Kirjoitetut vastaukset

Luet parhaimillaan 9 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #16654
   Almuska
   Osallistuja

   Ajattelin tulla pikaiseen kirjoittamaan tänne, että ette ole Suru ja Kerttu75 ainuita jotka eivät onnistu. Olen pitänyt lähes vuoden taukoa kirjoittamisesta, taustalla lukenut juttuja.
   En nyt ehdi pidempään kirjoittamaan, mutta palaan meidän taustoista tarkemmin ensi viikolla.

   Teille jotka olette saaneet heikosti alkioita/soluja, niin onko teillä ollut käytössä DHEA? Itsellä se paransi tilannetta paljonkin vaikka toivottua lopputulosta ei olla vieläkään saatu.

   Mukavaa viikonloppua kaikille kaikesta huolimatta 🙂

  • #13662
   Almuska
   Osallistuja

   Moi kaikille pitkästä aikaan. Olen viettänyt hiljasieloa, mutta taustalla seurannut tapahtumia. Hienoa, että täällä on onnistumisia osunut joidenkin kohdalle.
   Meidän kohdalla kävi se mitä mitä eniten pelkäsin, eli hoidot eivät meitä auttaneet. Ikää vasta 34, mutta solut sitä luokkaa et niistä ei mitään tule.

   Meillä siis takana kolme IVF-hoitoa, kaikista tuoresiirrot ja negat. Viimeisestä saatiin kolme pakkaseen, joista keväällä 1 Pas ja siitäkin nega. Nyt syksyllä oli uusi yritys ja klinikka ei suostunut kahden siirtoon, joten päädyttiin sulattamaan molemmat ja niitä viljeltiin blastoiksi, mutta kumpainenkaan ei sinne asti päässyt, joten ei siirtoa, ei enää alkoita, ei enää mitään… Kaikki tehtii mitä voitiin, kaikki mahdollinen lisäravinne oli käytössä kuten myö terveelliset elintavat, mutta joillekin on vaan annettu huonot solut.

   Nyt koitetaan nousta suosta ylös ja miettiä et mitäs sitten. Koko tulevaisuus meni uusiksi, nyt se näyttää vain mustalta aukolta. Elämä on yhtä suorittamista ja ilo on kaikki kadonnut.

  • #12521
   Almuska
   Osallistuja

   Piti olla lomaltä täältä ja kaikesta lapsettomuuteen liittyvästä, mutta piti tulla kuitenkin lukemaan kuulumisia 🙂
   Mulla oli käytössä DHEA ennen viimeistä IVF:ä. Ehdin syömään sitä kolme kuukautta ennen punktiota ja tulos oli kaikkein paras. Kahdesta ekasta saatiin vain yhdet tuoresiirtoon ja pakkanen jäi tyhjäksi. Tästä viimeisestä yksi tuoresiirtoon ja kolme pakkaseen. Toki muitakin lisäravinteita oli käytössä ja lääkitys erilainen, mutta uskon että DHEA auttoi tuossa kyllä. Munasolujen määrä oli aika sama kaikissa ja useampi lähti aina hedelmöittymään, mutta laatu parani.

   Onnea plussaneille, toivotaan että pysyvät kyydissä 🙂 Muille Tsemppiä kovasti!
   Itse jatkan edelleen pohtimista, että mitä tehdään, luovutetaanko vai kokeillaanko viimeiset kaksi alkiota…

  • #12319
   Almuska
   Osallistuja

   Pahoittelut pettyneille, täällä kans nega varmistunut 🙁 Nyt alkaa kortisonin alas ajo eikä siinä mene kuin 3kk… sit saa melkein aloittaa uudestaan jos syksyllä siirtoa meinaa.
   Itse olen pomolle kertonut hoidoista ja on ollut ymmärtäväinen. Mutta kyllähän ne klinikalla kirjoittaa sairaslomaa punktiopäivästä siirtoon asti jos niin haluaa ja tarvii. Mulla ne ekalla kerralla kirjoitti lapun eikä siinä oolut sanallakaan mainittu että mistä johtuu, eli pitäisi mennä työpaikalla läpi ilman et menee palkattomaksi poissaoloksi. Itse en saitsua käyttänyt vaan pekkasia ja tein etätöitä.
   Sain juuri selville, että meidän uuteen naapurustoon on tulossa kesällä kaksi vauvaa, toinen tien toiselle puolelle ja toinen ihan viereen, eli mukava kesä tulossa 🙁 Kai se on pakko hyväksyä, että me olemme niitä jotka pitävät tilastoa yllä sen osalta, että kaikki eivät saa hoidoista apua, kaikki muut jotka tunnen, ovat hoidoissa onnistuneet. Kelan tuet on käytetty, joten seuraava menisi omasta pussista kaikkineen niin luulen että rahat ei siihen riitä ja nyt kolme hoitoa on osoittaneet, että mun kroppa ei vaan toimi enää, olisiko koskaan edes toimutkaan vaikka olisi aikaisemmin yrittämisen aloittanut. Ikää siis kohta 34v.

   Taidan poistua nyt hetkeksi takavasemmalle nuolemaan haavoja ja miettimään jatkoa. Mukavaa ja aurinkoista kesän odotusta kaikille kaikesta huolimatta!

  • #12290
   Almuska
   Osallistuja

   Pinpin, mulla alkoi kortisoni heti hoidon alussa eli silloin kun piikityksetkin. Alkuun isommalla ja sitten pienenettiin. Tarkoitus oli jos testi on positiivinen sitä tulee jatkaa, mutta negasta sitä voi lähtä tiputtamaan hiljalleen pois. Viimisen hoidon tuoresiirrosta nega, mutta jatkettiin kortisonia kun tarkoitus oli perään kokeilla PAS:ia omaan kiertoon, no ovista ei tullut ja päädyttiin lääkkeelliseen PAS:iin. Eli mulla on kortisoni mennyt tässä aika pitkään mukana. Nyt kun tästä saa sen tuloksen niin se on tarkoitus tiputtaa pois, kun seuraava PAS on syksyllä jos on.

   Mullakin määrättiin veritesti tasan kaks viikkoa siirrosta, eli aika myöhään ja sen takia mulla aina nää menkat ehtii kertoa tulostaan ennen testiä. Normikierto 28-30päivää, niin nyt mennää jo päivässä 31.

   Onneksi muutto pitää kiireisenä niin ei ehdi nyt murehtia, murehditaan sitten kun kamat on kannettu uuteen taloon, mikä tulee olemaan turhan iso meille kahdelle + kahdelle koiralle.

  • #12279
   Almuska
   Osallistuja

   Mun piinailut tais olla tässä 🙁 toki se fiilis negasta on ollut kokoajan, mutta nyt se vain vahvistuu kun pientä vuotoa alkanut tulemaan. Tuntuu taas turhalle mennä maksamaan testistä, mutta kuulemma pitää tehdä vuodosta huolimatta. Vasta tuloksen tultua voi jättää lääkitykset pois ja alkaa tiputtamaan kortisoniakin pikkuhiljaa pois.

   Henkinen vointi on siinä pisteessä, et tekis mieli soittaa klinikalle et heittäkää mäkeen ne kaks alkiota, et en enää jaksa eikä ole rahaakaan maksaa turhasta, tää kroppa on mikä on eikä paremmaksi muutu vaikka tekisi mitä 🙁

   Toivottavasti muilla menee paremmin!

  • #12269
   Almuska
   Osallistuja

   Täällä piinaillaan myös. Ke olis testipäivä, voi olla että menen jo ti kun ke on töiden puolesta huone päivä lähtä missään käymään. Fiilis on taas samakuin ennenkin, eli negaa odotellessa. Mulla on nyt kaksi kertaa ollut käytössä Lutinus tuon Lugejen huonon saatavuuden takia. Lutinusta laitetaan 1 kapseli 3krt päivässä.

   Eilen käytin koiran kastraatiossa tutulla el.lääkärillä, niin hän alkoi esittelemään siskon tytön raskauskuvia ja hehkutti sitä. Kyseessä nuori tyttö ja vahinkoraskaus ja nyt tulossa identtiset kaksoset. Koita siinä sitten nyökytellä ja pitää naama peruslukemilla kun olis tehnyt mieli huutaa…
   Meillä taitaa olla nyt koko perhe lisääntymiskyvyttömiä koiria myöten. Narttu sterkattu jo aikaisemmin.

   Tsemppiä kaikille!

  • #12227
   Almuska
   Osallistuja

   Mulla oli siis PAS viime ke. Ei ollut paljoa fiiliksiä sen jälkeen. Yksi alkio oli sulatettu, pakkaseen mennessä ne oli 8-soluisia, mutta sulatuksen jälkeen vain 4-soluinen. Kuulemma vielä siirtokelpoinen ja näistäkin on raskauksia alkanut… Ei paljon jaksa uskoa kun ei ole alkanut niistä hyvistäkään. Eivät tuolla klinikalla tee kahden alkion siirtoja oikein mielellään, en tiiä mitä niille kahdelle tekisi mitä pakkasessa vielä on. Tuntuu turhalta hakea aina yksi rupualkio matkaan ja maksaa siitä itsensä kipeeksi, ei ole yksityisellä halpaa tuo pelkkä siirtokaan. Ärsyttää muutenkin kun Lutinukset tekee tais kaiken maaailman oireita, mutta onneksi järki jo osaa sanoa et kaikki johtuu vain lääkkeistä.
   Onneksi nyt sentään pystyy liikkumaan normaalisti kun ei ole punktiota takana, liikunnasta saa kuitenkin haettua sitä hyvää oloa. Ensi viikolla testi ja sen jälkee alkaa muuttorumba. Kesä huilataan ja syksyllä mietitään niiden kahden kohtaloa.

   Tsemppiä kaikille piinailijoille, toivottavasti joku teistä toisi tänne välillä plussauutisia 🙂

  • #12116
   Almuska
   Osallistuja

   Pahoittelut kaikille pettyneille 🙁

   Itsellä on keskiviikkona siirtopäivä. Kysyin kahden alkion siirrosta, mutta ei ollut oikein innostunut siitä. Käyn siis yksityisellä, mutta punktiot ja siirrot tehdään yhteistyöklinikalla, joka sitten viime kädessä päättää miten toimitaan. Joten saa nähdä miten käy. Nyt ei ole jaksanut paljoa edes miettiä koko siirtoa kun olen pakkaillut ja järjestellyt asioita muuttoa varten. Vähän ahdistaa jo uuden kodin sisustaminen kun on kolme makuuhuonetta, että mitä ihmettä niihin kahteen laittaa. Vaikuttaa vahvasti siltä, että lastenhuoneeksi niitä ei tarvita, ehkä koirat saavat molemmat omat huoneet 😉

   Pinpin, mun mielestä Menopurilla on sama kuin muillakin noilla lääkkeillä, että se otetaan aina samaan aikaan päivästä. Itse pistin kaksi ekaa hoitoa aina illalla klo 21 ja viimisin piti hoitaa aina klo 17 kun siihen hoitoon tuli pari ilta menoa, enkä viitsinyt piikkejä kannella mukana.

  • #11949
   Almuska
   Osallistuja

   Aloitin uuden ketjun jonne voidaan jatkaa, tämä alkaa olla sen verran pitkä, että puhelimella selaaminen on aika työlästä.

  • #16983
   Almuska
   Osallistuja

   Joo, voi olla et tuo selittää sen eron kun mulla oli lääkkeellinen siirto, silloin ehkä sitä tarvitaan enemmän kuin luonnollisessa siirrossa. Täytyy katsoa miten menee seuraavaksi, kun meinasin kysyä et jos yritettäisiin luonnolliseen kiertoon viimeinen PAS yritys.

  • #16980
   Almuska
   Osallistuja

   Ymmärsinkö oiken, sunnuntaina aloitit luget ja tiistaina siirrettiin 6päiväinen blasto? On kyllä hieman erilaiset lääkärien toimintatavat jos näin on.
   Mulle siis tehtiin äskettäin PAS ja kyseessä oli 6päiväinen blasto, lääkärin mukaan oli tarkkaa, että siirto on kuudentena lugesterone päivänä. Aloitin siis luget 22.10 ja siirto oli 27.10. Negaan tämäkin siis päättyi, ettei mun osalta ollut ainakaan merkitystä millään 🙁 Toivottavasti teillä päättyy parempiin uutisiin.

  • #16934
   Almuska
   Osallistuja

   Nyt PAS:in aikana ei ole ollut käytössä, kun mulle on nämä tehty lääkkeelliseen kiertoon, niin ei olla nähty että voisi olla hyötyä, kun pääasiassa ne taitavat auttaa vain niihin munasoluihin.
   Toki voisi kysyä jos tämä PAS ei onnistu, et kokeilisi niitä seuraavaan, jos jaksaa odottaa niin kauan että alkaisivat vaikuttamaan.

  • #16928
   Almuska
   Osallistuja

   AMH on mitattu, mutta en muista paljon oli, lääkärien mukaan ihan ok, eivät ainakaan maininneet että olisi alhainen. Lääkäriltä silloin kysyin et lopetanko lääkkeen kun piikitys alkaa, mutta sanoi että voi jatkaa hoidon ajan, ei ole mitään haittaa. Mullakin oli annostus tuo 3tab./päivä.
   Olen huomannut että lääkäreillä on monista asioista aika erinäköisiä mielipiteitä.

  • #16921
   Almuska
   Osallistuja

   Mulla kahdessa ensimmäisessä IVF:ssä tulos oli 1 alkio tuoresiirtoon ja 0 pakkaseen per hoito, kummastakin tuli nega. Kahdessa seuraavassa söin DHEA:ta 3-4kk ennen hoitoa ja hoidon aikana ja toisesta saatiin 1 tuoresiirtoon ja 3 pakkaseen, viimeisestä saatiin 1 tuoresiirtoon ja 2 pakkaseen, eli minulla tuosta DHEA:sta oli jotain hyötyä, mutta yhtään positiivista tulosta ei olla saatu. Nyt on PAS:ta menossa piinailut ja 1 vielä pakkasessa.

Luet parhaimillaan 9 vastausketjuja