Etusivu Keskustelu LAPSETTOMUUS Ylipaino ja lapsettomuus

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #22683
   Harmoni
   Osallistuja

   Moikka Matilda ja Fenna!

   Täällä samassa veneessä..
   Olen 38-vuotias ja mieheni kanssa neljä vuotta ollaan oltu ilman ehkäisyä, kertaakaan tulematta raskaaksi. Kierto on epäsäännöllinen ja ilmeisesti en ovuloi luomusti..
   BMI 45, lisäksi sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä. PCO:ta myös vilauteltu.
   Lähetettä kunnalliseen emme saaneet, nyt olemme varanneet ajan yksityiselle, jossa ei ole ylä- tai alapainorajaa, vaan tilanne tutkitaan heillä tapauskohtaisesti.
   Paljon on mietteitä, mutta menemme nyt tiistaina sinne ensikäynnille, ni katsotaan mitä siellä sanovat asiasta.

  • #19964
   Fenna
   Osallistuja

   Heippa Matilda!

   Täällä ollaan samassa veneessä, tosin ylipainoa kertynyt vielä tuotakin enemmän ja BMI huitelee 50:ssä. Olemme puolisoni kanssa toivoneet lapsen saamista ja useamman vuoden ja nyt vihdoin kun uskaltauduin (en tiedä mikä siinä pelotti) hakeutumaan tk:hon asian tiimoilta, niin tie katkesi heti alkuunsa painoni vuoksi. Labrat otettiin ja sisätutkimus tehtiin, niissä kaikki ok, mutta lähete palautui samantien erikoissairaanhoidon puolelta painoni vuoksi.

   Nyt kovasti yritän elämäntapamuutoksia saada meidät hoidon piiriin vielä seuraavan vuoden aikana. Ainakin nyt on selvä syy jättää karkit ja sipsit kaupan hyllylle ja alkaa pitämään itsestä parempaa huolta. Onko teillä asiat edennyt nyt kevään ja kesän aikana?

  • #17589
   JustMe
   Osallistuja

   Hei,
   Olen 26 v lapseton nuori nainen joka haaveilee omasta lapsesta. Mieheni kanssa ollaan yritetty yli kaksi vuotta tulematta kertaakaan raskaaksi. Viime vuona minulla todettiin pcos. Olen runsaasti ylipainoinen BMI 40 ja minulla hiljattain todettu myös DM2. Aloitettiin Metformin lääkitys joka on tehnyt sen että kuukautiset ovat nyt säännöllisesti, joten sen kanssa ei enää ongelmia.
   Tilanne tuntuu todella epätoivoiselta koska me ei saada apua kunnalliselta puolelta ylipainon takia. Haluaisin nyt tietää onko muita samassa veneessä, sekä oletteko saaneet jonkinlaista apua, ja minkälaista?

   JustMe

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.