Etusivu Foorumit LAPSETTOMUUS Ylipaino ja lapsettomuus

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #43392
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Dont lose hope.

  • #42401
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei! Keräämme palautetta keskustelupalstasta ja vertaistuen kokemuksesta. Kysely on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat osallistuneet keskustelupalstan keskusteluihin vuoden 2021 aikana.

   Palautteen avulla voimme perustella toiminnan tarpeellisuuden rahoittajalle ja kehittää vertaistukitoimintaa entistä paremmaksi.

   Kyselyyn vastataan nimettömästi. Palautelomake löytyy täältä: PALAUTE SIMPUKAN KESKUSTELUPALSTALSTA

   Lomake on auki 20.1.2022 asti. Lisätietoa palautelomakkeesta ja yleisesti Simpukan vertaistuesta voi tiedustella minulta.

   Lämpimin terveisin
   Anniina Valkonen

  • #42283
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Tää on vanha keskustelunavaus, mutta jatkanpa tähän samaan.. Ollaan vaimon kanssa naispari ja molemmat juuri yli tuon maagisen BMI 35. Molemmilla tosi rankka syömishäiriötausta ja ollaan molemmat tehty viimeiset vuodet tosi paljon töitä sen eteen että opittais kunnioittamaan ja sietämään omia kehojamme ilman järkyttävää itseinhoa ja jatkuvaa rankaisemista…

   Itse olen ollut jo lapsena hieman pyöreä minkä takia mun syömishäiriötä ei ole koskaan otettu todesta, vaan aina vaan kehuttu sitä pakkomielteistä ruoan laskemista ja punnitsemista ja urheilua.. Muistan elävästi kun kolmannella luokalla terveydenhoitaja sanoi että olen ylipainoinen (vaikka en tosiaan ollut kuin aivan minimaalisen pyöreä, mikä tasoittui nopeasti kun sain valtavan kasvupyrähdyksen) ja siitä saakka se on ollut mentaliteettini, olen lihava, ihan sama mikä oikeasti olisi totta.

   Nyt sitten olen oikeasti lihava, mitä en enää näen pahana asiana, vaan yritän keskittyä syömään terveellisesti ja liikkumaan ja kuunnella mitä kehoni oikeasti tarvitsee voidakseen hyvin.

   No tämä nyt sitten tuokin siihen käsillä olevaan ongelmaan.

   Olemme jo monta vuotta haaveilleet lapsesta ja nyt tilanne on realisoitunut niin, että tosiaan olemme ns vauvajonossa, mutta seinä tuli välittömästi vastaan, koska painoa on liikaa. Tiedän 100% varmuudella, että jos alan nyt laihduttamaan ajaudun takaisin siihen epäterveeseen kierteeseen, josta olen kahden vuoden ajan yrittänyt todenteolla päästä pois, käymällä terapiassa yms. Viimeinen asia mitä haluan on tuoda lapsi kasvamaan perheeseen, jossa äiti (äidit) ovat neuroottisia ruoasta ja siinä sivussa opettavat lapselleen uskomattoman epäterveellisen ruokasuhteen (kuten minä opin omalta äidiltäni). Suututtaa ja itkettää lukea tämänkin sivuston uumenista julkisen puolen hoidoista jotka ovat tasaveratisesti kaikille paitsi jos olet lihava… Lihavat on alinta pohjasakkaa, itsehän ovat päättäneet olla lihavia, eikös niin… Tiedän, että yksityisellä hoitoihin on mahdollista päästä painosta riippumatta, mutta sitä varten täytyisi ensin kerätä rahaa, eikä hinnasta ole edes mitään arviota kun haitari menee sadoista euroista kymmeneen tuhanteen. Meillä molemmilla on vielä endometrioosi vaikuttavana tekijänä, eli todennäköisyys sille, että raskautuisi heti tai edes kohta on melko marginaalinen…

   En tiedä mitä tällä haen, olen vain niin lopen kyllästynyt siihen, että terveyttäni arvostellaan pelkästään painoni perusteella, vaikka kaikkien mahdollisten laboratoriokokeiden perusteella olen täydellisen terve…

  • #22683
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moikka Matilda ja Fenna!

   Täällä samassa veneessä..
   Olen 38-vuotias ja mieheni kanssa neljä vuotta ollaan oltu ilman ehkäisyä, kertaakaan tulematta raskaaksi. Kierto on epäsäännöllinen ja ilmeisesti en ovuloi luomusti..
   BMI 45, lisäksi sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä. PCO:ta myös vilauteltu.
   Lähetettä kunnalliseen emme saaneet, nyt olemme varanneet ajan yksityiselle, jossa ei ole ylä- tai alapainorajaa, vaan tilanne tutkitaan heillä tapauskohtaisesti.
   Paljon on mietteitä, mutta menemme nyt tiistaina sinne ensikäynnille, ni katsotaan mitä siellä sanovat asiasta.

  • #19964
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Heippa Matilda!

   Täällä ollaan samassa veneessä, tosin ylipainoa kertynyt vielä tuotakin enemmän ja BMI huitelee 50:ssä. Olemme puolisoni kanssa toivoneet lapsen saamista ja useamman vuoden ja nyt vihdoin kun uskaltauduin (en tiedä mikä siinä pelotti) hakeutumaan tk:hon asian tiimoilta, niin tie katkesi heti alkuunsa painoni vuoksi. Labrat otettiin ja sisätutkimus tehtiin, niissä kaikki ok, mutta lähete palautui samantien erikoissairaanhoidon puolelta painoni vuoksi.

   Nyt kovasti yritän elämäntapamuutoksia saada meidät hoidon piiriin vielä seuraavan vuoden aikana. Ainakin nyt on selvä syy jättää karkit ja sipsit kaupan hyllylle ja alkaa pitämään itsestä parempaa huolta. Onko teillä asiat edennyt nyt kevään ja kesän aikana?

  • #17589
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Hei,
   Olen 26 v lapseton nuori nainen joka haaveilee omasta lapsesta. Mieheni kanssa ollaan yritetty yli kaksi vuotta tulematta kertaakaan raskaaksi. Viime vuona minulla todettiin pcos. Olen runsaasti ylipainoinen BMI 40 ja minulla hiljattain todettu myös DM2. Aloitettiin Metformin lääkitys joka on tehnyt sen että kuukautiset ovat nyt säännöllisesti, joten sen kanssa ei enää ongelmia.
   Tilanne tuntuu todella epätoivoiselta koska me ei saada apua kunnalliselta puolelta ylipainon takia. Haluaisin nyt tietää onko muita samassa veneessä, sekä oletteko saaneet jonkinlaista apua, ja minkälaista?

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Alueelle ‘LAPSETTOMUUS’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.