Etusivu Keskustelu HEDELMÖITYSHOIDOT Plussanneet vol 7

Luet parhaimillaan 56 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #40859
   Lumme
   Osallistuja

   Ronya
   32v, 1.ivf 1.pas tärppäsi, pakkanen tyhjä. Endometrioosin takia suoraan ivf ilman muita hoitoja, yritystä takana vajaa pari vuotta. Ensimmäinen lapsemme ja la 5.9.

   Aamu
   34 vuotta. 4. IVF:n viimeinen siirto tärppäsi. Kaksi keskenmenoa aiemmista kierroksista. Yritystä takana reilut 6 vuotta. LA 23.8.

   Piipii
   1. Icsi tuoresiirto tärppäsi. Ikä 30 ja laskettuaika 10.9

   Manna
   1. Icsi, tuoresiirto nega, pas tärppäsi. Ikä 35 ja esikoinen -09 luomuna aikaisemmasta suhteesta. Hoidot aloitettu 2016. La 23.10 ja kaksoset tulossa.

   Sinivuokko
   38v. Hoitojen keskellä luomuna tärppäsi. 2 vuotta yritystä alla. Ensimmäinen lapsi kummallekin. La 15.12.

   Viivi
   2.IVF, 1.PAS
   ei mitään pakkasessa
   Ikä 38 vee ja takana monta vuotta hoitoja
   Viime vuonna IVF jonossa yksi spontaani raskaus, joka diagnosoitiin tuulimunaksi viikolla 7. Nyt tämä viimeisin plussa 5+4 rv ja varhaisultra varattu 7.1.

   Lumme
   1.tuoresiirto- neg, pas toi plussan. Yritystä 2,5 vuotta takana. La 9.2. Ensimmäinen lapsi.

   Keväinen
   Aurinko
   Sapelihammastiikeri
   Pioni

   Vauvan syliin saaneet: Sabrina, Kisu, Amelia, Lumi, Misqu, Taika, Heinä, Melli

  • #40883
   Lumme
   Osallistuja

   Kertokaa sitten miten meni rakenneultrassa Keväinen, Aurinko ja Sapelihammastiikeri 🙂

   Oliko Pionilla jo nt-ultra?

   • #41361
    Lumme
    Osallistuja

    Ekaan viestiin ei näköjään pysty vastaamaan, niin laitan tähän niin löytyvät helpommin:

    Lasketutajat:

    Manna 23.10. (Kaksoset)
    Sinivuokko 15.12.
    Keväinen 8.1.
    Sapelihammastiikeri 17.1.
    Aurinko 26.1.
    Lumme 9.2.
    Pioni 5.3.
    Toivonpilkahdus 4.4.

  • #40890
   Aamu
   Osallistuja

   Lumme, kyselit mun perään jo kuun alussa tuolla toisessa viestiketjussa. Nyt luin vasta pitkältä ajalta tuota palstaa, on mennyt keskiraskaudesta tänne loppuun, että aika on vaan hurahtanut. Joo, meillä laskettu aika on ensi maanantaina. Aika hullua! Milloin tahansa voi alkaa tapahtumaan. Kaikki on mennyt hyvin, mitä nyt vaihtelevia vaivoja on tietenkin jonkun verran ollut. Ei kyllä nyt tunnu siltä, että syntyisi pian. Harkkasuppareita kohdun kovettumisineen on ollut noin viikolta 20 asti, niiden määrä on kyllä nyt vähän lisääntynyt ja kohdunsuulla tuikkaavien sukkapuikkosupistusten määrä on myös kasvanut. Vain yhtenä iltana on ollut menkkamaista kipua selässä tunnin verran aaltoillen, mutta sekin meni sitten ohi.

   Kävin viikko sitten synnytystapa-arviossa, kun mulle oli epäselvää onko mun häntäluu murtunut lapsena ja onko se ahtauttanut synnytyskanavaa. Siellä lantion ja synnytyskanavan tilavuus arvioitiin ihan normaaliksi ja lapsen koko myös, oli viikko sitten 3339 g, joskin 10% heitto kumpaan vaan suuntaan on ihan normaalia noissa arvioissa. Eli alatiesynnytystä odottelen alkavaksi. Toivon niin kovasti, että ei menisi ainakaan paljon yli lasketun ajan, ei millään enää malttaisi! Vaikka onhan tässä kohta seitsemän vuotta odoteltu, joten pitäisi kai tässä hermot pitää, vaikka vielä joutuisi pari kolme viikkoa odottelemaan. 🙂 Synnytystapa-arviossa lääkäri kokeili myös kohdunkaulan tilanteen ja se oli lyhentynyt 4cm:stä 2 cm:iin ja oli osittain pehmennyt, että on siellä jotain kypsymistä tapahtunut.

   Vaikea vieläkään uskoa, että tämä on totta ja että sisälläni on toinen ihminen, jonka saamme perheeseemme ja jolle tulee ihan oma elämänsä. Kai sitä sitten pikkuhiljaa tottuu ajatukseen, kun saa vauvan syliin ja kotiin ja pääsee häneen tutustumaan. Vähän jännittää synnytyksen jälkeinen aika, että mitä suuret hormonivaihtelut tekee mielialalle. Sellainen luotto on, että käytännön hoitojutut meiltä varmasti sujuu, mutta iso hormonikyykkäys jännittää. Tiedän, että tunteet voi olla hyvin pinnassa kun raskaushormonit vaihtuu imetyshormoneihin ja synnytyksen jäljiltä voi olla vielä sekä henkisesti että fyysisesti riekaleinen olo, mutta jospa se vaihe menisi nopeasti ohi ja pääsisi uuteen arkeen kiinni. Lähipiiriltä sitä toivoo myös aikaa ja rauhaa synnytyksen jälkeiseen aikaan. Just informoin asiasta sukulaisia, että eivät ole yllätysvierailuja heti tekemässä.

   Onko Ronya vielä kuulolla tällä palstalla? Onko ennusmerkkejä lähestyvästä synnytyksestä? Ei tarvi vastata, jos oot saanu vastata jo kyllästymiseen asti ko. kysymykseen. 🙂

  • #40896
   Pioni
   Osallistuja

   Lumme, ensi viikolla on nt-ultra. Nyt 11+4 menossa😊

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #40903
   Aurinko
   Osallistuja

   Oi Pioni pääset jo ihan pian tsekkaamaan pienen. Nt- ultra oli kyllä super jännittävä. Minulla on 8.9 rakenneultra. Vielä kolmisen viikkoa jännitettävää.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta tällä hetkellä vielä +

  • #40906
   Lumme
   Osallistuja

   Aamu, teillä on ollut pitkä tie tähän hetkeen ja tuntuu varmasti uskomattomalta, että ootte nyt tässä pisteessä ja pian tapaatte teidän uuden tyypin.

   Pioni, oi ihanaa viikko enää!

  • #40927
   Lumme
   Osallistuja

   Hei muuten, jos haluatte lisätä jotain infoa itsestänne/hoidoista/laskettuaika aloitukseen Keväinen, Aurinko, Sapelihammastiikeri ja Pioni, niin kirjoittakaa vastaus ekaan viestiin.

  • #40933
   Taikatalvi
   Osallistuja

   Moikka kaikki! Ajattelin tulla tänne pitkästä aikaa kirjoittelemaan. Tänään on 19+0 ja kaikki on mennyt tosi hyvin tähän asti 🙂 Pari viikkoa vielä rakenneultraan… Siitä huolimatta, että ”kaikki on hyvin”, on jotenkin tosi epätodellinen olo edelleen, ja on vaikeaa nauttia tästä raskaudesta ja olla luottavainen. Tuntuu vaikealta ja ”huijarimaiselta” puhua koko asiasta muiden, jopa miehen kanssa. Mutta ehkä tämä menee ohi jossain kohtaa..

   Kiva kuulla ja lukea teidän kuulumisia myös 🙂

  • #40959
   Lumme
   Osallistuja

   Taikatalvi, ihana kuulla että kaikki on mennyt hyvin. Täällä tosi samanlaiset fiilikset. Veikkaan, että jossain määrin kaikilla joilla on eka raskaus, tilanne tuntuu hieman epätodelliselta. Onhan tää ihan ihmeellistä, että sisällä kasvaa toinen ihminen ja kun vielä se ei oikein tunnu vielä miltään.

   Ystäväni on samaan aikaan raskaana luonnollisesti. Huomaa miten hoidot ja jatkuvien pettymyksien kokeminen sekä lapsen epäluonnollinen tekotapa on johtanut siihen, että en osaa yhtään olla niin luottavainen kuin ystäväni. Mutta ajattelin, että jos rakenneultrassa on kaikki hyvin (noin kk päästä), niin sitten asennoidun siihen, että meille on oikeasti tulossa vauva. Siihen asti annan itselleni luvan olla hieman peloissani.

  • #40961
   Aurinko
   Osallistuja

   Lumme ja Taikatalvi olen huomannut ihan saman, ettei tämän asian kanssa pysty olemaan turvallisin mielin. Välillä jopa ärsyttänyt jotkut kaverit/ystävät, jotka toitottavat ”nyt voit jo rentoutua”. Olen itsekin pitänyt tuota rakenneultraa jotenkin ”merkkipaaluna”, että sen jälkeen uskallamme ruveta hankkimaan tavaroita ja hiljalleen luottaa siihen, että vauva olisi tulossa. Hoidot ja kaikki se pettymys/toivo/ilo/suru mikä on kuukausi kuukauden jälkeen tullut, niin on vähintäänkin normaalia, että tässä vaiheessa ollaan peloissaan ja jännittyneenä. Mutta silti päivittäin olo on erittäin onnellinen ja viikko viikolta on huomannut, kuinka on alkanut luottamaan siihen, että ehkä tämä oikeasti alkaa olla totta, mutta selkeästi se ei tapahdu ensimmäisten kuukausien aikana.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta tällä hetkellä vielä +

  • #40965
   Manna
   Osallistuja

   Moi tännekkin kaikille pitkästä aikaa! 👋🏻

   Täällä menossa 31+1. Tiistaina kävin Helsingissä naikkarilla ja siellä tehtiin suunnitelma ekeltiivisestä sektiosta raskausviikolle 33. Torstaina kun menin Jyväskylässä hakemaan ekaa kortisonipiikkiä vauvojen keuhkoja varten, niin ottivatkin osastolle, kun lapsivettä alkoi lirahdella. Siellä aloitettiin sitten kaikenmaailman antibiootit ja mut siirrettiin jo perjantaina sit tänne KYS:iin. Enää en siis menekään Helsinkiin synnyttämään, vaan täällä Kuopiossa ollaan loppuun asti.

   Täällä nyt sit vuodelevossa ja supistuksenestolääkkeillä koitetaan pitkittää vielä sinne rv33, että olis sektio. Kohdunsuu on sisälle auki ja enää 1,7cm jäljellä. Supistukset on kivuttomia, mut kaikki pienimmätkin liikahdukset saa niitä aikaan ja vaikuttaa sitten tuonne kohdunkaulaan.

   Supertylsää täällä on vain maata yksin, kun mieskään ei pääse käymään, kuin ens vkl ja huonekaveri on ulkomaalainen, joka ei halua kommunikoida, mutta koetan vaan hokea itelleni, et vauvojen parhaaks jokainen hetki, kun jaksavat vielä vatsassa kasvaa 😅

   Mites muut, kenellä la oli tässä elokuun/syyskuun aikana? 😊

   • #40979
    kisu
    Osallistuja

    Tsemppiä Manna pötköttelyyn! Teidän matka on ollut kyllä niin jännä, mutta ihanaa että loppusuoralla ollaan ja pojat on saanut kasvaa näin pitkään ❤

    • #40993
     Manna
     Osallistuja

     Kiitos ❤️

   • #41011
    Sabrina
    Osallistuja

    Voi tsemppiä sinne, oot ihan tosi hyvillä viikoilla, mihin aika onkaan mennyt!🙈❤
    Itsekin ekan kohdalla jouduin vuodelepoon Kuopioon,siellä vierähtikin 5vkoa🤪

    Onneks oot nyt siellä ”turvassa” poikien kanssa,jos päättävätkin tulla pian🥰 Siellä on onneks super hyvä hoito ja valmiudet pieniin tulokkaisiin.
    Jaksamisia❤

   • #41014
    Lumme
    Osallistuja

    Teillä tosiaan on ollut jännä matka ja näköjään ihan loppusuoralle asti. Tsemppiä vuodelepoon! Ei onneksi ole enää kovin pitkä aika, vaikka voin vain kuvitella että muutama viikko levossa voi tuntua ikuisuudelta.

  • #40986
   Keväinen
   Osallistuja

   Ymmärrän myös hyvin muiden sanoittamat tunteet epävarmuudesta ja epäuskosta kaiken tämän keskellä. Varmasti hoidot osaltaan jättävät epävarmuuden ja erilaisen jännityksen raskausaikaan. Minäkin odottelin ’merkkipaaluna’ rakenneultraa, joka oli juuri, ja siellä oli kaikki hyvin pienellä ❤️. Oli kyllä suuri helpotus ja nyt uskaltaa pikkuhiljaa alkaa tehdä hankintoja. Vaikka ei se mieli tietenkään yhtäkkiä sormia napsauttamalla muutu huolehtijasta täysin rennoksi, mutta täytyy aktiivisesti keskittyä positiivisiin ajatuksiin ja siihen, että todennäköisesti kaikki menee hyvin, koska niinhän se on 😊. Tsemppiä kaikille ultrien odotteluun, niitä onkin paljon tulossa!

   Minäkin olen välilä täällä seurannut Manna teidän matkaa, ja voi miten jännittävä se on ollut! Ihanaa että pikkuiset on pysyneet masussa näin pitkään, ja toivottavasti vielä pikku hetken jaksavat. Tsemppiä lepoon, on varmasti aika tylsää, ja varsinkin kurjaa kun ei mieskään pääse käymään. Mutta jokainen hetki on lähempänä vauvojen syntymää ❤️

   • #40995
    Manna
    Osallistuja

    Kiitos ❤️

    Tuo epävarmuuden ja pelon kanssa eläminen taitaa vain valitettavasti kuulua lähes jokaisen lapsettomuushoitojen avulla raskautuneiden odotusaikaan. Itse en halunnut alkuun, että kukaan saa edes tietää, että odotan, ennen rv12. Sitten, kun saimme tietää, että kaksoset tulossa ja riskit on isot, niin halusin piilottaa asian varhaisrakenneultraan rv 16 saakka. Siellä taas, kun selvisi, että pojilla tämä ttts, eivätkä välttämättä selviydy, niin päätin, etten kerro, kuin muutamalle lähisukulaiselle. Nyt vasta, kun rv on jo 31, niin julkaisin somessa tiedon. Ja sekin oli ehkä enemmänkin itselle todistelua ja vakuuttelua, että kaikki menee hyvin.

    En tahtonut kertoa raskaudesta kenellekkään, koska pelkäsin, että menetetään pojat, enkä olis kestänyt niitä suruvalitteluita. Pelkään kyllä vieläkin, ehkä jopa enemmän, kuin kertaakaan tähän mennessä.

    Alkuun oli todella vaikea hankkia vauvoille mitään, mutta sitten taas toisaalta vaatteiden ja tuttipullojen ym. Ostaminen jollain tapaa piti itselle konkreettisena sen, että raskaus on todellinen ja loi uskoa, että vauvat vielä saadaan syliin. Kaikki hankinnat oli tavallaan myös siis terapiointia itselle, mutta niiden kanssa piti edetä sen mukaan miltä tuntui.

    Koittakaa muistaa pitää huolta itsestänne, kun käytte näitä pelkoja ja epävarmuutta läpi.❤️Puhukaa jollekkin tai vaikka kaikille. Itse oon pitänyt koko raskausajan kaiken pelon ja huolen sisällä ja nyt, kun synnytys lähestyy, niin olen jo ihan hermoraunio ja pelkään, että tästä odotusajasta jää itselle pitkäksi aikaa vielä käsiteltävää, vaikka nyt olisi se hetki, kun pitäisi yrittää pysyä positiivisena ja kerätä voimia.

    Eli elkää tehkö niinkuin minä ja jääkö vellomaan huoliin ja epävarmuuteen, vaan puhukaa ja puhukaa ja niinkuin Keväinen sanoi, keskittykää positiivisiin ajatuksiin ❤️ Tsemppiä kaikille! 🥰

    ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” – Presidentti Mauno Koivisto.

   • #41038
    Keväinen
    Osallistuja

    Ymmärrän, että et halunnut kauheasti jakaa ja puhua teidän matkasta. Jotenkin se ajatus on niin pelottava, että laittaa itsensä haavoittuvaiseksi sillä tapaa, että muut tietävät jos jotakin ikävää tapahtuukin. Mutta kaikki hyvät ja huonot asiat tietysti kuuluvat omalta osaltaan elämään, vaikka niin kurjaa onkin. Ja tietysti toivottavasti ei nyt enää täällä kenenkään kohdalle sattuisi mitään ikävää! Onneksi teidän matka on nyt saamassa mitä onnellisimman lopun kaikkien vaikeuksien jälkeen ❤️. En voi kuvitellakaan sitä huolen määrää, jota olet kokenut raskautesi aikana! Oot kyllä aika voimanainen (ja masussa voimapojat!)!

    Tuo puhuminen on varmasti tärkeää, kuten sanoit, ja olen omalla kohdallakin huomannut sen auttavan. Aloin itse jossain vaiheessa (nt-ultran paikkeilla) avoimesti kertoa tilanteesta ja peloistani, ja kyllä ihmiset tuntuvat ymmärtävän sen, vaikkeivät itse olisi kokeneet samanlaisia ajatuksia/kokemuksia. Ja tukea ainakin saa ystäviltä ja läheisiltä, mikä on ollut tärkeää. Ajattelin myös tuolloin, että ollaan jo sen verran pitkällä, että jos jotain sattuisikin, niin olisi hyvä että läheiset siitä tietävät, koska se olisi itselleen hyvin traumaattinen tilanne.

    Toivottavasti pääset myös jossain vaiheessa toipumaan ja käsittelemään näitä odotusajan tuntemuksia. Varmasti olo on aivan erilainen ja huojentunut, sitten kun vauvat ovat täällä ❤️. Tsemppiä!

  • #41024
   Pioni
   Osallistuja

   Nt ultra oli tänään aamulla ja kaikki oli oikein hyvin❤❤ Pieni taisi olla nokosilla aluksi mutta sitten alkoi armoton jumppa ja pyöriminen😅 Tuli niin epäuskoinen olo siinä maatessa, että onko tää tottakaan. Kaiken jälkeen ollaan päästy tähän pisteeseen. Uskomaton tunne❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41028
    Lumme
    Osallistuja

    Oi ihana kuulla Pioni, että kaikki oli hyvin!

    Eilen oli neuvola ja sain kuulla taas sydänäänet 🙂 Mies tunsi tänään potkun yms. mitä itse kyllä hieman epäilen 🙂

   • #41039
    Keväinen
    Osallistuja

    Mahtavaa Pioni! Paljon onnea iloisista uutisista ❤️!

  • #41033
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Ihana kuulla Pioni! Se helpotuksen tunne on aika suuri.

   Kyllä kai joillain tuntuu liikkeet jo kovin aikaisin. Näin Facebookin ryhmässä jonkun videon, missä ihan selvästi näkyi jo potkut läpi. Itse olen vasta nyt (tänään 19+3) alkanut ehkä tuntea liikkeitä, tai näin ainakin olen nyt ruvennut uskomaan kun entistä useammin tulee sellaisia pieniä erikoisia tuntemuksia. Mutta hyvin hentoja sellaisia ja aika harvakseltaan.

   Odottelen jo malttamattomana rakenneultraa, kaksi viikkoa saa vielä kärvistellä. Olen pitänyt sitä sellaisena merkkipaaluna, jonka jälkeen alan ehkä oikeasti uskoa, että tämä on tapahtumassa. Toivottavasti ainakin, kun edelleen on jotenkin kovin epäuskoinen olo. Tosin nyt on alkanut tietyllä tavalla konkretisoitumaan kun kerroin töissä tällä viikolla, eikä ole enää vain lähiperheen tiedossa.

   Vointi on edelleen tosi hyvä, liikunta aiheuttaa vähän pientä paineen tunnetta tuonne alavatsalle, mutta muuten kaikki sujuu aika mukavasti. Jano ja nälkä on, ja unta tarvitsee normaalia enemmän. Vettä menee joka yö pullollinen, ja tää jano ja herkästi tulevat nestehukkaoireet ovatkin mulla tällä hetkellä inhottavin vaiva.

  • #41102
   Lumme
   Osallistuja

   Miten täällä voidaan? Me tehtiin viime viikolla eka hankinta kun löydettiin edullisesti todella hyväkuntoinen turvakaukalo ja telakka autoon sekä pieni untuvapussi. Olin ajatellut, että ostetaan vasta rakenneultran jälkeen, mutta jotenkin en vain pystynyt ohittaa tuota tarjousta. Tuntuu kyllä kummalliselta ajatukselta, että jos kaikki menee hyvin niin tuossa pienessä kopassa olisi joskus meidän vauva. Toisaalta jotenkin tuon kopan näkeminen lisää hieman ahdistusta, että jos kaikki ei menekään hyvin..

   Viikonloppuna mulle tuli outoja oireita, polttelua ja supisti. Ei luultavasti liittynyt toisiinsa ja tajusin sillä hetkellä mitä supistukset on ja, että niitä on ollut mulla jo tosi varhaisessa vaiheessa. Polttelu saattoi olla vain närästystä, mutta en osaa sanoa mistä kohtaa selkeästi poltteli, niin kävin varmuuden vuoksi tulehdusnäytteissä ja kaikki oli kunnossa. Pelästyin todella paljon ja nyt en malta odottaa ensi maannataihin, että lääkäri katsoo, että pienellä on kaikki hyvin. Sunnuntain jälkeen ei onneksi ole ollut noita oireita.

   Sapelihammastiikeri, tsemppiä rakenneultran odotukseen! Tuo jatkuvan janon tunne on kyllä tuskasta!

  • #41103
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Kiitos Lumme kysymästä, täällä ainakin voidaan suht hyvin! Viikko vielä rakenneultraan ja sitä odotan kovasti. Edelleen tämä jano vaivaa ja heti jos syön vähän epäsäännöllisesti, kärsin nestehukkaoireista. Viikonloppuisin erityisesti pitää olla tosi tarkkana. Öisin nukun aika huonosti ja levottomasti, näen jatkuvasti tosi villejä unia. Jouduin nyt ottamaan mun vanhan vartalotyynyn käyttöön kun toisella kyljellä nukkuminen on hankalaa. Se hiukan auttaa mukavan asennon löytymisessä.

   Mä en vieläkään ole uskaltanut mitään hankintoja tehdä, en kyllä ole mitään katsellutkaan niin on ollut helpompi välttyä. Parit mammapöksyt oon ostanut ja tuskailen nyt, että miten mahdan selvitä syksyn kun ulkohousuja en raaskisi ostaa. Ostin sellaisen ”jatkopalan”, toivottavasti sen kanssa pärjäisi.

   Mä edelleen odottelen sitä, että alkaisi säännöllisemmin tuntea liikkeitä. Myös mies haluaisi jo tuntea potkuja, mutta siihen menee varmaan vielä hetki. Mä en myöskään ole mielestäni mitään supisteluja vielä kokenut, tai sitten en vaan tiedä miltä ne tuntuu 😄

   Eiköhän siellä Lumme kuitenkin ole kaikki hyvin, mutta uskon että säikäyttää! Onneksi on pian käynti, ja helpottaneet oireet kielivät kuitenkin siitä että mitään isompaa ei ole tapahtunut.

  • #41112
   Pioni
   Osallistuja

   Täällä on pahin pahoinvointi ja oksentelu loppunut, nyt 13+4 menossa. Aamuisin on vielä laatta lentänyt mutta muuten ollut ihan normaali olo😅 ruokahaluttomuutta on ollut vielä, mutta yritän syödä kaikkea ”raikasta”
   Rakenneultraan vielä melkein 2kk, saa nähdä tuleeko sitä käytyä yksityisellä ultrassa vielä ennen sitä.. Vähän houkuttelisi🙈

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41122
    Lumme
    Osallistuja

    Hyvä Pioni, että pahoinvointi on hieman hellittänyt. Ajattelin kans, että kävisin ylimääräisessä ultrassa ennen rakenneultraa, mutta onneksi tässä välissä on yksi neuvola ja neuvolalääkäri, joissa molemmissa saa kuulla sydänäänet, niin päätin odottaa viralliseen rakenneultraan asti. Ja satasella saa aika paljon vauvalle kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta, niin yritän säästää kaikessa missä pystyy.

  • #41148
   Aamu
   Osallistuja

   Meille syntyi tyttö kaksi viikkoa sitten! Kirjoittelen tuonne syliin saaneiden ryhmään lisää, jos vauvan unet jatkuvat ja ehdin. 🙂

  • #41165
   Aurinko
   Osallistuja

   Aamulle paljon onnea pienestä tytöstä❣️

   Lumme, eikö teillä päin tuossa neuvolalääkäri ultraa? Minä kävin viikolla 16 neuvolalääkärillä ja hän ultrasi ja katsoi, että vauvalla oli kaikki hyvin. Samalla siis teki lähetteen rakenneultraan.

   Itselläni olisi rakenneultra 8.9 eli ihan parin päivän kuluttua. Jännittää jo kovasti! 😬🤩

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta tällä hetkellä vielä +

  • #41169
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Onnea Aamu! ❤️

   Meillä onkin Aurinko samana päivänä rakenneultrat 😄 Paljonko sulla on nyt viikkoja?

   Meillä ei neuvolalääkäri ultrannut, ja edellisen kerran oonkin ollut nt-ultrassa viikolla 12. Rakenneultra nyt sitten viikolla 21 ja on kyllä ollut pitkä aika odotella! Meillä oli neuvolalääkäri viikolla 18, ja se oli kyllä kaikin puolin aika turha käynti, paitsi sydänäänet kuunneltiin ja se oli itselle ainakin tärkeää siinä vaiheessa. Kun oma vointi on ollut hyvä ja mitään ongelmia ei ole ollut, niin 10 minuutissa oltiin sieltä ulkona.

  • #41173
   Ronya
   Osallistuja

   Onnea Aamu!❤️

   Meillä on ihmetelty vauvaa maanantaista saakka.❤️ Yritän myös jossakin välissä ehtiä kirjoittelemaan enemmän toiseen ketjuun, mystisesti päivät meinaa mennä ihan ohi kaikessa ihmetyksesssä. 😊

  • #41178
   Aurinko
   Osallistuja

   Onnea Ronya pienestä ihmeestä! ❣️

   Sapellihammastiikeri nyt on viikkoja 19+5 eli rakenneultrapäivänä just se 20+0 👍
   Onpa jännää, että noin paljon vaihtelee käytännöt eri paikoissa. Tuosta nt-ultrasta on pitkä aika odotella. onneksi ylihuomenna molemmat päästään tsekkaan pientä🥰

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta tällä hetkellä vielä +

  • #41194
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Onnea Ronyalle myös täältä! ❤️

   Mä oon ymmärtänyt että käytännöt vaihtelevat kyllä tosi paljon eri kaupunkien välillä. Täällä esim. rakennultrakin on sellainen että vasta 21+3 – 21+6 saisi mennä. Annoin kyllä vähän palautetta, että hassu systeemi kun järjestelmä ei ymmärrä väliin jäävää viikonloppua ja tarjosi mullekin aikoja 22+0 eteenpäin. Onneksi kysyin sitten vielä neuvolassa että tuli varattua vasta tuolloin ja sainkin sitten siirrettyä aikaa, mutta täällä ohjataan vasta ihan ns. loppumetreillä tuohon rakenneultraankin.

   Mäkin tein nyt ensimmäisen ”hankinnan” vauvalle ja hommasin vakuutuksen. Piti vielä napata ennen rakenneultraa kun tuolta sai jo ennen sitä, että jos siinä jotain ilmenisi niin eipä vaikuta vakuutukseen.

  • #41197
   Heinä
   Osallistuja

   Paljon onnea Aamu ja Ronya!❤️

   Kirjoitelkaahan teidän kuulumisia tuonne vauvan syliin saaneiden ryhmään sitten, kun vauva-arjessa tuntuu siltä, että ehditte ja jaksatte😊

  • #41198
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aktiivisesti oon teidän keskustelua täällä lueskellut, mutta nyt uskaltaudun ehkä itsekin tälle puolelle höpöttelemään😊 Viikkoja tänään täällä kasassa siis tasan 10 ja käytiin juuri aamulla ylimääräisessä ultrassa katsomassa pientä, joka liikuskeli kovasti siellä❤️ Meidän taustasta sen verran, että noin 1.5 vuoden ajan ollaan käyty hoitoja läpi mun Pcos diagnoosin takia ja nyt sitten ensimmäisestä pas siirrosta meillä tärppäsi. Ei vieläkään voi uskoa todeksi, mutta kyllä huomaan että päivä päivältä alan luottamaan enemmän tähän raskauteen🥰 Pahoinvointia mulla on ollut koko ajan, mutta oksentelu tuli mukaan noin kolmisen viikkoa sitten jonka vuoksi en ole pystynyt käymään töissä. Mutta otan kaiken vastaan mitä tulee kuhan pienellä on kaikki hyvin❤️ Jos jollain on hyviä vinkkejä pahoinvoinnin selättämiseen niin saa jakaa😁 Nyt sitten odotellaan nt ultraa, joka on 24.9😊

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41201
   Lumme
   Osallistuja

   Onnea Aamu ja Ronya!

   Onnea myös Toivonpilkahdukselle! Ei enää kovin pitkä aika nt-ultraan!

   Aurinko, kävin tänään neuvolalääkärissä. Lääkäri ei ultrannut vaikka olin kuullut, että hän on lääkäreistä se ainut joka yleensä ultraa. Teki kuitenkin sisätutkimuksen (mulla on ollut supistuksia (ehkä)) ja kuunteli sydänäänet. Kaikki oli onneksi kunnossa. Ultraus vaikuttaa olevan hyvin lääkäri ja neuvola kohtaista.

   Vitsit ihanaa, että teillä on jo ylihuomenna rakenneultra Sapelihammastiikeri ja Aurinko. Itselle se tuntuu jotenkin tosi isolta virstanpylväältä.

   Sapelihammastiikeri, oon kans miettinyt vakuutuksen ottoa ennen rakenneultraa, mutta en ole vielä tullut päätökseen kannattaako ottaa vielä. Mitkä asiat sut sai ottamaan sen jo nyt? Jos jotain vakavaa ilmenisi, niin eikös ne aina hoideta kunnallisella puolella ja siten vakuutuksesta ei olisi hirveästi hyötyä. Vai olenko väärässä?

   • #41202
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Joo kyllä mulla on vahva luotto siihen, että julkinen terveydenhuolto hoitaa kaikki vakavammat jutut. Toki vakuutus korvaa sitten ne julkisenkin kulut, vaikka eivät isoja olekaan. Oon koko ajan ollut sitä mieltä että vakuutuksen haluan, lähinnä siksi että itse esim. olen ollut krooninen korvatulehduslapsi ja haluan, että voin hyvillä mielin rampata yksityisellä niin paljon kuin sielu sietää. Maksaahan se vakuutuskin, ja samalla rahalla kävisi kyllä lääkärissäkin useampaan otteeseen, mutta mahdollisia leikkauksia tms. kalliimpia juttuja ajatellen halusin kuitenkin turvata oloa.

    Nyt kun satuin selvittämään näitä hiukan valmiiksi ja tämä mihin sitten päädyin ei rakenneultraa vaadi, niin ajattelin mieluummin ottaa sen ennen kuin jälkeen. Jos jotain sattuisikin ilmenemään, niin eipähän sitten rajata vakuutuksesta pois. Toisaalta myös esim. raskausdiabetes saattaa estää vakuutuksen saamisen raskausaikana, niin mieluummin myös vielä ennen kuin niitä ruvetaan tutkimaan. Saahan sen vakuutuksen sitten syntymän jälkeenkin, mutta silloin on mahdollista että eivät jotain juttuja korvaakaan. Todennäköisyydet on toki pienet, mutta mielenrauhaa tuo mulle ainakin.

   • #41212
    Lumme
    Osallistuja

    Kiitti Sapelihammastiikeri! Mekin kyllä otetaan vakuutus, mutta olen itse ajatellut että se on arjen helpottaja/pääsee nopeammin hoitoon kun ei tarvitse kipeän lapsen kanssa odottaa terveyskeskuksessa. Mulla on nyt vielä muutama viikko aikaa pohtia otanko ennen ru:ta. Mutta uskon siihen, että jos jotain vakavaa olisi niin ne hoidetaan kiireellisesti kunnallisella puolella. Täytyy toivoa, että kaikki olisi hyvin <3

  • #41220
   Keväinen
   Osallistuja

   Paljon onnea Aamu ja Ronya ❤️!

   Ja kiva kun liityit joukkoon Toivonpilkahdus!

   Kiva kuulla kaikkien kuulumisia, ihanaa että monilla on pian ultria 😊. Täällä on myös kaikki sujunut hyvin. Viime päivinä on alkanut närästys joka välillä tuntuu tosi inhottavalta, mutta katsotaan mihin se tästä kehittyy. Hankintojakin voisi alkaa pikkuhiljaa tehdä, kun oli pari viikkoa hirveä kiire ei ole ehtinyt ajatella mitään 😄. Mutta nyt voisi alkaa perehtyä, meilläkin on aikeissa ottaa vakuutus, vaikka ei toki ennen ru:ta enää ehdi.

  • #41244
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Meillä oli tänään rakenneultra ja kaikki hyvin! Pieni liikuskeli kovasti ja sen näkeminen oli niin ihmeellistä että melkein aloin itkeä 😄 Oon tällä viikolla alkanut tuntea liikkeitäkin selvemmin, mieskin onnistui jo parit potkut tuntemaan. Tyttöä lupailivat, nyt ei tarvitse työnimeä vaihtaa 😅

   • #41246
    Keväinen
    Osallistuja

    Ihana kuulla sapelihammastiikeri! ❤️

    Kiva että liikkeetkin tuntuu hyvin, se tuo taas uudenlaista mielenrauhaa että pienellä on kaikki hyvin 😊. (Tosin sitten tulee se mitä neuvolassa sanoi, että kun tuntee liikkeitä päivittäin, niin sitten niitä olisi hyvä tunteakin joka päivä 😅)

    • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa sitten Keväinen.
   • #41249
    Lumme
    Osallistuja

    Voi kuinka ihanaa Sapelihammastiikeri! Onnea hirveästi!
    Oliko sulla joku etiäinen, että tulokas voisi olla tyttö?

   • #41251
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Ei ollut, jos noita vanhan kansan uskomuksia katsoo, niin olisi voinut olla kumpi vaan, meni aika 50-50 kaikki oireet sun muut. En olisi osannut siis yhtään sanoa etukäteen.

  • #41250
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Ihanaa Sapelihammastiikeri!☺️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41255
   Pioni
   Osallistuja

   Paljon onnea Sapelihammastiikeri hyvistä ultrakuulumisista❤

   Vielä olisi n. 6vkoa rakenneultraan täällä, jospa se aika siitä menisi. Millonkohan sitä uskaltaisi tehdä jotain pieniä hankintoja, kirpparilla hiplasin bodyja mutta en vielä ostanut. Edelleen epäuskoinen olo raskaudesta, vaikka dopplerilla kuulen pienen sykkeet kotona. 🙈

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41257
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni, mulla on ollut plussasta asti kamala himo ostella kaikkea🙈 Mutta toistaiseksi ei vielä uskalla, ehkä jotain pientä sitten nt-ultran jälkeen. Onko heittää suositusta doppler laitteesta? Koska pystyy kotona alkaa niitä kuuntelemaan?😊 Oon harkinnut hankkimista, mutta sitten taas pelottaa jos ei löydäkkään sykettä että tuleeko paniikki.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41305
    Keväinen
    Osallistuja

    Mulla on Jumper doppler JPD-100E (ostin käytettynä) ja sain rv 10+5 kuulumaan. Moni on vissiin saanut aiemminkin mutta vasta tuolloin luulen että etsin oikeasta kohdasta. Ja istukka takana, eli sen puolesta parempi kuuluvuus aikaisessa vaiheessa. Minulle doppler toi kyllä paljon mielenrauhaa ennen kun liikkeet alkoi tuntua 😊.

  • #41265
   Lumme
   Osallistuja

   Hei, milloin teillä on laskettu aika? Voisin lisätä ne alkuun.

   Me ostettiin muutama viikko sitten eka asia vauvalle, loput ajateltiin ostaa rakenneultran jälkeen. Miehen lapselta on muutamia pikku bodyja säilössä ja niitä olen välillä ihmetellyt 🙂 Sänky ja vaunutkin jo löytyvät entuudestaan. Tekisi mieli jo ostaa yhtä sun toista, mutta ei vaan vielä kykene. Keskenmenoprosentti on jotain alle 1 % luokkaa, mutta silti pelottaa.

   Aurinko olihan kaikki hyvin rakenneultrassa? Meillä on kans rakenneultra tasan viikolla 20+0. Näkyikö teillä kaikki tarvittava?

  • #41266
   Lumme
   Osallistuja

   Keväinen, oliko sullakin jo rakenneultra?

   • #41304
    Keväinen
    Osallistuja

    Joo oli vajaa kolme viikkoa sitten, kiitos kysymästä ☺️. Taisin vaan mainita sen tuolla jossain ohi mennen 😄. Mulla on la 8.1. 😊.

    Kiva että teillä on Lumme jo isoimmat tarvikkeet entuudestaan, onhan tässä kaikenlaista hommattavaa!

  • #41275
   Aurinko
   Osallistuja

   Ihana kuulla, että kaikki oli hyvin rakenneultrassa sapellihammastiikeri. ☺️

   Meilläkin rakenneuä oli eilen ja kaikki hyvin. Poika olis tulossa ja sen kyllä arvasinkin 😅 kätilö tuumasi, että ”täällähän on isot kivekset ja pieni pippeli” jäi niin mieleen nuo sanat 😍 Lumme kaikki tarvittava näkyi ja ei ainakaan tullut itselle semmoinen olo, että e se olisi ollut liian aikaisin

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta tällä hetkellä vielä +

  • #41285
   Pioni
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, mulla on sellanen doppleri missä erikseen anturi. Oisko angelsounds merkkinen, maksoi 50-60€. Ohjeissa lukee että n. viikoilta 12 alkaen kuuluu tolla laitteella. Mähän taisin aloittaa jo rv9 ekat kokeilut, enkä saanut mitään kuulumaan. Jotkuthan saa aiemmin ja jotkut sitten myöhemmin! Noin 11+ jotain viikoilla sain sitten selvästi kuulumaan, että näin jälkiviisaana tilasin sen ehkä liian aikasin🙈 mulla on istukka etuseinässä, niin sekin voi vaikuttaa että aiemmin ei kuulunut mitään. Vaikuttaa niin moni asia että missä vaiheessa kukin kuulee äänet 🙂 mutta oon tykännyt, tuo varmuutta että joku siellä mahassa on! Varsinkin kun liikkeitä saa tässä odotella ja ton istukan takia voi mennä pitkään että mitään tunnen.

   Lumme, 5.3 on la mulla!

   Mulla on nyt n. viikon ajan ollut riesana niska/hartia kivut jotka sitten siirtyy päänsäryksi.. Oon jumpannut, venytellyt, kokeillut lämmintä kauratyynyä mutta ei oo oikeen auttanut. Pakko huomenna soittaa neuvolaan/lääkäriin että saisko jotain apuja. Haittaa jo ihan työntekoa

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41291
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Ihana kuulla Aurinko että teilläkin kaikki hyvin! Mulla on laskettu aika 17.1.

  • #41292
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni kiitos vinkistä😊 Toivottavasti saisit apua tuohon niska/hartia seudun ongelmaan!

   Lumme, mulla on laskettu aika 4.4!

   Aurinko, ihanaa että kaikki oli hyvin ultrassa😊 Tuon kätilön lausahduksen muistaa varmasti aina🙈😍

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41300
   Lumme
   Osallistuja

   Aurinko, ihanaa että kaikki hyvin! Heh, nuo kätilön sanat kyllä muistaa 😀 Milloin sulla on laskettuaika?

   Tuliko Sapelihammastiikeri ja Aurinko yhtään luottavaisempi mieli rakenneultran jälkeen?

   Pioni mulla oli samaa, nyt jo niskakivut helpottunut. En tajunnut kysyä siihen apuja. Kerro jos saat jotain hyviä vinkkejä. Oon yrittänyt kiinnittää ryhtiin enemmän huomiota. Rinnat on jo aika isot, niin ne vetää ryhtiä hieman eteenpäin.

  • #41309
   Lumme
   Osallistuja

   Taikatalvi, oliko sullakin jo rakenneultra? Milloin sulla on la?

  • #41311
   Pioni
   Osallistuja

   Lääkäri määräsi parin viikon sairaslomalle tosta pitkittyneestä päänsärystä ja niskavaivoista. Kun ei ole hirveästi vaihtoehtoja lääkkeisiin mitä raskaana voi ottaa, paitsi panadol. Mutta se ei oikeen auta mulla. Kokeillaan lepoa ja jatkan jumppailua. Huono omatunto tuli kun ”nyt jo” saikulla, ei auttanut yhtään kun sain pomolta kuulla hämmästelyä ja oikeestaan piikittelyä. Mutta asialle ei vaan voi mitään, ja nyt täytyy ajatella tuota pientä tuolla masussakin.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41314
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Kyllä mulle tuli ainakin ihan eri tavalla helpottunut olo tän rakenneultran jälkeen, vaikka nyt kun ehkä viikon verran tuntenut liikkeitä säännöllisemmin niin sekin auttaa asiaa. Alkaa olla sellainen olo että meille ihan oikeasti on tulossa uusi jäsen perheeseen. Toki matkaa maaliin saakka on vielä, mutta nyt tuntuu siltä että uskaltaa luottaa kaiken menevän hyvin.

   Pioni, onpa kurja kuulla että oot pomolta saanut tuollaista kohtelua.

  • #41321
   Aurinko
   Osallistuja

   Kyllä minustakin tämän rakenneuä:n jälkeen olo helpottui tosi paljon.
   Meillä on la 26.1. Mites teillä muilla?

   Pioni elä välitä pomosta, nyt on tosiaan tärkein välittää vain pienestä ja saada päänsärky hallintaan. 👍

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta tällä hetkellä vielä +

  • #41322
   Lumme
   Osallistuja

   Kokosin tähän ensi kevään lasketutajat:

   Keväinen 8.1.
   Sapelihammastiikeri 17.1.
   Aurinko 26.1.
   Lumme 9.2.
   Pioni 5.3.
   Toivonpilkahdus 4.4.

  • #41323
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni, ikävää että sait pomolta kurjan vastaanoton.. Toivottavasti tuo helpottaa levolla ja jumpalla😊

   Mua harmittaa itseäni kun nyt ollut 2.5 viikkoa sairaslomalla tämän pahoinvoinnin ja oksentelun takia. Esimies on ollut tosi ymmärtäväinen, mutta silti tuntuu pahalta olla heti alkuun poissa. Koska teillä muilla on mahdolliset pahoinvoinnit/oksentelut helpottaneet?

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41334
   Pioni
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, mulla nyt 15+1 menossa ja vielä alkuviikosta lenti oksennus aamuisin. Mutta nyt muutaman päivän aikana olo on helpottunut pahoinvoinnin ja oksentelun suhteen, oon pystynyt syömään jopa normaalia kotiruokaa😂 se karmein pahoinvointi alkoi pikkuhiljaa hellittää nt ultran jälkeen, eli rv 13. Tsemppiä ja toivottavasti pian auttaa❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41338
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni, kiitos❤️ Kiva kuulla, että sulla on alkanut helpottamaan😊 Mä jätin nyt tuon Mama monivitamiinin pois ja otan erikseen pelkästään foolihapon + d-vitamiinin. En ole osannut edes ajatella, että joillakin se voi pahentaa olotilaa ennenkuin kätilö vilautti tällä viikolla ajatusta mulle. Luin asiasta netissä ja melko monella tuntuu olevan kokemus siitä, että kun kyseisen vitamiinin on lopettanut niin olokin on helpottanut. Mielenkiintoista nähdä onko tällä nyt sitten mitään vaikutusta asiaan😀

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41362
   Lumme
   Osallistuja

   Manna, eikö sulla ollut jo sektio? Miten voit/voitte? Toivottavasti teillä kolmella kaikki hyvin <3

   Sapelihammastiikeri & Aurinko, onpa kiva kuulla, että rakenneultran jälkeen osaa jo olla hieman luottavaisemmin mielin. Mulla on ultra ensi viikolla ja täytyy kyllä sanoa, että se jännittää ehkä eniten koko raskausaikana. En vieläkään tunne mitään liikkeitä. Huomenna 19+0. Toivon, että ensi viikon aikana jo tuntisin jotain, niin voisi olla luottavaisemmin mielin.

   Hirveästi ei olla vauvasta uskallettu hössöttää, mutta päätettiin kuitenkin alkaa pesemään vaunun osia ja vauvanvaatteita varastosta. Pikkuhiljaa kun tekee, niin ei jää kaikki loppuraskauteen. Jos kaikki on hyvin ensi viikolla, niin ehkä sitten jo uskaltaisi alkaa sisustaa vauvan omaa huonetta ja hankkimaan vaatteita yms. En malttaisi odottaa 😀

   Toivonpilkahdus, mulle kans Mamma monivitamiinit aiheuttaa hieman huonoa oloa, ja ilmeisesti niitä suositellaankin syömään iltaisin ennen nukkumaan menoa. Kannattaa kokeilla. Mua se on hepottanut, mut en vaan meinaa koskaan muistaa ottaa niitä iltaisin 🙂

  • #41364
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Lumme, onneksi teillä on ultra ensi viikolla❤️ Vauvan huoneen laittaminen on asia mitä itsekkin odottaa kovasti🙈
   Mä jännitän myös ensi viikon nt ultraa. Oon huomannut olossa selkeän eron eilen ja tänään, tiedä sitten onko tämä vitamiineista vai ei. Pitää miettiä jos ottaisi iltaisin sen sitten ja kokeilisi niin😊👍🏻

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41371
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Lumme, rakenneultran odottelu oli kyllä tuskaista! Mutta pian se jo teilläkin on. Mä aloin epävarmasti tuntea ekoja liikkeitä just 19+ viikolla, selvemmin ja säännöllisemmin sitten siinä 20+ viikon lopulla. Eli eiköhän ne sieltä piakkoin ole tuloillaan!

   Mulle on iskenyt melkein enemmänkin ahdistus siitä kaikesta mitä pitää hankkia! Voi kun joku vaan kantaisi kaiken tarvittavan ovesta sisään, olisin niin tyytyväinen. Ehkäpä se pesänrakennusviettikin vielä jostain putkahtaa 😄

  • #41382
   Lumme
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, tsemppiä sullekin ultran odotteluun!

   Sapelihammastiikeri, musta olis ihana ostaa nättejä vauvanvaatteita (kirpparilta lähinnä), mutta imetystyynyn, pumpun, sitterin ja tuttipullojen yms. ostaminen ei kyllä inspaa yhtään ja hemmetti kun sitteritkin osaa olla kalliita (varsinkin ne nätit 😉 )

   Onko teistä jo joku ajatellut, että tahtoo lisää lapsia ja meinaa jatkaa IVF hoitoja imetyksen jälkeen? Mulle on aikasemmin ollut selkeää, että yksi lapsi riittäisi (miehen lapsen lisäksi), mutta nyt olen alkanut pohtimaan, että mitä jos.. Ehkä hieman ennenaikaista kun ei vielä tiedä millaista arki tulee olemaan (ja luultavasti olen täysin eri mieltä ensi helmikuun jälkeen), mutta silti olen yllättynyt että edes mietin tällaista.

  • #41383
   Lumme
   Osallistuja

   Otettiin muuten lapsivakuutus jo nyt Ifiltä. Hinta oli niin pieni ennen syntymää, että ei kannattanut odottaa, vaan ottaa ennen rakenneultraa.

   • #41385
    Lumme
    Osallistuja

    Tosin nyt selvisi, että vakuutus lähteekin voimaan heti kun sen ottaa, ei syntymästä, eli tulee 3 kk noin 150e ylimääräistä maksua, mutta toivotaan nyt että kun vakuuttaa kaikki, niin jos silloin ainakin kaikki olisi kunnossa 🙂

  • #41384
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mä toivon että kunhan hankintojen kanssa pääsee alkuun, niin sitten alkaa sujua. Aloittaminen tuntuu kovin vaikealta, onneksi ei ole vielä kiire!

   Me ollaan miehen kanssa puhuttu aina, että kaksi lasta olisi toiveissa ja haaveissa. Eli jos kaikki vaan menee hyvin niin luultavasti jatketaan jossain vaiheessa. Meillä toki sinällään hyvä tilanne, että ICSI:n jäljiltä 6 alkiota on pakkasessa odottamassa, eli helpomman kautta päästäisiin lähtemään liikenteeseen. Mulle myöskään hoidot eivät aiheuttaneet mitään suurempia fyysisiä eikä henkisiä oireita, toki se prosessi itsessään oli raskas.

   Toki koskaan ei tiedä mitä käy ja miten asiat lähtevät sujumaan! Meille molemmille tämä on ensimmäinen lapsi, ja mun mielestä on ihan luonnollista kyllä myös pohtia tulevaisuutta. Varsinkin kun nyt on kaikin puolin aika rauhallinen vaihe kaikessa ja tulevaisuus näyttää valoisalta, niin on aikaa miettiä kaikennäköistä! 😊

  • #41389
   Pioni
   Osallistuja

   Lumme, me otettiin myös ifiltä vakuutus nyt. 15+4 menossa mutta halusin ottaa sen jo näin ajoissa, pelkäsin että unohdan koko jutun jos en toimi heti😂

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41398
    Lumme
    Osallistuja

    Pioni, no niin hieno homma. Hieman tyyristä on varsinkin ekana vuonna :O , mutta onpahan vakuutettu kaiken varalle.

  • #41391
   Aurinko
   Osallistuja

   Mä ajattelin ottaa tuo OP-pohjolan vakuutuksen. En kyllä ole perehtynyt tuohon if:n vakuutukseen.

   Mekin olemme pohtineet toista lasta, meillä on vielä 7 alkiota pakkasessa. Tai ainakin toiveissa, ehkä käydä sieltä siirtämässä ne 7 pois. eihän niistä varmuutta ole, että niistä mikään tarttuu mukaan.

   TOivonpilkahdus tsemppiä nt-ultraan, se on kyllä jännittävä.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta tällä hetkellä vielä +

  • #41396
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Me mietittiin, että jos nt ultrassa kaikki on hyvin niin aletaan kattelemaan vakuutuksia. Ei ole kyllä mitään hajua, että mitä siinä valitessa tulee ottaa huomioon😀

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41399
    Lumme
    Osallistuja

    Me ei oikein jaksettu kilpailuttaa. Olis varmasti pitänyt. Jossain vakuutuksissa oli omavastuu per tauti ja toisissa per vuosi. Ifissä oli per vuosi. Se tuntui meille jotenkin paremmalta. Kuten mahdollisuus suoravelotukseen. Korvaussummat tarkistettiin ja ne vaikutti ihan oklta, mutta olisi varmasti pitänyt kysyä muualtakin, mutta tällä nyt mennään.

  • #41416
   Keväinen
   Osallistuja

   Vastailen vähän myöhässä täällä. Ikävä kuulla Pioni, että töissä suhtautuivat nihkeästi. Mutta kuten sanoit, tärkeintä keskittyä itseensä ja vauvaan, jos olot ovat sellaiset ettei voi tehdä töitä!

   Tuli noista mammavitamiineista mieleen, että olen aiemmin lukenut jonkun violetissa purkissa olevan vitamiinin etenkin aiheuttaneen monelle pahoinvointia, eli niissäkin voi olla eroja. Mulla on käytössä orionin raskaus ja imetys monivitamiini ja se ei ole mulla aiheuttanut pahoinvointia, mutta toki varmasti yksilöllistä.

   • #41418
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Mulla on juurikin tää violetissa purkissa oleva. Jotenkaan ei uskalla enään yhtään ottaa niitä kun sain olonin sen verran hyväksi, että pääsin tänään töihin kuukauden kotona oleilun jälkeen. Pitää varmaan kokeilla jotain muuta merkkiä😊

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41423
    Keväinen
    Osallistuja

    Joo ei varmasti kannata riskeerata, kun olet saanut jo olon paremmaksi:)

  • #41432
   Lumme
   Osallistuja

   Rakenneultrassa käyty ja kaikki oli hyvin pienellä tytöllä <3 Kylläpä jännitti! Istukka on edessä, niin siksi liikkeet ei vielä tunnu. Oikein oli virkeä neitonen.

   • #41433
    Lumme
    Osallistuja

    Kävin myös ottamassa pitkän harkinnan jälkeen covid-rokotteen. Täytyy vaan toivoa, että se oli paras päätös.

    Pioni, toivottavasti pää ja niskakivut ovat jo hellittäneet!

   • #41434
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Ihana kuulla🥰 Paljon onnea pienestä tytöstä❤️

    Mä oon varannut ensi viikolla toiseen koronarokotukseen ajan. Ensimmäisen otin jo huhtikuussa. Nyt tosin mietin, että uskallanko sitä toista vieläkään ottaa😥

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

Luet parhaimillaan 56 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.