Etusivu Foorumit LAPSETTOMUUS Toinen ei tahdokkaan

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #42400
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen

  • #42308
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuulia04 ja Marjaana, samaistuu täysin teidän kertomuksiin. Itse olen 35-vuotias nainen ja nykyisen puolison kanssa on yritetty lasta 5 vuotta. Alun alkaen sanoin puolisolle, että haluan lapsia ja jos aikoo minun kanssa olla, täytyy siihen sitoutua. Mies on kuitenkin viivytellyt lapsettomuushoitoihin hakeutumista, puhuu että ”jos olisi luomuna onnistunut vielä”. Huomaan kuvaamianne katkeroitumisen tunteita ja mietin, että haluanko tätä parisuhdetta vai lapsen, jos en voi molempia saada. En ole varma haluaako puolisoni enää lasta, mutta tämä minun ajan hukkaaminen tuntuu pahalta.

  • #41945
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei marjaana!

   Olen todella pahoillani puolestasi. Haluan ilmaista myötätuntoa asiaasi kohtaan.

   Saitko mahdollisuuden yrittää? Miten parisuhteellenne kävi?

   Kirjoituksesi osui minuun. Löysin elämäni rakkauden, hän kuitenkin veivasi lapsen hankkimisella niin kauan että minulta meni monta vuotta hukkaan. Olen vihainen hänelle, sillä tällaisessa asiassa ei saa leikkiä. Nyt olen antanut hänelle vaihtoehdot: joko lähtee IVF:ään kanssani tai sitten yritän lasta yksin. Olen ymmärtänyt hänen kipuiluaan liian kauan, menettänyt elämäntoivoni jo lähes kokonaan, vihannut häntä ja rakastanut häntä. Mikään ei auta, hän tuntuu jääneen puoliväliin asiassa. Vaikka sanoo että rakastaa minua ja olen hänen elämänsä rakkaus.

   Pelkään, että menetän hänet, mutta eikö minun tule ajatella omaa elämääni ja toiveita joita vielä voisi olla? Olen ollut mielestäni kärsivällinen hänen kanssaan jo vuosia. Hänelle on selvästi kynnys hakea apua lapsen tekemiseen, sen sijaan jos tulisin luomusti raskaaksi, se olisi jo tapahtunut jos niin olisi vaan voinut käydä. Tätä hän ei osaa selittää myöskään. Kun kysyn, sanoo että sitten vaan ihmeteltäisiin sitä vaihetta. Avun hakeminen asiaan on jotenkin hänelle huono asia. Mutta minun keho tarvitsee jo apuja.

   Tällaisessa tilanteessa 🙁 Kaikki kommentit ja tuki auttavat. ei ole helppoa. Huomaan olevani katkera, toiset saavat lapsia tuosta vain ja heillä on mies, joka tukee asiaa jne. Sekin on surullista.

  • #13424
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kaksi vuotta sitten sain kuulla ensimmaistä kertaa olevani raskaana. Se oli täynnä toivoa ja rauhaa. Olimme mieheni kanssa olleet yhdessä jo neljä vuotta.
   Parin kuukauden päästä raskaus meni kesken. Se oli minulle suuri menetys, sillä jostain selittämättämästä syystä olin toivonut raskautta pienestä tytöstä lähtien. Se silloin painui osaksi identiteettiäni ”nainen voi olla äiti”. En tiedä miksi näin, mutta siksi menetys oli minulle suuri. Sen jälkeen minulla on ollut muutamiakin keskenmenoja eikä niihin syytä ole tutkimuksista huolimatta löytynyt. Olimme yrittäneet raskautta useasti. Mieheni ei vain kykene yhdyntään tai pysty laukeamaan. Olen jäänyt ilman haavettani. Nyt mieheni vihdoin tunnusti ettei halua isäksi. Olemme olleet vuosia yhdessä ja naimisissakin useamman vuoden, mutta hän ei ole asiaa myöstänyt vaan menettämisen pelossa asiaa selitellyt ja pitänyt toivoa yllä. Ymmärrän asian olevan monimutkainenkin, mutta silti se sattuu. Tuntuu kuin minut olisi petetty, sillä suhteemme on ollut toimiva; rakastava, hellä ja keskustelulle avoin. Mies vain ei ollut osannut täysin päättää ja tula tulokseen ennen kuin vihdoin käskin hänen tehdä päätöksen asian suhteen. Nyt olen siis naimisissa ja tahattomasti lapseton. En edes tiedä että voinko saada lapsia, sillä mahdollisuuteni raskaaksi tulemiseen on ollut vahvasti rajoitettua ensimmäisestä keskenmenosta asti. Nyt harkitsen raskaaksi yrittämistä yksin ja siitä syystä joudun luopumaan elämäni rakkaudesta. En halua katkeroitua itselleni tai puolisolleni siitä etten saanut yrittää raskautta. Jos en lapsia voi saada, on sen kanssa jotenkin jatkettava ja eletävä, mutta tarvitsen mahdollisuuden yrittää.

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Alueelle ‘LAPSETTOMUUS’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.