Kirjoitetut vastaukset

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #4932
   Hilla
   Osallistuja

   Heippa,

   no keskenhän tää mulla sitten meni viikoilla 8+2 :-(, ihan itsekseen, onneksi. Jotenkin ajatus lääkkeellisestä keskeytyksestä pelotti. Eilen kävin sitten ultrassa, joka olisi ollut se tarkistusultra, jossa olisi katsottu onko kasvua sikiössä tapahtunut. Siellä todettiin, että ihan ookoosti on kohtu tyhjentynyt (ei tarvitse kaavintaa), mutta sen verran huonosti, että cytoteceja lääkäri ehdotteli. Se nyt jäi kuiteskin vielä mun tahdosta.

   Voihan Heimunen, toivon niin kovasti kuulevani sulta hyviä uutisia, olen tosi pahoillani teidän puolesta :-(. Me ollaan sun kanssa ikävän samanlaisessa tilanteessa, kun eihän mullakaan näkynyt mitään siinä ekassa varhaisultrassa. Kyllä siinä tutkimuspöydällä sai nieleskellä sanattomana ja tuijotella epäuskoisena tyhjää ruutua :-(. Kysyin eilen lääkäriltä, että mikä on hänen paras arvaus, että näin käy (mullakin siis jo toistamiseen). Lääkäri sanoi heti ensimmäisenä, että PAS -alkioilla raskaus alkaa useammin, mutta menee myös kesken useammin. Jäi kysymättä, että kuinka paljon suurempi se keskenmeno riski siis onkaan. Mitä sulle Heimunen nyt tapahtuu, ultrataanko kuitenkin uudelleen?

   Jatkoa en usko meille tulevan. Lääkäri kysyi kyllä siitä ja sen verran tokenin, että pyysin mun hormonitasojen mittausta. Lisäksi meille tehdään kromosomitarkistus. Joskus sitten myöhemmin syksyllä sovittiin käynti, jossa voidaan puida tapahtunutta ja miettiä tulevaa.

   Edelleenkin mun on todettava, että kyllä niitä raskauksia tällä keinoin onnistuuksin, joten ihan oikeasti tällä palstalla on tilastojen mukaan tultava kohta kauhea onnistumisien piikki :-). Toivottavasti Vohveliini aloitat sen sillä haamulla :-)! Paljon lykkyä ja onnea kaikille omiin vaiheisiinsa :-)!

  • #4899
   Hilla
   Osallistuja

   Hei! Tulin kertoilemaan sellaista, että tänään (maanantaisen varhaisultran jälkeisessä) tarkastusultrassa mun ja lääkärin suureksi yllätykseksi putkahti ruudulle näkyviin ruskuaispussi ja pienenpieni alkio, vaikka siellä ei pitänyt olla mitään. Alkio on paljon pienempi kuin mitä pitäisi, eikä lääkäri juurikaan toiveita antanut jatkoon. Mutta sanoi heti, että tätä on pakko jäädä kuitenkin seuraamaan. Eli seuraava ultra ja hcg mittaus on sitten ensi viikon lopulla, jollei nyt sitten keskenmenoa luonnollisesti tule. En minäkään siis juurikaan uskalla mitään toivoa, ja jotenkin sekava olo. Luulin oikeasti, että nyt sitten vaan lääkkeelliseen keskeytykseen, että asia oli jo selvä, ei siellä mitään ole. En pikaisella googletuksella löytänyt yhtään onnistumistarinaa tämmöisestä tilanteesta, jossa alkion ikä tiedetään ihan täysin, mutta kasvu ollut selkeästi hitaampaa ja lääkärin sanat kun pitää mielessä, niin tämä kyllä keskeytyy ennemmin tai myöhemmin. Mutta nyt kai sitten vielä oon raskaana :-O.

  • #4856
   Hilla
   Osallistuja

   Heippa vielä!

   Minäkään en osaa Liitu sanoa, kertooko oireettomuus mitään. Toivottavasti ei :-).
   Hyvältä kuulostaa Katras sulla kehut 🙂 ! Kunpa se nyt sitten tarttuisi ja kasvaisi hyvin!

   Mulle on ollut pelastavaa, että oon voinut nyt tänne kertoilla mun vaiheista ja eritoten tästä eilisestä ultrasta. Tällä kertaa me ei kerrottu yhtään kenellekään siirrosta tai edes plussasta. Niinpä nyt ei ole ketään, kenelle olisi tarvinnut asiaa selittää tai toisaalta ketään, kenen kanssa olisi saanut puida tätä asiaa. Lämmin kiitos siis teille tuesta, jota oon saanut :-). Minä jään myöskin pois täältä, sillä en enää taida sopia tämän pinon aihealueeseen. Tosin, ihan kokonaan en malta kyllä pysyä poissa, aivan varmasti käyn katsomassa teidän kuulumisia :-).
   Soitin eilisen verikokeen tuloksia, joiden mukaan HCG arvo oli pientä vaille 7000. Se kuulemma vastaa arvoa, joka olisi ollut jo viikko sitten. Myöskin mahassa on alkanut nippailemaan siihen malliin, että ei mun varmaankaan tarvitse lääkkeelliseen tyhjennykseen mennä. Luonto hoitaa. Ja elämä jatkuu :-).

   Aurinkoista syksyä teille kaikille 🙂 !
   -Hilla-

  • #4850
   Hilla
   Osallistuja

   Yöutu, mulla piti eilen olla 7+2. Ja juu, oikeassa olet, on onni onnettomuudessa, että ei pidempään mennyt väärässä luulossa. Ja sekin on hyvä, että kohdussa ei oikeastaan mitään ole. Eli nyt kun vuoto toivottavasti alkaa, ei tarvitse pelätä mitä sieltä tulee. Ja jotenkin luotan siihen, että vuoto kyllä itsekseen alkaa. Jos ei perjantaihin mennessä ole tullut, niin ajattelin yrittää sopia mahdollisimman pitkän odotusajan ennenkuin lääkkeellisen tyhjennykseen pitää mennä.
   Mua hymyilytti Ilona toi sun ”paskat näihin ikinä totu”. Niin se taitaa olla, kun aina sitä vaan jaksaa toivoa parasta ja suunnitella kaikkea sen mukaan. On kamala vetää lyttyyn ne haaveet ja ajatukset mitä oli, ja rakentaa taas tulevaisuus uusilla ajatuksilla. Lääkäri kysyi eilen, että tarviinko sairaslomaa. En ottanut vaan töihin tulin. Eihän tää nyt kotona rypemällä parane.

   Ja oikeasti, tilastojen mukaan osa näistä siirroista ihan oikeasti onnistuukin. Joten paljon onnea teille, keillä piinapäivät on meneillään tai kohta alkaa 🙂 !

  • #4843
   Hilla
   Osallistuja

   Kävin ultrassa, huonoja uutisia tuli :-(. Löytyi raskauspussi, joka oli tyhjä. Ei alkiota. Ei sydämen sykettä. Ei mitään. Taas meni näin, olo on kyllä niin huijattu. Tätä se siis tiesi se viikkonäytöllinen testi, joka ei näyttänyt niitä viikkoja joita olisi jo pitänyt. Vaikka muuten kyllä raskaustesti näyttää oikein vahvaa viivaa, vahvempaa kuin kontrolliviiva on. Määhän oon tähän asti Lugestronia laitellut ja saattaa olla, että se on estänyt keskenmenon tulon kunnolla. Tänään kävin sitten hcg-verikokeessa ja perjantaina on uusintaultra, jos vuoto ei ala siihen mennessä. Jollei ole alkanut perjantaihin mennessä, niin sitten lääkkeelliseen tyhjennykseen.
   Tämä nyt sitten oli meidän osalta tässä. Alkio oli viimeinen, enkä uuteen munasolujenkeräykseen lähde. En kyllä tiedä, että pääsisinkö edes. Lääkäri sanoi, että tehdään joskus myöhemmin lääkärikäynti, jossa mietitään tulevaisuuden vaihtoehtoja. Nyt kyllä ei jaksa ajatella mitään.

   Onnea Katras huomiseen siirtoon :-)! Ja Liitulle ja Vohveliinille myöskin paljon hyviä tuulia tuleviin testipäiviin :-). Ja Ilona, olen pahoillani, että siirto ei tuottanut tulosta :-(. On tämä vaan niin kovin ennalta arvaamatonta.

   • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten Hilla.
  • #4823
   Hilla
   Osallistuja

   Näin ”ulkopuolisena” tuntuu sille, että Ilona tuo ovistestin tulos voi kyllä kääntyä vielä ihan miten vaan. Lauantai on jo huomenna, toivottavasti oisi plussaa :-)…

   Pääsitköhän siirtoon tänään Liitu? Toivottavasti :-)! Ja toivottavasti sulatus ja kaikki menee hyvin sinullakin Vohveliini!

   Mulla on mennyt ihan rauhallisesti viime päivät, nyt vaan alkoi yhtäkkiä hiipimään ihan kamala jännitys maanantaina olevasta varhaisultrasta. Mitähän siellä tulee näkymään…

  • #4786
   Hilla
   Osallistuja

   Heimunen, JEEEE 🙂 🙂 ! Ihan mahtavaa!

   Jäin miettimään Tellun ja Yöutun kirjoitukset luettuani, kuinka hirveänkauheaa on keskenmeno tällaisessa tilanteessa, jossa sitä raskautta on yrittämällä yritetty ja odotettu. Se on kyllä niin väärin. Onneksi Tellu sulla nyt kuitenkin on hienosti asiat ja toivottavasti Yöutunkin on mahdollista jatkaa yrittämistä. Jos niin pitkälle tässä raskaudessa pääsen, missä vaiheessa Tellu nyt olet, niin luulen mulla menevän ihan samoin nuo ajatukset. Eilen huomasin miettiväni, että koska sinne neuvolaan soitan. Ajattelin, että ensiviikon aikana, mutta selitän siinä samalla sitten, että tää saattaa mennä kesken. Sitten tajusin, että mitä ihmettä. Ei kai sellaista kuulu selittää siinä yhteydessä?!? Kävin myöskin vilkaisemassa jotain hiljaittain plussanneiden keskustelua. Ne miettivät jo kovasti, että koska kertoa muille ja joko on tehty hankintoja ym. Mää mietin vain, että jos vaikka pääsisin sinne varhaisultraan saakka, enkä pystynyt ollenkaan samaistumaan heihin. Olen myöskin hienosti pystynyt tartuttamaan tämän myös mieheeni, joka ei ole moneen päivään puhunut koko vauvasta mitään. Eilen sitten varovasti kysyi, että onko mulla ollut mitään erikoista tuntemusta vai onko kaikki vielä hyvin. On mulla ihan hyvin, mutta mistä sen tietää, onko sekin merkki hyvästä vai huonosta. Jos ei ole mitään erikoista oloa tai erikoista oireilua. Mistä voi tietää, ei mistään. Huh.

  • #4761
   Hilla
   Osallistuja

   Katras, no niitäpä ei tarvinnut kauaa sitten odotella! Keskenmenon jälkeen mullakin oli erilaiset kuukautiset, ne kesti pisempään ja sen jälkeinen kierto oli lyhyt, voi se varmasti vaikuttaa. Tuli vaan mieleen sekin, että kuinkahan paljon vaikuttaa noi lugestronit, kasvattaakohan ne tavallista kiertoa enemmän limakalvoa tai jotain, joka sitten vaikuttaa kuukautisten runsauteen…
   Mulla on se ultra maanantaina, samalla viikolla kuin sulla sitten siirto. Toisaalta lyhyt aika siihen, mutta silti niin pitkä.

  • #4757
   Hilla
   Osallistuja

   Katras, ajattelen ihan samoin, että kyllä sinne neuvolaan ehtii mennä, jos kaikki jatkuu onnistuneesti. Tuohon hormoninnousuun olen yllättävän rauhallisesti suhtautunut. Kun eihän sille mitään voi itse tehdä. Toisaalta mulla ei ole mitään vertailupohjaa keskenmenneeseen raskauteen, koska siinä testasin vain kaksi testiä ja uskoin niitä. Voisi olla itselle parempi, jos jollain tavoin voisi todeta nyt raskauden alkaneen paremmin. Onko sulla jo kuukautiset alkaneet lugejen jälkeen? Toivottavasti tulisi jo pian, niin pääsisitte uuteen alkuun :-).

   Ilona, oikeinoikein paljon onnea nyt matkaan sen pikkualkion kanssa 🙂 ja kiitos kauniista toivotuksesta! Voi kuinka jännittävää, seuraan ihan täpinöissäni kuinka käy…

   Heimusta minäkin mietin, että mitähän kuuluu…

  • #4737
   Hilla
   Osallistuja

   Olipa Katras iloinen uutinen se, että voit jo paremmin pettymyksen jälkeen ja että olette ajatelleet jatkaa! Ja että vielä alkioita pakkasessa on, se on hienoa :-).

   Ja Ilona, 16 munasolua, ihan mahtavaa :-)!

   Mulla edelleen ”piinapäivät” jatkuu, olen edelleen kovin varpaillani, vaikka siihen ei mitään erityistä syytä olekaan (paitsi se keskenmeno 7. viikolla). Sain varhaisultra-ajan vajaan parin viikon päähän maanantaiksi. Ja vaikka hoitaja puhelimessa kehoittikin varaamaan neuvola-aikaa heti, jotta neuvolassa voivat suunnitella ajankäyttöään, en ole sitä tehnyt. Tänä aamuna vasta sain aikaiseksi testata digitaalisella viikkonäytöllisellä, joka sitten näytti ”Raskaana 2-3”. Laskennallisesti pitäisi olla jo 3+, joten ei ne hormonitasot kai sitten kovin korkeat ole, mutta on ne kuitenkin noussut.

   Paljon odotan, että täältä plussauutisia kuuluisi :-). Monella on lähiaikoina siirtoja luvassa, joten toiveita on :-)!

  • #4717
   Hilla
   Osallistuja

   Voihan voi Katras, niinkö se nyt menikin :-(. Olen tositosi pahoillani, vaikutti jo niin hyvälle.

   Heimunen, pidän kuitenkin vielä peukkuja, jos vaikka kuitenkin… no, muutaman päivän kun jaksat, niin tietää ihan kunnolla.

   Ilonalle, Vohveliinille ja Liitulle paljon onnea tuleviin hoitoihin ja siirtoihin :-)!

   On tämä tosiaan oikeata jännitysnäytelmää ja tilanteet saattaa muuttua ihan hetkessä. Ei mikään ihme, että tässä tuntuisi voimat välillä loppuvan tai että tulee tarve pitää taukoa, jokainen kierros on henkisesti tosi raskas. Lueskelin eilen jotain toista palstaa, missä joku juuri plussannut mietti pitääkö lapsen vai ei. Vähän alkoi oikein ärsyttämään sen mietintä. Mulle tuli siitä sitten hassu ajatus mieleen, että hedelmöityshoidoista raskautuneet taitaa olla aika lähelle ainoita, missä abortteja ei esiinny…

  • #4705
   Hilla
   Osallistuja

   Heimunen, vaikuttaa lupaavalta :-)!Toivon tosi kovasti, että viivat vaan senkun vahvistuu!
   Ja juu, mulla tosiaan oli kanssa 14 päivää siirrosta virallinen testipäivä. Piina ei tosin ole siihen päättynyt, vaikka yhdenlainen etappi olikin. Nyt yritän päästä yli sen ajan kohdan, jossa viimeksi meni kesken. Ja sen jälkeen yritän varhaisultraan. Tällä hetkellä en osaa ajatella sen pidemmälle…

  • #4698
   Hilla
   Osallistuja

   No niin mää muistelin, että tuut mua tasan viikon perässä. Mun nipukasta en tiedä yhtään mitään, varmaan saisin jonkun slaagin, jos sen lugeja laittaessa tuntisin :-D. Mutta oon kanssa ollut viluinen ja rinnat on tosi arat. Viikolla oli kanssa parina päivänä jomotusta alamahassa siihen malliin, että jo epäilin kuukautisten tulevan.

  • #4694
   Hilla
   Osallistuja

   Kiva kuulla Katras :-)! Koska sulla olikaan se virallinen testauspäivä? Ihan alkoi jännittää sun puolesta…

  • #4690
   Hilla
   Osallistuja

   Pikaista paranemista Heimunen! Toivottavasti siinä kävisi juuri päinvastoin, että se alkio naaauttisi lämmöstä :-)…
   Mulla oli kanssa kasa ovulaatiotestejä kotona, joita en meinaa enää tämän jälkeen käyttää. Senpä vuoksi olen kanssa niillä ”testaillut” ja ainakin niillä joita mulla on, on hcg:n nousu näkynyt jo aika aikaisin. Tosin olen ainakin kuvitellut tietäväni, että mitä siinä ovistikussa kuuluisi näkyä ilman ovista ja että mikä on johtuu jostain muusta.

   Katras, voihan höh :-(. Toivottavasti se nyt kuiteskin alkaisi vahvistumaan. Ainakin mun mielestä kuulostaa hyvältä, että apteekin oma näyttää jotain, vaiika edes haamua. Se kun ei ole ihan herkin testi ja kuitenkin aikas luotettava. Voin olla ihan hakoteillä, mutta itse ajattelen niin, että jos hcg:n arvo kaksinkertaistuu kahdessa tai kolmessa vuorokaudessa, niin jos alun arvo on vähän, se on vähän vielä vuorokaudenkin päästä. Mutta sitten vaikka jo viikon päästä vuorokauden kasvu hcg:n arvossa voi olla ihan tosi paljon.

   Oon päässyt eilisestä epätoivon olosta. Tein eilen illalla vielä uuden apteekin oman ja jostain syystä se näytti selvästi vahvempaa viivaa kuin eilisaamuinen testi. Ehkä mää yritän alkaa uskoa, että raskaus on alkanut.

   Hyvää viikonloppua kaikille!

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua