Kirjoitetut vastaukset

Luet parhaimillaan 8 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #15677
   Risuaita
   Osallistuja

   Onnea siirtoon simillanille, ihmeellistä onnea eevak sinkulle. Kiitos ämmä, aina kärppänä foorumilla?.
   Ja muillekin loppukevään vääntöihin voimia!
   Ei sit punktioitu mun kahta munista. Ettei mene yksi hoitokerta näin vähillä tsäänsseillä. Lääkärin mielestä ei tarvi munisreserviä tutkia koska muutoin olen ”hyvin reagoinut hoitoihin”. Jos olisi ollut arki oltais tehty inssi, mutta meillä meni kotitöiksi näiden reppanoiden munasolujen”käyttöönotto”. Syksyllä pitkällä kaavalla ja toivoen parempaa saalista. Tunteet vähän nollissa. Ei muka oikein edes harmita tai ärsytä tai suruta. Olen kai tunteillut tarpeeksi. Näiden hoitojen onnistuminen ei ole mun tunteista eik toivosta kiinni. Joten päätin että mä vaan teen nää jutut, pistän nää lääkkeet ja käyn polilla. Teen mitä käsketään turhia analysoimatta. Tässä tämän hetken tekniikka jolla eteenpäin.

  • #15598
   Risuaita
   Osallistuja

   Toinen Ivf käynnissä: munasoluja ekassa ultrassa yksi molemmilla puolilla ja joitain pieniä joita ei edes laskettu. Lääkäri sanoi että näitä ei välttämättä kannata edes punkioida koska niin pieneltä näyttää saalis. Erona siis se että tällä kertaa kokeiltiin lyhyttä kaavaa (viimeksi 16 punktiossa saatiin ja niistä alkioita 6) Pian on tärkeät mietinnät. Mua kauhistuttaa että mitäs jos ne munikset vaan loppuu! Jos tässä on ”vikat”, eikä niitä edes oteta talteen. Koskaan ei voi olla varma. Mulla kuitenkin kuukautiset alkaneet jo 11v. Onko sitä edes kukaan kysynyt missään?

  • #15432
   Risuaita
   Osallistuja

   Teenpä vielä samaan syssyyn päivityksen. Puolitoista vuotta hoidoissa, sitä ennen vuosi pallottelua terveyskeskuksessa kun ei saatu lähetettä eteenpäin. Sitä ennen vuosi yritystä eli projekti 3,5v. Ekat IVF/ ICSIt tuottivat 6hyvää alkiota joista 5 pääsi siirtoon. Ei mitään tulosta. Ollaan nyt 34v.
   Ja pidin vähän taukoa foorumilta samalla kun tuli tämä uusi ketju, mutta nyt taas täyttä höyryä eteenpäin, yritetään saada alkiot pakkaseen ennen kesätaukoa.

  • #15427
   Risuaita
   Osallistuja

   Hei pikaiset mielipiteet: tilanne: yleensä kierto sen 28 pv. Nyt alkaa toinen Ivf eli gonalF pistokset alkaa ekana vuotopäivänä. Nyt alkoi pieni vuoto päivänä 21 (??) Illalla, 22päivänä eli tänään olen odottanut jatkoa ja siis aikomuksena aloittaa pistokset mutta vuoto ei ole jatkunut. Oliko tämä joku välitiputus (mulla ei ole niitä ollut) ja odotanko että menkat alkaa kunnolla? En tiedä mitä teen…. odotanko vai pistänkö?

  • #15268
   Risuaita
   Osallistuja

   Hyvä että täällä sana leviää, että voi vaatia yhtenäisempää hoitolinjausta muiden julkkislaisten kanssa. Nyt on meidän seuraava koeputkikeissi suunniteltu, heti kärkeen lääkäri ehdotti lyhyttä kaavaa, johon taisin kijahtaa ilosta, sillä edellisestä jäi vähän kammo siihen synarela-masikseen. Tosin nyt jää näkemättä paljonko oli syksyllä merkitystä. Olen laittanut miehen syömään sinkkiä lisänä (kolme kuukautta sitten) siinä toivossa että jotain buustia saisivat meidän siittiöt. Hoidoissa mennään yksi ultra ja päivä ja hoito kerrallaan. Täytyy aikalailla itse laskeskella ja suunnitella jos haluaa jotain pidemmän aikavälin suunnitelmia tehdä (niin kuin nyt tuo sinkki).

  • #15169
   Risuaita
   Osallistuja

   Meidän vika alkio ei selvinnyt sulatuksesta. Takaisin lähtöruutuun. Kiva että saa vähän taukoa yksistä lääkkeistä.

  • #15145
   Risuaita
   Osallistuja

   Hei ystävät! Luin tänään pidemmältä näitä ajatustenvaihtoja, ja kiitos myös kaikille myötäelämisestä. Surun pukatessa päälle tunnen oloni tosi yksinäiseksi, ja näin jälkikäteen sitä huomaa että täälläkin moni on tsempannut ja ollut mukana.
   Mielenkiintoista tämä tulevaisuuden ajattelu. Kaikenlaisia eläin- haaveita kanoista vuohiin mulla ??. Joten ehkä alan kanaemoksi! Olen adoptio- ja sijaisvanhemmuuttakin miettinyt nopeasti silloin tällöin. En vaan oikein osaa syvällisesti pohtia sitä vielä. Mutta syy avun hakemiseen ja hoitojen aloittamiseen itsellä oli juuri siinä ettei odota liian pitkään jos näistä ei apua- ehtii vielä adoptioonkin ennen kuin on ”liian vanha”. Eli olen yrittänyt pelata niin että jää pelivaraa.
   Mulle se raskausmaha on ollut se söpö ja ihana juttu josta haaveilen. Ja nähtyäni mieheni vauvakuvia myös haaveilin (enää en kunnolla uskalla kummastakaan haaveilla) että meillä olisi yhtä söpö jälkeläinen jonakin päivänä.
   Onneksi meidän parisuhde ja tiimi on niin hyvä että jollain tasolla voin kuvitella myös kaksin elämistä. Ehkä lähtisimme ulkomaille vapaaehtoistyöhön tms jos liikaa kaksin eläminen alkaisi pänniä. Ja monia eko-ajatuksia ja intohimoja musiikin ja käsitöiden saralla meillä on. Että kai me tekemistä keksittäisiin jos perheen pääluku jää kahteen.
   En toisin liikaa noita mieti. En lasta enkä lapsettomana elämistä. Tällä hetkellä ”uskallan” haaveilla raskauden alkamisesta. Askel kerrallaan sanon minä.

  • #15024
   Risuaita
   Osallistuja

   Synarela mulle oli aika salakavalasti masentava, joenkin en oikein tajunnut että olin niin haluton tekemään mitään ja toipumiseenkin meni pari kuukautta. Jälkikäteen sanoisin etten ikinä ole ollut niin huonossa kunnossa mentaalisesti. Ja oli siis hyvä että vähensin kaikki työn ulkopuoliset menot ja vastuut minimiin. En kyllä haluaisi kauhistella, eihän kaikki reagoi samalla tavalla.

  • #14959
   Risuaita
   Osallistuja

   Voi Ämmä. Tosi harmi.
   Eilen sain Simpukalta lehden ja vanhojakin lehtiä. Siellä oli joku todennut että kyllä se elämä voi olla ihan kivaa ilmankin lasta. *syvä huokaus*

  • #15599
   Risuaita
   Osallistuja

   Tosi harmi nuo odotusajat?

  • #15597
   Risuaita
   Osallistuja

   Voimia haastavaan tilanteeseen.

  • #15431
   Risuaita
   Osallistuja

   Mäkin tykkäisin tästä

  • #15430
   Risuaita
   Osallistuja

   Kiitos Helios kommentista. Tähän päädyin itsekin, mutta epävarmuus omasta päätöksestä on vähän kurja. Näin toimitaan. (Samalla lasken että jos olisi ihme tapahtunut pääsiäislomalla ja tää oliskin ollut vaikka joku kiinnittymisvuoto. Hah hah. Haaveet elää)

  • #15328
   Risuaita
   Osallistuja

   Lääkäri sitä ehdotti. Hihkaisin helpotuksesta. Hän viittasi sivuoireisiin ja lisäksi mullehan tuli ihan hieno määrä munasoluja, lääkäri sanoi ettei niitä enempää kannattaisi tullakaan. Nämä syyt sain.

  • #15224
   Risuaita
   Osallistuja

   Ämmä, sanoit sen suoremmin.. Samoissa tunnelmissa mä olin joku aika sitten. Siitä syystä kirjoitin että kun luin pidemmältä noita viestejä niin tulikin tsempattu olo. Mä luulen että osittain johtuu tämän foorumin teknisestä kankeudesta, en mä ainakaan helpolla osaa tägätä ketään ja hankala kun tämä ketju on näin pitkä, uudet viestit tulee tänne alle.
   Kyllä se itsestä tuntuu vähän ulkopuoliselta kun pakastin on tyhjä ja muut tsemppaa piinailijoita. Tietty saa ja pitääkin tsempata piinailijoita, en mä sitä sano. Mutta onhan tässä aika rankkoja kokemuksia kaikilla ja se erirytmisyys voi myös tuoda pahoja fiiliksiä.
   En kauheasti kommentoi esim keskenmenoja kun itsellä ei ole kokemusta.
   Tuo adoptio-ikä/kauanko hoidoissa kysymys oli aika kauan sitten, jäin sitä miettimään. Joskus ei vaan ole järkevää sanottavaa. Siis mulla.
   Tietty kaikki tunteet sallitaan, mutta kyllä sä Ämmä ihan oikeassa paikassa olet. Ja tärkeä myös!
   Sit vielä tuosta DHEAsta, yks kaveri käytti sitä koska on migreeni. Auttoi. Ja on nyt raskaana. Ehkä pitäisi kysellä siltä. Ilmeisesti sitä on helppo ostaa voiteena. En tietenkään kehota itselääkitsemään itseään ilman lääkärin ohjausta. Hänellä ei ollut lapsettomuushaasteita.

Luet parhaimillaan 8 vastausketjuja