Kirjoitetut vastaukset

Luet parhaimillaan 13 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #27288
   Hopea
   Osallistuja

   Onnea uusille plussanneille ja Surulle tsemppiä viime metreille! ?

   Mulla on ollut kirjautumisongelmia, niin on tänne kirjoittelu jäänyt… Mutta meille syntyi tyttö (3900g ja 52cm) 8.12. raskausviikolla 41+2. Raskaus meni loppuajasta ihan hyvin, mitä nyt normaaleja raskausvaivoja oli. ? Synnytys olikin sitten toinen tarina. ? Tai sekin meni hyvin vauvan syntymään saakka, kivunlievityksenä oli vain ilokaasu, amme ja TENS. Istukka ei sitten vaan meinannut irrota, sain ison verenvuodon, verenpaineet romahti eikä kanyyleita saatu enää laitettua. Piti jo elvytysryhmä kutsua paikalle… Päädyin lopulta kaavintaan, ja sillä saatiin vuoto hallintaan. Veriarvojen korjaantumiseen tarvittiin mm. 7 pussia punasoluja ja paljon muuta lisäksi. Mutta nyt alkaa jo elämä voittaa ja ollaan vietetty vauvantuoksuista, väsynyttä, mutta niin ihanaa vauva-arkea. ❤

  • #19297
   Hopea
   Osallistuja

   Hienoa, että Saaralla alkaa helpottaa ja ootte kotiin päässy. ?

   Stark: Mullakin katoili välillä kaikki raskausoireet alussa, mutta nyt mennään viikoilla 16+2, ja kaikki hyvin. Toivottavasti teilläkin kaikki sujuu hyvin. ❤

   Maiku: Meidän tyttö syntyi viikoilla 41+0, ja painoi 3680g. Ekassa raskaudessa mulla ei ollu radia. HCG:t meillä oli silloin alussa tosi matalat (39 pp14), ja synnytyksessä huomattiin, että on lisäistukka ja lisäksi kalvoissa verisuonia. Eli jotain kummaa siinä istukan kehityksessä oli. Mut edellisessä raskaudessa tuo PAPP-A oli 0,01 ja nyt sentään 0,34, niin en oo niin huolissaan kun ekalla kerralla. ? Ja samaa oon kuullu minäki, kuin Purina, että hedelmöityshoitoja saaneilla tuo PAPP-A on herkemmin matala.

  • #19199
   Hopea
   Osallistuja

   Minäkin täällä seinäruusuilen… Lukemassa käyn säännöllisesti, mutta kirjoittaa ei ole jaksanut. Väsyttää vieläkin ihan tolkuttomasti. Tai sellainen ”nukahdan pystyyn -väsymys” on jo helpottanut mutta mitään ei oikein jaksa tehdä.

   Kivaa että täällä on paljon uusia. ?

   Maiku: Niinkuin Timantti jo sanoi, niin niihin ekoihin verikokeisiin sai mennä ”syöneenäkin”, mutta sokerirasitukseen pitää olla 12h paasto. Meillä ainakin niiden ekojen verikokeiden yhteydessä otettiin myös kaksi pissinäytettä. Toinen piti antaa aamupissistä alapesun jälkeen (purkin ja putkilon sai kotiin mukaan niin ei tarvinnu olla tuskissaan labraan asti) ja toinen sit siellä labrassa ilman alapesua.

   Omasta navasta sen verran, että nt-ultrassa oli muuten kaikki ok, mutta se PAPP-A oli taas matala niinkuin edellisessä raskaudessakin. Rakenne-UÄ on sit lääkärillä niin katsovat verisuonten virtauksia samalla. Sokerirasituksessakin oon jo käynyt ja gdm-diagnoosihan sieltä irtosi… ? Kotimittauksissa on onneksi kaikki ollut kunnossa (mutta en minä kotona vedäkään kertahuikalla 75 grammaa sokeria kerralla huiviin..). Rakenne-ultraa pitäisi vielä kuukausi jaksaa odotella, tänään siis 15+6.

  • #18644
   Hopea
   Osallistuja

   Onnea Mila ja tervetuloa tälle puolelle kirjoittelemaan! Hyviä uutisia toivon minäkin teille varhaisultrasta. <3

   Marikille paljon jaksamista! Toivottavasti kyseessä on vain väärä hälytys. On varmasti vaikeaa nauttia raskaudesta, kun on moinen asia mielen päällä. Tiedätkö miten pitkään lapsivesipunktion tuloksien saamisessa kestää?

   Toivolle osanotto! Toivottavasti PGS-tutkimuksen avulla välttyisit uusilta keskenmenoilta ja saisitte pian terveen nyytin syliin. <3

   Omasta navasta sen verran, että huomenna olisi nt-UÄ. Jännittää ihan kauheasti jo nyt. Tänään onneksi sain kuitenkin pienen sydänäänet dopplerilla kuuluviin, niin uskon että hengissä siellä vielä ollaan. <3 Kerkesin jo siitäkin stressata, kun esikoisen sydänäänet kuului jo viikolla 10+3, ja nyt on jo 11+6… Järki kyllä sanoi, että jokainen raskaus on erilainen eikä noilla kotidopplereilla luvatakaan äänten kuulumista ennen rv 12, mutta silti sitä ehti jo murehtimaan. Nyt jännittää sitten eniten se mitä ne seulat sanoo ja onko muuten kaikki rakenteet kunnossa. Viimeksihän meillä oli niskaturvotus ja rakenteet kunnossa, mutta se hormoniarvot päin honkia, ja lähellä oli ettei meitä ohjattu niiden perusteella myös istukka- / lapsivesipunktioon. Loppuraskauden ajan oltiin kyllä tarkemmassa seurannassa muuten. Toivottavasti tällä kertaa ei tulisi lisästressiä tuloksista…

   Mites Timantin ultra meni? Ja mitä muille plussanneille kuuluu?

  • #18386
   Hopea
   Osallistuja

   Kontrolliultrassa käyty ja 2cm mittainen tyyppi siellä viuhtoi menemään pienillä jalan- ja kädenaluilla. ❤ Kaikki siis oikein hyvin!

  • #18385
   Hopea
   Osallistuja

   Onko sinun tilanne selvinnyt yhtään vielä, ja miten jakselet Toivo2018?

  • #18316
   Hopea
   Osallistuja

   Minä myös hankin tuon dopplerin ekassa raskaudessa, ja oli kyllä ihan korvaamaton kapine. ? Mulla tuli tavaksi kuunnella äänet melkein joka ilta ennen nukkumaanmenoa, kun se ääni oli vaan niin musiikkia korville. ❤ Sitten kun liikkeet alkoi tuntumaan, niin äänien kuuntelu väheni, mutta kyllä minä loppuraskaudessakin vielä itseäni viihdytin sillä ihanalla jumputuksella. Nyt ootan kovasti että kuluis vielä pari viikkoa niin alkas olla mahdollisuuksia jotain taas kuulla. ?

  • #18311
   Hopea
   Osallistuja

   Kiva kuulla että täällä on ihmisillä ja ihmisenaluilla kaikki hyvin. ? Marikilla pahoinvointikin helpottamassa. ?

   Mulla on menossa nyt 7+5 ja perjantaina eka neuvola ja tiistaina kontrolliultra. Vuotoa ei ole ollut nyt noin viikkoon, niin mielikin vähän rauhallisempi. 🙂 Yhtä aikaa on koko ajan nälkä mutta tuntuu että juuri mitään ei pysty syömään. Päikkärit pitäisi saada nukkua joka päivä tai muuten meinaa nukahtaa pystyyn, mikä nyt ei oo hirveen hyvä juttu tuon töissäkäynnin suhteen. ? Eli kaikki vaikuttaisi olevan ihan mallillaan ainakin oireiden puolesta, toivottavasti on tuolla kohdussakin. ❤ Sunnuntaina jään onneksi lomalle, niin saa ehkä vähän enemmän levättyä.

  • #18271
   Hopea
   Osallistuja

   Mulla on nyt toinen ICSI-raskaus menossa raskaisviikolla 7+1, ja molemmissa raskauksissa on ollut paljon vuotoja. Edellisessä raskaudessa pahimman vuodon aikaan tuli puolen nyrkin kokoista hyytymää myös seassa. Nyt tässä raskaudessa ollut myös hyytymäistä runsasta vuotoa. Tähän saakka on kaikki kuitenkin mennyt hyvin. Edellinen raskaus päättyi terveen tytön syntymään 40+6, ja nykyisessä raskaudessa kävin ultrassa viime maanantaina (6+4), ja siellä oli kaikki todella hyvin, ja sykekin löytyi. ❤ Eli ei ne vuodot aina tarkoita pahaa, mutta tokihan ne säikäyttää. Minulla vuodon syynä on todennäköisesti kohdunsuun reunalle ulottuva istukka ja herkästi vuoteleva kohdunsuu.

   Pääsisitkö sinä käymään ultrassa yhtään aikaisemmin? Kannattaa varmaan yrittää pieni hetki vielä sinnitellä, mutta tuossa raskausviikolla 6 siellä näkee jo enemmän. Klinikalla osaavat varmasti kertoa paremmin, jos soitat ja kerrot pelostasi. Minua auttoi tuossa ultran odottelussa se kun oli paljon muuta tekemistä ja miettimistä, mutta raskastahan se silti oli. Mieli teki jäädä pois töistä, mutta onneksi menin töihin, kun siellä ei asiaa kerennyt niin paljon murehtia, ja aikakin kului nopeammin. Paljon tsemppiä sinulle ja toivottavasti kaikki on hyvin! ❤

  • #18220
   Hopea
   Osallistuja

   Me saatiin tänään hyviä uutisia. Ultrassa oli kaikki hienosti ja pienen pieni sydän sykki hirmuista kyytiä. ❤ Viikkoja nyt 6+4, eli vielä ehtii mennä paljon vikaan, mutta silti iso kivi vierähti sydämeltä. Ainakin juuri nyt on kaikki vielä hyvin. Edellisessä raskaudessa minulla oli myös paljon vuotoja ja muita huolia, mutta eniten jäi harmittamaan se miten iso osa raskaudesta meni murehtimiseen nauttimisen sijaan. Nyt siis ainakin yritän luottaa tähän ja nauttia. Mutta keskenmenon jälkeen tuo raskauteen luottaminen on varmasti vielä monin kerroin vaikeampaa…

  • #18219
   Hopea
   Osallistuja

   Minä täältä taustalta seurailen vielä keskustelua, ja ajattelin kommentoida tuota AMH-asiaa. IVF/ICSI-hoidoissa AMH-arvo voi kiinnostaa myös siltä varalta että se on korkea, koska silloin se voi ennustaa suurentunutta hyperstimulaatioriskiä. Tämä oli meillä tilanne (AMH yli viiterajojen), ja sen vuoksi tehtiin stimulaatio maltillisemmilla FSH-annoksilla. Ihmettelen kyllä suuresti ettei sitä oteta automaattisesti joka paikassa.

   Tsemppiä kaikille hoitoihin ja etenkin tuohon niiiiin rasittavaan hoitojen odotteluun. ❤

  • #18203
   Hopea
   Osallistuja

   Olen kovin pahoillani Kitty! Voimia teille suruun. ❤ Sanattomaksi vetää täälläkin… Sitä niin toivoisi, että etenkin kun joutuu kulkemaan vaikean tien päästäkseen tähän pisteeseen, niin se ei saisi päättyä näin.

   Omasta navasta sen verran, että eka UÄ on huomenna ja pelottaa ihan kamalasti.

  • #18193
   Hopea
   Osallistuja

   Hienoja uutisia Purina! Ihana ajatus, että siellä on jo vilskettä vaikka sitä ei itse vielä tunnekaan. ❤

  • #18101
   Hopea
   Osallistuja

   Hienoja uutisia Toivo! 🙂

   Mites Kittyn neuvolakäynti sujui?

   Mulla hCG oli yli 9400. Eli noussut on, mutta oisin toivonut vähän vielä korkeampaa arvoa, kun eikös sen keskimäärin pitäis tuplaantua joka toinen päivä. Viime viikon maanantain hCG oli 1126… Lisäksi tänään on tullut taas aika runsasta vuotoa. Maanantaille aikaistettiin ultraa, niin sinne asti pitäis jaksaa kärvistellä.

  • #18225
   Hopea
   Osallistuja

   Kyllä, AMH (anti-muller hormoni tai jotain sinne päin ?) tutkitaan verikokeella. Kuuluu tuolla meidän klinikalla ihan niihin lapsettomuuden ”perustutkimuksiin” mm kilpirauhasarvojen ohella. Julkisella puolella ollaan siis hoidoissa.

Luet parhaimillaan 13 vastausketjuja