Kirjoitetut vastaukset

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #33699
   Leeloo
   Osallistuja

   Tulin vaan päivittämään että oon nyt viikolla 12 ja kaikki on tähän mennessä mennyt hyvin 🙂 Vieläkin pitää välillä itseään nipistää että uskoo todeksi. Toivottavasti päästäis maaliin asti. Tsemppiä kaikille!

  • #33675
   Leeloo
   Osallistuja

   Kiitos, on kyllä ihmeellinen ja täysin epäuskoinen olo. 11 Päivää varhaisultraan, en tiedä miten ikinä jaksan odottaa siihen. Odotan vieläkin joka päivä että milloin ne menkat sieltä alkaa, mutta ainakin vielä näyttää pysyvän poissa.

   Ne piinapäivät alkion siirronjälkeen oli kyllä todellakin piinaavia. Tarkkailin tietysti jokaista mahdollista oiretta mutta lopulta niitä oli kyllä aika vähän. Yhtenä päivänä oisko ollut pp2 tuli pariksi tunniksi sellanen yököttävä paha olo mutta se meni nopeasti ohi. Sitten rinnat alkoivat aristaa sivuilta muistaakseni pp3 ja olivat erityisen kipeet yöllä. Mutta suunnilleen viikon kuluttua siirrosta nämäkin tuntemukset hävisivät kuin tuhka tuuleen ja pp7 lähtien siihen asti kun tein testin ei ollut oikeestaan mitään oireita ja olin jo heittämässä kirvettä kaivoon. Testipäivää ennen alkoivat menkkamaiset jomotukset jotka ovat jatkuneet aaltoimaisina tähän päivään asti. Mulla ei todellakaan ollut sellaista tunnetta että ’nyt tiedän että olen raskaana’ tai muuta mistä kaikki puhuu 😀 joten varmaan se on vaan niin yksilöllistä ja todella hankalaa oikein tietää mistään muusta kun sitten testistä.

   Taika tuohon sun kysymykseen yksityisen tai julkisen puolen hoidoista, sanoisin et suosin yksityistä ehkä juuri siksi että koin että meidän hoito räätälöitiin paljon tarkemmin siihen millaiset lähtökohdat just meillä on. Siinä otettiin huomioon että sairastan endometrioosia johon sain kortisoonia mitä syön vieläkin varhaisultraan asti. Sen lisäksi mun alhainen AMH ja vähäinen follikkeli määrä otettiin huomioon niin että niitä stimuloitiin vähäisemmillä hormooni annoksilla pitempään, ettei ne kypsynyt niin nopeasti kuin julkisella. Julkisella multa saatiin 3 munasolua joista kaikki hedelmöittyi mutta vain yksi selvisi 2 päiväiseksi alkioksi, ja yksityisellä saatiin 5 munasolua joista 3 hedelmöittyi mutta kaikki kolme kehittyivät balstokystiksi asti (tosin yksi pysähtyi 6 päivään). Sinäänsä siis yksityiseltä kuitenkin parempi tulos vaikka onhan noi silti aika heikkoja lukuja kaiken kaikkiaan 😀

   Tietysti myös yksityisen hyvä puoli oli se että saatiin pyörät pyörimään saman tien ja hoito alkamaan heti seuraavaan kiertoon. Varsinkin mun kohdalla aikaa ei ole paljon hukattavissa joten siinä mielessä suosittelisin ehdottomasti yksityistä. Hoidot maksoivat kaikenkaikkiaan suunnilleen 4000 euroa mikä kyllä kirpaisi mutta on niin sen arvosta jos nyt käy hyvin. En tiedä myös vaikuttiko mutta söin joka päivä purkista ubikinonia, sekä e ja d vitamiinia. Niiden pitäis tukea munasolujen laadukkuutta.

   Tsemppiä molemmille, toivotaan et kaikki menee hyvin ja saatte monta hyvälaatuista alkioita, ja vaikka ei tuliskaan kun ees yks niin joskus sekin riittää 🙂

  • #33672
   Leeloo
   Osallistuja

   Moikka! Uskaltauduin tulemaan tänne puolelle kun plussasin juhannusaattona 2 IVF:n ensimmäisestä tuoresiirrosta ja nyt olisin ilmeisesti viikoilla 5+1 ja pelko vain kasvaa että miten kestän vielä 11 päivää varhaisultraan.

   Tiinanen olen niin surullinen puolestasi, todella paljon voimia ja jaksamista! Ja tuollainen lääkäri vaan saman tien vaihtoon sellaiseen joka osaa hoitaa ja uskoo että aina on toivoa!

   Emilija, Bamse – miten teillä menee?

  • #33671
   Leeloo
   Osallistuja

   Moikka Taika ja Amy!

   Meille kävi niin uskomattomasti että ensimmäisestä tuoresiirrosta tuli plussa! Vieläkin on epäuskoinen olo ja testattiin moneen kertaan että voiko olla mahdollista, en ole koskaan nähnyt positiivista raskaustestiä 😀

   Ennen kaikkea nyt onnellisuuden lisäksi pelonsekaiset fiilikset että kohta menee joku pieleen ja keskenmenon riskit kummittelevat mielessä. Nyt aikainen vaihe vielä menossa 5+1 ja varhaisultra parin viikon päästä. Jonkin verran myös endo kipuja ollut nyt niin mietin että voivatkohan nekin jotenkin pahentaa tilannetta. Meidän alkio oli myös luokiteltu 2BB:ksi, mikä ei ole erityisen kovaluokkainen alkio mutta toivotaan että se siellä matkassa pysyisi silti. Meillä on siis kaksi alkiota vielä pakkasessa jos tämä ei onnistukaan (yksi 2pv julkisella, ja yksi blastokysta Dextrassa).

   Hirveästi tsemppiä Amylle punktioon ja taikalle siihen että hoidot alkaisivat mahdollisimman pian. Kamalaa että olette joutuneet kokemaan kohdun ulkoisen raskauden, onneksi se on IVF:ssä kai aika harvinaista. Mulle on tehty siis kaks punktiota ja ensimmäinen oli ihan hirveä mutta toinen lähes kivuton ja olin jo seuraavana päivänä suht normaali. Erona se että toisen jälkeen mulle laitettiin heti sairaalassa suonensisäisesti Litalginia. Kannattaa pyytää sitä varalta?

   En ole koskaan luomuna raskautunut joten olin varautunut siihen että näin vähillä ja heikoilla munasoluilla se ei välttämättä koskaan ole mahdollista. Mutta IVF on kyllä ihmeellinen prosessi, kannattaa ehdottomasti pysyä toiveikkaana!

  • #33772
   Leeloo
   Osallistuja

   Ja vielä lisäyksenä että en voinut edes kuvitella miten nopeasti kaikki kävi yksityisellä. Ensimmäisen käynnin aikana suunniteltiin koko ivf hoito ja heti seuraavasta kierrosta aloitettiin. Super ihanaa verrattuna siihen pitkään odotteluun julkisella.

  • #33771
   Leeloo
   Osallistuja

   Mulla on myös endometrioosia, mutta kyllä inssien skippaus tuli juuri tuon AMH arvon perusteella. Yksityisellä voi ehdottomasti aloittaa suoraan ivf hoidot ja sitä he varmasti teille suosittelevatkin. Periaattessa matala AMH arvo viittaa suoraan ’low ovarian reserve’ diagnoosiin, mille yleensä suositellaan nopeaa toimintaa. Oma kanta infon pääsee kyllä myös yksityisellä lääkäri näkemään jos siihen antaa luvan. Meidän mielestä se kävi tosi kätevästi.

  • #33770
   Leeloo
   Osallistuja

   Joo kyllä yksityisen hoidoista saa kela korvauksen. Se on muutamia kymppejä aina per käynti kerta, mutta kyllä se teki selvän eron loppuhinnassa. Tästä esim näkee kelan erottelun Dextran hinnoissa: https://www.dextralapsettomuusklinikka.fi/hinnasto/

  • #33761
   Leeloo
   Osallistuja

   Mä laskin että meillä yksityisellä hoidot maksoi noin 4000 euroa Helsingissä Dextralla. Ja tuohon vielä lääkkeet päälle, itsellä lääkekatto meni jo täyteen julkisen puolen hoidoissa jossa lääkkeet yhteensä ehkä noin 800 euroa?

  • #33760
   Leeloo
   Osallistuja

   Jippuli mulla oli ihan samanlaisia mietteitä että miksi siirretään 2 pv vanha alkio jos se ei välttämättä kehity sinne 5pv asti ja sitten sitä joutuu jänittämään että onko se kiinnittynyt ja se on tosi raskasta sitten itselle jos se ei onnistu, vaikka ei ole ollut muusta kiinni kuin alkion laadusta. Paljon järkevämpää katsoa selviääkö 5pv asti, koska sitten sillä on jo paljon paremmat mahdollisuudet kiinnittyä myös. Ja eihän 2pv ikänen selviäisi sen paremmin kohdussa kuin labrassa (vaikka tästä kai on väitteitä puolesta ja vastaan).

   Meillä on julkisella 2pv ikäinen joka jäi koronan takia pakkaseen, ja yksityisellä 2 alkiota molemmat 5pv joista toinen siirrettiin ja toinen pakkaseen. Kolmas alkio jatkoi kehitystä 6pv jolloin pysähtyi, joten sekään ei olisi varmasti selvinnyt jos olisi siirretty. Tuntui helpottavalta että juuri sitä ei vaikka siirretty alkuvaiheessa, koska silloin olisin joutunut kärsimään pettymyksen. Ja nyt olen raskaana tuosta 5pv alkiosta.

  • #33748
   Leeloo
   Osallistuja

   Tiina85 mulla on 0,69 AMH ja ikää 32v ja mulle sanottiin julkisella että skipataan inssit ja suoraan ivf jonoon, koska munarakkuloita oli enää niin vähän ja aika on tärkein tekijä että ehditään vielä saada joitain munsoluja hoidoissa. Korona viivästytti meidän hoitoja entisestään joten päädyin yksityiselle ja onneksi, koska ensimmäisestä hoidosta tärppäsi vaikka multa saatiin vaan 5 munasolua punktiossa. Suosittelen yksityistä tai ainakin kannattaa kysyä jos ne skippaisivat inssit teidän tapauksessa?

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja