Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Tunnettu luovuttaja

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #33594
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onko täällä sellaisia jotka ovat käyttäneet tunnetun luovuttajan siittiöitä hedelmöityshoidoissa? Luovuttajalla ei siis tässä ole juridisia velvoitteita syntyvää lasta kohtaan eikä isyyttä vahvisteta.
   Aiheesta löytyy tosi vähän tietoa, joten kuulisin mielellään kokemuksianne?
   Ja osaatte kertoa että miten prosessi eroaa siitä, jos käytössä olisi tuntemattoman luovuttajan siittiöt esim. spermapankista?

  • #33620
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   En ehkä tiedä mitä tarkoitat prosessin eroamisella käyttäessä tuntemattoman luovuttajan spermaa,mielstäni eroa ei käytännössä ole. Jos olet hoidoissa suomessa niin kaikki suomessa luovutettu sperma on tunnettujen luovuttajien ja lapsi saa täysi-ikäiseksi tultuaan selvittää luovuttajan henkilöllisyyden. Sinä joka sperman käytät et saa tietää luovuttajan henkilöllisyyttä missään vaiheessa. En tiedä onko suomessa mahdollista käyttää myös anonyymin luovuttajan spermaa, sitähän saa tilattua Tanskasta varmaan samassa kuin tunnettujenkin luovuttajien.Ehkä kannattaa olla suoraan yhteydessä klinikkaan jos suunnittelet hoitoja tai kenties jo olet niissä. Tietääkseni Virossa kaikki luovuttajat ovat anonyymejä jos käyttää klinikan omaa spermapankkia mutta sinnekin voi tilata spermaa Tanskasta, tunnettua/ei tunnettua.

   • #33621
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei,
    tunnetulla luovuttajalla tarkoitan henkilöä joka on esim. ystäväni. Tällöin minun maksettavaksi tulee luovuttajan tutkimukset, pakastuskulut yms. Alustavasti laskimme klinikalla että tulee jopa kalliimmaksi kuin köyttää spermapankin tavaraa. Tämä oli aika yllättävää.

  • #33622
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   No niin tietysti:)ei tullut minulla tuo vaihtoehto mieleen. Mutta on yllättävää jos tulee kalliimmaksi! Ja harmillista tietysti. Jos sinulle on mahdollista kysele Tallinnasta Nova Vita klinikalta hoidoista oman luovuttajan kanssa, inseminaatiot ovat siellä edullisempia kuin suomessa samoin jotkin hoitojen alussa tehtävät testit. Hinnasto löytyy kyllä netistä ja saat siitä osviittaa jos tiedät jo mitä käsittelyä spermalle tulee tehdä.osa lääkäreistä ja kätilöistä puhuu suomea ja englannilla pärjää aina.

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.