Etusivu Keskustelu HEDELMÖITYSHOIDOT Plussanneet vol 7

Luet parhaimillaan 286 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #40859
   Lumme
   Osallistuja

   Ronya
   32v, 1.ivf 1.pas tärppäsi, pakkanen tyhjä. Endometrioosin takia suoraan ivf ilman muita hoitoja, yritystä takana vajaa pari vuotta. Ensimmäinen lapsemme ja la 5.9.

   Aamu
   34 vuotta. 4. IVF:n viimeinen siirto tärppäsi. Kaksi keskenmenoa aiemmista kierroksista. Yritystä takana reilut 6 vuotta. LA 23.8.

   Piipii
   1. Icsi tuoresiirto tärppäsi. Ikä 30 ja laskettuaika 10.9

   Manna
   1. Icsi, tuoresiirto nega, pas tärppäsi. Ikä 35 ja esikoinen -09 luomuna aikaisemmasta suhteesta. Hoidot aloitettu 2016. La 23.10 ja kaksoset tulossa.

   Sinivuokko
   38v. Hoitojen keskellä luomuna tärppäsi. 2 vuotta yritystä alla. Ensimmäinen lapsi kummallekin. La 15.12.

   Viivi
   2.IVF, 1.PAS
   ei mitään pakkasessa
   Ikä 38 vee ja takana monta vuotta hoitoja
   Viime vuonna IVF jonossa yksi spontaani raskaus, joka diagnosoitiin tuulimunaksi viikolla 7. Nyt tämä viimeisin plussa 5+4 rv ja varhaisultra varattu 7.1.

   Lumme
   1.tuoresiirto- neg, pas toi plussan. Yritystä 2,5 vuotta takana. La 9.2. Ensimmäinen lapsi.

   Keväinen
   Aurinko
   Sapelihammastiikeri
   Pioni

   Vauvan syliin saaneet: Sabrina, Kisu, Amelia, Lumi, Misqu, Taika, Heinä, Melli

  • #40883
   Lumme
   Osallistuja

   Kertokaa sitten miten meni rakenneultrassa Keväinen, Aurinko ja Sapelihammastiikeri 🙂

   Oliko Pionilla jo nt-ultra?

   • #41361
    Lumme
    Osallistuja

    Ekaan viestiin ei näköjään pysty vastaamaan, niin laitan tähän niin löytyvät helpommin:

    Lasketutajat:

    Manna 23.10. (Kaksoset)
    Sinivuokko 15.12.
    Keväinen 8.1.
    Sapelihammastiikeri 17.1.
    Aurinko 26.1.
    Lumme 9.2.
    Pioni 5.3.
    Toivonpilkahdus 4.4.

  • #40890
   Aamu
   Osallistuja

   Lumme, kyselit mun perään jo kuun alussa tuolla toisessa viestiketjussa. Nyt luin vasta pitkältä ajalta tuota palstaa, on mennyt keskiraskaudesta tänne loppuun, että aika on vaan hurahtanut. Joo, meillä laskettu aika on ensi maanantaina. Aika hullua! Milloin tahansa voi alkaa tapahtumaan. Kaikki on mennyt hyvin, mitä nyt vaihtelevia vaivoja on tietenkin jonkun verran ollut. Ei kyllä nyt tunnu siltä, että syntyisi pian. Harkkasuppareita kohdun kovettumisineen on ollut noin viikolta 20 asti, niiden määrä on kyllä nyt vähän lisääntynyt ja kohdunsuulla tuikkaavien sukkapuikkosupistusten määrä on myös kasvanut. Vain yhtenä iltana on ollut menkkamaista kipua selässä tunnin verran aaltoillen, mutta sekin meni sitten ohi.

   Kävin viikko sitten synnytystapa-arviossa, kun mulle oli epäselvää onko mun häntäluu murtunut lapsena ja onko se ahtauttanut synnytyskanavaa. Siellä lantion ja synnytyskanavan tilavuus arvioitiin ihan normaaliksi ja lapsen koko myös, oli viikko sitten 3339 g, joskin 10% heitto kumpaan vaan suuntaan on ihan normaalia noissa arvioissa. Eli alatiesynnytystä odottelen alkavaksi. Toivon niin kovasti, että ei menisi ainakaan paljon yli lasketun ajan, ei millään enää malttaisi! Vaikka onhan tässä kohta seitsemän vuotta odoteltu, joten pitäisi kai tässä hermot pitää, vaikka vielä joutuisi pari kolme viikkoa odottelemaan. 🙂 Synnytystapa-arviossa lääkäri kokeili myös kohdunkaulan tilanteen ja se oli lyhentynyt 4cm:stä 2 cm:iin ja oli osittain pehmennyt, että on siellä jotain kypsymistä tapahtunut.

   Vaikea vieläkään uskoa, että tämä on totta ja että sisälläni on toinen ihminen, jonka saamme perheeseemme ja jolle tulee ihan oma elämänsä. Kai sitä sitten pikkuhiljaa tottuu ajatukseen, kun saa vauvan syliin ja kotiin ja pääsee häneen tutustumaan. Vähän jännittää synnytyksen jälkeinen aika, että mitä suuret hormonivaihtelut tekee mielialalle. Sellainen luotto on, että käytännön hoitojutut meiltä varmasti sujuu, mutta iso hormonikyykkäys jännittää. Tiedän, että tunteet voi olla hyvin pinnassa kun raskaushormonit vaihtuu imetyshormoneihin ja synnytyksen jäljiltä voi olla vielä sekä henkisesti että fyysisesti riekaleinen olo, mutta jospa se vaihe menisi nopeasti ohi ja pääsisi uuteen arkeen kiinni. Lähipiiriltä sitä toivoo myös aikaa ja rauhaa synnytyksen jälkeiseen aikaan. Just informoin asiasta sukulaisia, että eivät ole yllätysvierailuja heti tekemässä.

   Onko Ronya vielä kuulolla tällä palstalla? Onko ennusmerkkejä lähestyvästä synnytyksestä? Ei tarvi vastata, jos oot saanu vastata jo kyllästymiseen asti ko. kysymykseen. 🙂

  • #40896
   Pioni
   Osallistuja

   Lumme, ensi viikolla on nt-ultra. Nyt 11+4 menossa😊

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #40903
   Aurinko
   Osallistuja

   Oi Pioni pääset jo ihan pian tsekkaamaan pienen. Nt- ultra oli kyllä super jännittävä. Minulla on 8.9 rakenneultra. Vielä kolmisen viikkoa jännitettävää.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #40906
   Lumme
   Osallistuja

   Aamu, teillä on ollut pitkä tie tähän hetkeen ja tuntuu varmasti uskomattomalta, että ootte nyt tässä pisteessä ja pian tapaatte teidän uuden tyypin.

   Pioni, oi ihanaa viikko enää!

  • #40927
   Lumme
   Osallistuja

   Hei muuten, jos haluatte lisätä jotain infoa itsestänne/hoidoista/laskettuaika aloitukseen Keväinen, Aurinko, Sapelihammastiikeri ja Pioni, niin kirjoittakaa vastaus ekaan viestiin.

  • #40933
   Taikatalvi
   Osallistuja

   Moikka kaikki! Ajattelin tulla tänne pitkästä aikaa kirjoittelemaan. Tänään on 19+0 ja kaikki on mennyt tosi hyvin tähän asti 🙂 Pari viikkoa vielä rakenneultraan… Siitä huolimatta, että ”kaikki on hyvin”, on jotenkin tosi epätodellinen olo edelleen, ja on vaikeaa nauttia tästä raskaudesta ja olla luottavainen. Tuntuu vaikealta ja ”huijarimaiselta” puhua koko asiasta muiden, jopa miehen kanssa. Mutta ehkä tämä menee ohi jossain kohtaa..

   Kiva kuulla ja lukea teidän kuulumisia myös 🙂

  • #40959
   Lumme
   Osallistuja

   Taikatalvi, ihana kuulla että kaikki on mennyt hyvin. Täällä tosi samanlaiset fiilikset. Veikkaan, että jossain määrin kaikilla joilla on eka raskaus, tilanne tuntuu hieman epätodelliselta. Onhan tää ihan ihmeellistä, että sisällä kasvaa toinen ihminen ja kun vielä se ei oikein tunnu vielä miltään.

   Ystäväni on samaan aikaan raskaana luonnollisesti. Huomaa miten hoidot ja jatkuvien pettymyksien kokeminen sekä lapsen epäluonnollinen tekotapa on johtanut siihen, että en osaa yhtään olla niin luottavainen kuin ystäväni. Mutta ajattelin, että jos rakenneultrassa on kaikki hyvin (noin kk päästä), niin sitten asennoidun siihen, että meille on oikeasti tulossa vauva. Siihen asti annan itselleni luvan olla hieman peloissani.

  • #40961
   Aurinko
   Osallistuja

   Lumme ja Taikatalvi olen huomannut ihan saman, ettei tämän asian kanssa pysty olemaan turvallisin mielin. Välillä jopa ärsyttänyt jotkut kaverit/ystävät, jotka toitottavat ”nyt voit jo rentoutua”. Olen itsekin pitänyt tuota rakenneultraa jotenkin ”merkkipaaluna”, että sen jälkeen uskallamme ruveta hankkimaan tavaroita ja hiljalleen luottaa siihen, että vauva olisi tulossa. Hoidot ja kaikki se pettymys/toivo/ilo/suru mikä on kuukausi kuukauden jälkeen tullut, niin on vähintäänkin normaalia, että tässä vaiheessa ollaan peloissaan ja jännittyneenä. Mutta silti päivittäin olo on erittäin onnellinen ja viikko viikolta on huomannut, kuinka on alkanut luottamaan siihen, että ehkä tämä oikeasti alkaa olla totta, mutta selkeästi se ei tapahdu ensimmäisten kuukausien aikana.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #40965
   Manna
   Osallistuja

   Moi tännekkin kaikille pitkästä aikaa! 👋🏻

   Täällä menossa 31+1. Tiistaina kävin Helsingissä naikkarilla ja siellä tehtiin suunnitelma ekeltiivisestä sektiosta raskausviikolle 33. Torstaina kun menin Jyväskylässä hakemaan ekaa kortisonipiikkiä vauvojen keuhkoja varten, niin ottivatkin osastolle, kun lapsivettä alkoi lirahdella. Siellä aloitettiin sitten kaikenmaailman antibiootit ja mut siirrettiin jo perjantaina sit tänne KYS:iin. Enää en siis menekään Helsinkiin synnyttämään, vaan täällä Kuopiossa ollaan loppuun asti.

   Täällä nyt sit vuodelevossa ja supistuksenestolääkkeillä koitetaan pitkittää vielä sinne rv33, että olis sektio. Kohdunsuu on sisälle auki ja enää 1,7cm jäljellä. Supistukset on kivuttomia, mut kaikki pienimmätkin liikahdukset saa niitä aikaan ja vaikuttaa sitten tuonne kohdunkaulaan.

   Supertylsää täällä on vain maata yksin, kun mieskään ei pääse käymään, kuin ens vkl ja huonekaveri on ulkomaalainen, joka ei halua kommunikoida, mutta koetan vaan hokea itelleni, et vauvojen parhaaks jokainen hetki, kun jaksavat vielä vatsassa kasvaa 😅

   Mites muut, kenellä la oli tässä elokuun/syyskuun aikana? 😊

   • #40979
    kisu
    Osallistuja

    Tsemppiä Manna pötköttelyyn! Teidän matka on ollut kyllä niin jännä, mutta ihanaa että loppusuoralla ollaan ja pojat on saanut kasvaa näin pitkään ❤

    • #40993
     Manna
     Osallistuja

     Kiitos ❤️

   • #41011
    Sabrina
    Osallistuja

    Voi tsemppiä sinne, oot ihan tosi hyvillä viikoilla, mihin aika onkaan mennyt!🙈❤
    Itsekin ekan kohdalla jouduin vuodelepoon Kuopioon,siellä vierähtikin 5vkoa🤪

    Onneks oot nyt siellä ”turvassa” poikien kanssa,jos päättävätkin tulla pian🥰 Siellä on onneks super hyvä hoito ja valmiudet pieniin tulokkaisiin.
    Jaksamisia❤

   • #41014
    Lumme
    Osallistuja

    Teillä tosiaan on ollut jännä matka ja näköjään ihan loppusuoralle asti. Tsemppiä vuodelepoon! Ei onneksi ole enää kovin pitkä aika, vaikka voin vain kuvitella että muutama viikko levossa voi tuntua ikuisuudelta.

  • #40986
   Keväinen
   Osallistuja

   Ymmärrän myös hyvin muiden sanoittamat tunteet epävarmuudesta ja epäuskosta kaiken tämän keskellä. Varmasti hoidot osaltaan jättävät epävarmuuden ja erilaisen jännityksen raskausaikaan. Minäkin odottelin ’merkkipaaluna’ rakenneultraa, joka oli juuri, ja siellä oli kaikki hyvin pienellä ❤️. Oli kyllä suuri helpotus ja nyt uskaltaa pikkuhiljaa alkaa tehdä hankintoja. Vaikka ei se mieli tietenkään yhtäkkiä sormia napsauttamalla muutu huolehtijasta täysin rennoksi, mutta täytyy aktiivisesti keskittyä positiivisiin ajatuksiin ja siihen, että todennäköisesti kaikki menee hyvin, koska niinhän se on 😊. Tsemppiä kaikille ultrien odotteluun, niitä onkin paljon tulossa!

   Minäkin olen välilä täällä seurannut Manna teidän matkaa, ja voi miten jännittävä se on ollut! Ihanaa että pikkuiset on pysyneet masussa näin pitkään, ja toivottavasti vielä pikku hetken jaksavat. Tsemppiä lepoon, on varmasti aika tylsää, ja varsinkin kurjaa kun ei mieskään pääse käymään. Mutta jokainen hetki on lähempänä vauvojen syntymää ❤️

   • #40995
    Manna
    Osallistuja

    Kiitos ❤️

    Tuo epävarmuuden ja pelon kanssa eläminen taitaa vain valitettavasti kuulua lähes jokaisen lapsettomuushoitojen avulla raskautuneiden odotusaikaan. Itse en halunnut alkuun, että kukaan saa edes tietää, että odotan, ennen rv12. Sitten, kun saimme tietää, että kaksoset tulossa ja riskit on isot, niin halusin piilottaa asian varhaisrakenneultraan rv 16 saakka. Siellä taas, kun selvisi, että pojilla tämä ttts, eivätkä välttämättä selviydy, niin päätin, etten kerro, kuin muutamalle lähisukulaiselle. Nyt vasta, kun rv on jo 31, niin julkaisin somessa tiedon. Ja sekin oli ehkä enemmänkin itselle todistelua ja vakuuttelua, että kaikki menee hyvin.

    En tahtonut kertoa raskaudesta kenellekkään, koska pelkäsin, että menetetään pojat, enkä olis kestänyt niitä suruvalitteluita. Pelkään kyllä vieläkin, ehkä jopa enemmän, kuin kertaakaan tähän mennessä.

    Alkuun oli todella vaikea hankkia vauvoille mitään, mutta sitten taas toisaalta vaatteiden ja tuttipullojen ym. Ostaminen jollain tapaa piti itselle konkreettisena sen, että raskaus on todellinen ja loi uskoa, että vauvat vielä saadaan syliin. Kaikki hankinnat oli tavallaan myös siis terapiointia itselle, mutta niiden kanssa piti edetä sen mukaan miltä tuntui.

    Koittakaa muistaa pitää huolta itsestänne, kun käytte näitä pelkoja ja epävarmuutta läpi.❤️Puhukaa jollekkin tai vaikka kaikille. Itse oon pitänyt koko raskausajan kaiken pelon ja huolen sisällä ja nyt, kun synnytys lähestyy, niin olen jo ihan hermoraunio ja pelkään, että tästä odotusajasta jää itselle pitkäksi aikaa vielä käsiteltävää, vaikka nyt olisi se hetki, kun pitäisi yrittää pysyä positiivisena ja kerätä voimia.

    Eli elkää tehkö niinkuin minä ja jääkö vellomaan huoliin ja epävarmuuteen, vaan puhukaa ja puhukaa ja niinkuin Keväinen sanoi, keskittykää positiivisiin ajatuksiin ❤️ Tsemppiä kaikille! 🥰

    ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” – Presidentti Mauno Koivisto.

   • #41038
    Keväinen
    Osallistuja

    Ymmärrän, että et halunnut kauheasti jakaa ja puhua teidän matkasta. Jotenkin se ajatus on niin pelottava, että laittaa itsensä haavoittuvaiseksi sillä tapaa, että muut tietävät jos jotakin ikävää tapahtuukin. Mutta kaikki hyvät ja huonot asiat tietysti kuuluvat omalta osaltaan elämään, vaikka niin kurjaa onkin. Ja tietysti toivottavasti ei nyt enää täällä kenenkään kohdalle sattuisi mitään ikävää! Onneksi teidän matka on nyt saamassa mitä onnellisimman lopun kaikkien vaikeuksien jälkeen ❤️. En voi kuvitellakaan sitä huolen määrää, jota olet kokenut raskautesi aikana! Oot kyllä aika voimanainen (ja masussa voimapojat!)!

    Tuo puhuminen on varmasti tärkeää, kuten sanoit, ja olen omalla kohdallakin huomannut sen auttavan. Aloin itse jossain vaiheessa (nt-ultran paikkeilla) avoimesti kertoa tilanteesta ja peloistani, ja kyllä ihmiset tuntuvat ymmärtävän sen, vaikkeivät itse olisi kokeneet samanlaisia ajatuksia/kokemuksia. Ja tukea ainakin saa ystäviltä ja läheisiltä, mikä on ollut tärkeää. Ajattelin myös tuolloin, että ollaan jo sen verran pitkällä, että jos jotain sattuisikin, niin olisi hyvä että läheiset siitä tietävät, koska se olisi itselleen hyvin traumaattinen tilanne.

    Toivottavasti pääset myös jossain vaiheessa toipumaan ja käsittelemään näitä odotusajan tuntemuksia. Varmasti olo on aivan erilainen ja huojentunut, sitten kun vauvat ovat täällä ❤️. Tsemppiä!

  • #41024
   Pioni
   Osallistuja

   Nt ultra oli tänään aamulla ja kaikki oli oikein hyvin❤❤ Pieni taisi olla nokosilla aluksi mutta sitten alkoi armoton jumppa ja pyöriminen😅 Tuli niin epäuskoinen olo siinä maatessa, että onko tää tottakaan. Kaiken jälkeen ollaan päästy tähän pisteeseen. Uskomaton tunne❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41028
    Lumme
    Osallistuja

    Oi ihana kuulla Pioni, että kaikki oli hyvin!

    Eilen oli neuvola ja sain kuulla taas sydänäänet 🙂 Mies tunsi tänään potkun yms. mitä itse kyllä hieman epäilen 🙂

   • #41039
    Keväinen
    Osallistuja

    Mahtavaa Pioni! Paljon onnea iloisista uutisista ❤️!

  • #41033
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Ihana kuulla Pioni! Se helpotuksen tunne on aika suuri.

   Kyllä kai joillain tuntuu liikkeet jo kovin aikaisin. Näin Facebookin ryhmässä jonkun videon, missä ihan selvästi näkyi jo potkut läpi. Itse olen vasta nyt (tänään 19+3) alkanut ehkä tuntea liikkeitä, tai näin ainakin olen nyt ruvennut uskomaan kun entistä useammin tulee sellaisia pieniä erikoisia tuntemuksia. Mutta hyvin hentoja sellaisia ja aika harvakseltaan.

   Odottelen jo malttamattomana rakenneultraa, kaksi viikkoa saa vielä kärvistellä. Olen pitänyt sitä sellaisena merkkipaaluna, jonka jälkeen alan ehkä oikeasti uskoa, että tämä on tapahtumassa. Toivottavasti ainakin, kun edelleen on jotenkin kovin epäuskoinen olo. Tosin nyt on alkanut tietyllä tavalla konkretisoitumaan kun kerroin töissä tällä viikolla, eikä ole enää vain lähiperheen tiedossa.

   Vointi on edelleen tosi hyvä, liikunta aiheuttaa vähän pientä paineen tunnetta tuonne alavatsalle, mutta muuten kaikki sujuu aika mukavasti. Jano ja nälkä on, ja unta tarvitsee normaalia enemmän. Vettä menee joka yö pullollinen, ja tää jano ja herkästi tulevat nestehukkaoireet ovatkin mulla tällä hetkellä inhottavin vaiva.

  • #41102
   Lumme
   Osallistuja

   Miten täällä voidaan? Me tehtiin viime viikolla eka hankinta kun löydettiin edullisesti todella hyväkuntoinen turvakaukalo ja telakka autoon sekä pieni untuvapussi. Olin ajatellut, että ostetaan vasta rakenneultran jälkeen, mutta jotenkin en vain pystynyt ohittaa tuota tarjousta. Tuntuu kyllä kummalliselta ajatukselta, että jos kaikki menee hyvin niin tuossa pienessä kopassa olisi joskus meidän vauva. Toisaalta jotenkin tuon kopan näkeminen lisää hieman ahdistusta, että jos kaikki ei menekään hyvin..

   Viikonloppuna mulle tuli outoja oireita, polttelua ja supisti. Ei luultavasti liittynyt toisiinsa ja tajusin sillä hetkellä mitä supistukset on ja, että niitä on ollut mulla jo tosi varhaisessa vaiheessa. Polttelu saattoi olla vain närästystä, mutta en osaa sanoa mistä kohtaa selkeästi poltteli, niin kävin varmuuden vuoksi tulehdusnäytteissä ja kaikki oli kunnossa. Pelästyin todella paljon ja nyt en malta odottaa ensi maannataihin, että lääkäri katsoo, että pienellä on kaikki hyvin. Sunnuntain jälkeen ei onneksi ole ollut noita oireita.

   Sapelihammastiikeri, tsemppiä rakenneultran odotukseen! Tuo jatkuvan janon tunne on kyllä tuskasta!

  • #41103
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Kiitos Lumme kysymästä, täällä ainakin voidaan suht hyvin! Viikko vielä rakenneultraan ja sitä odotan kovasti. Edelleen tämä jano vaivaa ja heti jos syön vähän epäsäännöllisesti, kärsin nestehukkaoireista. Viikonloppuisin erityisesti pitää olla tosi tarkkana. Öisin nukun aika huonosti ja levottomasti, näen jatkuvasti tosi villejä unia. Jouduin nyt ottamaan mun vanhan vartalotyynyn käyttöön kun toisella kyljellä nukkuminen on hankalaa. Se hiukan auttaa mukavan asennon löytymisessä.

   Mä en vieläkään ole uskaltanut mitään hankintoja tehdä, en kyllä ole mitään katsellutkaan niin on ollut helpompi välttyä. Parit mammapöksyt oon ostanut ja tuskailen nyt, että miten mahdan selvitä syksyn kun ulkohousuja en raaskisi ostaa. Ostin sellaisen ”jatkopalan”, toivottavasti sen kanssa pärjäisi.

   Mä edelleen odottelen sitä, että alkaisi säännöllisemmin tuntea liikkeitä. Myös mies haluaisi jo tuntea potkuja, mutta siihen menee varmaan vielä hetki. Mä en myöskään ole mielestäni mitään supisteluja vielä kokenut, tai sitten en vaan tiedä miltä ne tuntuu 😄

   Eiköhän siellä Lumme kuitenkin ole kaikki hyvin, mutta uskon että säikäyttää! Onneksi on pian käynti, ja helpottaneet oireet kielivät kuitenkin siitä että mitään isompaa ei ole tapahtunut.

  • #41112
   Pioni
   Osallistuja

   Täällä on pahin pahoinvointi ja oksentelu loppunut, nyt 13+4 menossa. Aamuisin on vielä laatta lentänyt mutta muuten ollut ihan normaali olo😅 ruokahaluttomuutta on ollut vielä, mutta yritän syödä kaikkea ”raikasta”
   Rakenneultraan vielä melkein 2kk, saa nähdä tuleeko sitä käytyä yksityisellä ultrassa vielä ennen sitä.. Vähän houkuttelisi🙈

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41122
    Lumme
    Osallistuja

    Hyvä Pioni, että pahoinvointi on hieman hellittänyt. Ajattelin kans, että kävisin ylimääräisessä ultrassa ennen rakenneultraa, mutta onneksi tässä välissä on yksi neuvola ja neuvolalääkäri, joissa molemmissa saa kuulla sydänäänet, niin päätin odottaa viralliseen rakenneultraan asti. Ja satasella saa aika paljon vauvalle kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta, niin yritän säästää kaikessa missä pystyy.

  • #41148
   Aamu
   Osallistuja

   Meille syntyi tyttö kaksi viikkoa sitten! Kirjoittelen tuonne syliin saaneiden ryhmään lisää, jos vauvan unet jatkuvat ja ehdin. 🙂

  • #41165
   Aurinko
   Osallistuja

   Aamulle paljon onnea pienestä tytöstä❣️

   Lumme, eikö teillä päin tuossa neuvolalääkäri ultraa? Minä kävin viikolla 16 neuvolalääkärillä ja hän ultrasi ja katsoi, että vauvalla oli kaikki hyvin. Samalla siis teki lähetteen rakenneultraan.

   Itselläni olisi rakenneultra 8.9 eli ihan parin päivän kuluttua. Jännittää jo kovasti! 😬🤩

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41169
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Onnea Aamu! ❤️

   Meillä onkin Aurinko samana päivänä rakenneultrat 😄 Paljonko sulla on nyt viikkoja?

   Meillä ei neuvolalääkäri ultrannut, ja edellisen kerran oonkin ollut nt-ultrassa viikolla 12. Rakenneultra nyt sitten viikolla 21 ja on kyllä ollut pitkä aika odotella! Meillä oli neuvolalääkäri viikolla 18, ja se oli kyllä kaikin puolin aika turha käynti, paitsi sydänäänet kuunneltiin ja se oli itselle ainakin tärkeää siinä vaiheessa. Kun oma vointi on ollut hyvä ja mitään ongelmia ei ole ollut, niin 10 minuutissa oltiin sieltä ulkona.

  • #41173
   Ronya
   Osallistuja

   Onnea Aamu!❤️

   Meillä on ihmetelty vauvaa maanantaista saakka.❤️ Yritän myös jossakin välissä ehtiä kirjoittelemaan enemmän toiseen ketjuun, mystisesti päivät meinaa mennä ihan ohi kaikessa ihmetyksesssä. 😊

  • #41178
   Aurinko
   Osallistuja

   Onnea Ronya pienestä ihmeestä! ❣️

   Sapellihammastiikeri nyt on viikkoja 19+5 eli rakenneultrapäivänä just se 20+0 👍
   Onpa jännää, että noin paljon vaihtelee käytännöt eri paikoissa. Tuosta nt-ultrasta on pitkä aika odotella. onneksi ylihuomenna molemmat päästään tsekkaan pientä🥰

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41194
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Onnea Ronyalle myös täältä! ❤️

   Mä oon ymmärtänyt että käytännöt vaihtelevat kyllä tosi paljon eri kaupunkien välillä. Täällä esim. rakennultrakin on sellainen että vasta 21+3 – 21+6 saisi mennä. Annoin kyllä vähän palautetta, että hassu systeemi kun järjestelmä ei ymmärrä väliin jäävää viikonloppua ja tarjosi mullekin aikoja 22+0 eteenpäin. Onneksi kysyin sitten vielä neuvolassa että tuli varattua vasta tuolloin ja sainkin sitten siirrettyä aikaa, mutta täällä ohjataan vasta ihan ns. loppumetreillä tuohon rakenneultraankin.

   Mäkin tein nyt ensimmäisen ”hankinnan” vauvalle ja hommasin vakuutuksen. Piti vielä napata ennen rakenneultraa kun tuolta sai jo ennen sitä, että jos siinä jotain ilmenisi niin eipä vaikuta vakuutukseen.

  • #41197
   Heinä
   Osallistuja

   Paljon onnea Aamu ja Ronya!❤️

   Kirjoitelkaahan teidän kuulumisia tuonne vauvan syliin saaneiden ryhmään sitten, kun vauva-arjessa tuntuu siltä, että ehditte ja jaksatte😊

  • #41198
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aktiivisesti oon teidän keskustelua täällä lueskellut, mutta nyt uskaltaudun ehkä itsekin tälle puolelle höpöttelemään😊 Viikkoja tänään täällä kasassa siis tasan 10 ja käytiin juuri aamulla ylimääräisessä ultrassa katsomassa pientä, joka liikuskeli kovasti siellä❤️ Meidän taustasta sen verran, että noin 1.5 vuoden ajan ollaan käyty hoitoja läpi mun Pcos diagnoosin takia ja nyt sitten ensimmäisestä pas siirrosta meillä tärppäsi. Ei vieläkään voi uskoa todeksi, mutta kyllä huomaan että päivä päivältä alan luottamaan enemmän tähän raskauteen🥰 Pahoinvointia mulla on ollut koko ajan, mutta oksentelu tuli mukaan noin kolmisen viikkoa sitten jonka vuoksi en ole pystynyt käymään töissä. Mutta otan kaiken vastaan mitä tulee kuhan pienellä on kaikki hyvin❤️ Jos jollain on hyviä vinkkejä pahoinvoinnin selättämiseen niin saa jakaa😁 Nyt sitten odotellaan nt ultraa, joka on 24.9😊

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41201
   Lumme
   Osallistuja

   Onnea Aamu ja Ronya!

   Onnea myös Toivonpilkahdukselle! Ei enää kovin pitkä aika nt-ultraan!

   Aurinko, kävin tänään neuvolalääkärissä. Lääkäri ei ultrannut vaikka olin kuullut, että hän on lääkäreistä se ainut joka yleensä ultraa. Teki kuitenkin sisätutkimuksen (mulla on ollut supistuksia (ehkä)) ja kuunteli sydänäänet. Kaikki oli onneksi kunnossa. Ultraus vaikuttaa olevan hyvin lääkäri ja neuvola kohtaista.

   Vitsit ihanaa, että teillä on jo ylihuomenna rakenneultra Sapelihammastiikeri ja Aurinko. Itselle se tuntuu jotenkin tosi isolta virstanpylväältä.

   Sapelihammastiikeri, oon kans miettinyt vakuutuksen ottoa ennen rakenneultraa, mutta en ole vielä tullut päätökseen kannattaako ottaa vielä. Mitkä asiat sut sai ottamaan sen jo nyt? Jos jotain vakavaa ilmenisi, niin eikös ne aina hoideta kunnallisella puolella ja siten vakuutuksesta ei olisi hirveästi hyötyä. Vai olenko väärässä?

   • #41202
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Joo kyllä mulla on vahva luotto siihen, että julkinen terveydenhuolto hoitaa kaikki vakavammat jutut. Toki vakuutus korvaa sitten ne julkisenkin kulut, vaikka eivät isoja olekaan. Oon koko ajan ollut sitä mieltä että vakuutuksen haluan, lähinnä siksi että itse esim. olen ollut krooninen korvatulehduslapsi ja haluan, että voin hyvillä mielin rampata yksityisellä niin paljon kuin sielu sietää. Maksaahan se vakuutuskin, ja samalla rahalla kävisi kyllä lääkärissäkin useampaan otteeseen, mutta mahdollisia leikkauksia tms. kalliimpia juttuja ajatellen halusin kuitenkin turvata oloa.

    Nyt kun satuin selvittämään näitä hiukan valmiiksi ja tämä mihin sitten päädyin ei rakenneultraa vaadi, niin ajattelin mieluummin ottaa sen ennen kuin jälkeen. Jos jotain sattuisikin ilmenemään, niin eipähän sitten rajata vakuutuksesta pois. Toisaalta myös esim. raskausdiabetes saattaa estää vakuutuksen saamisen raskausaikana, niin mieluummin myös vielä ennen kuin niitä ruvetaan tutkimaan. Saahan sen vakuutuksen sitten syntymän jälkeenkin, mutta silloin on mahdollista että eivät jotain juttuja korvaakaan. Todennäköisyydet on toki pienet, mutta mielenrauhaa tuo mulle ainakin.

   • #41212
    Lumme
    Osallistuja

    Kiitti Sapelihammastiikeri! Mekin kyllä otetaan vakuutus, mutta olen itse ajatellut että se on arjen helpottaja/pääsee nopeammin hoitoon kun ei tarvitse kipeän lapsen kanssa odottaa terveyskeskuksessa. Mulla on nyt vielä muutama viikko aikaa pohtia otanko ennen ru:ta. Mutta uskon siihen, että jos jotain vakavaa olisi niin ne hoidetaan kiireellisesti kunnallisella puolella. Täytyy toivoa, että kaikki olisi hyvin <3

  • #41220
   Keväinen
   Osallistuja

   Paljon onnea Aamu ja Ronya ❤️!

   Ja kiva kun liityit joukkoon Toivonpilkahdus!

   Kiva kuulla kaikkien kuulumisia, ihanaa että monilla on pian ultria 😊. Täällä on myös kaikki sujunut hyvin. Viime päivinä on alkanut närästys joka välillä tuntuu tosi inhottavalta, mutta katsotaan mihin se tästä kehittyy. Hankintojakin voisi alkaa pikkuhiljaa tehdä, kun oli pari viikkoa hirveä kiire ei ole ehtinyt ajatella mitään 😄. Mutta nyt voisi alkaa perehtyä, meilläkin on aikeissa ottaa vakuutus, vaikka ei toki ennen ru:ta enää ehdi.

  • #41244
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Meillä oli tänään rakenneultra ja kaikki hyvin! Pieni liikuskeli kovasti ja sen näkeminen oli niin ihmeellistä että melkein aloin itkeä 😄 Oon tällä viikolla alkanut tuntea liikkeitäkin selvemmin, mieskin onnistui jo parit potkut tuntemaan. Tyttöä lupailivat, nyt ei tarvitse työnimeä vaihtaa 😅

   • #41246
    Keväinen
    Osallistuja

    Ihana kuulla sapelihammastiikeri! ❤️

    Kiva että liikkeetkin tuntuu hyvin, se tuo taas uudenlaista mielenrauhaa että pienellä on kaikki hyvin 😊. (Tosin sitten tulee se mitä neuvolassa sanoi, että kun tuntee liikkeitä päivittäin, niin sitten niitä olisi hyvä tunteakin joka päivä 😅)

    • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten Keväinen.
   • #41249
    Lumme
    Osallistuja

    Voi kuinka ihanaa Sapelihammastiikeri! Onnea hirveästi!
    Oliko sulla joku etiäinen, että tulokas voisi olla tyttö?

   • #41251
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Ei ollut, jos noita vanhan kansan uskomuksia katsoo, niin olisi voinut olla kumpi vaan, meni aika 50-50 kaikki oireet sun muut. En olisi osannut siis yhtään sanoa etukäteen.

  • #41250
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Ihanaa Sapelihammastiikeri!☺️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41255
   Pioni
   Osallistuja

   Paljon onnea Sapelihammastiikeri hyvistä ultrakuulumisista❤

   Vielä olisi n. 6vkoa rakenneultraan täällä, jospa se aika siitä menisi. Millonkohan sitä uskaltaisi tehdä jotain pieniä hankintoja, kirpparilla hiplasin bodyja mutta en vielä ostanut. Edelleen epäuskoinen olo raskaudesta, vaikka dopplerilla kuulen pienen sykkeet kotona. 🙈

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41257
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni, mulla on ollut plussasta asti kamala himo ostella kaikkea🙈 Mutta toistaiseksi ei vielä uskalla, ehkä jotain pientä sitten nt-ultran jälkeen. Onko heittää suositusta doppler laitteesta? Koska pystyy kotona alkaa niitä kuuntelemaan?😊 Oon harkinnut hankkimista, mutta sitten taas pelottaa jos ei löydäkkään sykettä että tuleeko paniikki.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41305
    Keväinen
    Osallistuja

    Mulla on Jumper doppler JPD-100E (ostin käytettynä) ja sain rv 10+5 kuulumaan. Moni on vissiin saanut aiemminkin mutta vasta tuolloin luulen että etsin oikeasta kohdasta. Ja istukka takana, eli sen puolesta parempi kuuluvuus aikaisessa vaiheessa. Minulle doppler toi kyllä paljon mielenrauhaa ennen kun liikkeet alkoi tuntua 😊.

  • #41265
   Lumme
   Osallistuja

   Hei, milloin teillä on laskettu aika? Voisin lisätä ne alkuun.

   Me ostettiin muutama viikko sitten eka asia vauvalle, loput ajateltiin ostaa rakenneultran jälkeen. Miehen lapselta on muutamia pikku bodyja säilössä ja niitä olen välillä ihmetellyt 🙂 Sänky ja vaunutkin jo löytyvät entuudestaan. Tekisi mieli jo ostaa yhtä sun toista, mutta ei vaan vielä kykene. Keskenmenoprosentti on jotain alle 1 % luokkaa, mutta silti pelottaa.

   Aurinko olihan kaikki hyvin rakenneultrassa? Meillä on kans rakenneultra tasan viikolla 20+0. Näkyikö teillä kaikki tarvittava?

  • #41266
   Lumme
   Osallistuja

   Keväinen, oliko sullakin jo rakenneultra?

   • #41304
    Keväinen
    Osallistuja

    Joo oli vajaa kolme viikkoa sitten, kiitos kysymästä ☺️. Taisin vaan mainita sen tuolla jossain ohi mennen 😄. Mulla on la 8.1. 😊.

    Kiva että teillä on Lumme jo isoimmat tarvikkeet entuudestaan, onhan tässä kaikenlaista hommattavaa!

  • #41275
   Aurinko
   Osallistuja

   Ihana kuulla, että kaikki oli hyvin rakenneultrassa sapellihammastiikeri. ☺️

   Meilläkin rakenneuä oli eilen ja kaikki hyvin. Poika olis tulossa ja sen kyllä arvasinkin 😅 kätilö tuumasi, että ”täällähän on isot kivekset ja pieni pippeli” jäi niin mieleen nuo sanat 😍 Lumme kaikki tarvittava näkyi ja ei ainakaan tullut itselle semmoinen olo, että e se olisi ollut liian aikaisin

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41285
   Pioni
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, mulla on sellanen doppleri missä erikseen anturi. Oisko angelsounds merkkinen, maksoi 50-60€. Ohjeissa lukee että n. viikoilta 12 alkaen kuuluu tolla laitteella. Mähän taisin aloittaa jo rv9 ekat kokeilut, enkä saanut mitään kuulumaan. Jotkuthan saa aiemmin ja jotkut sitten myöhemmin! Noin 11+ jotain viikoilla sain sitten selvästi kuulumaan, että näin jälkiviisaana tilasin sen ehkä liian aikasin🙈 mulla on istukka etuseinässä, niin sekin voi vaikuttaa että aiemmin ei kuulunut mitään. Vaikuttaa niin moni asia että missä vaiheessa kukin kuulee äänet 🙂 mutta oon tykännyt, tuo varmuutta että joku siellä mahassa on! Varsinkin kun liikkeitä saa tässä odotella ja ton istukan takia voi mennä pitkään että mitään tunnen.

   Lumme, 5.3 on la mulla!

   Mulla on nyt n. viikon ajan ollut riesana niska/hartia kivut jotka sitten siirtyy päänsäryksi.. Oon jumpannut, venytellyt, kokeillut lämmintä kauratyynyä mutta ei oo oikeen auttanut. Pakko huomenna soittaa neuvolaan/lääkäriin että saisko jotain apuja. Haittaa jo ihan työntekoa

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41291
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Ihana kuulla Aurinko että teilläkin kaikki hyvin! Mulla on laskettu aika 17.1.

  • #41292
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni kiitos vinkistä😊 Toivottavasti saisit apua tuohon niska/hartia seudun ongelmaan!

   Lumme, mulla on laskettu aika 4.4!

   Aurinko, ihanaa että kaikki oli hyvin ultrassa😊 Tuon kätilön lausahduksen muistaa varmasti aina🙈😍

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41300
   Lumme
   Osallistuja

   Aurinko, ihanaa että kaikki hyvin! Heh, nuo kätilön sanat kyllä muistaa 😀 Milloin sulla on laskettuaika?

   Tuliko Sapelihammastiikeri ja Aurinko yhtään luottavaisempi mieli rakenneultran jälkeen?

   Pioni mulla oli samaa, nyt jo niskakivut helpottunut. En tajunnut kysyä siihen apuja. Kerro jos saat jotain hyviä vinkkejä. Oon yrittänyt kiinnittää ryhtiin enemmän huomiota. Rinnat on jo aika isot, niin ne vetää ryhtiä hieman eteenpäin.

  • #41309
   Lumme
   Osallistuja

   Taikatalvi, oliko sullakin jo rakenneultra? Milloin sulla on la?

  • #41311
   Pioni
   Osallistuja

   Lääkäri määräsi parin viikon sairaslomalle tosta pitkittyneestä päänsärystä ja niskavaivoista. Kun ei ole hirveästi vaihtoehtoja lääkkeisiin mitä raskaana voi ottaa, paitsi panadol. Mutta se ei oikeen auta mulla. Kokeillaan lepoa ja jatkan jumppailua. Huono omatunto tuli kun ”nyt jo” saikulla, ei auttanut yhtään kun sain pomolta kuulla hämmästelyä ja oikeestaan piikittelyä. Mutta asialle ei vaan voi mitään, ja nyt täytyy ajatella tuota pientä tuolla masussakin.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41314
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Kyllä mulle tuli ainakin ihan eri tavalla helpottunut olo tän rakenneultran jälkeen, vaikka nyt kun ehkä viikon verran tuntenut liikkeitä säännöllisemmin niin sekin auttaa asiaa. Alkaa olla sellainen olo että meille ihan oikeasti on tulossa uusi jäsen perheeseen. Toki matkaa maaliin saakka on vielä, mutta nyt tuntuu siltä että uskaltaa luottaa kaiken menevän hyvin.

   Pioni, onpa kurja kuulla että oot pomolta saanut tuollaista kohtelua.

  • #41321
   Aurinko
   Osallistuja

   Kyllä minustakin tämän rakenneuä:n jälkeen olo helpottui tosi paljon.
   Meillä on la 26.1. Mites teillä muilla?

   Pioni elä välitä pomosta, nyt on tosiaan tärkein välittää vain pienestä ja saada päänsärky hallintaan. 👍

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41322
   Lumme
   Osallistuja

   Kokosin tähän ensi kevään lasketutajat:

   Keväinen 8.1.
   Sapelihammastiikeri 17.1.
   Aurinko 26.1.
   Lumme 9.2.
   Pioni 5.3.
   Toivonpilkahdus 4.4.

  • #41323
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni, ikävää että sait pomolta kurjan vastaanoton.. Toivottavasti tuo helpottaa levolla ja jumpalla😊

   Mua harmittaa itseäni kun nyt ollut 2.5 viikkoa sairaslomalla tämän pahoinvoinnin ja oksentelun takia. Esimies on ollut tosi ymmärtäväinen, mutta silti tuntuu pahalta olla heti alkuun poissa. Koska teillä muilla on mahdolliset pahoinvoinnit/oksentelut helpottaneet?

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41334
   Pioni
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, mulla nyt 15+1 menossa ja vielä alkuviikosta lenti oksennus aamuisin. Mutta nyt muutaman päivän aikana olo on helpottunut pahoinvoinnin ja oksentelun suhteen, oon pystynyt syömään jopa normaalia kotiruokaa😂 se karmein pahoinvointi alkoi pikkuhiljaa hellittää nt ultran jälkeen, eli rv 13. Tsemppiä ja toivottavasti pian auttaa❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41338
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni, kiitos❤️ Kiva kuulla, että sulla on alkanut helpottamaan😊 Mä jätin nyt tuon Mama monivitamiinin pois ja otan erikseen pelkästään foolihapon + d-vitamiinin. En ole osannut edes ajatella, että joillakin se voi pahentaa olotilaa ennenkuin kätilö vilautti tällä viikolla ajatusta mulle. Luin asiasta netissä ja melko monella tuntuu olevan kokemus siitä, että kun kyseisen vitamiinin on lopettanut niin olokin on helpottanut. Mielenkiintoista nähdä onko tällä nyt sitten mitään vaikutusta asiaan😀

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41362
   Lumme
   Osallistuja

   Manna, eikö sulla ollut jo sektio? Miten voit/voitte? Toivottavasti teillä kolmella kaikki hyvin <3

   Sapelihammastiikeri & Aurinko, onpa kiva kuulla, että rakenneultran jälkeen osaa jo olla hieman luottavaisemmin mielin. Mulla on ultra ensi viikolla ja täytyy kyllä sanoa, että se jännittää ehkä eniten koko raskausaikana. En vieläkään tunne mitään liikkeitä. Huomenna 19+0. Toivon, että ensi viikon aikana jo tuntisin jotain, niin voisi olla luottavaisemmin mielin.

   Hirveästi ei olla vauvasta uskallettu hössöttää, mutta päätettiin kuitenkin alkaa pesemään vaunun osia ja vauvanvaatteita varastosta. Pikkuhiljaa kun tekee, niin ei jää kaikki loppuraskauteen. Jos kaikki on hyvin ensi viikolla, niin ehkä sitten jo uskaltaisi alkaa sisustaa vauvan omaa huonetta ja hankkimaan vaatteita yms. En malttaisi odottaa 😀

   Toivonpilkahdus, mulle kans Mamma monivitamiinit aiheuttaa hieman huonoa oloa, ja ilmeisesti niitä suositellaankin syömään iltaisin ennen nukkumaan menoa. Kannattaa kokeilla. Mua se on hepottanut, mut en vaan meinaa koskaan muistaa ottaa niitä iltaisin 🙂

  • #41364
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Lumme, onneksi teillä on ultra ensi viikolla❤️ Vauvan huoneen laittaminen on asia mitä itsekkin odottaa kovasti🙈
   Mä jännitän myös ensi viikon nt ultraa. Oon huomannut olossa selkeän eron eilen ja tänään, tiedä sitten onko tämä vitamiineista vai ei. Pitää miettiä jos ottaisi iltaisin sen sitten ja kokeilisi niin😊👍🏻

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41371
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Lumme, rakenneultran odottelu oli kyllä tuskaista! Mutta pian se jo teilläkin on. Mä aloin epävarmasti tuntea ekoja liikkeitä just 19+ viikolla, selvemmin ja säännöllisemmin sitten siinä 20+ viikon lopulla. Eli eiköhän ne sieltä piakkoin ole tuloillaan!

   Mulle on iskenyt melkein enemmänkin ahdistus siitä kaikesta mitä pitää hankkia! Voi kun joku vaan kantaisi kaiken tarvittavan ovesta sisään, olisin niin tyytyväinen. Ehkäpä se pesänrakennusviettikin vielä jostain putkahtaa 😄

  • #41382
   Lumme
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, tsemppiä sullekin ultran odotteluun!

   Sapelihammastiikeri, musta olis ihana ostaa nättejä vauvanvaatteita (kirpparilta lähinnä), mutta imetystyynyn, pumpun, sitterin ja tuttipullojen yms. ostaminen ei kyllä inspaa yhtään ja hemmetti kun sitteritkin osaa olla kalliita (varsinkin ne nätit 😉 )

   Onko teistä jo joku ajatellut, että tahtoo lisää lapsia ja meinaa jatkaa IVF hoitoja imetyksen jälkeen? Mulle on aikasemmin ollut selkeää, että yksi lapsi riittäisi (miehen lapsen lisäksi), mutta nyt olen alkanut pohtimaan, että mitä jos.. Ehkä hieman ennenaikaista kun ei vielä tiedä millaista arki tulee olemaan (ja luultavasti olen täysin eri mieltä ensi helmikuun jälkeen), mutta silti olen yllättynyt että edes mietin tällaista.

  • #41383
   Lumme
   Osallistuja

   Otettiin muuten lapsivakuutus jo nyt Ifiltä. Hinta oli niin pieni ennen syntymää, että ei kannattanut odottaa, vaan ottaa ennen rakenneultraa.

   • #41385
    Lumme
    Osallistuja

    Tosin nyt selvisi, että vakuutus lähteekin voimaan heti kun sen ottaa, ei syntymästä, eli tulee 3 kk noin 150e ylimääräistä maksua, mutta toivotaan nyt että kun vakuuttaa kaikki, niin jos silloin ainakin kaikki olisi kunnossa 🙂

  • #41384
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mä toivon että kunhan hankintojen kanssa pääsee alkuun, niin sitten alkaa sujua. Aloittaminen tuntuu kovin vaikealta, onneksi ei ole vielä kiire!

   Me ollaan miehen kanssa puhuttu aina, että kaksi lasta olisi toiveissa ja haaveissa. Eli jos kaikki vaan menee hyvin niin luultavasti jatketaan jossain vaiheessa. Meillä toki sinällään hyvä tilanne, että ICSI:n jäljiltä 6 alkiota on pakkasessa odottamassa, eli helpomman kautta päästäisiin lähtemään liikenteeseen. Mulle myöskään hoidot eivät aiheuttaneet mitään suurempia fyysisiä eikä henkisiä oireita, toki se prosessi itsessään oli raskas.

   Toki koskaan ei tiedä mitä käy ja miten asiat lähtevät sujumaan! Meille molemmille tämä on ensimmäinen lapsi, ja mun mielestä on ihan luonnollista kyllä myös pohtia tulevaisuutta. Varsinkin kun nyt on kaikin puolin aika rauhallinen vaihe kaikessa ja tulevaisuus näyttää valoisalta, niin on aikaa miettiä kaikennäköistä! 😊

  • #41389
   Pioni
   Osallistuja

   Lumme, me otettiin myös ifiltä vakuutus nyt. 15+4 menossa mutta halusin ottaa sen jo näin ajoissa, pelkäsin että unohdan koko jutun jos en toimi heti😂

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41398
    Lumme
    Osallistuja

    Pioni, no niin hieno homma. Hieman tyyristä on varsinkin ekana vuonna :O , mutta onpahan vakuutettu kaiken varalle.

  • #41391
   Aurinko
   Osallistuja

   Mä ajattelin ottaa tuo OP-pohjolan vakuutuksen. En kyllä ole perehtynyt tuohon if:n vakuutukseen.

   Mekin olemme pohtineet toista lasta, meillä on vielä 7 alkiota pakkasessa. Tai ainakin toiveissa, ehkä käydä sieltä siirtämässä ne 7 pois. eihän niistä varmuutta ole, että niistä mikään tarttuu mukaan.

   TOivonpilkahdus tsemppiä nt-ultraan, se on kyllä jännittävä.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41396
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Me mietittiin, että jos nt ultrassa kaikki on hyvin niin aletaan kattelemaan vakuutuksia. Ei ole kyllä mitään hajua, että mitä siinä valitessa tulee ottaa huomioon😀

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41399
    Lumme
    Osallistuja

    Me ei oikein jaksettu kilpailuttaa. Olis varmasti pitänyt. Jossain vakuutuksissa oli omavastuu per tauti ja toisissa per vuosi. Ifissä oli per vuosi. Se tuntui meille jotenkin paremmalta. Kuten mahdollisuus suoravelotukseen. Korvaussummat tarkistettiin ja ne vaikutti ihan oklta, mutta olisi varmasti pitänyt kysyä muualtakin, mutta tällä nyt mennään.

  • #41416
   Keväinen
   Osallistuja

   Vastailen vähän myöhässä täällä. Ikävä kuulla Pioni, että töissä suhtautuivat nihkeästi. Mutta kuten sanoit, tärkeintä keskittyä itseensä ja vauvaan, jos olot ovat sellaiset ettei voi tehdä töitä!

   Tuli noista mammavitamiineista mieleen, että olen aiemmin lukenut jonkun violetissa purkissa olevan vitamiinin etenkin aiheuttaneen monelle pahoinvointia, eli niissäkin voi olla eroja. Mulla on käytössä orionin raskaus ja imetys monivitamiini ja se ei ole mulla aiheuttanut pahoinvointia, mutta toki varmasti yksilöllistä.

   • #41418
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Mulla on juurikin tää violetissa purkissa oleva. Jotenkaan ei uskalla enään yhtään ottaa niitä kun sain olonin sen verran hyväksi, että pääsin tänään töihin kuukauden kotona oleilun jälkeen. Pitää varmaan kokeilla jotain muuta merkkiä😊

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41423
    Keväinen
    Osallistuja

    Joo ei varmasti kannata riskeerata, kun olet saanut jo olon paremmaksi:)

  • #41432
   Lumme
   Osallistuja

   Rakenneultrassa käyty ja kaikki oli hyvin pienellä tytöllä <3 Kylläpä jännitti! Istukka on edessä, niin siksi liikkeet ei vielä tunnu. Oikein oli virkeä neitonen.

   • #41433
    Lumme
    Osallistuja

    Kävin myös ottamassa pitkän harkinnan jälkeen covid-rokotteen. Täytyy vaan toivoa, että se oli paras päätös.

    Pioni, toivottavasti pää ja niskakivut ovat jo hellittäneet!

   • #41434
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Ihana kuulla🥰 Paljon onnea pienestä tytöstä❤️

    Mä oon varannut ensi viikolla toiseen koronarokotukseen ajan. Ensimmäisen otin jo huhtikuussa. Nyt tosin mietin, että uskallanko sitä toista vieläkään ottaa😥

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41439
    Lumme
    Osallistuja

    Kiitos <3 Oliko sulla Toivonpilkahdus jo nt-ultra? Monennella viikolla menet?
    Mä halusin ottaa vasta kun näen, että rakenteellisesti kaikki kunnossa (enkä voi syyttää rokotetta rakenteellisista muutoksista), mutta toisaalta jos olisin sairastunut koronaan, niin se olisi varmasti tehnyt enemmän hallaa. Onneksi en kuitenkaan sairastunut. Luulisi, että 12 viikon jälkeen on turvallista ottaa. Tsemppiä asian kanssa painimiseen!

   • #41442
    Keväinen
    Osallistuja

    Ihana kuulla että kaikki oli ultrassa hyvin Lumme! <3

  • #41445
   Pioni
   Osallistuja

   Onnea hyvistä ultrakuulumisista Lumme! 😍

   Tänään oli neuvola, kaikki siellä hyvin. Sydänäänet kuunneltiin, aluksi pieni oli selvästi liikkeellä kun näytöllä vain vilahti sykkeet mutta kuului vaan liikkeistä ääniä. Lopulta rauhottui ja kuultiin sydänäänetkin❤ on onneksi helpottanut päänsäryt, niskat on aika juntturassa edelleen vaikka olen niitä jumpannut, venytellyt ja hierojalla käynyt. Varasin osteopatian ensiviikolle ja soittelen myös fyssarille jos sieltä saisi apuja.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41449
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Meillä oli tänään nt-ultra ja kaikki oli hyvin❤️ Olo on kyllä todella helpottunut. Pieni vastasi kokonsa puolesta ultrassa viikkoja 13+1, mutta alun laskujen mukaan mennään eli 12+4😊 Nyt sitten vaan odotellaan rakenneultraa joka on marraskuun puolessa välissä.

   Pioni kiva kuulla, että sulla päänsäryt on vähän helpottaneet ja että neuvolassa meni kaikki hyvin😊 Toivottavasti saisit apuja fyssarilta/osteopaatilta!

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41452
   Pioni
   Osallistuja

   Kun vaan pysyisi selväjärkisenä tässä ennen rakenneultraa😂 välillä niin pelottaa että onko kaikki hyvin, mitä jos ei ole, sit välillä on tosi varma olo että hyvin kaikki menee. Yhtä vuoristorataa🙄

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41453
   Pioni
   Osallistuja

   Niin ja onnea toivonpilkahdus! ❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41458
   Aurinko
   Osallistuja

   Lumme ja Toivonpilkahdus, ihana että ultrassa oli kaikki hyvin.

   Minäkin oon pohtinut aivan älyttömästi tota koronarokotetta. 😏 nyt ois 22+3, mutta en oo vieläkään sitä ottanut. 😞

   Sydänäänten kuuntelu kyllä helpottaa joka kerta. 😍

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41460
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Onnea Lumme ja Toivonpilkahdus, ihana kuulla hyviä uutisia!

   Koronarokotteesta, mä päätin rokotteen ottaa ja oon nyt saanut molemmat annokset. Kun tein päätöksen siitä ekasta ja sen sain, niin mulle tuli jotenkin helpottunut olo.

   Me ollaan nyt alettu pohtimaan isompia hankintoja ja pää on kyllä edelleen superpyörällä kaikesta! Niin paljon mietittävää että mitä tarvitsee, ja tää vauvantarvikemarkkina on kyllä aikamoinen bisnes.

  • #41475
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mites kaikki voitte?

   Mua alkaa kyllästyttää, kun nukkuminen on tosi levotonta. Jossain sovelluksessa sanottiin, että tässä vaiheessa voi unet muuttua elävämmiksi, mutta mulla on kyllä ollut kovin eläväisiä jo heinäkuusta asti. Sinänsä nukun ihan hyvin, mutta nuo jatkuvat levottomat unet kyllä vähän rasittaa. Muuten olo on tosi hyvä!

   Sain vähän mielenrauhaa viikonloppuna kun tehtiin isompia hankintoja jo valmiiksi. Vähän ehkä ajoissa, mutta esim. vaunuissa voi olla pahimmillaan sen pari kuukautta toimitusajat, niin päätettiin pistää nyt tilaukseen vaikka tällä hetkellä saldot olikin ihan hyvät ja luultavasti tulevatkin aika pian. Ostin myös Torista pussillisen pieniä vaatteita, niin jotenkin konkretisoitui taas lisää että tänne oikeasti olisi vauva tulossa 😄

  • #41477
   Pioni
   Osallistuja

   Täällä 17+2 menossa, tosi epäuskonen olo että näinkin pitkällä ollaan jo! Masu alkanut pullahtaa esille, iltaisin varsinkin. Nukkuminen on kans vähän niin ja näin, vessassa täytyy rampata vähän väliä ja unet tosi sekavia. Alko ehkä pari viikkoa sitten, joko heräilen pissa hätään tai sitten sekaviin/ahdistaviin uniin🙄 viikonloppuna alaselkää vähän juili, meni ohi levolla ja vettä juomalla. Mulla oli samanlaista ihan alkuraskaudessa vähän väliä, varmaan hormoneista johtuvaa ja kun kohtu kasvaa.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41493
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Mä nyt päädyin, että otan sen toisen rokotteen tällä viikolla👍🏻 Kyllä tätä sai miettiä😂

   Mä oon onneksi voinut nyt vähän paremmin. Mä nukun muuten hyvin, mutta usein herään aamuyöllä ja sitten menee pyörimiseksi😀 Ja nään aivan päättömiä unia. Mä huomasin tällä viime viikon lopulla, että masu pullahtanut tai itse huomaa kyllä eron.

   Sapelihammastiikeri, me ollaan tultu siihen tulokseen hankintojen kanssa että ostetaan sitä mukaan kun löydetään edullisia. Nyt ensi viikolla haetaan tutulta Stokken super söpö sänky pienelle😍 Vähän hirvittää olla näin ajoissa liikenteessä ostojen kanssa, mutta ei voitu olla tarttumatta tilaisuuteen.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41500
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mutta onpahan päätös nyt tehty Toivonpilkahdus!

   Just noi päättömät unet kyllä vaivaa, aamulla on sellainen olo ettei olisi nukkunut lainkaan.

   Me päädyttiin siihen, että vaunut on meillä se mihin panostetaan, jotenkin niiden ostaminen käytettynä tuntemattomalta tökkii ja meille tulee niille tosi paljon käyttöä kuitenkin. Kaikki muu sitten mahdollisuuksien mukaan käytettynä tai vähän edullisemmin. Meillä ystäväpiirissä ei ole vielä lapsia ja sukulaisistakin ollaan molemmat ”uuden sukupolven” vanhimpia, eli tutuilta ei ole mahdollista oikein saada mitään. Mäkin koitan Torista kovasti bongailla tiettyjä juttuja pikkuhiljaa. Mutta ymmärrän tuon hirvityksen ajoissa olemisesta, mulla on vieläkin sellainen olo että hätiköinkö tässä nyt kuitenkin 😅

  • #41509
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Hei kaikki! Mä siirryn tänne mukaan! 😍 8+2 tänään, elien oli varhaisultra.
   Onko jotain mitä ’kuuluu’ kertoa kun liittyy ketjuun? 😊

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41514
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Tervetuloa AmandaUnelma ja onnea vielä! Varhaisultra oli kyllä ihana merkkipaalu ❤️ Milloin sulla on laskettu aika? Ootko voinut hyvin vai joko on raskaus tuntunut olotilassa?

  • #41516
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Kiitos Sapelihammastiikeri!
   Laskettu aika on 9.5, aika jännää mulla on synttärit toukokuun lopussa 😊
   No on ollut mitä iheemmisempiä vaivoja, olin aika yllättynyt 😅 pahoinvointi tulee ja menee, viime viikolla oli tosi etova olo ja ei tehnyt mieli syödä yhtään mitään. Ennen sitä olin kipeä 2 viikkoa. Tällä viikolla on onneksi helpottanut vähän mutta nyt sitten väsyttää koko ajan.
   Mä en vieläkään tiedä mitä tehdä tokan rokotuksen kanssa, hienoa että täällä olette uskaltanut ottaa ja kaikki mennyt hyvin 😊
   Ostin kirjan ”What to expect when you are expecting”, oli pakko 😄

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41518
   Lumme
   Osallistuja

   Paljon onnea AmandaUnelma ja tervetuloa!

   Täällä 21+0. Voin oikein hyvin. Ainut ongelma on, että olen nukkunut vähän levottomasti. Tosin nyt kaksi viimeistä yötä olen nukkunut tosi hyvin 🙂

   Onko muuten muilla ollut niin, että sikiö on ollut muissa ultrissa isompi kokoinen kuin viikot, mutta rakenneultrassa vastaa viikkoja/ on pienempi. Kätilö ei ollut tästä mitenkään huolissaan, sanoi että vauvat kasvaa pyrähdyksissä, mutta jäi hieman vaivaamaan ettei ollut tällä kertaa isompi vaan jopa hieman pienempi. Kuulemma siro tyttö tulossa.

   Pioni, sulla ei enää ole kauaa rakenneultraan <3

  • #41520
   Aliisa
   Osallistuja

   Ronya
   32v, 1.ivf 1.pas tärppäsi, pakkanen tyhjä. Endometrioosin takia suoraan ivf ilman muita hoitoja, yritystä takana vajaa pari vuotta. Ensimmäinen lapsemme ja la 5.9.

   Aamu
   34 vuotta. 4. IVF:n viimeinen siirto tärppäsi. Kaksi keskenmenoa aiemmista kierroksista. Yritystä takana reilut 6 vuotta. LA 23.8.

   Piipii
   1. Icsi tuoresiirto tärppäsi. Ikä 30 ja laskettuaika 10.9

   Manna
   1. Icsi, tuoresiirto nega, pas tärppäsi. Ikä 35 ja esikoinen -09 luomuna aikaisemmasta suhteesta. Hoidot aloitettu 2016. La 23.10 ja kaksoset tulossa.

   Sinivuokko
   38v. Hoitojen keskellä luomuna tärppäsi. 2 vuotta yritystä alla. Ensimmäinen lapsi kummallekin. La 15.12.

   Viivi
   2.IVF, 1.PAS
   ei mitään pakkasessa
   Ikä 38 vee ja takana monta vuotta hoitoja
   Viime vuonna IVF jonossa yksi spontaani raskaus, joka diagnosoitiin tuulimunaksi viikolla 7. Nyt tämä viimeisin plussa 5+4 rv ja varhaisultra varattu 7.1.

   Lumme
   1.tuoresiirto- neg, pas toi plussan. Yritystä 2,5 vuotta takana. La 9.2. Ensimmäinen lapsi.

   Aliisa
   39v itsellinen äiti. Esikoinen -14 luomusti. Pakkasessa 7 blastoa. 1.IVF,pas4-La 5.6.22

   Keväinen
   Aurinko
   Sapelihammastiikeri
   Pioni

   Vauvan syliin saaneet: Sabrina, Kisu, Amelia, Lumi, Misqu, Taika, Heinä, Melli

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

   • #41529
    Lumme
    Osallistuja

    Ronya
    32v, 1.ivf 1.pas tärppäsi, pakkanen tyhjä. Endometrioosin takia suoraan ivf ilman muita hoitoja, yritystä takana vajaa pari vuotta. Ensimmäinen lapsemme ja la 5.9.

    Aamu
    34 vuotta. 4. IVF:n viimeinen siirto tärppäsi. Kaksi keskenmenoa aiemmista kierroksista. Yritystä takana reilut 6 vuotta. LA 23.8.
    Piipii
    1. Icsi tuoresiirto tärppäsi. Ikä 30 ja laskettuaika 10.9

    Manna
    1. Icsi, tuoresiirto nega, pas tärppäsi. Ikä 35 ja esikoinen -09 luomuna aikaisemmasta suhteesta. Hoidot aloitettu 2016. La 23.10 ja kaksoset tulossa.
    Sinivuokko
    38v. Hoitojen keskellä luomuna tärppäsi. 2 vuotta yritystä alla. Ensimmäinen lapsi kummallekin. La 15.12.

    Viivi
    2.IVF, 1.PAS
    ei mitään pakkasessa
    Ikä 38 vee ja takana monta vuotta hoitoja
    Viime vuonna IVF jonossa yksi spontaani raskaus, joka diagnosoitiin tuulimunaksi viikolla 7. Nyt tämä viimeisin plussa 5+4 rv ja varhaisultra varattu 7.1.

    Lumme
    1.tuoresiirto- neg, pas toi plussan. Yritystä 2,5 vuotta takana. La 9.2. Ensimmäinen lapsi.

    Aliisa
    39v itsellinen äiti. Esikoinen -14 luomusti. Pakkasessa 7 blastoa. 1.IVF,pas4-La 5.6.22

    Lasketutajat:
    Keväinen 8.1.
    Sapelihammastiikeri 17.1.
    Aurinko 26.1.
    Lumme 9.2.
    Pioni 5.3.
    Toivonpilkahdus 4.4.
    Aliisa 5.6.

    Vauvan syliin saaneet: Sabrina, Kisu, Amelia, Lumi, Misqu, Taika, Heinä, Melli, Aamu

  • #41521
   Aliisa
   Osallistuja

   Moikka🙋🏻‍♀️
   ja pahoittelut kun mun esittelyn lisäys ei mennytkään tuonne ensimmäisen viestin alle 🙈

   Kovin optimistisena liityin teidän joukkoon vaikka vasta rv 4+3. Nyt saa luvan pysyä kyydissä eikö 🥳

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

   • #41528
    Lumme
    Osallistuja

    Hurjasti onnea ja tervetuloa Aliisa! Nyt todellakin saisi pysyä kyydissä. Toivon niin paljon, että tämä tulisi sinulle syliin asti <3

    Milloin sulla on varhaisultra?

    • #41531
     Aliisa
     Osallistuja

     Kiitos 🥰 Päätin olla rohkea ja tulla peloista huolimatta tännekin keskusteluun jo nyt.
     Mä en vielä saanut ultra aikaa mutta eiköhän ne kohta sitä ilmoittele. Omien laskujen mukaan osuisi varmaan syysloma viikolle.

     Poika -14💙
     IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
     1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
     2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
     3. Pas 8/21 -> neg
     4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
     5. Pas 3-4/22 ?

  • #41540
   Aurinko
   Osallistuja

   Onnea Amandaunelma ja Aliisa. Ilmoitelkaahan kun on ultrat ohi, toivottavasti kaikki menee hyvin ja pienet pysyvät matkassa. 🙂

   Toivonpilkahdus täällä on tullut tutuksi myös nuo hyvin sekavat unet ja aamuyön heräily. 😀 tuntuu, että vauvakin alkaa aina potkimaan joskus 5 aikaan, jolloin voisi vielä ihan hyvin nukkuakin. Täällä on nyt 23+1 viikot ja maha kyllä näkyy jo aika paljon ja paineen tunnetta on alavatsalla, ehkä myös muutamia supistuksia havaitsin viikonloppuna. Soitinkin jo niistä neuvolaan, kun huolestuin, että näin aikaisin tulee supistuksia. Toki ne on ollut kivuttomia ja vain muutama päivässä.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41545
   Sabrina
   Osallistuja

   Anteeks tulin huutelemaan tänne, onko Manna vielä kuulolla, mitä sinne kuuluu?❤

   • #41742
    Lumme
    Osallistuja

    Toivottavasti Mannalla on ollut vain kiirettä vauvojen kanssa ja tulee pian kertomaan meille miten voi <3

   • #41763
    Sabrina
    Osallistuja

    Niinpä!❤
    Tästä ryhmästä tuli niin tuki ja turva,sitä jännitti ja mietti muiden tilanteita hoitojen alusta asti.
    Näin jopa joskus unta jostain,vaikka kaikki on ihan anonyymejä 🤣
    Toivottavasti pian kuullaan mitä Mannalle kuuluu🥰

  • #41548
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   AmandaUnelma ja Aliisa kiva saada teidätkin tänne🥰 Ja onnea vielä molemmille❤️

   Siis mulla on tuntunut nyt kerran semmonen tunne vatsassa kun olisi elohiiri ja useamman kerran sellaista kuplintaa? Voiko tässä vaiheessa vielä tuntea liikkeitä?😀

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41549
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   AmandaUnelma ja Aliisa kiva saada teidätkin tänne🥰 Ja onnea vielä molemmille❤️

   Siis mulla on tuntunut nyt kerran semmonen tunne vatsassa kun olisi elohiiri ja useamman kerran sellaista kuplintaa? Voiko tässä vaiheessa vielä tuntea liikkeitä?😀

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41550
   jojoba
   Osallistuja

   Moikka!

   Tulin kysymään neuvoa. Elikkä, miten olette pysyneet järjissänne plussauksen jälkeen? Tulin spontaanisti raskaaksi, ja viikkoja pitäisi juuri nyt olla 6 kasassa. Viimeksi sain juuri näillä kohdin keskenmenon, joka ilmeni kovina kuukautiskipuina. Viimeksi raskausoireita (pahoinvointia, närästystä) oli todella paljon, ja nyt ei ole mitään… Nyt taas vatsaa jomottelee, varsinkin iltaisin/öisin, ja tuntuu, että menetän järkeni kun koitan googlettaa koko päivän eri tapoja tietää onko raskaudessa kaikki hyvin (HCG mittaukset, varhaisultrat yms.) Tai onko jotain mitä voisin tehdä, jottai saisin mielenrauhan asiassa? Varasin viikon päähän varhaisultran, ja toivon, että jos näen vauvan sykkeen pystyisin rauhoittumaan vähän… Mietin myös olisiko HCG mittauksesta apua?

   SOS

   Spontaani raskaus 11/21 --> KM
   IVF pitkällä kaavalla 11.03.21-->

   • #41552
    Aliisa
    Osallistuja

    Omista kokemuksista voin sanoa, että oireet voi näköjään vaihdella eri raskauksissa ääripäihin ja silti kaikki on viikkoihin nähden hyvin. Esikoisessa ja kahdessa km mun raskausoireet olivat todella voimakkaita. Tässä nykyisessä (4+5) oireet on ollut paljon vähäisempiä. Silti sama lääkitys ollut ja alkioiden ikä yms. Kuitenkin on luottavainen olo, koska testien viivat tummentuu.
    Itselle sopivin on tuo testien seuraaminen, koska se on halpaa muuhun verrattuna. Toki verikoe myös toisi turvaa, mutta luotan myös kokemukseen siitä että silmin näkee kuinka testien on normaalia tässä kohdin tummentua. Viikkonäyttöinen digitesti voi tuoda vielä lisäturvaa. Ultrat sitten tietysti se varmin vaihtoehto.

    Mutta omasta kokemuksesta sanon, että oireiden vähyys ei ole välttämättä huono juttu eikä kerro tilanteesta mitään.

    Poika -14💙
    IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
    1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
    2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
    3. Pas 8/21 -> neg
    4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
    5. Pas 3-4/22 ?

   • #41612
    jojoba
    Osallistuja

    Kiitos vastauksista 🙂 varasin itselle varhaisultran huomiselle. Mietin myös verikokeisiin menoa, mutta eikö HCG arvot voivat olla korkealla vaikka keskenmeno olisi tullut? Vai kuinka nopeasti ne laskevat?

    Spontaani raskaus 11/21 --> KM
    IVF pitkällä kaavalla 11.03.21-->

  • #41551
   Pioni
   Osallistuja

   Jojoba, itellä kahden keskenmenon jälkeen oli tosi vaikea luottaa tähän raskauteen ja on edelleenkin vaikka viikkoja 17+6.. Mutta mulla itsellä auttoi ultrissa ramppaus, vaikka lompakolle ei tee hyvää. Sit yritin vain päivä kerrallaan mennä, jotenkin sitä on vaan pelko perseessä asti selvitty tähän asti. Kävin myös hcg mittauksessa ja sekin auttoi vähän kun näki että luvut tuplaantui. Tsemppiä tosi paljon raastaviin aikoihin❤ pidän peukut pystyssä!!

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41554
   Lumme
   Osallistuja

   Onnea Jojoba! Myös omat raskaudet voivat olla hyvin erilaiset, joten eri oireista ei kannata huolestua. Mullakaan ei ollut muuta kun jomotusta. Alun paniikkiin auttoi mulla kävely. Tein 10 kilsan kävelyretkiä ja kuuntelin podcasteja. Se oli ainut mikä mua rauhoitti ja sain ajatukset muuhun. Uskon, että kun pääset tämän viikon yli niin olosi hieman helpottuu tai viimeistään ultrassa.

  • #41555
   Pita
   Osallistuja

   Täällä myös yksi optimistinen liittyy mukaan. 🙋‍♀️ Viikkoja pitäisi olla 5+3, kun soittelin tänään klinikalle.❤️

   Kyselin sieltä ohjeita koronarokotukseen, kun minulle pitäisi toinen rokote laittaa ensi viikolla. Sieltä suosittelivat etten ottaisi ensimmäisellä kolmanneksella. Miten teillä? Onko rokotus osunut juuri ensimmäiselle kolmannekselle?

   Tää plussa tuntuu hurjalle, eikä oikeen voi käsittää vielä. Klinikan nainen käski olla neuvolaan yhteydessä. Tallensin neuvolan puhelinnumeron kännykkää ja aloin itkemään. En uskaltanut soittaa vielä. Mulla ei oireita juurikaan ole ollut. Pientä palelua ja lämmönnousua olen huomannut, mutta en juurikaan muuta.

  • #41556
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pitalle paljon onnea❤️ Mulla tehostetokote olisi osunut juuri sille viikolle kun plussasin. Itse päädyin klinikan suosituksen mukaan siirtämään sen ja tänään kävin sitten ottamassa kun nyt on ensimmäinen kolmannes ohi😊 Siinä menee kyllä aikansa, että uskoo siihen plussaan🙈 Mä pelkäsin myös neuvolan varaamista heti, mutta päädyin kuitenkin varaamaan jotta sinne sai sitten ajan oikeaan aikaan jos olisi ollut ruuhkia tms.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41562
    Pita
    Osallistuja

    Tuota en tullut ajatelleeksi, pitää soittaa ensi viikolla. Millä raskausviikolla olet nyt? Minäkin siirsin rokotusajan.

    • #41563
     Toivonpilkahdus
     Osallistuja

     Mulla on nyt 13+5😊 Ja rokotteista vielä, että ainakin mulle sanottiin rokoteneuvonnasta että ei haittaa vaikka rokotteiden väliin tulee useampi kuukausi.

     1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
     1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41557
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Jojoballe myös onnea plussasta😊 Mä oon rampannut ultrissa useamman kerran nyt raskauden aikana. Se on ollut itselle hyvä keino pitää pääkoppa kasassa🙈 Ja mullakin auttoi se, että menee päivä kerrallaan.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41567
   Lumme
   Osallistuja

   Pitalle myös onnea! Ihanaa, että joka kuukausi tulee uusia plussanneita <3

   Mä otin ekan rokotteen rakenneultran jälkeen ja nyt olisi seuraava jo tän kuun lopussa, mutta musta tuntuu, että siirrän tehostusta hieman kauemmaksi.

   Me alettiin ru jälkeen ostamaan kaikkea vauvatavaroita. On ollut ihana etsiä kaikkea söpöä pientä vauvalle. Päätin rakenneultran jälkeen, että käy tässä miten tahansa, niin haluan ottaa kaiken irti raskausajasta ja fiilistellä tulevasta 🙂 Vielä pitäisi ostaa rintapumppu, tutit ja tuttipullot ja muutamia vaatteita yms. pientä. Onko kellään tietoa mikä rintapumppu kannattaa ostaa?
   Muuten alkaa olla kaikki kasassa. Onneksi miehen lapselta oli kaikki isoimmat vielä tallessa kuten rattaat, pinnasänky jne.

   Vauvan liikkeet on alkanut tuntumaan viikon 20+ jälkeen 🙂 Tänäkin aamuna oikein komensi minut ylös sängystä potkimalla ja myllertämällä vatsassa.

   Mukavaa viikonloppua!

   • #41581
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Mä en oo vielä rintapumppuihin perehtynyt muuten kuin että kaveri suositteli Philipsin sähkökäyttöistä (Avent) sekä Lansinohin manuaalista😊

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

    • #41583
     Lumme
     Osallistuja

     Niin moni on maininnut Philipsin sähkökäyttöisen, että taidan päätyä siihen. Kiitos!

   • #41586
    kisu
    Osallistuja

    Mulla on Philips Avent ja se oli helppo käyttää ja sen pullo oli musta tosi hyvä. Pulloa saisi myös lasisena, ainakin sitä pientä, mutta meillä se on jo auttamatta liian pieni niin jäi kokeilematta. Ainoa miinus tässä on se että pullo ja tutti on vähän hankala saada kunnolla puhtaaksi, maito kun tarttuu kiinni kuin täi tervaan.

    Sähköpumpun lisäksi suosittelen alipainepumppua, ainakin sitten jos on maidon suihkuamisen kanssa ongelmia (mulla alun pumppaaminen varmaan aiheutti sen, että nyt maitoa suihkuaa). Kun vauva oli vielä pienempi kuin nyt ja maitoa tuli koko kylän tarpeisiin sekunneissa, käytin alipainepumppua ennen syöttöä. Siinä ei tule rinnalle samanlaista stimulaatiota kun varsinaisella pumpulla, mutta pahimmat paineet saa pois. Mulla on itselläni Elvie-merkkiset alipainepumput (tykästyin niin paljon että ostin toisenkin), mutta myös Lansinoh-merkkisiä on kehuttu ja veikkaan että muutkin samanmalliset toimii yhtä hyvin.

    Ja rintakumin saa muuten ainakin Helsingissä sairaalasta jos näyttää siltä että siitä olisi imuotteelle apua, niitä ei kannata hankkia etukäteen. 🙂

    • #41587
     Lumme
     Osallistuja

     Kiitti Kisu! Onko tuo puhdistusongelma just Avent pulloille ominaista vai yleensä? Toiveena olisi ostaa juuri lasinen tuttipullo.

   • #41590
    kisu
    Osallistuja

    Meillä on vaan Aventin muovisia ja LifeFactoryn lasisia pulloja. Lasiset puhdistuu paremmin sekä koneessa että käsin, muovisiin jää maitoproteiinia tai rasvaa reunoille jos ei pyyhi sisältä talouspaperilla tai astiapyyhkeellä. Tuttiosat on molemmissa pulloissa tosi kapeat ja ne jää kanssa turhan helposti likaisiksi, siihen en oo vielä keksinyt mitään superkikkaa. Aventin tutti on kuitenkin ainakin meille parempi, Life Factoryn tutti tuntuu valuttavan maidon vaa suoraan ulos kun tarkoitus olisi että vauva joutuisi myös tekemään vähän töitä pullostakin syödessä (me on tosin käytetty sitten Ainun tuttia, joka saatiin mukaan sairaalasta, ja sen kanssa taas joutuukin jo oikeasti hommiin). Oon pystynyt antamaan anteeksi tän haastavamman putsauksen tuon tutin takia, kun se tosiaan toimii hyvin. Aventin tutin malli myös muistuttaa enemmän rintaa kun on leveämpi 🙂 mutta tähänkin tosiaa saa lasisia pulloja, luulisin että käyvät myös siihen pumppuun.

  • #41568
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Onnea Pita ja jojoba! Mun mielestä varhaisultra antoi mielenrauhaa, mutta toisaalta se kuului vielä hoitoprosessiin. Sykkeen kuuleminen oli ihmeellistä. Kyllä senkin jälkeen meni tosi pitkään tosi epäuskoisissa tunnelmissa, itse koitin vain ajatella, että en voi mitenkään mihinkään vaikuttaa. Se auttoi mua.

   Mä taas nimenomaan aikaistin tokaa rokotusta, toki sain ekan vasta siinä toisen kolmanneksen alussa. Ajattelin, että mieluummin mahdollisimman pian ne rokotteen hyödyt. Lisäksi haluaisin influenssarokotteen, niin ajattelin, että sitä parempi mitä pidemmän ajan ehdin saada noiden kahden välille.

   Mä en jotenkin osaa vieläkään fiilistellä! Saatiin isommat hankinnat tehtyä, mutta mitään pienempää ei vielä ole. Tai no, yhden säkillisen vaatteita ostin käytettynä kun sain edullisesti. Vauvanvaatteetkin jotenkin lakkasi olemasta suloisia kun onkin alkanut miettiä niiden käytännöllisyyttä ja käyttöikää 😄 Jotenkin tuntuu kaikki vielä niin kaukaiselta ja toisaalta siltä että ihan justhan jo on tammikuu.

  • #41572
   Keväinen
   Osallistuja

   Ihanaa että on liittynyt monia mukaan keskusteluun, paljon onnea uusille plussanneille! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ❤️!

   Täällä menossa 26+1, ja viimeinen kolmannes alkaa jo pian, mikä tuntuu ihan hullulta! Tällä viikolla oli sokerirasituskoe, ja onneksi siltä osin kaikki hyvin. Nyt aika tuntuu jo kuluvan paljon nopeammin kuin alkuvaiheessa, kun suuri huoli tuntui koko ajan olevan läsnä. Toki huolta on yhä, mutta se on helpottanut. Kovasti tsemppiä etenkin alun huoliin niille joilla niitä on. Vaikkakin se on vähän karua, niin itse ajattelin (ja ajattelen yhä), että jos käy huonosti, se ei ole omissa käsissä, joten täytyy vaan toivoa että kaikki menisi hyvin.

   Vauva onneksi potkii päivittäin ja maha kasvaa, mikä tuntuu ihanalta. Oon tehnyt viime aikoina aika paljon hankintoja, kun sain jonkun boostin 😄. Suurimmaksi osaksi oon ostanut käytettynä, mutta vaunut hankitaan uutena, ja ne pitäisi yrittää tässä kohta puolin valita.

   Niin ja rokotteista, otin molemmat toisella kolmanneksella, ja olen kyllä tyytyväinen päätökseen (en olisi edes saanut juuri aiemmin). Tsemppiä pohdintoihin:).

   • #41584
    Lumme
    Osallistuja

    Mustakin Keväinen on tullut kirppishaukka. Ihan muutaman asian ostin uutena, mut muuten kaikki on kirpparilta. Tsemppiä vaunujen hankintaan! Meillä on bugaboon yhdistelmävaunut (miehen lapsen vanhat), jotka vaikuttaa tosi hyviltä ja ne sai pesemällä kuin uudeksi. Mutta tosiaan nämä jo oli, niin en päässyt tekemään vaunuvertailuja.

    Talvivauvan (la helmikuussa) saaminen mietityttää. Lähinnä, että missä vaiheessa vauvan kanssa pystyy tekemään vaunulenkkejä ulkona ja miten vauva tulee pukea (kuinka kylmä on ulkona ja minkä kokoinen hän silloin on?!)?

   • #41593
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Meillä oli tää sama, että vaunut tuli uutena mutta muuten oon harrastanut Tori-haukkailua 😁 Meillä on lähellä yksi tosi hyvä lastenvaatekirppis, missä oon pari kertaa käynyt enkä löytänyt mitään ja siksi oonkin jotenkin manaillut, että tuntuu kauhean vaikealta kaikki. Mutta tänään löysin vaikka mitä, ehkä tässä on nyt jotkut silmät ruvennut avautumaan eri tavalla!

    Oon myös miettinyt tätä pukeutumispuolta, kun meillä koiran takia ulkoilua tulee kuitenkin joka tapauksessa. Täällä etelässä ei myöskään koskaan talvista tiedä, voi olla tosi kylmä tai sitten ei juuri edes pakkasta.

   • #41597
    Keväinen
    Osallistuja

    Joo kirppishaukkailu on melkeen addiktoivaa 😂. Mut jos nyt saa suurimman osan hankittua tässä syksyllä, niin ei tuu sitten kauheeta stressiä siellä lopussa jos on raskas liikkua tms 😅. Hyvä että Lumme teillä on toimivat vaunut entuudestaan, varmasti nuo hintavammat merkit pysyvät hyvänä pitkään 😊.
    Ja jep tosi vaikea ennustaa miten kylmäkään talvella on, mutta kuulin että hyvällä lämpöpussilla pärjäisi myös pitkälle, ja sen alle ei tarvitse välttämättä montaa kerrastoa. Merinovillahaalarin löysin myös kirpparilta kun joku sanoi että se on ehdoton 😅. Ja nuo äitiyspakkauksen talvivaatteet on kyllä liian isoja vastasyntyneelle, joten niistä ei hirveästi ole apua vielä. Meillä myös koira, ja ulkoilua tulee vaihtelevissa maastoissa, joten vaatteiden lisäksi pitää miettiä sitä myös vaunujen suhteen. Hyvä kun alkoi löytyä myös lähikirppikseltä juttuja sapelihammastiikeri, varmaan sielläkin tuurista kiinni milloin tulee myyntiin sellaisia juttuja joita itse haluaa/ tarvitsee.

  • #41580
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Mullakin oli tänään sokerirasituskoe ja arvot oli kohdillaan☺️ Vähän teki tiukkaa kyllä kun mulla tuo oksentelu tuli nyt takaisin viime viikolla. Olin aivan varma, että en selviä tästä aamusta mutta jollain ihmeellä sain pidettyä litkun sisällä😀 Ostin tänään kirpputorilta dopplerin ja äsken kun sitä kokeilin niin sykkeet löytyi🥰

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41585
    Lumme
    Osallistuja

    Toivonpilkahdus, hienoa että arvot kohdillaan!
    Sydänäänet <3

  • #41606
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Hienoa että moni ootte löytänyt kirppareilla paljon tavaraa! Eilen kun selailin instagramia tuli paljon vauva mainoksia vastaan ja vitsit sais kyllä upotettua omaisuuden kaikkeen tarvittavaan jos haluaa 😂
   Mun äiti on säästänyt mun ja veljeni kaikki vaatteet, vaunut ja syöttö tuolin niin meidän ei onneksi tarvitse hankkia paljon mitään. Tai pinnasänky sit myöhemmin, niitä on onneksi meidän lähi kirppareilla usein ja halvalla. Sellaiset tukevat massiiviset, tulee varmasti hienot kun maalaa valkoiseksi 😊
   En ole vielä tehnyt mitään hankintoja pikkuiselle, sellasen bola korun ajattelin kyllä että olisi kiva hankkia.

   Huomenna ois eka neuvola käynti, jännittää vähän mutta onneksi mies saa nyt tulla mukaan! Hän on varmaan enemmän innoissaan 😄

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

   • #41615
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Tsemppiä ensimmäiseen neuvolaan😍 Kiva, että teiltä löytyy jo paljon kaikkea tavaraa👌🏻 Saa kyllä täällä ainakin tosissaan miettiä mitä tarvitsee ja mitä on järkevää ostaa😀 Tuntuu, että tavaraa löytyy kaupoista vauvoille niin paljon.

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41613
   Aamurusko
   Osallistuja

   Moikka! Uskaltaudun nyt tälle puolelle, vaikka ei ole ollenkaan luottavainen olo enkä jaksa uskoa että olen raskaana. Toisessa ketjussa olin nimellä Aamu mutta huomasin että mähän olen toinen Aamu täällä niin vaihdoin nyt Aamuruskoksi 😅

   Mulla siis taustalla endo/adenomyoosi ja kaikenlaista pienempää jota piti hoitaa pitkään ennen kuin pääsi hoitoja aloittamaan. Samalla selvisi että tarvitaan ICSI miehen näytteen vuoksi. Kävi uskomaton tuuri ja tuoresiirrosta alkoi tämä raskaus. Olen potenut huonoa omaatuntoa siitä, että toiset joutuu yrittämään vuosia ennen kuin tulee plussa ja jostain käsittämättömästä syystä meillä meni näin hyvin. Jopa lääkäri sanoi ettei olisi ikinä uskonut.

   Nyt siis viikkoja 10+4, kaksi kertaa käyty varhaisultrassa lääkärin ohjeiden mukaisesti. Tokassa ultrassa kaikki oli tosi hyvin – vahva syke, raajat liikkui ja koko vastasi ikää. Parin viikon päästä NT-ultra, jota jännitän kovasti. Pahoinvointia mulla on ollut käytännössä plussasta asti mutta ei oksentelua, sellasta krapulaoloa vain joka pahenee iltaa kohti. Nyt vaivana aivan hirveä unettomuus joka ei meinaa millään katketa. Saan hyvin illalla unen päästä kiinni mutta aamuyön vessakäynnillä jään valvomaan. En myöskään pysty nukkumaan päiväunia. Nyt jouduin jäämään sairaslomalle, kun olo on niin hirveä viikkokausien univelasta. Mahtaisiko kellään olla tähän vinkkejä…?

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

   • #41614
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Kiva saada sut tänne❤️ Nt-ultran odottelu oli kyllä jännittävää, onneksi sulla ei oo siihen enää kovin pitkä aika😊 Mulla on myös ollut tuota aamuyöllä heräämistä vessahätään ja sitten en mäkään saa enää unta… Mä en oo ainakaan keksinyt siihen mitään keinoa jolla pystyisi saamaan taas unen päästä kiinni. Onneksi ihan joka yö ei enää jää valvomaan. Toivottavasti siellä helpottaisi kanssa ja saisit nukutuksi❤️

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41616
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Kiva saada sut tänne Aamurusko! Ihana kuulla että kaikki on ollut hyvin.

   Älä pode huonoa omatuntoa. Meillä jokaisella on omanlaisemme tarina ❤️ Sulla on oikeus iloita ja nauttia tästä!

   Nukkumiseen ei valitettavasti mullakaan ole mitään hyviä vinkkejä. Mä oon pääsääntöisesti onnistunut kyllä nukahtamaan heräämisen jälkeen (joskus menee pyörimiseksi), mutta uni on laadultaan levotonta ja katkonaista. Päättömät unet eivät ole helpottaneet vieläkään. Nt-ultraan asti mulla oli väsymystä silti selvästi enemmän, onneksi oma työ mahdollisti välillä lyhyet päiväunet vaikka kesken päivän. Mutta vaikka varsinainen tilanne ei ole helpottanut, niin alkuraskaus oli väsymyksen suhteen ainakin mulla huomattavan paljon raskaampaa. Toivotaan, että tilanne helpottaisi sullakin!

  • #41625
   Lumme
   Osallistuja

   Onnea Aamurusko ja kiva saada sinut tänne! Tsemppiä nt-ultran odotteluun.

   Kärsin kans yövalvomisesta, enkä ole vielä keksinyt siihen ratkaisua. Neuvolassa sanotttiin niiden johtuvan hormoneista, jotka alkavat totuttaa äitiä yöheräämisiin. Loppua kohden hormonitasot onneksi nousevat ja äidit jaksavat paremmin jatkuvista heräämisistä huolimatta. Sitä odotellessa 😀

   Mulla tuli eilen yksi raskauden rajapyykki täyteen, eli 154 päivää raskautta takana (22+0) ja sain tänään tehtyä kelahakemukset (äitiysaha, vanhempainpäiväraha, lapsilisä ja äitiysavustus/pakkaus). Muutaman viikon päästä pitäisi tulla äitiyspakkaus 🙂 En malta odottaa! Tänään oli myös neuvola ja ekaa kertaa ei tarvinnut jännittää kuuluuko sydänäänet kun mahatyyppi potki mua koko neuvolassa oloajan <3

  • #41627
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Vaikuttaa olevan harmillisen yleistä tämä huono nukkuminen!

   Onnea Lumme rajapyykistä! Mä sain äitiyspakkauksen eilen, ja vaikka olin kyllä netistä sen sisältöä jo katsellutkin niin kyllä silti yllätti se tavaran määrä. Musta siinä on tosi kivoja vaatteita ja muutenkin uskon että käyttöä tulee kaikelle!

   Mä tässä just tänään laskin, että töitä on jäljellä enää 7 viikkoa ja pari päivää päälle, mikä kuulostaa ihan tosi vähältä. Yksi viikko lomaillaan vielä tässä välissä. Huonoa nukkumista lukuunottamatta voisin välillä hyvinkin unohtaa olevani raskaana, ja on tosi edelleen on vaikea välillä uskoa että meille oikeasti on tulossa vauva. Milloinkohan se oikeasti konkretisoituu? 😄

  • #41631
   Pioni
   Osallistuja

   Onnea plussanneille ja tsemppiä Aamurusko Nt- ultran odottamiseen! 😊

   Täällä vaihtuu huomenna jo 20. viikko. Siis apua miten aika menee nopesti! Samalla kyllä hitaasti kun odottelen rakenneultraa, vielä olisi 1,5viikkoa siihen.. Voi kumpa kaikki olisi pienellä hyvin. Liikkeitä olen tuntenut silloin tällöin viikon ajan, selviä muljahduksia ja hipaisuja😍 Täällä viime yö oli ihan kauhee, ihme painajaisia taas ja heräilin vähän väliä. Mullakaan nukahtaminen ei ole vaikeaa, mutta unet on levottomia ja aamulla tuntuu että ei olisi nukkunut yhtään..Onneksi on vapaapäivä. Aamupäivällä menen fyssarilla käymään, mulla toi niska/hartia seutu on ihan jumissa ja tuntuu et jumpat kotona ei auta mitään.

   Ihanaa Lumme! 😍 Itse odotan kans kovasti tuota rajapyykkiä, vielä olisi n. kolmisen viikkoa siihen.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41633
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Lumme, ihanaa että sulla tuo rajapyykki täyteen😍

   Sapelihammastiikeri sulla ei ole enää pitkä aika äitiyslomaan☺️ Mä oon miettinyt uskooko raskauden kunnolla vasta kun on synnyttämässä🙈

   Pioni onneksi kohta sielläkin on rakenneultra❤️ Mulla olisi vielä reilu kuukausi odoteltavaa😁

   Meillä oli tänään toinen neuvola ja kaikki siellä hyvin! Sykkeitäkin päästiin kuulemaan❤️ Ootteko te muut jaksaneet urheilla? Musta tuntuu että poden vähän huonoa omatuntoa siitä, että aiemmin aktiivisena ihmisenä nyt ei ole vain ollut energiaa oksentelun ja pahoinvoinnin takia. Toki olen käynyt koiran kanssa kävelyillä ja onneksi paristi jaksanut jopa lihaskuntotreeniä tehdä.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41635
   Pioni
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, kotona oon jumppaillut ja venytellyt mutta aika lyhyitä sessioita olleet😂 pitäisi panostaa enemmän..

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41637
   Keväinen
   Osallistuja

   Tervetuloa aamurusko, ja ei tietenkään pidä tuntea huonoa omatuntoa nopeasta onnistumisesta – ihanaa että teillä kävi niin hyvin! ❤️

   Mullakin on vielä 7 viikkoa mammalomaan, mikä tuntuu samalla lyhyeltä ja pitkältä 😄. Saatko aloitettua omasi vähän aiemmin sapelihammastiikeri (vaikka ei meillä olekaan kuin reilu viikko la välillä)?

   Mullakin on kyllä urheilu vähän jäänyt, kun koronan takia salikin oli pitkään kiinni. Mutta kävelyä ja ulkoilua oon pyrkinyt aktiivisesti harrastamaan, ja koira siihen ’pakottaakin’ onneksi. Sitten taas tarkoitus aloittaa aktiivisemmin urheilu joskus ensi vuonna kunhan tilanne vauvan kanssa sallii.

  • #41638
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mä pidän yhden viikon tässä lomaa vielä syksyllä, mutta muuten aloitan sitten kun äitiysrahakausi alkaa siinä joulukuun alkupuolella. Mulla on kyllä ainakin vielä sellainen olo, että hyvin voisin tehdä töitä vaikka kuinka pitkään, kun istun vaan tietokoneella ja voisin tehdä myös täysin etänä. Tuntuu, että jään kauhean aikaisin pois 😄

   Mä oon jaksanut ihan kohtuullisesti liikkua, pyöräilen töihin ja käyn salilla muutaman kerran viikossa. Salitreeni on kyllä kevyempää kuin aiemmin, mutta ihan viime aikoina sekin on tuntunut kivalta ja tekisi kovasti mieli vähän lätkiä painoja tankoon. Mutta oon malttanut mieleni ja pysytellyt mukavuusalueella. Vatsakaan ei vielä ole kovin pahasti tiellä. Mutta oman jaksamisen mukaan, ja mullakin on ollut kevyempiä kausia sillon kun ei oo jaksanut. Huonoa omatuntoa ei kannata sen suhteen potea, kroppa on kyllä ihan kovilla ilman treeniäkin!

  • #41639
   Keväinen
   Osallistuja

   Ahh niin okei! Ihanaa että voit pitää lomaviikonkin vielä ☺️. Joo se on jännä varsinkin kun vertaa muihin maihin, miten aikaisin täällä alkaa äitiysloma, mutta toisaalta myös ihanaa sitten että on (toivottavasti) hetki aikaa rauhoittua ennen h-hetkeä 😄.

  • #41640
   Pioni
   Osallistuja

   Mulla alkaa äitiysloma tammikuun lopulla, mutta pidän ennen sitä talviloman ja viikon verran kertyneitä lomapäiviä. Eli tammikuun puolenvälin tienoilla loppuisi työt. Niin outo ajatus! 😅

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41642
   Keväinen
   Osallistuja

   Ihanaa että pääset myös sitten jo ’lomailemaan’ Pioni! Ja samaistun, kaikki tuntuu oudolta 😄, miten voi olla että ollaan jo tässä vaiheessa. Pitää valmistautua ja tehdä hankintoja ym., ja samalla vaikea uskoa, tapahtuuko tämä oikeasti.

  • #41644
   Aamurusko
   Osallistuja

   Kiitos kaikille tervetulotoivotuksista ja kivoista kommenteista ♥️ Onpa kurjaa, että monilla nukkuminen on huonoa raskauden aikana. Mä kävin nyt lääkärissä, kun totesin etten pärjää tän uupumukseni kanssa ja sain reilun sairasloman – täytyy toivoa, että se auttaisi ja pääsisin sitten taas töihin.

   Mulla on huono omatunto ihan kaikesta, myös vähäisestä liikkumisesta! Ennen koronaa tykkäsin käydä jumpissa, mutta vaikka nyt taas pääsisi, niin en silti jotenkin uskalla mennä – sekä tautien pelossa että siksi, että oma kroppa tuntuu tosi kummalliselta enkä tiedä, mitä kaikkea edes pystyn tällä hetkellä tekemään… Kävelyä, sauvakävelyä, päivittäistä venyttelyä ja erilaisia pieniä kehon painolla tehtäviä lihaskuntoliikkeitä olen tässä enimmäkseen tehnyt eli pyrin pysymään pienessä liikkeessä, vaikken varsinaista urheilua oikein jaksa. Yritän nyt kehitellä jonkin lyhyen kotiohjelman lihaskunnolle, jota tekisin säännöllisesti, ettei olisi niin huono omatunto. Uimaan tekisi myös mieli, ehkä nyt sairaslomalla uskaltaisin mennä ei-ruuhka-aikaan kokeilemaan, mikäli fyysinen olotila tästä helpottuu.

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #41659
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mitäs kaikille kuuluu?

   Mä täällä manailen että pääsinkin sanomasta että olo on hyvä! Nyt tuntuu että ihan yhtäkkiä alkanut tulla kolotuksia ja juilintoja vähän sinne ja tänne. Alaselkä väsyy herkästi ja alavatsalla tuntuu kummia, vähän kuin olisi menkat tulossa. Toivon etten manaillut piruja seinille! Ei kai tässä vielä mistään kovin pahoista vaivoista voi väittää kärsivänsä, mutta ihan mielellään olisin ilmankin 😄

  • #41660
   Pita
   Osallistuja

   Täällä on menossa rv 6+6. Viikon päästä olisi eka ultra. Mulla on ollut oireita koko ajan tosi vähän, jos en tietäisi olevani raskaana en kyllä osaisi mitään epäillä. Välillä tämä oireettomuus alkaa epäillyttämään, onko kaikki hyvin? Vielä viikko pitäisi jaksaa odotella. Toivon niin, että pieni siellä olisi kasvanut. Eipä se auta, kun ootella. Mikä viikko sulla sapelihammastiikeri on menossa? Jaksuhalit 🤗

   • #41661
    Aliisa
    Osallistuja

    Me ollaan tosi lähekkäin. Mulla on tänään rv 6+2 ja ensi viikolla ultra.

    Poika -14💙
    IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
    1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
    2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
    3. Pas 8/21 -> neg
    4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
    5. Pas 3-4/22 ?

   • #41662
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Kiitos, täällä mennään jo 26+1! Mutta älä huoli Pita, mulla ei ollut myöskään mitään oireita pitkään aikaan. Se oireettomuus painoi kyllä välillä mieltä, mutta toisaalta kun raskaus on vielä alussa niin oireettomuus on ihan tavallista. Mulle tuli ekoja oireita ehkä joskus viikon 9 tienoilla (en kyllä enää muista tarkkaan, olisi pitänyt kirjata näitä ylös johonkin), kun tuli hieman pahoinvointia ja rinnat olivat kipeät. Mutta oon kaikin puolin päässyt aika helpolla. Nyt osaan olla siitä iloinen, mutta alkuun ennemmin toivoi kaikenlaisia oireita että olisi paremmin uskonut olevansa raskaana. Eli älä murehdi, kyllä sitä oireilemaan ehtii!

  • #41665
   Lumme
   Osallistuja

   Täällä alkoi tänään viikko 23. Kaikki on oikein hyvin. Välillä mietityttää onko kaikki kunnossa kun liikkeitä ei ole tuntunut koko päivänä. Yleensä onneksi illalla alkaa sitten ilmoittelemaan itsestään. Hankinnat on aika pitkälti tehty ja nyt rakennetaan ulkovajaa rattaille yms. Täytyy toivoa, että kaikki menisi hyvin loppuun saakka <3 Ajattelin kohta alkaa lukemaan kirjallisuutta synnytykseen valmistautumisesta. Tapahtui mitä tapahtui, niin synnytys on edessä. Ajatus tuntuu todella absurdilta.

  • #41666
   Keväinen
   Osallistuja

   Täällä menossa 27+4 ja myös kaikki toistaiseksi hyvin. Välillä toki erilaisia kolotuksia yms., mutta ei vielä ainakaan mitään dramaattista. Eiköhän niitä kolotuksia sapelihammastiikeri todennäköisesti tule kaikille jossain vaiheessa, varsinkin kun vatsa koko ajan kasvaa :D. Mutta toivottavasti eivät mene kovin pahaksi!:)

  • #41667
   Aurinko
   Osallistuja

   Täälläkin voidaan suhteellisen hyvin. Viikot just tänään 25+0. Hurjalle tuntuu, että oikeasti kohta se synnytys sieltä lähestyy ja vauva ehkä vihdoin pääsee meidän syliin. Itsellä alkoi tuntu semmoista paineen tunnetta alavatsalla noin viikko takaperin ja kävinkin ylimääräisessä tarkastuksessa, mutta siellä näytti onneksi kaikki olevan hyvin. Nyt pitää vain seurata, että jatkuuko tämä paineen tunne ja pystynkö esimerkiksi kuinka pitkään olemaan vielä töissä.

   Tulkaahan Aliisa ja Pita kertomaan sitten ultra uutiset. 🙂

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41668
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Kiva kuulla muiden kuulumisia😊

   Täällä voidaan myös ihan hyvin, tänään viikkoja 15+2🥰 Tuntuu, että pahin oksentelu/pahoinvointi on nyt ainakin toistaiseksi mennyt ohi. Kovasti odotan ja jännitän rakenneultraa, mutta kuukausi pitäisi vielä malttaa.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41670
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Hei kiva kuulla kuulumisia kaikilta! 😍
   Unohdin kirjoittaa tänne ekan neuvolan jälkeen mutta se meni hyvin! Meidän neuvola täti oli mukana kun saatiin lähete hoitoihin ja hän muisti meidät ja oli tosi iloinen. Hän on tosi mukava ja se on ihanaa! 😊
   Varasin ajan siihen ekaan rakenne ultraan ja se on 29.10.
   Sain juuri tietää että paras ystäväni on myös raskaana ja se oli ihana uutinen. Saadan nauttia raskaana olosta yhdessä ❤️

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41672
   Pioni
   Osallistuja

   Täällä 19+5 menossa, eli muutama päivä ja ollaan tasan puolivälissä. Ensi viikolla rakenneultra mitä on kovin odotettu, hitaasti on kyllä päivät kuluneet kun jotain niin kauheesti odottaa ja jännittää😂 liikkeitä olen iltaisin tuntenut ja varsinkin sillon jos yritän dopplerilla kuunnella niin pieni aloittaa kunnon shown. ❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41684
    Lumme
    Osallistuja

    Pioni, voi vitsi onpa hienoa, että tekin olette jo pian puolessa välissä. Tsemppiä rakenneultran odotteluun!

  • #41685
   Lumme
   Osallistuja

   Onko muita joita olisi jäänyt askarruttamaan rakenneultra tai lähinnä se, että katsoiko kätilö kaikki mitä piti? Kätilö katsoi todella hyvin pään ja sydämen, mutta muista elimistä, istukan valtimoista,laskimoista, yms. ei maininnut mitään ja nyt olen jälkikäteen vasta tajunnut mitä kaikkea olisi voinut kysyä. Meidän vauva oli aika pienikokoinen, niin haluaisin olla varma, että istukka toimii niin kuin pitää.

  • #41690
   Aurinko
   Osallistuja

   Meillä ainakin rakenneultrassa käytiin kaikki mitä nähtävillä oli tarkasti läpi. Juurikin pään, sydämen, munuaiset, nilkat, ranteet ja paljon mittaili kaikkea muutakin, mitä en nyt enää edes tarkasti muista? :/ Mutta muistan, kun sanoin ultran jälkeen, etten tajunnutkaan että näin paljon pystyi katsomaan jo asioita. Mutta Lumme, luulen että kätilö on katsonut kaiken mitä on pitänytkin. 🙂

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #41691
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mä oon ajatellut että en tiedä kaikesta riittävästi, että pakko se on vaan luottaa siihen että ammattilaiset on katsoneet kaiken niin kuin kuuluu. Uskon myös että kaikki on katsottu, voihan noista toki neuvolassa kysellä että osaavatko sanoa olisko tarvetta ylimääräiselle tarkistukselle.

  • #41711
   Pioni
   Osallistuja

   Meillä oli tänään rakenneultra ja kaikki näytti olevan kunnossa pienellä pojalla😍💙 jouduin juomaan pillimehua ja tanssimaan että herra suostui naaman näyttämään, viihtyi pää syvällä mun lantiossa. Haaroväliään esitteli kyllä innokkaasti😂

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41712
   Pita
   Osallistuja

   Onnea Pionille ihanista uutisista!
   Meillä oli tänään myös onnekas päivä. Varhaisultrassa todettiin sikiön vastaavan viikkoja 7+6 ja syke löytyi. ❤️ Itkuhan siinä sitten pääsi. Me ollaan tätä toivottu jo 10v, olen onnesta soikeana! 🥰

  • #41714
   Pioni
   Osallistuja

   Ihanaa Pita!! Onneksi olkoon❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41715
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Ihania uutisia Pioni ja Pita❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41716
   Keväinen
   Osallistuja

   Ihanaa, paljon onnea Pioni ja Pita! ❤️

  • #41723
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Onnea Pioni, sehän kuulostaa hauskalta tyypiltä! 😍
   Onnea Pita! ❤️

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41727
   Lumme
   Osallistuja

   Teillä on Pita ollut pitkä odotusaika. Voin vain kuvitella miten ihanaa on vihdoin nähdä sykkivä sydän ruudusta <3 Olen niin onnellinen teidän puolesta! <3
   Todella paljon onnea myös Pionille!

  • #41732
   Pioni
   Osallistuja

   Kiitos kaikille❤

   Mä oon rokote asian kanssa jahkaillut ja jahkaillut ja nyt tullut siihen lopputulokseen että otan sen. Jotenkin halusin odottaa rakenneultraan asti päätöksen kanssa. Jotenkin tosi vaikeita asioita😩

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #41739
    Lumme
    Osallistuja

    Niin on, ei ollut mullekaan helppo päätös. Vielä pistospaikassakin mua epäilytti, mutta rokote on tuntunut oikealta päätökseltä. Nyt jahkailen menenkö ensi viikolla tehosteeseen.

  • #41737
   Aamurusko
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, kiva että sulla vihdoin pahoinvointi helpotti! Tsemppiä rakenneultran odotteluun 🙂

   Onnittelut Pioni ja Pita hyvistä uutisista!

   AmandaUnelmalle onnea NT-ultraan, pian se koittaa vaikka mulla varsinkin edeltävä viikko tuntui kuluvan todella hitaasti.

   Mä kävin eilen NT-ultrassa ja siellä oli kaikki hyvin, mikä oli helpotus. Sydänäänet kuullessa pääsi itku. Koko vastasi viikkoja, vaikka lasketussa ajassa ja raskausviikoissa oli jotain hämminkiä – musta tuntuu että kukaan neuvolassa tai seulontapaikassa ei ymmärrä edes perusasioita hedelmöityshoidoista ja mun itseni olisi pitänyt osata sanoa laskettu aika.

   Nyt istun sokerirasituksessa ja kuulin, että multa ei oltukaan otettu trisomiaseulaverikoetta, vaikka kävin verikokeissa raskausviikolla 10. En tajua, mitä on tapahtunut, ja nyt sitä testiä ei enää voida ottaa… Vaihtoehdot on varmaan joko toivoa että kaikki on hyvin tai mennä yksityiselle NIPTiin. Se on vaan tosi kallis verikoe (vaikka toki hoitojen mittapuulla ei mahdoton). Ärsyttää, että tässä kävi näin, vaikka olen kaikki ohjeet lukenut sata kertaa ja tehnyt niin kuin on käsketty. No, odotan ensin mitä neuvolasta vastataan…

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

   • #41740
    Lumme
    Osallistuja

    Voi, joko sullakin Ammurusko oli nt-ultra. Ihanaa, että kaikki oli hyvin <3

    Onpa kummallista jos eivät ymmärrä neuvolassa miten päivät IVFssä lasketaan. Meillä laskettuaika laskettiin jo varhaisultrassa ja merkattiin neuvolakorttiin. Eikö sulle?

    Ja miten ihmeessä verikokeista voi puuttua trisomiaseula? Tosi ikävää. Sitä kun on niin uuden edessä ja pitää luottaa muiden ammattitaitoon. Mä vaatisin neuvolan kautta NIPT testin, jos tosiaan trisomiatestiä ei ole tehty. Luulisi, että kaikilta raskaanaolevilta otetaan samat testit ja se on aika rutiininomaista.

   • #41743
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Mulle myös varhaisultrassa kirjattiin laskettu aika, ja siinä on pysytty. Se täsmää täysin siirtopäivään ja kirjattiin ekalla neuvolakäynnillä neuvolakorttiin, mutta ihan kyllä vaan oman kertomuksen perusteella. Musta vaikutti siltä, että oma neuvolatäti olisi halunnut muuttaa sen kuukautisten mukaan lasketuksi, kun niiden mukaan olisi melkein viikon myöhemmin. Vähän huvitti, kun itsellä on hoitojen vuoksi niin selkeästi tiedossa kaikki, niin miksi pitäisi mennä jonkun geneerisen kaavan mukaan. Mulla on kaikissa ultrissa vastannut päivälleen tuota varhaisultrassa määritettyä aikaa.

    Mä kyllä myös vaatisin testit neuvolan kautta. Kyllä siellä verikokeissa varmaankin olisi pitänyt näkyä lähete tarvittaviin kokeisiin, eli jossain on käynyt virhe.

  • #41741
   Lumme
   Osallistuja

   Aliisa, miten voit? Oliko ultrassa kaikki hyvin?

   • #41745
    Aliisa
    Osallistuja

    Kiitos kysymästä!

    Mulla on ollut verenvuotoja jotka pitää jännityksessä 😭
    Pääsin viime viikolla pikaiseen tarkistukseen ja yllätykseksi vastasi viikkoja ja löytyi syke!
    Nyt yli huomenna tulossa virallinen varhaisultra. Toivottavasti edelleen on kaikki hyvin.

    Poika -14💙
    IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
    1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
    2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
    3. Pas 8/21 -> neg
    4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
    5. Pas 3-4/22 ?

   • #41747
    Lumme
    Osallistuja

    Tosi ikävää, että joudut elämään jännityksessä. Onneksi kuitenkin sikiö vastasi viikkoja ja syke löytyi. Tsemppiä ylihuomisen odotteluun <3

  • #41748
   Pioni
   Osallistuja

   Aliisa, tsemppiä odotteluun! Noi vuotelut on sitten niin rasittavia ja stressaavia. Onneksi pääsit tarkastukseen ja kaikki oli hyvin❤ Pian pääset kurkkaamaan pientä uudestaan🥰

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41750
   Pita
   Osallistuja

   Kiitos onnitteluista kaikille! Aliisalle tsemppiä odottamiseen. Minäkin varasin koronarokotuksen tehosteeseen ajan, kun ensimmäinen kolmannes on ohi. Aion ottaa myös influessarokotteen.

  • #41751
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aamurusko ihana kuulla❤️ Ompa ikävää, että sulta on jäänyt se ottamatta. Toivottavasti asia järjestyy niin, että tämä ei maksa sulle ylimääräistä koska tämä nyt ei ollut susta riippuvainen asia.

   Aliisalle paljon tsemppiä❤️ Onneksi tarkastuksessa oli kaikki hyvin ja kohta pääset nt-ultraan☺️

   Mä mietin sitä rokoteasiaa myös pitkään ja olo helpottui kun otin sen. Influenssarokotteen aion myös ottaa😊

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41752
   Pioni
   Osallistuja

   Pidin tuota rakenneultraa sellaisena merkkipaaluna, että sen jälkeen uskaltaa tehdä hankintoja. Huomaan että ei kuitenkaan uskalla, mutta jospa sitä pikkuhiljaa alkaisi vaan ostelemaan. Missä vaiheessa te muut olette alkaneet tekemään hankintoja vauvalle? 🙂

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41754
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mulle rakenneultra oli myös sellainen merkkipaalu, jonka jälkeen rupesin ajattelemaan hankintojen tekemistä. Olin mielessäni ajatellut, että heti sen jälkeen ostan jonkun kivan vaatekappaleen, että konkretisoituisi vauvan tulo. En sitten kuitenkaan pystynyt siihen. Kävin kyllä katsomassakin, mutta kaikki vauvan vaatteet tuntuivat ihan luotaantyöntäviltä siinä hetken!

   Alettiin joskus reilu viikko rakenneultran jälkeen kuitenkin siinä hiukan selvittämään isompia hankintoja, ja käytiin kertaalleen kiertämässä kaikki lastentarvikeliikkeet läpi, meillä on niitä kolme tässä viiden kilometrin säteellä. Ostin myös Torista säkillisen vauvanvaatteita kun sain vitosella. Tää kierros ja säkin osto jotenkin avasi lukot, ja sitten aika ryminällä hommattiinkin kaikki isommat jutut ja kirppikseltä on tarttunut vaatteitakin aika mukavasti jo mukaan.

   Ajatus hankintojen aloittamisesta tuntui jotenkin tosi musertavalta, mutta kun sen oli tehnyt niin helpotti selvästi. Isommat hankinnat onkin nyt sitten jo tehtynä, olen harrastanut myös paljon Tori-haukkailua ja sieltä tehnyt hyviä löytöjä. Vaatteita ajattelin vielä haalia kirppikseltä, meillä on tässä lähellä hyvä lastenvaatekirppis niin siellä on helppo käydä aina vähän katselemassa.

   Mulle onkin iso tekijä ollut nämä lähellä olevat lastentarvikeliikkeet ja -kirpparit, madaltaneet kynnystä. Netistä kun selailin niin alkoi toisinaan ahdistaa, kun en oikein päässyt jyvälle kaikesta mitä pitäisi hankkia. Edelleenkin puuttuu paljon, mutta oon itse ajatellut että noita pienempiä juttuja saa aina melkein mistä vaan marketista, niin niitä ehtii sitten myöhemminkin, vaikka sitten kun äippäloma alkaa.

   • #41756
    Pioni
    Osallistuja

    Joo jotenkin hankala netistä tilata, kun valinnan varaa on niin paljon että tuskastuu jo siitä. Mä kans viime yönä vähän Tori.fi haukkailin ja löysin ensisängyn, samaa oon netistä katsellut mut kiva kun löytyi läheltä käytettynä. Se haetaan viikonloppuna. Kirppareilla on ihana kierrellä ja taidan itsekin nyt aloittaa niistä ja katsella mitä sieltä löytyy. Varmaan sitten vaunuja ja sitteriä yms katsotaan vähän myöhemmin. Jotenkin jännä muuten, mulla tuli ihan samanlainen olo kaupassa ultran jälkeen kun katselin vauvan vaatteita. En vaan pystynyt ostamaan, joku piru olkapäällä sanoi että älä osta. ”Kiva” kuulla että en ole ainut joka kamppailee tälläisten fiiliksien kanssa❤

    1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
    1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
    2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
    3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41755
   Aamurusko
   Osallistuja

   Kirjoitin eilen päivityksen aiemmin kuvaamaani tilanteeseen, mutta vastaus ei ollutkaan näköjään lähtenyt. No, joka tapauksessa, loppu hyvin sen yhdistelmäseulan kanssa, sillä neuvolasta soitettiin, että verikoe olikin otettu – lähete vain oli tuplana, minkä takia näytti, kuin sitä ei olisi otettu. Ja tuloskin oli kuulemma normaali 🙂 Sen sijaan sain samalla soitolla raskausdiabetes-diagnoosin 🙁 Eihän asialle mitään voi, mutta olisin kyllä mielelläni tämän stressin jättänyt pois, vielä kun raskautta on se kaksi kolmannesta jäljellä, niin tuntuu pitkältä tieltä… Yritän nyt ajatella niin, että ruokavalio on joka tapauksessa hyväksi mulle ja sikiölle/vauvalle. Onko radi-kohtalotovereita?

   Lasketusta ajasta: äitiyskortiin on merkitty kuukautisten perusteella yksi päivämäärä ja nyt NT-ultran perusteella toinen, mutta se oli se jonka sitten lopulta ilmoitin kätilölle, kun hän ei ollenkaan ymmärtänyt, miten hedelmöittymisajankohdasta voisi laskea ajan. Älytöntä, että sitten siinä ”hedelmöittymisen perusteella” -kohdassa ei lue mitään! Tästä eteenpäin aion nyt toitottaa tätä, olen kuitenkin itse koko ajan viikkoni tiennyt sen perusteella, mitä lääkäri mulle kertoi. Nyt ymmärrän itsekin LA-periaatteen, mutta alussa kaikki oli niin outoa, etten tajunnut viikoista mitään ja laskettu aika kuulosti niin teoreettiselta eikä mitenkään muhun liittyvältä, että en jotenkin edes ajatellut sitä.

   Aliisa, onpa helpottavaa, että ultrassa kaikki oli kunnossa! Ja ihanaa, että pääset pian uudelleen ultrattavaksi – toivottavasti vuotaminen ja sitä myötä huoli helpottaa <3

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #41757
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Kiva kuulla että seulassa kaikki kunnossa! Hassua kyllä etteivät osaa sitä laskettua aikaa määrittää, ei hedelmöityshoidoissa käyminen kuitenkaan mitenkään harvinaista ole. Munkin mielestä se periaate on aika selkeä, niin luulisi että terveydenhuollon ammattilaiset olisivat siitä vielä vähän paremmin selvillä 😅

  • #41758
   Aamurusko
   Osallistuja

   Sapelihammastiikeri, no niin luulis! Kätilö kysyi myös NT-ultrassa että mikä on ICSI kun kirjasi sen koneelle 🙄 Tuli sellainen olo että mitä ihmettä, ei nämä nyt niin harvinaisia ole.

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

   • #41759
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Siis mitä 😱 Kuulostaa kyllä tosi erikoiselta jos ei tuon vertaa tiedä! Onpa kyllä hämmentävää. No mutta, sun laskettu aika on nyt kuitenkin se mistä itsekin oot samaa mieltä? 😅

   • #41766
    Aamurusko
    Osallistuja

    Joo on onneksi viimein 😅 Vappuvauva olisi tiedossa jos kaikki menee hyvin ja on täsmällistä sorttia 😊

    Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #41760
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aamurusko kiva kuulla, että testi oli otettu ja kaikki siltä osin oli hyvin😊 Mulla on vähän sama kokemus, että neuvolassa eivät millään suostuneet laskemaan laskettua aikaa alkion siirron mukaan vaikka olin jo varhaisultrassa saanut sen ajan.. Siellä nt-ultrassa kätilö naureskeli, että lapsettomuushoidot ovat yleisiä ja neuvolassa he eivät ymmärrä😁 Siellä sitten kirjoitti erikseen korttiin, että tämä on oikea aika alkion mukaan laskettuna.

   Me ollaan ostettu jo hoitopöytä ja sänky. Sitteri saatiin kaupan päälle hoitopöydän kanssa😊 Lisäksi muutamia vaatekappaleita on tullut kirppikseltä ostettua. En tiedä miten uskalsin, mutta hyvä mieli ostoksista on tullut❤️

   Mulla oli tänään neuvolalääkäri ja siellä kaikki oli hyvin. Iloinen yllätys oli, että siellä ultrattiin ja pikkuinen oli kovasti liikkeessä❤️ Paino mulla oli pudonnut edelliskerrasta, mutta olettaisin sen johtuvan oksentelusta jota on edelleen aamuisin.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41762
   Keväinen
   Osallistuja

   Mulla oli vähän sama, etten heti rakenneultran jälkeen ruvennutkaan tekemään hankintoja, mutta toisaalta oli myös silloin paljon muita kiireitä. Sitten muutaman viikon jälkeen alkoikin oikea hankintarumba, ja kun siihen ryhdyin, hain paljon tori yms hankintoja ympäriinsä muutaman viikon ajan. Nyt tuntuu että suurin osa alkaa jo olla kasassa. Viime viikolla saatiin vaunutkin tilattua, sillä ne halusin hankkia uutena. Kaupasta sanottiin, että toimitusajat voivat venyä, joten tuntui että pitää toimia, sillä niin hullua kuin se onkin, ei laskettuun aikaan ole enää super pitkä aika. En sitä siltikään vielä ymmärrä, että se voisi tapahtua ja lapsi tänne saapua oikeasti.

  • #41770
   Aliisa
   Osallistuja

   Tänään on varhaisultrassa käyty ja edelleen kaikki hyvin🥰
   On kyllä jotenkin hämmentävä tunne. Samalla tänään tuntuu tuota äitiyskorttia ja ultrakuvaa katsoessa, että jospa nyt uskaltaisi vaan nauttia eikä pelätä🥰

   IMG-20211022-121759-01-02

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

   • #41773
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Ihana uutinen Aliisa❤️

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41787
    Lumme
    Osallistuja

    Ihanaa, että kaikki hyvin <3 Löytyikö vuodon syytä ja onko vuodot jatkuneet?

  • #41779
   Aza
   Osallistuja

   Ehkä mäkin nyt oon siirtynyt tänne. Viikko sitten perjantaina siirrettiin 5 päiväinen blasto. Ke-to yö töissä oli väsy, vilu ja oksetti. Pe aamuna haalee plussa joka tänään vahvempi. Tänään alotin myös pöntön halaamisen.

   Ma-ke-pe ois vielä hcg verikokeet.

   Tosi hämmentynyt fiilis kun eka siirto tähän rupeamaan ja en uskonut hetkeäkään plussaan ennenkun alkoi etomaan töissä, jolloin se oli aika selkeä juttu jo. Vieläkin tosi hämmentybyt fiilis asiasta ja mies ei ymmärrä miksi mulkoilin sitä kahvinkeiton jälkeen kun pääsin vessasta oksentamasta takaisin. Kaikki raskaudet olut hyperemesisraskauksia…

   1. ICSI 2015
   - 8 blastoa, 💙
   2. ICSI 2017-2018
   - 11 PAS, 1 km
   3. ICSI 2018
   - 7 blastoa, ❤️❤️
   4. ICSI 2021
   - 4 blastoa, eka siirto 9/21

   • #41788
    Lumme
    Osallistuja

    Onnea Aza ja tsemppiä pahoinvointiin!

  • #41789
   Lumme
   Osallistuja

   Viikonloppuna saapui äitiyspakkaus <3 Tai en ymmärrä miksi sen nimi ei ole vauvapakkaus. Yhtä paljon se on isälle kuin äidillekin. Eikä siinä äidille ollut mitään muuta kun siteitä ja nännivoide 😀

   Mutta ihana se silti oli. Kaikki tulee varmasti käyttöön.

  • #41791
   Aamurusko
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, onpa kurja kuulla että oksentelu jatkuu yhä aamuisin 😕 Mutta hienoa että lääkärissä selvisi, että kaikki edelleen hyvin 😊

   Aliisa, voi miten hienoa – paljon onnea 🥰

   Samoin onnittelut plussasta Azalle! Joko olet varannut varhaisultran?

   Lumme, ihanaa että sait pakkauksen! Mua ärsyttää se nimi, vauvapakkaus olisi paljon parempi. Ärsyynnyn kyllä kaikenlaisesta, esimerkiksi neuvolasta saadusta Meille tulee vauva -läpyskästä, jossa puhutaan koko ajan äidistä ja isästä ottamatta huomioon lapsen yksin saavia tai sateenkaariperheitä. Tuntuu niin vanhanaikaiselta ja syrjivältä!

   Milloin muuten olette kertoneet raskaudesta läheisille tai esimerkiksi töissä? Meillä tulee tällä viikolla 1. kolmannes täyteen ja kerrottiin viikonloppuna miehen vanhemmille. Tarkoitus olisi nyt kertoa vanhempien lisäksi läheisimmille kavereille (niille, jotka ei tienneet hoidoista – hoidoista tietäneet ovat jo ajan tasalla). Töissä kerron vasta myöhemmin, jos pystyn piilottelemaan asiaa. Näin kolmatta viikkoa sairaslomalla on toistaiseksi helppo piilotella, mutta varmaan siellä spekuloidaan kaikenlaista, kun en kertonut syytä sairaslomalle.

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #41792
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Onnea Azalle😊

   Lumme mäkin odotan jo kuumeisesti, että saan tilata äitiyspakkauksen😍

   Aamurusko, me kerrottiin mun vanhemmille jo plussauksen jälkeen kun he tiesivät hoidoista. Varhaisultran jälkeen kerrottiin miehen vanhemmille ja lähimmille ystäville pari viikkoa ennen nt ultraa. Töissä kerroin sitten nt-ultran jälkeen😊

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41795
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mä sain myös pakkauksen pari viikkoa sitten, mun mielestä siellä on tosi kivoja vaatteita! Oon onnistunut kirppariltakin ostelemaan vanhojen äitiyspakkausten vaatteita, et ilmeisesti oon mieltynyt niiden tyyliin 😄 Onhan se kieltämättä vähän hassu nimitys kyllä!

   Me kerrottiin vanhemmille ja ystäville nt-ultran jälkeen kun seuraavan kerran tavattiin. Töissä kerroin kun palailin kesälomalta, silloin oli viikkoja täynnä 19. Se oli sopiva hetki päivittää kuulumisia ja halusin olla ajoissa liikkeellä, että ehditään rauhassa etsiä mulle tuuraajaa.

   Mulla alkaa nyt vasta pikkuhiljaa tosissaan painaa tämä raskaus, olo on aika raskas. Syke nousee tällä hetkellä tosi herkästi ja portaat pistää puuskuttamaan. Mahallakin alkaa olla jo kokoa ja onhan tätä painoakin kertynyt, niin ei kaiketi ole ihme. Käyn silti tällä viikolla mielenkiinnosta mittauttamassa ferritiinin, hemoglobiinikin oli mulle huono viime labrassa niin sekin voi hyvin vaikuttaa. Nyt alkanut välillä tuntua siltä että pitäisikö tässä nyt vielä melkein kolme kuukautta jaksaa 😅

  • #41796
   Aza
   Osallistuja

   Kiitos 😍

   Aamurusko, en vielä. Tällä viikolla ma-ke-pe hcg verikokeista (tän päiväinen oli tosin huolestuttavan matala). Ens viikolla sit soitan neuvolaan että saadaanko julkiselta varhaisultra vai pitääkö ajella taas se melkeen 600km menopaluu ultraan yksityiselle. Hoidoissa siis siellä isossa kaupungissa.

   Äitiyspakkaus ja muut lapsen saaniseen liittyvät asiat on tosiaan vähän vanhanaikaisesti heteropareille suunnattu. Itse oon ottamassa rahana sen paketin sit kun saan sen tilata.

   Mä oon kertonut plussasta yhdelle kaverille kun se tiesi millon mennään siirtoon jne. Kummankin vanhemmille ja sisaruksille varmaan vasta sitten nt ultran jälkeen (joka osuisi just jouluviikolle). Tosin tiedän että sit anoppi keittää kahvi 24/7 koska tietää että se saa mut muuttamaan vessan lattialle asumaan. Tosin epäilen ettei mies pysty olemaan hiljaa sinne saakka taaskaan.

   Muille kerrotaan vasta rakenneultran jälkeen, jos sillonkaan.

   Töissä yritän pysyä hyperemesistaipumuksesta huolimatta että saan jokseenkin järkevän äippärahan. Mutta toivon ettei tarvis töissä kertoa ainakaan tän vuoden puolella vielä. Mielellään odottaisin sinne rakenneultean yli mutten usko että onnistuu.

   1. ICSI 2015
   - 8 blastoa, 💙
   2. ICSI 2017-2018
   - 11 PAS, 1 km
   3. ICSI 2018
   - 7 blastoa, ❤️❤️
   4. ICSI 2021
   - 4 blastoa, eka siirto 9/21

  • #41797
   Pita
   Osallistuja

   Onnea azalle!

   Meillä on nyt rv9, eikä olla kerrottu vielä kellekkään. Perheille kerrotaan heti nt ultran jälkeen, jos kaikki sujuu sinne asti hyvin. Mieli olisi tehnyt jo kailottaa kaikille, mutta toistaiseksi suu on pysynyt kiinni.
   Töissä meinaan kertoa esimiehelle myös nt-ultran jälkeen, koska työssä toimin haastavien asiakkaiden kanssa ja väkivallan riski on olemassa.

   Tuntuu hassulta edelleen tämä raskaus ja sen vähäoireisuus. Välillä en muista edes olevani raskaana ja miettii, että onko tää ees totta. Olen huomannut, että ruokahalu on kasvanut viime aikoina ja ehkä syönytkin sitten enemmän. Paino on noussut jotain kilon. Eilen lueskelin painon noususta raskausaikana ja hieman yllätyinkin, että sitä tullaan neuvolassa tarkkaan seuraamaankin. Minulla ei ole aiemmin ollut painon kanssa mitään ongelmia, mutta olen helposti taipuvainen stressaamaan asioita. Toivon, ettei painosta tulisi minulle ensimmäistä kertaa elämässä stressin aihe. Miten teillä painon ja syömisen kanssa on mennyt?

   • #41802
    Lumme
    Osallistuja

    Mulla ei ole ollut pahoinvointia oikeastaan ollenkaan, vaan yhtenä suurimpana raskausoireena ollut jatkuva nälkä ja tästä syystä painoa oli tullut jo viime neuvolaan mennessä 7 kiloa. Ylihuomenna on seuraava neuvola ja pelottaa astua taas puntarille… Vatsa on tullut vasta kunnolla esiin viimeisen parin viikon aikana, eli luultavasti painoakin on tullut lisää (tänään 24+6). Neuvolasta ei ole oltu huolissaan, kun olen ennen raskautta ollut normaalipainoinen, mutta saa nähdä mitä nyt sanotaan ja itseäni kyllä hiukan ahdistaa minkä kokoiseksi tässä paisutaan.

  • #41800
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pita, mä en oo toistaiseksi kokenut stressiä neuvolan painon seurannasta vaikka itseltä löytyy syömishäiriötaustaa. Toivon, että koko raskaus menee painon kanssa yhtä huolettomasti enkä ottaisi siitä stressiä. Mulla on tullut nyt rv18 mennessä 3 kiloa, en tiedä sitten että onko paljon vai vähän😂 Nyt tuntuu, että muutaman viikon verran on maistunut tosi hyvin normaali kotiruoka oksentelusta huolimatta😊

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41801
   Aamurusko
   Osallistuja

   Pita, mua stressaa myös paino. Se on ollut mulle todella ahdistava asia koko elämäni ajan – jo alakoululaisena jouduin käymään painon tarkkailussa. Teini-ikäisenä ja varhaisaikuisuudessa olin normaalipainoinen, mutta kehonkuvan kanssa oli isoja ongelmia. Sen jälkeen paino on noussut eräiden lääkitysten ja raskaiden elämäntapahtumien myötä reiluun ylipainoon. Paino ja sen seuranta on yksi isoin asia, joka ennalta mua mietitytti raskaudessa. Nyt vielä kun sain radi-diagnoosin pitää olla entistäkin tarkempi 😞 Ekalla neuvolakäynnillä mainitsin punnitusahdistuksesta ja sovittiin, että saan punnita itseni aina kotona omalla vaa’alla ja kerron vain lukeman neuvolassa, mikä oli hyvä kompromissi. Tähän mennessä (rv13) paino ei onneksi ole noussut vaan laskenut kilon. Jännittää, miten tulen suhtautumaan kehooni sitten, kun paino alkaa nousta ja vatsa kasvaa. Toisaalta toivon kovasti, että raskaus auttaisi näkemään kehoni hieman positiivisemmin.

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #41803
   Aza
   Osallistuja

   Paino on mua kans aina ahdistabut. Edellisessä raskaudessa sain kans punnita itseni kotona ja kerron vaan numeron. Mulla turvottaa jo nää hoitojen lääkkeet ja kierron alusta siirtopäivään oli jo +2,7kg ja nyt ollaan +3,4kg (4+2). Eaikoisen aikana paino nousi 19kg, joista sain kaikki pois boin 8-9kk aikana. Joista se sitten noin 5kg nousi ennen seuraavaa easkautta, jonka aikana aluksi mentiin -5 mutta lopussa +15kg, joista 5kg tippu melkeen heti mutta siinä sitten pari vuotta paino sahannut +/-2kg. Toivoisin että ei nousisi paino nyt kovinkaan paljoa vaikka tod näk vaapun kun valas

   1. ICSI 2015
   - 8 blastoa, 💙
   2. ICSI 2017-2018
   - 11 PAS, 1 km
   3. ICSI 2018
   - 7 blastoa, ❤️❤️
   4. ICSI 2021
   - 4 blastoa, eka siirto 9/21

  • #41804
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Me kerrottiin pari viikkoa sitten meidän perheille ja suvulle kun oli hyvä hetki ja fiilis. Äidilleni kerroin kun olin ehkä 6 viikolla kun hän tiesi hoidosta ja pari miehen sisarusta arveli kans samoihin aikoihin kun hekin tiesi. Parahaalle kaverille kerroin heti plussasta kun hänkin tiesi ja käy hoitoja läpi.
   Someen ajateltiin laittaa kohta nt ultran jälkeen kun mieheni jo kovasti haluaa ja mulla koko ajan ollut hyvä fiilis raskauden menosta.

   Mua kans ahdistaa jo valmiiksi painonnousu ja kehon muutokset. Syömishäiriö tausta ja paino noussut vähän liikaa kun Pikku hiljaa parani siitä, tai nyt en ole oireillut pahasti pitkään. Onneksi vaikutti että neuvolassa ei oltu kovin huolissaan kun kuitenkin harrastan paljon liikuntaa ja lihastakin löytyy. Alussa kun oli paljon pahoinvointia ja olin kipeä paino laski 2 kiloa mutta tuli sitten takaisin, vielä en ole uskaltanut uudestaan mennä vaalle.

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41805
   Pita
   Osallistuja

   Näköjään muillakin samoja mietteitä painosta. Mutta toisaalta mukava saada uusia asioita, joita miettia ja murehtia. Tässä on niin monta vuotta murehtinut asiaa, miksi en saa lasta ja mikä minussa on vikana. 🤔

  • #41806
   Vertti87
   Osallistuja

   Ehkä mäki nyt uskallan tänne puolelle siirtyä,tänään käyty varhaisultrassa ja kaikki hienosti❤laskettu aika 11.6.

   • #41807
    AmandaUnelma
    Osallistuja

    Onnea ja tervetuloa mukaan tälle palstalle! ❤️

    Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
    1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
    - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
    2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
    1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

   • #41811
    Lumme
    Osallistuja

    Paljon onnea Vertti87!

   • #41819
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Paljon onnea Vertti87❤️

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41808
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mua on hiukan myös mietityttänyt paino, mutta päätin, etten stressaa siitä niin kauan kuin syöminen on normaalia eikä överipahaa herkuttelua.

   Mulla on ihana neuvolantäti, joka ei oo huomauttanut painosta vielä kertaakaan. Mulla oli jo ennen raskautta indeksien mukaan kymmenisen kiloa ylipainoa, mutta niihin vertaamisen oon lopettanut jo vuosia sitten. Lääkäritkin kaikissa hoidoissa aina todenneet mun olevan ihan normaalipainoinen, kun eivät ole lukemaa tienneet tai sitte ovat mun lailla viitanneet sille kintaalla. Mulle on tullut painoa jo tässä vaiheessa melkein 15 kiloa, ja se kyllä vähän hirvittää. Olossakin alkaa tuntua, portaat ja ylämäet pistävät aika pahasti puuskuttamaan. Oon kuitenkin koko raskauden ajan syönyt ihan fiksusti ja jaksanut treenatakin, ja sokeriarvotkin olivat erinomaiset, niin ei tästä olla oltu mitenkään huolissaan neuvolassakaan. Itse kyllä toivoisin että ei enää hirveästi tulisi lisää, koska tän kropan liikuttelu alkaa olla jo aika raskasta. Onneksi on lihaspohjaa alla 😅

  • #41809
   Keväinen
   Osallistuja

   Mulla kanssa on painonnousu välillä stressannut. Alussa nousi aika paljon, vaikka silloin ei ollut niin paljon ’syytä’ nousuun. Toki lääkkeet saattoi vaikuttaa ja piti syödä tiheästi kun oli koko ajan nälkä, mutta läpi raskauden olen kuitenkin yrittänyt syödä perus terveelliseti, joten ajattelin sen olevan minun kropalleni normaalia. Nyt nousutahti on jo tasoittunut, toki viimeiset 10 viikkoa edessä joten katsotaan miten käy. Mulla nyt rv 29+3 ja painoa tullut reilu 10 kiloa. Neuvolassa kun olen sanonut painonnousun vähän stressaavan, he ovat sanoneet että tämä nousu olisi täysin ok, varsinkin kun lähtöpaino on mulla ollut aika alhainen. Olen monelta kuullut, että paino on hyvin lähtenyt pois sitten raskauden jälkeen, joten yritän olla miettimättä liikoja. Pääasia että raskaus ja kaikki vauvalla sujuisi hyvin, siinä mittakaavassa paino on mielestäni kuitenkin hyvin pieni asia.

   Ja mulla myös alkaa sykkeet nousta kun kohtukin koko ajan nousee ylemmäs. Yritän pysyä aktiivisena niin kauan kun se on mahdollista :D. Niin ja me kerrottiin raskaudesta perheille siinä varhaisultran jälkeen ja ystäville nt-ultran jälkeen. Töissä sitten kerroin kesäloman jälkeen, 16+ viikolla.

   Tervetuloa uusille ja tsemppiä kaikille :)!

   • #41810
    Lumme
    Osallistuja

    Keväinen, olet niin oikeassa. Painosta murehtiminen on niin pieni asia, kunhan vauvalla on vaan kaikki hyvin, se tärkeintä <3

   • #41812
    Keväinen
    Osallistuja

    Niinpä ❤️. Yritän aina muistuttaa itselleni, että on niin onnekas kun on tähän asti päässyt ja nauttia siitä. Ja tietoisesti yrittää välttää turhaa murehtimista, tai mieluiten kaikkea murehtimista, vaikkei se aina olekaan helppoa 😄.

  • #41823
   Pioni
   Osallistuja

   Me käytiin tänään miehen kanssa lastentarvikeliikkeessä katselemassa vaunuja, kyllä oli epäuskoinen olo että mekö oikeasti katsellaan ja vertaillaan 🥰 Ei meinaa välillä vieläkään uskoa tätä todeksi vaikka masu kasvaa ja pieni potkii mahassa

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41824
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Pioni, uskon! Mä en edelleenkään meinaa aina tajuta tätä. Mä huomasin tänään kun blokkasin viimeisiä kirpparilöytöjä laatikkoon, että oonkin vähän haalinut noita vauvan vaatteita. Ei ehkä tarvitsekaan enää ostaa, vaikka luulin että vielä pitäisi käydä kiertelemässä 😄

   Mulla on viime viikkoina ollut aika väsynyt ja raskas olo. Kävin mielenkiinnosta mittauttamassa ferritiiniarvot yksityisellä, ja nehän olikin nyt alle 12. Hemoglobiini edelleen hyvä (130), tosin mulle se on matalahko. Otin nyt rautalisän käyttöön, katsotaan vaikuttaako se mihinkään. Tiedän että tämä ferritiini on vähän mielipiteitä jakava juttu kun on ollut paljon pinnalla, mutta ajattelin että eipä siitä rautalisästä nyt haittaakaan ole. Olisi pitänyt ehkä aloittaa jo aiemmin.

   • #41825
    AmandaUnelma
    Osallistuja

    Hyvä että kävit mittaamassa sen ferritiinin! Mulla oli kesällä 10 just ennen kuin aloitettiin hoidot ja oon siitä asti syönyt rautaa. Se oli nyt 72 kun otettiin neuvolassa verikokeita. Sehän voi oireilla uupumisena, toivottavasti se lähtee sulla pian nousuun 😊

    Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
    1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
    - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
    2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
    1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

   • #41865
    Lumme
    Osallistuja

    Mulla on ollut nyt viikon tosi väsynyt olo. Hb oli viime viikolla 129, mutta oliskohan ferritiini laskenut vai voiko tää liittyä influenssarokotteeseen jonka otin viime viikolla. Jos tää jatkuu vielä ens viikolla, niin täytyy varmaan käydä lääkärissä ihmettelemässä.

  • #41826
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Kävin eilen nt ultrassa ja kaikki näytti oikein hyvältä! 😊 Jännitti mennä tosi paljon kun piti mennä yksin, mies oli kipeä. Harmittaa kun hän oli niin innoissaan että pääsee kans mukaan.
   Tyyppi makoili kaikessa rauhassa kätilölle hankalassa asennossa että oli vaikea nähdä kunnolla ja sit kun oli kääntymässä alkoi hirveä jumppa 😂 saatiin kaikki mitat muttei hienoja kuvia 😂

   Tää tuntuu vieläkin vaikaealta uskoa. Ja kätilö kertoi että kohtuni on vähän taaksepäin kallistunut ja istukka edessä. Eli maha ei ihan heti tuu tulemaan esille enkä tule luultavasti tuntemaan liikkeitä aikaisin. Eihän nää mitään oikeita ongelmia ole mutta olisi kiva saada vahvempi yhteys kyytiläiseen.

   Löydettiin hyvä pinna sänky ja ostettiin se, kissat ovat jo ottaneet sen omaksi 😂

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41827
   Pioni
   Osallistuja

   Onnea Amanda ❤❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41830
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Ihana kuulla AmandaUnelma❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41832
   Pita
   Osallistuja

   Paljon onnea amandalle ihanista tiedoista ❤️

  • #41833
   Lumme
   Osallistuja

   Harmi, ettei mies päässyt mukaan, mutta onneksi ultrassa kaikki hyvin <3

  • #41834
   Mittarimato
   Osallistuja

   Punktio oli kyllä maksimilääkkeistä huolimatta kamala ja kivulias toimenpide, vaikkei hirveästi edes ollut kerättävää. Ennen ja jälkeen ei juuri mitään oiretta, mutta itse keräys sattui ihan järjettömän paljon. Oma veikkaus on että endometrioosilla näppinsä pelissä, vaikkei siitä diagnoosia olekaan. Nyt pitää odottaa sormet ristissä ettei sieltä vaan soiteta, niin että pääsee siirtoon. Onneksi ohi, toivottavasti ei tarvitse monta kertaa tuota vaihetta toistaa!

   1. IVF 10/21 - hedelmöitys epäonnistui
   2. IVF/ICSI 2/22

  • #41837
   Mittarimato
   Osallistuja

   Äääh, tämä tuli väärään topaan :’D

   1. IVF 10/21 - hedelmöitys epäonnistui
   2. IVF/ICSI 2/22

  • #41866
   Lumme
   Osallistuja

   Mittarimato, ikävä kuulla että punktio oli sulle noin kivulias. Toivotaan, että seuraavasta tärppäisi ja tavataan pian tällä puolella 🙂

   Mitä kaikille kuuluu? Täällä tänään 26+2 ja kaikki ihan hyvin. Vauvan liikkeiden seuranta tuo välillä harmaita hiuksia, mutta ilmeisesti näillä viikoilla riittää, että joka päivä tuntee jotakin. Näin onneksi on ollut.

   Ajatukset alkaa pikkuhiljaa mennä synnytykseen. Oon miettinyt synnytyssairaalan valintaa ja mitä toiveita tulisi kirjata synnytystoivelistaan.

  • #41867
   aries90
   Osallistuja

   hei.. mulla oli tarkoitus aloittaa zumenon lääke kp2 että päästään pas:iin tässä kierrossa, kuitenkin kp1 päivällä vuoto loppui ja tein illalla plussa testin! digi näytti 2-3 :O olo on niin järkyttynyt ettei tää asia mene mulle perille asti. aloin eilen vuotaa tasaisesti ja kipuja on vähän, ikään kuin olisi menkat.. kävin hcg mittauksessa ja luku oli 585, maanantaina uudestaan et nähdään nouseeko se vai ei. varhaisultran sain kys:lle 19.11 eli on pitkä kaks viikkoa odotella.. jos nyt edes päästään sinne asti :E onko muilla ollut jatkuvaa vuotoa näin alussa? miten kävi? mietin menisikö ultraan aikaisemmin yksityiselle mutta ei kai ne sille vuodolle kuitenkaan mitään voi tehdä olipa syy nyt sitten mikä tahansa :l

   taustalla endo/adenomyoosi, 1.ivf, 3xpas(nega), 1 alkiota pakkasessa. spontaani raskaus väli kierrosta josta keskenmeno.

  • #41870
   Pioni
   Osallistuja

   Lumme, täällä 22+6 menossa. Maanantaina meillä oli ns. Kela neuvolakäynti, ja pistinkin heti äitiyspakkaus hakemuksen vireille. Olo on ihan hyvä, mitä nyt energiaa tuntuu olevan aika vähän. Tiedä sitten johtuuko tästä harmaasta kelistäkin osittain. Mä oon kans vähän ressannut liikkeitä, kun joinain päivinä tuntuu enemmän ja esim eilen oli aika hiljaista.. Mutta heti kun yritin nukkua aloitti vauva mahassa juhlat🤣

   Aries, mulla on jokaisessa raskaudessa ollut vuotoja. Tai siis, ensimmäisessä joka päättyi kemialliseen alkoi tiputtelu virallisena testipäivänä ja yltyi siitä viikon sisällä. Toisen siirron jälkeen vuoti vähän alussa, mutta ultrassa näkyi hematooma. Se meni kuitenkin kesken lopulta. Tässä nykyisessä raskaudessa alkoi vuotaminen 8+3 viikoilla, ja tuli vähän väliä. Syyksi paljastui istukka kohdunsuun edessä, mutta tähän asti muuten ollut kaikki ok ja raskaus jatkuu. Noi vuodot osaa olla tosi stressaavia ja hermoja raastavia. Hyvä että sulla mitataan tota hcg, sekin kertoo sitten jo paljon! Toivon todella että sulla on harmitonta vuotamista🥰 Tarrasukkia nyt pienelle!

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41877
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Kiitos Lumme kysymästä! Täällä nyt 29+5, ja kuten joku raskausappikin sanoi niin ”saatat todenteolla alkaa tuntea olevasi raskaana”. 😅 Olo on vähän raskas ja väsynyt, vaikka pääosin fyysisesti ihan hyvä. Uskon noiden matalien varastorautojen aiheuttavan tätä herkkää sykkeennousua ja hengästymistä. Viime viikot oon ihan suosiolla jo jättänyt kuntosalikäynnit satunnaisiksi junppailuiksi, ehkä kerran viikossa oon jaksanut sinne raahautua.

   Henkisellä puolella huomaan ehkä enemmän muutoksia. Oon aika väsynyt ja v-käyrä tuntuu nousevan herkästi. En tunne oloani kotoisaksi kropassani ja se jotenkin ahdistaa, uskon sen liittyvän siihen, että ei enää pysty liikkumaan normaalisti. Kaikki läheisyys inhottaa kun oma pää pitää kroppaa niin vastenmielisenä. Oon yrittänyt tietoisesti keskittyä siihen, että hyväksyn miehen kosketuksen enkä lähde karkuun, ja se on auttanut jonkun verran. Mutta vaatii aina kunnolla keskittymistä.

   Alan siis pikkuhiljaa odotella, että raskaus vaan olisi ohi. Toisaalta ajatus synnytyksestä ja vauvasta tuntuu vieläkin jotenkin kaukaiselta ja epätodelliselta. Oon yrittänyt kuunnella sellaista Peloton synnytys -kirjaa ja vähän orientoitua tulevaan, mutta heikolla menestyksellä. Pitää varmaan taas tehdä jotain vauvahankintoja niin saan vähän mieltä konkreettisemmin käännettyä tulevaan. Vauva kyllä liikuskelee päivittäin, niin niihin hetkiin oon myös koittanut tietoisesti keskittyä paremmin, että saisi ajatuksia käännettyä kohti tulokasta.

   aries90, toivotaan kovasti että tämä pysyy kiinni ja vuodot loppuvat! ❤️

  • #41879
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aries, toivon sydämeni pohjasta että tämä vuoto on harmitonta ja pikkuinen pysyy matkassa mukana❤️ Varmasti oli melkoinen tunne plussata kun oli jo seuraavassa hoitokierrossa asennoituneena❤️

   Sapelihammastiikeri, kurja että sulla on tullut ikäviä ajatuksia omaan kroppaan. Mutta sen ymmärtää täysin kun tämä on niin iso muutos❤️

   Kiva kuulla, että muillakin menee ihan hyvin🥰

   Tänne kuuluu hyvää, viikkoja kasassa tänään 18+5🥰 Rakenneultrakin lähenee hurjaa vauhtia ja viikko pitäisi vielä malttaa! Jännittää.. Edelleen taistelen pahoinvoinnin kanssa ja tällä viikolla oli yksi päivä etten päässyt töihin kun mikään ei pysynyt sisällä. Kivaa on kuitenkin se, että olen silti jaksanut jo liikkua enemmän ja huomaan kyllä olossa sen positiivisen vaikutuksen kaiken löhöilyn jälkeen🙈 Luulen, että nyt olen tuntenut pikkuisen liikkeitä (todella hennosti tosin)❤️ Täysin varma en kuitenkaan ole😂

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41882
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Oi, tsemppiä rakenneultran odotteluun! Se on musta edelleen tähän asti paras juttu mitä raskauden aikana on päässyt kokemaan! Ja ihanaa, että liikuntakin on alkanut sujua, se lisää hyvinvointia niin kovasti.

   Mua harmittaa, kun järjellä osaan ajatella, että omissa tunteissa ei ole mitään järkeä ja pystyn niiden alkulähdettäkin ehkä vähän analysoimaan, mutta silti niille tunteille ei voi mitään! Mua helpottaa kyllä se, että tämä ei ole mitenkään harvinaista, ainakin mitä olen lueskellut.

  • #41883
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Kiva kuulla että kaikilla menee suurimmaksi osaksi hyvin! 😊
   Sapelihammastiikeri: voin hyvin kuvitella että helposti tulee tuollaisia tuntemuksia ja luulen että se on minullakin edessä. Hienosti suhdaudut asiaan silti!

   Toivonpilkahdus: harmi että sulla vieläkin on pahoinvointia! Ihanaa että kohta on ultra, tsemppiä! 😍

   Mä olen ollut kipeä tän viikon ja piti siirtää neuvola ens viikolle. Tänään alkoi 14+0 ja olo on muuttunut vähän paremmaksi, ei oo pahoinvointia eikä enää ole pakko nukkua päikkäreitä 😂 Ainuat mikä nyt on vaivannut on liitoskivut, tai niin olettaisin että se on. Kipua ja nipistelyä ala vatsassa ja nivusissa.
   Yhden hassun jutun olen huomannut että mahasta on helposti kylmä, kotona sohvalla pitää olla viltti vatsan päällä ja takin alta ei saa vetää vähänkään 😄

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41887
   Keväinen
   Osallistuja

   Ihanaa että kaikilla pääosin sujunut kaikki hyvin! Toivottavasti vuotelu rauhoittuu Ariesilla, mutta varmasti aiheuttaa huolta kunnes tietää missä mennään, tsemppiä!

   Täällä menossa 31+0, ja tuntuu että loppu jo alkaa häämöttää 😯. Kolme viikkoa vielä töitä ennen äitiyslomaa, mitä odotan innolla. Mäkin huomaan että liikkuminen kyllä alkaa mahan kanssa pikkuhiljaa vaikeutua. On myös jotenkin tunteikas olo koko ajan ja itku on herkässä ihmeellisistäkin asioista 😅.

   • #41901
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Sulla on kyllä mammaloma jo todella lähellä, ihanaa😍

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41920
    Keväinen
    Osallistuja

    Hihi joo, sitä odotellessa 😍

  • #41898
   Vertti87
   Osallistuja

   Täällä oli tänään eka neuvola ja omalta osalta kaikki arvot mallillaan😊. Sen otti puheeksi että hoidoilla aikaansaatuja raskauksia käynnistetäisiin pari päivää ennen la. Onko muilla ollut tälläisestä puhetta?

   • #41900
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Kiva, että arvot oli kohdillaan☺️ Meillekkään ei ole sanottu tuollaisesta mitään.

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41908
    Lumme
    Osallistuja

    No ei kyllä ole sanottu käynnistämisestä mitään. Sanoiko mitään, miksi pitäisi käynnistää ennen la?

    • #41914
     Vertti87
     Osallistuja

     Ei sanottu, hoitaja sanoi vaan että näin on suunniteltu jos hoidoilla aikaansaatu raskaus

   • #41915
    Lumme
    Osallistuja

    No onpa erikoista. Jos joskus saat kuulla, että miksi on näin sanonut, niin kerro ihmeessä.

   • #41921
    Keväinen
    Osallistuja

    En kyllä mäkään oo tommosta kuullut. Kuulostaa erikoiselta🤔

  • #41899
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Täällä kans käyty neuvolassa, toka kerta tänään. Oli kiva kun sai kuunnella sydänlyöntejä, mies liikuttui 😊❤️ Keskiviikkona meen ottaa tokan korona piikin, vähän jännittää mutta meidän neuvola täti on antamassa niitä niin se vähän rauhoittaa mieltä.

   Ei oo Vertti87 meille puhuttu sellaista, ei neuvola eikä kätilö ultrassa.

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41902
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   AmandaUnelma, ne sydämenlyönnit on kyllä niin❤️

   Millä viikoilla te aloitte tuntemaan liikkeitä päivittäin? Mä malttamattomana odotan ja odotan, että alkaisi kunnolla tuntumaan🙈

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41907
    Lumme
    Osallistuja

    Mulla on istukka edessä. Aloin tuntemaan liikkeitä selvästi viikolla 20+ heti rakenneultran jälkeen.

   • #41922
    Keväinen
    Osallistuja

    Oih ihanaa ❤️

    Mä aloin joskus 17+ viikon lopulta tuntemaan päivittäin. Istukka on takana niin se auttoi:)

  • #41909
   Lumme
   Osallistuja

   Keväinen, sulla ei ole enää pitkä aika äitiysloman alkuun. Ihanaa kun saat olla koko joulunajan vapaalla. Sulla näköjään kaksi kk laskettuun aikaan, mulla tänään tasan kolme. Hullua miten nopeasti aika alkaa mennä rakenneultran jälkeen.

   Viime viikolla masutyyppi oli tosi rauhallinen ja olin jo hieman huolissani. Itsekin olin jotenkin ihan uupunut, mutta tällä viikolla tyttö on reipastunut ja oon saanut nyt aamuisin aina potkuherätyksen.

   • #41923
    Keväinen
    Osallistuja

    Joo tosi hurjaa miten nopeasti aika menee ja että pian alkaa mammis! Se tulee kyllä tarpeeseen kun nyt unettomuuskin vaivaa..😴 Mutta ei oo sullakaan enää pitkä aika, jännää!

    Ja joo, mulla kanssa välillä huoli iskee jos en just sillon tunne liikkeitä ku tunnustelen 😄. Välillä vatsa niin pinkeenä/ kovana (kai harjoitussupistuksia?) että ei tunne kunnes rentoutuu. Mutta onneksi ne sieltä sitten kuitenkin tulee niin kun sullakin! Ja nyt oon kans aatellu että jos oikeen stressaa niin teen liikelaskentaa ja sitte jos ei tuntuisikaan tarpeeks niin käy tsekkaamassa.

  • #41918
   Pioni
   Osallistuja

   Mulla myös istukka edessä ja rakenneultran aikoihin alkoi tuntumaan säännöllisemmin. 16+ jotain tunsin ekan kerran ”muljahduksen” 😅

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41934
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Eilen aamulla mulla alkoi alavatsalla toispuoleinen kova kipu, joka ei helpottunut edes levossa. Kipulääkkeellä sain sitten tilanteen parempaan, mutta illalla se tuli vielä kovempana takaisin eikä kipulääke auttanut. Soitin sitten yöllä naistentautien päivystykseen ja sain vaihtoehdoksi lähteä heti tai viimeistään aamulla sinne. Päätin, että sinnittelen kotona yön ja menin sitten aamulla. Äsken pääsin vasta kotiin, mutta onneksi pienellä oli kaikki hyvin❤️ Labrat oli myös kunnossa, virtsanäytteen vastausta odottelen vielä. Säikäytti kyllä taas. Ilmeisesti kovia liitoskipuja/kohdun kasvukipuja olivat. Nyt sitten reilun viikon verran taas sairaslomalla. Onneksi maanantaina päästään vielä rakenneultraan näkemään pikkuinen kunnolla❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41936
   Pita
   Osallistuja

   Huh, varmasti toivonpilkahdus säikäytti. Mutta onneksi kaikki hyvin 🙏 ihana kuulla teidän kuulumisia.
   Meillä oli eka neuvola tässä taannoin ja kuultiin sydänäänet ekaa kertaa ❤️. Minä olen voinit tähän asti hyvin. Oireet ovat edelleen hyvin lieviä, pientä rintakipua ja iltaisin vatsan turvotusta, hajuaisti herkistynyt, nälkäinen olo. Nt-ultra on kohta. Mulla oli hemglobiini laskenut 114. Aloitin rautakuurin uudelleen. Tästä johtuen ollut vähän hutera olo. Mutta kaikki on paremmin kuin hyvin ♥️🥰

  • #41937
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Onpa kamalaa Toivonpilkahdus mitä kävi, varmasti pelottavaa! ❤️ Hienoa että kaikki kuitenkin oli hyvin ja että pian on uusi ultra!

   Hyvä että olet voinut hyvin Pita! Toivottavasti hemoglobiini lähtee nousemaan 😊

   Mullakin on suurimmaksi osaksi hyvä olo, ylä vatsa on ruvennut turpoamaan ja välillä juilii vatsasta.
   En tiedä sanoinko mutta otin tokan korona rokotteen pari päivää sitten ja ei tullut mitään ihme oloja siitä. Huh! Turhaan jännitin sitä 😄 Tilasin myös dopplerin tänään.

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #41941
   Aliisa
   Osallistuja

   Moikkuli!
   Semmoinen kysymys olisi, että kun huomenna alkaa rv 11+0. Tarkoittaako tämä nyt sitä maagista 12 raskausviikon ylittämistä vai tarkoittaako vielä yhden viikon odottamista? Toisella tavalla sanottunahan huomenna alkaa 12. raskausviikko.

   Eipä tällä muuten niin väliä ole, mutta aloin vain pohtimaan.

   Ps. Viikon päästä nt-ultra ja se jännittää. JOS siellä saisi huonoja uutisia niin miten ihmeessä pää voi kestää.. kolmas km peräkkäin ja tämä näinkin pitkällä. Meinasin monesti varata vielä ultraa esim viikolle 9, mutta peruin koska tuli olo etten halua kuulla huonoja uutisia. En tiedä onko hullu ajattelutapa.

   Yökkään joka päivä, tissit kipeät ja vuotoja ei ole ollut rv 7 jälkeen. Kaikenhan pitäisi siis olla hyvin, eikös

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

   • #41965
    Lumme
    Osallistuja

    Voi ihanaa, että raskaus on edennyt jo noin pitkälle! Onnea! Ollaan oltu samaan aikaan hoidoissa ja oon niin iloinen sun puolesta <3
    Mielestäni se on 12+0, eli kun alkaa toinen kolmannes. Eka kolmannes on riskisintä aikaa, mutta niissäkin riskit on suurimmat viikolle 8. Kaikki on varmasti siis hyvin 🙂 Tsempppiä nt-ultran odotteluun!

  • #41944
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus ja Pita, ihana kuulla hyviä uutisia!

   Aliisa, mun mielestä nuo eri tavat määritellä raskausviikkoja on aina olleet vähän sekavat, enkä osaa itsekään sanoa 😅 Mutta jos pitäisi joku mielipide sanoa, niin viikko vielä niin sitten on se 12 viikkoa täynnä! Hirmu paljon tsemppiä nt-ultran odotteluun, eiköhän siellä kuitenkin ole kaikki ihan hyvin! ❤️

   Mulla on raskauden suhteen fyysisesti kaikki edennyt samalla kaavalla kuin viime viikot, maha kasvaa ja kaveri liikuskelee ihan mukavasti. Henkisesti on kyllä edelleen melkoista vuoristorataa, toivon että tämä tästä vielä tasoittuisi. Tällä hetkellä haluaisin lukkiutua johonkin koppiin siihen asti että vauva putkahtaa ulos, ettei tarvitsisi kuulla keneltäkään kommentteja mistään raskauteen tai vauvaan liittyvästä 😄 Kaipaan sitä että olen taas ”pelkästään” minä!

  • #41955
   Aamurusko
   Osallistuja

   Olipa hurjaa Toivonpilkahdus, mutta ihana kuulla että kaikki hyvin kuitenkin! Vieläkö sulla on kivut jatkuneet vai helpottiko ne sitten?

   Aliisalle kovasti tsemppiä NT-ultraan ♥️

   Sapelihammastiikeri, kiva kuulla noistakin tuntemuksista ja voimia vuoristorataan! Olen miettinyt, miltä mahtaa tuntua sitten, kun vatsaa ei saa millään peitettyä ja se haittaa enemmän menemistä.

   Mulla on nyt menossa rv 16. Maha on selvästi ruvennut kasvamaan ainakin omaan silmääni ja jännään miten saan piilotettua sen töissä, en haluaisi kertoa asiasta ennen rakenneultraa 😬 Oon kyllä vielä suurimmaksi osaksi etänä mutta enenevässä määrin myös toimistolla silloin tällöin. Odottelen työsopimukseen jatkoa ja siksi haluaisin pelata varman päälle…

   Muuten olen voinut nyt tokalla kolmanneksella vähän paremmin, mutta radi stressaa älyttömästi 😔 Alavatsassa jatkuu edelleen sellaiset menkkamaiset tuntemukset (ei koko aikaa mutta melkein päivittäin jotain nipistelyä), mietin että jatkuuko ne koko raskauden läpi? Vielä pitäis kuukausi odottaa rakenneultraa ja se tuntuu ihan järkyttävän pitkältä ajalta. NT-ultrassa istukka oli edessä joten en vielä odottele suuremmin liikkeitä ennen seuraavaa ultraa, vaikka istukan paikka toki on voinut vielä vaihtua.

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #41960
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aamurusko, kipuja on ollut enään lievänä tai ei kyllä ole yhtään verrattavissa viime viikkoiseen😇 Uskon, että tuo radi asia on sulla varmasti mielen päällä😔 Ootko kuitenkin pärjännyt sen kanssa ihan hyvin? Toivottavasti saisit työsopimukseen jatkoa☺️

   Me käytiin eilen vihdoin rakenneultrassa ja kaikki oli hyvin❤️ Sukupuolikin sieltä saatiin kirjekuorelle kun halutaan nyt viikonloppuna selvittää asia lähimpien ystävien kanssa🥰 On kyllä aivan todella helpottunut olo. Liikkeitä oon tuntenut nyt päivittäin muutaman päivän ajan, istukka oli eilen takana eli oli vaihtanut paikkaa. Mua on vähän harmittanut se, että tuntuu ettei raskaus ole mennyt sen helpoimman kautta ja tietysti jännittää sitä jatkuuko oksentelu loppuun asti. Mutta kuitenkin pääasia että pienellä on kaikki hyvin❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #41966
   Lumme
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, varmasti pelästytti. Onneksi kaikki hyvin!

   Täällä kaikki myös ihan hyvin. Tosin pienikin kävely saa mahan kovaksi. En tiedä onko se sitten supistus vai mitä. Huomenna alkaa viimeinen kolmannes 28+0.

  • #41977
   Pioni
   Osallistuja

   Mulla on tullut kauhea stressi hankinnoista. Ennen rakenneultraa en uskaltanut oikeen ostaa mitään, mutta nyt rv25 tullut kauhea hepuli et pitäisi ostaa kerralla kaikki😂 Sit oon miettinyt kuinka monta kpl mitäkin vaatetta kantsis ostaa per koko.. Äitiyspakkaus saapui maanantaina ja voi että sitä oli ihana päästä hiplaamaan! En voi vieläkään uskoa tätä kaikkea todeksi❤

   Voi Lumme oot jo pitkällä❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41978
   Pioni
   Osallistuja

   Ja paljon onnea toivonpilkahdus ultra kuulumisista! ❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #41980
   Aliisa
   Osallistuja

   Lupasin itselleni etten mene googlettelemaan noita seulatuloksia, mutta menin kuitenkin. Nyt ahdistaa..
   Mun s-hcgbv/D 32,9 ug/l ja S-PAPPA 138.8 mU/L. Mitään muita tuloksia en ole vielä saanut ja tiedän ettei pitäisi katsella noita arvoja pelkästään. Silti en mistään googlen syövereistä löydä noin matalaa S-PAPPAa… Olen 39v ja verikokeet otettiin rv 10+3.

   Onko mahdollista, että tuo PAPPA voi olla normaali..? Onko kukaan törmännyt edes suunnilleen näin matalaan arvoon?

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

   • #41981
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Mä en ymmärrä noista arvoista mitään, mutta sanoisin ettei ennen nt-ultraa kannata huolestua (helpommin sanottu kuin tehty). Eikös se nt-mitta kerro kuitenkin aika paljon myös🤔 Koita olla murehtimatta❤️

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #41982
    Aliisa
    Osallistuja

    Ja nyt seuraa tällainen hysteerinen purkautuminen.

    Mä en löydä netistä MISTÄÄN YHTÄKÄÄN raskautta joka ei olisi noilla arvoilla mennyt kesken. Alkaisista PAPPA-arvoista puhutaan jo jos se on 400 ja mulla vaan 138. Ton hcg:n voisin vielä jotenkin itelleni järkeillä vaikka matala sekin on, mutta en tota PAPPAa😭 Mä en keksi mitään selitystä kuin että kaikki on taas huonosti. Koitin googlettaa jos huomiselle saisi ultraa Kaunis odotukseen tai mihinkään, mutta vapaita vasta ensi viikolla.

    Mun piti ensi viikolla kertoa tästä raskaudesta. Mä tuun hulluksi jos taas kesken. Ei tällasta voi pää kestää. Kolme peräkkäin…

    Oon yrittäny dopplerilla kuunnella sydänääniä jo monta viikkoa ja mitään ei kuulu, tänäänkään (rv 11+3). Toi ei vielä veisi kaikkea toivoa vaikka ahdistavaa onkin, mutta noi verikokeet ja kaikki yhdessä 😭 Miksei netistä voi löytyä YHTÄKÄÄN onnellista tarinaa edes suunnilleen näillä arvoilla😢😢😢

    Nt-ultra on vasta ens viikolla eli nytkö vaan kidun sinne asti kuulemaan huonot uutiset. Miksi taas näin…

    Poika -14💙
    IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
    1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
    2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
    3. Pas 8/21 -> neg
    4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
    5. Pas 3-4/22 ?

    • #41983
     Toivonpilkahdus
     Osallistuja

     Mä kävin silloin alkuraskaudessa sen vuodon takia Kaunis odotuksessa. Soitin sinne että oisko mitään saumaa ottaa mua näytille vaikkei netissä ollut vapaita aikoja. Sain sitten samalle päivälle ajan pieneen rakoseen! Kannattaa soittaa huomenna sinne aamulla ja koittaa josko ehtisi jossain välissä ottamaan sut👍🏻

     1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
     1. Pas 7/21 -> Plussa

    • #41985
     Lumme
     Osallistuja

     En osaa myöskään sanoa arvoista kun en tiedä mitkä omanikaan olivat, mutta koska asia stressaa, niin kannattaa olla yhteydessä neuvolaan ja pyytää, että kuuntelisivat sydänäänet. Toivottavasti kaikki hyvin <3

    • #42015
     Aliisa
     Osallistuja

     Kävin eilen Kaunis Odotuksessa ja kaikki hyvin. Mitään nt-ultraahan siellä ei tehdä, mutta tähän kohtaan tarvitsinkin vain nähdä että vauva elossa ja kaikki näyttää miltä kuuluu.

     Kaikki tämä itkustressijännitys oli taas kuin olisi maratonin juossut ja kun tuolta pääsin niin aika mennyt vain levätessä

     Poika -14💙
     IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
     1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
     2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
     3. Pas 8/21 -> neg
     4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
     5. Pas 3-4/22 ?

     • #42027
      Toivonpilkahdus
      Osallistuja

      Ihana kuulla Aliisa❤️ Voin vain kuvitella, kuinka tuo vei energiaa.

      1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
      1. Pas 7/21 -> Plussa

    • #42064
     Lumme
     Osallistuja

     Voi kun ihanaa, että kaikki oli hyvin. Milloin sulla Aliisa on nt-ultra?

  • #41986
   Pita
   Osallistuja

   Mulla on nyt rv 12+2, viime viikolla otettiin niitä seulaverikokeita. Kävin katseleen omakannasta niitä tuloksia, mutta eipä siellä tollaisia näkynyt. En kyllä tiedä miksi? Mulle tähän raskauteen liittyvät kaikki asiat on ihan uutta, joten en osaa aliisa sanoa yhtään mitään. Mullakin on nt-ultra ensi viikolla. Oletko aliisa käynyt neuvolassa vielä? Mulla kuunneltiin viime viikolla siellä sydänääniä doplerilla. Hoitajalla meni kauan ennen kuin löysi ne. Toivottavasti kaikki on Aliisa hyvin ❤️ tää on kyllä raastavaa, kun ei tiedä, miten sikiö voi.

   Miten teillä, joilla jo synnytys pian lähenee? Onko asia alkanut jännittää? Eilen katsoin pitkästä aikaa toisenlaisia äitejä ja on se kyllä rankkaa puuhaa. Toivottavasti jaatte myös niitä kokemuksia täällä. Mitenköhän siitä selviää? Mulla on vilissyt jo monenlaisia ajatuksia päässä, vaikka olen näin alussa. Mietin jo sitäkin, että miten osaan hoivata pientä vauvaa yksin sen ajan, kun mies on poissa osastolta. Ja osaankohan edes hoivata vauvaa, kun olen ollut niiden kanssa niin vähän tekemisissä. Tämän lapsettomuuden vuoksi en ole jotenki halunnut yhtään olla kenenkään vauvan kanssa lähemmin tekemisissä, en edes oman siskoni. Tuolloin juuri edelliset hoidot päättyivät jatkuvasti pettymyksiin.
   Kaikkea sitä miettii, ehkä jopa liian aikaisin… 🙂

   • #41990
    Lumme
    Osallistuja

    Pita, tuloksissa voi kestää monta viikkoa. Mulle tuli vasta muutama viikko rakenneultran jälkeen. Samaan aikaan tuli down ja trisomia riskiluvut ja niiden laskemiseksi tarvitsee niskaturvotusluvun, joka katsotaan nt-ultrassa.

    Synnytys on alkanut hieman jännittää. Tai lähinnä jännittää se, ettei vauvalle kävisi mitään synnytyksessä. Yritän psyykata itseäni sillä, että harvoin mitään vakavaa käy, meidän vartalot on synnytykseen tehty ja Suomen synnytyssairaalat maailman parhaita. Olo alkaa jo olemaan suht iso ja tukala, joten veikkaan, että lähempänä la:ta alkaa olemaan kyllästynyt raskauteen odottaen jo syntymää.

    Olen miettinyt, että milloin sairaalakassi tulisi pakata..? Olen joulun ja uudenvuoden toisella paikkakunnalla (300 kilometrin päästä kotoa) ja mietin tulisiko mulla varmuuden vuoksi olla sairaalakassi mukana? (silloin viikot 33-34). Mitään siihen viittaavaa, että täältä tullaan ajoissa, ei vielä ole.

    Miksi Pita mies olisi pois osastolta? Luulisi, että varsinkin ensisynnyttäjät sijoitetaan perhehuoneisiin, missä isätkin voivat nukkua. En ole edes ajatellut ettei puoliso olisi minun tukena. Hänellä on jo yksi lapsi, joka helpottaa ajatusta, että vauva tuodaan joskus sairaalasta kotiin 😀 En nimittäin ole koskaan hoitanut pieniä vauvoja, joten kaikki on minullekin täysin uutta.

  • #41993
   Keväinen
   Osallistuja

   Minulla tuli muistaakseni nt-seulan lukemat/arvot heti ultran jälkeen (seuraavana päivänä tms). Luin jostain, että useimmiten tarkoituksella pitävät nuo veriarvot ’piilossa’ ennen ultraa, ettei ihmisillä syntyisi paniikkia. Mutta aina näin ei kuitenkaan ole, kuten nytkin Aliisa olit jo saanut tulokset. Toivottavasti kaikki on siellä pienellä hyvin ja saat pian vastauksen<3!

   Hienoa, että Toivonpilkahdus ultrassa oli kaikki hyvin!

   Lumme, mulla kanssa ollut vatsan kovettumista ja pinkeyttä joka voi kestää useita tunteja tai vaikka koko päivän. Mutta tämä on ilmeisesti normaalia eikä tarvitse huolehtia jos ei ole kovia kipuja, ja levossa (viimeistään yöllä minulla) vatsa ’pehmenee’. Ajattelin pakata tai ainakin suunnitella sairaalakassin tuossa kun äitiysvapaa alkaa (silloin on 34+). Mutta eihän se haittaakaan jos tekee hyvissä ajoin :).

   Täällä menossa 32+5 ja tuntuu että vauva olisi jotenkin poikittain mahassa, mikä aiheuttaa välillä melko epämukavia tuntemuksia. Toivon että kääntyisi oikein päin lääkäriaikaan mennessä.. Ja synnytyksen suhteen pelottaa lähinnä, jos vauvalle sattuu jotain, mutta yritän olla miettimättä liikaa näitä mahdollisia vastoinkäymisiä. Ja toki myös mietityttää jos ei saa perhehuonetta (ei Helsingissä ainakaaan voida taata), niin koronarajoitusten takia olisi pärjättävä paljolti yksin synnytyksen jälkeen. Mutta eipä siihenkään voi itse vaikuttaa, joten pitää toivoa parasta.

   • #41996
    Lumme
    Osallistuja

    Keväinen, kiva kuulla että muillakin on monen tunnin vatsan kovettumisia. EIkä niistä tarvitse huolestua. Mulla ne alkoi jo aika varhain, mutta ennen tuli aina illaksi, nyt lähinnä vain jos vähänkin kävelee/liikkuu.

    Milloin sulla on neuvolääkäri, missä katotaan vauvan koko ja miten päin on?

    Helsingissä ei tosiaan voi taata, että saisi perhehuoneen, mutta ajattelin mennä Jorviin jos naistenklinikalla vaikuttaa olevan täyttä ja Jorvissa on tilaa. Mutta voihan olla, että Jorviin ei pääse ja sitten vaan on mentävä naistenklinikalle yhteishuoneeseen. Ei kiva, mutta jotenkin siitä selviää.

   • #41998
    Keväinen
    Osallistuja

    Joo, mulla menee välillä istumisestakin kovin pinkeäksi, ja sitten pitää mennä hetkeksi sohvalle jatkamaan (etä)töitä. Mulla on neuvolalääkäri 35+ viikolla eli siinä itsenäisyyspäivän jälkeen. Sitä kyllä odotan kovasti.

    Joo olisi kyllä kiva, jos osaisivat sanoa tuosta perhehuonetilanteesta sitten kun synnytyksen aika koittaa, josko sitä voisi vähän edes valita mihin menee. Niinhän se on, että kyllä sitä jotenkin aina selviää, mutta toivottavasti pääsisi sellaiseen perhehuoneeseen niin ainakin yksi huoli vähemmän 😄.

  • #42000
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Aliisa, älä vielä panikoi ❤️ Turussa laitetaan labra-arvot näkyviin vasta nt-ultran jälkeen juuri siksi, ettei aiheutuisi turhaa stressiä odottajille. Tarkistin ja mulla oli S-PAPPA 375 ja kaikki on mennyt hyvin, eli älä vielä heitä kirvestä kaivoon. Mä en noista arvoista sen enempää ymmärrä, mutta halusin tulla vähän lohduttamaan.

   Lumme ja Keväinen, mulla tulee tuota samaa ja selvästi alkanut myös supistelemaan, mutta täysin kivuttomasti onneksi. Rasitus ja pitkään istuminen vaikuttavat tähän selvästi. Jalat ovat myös alkaneet turpoamaan aina iltaa kohti, tekee mieli aina kulkea kompressiosäärystimet jalassa.

   Täällä on neuvolalääkäri viikolla 36. Mulla on ensi viikolla kontrolliultra jossa tarkistetaan istukan paikka, rakenneultrassa oli alhaalla ja nyt tarkistetaan että onko noussut pois tieltä. Varsinainen synnytystapa-arvio on kuitenkin tuolloin juuri ennen joulua.

   Mä en ole oikein osannut synnytystä vielä ajatella. Mä odotan jo nyt vaan sitä että raskaus olisi ohi, joten pitkät viikot edessä. Muutenkin edelleen tunteet seilaa hurjaa vuoristorataa, mutta kaikki vauvaan liittyvä tuntuu nyt vähän ahdistavalta ja kaukaiselta. Onneksi pystyn näistä tunteista puhumaan kotona miehelle. On vaikea käsitellä niitä kun ei itsekään ymmärrä mistä ne kumpuavat, eikä niihin pysty itse vaikuttamaan. Poden huonoa omatuntoa siitä, että en pidä tästä kasvavasta vatsasta enkä halua fiilistellä mitään vauvajuttuja. Jotenkin ajattelisi, että nyt olisi enemmän innoissaan kun polku tähän pisteeseen on ollut tavallista pidempi, mutta ei. Mieli on siis vähän alakuloinen, kuulostelen vielä vähän ja pyydän kyllä sitten päästä juttelemaan vielä johonkin jos siltä tuntuu. Jo se että on kotona saanut purkaa tunteitaan on auttanut paljon. Toivon, että tuo ylimääräinen ultra auttaisi vähän lisäämään sidettä vauvaan!

   Synnytystä en varsinaisesti pelkää, yritän olla luottavainen sen suhteen että kyllä siitä selviää. Ainoa toive sen suhteen olisi myöskin se perhehuone. Olen ymmärtänyt että täällä ensisynnyttäjänä olisi vähän etusijalla, mutta eipä niitä huoneita montaa ole niin ei voi tietää pääseekö vai ei.

  • #42010
   Hilla
   Osallistuja

   Hei, ajattelin tulla tänne pitkästä aikaa kysymään vähän kokemuksia, jos siitä vaikka olisi apua huoleeni. Meillä toinen PAS-alkuinen raskaus nyt ihan alussa, viikkoja tänään 5+4. Edellinen raskautuminen päättyi keväällä keskenmenon viikolla 6+3. Tämä kulunut viikko on aiheuttanut monenlaista huolta ja pelkoa siitä, että kaikki päättyy taas samalla tavalla 😔 kävin tiistaina päivystyksessä, kun oikealla puolella vatsaa oli jomottava kipu jatkunut vuorokauden. Sain tosi hyvää palvelua, ja vahvistuksen, että raskaus on kohdussa eikä sen ulkopuolella. Myös hcg mitattiin ja oli tuossa kohtaa noussut hyvin edellisestä mittauksesta. Kuitenkin eilen iltapäivällä alkoi tiputteluvuoto, joka kesti ainakin koko illan. Hyvin pientä tiputtelua, samanlaista, jota minulla oli myös tuossa edellisessä, keskenmenon päättyneessä raskaudessa. Ei siis jää mitään siteeseen. Tänään tiputtelua ei ole vielä tullut, mutta vähän pelkään, että se saattaa silti jatkua. Meillä siis PAS-siirrot tehdään aina lääketukikiertoon, koska minulla ei ole omaa kiertoa, ja olen ymmärtänyt jostain, että ilmeisesti näissä tiputtelua on useammin kuin tavallisissa raskauksissa. Olisinkin halunnut kysyä, onko täällä kellään ollut alkuraskaudessa tiputtelua ja siitä huolimatta raskaus jatkunut hyvin eteenpäin?

   • #42014
    Aliisa
    Osallistuja

    Mulla tämä nykyinen raskaus!
    Rv 6+ verta lorahti yhtäkkiä pönttöön ihan lorisemalla. Siitä muuttui vähemmäksi ja lopulta niin että tuli vain pyyhkiessä. Tätä kesti jopa pari viikkoa. Silti kaikki hyvin. Mulla myös lääkkeellinen pas.

    Myös esikoisessa vuonna 2014 tuli pari päivää pyyhkiessä ruskeaa. Tämä oli luomuraskaus.

    Poika -14💙
    IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
    1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
    2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
    3. Pas 8/21 -> neg
    4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
    5. Pas 3-4/22 ?

  • #42018
   Heinä
   Osallistuja

   Moikka,
   Lueskelen edelleen myös tätä puolta säännöllisesti ja ajattelin tulla kommentoimaan paria asiaa, jos näistä on yhtään mitään hyötyä jollekin😊

   Aliisa, mulla tuo S-PAPPA -arvo oli 230 ja silti ne varsinaiset suhdeluvut oli kunnossa ja raskaus eteni hyvin loppuun asti.

   Hilla, mulla oli juuri noilla viikoilla vuotoa. Yhden vuorokauden piti käyttää sidettäkin ja senkin jälkeen jatkui vielä muutaman päivän ajan vähäisenä. Myös mulle sanottiin, että lääketukikierrossa tuo on melko yleistä, mutta silti varhaisultran odottelu tuntui tuossa epätietoisuudessa kovin pitkältä.

   Tsemppiä kovasti kaikille muillekin!

  • #42021
   kisu
   Osallistuja

   Mulla oli myös noi verikokeiden arvot omaan silmään huolestuttavat (en nyt tähän hätään muista lukuja mutta googlettelin sillon ja ainoat tulokset viittasi keskenmenoon). Ultrassa kuitenkin kaikki hyvin ja terve vauva ei suostu nyt päiväunille. Mulla tuolloin oli myös ikää 35v ja keskenmeno takana.

   Ja samaten alkuraskaudessa oli pientä tiputteluvuotoa parina päivänä (mulla ei ollut lääketukea enää plussatestin aikaan).

   Keskenmenon pelko helpotti joskus rv 16-18 jälkeen kun käytiin ylimääräisessä ultrassa. Dopplerilla äänet saatiin kuulumaan alkuun tosi epäsäännöllisesti, ostinkohan sen rv 14 tienoilla. Mulla oli myös istukka edessä mikä hankaloitti hommaa.

   Niin ja synnyttämään menijöille vielä tiedoksi, että meille tarjottiin naistenklinikalla mahdollisuutta myös perhepesähotelliin. Kätilöllä tosin ei ehkä ollut tiedossa mun raskausdiabetes, joten voi olla ettei ois sinne lopulta päästykään, mutta jos synnytyksessä ja vauvan ja äidin voinnissa on kaikki hyvin, myös ensisynnyttäjillä voi olla siihen mahdollisuus. Me saatiin perhehuone joka oli ykköstoiveena, mutta natiainen syntyikin heinäkuun eka päivä kun synnytysbuumi oli vasta aluillaan 😅

   • #42031
    Lumme
    Osallistuja

    Mun neljästä kaverista yksi ensisynnyttäjä on päässyt perhepesähotelliin, muut on joutunut ryhmähuoneisiin ja se ei ollut kuulemma herkkua. Pienikin asia voi johtaa siihen, ettei pääse perhepesähotelliin, joten en itse ainakaan luota siihen, että sinne pääsisi.

  • #42028
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Mulla on ollut koko ajan tunne pojasta ja niin on miehelläkin🙈 Eilen saatiin tietää, että poikahan sieltä tulee💙

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42029
   Hilla
   Osallistuja

   Kiitos superpaljon Aliisa, Heinä ja kisu vastauksista ❤️ Helpottaa tosi paljon kuulla, että raskaus voi jatkua hyvin vaikka vuotoa olisi. Täällä ainakin toistaiseksi tiputtelu lähes loppunut. Tietysti tuo aiempi km painaa mielessä, mutta täytyy yrittää pitää silti toivoa yllä.

  • #42035
   Pioni
   Osallistuja

   Oi onnea toivonpilkahdus! Meillä oli kans aika vahva etiäinen pojasta, ja nt ultrassa kätilö sanoi että nub teorian mukaan olis selvä poika. Ja niinhän se oli💙

   Hilla, mulla ollut myös vuotoja ja kaikki tähän asti ok. Kätilö sanoi sairaalassa kun painelin sinne alkuraskaudesaa vuodon takia, että ovat yllättävän yleisiä. Tsemppiä❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #42043
    Hilla
    Osallistuja

    Kiitos Pioni kun kerroit! On kyllä huojentavaa kuulla että tiputtelu voi myös olla normaalia. Yhdistän sen omassa mielessä niin vahvasti aiempaan keskenmenoon, vaikkei voi tietää, oliko niillä yhteyttä. Ihanaa että teillä on mennyt kaikki hyvin ❤

  • #42047
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Onnea Toivonpilkahdus! 💙 Ja Hilla, varmasti säikäyttää tuollainen!

   Täällä pyörähti tänään viikko 32 käyntiin. Meillä oli tänään istukkakontrolli, ja nyt se oli turvallisen etäisyyden päässä kohdunsuulta. Oikeastaan olen tosi iloinen että tämä kontrolli piti tehdä, kun saatiin tällainen ylimääräinen ultra ja kaikki oli erinomaisesti. Vauva kasvaa ihan keskikäyrillä ja näytti edelleen tytöltä 😄

   Mut yllätettiin täysin viikonloppuna baby showereilla. Oli ihana nähdä ystäviä pitkästä aikaa! Pääsin vähän juttelemaan omista fiiliksistä ja tuntuu kuin taakka olisi nostettu harteilta ja maailma näyttää jo paljon valoisammalta taas, ihana tunne! Toivotaan että pysyy.

   Mitäs muille kuuluu?

  • #42066
   Lumme
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, onnea poikalupauksesta <3

   Hilla, onko tiputtelu jo loppunut ja milloin sulla on varhaisultra? Toivottavasti kaikki hyvin <3

   Sapelihammas, hienoa että istukka oli siirtynyt ja alatiesynnytyskin nyt varmaan mahdollinen? Tosi kiva, että sulle järjestettiin baby showerit ja sait positiivisemman fiiliksen.

   Tänne kuuluu ihan hyvää. Mulla alkaa huomenna viikko 29 ja pieni potkii mahassa aika ahkerasti. Yöt tulee nukuttua vähän miten sattuu. Joutuu kokoajan vaihtamaan kylkeä kun lonkkiin alkaa särkemään. Oon koittanut nukkua imetystyynyn kanssa, mutta siitä tuntuu olevan enemmän haittaa kun hyötyä. Ehkä pitäisi kokeilla jotain tyynyviritystä. Viime yönä paistoin leivän kun tunnin pyörimisen jälkeen luovutin nukkumisen kanssa. Saatiinpa tuoretta leipää aamupalalle 🙂 Katkonaisilla unilla ei meinaa työnteosta tulla mitään. Oon nuokkunut koko päivän koneella ja yrittänyt saada jotain aikaiseksi huonolla menestyksellä.
   Voi kun itsekin pääsisi vielä ultraan näkemään pienen ja vahvistamaan rakenneultran tyttölupaus.

  • #42069
   Aliisa
   Osallistuja

   Moikka!
   En löydä täältä ketjusta kohtaa jossa joku oli kysynyt nt-ultrasta, mutta se oli eilen. Tää oli nyt neljäs ultra jossa kävin ja kaikki näytti hyvältä. Niskaturvotus, rakenteet (mitä nyt pystyvät katsomaan) jne. Seulassa kuitenkin hälytti downinriskin raja 1:99 mutta jostain syystä olen ok tuon kanssa. Osasin odottaa sitä iän ja ylipainon puolesta + se matala pappa arvo. Kuitenkin ultrissa näyttää kaikki hyvältä ja riski kuitenkin on yksi 99:stä eikä vaikka 1:10, joten niin.. ihanaahan se olisi ollut saada täysin huoleton vastaus, mutta näillä mennään 😊 Pääsen NIPT-testiin ja katsotaan sitten lisää.

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

  • #42070
   Hilla
   Osallistuja

   Aliisa, onpa hyviä uutisia! Ihana kuulla että ultrassa kaikki hyvin. Toivon sulle lempeitä tuulia ja vähemmän huolia jatkoon.

   Lumme, täällä jännitysnäytelmä edelleen jatkuu. Tiputtelua on siis edelleen, siitä viime torstaista asti se on jatkunut. Koko ajan on pysynyt aika samanlaisena – joka päivä sitä tulee, muttei koko päivän. Ja määrä on edelleen hyvin vähäistä, ei siis tarvitse sidettä. Oon välillä aika toivottomissa tunnelmissa ja erityisesti nukkumaan käyminen on vaikeeta, kun jotenkin pelkään keskenmenon iskevän yöllä. Toisaalta mulla on nyt tällä viikolla myös alkanut aamupahoinvointi, mikä kyllä auttaa uskomaan että pikkuinen siellä yrittää kovasti kasvaa, ja välillä pystyn olemaan jopa toiveikas. Varhaisultra on ensi viikon tiistaina eli tasan viikon päästä.

  • #42072
   Lumme
   Osallistuja

   Aliisa, aivan ihanaa, että kaikki oli hyvin nt-ultrassa. Hyvä että pääset NIPT-testiin. Saat olla loppuraskauden levollisin mielin kun tiedät vauvan tilasta enemmän. Meillä riskiluvut olivat pienemmät, mutta kyllä sitä silti aina välillä miettii onko vauva terve kun NIPT-testiä ei ole otettu. Mullakin ikää kuitenkin sen verran paljon.

   Hilla, toivottavasti vuoto loppuisi pian ja pääsisit jo huokaisemaan. Tsemppiä ultran odotteluun!

  • #42097
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Sapelihammastiikeri ihanaa, että sait babyshowerit❤️😍 Kiva myös, että näyttää nyt valoisammalta!

   Hilla, toivottavasti sulla siellä kaikki hyvin edelleen🥰 Uskon, että tilanne on ahdistava ja pelottava. Toivon kovasti, että kaikki menisi nyt hyvin! Lienee hyvä merkki, että aamupahoinvointi on tullut kuvioihin. Kohtahan sulla on jo ultra☺️

   Lumme, toivottavasti oot saanut nyt edes vähän nukutuksi☺️

   Aliisa, ihana kuulla että nt-ultrassa oli kaikki hyvin! 🥰 Kuinka nopeasti tuohon NIPT-testiin pääsee?

   Me käytiin tänään ihmettelemässä rattaita ja muita härpäkkeitä😀 Olin miettinyt Britaxin smile kolmosia, mutta taidammekin päätyä Emmaljungiin vaikka kalliimmat ovatkin🙈 Kovasti täällä myös pohdinnassa vakuutusasia..

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42100
   Pioni
   Osallistuja

   Täällä vaihtui 27. viikko ja en voi uskoa että ees kirjoitan tätä lausetta, siis tuntuu niin ihanalle että onko tää totta? 😂 Vuosi sitten oli pistokset menossa, punktio tulossa ja sitä jännitin kauheasti. En ois todellakaan voinut uskoa silloin että ollaan tässä tilanteessa nyt❤ nyt herkistää😂

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42101
   Pita
   Osallistuja

   Halauksia kaikile raskauden eri vaiheisiin. 🤗 Me käytiin kans nt ultrassa ja kaikki kuulosti olevan hyvin. Noista luvuista en ymmärrä mitään edelleenkään. 🙂
   Meilläpäin sairaalassa taitaa olla vain yksi perhehuone, joka etusijalla pitkänmatkalaisille. Mutta toivotaan, että sellaisen saisi.

  • #42102
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Täällä tosiaan mennään jo huomattavasti valoisemmalla mielellä, oon tosi iloinen tästä! Voihan hormonit, kyllä ovat melkoinen mörkö välillä.

   Lumme, alatiesynnytys tosiaan on nyt mahdollinen kun istukka on riittävän korkealla.

   Toivonpilkahdus, meillä oli samat mietinnät vaunujen suhteen. Britaxit vaikutti hyviltä mutta kun nappasi Emmaljungat testiin, niin kyllä ne vaan oli niin paljon paremmat että päätettiin niihin sitten panostaa.

  • #42103
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pita ihana kuulla, että teillä oli ultrassa kaikki hyvin🥰

   Oletteko syöneet vahingossa esim. jotain juustoa mitä ei olisi saanut syödä? Mulle kävi eilen näin ja sittenhän se paniikki iski sieltä ihan kunnolla niin että mietityttää vieläkin😬

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42104
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Ihanaa kuulla että täällä kuuluu hyvää kaikille!
   Onnea Pita hyvistä Ultra tuloksista! 😍

   Toivonpilkahdus, mä olen syönyt välillä juustoa mitä ei olisi saanut ja vasta jälkikäteen huomannut/muistanut. En usko että se on niin vakavaa jos vahingossa, tai en ainakaan jaksa stressata siitä liikaa 😅

   Täällä vaihtui eilen rv 18, nopeasti menee aika. Tuntuu että juurihan minä plussasin! 😄

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42113
   Keväinen
   Osallistuja

   Kiva kuulla, että kaikilla on sujunut pääosin hyvin! Toivottavasti Hillan tiputtelu on harmitonta ja loppuu pian, ja kiva kun sapelihammastiikerillä on mieliala muuttunut paremmaksi! Ja Lumme, täälläkin nukkuminen vähän niin ja näin, mutta nyt onneksi ehtii päivälläkin levätä. Minäkään en uskalla luottaa, että perhepesähotelliin pääsisi, mutta toki iloinen yllätys jos kaikki sujuisi niin mallikkaasti.

   Täällä alkoi äippäloma, ja oli sitä odotettukin! Vauvajuhlatkin oli järkätty, mikä oli ihana aloitus vapaalle. Nyt saa vihdoin rentoutua ja ehtii hoitaa asioita, aloitin vauvan vaatteiden pesulla 😄.

   Aiemmin ajattelin, etten ehkä juurikaan yritä ’valmistautua’ synnytykseen, kun tuntui ettei mahdollisiin komplikaatioihin tms. voi itse vaikuttaa, mutta nyt ajattelin kuitenkin vähän lueskella asiasta ja pohtia omia toiveita ja ajatuksia. Eiköhän omalla asenteella ja valmistautumisella voi vaikuttaa vähintään mielialaansa. Odotan kovasti ensi viikon neuvolalääkäriä, jos selviäisi ylipäänsä, onko alatiesynnytys mahdollinen, ja mikä tilanne kohdunsuulla ym.

   Kivoja pakkaspäiviä kaikille! ❄️

   • #42142
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Ihanaa äippälomaa keväinen😍😍

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #42153
    Lumme
    Osallistuja

    Ihanaa äitiyslomaa! Ajattelin myös varautua synnytykseen, niin että kuuntelen muutaman ystävän suositteleman kirjan ja kuuntelen eri podcastejä aiheesta.

   • #42159
    Keväinen
    Osallistuja

    Kiitos Toivonpilkahdus ja Lumme ❤️!

    Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta Lumme 👌

  • #42131
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mun mielestä ei kannata panikoida jos on tullut syötyä vahingossa jotain, koska asialle ei siinä kohtaa voi mitään tehdä, ja nuo suositukset on vedetty aika tiukoiksi monen asian suhteen. Eli älä Toivonpilkahdus huolehdi, riskit on superminimaaliset että pienestä määrästä juustoa sen listerian saisi!

   Muistan tunteen AmandaUnelma! Tässä kohtaa mulla alkaa olla sellainen olo että aika menee kovin hitaasti 😁 Tässä vaiheessa ei enää tapahdu niin suuria muutoksia että alkaa mennä jo raskausviikotkin sekaisin että missä kohtaa mennään.

   Ihanaa äippälomaa Keväinen! Mullakin alkaa ensi viikolla, ja se tuntuu ihan tosi hurjalta ajatukselta.

   Mä ajattelin myös että en ihan hirveästi halua valmistautua synnytykseen. En halua luoda kauheasti odotuksia, mutta hiukan yritän perehtyä siihen mitä voi olla odotettavissa. Sairaalan synnytysvalmennus oli ihan mielenkiintoinen, sitten olen kuunnellut sellaista kirjaa kuin Peloton synnytys. Kaveri myös vinkkasi Kätilön kahvitunti -podcastista, mutta sitä en ole vielä ehtinyt kuuntelemaan. Mutta pikkuhiljaa alkaa konkretisoitua että synnyttämään tässä tosiaan ollaan menossa. Tajusin, että joulureissullekin pitää jo ehkä varautua kaukalon kanssa kaiken varalta!

   • #42160
    Keväinen
    Osallistuja

    Kiitos sapelihammastiikeri! Sullakin vapaa ihan nurkan takana, jee! Mäkin aloitin kuuntelemaan Peloton synnytys kirjaa, ja täytyypä tsekata myös tuo podcast 🙂

  • #42136
   Hilla
   Osallistuja

   Hei, ajattelin tulla kertomaan tilannepäivitystä. En ole jaksanut lähipäivinä kirjoitella, kun on ollut niin suuret huolet päällä. Vuoto vähän lisääntyi loppuviikosta ja olin varma että menee taas kesken (tämä tapahtui tasan samana päivänä kuin edellinen keskenmeno). Nyt on siis ollut tiputtelua/vuotoa kohta kaksi viikkoa. Mutta kaikista pahoista aavistuksista huolimatta tänään näkyi varhaisultrassa syke, ja kaikki vaikutti hyvältä 🥰 lääkäri arveli, että vuoto liittyy istukan kiinnittymiseen. Oon jotenkin aivan shokissa, kun nää viimeiset viikot on tuntuneet niin toivottomilta ja ahdistavilta.

   • #42139
    AmandaUnelma
    Osallistuja

    Ihanaa kuulla että kaikki on hyvin! 😊

    Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
    1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
    - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
    2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
    1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

   • #42141
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Ihana kuulla Hilla❤️

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #42152
    Lumme
    Osallistuja

    Voi miten ihana uutinen Hilla!

   • #42161
    Keväinen
    Osallistuja

    Ihana uutinen Hilla!<3

  • #42138
   Pita
   Osallistuja

   Ihanaa hilla! 🤗♥️

  • #42154
   Lumme
   Osallistuja

   Miten Aliisa voit?

  • #42166
   Aamurusko
   Osallistuja

   Moi kaikille pitkästä aikaa! Onpa kiva että täällä on monella ollut hyviä uutisia 😊

   Täällä menossa nyt rv18. Vatsaa ei saisi enää mitenkään piiloon ja mulle jo luvattiin työsopimukseen jatko, joten uskaltauduin kertomaan esihenkilölle ja tiiminvetäjälle – onneksi reaktiot olivat positiiviset.

   Raskausdiabetekseen on ehtinyt jo jollain lailla tottua ja arvot pysyneet pääasiassa hyvinä. Väsyttää vaan ihan älyttömästi ruoka-aikataulut ja aamulla aikaisin herääminen, ettei yöpaasto menisi pitkäksi. Ja näin joulun alla kaipaisin kyllä sokerisia herkkuja 😭 Mutta pääasiassa ihan hyvin menee kun ajattelee, että tämä on sekä mun että vauvan parhaaksi ja vain väliaikaista. En tiedä johtuuko radi-ruokavaliosta, mutta paino ei ole vielä noussut lainkaan (mikä on mun BMI:llä hyvä asia). Toivon kovasti, että pärjäisin ilman lääkitystä.

   Neuvolaan olen ollut vähän pettynyt, tuntuu että käyn siellä vain raportoimassa asioita ilman, että saisin kunnon tukea (mutta mulla on onneksi muita tukiverkkoja). Viime viikolla olin nl-lääkärikäynnin jälkeen aika paniikissa, kun lääkäri ultrasi ikivanhalla laitteella ja oli ilmiselvästi kokematon – ei jäänyt luottavainen olo. Niinpä sitten kävin Perhe-Artessa mielenrauhaultrassa ja se olikin kyllä todella mukava paikka ja sain paljon tietoa! Nyt vielä kun jaksaisi 2 viikkoa rakenneultraan.

   Tsemppiä kaikille pimeyden keskelle! 😊

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #42167
   Pioni
   Osallistuja

   Ihana uutinen Hilla❤

   Täällä alkaa väsymys painamaan, jalat on muusia jo pienestä kauppareissusta. Muuten pientä närästystä lukuunottamatta olo on ollut tosi hyvä. Masu sen kun kasvaa💙 vielä olisi 6 viikkoa töitä ennen talvilomaa ja siitä jään suoraan äitiyslomalle. Ihan itkettää miten nopeasti aika on mennyt! Tuntuu että vasta oli juhannus kun plussasin. Nyt muistelen jo kaiholla sitä parin kuukauden oksentelu rumbaakin😂 lauantaina vaihtuu 28.viikko

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42174
   Aliisa
   Osallistuja

   Auttakaa mua aiheesta koronarokote.

   Olen yleisesti rokotemyönteinen ja uskon viranomaisuosituksiin. Influenssarokotteenkin otin juuri. Olisin ottanut koronarokotteen heti kun iänpuolesta olisi saanut, mutta sitten pärähti PAS juuri hollille ja tämän vuoden kahden keskenmenon takia en uskaltanut sitä ottaa varsinkin kun oli paljon puhetta kuinka se monella sotkee kuukautisia.

   Noh, nyt olisi rv 13+5. Yhtäkään rokotetta en ole ottanut. Ahdistaa!
   Varasin ensi viikolle ajan, mutta silti päässä pallottelen juupaseipäs.

   Kertokaa kokemuksianne ja kuinka olette toimineet. Kumman rokotteen olette ottaneet? Onko jokin parempi vaihtoehto raskaana olevalle (pfizer vai moderna)?

   Tällä hetkellä olen siinä ymmärryksessä että rokotteen ei ole todettu lisäävän keskenmenoja tai raskauteen/sikiöön liittyviä haittoja ja rokottamattomuus on lisännyt keskenmenoja ja ennenaikaisia synnytyksiä. Oletteko samaa mieltä/ samassa ymmärryksessä lukemanne perusteella..?

   Kiitos!

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

  • #42178
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Hei Aliisa! Ymmärrän tuskailun rokotteen kanssa ja itse mietin sitä paljon ennen kuin otin!
   Mulla on nyt molemmat annokset, Pfizerin. Ekan sain toukokuussa ja toka piti ottaa vähän ennen munien keräystä mut puhuin silloin lääkäreiden kanssa et ois parempi odottaa jos siitä ois tullu sivuoireita, ettei keräystä tarvinnut siirtää. Lääkärin mielestä olisin voinut hakea sen melkein milloin vain alkion siirron jälkeen mutta mua pelotti tosi paljon mennä ottaa toka kun oli lukenut niin paljon eri sivuoireista.

   Neuvolassa juttelin sit tädin kanssa ja hän sanoi että parempi odottaa että eka kolmannes on ohi ja niin tein. Kävin ottaa sen 3 viikkoa sitten koska lähdimme mieheni kanssa ulkomaille. Tuli sellainen olo että parempi vaihtoehto hakea se ku lähteä ilman.
   Tulin myös siihen päätökseen että jos se korona tulisi se olisi toivottavasti miedompi rokotteiden kanssa kun on raskaana.

   Mitään sivuvaikutuksia mulle ei tullut, käsi vähän kipeä tokasta mutta se oli luultavasti koska jännitin niin paljon.

   Tulipa pitkä vastaus 😅 Tää on kyllä hankala aihe kun minäkään en lähtökohtaisesti ole rokote vastainen mutta tää mietitytti paljon. Itse kun yritin kovasti netistä löytää huonoja kokemuksia niin en löytänyt yhtäkään kenelle olisi tullut keskenmeno rokotteen takia. Se rauhoitti mun mieltä vähäsen.
   Tsemppiä päätöksen kanssa! ❤️

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42188
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Aliisa, ymmärrän tuskasi. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että nyt kun virallisestikin suositellaan raskaana olevia rokote ottamaan, niin se kannattaa ottaa.

   Mä päädyin ottamaan rokotteen kesällä kun ohjeistus oli vielä se, että rokotteen ”saa halutessaan ottaa”. Mua nyppi ihan älyttömästi noin epämääräinen ohjeistus. Lueskelin aika paljon aiheesta ja monessa muussa maassa (esim. USA, Iso-Britannia ja Ruotsi) oli tuossa vaiheessa jo suositus että raskaana olevien kannattaa rokote ottaa. Mä odotin että eka kolmannes oli ohi (oma vuorokaan ei olisi kyllä aiemmin koittanut). Varsinaisesti ei käsittääkseni ole tarvetta odottaa, mutta ajattelin, että jos raskaus olisi mennyt kesken, niin varmasti olisin syyttänyt rokotetta. Tämä on ymmärtääkseni se syy, miksi jossain ohjeistetaan odottamaan ekan kolmanneksen ajan, ettei tule turhia keskenmenosyytöksiä, kun noilla viikoilla keskenmenoja kuitenkin vielä tapahtuu. Mulla oli viikkoja 14+ jotain kun sain ekan rokotteen. Mä suunnittelin tuolloin myös sillä mielellä, että halusin saada ekan rokotteen suhteellisen pian, että tokan rokotteen ja influenssarokotteen väliin jäisi vähän aikaa.

   Mulle tuli ekasta piikistä käsi vähän kipeäksi, tokasta ei senkään vertaa. Sain Pfizeria, halusin sen kun se on se yleisempi ja hiukan enemmän tutkittu, vaikka käytännössä samaa tavaraa Modernan kanssa ovatkin.

   Mitään näyttöä lisääntyneistä keskenmenoista tai raskauskomplikaatioista rokotteen vuoksi ei käsittääkseni ole. Näiden suhteen ollaan myös aika tarkkoja, rokotetta ei suositeltaisi jos ei oltaisi varmoja että se on turvallista. Sen takia sen suosituksen kanssa raskaana olevien kohdalla niin pitkään kai jahkailtiinkin. Mä en osaa pelätä niitä kuuluisia ”rokotteen pitkäaikaisvaikutuksia joita ei ole tutkittu”, kun ihan sama argumentti pätee myös sairastettuun tautiin, yhtä lailla siitä voi seurata pitkäaikaisvaikutuksia. Mua hirvittää eniten taudissa se long covid, se kuulostaa hurjalta. Vaakakupissa painoi myös se, että pahimmassa tapauksessa on jouduttu tekemään niitä ennenaikaisia sektioita äidin koronan yhteydessä.

   Vaikka paljon asiaa mielessäni pohdinkin, niin lopulta mulle päätös oli helppo. En halunnut eristäytyä kotiin koko syksyksi (jotkut ovat näinkin tehneet kun eivät ole rokotetta ottaneet raskauden vuoksi) ja koin, että rokote on paras tapa suojata itseä ja vauvaa. Ajattelin, että tässä hoitopolullakin on ollut paljon lääkäreiden ammattitaidon varassa, niin pitää luottaa asiantuntijoihin näissä asioissa. Netistä kun luin keskusteluja (tämän aiheen tiimoilta käytiin Facebook-ryhmässä kovaa keskustelua juuri kesällä) niin alkoi ahdistaa, kun aiheesta oli niin voimakkaita mielipiteitä joka suuntaan.

   Tulipa pitkä sepustus, mutta mä uskoisin suosituksia ja ottaisin rokotteen! Etenkin nyt kun eka kolmannes on takana, mun mielestä on täysin ymmärrettävää ettei sen aikana ole halunnut ottaa ja vielä erityisesti teidän tausta huomioiden. On myös ok olla rokotetta ottamatta, en halua sen ottamiseen ketään painostaa, mutta oma mielipide tosiaan kuitenkin on rokottamisen kannalla myös raskausaikana.

  • #42189
   Aamurusko
   Osallistuja

   Ymmärrän että mietityttää Aliisa, mutta mun mielestä myös olet käsittänyt oikein eli rokottamattomuus on riski, kun taas rokotteista ei ole todettu haittoja raskauden/sikiön kannalta. En ole asiantuntija, mutta luotan asiantuntijoihin – viime aikoina esim. Instagramissa @tiedenaiset ja @vulvadr avanneet koronan riskejä raskausaikana ja suosittelevat ottamaan rokotteet. Nyt on onneksi ehtinyt jo kertyä monenlaista tietoa ja tutkimusta rokotteista ja koronasta myös raskauden kannalta. Itse ehdin saada 2. rokotteen juuri ennen punktiota, mistä olin tosi onnellinen, mutta haen kyllä kolmannen ihan heti kun mahdollista. Toivon, että myös syntyvä lapsi saisi näin vastustuskykyä!

   Sen sijaan muuten olen kyllä tällä hetkellä todella ahdistunut koronasta rokotuksista huolimatta (ja muistakin taudeista) ja yritän jälleen eristäytyä sen minkä voin. En jaksaisi tätä pelkoa taas kerran, muiden raskaushuolien päälle.

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #42190
   Pioni
   Osallistuja

   Mä jahkailin pitkään rokotteen kanssa, ja juttelin yksityisen puolen lapsettomuuslääkärin kanssa asiasta loppu kesästä. Hän suositteli silloin rokotusta, mutta päätin ottaa vasta ekan kolmanneksen jälkeen. Kaksi keskenmenoa takana, niin jos olisi taas mennyt kesken ja oisin rokotteen ottanut niin oisin varmasti syyttänyt sitä rokotetta sitten. Päädyin ottamaan ensimmäisen rokotteen rakenneultran jälkeen, eikä tullut mitään oireita paitsi käsi oli muutaman päivän kipeä. Eilen oli sitten toisen piikin vuoro, ja taas sama homma että käsi vain kipeä👍 Niin joo ja molemmat Pfizerin. Henkisesti helpotti kyllä, kun pitkän mietinnän jälkeen sai tehtyä päätöksen rokotuksen suhteen. Mulla työ on sellainen että tapaan päivän aikana monia ihmisiä, niin sekin vaikutti päätökseen.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42192
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aamurusko, ikävää että säkin oot ollut neuvolaan pettynyt. Täällä vähän sama homma. Mulla on ollut nyt joka kerta eri ihminen siellä vastassa ja taas kuulemma vaihtuu koska tämä joka tällä viikolla oli jää myös pois.. Nyt sitten jo neljäs hoitaja siellä meneillään. Tuntuu, että aina saa aloittaa alusta ja selittää samat asiat uudestaan. Ei ole kovin yksilöllinen olo ja koen, että etenkin ensisynnyttäjälle olisi tosi tärkeää olla saman ihmisen kanssa. Toki ymmärrän, että on sairas- ja vuosilomia ym mille ei sitten voi mitään.

   Aliisa, mä otin sen ensimmäisen jo keväällä ennen punktiota. Toiseen rokotteeseen mulla oli aika juuri sillä viikolla kun plussasin, joten en mennyt sinne. Mietin pitkään koska uskallan sen ottaa ja yksityisen klinikan lääkärin suosituksen mukaan otin sitten ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Itse haluan uskoa siihen, että rokote suojaa mua ja vauvaa. Nää on tosi vaikeita asioita ja ymmärrän sun pelon, mutta ainakin itsellä helpotti olo kun kävin rokotteen ottamassa ja päätös tuli tehtyä. Mulla molemmat rokotteet oli myös Pfizeria eikä niistä tullut muuta kuin käsi kipeäksi.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42194
   Lumme
   Osallistuja

   Aliisa, mua kanssa askarrutti koronarokotteen ottaminen. Päätin ottaa rokotteen heti rakenneultran jälkeen. Halusin nähdä, että vauva on kehittynyt normaalisti ja silloin en ainakaan syyttäisi ongelmista rokotusta. Olin ehdoton, että halusin pfizerin, koska se on hieman modernaa tutkitumpi ja miedompi.
   Oireina oli pieni käsikipu, ei muuta. Mulle oli vahingossa laitettu tehoste 5 viikon päähän ekasta rokotteesta. Onneksi huomasin asian enkä mennyt. Sitten mulle tuli tulehdus joka piti hoitaa ja otin myös influenssarokotuksen. En halunnut antibiootteja ja toista rokotetta koronarokotteen lähelle. Nyt olisi tarkoitus ottaa ensi viikolla 2. rokotus (11 viikkoa 1. rokotteesta).

  • #42195
   Lumme
   Osallistuja

   Hei, miten te jotka ootte jo 30+ ootte tuntenut liikkeitä näillä viikoilla? Mulla tänään 30+4 ja oon epävarma kuinka rajuja potkuja tulisi päivittäin tuntea (mulla istukka edessä). Tunnen monta kertaa päivässä pieniä hipasuja, mutta aika harvoin hän potkii oikein kunnolla, että maha oikein väreilee. Hikka tuntuu 1-3 kertaa päivässä. Inhottava kun on näin epävarma olo. Haluaisin niin päästä vielä ultraan, että joku sanoisi että kaikki on hyvin.

   • #42197
    Keväinen
    Osallistuja

    Mä oon käsittänyt että pääasia että liikkeitä tuntuu päivittäin ja liikelaskenta täyttyy jos sitä tekee. Joinain päivinä voi olla hiljaisempaa kuin toisina, mutta pitäisi silti joka päivä tuntea. Mulla on ollut mielestäni melko samanlainen liikkeiden voimakkuus ja määrä, mutta on siinä ollut välillä päiväkohtaista vaihtelua.

    Ymmärrän hyvin kyllä nuo pohdinnat ja stressin, teen itsekin herkästi liikelaskentaa jos en ole ihan varma onko pieni liikkunut tarpeeksi. Ja varmasti tuo istukkakin voi vaikuttaa, sekä se jos vauva on kääntynyt niin että potkii ’sisään päin’. Jos kovasti huolettaa niin varmasti voit aina ottaa yhteyttä neuvolaan tai synnärille ❤️.

  • #42196
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mulla tulee juuri 34 viikkoa täyteen ja pari viikkoa on ollut liikkeet enemmän muljahteluita kuin potkuja. Muutenkin tuntuu olevan enemmän sellaisia hiljaisempia kausia, niin että muutama päivä rauhallisempaa ja sitten taas muutama aktiivisempi päivä. Harvoin tulee kunnon potkuja enää, mutta eipä hänellä taida enää olla tilaakaan niin paljon liikuskella. Joinain päivinä kaikki liikkeet ovat tosi pieniä, pari kertaa olen illalla tehnyt pientä liikelaskentaakin kun on ollut hiljainen päivä mutta aina on tullut nopeasti täyteen, ne liikkeet vain ovat niin hentoja että niitä ei tunne ellei oikein keskity. Hikkaa en oo itse tuntenut kuin ihan muutaman kerran. Ymmärrän huolen, mutta näillä viikoilla hyvin tyypillisesti liikkeet muuttuvat aiemmasta ja se on käsittääkseni ihan normaalia.

  • #42207
   Kalla
   Osallistuja

   Varovainen kurkistus tälle puolelle. Lauantaista asti ollut positiivinen testi, ylihuomenna vasta virallinen testipäivä ja verikoe varmistaa sitten lopullisen tuloksen. Silti olen jotenkin kumman luottavaisin mielin ja aion nauttia enkä pelätä. On vahva intuitio, että tämän pienoisen saamme vihdoin syliin asti.

   IUI 03/21, 04/21 ja 05/21 ▶️ kaikista neg.
   IVF 08/21, tuoresiirto ▶️ neg.
   ICSI 11/21, tuoresiirto ▶️ kem, 4 pakkasnenää

  • #42210
   Lumme
   Osallistuja

   Tervetuloa Kalla ja onnea plussasta! <3

   Kiitos Keväinen ja Sapelihammastiikeri! Viikonloppu oli tosi hiljainen ja eilen aamulla jo mietin, että soitan synnärille, mutta sitten vauva alkoikin liikkua sen verran paljon, että liikelaskennat meni paukkuen yli. Jännä miten välillä on monta päivää niin hissukseen ja sitten tuleekin taas päivä kun potkii kunnolla menemään. Onneksi joka päivä on tuntunut liikkeitä, mutta niiden voimakkuus vaihtelee tosi paljon.

   Onko kellään muulla käynyt niin, että sydänääniä ei ole aluksi löytynyt neuvolassa? Viime viikolla terkkari yritti etsiä ääniä noin 10 min, eikä niitä vaan löytynyt. Terkkari pyysi sitten kollegan kuuntelemaan ja onneksi hän löysi hetken päästä äänet ja kaikki oli lopulta kunnossa. Ilmeisesti vauva oli tosi huonossa asennossa kuunteluun nähden ja äänet kuuluivat vasta kun vauva vähän liikahti. Nuo 10-15 min oli kyllä elämäni pisimmät.

  • #42218
   Kalla
   Osallistuja

   Tämä oli tosiaan vain kurkistus. Verikokeessa selvisi, että biokemialliseksi jäi.

   IUI 03/21, 04/21 ja 05/21 ▶️ kaikista neg.
   IVF 08/21, tuoresiirto ▶️ neg.
   ICSI 11/21, tuoresiirto ▶️ kem, 4 pakkasnenää

   • #42219
    Lumme
    Osallistuja

    Kalla, olen tosi pahoillani! Voimia! Toivottavasti seuraava tuo sinut tänne takaisin <3

   • #42222
    Pita
    Osallistuja

    Olen pahoillani kalla. 😢 Nuo kemialliset on kyllä niin raastavia, kun ensi herää ääretön onni kahdesta viivasta, jotka sitten katoaa. Siinä tuntuu kyllä tosi pahalta. Mullakin niitä on ollut neljä. Paljon halauksia ja voimia sinne 🤗

   • #42224
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Niin ikävä kuulla Kalla, olen pahoillani😞❤️

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

    • #42225
     Kalla
     Osallistuja

     Kiitos kaikille ❤️

     IUI 03/21, 04/21 ja 05/21 ▶️ kaikista neg.
     IVF 08/21, tuoresiirto ▶️ neg.
     ICSI 11/21, tuoresiirto ▶️ kem, 4 pakkasnenää

  • #42229
   Pioni
   Osallistuja

   Voimia Kalla❤❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42231
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Voimia ja halaus Kalla ❤️

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42233
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Oon tosi pahoillani Kalla ❤️ Jos jotain positiivista, niin kuitenkin jotain pientä yritystä on ollut eli luo kuitenkin uskoa siihen, että onnistuminen on mahdollista! Vaikka ei se tässä kohtaa niin kovasti lämmitä.

   Täällä ollaan tänään ekaa päivää äippälomalla, ja se tuntuu ihan käsittämättömältä!

  • #42238
   Kalla
   Osallistuja

   Kiitos kaikille myötätunnosta ❤️ Varasin ajan yksityiselle, josko sieltä sitten saisi jotain lisäarvoa tähän touhuun.

   Ihanaa odotusta kaikille ❤️

   IUI 03/21, 04/21 ja 05/21 ▶️ kaikista neg.
   IVF 08/21, tuoresiirto ▶️ neg.
   ICSI 11/21, tuoresiirto ▶️ kem, 4 pakkasnenää

  • #42249
   Aurinko
   Osallistuja

   Moikka kaikille pitkästä aikaa. Täällä olisi viikot 33+2, hurjan nopeasti mennyt aika. Nuihin liikkeisiin liittyen, täälläkin ajoittain hiljaisempia päiviä ja liikkeet ovat erilaisia kuin alussa. Minusta ainakin tuntuu, että joskus jotkut pikkuvarpaat painavat kylkiluita hetken aikaa ja muutenkin ehkä enemmän semmoisia muljahduksia.

   Koronarokotteesta sen verran, että itsekin pohdin sitä todella pitkään ja en meinannut millään uskaltaa ottaa sitä. Kuitenkin 26+0 otin ekan ja nyt 32+0 sain jo tokan rokotteen. Käsi meni ainoastaan kipeäksi. Nyt paljon helpottuneempi olo kun on molemmat rokotteet. Jotenkin ei tarvitse niin kauheasti pelätä koronaa.

   Voi Kalla olen niin pahoillani kemiallisesta, muistan niin tuon ajan kun innostuu ja toivoo ja vain muutaman päivän päästä se kaikki viedään pois. 🙁 Tsemppiä sinulle!

   Miten te muut olette nukkuneet? minusta tuntuu, että yöt alkaa olla enemmän vain pyörimistä ja valveilla olemista.

   —————————-
   1. IVF 9/19, 2 balsto siirtoa-> negat.
   2.IVF 2/20, ei yhtään alkiota.
   3.IVF 9/20, 12 alkiota (2pvän ikäisiä) ->
   4 pas siirtoa, joista yksi kemiallinen.
   5pas 7.5 josta +, laskettu aika 26.1.22

  • #42251
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mä oon mielestäni nukkunut nyt viimeaikoina vähän paremmin. Herään edelleen kerran yössä vessaan, mutta muuten ehkä vähän vähemmän heräilyä kuin mitä koko syksyn on ollut. Mulla meni monta kuukautta niin että viikonloppuisin oli pakko aina nukkua päikkärit, mutta niidenkin tarve tuntuu vähentyneen nyt. Tai sitten hormonit alkaa tehdä tehtävänsä ja huono nukkuminen ei enää tunnu niin pahalta.

  • #42255
   Lumme
   Osallistuja

   Sapelihammastiikeri, onnea äitiyslomalle pääsystä!

   Aurinko, aika menee kyllä hurjan nopeeta. Mulla viikko 31+2. Tällä viikolla liikkeitä on ollut tosi paljon enemmän, mikä on helpottanut mieltä.

   Nukkuminen vaihtelee tosi paljon. Heräilen paljon kun lonkkiin sattuu ja pitää kääntyä toiselle kyljelle. Ei muuten ole tämän mahan kanssa niin sutjakkaa kun ennen 😀 Ihme kyllä, mutta vessaheräämiset loppui kun seinään jo joskus viikolla 20+. Sen puolesta pystyn nukkumaan ihan hyvin 8 tuntia yössä. Välillä on sitten niitä öitä, että jostain syystä vaan herää aamuyöllä ja eikä saa enää unta. Viime yö oli taas sellainen. Yleensä olisin tuollaisen yön jälkeen ihan puoli kuollut, mutta olisko sitten ne hormonit, kun oon ilman päikkäreitä tän päivän selvinnyt. Tai noh, ehkä vähän kiukkua ollut ilmassa 😀

  • #42259
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Sapelihammastiikerille ihanaa äitiyslomaa🥰

   Täällä starttaa huomenna raskausviikko 25, hullua miten nopeasti aika menee😀 Täällä oksentelen edelleen aamuisin, mutta onneksi päivät menee kuitenkin mukavasti ja on jaksanut urheilla sekä käydä töissä☺️ Musta tuntuu, että nyt hetken aikaa on nukkunut tosi hyvin eikä vessaankaan tarvitse joka yö herätä🙈 Onko muuten muut osallistuneet synnytysvalmennukseen/onko sellaista tarjottu teille neuvolan kautta? Meillä pitäisi ilmeisesti olla joskus alkuvuodesta se ja sitten joku perhevalmennus tms?

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #42260
    Lumme
    Osallistuja

    Me ollaan osallistuttu 1. perhevalmennukseen. Tällä viikolla on toinen eli synnytysvalmennus. Perhe- ja synnytysvalmennuksen pystyi itse varaamaan Maisan kautta (saattaa vaatia neuvolalta tiketin). 1. perhevalmennus on suositeltu käydä viikoilla 20-28 ja synnytysvalmennus viikoilla 30-38.

  • #42261
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Meillä kaikki valmennukset oli etänä, ja niihin piti vaan netissä ilmoittautua. Neuvolasta vinkkasivat vaan mistä linkit löytyy. Osallistuin sekä sairaalan synnytysvalmennukseen että neuvolan kahteen perhevalmennukseen, ja mun mielestä kaikki oli ihan osallistumisen arvoisia. Erityisesti sairaalan valmennus oli kiva, kun sai vähän konkreettista kuvaa miten juuri meidän synnytyssairaalassa toimitaan ja mikä on mahdollista.

   Mun pitää myös tässä välissä mainita, että olen nyt kuunnellut sitä Kätilön kahvitunti -podcastia ja voin suositella sitä kyllä lämpimästi! Sellaista helppoa mutta informatiivista kuunneltavaa.

   Mä olen nyt tehnyt viimeisiä hankintoja ennen vauvan tuloa. Seuraavana projektina on sitten kokata läjä ruokaa pakkaseen, se on kuulemma ensimmäisten viikkojen pelastus 😄 Ajattelin myös pikluhiljaa listailla ylös mitä pakata sairaalaan mukaan, onhan noita listoja netti pullollaan, mutta sellainen omiin tarpeisiin muokattu. Laskettuun aikaan on nyt viisi viikkoa, ja jotenkin alkaa nyt pikkuhiljaa konkretisoitumaan että vauva ihan oikeasti on tulossa. On myös alkanut jännittää, että kohta pitäisi toisesta ihmisestä osata huolehtia!

   Alan olla kyllä olon puolesta valmis vauvan tuloon heti kun täysiaikaisuus koittaa. Vaikka sinänsä olo on ihan hyvä, niin alkaa olla kyllä ihan riittävän vaivalloista kaikki normaali touhuaminen. Jalat ovat vähän turvoksissa ja kengät puristavat, ja se harmittaa! Toivottavasti palautuvat tästä, mulla on muutenkin iso jalka enkä kaipaa kyllä kenkäostoksille. Kaikki pieni puuhastelu aiheuttaa supistuksia, vaikka eivät ole millään tasolla kipeitä niin alkavat kyllä tuntua jo.

  • #42266
   Keväinen
   Osallistuja

   Olen pahoillani Kalla, paljon tsemppiä sinne ❤️!

   Kivaa äippälomaa sapelihammastiikerille!

   Mulla oli viime viikolla neuvolalääkäri, ja vauva oli jo pää hyvin alhaalla. Muutoin on kyllä sykkyräasennossa, kun potkut tuntuu usein tuolla ihan sivulla kyljessä, mutta tämä asento on ilmeisesti ok 😄.

   Täällä yöt on aika katkonaisia vessassa ravaamisen vuoksi, mikä johtunee siitä että vauvan pää painaa jo niin alhaalla. Onneksi olen yleensä kuitenkin nukahtanut hyvin uudestaan, toki joinain öinä nukkuu paremmin ja joinain huonommin. Osallistuttiin myös niihin Teams perhe/synnytysvalmennuksiin, tosin eri järjestyksessä (ensin synnytys), kun ne oli koko ajan täynnä kun yritin varata aikoja 😄. Ja samaten täällä alkaa olo olla jo melko valmis vauvan tuloon, mutta mielelläni menisin ensi vuoden puolelle jos vauva jaksaa sinne asti 😄.

  • #42268
   Lumme
   Osallistuja

   Mulla tänään 32+0. Kaikki ihan hyvin, mutta noin kerran päivässä (ilman rasitusta) tulee menkkamaisia tuntemuksia. En tiedä onko ne kivuliaita supistuksia vai mitä. Menevät ohi nopeasti. Onko teillä muilla ollut samalaisia oireita?

   Täällä on ollut paljon puhetta koronarokotuksista. Kävin eilen ottamassa toisen Pfizer rokotteen kun 12 viikkoa alkoi olemaan täynnä edellisestä rokotuksesta. Nyt on jotenkin sellainen olo, että olen tehnyt kaikkeni turvatakseni minun ja vauvan terveyden. Enempään en pysty. Pistoskohta tuli kipeeksi (sama kuin 1. rokotteessa) ja viime yö meni ihan pipariksi kun joudun lonkkien kipeytymisen takia vaihtamaan monta kertaa yössä kylkeä ja nyt kun käsi oli kipee, niin sillä kyljellä oli tosi tuskallista nukkua. En tiedä oliko syy noin 4-5 yöunissa vai rokotteesta, mutta olen ollut tänään ihan poikki. Onneksi olen saanut olla kotona, niin olen vaan levännyt koko päivän.

   Kätilön kahvitunti -podcast on minunkin kuuntelilistalla, kuten kirjat Peloton synnytys ja Matkaopas synnytykseen. Näitä kolmea on moni suositellut.

  • #42270
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Mulla on ollut Lumme hetkittäin sellaisia menkkamaisia jomotuksia, ei kyllä päivittäin ja aika lyhyitä mutta kuitenkin. Oon ajatellut että tuolla seudulla tapahtuu kuitenkin niin paljon koko ajan että en oo sen enempää pohtinut asiaa.

   Mulla oli myös rokotuksen jälkeinen yö hankala kun ei voinut toisella kyljellä nukkua, ja sitä myöten seuraava päivä oli väsynyt. Meni kuitenkin sillä ohi.

   Mua on alkanut jännittää korona sen suhteen, että jos esim. mies sairastuukin eikä pääse synnytykseen. En osaa pelätä vakavampaa tautia kun molemmat rokotukset on otettu, mutta juurikin tuo että lievänäkin se aiheuttaa melkoisia rajoituksia kaikkeen. En tiedä miten toimitaan, jos synnyttäjällä on korona. Pahimmalta tuntuu silti juuri se, että mies ei pääsisikään synnytykseen tueksi.

   • #42271
    Lumme
    Osallistuja

    Käsi oli onneksi kipeä vain yhden päivän ja viime yönä sain jo paremmin nukuttua.

    Sapelihammastiikeri, olisi kyllä kamalaa jos mies ei pääsisi mukaan synnytykseen. Jo pelkkä kuumetauti estäisi isän osallistumisen. Ei tartte olla edes korona. Pitäisi varmaan olla joku b-vaihtoehto esim. ystävä. Mies on niin harvoin kipeenä, että olisi todella huonoa tuuria jos näin kävisi.

  • #42275
   Pioni
   Osallistuja

   Mulla oli ihan perus neuvolalääkäri käynti eilen, jossa sisätutkimuksessa lääkäri meinas että kohdunkaula lyhentynyt. Tulin äsken äippäpolilta missä ultrattiin ja katsottiin tarkemmin, oli tosiaan kohdunkaula vähän lyhentynyt ja paikat muutenkin pehmenneet.. Rv 28+5 nyt menossa. Sairaslomalla oon nyt ja täytyy levätä ja ottaa rauhassa. Parin viikon päästä kontrolli sitten missä katsotaan tilanne uudestaan. Tuli kyllä yllätyksenä, kun mulla ei oo ollut oikeen harkka supistuksiakaan tai selkäkipuja tms! Vauvalla onneksi kaikki hyvin💙

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42278
   Keväinen
   Osallistuja

   Täällä 36+5 ja mulla on kyllä Lumne kanssa ollut ties mitä kolotuksia. Ajattelen että kuuluu asiaan. Liitoskipuja on ollut parin viime viikon aikana tosi pahojakin joinain päivinä, niin ettei voi kun maata ja tuskailla. Mutta lämpötyyny on näihin auttanut, ja onneksi eivät ole päällä koko ajan.

   Samoin sapelihammastiikeri minulla suurin pelko koronan suhteen on, jos miehelle tulisi flunssaoireita, eikä pääsisi mukaan. Eikä tietysti olisi hyvä jos itsellekään tulisi oireita. Rokotukset on, joten toivottavasti ei ainakaan mitään vakavaa tulisi, mutta juuri nuo mahdolliset oireiden aiheuttamat rajoitukset pelottaa.

   Toivottavasti Pionilla lepo auttaa eikä paikat jatka vielä kypsymistä. Onneksi kuitenkin noilla viikoilla on jo oikein hyvät mahdollisuudet pienellä, vaikka tulisikin etuajassa, mutta toivotaan että viihtyy masussa vielä monta viikkoa ❤️.

  • #42284
   Lumme
   Osallistuja

   Pioni, olipa hyvä että sulle tehtiin sisätutkimus ja asia selvisi. Meidän neuvolalääkärissä ei sisätutkimusta tavallisesti tehdä jos ei ole oireita. Toivottavasti lepo auttaa ja pieni saisi vielä hiukan kasvaa <3

  • #42285
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Hei! Kiva kuulla että täällä kuuluu hyvää kaikille vaikka onkin liitoskipuja ollut.

   Mulla vaihtuu huomenna 20+0 ja kaikki on mennyt suurimmaksi osaksi hyvin. Liitoskipuja mullakin ollut mutta enemmän hetkellisesti että pitää istua alas ja ottaa rauhallisesti hetken.
   Mutta mulle on tullut aivan järkyttävää ahdistusta nyt lähi viikkoina. Vatsa on ruvennut tulemaan esille nyt enemmän mutta en mielestäni näytä raskaana olevalta, maha näyttää vaan läskiltä… Paljon ahdistaa synnytys ja tuleva vauva arki. Puhuin tästä neuvolassa ja onneksi saan sieltä lähetteen oliko se synnytys pelko polille ja tällaiseen ultraan mikä voisi auttaa luoda hyvä suhde vauvaan.

   Yritän olla ottamatta liikaa stressiä ja potea huonoa omaatuntoa mutta onhan tää vähän hassua olla näin tuskissa eikä nauttia raskaana olemisesta kun tämän onnistuminen ei ollut itsestään selvyys.

   Mites te muut? Oletteko nauttineen raskaana olemisesta? 😊

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42286
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Pionille tsemppiä lepäilyyn, toivottavasti se auttaa!

   Voi AmandaUnelma, voin samaistua sun fiiliksiin! Mulla oli tuossa vaiheessa vielä hyvä fiilis, mutta myöhemmin olikin sitten aika synkkiä viikkoja. Kirjoittelin niistä fiiliksistä vähän täälläkin, mulla osui pahimmat hetket noin viikoille 27-31. Vaikka näytin raskaanaolevalta jo, niin silti omassa päässä tunsin olevani vain muodoton kasa ja oma kroppa ällötti. Kaikki ahdisti, ja pienetkin vastoinkäymiset tuntuivat ihan ylitsepääsemättömiltä. Halusin vain käpertyä siihen pimeään huoneeseen siihen asti että vauva saadaan maailmaan, kun en yhtään jaksanut olla raskaana. Podin myös huonoa omaatuntoa siitä, että tästä pitäisi osata nauttia, kun tähän pisteeseen pääsy ei ole ollut helppoa.

   Mutta oikeasti, ei kaikesta tarvitse nauttia! Saa tuntea olonsa kurjaksi eikä tarvitse koko aikaa olla kiitollinen siitä että on raskaana. Mä podin huonoa omaatuntoa siitä, että täälläkin palstalla on niin monta ihmistä jotka antaisivat mitä vaan saadakseen sen mitä mulla nyt on, ja itse haluaisin tämän jo olevan ohi. Mutta pitää olla itselleen armollinen ja hyväksyä se, että olo voi olla kurja vaikka kohti unelmaa mentäisiinkin. Kaikki tunteet ovat sallittuja.

   Mä kirjoittelin silloin ylös paperille niitä ahdistavia asioita, ja se tuntui auttavan. Mulle oli myös tärkeää analysoida miksi joku asia ahdistaa, haluan aina saada selityksen kaikelle ja tuollainen pohdiskelu auttoi siinä. Päätin myös keskittyä siihen, että puhutaan vauvasta tai hänestä, eikä viitata vauvaan termillä ”se”, koska tunsin niin valtavaa etäisyyttä tuohon vatsassa oleilevaan olentoon ja tää tuntui toimivan myös. Mulle käännekohta tuntui olevan ensinnäkin hyvään saumaan osuneet baby showerit niin, että pääsin näkemään ystäviä pitkästä aikaa, ja toisaalta se kontrolliultra jossa pääsi näkemään vauvaa. Se jotenkin tuntui tuovan konkretiaa ja mielenrauhaa.

   Tästä tuli taas pitkä sepustus, mutta halusin tulla lohduttamaan että ei tämä mitään auvoista ole ainakaan mulla koko aikaa ollut! Mä uskon että hormonit tekivät temppujaan, mutta oikeasti nuo muutamat viikot olivat todella synkkiä ja se oli vähän pelottavaa jopa. Mutta omakohtaisesti nyt tiedän että ne fiilikset voivat myös muuttua hyvin nopeasti, ja toivon kovasti että valoa näkyy jo sullakin tunnelin päässä ❤️ Ihanaa että pääset juttelemaan fiiliksistä, ja tuo ultra ihan varmasti auttaa! Eikös teillä rakenneultrakin jo ala olla kohta?

  • #42287
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Kiitos Sapelihammastiikeri tsempeistä! ❤️ Se on lohduttavaa ja hyvä kuulla että joku muu kans on käynyt samoja tuntemuksia läpi! Tai ehkä hyvä ei ole oikea sana mutta ymmärrät varmasti mitä tarkoitan 😄
   Kiitos noista vinkeistä! Ne kuulostaakin hyvältä ja voisin kokeilla niitä.
   Joo meillä on seuraava ultra 3.1 heti uudenvuoden jälkeen. Toivottavasti saadaan sukupuoli selville, luulen että sekin voisi auttaa.

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42290
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Hyvä jos vähän edes auttaa! ❤️ Kyllä mä koin että ultrat jotenkin toi konkretiaa tähän kaikkeen, ja niillä oli iso merkitys. Tuli myös mieleen että hormonivaihteluiden lisäksi heikot rauta-arvot voivat myös vaikuttaa mielialaan. Mullakin se ferritiini oli tosi huono, ja hemoglobiini laskenut mulle huonolle tasolle (vaikka ns. hyvä olikin). Hemoglobiini on jo noussut kun olen nyt syönyt rautaa, ferritiinistä ei tietoa. Mutta mulla alkoi tuntua ihan selkeitä raudanpuutteen oireita ja ne ovat nyt kadonneet, voi toki olla placeboakin mutta samapa se, pääasia että olo on nyt parempi. Mutta tosiaan rauta-arvot kannattaa tsekata, koska nekin voivat oloon vaikuttaa niin monella tasolla!

   • #42291
    AmandaUnelma
    Osallistuja

    Hienoa kuulla! ❤️ Mites sulla nyt menee voinnin ja keho kuvan kanssa?

    Toi ferretiini voisi olla hyvä tarkistaa uudestaan. Kesällä mulla oli se luku 10 ja syksyllä neuvolan verikokeessa se oli noussut 72 asti, ja huomasin että vointikin oli parempi.
    Mutta olisi kiva tietää mikä se luku nyt on jos se on tippunut ym. En tiedä kuinka paljon otetaan verikokeita raskauden aikana, sehän ois hyvä seurata eri arvoja läpi raskauden. Ehkä sokerirasituksessa ne ottaa?

    Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
    1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
    - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
    2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
    1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

   • #42292
    sapelihammastiikeri
    Osallistuja

    Oon nyt ihan eri ihminen verrattuna tuohon kuukauden takaiseen! Oon hyväksynyt tän muuttuvan kehon ja vaikken nyt voi sanoa tätä rakastavani, niin mulla on sisäinen rauha kropan kanssa. Muutenkin vointi on ihan ok, vaikka toki tässä loppuvaiheessa alkaa olla jo jos jonkinlaisia kolotuksia ja jumeja. Eniten harmittaa se että normaalien arkisten asioiden tekeminen tuntuu kunnon urheilusuorituksilta, mutta oon saavuttanut sellaisen tilan että ymmärrän tän olevan vain väliaikaista ja pian jo kuitenkin ohi. En voi väittää raskaudesta erityisesti nauttivani, mutta tässä tää menee päivä kerrallaan ja mieli on kuitenkin positiivinen.

    Meillä ainakin sokerirasituksen yhteydessä otettiin myös peruslabrat. Mutta esim. ferritiini ei täällä niihin kuulu. Mutta varsinkin jos sulla on ollut se huonona niin voisi varmaan yrittää kysyä josko sen voisi kontrolloida!

  • #42297
   Pita
   Osallistuja

   Täällä vaihtuu rv 17 ja ummetus on alkanut vaivaamaan. Onko muilla ollut tätä vaivaa? Ja miten ootte hoitaneet? Itselläni ahdistaa jo, jos vatsa ei toimi yhtenä päivänä. Liikun paljon ja juin vettä. Aika vähän sokeriakin kuuluu ylipäänsä ruokavalioon.

   Tunsin viime viikolla ensimmäisiä liikkeitä ♥️ kuplia

  • #42300
   Pioni
   Osallistuja

   Kiitos kaikille tsempeistä! Ensi viikolla on kontrolli polilla, toivottavasti lepo olisi auttanut. Muutama viikko olisi töitä jäljellä ennen talvilomaa ja äippälomaa, mutta en usko että enään sinne menen.

   Amanda, mulla on ollut vahva menettämisen pelko joka on kyllä vienyt iloa tästä raskaudesta. Jotenkin hoidoissa ollessa sitä vaan ajatteli, että kunhan raskaaksi tulisin niin kaikki on sitten ”helppoa” ja ihanaa mutta ei se mennytkään niin. Onneksi sain lähetteen pelkopolille ja neuvolassa oon myös puhunut näistä peloista. Yritän ajatella että kaikki tunteet on sallittuja. Jotenkin vieläkään en ole osannut hahmottaa että mun sisällä kasvaa oikeasti meidän pieni poika, uskon että osittain mieli yrittää suojella pettymyksiltä edelleen. Anteeksi kun tuli pitkä sepostus!

   Fyysisesti olen voinut aika hyvin, oon ihastunut masuun ja jotenkin haikeudella ajatellut jos tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta raskaana. Mutta henkisesti ollut kyllä rankkaa tämä odotus.

   Pita, mulla on vuoroin ummetusta ja sit päinvastaista. En muista millon olisi ollut normaali tilanne suolessa😅😅 luumujen syönti on auttanut jotenkin, mutta syömäni rautalisä kyllä aiheuttaa ummetusta..
   Oi ihanaa ensimmäiset liikkeet🥰

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42312
   Aliisa
   Osallistuja

   Minun rakkaan tytön sydän pysähtyi pari päivää sitten rv 16+1. Mitään syytä ei vielä löydy. Kaikki oli hyvin. Huomenna aamulla haen ekat lääkkeet ja sunnuntaina synnytän hänet. Saan pitää mun rakasta tyttöä sylissä hetken. Olisin halunnut pitää loppuelämäni.
   Nyt vielä vauva lepää äidin vatsassa. Hän on lähellä minua ja minä häntä ❤️

   Mun tytöstä tuli enkeli. Jouluenkeli❤️🧸

   Poika -14💙
   IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
   1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
   2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
   3. Pas 8/21 -> neg
   4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
   5. Pas 3-4/22 ?

   • #42324
    Hilla
    Osallistuja

    Aliisa, olen niin pahoillani puolestasi. Todella epäreilua ja kohtuutonta, että näin kävi 💔😭 toivottavasti syy selviää. Toivon sinulle jaksamista tämän raskaan ajan läpi ♥️

   • #42326
    Toivonpilkahdus
    Osallistuja

    Aliisa, olen niin pahoillani ja aivan sanaton💔 Paljon voimia ja iso halaus sinulle❤️

    1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
    1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #42348
    Lumme
    Osallistuja

    Olen niin pahoillani Aliisa! Paljon voimia suureen suruun <3

  • #42316
   Pita
   Osallistuja

   Olen ihan sanaton, kyyneleet vain valuu..halauksia aliisia sinulle ja pienelle tytölle♥️

   • #42317
    Aliisa
    Osallistuja

    Kiitos paljon 😢

    Poika -14💙
    IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
    1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
    2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
    3. Pas 8/21 -> neg
    4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
    5. Pas 3-4/22 ?

  • #42318
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Voi ei Aliisa olen niin pahoillani! Sydän särkyy teidän perheen puolesta ❤️ Miten voi tapahtua jotain näin epäreilua.
   Monta halia ❤️

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

   • #42322
    Aliisa
    Osallistuja

    ❤️ kiitos

    Poika -14💙
    IVF 11/20 -> 12 blastoa🥰
    1. Pas 1/21 -> kem 👼🏻
    2. Pas 3/21 -> tuulim. 👼🏻
    3. Pas 8/21 -> neg
    4. Pas 9/21 -> km rv 17+0, enkelityttö 👼🏻
    5. Pas 3-4/22 ?

  • #42330
   Pioni
   Osallistuja

   Aliisa, Olen todella pahoillani. Sanat ei riitä😭😭❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42331
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Aliisa, tähän tilanteeseen eivät sanat riitä. Olen niin pahoillani. Paljon voimia surun ja kriisin keskelle ❤️❤️

  • #42332
   Keväinen
   Osallistuja

   Voi Aliisa, olen äärettömän pahoillani 😭. Paljon voimia selviytymiseen ❤️❤️

  • #42333
   Aamurusko
   Osallistuja

   Miten järkyttävä uutinen, olen ihan hirveän pahoillani Aliisa 😭💔 Minäkin toivotan paljon voimia suruun ja kriisistä selviytymiseen 😔❤️

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #42345
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Hyvää uutta vuotta kaikille! Täällä neiti päätti, että 2021 on kuitenkin parempi vuosi syntyä kuin 2022 ja putkahti maailmaan uudenvuodenaattona. Synnytys käynnistyi elokuvamaisesti lapsivesien menolla, tosin kylläkin ihan kotona ja keskellä yötä. Aamulla soittelin synnärille että mitäs nyt. Jäin sitten sinne seurantaan kun verenpaineet olivat vähän koholla, ja seuraavana aamuna oltaisiin luultavasti ruvettu käynnistelemään. Supistukset kuitenkin alkoivat siinä vuorokauden aikana itsellään, ja seuraavana aamuna saatiinkin jo neiti syliin. Nyt täällä ihmetellään vajaan vuorokauden ikäistä neitokaista ja ollaan vähän hölmissään, että nytkö me oikeasti ollaan jonkun äiti ja isä. Saatiin perhehuone mikä on ollut kyllä ihanaa, niin ollaan saatu yhdessä keskittyä tähän pieneen ihmiseen.

  • #42346
   Pita
   Osallistuja

   Paljon onnea pienestä tytöstä! 💖 Ja ihanaa vauvantuoksuista alkanutta 2022 vuotta!

  • #42347
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Hyvää uutta vuotta kaikille! 🥳

   Suuret onnittelut Sapelihammastiikeri sinulle ja miehellesi! ❤️

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42349
   Lumme
   Osallistuja

   Paljon onnea Sapelihammastiikeri teidän koko perheelle! <3

  • #42351
   Aamurusko
   Osallistuja

   Oikein hyvää uutta vuotta kaikille ✨

   Oi miten jännittävä vuodenvaihde – paljon onnea koko perheelle Sapelihammastiikeri! ❤️ Ilmeisesti synnytys sujui siis hyvin, tosi mukava kuulla ☺️

   Täällä käynnistyi rv 23. Rakenneultrassa pari viikkoa sitten oli kaikki hyvin ja liikkeitä on nyt reilu pari viikkoa tuntunut päivittäin (puolisoa harmillisesti yleensä ujostelee kun yrittää kokeilla liikkeitä vatsan päältä). Vatsa tuntuu jo ihan järkyttävän isolta ja mietin, että miten valtava siitä vielä tuleekaan 😳 Toisaalta tuntuu mukavalta, kun raskaus on edennyt niin konkreettiseen vaiheeseen. Olen joulun jälkeen jopa uskaltanut tehdä muutaman hankinnan! Siinä mielessä siis luottamus raskauteen ja jopa vauvan saamiseen on pikku hiljaa lisääntynyt 😊

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #42352
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Sapelihammastiikeri, paljon onnea teidän perheelle❤️

   Täällä alkaa rv 28 ylihuomenna🥰 Olo on alkanut tuntua raskaammalta, mites teillä muilla? Tuntuu, että en saa nukkuessa hyvää asentoa ja unet on jääneet todella vähäisiksi. Töissä jaksaminen ollut tällä viikolla vaikeaa, vielä olisi 8 viikkoa ennen äippälomaa. Kävin neuvolassa loppuviikosta ja jouduin aloittamaan rautakuurin. Muuten siellä kaikki hyvin, painoa olisi kuulemma saanut tulla enemmänkin lisää.

   Aamurusko, ihana kuulla että rakenneultrassa oli kaikki hyvin❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42353
   Pioni
   Osallistuja

   Paljon onnea sapelihammastiikeri🥰🥰

   Toivonpilkahdus, täällä on myös aika tukala olo. Oon saikulla vielä ja huomenna äippäpolilla aika, aion pyytää sairaslomalle jatkoa. Kaksi viikkoa olisi töitä ennen talvilomaa ja äippälomaa, mutta en oo työkuntoinen. Paineen tunne alakerrassa on aikamoinen, rauhallinen kävely postilaatikoillekin on suht hankalaa ja jalat kipeytyy jo siitäkin. Yöunet myös katkonaisia, päivät menee nuokkuessa😅 eilen vaihtui 32. viikko❤

   • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa, 4 päivää sitten Pioni.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42355
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pioni, sulla ei ole enää kauaa varsinaiseen äippälomaan😍 Mä taistelen sen kanssa, että kuinka raskas olon täytyy olla hakeakseen sairaslomaa. Oma työ on vielä fyysistä ja kahdeksan viikkoa tuntuu tällä hetkellä miljoonalta vuodelta. En jotenkin olettanut, että olo kävisi raskaaksi näin aikaisin.

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42362
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Hei! Äsken oli vihdoin meidän vuoro käydä katsomassa pientä tokassa ultrassa ja meille tulee poika! 😍 Naamaa hän ei halunnut millään näyttää eikä taaskaan pysynyt paikoillaan 😄
   Meillä oli vähän pojasta fiilis niin nyt on kiva ja helpottunut olo kun tietää kumpi on ja että kaikki oli hyvin hänellä.

   Aamurusko me taidetaan olla yhtä pitkällä? Jos ymmärsin oikein, mullakin vaihtui lauantaina 23 viikko 😊

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

   • #42364
    Lumme
    Osallistuja

    AmandaUnelma, Onnea poikalupauksesta <3 Rakenneultra oli raskauden hienoimpia kokemuksia. Sen muistaa varmasti aina.

  • #42363
   Lumme
   Osallistuja

   Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

   Täällä tänään 34+5 ja mulla alkoi äitiysloma. Ei kylläkään tunnu siltä kun pitää kirjoittaa väitöskirjaa niin kauan kun voimat vaan riittää. Toisaalta en keksi mitä muutakaan tekisin kaiket päivät 😀 Vointi on ihan hyvä. Ei ole mitään suurempia kipuja. Nukkuminen nyt on vähän rauhatonta kun kylkeä pitää vaihella kun lonkkiin särkee ja liikkuminen on kuin hidastetusta filmistä. Onneksi ollaan suunnilleen kaikki hankinnat jo tehty. Suosittelen muuten tekemään hankinnat silloin kun on vielä virtaa ja innostusta. Nyt ei nimittäin vähempää voisi kiinnostaa esim. pestä vauvan vaatteita (mikä oli vielä jossain vaiheessa ihan parasta) tai lähteä tän ison mahan kanssa kaupoille/kirpparille.

  • #42365
   Pioni
   Osallistuja

   Onnea poika lupauksesta Amanda! 🥰

   Mulla oli tänään kontrollikäynti polilla kun kohdunkaula oli pari viikkoa sitten vähän lyhentynyt. Tilanne oli onneksi pysynyt ennallaan, ei ollut lähtenyt lyhenemään enempää. Sairasloma jatkuu nyt äitiyslomaan saakka, töihin ei ole enään menemistä. Vauvan pää painaa suoraan rakkoon, ei kuulemma yhtään ihme että on jo tukala olo😅 Nyt sitten vaan ihmetellään kotona ja otetaan iisisti. Meilläkin alkaa onneksi olemaan hyvin hankintoja, pieniä juttuja puuttuu mutta ne saa onneksi mies haettua vaikka prismasta

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42366
   Keväinen
   Osallistuja

   Oih paljon onnea sapelihammastiikeri!😍😍 ihanaa että kaikki sujui hyvin ja saitte pienen jo syliin!

   Mahtavaa että olette saaneet rakenneultrista hyviä uutisia ja kokemuksia!

   Mukavaa äitiyslomaa Lumme! Tsemppiä töihin Toivonpilkahdus, oman olon ja jaksamisen mukaan se täytyy mennä. Ja hyvä että Pionilla on lepo auttanut, nyt vaan rauhallisesti eteenpäin. ☺️

   Täällä nyt menossa 39+2 ja tän viikon lauantaina olisi laskettu aika. Saas nähdä mennäänkö siitä yli🙈. Kovasti toivoisin että hän voisi jo syntyä ja yritän ottaa kaikki poppakonstit käyttöön, kun olo käy aika tukalaksi, mutta katsotaan miten käy 😄

  • #42369
   Aamurusko
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, kannustaisin kyllä hakemaan sairaslomaa jos olo on tukala ja nukkuminen vaikeaa, erityisesti koska sulla on fyysinen työ! Tärkeintä on pitää itsestä huolta ja sitä kautta myös vauvasta ❤️ Ja voihan se olla, että olo vielä helpottuu, jos lepäät pari viikkoa 😊

   Pioni, tsemppiä olojen kanssa ja hyvä että sairasloma jatkuu! ❤️ Kiva kuulla, että kohdunkaulan tilanne ok.

   Lumme, hyvää äitiyslomaa! 😍 Ja ihailtavaa, jos olet jaksanut vielä väitöskirjaa tehdä – itse sellaisen tehneenä tiedän mikä duuni siinä on ja millaiset itsensä johtamisen taidot pitää olla. Kiitos vinkistä hankkia asioita, kun siihen on vielä virtaa ja kiinnostusta – jotenkin yritän toppuutella itseäni edelleen vaikka alan olla innoissani 😅 Kotona pitäisi kyllä tehdä järjestelyjä joista en ole niin kovin innoissani, tuntuu ettei mikään oikein etene.

   AmandaUnelma, mulla siis nyt 23+3, olikohan sulla viikko vähemmän? Mä siis lasken vain kokonaisia viikkoja kuten neuvolassa. Mutta samoissa siis mennään, hauskaa 🥰 Ja ihana kuulla että rakenneultrassa kaikki hyvin!

   Keväinen, oletpa loppumetreillä, tsemppiä synnytyksen odotukseen! ❤️

   Mulla on huomiselle 3. koronarokotusaika, jota olen odottanut todella paljon! Kun vain pysyn vielä huomisen oireettomana ja saan piikin niin tulee vähän turvallisempi olo 🙏

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #42370
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Amandaunelmalle onnea hyvistä ultrauutisista❤️

   Lumme, ihanaa äippälomaa sinne😍 Mulla on ollut tuo sama taktiikka hankintojen kanssa ja paljon ollaan saatu jo hankittua🙈

   Pioni, hyvä ettei tilanne ollut muuttunut. Tsemppiä sairaslomalle❤️

   Keväinen, sulla ei ole enää kauaa niin pieni on täällä😍 Tsemppiä loppurutistukseen❤️

   Aamurusko, mulla on myös mietinnässä tuo kolmas rokotus kun ensi kuun alussa saisin sen ottaa. Vaikea taas päättää.

   Mä otin nyt maanantaina sairaslomaa alkuun tämän viikon ja sitten katsotaan tilannetta uudestaan😊 Onko kellekkään muulle tullut rautalisästä pahoinvointia?

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

   • #42420
    Lumme
    Osallistuja

    Mun täytyy syödä rautalisä iltaisin tai muuten mulle tulee huono olo. Kannattaa kokeilla auttaisiko se.

  • #42382

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

  • #42419
   Lumme
   Osallistuja

   Kiitos! Äippäloma alkoi hirveässä väsymyksessä. Nukuin miltei koko viime viikon. Tämä viikko on alkanut hieman pirteämmin 🙂 Kävin juuri neuvolalääkärissä. Vauva on raivotarjonnassa ja lääkäri arvioi ettei vauva enää käänny kun on sen verran alhaalla. Hyvä näin. Pelkäsin kääntöön joutumista. Muutenkin vauvalla oli kaikki hyvin. Mun paino on noussut hurjasti viimeisen 6 viikon aikana ja jos kasvu jatkuu, niin joudun varmaan synnytystapa arvioon, missä arvioidaan vauvan koko. Harmittaa, että olen syönyt aivan liikaa viime aikoina ja, että urheilu on jäänyt muutamaan kävelyyn. Täytyy skarpata tämä viimeinen kuukausi.

   Miten muut voitte?

  • #42421
   Pita
   Osallistuja

   Onnea amandaunelmalle poikalupauksesta 💙 mulla on perjantaina rakenneultra. Nyt on alkanut tuntumaan, että ehkä sittenkin haluan tietää sukupuolen. Toivon niin, että sieltä tulisi myös hyviä uutisia. Vauveli liikkuu kyllä paljon, olen tuntenut liikkeitä rv 16 alkaen.

   Ihanaa äippälomaa lummpeelle ja jaksamista viimemetreille. Mullakin tuli kuukauden salitauko, nyt taas aloitellut. Ei vain ole jaksanut raahautua sinne. Olen kyllä päivittäin lenkkeillyt, kun koiran omistajalla on pakko raahautua säällä kuin säällä.

   Miehen kanssa on ollut pientä riitaa. En tiä johtuuko se hormoneista, mutta välillä olen niin herkkä. Tuntuu, että itse mietin koko ajan vauvaa ja hän tuskin huomaa koko asiaa. Tai ehkä ajattelee vauvaa, mutta ei sitä ilmi tuo millään. Eiköhän tämäkin tästä.

  • #42430
   Keväinen
   Osallistuja

   Kiva että kaikilla sujunut hyvin ❤️

   Meidän pieni saapui perheeseen loppiaisena, pari päivää ennen laskettua aikaa ❤️. Lapsivesi meni yöllä, ei kovin suurena määränä mutta kuitenkin selkeästi. Pian sen jälkeen alkoi supitukset jotka aika nopeasti tihenivät ja muuttuivat kivuliaiksi. Lähdettiin jo aamulla synnärille ja jäätiin sinne. Mentiin aluksi käynnistysyksikköön jatkamaan supistusten tekemää työtä. Sitten siirryttiin alkuiltapäivästä synnytyssaliin. Tässä kohtaa kipu oli jo todella paha, joten otin epiduraalin heti kun sen sain. Ponnistusvaiheessa jouduttiin lopulta käyttämään imukuppia, ja jouduin vielä leikkaussaliin verenvuodon takia. Onneksi mies sai olla vauvan kanssa kun olin poissa, ja saimme vielä juuri ja juuri viimeisen vapautuneen perhehuoneen, mikä oli pelastus, sillä olisi ollut todella ikävä jäädä yksin vauvan kanssa tämän jälkeen, kun oma olo ei ollut paras mahdollinen. Sunnuntaina päästiin kotiutumaan, eli loppu hyvin kaikki hyvin, mikä on tärkein ❤️. Ja kaikesta huolimatta synnytys oli kyllä ihmeellinen ja ainutlaatuinen kokemus, enkä vieläkään voi uskoa että nyt pieni on täällä. Nyt totutellaan uuteen arkeen ja koitetaan selvitä vähillä unilla 🙈.

   Hurjasti tsemppiä kaikille loppuraskauteen, toivottavasti kaikki sujuu hyvin, selailen kyllä kuulumisia aina kun ehdin ❤️

  • #42432
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Paljon onnea Keväinen! 😍 Hienoa kuulla että saitte perhehuoneen ja että sinulla kaikki hyvin! ❤️

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42433
   Pita
   Osallistuja

   Paljon onnea keväinen! 🤗 Ihanaa alkanutta yhteistä elämää❤️ ja kiitos, että jaoit synnytyskokemuksen myös meille 🤗

  • #42437
   Pioni
   Osallistuja

   Paljon onnea keväinen teidän perheelle❤❤

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42438
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Paljon onnea koko perheelle Keväinen❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42440
   Keväinen
   Osallistuja

   Kiitos paljon kaikille! ❤️ ❤️ ❤️

  • #42442
   Aamurusko
   Osallistuja

   Oi miten ihanaa, paljon onnea täälläkin Keväinen! ❤️ Kävipä hyvä tuuri että saitte perhehuoneen ja kiva kun jaoit meille synnytyskokemuksen 😊

   Mulla on jo jonkin verran ollut synnytys mielessä vaikka viikkoja on vasta 24+5. Ehkä sen takia, että tästä ei taida muuta tietä pois enää olla, kävi mitä kävi, ja joka viikko vauvan mahdollisuudet selviytyä onneksi kasvavat. Nyt ollaan ruvettu saamaan tavaraa käytettynä muutamalta kaverilta ja pohdin, miten säilytetään tavaroita ja miten kotimme toimii sitten vauvan kanssa. Koko ajan tulee lisää konkretiaa tähän ja toivottavasti se osaltaan valmistelee tulevaan. Joululoman jäljiltä työmotivaatio on ihan nollassa ja äitiyslomaan tuntuu olevan vielä tosi pitkä aika (vaikka nopeasti se varmaan lopulta menee!). Nyt on alkanut tulla myös liitoskipuja. Toivon että pystyn jatkamaan päivittäisiä kävelyitä mahdollisimman hyvin, koska ne on tärkeitä radin hoidossa.

   Toivonpilkahdus, hyvä että jäit sairaslomalle ❤️ Onko olo yhtään helpottanut?

   Lumme, hyvä juttu että vauva on jo sopivassa asennossa tulevaa ajatellen!

   Pita, paljon onnea huomiseen (?) rakenneultraan! Ehkä sukupuolen tietäminen toisi puolisollekin konkretiaa odotukseen…?

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

   • #42469
    Keväinen
    Osallistuja

    Kiitos Aamurusko! ❤️ tsemppiä sinne!

  • #42445
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Aamurusko, muistan itsekin että tuossa kohti alkoi asia oikeasti konkretisoitumaan mikä oli ihanaa. Koska sulla alkaa äitiysloma? Ootko saanut sokeriarvot pidettyä hyvin?😊

   Täällä olo on tosi vaihteleva. Aamuisin oksentelen vaikka raudan otan iltaisin ja päivisin tulee herkästi paha olo myös. Mulla on ollut ihme paineen tunnetta sekä harkkasupistuksia herkästi pienistäkin askareista. Soittelin eilen neuvolaan ja laittoivat pissanäytteeseen varuiksi lähetteen. Suosittelivat myös lämpimästi, että lääkäri jatkaisi sairaslomaa. Tänään onkin sitten uusi aika niin katsotaan mitä lääkäri tuumaa. Onko muilla mennyt mieli miten? Huomaan itsestäni, että viime aikoina olen ollut tosi itkuherkkä ja ahdistunut, luulen että huonot yöunet tietysti pahentavat sitä. Onneksi vauva liikkuu aktiivisesti ja se tuo hyvää mieltä❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42446
   Pioni
   Osallistuja

   Mua ahdistaa tää korona tilanne, jos tulisi tiukkoja rajoituksia päälle kun olisi synnytyksen aika😫 Oon muutenkin todella etukäteen stressaaja ja murehtija, mutta koitan nyt olla ottamatta ylimääräsiä kierroksia. Eihän näille voi mitään ja mennään sitten tilanteen mukaan. Fyysisesti olo on edelleen tosi hyvä, huomenna vaihtuukin jo rv34! Apua kun aika menee vauhdilla! Maanantaina taas kontrolli polilla, toivon että lepo olisi auttanut ja kohdunkaulan tilanne rauhoittunut😇

   Mitä muille kuuluu? 🙂

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42451
   Aamurusko
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, onpa tosi tylsää että sulla on ollut pahoinvointia käytännössä koko raskaus 😟 Kuulostaa tosiaan siltä, että fiksua jatkaa sairauslomaa ❤️ Ja kiitos kysymästä, sokerit on pysyneet pääasiassa hyvinä. Olen noudattanut ruokavaliota ja liikuntaohjeita prikulleen, mikä on ollut aika raskasta, mutta onneksi siihenkin on jollain lailla tottunut. Tällä viikolla mulla on tosin ollut unettomuutta ja arvot vähän huonommat kuin yleensä. Mäkin just itkeskelin vaikka mitä, varmaan juuri väsymyksen takia! Töissäkin ihan kamala kiire ja motivaatio ei kovinkaan korkealla… Äitiysloma alkaa 24.3. eli sitä odotellessa 😅

   Pioni, mä niin ymmärrän sun huolen, olen nimittäin itse samanlainen murehtija ja koko koronatilanne on tuntunut niin ahdistavalta, myös synnyttäjien näkökulmasta (omasta ja muiden) 😔 Sekin harmittaa etten ole päässyt uimaan enkä nyt oikein uskalla nähdä kavereita tai käydä missään koronan takia, isovanhempani juuri sairastuivat mikä aiheuttaa huolta jne… Jotenkin yksinäistä ja stressaavaa aikaa tämä. Ei varmaan auta muu kuin yrittää olla murehtimatta ja toivotaan, että pian tilanne paranisi. Kiva, että olet Pioni fyysisesti voinut hyvin ja toivottavasti kohdunkaulan tilanne ok! 😊

   Taustalla mm. endometrioosi. 1. ICSI-kierros 7-8/2021 > 2 blastoa, joista toinen pakkaseen ja toinen tuoresiirtoon > plussa

  • #42467
   Lumme
   Osallistuja

   Onnea Keväinen teidän koko perheelle ja kiitos kuin jaoit synnytyskertomuksesi!

   Jännityksellä odotan milloin oma synnytys alkaa (22 päivää laskettuun aikaan). Eikös ivf vauvat keskimäärin synny hieman aikaisemmin? Kaverit ovat ilmeisesti järkkäämässä minulle viikonloppuna baby showereita, mutta sen jälkeen saisi tulla milloin vaan. Vauva alkaa olemaan jo sen verran iso, että vauvan liikkeet alkavat jo sattumaan ja tuntumaan tukalalta.

   Pioni miten meni polilla? Ymmärrän huolesi. Mua pelottaa, ettei puoliso pääsisi synnytykseen mukaan tai, että kätilöpula näkysisi synnärillä. Pahin koronahuippu osuu varmaan just tammikuun loppuun – helmikuulle, milloin on oma laskettu aika.

   Aamurusko, pelkäsin aiemmin synnytystä, mutta mitä lähempänä laskettu aika on, niin sitä valmiimpi ja sinut alkaa asian kanssa olemaan. Oikeastaan jo odotan milloin synnytys alkaisi 🙂 Huomaa, että 9 kuukautta on juuri oikea aika kaiken kypsymiselle.

   Aamurusko olen myös odottanut koko raskausajan, että milloin voisin mennä uimahalliin/ kylpylään turvallisin mielin, mutta sellaista hetkeä ei sitten tullut koko raskausaikana. Leffaankin piti mennä puolison kanssa, ulkomaillakin olisi ollut kiva käydä ja nähdä useammin kavereita, mutta kaikki tuo jäi tekemättä. Harmittaa kun ei päästy puolison kanssa viettämään laatuaikaa ennen vauvan syntymää. Laatuajan vähäisyys näkyy kyllä parisuhteessa. Onneksi tiedostaa, että se johtuu vallitsevasta tilaanteesta eikä meistä. Onneksi ollaan myös pysytty terveenä, mikä tietty tärkeintä.

   Aurinko, miten voit? Sulla alkaa due date lähestyä.

   • #42470
    Keväinen
    Osallistuja

    Kiitos Lumme! ❤️ Tsemppiä loppumetreille! Minulla oli ihan samoja pelkoja ennen la:ta, ja toki harmillisesti koko ajan tilanne on mennyt vähän huonompaan suuntaan, mutta toivottavasti korona ei aiheuta ylimääräisiä huolia teille tai muille sitten kun synnytys koittaa!

    Ja jaan myös harmituksen tuosta kun ei uskaltanut mitään enää tehdä tai nähdä ihmisiä. Mekin oltiin jouluna ja siitä eteenpäin vaan kahdestaan omassa eristyksessä, jottei tulisi altistumista ennen synnytystä, kun niitä alkoi tuossa joulukuun lopulla tulla niin paljon.

  • #42473
   Pioni
   Osallistuja

   Lumme, kiitos kysymästä. Kohdunkaulan tilanne edelleen sama ja paikat onneksi pysyneet kiinni. Lepo siis auttanut, huh. Painoarvio pojalla oli nyt n. 2,5kg ja viikkoja oli maanantaina 33+2. Kuulemma vähän yläkäyrällä kasvaa mutta ei tarvetta huolestua😅

   Meilläkin oli miehen kanssa suunnitelmissa käydä jossain lemmenlomalla ennen vauvan syntymää mutta se suunnitelma on nyt kuopattu koronan takia ja kielto petipuuhiinkin on. Sovittiin myös kaverien kanssa että babyshowerit jää nyt väliin myös. Aika yksinäistä tämä arki kun olen saikulla ollut jo kuukauden päivät, mutta koitan nauttia. Oon kehitellyt uusia reseptejä ja tilannut puuttuvia tarvikkeita😂 eilen hinkkasin uunin puhtaaksi😆

   Tsemppiä kaikile ja Lumme ei enään kauaa😍

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

   • #42474
    Lumme
    Osallistuja

    Hienoa, että kaikki hyvin Pioni! Mietin kanssa noita baby showereita. Jännittää hieman kun laskettuun on enää muutama viikko ja ilmeisesti juhlat olisi nyt lauantaina. Luotan kyllä ystäviini, että pyrkivät tekemään siitä mahdollisimman turvallisen, mutta apua jos nyt sairastuisin.

  • #42475
   Pioni
   Osallistuja

   Lumme, tää tilanne on kyllä ihan syvältä.. Mutta toivotaan että juhlat sujuvat hyvin eikä tule mitään tartuntoja. On varmasti kuitenkin ihana muisto ja kokemus🥰

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42507
   Pita
   Osallistuja

   Täällä käytiin viikko sitten rakenneultrassa ja kuulimme vain hyviä uutisia 🙏 lisäksi saimme kuulla, että hän olisi tyttö 💗 olen niin onnellinen ja kiitollinen kaikesta😊
   Matka tähän on kestänyt yli 10v… Ei tätä voi uskoa todeksi aina vieläkään. Hurjaa! 🥰

  • #42510
   sapelihammastiikeri
   Osallistuja

   Ihana lukea täältä kuinka monella alkaa jo loppu häämöttää! Ajattelin tulla tänne vähän kertoilemaan kuulumisia.

   Täällä on nyt kolmeviikkoinen ihmisen alku ja tammikuu on mennyt toisaalta älyttömän nopeasti, toisaalta kovin hitaasti. Meidän tyttö hieman kellastui, ja jouduttiin sairaalasta kotiin päästyämme vielä vuorokaudeksi takaisin valohoitoon. Tämän jälkeen kuitenkin arvot lähtivät laskemaan ja neitikin hieman enemmän virkistymään, mutta ensimmäinen viikko kuluikin sairaalassa tai kontrolleissa rampatessa ja tuntui melko raskaalta.

   Meillä on imetyksen kanssa ollut koko ajan haasteita ja vähän jännittää kasvaako lapsi riittävästi. Vaikka tuntuu syövän kunnolla, on painonnousu ollut vähän naftia, ja huoli tästä kolkuttelee koko ajan takaraivossa. Mies on ollut tähän asti kotona mutta palaa ensi viikolla töihin, ja se jännittää kovasti. Hänestä on ollut valtavan iso apu, kyllä tämä ihan kahden ihmisen työstä käy.

   Eniten tässä kaikessa kyllä säikäytti se, että tunteet vauvaa kohtaan ovat heränneet todella hitaasti. Tätä lasta on toivottu pitkään, ja kun hän vihdoin oli täällä, en osannutkaan iloita asiasta. Ensimmäiset kaksi viikkoa vauva tuntui vain ylimääräiseltä rasitteelta elämässä, ja koko ajan odotin että milloin elämä palaa takaisin normaaliksi. Baby blues oli siis läsnä hyvin vahvasti. Vaikka tuosta tiesikin, ei siihen silti osannut varautua. Pyrin koko ajan kuitenkin ajattelemaan että tunteet menevät ohi, mutta vaikeaa se oli. Nyt kolmen viikon jälkeen on pikkuhiljaa alkanut hiipiä lämpimiä tunteita ja sellainen fiilis, että haluaa tehdä kaikkensa helpottaakseen tuon pienen ihmisen oloa. Yhtenä iltana lauloin vauvalle kun yritin häntä nukuttaa, ja aloin itkeä kun tajusin, että tässä ihan oikeasti tuudittelen meidän lasta nukkumaan. Edelleen tulee myös niitä hetkiä kun vauva tuntuu ylimääräiseltä taakalta, mutta selvästi aiempaa vähemmän ja ne hetket menevät nopeammin ohi.

   Tällainen tarina tällä kertaa, halusin vain tulla vähän purkamaan tuntoja, toivottavasti en nyt pelotellut ketään. Koin niin paljon syyllisyyttä tunteistani kun samalla esim. Facebook-ryhmässä kaikki hehkuttivat ihanaa vauvakuplaa, niin ajattelin että jos joku onkin samassa tilanteessa aikanaan, niin voisi saada lohtua siitä ettei ole yksin ajatustensa kanssa! Kaikki sanoivat että pari ekaa viikkoa ovat pahimmat ja sitten helpottaa, ja ihan oikeasti voin vilpittömästi allekirjoittaa tämän! Alan vasta nyt pikkuhiljaa ymmärtää että vauva on tullut jäädäkseen ja minä oikeasti olen hänen äitinsä, ja nyt vasta se alkaa tuntua hyvältä ❤️

  • #42515
   Pioni
   Osallistuja

   Kiitos sapelihammastiikeri kun puhut asiasta❤ todella tärkeää.

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42516
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   Pitalle onnea hyvistä ultrauutisista❤️ Musta tuntuu, että ajoittain en vieläkään ymmärrä vauvan tuloa ja laskettuun aikaan on enää 10 viikkoa🙈 Tuleekohan siitä todellista vasta sitten, kun pieni saapuu maailmaan🙈❤️

   Sapelihammastiikeri kiva kuulla kuulumisia ja mukava, että kerrot rehellisesti myös tästä puolesta😊

   Mä olen täällä myös vähän miettinyt tätä koronatilannetta ja sen vaikutusta synnytykseen. Pahin pelkoni on, että puoliso sairastuisi eikä pääsisi mukaan synnytykseen. Ollaan vähän puhuttu, että rauhoitetaan meidän elämä ennen laskettua aikaa eikä nähdä ketään tai käydä missään paitsi puoliso tietysti töissä🙈

   Lumme, toivottavasti sulla oli onnistuneet juhlat🥰

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

  • #42517
   Pioni
   Osallistuja

   Toivonpilkahdus, me ollaan ajateltu samaa että vältetään hetkeen näkemästä muita jonkin aikaa ennen laskettua. Ja mies saa luvan töissä olla extra varovainen😂

   En voi uskoa että enään 6 viikkoa laskettuun aikaan. Niin absurdi ajatus edelleen että meille on hyvää vauhtia tulossa vauva! Ihankun katsoisin vaan jonkun toisen elämää jonkun verhon takaa🤭

   1. Ivf 12/2020 - 3 blastoa pakkaseen
   1. Pas 2/2021 Plussa, kemiallinen
   2. Pas 4/2021 Plussa, km 6+2
   3. Pas 6/2021 Plussa

  • #42518
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Onnea Pita pienestä tytöstä ja että kaikki näytti ultrassa hyvältä! 😍

   Kiitos Sapelihammastiikeri että jaoit kokemuksesi, se oli mulle tärkeä ja lohduttavaa kuulla! ❤️ Mulla on pyörinyt mielessä niin paljon ajatuksia siitä mistä kerroit, osaako siitä pienestä iloita ja luoda hyvä suhde. Hienoa kuulla että olet onnistunut luomaan pikkuiseen suhteen ❤️

   Toivonpilkahdus ja Pioni se on varmasti hyvä idea välttää turhaa liikkumista ihmisten ilmoilla kun h hetki lähestyy. Itsekin olen ajatellut tehdä niin.

   Rv 26 menossa ja mulla on edelleen ollut ahdistusta tulevasta vauva arjessa ja vanhemmuudesta mut se välillä onneksi helpottaa ja varsinkin kun tietää kumpi on tulossa. Osaa sitä tulevaa ehkä vähän paremmin hahmottaa.
   Liikkeitä on ruvennut tuntumaan paljon ja näkyy välillä kans kun katsoo vatsaa. Yks aamu oli aika villiä menoa pojalla kun vatsa heilui ees taas kun hän liikkui niin kovasti. 😂
   Rinnnat on ruvennut vuotamaan säännöllisesti nyt niin pitää varmaan hankkia niitä liivinsuoja!
   Huomenna mulla on sokeri rasitus testi, vähän jännittää kuinka paha olo saattaa tulla ja tulosta.

   Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! 😊

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42519
   Lumme
   Osallistuja

   Onnea Pitalle hyvistä uutisista!

   Sapelihammastiikeri, kiitos kuin jaoit kokemuksiasi. Ystävälläni oli hyvin samanlaisia kokemuksia kuin sinulla. Sanoi myös, että hormonit ovat niin sekaisin muutaman viikon, että jatkuvasti vain itkettää. Sitä ei kannata pelästyä, on ohimenevää.

   Mun baby showerit päätettiin lopulta siirtää kun ystäviä altistui koronalle. Näin on parempi, kun tilanne on mikä on. Sain kuitenkin aivan ihanan lahjan ja kukat ovelle tuotuna <3

   AmandaUnelma, sulla on alkanut vuotamaan aikasin. Mulla ei vieläkään vaikka enää muutama viikko laskettuun aikaan. Tsemppiä sokerirasitukseen! Mulle ei tullut huonoa oloa, toivottavasti ei sullekaan! Kannattaa varata mukavaa tekemistä odottamiseen.

  • #42527
   AmandaUnelma
   Osallistuja

   Kiitos tsempeistä Lumme! 😊

   Hyvin meni sokerirasitus tänään, arvot oli hyvät eikä tullut pahaa oloa. Olin vähän yllättynyt kun kuullut että se on niin kamalaa 😁

   Miehestä johtuva 4v lapsettomuutta
   1. Icsi helmikuu/2021 pitkä kaava
   - 1.4.2021 alkion siirto. Negatiivinen, ei mitään pakkaseen
   2. Icsi 08/2021 lyhyt kaava. 19.08/21 alkion siirto ja 9 pakkaseen.
   1.9 Positiivinen ❤️ la 11.05.22

  • #42540
   Toivonpilkahdus
   Osallistuja

   AmandaUnelma, täälläkin on alkanut vuotelemaan mutta vain toinen rinta 😀

   Käytiin tänään neuvolassa jossa sf-mitta oli alakäyrillä, ensi viikolla kontrolloidaan. Hoitaja sanoi, että ei ole syytä huolestua vielä mutta tottakai sain tästä itselleni huolen aikaiseksi. Voihan se olla (toivottavasti), että tähän vaikutti nyt se kun oli eri mittaaja sekä se että vauva lymyilee tosi alhaalla. Lisäksi verenpaineet olivat aavistuksen koholla ja seurailen pissatesteillä nyt kotona sitten. Melkoista vuoristorataa ollut meno kyllä täällä viime aikoina, onneksi olen saanut olla sairaslomalla ja vain levätä❤️

   1. Ivf 6/21 -> 5 blastoa pakkaseen
   1. Pas 7/21 -> Plussa

Luet parhaimillaan 286 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.