Etusivu Foorumit HEDELMÖITYSHOIDOT Vauvan syliin saaneet

Luet parhaimillaan 55 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #40440
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voihan vauva, meillä pieni kasvanu niin hirveesti että tässähän iskee vauvakuume ?
   Hitsi mitä haipakkaa, ristiäisten järjestelyä ja jännittää ihan älyttömästi meidän ylläri häät?

   Tänään taas ollu semmonen ”roikun rinnalla” päivä, kun pitäs saada jotain aikaseks?

  • #40443
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Noniin, nyt minulla oli hyvin aikaa istahtaa kirjoittamaan meidän tarinaa. Ollaan mökillä, ja olen saanut sopivasti hyvin nukuttua päiväunet. Pieni mies tuhisee vaunuissa. 🙂

   Eli tosiaan, multa meni lapsivedet la 17.8, jolloin kävimme sairaalassa sen toteamassa, ja otettiin myös streptokokkinäyte. Palasimme yöksi kotiin odottamaan, josko supistukset alkaisivat, ja meidän piti palata sairaalaan sunnuntaina 18.7. klo 14 mennessä, jos supistukset eivät ole alkaneet. Ne eivät alkaneet, ja palasimme siis sairaalaan sovitusti. Klo 16 sain ensimmäisen annoksen supistukset käynnistävää lääkettä. En huomannut sen tekevän minulle mitään. Klo 18 sain annoksen uudestaan, ja lähdimme mieheni kanssa sairaalan pihalle kävelemään, ja etsimme vielä geokätköjäkin. 😀 Kävelyreissulla huomasin, että maha alkaa pikku hiljaa ”kovettumaan” aika useasti. Palasimme sairaalaan kaikessa rauhassa, ja sain klo 20 taas sitä lääkettä. Meille puhuttiin, että viimeistään iltakymmeneltä mieheni voisi alkaa lähtemään kotiin, ja hänet soitetaan takaisin kun mun on aika mennä synnytyssaliin. Oli suunnitelmissa, että saisin lääkeannoksen vielä klo 22 ja 24, ja mulla olisi mahdollisuus myös nukkua yöllä jos synnytys ei vielä käynnisty. Rauhallisia suunnitelmia. 🙂

   No, klo 21 alkoi tapahtumaan. Onneksi mieheni ei ollut ehtinyt lähteä kotiin! Multa lähti heti tulemaan kovia supistuksia ihan alle viiden minuutin välein. Sain alkuun kuumavesipullon kivunlievitykseksi, ja pompottelin myös jumppapallon päällä. Kauaa pelkkä lämminvesipullo ei auttanut, vaan pyysin myös tens-laitteen apuun. Ei sekään kauaa auttanut, pyysin taas lisää kivunlievitysapua, ja mulle pistettiin olkavarteen joku kipupiikki, joka teki hetkeksi väsyneen olon päähän ja lievitti supistuksia hetkeksi. Mutta ei sekään kauaa auttanut. Jossakin välissä mun kohdunsuun tilanne katsottiin, ja olin kolme senttiä auki. Jossakin vaiheessa pyysin lisää sitä kipuupiikkiä, mutta kätilö sanoi, ettei sitä kai enää oikein toista anneta, jospa kokeilisin lämmintä suihkua. Kätilö lähti siivoamaan jotain tiettyä synnytyssalia mua varten, ja tuntui, että siinä menee ikuisuus, ja olin jo aika tuskainen. Mieheni hieroi selkääni supistusten aikana ja minä puristin lämminvesipulloa alavatsalla. Kätilöille tuli yllätyksenä, että mulla lähti synnytys näin rytinällä käyntiin. Soitin kelloa, kun tunsin, että mua alkaa ponnistuttaa ja pelkäsin, ettei epiduraalia keretä enää antamaan. Kätilö vakuutti, että kyllä keretään. Salin siivoaminen on yhä kesken, että mut voidaan viedä odottelemaan johonkn huoneeseen hengittelemään ilokaasua. Huoneessa tarkistettiin paljonko olen auki, ja olinkin auki jo kahdeksan senttiä! :’D Sitten heille tulikin kiire. Pääsin vauhdilla toiseen synnytyssaliin, sain ilokaasua ja anestesialääkäri kutsuttiin vauhdilla paikalle. Hetken mun ympärillä oli monenlaista säpinää, kun parikin eri ihmistä yritti pistää mun käteen kanyylia, ja se oli jotenkin haastavaa. Sain epiduraali-spinaalipuudutteen ja puudutteen myös emättimeen.

   Siitä alkoi ponnistaminen. Onneksi supistusten välissä on aina tauko. Ehdin vetää henkeä, ja kuunnella miten kätilö ohjeistaa mua milloinkin. Ymmärsin kaiken mitä hän kertoi, miten hengitän ja mihin suuntaan ponnistan. Ja niin 19.8. klo 2:12 maanantaina syntyi meidän ihana poika. Mulle tuli joitakin repeämiä, mutta en tuntenut niitä puudutteen ansiosta, ja mut paikattiin huolellisesti. Pojallamme ei lähteneet heti kunnolla keuhkot avautumaan, ja hänet vietin puoleksi tunniksi virvoitteluun. Sen jälkeen hänet tuotiin taas rinnalleni. Lämpö ja pohjaton rakkaus lastamme kohtaan pyyhkäisi heti synnytyksen kivut pois. Tunne oli juuri sellainen kun olin ajatellutkin. 🙂

   Nyt tuli niin pitkä viesti, että jatkan vähän myöhemmin kirjoittamista. 🙂

   • #40448
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Ihana❤
    Mä niin monta kertaa palaan siihen hetkeen kun supistukset alko kotona ja tiesin että se on menoa. Ja vaikka raskausaikana vaikeaa oli, haluaisin kokea tuon kaiken vielä uudelleen ??

  • #40452
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tuun myöhemmin kirjottelemaan kuulumisia, mutta pitää tilata sähköpostiin ilmoitukset heti ?

   NIIN JA Onnea Sabrina! tuuhan kertomaan häistä sitten kun juhlallisuuksilta ja juhlimiselta ja onnelta ehdit ja jaksat 🙂

  • #40453
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Ihana Minsqu kun kirjoitit synnytyskertomuksen, ihan itekin herkisty ja palas omaan synnytykseen❤️ Oon kyllä niin sanoinkuvaamattoman onnellinen tosta ihanasta pikkumiehestä etten kestä ❤️ Ollaan just matkalla kaupungista kotiin, oltiin kavereiden kanssa museossa ja kahvilassa ja hienosti meni vauvan kanssa vaikka tahtoi useamman kerran syödä reissun aikana, hyvin sujui sekin! Oon kiitollinen myös siitä kun on uskaltanut lähteä heti pienen kanssa itekseen liikkeelle ja nähnyt miten hyvin pärjää 🙂

   Sabrina, siis mä aloin haaveilemaan uudesta vauvasta varmaan viikko synnytyksen jälkeen ?? vaikka toinen on vielä ihan pieni, niin olisin heti valmis jo uuteen raskauteen, vauvamahaakin on ikävä. Neuvolan terveydenhoitaja kyseli mitä ehkäisyä on ajateltu ja sanoin suoraan että meillä ivf-alkuinen raskaus ettei oo kyllä ehkäisyllä tarvetta, että jos toinen haluaisi luomuna tulla heti perään niin ei muuta kun tervetuloa ??

   Ja joo, tuu sabrina kertomaan miten yllätyshäät suju ja paljon onnea ??

   Mites kisulla ja Minsqulla on vauvojen kanssa sujunut?

   • #40946
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä taas oon vähän arka lähtemään vauvan kanssa minnekään, kun jännään jos hän aloittaa sellaisen mahavaivaivaitkun, jota en saisi siellä jossain paikan päällä hellittämään. Tai ollaan toki isovanhemmilla käyty, mutta esim. joku kauppa ym. mietityttää. Jos mies on mukana, niin sitten voisin lähteä vauvan kanssa mihin vaan, mutta yksin en vielä. 😀

    Mäkin haluan ehdottomasti toisenkin vauvan myöhemmin, ja ajattelin sanoa neuvolassa ehkäisystä samaa mitä sinäkin. 🙂

  • #40518
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä taitaa olla taas tiheen imun kausi menossa, eilen vauva söi kahden tunnin välein ja aina tunnin kerrallaan. Just kun olin saanut maidontulon tasaantumaan ja rinnat ei ollut koko ajan kipeet ? suihkuamista oon sanut hillittyä alipainepumpulla ja vauva on juonut aina sen maidon pullosta ennen tissiä, joten on tullut tissillekin jo vähän rauhallisempana ja samalla säilyy taito syödä pullosta.

   Mä kävin viime viikolla ottamassa koronarokotuksen ja mulla tuli tänään käsi kipeeks uudestaan. Pistoskohtaa kuumottaa ja se on ihan turvonnut, mutta kuulemma kortisonia ja kylmää vaan, sillä se menee ohi. Onneks ei oo koko käsi kipee niin kun heti rokotuksen jälkeen!

   Vauvan kanssa alkaa löytyä jo pientä päivärytmiä, joskin se on vielä melko joustava ja siirtyy parilla tunnilla aina suuntaan tai toiseen. Viime yönä tyyppi posotti viis tuntia putkeen ja ois varmaan koisannut vielä vähän lisää ellei ois herännyt vaipan vaihtoon. Nälkäkuolema siinä ois kyllä ollut vaarana, oli nimittäin sellainen huuto taas pullolle ja tissille kun tajus ettei oo syönyt ainakaan ikinä ? tutti on onneksi alkanut nyt kelpaamaan ja sillä rauhoittuu jo välillä nukkumaan jos on herännyt röyhtäytykseen. Niitäkin on ostettu vaikka kuinka monta erilaista ennen kun löytyi sellainen, joka kelpaa ja pysyy suussa ?

   Ens viikolla ois nimiäiset, nimi on löytynyt mutta en uskalla lyödä lukkoon kun se tuntuu niin kauheen isolta vastuulta. Mitä jos hän ei tykkääkään nimestään tai se ei sovi hänelle tai mitä jos olisin sittenkin halunnut antaa sen toisen vaihtoehdon ?

  • #40546
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä tuntuu siltä, että on saatu selätettyä kielijänteen leikkauksesta johtuneet kitinät ja yörytmi on alkanut taas löytymään. Vauva nukahtaa yleensä yöunille vasta klo 22-23 aikoihin, syödään ekan kerran klo 3-4 ja sen jälkeen klo 7-7.30 aikoihin.
   Kielijänteen jälkihoitona ollaan käyty nyt kertaalleen fyssarilla ja ainakin toisen kerran ollaan vielä menossa.

   Täällä on edelleenkin nimi päättämättä? Etunimivaihtoehtoja ei ole enää montaa, mutta tuntuu vaikealta valita, mikä olisi paras. Ristiäiset on vasta syyskuussa, joten vielä ei ole kiire.

   • #40551
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nimen päättäminen on kyllä vaikeeta. Ja kun siihen ei yleensä riitä että löytyy kiva etunimi vaan pitäs keksiä sopivat toiset nimet myös. Meillä on nyt kaks komboa enää mitä mietitään, eilen oli vielä kaks etunimivaihtoehtoakin mutta sentään se saatiin nyt valittua (ja samalla tippui nää nimikombot kahteen).

  • #40566
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voihan vilinä ja vilske,jos nyt nopeesti pientä päivitystä?

   Ristiäiset ja yllärihäät onnistui hienosti ja itkulta ei tullu loppua?

   Vauva kasvaa,ens viikolla on neuvola. Pienet vaatteet on saanu laittaa jo syrjään. Pieniä itkuja on mutta ei mahdottomia. Hymyilevä murunen❤

   Jäin nyt yksin pienten kanssa, kun mies mies lähti töihin ja isommat kouluun-heistä ollut iso apu.
   Hain isommalle ”pienelle” hoitopaikkaa 2x viikossa, niin saisi vähän muuta touhua. On niin mahottoman vilkas,käydään 2x päivässä kävelee km verran eikä siltikään virta lopu? ja korvia ei edelleenkää oo kieltojen suhteen niin tää on vähän taiteilua välillä ?

   Ihanaa viikonloppua kaikille ❤

  • #40924
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitäs tänne kuuluu?

   Oon kyllä jotenkin tyytyväinen siihen, miten saanu rakennettua päivän pienten kanssa. Pikkuhiljaa oppii olemaan enemmän ja tekemään enemmän, ulos lähdöt ym on jo helppo juttu.

   Neuvolassa kaikki hyvin, painoa 6kg120g ja melkein 60cm pituutta. Hienosti kasvaa? pelkällä rinnalla mennään ja mennäänkin niin kauan kun käsky käy muuhun?
   Aloiteltiin muistaakseen viimeks vellimäisellä puurolla ehkä 5kk iässä, paria kolmea lusikallista tukemaan yöunia.

   Nostan viereen nukkumaan kun herää ensimmäisen kerran, oon niin väsy että oon kokenu sen helpoimmaks. Oon kyllä ihan loppu, mutta silti vaan jaksaa?
   Ennen kuutta kun nousee ja touhottaa pienten kans ulkona jo kaheksan jälkeen, päivän touhut siinä pitkin päivää ja nukkumaan pääsee yleensä klo 23 niin tässä alkaa olemaan jo vähän veto pois?
   Päikkäreitä en osaa vieläkään nukkua?

   Toivottavasti muilla on enempi virtaa?❤

  • #40930
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meikäläinen tuli taas pitkästä aikaa kirjoittelemaan, muru nukkuu nyt. 🙂

   Silloin kun vauvamme syntyi, hänellä ei lähtenyt heti keuhkot toimimaan niinkuin olisi pitänyt, vaan hänet vietiin alkuun 30 minuutiksi virvoitteluun. Tämän jälkeen poika tuotiin pirteänä takaisin. Hänellä oli niin kova ”hösötys” päällä, että tissiä ei saatu suuhun millään. Perhehuoneessa vauvaa saatiin autettua vähän pääsemään nännille, mutta vauva päästi siitä heti otteensa ja vaikutti jotenkin levottomalta. Nukahti hyvin. Puolen päivään aikaan kätilö tuli opastamaan meitä vauvan hoidossa, ja havaitsi, että vauva hemgittää turhan kiivaasti. Vauvamme joutui kolmeksi päiväksi vastasyntyneiden valvontaosastolle, Optiflow-hengitystukeen, joka kuivattaa keuhkoja. Keuhkoissa oli edelleen siis kosteutta, ja vähän ”käynnistymisongelmaa.” Olin hirveän surullinen ja liikuttunut. Onneksi pääsimme käymään ”Vaavassa” niin usein kuin halusimme, ja pojallamme ei ollut siellä mitään hätää, hän ei itkenytkään siellä ollessaan koskaan. Meille opetettiin siellä Vaavassa vauvanhoidon salat. Imetys ei onnistunut sielläkään, ja vauvamme joi pumppaamaani maitoa tuttipullosta.

   Vauvamme syntyi maanantaina, ja kun koitti torstaiaamu, hän oli valmiina pääsemään pois Vaavasta, kanssani samaan huoneeseen. Vaavan hoitaja oli käynyt ihmettelemään, kun vauvallemme kesti tuttipullosta juominen niin pitkään. Hän löysi vauvaltamme pehmeän suulaen halkion. Se oli syy, miksi vauvamme ei pystynyt imemään rintaa, koska tehokkaan imemisen onnistuminen vaatii suuhun alipaineen, jota halkiovauva ei pysty muodostamaan. Neuvokas hoitaja löysi sairaalasta pehmeän ”halkiotuttipullon”, jossa on erilainen halkiovauvalle tarkoitettu tuttiosa, ja pullo on pehmeä ja puristeltava -maitoa voi puristaa vauvan suuhun. Saimme pullon omaksi, koska halkiovauvoja syntyy niin harvoin, n. reilu 100 Suomessa vuodessa.

   Olin alkuun että; ei kai vielä tämmöinenkin juttu, mutta juteltuani äitini kanssa puhelimessa, äitini sai minut rentoutumaan, että kaikki sujuu hyvin ja järjestyy. Halkio on korjattavissa oleva asia. Omalla veljelläni on näköhermon aivokasvain, ja se on auttanut elämässä vähän suhteuttamaan asioita. Sairaalassa haluttiin vielä halkion löytymisen takia ultrata vauvamme aivot ja vatsa, ne on rutiinitoimenpiteitä kun halkio löydetään. Niissä ei ollut mitään ihmeellistä. Sydämen ultra tulee vielä syyskuussa. Perjantaina 23.7. pääsimme kotiin, kun pojalla lähti syöminen sujumaan paremmin halkiotuttipullolla. Meille tehtiin lähete HUSUKEEN, huuli-suulakihalkiokeskukseen, ja kävimmekin siellä juttelemassa pari päivää sitten. Halkio suljetaan leikkauksella kun vauvamme on 9 kk ikäinen.

   Mutta arki on mennyt meillä kyllä hyvin, ja olen ollut hyvin onnellinen. Minä aloin kyllä uskomaan ihmeisiin, kun poikamme syntyi. <3 Mietin aikoinaan, että saammeko koskaan lasta. Vauva on maailman ihanin, ja on hyvin kaunis poika. Rakastuin poikamme syntymän jälkeen myös mieheeni ”uudelleen”, ja hänestä tuli samana päivänä pojallemme juuri sellainen isä, kuin olin aina unelmoinutkin hänen olevan. 🙂 <3 Poikamme on hauska tapaus, joka saa minut nauramaan äänillään, eleillään ja ilmeillään joka päivä. Hän on hyvin jäntevä ja ponnekas, sekä kovaääninen.

   • #40932
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Hei,mulla on yhdellä lapsista pehmeänsuulaenhalkio!
    Imetin kuitenkin, oli aivan järkyttävän työlästä ja laitokselta asti toitotettiin huonoa imuotetta ja kun kuulu semmonen lupsutus, se oli ihan hirveetä. Kunnes tuo löydös tehtiin 1,5kk ikäisenä, muuttu neuvolassa äänen sävy huonosta imuotteesta ”ihanaan lussutukseen”, mikä syödessä kävi.
    Olisin kyllä varmasti antanut olla, jos löydös olisi tehty jo laitoksella ja tarjottu pulloa ?‍♀️
    Me käydään myös husukessa. Jos on jotain kysyttävää niin ?‍♀️?‍♀️❤

    Käytiin sit 2kk ikäisenä tuossa sydämen ultrassa ja otettiin vielä jotain labroja oireyhtymistä. Onko ”vaan” halkio, vai joku laajempi mihin kuuluu halkio.
    Ei ollut muuta.

    Jos olet facessa, liity ryhmään avoin hymy ??

    • #40942
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Oho, no jopas sattui! Onko halkio toisella sinun vanhemmista lapsista? Joo liityin avoimeen hymyyn, ja myös Suhupoon jäseneksi. 🙂

   • #40936
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Teidän poika kuulostaa kyllä aivan ihanalta ? onneksi se halkio huomattiin ja ootte saanut syömiset hyvään vauhtiin. Ja mikä onni että asutaan Suomessa ja meillä on niin hyvä sairaalahoito saatavilla. Vaikka alku teillä olikin varmasti hyvin rankka, on ihanaa kuulla että nyt on kaikki hyvin!

   • #40945
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo on. Meillä oli operaatio 9kk iässä, sitten vuoskontrollit 3v,5v jne. Hammaslääkärillä,kirurgilla, puheterapeutilla ja korvalääkärillä. Korvalääkärillä käytiin 1/2v välein vielä meitä lähempänä.
    Korjauksen yhteydessä putkitettiin korvat.

    Ei ole vaikuttanut meidän elämään, ainoa että soseet oli paksumpia (ei esim mangopiltti),koska löysät eväät tuli nenästä melkein heti, kun hörnäs sinne halkioon.

  • #40935
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meidän napero saa huomenna nimen ja kummit ? (tai siis on hänellä jo molemmat mutta nimeä ei oo vielä kerrottu kun toisille kummeille ja kummilupaukset annetaan huomenna) Hän on alkanut hymyilemään tosi paljon ihmisille ja tänään myös tissille, vaikka olikin ensin kauhea nälkä ja huuto ?

   Mulla on toisessa rinnassa jotain outoa oiretta, toissapäivänä imetys sattui niin paljon että piti ottaa särkylääkettä ja itkinkin sen jälkeen. Silloin kipu tuntui laajemmin rinnassa mutta nyt se tuntuu enää nännissä ja nännipihassa. Imetys ei onneks enää satu kun alussa, mutta rinta on vielä kipee vaan ollessaan ?? lisäks mulla on raynaudin oireyhtymä rinnoissa, mikä tekee ulkoilusta tuulisella säällä ikävää.

   Meillä on kyllä muuten mennyt hyvin, ja mies on vielä ens viikon lomalla. Syyskuussa kyllä koittaakin jännät paikat ja raaka todellisuus kun mies palaa töihin ja mun pitää alkaa vaihtaa itse vaippoja ??

   Nyt täytyy mennä ompelemaan juhlavaatteita, mutta olipa kiva lukea kuulumisia!

   • #40937
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla oli samantyylistä oireilua rinnassa ja kipua nännissä vielä rintatulehduksen jälkeenkin, diagnosoin piimäkokkareen eli tiehyttukoksen nännin päässä. Myös rinnassa välillä ”paakkuja” eli pakkautunutta maitoa. Paras apu ollut tiheä imetys, tarvittaessa pumppaus ja imetyksen tuen sivuilta löytyvä lämminpullotekniikka. Noilla sain tuloksen pois ja ei ole uusinut kun huolehdin riittävän tiheästä imetyksestä/pumppauksesta. Tässä vielä linkki:

    Tiehyttukos ja rintatulehdus

    Toiv helpottaa pian ja kivoja ristiäisiä sinne ❤️ Vastailen myöhemmin teille muille enemmän ja päivitän kuulumisia.

  • #40949
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva, kun jaksatte jakaa vauva-arjen kuulumisia, iloja ja haasteita.❤️

   Kisun perheelle oikein ihanaa ristiäis-/nimiäispäivää!

   Meillä on ristiäisiin aikaa vielä 4 viikkoa. Jossain vaiheessa aloin miettiä, mahtuuko poika enää siinä kohtaa ristiäismekkoonsa? Tällä viikolla neuvolassa mitat oli 5,4 kg ja reilu 58 cm (ikää 6 viikkoa).

   Täällä päivät on mennyt taas tosi nopeasti. Jokaiselle päivälle on ollut yleensä jotain ohjelmaa (neuvola, fyssari, käydään jossain tai joku käy meillä) ja lisäksi yksi pieni yön yli reissukin on tehty. Lisäksi joka päivä tulee katseltua ja ihmeteltyä vauvan kehitystä, uusia ilmeitä ja eleitä?

   Imetyksen kanssa on edelleen pieniä haasteita, koska mulla kipeytyy ja haavautuu nännit. Käytiin eilen imetysohjaajalla, mutta hieman kapeaa imuotetta lukuunottamatta ei löytynyt mitään ihmeellistä. Imetysohjaaja vinkkasi, että voisi kokeilla, saisiko nuo haavat parannettua, jos käyttäisi hetken rintakumia ja imetysten välillä esim. hoitavaa rintasidosta.

  • #41079
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kuinkas täällä menee? Meillä oli reilu viikko sitten kivat juhlat, natiainen sai oman nimen ja nyt harjoitellaam kovasti käyttämään sitä ? hän täyttää parin päivän päästä kaksi kuukautta ja on alkanut kovasti juttelemaan ja hymyilemään. Vaippaihottuma on selätetty (????) mutta valmistaudutaan seuraavaan kamppailuun kun keskiviikkona on luvassa rotavirusrokote, josta saattaa seurata ripulia ? Nyt hänellä on myös varmaan joku vaihe, itkeskelee ihan oudosti ja nukkuu päivällä noin 10min ja havahtuu heti eikä mikään auta. Yöllä onneksi nukkui tosi hyvin ja nyt on kanssa ihan reippaana.

   Mulla on vähän vaikeuksia sen itkeskelyn kanssa, kun en tiedä mistä se johtuu tai miten voisin auttaa ja oon ite tosi väsynyt. En tiedä miksi väsyttää näin paljon, koska saan nukuttua tosi hyvin kun mies auttaa yövuoroissa vielä tosi paljon ja vauva tosiaan nukkuu yöt pääsääntöisesti (syömään toki herää) eikä enää halua seurustella öisin. Ajattelin pyytää että neuvolantäti mittaa mun hb:n keskiviikkona kun käydään neuvolassa, jos vika olisi siinä. Toinen mahdollisuus on että synnytyksen jälkeinen masennus yrittää muuttaa meille, koska olo on myös henkisesti uupunut, mutta onneks mulla on terapiakontakti jos näin tässä oliskin käymässä.

   Mikä teidän vauva-arjessa on ollut tähän mennessä parasta? Mun lempparijuttu on varmaan se kun oon saanut seurata millainen suhde miehelle ja vauvalle on muotoutunut. Mies on tähän mennessä hoitanut valtaosan vaippahommista ja siitä onkin tullut heidän oma hetki ja heillä on ihan omat vitsit jo ? odotan ite että pääsen pian vauvan kanssa puuhailemaan omia juttuja kun mies on taas töissä ja toivon että keksitään kaikkea kivaa. En vaan yhtään tiedä mitä haluisin tehdä, mutta mulla on kovat odotukset ?

  • #41105
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meikäläinen täällä taas. 🙂 Pieni on unilla, kohta varmasti heräilee jo.
   Meillä on mennyt mukavasti. Vauva juo suuret määrät maitoa, ja sekä rintapumppu että korvikepakkaukset tutisevat. :’D Mutta kasvaahan tuo pikku ukkeli nopeasti, niin ei mikään ihmekään että maitoa tarvitaan paljon. Mittasin itse äsken, ja pikku ukkeli on n. 57 cm pitkä jo.
   Vauva on jokseenkin aika usein vähän kärttyinen, mutta aina harmille on joku selkeä syy kyllä löytynyt, kun jaksetaan aikamme ihmetellä. Mutta tuntuu, että kun yhden harmistuksen saa häneltä pois niin kohta seuraava jo alkaa. :’D On hän toki tyytyväinenkin, tykkää ihmetellä värikkäitä leluja, ja ylipäätään hirveästi katsella ympärilleen. Missä ikinä hän onkin; lattialla, sylissä, niin aina pitää voida nähdä ympärilleen mahdollisimman paljon. Olen koittanut pitää poikaa rintarepussa, mutta hän turhautuu siellä kun ei näe mitään, kun naama on kiinni mun rinnassa. :’D Ja sitten käy nokkimaan siinä mun rintoja. 😀

   Mun mielestä vauva-arjessa on parasta se, että kaikki arkinenkin on jotenkin niin mahdottoman mukavaa. 🙂 Tykkään ihan vaan vaipan vaihdostakin, sekin on kivaa! Ja on jännää huomata mitä kaikkea uutta vauva oppii tai käy tekemään. Vauvan kanssa touhuilun lisäksi ihan vaan istahtaminen kahvikupin tai neulomisenkin ääreen tuntuu upealta. Niitä hetkiä osaa arvostaa, kun tietää ettei niihin voi sännätä enää koska vain tahansa. 🙂

   Ristiäiset meillä on tulossa 2.10. Huomenna meillä on neuvolalääkäri, ja perjantaina käyn jälkitarkastuksessa. Oikein mukavaa syksyn alkua kaikille! 🙂

  • #41108
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täälläkin arki rullaa kivasti. Vauva herää enää kerran yössä syömään, niin jaksan itsekin puuhailla enemmän päivisin, kun on hyvät yöunet takana. Edelleen tuntuu, että päivät menee kuitenkin tosi nopeasti ja kohta pojalla on ikää jo 2 kuukautta. Ristiäissuunnittelut etenee, mutta edelleenkään nimeä ei ole lyöty lopullisesti lukkoon☺️

   Meillä on jo melkein 2 viikkoa aikaa tuosta rotavirusrokotteesta, eikä siitä onneksi tullut mitään oireita. Mun jälkitarkastus oli tällä viikolla ja vauvan neuvolalääkäri on ensi viikolla. Varasin lisäksi ajan äitiysfyssarille, koska jälkitarkastuksessa lääkäri ei oikein osannut sanoa mitään liikunnan aloittamisesta.

   Parasta vauva-arjessa on ollut seurata vauvan kasvua ja kehittymistä. Jatkuvasti tulee uusia hauskoja ilmeitä ja ääntelyitä?

  • #41149
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meille syntyi tyttö! Melkoisen tiivistä ollut elämä sen jälkeen, niin en ole ehtinyt tänne edes kertoa. Kaikki on mennyt hyvin, mitä nyt synnytyksestä jäi sekä todellä hyviä että todella huonoja muistoja. :/ Laskettu aika oli siis 23.8. ja hän syntyi kaksi päivää aiemmin.

   Tyttö syö älyttömän monta kertaa päivässä ja vaipat vaihtuu vielä tiuhempaan. Vaikka unitunteja kertyy vauvalle, niin miten silti tuntuu, että sekä minun että mieheni kaikki aika menee vauvan hoitoon ja kaikkeen perusarjen pyöritykseen..? No, kai tässä alkaa pikkuhiljaa rutinoitua ja hommat nopeutua. Vielä viikon mies on isyyslomalla, niin jos sitten olisi hommat silleen hallussa ja vaikka pientä rytminpoikastakin löytynyt, että arki sen jälkeenkin sujuisi. 🙂

   Onhan tämä aivan ihanaa ollut! Babyblues on tosin tehnyt mulla muutamista illoista vähän synkkiä, mutta kuulunee vielä asiaan tässä vaiheessa. Enemmän on onnenhetkiä ja kun tiedostaa alakulon olevan hormonien tekosia, niin sen puoleen ei siitä tarvisi ehkä vielä huolehtia. Sitten jos pitkittyy, niin pitää asiaan jotenkin puuttua.

   • #41152
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea ihan mahottomasti koko perheelle ❤
    Haluatko kertoa synnytyksestä enemmän??
    Voihan vauvakupla, sitähän se on?

   • #41159
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onnea koko perheelle ❤ jossain vaiheessa sitä huomaa että vauva on nukkunut 6 tuntia putkeen ja vaippa on vielä kuiva (ei tosin kauaa ?) vaikka alkuun pitikin vaihtaa vaippaa melkein tunnin välein. Baby bluesin pitäisi myös mennä pian ohi ja ainakin mulla aika on jo kullannut muistoja siitäkin. Arki vauvan kanssa on kyllä ihanaa, vaikka myöskin raskasta ja univajeistakin, mutta siltikin aika ihanaa ?

   • #41320
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Synnytyksessä kaikki meni hyvin ponnistusvaiheeseen saakka. Sain alussa yhden kipupiikin, myöhemmin ilokaasua, joka toimi mulla tosi hyvin ja sitten epiduraalin, jonka lisäksi käytin vielä ilokaasua. Avautumisvaiheen aktiivisessa vaiheessa 4 cm –> 10 cm meillä oli aivan huikea kätilö. Hän ei valitettavasti ollut enää ponnistusvaiheessa, kun työvuoro loppui juuri siihen. Olisin ollut valmis maksamaan, että olisi jäänyt ja jos olisin tiennyt miten ponnistusvaihe tulee menemään, olisin maksanut vielä aika paljon lisää.

    Meille tuli ponnistusvaiheeseen kätilö, joka oli ollut meillä ihan alkusynnytyksessä (oli siis käynyt viettämässä vapaan välissä). Kokenut, mutta hyvin töksäyttelevä ja epäempaattinen nainen. Hän ohjeisti meidän vain alussa sanallisesti ponnistamiseen ja häipyi huoneesta. Totesi mennessään, että tämä voi ensisynnyttäjällä kestää vaikka kaksikin tuntia. Oltiin ihan ymmällään. Luulin, että tuossa vaiheessa kätilö on aina läsnä. Hän ei opastanut meitä käytännössä niin, että olisi nähnyt miten ponnistan ja ohjeistanut lisää. Ei siinä tilanteessa osattu tehdä mitään korjaavaa liikettä, että ois vaadittu hänet paikalle tai vaadittu joku toinen siihen. (Meillä oli jo siitä aiemmasta kohtaamisesta jäänyt huono maku suuhun hänen toiminnastaan ja tunteettomuudestaan, joten ei oltu kovin ilahtuneita, kun nähtiin kuka kätilö meille ponnistusvaiheeseen tulee:() Jäätiin siis kahdestaan saliin. Halusin nousta pois sängystä, sillä tuntui, että siinä asennossa osa voimista menee hukkaan. Nousin seisaalleen ja miehen kaulassa roikkuen aloitin ponnistamaan supistusten tullessa. Jälkikäteen tajusin, että siinä mulla meni paljon voimia hukkaan, kun en älynnyt kuinka pitkiä niiden ponnistusten pitää olla ja kuinka lyhyillä väleillä täytyy ponnistaa. Tunsin kuitenkin, että ponnistukset ja painovoima teki tehtävänsä ja vauvan selkeästi laskeutui alemmas jalkojen väliin. Tässä vaiheessa meinas tulla paniikki, kun oltiin siinä eikä tiedetty kuinka lähellä syntymää jo ollaan ja voinko jatkaa siinä edelleen. Myös kireyden tunne alkoi olla pelottava ja olisin tarvinnut kätilön tukea katkeamattomasti. Soitettiin kätilö paikalle, hän tarkisti tilanteen ja yllättyi, että me aloittelijat on saatu jotakin aikaiseksi. Lähti sitten taas pois ja me jatkettiin samalla systeemillä, ei edelleenkään osattu alkaa siinä muuta vaatimaan. Sitten taas soitettiin hänet paikalle ja sen jälkeen tilanne oli jo niin pitkällä, että hän jäi loppuajaksi ohjeistamaan ja ponnistamaan yhdessä, miten olisin halunnut että tilanne menee jo alusta asti. Ei hän silti kannustanut tai osoittanut muuten muuta kuin käytännön tukea, tunteista viis. :/ Miehen kannustus oli se, millä jaksoin loppuun asti. Lopussa kätilö huomasi, että vauvalla on napanuora kaulan ympäri. Sen hän sai nopeasti kiepsautettua pois, mutta jälkikäteen on tullut jälkikauhu, että miten olisi käynyt, jos siinä vaiheessa oltaisiin vielä oltu kahdelleen miehen kanssa eikä oltaisi ymmärretty, että vauva voi kuristua, jos jatketaan. En siis tiiä voiko kuristua, mutta tästä jäi kyllä hampaankoloon. Melkein kaksi ponnistusvaihe kesti. Turvaton olo jäi tuosta ja veikkaan, että jos meidän aiempi kätilö ois hoitanut meitä ponnistusvaiheen ajan, niin aika olisi ainakin puolittunut ja henkisen tuen saaminen olisi jättänyt todella paljon paremman olon koko synnytyksestä.

    Sen aiemman, hyvän kätilön toiminta oli kuitenkin niin timanttista avautumisvaiheessa, että koko synnytyskokemus mulla jäi silti positiiviseksi. Sain hyvää kivunlievitystä, henkistä tukea ja tunteen, että kroppani toimii ja synnyttää turvallisesti turvallisesssa ympäristössä. En tiedä onko tuo ponnistusvaiheessa yksin jättäminen tavallistakin, mutta minulla oli aivan eri oletus. Tuo tilanne on vielä niin erityislaatuinen ja koettiin niin iso yllätys, että ei osattu siinä pitää puoliamme. Jos joskus ollaan niin onnellisessa tilanteessa, että päästäisiin synnyttämään uudestaan, niin varmistaisin etukäteen, että ponnistusvaiheen kätilömme ei hoitaisi meitä ollenkaan koko synnytyksen aikana. Tiedättekö, voiko tuollaista toivetta esittää tietyn henkilön kohdalla?

    Kaiken huipentuma oli, kun lapsi oli syntynyt ja mulla rinnalla ja kätilö aloitti parsimaan, niin hän valittelee miten tämä vaihe ottaa hänellä aina selkään, kun on niin monta vuosikymmentä tätä tehnyt, niin kipeää meinaa tehdä. :O Että kehtaa siinä valittaa omia vaivojaan meille, joita on juuri kohdellut niinkuin on. Aika epäammattimaista. Sitten kun se parsiminen sattui paikoitellen puudutuksesta huolimatta ja sävähdin sitä kipua, niin hän sanoi, että ”keskity siihen vauvaan”. Olisin toki mielellään keskittynytkin, jos mulle ei ois sattunut. Ihmekommentteja…

    Opittiinpahan taas, että monenlaista tekijää mahtuu kätilöihinkin. Ehkä tässä oli työhönsä aika kyllästynyt tyyppi kyseessä. Se ei kuitenkaan vähennä meidän vauvan arvoa ja ihanuutta. Jonkin verran vain vaatii itseltä nyt jälkikäteen käsittelyä, että asia ei jää liian pitkään vaivaamaan. Myöskään tunnesiteen löytäminen vauvaan ei tuosta synnytyksen lopusta kärsinyt, vaan on ollut helppo lumoutua hänestä jo alusta pitäen. Sekään ei ole itsestäänselvää, niin tästä oon hyvin kiitollinen. Ja miten se synnytys siltikin äkkiä unohtuu, kun palkinto on niin odotettu, suuri ja ihana. <3 En halua tällä tarinalla ketään pelotella. Meillä kävi tässä huono säkä. Suurimman osan ajasta meilläkin oli vähintäänkin ok kätilö ja tärkeässä vaiheessa saatiin myös aivan huippua kohtelua, joten ponnistusvaihe jäi ainoana hampaankoloon.

    Nyt vauva ilmoittelee taas itsestään, joten lopetan tämän maratonavautumisen tähän. 🙂

    • #41363
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Aamu, kuulostaa kyllä ikävältä, että teidät on jätetty yksin. Kannattaa laittaa rakentavaa palautetta kätilön toiminnasta, niin toivottavasti ymmärtäisi missä teki väärin ja käytöntöjä pohdittaisiin uudestaan osastolla.

     Hyvä jos hampaankoloon ei jäänyt liian suurta palaa ja onneksi kaikki meni lopulta hyvin. Onnea pienestä ihmeestä <3

     • #41376
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Mietin tuota yhteydenottoa ja palautteen antamista. En tiedä riittääkö voimavarat siihen. Ehkä täytyy ainakin ensin saada hieman etäisyyttä ja aikaa tapahtuneeseen. Kiitos onnitteluista! Niin erikoista, että seitsemän vuoden odotuksen jälkeen vauva on nyt meillä! Alussa mulla oli tunne, että joku sairaalalta voi tulla pyytämään hänet meiltä pois, mutta nyt oon alkanut rentoutua. En tiiä mistä tuokin ajatus tuli 🙂

  • #41331
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Voi apua Aamu mikä kokemus.
   Ärsyttää yli kaiken tämmöset työhönsä kyllästyneet kätilöt, jolle saisi pitää kyllä pari psykologian kurssia, ei kaikki ole niin kuin 40v sitten?
   Muistaakseni mulla ei tämmöstä ole ollut ponnistusvaiheessa,mutta vastaanottanut on ja itelle tullu semmonen olo että anteeksi et oon nyt sattunu synnytys käynnistyy just kun teillä on hirvee kiire?‍♀️

   Missään nimessä nyt neljän synnytyksen jälkeen sanoisin, että itse ponnistusvaiheeseen ei jätetä yksin tai kaksin. Lähellä ponnistusvaihetta kätilö saattoi jossain käydä,mutta kun alettiin tosi toimiin niin siinä oli koko ajan.
   Oon kolmella ekalla saanu epiduraalin, viimesimmältä spinaalin ja en tiedä johtuiko spinaalista kun en tuntenut tarvetta ponnistaa, vaikka olin pitkään 10cm auki. Kätilö sit tuli ja sanoi että nyt muuten aletaan synnyttää halusit tai et ?
   Kiitinkin osastolle viennin jälkeen miten mahtava oli ja että jaksoi mua?

   Kolmannen synnytyksen kohdalla jäin to aamusta seurantaan ja olin yön ja sillon oli just tämmönen v*ttupää kätilö, ketä en toivois kellekkään. Voi voi mitähän sun kans tehdään ym, eihän tää synnytys oo käynnissä, pakko sut on täällä pitää kun lääkäri näin määrännyt. Voi kun kiva. Aamulla lääkärille ja synnytys käynnissä, saliin takasin. Päivä meni siinä ihmetellessä ja iltavuoro oli vaihtumassa yökköön, sanoin iltaan että en halua viime öistä kätilöä tähän huoneeseen vaikka mikä olis, ymmärrän kyllä että ei ole varaa valita mutta ei ole tervetullut silti. Iltavuki lupasi välittää asiaa eteenpäin eikä kyseistä henkilöä näkynyt koko yönä?

   Toisella kertaa taisi olla myös napanuora kaulan ympärillä,mutta ei aiheuttanut toimenpiteitä kun sen nopeasti kätilö sai otettua siinä pois.

   Me ollaan saatu olla kahdestaan siihen asti kun ollaan alettu ponnistamaan, joka kerta on ”iskenyt pissahätä”, todellisuudessa se paineen tunto on vauvan pää ja siitä lähdettiin toimiin sitten. Vastasinkohan nyt omasta puolesta kaikkeen?

   • #41350
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos tuesta Sabrina! Muiden tuki tuntuu tärkeältä. <3 Mullakin on se käsitys, että synnyttäjällä on oikeus pyytää kätilön vaihtoa kesken synnytyksen. Siitä en ollut varma, saako jo etukäteen toivoa, jos on joku kätilö, ketä ei halua omaan synnytykseen.

    Nyt vauvan suussa oleva sammas on tainnut tarttua mun rintaan, kun toisesta rinnasta imettäminen on sattunut jo useamman päivän. :/ Kotihoito menossa, jospa menis puolukka/sitruunahoidolla ohi.

    Nää on näitä vaivoja. Vauva palkitsee kyllä kaikki vaikeudet! 🙂

   • #41357
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Varmasti voi toivoa. Mutta resurssit on mitä on, kolmannen kohdalla meillä yöllä vaihtu kätilö vuorotellen,4 eri kätilöä tuli nähtyä siinä. Oli niin hirveä kiire että olivat joutuneet osastolta pyytää kaveriks. Meillä sillon opiskelija hoiti tosiaan synnytyksen ilmeisesti siihen asti että pää alkoi näkymään, miehelle oli sanonut että kun hän käskee soittamaan kelloa niin on heti soitettava ? ei jääny huono fiilis, jos olisin ekaa ollu tekemässä niin olis voinu olla turvaton olo.

    Kaikkien kanssa ei kemiat kohtaa, eikä tarviikkaan. Mulla tosiaan on nää pahimmat jääny vaan vastaanottamaan synnärille ja tää yks mummeli josta sanoin että en halua nähdä enää.
    Mutta kyllä kätilöllä täytyy salissa olla tietty ote, lempeä mutta jämäkkä.

    Huoh, meillä ollaan sairasteltu flunssaa vuoron perään, koronatestit negat. Nyt vaan pieninkin 3kk (?!!!) iän kunniaksi päätti sairastua flunssaan, yskää,tukkoisuutta ja kuumetta.

    • #41377
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Joo, tuota että kemiat ei kohtaa tapahtuu varmasti paljon. Mutta tässä meillä oli kyllä kyse myös aika ammattitaidottomasta kätilön toiminnasta. Ja ei ne kemiatkaan oikein voi tuollaisessa kohtelussa natsata. Mutta onneks tapahtunut ei oo nyt päällimmäisenä mielessä, vaan kyllä vauva vie aika tehokkaasti ajatukset nykyhetkeen… Eilen oli itkuisempi päivä, tänään taas elämä hymyilee vauvalle ja sitä myötä myös äidille.

     Tsemppiä Sabrina flunssan kans, on ikävä vaiva ja vielä nuorimmallekin…

     Onko jollain hyvää vinkkiä kapean imuotteen korjaamiseksi paremmaksi? En nyt tiedä onko rintaan tarttunut sammas vai huono imuote imetyskivun syynä. Netistä oon kyllä ohjeita selvittänyt, mutta vinkatkaa jos joku ohje ollut teillä toimiva.

   • #41378
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Joo näin ymmärsinkin että epä ammatillinen oli. Kunhan sulla on voimia ja jos haluat, niim ihmeessä palautetta nimettömänä tai nimellä kyseisestä kätilöstä. Voi tehdä hyvääkin purkaa ulos sitä.
    Mä tein 3. jälkeen kun jäi paska fiilis siitä alusta ja just tosta mummosta. Annoin kyllä sanallista palautetta myös tulemaan niin synnytyksen jälkeen kun osastolla.

    Kannattaa kattoa imetystuki ryn sivuja jos et oo sieltä vielä katsonut ?❤

  • #41381
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Aamu, meillä auttoi imuotteeseen eniten aika ja se että kärsivällisesti irrottaa huonon otteen ja yrittää uudestaan. Käytiin myös osteopaatilla mikä auttoi siihen kun vauvalla oli kireyttä purukalustossa ja rintakehässä ja sitä myötä myös imuote oli parempi, mutta ote kaventuu vieläkin usein kun multa suihkuaa maitoa ihan älyttömällä paineella ja se on vauvan tapa yrittää hallita sitä. Epäilin itekin pitkään sammasta, mutta oireet täsmäsikin Raynaudin oireeseen rinnassa eli pienet verisuonet kramppaa eikä saa verta ja siitä tulee kipua. Sekin on onneks myös parempi nyt kun kuukaus sitten jo eikä aina enää imetyksen jälkeen tai suihkusta tullessa satu rinnan päähän. Vertaistukea ja neuvoja saa myös Imetyksen tuen chatista, seuraava chatti on kai torstaina klo 20 tai 21. Neuvolasta voi myös pyytää imetysohjausta.

   Tosi ikävää että teille sattui tollainen kätilö, mutta onneks oot pystynyt nauttimaan vauvasta ja synnytyksestäkin muuten. Multa kysyttiin neuvolassa 2kk tarkastuksen yhteydessä vielä synnytyksestä, eli sillonkin voit hyvin vielä antaa palautetta (tai siis vaikka vuodenkin päästä, jos vasta sillon jaksat). Siitä ei myöskään kannata stressata, teet just niin kun on sulle parasta ja tällä hetkellä se taitaa olla keskittyä vauvaan ja elämään hänen kanssaan ?❤

   • #41394
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kisu, kiitos vinkeistä ja omien kokemusten kertomisesta. Tuli olo, että en oo ainut ongelmineni ja ne voi vielä ratketakin! Oon nyt sammaksena hoitanut sekä omia rintoja että vauvan suuta. Hoitoa takana viitisen päivää ja vaiva lievittynyt, muttei poistunut. Oon ymmärtänyt, että hoidon olisi pitänyt jo tehota. Sitruunamehulla ja puolukalla oon siis hoitanut. Lisäksi vähensin omaa sokerin saantia (iso ponnistus luopua kahvin kans herkuttelusta :)) ja ostin sekä itelle että vauvalle maitohappobakteereja. Oon myös koittanut antaa rinnoille ilmakylpyjä.

    Sen verran epämääräiset on nuo oireet, etten oo todellakaan varma sammaksesta. Ja se on erikoista, että kipu on pääasiassa toisessa rinnassa/nännissä ja toisesta imettäminen ei satu. En tiiä voiko johtua siitä, kun se kipeä rinta on reilusti suurempi kuin toinen, niin jos kyse onkin pulmasta imuotteessa, niin jos vauva ei saa siitä isommasta (ja välillä pinkeästä) rinnasta niin helposti hyvää otetta.

    Oon suuntaan jos toiseenkin kaikkea pohtinut ja tänään koitin soittaa neuvolan terkkarille, mutta en saanut yhteyttä. Tekis jo mieli lopettaa tuo puolukan kans sählääminen… Täytyy googlettaa tuo Raynaudin oire.

    Ja ite kans aattelin, että synnytyksestä palautteen antamisella ei ole kiire, vaan menen nyt asioissa omaan tahtiini. Eiköhän niihin tosiaan ehdi palata, jos koen tarpeelliseksi.

  • #41401
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pikaisia kuulumisia!

   Täällä ollaan jo yli 3kk, en käsitä mihin tää aika on menny. Vieläkin palaan siihen hetkeen kun heräsin supistuksiin, synnytykseen ja voi sentään.
   Kokoa on jo 6,9kg ja pituutta 62,5cm. Isopieni❤
   Sammasta on meilläkin, koitan puolukalla sitä nyt hoidella.
   Taapero on pari kertaa viikossa hoidossa, saan rauhassa touhuta ja nauttia pienestä. Antaa nukkua pidempään sylissä ja paijata rauhassa❤
   Rinnalla mennään edelleen, korviketta on saanut jos oon käyny lääkärissä tms.
   Yökylässäkin on kerennyt jo olemaan. Joku saattaa kauhistella että nyt jo, mutta me tarvittiin miehen kanssa yhteistä aikaa ja kunnon yöunet ja tulikin ihan tarpeeseen ? käytiin syömässä ystävä pariskunnan kanssa ja heillä käytiin vielä istumassa, varmaan 8cl punaviiniä maistelin,ei tehnyt erityisemmin mieli ottaa enempää. Olisi menny hyvät yöunet hukkaan jos olisi törpötelly?

   Mukavaa viikonloppua kaikille❤

  • #41405
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä typy vähän reilu 2,5kk ja hän kasvaa valtavasti koko ajan. Hän nukkuu jo lähes joka yö kaksi pitkää pätkää ja yhdet pidemmät päikkärit päivällä, mutta toisinaan hän nukkuu vaan 10-20min kerrallaan päiväunia ja sitten huutaa naama punaisena kun on niin väsynyt.

   Mulla on vähän vaikeuksia jaksamisen kanssa, kun oon päivät yksin vauvan kanssa. Kaipaan tosi paljon aikuista seuraa ja että saisin joku päivä vapaata vastuusta. Mies hoitaa kyllä vauvaa tosi paljon ja myös öisin, mutta mä oon käytännössä kiinni vauvassa koko ajan koska jos annetaan vauvalle maitoa pullosta, mun täytyy pumpata ja sitten mulla on rinnat aivan täynnä seuraavan viikon ennen kun taas tasaantuu. Oon vähän yllättynyt että musta tuntuu nyt siltä että oisin voinut mennä töihin jo aiemmin ja mies ois saanut pitää vanhempainvapaita. Nyt on tosin takana muutama tosi huono yö (vaikka vauva on nukkunut, mä herään öisin valvomaan), niin ehkä tää uupumus siksi korostuu. En myöskään ehkä osaa irrottautua tästä roolistani jos oon ilman vauvaa jossain (ei myöskään auta että kaikki puhuu vaan vauvasta vaikka puhuisin mieluummin vaikka koronastrategiasta) ja siksikin tuntuu aika raskaalta. Ja nyt mulla ei oo puhuttavaa terapiassa kun ruodin asiaa täällä ?

   Helsingissä on sellainen kiva kulttuurikummihanke, missä helsinkiläisvauvat saa jonkun kulttuuritoimijan ”kummiksi” ja tänä vuonna se on teatteri. Sitä kautta lapset pääsee tutustumaan pari kertaa vuodessa kulttuuriin ja oon tosi ilonen että meidän napero pääsee teatterin makuun heti vauvana. Varasin meille teatterikylvyn ja odotan sitä ite tosi innolla ? ilmottauduttiin myös muskariin kevääksi ja vielä ois vauvauinti to do -listalla. Oon huomannut, että vaikka on tosi väsyttävää myös puuhata koko ajan jotain, voin ite paremmin jos tehdään jotain tai käydään vaikka kaupungilla.

   Mutta vaikka onkin välillä raskasta ja uuvuttavaa, on tää kyllä myös ihanaa. Meidän muru on tosi kova hymyilemään ja nauramaan ja hän ilahtuu tosi kovasti kun isi tulee moikkaamaan kesken työpäivän tai kun hänen kanssaan juttelee. Hän tykkää eläimistä ja katselee vaipanvaihtopisteellä erilaisia kortteja joita oon laittanut seinälle. Nyt hän on alkanut tarttumaan asioihin ihan eri tavalla kun aiemmin ja aamulla naurettiin kun hän otti yökkäristä kiinni ja rupesi nakertamaan sitä. Täytyy varmaan hankkia joku uniriepu kun harsot tarttuu myös aina matkaan ?

   • #41431
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Onko Kisu saanut paremmin nukuttua viime öinä? Totta on, että jaksaminen on paljon siitä kiinni. Tsemppiä!

  • #41463
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos kysymästä, Aamu, täällä nukutaan taas pääasiassa paremmin. Meidän pieni nukkui itse asiassa viime yönä koko yön ekaa kertaa ja jatkettiin vielä unia sen jälkeenkin ? hän vetäisi illalla oikeen kunnon unimaidot yhdeksän aikaan ja me noustiin syömään vasta 6.27.

   Hän on kasvanut valtavasti ja kehittyy hurjaa vauhtia. Lelut on alkanut kiinnostaa ja me luetaan yhdessä välillä pehmokirjoja. Meillä on myös Oppi&ilon vauva-kortit, joita muistin taas alkaa käyttää ja niistä loruista ja leikeistä hän pitää. Kortit auttaa myös siinä että keksii jotain puuhaa eikä tarvii toistella sitä yhtä ja samaa litaniaa koko ajan ? oon myös ostanut muutamia lorukirjoja (meillä on kirjakauppa melkein kulman takana ja sehän ei tee hyvää kukkarolle) ja lainannut kirjastostakin valtavan pinon, mutta ne kortit on kätevämmät ?

   Mitenkäs muilla menee vauvan kanssa?

  • #41464
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oi onnittelut kokonaisesta yöstä, josko täälläkin kohta koittaisi ? parhaimmillaan on nukkunut 7h putkeen, yleensä yöllä pätkät n 3-4h, välillä vähän pidempiä ja välillä lyhyempiä. Koen kyllä saavani ite riittävästi unta.

   Meillä sujuu vauvan kanssa hyvin, on pääosin leppoisan oloinen tyyppi, syö hyvin ja on yleensä hyvällä tuulella, mitä nyt ajoittaista mahavaivaa, mutta kun muistaa antaa cuplatonit ennen syöttöä niin se auttaa. Puuhaillaan kaikenlaista, käydään erilaisissa kerhoissa ja tavataan päivisin mammakavereita, vauva on tosi mukautuvainen tyyppi eikä tarvitse juurikaan stressata miten hänen kanssa asiat sujuu.

   Mitäs muille kuuluu?

  • #41513
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä kasvetaan hurjaa vauhtia, ihanan hymyilevä ja naurava nöpönen meillä ?
   Pidemmän pätkän 4-7h nukkuu omassa sängyssä ja nostan edelleen viereen syömään yöllä. Tänään noustiin pienten kanssa jo ennen viittä?
   Vaunuissa yleensä nukkuu aamupäivällä, 3-5h.
   Rinnalla mennään edelleen, otan ensi kerralla neuvolassa puheeksi jos alottaisi puuron iltaan,toiveissa siis että nukuttais koko yö. Oon melko väsy arjen pyöritykseen..
   Joku ehkä muistaakin kun oon manannu kun en osaa päikkäreitä nukkua vaikka olisin kuinka väsy, no eilenkin meni 2h nukkuessa pienten kans päivällä ja vielä olis unta riittänyt ?
   Vauva on alkanu puremaan rintaa, junttaa ikenet niin täysiä kiinni ja vetäö rinnasta, tuntuu välillä että itku tulee ?
   Aika menee hirveen nopeesti ja lapset kasvaa sitäkin nopeammin. Oon tyytyväinen taaperon hoitopaikasta, että saan antaa vauvalle myös omaa aikaa?

  • #41519
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä on mennyt kivasti? Nimi saatiin lopulta päätettyä ja ristiäiset meni mukavasti.

   Myös meillä on samoin kuin taikalla eli ei tarvitse stressata, mihin pojan kanssa voi mennä. Toki on ollut tilanteita, että poika on alkanut huutamaan kaupassa tai ravintolassa, mutta pääsääntöisesti hän on hyvin tyytyväinen. Poika nukkuu yöt hyvin. Yksi yö on mennyt jopa ilman syöttöä ja muuten herää kerran yössä syömään.
   Pituutta ja painoa tulee vauhdilla ja onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaisissa mitoissa on ensi viikolla 3 kuukauden neuvolassa.

   Meillä päivät menee pääsääntöisesti kahdestaan pojan kanssa. Nyt olen alkanut vähitellen katselemaan, mihin aktiviteetteihin voitaisiin mennä. Itsellä ei ole kaveripiirissä kukaan vauvan kanssa kotona ja on alkanut tuntua siltä, että kaipaisi välillä muutakin seuraa päiviin. Vauvauintiin meillä on paikka sitten, kun 3 kk tulee täyteen, mutta muuta ei vielä ole. Onko nuo teidän kerhot ja vastaavat seurakunnan kautta vai muualta?

   • #41533
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meilläkin vauvauinti alkamassa marraskuussa. Vauvakerho ja muskari meillä on seurakunnan kautta ja lisäksi on käyty leikkipuiston toiminnassa mukana, Helsingissä leikkipuisto Lorussa Oodissa on lähes päivittäin ohjelmaa vauvaperheille, vinkkinä pääkaupunkiseutulaisille 🙂 ja parasta että kaikki noi ilmaisia vauvauintia lukuunottamatta.

  • #41527
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Teillähän vauvat nukkuu öisin jo tosi hyvin! Tietenkin kaikilla taitaa olla vanhemmat vauvat kuin meidän. Nyt meillä 5 ja puoli viikkoa vauva ja kyllä öisin on vielä useampi herätys. Yleensä 2-3 selkeää syöntiä ja vaipanvaihtoa. Aamuyöt vähän ärsyttäviä, kun vauva usein klo 5 paikkeilla alkaa ähkimään. :O Ei selkeästi itke, mutta osoittaa, että olo on epämukava. Turhaan siinä unissaan yritän tunkea rintaa suuhun.. Jotain mahajuttua se varmasti on ja ehkä hieman vähentynyt, kun otettiin Cuplaton käyttöön muutama päivä sitten. Pitäis jaksaa varmaan kanniskella ja vaihdella vauvan asentoa silloin, että saisi kakattua tai ilmaa pois. Oon myös miettinyt, haluaako vauva vaan, että mekin herättäis, sillä usein ähkintä loppuu siihen, kun me luovutetaan ja noustaan aamutoimille 😀 Jos tuon aamuyön sais vielä muutettua uneksi, niin siihen voisi saada tunnin lisäunta itselle.

   Itsekin oon päivät vauvan kanssa kahdelleen. Mies on kyllä kotona etätöissä, että ei tarvitse täysin olla kaksin, mutta muita aikuisia tai mitään rientoja en ole vielä kehitellyt enkä juuri kaivannutkaan, kun ei ole vielä luottoa pärjätä vauvan kanssa juurikaan kodin ulkopuolella. Ehkä pikkuhiljaa tulee mieleen, että muuallakin on elämää ja vois käydä kuplan ulkopuolella. 😀

   Ootteko käyneet jo jälkitarkastuksessa? Mitä siellä käytännössä tehdään ja saako sieltä arviota esim mitä liikuntaa voi aloittaa tms? Ite oon tähän mennessä käynyt vaunulenkeillä ja mietin, milloin uskaltaa tehdä jotain haastavampaa.

   • #41532
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mulla jälkitarkastuksessa tehtiin sisätutkimus, lääkäri kattoi kohdun sijainnin ja koon sekä sen ettei ole mitään laskeumaa. Katsoi myös erkauman tilanteen ja otti kantaa liikuntaan. Olin yllättynyt miten kattava tutkimus oli, oon käsittänyt ettei näin aina ole. 🙂

    Tsemppiä teille aikaisiin aamuihin !

   • #41535
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiitos taika vinkeistä noiden kerhojen ja muiden tapahtumien suhteen!

    Mulle tehtiin jälkitarkastuksessa pikainen sisätutkimus ja katsottiin vatsalihasten erkauma. Liikunnan aloittamisen suhteen lääkäri suositteli äitiysfyssaria ja olinkin itseasiassa jo ennen jälkitarkastusta varannut ajan. Äitiysfyssari teetti mulla erilaisia liikkeitä ja katsoi, miten kroppa toimii niissä ja lisäksi katsoi omalta osaltaankin vatsalihasten erkauman. Sain tuon perusteella luvan palata vähitellen aiempien lajieni pariin. Kuitenkin niin, että esim. lenkkeilyssä ei lähde suoraan yhtäjaksoiselle juoksulenkille, vaan ottaa kävelylenkin sekaan lyhyitä juoksupätkiä tai hyppelyitä. Yleisenä neuvona sain, että kannattaa lähteä rohkeasti kevyesti kokeilemaan eri juttuja ja jos ei tunnu hyvältä, niin pitää pari viikkoa taukoa ja kokeilee uudelleen. Vauva oli 2 kk, kun aloitin muuta liikuntaa kuin vaunulenkit.

    Meillä vauva heräsi alkuun klo 6 aikoihin ja aloitti just tuollaisen ähkimisen. Saatiin hänet melko usein jatkamaan jonkin aikaa unia sillä, että nostettiin hänet meidän sänkyyn. Nykyään nukkuu onneksi klo 7-8 asti.

  • #41649
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tääläkin mene vauvan kanssa mukavasti. 🙂 Ristiäiset oli viikko sitten lauantaina.
   Pikku ukkeli on n. 5 kg ja reilut 62 cm. Pituutta tulee vauhdilla, mutta painoa hitaammin. Hän herää kerran yössä syömään, ja 5-7 välillä herää ähkimään, jolloin nostan viereen jatkamaan unia. Olimme unipolygrafiassa Lastensairaalassa muutama viikko sitten, ja vauvallamme on ”kohtuullisen vaikea-asteinen” uniapnea. Lähete tuohon unitutkimukseen oli tehty halkion takia. Nyt nukutetaan poikaa kyljellään, ja myöhemmin on uusi unipolygrafia. Uniapnean pitäisi mennä kuukausien kuluessa ohi, toivotaan!
   Me ollaan käyty kerran asukaspuiston vauvatreffeillä, ne on täällä meilläpäin joka tiistai. Maanantaisin on seurakunnan kerho, jonne ajattelimmme mennä ensimmäisen kerran huomenna! 🙂

  • #41697
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä on tänään tasan vuosi alkionsiirrosta. Tuntuu tosi jännältä, että siitä mikroskooppisesta solupallerosta on tullut tuo ihana pieni vauva. ? muistan kun lähdin klinikalta töihin ja vein pullaa enkä nähnyt omia varpaita, kun olin vielä punktion jälkeen vähän turvoksissa. En uskaltanut silloin luottaa onnistumiseen, mutta kaikki menikin paremmin kuin hyvin.

   Pieni on erityisesti tällä viikolla alkanut viihtymään ihan eri tavalla masulla kuin aiemmin ja alkanut itse kääntyilemään kyljelle ja välillä yrittää mahallekin itse. Meidän äiti on jo pitkään yrittänyt opettaa, me ei olla oltu niin kovin reippaita siinä, mutta nyt on hauska katsoa kun tyyppiä on alkanut touhu kiinnostaa. Hän on oppinut ihan vähän aikaa sitten myös tarttumaan asioihin tarkoituksella ja välillä hän ottaa tutin pois suusta ja laittaa sen takaisin (meillä on sellainen trendikäs Bibs-tutti, jota en aikonut ikinä ostaa mun vauvalle mutta joka oli lopulta ainoa joka kelpasi, siitä on hyvä ottaa kiinni). Hän viihtyy välillä omissa oloissaan pitkäänkin, mutta sitten saattaa tulla kova komennushuuto että nyt tarvitaan seuraa ja huomiota. Hän haluaisi kovasti nousta jo istumaan, sitteristä punkeaa kuin vanha tekijä ja aina kun ottaa käsistä kiinni jos hän on makoilemassa jossain alkaa kauhea yritys ylös. On jotenkin ihan mahtavaa seurata miten tuollainen pieni pirpana yhtäkkiä ottaa valtavia edistysaskeleita ja kasvaa ja kehittyy (vaikka välillä tuntuu että eihän se edes yritä, kuten sen kääntymisen kanssa).

   Nyt ei oo viikkoon nukuttu kunnon öitä, napero herää yleensä kolmen aikaan syömään, mutta jatkaa sitten onneksi käsiin tai ysiin edes. Viime viikolla vielä hän heräsi päivätouhuihin vasta ysin ja kympin välissä, joskus vasta puol yhdentoista aikaan. Muutenhan tää ei haittais mutta tän perheen aikuiset ei oo vielä oppinut menemään uuden rytmin mukaan nukkumaan ja aamulla on sitten kauheeta herätä ?? toinen tän viikon uutuus on se, että nukuttaminen on ihan hirvittävän työn takana. Pitää silitellä tosi pitkään ja tyyppi ottaa molemmilla käsillä kiinni ettei vaan pääse karkuun eikä haluis nukkua millään. En sitten tiedä onko sillä jotain tekemistä asian kanssa kun mä oon ollut kipeänä tän viikon ja pienikin on ollut vähän normaalia räkäisempi ?

   Mites muilla menee?

   Ps. Meidän tyyppi on loikannut +1-käyrälle ja viikko sitten neuvolassa painoa oli 6,7kg ja pituutta 62,5cm. Pituutta oli tullut edellisestä käynnistä melkein 5cm ? tosin sitä hän kyllä puuhasikin pari viikkoa sitten, tuntuu ettei tehnyt muuta kun nukkui ja heräs välillä syömään ja meni taas vetelemään sikeitä että jaksaa kasvaa ?

  • #41698
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ollaan 4kk ja pituutta oli 64cm ja painoa 7,5kg.
   Ihanan hyväntuulinen kyllä on ?
   Ei viihdy hirveitä aikoja yksin, eipä ihmekkään kun alusta asti ollut sylissä/valvotusti taaperon takia.
   Yöt on tosi paskaa, herää 1,5h välein syömään ja oon ihan loppu?
   Aloteltiin nyt maistelee puuroa illalla että tukis yöunta. Vielä ei ainakaan näy auttavan, mutta yhtä kahta lusikallista annettu vasta että ei ottais kovasti massuun. Mikään kiire ei oo kiinteitä alotella, hyvin rintamaidolla kasvaa, mutta mä nyt tunnen tarvitsevani pikkasen enemmän kun kaks kolme tuntia yössä unta.
   Ei liity asiaan, mutta mies on jostain syystä alkanu kuorsaamaan niin hirveesti että en saa nukuttua sitäkää vähää! Koko ajan saa olla silittämässä että havahtuis lopettaa sen ? kävi ostaa semmosia teippijuttuja apteekista, ei nyt viime yönä tuntunu auttavan..

   Jos meillä menee päivä oikein ihanteellisesti, niin heräilee 6-7 aikaan, päikkäreille ulos siinä ennen klo9 ja saattaa nukkua 3-5h.
   Sitten pari tuntia ihmettelyä ja taas ulos nukkumaan. Yöunille alkaa n.21 maissa.
   Olipa oikein raikasta olla tänä aamuna taas 8 aikaan lykkimässä tuolla lumiräntä sateessa??

   Meilläkin on ollu melkonen sairastupa tämän viikkoa, vauvan kans ollaan onneks pysytty terveinä ?

   Meillä mennään sillain kaarelle lattialla, ei vielä kyllä käänny. Aamulla saattaa sängyssä röhnöttää puoliks mahallaan, mutta oon laittanut kylelleen niin siitä herkästi sit kellahtaa. Joku yö heräs huutamaan kun oli mahallaan, mutta olin laittanu varmaan ”liian kylelleen” ?

  • #41700
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä tulee ensi viikolla vuosi täyteen alkionsiirrosta ja olen kanssa tässä viime aikoina miettinyt paljon vuoden takaisia juttuja. Silloin ei olisi millään uskonut, että tänään ollaan tässä ja paljonko tuo poika tuo päivittäin iloa ja onnea meidän elämään?

   Viime viikolla 3 kuukauden neuvolassa pojan mitat oli 63 cm ja 7,2 kg, joten hän kasvaa hyvin. Neuvolassa annetuista rokotuksista nousi korkea kuume ja silloin pari päivää meni vähän huonommilla unilla. Normaalitilanteessa meillä on kuitenkin ollut jo pitkään vakiorytmi öissä (yksi syöttö klo 3-4 aikoihin) ja nyt tuntuu, että rytmi on alkanut löytyä myös päiviin.

   Täällä ei vielä kääntyillä, mutta poika jaksaa olla koko ajan paremmin vatsallaan ja selvästi kovasti haluaisi liikkeelle. Kaikki lelut löytää tällä hetkellä tiensä suuhun ja monesti tuntuu, että omat nyrkit maistuu nyt paremmalta kuin tutti.

   Vauvauinti aloitettiin, kun 3 kk tuli täyteen ja itsekin olen päässyt jonkin verran omien harrastusteni pariin.

  • #41853
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka, mitä teille kuuluu?

   • #41854
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Kiva kun kyselit kuulumisia 🙂 meille kuuluu oikein hyvää, arki rullaa mukavasti ja vauva kasvaa ja kehittyy ? on alkanut kääntyillä, jokeltelua, nauraa, tarttuu esineisiin ja osaa nukahtaa itsenäisesti. Nukkuukin aika hyvin, oon tosi tyytyväinen kyllä kaikkeen vauvan kanssa tällä hetkellä. Miehen kanssa on ollut jotenkin kireä tunnelma viime aikoina, äksyillään molemmat toisillemme pienistä jutuista, mutta eiköhän tämä taas jossain kohtaa helpota… mitäs sinne kuuluu?

  • #41855
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Just ajattelin tulla kyselemään samaa 🙂 meillä tyyppi täytti just 4kk ja kasvaa pontevasti +1-käyrällä. Hän nukkuu vieläkin pääsääntöisesti tosi hyvin, yleensä yöt menee yhdellä syötöllä,joko enemmän keskellä yötä tai lähempänä aamua. Viimeiset pari yötä on ollut vähän hankalia mulle kun napero ähisee ja pyörii sängyssä unissaan niin paljon, että mä en saa nukuttua. Toivottavasti kyseessä oli vaan mun viikonloppuna epähuomiossa nauttimani chilinen ruoka ja parin päivän takainen kaalisalaatti ja ens yönä saan nukkua taas paremmin ??

   Muuten menee kyllä kivasti. Hän osaa kääntyä itse jo masulle mutta esittelee taitoa säästeliäästi. Hän on myös yleensä tosi iloinen ja juttelevainen, itkee yleensä vaan kun on aivan liian väsynyt mutta ei haluais nukkua. Viime viikolla hän hymyili ekaa kertaa toiselle vauvalle, selkeästi tunnisti että tässä on nyt kollega joka kaipaa rohkaisua ja päätti virnistää tyypille, jolle puettiin parhaillaan maailman pahinta kidutusvälinettä eli hihoja. Hän tykkää vieläkin kovasti katsella ympärilleen, mutta viihtyy nykyisin vähän paremmin myös lattialla leikkimässä. Viime viikolla tai toissa viikolla löytyi omat varpaat, se oli myös hieno hetki. Kantoliinassa ja -repussa on myös kiva katsella maailmaa, mutta nyt oon ite ollut vähän laiskamato enkä oo jaksanut kaivaa liinaa esille (tosin on ollut kauheasti kaikkea puuhaa, ehkä en ookaan niin laiskamato).

   Mulla on ollut nyt tosi paljon omaa aikaa, kerran viikossa on harrastus ja mies ja vauva käyvät myös yhtenä iltana kahdestaan jossain niin, että saan olla itsekseni kotona jonkin aikaa. Lisäksi viime viikolla mies hoiti naperoa niin että pääsin kirjamessuille yksin ja se vasta olikin ihanaa. Molempien vanhemmat käy myös välillä ulkoiluttamassa vauvelia ja mun äiti on käynyt pari kertaa hoitamassa tyyppiä sen aikaa että ollaan päästy yhdessä saunaan. Vielä ei oo sellaista tunnetta että pitäis päästä pidemmäksi aikaa johonkin, ehkä johtuu vielä siitä että imetyshommat on mulle sekä tosi tärkeetä että pulloaterian jälkeen muistuttaa Niagaran putouksia. Lisäks tietysti vaikuttaa se että ollaan löydetty hyvä rytmi omaan aikaan ja saadaan tehdä yhteisiäkin juttuja kahdestaan kun vauva nukkuu.

   Nyt vähän kauhulla odotan alkaako mulla menkat kohta, on ollut melko kovaa jomotusta alavatsalla pari päivää ja oisin kyllä mielelläni pitänyt vielä toisen vuoden taukoa niistä. ?

   Kauhee vuodatus, mutta oli kerrankin aikaa kirjoitella ? mites muilla menee?

  • #41868
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä arki rullaa edelleen kivasti ja vauva nukkuu pääsääntöisesti hyvin.

   Meillä tulee ihan just 4 kuukautta ikää täyteen ja poika on oppinut tällä viikolla kääntymään selältä vatsalle. Täälläkin tuota taitoa esitellään kuitenkin toistaiseksi hyvin harvakseltaan. 4 kuukauden neuvola meillä on ensi viikolla ja on jännä nähdä taas mitat. Tuntuu, että vaatteet jää vauhdilla pieneksi ja painoa kertyy hyvin.

   Meillä on lähipiiri tosi innoissaan pojasta ja käyvät mielellään just esim. vaunulenkkeilemässä hänen kanssa tai muuten vaan leikkimässä. Hyödynnän nuo hetket lähtemällä juoksulenkille, nukkumalla päiväunet tai ihan vain olemalla. Myös omissa harrastuksissani olen nyt käynyt vähintään kerran viikossa.

   Me käytiin tuossa vähän aikaa sitten moikkaamassa sitä lääkäriä ja hoitajia, jotka tuon pienen ihmeen saivat aikaiseksi. Varhaisultrassa lääkäri sanoi, että he tosi mielellään näkisivät näitä pieniä, jos vain jaksaa tulla näyttämään. Lääkäri muistutteli samalla, että yksi alkio jäi pakkaseen ja suositteli varaamaan keväälle tai kesälle aikaa, niin voisi tsekata, miten kohtu on toipunut sektiosta?

  • #41869
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täälläkin luonnollisesti kasvetaan hurjaa vauhtia, 74cm vaatteet aikalailla käytössä, riippuu merkistä. Meillä tuleekin kohta 5kk ikää.
   Tissitellään, illalla ottaa vähän piltin puuroa että tukis yöunta, mutta vaihtelevasti. Kaks kertaa herää yöllä yleensä syömään.
   Eka kunnon flunssakin vauvalla selätetty, kuumettakin oli lähemmäs 39?
   Meilläkin jotenkin käännytään välillä mahalleen, mutta käsi jää sinne ikävästi. En oo ”treenannu”, pysyisi vaan mahdollisimman kauan paikallaan kun tässä on vähän tätä kaikkea muutakin? istuu topakasti, en oo vielä lattialla tai syöttötuoliin laittanu, mutta sylissä viihtyy istualtaan. Mihin tää aika on menny?

   Mulla alko menkat aika pian jälkivuodon loputtua, kaikkien kohdalla tosi nopeesti ja aika kellon tarkka kiertokin. Ekat oli ihan tosi kipeet ja runsaat, siis ihan järkyttävät.
   Kolmannen jälkeen mulla olikin menkka ja oviskivut ihan älyttömät, särkylääkkeet ei oikein ees auttanu. Tähän olis apua e-pillereistä,mutta kun ei niille muuta tarvetta ole niin koitan pärjätä?

   Paljon puhuttu juniori on tosiaan hoidossa,saan aikaa olla vauvan kanssa ja touhuta paremmin hommia.
   Sillon sitä kuuluista omaa aikaa, kun on hoidossa ja vauva nukkuu, nämä kun nukkuu päikkärit eri aikaan? vauva nukkuu aamu-ja iltapäivästä kun junnu taas alkaa puolen päivän aikaan nukkumaan.
   Meillä nukahdetaan joko vaunuihin tai tissille, ei suostu nukahtaa yksin edes unimobilen kanssa? toki jos vaan toistais ja toistais mutta mun mieli ei kestä sitä itkua kun tiiän ettei toisella oo hyvä olla.

   Oon tosi onnellinen tästä kaikesta mitä mulla ja meillä on,mutta nyt on jaksaminen vaakalaudalla. Mä en jotenkin saa nukuttua ja tässä on pari viikkoa menty kolmen tunnin yöunilla, enkä saa päivällä nukuttua ja alkaa olemaan jo yliväsyn puolella.
   Eilen sitten soitin neuvolaan, että saako imetyksen aikaan kokeilla melatoniinia. Vauva alkaa yleensä klo21 nukkumaan, herää vähän puolen yön jälkeen monesti ekan kerran. Vaikka menisin itse sänkyyn sillon niin kaikki alkaa vaan pyörimään päässä ja ahistaa, mietityttää ja blaah. Yleensä nukahtan varttia ennen kun vauva herää ja siinä sitä sitten valvotaan taas?
   Lääkäri oli tullu siihen tulokseen että määräsi nukahtamiseen lääkettä, pääsen tänään kokeilee kun mies on vkl vapaalla niin on kaverina yöllä sitten kun en tiiä miten tokkurassa oon?
   Siinä saisin jo alku yöstä nukuttua pari tuntia ennen kun vauva herää ekan kerran syömään niin auttaa sekin hirveesti?

   Mukavaa viikonloppua kaikille❤

   Ps. Koitin joku aika sitten odottavien ryhmässä huudella Mannan kuulumisia, mutta ei oo vastaillut. Toivottavasti kaikki on hyvin ja eksyy meidän kanssa vaihtaa kuulumisia pian❤

  • #42056
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Pikaisia kuulumisia täältä jos joku on vielä kuulolla?

   Kaikki nukkuu ja päässä laukkaa, tänä aamuna on noustu ennen neljää?
   Meillä ollaan jo yli 5kk, voi sentään miten aika menee. Palaan niin monta kertaa siihen hetkeen kun heräsin yöllä supistuksiin ja tajusin että nyt se on menoa. Voi miten meidän pienestä onkin tullut jo iso, istuu ja kaikkea! Painoa oli viime viikon neuvolassa 8kg55g ja pituutta 67.7cm.
   Me ollaan tosiaan kuukauden päivät syöty illalla puuroa siinä toivossa,että yöt menis paremmin. Ei muutosta. Neuvolassa kannustivat aloittaa maistelut, niinpä pakkanen on nyt täytetty perunasoseella ? sitä nyt on varovasti maisteltu parina päivänä, täytyy seuraava satsi tehä porkkanaperunaa. Rinnalla tahtois vaan paljon olla ja annankin, kasvun puolesta riittäis pelkkä rintamaito edelleen.
   Kokeilin nyt kuitenkin antaa vähän korviketta ja rintaa päälle yötä vasten, nyt vaan tahtoo tuttu tuhina kuulumaan ja niihän sitä herätään.

   Ootteko pysyny terveinä? Täällä on kyllä semmonen sairastuvan pyöritys ollu että tsiisus sentään. Viime viikolla pienemmät taas kuumeessa ja hirvee yskä ja nuha. Näin pieniä ei testata ja kun muilla ei ollut mitään niin ?‍♀️
   Hurjaa vaan kun vauvakin nyt sairasti toista vai kolmatta kertaa, joutu ihan särkylääkettä antamaan kun kipus reippaasti yli 38.

   Harmittaa kun en oo nyt osannu opettaa nukahtamaan itsekseen,nukkuu vaan rinnalle tai vaunuihin. Omassa sängyssä menee alku ilta,mutta sit kun oon ite nukahtanu joskus puolen yön jälkeen ja siitä vauva sit herää niin yleensä nostan viereen kun ei vaan jaksa?

   No mutta näin neljännen kohdalla en vaivu vieläkään synkkyyteen, tai ainakin koitan parhaani mukaan jaksaa, tää vauva aika menee niin nopeasti ohi ja muutenkin lapset kasvaa niin hulinalla etten pysy perässä?❤

   • #42057
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Voi miten iso teidän pieni jo on! Meilläkin kolkutellaan kyllä sitä 5kk rajaa joten kai se vaan on uskottava ? täällä ollaan voitu hyvin, natiaisella on pientä nuhaa ollut nyt kun isi oli kipeänä, mutta ei sen kummempaa onneksi. Mulla oli kanssa muutama viikko sitten joku kauhea kuumetauti, mutta siitäkin tyyppi selvisi oireetta.

    Napero nukkuu öisin hyvin, paitsi nyt on alkanut kääntymään öisinkin mahalleen ja havahtuu siihen usein ja sitten kuikuilee pinniksestä. Syömään herää kerran yössä yleensä (nukkuu 21-08/09 yöunet ja syö kahdelta tai neljältä tai kuudelta). Me ollaan maisteltu vauvan kanssa perunaa ja tänään vähän mangoa, mutta vasta ihan lusikankärjellinen kun maito riittää kasvuun vielä hyvin ja mulla ei oo vielä kauheesti intoa alkaa stressaamaan vauvan ruokia. Hän on kyllä kovin kiinnostunut ruoasta ja syömisestä, seuraa katseella aina jos aikuiset syö tai juo jotain ja kaikki menee suuhun mikä vaan on tarpeeks lähellä (lelut, harsot, vaipat, tuolinjalka…). Ollaan ajateltu sormiruokailla sitten kun sen aika on, mutta siihen asti maistellaan pikku hiljaa vähän eri juttuja silloin tällöin stressittömästi.

    Piti vaan nopeasti moikata mutta tulihan tässä kuulumisiakin ? nyt vois mennä nukkumaan kun vähän on univajetta mölisevän vauvan ja yskivän miehen välissä päässyt kertymään ?

    Ps. Te jotka otatte ähisevän vauvan viereen nukkumaan, eikö tyyppi ähise siinä vieressäkin? Mitä teette että se pysyy hiljaisena? Entä onko teidän vauvat paikallaanpysyviä? Meidän reissumiestyttö nimittäin siirtyy pinniksessä silmänräpäyksessä toiseen päätyyn ja sitten ulisee kun pää osuu pinnoihin tms. Pelkään että tyyppi hiippailisi meidän sängystä alas, mutta helpompi ois siinä vieressä työntää tuttia suuhun kun etsiä sitä pinniksestä pilkkopimeässä ?

   • #42128
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä vaan nostan viereen, tissi suuhun ja niin ??‍♀️
    Sit kun lopettaa niin jatketaan unia saman peiton alla?
    Oon 3/4 tän saman, meillä toimii näin?
    Mies kun herää aamulla töihin niin laittaa oman peiton esteeksi,tosin meillä ei niin liikkuvainen tyyppi vielä ainakaan ole.
    Kunhan yösyötöt loppuu niin sitten saa pysyä omassa sängyssä ?

   • #42176
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Haha, pakko tulla toteamaan että ilmeisesti en vaan oo ollut tarpeeks väsynyt aiemmin ? nyt on typy nukkunut kolme yötä meidän välissä, kun on alkanut kääntyilemään unissaan mahalleen ja herää sitten siihen ja alkaa kuikuilemaan. Kolme yötä sitten meni hermo ja nostin meidän sänkyyn, missä on helpompi tyrkätä tuttia suuhun ja yrittää kääntää kyljelle (ei siis osaa nukkua vielä mahallaan ja siksi tää on niin tuskaista). Laitoin ison tyynyn lapsen ja seinän väliin ja me ollaan blokkaamassa molemmilla puolilla sivusuuntaan, mutta nyt tyyppi sit nukkuukin kuin tukki aivan paikallaan ?

  • #42078
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä ollaan toistaiseksi vältytty sairasteluilta. Viikonloppuna tosin oltiin kylässä paikassa, jossa lapset on nyt kipeänä, joten saa nähdä, miten meille käy.

   Meilläkin poika nukkuu edelleen hyvin ja nukahtaa onneksi ihan itsekseen. Yöunille mennessä saattaa joutua käymään laittamassa tutin muutaman kerran suuhun, mutta muille unille nukahtaa tosi nopeasti. Viimeisen viikon ajan on nyt herännyt yöllä 2 kertaa syömään aiemman yhden kerran sijaan.

   Kiinteitä ei olla vielä aloitettu, mutta varmaan ihan tässä lähiaikoina aletaan jotain kokeilla. Rennolla asenteella sen suhteen on täälläkin tarkoitus mennä.

   4 kk neuvolassa painoa oli 7,9 kg ja pituutta reilu 65 cm. Kasvu jatkuu siis hyvänä, eikä sen puolesta ole vielä noilla kiinteillä kiire.

  • #42175
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Anteeksi, että isken aiheella tähänkin ketjuun, mutta haluaisin kuulla teidän jo synnyttäneiden kokemuksia. Pahoittelen, että koko korona tulee varmaan monilla jo korvista ulos.

   ”Auttakaa mua aiheesta koronarokote.

   Olen yleisesti rokotemyönteinen ja uskon viranomaisuosituksiin. Influenssarokotteenkin otin juuri. Olisin ottanut koronarokotteen heti kun iänpuolesta olisi saanut, mutta sitten pärähti PAS juuri hollille ja tämän vuoden kahden keskenmenon takia en uskaltanut sitä ottaa varsinkin kun oli paljon puhetta kuinka se monella sotkee kuukautisia.

   Noh, nyt olisi rv 13+5. Yhtäkään rokotetta en ole ottanut. Ahdistaa!
   Varasin ensi viikolle ajan, mutta silti päässä pallottelen juupaseipäs.

   Kertokaa kokemuksianne ja kuinka olette toimineet. Kumman rokotteen olette ottaneet? Onko jokin parempi vaihtoehto raskaana olevalle (pfizer vai moderna)?

   Tällä hetkellä olen siinä ymmärryksessä että rokotteen ei ole todettu lisäävän keskenmenoja tai raskauteen/sikiöön liittyviä haittoja ja rokottamattomuus on lisännyt keskenmenoja ja ennenaikaisia synnytyksiä. Oletteko samaa mieltä/ samassa ymmärryksessä lukemanne perusteella..?

   Kiitos!”

   • #42177
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Mä otin rokotteet vasta vauvan syntymän jälkeen. Oma vuoro olis ollut noin kuukautta tai vajaa ennen laskettua aikaa ja mulla on tapana reagoida rokotteisiin tosi voimakkaasti, niin en uskaltanut sillon vielä ottaa. Oon saanut sekä Modernan että Pfizerin, ensimmäisestä tuli käsi tosi kipeeks ja ehkä rintatulehdus, toisesta ei mitään. Jos nyt voisin valita, ottaisin raskausaikana jo, että rokote suojais mahdollisesti sitten vauvaakin.

    Tää on varmasti tosi vaikea päätös, etenkin keskenmenojen jälkeen. Soittelisin ehkä vielä sinne valtion koronaneuvontaan ja kysyisin siellä rokotuksesta raskausaikana tarkemmin. Mä soitin sinne ite synnytyksen jälkeen, kun mietin voinko ottaa rokotuksen ennen kun synnytyksestä on kulunut 6vk, kun sillon on vielä kohonnut veritulppariski. Sain sieltä tosi hyvää palvelua ja heillä tieto ainakin perustuu tutkimustietoon.

   • #42182
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Nää on varmaan niin henkilökohtaisia juttuja, suositusten mukaan voit käsittääkseni sen ottaa.
    Mua jotenkin ahistaa koko rokotus, en halunnut ottaa sitä raskaus aikana?
    Otin ekan rokotteen tällä viikolla, nyt kun vauva syö rinnan lisäksi aamu-ja iltapuuron sekä päivällä maistellaan soseita. Kyllähän sen voi imetyksenki aikaan ottaa, mutta en tiiä miks mulla on tämmönen ajatusmaailma tän rokotteen suhteen,vaikka en missään nimessä rokotevastainen ole.

   • #42234
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Minä otin suositusten mukaisesti rokotteet. Ekan rv28 paikkeilla ja toisen noin rv37. Kesäkuussa oli just tullut ne thl:n uudet suositukset ja lääkäri sanoi myös että isompi paha se, että sairastuu itse koronaan ja vauva joudutaan ottamaan ulos aivan liian aikaseen kuin mitä rokotteesta voisi tulla. Mulla ei kummastakaan rokotteesta tullut mitään oireita, pfizerin sain. ?

  • #42310
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Napero täyttää pian puoli vuotta ? huomenna tulee vuosi siitä kun kerrottiin perheelle hänestä ja muitakin jänniä muistoja on tullut mieleen. Enpä osannut silloin odottaa että vuoden päästä hän harjoitte1ee konttaamaan, osaa syödä omalla lusikalla ja ei halua mennä nukkumaan. Kiinteitä on maisteltu nyt kolmisen viikkoa joka päivä ja eilen alkoi selvästi maistua ihan eri tavalla kun aiemmin. Suosikkeja on kasvikset, en tiedä johtuuko siitä että ne on tehty ite vai onko vaan mieltymys, marja- ja hedelmäpiltit ei nimittäin maistu yhtä hyvin kun äidille (piltti Mustikkainen on kuin mustikkakukkoa, aivan täydellisen ihanaa).

   Mitenkäs teillä muilla menee? Ootteko miettinyt lähteekö vauveli päiväkotiin vanhempainvapaiden jälkeen vai jääkö vielä kotiin jomman kumman kanssa? Mä oon itse ajatellut mennä töihin ehkä syksyllä ja mies jää sitten vielä muutamaksi kuukaudeksi kotiin ja tämä pieni komentelija menis päikkyyn sitten tammikuussa -23.

  • #42385
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen
   Simpukan vertaistukikoordinaattori
   anniina(at)simpukka.info

  • #42422
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitäs tänne kuuluu? Onpa aika kulunut siivillä ? muutaman viikon päästä vauva on jo 6kk, uskomatonta ? aloitettiin juuri maistelemaan soseita, näyttää hyvin uppoavan ja poitsu on vihdoin oppimassa miten selältä käännytään vatsalleen, toiste päin on osannut jo kääntyillä pidempään. Kotona on ollut ihana olla pienen kanssa ja toivottavasti ei tarvitsisi mennä töihin vielä tämän vuoden aikana säännöllisesti, keikkatöitä ajattelin alkaa tekemään kun jään toukokuussa hoitovapaalle.

   Ootteko pysynyt muuten terveenä? Meillä oli syksyllä pojalla joku yksittäinen pikkuflunssa, muuten ollaan oltu toistaiseksi terveinä, vaikka taitaa olla vaan ajan kysymys kun korona omalle kohdalle osuu.

   Hyvää alkanutta vuotta kaikille ❤️

  • #42444
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Jospa nyt kerkeisin kirjottamaan, monesti olen aloittanut mutta aina jäänyt kesken?

   Uskomatonta, meillä ollaan jo 7kk ikäinen iloinen ja rauhallinen pakkaus❤
   Kaksi hammasta tuli viime kuun lopulla. Rauhallinen liikkeissään, ei ryömi vielä. Jos jättää välistä niinkuin sisaruksensa ja nousee suoraan seisomaan tukea vasten,ryömitään ja kontataan sitten ?
   Imetän edelleen, korviketta ottaa vaihtelevasti yötä vasten, yöllä kyllä nousee rinnalle. Tai nukkumaan tissin viereen muuten vaan ??

   Kovasti toivon töihin lähtöä syksyllä ja se tarkoittaa hoitoon menoa. Katsotaan nyt vielä miten tehdään? lyhennetyllä päivillä ja viikoilla alkuun. Kesällä tulee 3v kun oon ollu kotona, kevyt lasku ja ajattelin vaihtaa paikkaa niin ei kaikki rytise kerralla niskaan.

   Me sairastellaan koko ajan. Ihan koko ajan on joku kuumeessa, paitsi nyt tällä hetkellä. Pienin on ollu jo varmaan 4 kertaa kunnon flunssassa, piti toissa kerralla käydä jo lääkärissä kun oli henki niin ahtaalla ja saatiin astmalääkettä, muiden kanssa ei oo koskaan tarvinnu. Koronaa meillä ei vielä onneks ole ollu. Mutta ymmärrettävästi tässä nyt tulee pöpöt kovemmin ottein ja kun on kaksi koululaista eri luokilla ja yksi hoidossa, väkisin kantautuu kotiin.

   Joko täällä vauvakuumeillaan?? edelliseltä tässä vaiheessa soittelin jo klinikalle että mitenkäs jos tässä haluttais yrittää? ainoa ehto oli ettei saanut imettää, se vaikuttaa jotenkin siihen alkion kiinnittymiseen,hormoonit ym ja keskenmenoriski ilmeisesti suurempi.
   Meillähän on pakkanen tyhjä ja hoitokerrat käytetty,ellei yksityiselle menisi.
   Meillä ei oo käytännössä mitään mahdollisuutta luomusti raskautua ja luulen että tähän hetkeen lapsiluku näyttää täydeltä?
   Ehkäsyyn ei siis ole tarve, muuta kun jos niillä saisi jäätävät vuotomäärät ja kivut kuriin? Mutta koitan sitkutella. Ja jos niin kävisi että raskautuisin, niin tervetuloa vaan, lämmin syli on vastassa kyllä? vaikka hoidoissa oleville monesti sanotaan että jos se siitä kun ei ressaa ja on niitä ihmeitä tapahtunut jne, mutta kun meillä ei tule valitettavasti niin käymään.

  • #42506
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä on opittu kamalasti uusia taitoja. Napero lähti konttaamaan just alle puolvuotiaana ja ekoista harjoituksista meni vaan pari viikkoa kun tyyppi oppi istumaan ilman tukea. Nyt on sitten kova kiire pystyyn ja kiipeämään ?

   Kiinteiden syöminen vähän stressaa, kun nyt ei oo pariin viikkoon oikein kelvannut mikään. Viikon ajan söi tosi hienosti ja sit tuli totaalinen stoppi, nyt sentään syö mutta nihkeästi. Ei päästä lähellekään neuvolasta ohjeistettuja määriä, mutta onneksi maitoa menee ihan hyvin (vaikkakin pullo on nykyisin myös vihollinen eli oon aikalailla kiinni naperossa koko ajan). Nyt uutena huolena myös se, että marja- ja hedelmäsoseet on alkanut maistua vaikka mikään muu ei meinaa kelvata eli sokerin perään näyttää meidänkin typy olevan ? (alkuunhan meillä maistui paremmin ruokaisammat pöperöt ja marjoille ja hedelmille irvisteltiin vaan)

   Mulle on tullut vähän vauvakuumetta, mutta meillä myös luomuraskauden todennäköisyydet on lähes pakkasen puolella. Alkioita on yksi pakkasessa vielä, mutta jos se ei tärppää, en oo ihan varma oisinko enää valmis käymään sitä icsi-hoitokierrosta läpi uudestaan. En myöskään kyllä tiedä, onko meillä mahdollisuus vielä julkiselle hoitoihin, kun tämä oli nyt kolmas hoitokierros, mutta viime raskauden alussa sanottiin, että jos vauva syntyy, hoitokerrat alkaisi alusta. Siitä on tosin kohta 4 vuotta, joten tilannekin voi olla muuttunut. Ja on tässä toki myös sellainen juttu, että mies ei välttämättä halua toista lasta, ilmeisesti mun raskausvaivat ja ekojen kuukausien unettomuus (ja mun mielialan heittely) on aiheuttanut traumoja ? sillä on myös kova huoli siitä, että kun meillä on melko helppo tapaus ollut tämä napero ja silti väsyttää ja on raskasta, niin mitä sitten jos seuraava ei olisikaan helppo ja siinä sivussa on jo yksi lapsi. En oo itse ihan varma mitä se meidän suhteelle merkitsisi, jos toinen haluaa vielä yrittää ja toinen ei, mutta sitä käsitellään sitten jos se on ajankohtaista eli aikaisintaan kesällä.

   Oon myös huomannut että tää pandemia-aika on tosi raskasta ja se on varmasti vienyt multa paljon iloa vanhemmuudesta, kun ollaan käytännössä kotona vaan kolmisin. Odotin vauvavuodelta kaikkia ihania harrastuksia ja menoja vauvan kanssa, vauvakavereita ja lattemammailua, mutta kaikki on täällä suljettu ja peruttu. On myös tosi raskasta kun mies on töissä kotona ja sillä on myös ollut sellainen sivuvaikutus, että oon tosi epävarma vauvan kanssa kahdestaan (tai siis ennakkoon jos tiedän, että joudutaan olemaan päivä kaksin kun mies onkin poikkeuksellisesti vaikka töissä, onneksi tilanteessa kuitenkin selviän yksinkin). Keväältä odotankin nyt tosi kovasti, että tautitilanne alkaisi taas helpottaa ja päästäis johonkin vauvaharrastuksiin ja kahville ja vaikka hotelliin pienelle staycationille nappulan kanssa kahdestaan.

   Mutta on tuo pieni vaan ihana ❤ nyt kun hän osaa kontata, hän välillä konttaa luokse ja nostaa kättä kohti ja se tarkoittaa että hän haluaa syliin ? tossa oli pitkään sellaista, että hän ei viihtynyt sylissä melkein ollenkaan, mutta nyt syliin ja kantoliinaan/reppuun on kiva tulla ja se on ihanaa ❤

  • #42587
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Huh, meillä oli just eka mahatauti. Vauva onneksi selvisi vähällä, vaikka epäillään kyllä että tartunta on tullut häneltä, mutta molemmat aikuiset ja kaikki meillä edellisenä päivänä vierailleet sai kyllä hyvin intensiivisen taudin. Onneks meillä alkoi miehen kanssa vähän eri aikaan niin saatiin levättyä vuoroissa. Tuo pieni oli ihan super koko (meidän) sairasteluajan, leikki rauhallisesti itse eikä yrittänyt kontata koko ajan karkuun, ihan kun ois tiennyt että niin hän voi auttaa meitä. ?

   Vatsatauti on ehkä se mitä oon pelännyt kaikkein eniten vauvan mukana, juurikin siks että se tarttuu niin herkästi kaikkiin ja vetää myös ihan kanveesiin. Tän jälkeen en odota yhtään vähemmän kauhulla ja eilen harkitsin vakavasti, että jäisin kotiäidiksi siihen asti että lapsi menee yläasteelle, ettei tarttis käydä läpi noita lastentauteja ??

   Eilen myös tajusin kaupassa, että meidän pieni saa kohta syödä 8kk pilttejä ja kysynpä vaan että mihin aika on mennyt!? ? kohta hän jo täyttää vuoden ja kaksi ja kymmenen ??

  • #42702
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka!
   Tulinpahan minäkin kertoilemaan kuulumisia. 🙂
   Vauva täytti toissa viikolla seitsemän kuukautta. 🙂 Me ollaan käyty useamman kerran tässä fysioterapiassa, jossa tuettiin sitä, että poika alkaisi kääntyä selältä vatsalleen. Nyt pari viikkoa sitten hän oppikin kääntyilemään. 😀 Poitsukkeli ei ryömi vielä, on aika rauhallista sorttia, mutta hän tykkää istua sylissä, ja tykkää että häntä pidetään seisoma-asennossa. Kaikenlaiset lelut ja kirjat, lehtien repiminen ym. kiinnostavat kovasti.

   Hän on myös innoissaan kiinteästä ruuasta, ja syöminen sujuu hyvin. Pojallla oli pienempänä vauvana vaikeuksia juoda tuttipullosta suulakihalkion takia, mutta kun hän oli 4 kk, löysimme hänelle nokkamukin, jossa on silikoninen, purtava juomanokka, ja juominen on siitä saakka sujunut hyvin. En enää pumppaa maitoa, vauva saa nyt korvikemaitoa vaan. Syöttötuolissa istumista harjoitellaan.

   9-11 kk iässä pojalla on suulaen sulkuleikkaus Uudessa Lastensairaalassa, ja siihen mennessä täytyisi olla vieroittunut tutista. Nyt on meillä harjoitukset menossa, että hän nukahtaisi välillä jo niin ettei tuttia tarvitse olla heti siinä. Vähän sääli, kun toinen on niin pieni vielä. Onneksi ei ole tuttia tarvinnut aikoihin kuin juuri nukahtamishetkeen, ei muuhun.

   Ollaan hijalleen taas välillä alettu käymään jossain, kuten kirjastossa ja kaupoilla. Ihanaa kun tulee kevät!

   Me ollaan säilytty kaikki koko ajan terveinä. Vauvalla oli kyllä tosin lokakuussa pientä lämpöä ja puolikuntoisuutta parin päivän ajan, mutta ei sen jälkeen mitään. 🙂

  • #42789
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meidän poika syntyi 25.2 , eli tällä viikolla tulee jo kuukausi ikää! Älytöntä miten nopeasti aika on mennyt. Meillä on ollut riesana vatsa vaivat jotka on kyllä syöneet energiaa. Olen itse nyt imetysdieetillä ja katsotaan onko sillä vaikutusta. Syömisen jälkeen on usein vain huutoa ja itkua vaikka kuinka röyhtäytellään ja hierotaan selkää/vatsaa. Myös cuplaton käytössä ja ollaan käyty myös yksityisellä lääkärissä joka passitti tolle dieetille ja varulta antoi allergia korvikkeen. Vyöhyketerapeutilla käytiin myös ja hänen mukaan pikkuisella on selvästi jumeja kun äkistää ja ähisee vatsa vaivojen takia. Jotenkin epävarma olo itsellä, kun ei aina löydy helpotusta toisen oloon. Tuntuu myös että vielä ei oikeen rytmiä ole päivissä meillä, kun ollut tälläistä selviytymistä ja setvimistä mikä vatsa vaivoja ja itkuja voisi auttaa? täytyy toivoa että nämä vaivat helpottaa pian❤

  • #42977
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meillä jo iso vauva (2,5 v.), joka sylissä usein. Hän sai alkunsa toisesta inssistä. Selittämätöntä hedelmättömyyttä meillä. Nyt toivoisimme toista vauvaa syliin ja vähän tuskastuttaa taas hoitojen aloitus. Tutkimuksissa hedelmällisyysasiat kunnossa, mut itselläni jo ikää 36 v. Erikoiselta tuntuu olla lapsellinen lapseton…Luonto on oikukas, mutta kyllä me se vielä kesytetään!

  • #43177
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Mitäs tänne kuuluu porukalle? Ajattelin että olisi taas aika jollain tapaa simpukan puolella aktivoitua, kun meillä haaveissa alkaa yrittämään toista ja soittelinkin jo tilkkaan onko pas:iin jonoa ? ei kuulema ollut muuta kuin että muutama kk pitää odottaa aloituskäyntiä 🙂 sovittiin miehen kanssa, että kesä yritetään luomusti ja kesän jälkeen varataan aikaa tilkkaan, jos (ja todnäk) kun ei ole tärpännyt luomusti. Onko muilla vielä uusia vauvahaaveita?

   Tuo pieni 9,5kk vauva ei enää tunnu vauvalta, kun liikkuu jo hienosti ja osaa viestiä asioita. Hänen kanssa arki on kuitenkin ihanaa ja paljon tekemistä ja puuhaa yhdessä, ja toivon, että tärppäisi pikkusisarus pian ettei tarvitsisi mennä töihin vielä hetkeen takaisin.

   Olisi kiva kuulla teidän muidenkin kuulumisia❤️ Ja myöhästynyttä äitienpäivää kaikille teille vertaissotureille❤️

  • #43178
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Meidän nappula on jo reilu 10kk ja hänellä on koko ajan kauhea meno päällä. Kotona ei voi hetkeksikään kääntää selkää kun tyyppi on jo tyhjentämässä hyllyjä tai työntämässä kättä vessanpönttöön ?? toisaalta hänen kanssa on kyllä myös helppoa käydä syömässä ulkona tai reissata, kun hän tykkää kovasti katsella myös ihmisiä ja ympäristöä ja istuu esim. ravintolassa syöttötuolissa melko tyytyväisenä pitkäänkin.

   Meillä on myös yksi alkio vielä pakkasessa, mutta ei olla vielä pohdittu toisen yrittämistä. Mä kaipaan jo vähän töihin enkä myöskään vielä olisi valmis uuteen raskauteen tai toiseen pieneen, kun tuntuu että tässäkin on ihan tarpeeksi kahdelle aikuiselle ? oon kuitenkin hoitovapaalla vielä kesän yli ja sitten mies jää vielä loppuvuodeksi kotiin ennen kuin pampula menee päiväkotiin.

   Oon kyllä aivan uskomattoman onnellinen ja kiitollinen tästä pienestä. En voisi kuvitella elämää ilman häntä, mutta oon myös iloinen että ollaan pystytty säilyttämään iso osa aiemmasta elämästä myös hänen kanssaan. Ennen raskautta ja raskausaikana pelotti erityisesti se että kaikki muuttuu ja mitään ei voisi enää tehdä, mutta onnistuttiin tässä joku aika sitten lähtemään extempore-reissuun, kuten meillä ennen vauvaa oli tapana, myös vauvan kanssa ja tosi nopeasti vielä ? enkä oikeastaan kaipaa ajasta ennen vauvaa mitään muuta kun sitä, että ei ihan koko ajan tarvitse olla valmiudessa (lähinnä haluaisin että voin lähteä kauppaan miettimättä huolehtiiko joku vauvasta sillä aikaa). Toki ollaan tosi etuoikeutetussa asemassa kun isovanhemmat on eläkkeellä ja pystyy auttamaan pirpanan kanssa lähes millon vaan.

   Tällä hetkellä odotan tosi paljon sitä että tuo tyyppi oppii enemmän kommunikoimaan (nyt jo ihan selvästi ymmärtää jotain juttuja ja jotain yrittää myös kertoa itse) ja sitä että pääsisin hänen kanssaan seikkailuille. Toki voidaan käydä seikkailuilla jo nyt, mutta se on vielä vähän erilaista. Ja tietysti on ihanaa nähdä kun hän oppii uusia juttuja ja kehittyy ja kasvaa. ?

  • #43196
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiva tulla lukemaan taas mitä tänne on kuulunut. 🙂

   Tämä meidän pieni isäntä täyttää ensi viikolla kymmenen kuukautta. Ei vieläkään ryömi/konttaa ja hän on siitä jo itse aika turhautunut. Fysiotarapiassa käydään edelleen. Hän juo itse nokkamukista ja on innokas yrittämään syödä lusikalla itse. Poitsukkeli on kovasti kiinnostunut nyt vedestä ja vesihanoista, sekä ammekylvyistä. Toivottavasti tykkäisi kesällä vaikka vähän tutustua meidän kanssa järviveteenkin. Puhallettava uima-allas täytyy ainakin hankkia. 😀 Kiva kun hän alkaa tällein kesää kohti olla jo isompi poika, niin laajenee se mitä hänen kanssa voi tehdä! 🙂

   Me aletaan varmaan sitten rauhakseen kesän jälkeen pikku hiljaa kyselemään sieltä Tilkasta, että mikä silloin on siellä tilanne jonojen kanssa. Meillä on kaksi alkiota pakkasessa vielä. <3

  • #43276
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka! Liityn tälle puolelle – meidän vauva syntyi vappuaattona eli kolmisen viikkoa on harjoiteltu tätä elämää. Uskomattomalta tuntuu, että nyt vauva on tässä. Ekat viikot ovat yllättäneet rankkuudellaan, mutta onneksi puoliso on vielä tämän viikon lomalla. Jännittää jo miten pärjään, kun hän palaa töihin. Hormonit selvästi sekoittavat pakkaa ja olen ollut aika itkuinen, vaikka tietenkin kovin onnellinen vauvasta.

   Meillä on ollut haasteena painon saanti ja ollaan jouduttu antamaan lisämaitoja ja ravaamaan neuvolassa ja sairaalassa punnituksessa yms. Vauva pulauttelee tosi paljon ja epäilen refluksia. Unta ei nuku pitkissä pätkissä paitsi aamupäivisin yhden 3-4 tunnin pätkän ja oma univelkani sen kuin kasvaa. Tähän mennessä tämä on ollut aika lailla selviytymistä ja ollaan yritetty keksiä miten painoa saisi lisää ja pulauttelua vähemmälle. Uskon että homma tästä helpottaa kuitenkin kun opitaan vauvan tapoja ja rutiinit kehittyvät pikku hiljaa 🙂

   • #43344
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Aamurusko, onnea paljon pienestä❤

    Hormoneilla on kyllä niin iso vaikutus ja univelalla. Onko teillä saatu apua mahdolliseen refluksiin jo?

  • #43548
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Oikein paljon onnea Aamuruskolle pienestä! <3 Toivottavasti olette saaneet apua pulautteluun. 🙂 Me käytiin vauvan kanssa usein kasvukontrolleissa neuvolassa siinä n. kuusiviikkoisesta ehkä n. 5:den kuukauden ikään asti, kun painoa tuli siinä vaiheessa aika niukasti hänelle. Nyt ei ole onneksi enää tarvinnut käydä.

  • #43549
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitokset onnitteluista ? Nyt täällä on jo 2 kk:n ikäinen vauva! Pulauttelu on jatkunut, mutta mielestäni hieman lievempänä. Neuvolasta ei olla saatu mitään apua, aina sanotaan vaan että normaalia vaikka välillä ollut jopa kaarimaista… Käytiin yksityisellä tarkistamassa kieli- ja huulijänteetkin kun imuote tuntui huonontuneen, mutta ne olivat ok. Pystyssä pitäminen 30 min ajan syömisen jälkeen on auttanut aika hyvin pulautteluun, mutta se toki hankaloittaa lähtöjä ja vie aika paljon aikaa päivästä. Lisäksi olen vältellyt esim suklaata, koska olen lukenut että (joidenkin mielestä, ei tutkimuspohjaista…) tietyt ruoka-aineet voivat lisätä pulauttelua. Pystyssä pitäminen öisin on kyllä tylsää kun vauva nukahtaa syömisen jälkeen mutta itse pitää valvoa puoli tuntia ennen kuin pääsee jatkamaan unia! Paino alkoi onneksi nousta hieman paremmin ekojen viikkojen jälkeen eikä olla jouduttu nyt enää käymään kontrollissa. Imetän kyllä tiuhaan ja aina jännittää neuvolassa ollaanko saatu tarpeeksi painoa.

   Nyt melkein viikon ajan vauva on nukkunut alkuyöstä jopa 4-6 tunnin pätkän ennen aamuyön heräilyjä ja olen saanut vähän kerättyä voimia! Kunpa tämä rata jatkuisi ?

   Olen tyytyväinen että helteet loppui ainakin joksikin aikaa, niiden aikana oli aika tuskaista. Miten muilla on kesä sujunut tähän mennessä? ?

   • #43550
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Pikainen kommentti tuohon pulautteluun liittyen: onkohan mahdollista, että vauvalla olisi vajetta raudasta? Oliko sinulta tarkistettu rautavarastoja raskausaikana tai laskiko Hb alas? Kuulemma raudanpuutteella voi olla yhteys refluksiin/pulautteluun.
    Itse siis tässä vasta odottelen meidän ensimmäistä, mutta juuri havahduin omien rauta-arvojeni mataluuteen ja sitä kautta tullut lueskeltua myös siitä, millaisia oireita matalat raudat saattavat vauvalla aiheuttaa…

    Ihana kuulla, että öihin on vähän tullut helpotusta!

  • #43591
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka, meille syntyi tyttö kesäkuun alussa. Nyt ollaan tässä tutustuttu toisiimme. Aika on mennyt nopeaa tähän asti. Tyttö vli hyvin ja on kasvanut hyvin. Imetys lähti hyvin käyntiin heti alusta alkaen. Vauva nukkuu öisin ja nousee syömään öisin säännöllisesti.
   Vauvan nukuttamiseen aikaa menee paljon. Vauvalla on vaikea nukahtaa iltaisin ja päivisin. Aina kun on nukahtamaisillaan, säpsähtää ja kaikki alkaa alusta. Kapalointi auttaa jonkin verran.
   Onko kellään mulla ollut samanlaista?
   Muuten meillä on mennyt kaikki hyvin tähän asti.

  • #43613
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Täällä vauva pian 3kk ja eilen kuulimme hänen naurunsa ensimmäistä kertaa – maailman ihanin ääni! ?

   Unikko, mulla tosiaan ferritiini oli tosi matala raskausaikana (otin omakustanteisesti Puhdilta kun luin rautavajeen vaikutuksista), mutta sain sitä vähän nostettua kun söin Sideral Fortea. Hemoglobiini oli koko ajan tosi hyvä, myös synnytyksen jälkeen. Ajateltiin nyt mennä lääkäriin tuosta pulauttelusta, kun se ei meinaa helpottaa ja mahakipuja tuntuisi pienellä myös olevan.

   Pita, meillä oli myös tuota että säpsähtely herätti. Ollaankin tähän asti käytetty koko ajan swaddle upia, perinteistä kapaloa ja tarrakapaloa unilla, ne on auttaneet! Nyt vaan pitäisi ruveta vierottamaan niistä pikku hiljaa koska kapalointi pitää lopettaa viimeistään kun vauva kääntyy. Vauvan nukuttaminen on kyllä todella raskasta, en olisi arvannut että ihan pienetkin vaatii niin paljon nukuttamista! Paljon tsemppiä sinne ❤️

  • #43995
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa kaikille, toivottavasti teillä ja vauvoilla kaikki hyvin? Onko kenelläkään täällä tietoa/kokemusta miten hoitoihin voi lähteä uudestaan raskauden jälkeen? Haaveena olisi pikkusisarus meidän vauvalle pienellä ikäerolla❤️ Meidän hoidot tehtiin yksityisellä, että en tiedä mahtaako olla eroja julkiseen puoleen?

   • #43997
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Meillä kun vanhempi pas oli varmaan 6kk ikäinen, niin kyselin asiaa, aika väliä en nyt muista kauanko synnytyksestä piti olla mutta imettää ei enää saanut.
    Nopeimman ja varmimman vastauksen saat klinikalta ?

   • #44025
    Nimetön
    Ei-aktiivinen

    Me oltiin hoidossa julkisella, ja meille sanottiin että suositus on, että ainakin vuosi olisi kulunut synnytyksestä, ja imetyksen pitää olla loppunut. Luultavasti siis aiemminkin kuin vuoden päästä voi päästä siis hoitoon, mutta imetys käsittääkseni tosiaan on este hoitojen jatkamiselle.

    Itse olen vähän kipuillut hoitojen jatkamisen kanssa. Meillä on alkioita pakkasessa odottamassa ja olen myös haaveillut kahdesta lapsesta ja pienestä ikäerosta. Vauvavuosi on myös mennyt meillä melko helpolla. Haluaisin myös mahdollisen toisen raskauden ns. pois alta, koska raskausajasta en nauttinut yhtään. Haluaisin siis mm. päästä liikkumaan sillä mielellä, että voisi kehittää itseään pitkäjänteisemmin, eikä tarvitse miettiä, onko kohta edessä taas isot muutokset. Ei voi myöskään tietää onnistuvatko hoidot miten seuraavalla kerralla, ja onko edessä pitkäkin prosessi, joten tuntuisi helpottavalta aloittaa prosessi mieluummin ajoissa kuin myöhässä. Sitten kuitenkin tuntuu, että toive pienestä ikäerosta johtuu lähinnä itsekkäistä syistä. Jotenkin myös jännittää että haluanko edes lähteä uudelleen hoitopolulle, kun meidän perhe on tosi jees just nyt.

    • #44037
     Nimetön
     Ei-aktiivinen

     Kiva kuulla, että muillakin on haaveena? Itse en ole myöskään kokenut tähän astista vauvavuotta kovin raskaaksi ja tällä hetkellä tuntuu, että keväällä voisikin olla se hetki jolloin haluaisi lähteä uudestaan hoitoihon. Toisaalta taival oli raskas, mutta meillä on vielä pakkasessa neljä mahdollisuutta niin haluaisi yrittää. Mietin itsekkin tätä, että kun ei tiedä miten tämä toinen yritys menisi ja kauan ottaisi aikaa niin haluaisi olla ajoissa liikenteessä. Varasin ajan ensi kuulle meitä hoitaneelle lääkärille ajan niin pääsee keskustelemaan asiasta ja näkemään mikä mun pcos tilanne on nyt raskauden jälkeen.

     Mutta olen kyllä äärettömän kiitollinen tästä meidän yhdestä pienestä ja meidän perheestä❤️

     • #44198
      Nimetön
      Ei-aktiivinen

      Kävittekö Toivonpilkahdus lääkärin kanssa juttelemassa? Päädyittekö vielä johonkin suunnitelmaan? ?

      Meillä ollaan täällä aivan äimän käkenä, kun tein positiivisen testin tällä viikolla. Juteltiin miehen kanssa yksi ilta siitä, kuinka tuntuisi jotenkin niin paljon helpommalta antaa lapselle lupa tulla jos on tullakseen, kuin tietoisesti hakeutua hoitoihin. Mulla oli vähän pitkä kierto alla ja oli tarkoitus aloittaa tulehduskipulääke, jossa kovasti varoiteltiin ettei saa syödä jos edes suunnittelee raskautta. Tein hetken mielijohteesta kaapissa lojuneen testin sillä mielellä, että voin hyvällä omalla tunnolla aloittaa tuon lääkekuurin. Olinkin aika puulla päähän lyöty, kun näin ne kaksi viivaa. Vähän aikaa on tässä nyt saanut sulatella, ja tässä vaiheessa toki toivon vain, että kaikki menisi hyvin loppuun asti. On käsittämätöntä, että vaadittiin kuitenkin ICSI että hoidot onnistuivat ja nyt tämä.

      Täähän ei nyt varsinaisesti tänne palstalle kuulu lainkaan, mutta pakko oli päästä kirjoittamaan johonkin.

  • #44199
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Sapelihammastiikeri paljonpaljon onnea❤️ Ihmeitä tapahtuu? Mikä sulla muuten olikaan lapsettomuuden taustalla?

   Kävin meitä hoitaneella lääkärillä ja tosiaan imetys on ”este” hoitojen aloitukselle. Teimme alustavaa suunnitelmaa, että huhti-toukokuussa lähtisimme uudestaan yrittämään mikäli imetys on loppunut. Sain jo labralähetteet ym, että sitten niiden takia ei tarvitse käydä uudestaan. Mulla on siis taustalla PCOS ja oma kierto on melko mitätön, joten pitänee ensin syödä kuuri sen käynnistämiseksi. Jotenkin toivoisin kovasti ihmettä, mutta tilanne näytti ultratessa täysin samalta kuin ennen raskautta.

  • #44200
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Onnea sapelihammastiikeri ihan mielettömän paljon!❤ oon niin onnellinen sun puolesta?
   Tuossa kun pitkiä matkoja kuljin muiden hoitoja odottavien tai hoidoissa olevien kanssa, välillä tuli näitä luomu ylläreitä hoitojen välissä tai niitä odotellessa.

   Meillä on hoidot täynnä, ellei omakustanneisesti lähde yksityiselle. Mutta se on sitten taas loputon tie, jos pakkaseen jäisi onnistuneen hoidon jälkeen huuruneniä?
   Ollaan oltu 6v yhdessä, eikä ole koko aikana ollut ehkäisyä käytössä, eikä toivoakaan luomusta.
   Mutta näin on hyvä❤

   Ihanaa uuttavuotta kaikille ?

  • #44201
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Kiitos! ? Todellakin, nyt vaan kovasti toivotaan että kaikki menee hyvin. Lapsille tulisi ikäeroa vuosi ja 8 kuukautta, ja se sekä ilahduttaa että kauhistuttaa!

   Meillähän mitään diagnoosia ei varsinaisesti ollut, mutta perus-IVF:llä hedelmöittyneitä munasoluja oli pyöreät nolla, ja lääkäri silloin totesikin että jos eivät hedelmöity maljalla niin ei oikein ole mahdollista muutenkaan. Mutta syytä tähän ei tosiaan tiedetä, ja silloin kai kuitenkin tämmöisen yllärin mahdollisuuskin on suurempi kuin jos on selvä syy olemassa. Ihana ylläri toki näin, oon tällaisista kyllä lukenut ja kuullut mutta eipä sitä tullut mieleen että oikeasti voisi omalle kohdalle sattua.

Luet parhaimillaan 55 vastausketjuja
 • Alueelle ‘HEDELMÖITYSHOIDOT’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.