• Hei, ei ole ollut voimia tulla kertomaan kuulumisia, olen ollut pois pelistä 1,5 viikkoa..mutta hengissä ollaan koko porukka, poika ja äiti. Synnytyspelkosten ei kannata ehkä lukea enempää, turvattomuuden tunne jota koin, johtui kätilöstä ei niinkään kivusta, joka katosi epiduraalin myötä.

  Pari viikkoa sitten (40+2) alkoivat säännölliset…[Lue lisää]

 • Nopsasti vastaan Ruususelle…hienoa, että vauva voi hyvin ja selvisit säikähdyksellä. Vauvan vuoksi sitä itsekin on nyt lääkärissä ja neuvolassa hypännyt pienestäkin aavistuksesta, ihan vaan mielenrauhaa saamassa.

  Mutta tuota ihmettelen, että sinulla on sanottu olevan raskausdiabetes!!?? Mulla ihan saman paastolukema rv 27+2 josta kotiseurant…[Lue lisää]

 • Täällä peesaan Inkeriä…40+1, eilen taysiin raskausmyrkytysepäilyn takia jonottaan 4 tunniks synnytyspäivystykseen…paineet 164/102, taysis 162/89 makoilun jälkeen, pissa puhdas, vaikka lähties oli +/- ja pääkipuja useampia päiviä.

  Vauvalla kaikki hyvin joten palasin kotiin. Kohdunsuu vähän pehmentynyt, mut tarvitaan paljon supistelua, e…[Lue lisää]

 • Kiva kuulla Yöutu sinustakin!!! Jänniä aikoja tässä monen kanssa eletään, ja hassua on se, että se joka on pisimmällä ei välttämättä ekana synnytä, vaan voi oikeasti olla kuka vain… Yhtenä kappaleena ollaan, mutta vauva painaa jo tosi alhaalla, eilenkin sain sellaisia kivuliaita vihlaisuja tuonne alapäähään ja jotain vetistä valkovuotoakin / kir…[Lue lisää]

 • Kävin puolitoista vuotta sitten samassa tutkimuksessa ja päiväkirjaani olin kuvaillut toimenpidettä näin: aika epämiellyttävän oloinen tutkimus, mutta kyllä sen kesti. Olkapäitä särki koko illan. Mulla oli alla gramman panadol, joka otettiin tuntia ennen ja ajat oli myöhäs yli tunnin, mutta sanoivat sen vaikuttavan vielä. En ole erityisen kipu…[Lue lisää]

 • Ikävä juttu Ruusunen!Toivottavasti olet säikähdyksestä selvinnyt, nyt on tosi liukas!
  Saa kyllä olla varovainen, mutta neuvolassa minullekin sanottu,että jos ei mahallee kaadu, on vauva aika turvassa kohdussa.
  Oletko sinäkin jo rv 36??? Hienoilla viikoilla olet jo!!! Minä olen saanut jo hiukan voimia ja viime yönä tuli taas kohtuu supistuski…[Lue lisää]

 • Kirjautumisongelmia täälläkin!
  Niin se aika vai vierii kaksosethan usein syntyy etukäteen..ja voi vain kuvitella miltä tuntuisi jos vatsassa polskisi kaksi. Onneksi sait sairaslomaa! Kannustan Viki valmisteluiden tekemiseen…loppuaika voi yllättää monin tavoin…
  Huomannut vain ettei paljon voi elämää suunnitella…seesteisestä äitiyslomas…[Lue lisää]

 • Kiitos vastauksista Maiku ja Lennu! Koita Hanna selvitä tulehduksesta, voin vain kuvitella miltä kipu tuntuu, kun rinnassa on maitoa ja tulehtuu…Niin ja meillä ei tosiaan kaupoissa ole pyörätuoleja, kun pieni kyläpahanen tämä on, jäi viimeksi kommentoimatta.
  Mulla viimein maanantaiksi tyhjäysaika ykstyiselle yli kuukauden taistelun jälkeen..…[Lue lisää]

 • Paljon Onnea Lennu! Nopeasti olet synnyttänyt! On näköjään hyvä kuunnella olotilaa eikä mennä suihkuun, jos olo on sen mukainen, yksistään suihkun jälkeiseen pukemiseen menee aikaa, kun on jo muutenkin niin kankeaa loppumetreillä. Eli 38+5 Lennu ja Hanna nyt päässeet pisimmälle, niinkö?
  Tässähän saa kohta alkaa valmistautua… tänään (37+1) olo…[Lue lisää]

 • Onnittelut Parisienne!!!
  Kiitos Maiku kokemuksen jakamisesta! Kuulosti hurjalta…mutta onneksi kivat takanapäin ja kaikki meni hienosti. En tiedä huomasitko kysymystäni, et oliko se taysin synnäri paikallaan vai edelleen remontin keskellä?
  Voi Hanna, kurja tilanne, että olette sairastuneet, nythän on kova influenssaaalto meneillään, mutta on…[Lue lisää]

 • Voi vitsit! Paljon Onnea pojasta Maiku, ei sit nähdä laitoksella! Oliko osastot saatu kuntoon, kun siellä on se vesivahinko..
  Nyt kyllä alkoi jännittään, kun kaikki tulee etuajassa, että kauanko tää äippäloma enää kestää…tänää 35+5 !!! Hieoa kuulla, että voitte hyvin varaslähdöstä huolimatta. mutta tosiaan kiinnostaa kuulla synnytyksestä,…[Lue lisää]

 • Komppaan Vikiä tuo Odottajan käsikirja on on hyvä!

  Viki, mulla varmaan vasta 22+ jäkeen alkoi kunnolla lähes päivittäin tuntua liikkeet, sitten oli hiljaisempia päiviä. Ja riippuu myös missä istukka tai istukat sijaitsevat.

  Jos on takana, potkut tuntuu edessä paremmin ja kai aikaisemmin, mutta on on edessä, niin istukkaa ikäänkuin va…[Lue lisää]

 • Moikka,

  Ruusunen, kiva kuulla, että asiat etenevät hienosti! Se hedelmöityshoitoteos, josta kyselit taannoin, en ole aivan loppuun lukenut sitä. Se on aika perusteos, jossa ei itselle kovasti uutta, sillä olen lukenut aiheesta kaiken mitä käsiini olen saanut. Mutta ihan hyvä kirja.

  Hanna, hienoa, että olette päässeet kotiin ja voitte hyvin! Lui…[Lue lisää]

 • Voi ihanaa Hanna, Luonto ratkaisi murheesi ja synnytys on kohdaltasi ohi! Ihan tippa linssissä luin, ja tajusin, että yhden matka meistä odotusten tiellä sai viimein onnellisen lopun! PALJON ONNEA ÄITI!
  Kiitos kun jaoit synnytyskokemuksesi!
  Nyt vain totuttelemaan muutokseen…pienen tytön kanssa!

  Mulla verenpaineet nousseet ja niitä seurataa…[Lue lisää]

 • Onnea Lennulle vimpasta työpäivästä, perässä tullaan vielä olis kaksi viikkoa töitä..eli 9 päivää

  Joko olet karpalomehun testannut, sitä mulle suositeltiin tk:sta ja joskus testannutkin oikeilla karpalon marjoilla, aika toimivia. Toivottavasti supistukset helpottaa, vaikka sulla taitaa olla pian se turvallinen 37 vkoa kasassa.
  Nii…[Lue lisää]

 • Onnea tytöstä ja pojasta Viki, nyt ne päivät alkavat juosta, kun rakenneultra takana ja hyvä, että kaksosia seurataan tarkkaan. Näin ei aina ole ollut Suomessa vielä esim. 70-luvulla. Tuttavani ei tiennyt odottavansa kolmosia ja oli vain kerran päässyt ultraan koko raskauden aikana, silloin oli nähty vain kaksi.
  Jos olisi tietty, heidän hen…[Lue lisää]

 • Hanna, Joo tuo on inhottava tilanne, josta varmasti kuka tahansa olisi huolissaan. Toivottavati asia selviää ens viikolla parhain päin…kai sitä sektiota tollaisessa tilanteessa voi vaatia, kun varmuutta ei ole.

  Painoarvio tehdään tuossa neuvolalääkärin tapaamisessa, ja tuo painon nousu oli siis minun, ei vauvan. Vauva oli pari viikkoa sitten s…[Lue lisää]

 • -yksin, olen pahoillani puolestasi. Niin toivoin, että plussatesti olisi tullut ja ajoin miehenkin pois koneelta, kun kiinnosti tilanteesi. Sitä laittaa niin paljon toivoa joka kerta tähän pyöritykseen, mitä ei todellakaan kukaan ulkopuolinen voi tajuta, jos ei itse rullaa sitä läpi. Oletteko julkisella vai yksityisellä hoidoissa olleet?…[Lue lisää]

 • Hienoa Hanna, että kontrolliultrassa hyviä uutisia. Varmasti outoa taas asennoitua mahdolliseen perinteiseen synnytykseen, kun sektiosta puhuttu. Oletko lukenut synnytskertomuksia tai blogeja aiheesta? Suurin osa joihin olen törmännyt antaa positiivisen kuvan alatiesynnytyksestä..toki tilanteesi on erilainen. Voisitko puhua huolestasi ja täst…[Lue lisää]

 • -yksin…tuo testipäivä on aina yhtä kamala, kun totuutta pitää katsoa silmästä silmään ja yleensä siellä vessassa. Samalla päättyy piina, joka tuo myös kummallisen rauhan kahden viikon prässin jälkeen.
  En tiedä kumpi on kovempi shokki, se ainainen nega vai plussa, josta elämä menee täysin sekaisin…
  Kovasti voimia testin tekemiseen! Pidän t…[Lue lisää]

 • Lataa lisää