ne on ollut melkein koko raskauden tosi kipeet, ja lisäks mun äiti joskus kertoi että kun sillä nousi maito synnärillä, sen piti viritellä lakanasta ”liivit” että niitä sais edes jotenkin tuettua. Ja ajatuskin että joku yrittäis imeä nänniä saa säpsähtämään, koska ne jos jotkut on nyt arat.

    Muistan kyllä että ekassa raskaudessa aloin jo hieman lämmetä ajatukselle alatiesynnytyksestä, vaikka aina aiemmin olin ajatellut että mut pitää varmaan nukuttaa sektion ajaksi. Tässä raskaudessa ei oo vielä tullut sellaista tunnetta, että se alatiesynnytys vois olla vaihtoehto, tosin ei myöskään tunnu siltä että haluisin sektion. Siedän kipua tosi huonosti ja pelottaa juurikin se, että kipu menee mahdottomaksi. Kun edellinen raskaus meni kesken ja jouduin ite käynnistämään sen kohdun tyhjennyksen lääkkeillä, olin jo siinä rajalla että en kestä sitä kipua. Jossain vaiheessa mulla menikin jalat alta ja oksensin kivusta, ja muistan sanoneeni yhdelle kaverille joka toi lisää megasiteitä ja yritti lohdutella että uutta yritystä sitten vaan, että en enää ikinä lähde tähän koska en haluu koskaan kokea sitä kipua (no tässä sitä silti ollaan, vaan vähän pakokauhuisena synnytyksen suhteen :D). Lisäks pelkään repeämiä/episiotomiaa, ja tietysti vielä sitä että puudutukset vie jaloista tunnon (tää liittyy kontrollin menettämisen pelkoon). Toiveena kuitenkin olis että synnytyksestä jäis silleen positiivinen fiilis että ei tunne tulleensa kohdelluksi ikävästi ja että palautuisin mahdollisimman nopeesti. Ja tietysti että ehditään antaa kivunlievitystä. Ja onneks tosiaan on tulossa se keskustelu neuvolassa asiasta ja synnytysvalmennuskin vielä toivottavasti ennen synnytystä.

    Me mennään tänään vähän koeajelemaan ja -kasaamaan vaunuja, nyt vaan pitäis sitä ennen ehtiä kasata lista ominaisuuksista mitä vaunuilta toivotaan 😀

  • #36594
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva lueskella teidän kuulumisia ? mielessä ootte, vaikken niin aktiivisesti oo nyt jaksanut kirjoitella.

   Me käytiin yksityisellä ultrassa alkuviikosta, siellä oli kaikki hyvin ja poikaa lupailtiin ? rakenneultraan vielä pari viikkoa, liikkeitä ei tunnu vielä kun istukka edessä. Kunpa alkaisi pian jo tuntumaan. Uskalsin ostaa tällä viikolla enempi jo vauvalle vaatteita ja käytiin kokeilemassa liikkeessä vaunuja ja löydettiin meille sopivat, mitkä käydään ostamassa sit ultran jälkeen.

   Mä otin viimeksi jo neuvolassa pelot puheeksi ite, kun niistä ei ole kysytty ja pyysin lähetettä pelkopolille, ensi kerralla jatketaan aiheesta ja terveydenhoitaja tekee silloin sen lähetteen. Itse synnytys ei ehkä sinällään pelota vaan kivut ja hallinnan tunteen menetys plus menettämisen pelko, jos joku meneekin pieleen. Oon suunnitellut muuttavani naikkarin aulaan loppuviikoilla jotta ois turvallisempi fiilis itellä ? tahdon myös kaikki mahdolliset kokoarviot ja lisätutkimukset miksi pelkopolin lähete tulee varmaan tarpeeseen.

   Me on mietitty myös vauvavakuutusta ja varmaan opltä se otetaan vaikka törkeän kallis onkin, reilu 600€ vuodessa ?

  • #36596
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Synnytyspelko on varmaan enemmän kun normaalia ja kuullostaa ihanalta,jos näin voi sanoa, että uskallatte tosiaan puhua siitä ja hakeutua tarvittaessa eteenpäin.
   Mua jännittää ainostaan kerkeekö sairaalaan ja kerkeänkö saamaan epiduraalin, se on ihan ehoton. Tosin kova oletus on,että tää tullaan käynnistämään, koska edellinen olisi käynnistetty rv 38 sietämättömien kipujen takia. Nyt nää on pahempia mitä viime raskaudessa. Aijon ottaa puheeksi sen sitten kasvukontrollissa.
   Kipua ei voi luvata pois, mutta hyvät lääkkeet siellä saa, varmasti enemmän ja paremmat kun keskeytyksessä, tai siis jos on jouduttu lääkkeellisesti tyhjentää.
   Kannattaa sanoa kaikki mitkä painaa ja mitä toivoo ja kirjottaa vaikka lapun lähtökassiin ja antaa sen kätilöille että varmasti tulee kaikki ylös.

   Ootko Kisu ajatellu sitten että haluatko ollenkaan imettää? Käsittääkseni on mahdollista jollain lääkityksellä estää maidonnousu. Enkä aijo valehdella, kyllä se imetys jossain vaiheessa kirpasee, varsinki jos on yhtään huono ote tai asento. Jemmaa rintakumi varalta, mun piti viimeks hommata kun sattu välillä ihan hirveesti mutta se sitten jäi?

   • #36597
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä mä haluisin imettää, jos vaan mahdollista. Luulen että se synnytys on vaan niin iso asia että kohdistan pelkoja tämmösiin pienempiin juttuihin joita on helpompi käsitellä. Onneks tosiaan on rintakumit ja muita apuvälineitä!

    Toisaalta synnytys tuntuu vielä niin kaukaiselta asialta, että senkin takia siihen on ehkä vaikee orientoitua. Mulla ei myöskään oo mitään tarkkoja toiveita ja odotuksia, joten niistä luopuminen ei tuu olemaan ongelma ? mullekin kyllä yks tärkeimmistä asioista ois kuitenkin ehtiä sairaalaan ajoissa ja että lapsi ois turvassa. Me toisaalta asutaan vartin taksimatkan päässä naistenklinikalta, joten se ei varmaan tuu olemaan ongelma. Ellei sitten Husin ennusteet käy toteen ja heinäkuussa tuu oikein vauva-aalto ja joudutaan lähtemään johonkin Lohjalle tai Hyvinkäälle.

    Mulla on muutama kaveri, joilla on lapsia, ja kaikki on synnyttänyt alateitse. Yhdellä oli vähän ikävämpi eka synnytys, mutta kaks muuta kaveria on sanonut ettei se ollut oikeestaan mitään, vähän ku ois ollut vaan astetta enemmän ummetusta. Se ei kauheesti lohduta jos yhtään pelottaa ? tulevan muksun kummitäti on myöskin puskenut tokan ja kolmannen maailmaan sellasella vauhdilla, että hyvä kun huomas synnyttävänsä. Se on muutenkin semmonen käytännön ihminen ettei se ymmärrä yhtään tällasta kaiķkea eri kulmista pohtivaa jännittäjää (nimim. vaunuexcel tekeillä vaikka vaihtoehtoja on vaan kaks). On siis kyllä ihanaa että täällä saa askä vertaistukea ekaan synnytykseen ja mahdollisiin pelkoihin että asiantuntemusta synnytyskokemuksista.

    Me käytiin myös koeajamassa vaunuja tänään ja neljistä vaunuista löytyi kaks molempien suosikkia, joista nyt pitäis valita: Britax Smile 3 ja Cybex Priam oli selkeesti parhaat vaihtoehdot meille, ja nyt tosiaan on luvassa ankaraa excelöintiä plussista, miinuksista ja ominaisuuksista. Tultiin siihen tulokseen, että bebe käyttää vaunuja ehkä 6-9kk ja rattaita jopa 3 vuotta, joten rattaiden ominaisuuksista ei tingitä. Tällä hetkellä meinaan kallistua ite Priameihin, että saisin valita ihania värejä, joten taulukko on nyt välttämätön. Oon lukenut niin monet arviot, että silmissä alkaa jo suhista ja oon alkanut miettiä kannattaako sitä edes valita kumpiakaan jos meille tuliskin vielä toinen kärryiän aikana. Vaikeaa on tämä ?

    • #36603
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Meillä on myös noi Britaxin smile 3 tällä hetkellä vahvana suosikkina pohdinnassa emmaljungien nxt90:n kanssa. Britaxet tuntui liikkeessä tosi ”höppösiltä”, mutta tiedän siskon smile 2 paljon käyttäneenä että käytössä ovat olleet hyvät eikä siinä ole huomannut että olisi jotenkin kevyet. Smileissa meitä viehätti helppo kokoaminen ja kasaaminen plus istuimen sopiminen suoraan vaunuihin ilman adaptereita. Lisäksi koppa on helppo kantaa (meillä ei oo kerrostalossa hissiä ?) ja smilet miellyttää silmää ja on sopivan sirot tänne kaupunkiin. Luulen että me päädytään niihin.

  • #36632
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noi Smilet on meilläkin varmaan ykkösenä, etenkin kun tutuilta ollaan nyt kuultu vielä hyviä arvosteluja. Harmittaa vaan että ne värit on niin tylsät 🙁 en kyllä tiedä ostaisinko keltasia vaunuja, mutta olishan se kiva olla vaihtoehtoja.

   Käytiin tänään kävelyllä kun oli niin ihana ilma, ja piipahdettiin siinä samalla läheiselle lastenvaatekirppikselle. Mies oli siellä tosi asiantuntevana ja kysy kannattaisko meidän hankkia jo nyt isompiakin haalareita ja muuta kalliimpaa jos saadaan halvalla. Sitten se esitteli mulle Reiman toppapukuja ? jätettiin sit kuitenkin ostamatta kun kokojen arviointi 1,5-vuotiaalle tuntui niin vaikeelta, mutta onnistuin kaikesta huolimatta ostamaan takin 2-vuotiskesälle ja pinon pieniä bodyja ja housuja. Housut on tosin terättömiä, joten saa nähdä kuinka paljon tulee lopulta käytettyä kun pitäis kanssa olla sitten sukat. Nyt mulla pyörii pesukoneessa pieniä vaatteita, jotka kuivuttuaan pääsee kokojen mukaan ensin pussiin ja sitten laatikkoon. Mies myös valitsi siellä kirpparilla yhdet marimekon puolipotkarit ja yhden yöpuvun, jotka oli tietty pakko ostaa. Oon vähän pelännyt sitä että ostelen vaan oman maun mukaisia vaatteita ja mies joutuu elämään sen kanssa, joten oli kiva että se niin innokkaasti tutki ja valikoi parhaita vaatteita siellä.

   Maha on tainnut nyt viimein tulla jäädäkseen ja nyt jo väsyn sen kantamiseen. Kauhulla odotan mitä tästä seuraa kuukauden tai kahden päästä ? vessassa pitää myös juosta öisin usein jo kaks tai jopa kolme kertaa (tai voihan sitä tietty jäädä myös sänkyyn ja valvoa jos ei viitsi nousta enää aamuyöstä). Lisäks mulle on tullut pari pigmenttiläiskää ja melko haalea linea negra, joka yltää napaan asti.

   Aikooko joku muuten kestovaippailla? Me mietittiin tänään että alotettais kertiksillä ja newborn-koon jälkeen kokeiltais kestoilua. En haluis ostaa kaikkia vaippoja etukäteen, jos kestohommat ei sitten ookaan mahdollista, mutta mietin että ehtiikö ja jaksaakohan siinä vauva-arjessa metsästää sopivaa vaippakamaa tarpeeksi. En oo vielä yhtään tutkinut millainen tarjonta ois esim. Torissa, mutta ehkä se selventää kannattaako yrittää niitä vaippoja metsästää koko tai kaks kerrallaan vai pitääkö ne nyt hankkia etukäteen että varmasti on sitten vaippa kun tarve tulee.

  • #36633
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä oli eilen ihan hirveä kipuilu päivä, mietin jo että lähden käymään synnärillä näytillä kun supisteli ihan hirveesti, useasti ja kipeästi.
   Koitin levätä, vettä join jonkun 1,5l ellen enemmänkin ja mehua, sekä otin särkylääkettä. Tämän kombon ne ois tehny sielläki, paitsi neste ois tullu suoraan suoneen. Voin kertoa että varmaan puolen tunnin välein ramppasin vessassa sen nestemäärän jälkeen?

   Meillä on onneks kaikki tarvittava valmiina,käytöstä oon pakannu aina pienet pois, mutta pesen kyllä toki ennen käyttöönottoa.

   Mullakin sf mitta menee nätisti yläkäyrällä,vatsaa siis on?

   En oo käyttäny koskaan kestovaippoja, eikös niitä tuu äippäpakkauksessa? Tai joskus tuli ainakin. Luulen että käyttämättömiä löytyy mielin määrin?

   • #36637
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, kuulostaa ihan kauheelta! Luulis kyllä että neuvolassa/lääkärissäkin yritettäis löytää sulle jotain apuja tohon, kun ei oo varmasti niidenkään intresseissä että joudut mahdollisesti käymään usein supistusten ja kipujen takia päivystyksessä. Vuodelepoon määrääminenkin on varmaan sun tapauksessa yhtä tyhjän kanssa, ellet sitten saa hoitajaa taaperolle. Voimia!!

    Oon vähän huolissani siitä että mulla jo nyt on selkä ja vatsalihakset tosi kipeet tän mahan takia. Se ei nimittäin oo vielä mikään valtava, luulen että oon ihan keskikäyrällä tai jopa sen alle, mutta silti en pysty rentouttamaan (ylä- ja sivu)vatsalihaksia yhtään tai tuntuu että koko pötsi tippuu ja alaselkä katkeaa. Mulla on kyllä alaselkä muutenkin herkkä rasittumaan, mutta tää on jo ihan omaa luokkaansa. Onneks ei oo supistellut, mutta liitoskipuja ja kohdun venymiskipuja kyllä on taas senkin edestä. Eilen kävelylenkin päätteeksi tuntui koko loppuillan että vasen jalka lähtee kohta irti, aina kun kääntyi, nous seisomaan tai meni istumaan, vähän liikutti jalkaa istuen tai nukkumaan mennessä yritti kääntää kylkeä vihloi lonkkaa ja häpyliitosta ja si-niveltä. Innolla odotan tulevaa ?

    Tänään saisin hakea äitiyspakkausta ja -lomaa (jos ois raskaustodistus jo kourassa). Beibi reagoi potkuilla jos juttelen sille (tunnistaa jo oman nimensä eli beibin) ja yhtenä iltana kun lauloin jonkun biisin mukana, pieni osallistui bileisiin. Ihan selkeä päivärytmi on jo nähtävissä, aamuisin nukkuu ja illalla ja yöllä on reivit käynnissä. Jos pitkät aamu-unet jatkuis myös kohdun ulkopuolella ainakin yösyöttöjen ajan, oisin ihan tyytyväinen koska sit saisin ite nukkua siinä aamusella myös. Tän etapin kunniaksi ostin itelleni myös raskaustukivyön, seuraavaks taitaa olla vuorossa tukisukat ja tukialushousut ?

    Luin eilen vielä uudestaan Lähiömutsin oppaan kestovaippailuun ja sen mukaan jos menis, tarttis kaks vaippasettiä (newborn-3kk- kokoisia ja one size -kokoisia joita pystyy jotenkin neppareilla säätämään). Äitiyspakkauksessa tuli muutaa vaippa joskus takavuosina, mutta nykyisin niissä ei taida tulla edes yhtä kertistä, eli pakkauksesta ei kyllä oo mitään iloa tän suhteen. Mutta niitä on varmaan paljon kyllä myynnissä, ehkä jopa käyttämättöminäkin just siks että kaikki ei varmasti oo edes kokeillut niitä äitiyspakkauksen vaippoja. Oon kyllä niin laiska että voin hyvinkin luovuttaa niiden suhteen nopeesti, jos se ei oo lähes yhtä käytännöllistä kun kertakäyttöisten kanssa.

   • #36638
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ekaa odottaessa jouduinkin vuodelepoon sairaalaan 5vkon ajaksi kun meinasi syntyä etuajassa.
    Koitan nyt ottaa rauhaksiin.

    Tukivyötä olisin sulle ehdottanukki. Mä sain fyssarilta lainaan, mutta en pysty pitämään sitä,kun painaa johonkin joka kipeyttää lisää. Löysemmällä sillä taas ei oo mitään merkitystä?

    On tää omalta puolelta yhtä valivalia vaan että en itekkää kestä??

    ”Onneks” on kontrolli sillon rv 28, niin saa kattoa sit kohdunsuun tilanteen, jos ei tarvii aikaisemmin käydä näytillä.

  • #36675
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kävimme tänään rakenneultrassa, kaikki oli hyvin. ? Ja poika on tulossa. ? 335 g hän painaa tällä hetkellä. 🙂
   Olen miettinyt, pitäisikö koronan takia jäädä pois töistä aikaisemmin, mutta ei mulla kyllä tekemistä kotona ole monelle kuukaudelle. ?

   • #36685
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihania uutisia sielläkin ??

    Itse varmaan ajattelisin työnkuvani mukaan, jatkaisinko töissä vai en,paljonko joutuu olemaan kontaktissa ihmisten kanssa.Jokaisen oma päätös kuitenkin ja tekee niin kuin itsestä tuntuu?
    Kyllä tää kotona oleminen alkaa puuduttaa, kesäkuussa tulee 2v kun jäin saikulle viime raskaudessa ja kotona edelleen ?? kävin kyllä pari vuoroa tekemässä vauvan ollessa 2-5kk, ihan vaan ”huvin ja urheilun” kannalta, mutta sillon ei ollut korona tässä pisteessä.

   • #36724
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä oon myös miettinyt, että pitäiskö jäädä tän koronatilanteen takia äitiyslomalle heti kun se on mahdollista eli sillon 50 päivää etukäteen (ja jopa lomalle/palkattomalle ennen sitä vähäks aikaa). Mulla ei nyt varsinaisesti oo kauheesti riskiä tässä työssä, vaikka asiakkaita joutuukin kohtaamaan ja kuljen julkisilla, mutta alkaa käydä voimille tää jatkuva poikkeustila ja varpaillaan olo. Meillä on koko ajan uhka että pitää lähteä johonkin toiseen yksikköön töihin tai jopa jeesaamaan jossain muussa palvelussa, ja sit samaan aikaan on kuitenkin ihan täys työ saada oman putiikin hommat tehtyä tällä henkilöstömäärällä. Mutta kyllä siellä kotonakin menis hermo aika nopeesti, kun mies on etätöissä ja kaikki päivät kotona ja sit pitäis olla varpaillaan ettei häiritse sen kokouksia ja muutenkin loppuis kyllä siivottavakin aika pian. Ja tulis kalliiks, nimittäin viime viikolla kun olin kolme päivää sairaana kotona, kulutin aikaani selailemalla pieniä vaatteita ja tarvikkeita Torista ja nettikaupoista 😀 Muistanko oikein että sä olit päiväkodissa töissä? Ymmärrän kyllä että mietityttää, toivottavasti saat ratkaistua asian parhain päin 🙂

  • #36686
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa!
   Tällainen varovainen kurkistus tälle puolelle, tein toissapäivänä positiivisen raskaustestin. Pas-siirto oli vasta viikko sitten maanantaina 22.2., eli pp7 sain kuitenkin jo haalean, mutta kunnon plussan testiin. Mulle siirrettiin 5 päivän ikäinen blasto ja maanantaina menen sitten verikokeisiin. Halusin tulla tänne kuitenkin lukemaan ja ihastelemaan kaikkien ihania uutisia ?
   Meillä -18 syntynyt pas-tyttö, joten usko tähän hommaan oli kova. Tosin heti siirron jälkeen alkoi taas mieli laukkaamaan ja pää sekoamaan ? toivotaan, että tämäkin tyyppi säilyy ehjänä perille saakka ♥️ Onnea kaikille plussanneille!

   • #36687
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea? meilläkin oli pas ja blasto, rupesin tikuttaa jo pp4 haamun haamun haamua joka vahvistui päivä päivältä?
    Meillä on tosiaan kaks isompaa mun edellisestä suhteesta ja pas muru -19.

    • #36691
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos!

     On kyllä tosi epätodellinen olo, nyt on siis pakkanen tyhjä ja luultavasti emme olisi lähteneet enää uudelle ivf-kierrokselle. Tosin tiedä sitten, jos tästä tulee huonoja uutisia, että mitä aiotaan asian kanssa tehdä. 🙂 Mutta toivotaan, ettei sitä tarvitse miettiä ja tämä kantaa loppuun saakka <3

   • #36692
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä tämä oli myös viimeinen alkio pakkasessa. 2 icsiä yksityisellä ensin ja sitten 1 julkisella. Julkiselta olisivat tarjonneet vielä neljännen hoidon jos tämä viimeinen alkio ei olisi tuottanut tulosta, koska saatu hoidoilla 1 lapsi.
    Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin?
    Kyllä sitä silti jossittelee itse kukin?‍♀️

    • #36694
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu kyllä sitä todella jossittelee. Toivotaan, ettei tarvitse enää tehdä sitä ja tämä onnistuu 🙂

  • #36702
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ooh, onnea minsqu ja PupuTupuna! ❤

   Me ollaan käyty kattomassa asuntoja ja nyt kamppaillaan tässä sen kanssa että löydettiin ehkä koti, mutta siihen on tulossa remppoja ja nyt mietitään lähdetäänkö tarjoomaan siitä vai ei. Alue oli tosi kiva ja kylämäinen (käytiin tänään aamulla kattomassa sellasta megalähiötä, joka sai sen näyttämään vielä kivemmalta), mutta siellä ei toisaalta oo mitään muita palveluita kun ruokakaupat. Tosin melko lähellä on jo parikin ranskalaista leipomoa ja keskustaan pääsee vartissa. Oon ite asunut lapsuuteni samoilla huudeilla, tosin rauhattomammalla uudella alueella, joten sinänsä ois tutut mestat. Kämppä on kyllä aika tehokas eli voi olla että siitä pitäis sit muuttaa jossain vaiheessa pois jos tarvitaankin enemmän tilaa. Mutta se vehreys ja pienet kerrostalot ja idyllisyys!!

   Ja sit jos lähdetään tarjoomaan, meidän pitäis laittaa nykyinen kämppä myyntiin suunnilleen heti, mikä tarkottaa että pitäs siivota ihan kauheesti ja alkaa heittää turhaa kamaa taas pois. Ja luopua tästä asunnosta, jota oon rakastanut niin paljon. Ollaan viimeset kerrat muutettu vähän pakon edessä (asunto on myyty alta) ja vaikka tässäkin on pieni pakko alla niin tuntuu silti vaikeemmalta. Pieni alivuokralainenkin on varmaan ihan stressaantunut, kun on niin kova ahdistus muuttoasioista mulla. Pieni yrittää varmaan potkuilla lohduttaa että äiti ei oo mitään hätää (tai sit se yrittää muistuttaa että aamupalasta on jo aikaa ja voisitko nyt syödä).

   Yks plussa ois se että synnäriltä pääsis ilman autoa kotiin ?

   • #36703
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nyt sitten plussia ja miinuksia kehiin! Toiset sopeutuu muutoksiin paremmin kun toiset. Mä oon aina ollu kylähiiri, kaikki palvelut ihan loikan päässä. Kerrostalo jossa ei tarvii itse käytännössä tilanteen vaatiessa tehdä mitään, palovarotinkin kerran piippasi patterin loppumista, niin korkeet huoneet että tämmönen hukkapätkä ylettäny jakkarankaan kanssa, piti soittaa apuja ?

    Nyt kohta 4v asunu ”maalla”,omakotitalossa, lähimpään pikku kauppaan 13km,huoltsikalle ehkä 8km, isommalle kylälle missä on useampi ruoka kauppa niin 30km? kummasti sitä vaan sopeutuu.

   • #36716
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Silleen aika helppo lista, kun nykyisessä talossa ei oo hissiä eikä vaunuvarastoa ja asutaan kaksiossa, eli jossain vaiheessa pitäis kyllä muuttaa joka tapauksessa. Siinä kämpässä mitä käytiin kattomassa olis parveke, talossa hissi, kaks makkaria ja vaatehuone, ja ihan mielettömän tilava eteinen. Alue on tosin ihan eri, mutta siitä ois noin kahden minuutin kävelymatka metsään ja tosi hyvät kulkuyhteydet keskustaan. Tääkin ostettiin niin että oli isot rempat tulossa ja siinä oli kyllä kiva kun pääs vaikuttamaan ite kylppäriin ja on saanut sitten nauttia siitä tuloksesta. Se remppa-aika opi vaan hanurista, mutta toisaalta ollaan nyt vanhempia ja viisaampia ja ehkä lapsen kanssa ei yrittäiskään selvitä mahdollisimman vähällä evakkoajalla vaan muuttais suosiolla 4 kuukaudeks kolmen sijaan. Mutta se ei siltikään oo tää koti ja kaikki kaverit asuu tällä puolella kaupunkia. Toisaalta nyt asutaan ison tien varressa, se uus kämppä ois pikkutielöä josta ei eilen tainnut kulkea yhtään autoa sinä aikana kun oltiin siellä.

    Toki tässä on vielä sekin ongelma että meidän tarjousta ei välttämättä edes hyväksyttäis tai sitten homma voi kaatua siihen että meidän pitää ensin saada tää nykyinen myytyä. Toisaalta täältä menee kyllä kaikki kaupaksi hetkessä ja aika ajoin postiluukustakin tippuu kirjeitä välittäjiltä jotka etsii asiakkaalle uutta kotia. Mutta eihän sitäkään koskaan tiedä.

  • #36752
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sain eilen postissa sen tukivyön ja ah mikä ihana keksintö se onkaan! Ekaa kertaa pitkään aikaan seistessä ei tuntunut siltä että alaselkä katkeaa jos ei koko ajan purista vatsalihaksia hampaat irvessä. Nyt oon tosin ollut jaloilla senkin edestä, joten voi olla että illalla on kuitenkin vähän eri ääni kellossa. Oppispa sellasen kohtuullisen käytön kaikkeen, myös seisomiseen ?

   Oon tällä viikolla mennyt nukkumaan tosi aikasin ja herään aamulla just ennen kun kello soi. Väsyttää kyllä koko ajan vietävästi, koska yöllä tulee valvottua vähän aikaa aina vessareissujen tai kyljen käännön takia, mutta on kyllä ollut tarpeellista. Eilen olin sängyssä klo 21.30 ja ne pari tuntia unta ennen puoltayötä on kyllä ratkaisevat ainakin mulla. Järki ei kyllä juokse hyvistä unista huolimatta yhtään, mutta työkaverit onneks jo suhtautuu asiaan huumorilla ja avustaen ?

   Pitäis alkaa valmistautua muuttoon pikku hiljaa. Jotenkin tässä alkaa tajuta että jos pitäis muuttaa ennen beben tuloa (ja jos meinaan olla edes muuttoeväiden suhteen hyödyllinen), ois hyvä olla kämppä myynnissä pian ja alkaa käydä läpi kaikkea kamaa jota ei välttämättä enää haluis roudata uuteen asuntoon. Ehkä sitten viikonloppuna, kun ei tässä työpäivien lisäka tosiaan paljon muuhun pysty ?

   • #36814
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Suosittelen todella sitä hyvissä ajoin muuttamista, mulle kävi niin, että meidän muutto tapahtui samana päivänä, kun vedet meni aamulla. Siinä sitten auttelin muuttopoikia parhaani mukaan, soitin synnärille ja sanoivat ettei nyt ole muutaman tunnin päälle, että muuta vaan! ? ei ollut kiva tulla synnäriltä kotiin pelkkien täysien muuttolaatikoiden keskelle ? tästä ei kannata ottaa mallia ?

  • #36759
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Selvisi neuvolassa eilen syy yähän väsymykseen, hb oli laskenut kahden viikon takaisesta ja sain käskyn syödä rautaa. Valitsin jotain uutta maksasta imeytyvää valmistetta, kun suositeltiin tosiaan että pitäs ottaa 200mg kerralla joka toinen päivä ja syksyllä jo 15mg aiheutti ikävän olon, toivottavati se auttaa ja ei aiheuta ongelmia ??

   Sf-mitta oli tasan keskikäyrällä ja kaikki muutenkin hyvin, painoa oli tullut edelliseen kertaan nähden 400g ja yhteensä nousua siitä minkä muistan ennen raskautta on n. 4kg. Synnytyksestä ja synnytyspelosta puhuttiin vähän ja en sit ilmeisesti ookaan kovin peloissani. Sain kyllä lähetteen että voisin päästä keskustelemaan synnytyalääkärin ja kätilön kanssa tai johonkin ryhmään, jossa puhuttais sit myös kaikesta synnytyksen jälkeiseen aikaan liittyvästä mikä pelottaa. Kysyin myös synnytystapa-arviosta ja kuulemma neuvolalääkäri tekee sen kaikille, mutta synnytyslääkärille laitetaan lähete vaan jos neuvolassa tulee ilmi jotain merkittävää tai vaikuttaa siltä että bebe vois olla valtava. Yritän nyt kovasti olla rauhallisin mielin tästä tiedosta, mutta vähän jännittää osaako terveyskeskuslääkäri sanoa onko mun lantiossa tilaa pienelle ihmiselle ???

   Ihanaa viikonloppua kaikille ❤

   • #36796
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kävin itsekin tällä viikolla mittauttamassa hemoglobiinin ja se oli laskenut raja-arvon alle. Lääkäri soittaa maanantaina, niin katsotaan silloin, paljonko lisään raudan määrää. Olen syönyt noin 3 kuukautta pientä määrää lisärautaa, mutta se ei näytä riittävän.

   • #36798
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla on vasta seuraavalla neuvolakäynnillä 5 viikon päästä hb-tarkistus. Jos tää väsymys ja voimattomuus ei ala parin viikon kuluessa helpottaa niin sit voin tietysti pyytää lähetteen labraan. Mulla oli alkuraskaudessa vielä tosi hyvät arvot (yli 130) ja vielä pari viikkoa sittenkin raskausviikkoihin nähden ihan hyvällä tasolla, mutta sitten se tippuikin rytinällä. Ihmettelen vaan miten en tajunnut epäillä rauta-arvoja kun tää väsymys iski ? se hyvä puoli tässä tosin on ollut että oon nukkunut tosi säännöllisesti rän viikon ja joka yö saanut vähintään 8,5h unta (miinus tietty öiset heräilyt ja valvomiset), en muista millon oisin viimeks tuntenut olevani näin kypsä aikuinen ?

   • #36799
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä tkn lääkäri varmaan hommansa osaa? meillä ollu iät ja ajat sama, mutta hiukan viime raskaudessa suu loksahti sijaisen kohdalla auki; oli ehkä lääke mitä selviteltiin onko mahdollista antaa raskaana olevalle kipuiluun. Esim. Reumapotilailla käytössä, mutta täytyy tosissan olla isompi hyöty kun haitta.
    Käynnillä tuli kieltävä vastaus, kysyin että mistä on asiaa konsultoinu. Lääkäreiden fb ryhmästä!!??
    Lehahti ihan punaseks kun kysyin onko ihan tosissaan, eikö oo soittanu synnytyksestä vastaavalle osastolle jossa on raskausajan ja synnytyslääkäreitä ?‍♀️?‍♀️ joo ei ollu. Soittelin ite.
    Mulla otetaan joka neuvolakäynnillä, jotka näyttää olevan nyt 3vkon välein. Viimeks oli 110.

    Mä ootan aina että kello on seittemän, että saa vaihtaa yökkärit ja alkaa suunnittelemaan nukkumaanmenoa ? meillä menee lapset arkena klo 20 nukkuu ja oon menossa ite kans heti kun mahdollista. Joskus kerkeen hommat saada valmiiks niin että pienin on sängyssä ennen tuota, isommille hyvät yöt ja unta kaaliin ?

  • #36783
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei te jotka jo tunnette vauvan liikkeitä:
   Olen nyt about viime sunnuntaista lähtien tuntenut vauvan liikkeitä. Varsinkin ti-ke oli hyvin aktiivinen. Nyt to-pe olen tuntenut vaan muutaman kerran liikkeitä, yöisin on saattanut liikuskella enemnän. Onko normaalia että vauvalla vaihtelee näin paljon päivittäin että miten paljon on aktiivinen?

   • #36784
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    On normaalia, et tunne kaikkia liikkeitä välttämättä mitä kaveri siellä heiluu. Enempi sit lopummassa raskautta laskea liikkeitä, ohjaavat kyllä neuvolassa?

   • #36785
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle sanottiin eilen neuvolassa että vasta viikon 30 jälkeen tarttee tehdä liikelaskentaa jos huomaa että vauva ei oo ollut kovin aktiivinen. Mulla on myös päiviä kun en tunne melkein mitään (esim. tänään), mutta sit saattaa olla että illalla aktivoituu tosi paljon. Tai sit vasta parin päivän päästä. Kyselin just siks kun tietysti huolestun heti jos lounaan jälkeen ei tunnu mitään heiluntaa (vaikka aamulla ois tullut komennus aamupalalle), ja terkkari sanoi että se on normaalia ja vauva vielä niim pieni että kaikkia liikkeitä ei tunne eikä varsinkaan jos puuhastelee menemään. Ja etuseinäistukka tietysti vaimentaa kaikli suoraan siihen tulevat liikkeet niin, että puolet liikkeistä jää huomaamatta. Jos mulle tulee oikein kova hätä (en oo tuntenut liikkeitä pariin-kolmeen päivään oikeen ollenkaan), kuuntelen sitten dopplerilla jotta rauhoitun. Ja oon myös huomannut että pieni liikkuu joinain päivinä enemmän ja joinain tuntuu sitten keräävän voimia (ja massaa).

  • #36866
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa taas!

   Tänään aamulla kävin sitten vihdoin verikokeessa ja tulokset yllättivät: hcg on 1200. Nyt aloin tietysti stressaamaan, että miten tuo voi olla noin korkea luku. Kysyin sitä hoitajalta, mutta hän sanoi luvun olevan oikein hyvä. Vertaan varmaan liiaksi edelliseen PAS-tulokseen, joka oli 153 ja siitä kyllä syntyikin sitten ihana tyttö. Se tässä huolestuttaakin, että kun tuo arvo ei ole lähellekään sama, kuin viime kerralla. Onko teillä muilla ollut näin korkeaa hcg-arvoa pp14?

  • #36868
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon sulla on viikot nyt, minkä ikäinen alkio siirrettiin?
   Pp en nyt jaksa alkaa laskemaan, mutta tässä raskaudessa 4+2 588 ja 4+6 3400. Jos haluat niin voin kaivaa kannasta päivämäärät ja laskea, tuosta oli kuvakaappaus tallessa kun kysyttiin toisessa keskustelussa ?

   • #36870
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos viestistäsi Sabrina! Olen nyt siis tasan 4+0 ja tässä vaiheessa jo hcg 1200. Minulle siirrettiin 5 päivän ikäinen blasto.

    On vähän jännät paikat. Jokainen raskaushan on erilainen, mutta kysymys koskeekin sitä, että heittääkö hcg-arvo jokaisessa raskaudessa, vai onko se jotenkin yksilöllinen ja staattinen? 😀
    Toisaalta luulisi, että hoitaja olisi ollut hieman vaitonaisempi, jos olisi huolenaihetta, kun kyselin asiasta. Hän onnitteli kovin ja iloitsi puhelimessa. Sanoi lukeman olevan oikein hyvä.
    Kauhean ristiriitaiset fiilikset…

   • #36871
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Taitaa olla niin tai näin, niin sitä spekuloi onko kaikki hyvin. Onko liikaa tai liian vähän, vaikea luottaa että kaikki on hyvin ? ymmärrän liiankin hyvin.
    Jos kuullostaa korkealta, olisin ainoastaan huolissaan että kaksi olisi tuloillaan, muutenhan toi hcg on tosi yksilöllistä,toki tuplaantuu n. Joka toinen päivä. Mutta toisilla enemmän kun toisilla alkujaan, varmasti olisi hoitaja sanonut jos ois aihetta huoleen!
    Nyt sylin täydeltä onnea plussasta, kaikki on hyvin ❤

  • #36883
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea PupuTupuna! Musta kuulostaa ihan normaalilta että on eri hcg-arvot, kun nehän tosiaan tuplaantuu noin parin päivän välein ja kiinnittymispäivä voi myös vähän vaihdella. Ja kuten Sabrina sanoi, varmaan sitä huolestuis oli arvot korkeet tai matalat.

   Mulla on ollut tänään semmoset liitoskivut että tekis mieli huutaa. Kävellessä tuntuu välillä että toinen jalka menee alta jos ottaa askeleenkin ja aina seisomaan noustessa pitää tasailla hetki että uskaltaa astua. Tukivyöstä ei tunnu olevan apua (toisaalta en tiedä kuinka paha tää olis ilman sitä, enkä aio selvittää) ? Rautakuuri sen sijaan tuntuu tehoavan, oon tänä aamuna ollut ahkerampi ja saavuttanut enemmän kun varmaan sitten viime kesän. Myös naperolla tuntuu olevan enemmän energiaa, potkuja ja pyörähdyksiä tuntuu ihan koko ajan ?

   Laskeskelin tässä myös perhevapaajuttuja, kun tän kuun loppuun mennessä pitäis hakemus jättää töissä ja sillon siis tietää miten perhevapaat jaetaan. Tuntuu ihan kauheelta ajatus, että pitäis tulla jo 6kk synnytyksen jälkeen töihin, mutta toisaalta en myöskään halua ettei mies saa yhtään kahdenkeskistä vapaata lapsen kanssa. Taloudellisestikin tää on kauheen vaikeeta, kun meillä on isot tuloerot, ja lisäks pitää ratkaista mihin asti oltais kotona. Ilman taloudellista huolta mun ratkaisu olis se, että isä jäis hoitovapaalle perhevapaiden jälkeen ja saisin itse olla vauvan kanssa melkein 1-vuotiaaksi. Miten te muut ootte ajatellut jakaa vapaita? Mihin asti ajattelitte olla kotona lapsen kanssa (isä tai äiti)? Jokaisella on tietysti erilaiset lähtökohdat ja mahdollisuudet, eikä näitä voi mitenkään verrata, ja arvostan sekä kotiin jääviä että töihin palaavia vanhempia tosi paljon.

  • #36886
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos teille ihanista tsempeistä. Ja näinhän se on, oli arvot mitä vaan, stressaa silti ? ekassa raskaudessa stressi väheni rakenneultran jälkeen hieman, sinne asti on aika pitkä matka vielä ?

   Kisu: mä olin ensimmäisen lapsen kanssa kotona siihen saakka, että oli 1v9kk. Meillä ei olisi ollut edes mahdollista taloudellisesti siihen, että mies olisi jäänyt kotiin lapsen kanssa ja itse olisin palannut töihin, meillä on niin hurja tuloero. Isyysvapaata tulee onneksi aika rutkasti ja teimme myös niin, että minun kesälomani aikana mieheni oli vanhempainvapaalla ja siihen perään hän piti oman kesälomansa, joten oli kotona noin 2 kuukautta. ?

  • #36926
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka pitkästä aikaa!

   Olen ollut hengessä mukana, vaikka kirjoittelu on viimeaikoina jäänytkin. Ja täällähän on tapahtunut vaikka mitä! Onnea ja tervetuloa kaikille, jotka olette liittyneet mukaan!

   Täälläkin liikkeitä jo tuntuu, mutta samaistun niin minsqun kirjoitukseen. Itselläkin nousee huoli jos jokin päivä onkin hiljaisempaa. Tuntuu, että aika on mennyt tosi nopeasti, kun tällä viikolla koittaa jo puoliväli! Ensi viikolla on rakenneultra ja se toki jännittää kovasti.

   Mutta siis täällä ollaan mukana edelleen 🙂

  • #36932
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Myös täällä mietityttää perhevapaajutut, kun tässä kuussa pitäisi itsekin hakemus jättää. Mies haluaisi myös jäädä jossakin vaiheessa kotiin, mutta on vaikeaa tässä vaiheessa ajatella, olisinko itse valmis palaamaan töihin aikaisessa vaiheessa.

   Tsemppiä teille, jotka kamppailette kipujen kanssa! Itsellä vointi on ollut onneksi hyvä väsymystä lukuunottamatta. Pitäisi hyödyntää tämä hyvä vointi ja alkaa vihdoinkin tehdä hankintoja ja pientä remonttia vauvan huonetta varten.

  • #36944
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä minä oon ollu kotona, ei kyllä millään kateta kaikkea mun palkalla vs miehen palkka. Ja niin jään tältäkin. Hurjaa ajatella että jo puolen vuoden päästä lähtisi töihin, mutta toisille toki sopii. Kävin mäki tekee pari vuoroa nuorimman ollessa 2-4kk ennen kun korona sotki kuviot. Näin pääsin vapaalle ja iskä sai olla lapsen kans kaksin. Yö painotteistahan se oli, mutta kuitenkin.
   Voisin kuvitella että kun tämä täyttää vuoden, lähden työelämään,tai ainakin opiskelujen myötä päivittää osaamista. Fiilis voi olla eri sitten,mutta nyt tuntuu siltä ?

   Huomaahan sen että kun oon ollu lapsen kanssa niin hakeutuu halaamaan ja kiehnäämään,iskä ei kelpaa. Tai voin pusutella ja halia, mutta jos iskä koittaa niin hirvee huuto?‍♀️ jos mies on ollu vaikka pari päivää kotona niin sitten kelpaa vasta. Jos häviän näkyvistä niin hirvee huuto, mutta rauhoittuu pian.

   Tää mun kipuilu saavuttanu seuraavan tason,luojan kiitos pe on lääkärille aika. Ei kärsi istumaan, kumartumaan,kantamaan kun tuntuu että joku työntää puukkoa alaselkään. Ihan kun olisin pystynyt kunnolla aikasemminkaan, mutta nyt on napsahtanu joku uus juttu. Toivoisin niin pääseväni magneettikuviin vielä ?

  • #36946
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mustakin tuntuu hurjalta että menisin töihin itse kun lapsi on 6kk, ja oikeestaan ennen kun se täyttää vuoden, mutta koska mies haluaa myös jäädä kotiin niin haluan sen mahdollisuuden myös suoda. Mun kummityttö oli vuoden ensin äidin kanssa ja sitten isä jäi vielä puoleksi vuodeksi kotiin ja niille kahdelle kehittyi kyllä ihana suhde. Väitän kyllä että vanhempi-lapsi-suhde ei oo pelkästään kiinni siitä kuka lasta hoitaa päivät, vaan myös työssäkäyvät vanhemmat voi luoda hyvän suhteen lapseen (täysin vailla mitään koulutusta tai edes aiheeseen perehtyneisyyttä väitän siis ?). Musta on kyllä älytöntä miten täälläkin suurin osa tuo esille että omat tulot vs. miehen tulot on niin iso kynnys isän kotiin jäämiselle, jossain on nyt vikaa. Laskin itse että vaikka isä sais reilusti enemmän perhevapaarahaa kun mä, meidän tulot ois tonnin vähemmän kuussa jos isä ois kotona kun jos mä oon. Toki tässä on myös omat valinnat ammatin suhteen, mutta oon korkeasti koulutettu ja työssä jossa vaaditaan korkeakoulututkintoa, ja silti mies (myöskin korkeakoulutettu tosin) tienaa tuplasti sen mitä minä (hiton kulttuuriala). Ja jos mies jää hoitovapaalle, meidän tulot tippuu yhtäkkiä kolmannekseen siitä, mitä ne ois jos oltais molemmat töissä. Mutta silti isompi kysymys meillä on se että en itse haluis lähteä töihin kovin aikaisin, enkä kuitenkaan itsekkäästi kahmia kaikkia perhevapaita itselleni isän kustannuksella. Tai siis kun ei oo taloudellisesti mitään järkeä että isä jäis vasta hoitovapaalle, jolloin saisin ola ite sen ekan vuoden kotona.

   Meidän muuttosuunnitelmat on taas katkolla, koska huomattiin että ollaan tosi kranttuja kotien suhteen ja hyviä koteja ei siis oo kaupan, ainakaan meidän hinnoissa ja niillä alueilla mihin voitais ajatella muuttavamme. Täytyy varmaan kohta ostaa ne vaunut, jotta päästään testaamaan jaksanko roudata niitä portaita monta kertaa päivässä (vielä kun siis jaksan nousta noi portaat jonkun muun kun itseni kanssa) ? meillä on sen verran iso kaksio ja hyvä pohja tässä, että bebe mahtuis kyllä hyvin ainakin ekan vuoden majailemaan täällä, tosin syksyllä kaksio voi osoittautua jo ahtaaksi yhdelle etätoimistolle ja pienelle vauvalle ?

  • #36955
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi! Vihdoin uskallan nyt hypätä matkaan, kun varhaisultra on takana ja itsellä konkretisoitui, että raskaana ollaan.??

   Yksi lapsi – 09 ennestään ja nyt uuden miehen kanssa hoidot. 1 tuoresiirto 11/2020 nega ja 1 pas blastolla 02/2021 mistä nyt rv7+4 ja kaksosraskaus.

   Yksi alkio siirrettiin, eli aikamoisena yllätyksenä tuli kaksosraskaus ja nyt ehkä huolestuttaa, että kaikki menee hyvin, kun riskit korkeammat. Järjetön pahoinvointi ja väsymys ei kuitenkaan anna unohtaa, että tää on todellista, joten onnesta soikeena ja sekasin oon ?

   Täällä taitaa suurimmalla osalla olla jo aika pitkällä raskaudet? ?

  • #36961
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ooh, ihanaa, onnea Manna! Tervetuloa! Meistä pisimmällä ollaan puolenvälin tienoilla, mutta on täällä myös aika tuoreitakin plussia 🙂 itsekin tosin yllätyin yks päivä kun joku mainitsi rakenneultrasta ja olin ihan siinä uskossa että sinne olis vielä pitkä aika. Tuntuu että muiden raskaudet etenee nopeammin kuin oma ? heinäkuussa tais olla aika monta laskettua aikaa, mutta sen jälkeen niitä on kyllä ripotellut syksyllekin, eli vertaistukea varmasti löytyy.

   Taidat olla tässä ketjussa eka kaksosia odottava, jännittävää! Onpa kiva kuulla myös miten kaksosten odottaminen sujuu. Tsemppiä pahoinvointiin ja väsymykseen ja onnea vielä! ❤

   • #37072
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos Kisu! ?

    Kuulostaa tutulta nuo teidän muuttoajatukset. Me asutaan omakotitalossa, mutta remontoitavaa ja päivitettävää ihan hillittömästi ja pohjaratkaisu on surkea mun mielestä(etenkin pieniä lapsia ajatellen, kun porrastuksia ja rappusia on joka paikassa ja pirun liukas mikrosementtilattia puolessa taloa). Mies rakastaa tätä taloa, mutta mä möisin heti, jos voisin ? ei haluta muuttaa pois tältä alueelta missä nyt asutaan, mutta asuntoja tulee tosi huonosti myyntiinkään. On nyt yritetty rempata pikkuhiljaa miten aina on varaa, että sais tätä edes vähän päivitettyä, kun alkuperäisessä kunnossa siitä, kun rakennettu, että edes viihtyis vähän paremmin ? mutta vaikka haluisin muuttaa, niin tiedän ettei tuu käytännössä olemaan mahdollista vielä pariin vuoteen, mutta katsoo sit jos ja kun nää kaks vauvaa syntyy ja kasvaa, että miten mahdutaan lopulta olemaan täällä ?

  • #37103
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa palstalle kaikki uudet plussanneet! En oo hetkeen kirjoitellut, mutta lueskellut kuitenkin taustalla kaikkien kirjotukset.

   Täällä mennään nyt viikolla 17. Tällä viikolla koettiin eka kunnon säikäytys. 🙁 Pari yötä sitten heräsin yöllä aika kovaan menkkamaiseen kipuun. Olin tosi syvässä unessa ja muistan vaan ajatelleeni, että mitä tää on ja että pitäis hakea särkylääkettä. Vaivuin kuitenkin uneen kivun hellittäessä ja heräsin vielä 1 tai 2 kertaa vastaavaan kipuhuippuun. En kattonut kellosta, kauanko sitä jatkui, mutta uskoisin, että ihan jonkun puol tuntia, max tunnin. Aamulla huomasin, että pikkareissa on vähän ruskeaa tuhruvuotoa, jota tuli myös aamun tunteina pyyhkiessä hieman lisää. Sitten kaikki palautui normaaliksi, ei kipua, ei vuotoa. Dopplerilla kuului vilkas ja kovaääninen sydämensyke. Soitin neuvolaan ja kysyin, seuraanko tilannetta kotona vai pitääkö lähteä johonkin näytille. Sanoi, että seurailu riittää ja jos tulee kovaa kipua tai veristä vuotoa, niin sitten suoraan päivystykseen.

   Loppupäivä meni hyvin ja ei oo tullut mitään ongelmia tuon jälkeen. Säikäytti kyllä, että tuleeko nyt kolmas keskenmeno ja miks tää elämä on tällasta ja miks meidän lapsen annettiin kasvaa jo näin pitkään, että on jo tullut luottoa, että nyt me saataisiin tämä lapsi pitää. Kyllä tuntu helpottavalta, kun tunnit alkoi kulua eikä mitään enää tapahtunut. Nyt on jo rauhallisempi olo, mutta ei ihan 100% luotto, johon jo melkein oli ehtinyt päästä. Koitin googlailla mikä tuon ois voinut aiheuttaa, mutta mitään varmaa en oo saanu selville. Terkkari totes, että näillä viikoilla kasvu on sen verran nopeaa, että ei tarvi olla isonkaan risauksen, joka aiheuttaa sitten vanhan veren vuotamisen pois jossain vaiheessa. Mut määrällisesti sitä oli ehkä teelusikallinen ja sellaista ruskeaa vain. Joten koitan taas ajatella, että kaikki on tyypillä hyvin ja tää ois ollut kertaluonteinen tapahtuma.

   Vielä melkein 4 viikkoa rakenneultraan. Neuvola tulee onneks tässä välissä, niin ehkä sitä jaksaa odotella. Meillä neuvolan lääkäri on sanonut, että saa ottaa yhteyttä, jos huolettaa, niin päästään ultraan. Tällä viikolla meidän oma hoitaja on vaan lomalla ja sen kautta osaisin vaan ottaa yhteyttä, niin ajattelin, että katsotaan nyt vielä rauhassa kotona tilannetta. Jos tulis jotain uutta vastaavaa, niin sitten varmaan soittaisin heti ultra-ajan. Doppleri on kyllä maailman paras keksintö. Monet hermot on jo säästetty sen ansiosta! Nyt on kuunneltu 3 krt päivässä pikkuista. Ei yhtään neuroottista touhua..:)

   Mekin on mietitty, miten lapsenhoito järjestetään. Minä oon varmastikin aika pitkälti ekan vuoden kotona, kun opiskelujen vuoksi se on elokuussa syntyvän kanssa aika selkeä ratkaisu. Mies pitää varmaan omia vapaita maksimimäärät mun kans samaan aikaan. Sitten on haaveiltu, että kun vauva on vuoden ja palaan opiskelemaan, niin jos taloudellisesti ois mahollista, niin mies jäis ainakin joksikin kuukaudeksi kotiin. En raaskisi viedä yksivuotiasta hoitoon muualle. Ehkä korkeintaan, jos sais perhepäivähoitoon pieneen porukkaan ja hoitaja pysyisi koko ajan samana. En tiiä onko miten tiukkaa saada sellaista paikkaa täälläpäin. Mut meilläkin on se, kun miehen tuloilla pääasiassa eletään, niin ei mies pystyisi kuin ihan maksimissaan syys-joulukuun olemaan pois töistä. Ei oo kyllä laskettu tarkasti mitä se tekis, se ois yks asia, joka pitäis selvittää tarkkaan, niin ei tee päätöksiä vaan mielikuvien mukaan.

   Mukavaa kohta koittavaa viikonloppua kaikille!

  • #37184
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa, mitäs tänne kuuluu? Mä kävin eilen osteopaatilla hoidattamassa liitoskipuja ja se oli kyllä loistava päätös. Tuntuu että nilkkojen turvotuskin ehkä laski vähän samalla, ja tulipa rentouduttua ? radin kanssa on vähän vaikeempaa just nyt, kun mulla on synttärit tulossa ja ois ollut kiva syödä herkkuja ja kunnon aamupala mehuineen. Sokerit on kyllä pysynyt tosi hyvinä, mutta ruokahalu on kasvanut ja pelkään että syön liikaa kun aiemmin oli tosiaan ongelmana se etten meinannut saada tarpeeks energiaa kasaan. No, onneks tätä kestää enää neljä kuukautta ?

   Onko teidän pienillä muuten työnimiä? Me ei oikein koskaan alettu käyttää muuta kun beibiä, joten beibiksi on nyt sit jäänyt.

   Entä millaisia mielitekoja teillä on (jos on)? ? Oon ite ollut vähän yllättynyt, kun mulla ei oo ollut mitään sen kummempaa, jotenkin olin odottanut että plussasta alkaa heti hirveet himot mutta alkuraskauden paljon vettä sisältävien kasvisten lisäks tuntuu ettei oo ollut oikein mitään (jos nyt ei lasketa viime viikon hirveetä suklaanhimoa, jonka arvelen johtuneen matalan hb:n aiheuttamasta uupumuksesta) ? mikään raskauden takia kielletty ruokakaan ei oo vielä alkanut himottaa, mitä ihmettelen suuresti. Ei siis oo vielä ainakaan listaa asioista joita haluun synnärille (lukuun ottamatta tietysti kaikkia herkkuja joita en ehdi syödä sokerin viikkorajojen puitteissa). ?

  • #37205
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa, en oo viitsinyt kirjotella kun tää on yhtä valittamista vaan koko ajan.
   Mulla tosiaan selkäkivut pahentunut rytinällä, kävin äp kontrollissa ja miettimässä mitä tehdään. Jatkan panacodilla ja jäin miettimään haluanko kokeilla toista lääkettä, joka on vahvempi ja opioidi sekin. Turvallista raskausaikana käyttää vaikka hullulta kuulostaakin, mut täytyy vaan lopettaa hyvissä ajoin ennen synnytystä, ettei vauvalle tule vierotusoireita ja joudu lasten teholle tarkkailuun.
   Kerkesin edelliseltä olla pari päivää syömättä, se näköjään riitti kun synnytys yllättäen käynnistyi toimenpiteessä, eikä viitteitä viekkareihin ollut.
   Kontrolli tämän suhteen sekä aikaisemmin rakenneultrassa varatun kontrollin suhteen kk päästä, fysiatriaa konsultoivat vielä ainakin.
   Toki koitan pärjätä mahdollisimman vähällä lääkityksellä,mutta tää kipu on jotain niin hirveetä välillä että itku tulee.
   Paino oli 700g, kattovat aina kontrollissa. Voisin kuvitella että painais enemmän liikkeistä päätellen, ihan älytön veuhottaja. Heräilen yöllä liikkeisiin ja mieskin rupes aamulla hyssyttelee kun kokeili mahaa, että et voi äitiä runnoo noin ?
   Ens viikolle olikin fyssari varattu, toivottavasti löytyis jotain helpotusta tähän.

   Mies ollu nyt muutaman päivän kotona ja voi vitsi miten on ollu luksusta kun ei oo tarvinnu kannella ja nostella taaperoa ja rauhassa touhuta hommia. On mulla ihana mies?

   Mä oon makean perään, oon aina ollutkin mutta nyt menee ihan älyttömiä määriä vaikka koitan hillitä. Toffee on joku semmonen makumaailma, että kuola valuu kun miettiikin. Omar pussi ei kerkee kauaa pöydällä ihmettelee kun häviää jo ? joo ei oo hirveen terveellistä mutta?‍♀️ toki syön sit aamupalan,välipalan,lämpimän ruuan ja iltapalan ihan terveellisesti.

   Jotenki tuntuu niin väärältä olla tällä valivali linjalla, toki voisin olla vaan että kaikki ok tai olla kirjottamatta ollenkaan. Onhan tää haluttu ja tekemällä tehty??

   Lääkärissä muuten oli jo nyt puhetta mahdollisesta käynnistyksestä niinku jo ajattelinkin, viimeks olis käynnistetty rv 38 kipujen vuoksi, katsotaan päästäänkö sinne asti. Toki vauvan kannalta parempi mitä pidempään olisi, luulen että aikaisintaan rv37 vois ajatella, toki lääkäri tekee päätöksen.
   Mutta lääkäri otti itse puheeksi mistä oon enemmän kun ilonen?

   • #37208
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tosi ikävää, että kivut vaan pahentuu, mutta kuulostaa siltä että sentään lääkärissä otetaan vakavissaan. Ihanaa että mies on ollut kotona ja auttaa, se tekee varmasti tosi hyvää sulle (ja varmasti myös koko perheelle). Ajatella, että jos synnytys käynnistetään sulla rv 38, teillä ois kolmen kuukauden päästä jo uus vauva siellä ? sä oot kyllä mun sankari, en osaa kuvitellakaan miten selviäisin taaperon ja kahden isomman lapsen hoidosta ja raskaudesta samaan aikaan (noista kivuista puhumattakaan). Muista siis olla myös itelle armollinen ❤

    Mä en tiedä johtuuko tää mun herkkuhimojen puute siitä että ensin oli pahoinvointia ja sit kun se loppui, tulikin tää radi ja sokerin karsiminen ruokavaliosta ois sitten auttanut sokerihimoon. Oisin kuvitellut että oisin ollut sellanen raskaana oleva joka syö purkillisen jäätelöä pakastimen edessä lattialla tai suklaalevyn huomaamatta, mutta nyt oon vaan harmitellut että uutuusjäätelöt ehtii makaamaan kaupan altaissa kuukausikaupalla ennen kun pääsen kokeilemaan kaikkia, mitään varsinaista himoa ei oo ollut kuitenkaan. Toki ennen tätä diagnoosia söin jotain herkkuja varmaan joka päivä, kuten myös ennen raskautta, ja nytkin pidän huolen ettei jää sallittu herkkumäärä syömättä ? kuvittelin kyllä myös että mä oisin varmaan se joka himoitsee jotain seinälaastia tai suolakurkkuja vaniljakastikkeella, ja oon ihan ilonen että tätä ei oo osunut kohdalle ?

  • #37477
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi, mitä tänne kuuluu?

   Voimia Sabrinalle! ❣️ Kävin keskiviikkona neuvolassa ja kaikkien väsymysteni ja pahoinvointieni keskellä näytin ehkä aika tavalla jyrän alle jääneeltä. Neuvolahoitaja sanoi, että vaikka oot halunnut lasta ja sitä odottanut ja toivonut, niin voit sanoa, että pelottaa, hirvittää ja ketuttaakin, että on ihan normaaleja tunteita, eikä tarvii olla jokaisesta oksentelusta onnensa kukkuloilla. Itselle tuli jotenkin lohdullinen olo, että vaikka lapsi on toivottu, niin san myös sanoa että oksentaminen veetuttaa ja pelottaa mitä tässä on vielä edessä ja että kaikki tunteet on ihan sallittuja sanoa jopa ääneenkin välillä ??

   Kävin eilen hakemassa kotidopplerin lastentarvikeliikkeestä, kun pientä tuhruvuotoa taas tullut, että saisin mielenrauhan, kun nt-ultraan vielä pari viikkoa. Tänä aamuna sitten pienen metsästyksen jälkeen löytyikin molemmat kaksi sykettä ?? hirveästi twkisi mieli jo lähteä ostamaan lastenvaatteita ja torista katsellut pinnasängyistä lähtien rintapumppuja ja kaikkea, mutta pakko yrittää järkevöidä ja hillitä itseään ???

   • #37478
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Doppleri tuo kyllä mielenrauhaa, ihanaa että löysit sykkeet, hyvä tapa aloittaa viikonloppu niitä kuuntelemalla ?

    Mä oon seuraillut täällä keskustelua, vaikka on tullu muuten pidettyä hiljaiseloa. Ihanaa, että meidän porukka täällä kasvaa ❤️

    Meillä oli viikko sitten rakenneultra, missä kaikki hyvin ja vahvistus saatiin pienestä pojasta. Sen jälkeen mulla onkin lähtenyt hankinnat ihan käsistä, alkaa olla kohta kaikki aikalailla haalittuna kasaan ? mitä oikein teet vielä loput neljä 4kk ? laskin just että 10 viikkoa enää töitä niin kesäloma ja äitiysloma kutsuu ?

    Mitä muille kuuluu? Miten Sabrinan kivut, onko yhtään helpottanut tai löytynyt ratkaisuja?

  • #37483
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa taas! Meidän nappula on riehunut nyt pari päivää tuolla mahassa niin että se varmaan luulee olevansa huvipuistossa. Kauhea kieppuminen ja möyryäminen käynnissä monta kertaa päivässä, eilen mieskin totes että ei oo enää mitään pieniä pumpsahduksia noi potkut. Tosin aiemmin viikolla oli myös päiviä, kun oli niin hiljasta että ehdin jo huolestua vähän.

   Jätin tällä viikolla töihin perhevapaahakemukset. Mulla on ens viikon jälkeen loma ja sen jälkeen enää pari kuukautta töitä. Ite ajattelin säästellä lomat seuraavalle vuodelle ja pitää sitten kun palaan perhevapaalta, kun ei mulla toukokuussa oo vielä hinkua lomailla tässä maailmantilanteessa.

   Mun maha näyttää kasvavan lähinnä ylöspäin, ainakin omasta mielestäni näytän vaan lähinnä samalta kun ennen raskautta, toki sillä erolla että tätä pömpötystä ei saa enää vedettyä sisään ? Jos tissit ei ois kasvanut mukana nin ehkä se sit näyttäis isommalta ? toisaalta ihan hyvä, jos mahasta ei tuu valtava.

   Luulin jo aiemmin perehtyneeni kestovaippailuun, mutta tipahdin eilen johonkin kaninkoloon ja oon oppinut vaikka mitä. Ostin myös pari läjää vaippoja hyvään hintaan ja nyt oon innostunut rahansäästöstä vaippojen suhteen. Toivottavasti kestoilu on sit todellisuudessa mahdollista, kun vauva on täällä. Oon kuitenkin päättänyt, että en aio olla liian vaativa, vaan käytän suosiolla sitten kertiksiä jos ei voimat riitä kestoiluun. Nyt on siis hankittuna liikaa koon 62-68 vaatteita ja vaipat, mutta kaikki muu vielä puuttuu. Ehkä vois pikkuhiljaa alkaa miettiä mitä kaikkia muita hankintoja aiotaan tehdä ennen vauvan tuloa (esim. ne pienet vaatteet, missä tyyppi tulee kotiin, vois olla ihan hyödylliset).

  • #37492
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heipähei!

   Minäkään en ole kuulumisiani hetkeen kirjoitellut, viikko sitten maanantaina mulla tuli vähän ruskeaa vuotoa ja heti paniikissa lähdin ultraan. Kaikki näytti hyvältä, tosin olin vasta 5+5, joten eipä siellä vielä kunnolla mitään näkynyt. Keskiviikkona tulikin sitten ihan kunnon kirkasta verta muutamia tippoja ja kamala paniikki alkoi. Soittelin naistenklinikan päivystykseen ja omalle klinikalle ja käskivät vaan seurailla tilannetta. Päätin varata ultran huomiselle, siellä sitten pitäisi jo näkyä vähän enemmän, kuin mitä viikko sitten näkyi. Jännittää aika paljon ja toivon, että kaikki on hyvin. Raskausoireet ovat jatkuneet kyllä edelleen. On tämä vaan tällaista kananmunan kuorien päällä kävelemistä koko ajan, tutkiskelen kaikkia mahdollisia olotiloja ja vihlasuja yms itsessäni jatkuvasti ja se on kyllä ahdistavaa ?

  • #37493
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hohhojjaa,tänne sitä perus valivali ja väsyväsy, anteeks hirveesti.
   Mä oon niin loppu noiden kipujen kanssa että ?‍♀️ fysiatri ehdotti akupunktiota, jonka kyllä uskoisin olevan avuksi, mutta ei ottanut huomioon että mulla on ennenaikaisen synnytyksen uhka, tätä sitten fysioterapeutin sekä äitiyspolin lääkärin kanssa pohdittiin niin ei kannata näillä viikoilla, nyt siis (JO!!!) Rv 25+1.
   Pieniä jumppaliikkeitä pysyn tekemään, mutta tää on vähän haastavaa kun vasemmalla jalalla en pysty isoja liikkeitä tekämään, enkä yhtään varaamaan.
   Esim kontillaan jalan taivutus taaksepäin onnistuu ministi vasemmalla, mutta oikealla ei voi kun ei pysty varaamaan ollenkaan.

   Manna, oon miettiny monesti alusta asti, onko mulla oikeutta valittaa millon pahoinvoinnista, millon väsymyksestä jne koska onhan tää tekemällä tehty ja haluttu jne. Oon tullu siihen tulokseen että voin, onhan tää rankkaa.

   Dopleria en oo tarvinnu en ees muista millon, täällä runnotaan kylkiluita jo ihan huolella. Kiva että liikkuu mutta näin neljännen kohdalla sitä ei hihku innosta kun herää siihen yöllä?

   Nyt mulla on tosissaan tullu se 10kg lisää,hb110 ja maha kasvaa yläkäyrällä. Mutta ei siinä sisäänsä ylimääräistä oo, hienosti kertynyt muualle.
   Nälkä on koko ajan, oon koittanu jättää herkut vähemmälle ja ottaa esim omenaa.

   Multa muuten otettiin maksa(-ja sappi?) Arvot, kun maha kutiaa ihan jumalattomasti, mut siinä on jotain ihottumaa, tummempaa läiskää mitkä kutiaa. Mut ei oo muualla ?‍♀️ Maksa-arvot oli ainakin ok.

   Puputupuna, toivottavasti kaikki hyvin❤ edellisessä näky syke hienosti rv5+4, mutta tässä ei, vasta joskus 6+4. Menkkamaisia kipuja oli kokoajan ehkä rv 8 asti ainakin.. Tsemppiä❤

   • #37507
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko kaikki hoidot sellasia että voi laukasta synnytyksen? Mä kävin ite osteopaatilla liitoskipujeni kanssa viime viikolla ja se oli ihanaa (toki nää on varmasti pientä sun tilanteeseen verrattuna, en oo ite vielä kun ehkä kerran ottanut edes panadolia vaikka jatkuvasti valitankin kuinka ikävää tää on). Jos hieronta vois auttaa ja olla turvallista, luulisin että hellävarainen osteopatiakin ois hyvä. Oon ite saanut apua mm. kuukautiskipuihin osteopatiasta ja kävin säännöllisesti noin vuoden tai ehkä kaks viime syksyyn asti. Oli tarkotus jatkaa raskauden aikanakin mutta pahoinvointi, väsymys ja tää pk-seudun koronatilanne vähän jarrutti jaksamista ja viitsimistä. Tsemppiä kuitenkin kivun kanssa selviämiseen ❤

    Oon Sabrina aika varma että sun ei tarvii olla huolissaan painonnoususta, kyllä neuvolassa puututtais asiaan jos ois tarpeen. Mulla oli ennen raskautta varaa luopua ainakin 10 kilosta ja en ois sillonkaan erityisen hoikka, ja tosiaan joudun rajottamaan tätä syömistäni niin ei sinänsä oo ihme ettei paino nouse. Nyt oon kyllä myös lipsunut vähän noista herkkurajoista (20g sijaan oon syönyt tällä viikolla ainakin 100g suklaata, hups), mutta on ollut tosi hankala viikko muutenkin, oon mm. unohtanut syödä pari kertaa tai löytänyt itteni ruoka-aikaan tilanteesta jossa en voi syödä ja sen sellaista.

    Ja voin kuvitella ettei neljännen kohdalla enää oo kovin kiehtovaa herätä potkuihin kesken unien, mulla on tän ekankin huvipuistoilijan kanssa mitta välillä ihan täynnä. Potkut ei sinänsä oo kipeitä (vielä), mutta välillä on kyllä melko tuskastuttavaa kun tyyppi vaan kieppuu ja reuhaa, kun ite haluis rauhottua ?

   • #37508
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Varmasti löytyisi hoitoja mistä olisi hetkellisesti apua. Viime raskaudessa hieronta sen hieronnan ajan olin aivan taivaassa, mutta sit kipu paheni. Siellä on/oli varmaan jonkinlainen tulehdustilakin päällä.
    Käyn toki omalla tkn fyssarilla, mutta nyt täytyy vaan miettiä onko enemmän haittaa vai hyötyä, kun matkaa tulee eestaas yhteensä 50km ja istuminen autossa pahentaa kipua,vaikka laitan ristiseläntuen ym.

    Valmis olisin kokeilemaan vaikka ja mitä, kunhan se olisi varmasti turvallista sen kannalta ettei pelkoa ennenaikaisesta synnytyksestä tulisi. Pitäydyn nyt sitten kipulääkkeissä, pienissä jumpissa ja koitan muistaa laittaa aina SI-vyön kun touhuan. Kunhan on turvallisemmat viikot,sanotaanko 34, niin sitten saan käyttää tenssiä?? viime raskaudessa se oli kyllä pelastus, sekä synnärillä supistuksiin ?

  • #37560
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka,
   Olin ajatellut, että vasta varhaisultran jälkeen tänne puolen uskaltaudun.
   Mutta nyt on pakko tulla kysymään, onko kellään muulla ollut närästystä alkuraskauden oireena? Mulla on tässä viime päivinä ilmaantunut täysin uusi vaiva itselleni. Luin että johtuu hormooneista.
   Jos jollakulla on ollut, niin onko vinkkejä miten sen ilmaantuvuutta voisi minimoida.. viikkoja mulla vasta 5+4.

   • #37568
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tervetuloa ja onnea Margarita! Mulla oli muistaakseni alkuraskaudessa närästystä, mutta en muista yhtään missä vaiheessa. Joskus ekan neuvolan jälkeen oon kuitenkin kysellyt jo refluksioireiden hoidosta, ja siinä vaiheessa olin ehtinyt lääkitä itteäni renniellä. Paras apu oli kuitenkin syödä tosi pieniä annoksia ja luopua mausteista. Se oli tietysti hankalaa kun oli jatkuvasti ihan kauhee nälkä ja ois tietty tehnyt mieli just sitä chiliä tai jotain muuta mikä ärsytti. Koita seurailla onko ruokia jotka ärsyttää enemmän kun toiset ja etenkin onko sellaisia joista ei sitä närästystä tulis. Tsemppiä!

  • #37563
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka tänne!
   Täällä on kaikki sujunut todella hyvin. Vauvalainen liikuskelee useamman kerran päivässä. Musta tuntuu ainakin vielä, että hän on aika rauhallinen tyyppi. Ei pahemmin ”meteliä” itsestään pidä. :’D Rautalääkkeen aloitin, viikko sitten neuvolassa huomattiin, että hemoglobiini oli pudonnut 110:neen, kun se aiemmin oli n. 122. Varmaan magnesiumia täytyy myös miettiä, öisin on alkanut tulla suonenvetoja.

   Jäin töistä pois erityisäitiysvapaalle. (Päiväkotityö) Lääkäri kirjoitti todella mielellään sitä puoltavan lausunnon. Vähän mietityttää, miten saan ajan kulumaan, mutta olen nyt raskaana ollut aika väsynyt, niin nukkuessakin menee osa ajasta. Se hyvä puoli kyllä on, että jos alkaa tylistyttää, voin kehitellä vaikka jotain ulkotoimintaa päiväkodin lapsille.

   • #37567
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pyysitkö itse erityisäitiysvapaata vai tuliko puheeksi esim. neuvolassa? Onko tää pahentunut koronatilanne katsottu syyksi vai onko päiväkodissa erityisesti tässä vaiheessa jokin muu riskitekijä? Mietin siis siksi kun onhan tää koronavirus ollut aika levällään jo pitkään, niin katsotaanko se nyt riskitekijäksi. Mua vähän stressaa kun myöskin työskentelen ihmisten kanssa ja meillä käy sijaisia, ja meillä on jo todettuja tartuntoja. Lisäksi on uhka että siirretään sellaisiin tehtäviin, joissa tartuntariski on vielä suurempi. En oo itse siis edes kuullut erityisäitiysvapaasta aiemmin, perhevapaata hakiessa ajattelin että se koskee esim. vakavasti sairaan lapsen vanhempainvapaata tms.

    Mulle on iskenyt ihan älytön siivousvimma, puunasin just kylppäriä 2 tuntia (pyyhin pölyt kaikista kaapissa olevista puteleista ja pesin seinät ja kaikki), joten tekemistä kyllä riittäis ? shoppailen myös torissa kaikenlaista vauvakrääsää, siihen saa myös kulumaan hyvin aikaa ?

    Tsemppiä kuitenkin kotoiluun, toivottavasti keksit kivaa puuhaa!

    • #37580
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Alkuun tätä koronatilannetta kävivät pohtimaan mieheni vanhemmat, kun on näitä virusmuunnoksia, kaikenikäisiä taudin kantajia ja kaikenikäisiä ihmisiä sairaalassa. He toivoivat, että jäisin pois töistä.
     Kyselin sitten työterveydestä, onko poisjäänti mahdollinen, sain nopeasti ajan työterveyslääkärille ja hän kirjoitti heti lausunnon. Kerroin lääkärissä, että meidän päiväkodissa käy siivooja vaan kaksi kertaa viikossa, lapsia tuodaan oireisina hoitoon, meillä käy paljon sijaisia, ja sekä kasvattajat että lapset ehtivät pyöriä päivän aikana sekaisin samoissa ryhmissä.

   • #37606
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Luinkin tosta erityisäitiysvapaasta vähän lisää ja sitä myönnetään nyt tän pandemian takia lähinnä just varhaiskasvatuksen työntekijöille. Ihan hyvä kyllä että myönnetään, ainakin kun on kuullut kaikkia kauhujuttuja että kun ryhmästä joku saa tartunnan, päikky pysyy kuitenkin auki. Ja kun ne lapset nyt kantaa muutenkin kaikkia pöpöjä sisään ja ulos niin on siinä vastustuskyky kovilla. Hyvä että otit asian puheeks ja työterveydessä otettiin vakavasti!

  • #37583
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Margarita! Mulla on myös närästystä etenkin iltaisin ja saa välillä oksentamaan. Rasvaset ruoat, suklaa, sokeri, piimä, jugurtti ja isot annoskoot mulla pahentaneet ja iltasin oon ollu oikeastaan syömättä sit enää kuuden jälkeen mitään, jos oon halunu päästä nukkumaan ajoissa. Vähän mulla on jo alusta helpottanut, mutta pahoin pelkään että tää ”vaiva” jää synnytykseen asti, kun mahakin kasvaa tuplavauhtia ?

   Ja PupuTupunalle jaksamista! Mulla on tuhruvuotoa tulut nyt 3 viikon ajan välillä enemmän ja välillä vähemmän (nyt rv 9+3) ja sen panikoimiseni takia hankin sen kotidopplerin, että voin ite varmistaa, että sykkeet vielä kuuluu, kun ei ne mua ultraan joka välissä ota ? Paras tietty olis, kun osaisin nyt hetkeks unohtaa tän raskauden ja ajatella muita juttuja, niin aika menis nopeammin, kun nt-ultraankin on vielä yli 3 viikkoa, mutta hirveen hankalaa näissä pahoinvoinneissa, väsymyksessä ja sairaslomalla kotona tylsistyessä ?

  • #37607
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulle on iskenyt joku kevätsiivousvimma. En oo mikään siivousintoilija normaalisti, mutta nyt on ihan kauhee tarve puunata seiniä myöten kaikki. Hain myös tuttavalta Roomban testiin, koska haluisin meillekin pienen robotti-imurin mutta mies ei usko että se osais meillä imuroida kun on toisaalta avara tila mutta sitten kuitenkin paljon kaikkia huonekalunjalkoja ja nurkkauksia ja sen sellaista. Mulla ois tänään vuorossa jalkalistojen pyyhkiminen (kunhan Roomba on tehnyt oman osuutensa) mutta tuli nukuttua vähän heikommanlaisesti ja kohdun kasvukipujakin on ollut, että voi olla että nakitan sen homman miehelle ja teen ite jotain helpompaa. Oon siivonnut viime aikoina niin paljon, että oon jo löytänyt uusia suosikkisiivousvälineitä (vanha hammasharja ja tiskiharja) ? pölyjen pyyhkimiseen pinnoilta on vielä etsinnässä Paras Työväline Ikinä, ja ajattelin kokeilla siihen tarkotukseen harsoliinaa eli tuttavallisemmin puklurättiä ? ja nyt toivon tietysti että musta tulee ihan siivoushullu koska muuten oon varmaan se äiti joka ostaa ryömimään oppineelle muksulle moppipuvun ettei ite tarttis imuroida ?

   Onko kukaan vielä tilannut äitiyspakkausta? Mä ajattelin odottaa vielä hetken, koska haluttais enemmän se uusi ja elätellään toivoa että se ehtis vaihtua ennen kun tilataan. Mutta hyvä tuuri sinänsä koska tykkään ite kyllä molemmista (uudessa mun kannalta ois kyllä kivaa myös se, että siinä on vähän vähemmän vaatteita ja sit voisin kirppistellä enemmän, kun ei oo vielä ylitarjontaa kaikesta).

   Mutta nyt siivoamaan! (?) kivaa viikkoa kaikille!

  • #37612
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki, menossa mukana vaikka hiljaiseloa on ollut. Jotenkin aika vaan matelee.. kaikki oli NT ultrassa hyvin ja nyt odottelen että alkaisi liikkeet tuntua. 15+5 mennään.

   Onko kellään tullut finnejä mahaan? Ehkä noihin pistoskohtiin juuri Ja yksi tuonne jenkkakahvaan.

   Tervetuloa uudet ja ihana kun kaikki kirjoitatte kuulumisia. Näitä on mukava lukea vaikkei itse jaksa panostaa

  • #37685
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Margarita plussasta❤ närästys on varmaankin enemmän kun normaalia, kannattaa kiinnittää huomiota nyt mikä erityisesti närästää, varata rennietä ja tarvittaessa mulla on esim. Omeprazol, mutta tarkasta aina neuvolasta ja/tai apteekista lääkkeiden käyttö. Vaikka nämäkin turvallisia, mutta oon törmänny niin ihmeellisiin neuvoihin netissä asiaan jos toiseen, täysin trolleja ja luotettavuus täys 0.

   Minsqu jospa saisit ajan kulumaan, nyt on toki vähän haastava tilanne kun ei voi oikein missään käydäkkään.

   Kisu tervetuloa meillekin siivoamaan, voin kertoa että sen jälkeen ei kiinnosta pätkääkään? koitan joka päivä tehdä jotain ylimääräistä perus hommien lisäksi,mutta ei oikein jaksaminen kivun takia anna periks. Imuroida täytyy pari kertaa päivässä, muuten jäisi vähemmälle mutta tuo kiukkupylly löytää joka ikisen murusen? keittiön tasot kans pari kertaa päivässä aina ruoka hommien jälkeen ja joka päivä pyykkikone laulaa ym.
   Toissa iltana vähän koitin järkkäillä juniorin vaatteita ja tulevan vauvan vaatteita, sepä saa hetken taas riittää.
   En oo mikään siivous ihminen että joka paikka olisi aina tiptop, kadehdin kyllä heitä jotka jaksaa ja saa kodin näyttämään koko ajan kuin sisustuslehden kannessa?

   PiiPii mulla ei ainakaan ole tullut muuta kun leuan alueelle, ja ne on jo lähempänä paiseita kun finnejä? tulee aina maskin käytön jälkeen pari, vaikka pitäisin sen puol tuntia kerran kaks viikossa, en siis juurikaan kotoa poistu.

   Mittasin tossa vatsanympäryksen takkia varten, etten ostaisi liian pientä ja se on jo 105cm??? ylimääräistä ei alussa ollut että on aika paljon kertynyt. Oon aika lyhyt, 158cm ja lähtöpaino oli 52kg, nyt kun puntari näyttää melkein 63kg niin alkaa jo vähän hirvittää ? onneks jokaisesta oon saanu painon aina alas, mutta en laske sen varaan että niin varmasti käy. Lantio mulla on ainakin ”pysyvästi” leventynyt tokan synnytyksen jälkeen.

   Huoh, mitäs vielä. Maksa-ja sappiarvot oli ok, eli jotain ihottumaa vatsanseudulla mikä kutisee.

   Me ei otettu pakkausta, otin rahana kun kaikkea jo on. Sitterin ja hoitoalustan ostin, nekin käytettynä mutta edellinen sitteri purkautuu saumoista? täytyy nyt ajoissa käydä ostamassa vaipat,tutit, varalta maidonkorviketta,tissilappuja(?) ja siteitä niin pääsee sit alkuun.

  • #37691
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tää viestiketju alkaa kyl olla aikamoinen km lista, kun selailee alas asti. Leukaan on mullaki paiseita tullu ?

   Mäkin haluan kauheen pesänrakennusvietin päälle. Tai on se jo vähän mutta vauvalle en ole viel alkanut hankkia. Jotenkin en osaa, ennen kuin on sukupuoli tiedossa. Tyhmää tiedän, mut silti. Enkä tosiaan ole mikään vaalean sinistä pojalle ja punaista tytölle tyyppi. Mut on tässä runsaasti aikaa kun vasta 40% odotuksesta takana.

   Sulla kuulostaa Sabrina että on asiat jo hyvin valmiina vauvaa varten.

   Koska kauhee kyselyikä päällä nii miten teillä on seurattu rautoja? Mulla oli ennen hoitoja Todella alhaalla ferritiinit ja ne NT seuloihin nousi ihan hyvin, mutta mietin et mitenhän noita nyt sit loppu raskaus seurataan.

  • #37692
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aijoo, mun piti tehä se uus ketju aikaisemmin ? ketäs sieltä alusta puuttui niin lisätään seuraavan ketjun alkuun?
   Ferritiinejä ei oo mitattu, mut sormenpäästä napataan aina käynnillä, viimeks oli 110. Alkuraskaudessa 8+4 ollu 126.

  • #37693
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea plussasta Margarita! Ja kiitos tsempeistä kaikille! ? maanantaina käytiin ultrassa, siellä oli kaikki hyvin ja pikkusydän löi kovasti! Tänään mennään 7+2, pahoinvointi on välillä kamalaa ja kestää koko päivän, turvotus on jotain järkyttävää, näytän että olisin jo paljon pidemmällä raskaudessa ja jouduin kaivamaan vanhat äitiyshousut jo kaapista! Ja todella pystyn samaistumaan tuohon närästykseen. Mulla ollut se vaivana välillä muutenkin, mutta nyt en pysty syömään kuin paahtoleipää ja sekin närästää ?
   Eli toistaiseksi kaikki siis hyvin oireista huolimatta. Vuodotkin loppuivat heti alkuunsa, toivotaan että pysyykin näin! ?

  • #37740
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minä se taidan sieltä ainakin puuttua.

   Piipii 1. Icsi tuoresiirto tärppäsi. Ikä 30 ja laskettuaika 10.9

  • #37743
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva, että tänne puolelle on tullut lisää uusia!

   Olen viime ajat vain lueskellut teidän kirjoituksia, kun itsellä ei ole ollut mitään erityistä uutta. Kaikki on sujunut hyvin ja ainoa vaiva on ollut onneksi vain väsymys.

   Rakenneultran jälkeen olen alkanut tehdä kovasti hankintoja. On kyllä vielä monia juttuja hankkimattakin, mutta isoimmat eli vaunut, turvakaukalo ja sänky on jo hankittuna. Lisäksi vaatteita olen ostanut käytettyinä varmasti jo ihan liikaa, joten niiden osalta pitäisi alkaa rajoittaa eri sivustojen ja ryhmien selailua?

   Kelan hakemukset täytin tällä viikolla ja eipä tässä itselläkään enää kauhean montaa työviikkoa ole, kun huomioi välissä olevan pääsiäisen ja viikon loman.

   Mulla on neuvolassa mitattu hemoglobiini vain sormenpäästä. Lisäksi olen käynyt pari kertaa työterveyden kautta mittauttamassa hemoglobiinin lisäksi ferritiinin.

  • #37745
   Nimetön
   Ei-aktiivinen
Luet parhaimillaan 89 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.