Etusivu Foorumit LAPSETTOMUUS Ystävän raskaus

 • Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 kuukautta sitten Nimetön toimesta.
Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #44062
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Menkää ihmeessä jo tutkimuksiin. Me mentiin reilun vuoden yrityksen jälkeen ja neuvolassa tuumasivat, että ei todellakaan ole liian aikaista aloittaa tutkimuksia ja sitä kautta päästä hoitoihin. Sitä kun ei tiedä, miten pitkä prosessi siitä kokonaisuudessaan tulee.

   Koin vastaavanlaisia tunteita ystävämme kertoessa heidän olevan raskaana. Pikasella tuumauksella vaikuttaa siltä, että he ovat raskautuneet suht piakkoin naimisiinmenon jälkeen. Ystävä kyllä tiesi tilanteestamme, mutta ollessamme viihteellä häneltä oli estot ja järki hävinnyt – ja pamautti uutisen. Taisi tajuta kyllä, kun läksin pöydästä muualle ja piakkoin poistuinkin kotiin. Mieheni oli kai hyvässä suojahumalassa, mutta tuumasi myös kotiin palattuaan, että tuntui hänestäkin epäreilulta.

  • #44032
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Olemme puolisoni kanssa toivoneet omaa lasta jo monta vuotta. Yrityksiä on ollut paljon, toisinaan taas omat mielenterveyden ongelmat ja lääkkeiden sivuvaikutuksena tullut haluttomuus vaikeuttavat yrittämistä. Myös tutkimuksiin lähteminen tuntuu vaikealta, sillä tuntuu että me emme ole vielä ”tarpeeksi” yrittäneet.

   Viime viikolla läheinen ystäväni kertoi olevansa raskaana. Vaikeita tunteita herättää se, että se on ollut ns. ”vahinko”, pari ei ole tuntenut toisiaan edes vuotta. Vaikka ei sillä ole mitään väliä, enkä minä saisi sitä niin ajatella.

   Mutta tunteet tästä asiasta ovat olleet valtavia ja todella kuormittavia. Halusin olla ystävälleni rehellinen ja kerroin vaikeista tunteistani, mm. katkeruudesta, kateudesta, vihasta ja ahdistuksesta. Painotin kuitenkin ettei viha kohdistu ystävääni.

   Myöhemmin juttelimme asiasta lisää ja ystäväni koki hyvin musertavaksi kertomani tunteet ja koki ettei hänellä ole voimavaroja niitä käsitellä. Pyysin anteeksi ja sovimme, että puhun mielummin jollekin ammattilaiselle tästä.

   Nyt poden todella pahaa oloa tästä, koen tuhonneeni kaiken. Lisäksi suru on valtava ja edelleen tunteet myllertää. Tuntuu myös että olen asian kanssa aivan yksin, vaikka puolisolleni pystyn tästä puhumaan.

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Alueelle ‘LAPSETTOMUUS’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.