Kirjoitetut vastaukset

Luet parhaimillaan 13 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #17243
   Hope
   Osallistuja

   Moikka!

   Meille syntyi täydellinen pieni mies 5.12 viikoilla 38+6. Synnytys käynnistettiin 4.12 koska lapsivettä tihkui sunnuntaiaamuna hyvin pieni määrä, jonka kävimme synnärillä tarkistamassa.

   Lopulta poika syntyi kiireellisellä sektiolla pitkittyneen avautumisvaiheen vuoksi, sektiossa selvisi että vauva oli myös avotarjonnassa, mikä saattoi olla pitkittymisen syy.

   Nyt olemme kotona nauttimassa toisistamme! 🙂 Ihanaa odotusta ja tsemppiä kaikille.

  • #17169
   Hope
   Osallistuja

   Lämpimät onnittelut Rauhan tie! Todella ihana kuulla että teillä meni kaikki hyvin ja pieni tyttönne on nyt vierellänne. Meillä tuli tänään täyteen 38+0 ja kovasti odotellaan milloin alkaa tapahtua, jännittää että meneekö kaikki loppuun asti hyvin.

   sS, aivan älytöntä kohtelua! Palautetta menemään, ei noin voi ammattilainen toimia. Tuo hetki on kuitenkin niin ainutlaatuinen ja tärkeä.

  • #16877
   Hope
   Osallistuja

   Jossu T, onnea plussasta! 🙂 Meillä oli myös lääkkeellinen PAS ja muistelen ettei raskausoireita ollut juurikaan ennen viikkoja 8-9. Rinnat olivat hiukan arat jo ennen plussaa, mutta ymmärtääkseni luget saattavat tehdä sen myös. Minulla oli pientä nipistelyä mahassa ennen varhaisultraa, mutta muutoin todella vähän oireita.

   Viikkojen 8-9 paikkeilla alkoi lievä pahoinvointi ja rintojen arkuus jatkui useamman viikon. Maha oli myös sekaisin alkuraskaudesta, mutta en muista tarkkaan miltä viikoilta alkaen.

  • #16746
   Hope
   Osallistuja

   Rauhan tie, olen todella pahoillani. En voi kuin kuvitella millainen olo teillä nyt on.

   Voidaanko synnytykseen nyt valmistautua eri tavalla kun tilanne tiedetään? Voimia ja kaikki positiiviset ajatukset sinne suuntaan.

  • #16741
   Hope
   Osallistuja

   Paljon onnea Pinpin! 🙂 <3

  • #16714
   Hope
   Osallistuja

   Juu mulla oli myös alussa maha sekaisin ja mietin että eikö sen ummetuksen pitänyt olla yleisempi oire, mutta se iskee mahdollisesti sitten myöhemmin raskaudessa kun alkaa tila käymään vähiin.

   Meillä sanottiin vielä siinä viikon 12 ultrassa, että katsotaan ensin näkyykö mitään mahan päältä ja jos ei niin sitten alakautta. Eli noilla viikoilla se mahan päältä katsominen voi olla vielä haasteellista.

  • #16704
   Hope
   Osallistuja

   Minulla oli alkuraskaudesta ihan samoja oireita, joten jos kivut eivät ole todella kovia ja veristä vuotoa ei tule, en huolestuisi liikaa. Neuvolan laitteet kuulostavat hieman vanhanaikailista. Tehtiinkö ultra mahan päältä?

   Tiedän tuon hermoilun tunteen, mutta koita ottaa rauhassa ja odottaa sitä 24.päivää. Jos tilanne ei muutu radikaalisti, en vielä lähtisi liikaa huolehtimaan. Mutta jos paniikki kasvaa liian suureksi, niin sitten vain yksityiselle tsekkaukselle. Kaikki tsempit täältä sinne suuntaan!

  • #16700
   Hope
   Osallistuja

   Alma, meillä neuvolassa kuunneltiin sydänäänet vasta viikon 12 jälkeen. Sanoivat etteivät silloinkaan välttämättä kuulu, varsinkin jos istukka on edessä, tämä siis dopplerilla kuunnellessa.

   Itse kävin viikolla 10 paniikkiultrassa yksityisellä kun tuntui että raskausoireet katosivat. Ymmärtääkseni esim Terveystalolla (meillä tehdään kunnankin ultrat siellä) on hyvät laitteet ja varmasti monella muulla yksityisellä.

   Onko sulla kivut jatkuneet?

  • #16660
   Hope
   Osallistuja

   Me käytiin niskapoimu- ja rakenneultrissa kun haluttiin tietää että näyttääkö kaikki olevan kunnossa. Meille ei kuulunut muita ultria kuin varhais-, niskapoimu- ja rakenneultra, joten ihan vaan senkin takia mentiin noihin että nähtäisiin pikkuinen.

   Vaikka np- ja rakenneultra jännittivät todella paljon, olisimme kyllä halunneet myös tietää jos siellä näkyisi heti jotain hälyyttävää. Omaa jännitystä nuo ultrat kyllä helpottivat, kun sai tietää että kaikki näyttää niissä hyvältä. Tietty on se vaara että sieltä tulee huonoja uutisia, mutta koen että olisimme halunneet siihenkin rauhassa valmistautua raskauden ajan.

   Tuosta kalaölystä muistelisin, että tulisi suosia nimenomaan kalaöljyä, eikä kalanmaksaöljyä A-vitamiinipitoisuuden vuoksi, mutta en ole nyt satavarma. Itse olen syönyt Mama monivitamiinia ja maitohappobakteeria.

  • #16647
   Hope
   Osallistuja

   Kiitos vastauksesta RJP76! Ihana kuulla että teillä meni noin hyvin. 🙂 Neuvolatätikin sanoi, että nämä ovat niin yksilöllisiä ettei heti voi mitään johtopäätöstä vetää. Tuo tämänhetkinen trendi vaan pisti itseä mietityttämään, ärsyttää kun pitää kaikesta alkaa heti stressata.

  • #16643
   Hope
   Osallistuja

   Onnea Susanna! Nuo tunteet kuulostavat niin tutuilta 🙂 Vaikka tuntuu että aika menee hitaasti, niin kyllä se varhaisultrapäivä sieltä tulee.

   Itse aloin vähän stressaamaan edellisen neuvolakäynnin jälkeen tuota SF-mittaa. Neuvolatäti sanoi, että on hieman laskusuunnassa ja jäädän seuraamaan kehitystä. Eli periaatteessa ei vielä mitään hälyyttävää, eikä tullut lähetettä ultraan, mutta inhottavasti heti tartuin tuohon että on jotain vähän edes normaalista poikkeavaa.

   Onko muilla ollut tuolla alakäyrällä masumitta? Meillä on pikkuhiljaa lähestynyt alakäyrää, mutta ei ole menty sen alle. Viikkoja neuvolakäynnillä oli 30+1.

  • #16594
   Hope
   Osallistuja

   Jennitar, mulla tuli ensimmäinen ihan verinen vuoto yhdellä pyyhkäisyllä juuri 5+4. Tämän jälkeen tuli kuvaamaasi rusehtavaa vuotoa muutaman viikon välein aina yhden pyyhkäisyn verran ja loppui joskus viikoilla 18. Nyt on 29+5 ja tähän mennessä ainakin kaikki ollut kunnossa. Minulle on neuvolasta sanottu, että jollain limakalvot vain ovat verekkäämmät ja tuota rusehtavaa vuotoa saattaa tulla silloin tällöin. Minulle sanottiin, että jos on runsasta ja veristä vuotoa johon liittyy kipuja, niin silloin kannattaa käydä tarkituttamassa, mutta pienestä määrästä ei kannata vielä huolestua.

  • #16414
   Hope
   Osallistuja

   Onnea Alma plussasta! Panadolia saa ymmärtääkseni ottaa sen 1g kolme kertaa päivässä. Itse teloin polveni viikonloppuna ja nämä olivat lääkärin ohjeet ja totesi, että näin voi toimia läpi raskauden.

   Minulla oli alkuraskaudesta myös menkkakipuja ja noin viikolle 17 tuli muutaman viikon välein niukkaa vuotoakin. Ensimmäinen vuoto oli 5+4 aikoihin ja olin ihan varma, että meni kesken, mutta toisin kävi. Ja kuten Rauhan tie sanoi, älä googleta. Tein sen virheen alkuraskaudesta ja sain siitä ainoastaan turhaa huolta. Koita ottaa nyt rennosti (helpommin sanottu kuin tehty) ja kyllä se tiistai tulee sieltä eteen.

   Minulla katosi raskausoireet totaalisesti varhaisultran jälkeen ja olin silloin myös aivan varma että meni kesken, mutta ei mennyt. Kaikki on niin yksilöllistä, että johtopäätöksiä on vaikea vetää.

   Tsemppiä Alma! Kyllä kaikki menee hyvin. 🙂

  • #16265
   Hope
   Osallistuja

   Jossu T, itseasiassa lääkäri selitti että usein nuo rakkulat eivät ole tyhjiä, vaan munasolut sisällä eivät vain ole tarpeeksi kypsiä, jotta ne irtoiaisivat punktiossa. Jos oikein muistan, niin tähän oli juuri tuo Orgalutran apuna. Minulla tuplattiin toiseen punktioon se annos ja heti saatiin suurempi osa näkyvistä rakkuloista ulos.

  • #31285
   Hope
   Osallistuja

   Valitettavasti noille arvoille ei ole ymmärtääkseni mitään selkeitä viitearvoja, ilmeisesti ne saattavat vaihdella paljon eri raskauden ajankohtina. Ymmärtääkseni kuitenkin tuon pappa – arvon tulisi olla toista arvoa suurempi, eli jos ne ovat toisinpäin niin se voi olla merkki jostain ongelmasta, mutta tämäkään ei ole kiveen kirjoitettu. Vasta niskaturvotus ja äidin ikä mukaan otettaessa saadaan riskiarvo.

   Omassa raskaudessani minulta otettiin nuo arvot hieman myöhemmin kuin sinulla, mutta vertailuksi (vaikka sitä on hyvin vaikea tehdä) minulla oli s-pappa 682 mU/I ja s-hCG-B-V 39 ug/l. Meidän pojalla ei ollut niskaturvoitusta ja riskilukema oli jotain 1:39 000 eli siitä saatiin äärimmäisen pieni riski.

Luet parhaimillaan 13 vastausketjuja