Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Plussanneet vol 6

Luet parhaimillaan 147 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #39034
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sabrina
   29v, 3.icsin 3pas, pakkanen tyhjä.
   4.lapsi (kaksi luomua edellisestä suhteesta), miehen toinen.
   La 3.7.2021

   Kisu
   3. icsin tuoresiirto tärppäsi, pakkasessa yksi alkio. Aiempi raskaus päättyi keskeytyneeseen keskenmenoon 2018.
   La 5.7.2021

   Amelia
   30 v, 2. icsin 2. pas. Pakkasessa vielä 3 alkiota. Ensimmäinen ja laskettu aika (omien laskujen mukaan) 29.7.
   Taustalla kaksi keskenmenoa.

   Lumi
   1.IVF:n tuoresiirto, 6 pakkasessa. 2.lapsi, molemmat yhteisiä. Laskettu aika 27.7.2021

   Minsqu
   29 v. Ensimmäisen icsin 1.tuoresiirto.
   Pakkasesssa kaksi alkiota.
   La 20.7.21
   Ensimmäinen lapsemme olisi.

   Taika
   30v, 1. ivf:n 1. Pas. Pakkasessa 2 alkiota.
   Laskettu aika 29.7. Ensimmäinen yhteinen lapsi olisi.
   Taustalla yksi luomusti alkanut kohdun ulkoinen raskaus, toinen munajohdin mulla on tukossa mikä selittää osittain lapsettomuutta ja kohdun ulkoista.

   Viivi
   2.IVF, 1.PAS
   ei mitään pakkasessa
   Ikä 38 vee ja takana monta vuotta hoitoja
   Viime vuonna IVF jonossa yksi spontaani raskaus, joka diagnosoitiin tuulimunaksi viikolla 7. Nyt tämä viimeisin plussa 5+4 rv ja varhaisultra varattu 7.1.

   Heinä
   2. IVF:n 2.PAS, yritystä ja hoitoja takana useita vuosia, viimeisimmät yksityisellä. Ensimmäinen lapsi olisi, laskettu aika 11.7.

   Melli
   34v. Tärppäsi luomuna juuri ennen hoitojen alkua
   Ensimmäinen lapsi, 4,5 vuotta yritystä takana
   La 1.8.2021

   Ronya
   32v, 1.ivf 1.pas tärppäsi, pakkanen tyhjä. Endometrioosin takia suoraan ivf ilman muita hoitoja, yritystä takana vajaa pari vuotta. Ensimmäinen lapsemme ja la 5.9.

   Aamu
   34 vuotta. 4. IVF:n viimeinen siirto tärppäsi. Kaksi keskenmenoa aiemmista kierroksista. Yritystä takana reilut 6 vuotta. LA 23.8.

   Piipii
   1. Icsi tuoresiirto tärppäsi. Ikä 30 ja laskettuaika 10.9

   Manna
   1. Icsi, tuoresiirto nega, pas tärppäsi. Ikä 35 ja esikoinen -09 luomuna aikaisemmasta suhteesta. Hoidot aloitettu 2016. La 23.10 ja kaksoset tulossa.

   Sinivuokko
   38v. Hoitojen keskellä luomuna tärppäsi. 2 vuotta yritystä alla. Ensimmäinen lapsi kummallekin. La 15.12.

  • #39037
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos, Sabrina!

   Tulin vaan kommentoimaan, että saan jatkossakin ilmoitukset sähköpostiin 🙂

   • #39038
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meitähän on vaikka kuinka paljon, mutta miten musta tuntuu että suurimmaks osaks me ollaan täällä valittamassa??‍♀️

  • #39043
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Sabrina uudesta ketjusta! ?

   Ja kiitos vielä kaikille tuesta ja tsempeistä ❤️ Nyt mulla on siis rv 18 (17+5), eli ei olis pitkä matka puoleen väliin! Ja rv26, mikä rajana, että pojat selviäisi taitaa olla jo elokuun lopulla ??

   Katsoin myös, että täällähän on hurjasti väkeä alkuesittelyn mukan, mutta onkohan kaikki enää matkassa mukana? Toivottavasti kaikilla kuitenkin kaikki hyvin, vaikka ei tänne ole ehkä jaksaneet kirjoitellakkaan ❤️

   On aika hullunkurista, että toisaalta pelkään hankkia mitään vauvoille, kun pelkään, että menetän ne tai toisen niistä ja toinen puoli musta huutaa, että hankit sitten, kun ei oo enää riskejä niin paljoa, etten sit oo kaiken tavaran keskellä suremassa. Muutetaan meidän vierashuone poikien huoneeks ja sille en pysty tekemään esim mitään. Tapettien vaihtaminen jne tuntuu ihan hullulta tässä vaiheessa (meillä mä remppaan, mies inhoaa kaikkea remontoimista, kun mä taas rakastan) Toisaalta taas saan pidettyä jollain tapaa itselleni toivoa yllä sillä, että valmistaudun näiden tuloon. Tänään kun sain tiedon aamulla, että sykkeet löytyi, niin ajettiin suoraan sairaalasta hakemaan näille sitterit, mitkä olin torin kautta automatkalla Helsinkiin varannut. Enkä tiedä miten olis oikeasti järkevä toimia?

   • #39045
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    ❤ on kyllä varmasti tosi vaikeeta tasapainoilla sen kanssa että toisaalta kahden kuukauden päästä pitäis olla valmiina vauvojen tuloon ja toisaalta ei uskalla. Mä ehkä tekisin itse pieniä hankintoja pikku hiljaa, jos se yhtään ilahduttaa ja auttaa jaksamaan. Jos taas lisää ahdistusta ja pelkoa, sitten jättäisn myöhemmäksi. Mutta mun laskujen mukaan rv 26 on enää 8 viikkoa, ja sehän on heinäkuun lopulla jo!

    Hurjasti lämpöä ja sinnikkyyttä teille kaikille sinne ❤

   • #39048
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tosi tosi vaikeeta asettua aseemasi. Täytyy varmaan tehdä niin mikä itsestä tuntuu hyvältä, parantaa oloa sekä ei tunnu väkinäiseltä.
    Jos pojat syntyy keskosina, niin heillä on pitkä matka kasvaa sairaalassa silloin on myös aikaa tehdä hankintoja? Toivottavaa tietenkin että pääset mahdollisimman pitkille viikoille heidän kanssa!❤
    Vaikea sanoa, tiedät itse mikä susta tuntuu parhaimmalta ?

    Onko keskosilla jo noilla viikolla niin, että ovat kehittyneempiä kun yksöisraskaus? Onko tuo ees sana?‍♀️
    Milloin sulla on kontrolli poikien voinnin suhteen uudestaan?

   • #39051
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tässä onkin hyvin jo sanottu aiemmin, että kannattaa tehdä niin kuin parhaimmalta itsestä tuntuu. Hankintoja ehtii kyllä hyvin tehdä vielä myöhemminkin. Ja voihan sitä aina vähän jo katsella alustavasti mitä hankintoja tulee tekemään ja kirjata niitä ylös, vaikka ei vielä mitään tilaisi tai ostaisi.

    Hyvää vointia sinulle ja toivottavasti tosiaan pääset poikien kanssa mahdollisimman pitkille viikoille!

   • #39053
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo totta, kai se on mentävä sen mukaan mikä vaan hyvältä tuntuu! Ja joo tosiaan, se on jo heinäkuun lopusss ?

    Toivon kyllä, että jaksaisivat vähän pidempään olla vielä mahassa kasvamassa. Samalla lailla kehittyvät, kuin ylsösraskaudessakin, mutta yleensä voivat olla pienikokosempia. Lääkäri vain sanoi, että silloin rv26 olisivat yli 500g painoltaan ja silloin mahdollisuudet selvitä vatsan ulkopuolella.

    Onnekasi kontrolli on jo ens tiistaina ja saatiin se Helsinkiin samalle lääkärille, joka teki leikkauksen, eli ei oo onneks pitkä aika siihen ❤️

  • #39050
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa!

   Mukana ollaan, ja aktiivisesti olen lukenut teidän kuulumisia, vaikka en itse ole aktiivisesti kirjoitellutkaan. ? Täällä on menossa rv 30, ja vatsa kasvaa hurjaa vauhtia! ❤️ Oma olo on muuten ihan hyvä, mutta huomaan väsyväni aika helposti ja toisinaan pitää nukkua useammatkin päiväunet. Olen nyt jäänyt jo pitämään lomia, joten lepo on mahdollista aina, kun siltä tuntuu. Isoimmat hankinnat alkaa olla jo tehtynä ja pitäisi pikkuhiljaa alkaa pesemään pieniä vaatteita.

   Olen lukenut teidän matkaa täällä taustalla ja ollut hengessä mukana. Itselle tulee välillä huono omatunto jos lepäilee vain koko päivän, toisaalta taas olen samaan aikaan kiitollinen, että se on mahdollista. Ja antaa myös itselle perspektiiviä, kun lukee teidän muiden kokemuksia tästä matkasta ja siitä millainen raskaus voi myös olla. Etenkin Sabrinalle ja kisulle kovasti tsemppiä!

   Oletteko te jo alkaneet miettiä lähestyvää synnytystä ja siihen liittyviä toiveita? Osalla toki on jo aiempaa kokemusta, mutta onhan toki jokainen synnytys omanlaisensa kokemus. Ja joku (en nyt valitettavasti muista kuka) olikin jo puhunut lähestyvästä synnytyksestä neuvolassa ja päässyt keskustelemaan peloista siihen liittyen. Itselle synnytys tuntuu vielä kaukaiselta ajatukselta, vaikka hiljalleen olenkin alkanut ottaa eri vaiheista selvää sekä kuunnella erilaisia podcasteja. Vähän myös mietityttää mikä tilanne täällä HUS:n alueella on, kun h-hetki tulee omalle kohdalle. Varsinkin viimeaikoina on kirjoiteltu paljon kätilöiden kiireestä, vaikka uskon vilpittömästi kätilöiden tekevän parhaansa, mutta jos henkilökuntaa on liian vähän, niin sille ei voi mitään. Ei auta, kun toivoa, että kun oma vuoro tulee, niin silloin ei olisi joka paikka ihan täynnä. ?

   Tulipas pitkä kirjoitus, koetan nyt kirjoitella vähän useammin, ettei tule tällaisia megapitkiä päivityksiä ?

   • #39052
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nauti päivästä kun saat vaan olla! ? mutta tiedän, mäki poden huonoa omaa tuntoa kun olen edelleen yökkäreissä ja juniorin kanssa katsotaan telkkaria ja leikitään legoilla. Ulos ei oo asiaa kun sataa vettä, enkä aijo uhrata ajatustakaan siivoukselle ?

    Itsellä toiveena saada epiduraali ajoissa sekä pudendaali puudutus. Muuten ei oo väliä ? viime synnytyksestä olis voinu jäädä paska fiilis;
    Kätilöt vaihtui koko ajan, meillä ei ollu ns omaa kätilöä, sama harjoittelija oli kuitenkin. Siinä yöllä synytyi 3h sisään oliko 5 poikaa, koska meillä oli viimeiseen asti opiskelija niin oletan että siellä oli kiirettä. Ja se ei ole missään nimessä kätilöiden vika! Mies muistaa, itse en, että opiskelija oli sanonut jossain vaiheessa että kun hän sanoo nyt niin miehen on välittömästi painettava hälytysnappia, että toinen kätilö tulee paikalle.
    Mulla oli koko ajan luottavainen fiilis, eipä opiskelijat muuten opi. Jos jollain on huonoja kokemuksia niin asia erikseen tietty.
    Kai heillä on joku piste, mihin asti saavat toimia yksin mutta sitten pitää olla ohjaaja kaverina vaikka kaikki menisi hyvin.
    Punnitusten jälkeen oltiin toista ellei kolmatta tuntia kolmestaan salissa vielä, joku kävi välillä huikkaa ovelta onko kaikki hyvin ?
    Pahoittelivat jälkikäteen ja tekivät selväksi että aikamoinen kiire oli.

    Kyllä tässä alkaa pikkuhiljaa enemmän vaan miettii ja jännittää, vaikka neljäs synnytys edessä niin kyllä jännittää. Eipä yksikään ole samanlainen eikä voi oikein suunnitella etukäteen, toivoa voi kuitenkin?

    Reilu kaks viikkoa niille viikoille kun juniori syntyi, nelisen viikkoa mahdolliseen käynnistykseen??

   • #39054
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla on jo aika hyvä suunnitelma synnytystoivelistasta, mutta mitään ennoo kirjannut ylös ja päätettiin ottaa tässä sellainen kevyt loppuraskauden projekti, että laitetaan vielä keittiö uusiksi ennen muuttoa ? lisähaasteita tähän soppaan tuo vielä se, että pitäis myydä tää nykyinen kämppä, pakata ja ehtiä maalaamaan ja kasaamaan sitä keittiötä itse, ettei tuu aivan liian kallis tästä rempasta (otetaan kyllä ammattilaiset asentamaan kaapit ja tasot ja muut, mutta Ikea-palapelin rakentamisesta tulis aivan järjettömästi kuluja). Joka tapauksessa tää viikko on siis mennyt tehokkaasti rempan suunnittelussa, en oo ees ehtinyt pestä naperon uusia vaatteita ja kantoreppua ja lakanoita tässä samalla ?

    Sabrina, musta kuulostaa jotenkin hellyyttävältä, että mies on saanut niin tärkeän tehtävän ?❤ Mulle myös se, että opiskelija olis paikalla koko ajan, olis helpottava tekijä, eniten huolettaa tossa kiiretilanteessa just se että jäädään miehen kanssa kahdestaan eikä kumpikaan tiedä mitä tapahtuu. Opiskelija tietää kuitenkin missä vaiheessa tarvitaan kätilöä tai lääkäriä avuksi. Siksi sen doulankin haluaisin, että paikalla ois koko ajan (tai lähes) joku, joka tietää mitä on meneillään. Mutta tietysti jokaisella on se oma mukavuusalue ja tarpeet, ja kyllähän niitä kätilöitä pitäis olla tarpeeks ihan senkin takia, että työhyvinvointi säilyy.

    Nyt meen laittamaan noi lakanat koneeseen ja sitten palaan keittiösuunnitelman pariin. Jos jaksaisin lähteä pienelle kävelylle, voisin hakea maalivärimalleja läheisestä rautakaupasta tai käydä mittaamassa uudella kodilla vähän kylppärin allasta, että tiedän minkä allaskaapin siihen hankin ?

  • #39055
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Opiskelijat on kuitenkin loppuvaiheessa, tieto ja taito pitäisi olla jotenkin hallussa. Alatutkimusta en oo antanut tehdä kuin kätilön, ennen kun epiduraali on vaikuttanut. Syystä että se tekee ihan hemmetin kipeää!
   Mun on nyt pakko kertoa; viime synnytyksessä piti puhkoa kalvot. Epiduraali oli annettu. Kysyivät saako opiskelijia tehdä sen, sanoin että joo. Ekalla yrityksellä,eikä vielä toisellakaan onnistunut. Tsemppasin parhaani mukaan, sanoin että ottaa rauhassa,kerää itsensä ja kokeilee vaan uudestaan ? ei onnistunut ja oli vähän ehkä jo paniikissa (kätilö vieressä),olin edelleen että tässä ei oo mitään hätää,ei kiirettä eikä muhun satu, että yritä vaan vielä jos haluat! Yritti mutta ei sitten kuitenkaan onnistunut. Yritin skarpata toista parhaani mukaan?? kätilö puhkoi kalvot ja kysyi saako opiskelija kokeilla,olin edelleen että antaa mennä vaan??
   Toinen taas on tipan laitto. Mulla on jäätävä piikkikammo, joten sen valitettavasti jätän ammattilaiselle, joka on myös haasteellista kun suonet karkaa ja aina pitää laittaa loppujen lopuks kyynärtaipeeseen. Vaikka sanon siitä alussa että laittaa suoraan sinne,koittavat kuitennin tökkiä kämmenselkään.

   Kuitenkin ymmärrän heitä jotka eivät halua opiskelijaa muuta kun korkeintaan seuraamaan, on yhtä ok asia kun antaa osallistua. Ei kaikki halua tai tykkää, täytyy tehdä niin kuin itsestä vaan tuntuu parhaimmalta! Eikä kätilöt sillain lopu, mikäli kiire tulee niin muilta osastoilta tarvittaessa tulee kiire apuja, eli ei tarvii ”tyytyä” opiskelijaan sillä ajatuksella.

  • #39059
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin täällä kirjoittelen kuulumisia taas. En muista enää, kerroinko että ostettiin keltaiset Ora Unto-vaunut viime viikolla. 🙂 Se taisi olla kisu joka Oran mainitsi silloin kun täällä aiemmin kyselin vaunuvinkkejä. Silloin Oraan tutustuin netissä. Mentiin liikkeeseen katsomaan ja onneksi mieskin tykkäsi. 🙂 Ovat jykevät, tukevat ja joustavat vaunut. Sopivat tänne meidän omakotitaloalueelle, jossa on vaihtelevia reittejä ja talvisin paljon lunta (jos sitä tulee).
   Jos asuttaisiin jossain vilkkaassa kaupungissa, päiviin sisältyisi paljon sukkuloinia ahtailla kaduilla ja kauppakeskuksissa, olisi valintamme ollut joku toinen vaunu.

   Radin kanssa sujuu ihan hyvin, muutama ylitys on tullut, mutta olen onnistunut jäljittämään mistä ylitys mahtoi johtua, ja olen voinut vältellä samaa ruokayhdistelmää toiste. Onneksi joka päivä ei tarvitse mitata!

   Eilen oli neuvola, kaikki hyvin. Välillä on huolestuttanut kun vauvalla on ollut rauhallisempia päiviä, mutta kun olen syönyt tai juonut jotakin makeaa, on liikelaskennassa tullut kymmenen liikettä täyteen aika nopeasti. Nyt on taas vilkkaammat ajat. Vauva koittaa kovasti punkea ja vaihtaa asentoa, ja sen kyllä hyvin tuntee. 🙂 Nyt neuvola on uudestaan jo kahden viikon päästä. Se tuntuu turvalliselta. Joskus tuntuu, että kerran kuussa on liian harvoin. Sen jälkeen on neuvolalääkäri. En tiedä tarkalleen, missä asennossa vauva on, mutta uskoisin, että istuu vielä oikeinpäin. Viikkoja nyt 31+3.

  • #39063
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mun piti oikein äsken käydä katsomassa Preggersistä, mikä viikko mulla on menossa. En muista sitä kyllä enää, kun ajatukset täyttää nyt pelkkä keittiöremontti ? mulla on edellisestä neuvolakäynnistä jo pari viikkoa ja seuraava käynti on neuvolalääkärille 3.6. (tai jotain sellaista), mutta sit taitaa alkaa käynnit 2vk välein. Täällä on vaan niin paljon perheitä ja iso perhekeskus, että aikojen saaminen on aika haastavaa ja nyt on varattu jo rv 39 asti käynnit. Epäilen kyllä että tää remontti- ja muuttostressi käynnistää synnytyksen aiemmin, pitääkin yrittää nyt vähän keskittyä rentoutumiseen ja pelkkään olemiseen ja vauvalle höpöttelyyn enemmän.

   Mulla on ollut nyt muutaman päivän vatsa vähän sekaisin/löysällä, ja mietin että supisteleekohan nyt niin etten sitä itse vaan tajua. Välillä juilii alavatsalla niin kun menkkojen aikaan ja tietysti koko maha on jo vähän kipeä ja arka jatkuvasti. Toinen selitys on toki se että oon nyt nukkunut niin huonosti ja käyn niin kierroksilla, mutta koska mulla liittyy menkkoihin samanlaista oireilua, mietin voisiko tässä olla kyse (harjoitus)suppareista. Nappula kyllä tuntuu vielä liikkuvan myös pystysuunnassa (nytkin painaa tuolla kylkiluissa), joten ehkä en vielä huolestu käynnistymisestä, mutta täytyy kyllä tarkkailla vähän tätä menoa. (Ja siis googletin toki heti asiaa ja tulokset tukivat teoriaa supistelusta, etenkin kun kyse ei oo mistään rajusta vatsataudin kaltaisesta vaan lähinnä viime viikkojen hitaaseen toimintaan verrattuna hieman hämmentävän tehokkaasta toiminnasta). Onko teillä jo aiemmin synnyttäneillä ollut vastaavaa?

   • #39065
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oon kuullut että monella vetää vatsan sekaisin ennen synnytystä, itsellä ei näin oo ollu. Joten luulen että jokaisella tavallaan.
    Supistukset kyllä tunnistaa, harjotussupparit yleensä on kivuttomia ja menee vatsa kovaks. Takit sitä niin se on ihan kivi kova? harkkareita voi olla myös vähän kivuliaatkin, pääasia että ei oo säännöllisiä/ei tuu vuotoja.
    Mulla taas tankkaus ja kellottaminen menossa kun alko supistelee, sekuntikellolla otan kierrosaikaa kun hokasen että tulee useampia. Toista litraa koitan juoda,vähän muutakin kuin vettä. Siitä seuraa kyllö oravanpyörä,kun juo ja painaa yhtään rakkoa niin supistaa,käyt vessassa ja juot lisää jne?
    Mulla vaihtelevasti kivuttomia ja kivuliaita, kipu tuntuu just kovana menkkakipuna alavatsalla ja alaselässä.
    Mutta jos yhtään emmit, niin lähet herkästi käymään synnärillä! Siinä ei käy kuinkaan, parempi huti kun käy köpsästi kotona?

   • #39067
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hui, siellä taas jännät paikat! Toivottavasti rauhottuu ja vauva jaksaa odotella vielä muutaman viikon!

    En kyllä tosiaan usko että mulla on mitään tilannetta päällä. Luulen myös etten niitä harkkareita tunnistais nyt vaikka ne tulis neonkyltin kanssa, jos on siis kivuttomia, kun tässä on niin paljon meneillään. Pari kivuliaampaa supparia on ollut tässä kevään mittaan, mutta ei tosiaan nyt viime aikoina. Mutta on kyllä vaikee sanoa onko tää vatsa pinkee siks, että supistaa vai siks että vauva päättää venytellä sitä vasten (tää on ollut lähes jatkuva tila viime viikkojen ajan). Ja jos epäilen yhtään että oikeesti jotain on meneillään, oon kyllä jo taksissa matkalla salamana. Mutta kyllä tässä kieltämättä tuli mieleen että vois alkaa valmistautua äkkilähtöön, ettei vaan käy niin että synnärille lähdetään täysin valmistautumatta ja ilman suklaata. Rv 34 siis menossa (33+4) ja nyt tuntuu ekaa kertaa siltä että aika loppuu kesken ???

   • #39068
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä en varmaan enää ees tiiä millon pitäs lähtee. Nytki tunnin verran supistellu, alle 10 min välein ja kipeesti. Koitan vaan juoda ja ootan että mies tulee kotiin että otan särkylääkkeen ja meen pötkölleen.
    Kun nää voi johtua ihan vaan kivusta ja väsymyksestä, enkä jaksais turhaan lähtee käymään sairaalassa. Vaikka siis ei se olis turhaa mutta kuitenkin.
    Mut kivuttomat ei säännölliset supistukset, niistä en olis huolissaan.

    • #39089
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Miten siellä Sabrina menee? Rauhoittuiko supistukset vai joko sä olet synnärillä? ??

  • #39091
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Rauhottu illalla kun pääsin lepäämään! Lupaan tulla tänne infoamaan kun lähtö tulee ja päivitellä tilannetta?
   Mielenkiinnolla odotan ensiviikon lääkäriä,mitä kohdunsuulla näillä supistuksilla on saanu jo aikaseksi.
   Toivottavasti vähän jotain, mutta ei liikaa, käynnistyksen helppoutta ajatellen ?

   Mies lähti juniorin kans isovanhemmilla käymään että saan levätä, hah, täällä on tunnin sisään raivattu vaatehuone, makuuhuone, pyykkiä pyörimässä ja lattiat odottaa pesua?? nivusissa tuntuu semmosia pyörähdyksiä, meinaa lähtee jalka aina alta, ehkä jonkin sortin stoppia joku koittaa sanoa. Mutta nyt ei malta, kun kerrankin voi rauhassa yksin touhuta! Kitisen kivuista sitten mielessäni, kerran pitää tekemällä tehä sen sijaan että ottais rennosti??

  • #39136
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heräsin tänään uuden raskausvaivan kanssa: kipeät ja jäykät sormet ?? alavatsaa myös jomottelee kuin menkkojen aikaan ja liikkeellä tulee entistä enemmän sellasia kipuja kuin joku tökkisi sukkapuikolla kohdunkaulaa. Liitoskivut sen sijaan on joko helpottanut tai sit ne vaan on jäänyt huomiotta kun on ollut *vähän muuta*.

   Käytiin viikonlopun aikana neljä kertaa Ikeassa, kun keittiörempassa tuli vastaan yllätyksiä jotka vaati suunnitelmien hiontaa. Se oli kauheeta, vaikka normaalisti en vihaa sitä. Onneks eilen oltiin sentään autolla, perjantaina ja lauantaina nimittäin oltiin liikkeellä julkisilla ja se vasta olikin kamalaa. Nyt on kuitenkin kaikki muuton kannalta välttämätön hankittu, eteisen kaappeja ja kirjahyllyjä ehtii miettiä myöhemminkin mutta keittiö ja kylppäri on sen verran oleellisia että ne on saatava pakettiin ennen kun siellä pitää asua. Päivän päätteeksi käytiin vielä hakemassa mulle keinutuoli, jonka bongasin Torista Bauhausin parkkiksella istuessani, ja se kuittas aika monta ikävämpää kokemusta viikonlopulta. Tällä viikolla aion vaan istua keinussa ja tilata puuttuvia juttuja ja pakata sairaalakassin, ja puhuttiin myös miehen kanssa että kun meidän babymoon meni nyt tähän remppaan ja muuttoon, mentäis ehkä tällä viikolla tai ens viikon alussa hotelliin yöksi. Todettiin kyllä että tää on just meidän tapaista, että kun on yhteistä aikaa ja olemista, keksitään joku älytön projekti ?

   • #39138
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko sormet turvoksissa?

    Tai sitten nuo on niitä liitoskipuja? voin sanoa että neljännen kohdalla mulla ei oo enäö mitään hajua mitkä on liitoskipuja, kun näitä erilaisia on vaikka muille jakaa?mulla on ollu pari viikkoa kans tommosta,oon yhdistänyt vauvan laskeutumiseen kun on jo tosi alhaalla. Ihan kun päällä porais itseään pois tuolta ?Lisäks eilekin monen monta kertaa nivusten kohdalla aina jommalla kummalla puolella pyörähti kun käveli?
    Meneekö vatsa kivikovaks sillon kun niitä menkkakipuja tulee?

   • #39144
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ei oo turvotusta eikä mitään muuta kun tosiaan noiden sorminivelten jäykkyys/kipu. Sitä ei oo ees peukaloissa ? verenpainekin on tosi matala ja muutenkin turvotus ja päänsäryt ja muut on pysynyt poissa.

    Musta tuntuu että mun kohtu on ihan kivikova koko ajan, mutta vatsanpeitteitä on alavatsalla sen verran, että on vaikea sanoa. Mun mielestä ei siis oo kuitenkaan oikeestaan eroa sillä, onko jomotusta vai ei. Niihin sukkapuikkokipuihin liittyy lähes aina se että oon liikkeellä, mutta ne on niin selvästi kohdunkaulalla että epäilen myös tyypin pyrkivän ulos. Se kuitenkin yleensä rauhottuu samalla sekunnilla kun pysähdyn. Liitoskivut on taas mulla tuntunut enemmän askeleella tai jos esim. yrittää työntää jotain jalalla tai ottaa kenkiä pois. Se tuntuu erilaiselta, vähän tylpältä semmoselta että luut hankais toisia vasten ja että menee jalat alta. Toki molemmat voi olla liitoskipuja, epäilisin kuitenkin että tää sukkapuikkohomma kulkee maailmalla nimellä lightning crotch. Selitystä sille ei tiedetä (eipä tietenkään) eikä mitään helpotusta, mutta onneks se on lyhytaikaista vaikkakin mieluummin eläisin ilman ?

   • #39145
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Apua kumpikohan meistä synnyttää ekana, kun ollaan niin vaivasia ja molemmilla painaa vauva jo alaspäin ?

    Muistan lukeneeni joskus jostain että hedelmöityshoidoilla alkunsa saanut syntyy herkemmin ennenaikaisesti.
    Mä lueskelen kokemuksia näillä viikoilla syntyneistä, viikon vielä kun jaksais niin saan ottaa tenssin käyttöön? varmaan vois jo, mutta en uskalla?

   • #39146
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä veikkaan kyllä että sä synnytät ekana, kun on jo ennestään lapsia ja supisteleekin. Mulla tää nyt on vaan tällasta oirebingoa ?

    Epäilen ite että ivf-hoidoista alkaneet raskaudet on siks keskimäärin lyhyempiä, kun aiemmin alkioita istutettiin kaksi ja tuli enemmän kaksosia (tätä tehtiin jossain vaiheessa siks että ois parempi onnistumismahdollisuus yhdellä siirrolla ja kaksoset tietysti oli sivuvaikutus). Muistelen että klinikalla hoitajat oli kanssa sitä mieltä, että teoria on mahdollinen, mutta tietenkään sitä ei voi (vielä) verrata, eikä siksikään että eihän sitä tiedetä kuinka monessa luomuraskaudessa hedelmöittyy useampi munasolu ja silti kiinnittyy vain yksi.

    Tilasin just äsken pieniä tutteja ja maidonkerääjän ja muita puuttuvia juttuja. Nyt on nimittäin tullut se vaihe kun ei enää yritetä saada kaikkea kirpparilta, ettei käy ohraisesti ja napero joudu elämään ensimmäiset päivänsä ilman lakanoita tai vaatteita ? tensin tilaamista harkitsen myös, mutta en oo varma kannattaisko kuitenkin vaan vuokrata ? oon tosin niin saamaton, että varmaan pakko lähteä jossain vaiheessa sitten ostamaan sitä ihan jostain liikkeestä kun en oo saanut tehtyä tilausta ?

   • #39147
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä ainakin saa myös fysioterapiasta lainaan tenssin, kannattaa kysyä! Ja suosittelen ehdottamasti synnärillä jos vaan mahdollista, kokeilemaan. Tykkäsin kyllä itse viime raskaudessa, johon sain luvan käyttää rv 35 alkaen,niinku tässäkin.
    Synnärillä oli vielä semmosen, missä oli buusteri, kun supistus tuli ja paino sitä niin ???

    Mä ajattelin loppuviikosta käydä hakee tarpeelliset ”isommasta kaupasta” loput, tutit, peitot ym samalla reissulla kun on äippäpolin käynti.

    Apua kun mulla on jotenkin haikee olo, että tää on viimeinen sotanorsuilu mun osalta, ei me enää hoitoihin todennäköisesti lähdetä. Toki neljässä ipanassa on enemmän kun voi toivoa, mutta silti ? yksityiselle tie veisi jos joskus sitä haluais.

    Meillä siis vika miehessä, käytännössä puhutaan kymmenestä,kymmenistä siittiöistä mitä näytteessä on ollut ja niitäkin on pitäny jollain aineella saada liikkumaan. Juttelin pari iltaa sitten,että haluaako varalta että aloitan jonkun ehkäisy. Oma näkemys on että voin itse paremmin ilman hormonaalista ehkäisyä, enkä missään nimessä halua kuparikierrukkaa. Päädyttiin siihen että en aloita mitään, jos semmoinen ihme tapahtuisi että näiden kaiken jälkeen luomusti raskaaksi tulisin, olisi niin tarkoitettu ja se otettaisiin avosylin ehdottomasti vastaan.

  • #39179
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kaipa mäkin nyt sitten siirryn tänne puolelle 🙂 Eli meillä yksi luomulapsi v. 2015 ja kolme vuotta hoitoja takana. Alkuvuodesta aloitettiin IVF-hoidot ja tämä tarraaja on nyt ekasta PAS-siirrosta (tuoresiirtoa ei tehty hyper-riskin vuoksi).

   Raskauskiekon laskurin mukaan tänään olisi 6+4. Aikamoista jännäilyä ollut tämä alku. On ollut ruskeaa vuotoa, välillä punertavaakin, mutta se on nyt ainakin toistaiseksi loppunut. Eilen alkoi alavatsan vihlonta, tuli yksi tosi kovakin vihlaisu ja olin jo ihan varma, että tämä oli tässä. Mutta ei, tänään taas normaalit oireet, eli aika kova pahoinvointi ja rinnat ovat todella kipeät. Ensi viikon maanantaina on eka ultra.

   • #39181
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ihanaa, onnea paljon❤

    Menkkamaiset kivut enemmän kun normaaleja ja repäisykivut alussa.
    Jos vuoto muuttuu runsaaks ja hyytymiä tulee niin sitten olisin huolissaan, toki mikä tahansa ylimääräistä vuotaa niin huoli tulee itse kullekkin!

   • #39185
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos paljon! <3 Se vuoto oli siis tosi pientä onneksi. Nämä kivut ovat olleet enemmän vihlomista kuin menkkamaisia, mutta kai sekin on normaalia… Onneksi nämä muutkin oireet ovat niin voimakkaita, että antavat toivoa 😀

  • #39207
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Kaipa minäkin uskallan tänne jo siirtyä. Onnistunut 4. inseminaatio tuotti tulosta ja nyt ollaan viikolla 6+2. Oireitakin olen jo päässyt tunnustelemaan, menkkamaiset kivut ja varsinkin erityisen kipeät nännit piinaavat päivittäin. Untakin riittäisi vaikka koko korttelille jakaa. Vaikea uskoa olevansa raskaana ja oonkin tehnyt parin viikon aikana lukemattomia raskaustestejä. Toissapäivänä kahden testin viivat olivat haalentuneet, jolloin iski tietysti kauhea paniikki ja soitin neuvolaan. Sieltä rauhoiteltiin ja sanottiin joskus käyvän niin, mutta kun oireet eivät ole mihinkään hävinneet eikä ole vuotoa, niin ei kuulemma ole paniikinaihetta. Pitkän googlettelun jälkeen en löytänyt mitään raskaustestin haalenemisesta, joten sanokaa pliis, että jollekkin muullekkin on käynyt näin 😀 Puolisokin on yrittänyt rauhoitella, muttei uskalla enää puuttua mun panikointiin, kun oon ärähtänyt muutamaan kertaan 😀

   • #39208
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea❤
    Onko sulla varhaisultra kohta puoliin?
    En luottais testien haalenemiseen, jos ultraan ei pääsis niin mittauttaisin hcgn kahtena päivänä joissa väliä että miten tuplaantuu.
    Ootko tehny digiä?
    T. Himotestaaja?

   • #39219
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea ja tervetuloa! Viivathan saattavat olla eri vahvuisia muutenkin, ja testin ajalla, nesteytyksellä ja muilla ulkopuolisilla tekijöillä voi olla siihen myös vaikutusta. Mutta on ihan ymmärrettävää että kaikki pienetkin muutokset aiheuttaa huolta, musta tuntuu että kukaan muu kun lapsettomuutta kokenut ei voi ymmärtää sitä miten stressaavaa raskautuminen voi olla. Toivottavasti teillä on pian varhaisultra ja siellä tulee varmempi olo 🙂 Voimia ja tsemppiä sekä huoliin että oloihin! ❤

  • #39269
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Sabrina ja kisu ♥️ …ja kiitos Sabrina himotestaajan vertaistuesta ?

   Ens viikon tiistaina on onneks varhaisultra. En vaan malttais odottaa. Eilen kaupassa kävelin automaattisesti suoraan raskaustestien luokse ja puoliso tokas ettei päästä mua ennen ultraa yksin kauppaa, varmaan ihan hyvä idea ?

   • #39273
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No onneksi on niin pian, eikä varmaan kerkeä hcgtä kattoo kahteen kertaan. Nyt vaan malttaa odottaa tai tehdä viikkodigi?
    Kyllä täälläkin kulu testejä, eri merkit anto eri vahvusia, menkkakipu tyyppisten takia kävin hcg kontrolleissa niin sain olla rauhallisin mielin siitä ?
    Ja muista että oireet vaihtelee päivittäin, ei tarkoita mitääm jos toisena päivänä niitä on vähemmän.

  • #39270
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä meneillään rv 34+ ja pientä jännitystä alkaa olla ilmassa. Nyt on alkanut tulla taas hieman turvotusta, jaloista huomaa erityisesti kun sandaaleistakin jää jäljet ? verenpaineet taas on laskussa, joten oon asettanut itseni salmiakkikuurille (en uskalla syödä montaa salmiakkia päivässä, mutta muutamakin on kyllä ihanaa pitkän salmiakkitauon jälkeen). Mulla on verenpaine ollut lähes koko raskauden 120/75, mikä on aika normaalilla tasolla mulle, mutta nyt on ollut parhaillaan 100/60, ja huimausta on ollut enemmän kun aiemmin, joten hankin oman mittarin että voin seurata kehitystä ja puuttua myös jos näyttää että lähteekin nousuun.

   Hankintoja on taas tehty ja pieniä vaatteita pesty. Koska meillä on tosiaan muutto suunnitteilla hieman riskaabelisti 3 viikkoa ennen laskettua aikaa, oon pakkaillut naperolle pieniä vaatteita, lakanat ja muuta alkutaipaleen tavaraa omaan kassiin ettei kotiin tullessa tarvitse alkaa kaivella muuttolaatikoita ? myös vaunut on pakattu täyteen muutettavaa, mutta pinnis on paloissa ja jännittää vähän missä se kootaan ?? sairaalakassiinkin oon saanut jo puolet kosmetiikasta (shampoo ja hoitoaine puuttuu) ja pari ponnaria, kaikki muu on vielä ihan hakusessa. Vinkit kehiin, jos on tullut törmättyä loistoideoihin! Myös valmiit spotify-soittolistat synnytykseen ois kivoja, jos on löytynyt jotain kivoja, oon ite tosi laiska tekemään mitään mutta luulen että haluisin kuunnella musiikkia.

   Ja ihan viimeiset hankinnat: mitä tarpeellista ootte hankkinut, mitä ei löydy eri blogien tarvikelistoilta? Tajusin pari päivää sitten että vaunuihinhan tarvitsee jonkunlaisen vaunuverhon ja sille kiinnitysvälineet (etenkin kun meinaa käyttää harsoa eikä taloudesta löydy ainuttakaan pyykkipoikaa). Ja tuteille vois ehkä olla joku säilytysrasia, hoitolaukusta puhumattakaan ? seuraavaksi pitääkin varmaan googletella hoitolaukkujen sisältöjä, että voin arvioida löytyykö omista nyssäköistä sopivaa vai pitääkö semmonenkin hankkia.

   • #39272
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mitäs sulla jo on, niin voisin vinkata jotain jos tulee mieleen. Kesällä kannattaa huomioida tuon vaunuverhon kanssa vaunuihin kertyvä lämpö, säästä riippuen suojaksi voi riittää pelkkä hyttysverkko vaunuihin ?

   • #39275
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No siis kaikenlaistahan täältä löytyy ? hyttysverkko hankittiin vaunujen yhteydessä, samoin sadesuojat. Pinnis, sitteri, yksi pehmokirja, vaatteita ja vaippoja, kuumemittari, tutteja kokeiluun (kannattaisko muuten ostaa eri merkkisiä vaihtoehtoja vai riittääköhän yksi?), maidonkerääjä, lakanat sänkyyn (kuulin tosin että vaunuihinkin pitäis hankkia ?), yksi tuttipullo ja keinutuoli. Pari lelua on myös, mutta ne on vielä enemmän koristeita kun on niin isoja. Kylpyamme löytyy myös, sellainen kokoon taittuva. Listalla on myös hiusharja ja kynsisakset, kun ei otettukaan sitä äitiyspakkausta. Äidille hankintalistalla on gingeralea, jota oon himoinnut alusta asti, mutta mitään muuta en ookaan edes vielä ajatellut ?

   • #39277
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Rintapumppu ehdottomasti kannattaa olla siltä varalta että maito pakkaantuu,ettei tule rintatulehdusta. En tiedä toimiiko maidonkerääjä yhtä tehokkaasti, käsin lypsäminen kuumassa suihkussa tietty yks vaihtoehto. Sitten taas pumppaat ja jätät maidon varalle jos käyt vaikka rauhassa kaupassa?
    Jotain rasvaa siltä varalta että nännit halkeilee tai verestää, kannattaa kysyä apteekista.
    Rintakumi,jos imetys tekee älyttömän kipeää, mutta siinä kannattaa varautua siihen että vauva ei syö ilman kumia sitten?‍♀️ siskolle kävi näin.
    Kylpyöljy
    Huppupyyhe
    Talkki
    Kosteuspyyhkeitä
    Korvikemaitoa varalta, ei koskaan tiiä millon tarvii. Kaveriks joutu nopeesti kotiinpääsyn jälkeen sappileikkaukseen..

    Suolatipat nenään ja niistäjä, ehdottomasti https://www.nettiterveysapteekki.fi/nenafriida_nenanpuhdistin_1_kpl?gclid=CjwKCAjw47eFBhA9EiwAy8kzNINLlferSzELDWr1EfLU01-OkIOM1wjQYBM82-GzvPtXoYS0DRF7hhoCspoQAvD_BwE tämmönen kun sitten semmonen pikkupumppu tyyppinen, itse en tehny sillä mitään?
    Pinnasänkyyn suoja, jos tulee pissit läpi niin ei tarvii patjaa myöten pestä.
    Höpöhöpö lakanoita vaunuihin. Tai toki voi mutta?‍♀️ kukin tyylillään mutta maalaisjärki hei. Toki nyt itse laitan pehmusteeksi lisäksi vielä makuupussin tms.
    Kokeilin juniorille kolmea erilaista tuttia, mutta mikään ei kelvannut ja onkin ollut ilman?
    Ja siis onhan näitä, voin listata sitä mukaan mitä tulee mieleen.

   • #39278
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nännivoidetta tilasinkin ja nenä-friida on listalla (miten unohdin nämä!) ja reunasuoja pinnikseenkin tuli just postissa. Suolatipat oli tosi hyvä vinkki ja maidonkorvike (oot nyt kolmas tai neljäs joka tästä mainitsee ja silti päässyt lipsahtamaan mielestä, hups). Tilasin sellasen alipainemaidonkerääjän joka on ilmeisesti parempi tyhjentämismielessä kuin ihan vaan sellaiset kerääjät, ja myös pumppu on hankintalistalla mutta sen kanssa ajattelin odottaa että pääsen kotiin, että tiedän pärjäänkö käsikäyttöisellä vai pitääkö ostaa sähköinen (ajattelin siis laittaa jonkun kaverin tai sukulaisen ostoksille heti, kun kotiudutaan, ettei tarvii ite lähteä eikä olla ilman pumppua pitkään).

    Tota vaunulakanaa en tullut ite edes ajatelleeksi kun patjassa on kuitenkin päällinen ja tosiaan makuupussi on kanssa vaunuihin hankittuna. Ja olin ajatellut että jos jostain syystä tarttis laittaa muksu vaunuihin pelkässä vaipassa, alle vois laittaa harson. Ehkä siis luotan tässä kuitenkin omaan (ja sun) intuitioon, vaikka eipä yks lakana nyt myöskään paljon maksais.

    Nyt lähdenkin sinne korvikekaupoille, tutut on varotelleet että ne on jatkuvasti lopussa kaupasta ja etenkin sillon kun niitä tarttee.

  • #39274
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites Manna jakselee?❤

  • #39287
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noniin pientä kuulumista tähän väliin.
   Mulla on kivut pahentunut tosi paljo, paine tuolla häppärin alla,viiltelyä ja repimistä kohdunsuulla sekä nivusissa semmosia järkyttäviä pistoja.
   Itkin eilen ekaa kertaa lasten nähden aivan älyttömästi, en saanu happea ja voi ziisus. Jokainen askel sänkyä kohti tuntu siltä että sisältä revitään jotain alakautta ja en vaan kestänyt.
   Kun pääsin sänkyyn niin kerroin hyvin avoimesti että ei oo hätää, kipu on vaan kova ja parin kolmen tunnin yöunet ei helopota oloa. Mutta että ei oo lasten vika, mut ei tarvii olla huolissaan.

   Te jotka ootte alussa ja ekaa odotatte, mulla nyt on aikasempaa selkävaivaa joka korostuu nyt ja neljäs raskaus niin vaikuttaa paljon. Että älkää missään nimessä pelätkö että tämmöstäkö loppuraskaus on ? joo ei pitäs olla.

   Kohdunsuu on auennut, kanavaa jäljellä 2cm, sillon 2,5vk sitten oli 3,5cm, lääkäri sanoi että selkeästi supistukset alkanu tekemään tehtäviään. Vauva on ihan alhaalla vasten kohdunsuuta, alemmas ei enää pääse ennen kun on pihalla ?‍♀️ tästä johtuu alakerran kivut.
   Ja kyllä meidän heinäkuisesta tulee kesäkuinen, käynnistys luvattiin??
   Ja painoarvio 2,8kg, että ja tuota mikä pikku possu sieltä sitten kerkeää kasvamaan, kauhulla odotan?

   • #39288
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kuulostaa kamalalta! Symppaan todella paljon ❤ kiva kyllä että viimeinen eräpäivä on jo tiedossa, ettei tartte miettiä meneekö 40+ viikoille tai jopa 42. Ehkä teille tulee juhannusvauva ?

    Mun kohdunsuu oli jo varhaisultrassa 3cm ja neuvolalääkärillä sama rv 19 tienoilla. En oo vieläkään varma mitä kipuja mulla on (paitsi ne selkeesti häpyliitokseen liittyvät), heti kun lähtee vähän liikkeelle alkaa jomottaa joka paikkaa ja kohdunsuulla tapahtuu salamointia, etenkin jos yritän käyttää tukivyötä että jaksaisin kantaa tätä mahaa. Epäilen että täällä hätyytellään jo kolmen kilon rajaa ja viikon päästä neuvolalääkärillä voi tulla aika hurjat luvut vastaan.

    Oliko sulla oma tens-laite? Mietitään tässä miehen kanssa ostetaanko suosiolla oma vai koitanko saada vielä vuokralle, mutta en oo varma millanen pitää valita (tenslaite.fi-sivulla oli joka vaivalle oma masiina) ja onko sillä väliä. ?

   • #39290
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En kyllä usko että tällä menolla ja näillä supistuksilla päästään siine rv 38 asti edes, mutta koitetaan.
    Nyt on kyllä ihanasti koko porukka tässä tukemassa ja auttamassa, eilinen ilta meni taas askel askeleelta melkein itkien kun vihlas aina. Tänään täytyy vaan levätä!

    On oma, eikä sen tarvii olla semmonen mama malli. Kunhan ei vaan täpöjä pidä sitä, tänään illalla kyllä kokeilen? synnärillä on sit semmonen mama malli, missänon buustit ja kaikki.
    Ei noi mitenkään hirveen hintasia sillain oo, jos aattelee että sitä käyttäisi myös jatkossa esim. Päänsärkyyn, hartiajumeihin tms.

    Onneks sullakin on pian lääkäri, niin kattoo sit tilanteen tarkemmin?
    Mä kyllä tiesin että jotain on alkanu tapahtuu kun kivut muuttu ihan yhtäkkiä erilaiseks. Mutta itkuhan siinä lääkärillä tuli, mut oli tosi ihana lääkäri?

   • #39296
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä luulen kanssa että teillä ei tartte sitä käynnistystä ootella ? luin kanssa eilen jostain kysykätilöltä-sivulta että tensin merkillä ei ole väliä, eli taidetaanpa laittaa tilaukseen Verkkokaupasta samalla kun tilataan mulle gingeralea ja ehkä mikro uuteen kotiin. Ja jos ei itellä ookaan sille enää käyttöä niin ehkä senkin saa myytyä eteen päin (tai sit annan sen siskolle, jolla on erinäisiä kipuja millon missäkin vielä mysteeriksi jääneen perussairauden takia).

  • #39291
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Taikatalvi ja Jenspa ja tervetuloa ?

   Täällähän alkaa olla jännät paikat Sabrinalla ja Kisulla ?? ihan mahtavia noi teidän listat hankinnoista, aion kyllä hyödyntää itsekkin, kun jotenkin ihan ulalla mitä kaikkea tarvii oikeasti, kun turhaahan voi aina hankkia kaapit täyteen?

   Mä tilasin ostin Torin kautta just stokken newborn setit molemmille syöttötuoleihin kiinnitettäviks ja tää nyt voi olla turha hankinta, mutta saahan ne sit taas eteenpäinkin. Yks pinnis myös jo ostettu. Vaunut ja turvakaukalot + peitot ja patjat pyrin ostamaan uusina, mutta muuten aika pitkälle käytettynä koitan löytää suht paljon.

   Täällä myös vaivat seuraa toisiaan. Alkuraskauden kamala pahoinvointi ja väsymys kun helpotti, niin alkoi unettomuus ja nyt mulle on puhjennut joku hemmetin kutiseva ihottuma vatsaan, googlettelemalla parikin vaihtoehtoa löysin mitä tää on, mutta huomenna yritän saada aikaa ihotautilääkärille ?

   Muuten täällä tilanne tasaantunut. Ti kävin Helsingissä kontrollissa ja lapsivesien määrä oli tasoittunut, pienempi oli kirinyt vähän painossa ja kumpikin poika vaikutti voivan hyvin ❤️ vielä kuitenkin löysivät punasolujen virtauksissa eroavaisuutta, mikä voi tarkoittaa sitä, että vielä joku yhdyssuoni istukasta jäänyt polttamatta. Jos arvot vielä tästä heikkenee, niin sit olis uus leikkaus edessä ja kontrollit jatkuukin sit naikkarilla nyt viikon välein, ettei toiselle kehity anemia ja toiselle joku päinvastainen tila. Joku taps-syndrooma oli muistaakseni nimeltään.

   Ens viikolla pitäiskin sit palata töihin, kun oon ollu opintovapaalla ja opintoihin kuuluvassa harjottelussa. Sisäilmaoireiden takia mut vaan siirrettiin nyt toiselle paikkakunnalle, niin työmatkaa tuli joku 60km suunta ? vähän tympäsee, mutta äitiyslomaa meinasin hakea sen 50 päivää ennen la, eli se alkais jo elokuussa ja siyä nyt ei toki tiedä mitrn kauan siellä pydtyy käymään käymään, kun neuvolassa sanoivat, että kakdosraskauksissa sairauslomalle jäädään yleensä jo rv25-26, mikä tarkottas mulla heinäkuun alkua ? se oliskin kyllä ihan kiva, niin ei tarvitsis olla koko kesää töissä, kun lomaa ei juuri opintovapaalla oo kertynyt. ?

   Nyt sit tää vkl onkin humalaisia miehiä ja remonttia, kun mun 3 veljeä on tulossa tekemään terassiremppaa miehen kaveriks ja nää on aina näillä vähän kosteampia projekteja. ? Mutta taaspa tuli romaanin verran asiaa, anteeks siitä! Ehkä yritettävä vielä saada unen päästä kiinni ? Kivaa viikonloppua kaikille?

   • #39292
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Älyttömästi on kyllä käytettynä saatavilla, hyödynnän kyllä itse ainakin.
    Mulla on myös ennen puoliväliä alkanu kutisee vatsa vasemmalta puolelta ja siihen on tullut pigmenttimuutos, joka hilseilee kuivaessa. Rasvaa vaan ja välillä sekoittaa kortisonia sekaan, tarvittaessa allergialääkettä. Mutta näin siis mulla ? maksa-ja sappiarvot otettiin ja ne oli ok.

    Herkästi kyllä kirjoittavat sairaslomaa, niin henkisen kun fyysisenkin olotilojen takia.
    Ja tuo on pitkä matka päivittäin ajettavaks, muista nyt sit tukea selkää vähän, mulla auttaa autossa ristiseläntuki?

    Ihanaa että pojilla on tilanne tasaantunut vaikkakin huoli ei oo kokonaan pois! ❤ Toivotaan että kaikki menee hyvin ❤

    Voi että, oispa kiva järkätä miehelle taas saunailta, mutta oon sanonut että nyt täytyy olla ajokunnossa koko ajan? ei oo siis mikään ongelma olla ja kärsii sitä yhden saunaoluen toki ottaa. Onneks viime kuussa sain järkättyä synttäreille miesten saunaillan niin siitä sai pään kipeeks?

    Kävin eilen myös ostelemassa tarvittavat loput, nyt päästään alkuun kun vauva päättää tulla?

   • #39293
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos Sabrina. Joo kävin jo eilen raskausaikaan erikoistuneella hierojalla, kun mulla on selässä välilevuäyn pullistumaa (nyt tosin oireeton) ja muuta kremppaa, niin sai ainakin lihasjumeja pois, ettei myöhemmin ärtyis. Nyt on vielä ollu selkä täysin kivuton (koputtaa puuta) mutta tiedän, että iskias alkaa ainakin jossain vaiheessa vaivaamaan ?

    Oli kyllä huojentavaa saada kuulla, että vauvoilla kaikki hyvin ja vaikka nyt vielä ei täysin puhtaita papereita saatu, niin kuitenkin eteenpäin mentiin iso harppaus. Viikko kerrallaan elämistähän tää nyt on aina seuraavaan ultraan asti ??

    Teillä ei kyllä kauaa välttämättä mene, että sairaalaan tulee lähtö, niin varpajaiset sitten miehelle, kun sä oot turvallisesti synnyttänyt ?

   • #39295
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana kuulla, että pienet siellä porskuttaa! ❤ me on kanssa hankittu melkein kaikki käytettynä Torista ja ostettiin Stokken Sleepi pinnikseks, kun todettiin että senhän saa myytyä kuitenkin sit samaan hintaan eteen päin (vaikka aluks melkein 300e saikik kääntämään katseet muualle). Saatiin vielä ihan mielettömällä munkilla sellainen setti, missä on myös junior-osat eli sänky menee pitkään. Nyt tässä loppumetreillä oon ostellut juttuja uutena, kun vielä puuttuu niitä ihan pieniä vaatteita eikä tässä muuttovalmistelujen, asunnon myynnin ja keittiörempan keskellä enää kauheesti ehdi kierrellä kirppareita tai odotella torilöytöjä postista ? rahaa on silti palanut ihan mahdottomasti, alkaa pikku hiljaa konkretisoitua että mun rahat ei oo enää mun ???

   • #39298
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vielä muuten ihottumaan/hilseilevään ihoon: tilasin ite Lansinohin jotain luomu-tissivoidetta (lanoliiniton, jostain kasviöljyistä tehty) ja testasin eilen omiin tosi kuiviin rinnanpäihin ja oisinpa tiennyt tästä aiemmin! Mulla on ollut mahan rasvausta varten Egyptian Magicia, josta kyllä tykkään ja oon siis käyttänyt sitä myös tisseille, mutta toi Lansinoh tuntuu ihan superisti mukavammalta iholla. En voi kyllä yhden kokeilun perusteella sanoa auttaako se tohon ihan korpuksi menneeseen ihoon niin että pehmenisi täysin, mutta ainakin se helpotti hilseilystä johtuvaa kutinaa heti. Tänään laitan sitä myös koko mahaan, joka on yhtäkkiä muuttunut valtavaksi ?

  • #39299
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa uusille tänne, ja tsemppiä ihan jokaiselle omiin tilanteisiin! <3

   Mulla alkanut alavatsassa olla välillä jotain pientä nipistyksen kaltaista tuntemusta, kun tähän mennessä ei ole ollut mitään. Eilen yöllä heräsin johonkin nopeaan sykäykseen vatsalla, en tiedä sitten, olisiko se voinut olla harjoitussupistus.

   Mulla olisi pohdittavaa selällään nukkumisesta: kun sitähän ei tässä vaiheessa kauheasti suositella. Mulle on kuitenkin käynyt niin, että viime yönä asetuin sängyssä hetkeksi selälleen ja nukahdin siihen saman tien. Heräsin jossain vaiheessa ja käännyin sitten kyljelleen. Useana yönä myös herään selältäni, olen kääntynyt niin unissaan. En ole tuntenut mitään oireita selällään nukkumisesta, eikä sitä etten kääntyisi niin unissaan voi kai mitenkään estää. Alkaisiko sitä tuntemaan huonoa oloa jos se asento olisi pahaksi mulle ja vauvalle? Vauva alkaa liikkumaan enemmän kun käännyn kyljelleni.

   Hankinnoista: haluaisin kanssa meille stokken tripp trappin newborn setteineen, tai sitten hauckin vastaavantyyppisen version. Mutta mies vaan odottaa vanhempiensa tutuilta takaisin hänen omaa tavallista syöttötuolia, missä itse istui lapsena. Olen sanonut monta kertaa, että sillehän ei ole käyttöä ekaan puoleen vuoteen. Ja musta tuntuisi hölmöltä istua lattialla ja antaa vauvalle vaikka sosetta kun istuu sitterissä. Kätevämpi olisi jos vauvan saisi ruokapöydän korkeuteen meidän kanssa. Sitä haluaisi kaiken olevan mahdollisimaan ergonomista, kun sitä se ei muuten välttämättä vauva/lapsiperheessä ole. Saisi ainakin tuolla tavalla helpotettua asiaa.

   • #39300
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle tulee selinmakuulla niin nopeasti huono olo ettei siinä pysty olemaan. Jossain valmennuksessa myös sanottiin, että kääntymiselle ei mahda mitään, kääntyy vaan sitten kyljelle kun huomaa makaavansa selällään. Ja fysioterapiaryhmässä, jossa yli 60% osallistujista oli ylittänyt sen rajan milloin ei enää suoaitella selinmaakuulla oloa, neuvottiin rentoutumaan selkää menemällä lattialle selinmakuulle ja nostamalla jalat tuolille. Käsittääkseni selinmakuulla kohtu painaa jotain laskimoita tai valtimoita, mistä se huono olo ja huippauskin sitten tulee. Pystyin ite myös tosi pitkään olemaan selälläni, kun istukka on edessä eikä siihen kohdistunut painetta. Jos sua huolettaa kovasti, niin voithan yrittää laittaa selän taakse muutamia tyynyjä ja ylimääräisen peiton tai pyyhkeitä rullalle, jos se vähän auttaisi estämään kääntymistä tai ainakin herättäis siinä vaiheessa.

   • #39302
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tutkimuspöydällä tekee ihan tosi kipeää olla selällään, mutta monesti yöllä herään siihen että nukun selällään ja automaattisesti sitten käännyn kylelleen. Mutta sängyssä ei näköjään selällään olo satu, välillä ihan hyväkin olla.
    Oon tosin monella mutkalla, kun mulla on kolmetyynyä, vartalotyyny ja tuplapeitto mihin kääriydyn ?

    Asiasta kolmanteen, mies jää kotiin ens viikon jälkeen ja pitää juniorista loput isyyslomat, sitten varmaan jo pääsee pitämään vauvasta ne 18 päivää ja vielä kesälomia on kk päivät! Oon niin helpottunut ja onnellinen, kun ens viikon jaksais?

  • #39315
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa munkin puolesta uudet mukaan ja onnittelut plussista ❤️ Toivottavasti teillä on varhaisultrissa kaikki hyvin !

   Ja ihana kuulla Manna että poikien vointi on tasoittunut, toivotaan että pääset kesän yli turvallisille viikoille.

   Sabrinalle kovasti tsemppiä viimeisiin päiviin tai viikkoihin kipujen kanssa, ihan mieletöntä että sulla voi olla pieni sylissä jo milloin vaan ❤️

   Kisulla on vähän samanlainen meininki kun itelle, vaikka työt vihdoin päätty eilen niin tekemistä kyllä riittää ??? toisaalta hyvä tehdä kun vielä jaksaa ja pystyy niin kuluu aikakin nopeammin.

   Ja siis tensistä, eikö sen saa sairaalasta lainaan? Onko tosiaan tarvetta tai vuokrata ostaa oma? Naikkarin ja Espoon sairaaloiden tilanne huolestuttaa myös täällä, miksi oon päättänyt et Hyvinkää kutsuu jos vaan on tilaa ja päästään sellaisille viikoille että siellä voi synnyttää. Nyt eletään jo viikkoa 32 ????

   • #39316
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Synnytykseen kivunlievennykseen saa synnärillä lainaan toki, siellä ei tarvii olla omaa. Luulen että jokaisesta sairaalassa mahdollisuus siihen on, siitä löytyy varmasti tieto omalta synnärin sivuilta, mitä vaihtoehtoja on kivunlievennykseen.
    Mutta kotiin täytyy ostaa tai vuokrata oma, meillä fysioterapiasta kyllä lainataankin, täytyy vaan itse ostaa ne lätkät siihen.

    Täällä kans rv 35+0 ??

    Kyllä meillä viimeistään juhannuksena vauva on jo sylissä, jos ei ole tullut ennen sitä niin käynnistyspäivä on ennen juhannusta, sain eilen ajan??
    Toki käynnistyksessä omat juttunsa, mutta jos tilanne on jo nyt edennyt ja paikat auki, niin ei ole pitkä prosessi välttämättä. Toiselta käynnistettiin, sen verran että sai kohdunsuuta auki niin puhkaistiin kalvot.

   • #39322
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Sairaalassa on kyllä tenslaite (Naistenklinikalla joka synnytyssalissa oma), mutta se on hyödyllisempi jos sen käytön aloittaa jo kotona, näin ainakin perhevalmennuksessa sanottiin. Haluun olla ite varma, että mulla on se laite käsissä sillä sekunnilla kun sitä tarviin, ajatuskin siitä että pitää niiden supistusten kanssa olla yhtään kotona kauhistuttaa. Harkitsen siis joogaliinankin asentamista siksi, että saisin sit roikkua jossain kun se kaikki alkaa ? mulla on endometrioosin takia ollut aina tosi kovat menkkakivut (paitsi ehkä vuoden ajan leikkauksen jälkeen, se oli ihanaa) ja keskenmenosta muistan sen kun en voinut olla yhtään aloillani mutta en myöskään istua tai seisoa niiltä supistuksilta (olin ottanut ohjeen mukaan aamulla panacodin, mutta supistukset alkoi vasta viideltä, joten käytännössä koko kipuvaihe mentiin tramalilla), joten oletan että synnytys ei myöskään oo mun lemppariolotila. Oon myöskin vähän sellanen varautuja ?

  • #39323
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huh, mulla alkoi tänään virallisesti äitiysloma ? viikkoja siis 34+5 ja on alkanut kyllä mieleen hiipiä yhä useammin että meitä on kohta kolme ja miten tässä näin kävi ja kuka siitä lapsesta huolehtii kun me ei tiedetä vauvoista mitään ?

   Puhuttiin eilen miehen kanssa tästä meidän kodista ja myynnistä ja muutosta. Oon pelännyt tosi paljon sitä kun tästä pitää lähteä, koska tää on ollut tosi rakas koti ja täällä on niin paljon sellaista mitä me ei uudessa kodissa edes voida saada (jugend-talon ikkunat ja ikkunalaudat, tunnelma, huonekorkeus, kaariovi, ja tietysti muistot), mutta onneks mies sanoi jossain vaiheessa että tää on meidän kahden koti ja uus koti on meidän kolmen. Vaikka se onkin tosi haikeeta, niin se helpotti tosi paljon. Me ei olla enää pitkään me kaks vaan ihan kohta me kolme, ja jos me asuttais täällä, tää ois silti meidän kahden koti johon vaan nyt tuotiin vauva. Uudessa kodissa taas naperolle on oma huone (sit kun sen sinne joskus raaskii laittaa), tilaa ryömiä ja kontata ja harjotella kävelemään, piha ja kavereita, ja sinne saadaan hankkia just niin iso jääkaappi kun tarvitaan. Täytyy vaan muistaa että se on myös kahden aikuisen ihmisen koti, ettei tehdä koko asunnosta yhtä lastenhuonetta (keittiö on jo lipsumassa siihen suuntaan ?).

   Meillä on tänään treffipäivä. Lähdetään vähän hankkimaan sairaalakassiin tarvikkeita ja käydään syömässä ja aion vaatia itelleni jonkun pienen lahjan äippiksen alkamisen kunniaksi ? jossain välissä haluisin myös livahtaa mieheltä salaa ostamaan emaliset muumimukit isälle ja tyttärelle yhteisiä retkiä varten (mies tykkää käydä vaeltamassa ja toivon että opettaa sen myös lapselle, vaikka ite tykkäänkin metsästä lähinnä mustikka-aikaan ja tasaisten ja lyhyiden polkujen päästä).

   Piti tulla vaan nopeesti huikkaamaan että äippis alkoi, mutta tulikin taas pieni novelli ? ihanaa viikonloppua kaikille siitä huolimatta! ❤

  • #39331
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tervetuloa uusille ja tsemppiä teille, joilla on kipuja tai muita haasteita!

   Ei ole tullut aikoihin kirjoitettua tänne, koska ei ole oikein tapahtunut mitään? Kaikki on edelleen hyvin täällä, ei ole ollut kipuja, supistuksia tms. Viikkoja on kasassa 34 ja noin viikko on enää töitä jäljellä ennen äitiysvapaata.

   Vauva on välillä kovin aktiivinen liikkumaan öisin, erityisesti aamuyöstä ja silloin tulee jonkin verran valvottua. Siihen kun tekee päälle työpäivän ja kävelylenkin, niin ei enää iltaisin jaksa tehdä mitään erityistä. Synnytysjuttuja, sairaalakassin sisältöä ja viimeisiä hankintoja ajattelin pohtia sitten, kun äitiysvapaa alkaa?

   Tällä viikolla neuvolassa vauva vaikutti olevan edelleen poikittain. Reilun viikon päästä neuvolalääkärissä tilanne katsotaan ultralla ja saan lähetteen eteenpäin, jos ei ole vieläkään kääntynyt.

   • #39332
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä oon ihan jyrän alle jäänyt kun käyn vähän hoitamassa asioita ruoka-aikojen välissä ? toki tässä vaikuttaa myös se että oon nyt tottunut siihen ettei tarvii jaksaa työpäivää, mutta kyllä tän mahan kanssa oleminen on jo ihan työlästä.

    Ihanaa että sullakin alkaa pian äippis! Me juhlistettiin äippiksen alkamista kauheella ostoslistalla, mutta sairaalakassissa (ja vauvan muuttokassissa) alkaa olla kaikki välttämätön (eli naksut ja herkut) joten loppuajan voinkin syödä niitä pois ja ostaa tilalle uusia ?

    Musta tuntuu että mulla on tosi harvoin neuvola. Oon ollut viimeks varmaan 4vk sit ja neuvolalääkäriinkin on vielä melkein viikko. Ja sit ehdin nähdä omaa neuvolantätiä kerran ennen kun se jää lomalle ja sittenkin on varattu vaan yks käynti ennen laskettua aikaa ja sen jälkeen taitaa olla yliaikaiskontrolli seuraavaksi. Täytyy ihan laskea että tuleeko kaikki käynnit täyteen ?

   • #39347
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mustakin tuntuu, että neuvola-aikoja on ollut tosi harvoin. Nytkin meinasi antaa seuraavan ajan vasta heinäkuun alkuun, mutta kun ihmettelin pitkää väliä, niin huomasi, että tuosta puuttuu yksi aika välistä. Sain loput ajat 2 viikon välein ja viimeinen olisi siinä kohtaa, kun olisi viikko yli lasketun ajan.

  • #39334
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana Heinä kun jaksat kertoa kuulumisia?
   Koitetaanko mahdollisesti kääntää vai meinaako sektiota?

   Voi Kisu, jaksamisia! Meillä flunssailee muut paitsi minä, yö unet jää entistä vähemmälle kun mies niiskuttaa vieressä ja juniori herää kuume houruissa huutaa. Just menossa koronatestiin, vaikka sitä pienellä todennäköisyydellä on.
   Mutta nyt oon saanu levätä kun mies ollu vkl ajan kotona ja tosiaam ens vkon jälkeen jääkin kotiin ?

   Mulla on ollu neuvola 3vkon välein,tähän tulee nyt 2vkoa väliä ja seuraavathan olis sit vkon välein. Kerkeen käymään seuraavan kerran jälkeen yhen kerran, jos käynnistyspäivään asti päästään?

   • #39346
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ensin katsotaan, jos vaikka innostuisi kääntymään tässä reilun viikon aikana. Jos ei, niin sitten antavat lähetteen eteenpäin ja arvioidaan, lähdetäänkö yrittää kääntämistä.

    Tänään on ainakin ollut tosi paljon liikettä, joten elättelen vielä toiveita, että kääntyisi itse? Tunnustelemalla en oikein saa itse tuntumaa siitä, miten päin on.

  • #39401
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä alkoi tänään keittiöremppa, ehdittiin purkaa vanhat kalusteet alta pois vielä alkuillasta. Itsehän lähinnä istuin lattialla ja mies kavereineen hoiti purkuhommat. Kotimatkalla tuli taas niitä pistäviä kohdunsuun kipuja, jotka on siis muutenkin tihentynyt viime aikoina ja nyt kesti vielä yllättävän pitkään. Nyt niitä on alkanut tulla kotona myös ihan lepoasennossa ja koko ajan vaan pitempiä, äsken beibellä oli vielä ihan kauhee möyrintä ja polkeminen samaan aikaan, eli tyyppi on varmaan nyt päättänyt alkaa asettua. Nyt on parhaillaan menossa jo kolmas tässä sohvalla ollessa, edellisen ja tän nykyisen välillä ehti olla aikaa ehkä 2-3min. Oisin voinut ottaa tän vaiheen vastaan vähän pehmeemmällä laskulla, ja ehkä sit kun se remppa on valmis ??

   Tänään siis rv 35+0, viikko sitten alkoi kuin salamaniskusta sormien jäykkyys herätessä ja nyt sitten nää kivut yhtäkkiä tuhat kertaa tiheempinä. Mitäköhän ens viikolla ? onneks tens-laite tuli just tänään postissa ja torstaina on neuvolalääkäri, joka saa luvan tarkistaa ettei mistään oo tullut vielä pieniä käsiä tai jalkoja ulos (siltä ne kivut nimittäin on tuntunut tähän asti). Tosin jos tää jatkuu näin tiheänä, taitaa tulla lähtö polille tarkastamaan että kaikki on vielä aikataulussa eikä kukaan yritä kiriä. Vieläkään en nimittäin tiedä onko ollut supistuksia, maha tuntuu ihan betoniin valetulta ilmapallolta koko ajan pientä alavatsalle jäänyttä keksivarastoa lukuun ottamatta (jotenkin en usko, että pehmeä rasvakudos kivettyisi vaikka kuinka supistais, ja lihaksetkin on ollut jostain tammikuusta alkaen jännittyneenä, mutta näitten viiltojen sijainnista ei oo kyllä epäilystäkään kun tuntuu vaan tuhat kertaa kamalammalta kun papakoe).

   • #39404
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mäki ootan vielä vkl että alan tenssiä käyttämään, kun mies jää sit kotiin. Jos se nyt jotenki edistääkin paikkojen kypsymistä niin en oo sit yksin?‍♀️
    Viimeks alotin käytön rv 35.
    Eikä nyt oo tarkotus että mies on tässä 24/7 kädestä pitämässä kiinni, mutta nostamiset, juniorin kans ulkoilut,(mahdolliset) yö heräämiset jää sitten miehelle. Eilen illalla en tiiä mikä pienimmällä oli, normaalisti nukahtaa tosi helposti kaheksan aikaan, mutta nyt meni kymmenneen, josta puol tuntia istuin pinniksen vieressä, silitin ja paijasin. En päässy ite enää ylös sen jälkeen siitä?? tai no jos oisin ollut yksin, niin pakkohan se ois jotenkin, mutta onneks mies heräs siihen puhinaan ja tarjoitu auttamaam mut ylös?

   • #39456
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla ei onneks vielä oo tensille tarvetta, noi viiltävät kivut on sen verran lyhyitä kuitenkin etten ehtis saada lätkiä edes kiinni. Tosin remppahommista (vaikka mitään en teekään) saa selän aika hyvin jumiin, että katsotaan mikä tilanne on kahden viikon päästä. Nyt on takana kaks remppapäivää ja pakko pitää taukoa (tosin samalla laittaa omaa kotia myyntikuntoon), oon niin väsynyt etten jaksanut edes pillastua kun keittiön kipsilevyt meni jauhoks ja pitää uusia ??

    Ja tiedän tunteen kun ei pääse lattialta ylös. Mulla alkaa olla vaikeuksia päästä miehen avullakin välillä, kun en välttämättä saa jalkoja alle sellaseen asentoon että niille vois nousta ?

  • #39457
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo ne on aika nopeita, enkä usko että niihin mikään sillain auttais kun lepo. Oliko sulla kisu millon lääkärineuvola tms?

   Kolme päivää kun jaksan yksin vielä niin sit jää mies kotiin!!!!❤❤❤ en voi kuvailla tätä onnen ja helpotuksen tunnetta; mies auttamassa, mun ei tarvii pelätä tekemisiä niin paljoa koska ”saa” supistella sitten, voin käyttää tenssiä ja ja ja voi vitsi en kestä??
   On ottanu jo nyt niin hyvin arjen pyörityksen vastaan töiden jälkeen että ?❤

   • #39458
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Huomenna on neuvolalääkärille aika, muussa tapauksessa oisin ollut jo päivystyksessä tarkastamassa että kaikki on kunnossa (ja jos ne ei ois toissailtana rauhottunut, oisin lähtenyt kyllä sillonkin). Epäilen vahvasti että napero laskeutuu, koska on ollut vähän helpompi hengittää ja olla ylipäänsä, liikkuminenkin on vähän helpompaa (kunhan vaan muistais sen tukivyön, kun tää maha painaa ihan älyttömästi).

    Meillä mies on jo alkanut kieltää mua tekemästä mitään. Meille on tulossa tänään pöytätasojen toimitus jossa tarvii kantoapua ja sanoin, että voin tulla kyllä avuksi, se ei voi painaa niin paljon etten vois pitää toisesta päästä kiinni jos mies kantaa alhaalta ja mun tehtävä on vaan pitää sen verran irti lattiasta että saadaan se levy yhdet portaat ylös. Tuli ehdoton kielto ? toisaalta ymmärrän että haluu pitää mut poissa tilanteista jotka vois yhtäkkiä käynnistää synnytyksen, kun se ei ois tässä tilanteessa nyt ideaalia, mutta se taso on leikattu täyteen reikiä ja jos siihen tarvii apurin eikä muita oo (on siis n. 3 m pitkä, mutta ei mitään kiveä), niin luulis että voitais kantaa se vaikka yks porras kerrallaan.

   • #39459
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanan ajattelevainen mies sulla!?

  • #39494
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuuhan Kisu kertoo sit miten lääkärissä meni! ?
   Mites muut jakselee nyt kun on taas aika lämmintä? Mulla on menny jo toista litraa juomista, vettä ja vissyä pääsääntöisesti. Herkästi tahtoo supistella,mutta jotenki tuo juominen vähän helpottaa!

  • #39497
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Neuvolalääkärissä kaikki hyvin. Kohdunsuu on pehmennyt, mutta ei vielä lähtenyt avautumaan, ja kanavaakin on jäljellä vielä vajaa pari senttiä. Painoarvio oli 2786g ja tyyppi muhii tyytyväisenä pää alaspäin ja on alkanut laskeutua. Niistä viiltävistä kivuista ei kuulemma tarvii huolestua jos niihin ei liity vuotoa tai kovaa vatsakipua, ja nyt tuli myös varmistettua ettei kanavasta roiku joku käsi ulkopuolella, mitä oon välillä alkanut epäillä ? painoa oli vähemmän kuin viime neuvolakäynnillä, mutta taisin olla iltapäivällä viimeksi niin ei mikään ihme. Sf-mitta on palannut keskikäyrälle, tosin mittaaja oli eri kuin tähän asti.

   Meillä on asunnon myynti käynnissä ja ihan kauheesti on ollut erilaista putsaamista ja kiillotusta ja tavaranpiilotusta. Vietiin uudelle asunnolle jo vähän kamoja tiistaina, ja tietysti sinne meni joka ainoa maljakko ja koriste-esine, mitä ois voinut laittaa esille, mutta istutettiin sitten rosmariinipuska kahvikuppiin ja laitettiin kukkien sijaan pöydälle hedelmiä ? jännä nähdä miten ammattikuvaaja näki tän meidän kodin ja mitä on korostettu ja mitä piilotettu.

   Nyt voinkin mennä päiväunille, koska tuli nukuttua vähän huonosti viime yönä, jännitti sekä tää kuvaus että lääkärikäynti ? ja sitten taas voi jatkaa muuttohommia ja remppahommia ja muuta sellaista.

   • #39500
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mehän mennään melko samoissa!??

    Mulla on kans kilon pudonnut paino, mutta tässä on ulkoiltu superisti enemmän ja herkut oon jättänyt pois?

  • #39502
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!

   Tosi hyvä, että Sabrina saat pian apuja arjen pyörittämiseen! Kuinka olet jaksellut nyt? Tosi hyvä, että muistat pitää nesteytyksestä huolta! Onko alkanut olemaan turvotusta? Täällä nuo lämpimät kelit eivät ainakaan vielä ole vaikuttaneet, mutta juon normaalistikin aika paljon vettä päivän aikana. Myös vesimelonia tulee syötyä paljon, vaikka nyt olen oppinut ettei sitä kannata syödä iltaisin (muuten saa ravata yön vessassa).?

   Kiva kuulla kisu tuosta lääkärillä käynnistä, täällä se on vasta edessä päin. Siellä varmasti hommaa riittää, mutta koeta muistaa ja malttaa levätä myös välillä! Hyvä, että sait myös varmistusta ettei kivuista tarvitse olla huolissaan, vaikka varmasti ovat inhottavia. Kovasti tsemppiä muuttoon!

   Täällä voidaan ihan hyvin, mutta olen ollut aika väsynyt. Toisina päivinä on mennyt jopa kahdet päiväunet. Tällä viikolla oli neuvola, jossa kävi ilmi, että hemoglobiini oli laskenut aika paljon, joka selittänee tätä väsymystä. Jotenkin luulin, että väsymys kuuluu asiaan, mutta kokeillaan josko rautakuuri auttaisi. Muuten saan kyllä olla todella kiitollinen, että olen ainakin tähän saakka voinut todella hyvin. ☺️

   • #39503
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vaihtelevasti, mutta oon niin super ilonen kun mies jää kohta kotiin etten jaksa synkistellä kipujen ja väsymyksen kanssa ??
    Pientä turvotusta on mutta ei mitään isoa. Senkin huomaa siitä että sormus pysty jämäkämmin sormessa?

    Mukava kuulla että voitte hyvin siellä väsymyksestä huolimatta❣

  • #39516
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä jaksellaan hyvin kanssa, tämä lämpö ei häiritse. Mutta jos lähden aurinkoisella ja kuumalla ilmalla koiran kanssa kävelylle, on ylämäessä hengästyminen taattu. 😀 Tosin hengästyttää ja sydän käy hakkaamaan muutenkin herkemmin.

   Mulla oli tänään neuvolakäynti. Hemoglobiini oli tippunut viime kerran 118:sta 108:aan. Alan nyt ottamaan joka toinen päivä rautaa 200 mg. Kyselin ferritiinin mittauksesta, kun siitä niin paljon joka paikassa puhutaan, ja mulle laitettiin lähete senkin mittaukseen.
   Tunnusteltiin miten päim vauva on, ja hän on kääntynyt pää alaspäin. 🙂 Ajattelin, että hän istuisi siellä vielä oikein päin, mutta onneksi mäin! Sf-mitta huitelee yläkäyrillä, kaksi viikkoa sitten se oli vähän maltillisemmissa mitoissa. En tiedä johtuuko siitä, että silloin kun ei ole verensokerin mittauspäiviä, niin en ihan niin tarkasti mieti syömisiä. Täytyy kyllä vähän petrata.

   • #39517
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulle tää lämpö ilmeisesti on kryptoniittia. Eilen turpos jalat ja tänään on illasta ollut sormet ihan nakkeina ja nyt näköjään myös toinen jalkapöytä (!?) on ihan pullataikinaa. Lääkäri tosin oli sitä mieltä että koska mulla ei oo muita raskausmyrkytyksen oireita, tästä ei tartte huolestua. Mutta on vähän haasteita, kun nyt ei kyllä enää mee ees kumpparit jalkaan, crocsit ja birkenstockit puristaa enkä haluis ostaa uusia kenkiä jos vanhat mahtuis jalkaan sitten synnytyksen jälkeen joskus. Mutta ei kai tässä muukaan auta, miehen jalka on niin paljon isompi etten siltäkään voi kenkiä lainata ?

    Hengästyminen muuten todennäköisesti helpottaa jossain vaiheessa! Mulla näiden viiltävien kipujen sivutuotteena tuli muuten helpompi olo (liitoskivutkin tuntuu helpottaneen), kun keuhkoja/palleaa painanut napero on alkanut laskeutua. Toivoa siis on ?

    Mä oon nyt taas saanut syömisestä vähän paremmin kiinni, tossa pari viikkoa sitten meni niin huonosti että ihan itkettää. Sillonkin vika oli enemmän siinä etten syönyt tarpeeks usein ja jouduin tekemään hätäratkaisuja kun ei päässyt syömään kunnolla, herkkuja oon nimittäin sallinut nyt itelleni ohjeita enemmän kunhan sokerit pysyy kurissa (vehnäjauhoherkut on kyllä pannassa ehkä lopullisesti, kun ne ei päästä sokereita laskemaan). Tsemppiä ruokahommiin!

   • #39518
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kyllä se hengästyminen siitä pian helpottaa sinullakin ❤ kiva että vauva on jo ”lähtö asemassa”,joko jännittää?
    Mulla ei ylityksiä oo tullu, kun oon jättäny näkyvän sokerin pois ja en ehkä niin reippaalla kädellä lisännyt ketsuppia, salaatinkastiketta tms?? oon kyllä antanu luvan itselleni välillä ottaa esim jäätelön, mutta en oo kantanut kottii samalla tavalla herkkuja kun alussa?

    • #39552
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kyllä mua pikkuisen alkaa jännittämään. Varsinkaan kun mulla ei ole kai ollut yhtään harjoitussupistustakaan, niin säikäyttääköhän sellainen synnytyssupistuksen kipeys sitten kun ne alkaa. :’D

  • #39590
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitäs teidän viikonloppuun kuuluu? Meillä on ollut kiirettä remppahommissa, nyt viikonloppuna on maalailtu seiniä ja valmisteltu keittiötä huomista asennusta varten. Voimat on ihan lopussa tähän hommaan, mutta onneks huomenna saadaan keittiö paikalleen ja ollaan aikataulusta edellä (suunniteltiin maalaushommia vasta ens viikolle).

   Nää lämpimät säät on saanut mulla aikaan ihan hirveet turvotukset, ostin perjantaina jo tukisukat koska mitkään kengät ei mahdu kohta jalkaan (oisin ostanut isommat kengätkin, mutta mulla turvotus tulee jalkapöydän päälle eikä isompi kokokaan helpottanut tilannetta). Eilen ja tänään on sormet alkanut turvota ihan kunnolla ja painoakin tuntuu tulleen vähän lisää. Verenpaine on kuitenkin ihan hyvä, vaikkakin vähän korkeampi kun mitä se on ollut, täytyy nyt seurailla pysyykö se ylhäällä vai johtuiko ehkä kuitenkin lakusta jota söin eilen ?

   Vappupallo ei näytä tyhjenemisen merkkejä, vaan ennemminkin tuntuu kasvavan silmissä. Se on nyt myös kätevästi just sillä korkeudella että yltää kantamaan käsillä alta, jos joutuu pitkään olemaan jaloillaan ? nyt oon myös huomannut hetkiä, kun koko maha ei oo kivikova, mutta epäilen senkin johtuvan turvotuksesta ?(?) tuntuu että mikään neste ei poistu musta (paitsi öisin, herään 3-4 kertaa nykysin vessaan yössä), joten sinänsä ei kyllä oo ihme että oon vähän kuin pullataikinaa ?

   • #39604
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lämmintä piisaa täälläkin, muistaa vaan juoda ja juoda ja juoda ?
    Mulla ei kummemmin onneks turvotuksia oo, vähän vaan.

    En oo muistanu mittailla sokereita, tänään oon aamulla syöny pari leipää ja muutamia suolakeksejä, vissyä ja vettä. Päivällä söin pari omenaa ja ajattelin sit että mittaan sokerit (jotenki teki mieli kylmää kokista ja ajattelin että mittaan eka vaikka en nyt tiiä oisko sillä ollu merkitystä) niin oli 9?
    Onneks parin päivän pääatä on neuvola niin täytyy kysellä mikä homma, en oo herkutellu käytännössä ollenkaan..

    Varmasti alle 3vko ja pieni on täällä, jaksaa jaksaa??

   • #39629
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla vehnäjauho vaikuttaa olevan kaikkein pahin sokerinnostattaja. Yleensä saan pidettyä aterian jälkeisen sokerin kurissa syömällä reilusti kasviksia, mutta vehnäjauhosta noussut sokeri ei tunnu laskevan sitten millään. Puhdasta sokeria en oo kokeillut, mutta esim. suklaasta tai jäätelöstä ei nouse lähellekään samalla tavalla, etenkään jos ei yksinään syö. Ja sit tietysti sokerit saattaa nousta jos on liian pitkään syömättä, mikä on mulla ollut viime aikoina isoin ongelma ?

    Täällä ei vielä mitään muuta merkkiä siitä että tyyppi aikois joskus muuttaa meidän luokse paitsi se että mulle on iskenyt taas ihan kauhea pakokauhu. Oman mielenterveyden ja fyysisen jaksamisen kannalta toivoisin kyllä ettei tätä kestäis enää yli 4 viikkoa ?

   • #39639
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voiton puolella ollaan jo!? ymmärrän että alkaa tekemään tiukkaa.
    En ookkaa aikaisemmin ollu viimeisillään kesähelteillä, aina ollu puolessa välin raskautta. Onhan tää syvältä?
    Saisit sä piristystä vaikka varaamalla jotain hoitoa,parturia tms esim. elokuulle?
    Mä varasin heinäkuulle parturia ja ripsijuttuja, hyvä äiti kerhosta hyvää päivää ?? hierojan varaan vielä kun saan aikaseks.

   • #39644
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä koitan nyt turvautua siihen että heinäkuussa saa taas syödä vapaammin ? kyllä tässä nyt 4 viikkoa (tarpeen vaatiessa kuusikin) seisoo vaikka päällään. En ehkä vielä heinäkuulle uskalla kuitenkaan varata mitään, kun en tiedä naperon viimeistä eräpäivää enkä tiedä pystynkö istumaan vielä heinäkuussa ? oon myös ehdottomasti sitä koulukuntaa jossa oma hyvinvointi on asetettava ykköseks, että pystyy huolehtimaan muista, ja viime yönä valvoessa sain tästä onneks hyvän muistutuksen kun selailin erään somevaikuttajan mutsipostauksia (siis oikeesti hyvän muistutuksen, se puhui lastenhoitopalveluista ja muistin että niin, sekin on mahdollista). Samainen tyyppi myös sanoi että vaikka se on nykyisin äiti, se on myös se sama oma itsensä kun oli aiemminkin, nyt vaan sillä on muksu mukana (yks mun suurimmista peloista on että muutun yhtäkkiä joksikin toiseksi ihmiseksi joka on olemassa ainoastaan lapsen takia tms.). Mutta näihin pakokauhuihin ei ainakaan auta huonosti nukutut yöt, keskeneräinen remppa, asunnon myynti ja muuttostressi. Onneks rempan pitäis olla keittiön osalta tänään melkein paketissa, mitä nyt kaapinovia pitää vielä odotella ja valita niihin jotain vetimiä ja laatoittaa yks välitila ? ja onneks sain nukuttua päikkärit, taidan ottaa myös toiset iltapäivällä!

  • #39669
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huh, meillä alkaa remppa olla myös voiton puolella. Keittiössä on kaapit (vaan ovet, hyllyt ja laatikot puuttuu) ja melkein koko kämppä on maalattu. Jäljellä on enää pikkuhommia, yks (toivottavasti) ikea-reissu ja siivoilua. Yllättäen tuli viime yönä nukuttua paremmin kun edellisenä ?

   Havahduin eilen siihen, että ei olla puhuttu miehen kanssa oikeestaan yhtään työnjaosta vauvan kanssa. Haluisin ite että isä on yhtä lailla mukana lapsen kasvatuksessa ja hoidossa kun minäkin (ja poden kauheen huonoa omaatuntoa siitä että pidän ite kaikki yhteiset perhevapaat). Mua pelottaa tässä eniten se, että rupeen mikromanageeraamaan miestä vauvan hoidossa (ei siis se, että mies ei osallistuiskaan vaikka on puhuttu asiasta) ? no, otin tän asian illalla nopeesti puheeksi ja se olikin sellanen viiden minuutin keskustelu että ”mitä jos jaettais yösyötöt ja vaipanvaihdot tasan mahdollisuuksien mukaan” ja sit sovittiin, että miehen työpäivän ajan mun työ on vauvan hoito ja sitten työpäivien jälkeinen aika jaetaan tasan. Tai siis tähän pyritään, katsotaan sit mikä on todellisuus kun napero tulee ? tää on ollut yllättävän iso mörkö mun mielessä jo pitkään, vaikka en ookaan asiaa edes ajatellut sen enempää, joten yllätti kyllä miten helppo ja nopea keskustelu tää oli. Nyt kun vielä hankitaan robotti-imuri, niin voidaan käydä sama keskustelu muista kotitöistä ja kummallekaan ei siunaannu liikaa imurointia (90 neliötä on ihan hirveen iso pinta-ala). Miten teillä muilla on ajateltu hoitaa työnjakoa kodin ja vauvan kanssa?

   • #39670
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Se varmaan jaetaan sitten hetki kerrallaan, melkonen hullunmylly on luvassa niin ei pysty oikein suunnittelemaan? jos synnytys menee ”repeämättömästi”, mulla on varmaan taas ihan superisti energiaa ja fiilistä touhuta koko ajan. Ootan hirveesti että pääsen kunnolla touhuaa juniorin kans pihalle, nyt mies on ollu kaverina kun millon supistaa ja millon ”muljahtaa” nivusissa askel askeleelta,niin hankala sielläki olla.

    Juniorin kanssa hoisin arjen pitkälti tietty päivät yksin kun mies oli töissä, sit kun mies tuli töistä niin kävin yksin kaupassa,touhusin omia juttuja tms. Jos jotain oli. Mies mielellään kyllä teki ja osallistu vauvan kanssa. Tietenkin heräsin yöt kun imetin, vaipan saatto mies käydä vaihtaa jos tarvi tai jos vauva itki niin paijas kyllä.
    Jokainen tekee toki miten parhaaks näkee, enkä ajattele mitenkään vanhanaikaisesti että olis miehen ja naisen hommat erikseen, mutta halusin pitkälle yöt hoitaa senkin takia että mies jakso käydä töissä.
    Viikonloput tietenkin asia erikseen, nosti vauvan viereen syömään yöllä ja siitä taas omaan sänkyyn.

    Tuo vauvan nukkuminenkin on miten itse haluaa ja tykkää, eka nukku yli puol vuotta vieressä, toka ja kolmas omassa sängyssä. Nukun paljon paremmin kun ei tarvii varoa. Mutta perhepeti toimii toisilla?? olin ekalta niin kipee etten kärsiny istumaan varmaan kuukauteen kunnolla, niin oli helppo nukkua vauvan kanssa kun tissi vaan suuhun ?

   • #39672
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo yöt täytyy kyllä miettiä erikseen sit kun mies palaa töihin. Näillä näkymin ois elokuun loppuun asti kotona, täytyy vaan toivoa että nappula syntyy ajallaan eikä vasta heinäkuun loppupuolella niin saadaan olla pitkään yhdessä. Me ollaan ajateltu että vauva nukkuis sivuvaunupinniksessä, juurikin siksi että mä saan sitten ees vähän nukuttua eikä tarvii koko yötä pelätä että kierähtää vahingossa päälle.

    Mä kysyin eilen että onko miehellä jotain tiettyjä juttuja mitä haluis vastuulleen (perinteisesti kai ajatellaan että isän tehtävä on kylvettää jne) ja se totes vaan että eiköhän hän saa tehdä ihan kaikkea ? en itekään siis keksinyt mitään sellaista jakoa että toiset tehtävät kuuluis isälle ja toiset äidille (paitsi nyt toki maitobaari jos se on mahdollista ja toivottua), mutta muistan vaan kun eka ystävä sai lapsen 12 vuotta sitten ja sillon meidän vanhemmat jako omia työnjakoviisauksia 80-luvulta ? nytkin niitä varmaan tulee kun vauva syntyy, mutta lähipiiriin on ehtinyt syntyä tosi paljon erilaisia perheitä ja malleja ja itsekin tullut kasvettua niin on kyllä ohan erilaiset lähtökohdat tähän vanhemmuuden jakamiseen itelläkin. Ja oon siis ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen perhe on yksilöllinen ja eri ihmisillä ja perheissä toimii eri tavat, eikä sitä tietenkään voi itekään etukäteen päättää syökö vauva pullosta yhtään tai nukkuuko muualla kun äidin iholla, joten varmasti joutuu itsekin suunnitelmia säätämään.

    Teillä kyllä on varmasti ihan omanlaisensa sirkus siellä, ja ymmärrän tosi hyvin että haluut päästä juniorin kanssakin touhuumaan! Onneks sentään juniori saa nyt puuhailla isän kanssa kun mies on päässyt vapaille, ja toivottavasti säkin pääset kohta menoon mukaan ?

   • #39674
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Enpä oo ajatellu tuota kylvetyshommaa noin, meillä on menny kyllä niin että isä on kylvettäny kun en oo ite uskaltanu? miehen kans käy saunassa/suihkussakin. Tullu vahingossa perinteisesti sitten?

    Pinnasängyn siirrän varmaan sängyn viereen,niin en nouse koko aikaa kattoo hengittääkö. Tääki joku ihme juttu jokaisen kohdalla ekan vuoden ajan, jos nukkuu pariki tuntia putkeen niin käytävä kattoo.

    Teette omat päätökset ja niinku itsestä tuntuu hyvältä, neuvoja voi ottaa vastaan hymyillen ja salaa toisesta korvasta ulos sitten, ei kukaan mitään pahaa tarkoita?

   • #39676
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me ei olla ihan hirveästi miehen kanssa työnjaosta puhuttu. Mua mietiyttää eniten yövalvomiset ja heräilyt, oon sellainen joka tarvitsee paljon unta. Vähän oon sellaista ehdotellut (ystäviltä vinkki) että jos jossakin vaiheessa mies hoitaisi vauvan asiat alkuyöstä, vaikka ekat 3-4 tuntia, ja mä sitten loppuyön. Täytyy kyllä ekana saada itse tuntumaa ja rutiinia imetykseen, jos tämä järjestely tulisi vähän myöhemmin.
    Mieheni on kovin puuhastelevaa sorttia. Hän remppailee ja puuhastelee ulkona ja varastossa jatkuvasti kaikenlaista. Olen sanonut, että kun vauva tulee, niin koko aikaa ei voi vaan remppailla jotakin. 😀

   • #39688
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kannattaa kuunnella pitkälti omaa hyvinvointia, sillon voi vauvakin hyvin.
    Eihän kaikki imetä, imettävät osin tm, jos miehesi vaikka voi jonkun syötön iltayöstä hoitaa, jos pumppaat tai annatte korviketta ?

    Meillä myös miehellä kovasti suunnitelmia,aina tekemässä jotain. Oonki sanonu että nyt keskittyy junioriin ja päikkäri aikaan touhuaa sitten mitä tykkää jos ei ite nuku? mun on pitäny olla kyllä nyt vähän natsi, yleensä teen kyllä ite mutta nyt on tullu raja vastaan jaksamisen ja kipujen suhteen että pakko pyytää apuja?‍♀️?‍♀️ onneks ei oo paljoo jäljellä, mun mieli ei kestä että pitää pyytää toiselta ihan yksinkertaisia apuja.

  • #39677
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko täällä kellään muulla tullut suonikohjuja alapäähän ja nivusiin? Mulla on tullut oikeaan nivuseen ja häpyhuuleen, ja näitä paikkoja vähän särkee, sekä se puoli näyttää turvonneemmalta kuin vasen puoli. En nyt oikein näihin mitään hoitoa keksi, talkkia laitoin ettei pääsisi hautumaan. 😀

   • #39681
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla taitaa olla syvä suonikohju toisessa häppärissä ainakin kivusta päätellen (tuntuu siis samalta kun vanha jalassa ollut on välillä tuntunut, siitä päättelin). Sain ite tästä neuvolassa mainitessani ohjeeksi välttää istumista ja seisomista ja pyrkiä saamaan pientä kohotusta lantion alle etenkin pahimpina turvotuspäivinä. Se ei oo nyt vaivannut onneksi kun satunnaisesti, mutta pahimpina aikoina suihkuttelin viileellä vedellä ja saatoin pitää hetken kylmää geelipussia kipukohtaa vasten (pyyhkeen sisällä ja tosiaan ihan hetkem vaan, ehkä minuutin tai kaks). Mitään muuta niille ei kai siis oo tehtävissäkään.

    • #39685
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Täytyy pitää vaikka hetkisen itsekin kylmäpussia, on ollut sen tuntuista että tarvii jotain viilennystä. 😀 Jostain syystä aamuisin sängystä ylösnoustessa kaikkein pahin.

  • #39689
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli eilen neuvola ja edelleen vauva on sitkeästi poikittain. Lääkäri kirjoitti lähetteen lisätutkimuksiin noin viikon päähän ja siellä sitten katsotaan, lähdetäänkö kääntämään. Elättelen edelleen toiveita, että innostuisi vielä tässä välissä itsekseen kääntymään?

   Täälläkin on nyt äitiysvapaa alkanut ja aika rennosti on ekat päivät mennyt. Sairaalakassia olen vähäsen pakkaillut ja käynyt läpi kaikki hankitut tavarat ja käynyt ostamassa jotain pientä puuttuvaa.

   Työnjaosta ei olla juurikaan keskusteltu. Ekat kuukaudet varmaan näyttää, miten on järkevämmin järjestettävissä, mutta toki tarkoitus on, että molemmat osallistuu.

   • #39695
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jännittävää! Ootko harkinnut akupunktiota tai muita neuvolan/äitiyspolin ulkopuolisia kääntökeinoja? Törmäsin näihin joskus aiemmin varmaan synnytykseen valmistautumista tutkiessa, mutta en kyllä tiedä niistä yhtään mitään, kun ei tullut tarvetta alkaa tutustua paremmin. Mutta viikkokin on pitkä aika ja saattaahan pieni kääntyä vaikka tänään, toivotaan parasta!

    Musta on lohduttavaa etten ollutkaan ainoa joka ei oo tullut sopineeksi työnjaosta tässä vaiheessa ja että tunnutte kaikki luottavan siihen että kyllä se sitten sutviutuu. Olin ihan varma että oon auttamattomasti myöhässä ja ainoa jolla ei oo suunnitelmaa ja että kaikki menee siks pieleen, mutta ehkä panikoinkin turhasta ? kiva kuitenkin oli että miehen kanssa vaihdettiin vägän ajatuksia, nyt on sen suhteen kevyempi mieli kuitenkin.

   • #39696
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mullekki tuli mieleen esim vyöhyketerapia, voiko olla apuja?

  • #39697
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites Sabrinalla menee? Mua alkaa aina jännittää jos ei oo puoleen päivään tullut jotain kommenttia tai viestiä, että nytkö on tullut aika lähteä sairaalaan ? varmaan on muutakin meneillään kun on mieskin kotona ja kivat kesäpäivät voi viettää myös perheen kanssa eikä foorumilla, mutta teillä on niin jännät paikat jo siellä ?

   • #39699
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana sinä!??
    Kaikki ennallaan mutta jalat ihan hiton turvoksissa ja kipeenä, ikinä ei oo ennen ollu.
    Mä oon jotenki niin puhelin addikti, mä tuun heti infoo kun lähtö tulee ja pidän ajantasalla jos jotaki kiinnostaa?

    On ollu luksusta kun mies on kotona, oon tosi onnellinen. Nyt oli kyllä fiksu veto jäädä,vauva painaa alas niin paljon että kipu säteilee,en pärjäis yksin. Oon melkein saanu purettua lääkkeen pois, mutta välillä on niin järkyttävät kivut että en vaan kestä.
    Kyllä kun pääsen sairaalaan joko itse käynnistyy tai käynnistyspäivänä, pyydän kipupiikin,oliko oxanest tms että saa pikkasen levättyä kivulta ennen puuskuttamista.

   • #39708
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    On kyllä varmasti ihanaa koko perheelle että ootte koko perhe vapailla. Kiva myös että oot voinut vähentää lääkitystä, mutta muista myös että on ihan ok ottaa lääkettä jos on tosi kipee.

    Mulla on tänään nilkat omat sirot itsensä, mutta en ookaan ollut jaloillani yhtään (valehtelematta alle 5min koko päivänä). Just eilen jossain povattiin ennätyslämpimiä kelejä heinäkuulle ja odotan kauhulla mitä tästä tulee jos meinaa mennä yliajalle tää raskaus. Oon jo ilmottanut että haluun perjantaina hotelliin, kun tänne on luvattu 30 astetta ? tsemppiä siis sinne!

  • #39732
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Viis tuntia supistellu, täytyy lähtee kattoo mikä tilanne?

   • #39737
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jännää! Täällä on vaan jokainen lihas kipeenä ja kauheesti jännittää tuleeko eka pieni jo tänään ?

   • #39740
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mahtavaa jos hän sieltä jo syntyy ??? tsemppiä!

   • #39741
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ei varmaan tän päivän puolelle kerkeä,eihän tässä oo kukaan valmistautunu vielä?

   • #39742
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko pieni kuitenkin jo matkalla? ??

   • #39743
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vahvasti näyttää sille, kun siirsivät suoraan sittenkin veivuun jälkeen synnytyssaliin? lyhkäsillä väleillä tulee supistukset, perkeleen kipeitä mutta koitan pärjätä vielä ilman kipujuttuja.

   • #39766
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko meillä pikku Sabrina jo maailmassa ? Tulin ihan vaan tsekkaamaan miten täällä puolella voidaan ja eilen on ollut tapahtumaa!
    Kuinkas voit(te)? ♥️

    Onnea Taika teille suureen päivään! ☺️

   • #39767
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Supisteli koko illan ja ylty parin min välein ja ihan hemmetin kipeitä. Annoin sit periks kipupiikille ja nesteyttivät yötä vasten. Pikkasen helpotti mutta supisteli ja olin ihan tosi kipee ja väsy. Antoivat vielä särkylääkettä ja pistivät semmosen mikä helpottaa supistuksia, että saisin levättyä tovin. Jotenki sain nukuttua salissa ja aamulla jatku pienet supparit, mutta kohdunsuulla ei ollut tapahtunu mitään niin sain lähtee kotiin kattomaan miten tässä käy. Oon nyt VAAN levännyt ja koittanu juoda ja ihan rauhalliselta näyttää nyt. Jos mua ei ois pumpattu täyteen kaikkea niin supparit ois varmaan jatkunu ja tilanne edistyny, kukapa tietää ?‍♀️

   • #39768
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ai tuolla laillakin voi käydä ? oon ihan ulalla kaikesta synnytys jutuista. Hyvä että sait vähän levättyä ja kerättyä voimia ♥️

   • #39769
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jos synnytys ois ollu tosissaan käynnissä, niin tuo kaikki olis vaan hidastanut korkeintaan ja antanut aikaa levätä. Saattoi olla että helle esim pisti supistelemaan rajusti ja jos ois antanu supistella vaan niin olis alkanu varmasti etenemään, mutta nyt kävi näin että supistukset saatiin loppumaan.
    Edellisessä melko samanlainen tilanne ja yöksi sillon saatiin rauhoitettua vähäksi aikaa, mutta aamulla rajut supistukset jatku ja aamulla oli jo 4cm auki kun illalla oli 2cm.
    Mutta olipa hyvää harjotusta lasten hoidon ym pikainen järjestely ?
    Oon kyllä nyt väsyneempi kun koskaan, nukuin jopa päikkärit,joka tapahtuu ehkä kerran 2kk aikana?

   • #39770
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    On teillä kyllä ollut hurjat pari päivää! Oisitpa saanut vaan levättyä enemmän, ja toivottavasti kipupiikistä oli iloa selän kanssa. Oliko kohdunsuulla tapahtunut kuitenkin muutoksia edelliseen käyntiin verrattuna (en nyt muista mikä sen käynnin nimi on kun mennään tarkistuttamaan tilannetta ennalta sovitusti, tulee vaan mieleen seula ?)? Mihin isommat lapset saitte hoitoon?

   • #39773
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pikkasen oli edennyt edellis kontrollikäynnistä mutta tosiaan ei illasta aamuun mitään.
    Nyt täytyy sanoa että ei kyllä auttanut selkään ollenkaan? epiduraali sitten?

    Mummu tuli vahtimaan kaikkia meille ja jatkossakin onnistuu onneks näin ?

  • #39745
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oot sä aikamoinen supermama kun siellä supistusten keskellä päivittelet tänne ilman kipulääkkeitä, mutta se toki tiedettiin jo etukäteen ? tuu kertomaan kun pieni on täällä ?

   • #39746
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No onhan tää vähän tylsää itekseen olla täällä,sama se on täällä vaikka höpistä? kärsii kyllä supistusten välissä toimimaan normaalisti. Kipupiikin otin ja tenssi selässä, kai tää tästä?
    Mies on kyllä tulossa mutta ei tässä vielä mikään kiire oo?

    Mites teillä muilla menee? Pitäkää mulle seuraa???

    • #39747
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Meillä on häät nyt lauantaina niin yllättäen kiirettä pitää järjestelyjen suhteen ?? mutta muuten hyvin menee, alkaa jaloissa tuntua tällaset koko päivän järjestelyt mutta muuten vointi on hyvä, mitä nyt lyllersin etanavauhtia tossa äsken vielä kaupoilta kotiin kun kylkeä pisti sen verran että huhhuh ?

   • #39755
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Taika! Toivottavasti järjestelyt on jo loppusuoralla ja pääset rentoutumaan ja odottelemaan juhlia ?

  • #39791
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä alkaa olla keittiöremppa loppusuoralla. Oon aivan lopussa, mutta vielä ois muutto edessä ens viikolla ? fyysisesti jaksan kuitenkin paljon paremmin nyt kun vielä esim. kuukaus sitten, välillä vaan pitää pysähdellä kohdunsuun kipuilujen takia mutta jaksan kyllä viipottaa näköjään kaupungillakin vielä. Tosin ehkä tää väsymys johtuu siitä että viipotin just kaupungilla pari tuntia ?

   Luulen että mulla oli yöllä supistus/supistuksia. En tosin oo vieläkään varma, mutta alavatsan jomotus oli erilaista kun aiemmin ja mun mielestä se helpotti jonkun ajan kuluttua. Missään muualla ei kuitenkaan tuntunut kun alavatsalla ja vähän alaselässä (joka on siis kyllä kuin tulessa jatkuvasti). Mitään muuta uutta ei sitten kuulukaan tänne ? nyt oon remppahommista vähän lepäilemässä beibin kanssa (koska virallisen valvojan tehtävät onkin niin rankkoja että pitää ottaa välinokoset) ja kohta meen vaatimaan ruokaa ja jäätelöä ?

   Mites muilla? Onko Sabrina vielä yhtenä kappaleena? Onko Taikan juhlapäivä sujunut ihanasti?

  • #39793
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Apua musta ei ois mihinkään muuttorumbaan näinä hetkinä, oot kyllä ihan super kun jaksat touhuta! Varmaan sullakin kaveri laskeutunut niin helpottaa olemista,siihen tilalle tosin paino alas tekee omat kipunsa.

   Yhtenä kappaleena vielä, koko ajan saa olla varpaillaan kun supistelee enemmän ja vähemmän.
   Ekasta meni vedet, toinen käynnistettiin, kolmannelta olin jo valmiiks sairaalassa kun alkoi supistukset ja jäin seurantaan, eli ihan uus tilanne mulle tämä supistusten kyttäily millon osaan lähtee?‍♀️ kuten huomasit, tuun päivittelee heti kun on jotain??

   • #39794
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No täällä lattialla makoillessa ei kyllä tunnu ihan superilta, enkä tiedä mitä pystyn sen muuton suhteen ite tekemään (ollaan nyt tän tee-se-itse-keittiönkin kanssa turvauduttu ammattilaisten apuun että säästetään aikaa, hermoja ja työvälinehankintoja ja ollaan ajateltu että tehtäis sama muutonkin suhteen). Sovittiin myös että mennään ens viikonloppuna hotelliin, kun on saatu muutto alta pois (olettaen että tää pieni ei päätä nyt yhtäkkiä tulla sittenkin ajoissa). Mutta onhan tää nyt ihan hullun hommaa rempata ja muuttaa kuukaus ennen laskettua aikaa (tai siis muutto taitaa tapahtua kaks viikkoa ennen), onneks on ylimääränen huone mihin voidaan laittaa sit kaikki sellanen kama mitä ei ehditä tai jakseta laittaa paikalleen ennen vauvan tuloa ? helpottaa kyllä jaksamista se kun keittiö alkaa oikeesti valmistua ja saa vähän ostella sinne pieniä koriste-esineitä, ja samalla ostin itelleni yhden aivan ihanan kotimaista designia olevan korurasian, jolle ei oo kyllä varmaan kauheesti edes käyttöä mutta se oli niin ihana ?

   • #39795
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Miten muuten menit sinne sairaalaan toissapäivänä, ajoitko ite? ? kyllä säkin oot aika supermama ?

   • #39797
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mies vei, nyt joutu tulee lanssilla kun tiheni sen verran nopeesti ja kipeästi, matkaa kuitenkin 80km?‍♀️

   • #39799
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joko siellä tapahtuu? Mulla on vaan vieläkin kaikki lihakset kipeet, mutta ei mitään merkkejä synnytyksen lähestymisestä. Tens on asetettu käyttövalmiiksi, en vaan vielä uskalla käyttää näihin särkyihin kun pitäs ehtiä muuttaa, mutta sen jälkeen kyllä heti jos ei ala helpottaa. Uutuutena jalkapohjat on niin kipeet ettei meinaa kärsiä astua (varmaan kenkien ja turvotuksen yhteisvaikutuksesta).

   • #39800
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vauva syntyi tuossa vähän ysin jälkeen, kaikki voi hyvin?

   • #39801
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea ihan superpaljon Sabrina ❤️❤️❤️❤️ itku tulee onnesta teidän puolesta????

   • #39802
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ooh onnea koko perheelle! ❤❤❤

  • #39803
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos❤
   Kyllä nostan hattua luomu synnyttäjille, voi huh heijaa? puudutteidenkin kanssa hyvä että pärjäsin ?

  • #39804
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Sabrina ja koko teidän perhe! ?

  • #39805
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihania uutisia Sabrina! Hurjasti onnea koko perheelle ♥️?

  • #39807
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ❤ Mikäs Oodilla on tilanne?❤

   Tää synty nyt just täysaikaisena, rv37+1. Kokoa oli reippa 3,5kg ja pituutta 50cm?
   Iso viikkoihin nähden verraten aikaisempiin vauvoihin. Ääntä lähti kun pienestä kylästä ja hienosti osas tarrata tissiin kiinni? en oo osannu nukkua nyt yhtään vaikka vauva nukkuu, otin ekat särkylääkkeet vähän aikaa sitten kun kaikki jälkeiskivut iski ihan ryminällä, varmaan adrenaliini ym purkautu.
   Nyt täytyy sanoa että on kyllä ihanaa?

   • #39808
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi kuinka ihana kuulla että kaikki on kunnossa!? Tuo toivoa myös omaan tilanteeseen vikan blaston kanssa. Viimeinen siis kyydissä ja raskaustesti vahva plussa mutta huomenna saadaan vasta tieto koska varhaisultra. En uskalla vielä innoita liikaa koska viimeksikään ei käynyt hyvin.

   • #39810
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kaikki peukut ja varpaat ja toivo että kaikki menee hyvin❤

   • #39814
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten ihanaa, Oodi! Ymmärrän kyllä todella hyvin että on vaikea iloita ja innostua, mutta kaikki voi mennä myös hyvin ❤ toivottavasti teitä odottaa ensi talvena/keväällä yhtä ihana päivä kuin Sabrinalla tänään!

  • #39833
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites muut voitte? Joko Kisu oot seuraavana vuorossa??

   Oon unohtanu tän vauvan tuoksun ja miten pieni, vaikka isoin lapsistani syntyessään olikin, ihana nöpönenä voikaan toinen olla❤
   Kannattaa muuten jättää pakattu vaatekassi molemmille kotiin ?
   Tuli niin äkkilähtö että aikasemman illan kassi tarttui vaan matkaan jossa oli hygienia jutut ym. En tiiä mikä ajatuskatkos tuli?

   • #39843
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla taitaa olla laskettu aika seuraavana, mutta Heinällä taitaa olla myös aika lähellä ja mulla ei kyllä oo ainakaan itellä sellaista tunnetta että synnytys ois lähellä (vaikka välillä tuntuukin että mukelo yrittää tulla läpi kyljistä tai navasta) ? saa siis nähdä mitä tässä vielä käy, vielä tän viikon kun jaksais pysytellä rauhassa että ehditään muuttaa niin sitten sais kyllä tulla jo millon vaan.

    Mulla on sairaalakassiin pakattuna vauvalle vaatteita ja herkkuja itelle (nää on tosin tullut jo syötyä) ja lisäks mulla on vauvalle oma kassi missä on kaikki pienet vaatteet ja tuttipullot ja korvikkeet mitä saattaa tarvita heti alussa. Ajateltiin että se ois hyvä ratkaisu kun on tosiaan tää muutto tässä meneillään ja ei tiedetä missä ja millaisten laatikkopinojen keskellä asutaan kun tyyppi päättää syntyä ?

    Ollaan yritetty pohtia vähän nimiä taas, on ihan kauheen vaikeeta (ja kauheen iso vastuu! mitä jos se napero vihaakin nimeään tai nimi ei yhtään sovikaan pienelle?!). Mä kipuilen myös tosi paljon muuton ja asunnon myymisen kanssa, oon muutenkin tosi herkkä tämmösissä asioissa ja nyt vielä tää loppuraskaus korostaa sitä ihan kauheesti. Itken julkisilla paikoilla nykyään aivan koko ajan, eikä tunnu olevan mitään yritystäkään kyynelkanavilla pidättää itkua. Lisäks kipuilen sen kanssa että en koe äiti-nimitystä omaksi (jotenkin se assosioituu mulla tosi vahvasti sellaiseen uhrautuvaan äitimyyttiin missä oma minuus menetetään täysin) ja en tiedä mitä nimitystä haluisin käyttää itestäni. Tässä siis toki nyt painaa taustalla se että pelkään että musta tulee sellaisen äitimyytin edustaja eikä suinkaan siihen nimitykseen tai siihen tarvitseeko olla sellainen äiti mitä muut odottaa tms. Mun tuttavapiirin äideissä on kuitenkin ihan hirveesti erilaisia äitiyden malleja ja järjen tasolla toki tiedän että jokainen valitsee sen oman tapansa ja ei tarvitse olla minkään tietynlainen, mutta silti tää ahdistus kumpuaa jostain syvyyksistä. Huoh, voispa laittaa nää tunteet välillä tauolle ?

   • #39844
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla taitaa olla laskettu aika seuraavana, mutta Heinällä taitaa olla myös aika lähellä ja mulla ei kyllä oo ainakaan itellä sellaista tunnetta että synnytys ois lähellä (vaikka välillä tuntuukin että mukelo yrittää tulla läpi kyljistä tai navasta) ? saa siis nähdä mitä tässä vielä käy, vielä tän viikon kun jaksais pysytellä rauhassa että ehditään muuttaa niin sitten sais kyllä tulla jo millon vaan.

    Mulla on sairaalakassiin pakattuna vauvalle vaatteita ja herkkuja itelle (nää on tosin tullut jo syötyä) ja lisäks mulla on vauvalle oma kassi missä on kaikki pienet vaatteet ja tuttipullot ja korvikkeet mitä saattaa tarvita heti alussa. Ajateltiin että se ois hyvä ratkaisu kun on tosiaan tää muutto tässä meneillään ja ei tiedetä missä ja millaisten laatikkopinojen keskellä asutaan kun tyyppi päättää syntyä ?

    Ollaan yritetty pohtia vähän nimiä taas, on ihan kauheen vaikeeta (ja kauheen iso vastuu! mitä jos se napero vihaakin nimeään tai nimi ei yhtään sovikaan pienelle?!). Mä kipuilen myös tosi paljon muuton ja asunnon myymisen kanssa, oon muutenkin tosi herkkä tämmösissä asioissa ja nyt vielä tää loppuraskaus korostaa sitä ihan kauheesti. Itken julkisilla paikoilla nykyään aivan koko ajan, eikä tunnu olevan mitään yritystäkään kyynelkanavilla pidättää itkua. Lisäks kipuilen sen kanssa että en koe äiti-nimitystä omaksi (jotenkin se assosioituu mulla tosi vahvasti sellaiseen uhrautuvaan äitimyyttiin missä oma minuus menetetään täysin) ja en tiedä mitä nimitystä haluisin käyttää itestäni. Tässä siis toki nyt painaa taustalla se että pelkään että musta tulee sellaisen äitimyytin edustaja eikä suinkaan siihen nimitykseen tai siihen tarvitseeko olla sellainen äiti mitä muut odottaa tms. Mun tuttavapiirin äideissä on kuitenkin ihan hirveesti erilaisia äitiyden malleja ja järjen tasolla toki tiedän että jokainen valitsee sen oman tapansa ja ei tarvitse olla minkään tietynlainen, mutta silti tää ahdistus kumpuaa jostain syvyyksistä. Huoh, voispa laittaa nää tunteet välillä tauolle ?

    Kauhee vuodatus taas, mutta varmaan mun mielikin yrittää nyt oikeesti valmistautua siihen että kohta meitä on kolme. Kaiken tän ahdistuksen keskellä nimittäin ootan kuitenkin tosi paljon sitä että saan pienen käärön kainaloon (ja tuoksutella vauvantuoksua).

   • #39848
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hyvähän se on miettiä tulevaa, mutta älä nyt hormonihöyryissä ajattele liikaa minkälainen äiti susta tulee. Sä kasvat siihen ja löydät ne omat juttusi ja tyylisi mitä teet,miten teet ja kasvatustapasi. Ei kannata suunnitella etukäteen, ajatukset muuttuu.
    Sä voit kuunnella ja ottaa vastaan toisten neuvoja, mutta ite tiedät sopiiko ne just teille.

    Nyt sulla on paljon meneillään, ajatuksineen ja tekemistä,en ihmettele vaikka käyt vähän kierroksilla. Nyt jarrua johonkin kohti ja hengähdä vähän, nauttikaa nyt kun ootte vielä kahdestaan tovin ?
    Vaikka vauva on toivottu ja haluttu, on suuri muutos yhtäkkiä muuttua kahdesta kolmeksi, mutta siihen tottuu,oppii ja kasvaa, kaikki menee loistavasti!❤

   • #39850
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos, Sabrina ❤ tuntuu kyllä tosi hyvältä, että täällä voi purkaa huolia ja aina joku ymmärtää ja osaa sanoa oikeat sanat. Tää muutto ja remontti on ollut kyllä hyvä tiimiharjoitus, mutta kunhan saadaan muuttokuorma uuteen kämppään, aiotaan kyllä pienelle minilomalle hotelliin (jos vaan napero pysyttelee siihen asti poissa tieltä). Vielä kun pääsis leffaan (eikä tarttis lähteä kolme kertaa kesken kaiken vessaan) ?

   • #39856
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Sun ajatukset on varmasti enemmän kun normaaleja mitä käyt läpi,ei vaan kannata liikaa murehtia ja suunnitella semmosta mikä muodostuu sitten ajallaan. Susta tulee loistava äiti teidän pienelle ❤
    Toivottavasti kerkeette vielä rauhoittua hetkeks nauttimaan vaan teistä kahdesta??

  • #39837
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hurjasti onnea Sabrina! <3 <3 🙂 Tiedätlö vielä, kauanko olette sairaalassa?

   Täällä voidaan hyvin. Yksi yö tässä pieni isäntä pisti parastaan melskaamisella. Puski vissiin päällään niin että tuonne alas vihloi, samalla kääntyili ja vääntyili ja tökki käsillään ja jaloillaan. 😀 Välillä on alapäässä ollut paineen tunnetta, kai hän sen verran lähtökuopissa on. Huomenna on neuvolalääkäri, kiinnostaa tietää mitä pieni isäntä painaa jo.

   • #39841
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Huomenna varmaan päästään kun molemmat voidaan hyvin ja pieni ahkeraan ja napakasti tissiin tarttuu ?

    Varmaan siellä laitellaan paikkoja lähtövalmiiks??

    Apua,meillä ois ollu jättivauva, yli 4kg jos olis loppuun asti menny??

  • #39840
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällähän on ihania uutisia! Paljon onnea Sabrina ja koko perhe❤️

   Ja toivottavasti Oodilla on varhaisultrassa kaikki hyvin.

   Täällä oli tänään vauvan kääntäminen. Kääntäminen meni lopulta tosi helposti ja lääkärin tarvitsi vain vähän avittaa nostamalla peppua ylöspäin. Helppo kääntäminen tarkoittaa kuitenkin samalla sitä, että vauvalla on hyvin tilaa kääntyä itsekseen takaisin. Sain uuden ajan 2 viikon päähän, niin silloin katsotaan, onko edelleen pää alaspäin ja onko yhtään laskeutunut. Nyt pää jäi kääntämisen jälkeen aika ylös. Kääntämisen jälkeen seurattiin sykkeitä aika pitkään ja nyt täytyy seurailla, että on riittävästi liikettä. Painoarvio oli tänään 3,2 kiloa.

   • #39842
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos ❤

    Kiva kuulla että meni helposti, mitä oon kuullu niin on ollu kivuliasta ja saattanut käynnistyä.
    Oliko sulla paljon viikkoja nyt? Toivottavasti toinen pysyy nyt paikallaan??

   • #39845
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lääkärikin sanoi, ettei kääntäminen yleensä noin helposti mene. Etukäteen varoitteli, että voi sattua ja tuntua ikävältä. Täällä on nyt viikkoja 36+1.

   • #39849
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ei sullakaan enää pitkästi ole! Jännittääkö?

    Apua en näköjään osaa pysyä pois näiltä sivuilta ?

   • #39879
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vielä ei tuleva synnytys ja muu jännitä. Välillä mietin, olenko valmistautunut synnytykseen liian huonosti, koska en ole miettinyt minkäänlaisia toivelistoja tms. Vaikea miettiä etukäteen, minkälaista kivunlievitystä ym. haluan.

   • #39884
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No ei mullakaan ollut muuta kun että haluan epiduraalin joka meni tosi kortille kun päivystävät anestesialääkärit oli molemmat kiinni toimenpiteessä. Vaihtui lennosta spinaaliin jonka luojan kiitos kerkesin saamaan kun oksensin kivusta ? aikasemmista oon siis epiduraalin kerennyt hyvin saamaan, tää eteni vauhdikkaammin?

  • #39859
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mielettömästi onnea Sabrina täältäkin ❤️❤️❤️ Piti käydä monta kertaa jo viikonlopun aikana onnittelemassa, mutta häähumussa tuli aina muuta ? joko pääsitte kotiin? Onko sisarukset ihan innoissaan ?

   Tsemppiä kisulle nyt viimeiseen muuttorutistukseen, oot säkin aikamoinen kun tollasen ohjelman oot viimesille viikoille järjestänyt ???

   Alkaa useammalla teillä olemaan lasketut ajat lähellä, jännittävää! Eikä omaankaan nyt enää kovin montaa viikkoa ole ?

   • #39863
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea sinne??

    Tänään päästään kotiin ?

  • #39864
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tänään oli neuvolalääkäri. Vauva on asettunut hyvinkin alhaalle lähtökuoppiin. Vähän huolestutti, kun siellä oli vaikeahko löytää sydänääniä alkuun, mutta sydänkin löytyi ultralla aika alhaalta oikealta puolelta, niin sitten saatiin äänet kuuluviin. ? Lääkäri arvioi, että painaisi n. 2,6-2,8 kg. Mulle ei ole tullut kahteen viikkoon yhtään painoa lisää, 100 g oli tippunut pois. Olen ehkä sitten niukemman puoleisesti syönyt radin takia. Kun mulla oli muutama päivä sitten koko vuorokausikäyrä mitattavana, jätin iltapalan syömättä kun sokerit ei antaneet myöten. Sanoivat, että söisin mieluummin kuin jättäisin aterioita väliin. Se oli tosin ainut kerta kun jätin aterioita väliin, sokerit oli tuona vuorokausikäyrä-mittauspäivänä vähän oudot.

   • #39865
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä oli rv 34+4 painoarvio tuo 2,8kg, varmaan aika paikkaansa pitävä kun viikkoa kohden tulee n~200g kun painoi sit 37+1 3,5kg.?

   • #39866
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mun sokeriarvot on ollut aika hyvät nyt viime aikoina, mutta jossain vaiheessa tuntui että etenkin ruokailua edeltävät arvot huitelee ihan pilvissä. Sain sillon ohjeeksi pidentää ruokailuväliä 3 tuntiin ja se korjasi tilanteen (kunhan en syö vehnää/ei-täysjyvää). En kuitenkaan ehdi päivän aikana syömään 5 ateriaa noin pitkällä ruokailuvälillä, kun herään yleensä vasta 9 jälkeen ja silloin iltapala menis puolille öin ?

    Saitko mitään vinkkejä miten niitä sokereita vois koittaa tasoittaa? Vai oliko lääkäri niistä edes huolissaan? Musta tuntuu että oon ite enemmän stressaantunut ja huolissani niistä kun diabeteshoitaja ja neuvola ylipäätään. Ja musta on tosi outoa että niitä sokereita seurataan todellisuudessa vaan kerran kahdessa viikossa, ihan kun ihminen söis aina kaks viikkoa samalla tavalla eikä sokerit heittelis sitten niinä 13 muuna päivänä ollenkaan ?

    Nyt kun on ollut vähän vaikeita päiviä henkisesti, oon sallinut itelleni ehkä vähän liikaakin erilaisia herkkuja, koska en oo jaksanut pahoittaa mieltäni vielä siitäkin etten voi syödä suklaata jos se tuntuis lohduttavalta. Tunnesyömisen tapa ois kyllä syytä kitkeä itestä ennen kun siirrän sen lapselle ? ehkä tää kaikki helpottaa ens viikolla, kun uudessa asunnossa voi alkaa myös tehdä ruokaa eikä siellä tarvii turvautua aina ainoastaan noutoruokaan (fiksuhan ois ostanut heti alkuun sinne mikron, mutta me ei kaikesta päätellen olla kovin fiksuja, ollaan nimittäin mikron lisäksi tehty kaikki mahdolliset virheet tässä remontoinnissa ??‍♀️)

    • #39880
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Mut lisätään vasta nyt Omahoitopolulle radin takia, tähän asti olen vaan näyttänyt arvoja neuvolakäynneillä terkalle. Siellä lääkärissä oltiin enemmän ihmeissään siitä että olin jättänyt aterian/aterioita väliin tai lykännyt ateriaa pitkälle sokerien takia. Sanoivat, että mieluummin syön vaikka tulisi vihkoon kirjattua ylitys, että on niin vähän aikaa jäljellä ettei haittaa vaikka tulisi hetkeksi lääkitys. Ja mäkin sanoin että kun monesti herään klo 11 aikaan niin kaikkia aterioita en kerkeäkään syömään.

     Mua jäi mietiyttämään että eikö vauva ole kahteen viikkoon sitten kasvanut ollenkaan, kun mulle ei ole tullut painoa nyt. Sanoivat siellä kyllä, että vauva kyllä ottaa omansa. Äitini kanssakin juttelin ja äiti pohti että kai se vauva ottaa sitten energiaa mun omistakin varastoista jos mun syömä ruokamäärä ei riitä. En ole kyllä millään laihiksella ollut, mutta pyrkinyt syömään terveellisesti ihan normi kotiruokaa.

     Ja noista ruokahimoista: nyt kesällä tekisi mieli syödä vapaammin jäätelöä, raparperikiisseliä ja piirakkaa, sekä juoda kylmää mehua tai limua helteellä. Jotenkin tuntuu että teen pahan rikoksen jos syön useampana päivänä jotain makeaa, kun se vaikuttaa tuohon kyytiläiseenkin eikä vaan minuun. 😀
     Ilokseni esimerkiksi pizzan syönti (ainakin omatekoinen tai pakastepizza) ei vaikuta haitallisesti sokereihin.

     Mutta kyllä varmasti siellä helpottaa kun pääsette tekemään itse ruokia! 🙂

   • #39868
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko sulla muuten tullut jotain himoja ruokiin joista oot joutunut joustamaan/luopumaan radin takia? Mä odotan kaikkein eniten sitä että ei tartte suunnitella koko elämää ruoka-aikojen ympärille (nyt toki helpompaa taas kun ravintolat saa olla auki), mutta sen lisäks kaipaan juomia! Haluisin sillon tällön esim. jääteetä tai mehua tai sokerillista limua (puhumattakaan jääkahvista tai kaakaosta). Oon valehtelematta juonut appelsiinimehua tammikuun jälkeen kolme tai neljä kertaa, kun taas ennen sitä lasillinen mehua aamulla piti mut hengissä sen pahoinvoinnin kanssa. Ja nyt nää helteet ois niin paljon siedettävämpiä jos vois ostaa jääkahvin tai jonkun ihanan juoman viilentämään oloa (oon nyt joustanut näissä siten, että jos on oikein paha himo, saatan ostaa sen jääkahvin ruokailun yhteydessä, mutta voispa ostaa sillon kun tekee mieli ?)

   • #39882
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mullekin on sanottu että kyllä se vauva ottaa mitä tarvitsee. Mullahan paino ei oo noussut koko raskauden aikana melkein yhtään, vaikka ihan pelkästään jo kehossa olevan veren määrä lisääntyy ja vaikka viimeksi sanottiin, että täällä ois 2,7 kiloa vauvaa (eilen oli painoa +2,6kg testipäivään verrattuna). Paino myös heittelee välillä ja kellon aikakin vaikuttaa tosi paljon, mulla on ollut neuvolat tosi usein iltapäivällä mutta lääkäriaika olikin klo 9, niin paino oli kanssa ”tippunut” edellisestä. Välillä kyllä oikeesti mietityttää miten epätarkkaa tää terveydenhuolto on ?

    Mulla pahimmat sokerien ylitykset on tullut just pitsasta, en malta odottaa että vauva syntyy ja voin taas syödä pitsaa miettimättä vaikuttaako se nyt vauvaan jotenkin ? oon kuitenkin järkeillyt, että satunnaiset ylitykset ei varmasti oo niin paha juttu, jos vaan pääsääntöisesti koittaa katsoa että syö tarpeeks kuitua ja proteiinia aterioilla. Oon nyt myös oppinut siihen etten syö koskaan pelkästään herkkuja, vaan syön niiden kanssa aina myös jotain terveellistä tai fiksua, ettei sokerit liitele taivaissa. Ja mulla oli muuten tossa ehkä just samojen viikkojen tienoilla yks aivan kauhee käyrä koko päivän mittauksissa (ja aamupaastot oli pari viikkoa vähän korkeat), laitoin siitä viestiä radihoitajalle ja pidin toisen mittauspäivän heti perään (jätin vaan vehnäjauhoiset jutut pois) ja sen jälkeen sokerit on ollut tosi hyvät! Nyt on aamupaastotkin laskenut alle 4,5 (saattoi muutama viikko sitten olla jatkuvasti ylärajalla) eikä ylityksiä oo tullut muutenkaan. Yks mun kaveri kutsui radia henkimaailman jutuiksi ja siltä se kieltämättä tuntuukin, toisella tutulla taas meni sokerit ihan sekaisin rv 30 tienoilla ja joutui lääkitykselle vaikka noudatti ohjeita aivan pilkuntarkasti tokalta kolmannekselta asti. Ja lääkityskin on vasta välivaihe ennen insuliinia, eikä sekään oo maailmanloppu.

    Tsemppiä viimeisiin viikkoihin, pian nääkin meille korkeat arvot on ihan normaalien rajoissa 🙂

   • #39883
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eikä apua miten vähän noussut paino!? mulla tuli heittämällä 15kg, josta 3kg jäi laitokselle vaikka vauva ja istukkaki paino enemmän yhteensä??

   • #39886
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ootan kyllä innolla miten paljon painoa on tippunut tän raskauden aikana ? mutta ei kai se voi nousta jos pystyy tokalla kolmanneksela syömään vaan lastenannoksia ja niistäkin puolet on kasviksia (onneks pahoinvointi ja refluksi on jo historiaa). Siltä lääkitykselle joutuneelta tutulta tippui raskauden aikana ilmeisesti melkein 20kg, kun joutui myös radin takia erikoisruokavaliolle heti ekan kolmanneksen jälkeen. Ja tosiaan mulla on ollut lähtötilanteessa 10kg mistä varaa luopua ja luulen että nytkin on vähän lihaksia uhrattu rasvakudokselle eli imetystä varten on vielä energiavarastoja ihan tarpeeks ? sillon ekoilla helteillä mulla nous paino muutamassa päivässä pari kiloa ja olin jo soittamassa neuvolaan että nyt mulla on pre-eklampsia, mutta sit maanantaina se neste olikin lähtenyt ja paino palannut takaisin edellisviikkoiseen, joten totesin että nyt vaan makoilen tässä sohvalla kun se ei kerrytä nestettä ??

   • #39887
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Miten paljon tippuu vielä raskauden jälkeen?
    Mä oon kyllä syömällä saanu itteni tuhtiin kuntoon raskauden aikana, mutta kyllä tää tästä kun imettää ja aateltiin tänään käydä vaunujen kanssa käppäilee, siitäpä se lähtee ? syön kyllä kun hevonen edelleen ja nyt taitaa ihan huolella mennä suklaataki?

  • #39867
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt ois taas kysymys kokemusasiantuntijoille: mun vappupallo on alkanut kipeytyä eri tavalla kun aiemmin, tuntuu vähän samalta kun ois liikaa ilmaa joka ei pääse pois, paitsi vielä ikävämmältä. En löydä tän kanssa mitään asentoa missä ei tekis mieli puhkasta kuplaa grillitikulla, ja aina kun napero liikkuu vähänkään, se vaan sattuu. Juon liian vähän, koska koko ajan on sellainen olo etten voi laittaa itteeni enää mitään sisään. Eilen otin illalla rennietä koska ajattelin että se vois auttaa, mutta en kyllä muista auttoko se. Onko tälle mitään muuta tehtävissä kun synnytys? Hyvä uutinen on se että nyt vatsa ei tunnu kivikovalta, eli jos joskus alkais vaikka supistamaan, saattaisin tunnistaa sen ??

   • #39872
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Luulen että supistukset tunnistat! Syötkö miten hiilaripitoista ruokaa,hapokasta juomaa tai muuta mikä kerryttää ihan vaan ilmaa ja saa tukalan olon?

   • #39873
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En kyllä mitenkään erityisen paljon, radin takia joudun tarkkailemaan koko ajan kuitenkin. Tänään oli itse asiassa aamulla niin ikävä olo että meinasin unohtaa syödä kun ei tehnyt mieli mitään, mutta se meni onneks ohi. Eikä tunnu siltä että tää johtuis ilmasta, tai ainakaan sitä ei oo poistunut koko päivän aikana ? ehkä tää on vaan sit sitä että vauvalla alkaa tila loppua ja se on käynyt niin isoksi, mutta on tää olo kyllä ihan mahdoton. On itse asiassa aika samanlainen pallofiilis kun endometrioosileikkauksen tai viimeisimmän munasolupunktion jälkeen, kun olin tosi kipee ja epäiltiin jopa hyperiä. Mutta on tää maha kyllä nyt yhtäkkiä kasvanutkin, jännä nähdä huomenna mihin sf-mitta tällä kertaa sijoittuu ?

    Mulla on siis ollut koko vatsa ihan kivikova jatkuvasti siitä lähtien, kun se on kasvanut, ja olin jo ihan varma etten tunnista suppareita kun se on valmiiks ihan kiveä. En tiedä mistä se on johtunut, mutta en muista tosiaan että ois viime kuukausina kertaakaan ollut pehmeämpi tai kovempi kiputiloista riippuen. Nyt se on tosiaan tuntunut vähän joustavammalta, joten ehkä sen kovettumisen nyt erottaa ? jännä vaan siis kun mulla oli talvella pariin otteeseen ihan selkeitä supistuksia (koska nostin asioita töissä epäergonomisesti), mutta sen jälkeen ei oo ollut kun selkeesti alavatsalla/selässä tuntemuksia, enemmän kyllä jomotusta kun supistelua.

   • #39885
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No nyt on vähän parempi, vauva vaihtoi illalla asentoa ja on nyt potkinut lempeämmin ainakin aamusta. Siihen nähden että tyyppi on ollut pää alaspäin jostain rv 32 tai 28 asti, se eilen kyllä tuntui olevan ihan joka suuntaan jossain välissä. Napero myös tuntuu nousseen takasin ylöspäin, ainakin kylkikaarissa on ahdasta jos ei nojaa taaksepäin istuessa (hyvä ryhtiharjoitus myös kun tulee heti monoa jos meinaa lysähtää kasaan). Mutta olipas muutamat päivät, oli ihan mahdotonta löytää asentoa jossa ei tuntuis siltä että koko maha räjähtää ihan kohta ja voi hyvää päivää jos erehtyi yöllä nukkumaan oikealla kyljellä (nukun vasemmalla puolella, joten vessareissuille pääsee kätevämmin jos on valmiiks vasemmalla kyljellä) ?

  • #39891
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sain just neuvolasta lähetteen äippäpolille, koska sf-mitta on ottanut aimo harppauksen. Viis viikkoa sitten mitta huiteli alakäyrän tietämissä ja nyt oli yläkäyrällä ellei jopa yli, ja neuvolantäti epäili että käynnistys olisi edessä viimeistään laskettuna aikana radin takia. Nyt tuli pientä vipinää muuttohommiin ja täytyy varmistaa että sieltä sairaalakassista löytyy muutakin kun syötyjen herkkujen paketit ? voi toki olla että johtuu vaan vauvan asennosta (selittää muuten myös miks tää kupu on niin kipeä), mutta koska mulla on se radi niin tällaisista lähetteistä saa kuulemma yleensä sen käynnistysajan lasketulle ajalle. Eli meillä mitä todennäköisimmin on kahden ja puolen viikon päästä uusi henkilö matkassa ????

   Tänään syön kyllä vielä jälkkärijäden, mutta nyt ehkä täytyy skarpata herkkujen kanssa ja selvitä vielä pari viikkoa ilman ylimääräisiä herkkupäiviä. Tai ainakin siihen asti että käyn siellä polilla tarkastuttamassa onko napero mallia dinosaurus vai vaan kirahvi. ?

   • #39902
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eikö oo ihanaa toisaalta kun tietää että jonkinlainen ep tiedossa ?
    Meillä olis ollu käynnistys ens ke?

   • #39904
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onhan se tavallaan huojentavaa, kun yliaikaisuus (ja pienen koko) on kuitenkin pelottanut mutta en kyllä tainnut olla ihan valmis tähän ? tuli yhtäkkiä kiire varmistaa että on kaikki tarpeellinen ja nyt tosiaan tuntuu että tässä ei kyllä enää oo aikaa mihinkään. Kun ei oo ollut merkkejä siitä että synnytys lähestyis, oon tuudittautunut täysin siihen että napero syntyy vasta heinäkuun puolivälissä ja ehdin vielä vaikka mitä ? ja tietysti pieni paniikki että apua kohta se on täällä ja en tiedä yhtään mitä sellasen pienen kanssa tehdään tai miten sitä hoidetaan tai miten se pysyy turvassa mun ulkopuolella ? mulla on tällä hetkellä oikeesti hyvin epätodellinen olo sen suhteen että tää oikeesti tapahtuu ja meille on tulossa vauva, ihan kun en ois ollut tässä 9kk sitä itse tekemässä.

    Voi kyllä olla että siellä polilla todetaan ettei tarvii käynnistellä ajoissa, mutta en muutenkaan haluis käynnistykseen joten nyt on kaikki ikkunanpesu- ja muut käynnistysvinkit tulossa kokeiluun (ehkä kuitenkin vasta viikon päästä, että ehtii itekin valmistautua).

  • #39918
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mulla oli tänään neuvola ja tutkimuksissa vaikutti siltä, että vauva on kääntynyt takaisin poikittain. Epäilin tuota jo eilen itse, koska liikkeet alkoi tuntua samassa paikassa kuin aiemmin. Lisäksi vauva möyri toissayönä poikkeuksellisen paljon ja voimakkaasti, joten ilmeisesti silloin sitten kääntyi takaisin.
   Nyt odotellaan juhannuksen yli ja sitten katsotaan jatkot. Kisun tapaan olen itsekin ajatellut, ettei tässä mitään tapahdu ennen heinäkuun puoliväliä, mutta sektio olisi kai noin 39 viikon kohdalla, jos siihen pitää mennä.

   • #39921
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko mahdollista että kääntyisi vielä itse pää alaspäin? Tai koitetaanko kääntää vielä?

   • #39932
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ei, tylsää! Toivottavasti vauva vielä pyörähtäisi oikeaan asentoon, niin ainakin vaihtoehdot pysyvät avoinna. Jännä kyllä nähdä kumpi meistä on seuraava, lasketuilla ajoilla ei tainnut olla kun viikko väliä ? mulla on kontrolliaika äippikselle keskiviikkona eli rv 38+2, siellä sitten selviää meinataanko käynnistää jos ei tule iteksiään ennen laskettua aikaa.

   • #39987
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pitäisi olla mahdollista, että vauva vielä kääntyy itsestään, koska kääntämisessä näytti siltä, että on hyvin tilaa liikkumiselle. Viime yönä liikkui taas kovasti ja tuntuu, että vähän on vaihtanut asentoa, mutta ei kuitenkaan pää alaspäin. Saattavat yrittää uudestaan kääntämistä silloin juhannuksen jälkeen.

  • #39965
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mites voitte? ❤

   Apua hurjaa ajatella että tänään olisi rv 38+1,mutta JO viikon ikäinen pieni tuhisee tuolla pinnasängyssä ??

   Vauvan kanssa on kyllä kaikki menny hyvin ja painokin noussut, oma maito riittää?
   Haastavinta tässä on ollu opetella olemaan kahden pienen kanssa, miten tekee ja mitä tekee missäkin vaiheessa. Taaperoa ei voi jättää yhtään yksin niin on vähän kikkailua,mutta onneksi vielä harvoin kun mies on kotona?

   • #39973
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mukava kuulla, että siellä on mennyt hyvin. 🙂 Mitä taapero tuumaa vauvasta?

    Me oltiin ihan muutaman päivän asuntovaunureissulla Hangossa. Yllättävän hyvin jaksoin kävellä vaihtelevassakin maastossa mehuhörppyjä ottaen. 🙂

    • #39975
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Hauska sattuma, me oltiin kans Silversandissä vkl asuntoautolla ? ja jos en väärin muista niin taisin nähdä viimeisillään olevan naisenkin siellä ?

     • #39991
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Me oltiin vaunulla puskaparkeissa, niin ei oltu leirintäalueella. 🙂

   • #39974
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä on muuttohommat loppumetreillä, pakkaillaan viimeisiä kaappeja ja huomenna tulee muuttofirma pihaan. Helteet vähän haittaa, kun on niin kuuma ettei voi olla ulkona ja tuntuu väärältä olla tämmösillä ilmoilla sisällä, ja vähän stressaa meneekö koko kesä ”hukkaan” kun ei voi nautiskella säistä.

    Ois kiva kuulla myös miten teillä meni synnytys ja miten vauvan kanssa on lähtenyt käyntiin uuden tilanteen opettelun lisäksi (saatteko nukuttua, miten voit fyysisesti synnytyksen jälkeen ym) 🙂 mua jännittää synnytys nyt aika paljon, siis jopa enemmän kun sillon ennen pelkopolille menoa ? ja myös vauvan tulo jännittää, mutta mies on onneks jotenkin tosi sujut sen kanssa ja odottaa että pääsee pitämään vauvaa kädestä, joten edes toisella meistä tuntuu olevan homma hallussa.

   • #39982
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No tota, mitä haluat tietää??
    Synnytys käynnisty kotona supistuksilla sunnuntain puolella, yöllä puol yhen aikaan. Olisko 3 ekaa tullu 10 min välein ja oli ihan eri tuntusia kun aikasemmat satunnaiset. Soitin synnärille, ohjeistivat tulemaan omien tuntemuksian mukaan mutta jos väli alkaa olemaan kahta kolmea minuuttia niin lanssi soitettava. Niinhän siinä kävi, lähdin eeltä ja mies tuli perässä kun lapsenvahti tuli.
    Olin ehkä kolmen aikaan sairaalassa ja 3cm auki ja aivan helvetinmoiset supistukset koko ajan, arkailin vaan kivunlievitystä ettei tyssäis niinku viimeks vaikka ei siinä niin ois varmaan käyny.
    Oxaneste autto hetken ja tenssi oli käytössä koko ajan. Pitkitin tyhmänä epiduraalia ettei se hidastais synnytystä ja koitin pärjätä, mutta olin niin kipeä että sen pyysin. Siinä kävikin niin että molemmat päivystävät anestesialääkärit oli kiinni isommassa leikkauksessa?‍♀️ en oo ikinä oksentanu kivusta mutta nyt on sekin koettu ?
    Ne pisti jonkun kohdunkaulan (?) Puudutteen, mutta ei siitä ollu apua.
    Olisko sit viimein joskus puol kasin-kasin aikaan tultu epiduraali laittamaan, joka vaihtuki lennosta spinaaliin kun olin 9cm auki?
    Kaikki meni sit hyvin ja spinaali autto.
    Ei tullu repeämiä tms, eli sen puoleen ei kipuja,mut selkä ja lantion seutu muutenkin tosi kipeenä ja jälkisupistukset oli verrattavissa synnytyssupistuksiin. Mutta, ne on sitä kipeämpiä mitä useampi lapsi, en oo aikasemmin tarvinnu mitään vahvempia lääkkeitä kun siirtyny osastolle mutta sain tällä kertaa sitten kun itku tuli kivusta.

    Arki lähteny rullaa ihan hyvin, kaveri syö ja nukkuu tietty pääasiassa. Taaperon kans tosi hankala olla yhtäaikaa alkuun, mutta kyllä tää luonnistuu pikkuhiljaa, mies on kaverina kuitenkin ? viime yönäki nosti vauvan syömään viereen ja pois kun oon ollu ihan tööt, pari päivää kuumeessa kun tahto olla maitoa vaikka muille jakaa, sain onneks pumpattua pois niin ei tullu mitään isompaa.

    Eilen illala nukahin jo sohvalle, muuten sitä ekoina päivinä kävi varmaan niin kierroksilla vielä ettei osannu ees nukkua?
    Lepää kun vauva nukkuu ei toimi mun kohdalla.

    Mieli on vähän edellä fyysisestä toipumisesta, jotenki aattelin että kun ei tullu repeämiä tms niin sitä voi olla ja tehä normaalisti, vaikka onhan kroppa käyny mielettömän spurtin eikä ihme että lantion alue on kipeenä.
    Kerran ollaan käyty vaunuilee mutta otin varmaan liian ison palan kun teki sit tosi kipeetä,täytyy pysyä pihassa?

    Taapero ei sillain välitä, välillä käy painaa päätä ”aaaaai” tai antaa pusun nenän päähän, kun se muuttuu samalla sekunnilla lyömiseks ja repimiseks, ei ihan ymmärrä että ei voi retuuttaa niinku leikkivauvaa. Pikkuhiljaa ?

    • #39994
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Minkäs ikänen taapero nyt olikaan? Aika nopeesti se pieni sitten tuli, kun päätti että on aika, ja onneks ehdit saada sen spinaalin! Mä oon tässä miettinyt että mistä tiedän kun pitää lähteä sairaalaan ja että ehtiikö tilata taksin ja muistaako missä asuu ? mulla on nyt ehkä ollut parina yönä supistuksia, en oo tosin ihan varma vieläkään, mutta sellaista menkkakipumaista, aika kovaakin alavatsakipua joka kuitenkin hellittää pikkasen kun hengittelee syvään ja aika kuluu. Viime yönä oli ehkä kolme sellasta, jotka piti hereillä, toissayönäkin pari, mutta ei kuitenkaan ollut vielä sellaisia että oisin jaksanut nousta kokeilemaan auttaako särkylääke tai millaisella välillä niitä tulee. Huomenna on paino/kokokontrolli, toivon että tsekkaavat samalla onko mitään merkkejä synnytyksestä vielä havaittavissa ?

  • #39995
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Muutto on ohi ja uudessa kodissa tärkeimmät on paikallaan (sänky, sohva, telkkari ja pinniskin kasattiim viimein). Naperokin on ehkä alkanut osoittaa kypsymisem merkkejä, mutta saisi kyllä vielä tän viikon odotella että saadaan muuttolaatikot tyhjennettyä ja hankittua makkariin verhot, koska näin yöttömän yön aikaan siellä on näköjään aamukahdesta lähtien valoisaa sälekaihtimista huolimatta ? niin ja muutamia pikkujuttuja kyllä vielä puuttuu, kuten käsisuihku, suihkuverhot (ja niille kisko) ja mikro (ja hoitotaso/vaipanvaihtoalusta) ? jotenkin tuntuu että näille saattais olla tarvetta sitten kun bebe muuttaa tänne myös. Nyt täytyy kyllä yrittää saada laatikoita mahdollisimman tyhjäksi, koska aion myös pestä ainakin parvekelasit ja ehkä myös kaikkien muiden huoneiden paitsi miehen työhuoneen/vauvan huoneen ikkunat tällä viikolla ?

   • #39999
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    1v ja 7kk ?
    Jos meinaat vessan käsisuihkua niim ehdottomasti kannattaa olla nro 1 laittamassa, kun synnytyksen jälkeen sit pitää suihkutella aina vessakäynnin jälkeen. Vaihdan siteet tosi herkästi ja oon suihkuttelemassa, ettei pääsis hautumaan yhtään näillä keleillä, ei kiitos mitään tulehduksia ?

    Joo, yllättävän nopesti synnytys eteni. Ja oon super onnellinen että on jo ohi?
    Spinaalin jälkeen mulla tuli itku kun rupes siinä kohin jännittää ihan hirveesti kun ties että kohta mennään.
    Ponnistusvaihe oli sen 11min, olis ollu taas nopeammin ohi jos en ois pelänny ja jännittänyt sitä niin paljon. En vaan uskaltanu ponnistaa.

    Nyt täytyy sanoa että kyllä ne synnytyssupparit vaan tunnistaa. Ja ne tulee niin minuutilleen kun on säännöllisiä että ei voi erehtyä ja on ihan hemmetin kipeitä.

   • #40000
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Juurikin vessan käsisuihku puuttuu, tai siis joku liitäntäkappale sille. Meillä on onneks suihkusuihku siinä vieressä ja siinä on myös käsisuihkuosa, mutta se voi olla vähän iso tähän tarkotukseen ? oon ite myös vähän huolissani tulehdusriskistä näillä säillä ja synnytyksen alkaessa ois kiva myös jos koko kylppäri ei kastuis aivan totaalisesti kun vietän todennäköisesti kotonaoloajan suihkussa (meillä siis mm. ainoo vessanpönttö on suihkun vieressä ja kastuu tällä hetkellä kun suihkun laittaa päälle).

    Nää mun öiset ehkä-supparit on todennäköisesti harjotussuppareita, vaikka onkin kipeitä niin ei kuitenkaan ollut niin kipeitä että oisin edes harkinnut nousevani hakemaan särkylääkettä tai ruvennut niitä kellottamaan, ja oon tosiaan muutaman jälkeen nukahtanut. Mutta silti jännittää että mitä jos en tajuakaan että pitäis lähteä sairaalaan, ja esim. en oo varma onko mulla vaan tosi runsas valkovuoto vai tihkuuko ehkä jo lapsivettä (on siis ollut kyllä pitkään eikä mitään muutosta siinä, mutta silti vaan mietin että mitä jos tää oiskin nyt lapsivesijuttu ja en vaan tajuis sitä). Todellisuudessahan oon varmaan ekasta kunnon supistuksesta matkalla ja ne laittaa mut takasin kotiin useempaan kertaan ? mutta tuntuu silti ihan kivalta että ehkä mulla on nyt ollut jo niitä harjotussuppareita, senkin takia että on luottavaisempi olo että tunnistaa supistuksen sitten varmemmin kun on (ehkä) tunnistanut vastaavia aiemmin ?

   • #40001
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla alko joskus rv 20 jälkeen tosi runsas valkovuoto, pidin koko raskauden ajan pikkuhousunsuojia kun holahteli isoissakin määrin. Tämä todennettiin myös aina kontrolleissa kun tekivät sisätutkimuksen.
    Nehän pystyy tikulla ottaa näytteen onko se lapsivettä jos kovasti mietityttää ?
    Supistuksista, jota myös pitkin raskautta, kipeitä ja piti pysähtyä monesti epämiellyttävän tunteen takia. Mutta kyllä nyt piti puhallella ja poltti selkää myöten ja itkin miehelle että tee nyt jotakin??

  • #40010
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Käytiin just kontrollissa äippäpolilla ja kuten tähänkin asti, napero on pitkä, mutta kuulemma muuten ihan normaalilta näyttää. Painoarvio oli 3600 g (vähän keskikäyrän yläpuolella mutta normaaleissa rajoissa kuitenkin), eikä kuulemma sen puolesta syytä käynnistellä ennen kun rv 41+0. Oon kyllä ite sitä mieltä että jos sen muksun pitää tulla musta ulos, tyypin ois voinut häätää jo nyt ?

   Kohdunkaulakanava oli pehmennyt (niin tosin oli jo kuun alussakin), mutta on vielä niin korkeella että ei kuulemma meinannut yltää tunnustelemaan. Neuvolalääkäriläyntiin ei kyllä mitään muutosta, eikä tosiaan niitä supistuksiakaan oo oikeen ollut, eli taidan kasvattaa tätä naperoa vielä vajaa kolme viikkoa. Tässähän ehtis siis vaikka pienelle lomamatkalle ? Olo on kyllä etenkin näillä helteillä ja iltaisin ja öisin niin tukala, että ei ois haitannut vaikka ois eräpäivä asetettu jo ens viikolle. Toisaalta matkalla äippikselle tirautin pienet paniikki-itkut kun en oo yhtään valmis vielä siihen että tyyppi syntyy (moneen moneen kuukauteen en ois malttanut odottaa enää ollenkaan, mutta nyt tuntuu että tää tapahtuu liian nopeesti) ?

   Kuinkas muilla menee?

   • #40015
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kun olin reilu viikko sitten neuvolalääkärissä, mulla merkattiin että kohdunkaula olisi kiinteän ja pehmeän välimaastossa, ja 2 cm jäljellä. Soittelin neuvolaan tänään, että voinkohan mennä uimaan juhannuksena. Olen lukenut, että paikkojen pitäisi olla kiinni. Olisivatko ne voida käydä aukeamaan sillein etten mitään olisi tuntenut? Neuvolan terkka kyllä oli sitä mieltä että voin mennä.

    Mä laitan tänään ensimmäisen kerran Omapolun kautta diabeteshoitajalle viestillä mun verensokeriarvoja. Tänään on ollut koko päivän mittauskäyrä ja siinä tuli ylitys. Neuvolalääkärissä vilautettiin mahdollisuutta ottaa lääke hetkeksi käyttöön. Saas nähdä, ensi viikolla on taas neuvola. Nää koko päivän mittauskäyrät ei oo hetkeen mulla oikein onnistuneet, eli todennäköisesti ylityksiä tulee siis joka päivä. Hankalaa kun alkaa jussi, mulla on mökillä äidin kanssa tapana juoda alkoholittomia siiderijuomia saunassa ja saunan jälkeen. Ja kahviherkkuja tulee olemaan joka päivä. Katsotaan, miten sen kanssa luovin. 🙂

    Hyvin kyllä täällä voidaan. Vauva on pitänyt nyt muutaman melskauspäivän rauhallisempien päivien jälkeen. 😀 Mulla on usein liikuttunut olo, ja pienten vauvojen kuvienkin näkeminen saa aikaan hellyyspuuskan. 🙂 <3

  • #40052
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitenkäs on juhannus mennyt? Mä alan olla jo kypsä tähän ”lomailuun”, kun en voi jalkojen turvotuksen takia tehdä oikein mitään mutta en myöskään jaksais enää vaan kattoa telkkaria. Lisäks tänään on taas tosi raskasta elää radin kanssa, jotenkin tuntuu että mitä lähemmäks eräpäivää mennään, sen vaikeempaa on kestää sitä että pitää tarkkailla syömisiä.

   Mulla on nyt muutamana yönä ollut kovaa jomotusta alavatsalla ja oon jo kerran ehtinyt käydä polilla tarkastamassa lapsivesitilanteen. Mitään viitteitä synnytyksestä ei kuitenkaan oo, eli tässä varmaan ootellaan vielä viikko tai pari. Muuten tässä ei olis ees kiire, mutta antaisin aika paljon siitä että saisin luopua tukisukista jotka näillä helteillä ei erityisemmin viilennä (en myöskään odota innolla sitä että lasketun ajan lähestyessä alkaa varmaan sadella hyviä vinkkejä synnytyksen käynnistymiseen, mutta puhelimen saa onneks pois päältä ?).

   Tällä hetkellä koitan vaan nauttia pienistä asioista, kuten siitä että saan pyykit kuivumaan ulos, ja siitä että meidän uudessa kodissa on sadesuihku. Mies jää torstaina kaiketi lomalle, joten sit lähdetään ehkä pienelle roadtripille jos napero ei aio syntyä ennen sitä. Pitää vaan suunnitella reitti siten että jos tositoimet alkaa, pääsee nopeesti kotiin ottamaan vauhtia tai johonkin synnytyssairaalaan, jos homma eteneekin vauhdilla ? saa nähdä päästäänkö kuitenkaan edes lähikauppaa pidemmälle, tänäänkin piti mennä leffaan mutta eipä taideta enää jaksaa ?

   • #40070
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä odotteluun! Toivotaan että pieni alkaisi sieltä jo syntymään! Mä uskon että saan vielä ite tovin odotella, ei mitään merkkejä synnytyksestä tai edes sen lähestymisestä , toki laskettuun onkin vielä melkein kuukaus aikaa. En vaan jaksais kuukautta saatikka kuutta viikkoa odotella vaikka olo onkin toistaiseks pysynyt tosi hyvänä ?

   • #40089
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tää odottelu on kyllä tylsää, etenkin kun ei oo oikeen mitään merkkejä että joskus se vauva vielä syntyy ? tsemppiä siis sullekin odotteluun, toivotaan että teidänkin vauva päättää tulla itsenäisesti ajallaan ?

  • #40055
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Juhannus meni kyl kivasti. Kovasti turvottaa ja välillä tuntuu pitkältä ajatella että vielä 2kk, mut sit toisaalta enää 2kk enkä kerkeä mitään tekemään ? mut fiiliksen mukaan . Yöt on alkaneet mennä huonoiksi vaan välillä unohdan et jotain asiaa ei voi tehdä koska oon raskaana. Sit huomaan vasta tehdessä tai homman jälkeen kun selkä huutaa hoosiannaa.

   Jännittääkö kisu toi koko, että miten mahtuu jos oikein kasvaa? Vaan kyllä ne vissii sitäkin etukäteen arvioi.

   • #40056
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Siis jännittää miten mahtuu vaikka ei kasvaiskaan ? lääkärin mukaan painoa tulee jonkin verran pituudesta, minkä takia ei siis koettu tarpeelliseksi käynnistellä aiemmin, mutta se ei liiemmin lohduta jos synnytys pelottaa muutenkin. Oon lievästi kauhuissani repeämistä/episiotomiasta ja tää kokoasia ei kauheesti helpota sitä. Mutta eipä tässä oo muuta tehtävissä kun yrittää vaan ottaa rauhallisesti ja toivoa että tyyppi alkais pikku hiljaa valmistautua syntymään, kun ei taida mitkään kikkakolmoset auttaa jos kohtu ei oo edes laskeutunut yhtään. Tällä hetkellä on sellanen olo että menee sinne viikolle 41+0, ja sitten koitetaan käynnistellä ja mitään ei tapahdu ja sitten lopulta mennään sektioon ?

  • #40064
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aattelin että Kisu on jo synnyttämässä, kun ei pariin päivään kuulunu mitään ?

   Täällä grillailtiin ja käytiin kokkoakin koko porukalla katsomassa, tuntu hassulta olla vauvan kans liikenteessä ?

   Mua jäi taas karmimaan ajatus siitä, kuinka isoksi ois kasvanu kun eikö vauvat ota n. 200g viikossa painoa, meillä ois ollu joku 4kg jos oltais loppuun asti menty ? en oo kovin iso itsekään, mutta en tiiä oisinko saanu puskettua pihalle.

   Onhan niitä kaiken näkösiä neuvoja ja niksejä käynnistämiseen, mä en tehny muuta kun lisäsin liikkumista ja touhuamista sen jälkeen kun mies jäi kotiin,en tiedä oliko sillä vaikutusta asiaan?‍♀️
   Kannattaa muuten ceridalia tms suihkutella ja/tai hieroa välilihaan niin venyy sitten paremmin synnytyksessä ?

  • #40067
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Uskaltauduttiin käydä viettämässä juhannusta parin tunnin ajomatkan päässä, koska synnytyksen lähestymisestä ei ole ollut merkkejä ja lähistöllä olisi ollut synnytyssairaala? Mukava ja rento juhannus oli.

   Tänään käytiin katsomassa uudelleen vauvan tarjonta. 2 viikkoa sitten vauva tosiaan käännettiin pää alaspäin, mutta oli siitä muutaman päivän päästä neuvolassa jälleen poikittain ja oli nytkin edelleen poikittain, mutta eri päin kuin neuvolassa. Vaikuttaa siis kovin liikkuvaiselta tyypiltä? Lääkäri päätti yrittää kääntämistä uudelleen. Joutui jonkin verran tekemään töitä enemmän kuin viimeksi, mutta sai kuitenkin kääntymään.
   Välillä näillä viikoilla kääntämisen jälkeen käynnistetään synnytys, mutta mulla kohdunsuun tilanne on kuulemma vielä niin epäkypsä, että ei kannata ihan vielä. Perjantaina neuvolassa seuraava tilannetsekkaus ja sitten taas lähetettä eteenpäin, jos ei ole enää pää alaspäin. Käynnistysajan sain joka tapauksessa 2 viikon päähän, jos sitä ennen ei mitään tapahdu.
   Painoarvio oli tänään 3,9 kiloa. Paino on mennyt koko ajan yläkäyrällä ja kaikki lääkärit ovat todenneet, että se on ihan loogista pituusgeenien perusteella. En ole itsekään osannut huolestua/pelästyä tuosta synnytyksen kannalta ja onhan tuossa arviossa myös aika iso virhemarginaali.

   • #40069
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan että tyyppi pysyis nyt paikoillaan ja lähtis itsestään syntymään ennen käynnistystä ?

   • #40086
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi kun toinen pysyisi nyt paikallaan❤
    Onpas teillekkin luvassa kokoa? painoarviot saattaa sen 300g heittää,mulle sanottiin ainakin näin ?
    Mikä fiilis, onko kääntyny takasin vai pysyny pää alaspäin?

   • #40090
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivotaan nyt että tyyppi pysyy oikein päin! Meillä taitaa olla sama käynnistyspäivä, jos vauvat ei sitä ennen päätä syntyä (tai jos teidän pieni ei vieläkään tykkää olla pää alaspäin). Jännä nähdä kumpi meistä on seuraava ??

   • #40101
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jännä tosiaan nähdä, kumpi meistä ehtii ensin?
    En ole enää yhtään varma, että vatsassa on pysytty pää alaspäin. Tuntuu, että jalkojen liikkeet tuntuisi taas viistosti alhaalla ja että pää olisi kyljessä. Pari päivää ollut taas kovaa möyrintää, joten katsellaan, mihin asentoon päätyy ennen perjantain neuvolaa?

   • #40104
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä jännitän täälä teidän puolesta kans, niiiiin hengessä mukana ?

  • #40074
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kisu voin vaan kyllä uskoa, että jännittää. Epistomia oli itsellekin kauhu ja kun se ensimmäisestä tehtiin niin kyllä olin pettynyt synnytykseen. Toki se tehtiin vauvan sydänäänten vuoksi, että sinänsä ei olisi pitänyt edes harmittaa. Mutta mutta. Hyvin siitä on palauduttu ja nyt sain ohjeet, että sitäkin arpea kannattaa ennen tätä synnytystä ja muutenkin hoitaa ja hieroa. Eipä ollut kukaan aiemmin kertonut. Aina silloin tällöin muistankin näin tehdä ja voi olla vaikutusta, että ei sitten repeäisi paikat sen arven kireyden takia. Ja sen jälkeen olen mennyt ajatuksella, että olisi kiva kokeilla synnytyksessä lempeitä asioita ja välttää rajuja keinoja, mutta jos hoitohenkilökunta jotain suosittelee ja tekee niin ammattilaisina he tietävät paremmin. Vähän psyykannyt itseä, että ei kannata liian tarkkaan suunnitella. Mun takaraivossa siintää kuva, että haluaisin mahdollisimman luomu synnytyksen, mutta eihän musta siihen taida koskaan olla. Punktiossakin piti lisätä lääkkeitä kun oli niin tuskaisaa muutaman munasolun ottaminen.

   Pidän peukkuja, että synnytys nyt käynnistyisi itsestään sulla ja Heinällä 🙂 jänniä aikoja!

   • #40085
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä myös jouduttu ekan kohdalla tekemään. Ponnistus kesti lähemmäs puoltoista tuntia, vauvan sydänäänet alkoi laskemaan ja imukupilla avittaa pois.
    En osaa aatella että oli pettymys, ei kyllä ollut mitään odotuksiakaan.
    Toipuminen vei kyllä oman aikansa kieltämättä mutta siitäkin on jo niin kauan etten oo osannu pelätä sitä nyt edellisissä synnytyksissä.
    Tällöin vauva oli tulossa otsa edellä?

   • #40091
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä en oo onneks kauheen isoja toiveita ja suunnitelmia synnytykselle asettanut ja luotan kyllä että kätilöt ja lääkärit tietää mua enemmän, mulle riittää wttä mua kuullaan jos sanon vaikka että jotain om nyt pielessä tms. Tossa epparissa/repeämisessäkin pelottaa eniten se kipu, sekä tapahtumahetkellä että sit jälkeenpäin, mutta oon kyllä nyt lukenut jostain että siinä tilanteessa verenkierto on ilmeisesti aika olematonta sillä alueella joten kipua ei pitäis kauheesti tuntea. Mutta iso vauva (vaikkakin sitä painoa on myös siinä pituudessa) ei ainakaan vähennä repeämien tai episiotomian todennäköisyyttä, joten pitää varmaan alkaa tässä luopua siitä toivosta että selviäis ilman.

    Tää on ehkä ainoo kipu jonka osaan kuvitella ja siks keskityn siihen. Jostain syystä mua pelottaa vähemmän sektio kun tää, mikä on ihan älytöntä, koska tuleehan siinäkin tikit ja leikkaushaava (mutta vatsanalueella mulla on vanhojakin leikkaushaavoja, niin ehkä se tuntuu siks tutummalta ja turvallisemmalta). En tiiä, liikaa aikaa miettiä ?

  • #40087
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä vauvalla ikää jo reilu 2vk, käytiin neuvolassa ja painoa oli reilu 3,8kg, eli hienosti alkanut paino nousee ja syntymäpaino saatu kii ja ylitetty vielä ❤ oma maito riittää hyvin.
   Muutenkin kaikki on mallillaan, ollaan vaunujen kans käyty kävelee ja on niiiiiin valtavan paljon helpompi olla ilman vauvamahaa?

   • #40092
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Sulla se maha ehtikin olla matkassa aika pitkään, voin vaan kuvitella miten ihanaa on kun se alkaa pienentyä! Ootko palautunut muuten ihan hyvin? Onko selän kanssa ollut nyt parempi?

  • #40093
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ei vieläkään sen kummempia merkkejä, että napero syntyis joskus. Yöllä on hetken aikaa melko ikävää kipuilua alavatsalla tai lantionseudulla, mutta ei mitään sellasta mikä yltyis tai pitäis pidempään hereillä. Musta ei tunnu siltä että napero ois vielä laskeutunut sen enempää, eikä nyt liikkuessakaan oo ollut enää niin paljon niitä pistäviä kiputuntemuksia joiden takia joutuu hetkeksi pysähtymään. Jalkojen turvotus on vieläkin ikävää, mutta se tuntuu nyt rajoittuvan nilkkoihin ja jalkapöytiin kun viime viikolla oli myös säärissä pahimpina päivinä. Uutuutena on tullut ihan älytön väsymys ja yleisesti voimaton olo, toivon että se edes on joku synnytystä ennakoiva juttu eikä merkki kesäflunssasta tms. Mieli tuntuu myös vähän synkältä, mutta se varmaan johtuu siitä kun on liian kuuma mihinkään ja mies on vielä töissä ja joudun kuluttamaan päiväni lähinnä telkkarin seurana (toivottavasti ainakin).

   Huomenna on neuvola, toivottavasti siellä tulis hyviä uutisia vauvan asemoitumisesta (vaikka aika korkeella tää maha ainakin vielä on).

  • #40094
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oon palautunu ihan hyvin, vaunulenkillä on tullu muutamana päivänä käytyä kun ei oo ihan niin tukalan kuuma.
   Kerran päivässä oon joutunu ottaa särkylääkettä kun selkä äityy siihen pisteeseen että pakko?‍♀️

   Synnytys varmasti jännittää, niin on jännittänyt muaki joka ikinen kerta. Toiveet kannattaa tehdä selväksi kätilöille? jos sanot että kaikki mahdollinen kipulääkitys niin saat kyllä, jos sanot että haluat luomuna niin sitten toteuttavat niin. Kannattaa vaan ehkä miettiä tarkkaan, jossain vaiheessa ei oo sit mahdollista enää saada mitään vahvempaa kun synnytys on siinä pisteessä. Meni aika hilkulle että kerkesin spinaalin saamaan, kun tosiaan lennosta vaihtui,olin 9cm auki kun anestesialääkäri pääs paikalle.

   Nuku aina kun mahdollista, jälkeenpäin mietittynä ainoa poikkeava mitä oli, nukahin hetkeks lauantai iltana kuuden jälkeen sohvalle mitä ei tapahdu ikinä. Ehkä puol tuntia torkuin ja sit sillon puolen yön jälkeen alkoi supistukset.

   Kyllä varmasti mieli käy hyvinki maassa, mutta voi kyllä se odotus palkitaan, usko vaan❤

  • #40095
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vieläkö Manna on palstoilla, mitä kuuluu?❤

   • #40096
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Moi, vielä täällä! ?? Oon lukenut teidän kuulumisia, vaikka en taas oo kirjotellut vähään aikaan mitään. ? Ihana, kun olette muut olleet niin aktiivisia, kiva teidän kuulumisia ollut lukea ja jännittää kaikkien puolesta! ?

    Just odottelen verikokeiden tuloksia oma kantaan ja luulen, että rautainfuusio on edessä, kun hb oli kk sitten 101 ja väsymys vaan pahentunut ja tuntuu, että ei jaksa edes käsiä nosia ilmaan, kun ne painaa liikaa. Käytännössä vaan nukun koko ajan gai makaan vaan sängyssä hereillä ja tujottelen seiniä ?

    Sairauslomalla oon ollut jo kohta 3 viikkoa supisteluiden ja ennenaikasuuden riskin vuoksi. Torstaina olis taas seurantaultra naikkarilla, niin saa nähdä jatkavatko sairauslomaa, kun supistelut on vähentyneet tässä kotona maatessa ? tosin tää väsymys on sitä luokkaa, että ei musta oo ajamaan töihin tuota 60km/suunta ? olis kyllä ihanaa, jos olis taas pirteä ja jaksais touhuta edes jotain! ?

    Viime viikon ultrassa pojilla oli kaikki hyvin ja seurantoja harvennettiin 7 päivästä 10 päivään! Oli ensimmäinen kerta koko aikana, kun ei saatu mitään huonoja uutisia! Pitää toivoa, että nyt saataisiin taas hyviä uutisia! Meillä tuli siis taps-epäilyä sitä edellisillä kerroilla, eli että toisella olis anemia ja toinen sais liikaa punasoluja ja lisäks leikkauksessa olivat vahingossa puhkasseet toisen vesikalvon, niin ovat nyt sit samassa vesipussissa molemmat, mikä tarkottaa automaattisesti suunniteltua sektiota.

    Vauvojen huone odottaa, että saisin maalattua/tapetoitua sen ja hankinnat on vielä ihan puolitiessään. Meillä on tän mun väsymyksen myötä aika pysähtynyt kaiken tällasen vauvojen tuloon liittyvän osalta ja toivon vaan, että ehtisin piristyä vielä kun oon muuten siinä kunnossa, että pystyisin kaikki asiat hoitamaan ? Rv24 vasta menossa, mutta näistä, kun ei tiedä kauanko nämä pysyvät matkassa, niin jännän äärellä ollaan (lääkäri toivoi että rv26 aikasintaan syntyisivät) ?

    Miten Sabrina sulla menee pienen kanssa kotona? ?

   • #40097
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi hyvänen aika mitä joudut kokemaan, niin henkisesti kuin fyysisesti! ❤ on varmasti tuplaten raskasta nyt, en voi edes kuvitella?❤

    Luulisin että tilanteesi takia kaikkinensa vaikka supparit ois vähentynyt, jatka sairaslomaa ihmeessä ja lepäät ja keräät voimia niin kauan kun voit?

    Muistan ekalta kun jouduin vuodelepoon sairaalaan,toitottivat koko ajan että yksikin päivä tekee paljon pienille masussa, mennään päivä kerrallaan ja ja ja..
    Käsittääkseni kaksosilla on valmiudet ulkopuolelle pikkuisen aikaisemmin, toki toivottavaa on että mahdollisimman pitkälle jaksaisivat masussa olla?
    Onko ollut siis ajatus että sektio pitäisi tehdä huomattavasti aikaisemmin?

    Täällä menee vauvan kans hyvin, edelleen tää kaiken yhteensovitus on vähän palapeliä, mutta onneks mies on ensi kuun vielä kotona?

   • #40099
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tää tehty leikkaus ja se Ttts-syndrooma on itessään jo isoja riskejä ennenaikasuudelle + mun pieni koko ja supistelut. Eli päivä ja viikko kerrallaan mennään eteenpäin, mutta lääkäri pelkää sitä, että synnytys voi käynnistyä millon vaan, eli sen takia sit pitää nyt tarkkailla, että jos alkaa näyttää siltä, niin sektio sit tilanteen mukaan. Mutta supistelut on tosiaan onneks nyt vähän kotona ollessa hellittäneet ja ei tuu niin herkästi! Vielä kun saisin virtaa lisää, niin tässähän vois jopa nauttia olosta ?? mutta rv 26 viikosta alkaen lääkärin mukaan näillä mahdollisuudet selvitä, jos päättävät syntyä, mutta mielellään, kyllä saisivat olla vielä useamman viikon mahassa, kun eivät edes paina tällä hetkellä, kuin n. 500g.

    Ihanalta kuulostaa, että mies pystyy olla noin pitkään kotona ? vauvakupla-aikaa itsekkin odotellessa ? just eilen täytin äitiysavustus ym hakemuksia ja jäi täyttämiset kesken, kun ei tiedetä vielä yhtään miten mies yrittäjänä voi olla pois töistä ja varsinkaan, kun ei tiedä millon nämä syntyvät ??‍♀️

   • #40100
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Äkkiseltään kuulostaa että sun mieli on ainakin positiivinen, mikä on kyllä parempi kun hyvä!❤ Toivottavasti kaikki menee hyvin ja kasvattelevat itseään pitkään?

   • #40103
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten ihania uutisia, Manna! Toivottavasti väsymys hellittää ja jaksat pian nauttia kesäpäivistä enemmän, mutta kyllähän se kahden pienen kasvattaminenkin käy ihan työstä ❤

  • #40105
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Epäilyksistä huolimatta tunnistin kyllä supistuksen kun se tuli ?? oon juossut koko yön tunnin välein vessassa ja alavatsaa ja selkää on jomottanut koko yön, ja jokin aika sitten tuli eka supistus. Seuraava tuli vartin päästä, vaikka tuntuikin siltä että välissä oli 3 minuuttia ? saa nähdä onko tässä nyt tosi kyseessä (tuntuu siltä koska en haluu edes kuvitella kovempaa kipua) vai onko nää vasta harjotuskierros, mutta sen voin kyllä sanoa että jos nää meinaa jatkua niin oon kyllä sairaalassa ennen kymmentä, sen verran epämukavaa tää on. ?

   • #40107
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Iiiiks miten jännää ?? tsemppiä❤ kun supparit tulee 10min välein ja kipu on sitä luokkaa ettei kestä niin näytille vaan??

   • #40108
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nää on tihentynyt ihan hirveesti ja soitin jo synnärille (ekat kolme tuli vartin välein ja sit rupes tiivistymään, mutta on sen verran lyhyitä ettei kuulemma oo vielä mitään kiirettä). Lapsivesien menoa epäiltiin myös, sitä täytyy kuulemma seurata nyt, ja sit toki jos supparit pitenee tai liikkeet vähenee niin sit pitää soitella uudestaan.

    Synnytystoivelista on tekemättä, sairaalakassi näyttää myös vähän epäilyttävältä ja meidän oli tarkoitus tänään käydä ikeassa ja hoitamassa mm. toi käsisuihkuasia kuntoon. Imurikin on vielä vanhalla kodilla, mies meinas sitä lähteä tässä kohta hakemaan että ehdittäis imuroida täällä kunnolla ennen kun tuodaan napero kotiin.

    Jännää myös miten eri tavalla me reagoidaan: mä oon meinannut alkaa itkemään pariin kertaan ja miehelle taas tuli kauhee paniikki saada kaikki kamat paikalleen ?

   • #40109
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vesien menosta ei voi erehtyä kun sitä tulee ihan jumalattomasti, mutta jos vaan tihkuttaa niin voi olla vähän hankala tietää onko lapsivettä. Vaaleenpunanen vuoto tai pienet hyytymät sitten taas limatulppaa ja kääk oon ihan into piukeena täällä!?

    Onko väli minkälainen, kauanko supparit kestää? Ootko sitä tenssiä käyttäny nyt tai panadolia ottanu?
    Mullaki tiheni tosi nopeesti supistukset, ne alko kotona olee 2-3min kun lanssilla sit lähin mutta tässä olikin 4. Raskaus ja matkaa 80km.
    Ihanaa,apua, miks menee itelläki näin tunteisiin???

   • #40110
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Supistuksia tulee nyt noin 5min välein, mutta ne kestää vaan 30 sekuntia. Limatulppa irtos jo viikko sitten kokoarviokontrollin jälkeen ja sen jälkeen on ollut tosi runsasta vetistä vuotoa, mutta se muuttui nyt yöllä vielä runsaammaks ja vaaleanpunertavaksi. Ensimmäinen kerta kun en ite edes ajatellut että nyt vois olla lapsivesi kyseessä, niin sit synnytysosastolla heti käskettiin värin takia seurata ?

    Tens on ollut käytössä ehkä kolmannesta supistuksesta ja se onneks auttaa. Panadolia otin myös pari tuntia sitten ja se tuntuis nyt ehkä vähän alkavan vaikuttaa. Haaveilen että saisin vähän nukuttua, kun oon tosiaan heräillyt pitkin yötä (tosin siihen nähden kyllä tuntuu että oon saanut nukuttua harvinaisen hyvin). Kävely ja pieni heijaaminen helpottaa myös, suihkuun asti en oo vielä päässyt, mutta ennen näiden supistusten alkua yölliseen jomotukseen auttoi myös kun mies piti lämmintä kättä alaselällä.

    Nyt täytyy kyllä ladata joku supistusäppi, ei tästä muuten tuu mitään. Ihan ekat supparit tuntui tulevan ihan peräkkäin, vaikka välissä oli vartti, ja nyt taas tuntuu että ne ehti jo loppua vaikka välissä on enää muutama minuutti ?

   • #40111
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No onhan se lapsivettä sitten?
    Eikä miten jännää!
    Mä vaan laitoin puhelimen kelloon kierrosajan päälle ja tarkkailin välejä siitä?

    Ensisynnyttäjiä mielestäni pidetään turhan kauan kotona, lähe sitten ajoissa sairaalaan että saat tarvittavat kipulääkkeet jos niitä olit ajatellut. Kolmen kohdalla oon nukkunu kun epiduraali on laitettu, siitä saanu kummasti voimia tosi toimiin. Haaveena oli nytkin mutta eihän sitä kerennyt laittamaan niin jäi unet ottamatta?‍♀️

    Jos supistukset harvenee tai loppuu mutta vuoto jatkuu niin täytyy sittenkin lähteä käymään näytillä, mutta kuulostaa siltä että se on menoa nyt??

   • #40112
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nyt on ihan selkeesti sellanen olo että ne vedet meni (ei tuntunut mitenkään huomaamattomalta) ja edellinen supparikin kesti reilusti yli minuutin. Väli on kyllä harventunut, mutta kipu sen sijaan pahempi kun aiemmin ?Mies lähti just hakemaan sitä imuria ja käsisuihkuun jotain liitososaa, ei oo kaukana kylläkään mutta ei myöskään just nyt täällä. Nappula ei oo myöskään kovin innoissaan näistä supistuksista, mutta ei onneks tarvii miettiä liikkeitä kun supparin jälkeen tulee heti kauhee protesti.

    Ja kyllä, todella jännää, ja täysin ilman ennakkovaroitusta. Tajusin just ettei mulla oo sairaalakassissa edes suklaata, tässähän tulee vielä paniikki!

   • #40113
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo sitähän tulee vaan koko ajan, ei voi tosiaan olla huomaamatta?

    Nyt tsemppiä hirveesti, pieni on pian täällä❤

   • #40115
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä matkaan Kisu ❤️❤️❤️

   • #40116
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea ja tsemppiä niin paljon loppupuristukseen kisu ?

   • #40117
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällähän on jännät ajat menossa! Tsemppiä kisu❤️

  • #40120
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos tsempeistä! Kyllä tässä niitä tarvitaankin ?

   Oon nyt tunnin yrittänyt lepäillä, supistukset on muuttunut kovasti kipeiksi ja kohta lähdetään päivystykseen katsomaan onko kyse lapsivedestä (pitää ilmeisesti testata vaikka on kuinka ilmeistä ja supistaa). Vähän pelottaa että ne toteaa ettei kyse ookaan lapsivedestä ja lähettää kotiin ? mies ei saa tulla mukaan eikä ehkä osastollekaan, ennen kun synnytys on käynnissä, mutta ei kuulemma ”aio päästää mua yksin liikenteeseen” ? oon aika ihmeissäni että oon vielä kotona, mutta aika on kyllä mennyt nopeesti. Vielä kun sais paperille niitä synnytystoiveita (eli kaikki kivunlievitys, kiitos), oisin valmis lähtemään. En tosin tiedä onko sairaalakassissa vieläkään mulle vaatteita ?

   • #40121
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onpas jännää ?
    Tuuhan kertoo väliaikatietoja kun kykenet❤

   • #40123
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lapsivedet oli kyseessä ja oon onnistunut sinnittelemään kotona niin että oon jo 4cm auki. Nyt oon käyrillä ja odottelen tässä streptokokkituloksia, sitten pääsen toivottavasti synnytyssaliin ja mies pääsee sisälle ?? supparit on kipeitä ja tulee 2-10min välein mutta vauvalla vaikuttaa kaikki olevan hyvin. Jännittää!!

   • #40124
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa? niiiiin hengessä mukana ❤
    Jos jossain vaiheessa tuntuu ettet pysty tai et jaksa, pah, sä pystyt siihen ja pinnistät voimat mitä oot jemmannu koko raskauden ajan!
    Tsemppiä ❤❤❤❤

   • #40125
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vautsi Kisu, hyvin oot jaksanut! Tsemppiä kovasti nyt viimeiseen rutistukseen, ajattele että teillä on pieni ihan just sylissä ???? mäki haluun!!!

    Tsemppiä ja voimia, täällä jännitetään mukana! ????????

  • #40126
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä kisu! Mitä uutisia täällä. Alkoi heti jännittämään. ?

  • #40127
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meidän piemi tyttö syntyi 1.7. klo 22.59. Ehdin saada puolikkaan pudendaalin ja kun toista puolta oltiin laittamassa, pitikin yhtäkkiä ponnistaa ja pää kävi niin näytillä, ettei toista puolikasta enää uskallettu laittaa ? tyyppi syntyi lopulta tosi lyhyen ponnistusvaiheen jälkeen enkä voi uskoa että tein sen ?

   Sain pieniä repeämiä, mutta ei tarvinnut episiotomiaa ja voin suhteellisen hyvin. Häppäreissä oli todennäköisesti suonikohjuja, ne nimittäin alkoi vuotaa vähän liiankin kanssa, mutta silti repeämät jäi yhteen asteeseen. Meillä oli kaks aivan huippukätilöä, vuoro kun vaihtui just sopivasti, ja mulle jäi ainakin tän hetkisen fiiliksen mukaam tästä tosi hyvä kokemus.

   Pienellä on ihan sairaasti tukkaa, enkä vielä oo ihan käsittänyt että hän on täällä ja hän on meidän. Meidät jätettiin heti kolmisin perhehuoneeseen ja mies ja bebe näköjään saa nukuttua, mä en uskalla sulkea silmiä kun pelkään että tää olikin vaan unta.

   En muuten kuulemma kertaakaan sanonut ääneen kätilön kuullen, etten pysty tähän. Muistan kyllä monesti ajatelleeni niin ja sanoneenikin niin ainakin miehelle, mutta muistan myös jossain vaiheessa ajatelleeni että tää on se hetki mistä Sabrina puhui ? lisäks sillon kun olin varma etten pysty enää mitenkään päin, roikuin ilokaasussa kun viimeisissä oljenkorressa maailmanlopun kynnyksellä eikä sillon voinut sanoa mitään ??

   • #40128
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihania uutisia! Onnea miljoonasti kisu ??

   • #40129
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ihana, onnea teille❤ itkuhan tässä tulee,ollaan niin yhessä matkaa kuljettu alusta asti?❤
    Paljonko neidillä oli painoa ja pituutta?
    Oot kyllä ihan super,koitahan levätä sinäkin!❤

   • #40130
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oi, niin paljon onnea Kisu ❤️❤️❤️

    Ihania vaaleanpunaisia hattarahetkiä sinne teille koko perheelle! ???

   • #40132
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten ihanaa❤️❤️❤️ Paljon onnea koko perheelle!

   • #40137
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten ihanaa, paljon onnea Kisu!! ??

  • #40139
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille ❤ on vieläkin ihan epätodellinen olo, ensinnäkin siitä että meillä on vauva ja toiseks siitä että meille annettiin huone mihin meidät vaan jätettiin kolmistaan ?

   Vauva painoi 3664g, pituudeksi merkittiin 48cm mutta kätilö sanoi että se varmaan muuttuu kun hän ei tykkää venytellä vauvoja. Mitään muuta en tiedäkään ?

   Synnytys oli kyllä tosi hyvä kokemus. Meille osui kaks tosi hyvää kätilöä, ensimmäinen oli meidän kanssa kymmeneen eli avautumisvaiheen loppuun ja oli tosi rauhoittava ja just sitä mitä tarvittiin siinä, ja toinen taas tuli sittwn kymmeneltä yövuoroon ja otti ohjat käsiin ja sai mut puskemaan vauvan maailmaan alle tunnissa. Ekankin kätilön kanssa ois varmaan onnistuttu, mutta en tiedä oisinko ollut niin rohkea ja tottelevainen ponnistusvaiheessa. Muutenkin jokainen kätilö joka on osunut kohdalle on ollut tosi huomioonottava, kertonut mitä tapahtuu ja pyytänyt aina lupaa koskea jne. Eilen täällä syntyi 27 vauvaa, mutta kätilö ei poistunut huoneesta muuta kun hakemaan meille ruokaa tai vauvalle jotain ranneketta tms, ja olo oli tosi turvallinen koko synnytyksen ajan.

   Vielä ei oo sitä ylitsevuotavaa rakkautta näkynyt eikä äidinvaistot oo heränneet, mutta jos saisin vaikka nukuttua jossain vaiheessa, niin ehkä se siitä. Miehestä on kuoriutunut joku ihmeellinen vauvakuiskaaja, ainoo missä se ei osaa auttaa on imetysotteen löytyminen, mutta jos vauva itkee tai mitä vaan, mä oon aivan avuton mutta mies osaa hoitaa (imetysote ei suju multa eikä vauvaltakaan, eli ei voida laskea tätä miinukseksi ?)

   Vauvalle oli jo melkein nimi valittuna, mutta nyt hän ei näytä meistä yhtään sen nimiseltä, vaan yhdeltä aiemmalta suosikilta. Hän on kyllä myös muuttunut tän vuorokauden aikanakin jo niin paljon, että täytyy katsoa vielä muutama päivä tai viikko keneltä hän alkaa näyttää ja käyttäytyä. Todella jännää tämmönen! Ainiin, hiuksia on niin paljon että tyypin luulis kasvattaneen niitä jo vuoden!

   • #40140
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kuullostaa niin ihanalta❤

    Harjotusta harjotusta ja harjotusta imetyksen kanssa, vaatii pitkää pinnaa välillä. Itkukskin saattaa mennä ja tulee fiilis että en osaa,mut molemmat harjottelette ja löydätte yhteisen sävelen kyllä! Toki sitten pullo hommat sopii toisille paremmin, mutta jos imettää haluaa niin kannattaa vaan yrittää ja pumppailla jos ei maitoa tuu vielä. Mutta, sielläpä teitä ohjataan ja neuvotaan ?❤

    Nyt nauttikaa ja tuoreelle iskälle myös onnea hirmuisesti❣

   • #40144
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mites teillä meni toinen yö?❤

   • #40145
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mielettömästi onnea munkin puolesta ❤️ Hienosti selviydytty! Olitte Naistenklinikalla? Mahtava kuulla että sait noin osaavaa ja läsnäolevaa hoitoa vaikka vauvoja syntyi noinkin paljon, helpottaa vähän omaa jännitystä sen kiireen suhteen, vaikkei naikkari ensisijainen synnytyspaikka ookaan.

    Ja uskon ja luotan siihen, että pärjäätte varmasti aivan mahtavasti siellä! Harjoittelette vauvan kanssa imetystä yhdessä ja siihen on saatavilla paljon apua ja tukea niin sairaalassa kuin kotona, sen onnistuminen tai epäonnistuminen ei määritä sua mitenkään äitinä ❤️ Pääasia on että pieni saa ruokaa ja huolenpitoa, mitä varmasti hänelle tarjoatte. Ja eiköhän ne tunteet herää siellä mukana kun pää ehtii prosessoida asiaa ja päästä mukaan siihen mitä on just tapahtunut. ❤️ Nauttikaa vauvakuplasta. Ihan herkistyn kun aattelen et voin ite olla ihan samassa tilanteessa koska vaan!

  • #40142
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea kisu ja koko teidän perhe ❤️❤️❤️

  • #40143
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hirveästi Onnea Kisulle ja perheelle! ?❤️ Olen ihan liikuttuneena täällä. Ja jännittää oma vuoro sitten kun se tulee. ?

  • #40150
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Me oltiin keskiviikkona käymässä sairaalassa, kun en ollut varma tuleeko multa pieninä tippoina lapsivettä. Kauheasti alkoi jännittää kun soitin sinne, kun sanottiin että ota varmuuden vuoksi sairaalakassi mukaan, jos on vettä niin joudutaan käynnistämään. ?
   Ei onneksi ollut lapsivettä, mutta makoilin puoli tuntia sydän ja liikekäyrillä. Vauva häiriintyi moisesta tutkimuksesta ja mylläsi niin että anturit vipatti mahan kohoillessa. ? Mulle tuli siinä makoillessa vissiin ensimmäinen supistus (?), oli puristava tunne joka sitten hiipui. Kätilö kokeili sitten, ja olen kuulema sormelle auki, kohdunkaulakanavaa jäljellä 1,5 cm. En tullut siinä kysyneeksi, että miten kauan voi olla näin, että paikat on vähän auki ennen kuin vauva syntyy. Kalvot olivat ehjät.
   Lähdettiin kesälomareissulle kuitenkin mökille. Täältä ajaa reilun tunnin sairaalalle. Miehen vanhemmat tulee hakemaan täältä koiran ja meidän tavarat, jos tulisi lähtö.
   Mulla on ollut vissiin jotain hormonimylläkkää päässä. Siellä sairaalassa mua meinasi alkaa itkettää kun kuulin pienen vauvan itkua jostain. Välillä myös pienten vauvojen kuvat alkaa liikuttaa. Ja välillä mies ärsyttää, ollaan oltu jotenkin etäisempiä nyt toisillemme, molemmat aika paljon omissa oloissaan. Nyt täällä mökilläkin käyttää aikaa vaan rapsuttelemalla huussista vanhoja maaleja pois. ? Unissa näen koko ajan jotain synnytykseen liittyvää.

   • #40152
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hups, siirrän raportin omaksi viestiksi ?

   • #40156
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli kohdunsuu vielä viikko ennen käynnistymistä täysin kiinni, joskin pehmennyt. Kanavaa oli jäljellä samat 3cm tms. kun siitä 3 viikkoa aiemmin. Viikossa sitten hävisi kanava kokonaan ja synnytys käynnissä. Taitaa olla taas niitä ”yksilöllisiä juttuja” ?

  • #40155
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Toinen yö ei mennyt ihan nappiin, vauvan verensokerit jäi vähän alhaisiksi yli 24-tuntiselle ja on jouduttu antamaan lisämaitoa. Naperolla on myös imuote hukassa (tai vika voi olla mun tisseissäkin) ja neiti on hieman laiskanpuoleinen syömään muutenkin, joten nyt mennään pelkällä luovutetulla rintamaidolla, kunnes oppii syömään kunnolla ja rauhottumaan myös rinnalle. Syöntitahtia piti myös tiivistää, kun söi pullostakin vähän nihkeästi, mutta kun vaihdettiin toisenlaiseen tuttiin, alkoi sekin onneksi sujua. Mun täytyy nyt aina lypsää rintoja sitten samalla kun mies tai hoitsu syöttää vauvaa, että maidonnousu ei hidastu (radi saattaa hidastaa tätä touhua, joten tää on nyt mun tärkein tehtävä).

   Sain nukuttua tossa taas vähän ja nyt on tunteet noussut pintaan. Haluisin palata siihen synnytykseen, se oli nimittäin helppoa tähän uuteen elämään verrattuna ? tällä hetkellä lähinnä itken ja pelkään että vauva lakkaa hengittämästä jos suljen silmät, mutta se taitaa olla nyt sitä kuuluisaa äidinrakkautta joka tekee tuloaan. Oon myös alkanut kaivata huomiota itselleni, mutta mies on onneks senkin kanssa ajan tasalla.

   Synnytys sujui tosiaan hyvin ja koen että mua todella kuunneltiin, mutta kun oli kyse mun tai vauvan hyvinvoinnista, kätilö oli kuitenkin ammattilainen ja teki päätökset. Olin toivonut että vältettäis puoli-istuvaa ponnistusasentoa koska en uskonut että saisin siinä hyvin vauhtia, mutta lopulta vauva sitten kuitenkin syntyi siinä neljällä ponnistuksella, kun jouduttiin sykkeen heikkenemisen takia siirtymään siihen. Tilanne parani kuitenkin pian ja siitä olisi voitu vaihtaa vielä kyljelle, mutta kätilö epäili että siinä olisi voitu joutua käyttämään lopulta imukuppia ja en olisi säästynyt episiotomialta, joten ei vaihdettu. Eipä tosin haittaa, ponnistusvaihe kesti nimittäin 9 minuuttia ja asennon vaihto olisi todennäköisesti pitkittänyt hommaa kun voimat olisi mennyt siihen.

   Oon nyt saanut kaksi onnistunutta lypsämiskokemusta täällä ja vauvakin suostui jo toistamiseen syömään pullosta ihan reippaasti. Sokerit oli paremmat (normaalit, mutta ennen kotiutumista ja seurannan lopettamista tarvitaan kaiketi kolme peräkkäistä hyvää arvoa, joista viimeiseen meillä viimeksi tyssäsi) ja oon kyllä tosi kiitollinen sekä luovutetun rintamaidon olemassaolosta että mun oman maidonnousun ja imetyksen tukemisesta tässä tilanteessa. Vaikka välillä tuntuu niin avuttomalta, nää pari pientä onnistumista luo toivoa.

   • #40157
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tunteiden nousu pintaan kuuluu varmasti asiaan ja ilmenee meillä kaikilla vähän eri lailla. ? Kun aikaa lähtee kulumaan niin uskaltaa varmasti taas rentoutua ja asiat lutviutuu omiin uomiinsa. Ja ihanaa, että sulla on ymmärtäväisen oloinen mies. ?

  • #40158
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kysymyksiä teille jotka olette synnyttäneet ?:
   – Jos teillä oli tens-laite kotona käytössä, niin minkä merkkisiä ne olivat? Mietin, onko tuo tens laite.fi:n Elle-tens hyvä.
   -Miten puolisonne tukivat teitä synnytyksessä? Yritän tässä miettiä minkälaista tukea toivon mieheltäni synnytyksessä. Ja miten tän keskustelun aloittaminenkin synnytyksestä tuntuu niin haastavalta. ?

   • #40159
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on heat tens, mutta en käyttäny sitä supistuksiin kun ei ihan joutanu ajattelemaan. En ehkä sitä varten ostaisi, vuokraisin vaikka fyssarilta.

    Mitä sä ite ajattelet, mitä toivot mieheltäsi? Mulla oli ainoa pyyntö että tukee ponnistusvaiheessa niskasta ja sehän passas ? itkin kyllä koko ajan että tee nyt jotain, kun ei ollu kivunlievitystä saatavilla, mutta mitäpä toinen siinä vaiheessa pystyy tekee kun en itekkää tienny. Spinaalin laitossa pyysin pitämään musta kiinni. Ja onko miehelläs ajatusta,miten näkisi itse toimivan synnytyksessä? Ehdottomasti käskin pysyä pääpuolella, vauvan syntymää en halunnu että menee töllistelee ? ja toki kävi hakee juomista, lämmitti lämpöpakkausta ja paino tenssistä buustia kun supistus tuli ja en pystyny muuta kun itkemään ja oksentaa välillä kivusta ? tää nyt johtu vaan siitä kun en saanu ajoissa epiduraalia,kaikista oon sen ottanu kun oon ollu sen 3-4cm auki.

    • #40160
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Ainakin haluan, että hän on läsnä ja puhuu mulle rauhoittavasti. Mä luulen, että isäntä kaipaa lisäksi jotakin konkreettista, mitä hän voisi tehdä. Just vaikka hengittämisestä muistuttaminen, juomisen antaminen ja vaikka siitä buust-napista painaminen jos en itse pysty, on varmasti sellaisia mitä hän voisi hyvin tehdä. ?

   • #40162
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä on Beurer-merkkinen tens, sairaalassa oli se Elle-tens. Beurerista on ollut hyötyä nyt myös miehelle, kun se venäytti selkänsä, ja uskon että siitä on apua myös jatkossa mulle ihan hartia- ja selkäjumien kanssa. Jos vuokraat tensin niin sithän sen myös näkee voisko siitä olla apua myös muussa, ja oon samaa mieltä että pelkästään synnytystä varten sen ostaminen ei oo kyllä välttämätöntä kun saa vuokrattuakin. Mä käytin ite tensiä aamusta alkaen kotona ja sitten sairaalassa sairaalan kapistusta. En ite oikein saanut siitä Ellen boostista mitään irti, mua auttoi enemmän vaan se että lisäsin kierroksia.

    Me oltiin sovittu, että mies leikkaa napanuoran, toimii naksuvastaavana ja osteopaatin vinkistä muistutti hengittämisestä painamalla käsiä siihen kohtaan mihin piti hengittää. Pyysin myös ottamaan kuvia ja laittamaan ylös kellonaikoja ja tapahtumia, kun ei siinä synnytyksen aikana tajunnut itse sitä tehdä. Sitten kun ryhdyttiin tositoimiin toisen kätilön saavuttua (siis yövuoroon saapuneen), kätilö antoi miehelle salaa erilaisia ohjeita siellä. Kun nousin toisen epiduraalin jälkeen ottamaan vauhtia jonkun portaabelin päälle, mies tuli istumaan mun taakse ja piti kiinni ja laittoi aina välillä kädet hartioille ja käski rentoutumaan. Kotona ollessa mies kellotti myös suppareita, huusin aina vaan suihkusta että ”taas” ja sitten se painoi nappia ja tuli välillä kysymään loppuiko jo, jos en ollut ilmoittanut että loppui.

    Me aloitettiin keskustelu sillä että kysyin joskus mitä mies haluaisi siellä tehdä. Koska vastaus oli ”en tiedä”, kysyin haluisko hän leikata napanuoran. Sanoin myös että mä haluisin että hän leikkaa, koska ajattelin että se saattais sit harmittaa myöhemmin jos ei leikkaakaan.

    Oltiin muuten myös sovittu että mies kysyy millaisen valaistuksen haluan (etenkin jos homma pitkittyy) ja haluanko musiikkia tms, mutta ilmotin ite heti saliin päästyäni että valoja himmeämmälle ja musiikki ei kyllä käynyt pienessä mielessäkään sen tohinan keskellä ?

    • #40163
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Meillä itse asiassa on kotona Beurerin tens/ems-hierontalaite. Siinä tosin lukee ettei saisi käyttää raskaana.

     Ja kiitos vinkeistä! 🙂 Ehdottelen näitä samoja miehelleni. ”En tiedä”-tuntuu olevan perinteinen miesten vastaus. 😀 Arvaan, jos kysyn mieheltäni mitä hän haluaisi siellä tehdä, niin vastaa kanssa että ei tiedä. 😀

  • #40164
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt hukkui minsqun viesti,mutta vastaan tähän. Mulla myös ohjeessa ettei raskausaikana saa käyttää, mutta sain kahdessa raskaudessa luvan käyttöön rv 35 alkaen. Siinä on vissiin se että voi alkaa supistelee tms. Varmista neuvolastasi vielä!

   • #40166
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä vähän luulen, että ne ei neuvolassa tiedä. Siellä on nyt muutenkin kesäsijaisia, ja vakituinen terkkani on lomalla.

   • #40167
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aa ok. No mutta tosiaan kahden kohdalla on äitiyspolin lääkäri molemmilla kerroilla antanut ”luvan” rv 35 alkaen tenssin käyttöön.
    Aina kun on kyse tämmösistä, sanon aina että kysyä myös omasta neuvolasta koska ei pidä uskoa kaikkea mitä ihmiset nettiin kirjottelee?
    Tosin aika tylsä elämä täytyisi olla jos alkaisi tänne tarinoimaan omiaan ja keksimään millon mitäkin.
    Mutta uskaltaisin sinuna käyttää jo olemassa olevaa.

   • #40168
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä käytin ekan kerran varmaan rv 37+6 ja ennen synnytyksen käynnistymistä vaan pienillä pykälillä enkä varmaan kun kerran koko sen ohjelman ajan. En kysellyt neuvoja, mutta muistelin Sabrinan puhuneen just rv 35 rajasta mahdollisen käynnistymisriskin takia, ja päättelin että täysaikasilla viikoilla eli 38+ uskaltaisin ite kokeilla. Kannattaa kysyä kyllä neuvolasta, oon yllättynyt miten paljon siellä onkin tietoa asioista joista luulee ettei ne oo kuullutkaan! Voit muotoilla vaikka kysymyksen niin, että onko ok käyttää tensiä harjoitussupistuksiin/ selkäsärkyyn/ muuhun kipuun ennen synnytystä, niin eiköhän ne osaa siihen vastata.

    Mun suosikkiohjelma sillä Beurerilla oli Tens 08 ja sit joku massage 07 tai 08. Massage laukaisi hartiajännityksen (selkälihaksesta johtuneen) ja toi tens-ohjelma toimi mulla hyvin synnytyksen käynnistyttyä. Kannattaa sitten synnytyksen käynnistyttyä lisätä sitä voimakkuutta aina pikku hiljaa, niin keho alkaa tottua jo kotona siihen lisääntyvään ärsykkeeseen ja se auttaa viemään tuntemukset siihen suppareiden sijaan niidenkin voimistuessa (tän vinkin sain täällä sairaalassa, itehän yritin pärjätä kotona mahdollisimman vähällä ?).

  • #40169
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ootte Kisu päässy varmaan jo kotiin? ?

   Mites muut jakselee?

   Täällä alkaa olee vähän väsynyttä, näköjäön jokaisen kohdalla sen 3vko jakso töhöttää mutta nyt alkaa vähän väsy painaa, otan vauvan yöllä viereen syömään kun herää ekan kerran ja jää siihen nukkumaan? helle tekee myös tehtävänsä ?

   • #40174
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Päästiin kotiin sunnuntaina illalla. On ollut aika vuoristorataa, en saanut sairaalassa oikein nukuttua kun siellä oli niin kuuma ja hiostavaa ja nyt on ihan kamalat univelat rästissä. Rinnat on ihan sairaan kipeet ja sivuille kertyy kauheeafi maitoa, mutta en saa tyhjennettyä sieltä kun meillä on naperon kanssa vaan yksi imetysasento jossa bisnekset onnistuu. Pienen huutoitkukohtauksen (mun, ei pienen murun) jälkeen päätin että nyt me etsitään toinen asento, ja se meni niin päin helvettiä kun vaan voi kuvitella: vauva huus kun syötävä, koska nälkä oli jo tietysti ihan kauhee eikä hana osunut edes sinne päin. Onneks mies on jo harjaantunut pullonlämmittäjä niin vauva sai edes jotain ruokaa.

    Musta tuntuu että multa meni joku vauvan hoito-opastus kokonaan ohi, saatoin saada synnärillä jonkun checklistin, mutta olin siinä vaiheessa aika pöllyssä ilokaasusta, epiduraalista ja adrenaliinista ja vauvasta, että en tajunnut edes vilkaista mitä niissä papereissa oli. Voi myös olla että vaan kuvittelen tän, eikä mitään sellasta ollut, mutta jotenkin tuntuu siltä että meille ei kerrottu mitään ja oletettiin vaan että tiedetään mitä pitäis osata kysyä. Pienen navan puhdistukseen liittyvän tutkiskelun myötä selvisi, että jos napa ja sen ympäristö punoittaa, asiasta pitäis soittaa heti neuvolaan tai tilanteesta riippuen päivystykseen. Nyt myös huolettaa että jotain on hätänä, kun tähän asti vauva on ollut öisin tosi vilkas ja koko ajan syömässä, mutta nyt tyyppi on vedellyt sikeitä jo melkein tunnin. Siitäkin huolimatta että siirrettiin rinnalta omaan sänkyyn nukkumaan kesken kaiken.

    (4 tuntia myöhemmin: napero nukkui sitten seuraavaan syöttöön asti tyytyväisenä ? olin niin väsynyt että nukahdin puhelin kädesssä kesken viestin, mutta sainpahan nukuttua melkein 3 tuntia, enkä ois vieläkään herännyt ellei mies ois herättänyt ja kertonut että nukuttiin kaikki seuraavaan aamuun. Maitobaarit oli niin täynnä että bebe ei saanut toisesta otetta, mutta onneks on alipainepumppu niin saa pahimman pinkeyden pois sillä aikaa kun ahmatti on toisella hanalla. Vielä on aikaa nukkua melkein pari tuntia ennen neuvolan kotikäyntiä, taidanpa ottaa tilaisuudesta vaarin.)

   • #40177
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kotikäynnillä varmasti neuvotaan imetyksen suhteen, se on välillä vähän hankalaa eikä kaikki oo tissihirmuja. Meilläkin menee yleensä joku 10min ennen kun vauva alkaa syömään, hamuaa hamuaa hamuaa ja imasee, huutaa ja blaah. Kun muistaa ite pysyä rauhallisena niin kyllä se sit onnistuu, yöllä vaan meinaa järki välillä mennä?
    Kaks kertaa ollaan annettu pumpattua maitoa pullosta ja kerran korviketta, kun kävin kaverin kans haukkaamassa happea metässä paarmojen keskellä ?
    Imetystuki ry kannattaa tsekkaa kans. Siis jos haluaa keskittyä imetykseen, en mitenkään tuputa, ei kaikki välitä imetyksestä. Joku saattaa hylätä rinnan kun antaa tarpeels monta kertaa pullosta, sieltä kun saa helpommin. Mut pääasia että vauva ruokitaan?
    Teette just siltä kun itsestä hyvältä tuntuu❤
    Ekoina päivinä pumppailin maitoa pois, kerkes nostaa kuumettakin kun oli aika täyttä. Oon kaikkia täysimettäny, mutta nyt tulee tissilapuistakin läpi. Seki saattaa olla syy miks vauva eo tykkää asettua meillä rinnalle kun tulee niin paineella?‍♀️
    Nyt pari päivää on roikkunu rinnalla tunnin välein, helteet varmaan osa syynä ainakin?

  • #40170
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä alkaa olla jännittävät ajat edessä? Sain neuvolasta tälle päivälle lähetteen äitiyspolille, koska oli epäilys, että vauva on kääntynyt taas poikittain. Eivät nähneet enää järkeväksi lähteä kääntämään, ellei samantien olisi voinut puhkaista kalvoja ja käynnistää synnytystä. Tuo ei kuitenkaan ollut mahdollista, koska kohdunsuun tilanne on edelleen epäkypsä. Jos olisin ehdottomasti halunnut jäädä vielä odottamaan tilanteen kehittymistä loppuviikon ajan, niin se olisi ollut mahdollista. Mulla ei ole ollut koko aikana erityisiä toiveita synnytystavan suhteen ja painoarviokin oli jo yli 4 kiloa, joten lääkärin ehdotus sektiosta kuulosti itsestäkin järkevältä. Sain ajan jo huomiselle? Tosin pitää varautua siihen, että jos tuota ennen tulee kiireellisiä päivystystapauksia, niin mä olen jonossa se, jonka aikaa siirretään. Keskiviikkoa pidemmälle ei kuitenkaan pitäisi siirtyä.
   Illaksi onkin sitten riittänyt kaikenlaista valmistelupuuhaa ja sairaalakassin sisältöäkin on pitänyt vielä täydentää?

   • #40171
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eikä miten jännittävää???

    Tuuhan ilmoittelee uutisia kun jaksat.

    Tsemppiä sulle ihan hirveesti ❤

   • #40172
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten jännää! Ajatella, että ihan pian teilläkin on pieni tuhisija kainalossa. Huomenna on myös liputuspäivä, sopiva päivä syntyä siis ?

   • #40175
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä matkaan Heinä?? Tää onkin nyt jännää, kun niin monet teistä on saaneet pienen ajan sisällä vauvat syliin ?

  • #40173
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jännittävää! Kovasti tsemppiä heinä ❤️

  • #40176
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi Kisu, muistan esikoisen kohdalta tuon, että jäi olo, ettei mitään opasta ohjeineen sen pienen hoitamiseen annettu. Eikä kyllä annettukkaan, neuvoivat kyllä synnärillä sen mitä itse tajusi kysyä, mutta kun oli itse vielä ihan puulla päähän lyöty koko synnytyksestä, niin ei siinä aivot rekisteröineet yhtään mitään ? olin silloin vielä tytön kanssa täysin kahdestaan, eikä tukiverkkoa ollut, niin se oli vaan kaiken opettelemista, mutta hyvin selvittiin hengissä molemmat ? neuvolasta kannattaa kysellä kaikki mahdollinen, sen takia siellä ovat! Ja koita olla stressaamatta imetyksen kanssa ❤️kun itse panikoit ja jännität, niin vauva vaistoaa sen ja sitten ei onnistu senkään vertaa. Rauhassa vaan ja omalla painollaan ❤️

   Mulla vaan väsymys jatkuu ja aivot on niin puolitehoilla, että laskujen maksun annoin miehen tehtäväks, kun itellä ei ymmärrys riitä, eikä muisti. Unohdin eilisen neuvola-ajankin ? nyt sit verikokeisiin, jos kilppariarvot selittäis tätä väsymystä!

   Täällä tulee kaikilla niin paljon ihania vauva uutisia, että ei malttais enää yhtään odottaa omia tuhisioita kainaloon ❤️

   • #40180
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Musta taas tuntuu,ettö ensimmäisen kohdalla kyllä opastettiin, neuvottiin,mutta muiden kohdalla oletettiin että osaa ennestään.
    Jokaisen kohdalla ollu yhtä uus asia ?

    Mikäs sulla on vointi muuten, väsymyksen lisäks? ?

  • #40183
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Niin paljon kysymyksiä, että vastaan tänne jonon jatkoksi. Meillä oli neuvolasta kätilö käymässä aamulla ja sain uuden imetysasennon siitä palkaksi, lisäksi ohjeen pumpata omaa maitoa lisämaidoksi (sairaalassa annettiin korviketta eikä puhuttu mitään että pitäis itse pumpata lisämaito). Kätilö järkkäs myös imetysneuvonta-ajan itselleen tälle viikolle, kun sairaalaan ois päässyt vasta ens viikon puolivälissä. On niin eri olo kun sai oikeesti kunnon opastuksen ja huoli liiasta maidonnoususta pumppauksen avulla torpattiin. Tissit oli aamulla kun vesimelonit ja oli tosi vaikee saada vauvalle mitään haukattavaa, kun käsin lypsämällä pehmenemiseen menee ihan kauhean pitkään. Aiotaan vauvan kansss kirjoittaa kätilölle kiitoskortti opastuskäynnille, ollaan molemmat niin tyytyväisiä ja onnellisia ?
   Sain myös käskyn hankkia rintakumi, jonka metsästäminen olikin sitten pieni operaatio, ja vaikka sairaalassa se oli puolet ajasta vaan rintaraivon aiheuttaja, se auttoi nyt heti, ja hetken päästä jätettiin se välistä pois ja silti meillä oli mukavaa. Pullohommat menee meillä nyt tissin jälkkärinä tarvittaessa, mutta ainakin nyt ja päivällä vauva nukahti jo kesken pääruoan ? niin ja meillä siis tosiaan ongelmana vauvan kapea imuote, vähäinen kiinnostus syömiseen ylipäätään, mun valtavat tissit ja hyvin arat rinnanpäät. Sekä tietty se ettei löydetä yhteistä asentoa kovin helposti. Mutta onneks tosiaan on neuvola, imetysohjaus ja Imetyksen tuki ry jne, ilman niitä ois varmaan jouduttu jo luovuttamaan. Mulla ei oo koskaan ollut mitään vahvaa imetysintohimoa enkä osaa esim sanoa miksi haluan (tai haluanko itse asiassa) imettää, mutta ois se varmaan tuntunut pahalta jos ois pitänyt luovuttaa. Kiva kuitenkin että sujuu jo paremmin, kyllä me vielä vauvan kanssa opitaan ?

   Mieli on noin tuhat kertaa parempi kun eilen, väsymys kyllä pistää tiuskimaan miehelle vähän liikaa, mutta tänään tajuttiin mennä nukkumaan keskellä päivää. Kyllä sekin tästä, päivä kerrallaan. Käytiin myös vaunulenkillä tutussa kahvilassa ja kirjastossa ja se oli ihanaa. Illalla vois tehdä ehkä uuden retken jos jaksaa pukea vauvalle vaatteet ?

   Fyysisesti olo on ihan ok, tikit on tänään ollut vähän kipeet kun on joutunut istumaan enemmän ja en oo kohdun takia enää muistanut ottaa särkylääkettä. Oon siis tähän asti ottanut lääkkeet säännöllisesti kun kohtu on ollut vielä vähän arka, joten en oo tota alakertaa joutunut edes miettimään. Kätilö paineli aamulla myös kohdun siinä samalla käynnillä ja syykin arkuuteen selvisi, oli ilmeisesti jäänyt jotain kalvonriekaleita vielä kytemään. Sen jälkeen kohtu ei oo ollut enää yhtään kipeä, edes imettäessä, joten toivottavasti se oli nyt siinä. Omaa nälkää ei kyllä vieläkään muista ja syöminen on tosi hankalaa kun mitään ei oikein tee mieli eikä jaksa edes leipää ottaa, mutta senkin suhteen menee jo paremmin kun eilen.

   Nyt vois ottaa nokoset ?

   • #40184
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mullakin kolmen kohdalla syöminen oli tosi hankalaa, yökötti ajatuskin ja kuihduin nopeasti kasaan?
    Nyt taas syön ja juon kun hevonen, melkein enemmän kun raskaus aikana. Nälkä koko ajan ja juon ihan älyttömästi, toki helteet, mutta yölläkin herään juomaan vaikka muu torppa nukkuu ?

   • #40189
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me vaan tilattiin just ruokaa, vaikka ei oo nälkä eikä oikein ruokahaluakaan, mutta todettiin että nyt on ruoka-aika ja nyt täytyy syödä. Pelkään että vaikuttaa jo maitobaarin valikoimaan kun syän lähinnä karkkia ja sipsejä. Eilen oli myös parempi tissipäivä, mutta illalla ja tänään aamulla ja nyt tuntuu että oon vaan joku imukuppiteline kun koko ajan tississä on kiinni joko lapsi tai pumppu. Nyt en jaksa pumpata syötön jälkeen koska edellisen syöttö+pumppaus-tuokion ja tän syötön välissä oli 30min, minä aikana lapsi siis veti isin kanssa kaiken pumppujuoman. (Jaaaaa, näköjään vaipanvaihdon kautta takaisin buffetpöytään ???)

    Tää ruokailujen seuraaminen alkaa olla hankalaa kun ei tiedä mikä lasketaan yhdeksi syötöksi. Meidän pitäis herättää napero syömään 3 tunnin välein, koska ei siis itse oikein innostu syömisestä. Lisäks en tiedä saako tyyppi rinnalta maitoa vai onko se enemmän huvijuttu tällä hetkellä (vauvalla on kapea imuote enkä oo varma imeekö kunnolla vai pinnallisesti, kun en tiedä mistä sen edes erottaa). Vähän myös on voimat lopussa siihen että joka paikka on ihan maidossa ja tuntuu että en riitä. Nukkuminen sentään sujuu paremmin, meiltä aikuisilta siis, ja kai tääkin on plussan puolella että tilattiin ruokaa vaikka ei ollut nälkä. Ja vauvahan on ihana kuin mikä, en vaihtaisi tätä mihinkään vaikka tuntuukin taas tosi raskaalta ?

   • #40190
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Imetyksen turvamerkit

    Kato nuo, meillä ainakin vaippojen vaihdon määrästä päätellen saa evästä tarpeeks. Jos useemmin viihtyy rinnalla, voi ”tilata” sitä että jatkossakin baari on avoinna.

    Toki alkuun imetys toisilla sattuu, mulla ei alkuun mutta nyt on alkanu kipeytymään.
    Lisäks näillä helteillä on tarjottava rintaa aina kun vauva sitä vaatii. Toki ite en näköjään neljännenkään kohdalla osaa lukea millon itkee rintaa ja millon vatsavaivoja?

   • #40191
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä tätä hämää lisämaitohommat, toki vauva saa tarpeeksi ruokaa ja se on pääasia, mutta vähän jo pelottaa että huono imuote ja lisämaito saa sitten aikaan sen ettei vauva kohta enää saakaan tissiltä tarpeeksi. Aion nyt soitella sairaalaan näistä asioista ja onneks on perjantaina imetysohjausaika sille ihanalle kätilölle joka kävi eilen tutkimassa meidät. Olin myös hetken aikaa soittamassa imetystukipuhelimeen illalla kunnes tajusin että nyt on keskiviikko (toivottavasti, tai missaan myös huomisen chatin).

    Nyt oon parhaillaan päikyillä, mutta eihän tästä nukkumisesta tuu mitään kun pitää tuijotella vauvaa ??

   • #40192
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä juniorilla oli tuo 3h väli max, plus lisämaito ennenaikaisuiden takia, ettei sokerit laske. Oli myös laiska syömään, sai tehä tosissaan välillä töitä että sai hereille?
    Lopetin lisämaidon antamisen sitten kun puklaili sen pois ja neuvolassa paino nous. Varmasti saatte ylimääräisen painokontrollin jos tuntuu siltä!
    Parhaiten saan ite pumpattua (jos tissit ei oo muhkuroilla että maito vaan suihkuaa) kun vauva on tissillä niin samaan aikaan pumppaan toiselta niin heruu paremmin.
    Työtä imetys välillä vaatii, täytyy oman jaksamisen mukaan touhuta sen kanssa sitten ja antaa pullosta jos on ihan rikki ja väsy hommaan.
    Imetystä tuputetaan niin paljon ja korvike nähdään jotenkin niin pahana vaikka pääasia on että pieni ruokitaan.

   • #40193
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ah, vertaistukea! Mulla on alipainepumppu ollut yleensä aina vapaassa tississä kun vauva on rinnalla, mutta tissit on niin isot että tarviin kahta kättä ettei vauva tukehdu rinnan alle, niin pumppauspumppaus ei toimi. Ostin eilen myös rintakumit (sairaalasta saatu hukkui matkalla kotiin, mutta nää olikin itse asiassa paremmat) ja sellaiset tavalliset maidonkerääjät. Nyt mulla on sohvalla snackbox jossa on pumppu, rintakumit, kerääjät, imetyksen turvamerkit -lappu ja vähän eväitä myös äidille. Ja tästä tulikin mieleen että onko sulla (tai muilla lapsellisilla) ollut jotain juomia tai ruokia joiden oot kokenut auttavan herumista/maidonnousua tai tästä epätoivoisesta olosta selviämistä?

    Tiedoksi muuten ainakin helsinkiläisille, että jos yhtään tuntuu siltä että rintakumista voisi olla apua, ottakaa asia puheeksi jo sairaalassa! Siellä osataan arvioida hyödyt suhteessa haittaan ja saa myös oikean koon arpomatta, sekä tietysti opastusta käyttöön. Ja jos siellä saatte kumin käyttöön, varjelkaa sitä hengellänne! Ainakin tällä hetkellä rintakumit tuntuu olevan loppu kaikkialta, soiteltiin eilen eri apteekkeihin ja etsittiin nettikaupoista, kunnes lopulta vanhan kodin lähiapteekista tärppäsi, siellä oli yksi paketti jäljellä ja just oikeeta kokoa.

   • #40194
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko teillä lainattavissa sähköistä rintapumppua? Meillä ainakin neuvolassa on. Tuntuuko epämukavalta jos mies auttais pumppaamaan kun vauva on rinnalla?
    Itsellä tosiaan heruu paremmin kun vauva toisella rinnalla.

    En kyllä nyt oo ainakaan huomannu että olis mikään syöminen/juominen auttanut. Joku legenda kertoo että olut auttaisi,ihan alkoholitonkin vissiin ?‍♀️?

   • #40196
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla on sähköpumppu kyllä mutta se ei pyst iteksiään paikallaan ? mies juottaa mua imetyksen aikana mutta ei osaa tarjota pilliäkään oikeelle korkeudelle, joten epäilen ettei löytäis pumpulle oikeeta kohtaa. Vauva oli tossa äsken 1,5h rinnalla kolmessa erässä, niin että nukahti tissi suussa ja 10min päästä huus taas kun syötävä kun ei oo hana auki. Sitten kolmannen setin jälkeen pumppasin ja sain 20ml vielä herumaan ja napero vetäs sen melkein yhdellä huikalla. Nyt saatiin nukahtamaan, mutta voi hyvää päivää kun huuto on samaa kun nälkäitku, tyyppi nokkii jos sen koittaa nostaa ihokontaktiin ja antaa nälkäviestejä, mutta sitten ei kuitenkaan suostu tissille tai ottaa pari imasua ja nukahtaa. Ja en oo ihan varma, pitääkö mun syöträä tää tyyppi sen mukaan millon alotettiin vai sen mukaan millon vika kierros alkoi vai miten.

    Alkoholitonta olutta neuvoi kätilökin juomaan salissa, ja oonkin pariin otteeseen juonut miehen kanssa puoliksi. Alkuun tuntui että holitonkin humahtaa päähän, niin en siks uskaltanut juoda kun puolet kerrallaan ? en tiedä johtuiko päiväkaljasta (?) vai jostain muusta, mutta edellisen syöttövälin jälkeen tissit oli kyllä aika pinkeenä kun päästiin tytön kanssa buffan ääreen ?

  • #40185
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille tsempeistä! Päästiin sektioon eilen iltapäivällä, mutta itselläni tulee leikkauksista aina sen verran huono olo, että eilen illalla en jaksanut kirjoittaa kuin pari tekstiviestiä.

   Täällä kaikki hyvin. Poika on vielä lastenosastolla, koska kesti vähän normaalia kauemmin saada hänet kohdusta ulos (asento ja koko vaikuttivat), niin sykettä ja happisaturaatiota on seurattu yön yli. Luultavasti hän pääsee kuitenkin kohta tänne huoneeseen, kun tässä saadaan ensin kokeiltua myös se, että pystyn olemaan itse ylhäällä.
   Poikaa käytettiin lyhyesti illalla täällä, jotta pääsin näkemään hänet muutenkin kuin kuvien ja videoiden välityksellä ja pitämään hetken sylissä?
   Etukäteen tehty kokoarvio piti hyvin paikkansa eli hän on reilu 4 kiloinen ja pitkä (54 cm).

   • #40186
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi että, onnea hirmuisen paljon❤❤❤❤ toivottavasti pääsee pian viereen??

   • #40187
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Paljon onnea! ? Hyvä, eytä kaikki kuitenkin hyvin ja pieni kohta kainalossa ???

   • #40188
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Heinä ja poika! ?❤?

   • #40198
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea Heinälle! ?

  • #40195
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Heinä ❤️❤️

  • #40203
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten Heinä jakselette pojun kanssa? ❤

  • #40204
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meikäläiselle soitettiin tänään äitipolilta, että haluaisinko tulla tänään käynnille, jossa ultrataan ja arvioidaan vauvan kokoa. Tämä oli varmasti jonkun peruutusaika, kun näin ekstempore soitettiin. :’D Seuraavat vapaat ajat olisi olleet sitten lasketun ajan jälkeen. No, mehän ilomielin mentiin. Vauva painaa 3,4 kg, eikä ole tarvetta käynnistää, vaan saa mennä loppuun asti jos on mennäkseen.

   • #40205
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten pikkanen???
    Meillä on huomenna neuvola,painoa varmasti yli 4kg. Meidän pieni on kohta kuukauden, mihin ihmeeseen aika menee??❤
    Sullakin alkaa olemaan h-hetki lähellä ?

  • #40206
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mimsqulla ei oo enää siellä myöskään kauaa aikaa jäljellä! ??

   Meillä oli kans tänään kotrolliultra Helsingissä ja kaikki näytti olevan hyvin. Ei ollut mitään ylimääräisiä tai liian vähäisiä virtauksia missään ja molemmat kasvaa omilla käyrillään, vaikkakin alakäyrällä ja vähän sen alla ja superpieninä. ❤️?

   Seuraavat 2 ultraa onkin nyt sikiötutkimusyksikön sijaan äitiyspolilla täällä Jyväskylässä ja vasta rv 30 kontrolli Helsingissä. Lisäks vielä ultrien välit pidennettiin 2 viikkoon. Ihan superihanaa, että vauvoilla kaikki niin mallillaan, että pystyttiin jo pidentämään seurantaväliä. Toisaalta taas meinannut alkaa iskeä paniikki, että täällä kun ei ole osaamista mitä Helsingissä on ja täällä jo kämmätty kerran, niin että nyt pitäisi sit vaan luottaa siihen, että 6 viikkoa oltaisiin tarpeeksi hyvässä hoidossa ?? Ja pakkohan se siis on luottaa, mutta ei oo kyllä nyt helppoa.

   Mulla on tavotteena saada vkl:n aikana itsestäni sen verran irti, et saisin vauvojen huoneen tapetoitua ja maalattua ja siihen kuntoon, et voisin alkaa kasata pinnasänkyjä ja ostaa sinne mattoa, verhoa ym. Sisustustavaraa plus tietty vielä kaikki vauvojen tarvikkeet. Ihana päästä sisustamaan huonetta ? Tänään haettiin myös lastentarvikkeelta Helsingin reissulla tuplavaunut ja kaukalot, niin isoimmat hankinnat alkaa olla tehty! ? Oon tosi huono tilailemaan netistä mitään, niin pitäis varmaan tehdä vaan shoppailureissu Helsinkiin, kun siellä kauppoja vähän enemmän, niin sais kaiken lopunkin tarvittavan kerralla ?

   • #40207
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihania uutisia ❤

    Sullakin siis synnytys Jyväskylässä, jos sinne rv 32 pääset?
    Minkä kokoisia pienet nyt on arviolta?

   • #40208
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivottavasti ei ole synnytystä täällä!!! ????? Mulla on tosiaan Jyväskylässä synnyttämisestä todella huonot kokemukset, enkä kaikkien täällä olevien lääkärien ammattitaitoon luota (huonot kokemukset myös lapsettomuushoitojen osalta ja nehän meillä olikin sit Turussa, kun täällä ei osaaminen riittänyt meidän tilanteessa) ? toivon, siis todella, että haluavat Helsinkiin mut synnyttämään tai Kuopioon ja aion sitä vaatia, jos eivät itse ehdota.?

    Pojat on nyt 611g ja 680g ja rv tänään 24+6

   • #40209
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Neljä synnytystä Jyväskylässä takana ja kaikista loppujen lopuks hyvät fiilikset jääny, jotkut kätilöt on vaan semmosia pahasti sanottuna työhönsä kyllästyneitä kantturoita,joilla olis syytä käydä jonkunlainen psykologian kurssi tai jäädä jo eläkkeelle jos tympii työ niin paljon, ettei voi kohdata synnyttäjää lempeesti. Onneks yhtäkään ei oo sattunu synnytykseen, mutta vastaanottanut on.

    Teillä toki eri tilanne kun on ollut kivisempi tie, haluavatko poikia paremmin tarkkailla just esim Kuopiossa, siellä on mahtava osaaminen keskosten suhteen! Varmasti tekevät niinkuin sulle ja pojille on parhaaksi, riittääkö Jyväskylässä osaaminen sitten hoidon puolelta kun pojat syntyy?

   • #40213
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vauvanhuoneen laitto on kyllä ihanaa. <3 Meillä on vauvan oma huone vaiheessa, mutta kiva miettiä kaikkia mukavia sisustusideoita. Varmaan ekat puoli vuotta ainakin on meidän makkarissa nukkumassa. 🙂

    Mun pikkuveljet on kaksosia, heidän synnytys käynnistettiin viikolla 38+. Toinen poika painoi 3,1 kg syntyessään ja toinen 3 kg. Äidillä olikin jo tukalat paikat.

  • #40210
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä piti olla tänään imetysohjaus, mutta se peruttiin just kun oltiin lähdössä. Saatiin onneks aika neuvolaan, koska meidän on pitänyt herätellä tyyppiä syömään 3 tunnin välein ja koko syömisoperaatio herättelyineen ja pumppauksineen vei aina vähintään tunnin, yleensä puoltoista, ja käytännössä meidän nukkumisikkuna oli maksimissaan ton 1,5h. Nyt saatiin lupa vähän löysätä, tosin 4 tunnin välein vähintään pitää herätä syömään. Toivotaan erityisesti, että herättelyoperaatiot jäis nyt historiaan, jos vauva sais alkaa syödä enemmän oman nälän mukaan.

   Vauva on kyllä maailman ihanin, vaikka meillä onkin ollut tämä alku vähän turhan täynnä haasteita. Tänään nukuttiin koko perhe päivällä yhteiset nokoset ja nyt koitetaan keskittyä vaan meihin kolmeen.

  • #40211
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi, meidän pieni on ottanu syntymästään jo kilon painoa ja melkein 5cm pituutta!?❤

   Kisu, jospa teillä alkaisi pikku hiljaa rullaamaan. Muistan juniorilta kun piti herättää 3h välein, yleensä vaipan vaihtoa pitkällä taktiikalla, pyllyn pesulla ja voi sentään se oli yöllä aika rankkaa kun toinen ei meinannu herätä? helpotti sit kun saatiin lupa että antaa ite herätä syömään?

  • #40212
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kaikille onnitteluista❤️

   Täällä ollaan nyt 2 päivää harjoiteltu uusia juttuja ja tänään päästiin jo kotiin. Täällä siis asiat hyvin. Toki esim. imettämisen kanssa on vielä haasteita, mutta pienin askelin eteenpäin. Samoin yöunet on ollut aika lyhyitä pätkiä, kun välillä tuntuu, ettei uskalla nukahtaa, vaan pitää vahtia, että vauvalla on kaikki hyvin. Lisäksi vauva valvoo jonkin verran aamuyöstä samoihin aikoihin kuin valvotti mua yöllä viimeisinä viikkoina vatsassa. Päivällä olen saanut kuitenkin jonkin verran nukuttua.

   • #40214
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tsemppiä kotielämään teille! 🙂

   • #40217
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

  • #40216
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kun mun on pitänyt tosiaan nyt lypsää rintoja että maitoa alkaisi tulemaan, niin voinkohan käyttää siihen hommaan sähkökäyttöistä rintapumppua? En löydä netistä oikein tietoa rintapumpun käytöstä raskaana ollessa. Vielä en ole saanut mitään tulemaan. :’D
   Ensi viikolla mulla on neuvola, mutta siellä on taas eri sijainen kun viimeksi, niin en tiedä onko heillä sillä tavalla tietoa.

   • #40218
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi käyttää tai lypsää käsinkin. Harvoin tulee maitoa ennen kun vauva syntyy, mulla tuli toiselta kyllä ihan että valahti paidat litimäräks ennen kun saliin pääsi, tästä tuli kirkkaita tippoja joku aika ennen synnytystä, ehkä pari kolme viikkoa ennen.
    Oo sitten kärppänä,voi käynnistää synnytyksen?

   • #40219
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä harjoittelin lypsämistä käsin. Tarkoitus ei ookaan saada maitoa vielä säilöön asti vaan stimuloida rintoja ja opetella lypsämään. En tiedä voiko käyttää pumppua, mutta opettele joka tapauksessa käsinlypsytekniikka, sitä nimittäin tarvitset sairaalassa todennäköisesti. Vauva syö aluksi vain pari pisaraa, joten rintapumpun käyttö siinä tarkoituksessa ei oo kovin tehokasta kun ne pisarat roiskuu pitkin pumpun seiniä. Mä lypsin lusikkaan tai pieneen purkkiin ja ne hörppyytettiin vauvalle, jos sieltä jotain tuli. Ja mulla myös tiputteli jo pitkään kirkasta maitoa, mutta se ei sitten indikoinutkaan mitään sen ensimaidon lypsämisen kanssa.

    Mulla on myös tästä vähän ikävä kokemus, tuntuu että en yrittänyt tai tehnyt tarpeeksi jotta vauva olisi voinut paremmin. Ja kun ne sokerit tippui, lannistuin ihan täysin ja tuntuu että tein vielä vähemmän. Oisin kaivannut tosi paljon enemmän opastusta ja apua, etenkin kun en saanut ekojen päivien aikana nukuttua lähes yhtään enkä ollut ihan täysissä järjen voimissani. Mulla on vieläkin kauhea syyllisyys, vaikka vauva voi jo ihan hyvin ja syö paremmin, eikä maidontuotannossakaan oo mitään ongelmia.

    Nyt mulla on yliaktiivinen vauva vieressä, hän on syönyt sekä tissiä että pullomaitoa yhdestä alkaen ja ei vaan meinaa väsähtää. Rinnalla menee kuitenkin vaan leikiksi, ei yritäkään tarrata otetta vaan työntää käsillä ja jaloilla pois päin. Päivällä ei saa hereille millään, mutta nyt pitäis seurustella ???

    • #40220
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiitos vastauksista, en taida käyttää pumppua vielä. Hyvä huomio, että ne muutamatkin pisarat menisi vaan pumpun seinille. Tää sijainen neuvolassa silloin 1,5 vkoa sitten sanoi, että jos saisin kotona ja maitoa tulemaan lääkeruiskuihin, niin mies voisi tarvittaessa tuoda niitä sairaalalle. Mutta en ota tästä painetta. 🙂

     Voi pikkuista yöseurustelijaa. <3 🙂

   • #40221
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aa käsitin väärin. Luulin että sua on ohjattu lypsämään käynnistymisen toiveissa. Yhdelle oli neuvolassa neuvottu tätä lypsämistä ja tenssiä käynnistyksen toivossa?

    • #40222
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Musta joka tapauksessa on alkanut tuntua, että enää ei mene kauaa. Jotenkin jännä tunne on. 😀 Uskoisin, että limatulppaa on tullut varmaan useamman päivän ja taas jotakin kirkasta nestettä, täytyy seurailla, tuleeko enempää. 😀

   • #40223
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jos on epäilys lapsiveden tihkumisesta, kannattaa käydä sairaalalla tarkistaa testillä ettei tule mitään tulehduksia ?

   • #40224
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Suosittelen myös käymään näytillä, ite kävin kolme kertaa joista vikalla kerralla olikin sit tosi kyseessä ? vai joko Minsqullakin on tosi kyseessä?

   • #40225
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Noniin nyt jännätään millon Minsqulta tulee viesti että vauva on sylissä???

  • #40227
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä kaikki ihan samalla mallillaan, ei ole tullut mitään pikkareihin enää koko päivänä. ?

   • #40229
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lähtö tulee kun vähiten oottaa ? miten oot jaksellu näillä helteillä???

    • #40230
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kyllä mä ihan hyvin oon jaksellut. Meillä on ilmalämpöpumppu, niin sisällä on n. 24 astetta. ? Oon kyllä koko ajan oikeastaan sisällä ollut puuhailemassa.

  • #40232
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Muistatteko, minkälaisia lisämaitomääriä teillä oli tässä vajaassa/noin viikon iässä? Täällä tuntuu, että nuo sairaalasta saadut määrät maitoa ei ihan riitä. Varmistin, että enemmänkin voidaan antaa ja käytännössä liikaa ei voida antaa, mutta mietin lähinnä, minkälaisia määriä muut ovat antaneet.

   Mä en saanut neuvolasta etukäteen mitään ohjeistusta lypsämisestä, vaan vasta sairaalsssa ohjeistettiin. Ekoilla kerroilla sain vain ihan tosi pieniä määriä lusikan kautta ruiskuun ja ne sitten vietiin pojalle lastenosastolle.

   • #40233
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä sai 20-40ml mutta olisi juonut varmaan litran jos ois tarjottu, pullosta kun tulee niin helposti. Sitten olikin maha kipeenä ja vaikee saada hereille, etenkin sen jälkeen kun mulla pumppaus nosti maidot ihan pilviin. Tänään saatiin lupa lopettaa lisämaito ja mä sain käskyn lopettaa pumppaamisen, kun pieni kasvaa hyvin ja mulla ei tosta maidosta oo puutetta. Helpottavaa, mutta toisaalta jännittää kun ei oo sitä pullon tuomaa turvaa jos onkin sit vaikee syöttö ?

    Mun ja minsqun ohjeistus lypsää kotona jo liittyy radiin, se kun saattaa vaikeuttaa maidon nousua ja pienellä on riski sokereiden heittelystä. Voi olla että jos ois suunniteltu sektio, ohjattais ehkä samaan, mutta jos raskaus etenee normaalisti, ei käsittääkseni oo tarvetta lypsää kotona.

    Ootteko päässyt kotiin jo? Nauttikaa kaikesta mistä voitte, nää pienet kasvaa niin nopeesti että viikon päästä pieni on jo ihan iso ??

   • #40234
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Muistelen juniorilta 15-40ml ohjeen,harvoin saatiin menemään ja ekan kotiviikon jälkeen ei tarvinnutkaan.
    *lisämaitoa piti antaa kun syntyi ennenainaisesti ja sokerit laski kerran sairaalassa.

   • #40235
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me päästiin perjantaina kotiin ja vauhdilla on kyllä nämä päivät menneet. Mulla tulee maitoa toistaiseksi vähän niukasti, joten ollaan suurimmaksi osaksi lisämaidon varassa. Tänään piti olla neuvola, jossa oltaisiin katsottu imetysjuttujakin, mutta tuo siirtyi huomiselle, koska mulla alkoi yöllä leikkaushaava vuotaa. Tämä päivä meni sairaalalla, mutta ei ollut onneksi mitään tulehdukseen viittaavaa, vaan ilmeisesti joku verisuoni haavan päästä oli jäänyt sulkematta ja nyt noussut esiin. Pari tikkiä lisättiin ja toivottavasti hoituu nyt noin.

    • #40248
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kuinka voit nyt?

    • #40259
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Noiden lisätikkien saamisen jälkeen ei ole onneksi ollut ongelmia.

  • #40246
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitäs tänne vauvakuplaan kuuluu? Ja muillekkin, onko Minsqu vielä yhtenä kappaleena?

   Meillä tuli eilen ikää 1kk, voi hyvää päivää miten aika menee nopeesti!
   Pieni on hereillä enemmän ja vähemmän,katselee ja ihmettelee ?❤
   Lääkärineuvolassakin kaikki ok.
   Ei itke hirveesti, tietty nälkää ja jos ei röyhtäse ennen makuulleen laittoa. En oo huomannu että oma syöminen vaikuttaisi vauvan vatsaan. Rytmi on hakusessa, mutta niin se tahtoo varmaan tässä vaiheessa olla.

   Omasta puolesta väsymystä ilmassa ja ajottain alakuloa, mutta en nyt mitään masennus diagnoosia laittais. Välillä vaan tuntuu että ei jaksa, mutta menee ohi. Oon kyllästyny tähän jälkivuotoon, muilla kestäny sen 3vkoa niin sais jo loppua?

   Huh hellettä, ens kesänä meille saa luvan tulla ilmalämpöpumppu ?

   • #40247
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä vauva on kanssa kasvanut ihan kauheesti, huomenna hän täyttää 2 viikkoa. Saatiin lupa alkaa elää vauvantahtisesti, kun hän syö jo hyvin ja saa maitoa riittämiin. Hän kyllä myös kakkaa sen mukaisesti, en tiedä riittääkö jos sanon että 10 kertaa päivässä ? ja aina kun on vaihdettu vaippa ?

    Meillä oli viime yö tosi hyvä, vauva kyllä heräsi syömään mutta tuntuu silti että oon saanut ekaa kertaa kunnolla unta. Ollaan myös onnistuneesti oltu ajallaan neljänä perättäisenä arkipäivänä jossain neuvolassa, lääkärissä tai ohjauksessa siitäkin huolimatta, että vauva haluaa syödä just sillon kun pitäis lähteä. Tänään käytiin myös kaupungilla syömässä kotimatkalla ja eilen haettiin vauvakaupasta sinne tullut tilaus ja mulle imetysliivejä. Ollaan kyllä puuhailtu ehkä vähän liikaakin, mutta luulen että se on auttanut myös sopeutumaan tähän uuteen tilanteeseen paremmin, kun näkee että voi tehdä jo muitakin asioita kun itkeä suihkussa tai pitää huutavaa vauvaa tissillä.

    Mä oon myös aivan kypsä tähän jälkivuotoon, mulla on ollut vähän nyt runsastumista ja pari isompaa hyytymääkin on tullut tavattua, mutta päivystyksessä sanottiin että niin kauan kun ne on ainoat oireet, voin seurailla kotona. Pahinta on kuitenkin ehkä se, että kun on pystyssä muutaman tunnin näillä reissuilla, alkaa tikkejä pakottaa ihan mahdottomasti ja sitten loppuilta pitääkin viettää vaakatasossa.

    Nyt taidan katsoa heräisikö napero syömään ja sitten voitaiskin ottaa koko perhe pienet nokoset.

   • #40249
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mukavan kuuloisia kuulumisia teillä. :))

    Olen vielä yhtenä kappaleena, ei oikein ole vielä mitään oireita että synnytys alkaisi. 😀 Odotan malttamattomana, että pääsisin näkemään oman pienen, mutta samalla synnytys jännittää. :’D Kyllä sitä joka yö nukkumaan mennessä miettii, että alkaako tänä yönä tapahtumaan.

   • #40251
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla iski todellinen jännitys itkun kanssa salissa spinaalin jälkeen ? varmaan sitä ties että ei mee kauaa kun pitää alkaa ponnistaa ja sehän pelotti eniten. Se on kyllä kestettävissä oleva kipu ja niin lyhyt aikanen (kolmessa viimeisessä) että äkkiä on pois alta ?
    Jotenki vaikka se on ihan hirveetä, tulee ikävä sitä hetkeä kun saa pienen ihmeen syliin?❤ vaikka pieni (iso) ihme tämä tissiriippa on edelleen?

    Mä voisin ajatella vielä joskus lähteväni tähän kaikkeen, täytyy vaan taloudellisesti ajatella asiaa kun yksityisen kautta menisi tie ?

    Kyllä se Minsqu pian tapahtuu❤

    • #40254
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Huomaan olevani yöllä kyllä jossain valmiustilassa, heräilen tunnin välein ja rekisteröin kaikki nippaisut ym. Kun oon jotenkin siinä uskossa että alkaa tapahtumaan yöllä siinä klo 1-4 aikaan. :’D Siitä eteenpäin nukun sikeämmin.
     Yle Areenasta löytyi kiinnostava ruotsalainen kolmiosainen sarja Kätilöt, jota on ollut kiva nyt katsoa. 🙂

     Mä oon välillä miettinyt, että kolme lasta olisi mukava määrä, mutta meidän täytyisi muuttaa sitten uuteen asuntoon. xD

   • #40256
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä tekee tilan kanssa myös tiukkaa, jossain vaiheessa pitää siirtyä sitten olkkariin että juniori ja vauva saa sit yhteisen huoneen. Molemmat nukkuu meidän makkarissa,isommilla omat huoneet.

    En olis koskaan uskonu olevani 4 lapsen äiti alle 30v mutta?‍♀️❤

  • #40264
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva lukea teidän kuulumisia, vaikka itsellä vähän kirjoittelut jäänyt, kun tuntuu, että päivät menee niin vauhdilla.
   Vauvalla on lähtenyt paino hyvin nousuun sairaalasta kotiutumisen jälkeen ja imetyskin on alkanut nyt onnistua ok parin päivän ajan. Me mennään edelleen sillä ohjeella, että syötetään vähintään 3 tunnin välein. Maanantaina täytyy kysellä neuvolassa, miten sitten jatkossa. Unet jää vähän lyhyiksi pätkiksi näin, mutta onneksi saadaan hyvin unta myös päivällä.

  • #40265
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt on multakin lähtenyt ihan varmasti lapsivettä tulemaan. Nousin tuolilta, ja tuntui, että jotain holahti. Soitin siitä sitten hyvin äkkiä sairaalaan, ja sieltä kehotettiin seuraamaan tilannetta ja soittamaan 19-20 välillä uudestaan. Viimeistään huomisaamuna pitäisi vissiin mennä ihmettelemään tilanneta paikan päälle. Juuri kun lopetin puhelun, vettä alkoi tulemaan enemmän, ja mulla ei ole enää epäilystäkään etteikö olisi lapsivettä. Supistuksia tai muitakaan kipuja ei ole ilmaantunut, ja vauva liikkuu hyvin. Täällä istun ja ihmettelen että mitäs sitä nyt sitten kävisi tekemään. 😀 Yöllä on ollut pieniä supistuksia.

   • #40266
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kääk miten jännää!???
    Ekalta meni myös lapsivedet ja joitain supistuksia tuli, mutta ampparilla piti varalta lähteä kun oli ollut ennenaikaisuuden uhka ja olisi voinut olla nopeakin edistys. Olin sairaalassa muistaakseni illalla yhdeksän jälkeen ja vauva syntyi sitten seuraavana päivänä pikkusen ennen puoltapäivää ?

    Päivittele tilannetta kun joudat/haluat/pystyt, täällä ollaan niiiiiiin hengessä mukana❤❤❤

  • #40267
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Joo päivittelen tilannetta. Mä olen itse syntynyt niin kanssa, että äidiltä meni ensin lapsivedet. He lähtivät kolmelta iltapäivällä silloin sairaalaan, ja mä synnyin klo 20.30 jälkeen. 😀

   • #40268
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jännittääkö? Oliko sulla toiveita kivunlievityksen suhteen?

    • #40270
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kyllä mua jo vähän jännittää, ja jännään sitä kipua kanssa, sitten kun se alkaa. ? Mulle käy kaikki kivunlievitys, alussa sairaalassa se tens on sellainen mitä voisin kokeilla. Mutta toivon varmasti aika pian kyllä jotakin lääkettä /puudutusta sitten kun sen aika on.

   • #40269
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Uu täällähän on taas jännät paikat! Olitko sä menossa Jorviin synnyttämään? Mun sisko oli siellä keväällä töissä lastenosastolla (tai harjoittelussa, en oo ihan varma) ja kertoi että synnytysosastolla oli tosi hyvä meininki.

    Meidän hallitsijalla on audienssit alkaneet ja hänen ylhäisyytensä on nyt kotona toista kertaa vaatteet päällä ? on ollut niin sairaan kuuma, ettei oo tosiaan mitään vaatteita tarvinnut pitää kun muksu hikoilee pelkässä vaipassa, mutta nyt ajateltiin että jos vieraat haluu ottaa kuvia, on kivempi kun on jotain päällä. Viime yönä hän sai myös käyttää omaa peittoa, kun ulkona oli niin viileää että saatiin vähän viilennettyä asuntoa (hän näytti peiton alla niin pieneltä, vaikka onkin jo aivan iso).

    • #40271
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Menen synnyttämään Lohjan sairaalaan, mikäli eivät ruuhkan takia ohjaa muualle. ?

     Mäkin mietin että vauva on täällä meillä aika paljon varmasti vaippasillaam jos kuumuus jatkuu. ?

  • #40272
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mikäs sielä on Minsqu tilanne? ?

   • #40273
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Lähdettiin juuri sairaalalta kotiin. ? Ei ollut streptokokkia, niin päästiin lähtemään takaisin. Huomenna menemme sinne klo 14 uudestaan ja käynnistellään, jos supistukset ei oo ennen sitä alkaneet. Mitenhän maltan nukkua. ??

   • #40274
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Eikä miten jännää ???

   • #40275
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hurjaa! Koita nukkua jos vaan pystyt, niin jaksat sitten huomenna. Varmasti kyllä helpommin sanottu kun tehty, mutta jokainen nukuttu minuutti on myös kuin aikakone pienen syntymää kohti ? (mitenköhän me maltetaan nukkua kun odotellaan teidän kuulumisia? ?)

   • #40276
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Täällä jännityksellä on odotettu tilannepäivitystä ?❤

    • #40277
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Sain onneksi yöllä nukuttua, koska supistukset ei ole alkaneet. Heräilin kyllä yöllä monta kertaa ja näin ihan outoja unia. Nyt tässä ei montaa tuntia enää menekään kun jo lähdetään sairaalaan takaisin. 🙂 Syödään jotain ja pakkaillaan eväitä. Sillein hyvä, että tilanne on näin rauhallinen, kun pystyn rauhassa funtsia ja pakata mitä kaikkea voisin siellä sairaalassa tarvitakaan. 🙂 En tosin tiedä, lähetetäänkö meidät käynnistystoimenpiteenkin jälkeen kotiin, mutta saas nähdä. 🙂

   • #40278
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiva kun on rauhallinen tilanne, ei tuu äkkilähtö paniikkia ?
    Eiköhän he käynnistä, vesien menosta on joku tietty aika että on käynnistettävä tulehusriskien takia,kun sinne on nyt ”tie auki” ? kyllä sille reissulle jäätte ??

  • #40279
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä Minsqu! Mä oon ollu naikkarilla käynnistyksessä nyt torstaista lähtien ? nyt alkaa ehkä vihdoin jotain tapahtuu, tai ollut joitain tunteja säännöllisiä supistuksia ja kalvot päästään tänään ehkä vihdoin puhkomaan. Sulla etenee varmasti nopeammin kun on vedet menny.

   Vaadin ite siis käynnistyksen to kun olin tullut ke yöllä liikehälylle ja vauva ei kahdessa eri ultrauksessa liikkunut juuri lainkaan, vaikka syke yms oli ok ja oon kyllä edelleen tyytyväinen tähän päätökseen, vaikka tässä kestääkin ja oon kärsiny kaks kertaa ballonkin kanssa yms. En ois mitenkään voinu olla kotona rauhassa kun vauva liikkuu edelleen melko vaisusti aiempaan verrattuna.

   Mutta tuun päivittelee viimeistään ku toinen syntyy, toiv ei menis enää montaa päivää ??

   • #40280
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    ???

    Kun kalvot pääsee puhkasee niin jo rupee etenemään ? tsemmpiä ❤

  • #40281
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällähän on tapahtunut! Tsemppiä Minsqu ja Taika!??❤️

  • #40282
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen nyt ollut täällä sairaalassa klo 14 asti. Mulle on kaksi kertaa annettu oisko ollut cyclotet(?) ja kohta tulee kolmas annos. Lähdettiin toisen annoksen jälkeen ulkosalle reippaasti kävelemään, ja nyt onneksi joitakin pieniä supistuksia tullut vähän useammin. Mutta maltillinen tilanne täällä päällä. ? Meillä on vaan aika tylsää täällä sairaalassa.

   • #40283
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Jos siellä on jumppapalloa niin siinä kannattaa varovasti pomputella ? toki lepäilyä suureen koitokseen ?
    Hui kun mua jännittää täällä teidän puolesta??

  • #40284
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huh mikä päivä. Vauva nukkui yöllä tosi pitkät unet (ekalle syötölle ilmeisesti heräteltiin, tokalle heräs kuitenkin jo itse) ja käytännössä saatiin nukkua yhdellä herätyksellä täydet unet. Olin vähän huolissani siksi että ehtiikö tyyppi syödä tänään sitä kahdeksaa kertaa, mutta herättyään joskus iltapäivällä hän ei muuta oo tehnytkään kun ollut kiinni telakassa ? Multa tulee sen verran hyvin maitoa, että tissit vähän suihkuaa ja vauvalle tulee ilmeisesti masukupruja aika paljon, joten huudoksi menee helposti ja jouduin tänään syöttämään myös puistonpenkillä, kun yhtäkkiä kesken vaunulenkin hän ei ollut koskaan saanut maitoa. Ja niihin masukipuihin pieni kaipaa tissiä avuksi, mutta sehän vaan pahentaa tilannetta ? ekaa kertaa olikin tänään huoli siitä, että vauvaa ei saa nukkumaan, kun tähän asti herättely on ollut haasteena. Onneks kuitenkin toinen rauhoittui lopulta (tissille, kuinkas muutenkaan) ja on nyt vetänyt sikeitä pari tuntia.

   Mulla on vähän huolta masennuksesta, mies huomautti yks päivä että mulla täyttyy 8/10 oireesta ja tottahan se on. Tää havainto on onneks auttanut mua selviämään arjesta, kun tiedän että vika ei välttämättä ookaan mussa. Nyt siis eniten huolettaa se, että jos tää tosiaan on synnytyksen jälkeistä masennusta, miten se vaikuttaa mun ja vauvan kiintymyssuhteeseen ja sellaiseen. Ajattelin laittaa jo tänään neuvolaan viestin, jos pääsisin juttelemaan jonkun kanssa ja saisin tän homman hallintaan ennen kun se nielaisee mut kokonaisena.

   Heinä, mitenkäs teillä menee syöttöaikataulujen kanssa (vai selviskö jatko vasta ens viikolla)? Me saatiin tosiaan nyt keskiviikkona lupa vauvantahtiseen ruokarytmiin ja sitä ennen jo saatiin pidentää syöttövälejä 4 tuntiin (mitä ei kyllä taidettu päästä koskaan kokeilemaan) ja kaikki on helpompaa kun ei tarvii kello kädessä olla syöttämässä. Toivottavasti tekin siis pääsette pian hölläämään ❤

   Sabrina, miten uskallat nukkua vauva vieressä? Kysyn ihan vilpittömästi neuvoa, imetyksen tuen sivuilla muun muassa suositellaan perhepetiä ja saatiin neuvolasta imetyksen tukemiseksi vinkki kokeilla, mutta pelkään kääntyväni vauvan päälle jos nukutaan samassa sängyssä ja sitten mä en siis nuku. Pelottiko suakin alkuun? Joskus nuorempana ajattelin että sitten kun meillä on lapsia, nukutaan kyllä ehdottomasti perhepedissä, mutta nyt en uskalla ja koen välillä syyllisyyttä siitä että vauva pitää siirtää aina omaan sivuvaunuunsa että mä saisin nukkua. Kaikki vinkit pedin järjestämisestä ja mielen rauhoittamisesta ja nukkumisasennoista on siis tervetulleita! Huoh, raskasta tämä vanhemmuus.

   Meidän tyyppi muuten painaa varmaan jo yli 4kg (neuvolassa torstaina 3880g), ainakin kun omalla vaa’alla punnailen ensin mut ja vauvan ja sitten itseni ilman vauvaa, niin lopputulema on ollut nyt 4,2kg (vaipassa tosin ja ehkä maha täynnä). Olkavarret on vähän koetuksella, mutta toisaalta saanpahan viimein hyvän käsitreenin ?

   • #40288
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Älä stressaa liikaa tuota masennus asiaa, on ihan normaalia olla väsynyt ja sen ympärillä näkyy muitakin merkkejä mitkä ei välttämättä edes todellisuudessa ole niin. Päivä ja hetki kerrallaan ?

    No, en mä jaksa nousta syöttämäänkään kun oon niin väsyny? meinaan nukahtaa istualleen kun syötän. Mies menee ihan reunaan ja oon itse myös, oikeella kyljellä, oikea käsi menee jonnekin tyynyjen alle piiloon ja vauva on siinä vieressä ? en tienny että on jotain ohjeita olemassa tähänkin. Eka oli vierellä, keskimmäiset ei mutta nyt alkaa veto tosissaan loppumaan. Yöunille alkaa omaan sänkyyn mutta sieltä tulee sit viereen.. nukuttiin eilen päikkäritki niin että nukkui vieressä?

   • #40295
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ahaa, eli me vaan nukutaan liian hyvin kun jaksetaan nostella naperoa sängystä toiseen ? nykyisin tyyppi nukkuukin puoliltaöin neljään ja siitä kahdeksaan eli periaatteessa meillä on vaan yks yöherätys. Ollaan kokeiltu pari kertaa päikkäreillä nukkua yhdessä, mutta vielä en oo rentoutunut niin paljon että saisin kunnolla nukuttua siinä itse. Ehkä se tulee ajan kanssa, laitettiin nimittäin ekaa kertaa yöllä valotkin kokonaan pois ?

  • #40285
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meille syntyi hellyyttävä ja kovaäänisesti jutteleva poika tänään klo 2.12 ? Kaikki on hyvin, hän oli syntymän jälkeen hetken jossain huoneessa käymässä, missä avattiin keuhkoja, kun oli vähän räkäinen. Pienellä on imemisasiat vielä hukassa, höyryää niin paljon menemään joka paikkaan. ? Nyt hän on nukkunut hyvän tovin, ja tunnin päästä yritän taas imettää. ? Olen todella väsynyt, hengästynyt, mutta onnellinen ja helpottunut. ?

   • #40286
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea!!!❤❤

   • #40287
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Superisti onnea koko perheelle ❤️❤️❤️

    täällä tulee kyllä niin ihania uutisia koko ajan, että en malttais itse enää odottaa, et saisin vaivat syliin ?

   • #40293
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi ihanuus, onnea vanhemmille ja pojalle! ❤❤❤

   • #40304
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Oi ihanaa paljon onnea sinne ❤️❤️❤️

  • #40292
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten Minsqu jakselet? Minkä kokoinen vauva on? ?? varjele joka hetkeä, kasvaa ihan hurjan nopeasti ?❤

   Joko Taikalla on vauva sylissä?❤

   Mites Manna jakselet??

   Kisu, saatoin töksäyttää aamusilla silmillä ikävästi, en vähättele oloasi lainkaan. On hienoa että herkästi haet keskustelu apua! ❤ meistä jokainen on erilainen enkä vertaile olotiloja, tarkoitin lähinnä että jokaisella varmasti tulee jaksamattomuuden tunnetta, väsymystä, itkuisuutta, jopa katumusta, mutta nää kaikki on normaaleja tunnetiloja. Äärettömän hyvä että hyväksyy ja huomaa jos on jotain semmoista ilmassa, niin saa ajoissa kiinni ettei tosiaan vedä mukanaan.
   Ootko päässy yksin käymään vielä missään, mikä sua piristäis?❤
   Katkaisin ”napanuoran” kun käytiin kaverin kans pari viikkoa sitten vähän metässä kävelee ja mies antoi nannia kun nälkä yllätti. Oon päässy käymään parturissa ja huomenna oon sit useamman (3-4h) pois kun käydään kaverin kans päivittää vähän vaatekaapin sisältöä ?
   Reilu parin viikon päästä taas päästään miehen kans kaksin käymään päivällä jossain kun isovanhemmat tulee pienten kanssa, tuommoinen tuleva hengähdys helpottaa, kun tietää semmoisen olevan tulossa ?
   Musta tuntuu välillä että haluaisin tästä tilanteesta pois, mutta se kestää sen nanosekunnin ja tiedostan että johtuu väsymyksestä. Välillä tulee ahdistuksen tunnetta, painaa rintaa enkä oo saanu kii vielä mistä ne hetket tulee. Hengittelen ja keskityn muuhun niin kyllä se siitä.
   Vaikka ehkä tuntuis että olis tarvetta päästä juttelee johonkin, on niin hankala järjestää että ennemmin annan ajan kulua ja josko se tästä. Mulla ei oo masennus oireillu neljään vuoteen, mutta ei se mahdottomuus oo etteikö pilkahtelis jostain, mut koitan vaan käsitellä niitä tunteita enkä syventyä niihin. Päivä kerrallaan ? en tajua miten joku jaksaa yksin pienten kanssa, voi hyvää päivää ?‍♀️ on niin iso onni, että mies on ollut kotona ❤

   • #40297
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Komppaan Sabrinaa, vauva on jo huomenna ihan eri tyyppi ja viikon päästä niin iso, että on vaikea uskoa hänen syntyneen vasta hetki sitten. Mä aina hätkähdän kun joku neuvolantäti tai lääkäri tai joku sanoo että hän on vielä niin pieni ja vasta kaksi viikkoa tai sellaista. Meille hän on aivan iso jo ja tuntuu kuin olisi ollut täällä paljon kauemmin. Nauttikaa siis kaikista hetkistä ja tsemppiä imuhommiin, täältä kolmen viikon päästä voin kertoa että vauva oppii joka päivä vähän lisää vaikka alkuun olisikin hankalaa.

    Sabrina, toi on kyllä totta että väsymys ja uus tilanne ja kaikki vaikuttaa. Mulla on nyt kyllä ihan hyvä olo, mutta koska oireita on useampia ja altistavia tekijöitäkin enemmän kun tarpeeks ja päälle vielä imetyshaasteet, lähestyn tätä mieluummin vähän ennakoiden kun vasta sitten kun tilanne on jo liian paha. Eniten tosiaan pelottaa se, että jos masennus pääsee ottamaan kunnon otteen, en pysty enää vastaamaan ton pienen huoliin ja alan reagoimaan esim. itkuun negatiivisin tuntein. Voi kyllä olla että kyse onkin ollut babybluesista, mutta jotenkin multa tuntuu puuttuvan ilo tällä hetkellä (vähän niinkun lääkitys vie terän huipuista ja pohjista, paitsi että pohjat on kyllä tallella).

    Oon käynyt kyllä yksin kaupassa mutta en sen pidemmällä. Kaipaisin tällä hetkellä enemmän sitä, että saisin nukkua kokonaisen yön kun että pääsisin yksin johonkin, mutta oon kyllä muutenkin sellainen kotihiiri että haluisin mieluummin olla kotona kun lähteä johonkin. Mutta sen sijaan tajuttiin että kumpikaan meistä ei oo lähtenyt vielä vauvan kanssa kahdestaan mihinkään, ollaan kyllä oltu molemmat yksin vauvan kanssa lyhyitä hetkiä, mutta vauva ei oo päässyt mihinkään vielä vaan toisen kanssa. Se onkin meidän tän viikon tavoite, että käydään kaksin jossain ja saadaan vähän omaa aikaa vauvan kanssa. Todennäköisesti mä meen vaan kauppaan, mutta siitä on hyvä sitten laajentaa 🙂

   • #40299
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnistuisko sun nukkua yksi yö niin että miehesi hoitaisi heräilyt,jos nukut toisessa huoneessa?
    Mä odotan että saadaan pienet yöksi isovanhemmille, nyt ei menojalkaa vipata yhtään, haluan lasin viiniä ja 12h yöunet ?
    Huono äiti kerhosta taas hyvää päivää, mulla on tosiaan ollut jokainen alle 2kk ekan kerran isovanhemmilla yötä. Illalla viety ja aamupäivästä haettu. Näissäkin on nyt kukin tyylillään, miten kenelläkin on mahdollista järjestää ja mitkä omat fiilikset ja tarve on?

  • #40303
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa, onnea Minsqu ja koko perhe❤️

   Täällä paino oli noussut 100 g yli syntymäpainon ja saatiin lupa alkaa syöttämään sen mukaan, kun vauva vaikuttaa nälkäiseltä. Mulla ei vieläkään tule maitoa ihan hurjasti, joten edelleen osa annetaan korvikkeena. Nyt kokeillaan muutama päivä teholypsämistä, jos se auttaisi. Pientä haastetta imettämisessä aiheuttaa myös se, että vauvan imeminen tahtoo vähän sattua. Imetysohjaukseen erikoistunut terkkari katsoi, että vauvalla on kielessä edelleen kireyttä, vaikka sairaalassa katkaistiin ekana päivänä kielijänne ja tuo luultavasti vaikuttaa asiaan. Varasin ajan yksityiselle lääkärille, niin käydään katsomassa, pitääkö sille tehdä vielä jotakin.

   • #40308
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Vaatii varmasti imettäminen työtä, lypsämistä vaan niin maitoa saa ”tilattua”, sitä tulee sitä myötä kun menee.
    Välillä tuntuu että vauva roikkuu rinnalla koko ajan eikä täyty, kun muistin tämänkin asian että ”tilailee” välillä.
    Tsemppiä teille tissittelyyn ❤ eikä liikaa ressiä, pääasia että vauva saa maitoa tavalla tai toisella?

   • #40309
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä ihan samaa ongelmaa, imuote oli hakusessa pitkään mutta on alkanut helpottaa. Käytiin myös yksityisellä mutta sieltä sanottiin, ettei tarvetta vielä operoida mitään, tulkaa uudestaan syyskuussa jos imuote tekee vieläkin kipeetä. Lisäks oon käynyt imetysohjauksessa sekä neuvolassa että synnärillä, ja nyt uusien haasteiden kohdalla harkitsen yksityistä ohjausta myös. Tsemppiä siis sinne, toivottavasti alkaa pian helpottamaan! ❤

    Nyt ongelmana tosin se, että multa ihan suihkuaa maitoa ja vauvan on siks hankala syödä ja lisäbonuksena hänelle tulee masu kipeäksi. Aamuyön eväille heräsin ensin suihkuun lypsämään rintoja vähän tyhjemmäksi (pumppu oli virhe, tissit täyttyy nyt taas ihan hetkessä vaikka en paljon sillä pumpannutkaan eilen). Tuntui aika kamalalta valuttaa maitoa viemäriin, mutta tippaakaan ei tunnu irtoavan muuten vaikka tosiaan vauvan suuhun tulee tulvien. Nyt toinen näyttää heräilevän, täytyy taas yrittää vähän tyhjentää näitä hanoja että on edes helpompi ottaa kiinni.

  • #40305
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meille syntyi myös poika samana syntymäpäivällä kun Minsqulle eli 19.7 aamuyöllä 4.30 maissa. Poika oli 3100g ja 50 cm pitkä. Synnytys eteni melko vauhdilla kalvojen puhkaisun jälkeen. Meillä oli ihana kätilö ja sain paljon erilaisia lääkkeitä, mihin oon tyytyväinen vaikkei kaikkea kipua vieneetkään.

   Tänään päästään todnäk jo kotiin harjoittelemaan uutta arkea. Poitsu On löytänyt nyt tissin ilon ja viihtyy hyvin rinnalla ja haluaa nukkuakin lähellä. Kotona yritetään nukuttaa varmasti enemmän omaan sänkyyn. On oltu niin väsyneitä pitkän käynnistyksen jälkeen et ollaan miehen kanssa nukuttu kuin tukit vaikka vauva nukkunut välissä.

   Tsemppiä erityisesti Kisulle Ja toki teille muillekin omiin arkiin❤️

   • #40306
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea ??❤

   • #40310
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea taika ja perhe! ❤

   • #40311
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Paljon onnea taika ja koko perhe❤️

   • #40324
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Paljon onnea! ??

  • #40307
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea kaikki uudet perheet ❤️❤️

  • #40322
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Nyt ois taas kysymys kokeneemmille: Mulla on suihkutissit ja vauvalla siksi mahanpuruja. Oon saanut ohjeeksi tyhjentää tissejä vähän ennen syöttöä, että pahin suihkuaminen menee ohi ja maitoa tulis hieman maltillisemmin. Sain myös ohjeeksi tänään aloittaa samasta rinnasta peräkkäisillä syötöillä, ettei rinnat aina ehdi täyttyä. Mutta toinen rintahan tietysti pingottaa sitten ja nyt mietin että luuleeko rinta että maitoa tarvitaan lisää jos tyhjennän sitä käsin? Mulla on nimittäin jo ihan muhkuroita sillä puolella joka lepäili ja koko tissiä pakottaa, mutta en haluu enää yhtään lisää maitoa ennen kun saan jonkun avun tähän suihkuamiseen ? pumppaaminen oli vihonviimeistä ja nyt mietin oonko tehnyt vaan hallaa tälle tilanteelle kun oon tyhjentänyt molempia rintoja ennen syöttöä ja syöttänyt yleensä vaan toisesta. Help!

   Lisäyksenä vielä se, että aion tiedustella kyllä asiaa huomenna neuvolasta ja/tai imetyksen tuen chatista, mutta siihen asti kaipaan vertaistukea ja mututietoa tätä vauvanruokaa aiemminkin tehneiltä äideiltä.

   PS. Myös kaikki masukipua ja ilmavaivoja itkevän vauvan rauhoittelukeinot ois tervetulleita, mä saan lapsen rauhtoittumaan vaan tissille (mistä hän sitten syö liikaa kun ei erota ilmavaivoja nälästä ja sitten tulee uudestaan masukipuja) ja mies kävelemällä ympäri asuntoa vauva tietyssä asennossa sylissä, mutta ei varmasti oo kokeiltu kaikkea. (Oon yllättynyt siitä miten vähän mua häiritsee vauvan itku itsessään, mutta sitä en kestä kun toisella on paha olla ??)

   • #40326
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nyt ei oo mitään oppikirjoista, mutta ite tekisin niin että antaisin jonkun aikaa tuon pumpatun maidon vauvalle ja rintaa päälle, siis minkä joudut alkuun pumppaa pois.
    Kun se pumppaaminen tosiaan lisää sitä maidontuotantoa niin koittaisin ehkä tasottaa niin?‍♀️
    Joltain tuntu että maito ei riitä, niin lisäsin sitä pumppaamalla. En kyllä kysyny keltään mutta toimi?

   • #40327
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tää vois kyllä auttaa siihen asti että saan neuvoja imetystukiäidiltä. Tää on kyllä ihan älytöntä, kun alkuun piti munkin pumpata että maito nousis kunnolla ja nyt sit tuskailen sen kanssa kun sitä tulee liikaa. Äsken kyllä oli ihanaa kun napero oli iltapalalla ja syöminen kuulosti samalta kun sillon kun sujui hyvin eli noin viikko sitten pari päivää ? tyyppi sai heti hyvän otteen ja söi kyllä reippaasti mutta kukaan ei uinut maidossa sen jälkeen niinkun tässä on viime aikoina ollut trendinä. Nyt mietin vaan että olikohan tähän nyt syynä se että olin valmiiks tissit ojossa ja vauva pääs syömään ilman isompia huutoraivareita (pitäis vaan keksiä miten ehditään reagoida hyvin kärsimättömän vauvan nopeudella ja saada hana eteen heti kun tyyppi herää) ? Ja sain vihdoin tyhjättyä sitä muhkuraista tissiä, ah mikä helpotus!

   • #40329
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kannattaa kysyä ammattilaiselta jos mietityttää, tuo nyt toimis maalaisjärjellä, MUTTA vauvasta riippuen ettei totu sitten pulloon ja hylkää tissiä.

    Onko teillä jumppapalloa?? siinä hissukseen pomputtelu auttaa meillä. Röyhtäytys kesken syönnin auttaa kans.

    Meillä nukuttuiin viime yönä 6h putkeen!!! Mitä ihmettä, ei kukaan näistä oo nukkunu tässä vaiheessa ? joku tilapäinen häiriö vissiin ?

   • #40333
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Neuvolasta sanottiin aamulla että kannattaa tyhjentää vaan sitä puolta kummasta syöttää niin toinen rinta ei saa stimulaatiota ja luulee ettei maitoa tarvita enempää. No, sehän kostautuu tietysti kun pitää syöttää siitä odotelleesta aivan pinkeestä rinnasta huutavaa lasta lääkärissä ? mutta vauvakin kyllä tajus että nyt ei voi heti syödä vaan pitää antaa maidon vähän suihkuta alta pois ?

    Täällä siis Vanhemmuuden onnistumiset -sarja käynnissä ja käytiin lääkärissä ärhäkän vaippaihottuman takia. Luin myös eilen Perheen tuen sivuilta (Helsingin neuvolan sivut) mitä kaikkea ollaan jo mokattu eli mitä kaikkea ois pitänyt tehdä vauvan kanssa jo aika päiviä sitten ????

   • #40334
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ai mitä ois pitäny tehä vauvan kans??

   • #40336
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No kaikenlaisia vauvahierontoja ja sen sellaista. Totesin tän kyllä eilen ihan huumorilla enkä usko että mun ja vauvan suhde on pilalla kun en alottanut vauvahierontaa synnärillä, ja kyllä tässä syömisen, vaipanvaihdon ja elämisen harjoittelussa on ollut ihan tarpeeksi (vauva on kuitenkin saanut rakkautta, turvaa, sylittelyä ja huolenpitoa eli ihan hyvin tässä kai on selvitty).

    Saatiin vaippaihottumaam jotain kortisonia ja natiainen huus kun syötävä kun sitä laitettiin, mutta nyt hänellä näyttää olevan jo parempi olo. Tuntui vähän hölmöltä mennä lastenlääkärille paranevan vaippaihottuman kanssa, mutta lääkäri tutki samalla natiaisen muutenkin, varmaan vaan äidin mielenrauhan takia, ja oli kyllä hyvä kuulla että hän on aivan terve ja hieno pirpana. Ja tuolla hän nyt näkee maitounia ?

   • #40337
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Muakin alkoi kiinnostaa, mitä kaikkea olisi pitänyt tehdä?

    Saitteko hyviä vinkkejä vaippaihottuman hoitoon? Meilläkin on tämän päivän ollut pylly punainen ja olen pohdiskellut, pitäisikö sille tehdä jotain? Apteekista ostettua suihketta laitoin siihen nyt yötä vasten.

   • #40340
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En enää edes muista, mutta luin siis vauvan hoidosta ja kehityksestä ja tuntui että ei oltu tehty mitään. Oisko siinä ollut vauvahieronnan lisäksi jotain mahalla oloa ja erilaisissa asennoissa kanniskelua (ja sit toki musta tuntuu siltä että en pidä vauvaa tarpeeks sylissä ja ihokontaktissa, mutta hän lähinnä nukkuu vielä ja sillon on hyvä itekin nukkua tai vaikka pestä pyykkiä). Vauvahieronnasta ainakin sanottiin, että ”voi aloittaa jo synnärillä” mutta eihän se tarkoita kuitenkaan että pitäisi.

   • #40342
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    No mitä ihmettä ?? ikinä kuullukkaan mistään vauvahieronnasta,paitsi jossain ammattilaisella koliikkitapaiksissa. Älä nyt ota liian kirjaimellisesti noita. Meillä vauva on sylissä kun syö, röyhtäytetään mut nukkuu omassa sängyssä tai yöllä vieressä. Hereillä on sylissä. Iltaisin pidetään lattialla mahallaan ja selällään kun juniori menny nukkuu, aika jyräävä tyyppi ja on hetkessä vauvan päällä? harjotusta Meillä sen suhteen siis.

  • #40325
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä kävin eilen taas viikottaisessa ultrassa ja siellä näytti siltä, että toisella pojalla olis kasvu pysähtynyt kokonaan ja toisella tullut vain 50g/viikko painoa. Painavat nyt siis sellaiset 700-800g. Perjantaina on nyt sit kontrolli, että näkee onko minkäverran mittavirhettä ja että kasvaisivatko kuitenkin vielä. Ei tässä paljoa sitten ehtinyt huolesta luopumaan, mutta onneks tiheät seurannat jatkuu!

   Lääkärin mukaan sektio voi tulla jo rv32, kun vesikalvo oli mennyt rikki, mutta jos kasvua ei tule lisää, niin jo aiemminkin ? toivon kyllä, että saisivat kasvaa vielä mahdollisimman isoiks, eika jouduttais kuukausikaupalla sairaalassa olemaan, vaikka tää raskaana olo alkaiskin jo riittää ? onneks isoimmat hankinnat on tehty, niin ei tarvii panikoida sit niitä, jos tilanne tästä muuttuu nopeasti!

   Kesälomaakaan ei olis enää kuin ens viikko jäljellä. Olis kyllä kiva lähteä töihin, mutta saa nähdä miten tän voinnin kanssa menee, kun muuten on ihan hyvä olo, ei supistele juurikaan, eikä oo liitoskipuja, mutta väsymys on aika musertavaa, eikä ilman päiväunia päivistä tuu mitään. Jos töissä olis sänky, missä ottaa välillä päikkärit, niin sit ei olis mitään hätää ?

   • #40330
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi sentään miten pieniä!❤ toivotaan kovasti että jaksaisivat masussa kasvatella itseään ❤
    Varmasti huoli on kova ja koko ajan, mutta onneks ootte hyvässä ja tiheässä seurannassa! Oot kyllä supermamma ?❤ koitahan lepäillä nyt vaan vaikka varastoon, kerkeet vauvojen kasvaessa sitten mennä töihin takaisin?

   • #40332
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Toivottavasti perjantaina kaikki hyvin ja pojat saavat vielä kasvaa rauhassa ❤ ja kuten Sabrina jo sanoi, töihin ehtii myöhemminkin, nyt on ihan sallittua keskittyä tärkeämpään työhön siellä masussa ? vaikka toki ymmärrän että pitkän sairausloman jälkeen saattaa kaivatakin töihin, itse ainakin kaipasin. Joku väläytteli mulle keväällä osapäiväistä työviikkoa, onnistuiskohan sellanen jos poikien ja sun vointi sen sallii? Voimia odotteluun ja kasvatteluun ❤

   • #40345
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Miten teidän kontrolli meni?❤

   • #40346
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos tsempeistä! ❤️ Piti jo eilen kirjotella tänne, mutjoku henkinen romahdus tuli ja itkeä pillitin koko illan. Oon aikalailla mennyt laput silmillä ja yrittänyt pysyä ns. kovana ja eilen sit purkautu kaikki huoli ja pelko.

    Mutta täällä siis kaikki hyvin! Mittavirhe tullut 2:lla aikaisemmalla kerralla ja pojat kasvaa normaalisti 100g/viikko. Sektio tulee läääkärin mukaan olemaan vk32, eli n. 5 viikon päästä, koska vesipussi ehkä rikki, eivätkä enää varmaks nää sitä, mutta Helsingissä naikkarilla tekevät lopullisen päätöksen, kun meen sinne rv30 käymään. 5 viikkoa siis mahdollisesti enää ?❤️

    Seuraava ultra mulla on 2.8 ja samana päivänä töihin paluu lomam jälkeen, niin pitää sit siellä kysyä mitä ovat mieltä töihin menosta. Osa-aikanen mulla ei onnistu, eikä oikeen järkeväkään, kun melkein tunnin työmatka. Mutta päivä kerrallaan ❤️

   • #40348
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Niin ihana kuulla, Manna!

  • #40335
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei kaikki! Olen jonkin aikaa sivusta seurannut tätä puolta ja on ollut ihana nähdä onnistumisia, onnea vielä kaikille pienille perheille! ❤

   Täällä plussattu 26.6, oli viimeinen blasto pakkasessa ekasta ivf kierroksesta. Varhaisultrassa käyty viime viikolla, pieni toukka siellä oli ja sydän sykki❤ Silloin siirron mukaan viikkoja 6+3, mutta ultraaja sai 6+1 mitat. Kuitenkin muutaman päivän heitto ilmeisesti ihan normaalia, kun noin alussa voi tulla mittavirheitä. Onko muilla ollut varhaisultrassa pientä heittoa? Oireita on ollut, tissit arkana, pahoinvointia ja väsyttää. Pahin oksentelu oli pari viikkoa sitten, nyt vähän laantunut mikä tietty on säikäyttänyt että onko kaikki hyvin.. Etova olo kuitenkin jatkunut ja saanut käydä yökkimässä edelleen. Nyt menossa rv 7+5. Mun oli pakko tilata doppleri, jos sitä kokeilisi vähän myöhemmin. Jotenkin epäuskoinen olo ton varhaisultran jälkeen ja km pelko on läsnä.. Tosi paljon analysoin oireita ja niiden vahvuuksia, ja oon ihan paskat housussa jos joku päivä onkin ”helpompi” voinnin kannalta kuin edellinen?

   • #40338
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea kovasti plussasta!❤️ Toivottavasti kaikki menee loppuun asti hyvin.

    Tosi tuttuja nuo pelon/epävarmuuden tunteet. Tsemppiä!

   • #40341
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hurjasti onnea, Pioni! ❤ toivottavasti kaikki sujuj hyvin loppuun asti! Voimia ja jaksamista olojen ja niiden kuulostelun kanssa ❤

   • #40343
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea❤❤
    Kyllä mulla on molemmilla ollu parin,kolmen päivän heitto aina.
    Se mittaaminen on niin milleistä ja mittaajasta kiinni! Jos heittäis viikolla niin sitten miettisin mutta sun tapauksessa olisin huoletta?

    Voi miten ikävä tulikaan alku jännää, super tikuttelua ja ja ja?❤

   • #40347
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Paljon onnea Pioni? tuo alun epävarmuus on kyllä ihan tosi raastavaa, kun kuulostelee

  • #40339
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä on ollut pioni mun mielestä 2 päivää pienempi kaikissa ultrissa ja nyt mennään rv 34, joten en usko että on mitään syytä huoleen sen suhteen. Tervetuloa mukaan ja toivottavasti pysyt loppuun asti ❤️

  • #40349
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihania uutisia Manna ❤

   Mites muilla vauvakuplassa sujuu?❤

  • #40350
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pioni, ihana uutinen ja täysin tuoreessa muistissa nuo samat pelot. Meille tehtiin siirto 7.5 ja nyt ollaan menossa viikolla 13+3. Varhaisultrassa oli sama, että lääkäri sai mitaksi 6+3 oikea olisi ollut 6+5.. Nyt kävin sitten niskaturvotusultrassa ja siellä koko oli juuri oikea eli 12+5/12+6. Joten huoli hetkeksi helpottui. Luulisin, että sinunkin tilanteessa käy samalla tavalla.:) Ne on pitkiä viikkoja odotella varhaisultran jälkeen seuraavaa.. On tämä raskauden alku erittäin jännittää ja raskasta aikaa. Minullakin väsymys helpotti noin 10 viikolla ja oikeastaan muutkin oireet, silti kaikki vaikutti olevan hyvin ultrassa.

   Onnea täällä kaikille, jotka olette jo saaneet pienet vauvat syliin <3

   • #40352
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onpa kiva lukea sunkin kuulumisia! Oireista ei onneks voi päätellä paljon mitään, ja niitä voi saada myös uusia ? nauti raskaudesta, kohtahan pieni alkaa myös potkia ?

  • #40351
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Aurinko hyvistä ultra kuulumisista! ❤ On kyllä pitkä aika varhaisultran jälkeen odotella uutta ultraa, täytyy katsoa jos alkaa liikaa mietityttään että käviskö vielä yksityisellä ultrassa. Onneksi oireita on, aamuisin saa pönttöä halailla ja hyvin harvat ruuat maistuu. Normaalisti syön kun hevonen ja tyyliin mitä vaan?

  • #40353
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hohhoijaa, luulis että jossain menis raja näille pienillekin vastoinkäymisille ? mulla jälkivuoto oli jo lähes hiipunut ja nyt se runsastui uudestaan sen verran, että piti soitella jo päivystykseen että pitääkö huolestua. Tällä hetkellä saan vielä seurata tilannetta, mutta jos ei oo alkanut taas hiipua viimeistään maanantaina, pitää soitella uudestaan ja käydä varmistamassa ettei kohtuun oo jäänyt jotain kalvonriekaleita. Toistaiseksi ei kuitenkaan oo mitään kohtutulehduksen oireita, keskenmenon jälkeen olin tosi kipee heti ja uskon että tunnistaisin kyllä oireet sen kokemuksen perusteella, mutta pelkästään jo tarkastuksessa käynti olis tosi tylsää kun siihen menee sitten se päivä.

   Imetyksen suhteen menee jo vähän paremmin, vaikka viimeks vahingossa suihkutin maitoa vauvan naamalle, omaan syliin ja myös miehen päälle. Bebeltä pyysin anteeks, mutta miehen ja mun osa on vaan kestää tää kohtalo (mies oli siis apuna, koska tarttin molemmat kädet vauvan ja tissin hallintaan, mutta jonkun piti painaa vapaan rinnan nännistä että heruminen vähän hidastuis). ?

   Mitenkäs teillä muilla menee? Joko vauvalla on nimi? Meillä on etunimi tiedossa, mutta toinen ja mahdollinen kolmas nimi vielä mysteeri. Nimijuhlia on suunniteltu elokuun loppuun, mutta tätä menoa tyypillä ei oo kyllä vielä nimeä siinä vaiheessa ??

   • #40354
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Minäki ku sinäki? siis mulla tulee huomenna 6vk synnytyksestä. Viikko sitten rupes vuoto loppuu, kun kolme päivää sitten aukes hanat ja jäätävät kivut. Mietin jo mielessä että onkohan menkat, kivun ja vuodon puolesta olis mutta yösidettä täyty päivälläkin vaihtaa vähän väliä ja täytyy edelleen.
    Soitin eilen sitten myös vähän neuvoa ja olivat sitä mieltä että voi olla menkoista kyse, mutta jos huolettaa niin tulla käymään näytillä.
    Mulla on jokaisesta alkanu nopeasti menkat ja kierto ollu kellon tarkka, täysimetyksestä huolimatta. Tässä nyt hämäs tää vuodon määrä,mutta meinasivat että ihan normaalia että ekat on sitten runsaammat kun ovista ei oo ollu (?) ? eli neljännenkin jälkeen oon ihan uunona näissä.
    Jälkitarkastus mulla onkin puolentoista viikon päästä!
    Hbn voisin käydä mittauttaa omassa neuvolassa jos huolettaa,koitan nyt jotenkin räpiköidä tästä holahtelusta, sanoivat että jos olo kovin heikoks menee ja hb laskee, niin punasolu tiputukseen herkästi ?

    Meillä on ristiäiset elokuun toka vkl ja niinku sanoinkin jossain kohti, mennään samalla naimisiin eikä kukaan tiedä mitään ? juhlia pidetään loppuvuodesta sitten. Tuntuu kyllä vähän typerältä kuukausia myöhemmin, mutta haluan juhlia niitä kyllä, mikäli tää korona tilanne sen sallii.

    Meillä on jonkinlainen nimi ajatus, toisesta sekä kolmannesta nimestä, ekakin on aika varma mutta ei sitä tiedä jos tulee joku vielä mieleen?

  • #40360
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En ole hetkeen tänne kirjoitellutkaan, mutta meillä on kaikki tosi hyvin! ?? Kerron enemmän kun jaksan, arki on nyt hieman kiireistä. ?

   • #40364
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    En tiedä onko teilläkin niin, että päivässä ehtii tehdä yhden asian (esim. neuvolakäynti) ja sitten onkin jo aika mennä nukkumaan ? meillä menee noin 12 tuntia vuorokaudessa aikuisten nukkumiseen, vaikka unta saakin vaan 6-8 tuntia, ja sitten loppuaika onkin vaipanvaihtoa ja syöttämistä ja vauvan nuuhkimista ja harsojen (ja kestovaippojen) pesua ?

    • #40446
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Juu juurikin näin! 😀 Päivät juoksee, vaikka herääkin aikaisin. 🙂

  • #40365
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Yhden vauvan kanssa on varmasti luksusta??
   Täällä on noustu ennen kuutta, kolmas koneellinen pyykkiä pyörimässä, ruoka laitettu ja aamusta ulkoiltu ? juniorin kanssa aamusta asti tapeltu kum ei usko mitään, toinen roikkuu tissillä ja toista pidät jalasta kii ettei hypi sohvalla ? nyt aattelin levätä hetken, kun pienet nukkuu, mutta eihän mitään kun sain pyykit ulos kuivumaan niin vauva heräsi?

  • #40366
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos vielä kaikille onnitteluista? täällä arki on lähtenyt kivasti rullaamaan, on jaksettu ottaa vieraita vastaan ja vähän liikkua kodin ulkopuolellakin jo, käytiin jopa viikonloppuna ystävien häissä piipahtamassa ?? vauvan kanssa imetys on sujunut onneksi hyvin. Pienellä oli bilirubiini koholla viime viikolla ja käytiin yhteensä kolme kertaa seurantakäynneillä sairaalassa, nyt arvo laskussa ja syntymäpaino saavutettu niin ei tartte enää herättää syömään 3h välein vaan vauvantahtisesti syödään, viime yönä sain 5,5h unipätkän ?? Oma epparihaava on vielä kipeä, mutta kätilön mukaan paranemassa ja sain puudutusgeeliä siihen sairaalasta niin helpottaa!

   Pienille paljon onnea plussasta ?? ja kiva lueskella teidän muidenkin kuulumisia täällä ? aikamoisia supermamoja täällä!

  • #40374
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meidän pieni on tänään 4 viikkoa vanha ja hän on kasvanut ihan hirmuisesti. Käytiin aamulla lääkärintarkastuksessa neuvolassa ja lääkäri sanoi että hän on oikein hieno tyttö ? painoa on tullut 700Og eli hän painaa nyt 4,3kg ja pituuttakin on jo melkein 54cm ? meidän oma terkkari on kanssa palannut lomalta ja se oli ihanaa, tuntuu että ei tartte selittää kaikkea alusta alkaen vaan hän ymmärtää meidän huolia vähemmästäkin ja osaa vastata myös niin ettei mikään jää epäselväksi.

   Natiaisella oli tossa pari päivää joku massakausi, tyyppi söi 1,5-2,5 tunnin välein yötä myöten. Oltiin jo eilen ihan lopussa mutta viime yönä hän palasi onneks meille sopivampaan rytmiin ja söi neljän tunnin välein. Piti tosin herätä aamulla neuvolaan, joten unet jäi vähiin päikkäreistä huolimatta ? nyt oonkin menossa nukkumaan, jos nappula vaan nukkuis hetken vielä että ehtis vähän torkahtaa itekin ?

   Mites muilla menee odottelu- tai vauva-arki?

   • #40390
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kuullostaa ihan maidontilaus hommilta!??

    Kiirettä pitää, en kerkee masistelee omaa väsymystä tässä sirkuksessa.

    Päästiin alkuviikosta miehen kans viettää päivä kaupungilla kahdestaan, oli kyllä ihana vähän hengähtää..

    Viikon päästä olis ristiäiset ja niinku jossain vaiheessa mainitsinkin,me mennään yllärinä naimisiin samalla? jännittää.
    Juhlia suunnittelee sitten loppuvuodelle, mikäli koronatilanne sallii?‍♀️?

   • #40408
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo, maitoa tilailtiin vaikkei edes jakseta juoda niin paljon ? nyt tuntuu tilailevan uudestaan, vaikka entisetkin tilaukset on vielä matkalla. Vähän itkettää, imetys on alkanut taas sattua ja en usko että kyse on nyt imuotteessa (pelkästään, välillä toki siinäkin) koska rinnat on muutenkin kipeet, ihan kun niissä ois mustelmia. Toivottavasti tää tilailukausi loppuu pian ?

  • #40395
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Miten Manna jakselee?❤

   Haluatteko että tehdään joku vauva sylissä ketju, haluatteko vaihdella kuulumisia vai hiipuuko kaikki omaan vauvakuplaan???
   On ollu kyllä ihan mieletön matka teidän kanssa,ootte ollu kultaakin kalliimpia!❤

   Meillä kävi pappi tänään ja nimi on nyt pienelle päätetty, vihki-sekä ristiäiskaavat käyty läpi. Nyt jännittäämään sitten, meinas itku tulla pelkästä puheista, niin minkälainen vollotus se on viikon päästä?

   • #40409
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ketju vois olla kiva 🙂 vaikka ei tuliskaan joka päivä kirjoiteltua, sinne olis ehkä helpompi kirjotella pidemmänkin ajan jälkeen kuulumisia. Tää ketju on ainakin mulle ollut tosi tärkeä ja olis kiva pysyä matkassa myöhemminkin (ja täälläkin pitää kyllä käydä seuraamassa mitä vielä odottaville kuuluu) ?

   • #40438
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tehdään vaan uus ketju, kiva päivitellä ja lukea teidän kuulumisia kun yhdessä kuljettu koko hoito- ja raskausmatka ❤️

  • #40399
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei, ehkä uskallan nyt liittyä tälle puolelle. Kävin tänään ekassa viralllisessa ultrassa (12+5), missä kaikki oli hyvin. Kyydissä on oikein heiluva ja pomppiva kaveri 😀 Mulla on ollut tosi vähän oireita, mitä nyt kamala väsymys, joten oli ihana nähdä että kyytiläinen voi hyvin on yhä matkassa. Vielä ei ole tullut veritestin ja niskaturvotuksen yhteistulosta, mitä tässä vielä jännitetään.

   • #40406
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Tulokset tuli. Kaikki hyvin, vaikka hieman jännitin mun 37 vuoden ikää 🙂

   • #40407
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea ja tervetuloa Lumme! ❤

   • #40417
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos Kisu!

  • #40423
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea Lumme!❤️

   Olisi kyllä kiva lukea ja kirjoitella täällä kuulumisia jatkossakin. Viime viikkoina kirjoittelut on itsellä jäänyt, mutta kunhan tässä arki taas sujuu, niin tulee varmaan enemmän aktivoiduttua. Itsellä oli tuossa viikon ajan asentohuimausta ja hartiat jumissa, niin jäi ihan kaikki ylimääräinen pois ja päivät meni levätessä. Kun toivuin itse tuosta, niin oli vuorossa pojan kireän kielijänteen leikkaus. Tuon jälkeen ekoina öinä unet jäi vähän vähiin, kun poika pyöri aika paljon sängyssä, maiskutteli kieltään ja halusi syödä usein. Viime yö oli onneksi jo parempi? Nyt sitten yritetään hoitaa tuota kielijännettä ja lisäksi on varattuna aika imetysohjaajalle ja fysioterapeutille.

   Muuten täällä menee hyvin. Poika kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Nyt 4 viikon iässä paino oli 4,7 kg (syntyessä 4,1 kg).

  • #40425
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En ole tähän mennessä uskaltanut edes ajatella, että meille tulee vauva. Niin kauan asiaa on toivonut ja niin monesti pettynyt, että yhä on vaikea uskoa, että kaikki menisi lopulta hyvin.

   Eilen kuitenkin kävin katsomassa mitä vauvan tavaroita löytyy (miehen lapsen vanhoja) varastosta, mutta sulloin ne sen jälkeen vielä varaston perukoille. Ehkä sitten rakenneultran jälkeen.

   Kellä muuten on seuraavana laskettuaika? Aamu?

  • #40432
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä en oo vieläkään uskaltanut tänne mitään kirjoitella, mutta josko nyt Lummen kaveriksi! Mulla viikkoja nyt kasassa 16+3, laskettu aika on tammikuussa. Vasta nyt on alkanut olla sellainen olo että meille oikeasti olisi tulossa vauva. Mun raskaus on ollut tosi helppo ja se on omalta osaltaan myös lisännyt jännitystä, että onkohan kaikki kuitenkin kunnossa. Toistaiseksi kuitenkin pitäisi olla, mutta hämmentävä olotila kun toisinaan melkein unohtaa olevansa raskaana.

  • #40434
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kun liityit seuraan sapelihammastiikeri 🙂 Itsekin olen monesti toivonut huonoa oloa, että tietäisi olevansa raskaana 😀 Vaikka pitäisi nauttia siitä, että on ollut niin hyvä olo. Väsynyt kyllä olen ollut. Meillä on aika lähellä lasketut ajat kun mulla on tänään 13+2. Ultrien välit tuntuu niin pitkiltä. En tiedä pystynkö odottaa 8 viikko rakenneultraan. Varsinkin kun tuntuu, että oireet vain vähenevät näin tokalla kolmanneksella.

  • #40437
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon onnea ja tervetuloa Lumme ja Sapelihammastiikeri ❤️ Muistan niin hyvin tuon epäuskon että oikeastiko meille muka vauva tulossa, ihan vasta vikalla kolmanneksella alko ehkä vahvistus ajatus että tämä pieni saattaa tulla syliin saakka, kai sitä vaan suojelee itteään mahdollisilta pettymyksiltä pitkän lapsettomuuden jälkeen.

  • #40441
   Nimetön
   Ei-aktiivinen
  • #40447
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Laitan tähänkin ketjuun synnytyskertomukseni. 🙂

   Noniin, nyt minulla oli hyvin aikaa istahtaa kirjoittamaan meidän tarinaa. Ollaan mökillä, ja olen saanut sopivasti hyvin nukuttua päiväunet. Pieni mies tuhisee vaunuissa. ?

   Eli tosiaan, multa meni lapsivedet la 17.8, jolloin kävimme sairaalassa sen toteamassa, ja otettiin myös streptokokkinäyte. Palasimme yöksi kotiin odottamaan, josko supistukset alkaisivat, ja meidän piti palata sairaalaan sunnuntaina 18.7. klo 14 mennessä, jos supistukset eivät ole alkaneet. Ne eivät alkaneet, ja palasimme siis sairaalaan sovitusti. Klo 16 sain ensimmäisen annoksen supistukset käynnistävää lääkettä. En huomannut sen tekevän minulle mitään. Klo 18 sain annoksen uudestaan, ja lähdimme mieheni kanssa sairaalan pihalle kävelemään, ja etsimme vielä geokätköjäkin. ? Kävelyreissulla huomasin, että maha alkaa pikku hiljaa ”kovettumaan” aika useasti. Palasimme sairaalaan kaikessa rauhassa, ja sain klo 20 taas sitä lääkettä. Meille puhuttiin, että viimeistään iltakymmeneltä mieheni voisi alkaa lähtemään kotiin, ja hänet soitetaan takaisin kun mun on aika mennä synnytyssaliin. Oli suunnitelmissa, että saisin lääkeannoksen vielä klo 22 ja 24, ja mulla olisi mahdollisuus myös nukkua yöllä jos synnytys ei vielä käynnisty. Rauhallisia suunnitelmia. ?

   No, klo 21 alkoi tapahtumaan. Onneksi mieheni ei ollut ehtinyt lähteä kotiin! Multa lähti heti tulemaan kovia supistuksia ihan alle viiden minuutin välein. Sain alkuun kuumavesipullon kivunlievitykseksi, ja pompottelin myös jumppapallon päällä. Kauaa pelkkä lämminvesipullo ei auttanut, vaan pyysin myös tens-laitteen apuun. Ei sekään kauaa auttanut, pyysin taas lisää kivunlievitysapua, ja mulle pistettiin olkavarteen joku kipupiikki, joka teki hetkeksi väsyneen olon päähän ja lievitti supistuksia hetkeksi. Mutta ei sekään kauaa auttanut. Jossakin välissä mun kohdunsuun tilanne katsottiin, ja olin kolme senttiä auki. Jossakin vaiheessa pyysin lisää sitä kipuupiikkiä, mutta kätilö sanoi, ettei sitä kai enää oikein toista anneta, jospa kokeilisin lämmintä suihkua. Kätilö lähti siivoamaan jotain tiettyä synnytyssalia mua varten, ja tuntui, että siinä menee ikuisuus, ja olin jo aika tuskainen. Mieheni hieroi selkääni supistusten aikana ja minä puristin lämminvesipulloa alavatsalla. Kätilöille tuli yllätyksenä, että mulla lähti synnytys näin rytinällä käyntiin. Soitin kelloa, kun tunsin, että mua alkaa ponnistuttaa ja pelkäsin, ettei epiduraalia keretä enää antamaan. Kätilö vakuutti, että kyllä keretään. Salin siivoaminen on yhä kesken, että mut voidaan viedä odottelemaan johonkn huoneeseen hengittelemään ilokaasua. Huoneessa tarkistettiin paljonko olen auki, ja olinkin auki jo kahdeksan senttiä! :’D Sitten heille tulikin kiire. Pääsin vauhdilla toiseen synnytyssaliin, sain ilokaasua ja anestesialääkäri kutsuttiin vauhdilla paikalle. Hetken mun ympärillä oli monenlaista säpinää, kun parikin eri ihmistä yritti pistää mun käteen kanyylia, ja se oli jotenkin haastavaa. Sain epiduraali-spinaalipuudutteen ja puudutteen myös emättimeen.

   Siitä alkoi ponnistaminen. Onneksi supistusten välissä on aina tauko. Ehdin vetää henkeä, ja kuunnella miten kätilö ohjeistaa mua milloinkin. Ymmärsin kaiken mitä hän kertoi, miten hengitän ja mihin suuntaan ponnistan. Ja niin 19.8. klo 2:12 maanantaina syntyi meidän ihana poika. Mulle tuli joitakin repeämiä, mutta en tuntenut niitä puudutteen ansiosta, ja mut paikattiin huolellisesti. Pojallamme ei lähteneet heti kunnolla keuhkot avautumaan, ja hänet vietin puoleksi tunniksi virvoitteluun. Sen jälkeen hänet tuotiin taas rinnalleni. Lämpö ja pohjaton rakkaus lastamme kohtaan pyyhkäisi heti synnytyksen kivut pois. Tunne oli juuri sellainen kun olin ajatellutkin. ?

   Nyt tuli niin pitkä viesti, että jatkan vähän myöhemmin kirjoittamista. ?

  • #40451
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla onnellisia odotuksen päättymisiä ja synnytyksiä ❤️. Paljon onnea kaikille!

   Minäkään en ole vielä täällä kirjoitellut, kun yrittänyt vaan parhaani mukaan edetä rauhassa ja katsoa miten tilanne etenee. Tänään alkoi 18+0 (lähellä sapelihammastiikerin kanssa ?) ja vielä pitäisi pari viikkoa malttaa rakenneultraan. On kyllä vielä vaikea uskoa että vauva tulisi syliin asti jossain vaiheessa, mutta pikkuhiljaa eteenpäin. Nyt on alkanut jo tuntumaan liikkeitä, mikä tuo taas uutta toivoa ja iloa ❤️.

  • #40463
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kun liityit mukaan Keväinen! Sulla ei enää ole kauaa rakenneultraan <3
   Oletteko Keväinen tai Sapelihammastiikeri tehneet mitään hankintoja, vai odotatteko seuraavaan ultraan ennen kun uskallatte hankkia mitään? Musta tuntuu, etten uskalla hankkia mitään ennen rakenneultraa.

   Mites, onko teillä ajatuksia onko tulokas poika vai tyttö? Mä jotenkin veikkaan poikaa, mutta yleensä veikkaan aina väärin 😀

  • #40466
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä on rakenneultra vasta viikolla 21, on ilmeisesti täällä tapana. Siihen on siis vielä hurjan pitkä aika, ainakin tuntuu siltä! Itse olen ajatellut että en viitsi käydä ylimääräisiä tarkastuksia tekemässä, yritän vaan luottaa nyt että kaikki on hyvin. Mutta en kanssa mitään hankintoja aio tehdä ennen tuota rakenneultraa.

   Mulla ei ole mitään ajatusta sukupuolesta, en pysty yhtään veikkaamaan. Ainakaan oireiden perusteella kun ne on niin minimaalisia ?

  • #40477
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä varasin rakenneultran jo viikolle 19. Ei millään malttaisi odottaa, mutta toisaalta helmikuulle asti tässä on joka tapauksessa jännättävä. Viikon sisällä on vatsan turpoaminen ja virtsaamistarve vähentynyt merkittävästi. Sinänsä kiva, ettei tarvi joka yö nousta vessaan, mutta aina kaikki muutokset pistää kans huolestuttamaan.

  • #40481
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tsemppiä sinnekin Lumme ja sapelihammastiikeri rakenneultrien odotteluun! Mulle annettiin 20+ viikoilta varata tuo ultra-aika (eli onko se sitten viikko 21 kun nämä laskutavat vaihtelee), nähtävästi tässä vähän eri käytäntöjä.

   Täälläkin on vähänlaisesti ollut ’oireita’, mutta ollaan ainakin samassa veneessä niiden suhteen ?. Ja eikö se ole ihan normaalia että tässä vaiheessa alkuraskauden oireet hälvenee, jos niitä on ollut. Mulla on kyllä erilaisia kipuja/tuntemuksia vatsassa välillä, ja niitäkin osaa aina ylianalysoida että onkohan normaalia.. Mutta yritän ajatella että jos ei ole kovaa jatkuvaa kipua niin tuntemukset on todennäköisesti ok:).

   Ja ajattelin myös odottaa hankintojen kanssa rakenneultran jälkeiseen aikaan, tosin kesällä ostin kirpparilta muutaman vaatteen kun osui silmään (tosin sitten piilotin ne kaapin perukoille) ?. Minulla on auttanut hurjasti dopplerilla kuuntelu kotona pahimpaan epävarmuuteen, ja nyt kun liikkeitä tuntuu niin se, kun ainakin tietää toisen olevan siellä ?. Ja vielä Lumme, poikaa olen myös epäillyt, kohta se toivottavasti selviää ?.

  • #40491
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Samoin! Kaikissa ohjeissa mitä oon lukenut on sanottu että rakenneultra viikolla 19-21, mutta täällä se aika tosiaan annetaan vasta tuohon ihan loppuun kun kuulemma siitä saa niin paljon enemmän irti. Miinuksena on tosiaan tuo odottelu sitten ?

   Sekä oireilu että oireiden puuttuminen tuntuvat molemmat aiheuttavan harmaita hiuksia, pysy tässä nyt sitten järjissään! Mulla ei doppleria ole enkä ole halunnut hommatakaan, viimeksi neuvolassakin oli niin vaikea saada ääniä kuuluviin että tulisin varmaan hulluksi sen kanssa. Liikkeiden tuntumista itse odotan eniten, mutta epäilen että siihenkin vielä menee aikaa.

  • #40499
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Laskin väärin 😀 Mun rakenneultra onkin 20+0 ja kun tää veijari on noin 5 päivää suurempi, niin täytyy toivoa, että kaikki tarvittava näkyy ultrassa.

   Sikiön ”suuren” koon takia mua jännittää huominen sokerirasitustesti, vaikka taitaa olla aika yleistä että PAS sikiö voi olla vähän suurempi.

   Mustakin tuntuu, etten hanki doppleria kotiin. Tulisin kans hulluksi sen kanssa.

  • #40507
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Musta oli itse asiassa helpompi jotenkin itse etsiä ne sykkeet kotona, ja sitten neuvolassa etsivät vähän kauemmin. Sanoinkin silloin ekalla kertaa mistä ne yleensä kuuluu, kun tuntui että th yritti liian ylhäältä, ja sieltä ne löytyi mistä yleensä :D. Mutta ymmärrän hyvin myös tuon, että se kotona kuuntelu voi aiheuttaa stressiä. Olisin itsekin varmasti stressannut jos en olisi saanut kuuluviin, mutta onneksi sitten kun ne alkoi kuulua niin aina löytyi. Ja toki mulla istukka takana, joten kuuluu helpommin kuin jos istukka edessä.

   Ja joo meillä kans on ollut sikiö muutaman päivän suurempi kooltaan, ultraaja sanoikin että yleistä pas sikiöissä, kuten Lumme sanoit. Ei sulla sapelihammastiikeri välttämättä enää hirveän kauan mene että alkaa tuntua liikkeet (vaikka toki se istukan sijainti yms. vaikuttaa) ?.

  • #40511
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihanaa kun tänne tullut lisää porukkaa. Itsekin aika hiljainen olen ollut, kun epävarma olo ajoittain päällä. Huomenna viikot olis jo 16+0.. Aika samanlaisessa aikataulussa siis mennään.:) Lääkäriaika on minulla perjantaina, jossa hän vissiin tekee lähetteen rakenneultraan, joten en vielä tiedä milloin pääsen siihen ultraan.

   En tiennytkään, että pas sikiöt saattavat olla isompia kuin normaalisti? mistähän lie johtuu. Mäkin mietin tota doppleria, mutta en ainakaan vielä ole sitä hankkinut. 😀 tsemppiä kaikille tähän piinaavaan vaiheeseen. 🙂

  • #40512
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä jo mietin että mulla on koko ajan vastannut kokoaan, mutta täähän olikin tuoresiirto eikä PAS ? Mulla on sekä varhais- että nt-ultrissa vastannut just sitä mitä pitikin, ja laskettu aikakin kirjattiin sen mukaan mitä varhaisultrassa annettiin. Tosin oma neuvolatäti vaikutti siltä että olisi halunnut muuttaa sen menkkojen mukaan lasketuksi, missä ei kyllä olisi ollut sitten niin mitään järkeä kun kerran selvät päivät oli tiedossa.

   Mä en tiedä yhtään missä istukka on, kukaan ei ole asiasta maininnut. Sen tiedän että kohtu on ollut taaksepäin kallellaan, että se saattaa vielä tässä vaiheessa ilmeisesti vähän hankaloittaa äänten kuulumista. Viimeksi olin just syönyt lounasta ennen neuvolaa ja kuului vaan suoliston möyrinää. ?

  • #40515
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mun pelkäämäni sokerirasitustesti meni kuten hoitaja sanoi ”täysin perseelleen” 😀 Neuvola oli unohtanut tehdä lähetteen, eikä Espoon puolelta voitu soittaa Helsingin puolen neuvolaan ja Espoon puolen neuvola ei suosutunut kirjoittaa lähetettä Helsingin puolen neuvola-asiakkaalle. Ihana HUS 😀 Kiva asua tässä Helsingin ja Espoon rajalla 😀 Ehkä yritän vielä uudestaan joku toinen päivä, tai sitten skippaan koko testin…Meni maku koko hommasta. Ootteko te muut käyneet sokerirasitustestissä?

   • #40516
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla todettiin raskausdiabetes viikolla 16+ ja vaikka se pysyi ruokavaliolla aika hyvin hallinnassa, meidän vauvalla tippui sokerit synnärillä ja jouduttiin lisämaidolle. Mulla oli siis sukurasite, mutta ei mitään syytä epäillä radia muuten, ja sieltä se silti rapsahti. Ruokavaliohoidon ja sokerien mittauksien lisäksi siihen liittyi maidon lypsämisen harjoittelu loppuraskaudessa juurikin siksi, että jos vauva ei osaakaan vielä syödä rinnalta, hän saisi silti sitä tärkeää ensimaitoa, ja tietysti vauvan verensokereita seurattiin synnärillä. Suosittelen siis kyllä menemään vaikka terveydenhuolto urpoileekin ? luulisi kyllä neuvoloissa olevan edes sen verran joustoa että soittaisivat toisen kunnan neuvolaan jos ei itse voi sitä lähetettä tehdä. Ja tosi ikävää että lähete puuttuu just siitä testistä mitä varten pitää olla syömättä ja herätä kukonlaulun aikaan, ihan kun raskausolot itsessään ei olis jo tarpeeks haastavia ??‍♀️

    Itse testi ei sit kuitenkaan ollut niin paha kun odotin, se sokerilitku oli ihan hyvää (muistelen itse kauhulla vieläkin laktoosirasitusta joskus 90-luvulla) ja pahinta oli se kun kesken testin alkoi väsyttää armottomasti (mistä tiesinkin jo, että nyt kyllä tulee diagnoosi). Tsemppiä koitokseen ❤

   • #40525
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi mitä sähläystä.. Mä meen sitten myöhemmin, eikös se oo usein joskus 24-28 viikoilla jos ei syytä tehdä aiemmin

  • #40534
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Kisu myötätunnosta. Oli aika raskas aamu 🙂 Hyvä kun kerroit kokemuksista. Täytyy varata uusi aika!

   Keväinen, kaikki raskaana olevat ketkä mä tiedän (eikä heillä ole erityisiä rasitteita, muuta kun ikä) ovat käyneet tuossa ekassa testissä 13-16 viikolla. Mutta nyt olen epävarma koko asiasta kun en ole saanut vielä neuvolaan yhteyttä. Onko muillakin niin, että neuvolaan ei saa yhteyttä ja ne soittaa takaisin vasta 1-2 päivän päästä soitosta vai onko mun neuvola vain erityisen kiireinen?

   • #40538
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Helsingissä taitaa olla keskitetty neuvolan puhelin ja siellä kyllä kestää välillä takaisinsoitto. Kun itse soittelin ekaa neuvola-aikaa viime syksynä, takaisinsoitto kesti muistaakseni useita päiviä. Terveyskeskuksesta taas ei oo vastattu puoleentoista viikkoon kysymykseen, vaikka niiden pitäis vastata kolmen päivän aikana. Meidän terkkariin voi onneksi jonottaa puhelimessa, takaisinsoitto on ihan toivoton ?

   • #40549
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kannattaa laittaa maisan kautta viestiä omalle terveydenhoitajalle, näin mä saan aina saman päivän aikana terveydenhoitajan kiinni 🙂 näin siis Helsingissä ainakin mulla toiminut parhaiten

   • #40550
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hmm en sitten tiedä tosta testistä, vaihteleeko sekin henkilöittäin milloin laittavat kunkin odottajan testiin, kun mulla taas tutut käyneet tuolloin myöhemmin. Googlauksella löysin vaan että tehdään silloin 24-28 viikoilla, tai aiemmin jos on suurentunut riski (esim. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00168 tai https://www.kaypahoito.fi/hoi50068). Mutta tosiaan tuntuu että käytännöt niin vaihtelevia etten yhtään ihmettelisi jos ihmisille annetaan erilaisia ohjeita. Ja joo toi takaisinsoitto on tosi ärsyttävä kun saa monta päivää päivystää puhelinta, ja sitten jos sen missaa niin aloittaa alusta..

  • #40555
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Totta kisu, sehän on tosiaan keskitetty numero ja siitä johtuu jonot.

   Taika, mun terveydenhoitaja on koko elokuun lomalla, mutta heti kun tulee niin se on varmasti nopeampi tapa saada yhteys.

   Keväinen, käytännöt näyttävät eroavan. Olin kyllä itse sitä mieltä hoitajalle, että haluan käydä testissä, niin oli ehkä siksi sen minulle jo tuohon ekaan kirjannut tai sitten kun olen jo 37 vuotias. Tänään sain neuvolan kiinni ja sain lähetteen ekaan testiin.

   • #40559
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ymmärrän – hyvä että järjestyi ja toivottavasti menee seuraavalla kerralla sujuvasti!

  • #40563
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Minäkin kävin sokerirasituksessa viikolla 13 ja nyt sitten vielä uusi viikoilla24-28. Tämä sukurasitteen vuoksi. ainakin toistaiseksi sokerirasitus meni hyvin. Eikä se ole ollenkaan niin paha kun nopeasti juo.

   Kuulostaa haastavalle tuo Helsingin tilanne, jos monta päivää menee, että saa neuvolasta kiinni ketään. Meillä on soittoajat joka päivälle tai neuvolaan voi laittaa myös tekstiviestin. Pyrkivät joka tapauksesssa samana päivänä soittamaan takaisin. Tämä ainakin minun kohdalla mennyt näin. Tänään oli lääkäriaika ja pääsi tsekkaamaan pienen ultran kautta ja samalla lääkäri teki lähetteen rakenneultraan. Tuntuu hullulle, että 4 viikon kuluttua ollaan jo puolivälissä. Aluksi tuntuu, ettei viikot kulkenut millään ja nyt tuntuu, että ne menee suht nopeasti 😀

  • #40565
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olen vain taustalta seurannut keskustelua kun ite odottelen nt ultraa, on parin viikon päästä. Toissapäivänä meillä oli ylimääräinen nopea neuvolakäynti missä ultrattiin ja dopplerilla kuunneltiin. Siellä se pieni oli❤ Hirveät pelkotilat kehittelin aiemmin itelle että onko siellä enään ketään. En oo saanut kotona dopplerilla kuulumaan mitään, ja nyt veikkaankin että toi mun laite on jotenkin surkea. Täytyy ehkä ostaa uusi? Neuvolassa ei tarvinnut etsiä kauaa kun jumputus jo kuului. Pahoinvointi ja oksentelu on vahvasti läsnä, välillä on helpompia päiviä ja sillon oon ihan paniikissa että onko kaikki kunnossa. Täytyy vaan toivoa että päivät menee nopeasti ennen ultraa ja siellä olisi asiat kunnossa… ❤

   • #40570
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihanaa, että kaikki oli kunnossa! Olet päässyt jo niin pitkälle raskaudessa, että todennäköisyydet ovat vahvasti teidän puolella. mutta ymmärrän huolesi. Se on täälläkin jatkuvasti läsnä. Varsinkin nyt kun oireet ovat ekan kolmanneksen jälkeen vähentyneet. Tsemppiä nt-ultran odotukseen. Varmasti kaikki on hyvin <3

  • #40569
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitä meinaatte tehdä koronarokotuksen suhteen? Oletteko jo ottaneet? Aikaisemmin ajattelin etten ota (tehdään miehen kanssa töitä kotona)ennen syntymää, mutta nyt kun Deltatilanne on pahentunut ja raskaana oleville on jouduttu tekemään keskeytyksiä ja aikaisia sektioita, niin olen alkanut miettimään olenko nyt järkevä asian suhteen. Nyt on myös 1/3 ohi, joten voisi kuvitella että rokotuksen ottaminen olisi nyt turvallisempaa. Elämäni vaikein päätös, jota en vaan osaa tehdä :/

  • #40571
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Lumme, samaa pohdin itekin. Ainakin vielä hetken kun oon 1.kolmanneksella, en uskalla ottaa. Mutta oon pohtinut ottaisiko sitten myöhemmin. Tosi vaikea päätös

  • #40572
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Löysin vielä tälläisen,

   TAYSista kerrotaan, että jos rokotussarjasta ei ehtisi toteutua kuin ensimmäinen rokote ennen synnytystä, sekin antaa jo osittaista suojaa loppuraskauteen, ja toisen rokotteen voi ottaa imetysaikana.

   – Rokote suojaa myös vauvaa, Palomäki opastaa.

   Toisaalta ennen hedelmöitystä otetun ensimmäisen rokotuksen jälkeen voi toisen rokotteen ottaa raskauden alkamisen jälkeen normaalilla rokotusvälillä.

   Rokotuksen voi ottaa myös raskauden loppuvaiheilla.

   – Loppuvaiheessakin raskautta rokote kannataa ottaa, koska silloin vakavasti sairastumisen riskit ovat suurimmat.

  • #40573
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana kuulla Pioni että kaikki oli ultrassa hyvin! Tsemppiä nt-ultran odotteluun, sielläkin todennäköisesti kaikki hyvin!:)

   Pohdiskelin myös pitkään tuota rokoteasiaa ja siitä on keskusteltu paljon myös muissa odotusryhmissä. Itse päädyin pitkän harkinnan jälkeen ottamaan rokotteen pari viikkoa sitten, ja olen kyllä ollut tyytyväinen päätökseen. Eilen thl:kin oli viimein muuttanut suositustaan ja nyt suosittelee rokotetta raskaana oleville (https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-koronarokotusta-raskaana-oleville-viruksen-deltamuunnos-on-kasvattanut-vakavan-taudin-riskia-odottavilla) kun aiemmin sanoivat että voi halutessaan ottaa.

   Itse en niinkään pelännyt heti ilmi tulevia vaikutuksia raskauteen tai sikiöön, kun oli jo sen verran dataa muualla rokotetuista odottajista, mutta tietenkään kukaan ei vielä voi 100% tietää mahdollisia pitkän ajan vaikutuksia. Nyt deltan levitessä ja Helsingissä asuessa pidin kuitenkin tartunnan riskiä koko ajan suurentuvana. En usko että virus tulee häviämään, varsinkaan kun näyttäisi että 2x rokotetut voivat myös levittää sitä. Tästä syystä alkoi tuntua, että tartunta voi hyvin tulla kohdalle ennemmin tai myöhemmin, ja halusin että saisin rokotteen tuoman suojan vakavaa tautimotoa vastaan jos tartunnan jostain saan. Kuten Pionikin sanoi, vakavan taudin riskejä suurentaa kai erityisesti raskauden myöhäisempi vaihe, ja siksi myös ajattelin että ehtiipä nyt ottaa molemmat annokset ennen sitä. (Toki myös raskaana olevilla vakavan taudin saaneilla on usein muita riskitekijöitä, kuten ylipainoa.) Vaikea se on arvioida ja itse yritin punnita mahdolliset rokotteen haitat verrattuna mahdolliseen tautiin ja sen haittoihin. Pelkäsin enemmän itse tautia (josta tiedetään myös raskauteen liittyviä komplikaatioita) kuin rokotetta (josta ei ainakaan tällä hetkellä ole syytä epäillä haittavaikutuksia, mutta pitkän ajan tuloksia ei ole). Toisessa odotusryhmässä tuntui, että moni varsinkin pk-seudulla asuva oli myös hiljattain päätynyt ottamaan rokotteen, mutta en tietenkään tiedä mitkä tosiasialliset luvut tai prosentit näissä on. Tässä vähän omia pohdintoja.

  • #40574
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mun ystävä on lääkärinä TAYSissä ja suosittelee ottamaan aikaisten sektioiden ja vaikean tautimuodon takia. Jotenkin vain pelottaa kun koko mRNA- rokotteita ei ole aikaisemmin annettu, eikä siten ole aikaisempaa tutkimusta koko rokotemuodosto sikiölle. Ja kai joku epäilys rokotteesta oli, kun sitä ei suositeltu raskaana oleville.

   Jos kävisin työpaikalla, niin ottaisin ehdottomasti, mutta nyt kun tehdään töitä kotona, niin päätös on vaikeampi.

   Vaikeita päätöksiä edessä :/

   • #40575
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Itse taas ajattelen, että mRNA rokote on jopa turvallisempi ja spesifimpi kuin esim. kokonaista virusta sisältävä rokote. Suurin osa injektoidusta mRNA:sta jää siihen lihakseen, ja vain pieni määrä lähtee kulkemaan eteenpäin, jolloin käsittääkseni pitäisi olla tosi pieni määrä se, mikä päätyisi istukkaan ja sikiöön. Lisäksi se mRNA hajoaa nopeasti elimistössä, jos lähtisikin kulkemaan pistosalueelta. Uskon, että sitä ei alkuun suositeltu sen takia kun ei oltu vielä mitenkään testattu tai tutkittu raskaana olevilla, eikä siksi, että olisi ollut epäily haitoista. (Monet raskauden ravintosuosituksetkin perustuu siihen, että parempi välttää kun ei olla varmoja mitä mikäkin määrä kyseistä elintarviketta voisi aiheuttaa, ja nekihän myös muuttuvat ja ovat erilaisia eri maissa.) Sitten kun rokotteesta tuli lisää tuloksia jotka eivät herättäneet aihetta huoleen, niin pikkuhiljaa suhtautuminenkin muuttui. Mutta tosiaan ymmärrettävästi se ohjeiden muutos mietityttää monia. Ja ei tosiaan ole helppo päätös, tsemppiä siihen!

  • #40576
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mä pohdiskelin rokotusasiaa pitkään ja otin myös pari viikkoa sitten. Nyt ottaisin ainakin, kun THL:kin sitä suosittelee. Moni muu maa on suositellut jo pidempään. Itse sain rokotteen juuri toisen kolmanneksen pyörähtäessä käyntiin, se oli musta hyvä hetki. Vaikka sanotaankin ettei ole väliä missä kohtaa ottaa, niin ajattelin että jos jotain sattuisi, niin kuitenkin mielessään syyttäisi sitä rokotetta. En olisi kyllä aiemmin saanutkaan, ikää on sen verran että oma vuoro koitti heinäkuussa. Mutta oman mielenrauhan takia se oli hyvä hetki.

   Raskaana olevien suosituksissa ollaan aina supertarkkoja ja kriittisiä. Syy siihen ettei alkuun suositeltu on se, että dataa halutaan enemmän ennen kuin voidaan vastuullisesti suositus antaa. Muuttuneet ohjeistukset ovat periaatteessa hyvä merkki, koska se kertoo siitä että dataa on saatu ja vastuulliset toimijat muuttavat kantaansa tutkimusten valossa.

   Mä koen että riski sairastua on edelleen suhteellisen pieni, mutta en halua linnoittautua kotiinkaan ? Kukaan ei myöskään ole vielä varma onko sairastetulla taudilla jotain pitkäaikaisvaikutuksia, joita rokotteesta kovin pelätään. Ei myöskään ole kiveenhakattua että jokainen rokotettu pitkäaikaisvaikutuksia saisi, ihan kuten taudinkin sairastaneiden oireet vaihtelevat hurjasti.

   Itse ajattelin myös sitä, että sairastetulla taudilla kuitenkin tutkitusti on riskejä, kun taas rokotteella ei niitä ole toistaiseksi syytä epäillä. Musta on kurjaa jos koetaan painostusta rokotteen ottamisesta, jokainen saa päätöksen itse tehdä. Musta tuntuu että puolestaan rokotteen ottaneena saa jossain keskusteluissa aikamoista syyllistämistä osakseen. Mua harmittaa se, että rokotteista liikkuu edelleen tosi paljon disinformaatiota, mikä lietsoo myös turhia pelkoja. Itse haluan voida luottaa asiantuntijoihin ja heidän kykyynsä tehdä ohjeistuksia ja tulkita noita tutkimuksia, joiden pohjalta niitä tehdään. Olen itsekin niitä lueskellut monen muun tapaan, mutta tiedostan etten ole alan ekspertti.

   Mutta joo, tässäpä omia pohdintoja! Mä katoin yksi päivä hyvän videon siitä miten mRNA-rokote toimii, se oli musta omalla tavallaan huojentava. https://youtu.be/the81FQoAUI

  • #40580
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos Keväinen ja Sapelihammastiikeri teidän pohdinnoista!

  • #40581
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hyviä pointteja sapelihammastiikeri. Olen samaa mieltä, että harmittaa kovasti kun suuntaan ja toiseen raskaana olevien päätöstä osa kritisoi. Se on kuitenkin jokaisen oma valinta ja jokaisella on erilainen näkemys, elämäntilanne ym. mitkä vaikuttavat päätökseen. Mainittakoon vielä, että itselläni on tausta biolääketieteen tutkimuksessa, mikä on auttanut omalla kohdallani tiedonkeruuprosessissa ja julkaisujen tulkitsemisessa, vaikka en olekaan rokotealan asiantuntija. Mielestäni jo aiemmin thl olisi voinut laittaa tutkimusten viitteitä sivuilleen, kun silloin ’voi halutessaan ottaa rokotteen’ -vaiheessa tuntui että kaikki kaivelivat niitä itsenäisesti (tai minä en ainakaan silloin löytänyt niitä thl sivulta). Eikä kaikilla ole samanlaisia intressejä tai valmiuksia etsiä ja tulkita aiheen julkaisuja, joten viranomaisten pitäisi mahdollisimman avoimesti ja kattavati jakaa tietoa koko ajan.

   Ja vielä viimeiseksi, yritän ajatella, että riski sairastua ja riski saada vakava tautimuoto joka vaikuttaisi raskauteen ovat kuitenkin melko pieniä, joten tilanteesta huolimatta yritän olla antamatta pelolle liikaa valtaa.

  • #40856
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Näkyykö nämä vain mulle vai näkeekö muutkin alla Sabrinan ja kisun keskustelua viime keväältä 😮

  • #40857
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pitää varmaan perustaa Plussaneet vol 7

  • #42392
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

  • #39382
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko yllättävää, että oon nostamassa heti kättä pystyyn että täällä kans?‍♀️?
   Siis mulla tuntuu häpyluun alla polttavaa ja repivää kipua, samoin kun kohdunsuulla joka johtuu vauvan laskeutumisesta ja kohdunsuun avautumisesta, samoin paineen tunne.
   Sitten just toi nivusten pisto tai muljahtelu, aivan hemmetin kipeetä ja tosi epämiellyttävää, jota tulee liikkeessä. Nyt on rv 35+2 ja oisko toi nivus homma tullu ehkä kk sitten ekoja kertoja.

  • #39385
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paljon sulla on viikkoja nyt? Tosi yksilöllistä varmasti,mm. aikaisemmat raskaudet vaikuttaa.
   Josta tulikin mieleen että voi hele mitkä jälkisupistukset luvassa, kun kolmannen jälkeen oli aivan järkyttävät ?

  • #39396
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ananas, voi olla myös jotain venymiskipuja, mulla ainakin oli kaikenlaista jännää tossa vaiheessa. Toki voi olla myös liitoskipuja, mulla alkoi ne todenteolla jo joskus rv 24 tienoilla muistaakseni. Nyt on onneks liitoskivut helpottanut, mutta tää maha on alkanut painaa niin paljon että alavatsa, lonkat ja alaselkä on ihan superkireenä ja kipeenä koko ajan (ja tietty kohdunsuulla on jotain meininkejä koko ajan, vaikka nappula vielä vähän kieppuukin eri asennoissa. Eli toivoa siis on, että vaikka alkais nyt niin vois sit hellittääkin! ?

  • #39399
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Anteeks, kauanko sulla olikaan edellisestä raskaudesta? Mulla kun alko alavatsa kivut ym niin sanottiin että voi johtua myös siitä kun ei ollut pitkä aika edellisestä raskaudesta,juniori syntyi siis-19 loppuvuonna.
   Että hyvinkin voi sulla olla liitoskipuja!

  • #39406
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kyllähän siellä alkaa paikat venymään,kasvamaan ja hakemaan uutta paikkaa. Jos kovasti huolettaa, niin neuvolasta kannattaa kysyä ? onko sulla lääkäriä millon?
   Mulla eka lääkäri epäili, että onko suonikohjuja ”tuolla” tai turvotusta mikä aiheuttaa kovia tuntemuksia. Ei ollu, voisko sulla olla?

  • #39409
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei ja ota käyttöön tukivyö, mulla ei siitä ollu apua mutta sit si vyöstä oli! Meiltä sai fysioterapiasta lainaan?

  • #39482
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva kuulla että voit paremmin ? alkaa varmaan pikku hiljaa ”hakemaan rajoja”, mitä pystyy tekemään ja mitä ei, sekä millä seurauksin ?

  • #39857
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos ❤

Luet parhaimillaan 147 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.