Kirjoitetut vastaukset

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #41778
   Toffi
   Osallistuja

   Hei,
   Kesällä kirjoitin tänne pari viestiä, joissa pohdin IVF:ään lähtemistä. Kiitos rohkaisusta kaikille! Eilen oli eka punktio ja hyvin meni. Saivat 12 munasolua. Viimeisimmässä ultrassa näkyi 7 kpl 15-19 mm eli tarkoittaako tämä, että punktioivat myös pienemmät vai onko siellä muutama ottanut spurtin? Olen toipunut todella hyvin. Yhtään särkylääkettä en ole kotona tarvinnut ja tänään olo on ollut ihan normaali. Tuoresiirto meillä on ke. Ilmeisesti tarkoitus oli eka ma tai ti, mutta Taysissa on kai ruuhkaa. Toisaalta 5 pv blaston siirtokin voi olla hyvä ratkaisu, jos vain joku sinne asti selviää! Odottavan aika tuntuu tosi pitkältä, jos vasta ke saan kuulla, montako on hedelmöittynyt ja kuinka monta on siinä kohtaa jäljellä! Näin kuitenkin ymmärsin, ettei sitä ennen olisi tulossa tietoa paitsi siinä ikävässä tapauksessa, että ei ole siirrettävää. Mietin myös, että laittavatkohan jo ennen 5. pv alkioita pakkaseen, jos näyttää, että jonkun vauhti alkaa hiipua? Tsemppiä kovasti jokaiselle! Kiva myös huomata, että jotkut ovat kesän/syksyn aikana plussanneet! Paljon onnea!

  • #40028
   Toffi
   Osallistuja

   Hei,
   Olen ahkerasti lukenut keskustelua, vaikka me ei vielä IVF:ssä ollakaan. Meillä on takana nyt kolme ovulaation induktiota ilman plussaa. Aiemmin lääkäri sanoi, että näiden jälkeen siirryttäisiin IVF-jonoon, mut nyt antoi meille vielä mahdollisuuden valita, jatkammeko oi:ta vai menemmekö ivf:ään. Tavallaan tekisi mieli vielä jatkaa kevyemmillä hoidoilla, mut samaan aikaan mietityttää, paljonko on aikaa jäljellä ja pitäisikö jo kiirehtiä tehokkaampiin hoitoihin. Meillä diagnoosina naisen selittämätön lapsettomuus. Mulla on FSH 10.2 eli ylärajoilla. Estradiolista ei lääkäri sanonut mitään, mut 0.13 taitaa olla aika matala? Ikää 30 vuotta. AMH:a ei vielä mitattu ja pohdin, pitäisikö se käydä mittauttamassa yksityisellä päätöksen pohjalle. Painoa oon yrittänyt nostaa, mut se on vaikeaa, kun oon aina ollut hoikka ja BMI koko aikuisiän tasaisesti 18. Nyt saanut hinattua 18,5. Kuukautiset ovat siis aina tulleet ja oon voinut ja syönyt hyvin, joten vaikea sanoa, voiko hoikkuus silti vaikuttaa lapsettomuuteen. Joka tapauksessa tästä keskustelusta oon saanut paljon tietoa, mitä saattaisi olla edessä. Toisaalta myös pelottaa ne mahdolliset menetykset, kun alkion menettäminen tuntuisi pahemmalta kuin nega raskaustesti. Hyvää juhannusta kaikille ja tsemppiä omiin tilanteisiin!

  • #37247
   Toffi
   Osallistuja

   Kiitos kaikille vastauksista!

   Mä oon vielä ihan pihalla kuka kukin teistä on ja missä vaiheessa menossa, mut enköhän mä opi!

  • #37210
   Toffi
   Osallistuja

   Heippa,

   Ekaa kertaa tänne kirjoittelen. Oon 30 ja mies muutaman vuoden vanhempi. Reilu vuosi yritystä takana ja parin viikon päästä eka käynti julkisella.

   Ollaan nyt käyty siemennestenäytteessä ja verikokeissa. Tulokset mietityttävät kovasti ja ois kiva tietää jo etukäteen, et mihin pitäis varautua..

   Tulokset oli muuten ok, mut mulla oli fsh 10,2 eli viitearvojen ylärajalla ja progesteroni on matala, 13 ilman terolut-tukea ja teroluteilla 25.ä kp21. Miehellä oli a+b liikkuvia siittiöitä 43%, mut a-liikkuvia vain 2%.

   Osaatteko hoidoissa pidemmällä olevat sanoa, et mitä meille mahdollisesti ehdotetaan? Onko ensin inssi vai voivatko ehdottaa suoraan IVF/ICSI:ä? Kiitos!

  • #40072
   Toffi
   Osallistuja

   Kiitos vastauksista Unana ja Ananas! Eiköhän me kesätauon jälkeen mennä jonoon 🙂

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja